Sunday, March 15, 2009

"Άρη, μη βάφεις τα μαλλιά σου"Στα σκουπίδια των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών προς αναζήτηση πληροφοριών δεν ψάχνει μόνον ο απόστρατος αστυνομικός (και φίλος του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου), πρόεδρος της "Κίνησης Πολιτών" Δημήτρης Γεωργακόπουλος· ψάχνουμε κι εμείς. Και πράγματι εντοπίσαμε, ανάμεσα στ’ άλλα, μια επιστολή απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Παιδείας Αριστόβουλο Σπηλιωτόπουλο – μια επιστολή ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, την οποίαν και αναδημοσιεύουμε αυτούσια.


Φίλε κύριε Σπηλιωτόπουλε, αγαπητέ Άρη (ελπίζω να μου επιτρέπεις τον ενικό). Σου γράφω για να σου εκφράσω την πλήρη ευαρέσκειά μου για όσα κάνεις και όσα λες. Ο λόγος σου και οι πράξεις σου αποτελούν βάλσαμο στις ψυχές όλων των υγιώς σκεπτομένων ελλήνων του «μεσαίου χώρου» – του μόνου χώρου στον οποίον συναγελάζεται ό,τι καλύτερο, ό,τι ποιοτικότερο, ό,τι υγιέστερο και ικανότερο υπάρχει στον πολιτικό χάρτη. Και εσύ αυτόν τον χώρο τον εκφράζεις αυθεντικά. Θα σε ονόμαζα ως τον αρχηγό της αγέλης, τον αρχηγέτη του «μεσαίου χώρου», τον πρωτομάστορα της ανανέωσης της πολιτικής ζωής του τόπου. Έχεις συλλάβει το νόημα ότι το να μην λες ουσιαστικά τίποτα, το να μην έχεις αιχμές και γωνίες στο λόγο σου, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο προς την επιτυχία. Συμφωνώ και επαυξάνω. Σαχλαμάρες, γενικότητες και καλολογίες θέλει ο κόσμος. Και εσύ, ως γνήσια φιλολαϊκός (και θα έλεγα και σκέτα λαϊκός – αν μου επιτρέπεις…), πρέπει να δώσεις αυτά που θέλει ο λαός. Στο κάτω-κάτω, έτσι κι αλλιώς, δεν θα μπορούσες – και να ήθελες – να δώσεις κάτι άλλο. Αυτές είναι οι παραστάσεις σου, αυτή είναι η διαπαιδαγώγησή σου. Είσαι ένας απόλυτα λαϊκός άνθρωπος και γι’ αυτό δίνεις αυθεντικά στον λαό αυτό που θέλει να ακούσει. Λαϊκές, άλλωστε, είναι και οι συνήθειές σου να διασκεδάζεις στο Κολωνάκι (όλος ο λαός πια εκεί πάει...), αλλά και το να τρως συνοδεύοντας το φαγητό σου με ουίσκι!!! Πολύ λαϊκή και «φορτηγατζίδικη», θα λέγαμε, συνήθεια. Άρα είσαι κοντά στον λαό, Άρη, άρα βρίσκεσαι σε καλό δρόμο.


Στον πολύπαθο χώρο της παιδείας είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρεις πολλά. Είμαστε έτοιμοι για τις μεγάλες, καθοριστικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο προβληματικός αυτός τομέας. Ο Πρωθυπουργός, με σοφία, σου ανέθεσε αυτόν τον νευραλγικό τομέα, γιατί έχεις μεγάλο βάθος γνώσεων και τεράστια σοβαρότητα, αλλά και ανιδιοτέλεια – προσόντα απαραίτητα για να γίνουν οι καθοριστικές τομές. Κάποιοι λέγουν ότι σου ανατέθηκε ο ρόλος αυτός για να μπουρδολογήσεις ασύστολα περί διαλόγου ατέρμονου κλπ. κλπ., με απώτερο στόχο την μετάθεση των προβλημάτων στο (αόρατο) μέλλον. Εγώ αυτό δεν το πιστεύω. Αντίθετα, είμαι βέβαιος ότι θα αφήσεις στίγμα, όπως έκανες και στον τομέα του Τουρισμού, όπου έχυσες αίμα ταξιδεύοντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης – όχι, προς Θεού, για διακοπές πολυτελείας με το χρήμα των φορολογουμένων, αλλά για να δώσεις τη σκληρή μάχη σου, μέρα-νύχτα, υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και της πατρίδος. Να σου το αναγνωρίσουμε αυτό, Άρη.


Κρίση έχουμε, Άρη. Κρίση δομική. Επίτρεψέ μου να σε θεωρώ, Άρη, ως τον ακρογωνιαίο λίθο της επίπονης, πράγματι, προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση, τον μπροστάρη στην πορεία προς την ηθική και πολιτική ανάταση. Στην επόμενη μέρα της ΝΔ αξιώνω και ελπίζω να διαδραματίσεις απολύτως καθοριστικό ρόλο για να μας βγάλεις από το αδιέξοδο. Γιατί μόνο Ντόρα, Σαμαράς και Αβραμόπουλος; Γιατί όχι κι εσύ; Πιστεύω ότι έχεις τις δυνατότητες να ηγηθείς της παρατάξεώς μας και να βρεθείς στο τιμόνι της πατρίδος. Το χρωστάς σε όλους εμάς, το λαό της Ελλάδος, Άρη. Κανέναν ανασταλτικό ρόλο δεν πρόκειται να διαδραματίσει η προφορά σου. Μπορεί να είναι βαριά, πελοποννησιακή, αλλά είναι αυθεντική. Και καθόλου γελοίος δεν γίνεσαι με αυτή την προφορά – ούτε και πρέπει να ντρέπεσαι, όταν μιλάς δημοσίως. Κανείς δεν γελά με αυτή την προφορά, ούτε, άλλωστε, και με την λεπτή, ντελικάτη φωνή σου. Διότι όλοι δίνουν προσοχή στα λόγια πολιτικής βαρύτητας και σοφίας που με σπινθηροβόλο τρόπο βγαίνουν απ’ το στόμα σου. Τι και αν τα gnιιι και τα glιιι δίνουν και παίρνουν στην ομιλία σου. Εσύ συνέχισε. Άλλαξέ τους τον αδόξαστο, Άρη.


Τι κι αν είσαι ψηλολαίμης, Άρη; Με τον μακρύ λαιμό σου καθόλου δεν μοιάζεις με στρουθοκάμηλο, ούτε και με τον συμπαθή Πασχάλη, την τεμπέλικη πάπια-ανηψιό της γιαγιάς Ντακ. Αυτά τα λένε οι κακοήθεις – οπότε μην κωλώνεις. Αντιθέτως, το μακρύ και στιβαρό σου σβέρκο το χρειαζόμαστε, γιατί πάνω εκεί θα σηκώσεις τα πολλά προβλήματα του τόπου, που ασφαλώς θα επιλύσεις με την παροιμιώδη και πανθομολογούμενη ικανότητά σου, Άρη.


Τα ρούχα (και εσώρουχα) της μόδας που φορείς, Άρη, καθόλου γελοία δεν φαίνονται πάνω σου. Τα φοράς και δεν σε φορούν – όπως διάφορους «δήθεν». Τα Ferragamo και τα Gigli, τα Fendi και τα Zegna φαίνονται πάνω σου τόσο φυσικά – σαν να έχεις γεννηθεί με αυτά. Καθόλου δεν μοιάζεις με βλαχάκι που μόλις ροβόλησε από την επαρχία στην πρωτεύουσα, μοστράρισε λουστρίνι πρώτο και περιδιάβαινε τα Κολωνάκια. Είσαι και πολύ en vogue, Άρη. Που’ σαι, Άρη, μην αλλάξεις ποτέ αυτό το στυλ. Σου πάει πολύ και πάνω σου δείχνει πολύ φυσικό· ειδικά αυτά τα υπέροχα καρό σακάκια που λανσάρεις τελευταία, αλλά και αυτά τα κοκκινο-πορτοκαλί χρώματος, που τόσο άρεσαν και στον Πρωθυπουργό εκείνο το βράδυ στην ταβέρνα. Πρέπει να συνεχίσεις να είσαι πολύ ντούρος στα θέματα μόδας Άρη. Ειδικά που τα trendy ενδύματα δείχνουν και πολύ ταιριαστά πάνω σου, σε ένα ανέμελα χαρωπό στυλ... Έτσι μιλάς και καλύτερα στους νέους, που τόσο σε ενδιαφέρουν Άρη. Υπουργός Παιδείας είσαι, άλλωστε …


Λένε, τώρα, ορισμένοι κακοήθεις και οπισθοδρομικοί, Άρη, ότι φωτογραφίζεσαι, συχνά, σε στάσεις αρκετά ντελικάτες, με χάρη αρχαίου έλληνος εφήβου υπό τις οδηγίες παιδοτρίβου, όπως δεν αρμόζει σε ένα σοβαρό και στιβαρό πολιτικό στέλεχος. Ήθελα να σε παρακαλέσω να μην δίνεις βάση. Ουδεμία σχέση… Ζηλεύουν, Άρη, γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όλα αυτά αποτελούν επικοινωνιακά τεχνάσματα «μεσαίου χώρου». Να πιάσουμε τους νέους, Άρη, που είναι απολιτίκ και γουστάρουν και φωτογραφίες με πετσέτες ανέμελα ριγμένες στο σβέρκο (και είναι και μακρύ, πανάθεμά το…) μέσ’ στους καμπινέδες και άλλες, πάνω σε σκάφη, δίπλα σε παλαμάρια, ατενίζοντας ανέμελα και χαριτωμένα, ντυμένος στα λευκά, το απέραντο γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Αυτά είναι επικοινωνία, Άρη, όχι αστεία... Είσαι πολύ μπροστά και δεν σε καταλαβαίνουν, Άρη. Μην δίνεις βάση σε οπισθοδρομικούς και καοήθεις. Άλλωστε, εσύ είσαι υπεράνω υποψίας, αφού είσαι – και δείχνεις – πολύ σοβαρός.


Είσαι και πολύ καθαρός και έντιμος πολιτικός, Άρη. Τίποτε δεν έχει ακουστεί εναντίον σου. Και εκείνο το διαμέρισμα, ακόμη, στην Πάτρα, για το οποίο η δημοσιογραφική έρευνα αναζητούσε το «πόθεν έσχες», μας είπες ότι ήταν δωρεά του αγαπημένου σου παππού, Άρη, οπότε και το θέμα ξεκαθάρισε. Το ότι ουδέποτε έχεις, στην πραγματικότητα, εργαστεί εκτός κομματικού θερμοκηπίου, οφείλεται, απλώς, στο ότι, από νωρίς, το κόμμα και η πατρίδα ζήτησε τις πολύτιμες υπηρεσίες σου, τις οποίες εσύ ουδέποτε αρνήθηκες να προσφέρεις. Πάντοτε σε χαρακτήριζε η ανιδιοτέλεια και ο πατριωτισμός, Άρη, και γι’ αυτό το επαγγελματικό βιογραφικό σου είναι tabula rasa


Τέλος, να σου πω, Άρη, ότι δεν είσαι καθόλου φελλός. Ούτε και αγράμματος. Η σοφία ξεχειλίζει στην περίπτωσή σου. Και διόλου άδικα δεν διεκδικείς υψηλές θέσεις και αξιώματα, αφού τα αξίζεις – και με το παραπάνω, μάλιστα. Καθόλου δεν σε αφορά αυτό που έλεγε ο Σατωβριάνδος (τι να ξέρει κι αυτός ο ασήμαντος – Χριστό δεν καταλάβαινε από πολιτική επικοινωνία και άλλα συναφή…): «l’ambition dont on a pas les talents est un crime». («Η φιλοδοξία για την οποία δεν έχουμε τα εφόδια είναι έγκλημα»). Σου το μεταφράζω καλού-κακού, αν κι εσύ, εκτός από εύγλωττος, κομψός, αληθινός, ευφυής και συγκροτημένος, είσαι και πολύγλωσσος, Άρη, άρα μάλλον είναι κάτι το περιττό. Άλλωστε, μικρή σημασία έχει η μετάφραση, αφού, όπως είπαμε, η κοινοτοπία ενός κάποιου Σατωβριάνδου καθόλου δεν ταιριάζει στην περίπτωσή του Άρη Σπηλιωτόπουλου...


Για ένα μόνον θα ήθελα να σε παρακαλέσω, Άρη. Έχω διαπιστώσει ότι, εδώ και έναν περίπου χρόνο, βάφεις τα μαλλιά σου. Σε γνώριζα, εδώ και καιρό, με γκρίζα μαλλιά. Εσύ ο ίδιος δήλωνες δημοσίως ότι γκριζάρισες λόγω του άγχους και των ευθυνών. Πώς τώρα τα μαλλιά σου έχουν γίνει σχεδόν κατάμαυρα; Δεν χρειάζεται, Άρη, να βάφεις τα μαλλιά σου. Είσαι σκληρός άνδρας, γενναίος πολιτικός, καλλιεργημένος άνθρωπος. Μην βάφεις τα μαλλιά σου. Τα βαμμένα μαλλιά ταιριάζουν σε μη σοβαρούς, Άρη. Κι εσύ είσαι ο φωτοδότης φάρος της σοβαρότητας...


Με εκτίμηση, σεβασμό και αγάπη, ο πραγματικός θαυμαστής σου Α.Μ. (τα ακριβή στοιχεία του επιστολογράφου βρίσκονται στη διάθεσή μας, αλλά δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους).

311 comments:

1 – 200 of 311   Newer›   Newest»
Σουφρα-ζετα said...

Δυο τρεις προσωπικότητες έχουν μείνει σ αυτό τον τόπο να μας εμπνέουν και ο άρης είναι αναμφισβήτητα ένας απο αυτούς.

Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον μαιτρ βαψομαλλία για αυτό το τιμητικό αφιέρωμα σε ένα ακόμη μεγάλο του πνεύματος.

Anonymous said...

και ο Παπαγιάννης. Άραγε τα βάφει ο Παπατζον

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Democracy is a device that ensures we shall be governed no better than we deserve έλεγε ο πολύς George Bernard Shaw. Βέβαια, κάθε σοφή ρήση παραμένει ισχύουσα μέχρις ανατροπής - τι ανατροπής, κονιορτοποιήσεως θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε γιά την περίπτωση του παρουσιαζόμενου Αχαιού πολιτικού, αστείρευτης πηγής εμπνεύσεως όπως ορθώς λέγει η κ. Σουφραζέτα ύπερθεν εμού. Tου είμεθα όλοι ευγνώμονες.

μαθητής said...

Σπηλιωτόπουλος λέγεται εκείνος ο χωριατο-φλώρος που παριστάνει τον υπουργό παιδείας;

Anonymous said...

φλώρος

Anonymous said...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΟΝ ΚΟΥΚΛΟ ΗΣΥΧΟ!

ΛΥΚΟΒΡΥΣΣΙΩΤΗΣ said...

Ο Αρης είναι φίλος του Καραίσκου, έχουν ανταλλάξει πολλές φορές απόψεις για τα πολιτικά δρώμενα και όχι μόνο.

ΛΑΚΩΝ said...

Ο Άρης είναι η επιτομή του σύγχρονου πολιτικού ανεξαρτήτως κομμάτων. Γενικόλογος, επιτηδευμένα ευγενής, δήθεν ανοιχτός, αρλουμπολόγος. Να τον χαίρονται αυτοί που τον επέλεξαν, να τον χαιρόμαστε εμείς που τον εκλέγουμε.

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ said...

Βαψομαλλιά πολύ ωραία η φωτογραφία που έχεις βάλει από το πατρινό καρναβάλι... Και η κοπέλα που έχει ντυθεί catwoman (νομίζω)είναι ωραία, αλλά και το άλλο το παιδί που ντύθηκε υπουργός Παιδείας (είμαι σίγουρος) καλό είναι.. Αυτός που μοιάζει με τον Πασχάλη μωρέ, πώς τον λένε, πως τον λένε... Άμα τον δεις όμως πες του ότι περασανε οι Απόκριες, οπότε είναι καιρός να ξεντυθεί από Υπουργός Παιδείας.. Τί διάολο, άλλη δουλειά από το να ντύνεται υπουργός, δεν έχει αυτός;


ΥΓ Ελα μωρέ τώρα με τον Αρούλη..Αν δεν ήμασταν εξίσου γραφικοί για να τον έχουμε υπουργό θα γελούσα..

Anonymous said...

σημειολογικά πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος της πολιτικής και της δημοσιογραφίας έχει κατακλυστεί από τρελλά αγόρια (και κορίτσια), εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο πετράν, lifestyle rulez.

Anonymous said...

Πολύ καλή η παρουσίαση στο Πρώτο Θέμα του μοντέλου (και απ΄ότι βλέπω συνεργάτιδα του blog) Ιωάννα Δεμέντη. Τον στρίμωξε γερά τον Ρουσόπουλο. Ούτε ο Γιάννης Παπαγιάννης δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά. Μπράβο δις Δεμέντη!

κρετίνος said...

"Ελα μωρέ Τώρα", τα λες πάρα πολύ σωστά. Τί να γελάσουμε με αυτό το χάλι. Είναι σαν να γελάμε με το κατάντημά μας, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος Υπουργός (αν και πέρασαν οι Απόκριες) δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας.

Anonymous said...

Αυτή η γκουμούτσα στο τέλος της ανάρτησης τι είναι άραγε; ας βοηθήσει κανένας αητός γιατί ο μάτης τίναξε τα πέταλα.

Anonymous said...

Παίδες, ο Παπαγιάννης έχει παρανοήσει, ανεβάζει φωτό ξέκωλου με ποτήρι μαρτίνι ανάμεσα στα καπούλια με κόκκινο ποτό (όχι μαρτίνι).

Anonymous said...

Τελικά είναι απότο λιγουριό ο παπαγιάννης θα μας πει κανενας

Helen said...

Βαψομαλλιά μου, καταλαβαίνω ότι τα κείμενά σου -ειδικά τα σχετικά με τα πρόσωπα της εξουσίας- έχουν και έναν χαρακτήρα εκτόνωσης μέσω του χιούμορ. Δεν μπορούμε όμως να γελούμε με ένα άτομο σαν τον Σπηλιωτόπουλο. Καλύτερα να φτύνουμε τα μούτρα μας, γιατί οπωσδήποτε θα έχεις δει ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι από τους πιο δημοφιλείς στις σχετικές δημοσκοπήσεις. Αν η αστειότητά του αφορούσε μόνο τον ίδιο και τους καρεκλοκένταυρους που τον επέλεξαν θα ήταν ΟΚ. Ποια δικαιολογία τάχα υπάρχει για όλους εμάς που τον αναδεικνύουμε σε δημοφιλή;; Μην θεωρείς καθόλου αστείο να τον δούμε σύντομα να διεκδικεί και την ηγεσία της ΝΔ. Το θεωρείς αδύνατο; Έχουμε πιάσει πάτο.

MUSIC THROUGH THE YEARS said...

Αρης Σπηλιωτόπουλος.Ο χορός της Σαλώμης έγινε αιτία να γεννηθεί μία μεγάλη παράταξη(ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗς).Ο Λ.Α.Ο.Σ.Ο χορός της Σαλώμης έγινε αιτία να χαθεί μία εκλογική αναμέτρησις(Μιχαλόπουλος).
Πάει καιρός πού ο Αρης επινε ΤΕΝΤΟΥΡΑ(ΤΟΠΙΚΌΝ ΠΟΤΟΝ ΘΥΜΙΖΩΝ ΛΙΚΕΡ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΣ).Οι καιροί αλλάζουν.Εκ μηδενικής βάσεως θα μεταρυθμίσει ο ΑΧΑΙΌΣ πολιτικός την παιδεία.Συγκινούμαι.Τον περασμένο αιώνα ο επίσης Αχαιός ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ εκ Πατρών ορμώμενος έκανε την ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.Αυτόν τον ΑΙΩΝΑ ο Αρης θά κάνει τα ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Diaporon said...

Για ποιον δημοσιογράφο του ΔΟΛ γράφει ο Νικητέας στο ΘΕΜΑ ότι τον έπιασαν τα νεύρα του και πέταξε DVD player από το μπαλκόνι του στον πεζόδρομο της Μηλιώνη με κίνδυνο να τραυματιστούν οι περαστικοί; Μένει κανένας άλλος δημοσιογράφος του Συγκροτήματος εκτός της "Πανδώρας" εκεί;

Ζήκος said...

Βρισκόμουν σε πάρτυ σε τρέντι μαγαζί της ευρύτερης περιοχής του Αμαρουσίου. Νομίζω ότι παρευρισκόταν και ο νευρικός δημοσιογράφος της έγκριτης του ΔΟΛ με την χιουμοριστική στήλη, που γράφει ο Diaporon ότι τον έπιασαν τα νεύρα του και πέταξε από το σπίτι του στο δρόμο το dvd player. Στο πάρτι ήταν και ο Άρης. Τί τρελό αγόρι ήταν αυτό; Τί χαριτωμένο; Τί τσαχπίνικο; Τί ξενέρωτες οννεδίτικες κρυάδες έλεγε για αστεία;

Δεν κρύβω ότι στις δύο τελευταίες εκλογές ψήφισα ΝΔ (πριν, ΠΑΣΟΚ-Σημίτη). Τρομαγμένος από τους Γιωργάκηδες και παρά την γενική κατακραυγή και την αποτυχία, σκεφτόμουν πριν κανένα εξάμηνο να την ξαναψηφίσω. Όταν είδα όμως ότι στην Παιδεία (αιτία της μόνιμης εθνικής κακοδαιμονίας) τοποθετήθηκε το τρελό αγόρι, όχι μόνο δεν θα τους ψηφίσω, αλλά θα το ρίξω στους Γιωργάκηδες δαγκωτό!

Φέρμας said...

Στη photo από το Καρναβάλι της Πάτρας, τα χέρια που ανήκουν στον μαυροφορεμένο άνθρωπο και αγκαλιάζουν τον Υπουργό μας είναι αντρικά;

Anonymous said...

http://pressmme.blogspot.com/2009/03/blog-post_8011.html

Ποιόν εννοεί;

Anonymous said...

Δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά πάντως κάποιοι λένε ότι ο Άρης είχε κάνει καλή δουλειά όταν ήταν υπέυθυνος επικοινωνίας της ΝΔ πριν από τον Ρουσόπουλο.

Λυκείου said...

Καλά τώρα. Κάθε ώρα και στιγμή έθαβε με μισόλογα σε συνεντεύξεις τον Ρουσόπουλο για την επικοινωνιακή τακτική του κόμματος. Τώρα που ο Ριρής έφυγε και ο Άρης είναι μέσα στα πράγματα γιατί δεν φτιάχνει η επικοινωνιακή πολιτική; Μπούρδες και πάλι μπούρδες ανίκανων ανθρώπων....

αναπολών said...

Ασχετο, εγώ πάντως αναπολώ την μακαρίτισα την θεία μου την Ροζαλία. Αρχοντική γυναίκα η θεία Ροζαλία. Μου έλεγε, θυμάμαι, με αυτό το απαράμιλλο μεγαλοαστικό της στυλ "παιδί μου, μακριά από βλάχες, δεν είναι της σειράς μας αυτές".

δημοκρατισμός uber alles said...

Μπούρδα τα συγκεκριμένα βίντεο με υιό βουλγαράκη και παρέα. Αλλά για προσέξτε, όσοι τα είδατε, για τι φοβερή παρακμή μιλάμε με αυτά τα φλωράκια... Οι Άρηδες, οι Ρουσόπουλοι, οι Βουλγαράκηδες βγαίνουν από την ίδια κατσαρόλα, την κατσαρόλα του "δημοκρατισμού" (αφού ο κόσμος όχι μόνο δεν τους πετάει στα αζήτητα, αλλά συνεχίζει να τους χειροκροτεί μετά μανίας).

Anonymous said...

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι ο κ. Γιάννης Λιγουρογιάννης(Τσακι_τσαν-Χύνω Τακα-Τακα) που λατρεύει το θέμα Θ.Ρ αυτή τη φορά δεν είπε ούτε λέξη για τον Θ.Ρ και το μοντέλο...........

Anonymous said...

Έτσι είναι τα μοντέλα;

Anonymous said...

Είτε γουστάρετε είτε δεν γουστάρετε κυριε Γρηγορογαμούλη η κοπελιά ειναι και έχει θηλυκότητα και δεν είναι ανοργασμικό ξυλάγκουρο σαν τα τσόλια που πλήρώνετε εσείς με 20 ευρω!

A. said...

Για την περίπτωση Άρη (όπως και για τις παρόμοιες περιπτώσεις της ξεφτίλας σε όλα τα κόμματα: Τσίπρες, Λοβέρδους, Καϊλήδες,Έλενες Ράπτες κλπ) μεγάλη ευθύνη βαραίνει τη δημοσιογραφία. Αν η δημοσιογραφία έκανε με κάποιον στοιχειώδη τρόπο τη δουλειά της (ανάλυση και τεκμηριωμένη κριτική προς την κάθε μορφής εξουσία), οι θλιβεροί αυτοί και ολίγιστοι τύποι δεν θα ήταν στο απυρόβλητο... Αλλά εμείς, αντί για δημοσιογράφους, έχουμε αγράμματους ντενεκέδες, δηλ. Πολίτηδες, Κοτάκηδες, Κακαουνάκηδες, Χατζηνικολάκηδες, γλείφτες της εξουσίας και του κόμματός τους...

Σωστά σημειώθηκε ήδη ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτοί οι ίδιοι οι μέτριοι πολιτικάντηδες, ούτε καν η κομματικές νομενκλατούρες που τους "φυτεύουν", το πρόβλημα είμαστε εμείς που συντηρούμε τη δημοφιλία όλων αυτών των μετρίων βλακών. Είναι τελικά θέμα παιδείας, για τη "διαχείριση" της οποίας επιστρατεύθηκε ο... Άρης Σπηλιωτόπουλος. Αστείοι άνθρωποι σε μια αστεία χώρα με έναν εντελώς αστείο λαό που όλο μυξοκλαίει αλλά τις ευθύνες του ποτέ δεν τις αναλαμβάνει.

Anonymous said...

Εσύ που το ξέρεις ότι είναι γρήγορος; Δε σε ικανοποίησε;

Ιατρός said...

Είχα συμπέσει προ ετών με τον Άρη στη Μύκονο. Αυτό που έβλεπα δεν περιγράφεται. Το ντύσιμο και η χάρη αυτού του τρελού αγοριού μας άφησε έκπληκτους. Τσιμπιόμασταν για να δούμε αν είμαστε ξύπνιοι. Το έχουν τα φλώρικα οννεδόπαιδα αυτό. Στο ίδιο στυλ. δηλαδή στα ίδια χάλια, είναι και εκείνο το αγόρι ο Καραχάλιος που τώρα, αφού τον ξωπέταξαν από το μαντρί, συζητάει με τους καρατζαφεραίους για ευρωβουλή. Που ζούμε...

Anonymous said...

Είναι γεγονός ότι ο Άρης κάνει αίσθηση με την ξεχωριστή παρουσία του.

Anonymous said...

Σκεφθείτε την εξής θλιβερή εικόνα: Να είσαι ας πούμε πρύτανης και να πας να συζητήσεις τα θέματα των πανεπιστημίων και της παιδείας με τον...αρούλη. Κατάντημα. Τα ίδια σκατά είναι όμως και αυτοί. Μπροστά στον Άρη (και στον κάθε Άρη εδώ που τα λέμε) κάνουν υποκλίσεις και τούμπες ακόμη. Γι αυτό είναι και τα πανεπιστήμια στο χάλι που είναι εδώ και δεκαετίες.

Anonymous said...

Σίγουρα σε αυτό θα συμφωνήσουν και οι θαμώνες του http://greekuniversityreform.wordpress.com/

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ said...

Οι πρυτάνεις φίλε μου και οι καθηγητάδες εν γένει των ελληνικών πανεπιστημίων είναι ακόμα χειρότεροι από τον Αρούλη, όχι απλά τα ίδια σκατά. Ο Αρούλης συνομιλητής είναι η καλή περίπτωση. Για σκέψου να εξαρτάται η άνοδός σου στις βαθμίδες, από την ψήφο μαλακισμένων κομματόσκυλων 18 και 20 χρονών. Να είσαι 50άρης και να βυζαντινίζεις και να παρακαλάς τα τσουτσεκάκια.. Το σκάνδαλο δε της Παντείου τα λέει όλα, όπως επίσης το ότι πολλοί διοικητές δημοσίων οργανισμών είναι καθηγητάδες-γι αυτό οι οργανισμοί σκίζουν.. Μάσα, ξάπλα, καμία δημοσίευση, διασπάθιση δημοσίου χρήματος και άγιος ο θεός. Ξεφτίλα εκπαίδευση που ταιριάζει με την ξεφτίλα χώρα στην οποία ζούμε.

καθηγητής said...

Συμφωνώ "Έλα Μωρέ Τώρα", αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτά τα παρακμιακά φαινόμενα συντηρούνται από την κεφαλή. Οι γελοία πολιτική ηγεσία (όλων των κομμάτων) συντηρεί αυτή την κατάσταση αφενός γιατί την βολεύει και αφετέρου γιατί φοβάται. Και τα τσουτσέκια και εκείνους που την χαϊδεύουν και γενικά τον γίγαντα Λαό για τον οποίο τα λέει εξαιρετικά πάντα και ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου.

Anonymous said...

Βασικά την όποια κατάσταση συντηρούν οι ίδιοι οι καθηγητές γιατί τους βολεύει.

σλουρπ said...

ρε συ παπ. τι γλείψιμο ξεγυρισμένο είναι αυτό που ρίχνεις καθημερινά στην χολερικά πράσινη, γλωσσού (και απολύτως ξενερουά) αυταρχική μανταμίτσα Κάτια ουτε-να-μας-τον-δει Μακρή;

Anonymous said...

1.04 έτσι είναι, αλλά βρίσκουν και τα κάνουν γιατί η πολιτική ηγεσία δεν αποφασίζει να βάλει τάξη. Και έτσι η κατάσταση παραμένει ως έχει...

Anonymous said...

Αν η πολιτική ηγεσία αποφασίσει να βάλει τάξη, η απεργία και οι καταλήψεις θα κρατήσουν μέχρι τον επόμενο αιώνα...

Γαλιατσάτος said...

Άλλο σούργελο αυτή η Μακρή. Δίνει εξετάσεις στους κομματικούς προστάτες της κάθε μέρα. Το ότι είναι ένα κομματόσκυλο το βλέπουμε όλοι. Ο γελοίος και αγράμματος Χατζηνικολάου, που παριστάνει και τον μεγάλο χιουμορίστα γελώντας μόνος του με τις κρυάδες που λέει (ειδικά στο ραδιόφωνο), γιατί την κρατάει; Είχα ακούσει ότι δουλεύει έμμισθη στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ξέρει κανείς αν αυτό αληθεύει;

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Αγαπητοί μου, διανύομε εποχές μεγάλης τρυφηλότητος (ή συβαριτισμού όπως θα έλεγε και ο γίγας Βύρων). Δεν έχει κανείς παρά να παρατηρήσει την νέα εσοδεία πολιτικών φρούτων: φλωρόπαιδες εξ άστεως ή επαρχίας στην πλειονότητά τους όπως ο Αρούλης καλή ώρα (και αυτό δεν αφορά μόνον τους εξ οννεδ προερχόμενους, διαπερνά οριζόντια το κομματικό φάσμα, ο Αλεξάκης δηλ. τι είναι ακριβώς;), ή ταυλωμένες γιά εξουσία μανταμ σουσούδες με γυαλισμένο μάτι. Οι δημοσιογράφοι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των τρελλών αυτών αγοριών και κοριτσιών είναι η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος, όλοι τους τραγικά θλιβεροί και λίγοι wannabes. Από την αφόρητη μπαναλολαϊκάντζα της "αλλαγής" (η οποία είτε μας αρέσει είτε όχι ήταν μία πολιτική πρόταση) στο κλουβί με τις τρελλές του σήμερα (το οποίο επ' ουδενί συνιστά πολιτική πρόταση). Γι' αυτό ας αφήσουμε τα τρελλά αυτά αγόρια και κορίτσια να ζήσουν τον μικροαστικό μύθο τους σε πελάγη ηγεμονικής (πραγματικής ή κατά φαντασίαν) χαύνωσης - αφού αυτούς θέλουμε, εμείς είμαστε καλύτεροι δηλ; (διαβάζω εδώ σχολιαστές που ψήφισαν νδ ή πασοκ και το ξανασκέφτονται σου λέει, τι να λέμε τώρα...).

Anonymous said...

Κανέναν ανασταλτικό ρόλο δεν πρόκειται να διαδραματίσει η προφορά σου. Μπορεί να είναι βαριά, πελοποννησιακή, αλλά είναι αυθεντική. Και καθόλου γελοίος δεν γίνεσαι με αυτή την προφορά – ούτε και πρέπει να ντρέπεσαι, όταν μιλάς δημοσίως. Κανείς δεν γελά με αυτή την προφορά, ούτε, άλλωστε, και με την λεπτή, ντελικάτη φωνή σου. Διότι όλοι δίνουν προσοχή στα λόγια πολιτικής βαρύτητας και σοφίας που με σπινθηροβόλο τρόπο βγαίνουν απ’ το στόμα σου. Τι και αν τα gnιιι και τα glιιι δίνουν και παίρνουν στην ομιλία σου.

ΝΑΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ, ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ,ΠΡΙΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ...ΑΝΑΚΛΥΠΤΟΥΝ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ.

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ Ή ΣΑΤΙΡΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΝΤΕΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ,ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΙΝΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ .....ΩΡΑΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΓΙΑ LOW IQ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΥΣ ΧΤΥΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ....

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.

ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑ ΑΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΣΟΥ.
ΒΑΨΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΗ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΝΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ...ΜΕΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ
©

Anonymous said...

Μικρέ οννεδίτη, τι λες για τον πρόσφατο θόρυβο με το facebook;

Anonymous said...

Νάτος πάλι και ο Ξυνόγαλος. Τουλάχιστον επιχειρηματολογεί. Πρόοδος είναι και αυτό...

Φραπόγαλος said...

Αγαπητέ κ. Ξυνόγαλε,

Σας είναι εύκολο να ηχογραφήσετε το σχολιάκι σας των 4:05 και να το αναρτήσετε στο youtube (με εικόνα ει δυνατόν)?

ευχαριστώ

ΥΓ αληθεύει η φήμη ότι οι πεπλατυσμένες κεφαλές/σβέρκοι είναι προϊόντα καρπαζιάς;

Bostonian said...

Το τρελό αγόρι από την Κρήτη που υπογράφει ως Ξυνόγαλος θέλει να τα ακούσει και για την κρητική προφορά αλλά και για τα κρητικά ήθη. Ας δει την ταινία του Κολλάτου (την μόνη καλή του) "Ελιές" και ας ηρεμήσει....

Δ. Μπουλ. said...

ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΟΤΑΝ ΠΡΙΣ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΔΙΧΡΩΜΟ, ΜΕ ΓΚΡΙ (ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ) ΓΙΑΚΑ (!!!) ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΓΡΑΒΑΤΑ!!! ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΕ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΧΩΡΙΑΤΟ-ΚΟΜΨΕΥΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ-Κος "ΤΙΠΟΤΑ"-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΝΕ ΤΑ SEBAGO ΤΟΥ...

Anonymous said...

BOSTONIAN

ΚΑΝΤΟ BOSNIAN ....προς τα εκεί κλείνεις.....

Anonymous said...

κλίνεις...επι το ορθοτερον

Anonymous said...

Γιατί ο Pαπαγιαννης βάζει βίντεο με την Πετρουλα; Χαθηκε ένα βίντεο με την Ιωάννα Δεμέντη;

Anonymous said...

Γιάννη υπάρχει περίπτωση να συγχωρήσεις τον Βέλλιο και να τον επανεντάξεις ως σχολιαστή στο δελτίο σου; Γελάγαμε πολύ με τον αερολογικό του στόμφο. Μαζί με Τάνια και Σπίνο έκαναν ένα πάνελ μούρλια!

Καποδιστριακός said...

Όσοι είναι σοβαροί γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι πρωταρχικά πρόβλημα παιδείας. Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός τοποθετεί στην πράγματι νευραλγική αυτή θέση έναν... Σπηλιωτόπουλο δείχνει πρωτίστως τη σοβαρότητα του ιδίου του Πρωθυπουργού καθώς και την ωριμότητά του. Τον τοποθέτησε εκεί, ώστε και στον χώρο της παιδείας να συνεχιστεί ο χαζοχαρούμενος πολιτικαντισμός. Πολιτικές-φούμαρα από πολιτικούς πολύ κατώτερους των περιστάσεων. Δυστυχώς...

Ioanna said...

ΕΔΩ ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΘΕΜΑ ΜΕ Θ.Ρ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΓΛΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ???ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΡΟΥΖΑ Ο ΑΡΗΣ!!!

Anonymous said...

Πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε στον Άρη ότι είχε την πειθαρχία, παρά τις σφαλιάρες που έφαγε, να υπομένει και να περιμένει. Μεγάλο προσόν αυτό στην πολιτική.

παλαιολιθικός said...

Ο Άρης είνα ο φωστήρας εκείνος που είχε τα φαεινή ιδέα να εισηγηθεί στον Καραμανλή να πάει να παίξει μπάλα 200 κιλών άτομο σε γήπεδο για να δείξει "μοδέρνος". Εκείνος τον άκουσε και έγινε ρεζίλι των σκυλιών. Ακόμα δείχνουν οι τηλεοράσεις τα σπαρταριστά πλάνα και οι γελοιότητα δεν μπορεί να ξεχαστεί. Αχ αυτά τα τρελά μοντέρνα αγόρια. Μπερδεύουν την πολιτική με τις τσιχλόφουσκες...

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ said...

Δυστυχώς το πρόβλημα είναι παιδείας, αλλά γενικότερης και όχι πάντως πρωταρχικά θεσμοθετημένης παιδείας. Ο πανεπιστημιακός βλέπει την εικόνα των καλύτερων (επιτυχόντων) μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το χάλια επίπεδο των οποίων αποδεικνύει το χείριστο επίπεδο των υπολοίπων μαθητών, που δεν επιτυγχάνουν στην τριτοβάθμια. Ακόμα και αν ένας οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός σε οποιαδήποτε βαθμίδα, θεωρήσουμε ότι δεν έχει αλλοτριωθεί (ώστε το μόνο που τον απασχολεί είναι πόσο νωρίς θα πάει σπίτι του) , τί να κάνει όταν:

1) τα νεοΕλληνάκια δεν στριμώχνονται από το σπίτι να διαβάσουν αλλά μεγαλώνουν άπό το σπίτι με την αρχή της ελάχιστης προσπάθειας (βλέπε κωλοβάρα και σκονάκι) όπως επίσης με την αρχή των κακομαθημένων γονιών τους ότι όλοι τους χρωστάνε (άρα ο καλός δάσκαλος θα τα περάσει στην τάξη ή στο πανεπιστημιακό μάθημα χωρίς να ανοίξουν βιβλίο). Στο πανεπιστήμιο δε μπορεί να φάει και ξύλο ο καθηγητής από τους αναρχοαυτόνομους αν κόβει πολύ.

2)Έστω και μέ έναν καθηγητή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας να έχει συζητήσει κανείς, καταλαβαίνει ότι ακόμα κι αν ο δάσκαλος φανεί αντικειμενικός και κόψει το 80% (που θα πρεπε) την επόμενη μέρα θα κατηγορηθεί όχι μόνο από τα κομματόσκυλα προϊσταμένους του ως "κακός παιδαγωγός" αλλά και απο τα συνδικαλιστικά του όργανα , που (ω, τί σπάνιο) Συριζοκρατούνται και είναι πάντα "υπέρ των καημένων των παιδιών". Στην τριτοβάθμια δεν συζητάμε ότι αν κόβει κάποιος είναι σίγουρα μόνιμος και δεν πρόκειται να κριθεί, γιατί οι υπόλοιποι τρέμουν μπροστά στην ψήφο των κομματικών νεολαιών

3) Τί μάθημα να κάνει ένας καθηγητής, όταν υπάρχουν τόσοι αλλοδαποί που τοποθετούνται σε τάξεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια χωρίς καλά καλά να καταλαβαίνουν τη γλώσσα.. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει πλέον οι καθηγητες και οι δάσκαλοι να ξέρουν Αλβανικά, Σουαχίλι κλπ κλπ για να είναι σίγουροι ότι τους καταλαβαίνουν οι μαθητές τους.

4) Και το καλύτερο που άκουσα από καθηγητή πρόσφατα, είναι ότι πλέον υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ σχολείων λόγω υπογεννητικότητας!!!! Κανείς δεν θέλει να κόβει μαθητές, γιατί αν το σχολείο του βγάλει τη φήμη δύσκολου, θα χάσει μαθητές τους οποίους οι γονείς, πεπεισμένοι ότι η δουλειά γίνεται μόνο στα φροντιστήρια, θα στείλουν στο γειτονικό για να περνάνε εύκολα τις τάξεις. Λιγότεροι μαθητές = κατάργηση οργανικών θέσεων, και ποιος θέλει στα 50 του να τον στέλνουν στου διαόλου τη μάνα ..Απίστευτα πράγματα..

Συμπέρασμα: Ο λαός αυτός έχει καταντήσει μαλάκας με περικεφαλαία. Ο μεγαλύτερος Ελληνας για μένα, θα είναι αυτός που θα εξηγήσει κάποια στιγμή το γιατί..

Anonymous said...

Παλαιολιθικέ, ο Άρης ήταν επίσης που είχε συμβουλεύσει Κωστάκη και Νατάσσα να κάνουν τους μπάρμεν και να ποτίζουν με σφηνάκια τους καλεσμένους τους. Τεράστιες γραφικότητες... Ο Άρης δεν είναι η εξαίρεση. Προϊόν της εποχής του και του περιβάλλοντός του είναι. Θα μπορούσε να είναι αυτός γελοίος και οι υπόλοιποι σοβαροί;

Anonymous said...

"Έλα μωρέ τώρα" εγώ έχω την ερμηνεία... Το θέμα είναι να βρεθεί και η λύση...

Ελληνέζος said...

Εύγε στον κ.Σούφρα!

Σε όποιο ελλαδικό φόρουμ "μπαίνω", όλο οργισμένους και τσαντισμένους με την σημερινή κατάσταση συναντώ!

Ποιός, διάολε, ψηφίζει όλα τα κοπρόσκυλα του δικομματισμού?

Αν δεν καταλάβουμε ότι το μέλλον μας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον τρόπο που ψηφίζουμε, είμαστε χαμένοι από χέρι.

Στα φόρουμ καλές είναι οι ασκήσεις επί χάρτου και τα επικριτικά σχόλια, αλλά, επιτέλους, δεν θέλει και πολύ σοφία να κταλάβεις ότι η κ.Κα-ιλή και ο Αρούλης δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή αν ΔΕΝ τους ψηφίσουμε!

Φραπεδέλληνες, ενηλικιωθείται πιά!
Έχουμε γίνει ο περίγελος του πλανήτη Γη!

Anonymous said...

Ο Άρης ήταν το νεαρό τρελό αγόρι που όταν έχασε για λίγο η ΝΔ στις προ-προηγούμενες εκλογές, είχε μπει με τραμπουκισμό στο γραφείο του υπηρεσιακού υπουργού εσωτερικών Κουμάντου (σοβαρού ανθρώπου) και του μίλαγε απρεπέστατα. Τί να πεις γι' αυτόν τον κομματικό τραμπουκάκο...

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ said...

Ο Αρούλης κάνει και τραμπουκισμούς; Έλα μωρέ τώρα..
Δεν το πιστεύω ότι θα άκουγα ότι ο Άρης είναι και τραμπούκος. Δηλαδή τί απειλές εκστόμισε; Απειλούσε τον Κουμάντο ότι θα σκιζε το Armani του σε ένδειξη διαμαρτυρίας; Ότι θα του επαναλάμβανε το γράμμα "νιιι" μέχρι να τον κάνει να παρανοήσει; Ότι θα εμφανιστεί με πορτοκαλί σακάκι;
Σοβαρά τώρα, αφού άκουσα ότι ο κομψευόμενος αυτός είναι και νταής, το μόνο που έχω να πώ ότι ο Παπατζόν, βρήκε άξιο αντίπαλο.. Να κανονιστεί αγώνας πάραυτα..

Anonymous said...

Για να το σοβαρολογήσουμε, ο δικομματισμός, παιδιά, ούτε σ' αυτές τις εκλογές πρόκειται να καμφθεί. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου αρέσκεται στην κλάψα και μετά, λόγω των πελατειακών σχέσεων και της έλλειψης παιδείας, ξαναψηφίζει τους ίδιους. Είδαμε άλλωστε και τους "άλλους", τύπου Τσίπρα που θα φέρουν την ανανέωση...

Anonymous said...

Οι Αστυνομικοί χρειάζονται πάντα. Ειδικά αυτοί που ακολουθούν τους υπουργούς από κοντά. Γαλάζιος ο υπουργός. Ωραίο παιδί, της νέας γενιάς στη Ν.Δ. Η μελαχρινή με τα γαλάζια τα μάτια ήταν πάντα το άλλοθι. Από παλιά μαζί του, της άρεσε η οδός που θύμιζε σχολείο. Βρέθηκαν κάποιοι περίεργοι λογαριασμοί εκείνη την περίοδο σε gay ροζ τηλέφωνα (090) και έγινε της Πόπης. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια. Ο σημερινός υπουργός έφυγε ως αποδιοπομπαίος τράγος. Ξαναγύρισε όμως νικητής. Η μελαχρινή έγινε ξανθιά. Για άλλοθι όμως. Ο Αστυνομικός κανονικά στη δουλειά του. Ο μόνος που δεν αλλάζει με τίποτα. Τον εντοπίσαμε σε γνωστό μαγαζί με της οδού Πανεπιστημίου να ψωνίζει για τον μεγάλο έρωτα του. Φανταζόμαστε ότι στα ταξίδια γίνεται κόλαση. Άλλη χάρη έχει το σεξ στο εξωτερικό που δεν σε ξέρει κανείς και άλλη εδώ στην Αθήνα. Υπάρχει μια παλιά ταινία του Disney. Οι Αριστογάτες. Δείτε την και θα καταλάβετε πολλά...

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Και όμως κ. Τώρα το συμβάν με τον μακαρίτη Κουμάντο που καταμαρτυρείται είναι πέρα γιά πέρα αληθές (οι φήμες που θέλουν το θεότρελλο αυτό αγόρι να απειλεί ότι θα σκίσει το ΑρμαGNι του όπως λες, ελέγχονται).

Κύριε Ελληνέζε, ευχαριστώ γιά τα καλά λόγια, προς θεού όμως μην εκλάβεις την απόρριψη εκ μέρους μου των 2 κομμάτων εξουσίας (μη χέσω) ως έμμεση αποδοχή των μικρότερων - το μεν "κ"κε εκφράζει την λούμπεν αντίδραση, ο σύριζας την εGLιτίστικη (του κώλου) αGLητεία, και ο λάος, ο οποίος λυπούμαι να παραδεχτώ ότι είναι ο μόνος εκ των μικρών που μιλάει με πολιτικούς όρους (άλλο αν απαρτίζεται από γελοίους και γραφικούς νοσταλγούς του Ερνστ Ρεμ στην πιό λαϊφσταϊλ εκδοχή τους) είναι ακατάλληλος λόγω βλακείας.

Τέλος, να προτρέψω τον κ. Ξυνόγαλο να μην αντιδρά ως μπαστουνόβλαχος και να προσπαθήσει να διευρύνει τους ορίζοντές του ανατρέχοντας ίσως στην αριστοφανική σάτιρα - ουδείς εδώ (ελπίζω) διανοείται να ειρωνευτεί τον κανονικό Καραμανλή (θείο) γιά την ακατάληπτη προφορά του λόγω καταγωγής ή τον Σημίτη γιά τον ίδιο λόγο λόγω σαρδάμ.

L.G. said...

Ο Άρης, όταν ήταν στον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΝΔ, έβλεπε παντού εχθρούς. Και ήταν στα μαχαίρια με όλους. Τρομερά ανασφαλής, όπως είναι συνήθως οι μέτριοι που προωθήθηκαν ανεβαίνοντας στην πλάτη άλλων. Και φυσικά δεν είναι ο μόνος. Άρηδες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.

Marwood said...

Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθε φορά που βλέπω τον Άρη μου έρχεται στο νου αυτό το τραγούδι, πραγματικά δεν ξέρω γιατί, γιατί άραγες?

Από εκεί και πέρα δεν θέλω να σχολιάσω ούτε και προς θεού να κακολογήσω τον Αρούλη μας, καθώς γνωρίζω ότι τιμά με την φιλία του τον Καραϊσκο. Ή τέλος πάντων, ο Καραϊσκος τιμά τον Αρούλη, ποτέ δεν μπόρεσα να τα καταλάβω απολύτως αυτά τα πράγματα...

Τέλος, να πως ότι φαντάζομαι τη σκηνή τσαμπουκά του Άρη στο γραφείο του Κουμάντου (Κομάντο εναντίον Κουμάντου) κάπως έτσι.

Anonymous said...

Ρε συ Παπατζων, τι μας τσαμπουνάς εκεί γοργόνα η Μακρή, μήπως αλλοιθωρίζεις; άσε που στην φωτό που έβαλες φαίνεται ακόμα πιό άσχημη από ότι είναι στην πραγματικότητα, σαν mug shot της Ma Baker είναι, βάλε καμμιά καλύτερη, την εθαψες την κακομοίρα, έλεος δηλ.

ερ: "ποιό είναι το πιό άχρηστο ψάρι;"

απ: "η γοργόνα"

ερ: "γιατί;"

απ: "ούτε να το τηγανίσεις μπορείς ούτε να το *αμήσεις"

Anonymous said...

http://www.metafysiko.gr/interviews.php?id=27

(gateway team / η πύλη της αναζήτησης)

Anonymous said...

Είχαμε συμπέσει με τον Άρη σε γνωστό στέκι του κέντρου. Φορούσε ένα περίεργο στενό, χαμηλοκάβαλο παντελόνι, κάπως μυτερά παπούτσια, ενώ εντύπωση μου έκανε μια πολύ λεπτή ζώνη που στήριζε το παντελόνι. Αργότερα, στην ΤV τον είδα να φοράει και πολύ λεπτές γραβάτες, σαν αυτές τις λεπτές δερμάτινες που ήταν της μόδας τη δεκαετία του '80 και φόραγε και ο Γιώργος Γκούτης, όταν παρουσίαζε το Μουσικόραμα. Τρομερά trendy, τρομάρα του...

Anonymous said...

[Σύντομο Βιογραφικό 'Aρη Σπηλιωτόπουλου:]
* Γεννήθηκε στην Πάτρα.

Anonymous said...

Τί σχέση είχε η Τζίνα Δραγώνα με τον Άρη;

Δ. Ια. said...

Ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ που έγραψε το ΘΕΜΑ ότι πέταξε το DVD player στο δρόμο από το μπαλκόνι του σπιτιού του είναι ο Στέφανος Κασιμάτης του ΒΗΜΑτος;

Anonymous said...

sti balaoritou pote tha petaxoun kanena dvd player ?

Anonymous said...

Ποια είναι η Τζίνα Δραγώνα;

O ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ said...

O Καραϊσκος ξέρει.

Φιλίτσα said...

Το γεγονός ότι ο εξέχων Άρης συνοδεύει τη βρώση του με ουίσκι, θωρώ ότι –πέραν όλων των άλλων- έχουμε να κάνουμε με βαρύ αρσενικό....

Διερωτώμαι, εν τούτοις, κατά την κατάποση με ποιο πτηνό να μοιάζει???? εεε????

Anonymous said...

Γοργόνος?

Anonymous said...

Επιπόλαιε απ'ότι καταλαβαίνω ο Καραϊσκος πρέπει να ναι περίπτωση σαν του ανεκδότου με τον πάπα, δηλ. ποιος είναι αυτός δίπλα στον Καραϊσκο;

O ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ said...

Ελπίζω ο Καραϊσκος να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των πολυπληθών οπαδών του, καθώς και αυτών αυτού τοιούτου Άρεως, και να μας κατατοπίσει σε αυτό το ζέον, το φλέγον θα έλεγα, ζήτημα.

Ξέρει πολλά ο Καραϊσκος, πιστέψτε με καλιοί μου φίλιοι

Εν αναμουνή της παρεμβάσεώς του, φεύγω τώρα να απολαύσω τα του Αρεως Σπίνου.

vapsomallias said...

Δεν θα είναι ο Σπίνος. Έχει λάβει πενθήμερη άδεια...

Anonymous said...

παλιο καργιολα μακντουγκαλ παρε για να χεις.http://www.youtube.com/watch?v=RDEQjGIleKg&feature=related.καμια εκθεση για την καταπιεση της σκωτιας θα κανεις μωρη?λεφτερια στην σκωτια στο εουσκαδι στο κουρδισταν.θανατος στους αναρχοφασιστες.

Anonymous said...

στο δελτιο του παπατζον ειπε ο καψας το αμιμητο.φοβουνται λεει να πιασουν οι πολιτικοι το θεμα της λαθρομεταναστευσης γιατι υπαρχει πολιτικο κοστος!!!!δηλαδη αυτο θα ειναι πολλαπλασιο απο το κοστος που εχουν τωρα που δεν το πιανουν!γελια...αντι να πουν οτι το κοστος ειναι που θα τους τραβηξει το αυτι ο σορος ο ροθτσαιλντ και ο θειος σαμ και τα τοπικα υποκαταστηματα και θα κοψουν το βυζολοι στα ταμεια των κομματων και στις προεκλογικες αναγκες σε χρημα..και μετα επιασε και τους κουκουλακηδες που μπορει να ναι λεει και παιδια βιομηχανων αστυνομων πολιτικων δικαστων εμπορων.μα τους εβγαλε ο μαγκας βαλυρακης το 1995 τις κουκουλες στο πολυτεχνειο και ειδαμε οτι ακριβως αυτοι ητανε.μολις πιασανε την 500 και την δακτυλοσκοπησαν οι φλωροι αυτοι κοψανε τον χαβαλε και ηρεμησε η αθηνα για 5-6 χρονια..τυχαιο αραγε οτι οι αμερικανοι ακομη και σημερα μολις ο σηφης παταει το ποδι στις ηπα αρχιζουν τα καψωνια σε βαρος του με προσχημα τις παλιες εκθεσεις οτι ηταν της 17 ν?δεν ξεχνανε οποιον τους χαλασε την μανεστρα οι λακαμαδες..

O ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ said...

Ανώνυμε να προσθέσω ότι ο Σήφης ο Βαλυράκης καθώς και η αξιόλογη συζυγός του τιμούν τον Καραίσκο με τη φιλία τους.

Anonymous said...

Και να πούμε ότι η καλλιτέχνις σύζυγός του είναι και πολύ ερωτική, σαν τη Τζίνα Δραγώνα.

Anonymous said...

Ο καραίσκος είναι συνεργάτης της Δραγώνα;

vapsomallias said...

"Τί εστί πολιτικό κόμμα; Η τρέλα των πολλών για τα συμφέροντα των ολίγων...".
Alexander Pope

*και ο Άρης ανήκει, δυστυχώς για εμάς, στους ολίγους...

Anonymous said...

Η Τζίνα Δραγώνα έχει ουσιαστικά αναλάβει τη λειτουργία του γραφείου Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ said...

Η Τζίνα είναι θαυμάστρια του Καραίσκου. Επιπλέον πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να κρύβεται η ίδια πίσω από τους διάφορους συνδέσμους φίλων καραίσκου κλπ που εμφανίζονται σποραδικά στο μπλογκ αυτό. Δεν θέλω να πω περισσότερα για αυτό, ας μιλησει ο ίδιος...

Επίσης, πρέπει να πω ο Καραίσκος με τον Σήφη ήταν φιλαράκια πριν τα σπάσουν για ιδεολογικούς λόγους και μεταβηθεί σε σφοδρό επικριτή του (ένα είδος νέμεσης). Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, είναι πολύ πιθανό να κρύβεται ο ίδιος ο Σήφης -ή και η σύζυγός του- του πίσω από τις επιθέσεις νεοναζι και λοιπών λούμπεν στοιχείων εναντίον του Καραίσκου στο άλλο μπλογκ.

Οπως προείπα αναμένω να τοποθετηθεί ο ίδιος ο καραίσκος για όλα αυτά.

ΥΓ Και για να μην το ξεχάσω, θέλω να πιστεύω ότι το dvd player στη μηλιώνη προόριζόταν για το κεφάλι του Κανελλάκη που κυκλοφορεί συχνά εκεί τριγύρω.

Anonymous said...

Ναι, αλλά από ποιον πετάχτηκε στον δρόμο; Μένει εκεί κανείς άλλος δημοσιογράφος του ΔΟΛ εκτός του Στέφανου Κασιμάτη;

Ioanna said...

ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ???ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ? ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΡΙΠΗ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΣΟΒΑΡΟ.ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ. Κ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΤΣΙ.

vapsomallias said...

Ιωάννα ίσως φταίει ότι σηκώθηκες, αν και ασθενής, και πήγες στην εκπομπή του Καμπούρη την Παρασκευή (δεν ήταν και καλή η συγκεκριμένη εκπομπή...), αντί να αναπαύεσαι στο ζεστό σου κρεβατάκι διαβάζοντας Ακρόπολι, 24 Ώρες και Επικαιρότητα του group Μαυρίκου...

Ioanna said...

ισως αλλά όλες αυτές τις μέρες είμαι στο κρεβάτι διαβάζοντας θέμα και ελευθεροτυπία.

Anonymous said...

To μικρόφωνο, το μικρόφωνο, τι συμβολισμό να έχει

O ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ said...

Η εικονιζόμενη ψυχολόγος Καπάτου μπορεί να κάνει μαθήματα... sex; Πώς την κόβετε; Θεωρούμε δεδομένη την απάντησή σας και σας πληροφορούμε πως η Τατιάνα έβγαλε αυτήν την κυρία να σχολιάσει το βίτσιο μιας μαθήτριας να κάνει αχαλίνωτο sex στις τουαλέτες. Ήμαρτον κύριε (Στεφανίδη, δεν της κάνετε 'κανα μάθημα; ) ...

Αυτό το σχόλιο από το no news για ποιόν πήγαινε? Καραϊσκο μήπως ξέρεις κάτι?

Anonymous said...

Μα η (βαρετή) Καπάτου μιλάει ως επιστήμων και μόνο... Ένας θεολόγος, ας πούμε, δεν είναι ανάγκη να έχει γνωρίσει τον Θεό για να μιλήσει περί Θεού...

Anonymous said...

O Στεφανίδης κάτι θα ξέρει περισσότερο όμως

Anonymous said...

Το μικρόφωνο έχει το συμβολισμό ότι ήταν spokesman της ΝΔ.

Anonymous said...

Δηλαδή τελικά με τον μπάτσο δεν τρέχει τίποτα είναι συκοφαντίες του παπατζον έτσι δεν είναι;

Anonymous said...

Επο τέλους η Βεντέτα εκδημοκρατίστηκε στην Κρήτη τωρα μαχαιρώνουν και γυαίκες, η πρώτη τους ξεφυγε αλλα ....ο εκδημοκρατισμος ειναι παντα δυσκολος στην αρχη οι επόμενες θα εχουν....καλυτερη τυχη.
Ηταν καιρος Παλληκαράδες της Κρήτης να εκμοντερνίσετε την Μεγαλόνησον.

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ said...

Ιωάννα να σταματήσεις να διαβάζεις Ελευθεροτυπία. Προκαλεί βλάβες στο δείκτη νοημοσύνης και την κριτική σκέψη.. Είσαι νέα ακόμα και δε σ' έχει επηρεάσει, αλλά σε μερικά χρόνια δεν ξέρεις τί μπορεί να γίνει... Επίσης υποψιάζομαι ότι σε κόλλησε ο βρωμερός Ιός της Κυριακής..

al.el. said...

Δυστυχώς δεν είναι τόσο τα θέματα στυλ και ξιπασιάς του Σπηλιωτόπουλου που ενοχλούν, όσο το ότι ουδέποτε έχει πει κάτι αυθεντικό, κάτι πρωτότυπο, κάτι που να προωθεί υπέρ της κοινωνίας τα θέματα που του έχουν αναθέσει να διαχειρίζεται. Δυστυχώς, αυτό το μοντελάκι πολιτικού είναι το κυρίαρχο σήμερα και δεν φαίνεται φως από πουθενά ότι κάτι σύντομα θα αλλάξει.

Φραπόγαλος said...

Αγαπητέ κύριε Ξυνόγαλε,

"Ενας... Κάλαχαν με καρδιτσιώτικη προφορά" τιτλοφορείται άρθρο της σημερινής Καθημερινής, αυτής της ελιτίστικης, πρωτευουσιάνικης εφημερίδας γιά την τοποθέτηση του κ. Γ. Ραχωβίτσα ως Αττικάρχου.

Τους επιπλήξατε εν ονόματι του υπερήφανου λαού της Καρδίτσας ή ακόμα;

Anonymous said...

Πολύ πολιτισμένο και ευχάριστο το κλίμα στο Αποκαλυπτικό Δελτίο χτες! Αισθητή η απουσία του Σπίνου!

spin doctor said...

Προς στρατόπεδο Παπαγιάννη,

Μην μετετρέπετε την ανάγκη σε φιλοτιμία παιδιά μου, δελτίο χωρίς Σπίνο δεν νοείται. Οι Τάνιες, μπλογκερς και λοιποί μαϊντανοί είναι γλάστρες και το γνωρίζετε πολύ καλά. Είμαι βέβαιος ότι οι ακροαματικότητες θα με επιβεβαιώσουν.

Anonymous said...

Αν δεν επιστρέψει ο Σπίνος ή τελικά δεν έρθει ο Κακαουνάκης (αλήθεια, τί έγινε με αυτή τη συνεργασία που είχε αναγγελθεί;) ας επανέλθει τουλάχιστον ο Βέλλιος που έδινε μια γενναία δόση ιλαρότητας στο δελτίο.

Anonymous said...

η παιδεία στα χέρια του Αρούλη... Θα ήταν τόσο γελοίο, αν δεν ήταν τόσο τραγικό...

Και μόνο η τοποθέτηση Άρη στο υπουργείο παιδείας αρκεί για να καταψηφίσει κανείς αυτή τη γελοία κυβέρνηση που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η "επικοινωνία" και η με κάθε τρόπο παραμονή στην εξουσία...

Anonymous said...

Και τί να ψηφίσει ανωνυμε; Το ΠΑΣΟΚ που είχε Υπουργούς Παιδείας τους εξίσου καλούς Κακλαμάνη, ΓΑΠ, και Πέτρο Ευθυμίου;
Μόνο κάποιος που δεν είναι πολιτικός ώστε να μην τον ενδιαφέρει η επανεκλογή, ούτε καθηγητής ώστε να μην τον ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη συντεχνία, θα μπορούσε να κάνει δουλειά στο Παιδείας.. Τώρα ποιος μπορεί να είναι αυτός, ένας Θεός ξέρει.. Μόνο και μόνο το ότι θα πρέπει να συγκρουστεί με όλους τους ενδιαφερόμενους του τομέα αυτού (μαθητές,φοιτητές,καθηγητές) είναι αρκετό για να μην θέλει να πάει κανείς σε αυτό το πόστο..

Anonymous said...

Βέλιος τώρα στο alter

Anonymous said...

Είδα τον Βέλιο σήμερα στο κέντρο. Πώς έχει καταντήσει έτσι... Μισοβαμμένο, κακοβαμμένο μαλλί με διάσπαρτες άσπρες τρίχες. Κατάντημα...

αγράμματος said...

6:50 φαντάζομαι ότι δεν είμαστε μαλάκες. Ασφαλώς το ΠΑΣΟΚ είχε ως υπουργούς αυτούς τους φρικτούς τύπους που λες (και για τους οποίους μπορεί κανείς να πει τα μύρια όσα), αλλά νομίζω ότι κάθε σύγκριση με Άρη Σπηλιωτόπουλο περιττεύει. Κάνει μπαμ από μακριά ότι ο Άρης τοποθετήθηκε απλώς για να κερδηθεί χρόνος χωρίς να γίνει τίποτα. Εκτός αν πιστεύεις ότι ο Άρης έχει τις γνώσεις, τη θέληση και την οντότητα να κάνει κάτι στον τομέα αυτό. Κανονικά πράγματι θα έπρεπε να τοποθετηθεί εκεί εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, ίσως ακαδημαϊκός δάσκαλος (αλλά όχι κάποιος χαλβάς, φοβισμένος, θεωρητικολόγος και νάρκισσος//όχι άλλους γλείφτες Μπαμπινιώτηδες) με σοβαρό επικοινωνιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης που να φοβίζει την κοινή γνώμη ότι θα χάσει αν το πράγμα συνεχίσει έτσι. Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει εδώ και είναι εκτενέστατη. Αυτό το πράγμα όμως δεν πάει άλλο και φυσικά δεν λύνεται με τρελά παιδιά που κοιτάζουν τα μαλλιά τους, τα πουκάμισά τους και σε ποιο μπαρ θα πάνε το βράδυ.

nihilist said...

Στις ευρωεκλογές αυτές έχουμε μια κάποια λύση, αυτή του Μάνου, για να μην το ρίξουμε άκυρο ή λευκό. Βέβαια, έχει κι αυτός μαζί του αυτόν τον απαράδεκτο πολιτικάντη και κωλοτούμπα τον Κοντογιαννόπουλο, αλλά ίσως αποτελεί μια κάποια (πρόσκαιρη πάντως) λύση.

Anonymous said...

Μικρός χώρος, μεγάλα προβλήματα... Αυτός ο γελοίος χώρος των... φιλελεύθερων (που τουλάχιστον ως χώρος κοινής λογικής θα μπορούσε να ψηφιστεί από κάποιους που δεν θέλουν να βλέπουν τα παραδοσιακά κόμματα ούτε από μακριά) δεν μπορεί να κατέβει ενωμένος. Αλλού ο Μάνος, αλλού η Φιλελεύθερη Συμμαχία. Για γέλια (που θα' λεγε και κάποιος...). Αλλά και αυτός ο Μάνος με τη μωροφιλοδοξία του μας έχει πρήξει. Αφού ρε Μάνο σε βλέπει ο κόσμος και κρύβεται. Βάλε τουλάχιστον τον Μπουτάρη μπροστά... Με το Μάνο επικεφαλής κινδυνεύει και αυτό το εγχείρημα να αποτύχει οικτρά, αποθαρρύνοντας και όποιους άλλους (από όλους τους πολιτικούς χώρους) ενδεχομένως σκέφτονται να κάνουν κάτι παρόμοιο...

Anonymous said...

πο πο εχει καψει εγκεφαλικα κυτταρα η κριση.αλλος θελει τον μανο [τον μανο;ton manos;μονος η....μανος;]για ενναλακτικο στο λευκο!αλλος συμφωνει αλλα τον χαλαει ο κοντογιανοπουλος!μετα την μπουρδελοποιηση της αλλατινη σειρα πηρε η ελλαδα ουλη και ο στεφαν συνεχιζει να πωλει σημερα σαν νεοφιλελευθερο απολιθωμα την νεομονεταριστικη μισανθρωπια του σικαγο των friedman hayek,χωρις καποιος να τον πληροφορει τον συμπαθη διασκεδαστη της αρχουσας ταξης των μολιερων ηρωων οτι το ρολοι εχει κολλησει,το βιντεο εκαψε αντιστασεις και κολλησε σε παλιο επεισοδιο της ταινιας.μη με ξυπνατε απο τις 6 πριν να φεξει παπαστρουμφ.για τους καμμενους μια φωτο της γυναικας του παπα-ιωαννη του πρωτου εκστραθαυματια http://g.imagehost.org/view/0245/ARMANIA. δεμεντη δεν εχεις ελπιδα..

λαπάς said...

Αυτή τη στιγμή ο Αρούλης στη ΝΕΤ. Φαίνεται καθαρά το βαμμένο μαλλί (εκτός από το βαμμένο μυαλό).

Σαϊνης said...

Εκεί που φτύναμε πριν πέντε χρόνια, θ' αρχίσουμε πάλι να γλείφουμε. Θα βγεί το ΠΑΣΟΚ λοιπόν και θα έχουμε υπουργικό συμβούλιο με:

Βάσω !!

Τσοχατζό. !!!

ΓΑΠ. !!!!!!!!!!!!!!!!

Βενιζέλο, τον "αρχιτέκτονα" του Συντάγματος και του περίφημου Άσυλου που το πληρώνουμε οι φορολογούμενοι (εν είδει καταστροφών) σε (δισ)εκατομμυρια Ευρώ. Μαζί σου χοντρέ!

Σκανδαλίδη, τον "αρχιτέκτονα" του εκλογικού νόμου που καταδικάζει στην σημερινή αστάθεια και ακυβερνησία.
Άξιος ο μάγκας!!

Τουλάχιστον έπαιζε κι ένας Σημίτης που έσωνε την παρτίδα. Με τον βλάκα τον διάδοχο τι να περιμένουμε ρε πατριωτάκια της συμφοράς? Μπορείτε να μου εξηγήσετε?

O ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ said...

Τι σακκακιά ωρε παλουκάρι είν' τούτη? Βλέπω καλά ή με γελούν τα μάτια μου, καφέ βελουτέ με περτικαλί γραββατιά? Τον Αρούλη ζήλεψες ή μου φαίνεται?

Και κάτι άλλο, διώχνεις το Σπίνο και μου βάζεις το Σαμοίλη που όποτε τον βλέπω θυμάμαι τα σπασμένα του '99 στις Βιοσωλ τα χαλυβδόφυλλα και στα λαναρόχαρτα, έχεις ξεκουτιάνεις τελείως μωρε!

Φέρε το Σπίνο πίσω στο έχω ξαναπει, θα ψάχνεις τις θεαματικότητες με το βαθυσκάφος του κουστώ...

Σπιν doctor said...

Εβαλα να δω Αποκαλυπτικό γιά την καθημερινή μυσταγωγία (σπιναγωγία στην περίπτωσή μας), είδα ότι έλειπε ο Αρης και το γύρισα αμέσως στην ΝΕΤ, έπεσα στο τρελλό αγόρι την ώρα που καυτηρίαζε τα τσατ ρουμς και τα μπλογκς όπου ανωgnύμως ο οισδήποτε μπορεί να glοιδωρεί, να γεglοιοποιεί, να προσβάglει και να κρίνει τις σεξουαglικές προτιμήσεις του καθένα - Βαψομαλλιά, σούφεξε!

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ said...

Έχει δίκιο ο Αρούλης. Ενώ όταν είσαι υπουργός μπορείς επωνύμως να προσβάλλεις και να γελοιοποιείς τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων και να σου λένε κι ευχαριστώ.

Anonymous said...

Τον Παπ τον είχαν κράξει ακροατές για τον Σαμοίλη και γι αυτά που λες φίλε, πιο παλιά από το ραδιόφωνο, και τί απάντησε το άξιο παληκάρι: "Δεν ξέρω ρε παιδιά. Τί είναι αυτά που μου λέτε... Εγώ για τον Σαμοϊλη δεν έχου ακούσε ποτέ κάτι αρνητικό. Μάχιμος δημοσιογράφος είναι ο άνθρωπος"!!! Τί να πεις από κει και πέρα...

Anonymous said...

poio spino kai samoili ton alefanto kai ton tsipra na parei

Anonymous said...

Εγώ αγαπητές μου και αγαπητοί μου δεν μπόρεσα να δω αποκαλυπτικό δελτίο με Σαμοϊλη και το γύρισα στη ΝΕΤ. Είδα 10 λεπτά (τόσο άντεξα) και το γύρισα ΕΤ3. Κατάθλιψη. Να βλέπεις αυτόν τον φαιδρό, κομψευόμενο νεαρό με το Rolex με το δερμάτινο λουρί (δεν το έβαζε στο λαιμό; ποιο πολύ θα του ταίριαζε...) να σου αναλύει τα θέματα της παιδείας (και μάλιστα με αυτή την προφορά!). Θλίψη και εμετός.

L. A. said...

Η Τζίνα (όχι η Ντρούλις, η Δραγώνα) του κάνει styling του θεότρελου αγοριού;

Σπιν doctor said...

προφανώς stygling εννούσες αγαπητέ LA

Eleana said...

κάθονται τώρα στη ΝΕΤ και συζητάνε κατά τεκμήριο σοβαροί άνθρωποι (ας πούμε) καθηγητές με τον Άρη για τα θέματα παιδείας χωρίς να σκάνε στα γέλια;

Ο. Wilde said...

νομίζω ότι τα παραλέτε για τον άρη. αλλωστε εχει συγγράψει και ένα de profundis
http://www.e-aris.gr/userfiles/image/template/book.jpg

m. said...

Το τρελό, το θεότρελο αγόρι της Μυκόνου είναι υπουργός Pαιδείας και λέει ότι για τα φαινόμενα του αριστερίστικου τραμπουκισμού στα πανεπιστήμια και στις πόλεις ευθύνονται τα... chat rooms και τα... blogs! Μέγας είσαι κύριε!

Anonymous said...

Μου έλεγε συνεργάτης του "Άρη" αλλά και ένα γνωστός του πολιτικός συντάκτης (όχι αυτός με το καφέ βελουτέ) ότι ο απερίσκεπτος και ακαλλιέργητος νεανίας είχε στόχο εδώ και καιρό να λανσαριστεί μόνο με το μικρό του όνομα, ως σκέτος "Άρης", όπως κάποιες συμπαθείς επαγγελματίες του πεζοδρομίου.

Σπιν doctor said...

Αγαπητέ Οσκαρ

de profugndis

Αγαπητέ m.

όχι "Μέγας είσαι κύριε", "έλα μgnί στον τόπο σου"

Σπιν doctor said...

(ρε πούστη μου, έπαθα gl και gn overdose, βάζω Σαμοϊglη να στανιάρω)

Anonymous said...

Παιδιά, όλα τα σχόλια για τον Σπηλιωτόπουλος είναι σωστά χωρίς την παραμικρή αμφιβολία. Όμως να μην ξεχνάμε ότι δεν φταίει αυτό το παιδί. Απλώς είδε φως και μπήκε. Νομίζω ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η περίπτωσή του και η ανέλιξή του ως σύμπτωμα μιας εποχής. Η μαζική δημοκρατία, όπως έχει εξελιχθεί στις μέρες μας (όχι μόνο στην Ελλάδα αλλα και αλλού) παράγει και αναδεικνύει Σπηλιωτόπουλους. Ας αναρωτηθούμε: Ποιος σοβαρός άνθρωπος, μορφωμένος και επιτυχημένος επαγγελματίας, θα καταδεχόταν να περνάει τη ζωή του μέσα στα κομματικά γραφεία γλείφοντας Ζαγορίτηδες και Αθανασάκηδες για να πάρει μια θέση που δεν θα είχε και τι να την κάνει; (Όποιος έχει δει τα πράγματα από μέσα, γνωρίζει ότι και οι υπουργοί ακόμη δεν έχουν και πολλά περιθώρια αυτόνομης δράσης. Κάνουν ότι τους επιτάσσει η γραμμή του πρωθυπουργού και των λακέδων του). Άρα δεν φταίει ο Άρης. Αυτές είναι οι προδιαγραφές της μαζικής δημοκρατίας και Άρηδες παράγει. Άρηδες, Κουλούρηδες, Τσοχατζόπουλους, Τσίπρες και τα λοιπά..

Anonymous said...

Έτσι είναι 11:35. Μου έλεγε σοβαρό και μορφωμένο πολιτικό στέλεχος (με την ευρεία έννοια) που είχε τοποθετηθεί σε νευραλγική θέση στο εξωτερικό και επιστρέφοντας στην Ελλάδα έγινε τραπεζίτης, ότι όταν η ΝΔ είχε κερδίσει τις εκλογές τον συζητούσαν για να αναλάβει την Τράπεζα της Ελλάδος ή κάποια αντίστοιχη θέση (το έγραφαν και οι εφημερίδες ενώ μετά εν όψει της φυγής Αλογοσκούφη συζητήθηκε και για Υπουργός Οικονομίας). Τελικά τον έκοψαν. Μου έλεγε λοιπόν ότι εγώ δεν καταδέχομαι να πάω να υποβάλω τα σέβη μου στον κάθε Ρουσόπουλο για να πάρω μια θέση, όπως κάνουν άλλοι κι άλλοι. Και άλλα άξια πρόσωπα έχουν μείνει εκτός θέσεων αν και μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά και να αφήσουν έργο, μόνο και μόνο γιατί δεν καταδέχονται να παίξουν πολιτικάντικα (μια που το θυμήθηκα, η Μιράντα Ξαφά δεν μπορούσε να έχει μια θέση, τη στιγμή που παρατηρείται, υποτίθεται, έλλειψη σοβαρών στελεχών στη διοίκηση του δημοσίου; Αλλά όλοι θέλουν τους γλύφτες και τους καραγκιόζηδες...).

Marwood said...

Τώρα που κάποιος ανέφερε το Σαμοίλη, όχι ότι έχω τίποτα με τον άνθρωπο, ίσα ίσα συμπαθής μου φαίνεται, και φυσικά είναι ο τελευταίος που ευθύνεται για τα χάλια της οικονομίας μας. Δηλ. και αυτός μεροκαματιάρης είναι, όπως οι "πολιτικοί" "συντάκτες" είναι φερέφωνα των πολιτικάντηδών μας και λαλούνε ανάλογα με το χαρτζιλίκι, το ίδιο κάνουν και οι οικονομικοί συντάκτες, με τους αντίστοιχους επιχειρηματίες "επιχειρηματίες" ή νταραβεριτζήδες τέλος πάντων. Άλλωστε νομίζω ότι και ο όρος παπαγαλάκι, βγήκε το χρυσό (ή μαύρο όπως το πάρει κανείς) 1999. Βέβαια ίσως ο όρος να είναι παλαιότερος, ο Ηλίας Πετρόπουλος ίσως να μπορούσε να μας διαφωτίσει.

Αυτά τα ηθικά, στην ουσία τους ζητήματα (συγκρούσεις συμφερόντων, παραπλάνηση επενδυτών κλπ) είναι αυτά που έφεραν την καταστροφή στην Αμερική, καθώς κανείς δεν μπόρεσε να τα ρυθμίσει αποτελεσματικά. Ο ρόλος του τύπου δε, πρωταγωνιστικός σε όλα αυτά. Χαρακτηριστικά σας παραπέμπω στους διαξιφισμούς (ξεχέσιμο είναι ο πιο σωστός όρος) του Jon Stewart και του σχολιαστή του οικονομικού καναλιού CNBC Jim Cramer.
http://www.youtube.com/watch?v=dwUXx4DR0wo

H συνομιλία αυτή αν τη δείτε θα σας διαφωτίσει αρκετά για τα αίτια και τους μηχανισμούς εξάπλωσης της κρίσης...

Anonymous said...

11:35 και 11:44 έχετε δίκιο μεν, αλλά εν μέρει διότι (δυστυχώς) το φαινόμενο δουλεύει και αντίστροφα: Ο ύποπτος γιά βαψομαλλίαση Γιωργάκης Παπακωνσταντίνου, ανηψιός του μακαρίτη Μιχάλη Παπακωνσταντίνου πχ παράτησε λαμπρή καριέρα στον ΟΟΣΑ (την οποία έστησε με τις δυνάμεις του) γιά να επιστρέψει, να πολιτευτεί στην ...Κοζάνη και να μπαίνει κάθε μέρα στα σπίτια μας υποστηρίζοντας τις συμμετοχίκες παπαριές του κακομαθημένου Γιωργάκη. Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και τα ελατήρια πολλές φορές δυσεξήγητα.

ΥΓ γιά τα χωριατόπαιδα τύπου Αρούλη, Ζαγορίτη, Λοβέρδου κλπ που δεν θα είχαν στον ήλιο μοίρα συμφωνώ, είναι μία (όχι και τόσο αξιοπρεπής) επαγγελματική αποκατάσταση η ενασχόληση με την πολιτική.

Anonymous said...

12:02 ορθώς σχολίασες (επί τη ευκαιρία έχω μάθει από κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ότι και ο "ανηψιός" τα βάφει) αλλά δεν μιλάμε για αριβίστες που αφήνουν τις θέσεις για να ενταχθούν απλώς στο σύστημα και να γίνουν κοινοί πολιτικάντηδες. Αυτοί, κατά βάθος, είναι απλά ψώνια... Μιλάμε για πρόσωπα αυτόφωτα και όχι ασπόνδυλα, που θα μπουν για να κάνουν κάτι και όχι για να γίνουν χειροκροτητές ή απλοί διεκπεραιωτές. Αλλιώς, από την άποψη των τυπικών προσόντων και μόνο (πτυχία, βιογραφικά κλπ), υπάρχουν και τώρα στα κόμματα στελέχη. Δεν μπορούν όμως να κάνον τη διαφορά γιατί είναι φοβισμένοι και πλήρως ενταγμένοι στη λογική των κομματικών super market/

Anonymous said...

Μα γιατί γίνονται ολοι οι ανίκανοι υπουργοί? Χάθηκε ο Καραϊσκος?

Δεξιόφρων said...

Κάντε υπομονή και σε λίγο, συνθηκών επιτρεπουσών, θα πάμε από τον Άρη, την Καλατζάκου και τη Φεβρωνία στα άλλα τρελά αγόρια και κορίτσια της "πράσινης ανάπτυξης" (και ο Θεός βοηθός...).

Marwood said...

Τελος, να πω ότι για μένα επαγγελματίας με καριέρα στο εξωτερικό που γυρνάει στην Ελλάδα για να αναλάβει πολιτική θέση στο χοιροστάσιο αυτό, είναι λαμόγιο στην καλύτερη, τελεία. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ή είσαι αξιοπρεπής ή δεν είσαι, και αυτό το λέω και για τον παπακωνστταντίνου καθώς τον φέρνω στο μυαλό μου να ιδρώνει και να ξειδρώνει για να δικαιολογήσει τα ραντεβουδάκια με πάπιστα ή πως αλλιώς τον λέγανε. Αλλά και γενικότερα, το να είναι τσατσόνι του καθυστερημένου του γιωργάκη χωρίς να ντρέπεται καθόλου λέει πολλά για την προσωπικότητα του ανδρός.
Οπότε, άσε ρε τουτζάρη παπακωνσταντίνου που μας το παίζεις και επιστήμονας, άντε πάνε βγάλε καμια ανακοίνωση για την πράσινη ανάπτυξη και να πεις στον βλάκα να προσέχει όταν κάνει σκέιτμπορντ

Σαϊνης said...

Απορώ πόσοι από τους λάβρους κατά των αναφερομένων πολιτικών, δύο λεπτά πριν την κάλπη θα το (ξανα)σκεφθούν και θα τους (ξανα)ψηφίσουν, για να τους (ξανα)βρίσουν μετά τις εκλογες.

Γι αυτό είμαι σίγουρος ότι θα γεράσουμε και πάλι με Αρούλη, Ζαγορίτη, Τσοχατζό, ΓΑΠ θα ασχολούμαστε.

Anonymous said...

Σαϊνη, αυτή που λες είναι η μεγάλη αλήθεια. Η εγγενής και βαθιά αγραμματοσύνη μας και τα ευρέα πελατειακά δίκτυα (συν τη φοβικότητα και την κουτοπονηρία μας) θα μας οδηγήσουν να (ξανα)δώσουμε στα ίδια κόμματα και στα ίδια (περίπου) πρόσωπα νέους θριάμβους για να (ξανα)συνεχίσουμε ακολούθως τη βολική (και άκρως εκνευριστική) κλάψα μας...

Anonymous said...

ΟΚ. Υπάρχει το εξής πρόβλημα. Σοβαρός, μή λαμόγιο και αξιοπρεπής άνθρωπος αποκλείεται να παρατάει την σοβαρή μή λαμογίστικη και αξιοπρεπή δουλειά του, για να γλύφει κομματόσκυλα προκειμένου να βρεθεί υποψήφιος και κατόπιν να τρέχει προεκλογικά στις λαικές και τα καφενεία, λέγοντας στα ίσα ψέμματα στους ψηφοφόρους του ή να υπόσχεται διορισμούς. Αλλά η δημοκρατία αυτό απαιτεί. Και για να είμαστε ειλικρινείς κανείς υποψήφιος δεν θα βγεί να πεί στους ψηφοφόρους του ότι θα πεινάσουν, ακόμα κι αν αυτό είναι το πιο πιθανό, γιατί δεν θα τον ψηφίσουν. Ποια λοιπόν μπορεί να είναι η λύση;

Met. said...

Ο κακομοίρης (και μακαρίτης) Κουμάντος, ένας πολύ σοβαρός, αξιοπρεπής και φιλελεύθερος (με τη γενική σημασία του όρου) άνθρωπος, όταν είχε γευτεί στο υπουργείο την "Αρίλα" (και "αντρίλα") του νεαρού, υπερφιλόδοξου, αγράμματου (και τραμπουκίζοντος) στελέχους, μίλαγε με τα χειρότερα λόγια και για τον μπουρδολόγο, μετριότατο νεαρό, αλλά και για το κόμμα που εκπροσωπούσε, προβλέποντας τα δεινά που επήλθαν με τη νίκη του κόμματος της απόλυτης μετριότητας/ανικανότητας. Περαστικά μας...

Anonymous said...

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΛΕΠΡΑΣ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Η ΛΕΠΡΑ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΕΛΕVIDEO THS RAI,ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΑΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

2 Κρούσματα τις τελευταιές εβδομάδες στο Μιλάνο προκαλουν πανικό στους κατοίκων της ιταλικής μεγαλουπολης.ΟΙ αρχές καθησυχάζουν τους πολίτες αλλα παραμένουν τα ερωτηματικά γιά την επανεμφάνιση της τρομερής αρρώστιας.

Anonymous said...

Έχουμε και εμείς εδώ λέπρα, αλλά άλλου είδους, μεταφορικώς νοούμενη...

Σαϊνης said...

Tο λυπηρό είναι ότι η μέχρι τώρα πολιτεία του στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπαγορεύεται από το μέγεθος των ικανοτήτων του, αλλά από την κεντρική στρατηγική της κυβέρνησης που είναι η αναβολή κάθε απόφασης με πολιτικό κόστος. (Κι αυτό ισχύει σε όλα τα υπουργεία)

Εκλογικός νομος Σκανδαλίδη ! Η αποθέωση της καταστροφής, στο βωμό των σκοπιμοτήτων των κομματικών φατριών!

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Σαίνη, σε βεβαιώ ότι απέχω σταθερά από την εκλογική διαδικασία τουλάχιστον γιά τα τελευταία δέκα χρόνια. Δυστυχώς όμως, η πλειοψηφία των μεμψιμοιρούντων εμπίπτει στις προδιαγραφές που έθεσες. Ο καταγέλαστος Σκανδαλίδης, όπως σωστά λες, θα μπορούσε να έχει συγγράψει ως μέγας ταβλαδόρος (και ποιητής μου φαίνεται;) και το πόνημα "η τέχνη της μπλόφας στις πόρτες και η εφαρμογή της στο φεύγα".

Οσο γιά την περίπτωση Μάνου, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Η υποστήριξη της "δράσης" στις ευρωεκλογές είναι μία κάποια, πρόσκαιρη, λύση. Ο Μάνος είναι έξυπνος μεν, αλλά ελιτιστής, μωροφιλόδοξος και οι θεωρίες που τον εκφράζουν (σκληρός μονεταρισμός) ξεπερασμένες (θα μου πείτε, με τα σημερινά μας χάλια αυτά είναι ψιλά γράμματα, χρειάζονται άνθρωποι με στοιχειώδη νου γιά τα απολύτως χρειώδη και ο Μάνος τον διαθέτει). Η προσθήκη του κωλοτούμπα και ΟΦΑ (όπου φυσάει ο άνεμος) Κοντογιαννόπουλου είναι ένα σοβαρό βαρίδι βέβαια, ο Μπουτάρης δείχνει ειλικρινής (δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να σκεφθεί πολιτικά βέβαια) και θα έπρεπε κατά την γνώμη μου τι δικό του όνομα να φιγουράρει μαζί με του Μάνου στην μαρκίζα του νέου κόμματος αντί του ΟΦΑ Κοντογιαννόπουλου. Η παρουσία ανθρώπων όπως οι Βερέμης, Δήμου κ.α. στην χθεσινή εκδήλωση είναι, νομίζω, ενθαρρυντική.

Anonymous said...

otan lete koumantos enoite ton gnosto panepistimiako?

Anonymous said...

pantos ego den xano the o'reilly factor sto fox news.thea.

Anonymous said...

Μιράντα Ξαφά;η βρωμα της sοlomon smith barney.και θελεις τον φρεντυ κρουγκερ του οικονομικου μισανθρωπισμου το τσιρακι του μητσοτακιστικου αντικοινωνισμου να αναλαβει ποστο στην οικονομια;ρε σεις εχετε αντιληφθει οτι αυτα τα προσωπα ειναι οι χιτλερ και αλαβανοι της νεομονεταριστικης διεθνοσιωνιστικης οικονομιας απο το 1973 εγκαταλειψη μπρετον γουντς εως σημερα;οτι ειναι ενα βημα πριν την παγκοσμια εκρηξη απο δαυτους των λαων.και εσεις ονειρευεστε τους νεαντερνταλ να φτιαξουν μεζονετες;

Met. said...

Ναι, 10:22, αναφέρομαι στον Κουμάντο, τον γνωστό (αποδημήσαντα) καθηγητή της Νομικής.

φιλελεύθερος said...

Δεν καταλαβαίνω τον κομπλεξισμό και τη μαλακία που βλέπω από τον σχολιασμό εδώ μέσα. Από ότι κυκλοφορεί στη πολιτική ο Άρης σας πείραξε; Είναι νέος, ικανός και έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει μόνο με την αξία του. Δεν είναι από τζάκι, όπως ίσως ΔΕΝ ξέρετε. Και στη ΝΔ (άλλο αν κάποιος τη συμπαθεί ή όχι) έκανε θαυμάσια δουλειά και η ΝΔ του οφείλει πολλά. Σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Άρης την άλλαξε και την έφερε στην εξουσία και αν δεν είχε περιθωριοποιηθεί και δεν είχε αναλάβει ο Ρουσόπουλος σήμερα τα πράγματα για το κόμμα δεν θα ήταν έτσι. Να μάθετε να κρίνετε τα πολιτικά πρόσωπα αμερόληπτα και όχι βγάζοντας εμπάθεια και πολλές φορές ρατσισμό (καταγωγή, γούστο, προφορά και άλλες τέτοιες μικρνοϊκές αηδίες). Ο Άρης αποτελεί φωνή αλλαγής μέσα στο προβληματικό σημερινό πολιτικό σύστημα.

Anonymous said...

Φιλελεύθερε, για πες μας τί ακριβώς έχει επιτύχει ο Σπηλιωτόπουλος στην μέχρι τώρα καριέρα του ως υπουργός; Ποσοτικά μιλώντας πάντα για να ξέρουμε και τί λέμε. Εκτός αν θεωρείς ότι επιτυχία είναι τα ταξιδάκια αναψυχής σε διάφορες χώρες με τημ δημοσιογράφων (όλα πληρωμένα από τους φόρους μας), για να του κάνουν διαφήμιση, καθώς επίσης και οι σεφ (επίσης απο τους φόρους μας), για να προσέχει τη σιλουέτα του και την ομορφάδα του. Ωραίος φιλελεύθερος είσαι σύ...Βλέπω ότι σε απασχολεί που πάνε οι φόροι σου
Για το καλό στη ΝΔ, θα σου έλεγα σαν αντίλογο, ότι ο Αρης υπήρξε η αφορμή για τη δημιουργία του ΛΑΟΣ, που στέρησε σημαντικό βαθμό ψηφοφόρων από τη ΝΔ..

Σπιν doctor said...

Κύριε Φιλελεύθερε

Εχετε δίκιο όταν λέτε ότι το αφεντικό σας αποτελεί φωgnή αλλαγής μέσα στο προβglηματικό ποglιτικό σύστημα (τι αλλαγής ας μην το συζητήσουμε).

Anonymous said...

Φιλελεύθερε, έχω την εντύπωση ότι είχε συγγένεια με τον συνωνόματο παλιό βουλευτή και υπουργό...

Σπινόφιλος said...

Επιστρέφει ο Άρης Σπίνος στο Αποκαλυπτικο Δελτίο του EXTRA από τη Δευτέρα.

Η επιστροφή αυτή του Σπίνου (εγκάθετου του Βρυώνη για τους... γνωστούς λόγους) αποτελεί ράπισμα προς τον κεντρικό παρουσιαστή Γιάννη Παπαγιάννη. Πέρασε τελικά στην ιδιοκτησία του σταθμού η γραμμή Σπίνου και όχι Παπαγιάννη.

Σπίνος ο πορθητής, Σπίνος ο νικητής!
Παπαγιάννης ο επιπόλαιος, Παπαγιάννης ο ηττημένος!

Σπιν doctor said...

Επιστρέφει ο τερψιτριτόκλητος Αρης;

Ωσαννά εν τοις Υψίστοις!

Ioanna said...

ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕΕΕΕΕ ΑΡΟΥΛΗΗΗΗΗ!!!!!!

ηθικολόγος said...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άδεια στον Άρη Σπίνο παραχωρήθηκε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αφού ο κεντρικός παρουσιαστής δεν τον ήθελε με τίποτα.

Πρέπει όμως να δούμε τι συμβαίνει. Παραιτήθηκε ο Άρης από τη θέση του στο νοσοκομείο ή όχι; Άν επέστρεψε στο δελτίο χωρίς να παραιτηθεί, αυτό σημαίνει ότι ο καναλάρχης Βρυώνης έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τις ενστάσεις Παπαγιάννη. Οπότε να δούμε τώρα πως θα δικαιολογηθεί ο Παπαγιάννης που έχει πει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να μετέχει κανείς στο δελτίο ΤΟΥ είναι να μην έχει καμία απολύτως σχέση με το δημόσιο. Για να δούμε τι θα δούμε....

ΔΑΠίτης said...

Ο Άρης ο Σπηλιωτόπουλος αλήθεια είναι ότι έχει νεωτεριστικές ιδέες και είναι συνειδητός φιλελεύθερος. Αυτή όμως τη στιγμή δεν τον ευνοούν οι συνθήκες ώστε να δείξει πιο καθαρά το στίγμα του. Ο κύκλος του στο κόμμα και στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι φιλελεύθερης νεωτεριστικής κατεύθυνσης. Σε λόγο καιρό φαντάζομαι ότι θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Μην ξεχνάτε ότι αυτός είναι ο πατέρας του μεσαίου χώρου που πήρε τη ΝΔ από ένα κόμμα σε παρακμή και την έφερε στην εξουσία.

εργαζόμενος στον real fm said...

Ο κ. Χατχηνικολάου "άδειασε" το πρωί από τη ραδιοφωνική του εκπομπή τον κ. Παπαγιάννη. Πήρε ξεκάθαρα θέση και μίλησε για "δήθεν" blogs που έχουν "κουκουλοφόροι δημοσιογράφοι" οι οποίοι, ενώ είναι δημοσιογράφοι και έχουν μέσο έκφρασης, κρύβονται πίσω από την ανωνυμία των blogs τα οποία, όπως είπε, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από πολίτες και όχι από επαγγελματίες δημοσιογράφους. Με αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι τράβηξε το αυτί του κ. Παπαγιάννη, ο οποίος όλο και ρίχνει τις μπηχτές του εναντίον Χατζηνικολάου τόσο μέσα από το blog του όσο και μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή. Λέτε να έχουμε και δεύτερη απόλυση;

Anonymous said...

Ο Παπαγιάννης έχει 4 μέρες γιά να εξασκηθεί στο ευγενές σπορ της κωλοτούμπας.

Anonymous said...

"Πριν από λίγο στην διασταύρωση Πατησίων & Σκιάθου στο κέντρο της Αθήνας , μαύρη BMW μοντέλο 316, με αριθμό κυκλοφορίας ****** παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη και εμβόλισε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Στέφανος Χίος!!Ο δημοσιογράφος έχει τραυματιστεί , σύμφωνα με πληροφορίες ευτυχώς ελαφρά, αλλά ο οδηγός του προαναφερόμενου αυτοκινήτου για άγνωστους λόγους τράπηκε σε φυγή!Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ας επικοινωνήσει με την Άμεσο Δράση."

(Ρε συ Παπαγιάννη, στόχω ξαναπεί, κοφ' τις χοντράδες, θα μπλέξεις).

Κουτόχορτος said...

Ο κ. Άρης έσκουζε χθες το βράδυ στη ΝΕΤ γιατί κάποια blogs του φέρονται απρεπώς. Γιατί ρε μεγάλε; Γιατί ρε τεράστιε υπουργέ; Γιατί τα έχεις κανονίσει έτσι ώστε όλα τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, εφημερίδες, ραδιόφωνα και κανάλια, να σε γλείφουν πατόκορφα από το πρωί ως το βράδυ; Θα κάτσεις και θα ακούσεις όλα όσα έχουν οι άνθρωποι να σου πουν, έστω και μέσα από τα blogs, αφού δεν γίνεται αλλιώς. Άντε μπράβο, κομψευόμενε ντενεκέ...

Tr.71 said...

Έσκουζε κουτόχορτε γιατί όλα τα ΜΜΕ τον ξεσκονίζουν. Ακόμα και οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες τον έχουν στα ώπα ώπα. Μια ματιά στο MEGA και στης εφημερίδες του ΔΟΛ ας πούμε να ρίξει κανείς θα αντιληφθεί το τί γίνεται.

BOZO said...

Σιγά το κόμμα Μάνου μην πάρει τίποτα στις εκλογές... Θα βγεί και θα μιλησει, ας πούμε, υπέρ του περιορισμού του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Ποιος θα τον ψηφίσει; Ένας λαός από τον οποίον οι μισοί είναι ήδη δημόσιοι υπάλληλοι και περίπου οι άλλοι μισοί ονειρεύονται κάποια στιγμή να γίνουν; Αστεία πράγματα.... Τέτοιες κινήσεις δεν μπορούν να φτουρήσουν στο έθνος της αμορφωσιάς και της δημοσιοϋπαλληλίας...

Ελληνέζος said...

@ Φιλελεύθερος, ΔΑΠίτης

Τα λεγόμενα σας είναι απλά ΘΛΙΒΕΡΑ!

Το ότι ο Αρούλης έφερε την ΝΔ στη εξουσία ΠΟΣΩΣ και μας ενδιαφέρει! Μας ενδιαφέρει που πάει η χώρα όχι και το κάθε κόμμα!

"Σε λίγο καιρό φαντάζομαι ότι θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο"...

Καλά κρασιά ΔΑΠίτη, εδώ βυθιζόμαστε με υπερηχητική ταχύτητα και 'συ μας λες για "λίγο καιρό"...

Είστε εντελώς εκτός πραγματικότητας! Συνδεθείται πάλι με ότι συνβαίνει στον πραγματικό κόσμο και τα ξαναλέμε!

Ντορικός φιλελεύθερος said...

Ο Άρης, ο Κωστής και ο Κούλης (της μεγάλης οικογένειας των Μητσοτάκηδων) θα αποτελέσουν τον νέο αίμα για την πρόοδο του έθνους και του λαού. Με μπροστάρισα την Ντόρα Μπακογιάννη, την πεντακάθαρη και πανέντιμη πολιτικό που θα ηγηθεί του κόμματος θα φτιάξουμε μια χώρα αξιοζήλευτη, μια χώρα πρότυπο και διεθνώς.

[Μέχρι τότε θα έχει αναλάβει τη διεύθυνση της Real News και ο Γιάννης Παπαγιάννης, ο οποίος, μαζί και με το εκπληκτικό του blog, θα βοηθήσει και αυτός σε αυτή την προσπάθεια για τον εκμοντερνισμό της χώρας και την εθνική πρόοδο].

Κογκολέζος said...

καλά τα λένε οι νεοδημοκράτες φίλοι. Κόψιμο μας έχει πιάσει με την φθορά της Νου Δου. Αυτό δεν είναι που μας καίει; Ο Αρούλης έχει καταλάβει το ζήτημα και λαδώνει τα όπλα για τη μεγάλη επίθεση εναντίον της παρακμής.

Anonymous said...

Ο τρόπος με τον οποίο τα κομματόσκυλα αναφέρονται στο "κόμμα" δεν είναι εμετικός, ή είναι η εντύπωσή μου μόνο;

Anonymous said...

Ξεχάσατε να αναφέρετε ότι δημοσιογραφικός (αλλά και ακαδημαϊκός) υποστηρικτής της νέας (φιλελεύθερης αλα ελληνικά) προσπάθειας της Ντόρας θα είναι οπωσδήποτε και η Άννα Παναγιωταρέα, αυτή η κτηνώδης γλείφτρια κάθε εξουσίας (του Αρούλη, του Κούλη και του Κωστή συμπεριλαμβανομένων). Ξέρασμα...

Rat said...

Θα διαφωνήσω με τα αρνητικά σχόλια κάποιων φίλων για τον Μάνο. Ο Μάνος ας μην αντιμετωπιστεί (σε αυτή τη συγκυρία τουλάχιστον) ως φιλελεύθερος κτλπ. αλλά ως ένας αν μη τι άλλο τολμηρός και αξιοπρεπής άνθρωπος που μπορεί και εκφράζει την κοινή λογική. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι και ως τέτοιος πρέπει να "λανσαριστεί", σε πλήρη αντιδιαστολή με τους ιδεοληπτικούς νεο-φανατικούς νεοφιλελεύθερους (και αρκετά έως πολύ γραφικούς) της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, η οποία (άκουσον άκουσον!) θέλει να κατέβει μόνη της στις εκλογές. Τα παιδιά αυτά (γεμίζουν δεν γεμίζουν πούλμαν) απέκτησαν υπόσταση και σνομπάρουν τις συνεργασίες, θέτουν τους αυστηρούς όρους τους κτλπ. Κάτι λέει μια παροιμία για τη μύγα που απέκτησε κάτι και μετά κάτι έκανε τον κόσμο όλο...

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ said...

Τι μαλλί κορακί είναι αυτό ορε Πασβαντίδη? Στάζει η μπογια

Anonymous said...

ΜΑΛΛΙ ΠΑΣΒΑΝΤΙΔΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΕΡΩΝΙΕΙΕΙΕΙ!

Σαϊνης said...

εγω ξέρω ότι ο μανος εκφράζει την κοινη λογική και την αλήθεια. Ούτε μαύρο ούτε άσπρο. Την αλήθεια. Τώρα, αν πολλοί εδώ μέσα μιλάνε με την νεοελληνική ευκολία της "ταμπέλας και ξεμπερδέψαμε" πρόβλημα τους.

Ας έχουν τους πολιτικούς λοιπόν που τους αρμόζουν, ήτοι ΓΑΠ Βουλγαράκηδες, Ζαγορίτηδες και Σια.

------------------------------
@ ΔΑΠίτη
Φιλελεύθερος και ΔΑΠίτης δεν συμβαδίζουν φίλε. Διάλεξε ένα από τα δύο.

N. Anastopoulos said...

Βρε βρε το Σαίνη, που το ξέρεις βρε σαϊνάκο ότι ο Μάνος λέει την αλήθεια? Ξέρεις εσύ ποια είναι η αλήθεια? Κάτσε κάτω ρε που ξέρεις και ποια είναι η αλήθεια

ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ said...

Μάλλον κάποιους τους πειράζουν οι αλήθειες που λέει ο Σαϊνης..Ας ψηφίσουν ΓΑΠ αυτοί

Anonymous said...

Ρε Παπα(ρο)γιάννη δεν ντρέπεσαι λιγάκι, αφήνεις τον ελεεινό Πασβαντίδι να εκφωνεί δεκάρικους, φτου σου ρεζίλη

JERRY SPRINGER said...

Ο Άρης είναι η μοναδική ελπίδα σε αυτή τη χώρα των γέρων πολιτικών και της οικογενειοκρατίας. Είναι μορφωμένος, νέος και με όραμα. Ο looser Μάνος και η τραγική Φιλελεύθερη Συμμαχία τί μπορούν δηλαδή να κάνουν για να αλλάξουν τη χώρα; Ξυπνήστε χαζοβιόληδες και καταλάβετε ότι μόνο άνθρωποι εντός του συστήματος μπορούν να κάνουν αλλαγες.

χοντρός πραγματιστής φιλελεύθερος said...

Ο Jerry Springer λέει μια μεγάλη αλήθεια (για τον Άρη βέβαια κάνει πλάκα... έτσι νομίζω). Τα μικρά κόμματα προσφέρονται για απλή εκτόνωση. Είναι κάτι σαν τον αυνανισμό. Τα μεγάλα κόμματα είναι σαν το σεξ. Μπορούν να κάνουν τια αλλαγές./Μόνο μέσω των μεγάλων κομμάτων μπορεί (αν μπορεί) κάτι να γίνει. Τα άλλα είναι γραφικότητες. Έχοντας εμπειρία από τους Ταύρους του Μάνου τότε, μπορώ να βεβαιώσω ότι και η τωρινή προσπάθεια μάλλον μια από τα ίδια θα είναι, δηλ. τίποτα.

Σαϊνης said...

Ο Μάνος ξεκίνησε το μετρό, το αεροδρόμιο.

Επιχείρησε την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής (των χιλιάδων παχυλά αμοιβόμενων κηφήνων)
που θα σε γλύτωνε από μερικά δισεκατομμύρια Ευρώ.

Πράγματα τα οποία γίνονται με καθυστέρηση δεκαετιών πολιτικοί τύπου Μάνου τα κατάφεραν (ή θα τα κατάφερναν αν είχαν μπροστά τους τετραετίες εξουσίες όπως κάτι άλλοι) σε μόλις τρία χρόνια.

ΣΠΥΡΟΣ said...

Κύριε Σαϊνη το κείμενό σας έχει πολλά ορθογραφικά λάθη, αλλά από σεβασμό στις αξιότιμες απόψεις σας δεν σας διορθώνω.

Τσαλαπ said...

Ο Παπαγιάννης απόψε πλαισιώνεται από δύο γραφικούς (εκτός από τους συνηθισμένους). Τη γραφικότητα αυτό το "δελτίο" την έχει στο αίμα του...

O ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ said...

Αει σιχτίρ πια με τον Παπαγιάννη, εκνεύρισε και εμένα σήμερα. Αιντε από Δευτέρα να γυρίσει ο θεός ο Αρης να ηρεμήσουμε

Α.Απ said...

Ο Παπαγιάννης λόγω Σπίνου είχε τσακωθεί και με τον συνήθως ήπιο Τάσο Παπαδόπουλο. Ο Τάσος δεν δείλιασε να μιλήσει πάρα πολύ άσχημα στον παρουσιαστή με την μπριγιαντίνη. Μετά την απόλυσή του από τον Τράγκα και το Κανάλι10, ο Τάσος αναγκάζεται να υφίσταται Τάνιες και Παπαγιάννηδες.

κάποιος που ξέρει said...

Ο Παπαγιάννης μαζί με Καψαμπέλη και Γιομπαζολιά σχεδίαζαν να βγάλουν φθηνή (σε τιμή) εφημερίδα. Την "Νέα Ε...". Η αμοιβαία έλλειψη εμπιστοσύνης έκανε το εγχείρημα να ναυαγήσει/

Δραγώνας said...

Κατάλαβα τι επιπέδου εφημερίδα ετοίμαζαν... ούτε ο Καραίσκος θα καταδεχόταν να γράψει εκεί

Ioanna said...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ.΄ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ.

Anonymous said...

Καλά αυτός ο Καραϊσκος πρέπει να είναι μεγάλη προσωπικότης ρε.

Ουτε Παπαμπριγιάννης να ήτανε

Anonymous said...

Εσύ Ιωάννα μου θα παρουσιάζεις τον καιρό?

Anonymous said...

Είδα σχόλιο για την αντιαισθητική και εμετική Παναγιωταρέα και θυμήθηκα κάτι.

Είμαι δημοσιογράφος και στον 9.84 και θυμάμαι, μια μέρα στο σταθμό, η συγκεκριμένη δημοσιογράφος να έχει καλεσμένο πολιτικό τον οποίον... ξεσκόνιζε!!! (και δεν εννοούμε μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά). Του ξεσκόνιζε το σακάκι. Εντύπωση (τρόπος του λέγειν) μπου έκανε ότι ο πολιτικός όχι μόνο δεν αντιδρούσε αλλά το απολάμβανε!

Δημ said...

"Παπαμπριγιάννης". Αυτό είναι το σωστό προσωνύμιο. Μπράβο φίλε/φίλη μου. Ωραία εμπνευση είχες.

Κορίνα said...

Ο Παπαγιάννης δεν μας έλεγε ότι θα έρθει στο κανάλι η Άξια Ανδρεαδάκη και ξερογλειφόταν;

O ίδιος δεν μας έλεγε ότι θα έφερνε τον Κακαουνάκη ως σχολιαστή;

Ο ίδιος δεν μας έλεγε ότι θα φέρει μια "Μαιρούλα" να λέει τον καιρό;

Κανείς τελικά δεν ήρθε. Ο μόνος που ήρθε είναι ο... Σπίνος, ο μόνος δηλαδή που ο Παπαμπριγιάννης δεν ήθελε!

Anonymous said...

Έχω το διάλο μέσα μου που λεγε κι ο Ζήκος στην "Της κακομοίρας"

Bruno said...

Ιωάννα μας πές μας ποιος είναι ο πιο καλός δημοσιογράφος εάν θελεις βέβαια. Ο Παπαγιάννης ή ο Ρουσόπουλος;

O ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ said...

Καλά τα λες Κορίνα.
Το νέο σύνθημα πρέπει να είναι:
ΣΠΙΝΟΣ, ΕΤΣΙ... ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΑ!

vapsomallias said...

Προσωπικά, είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι, για πρώτη φορά εδώ και κάποια δέκα περίπου χρόνια, λέω να μετάσχω στο θέατρο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, ψηφίζοντας Μάνο.

Αν και είμαι εναντίον της ψήφου σε μικρά κόμματα (ακόμη και αν με εκφράζουν), αν και με εκνευρίζει το ψευτοκυριλίκι του Μάνου και της συντροφίας, αν και τον θεωρώ εν τέλει απολίτικο (αλλά εν μέρει αποτελεσματικό), αν και είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα, αν και πιστεύω ότι θα έπρεπε (παρά την σικ "αριστερή" απολιτικότητά του) να ηγηθεί ο Μπουτάρης για να επιτευχθούν σημαντικότερα εκλογικά αποτελέσματα, παρά, παρά, παρά... λέω μάλλον να ψηφίσω αυτή τη φορά.

Ο κύριος λόγος, βεβαίως, δεν είναι πολιτικός - ανέφερα ήδη μερικές από τις ενστάσεις. Είναι η παρουσία στο εγχείρημα του sui generis, ιδιαίτερου/εκκεντρικού συμπολίτη μας κ. Τηλέμαχου Μαράτου. Αυτός, κυρίες και κύριοι, είναι ο βασικός λόγος...

Και μια που τον ανέφερα, θυμήθηκα ένα περιστατικό (συγγνώμη Marwood που θα το γράψω εδώ και όχι στο blog σου, όπως σου είχα υποσχεθεί, αλλά έτσι ήλθαν τα πράγματα...).

Βρισκόμουν, πριν 6-7 χρόνια, στο σπίτι του Γ. Ράλλη (συγγνώμη, δεν το κάνω για name-dropping, αλλά για να το θυμίσω στον Τηλέμαχο εάν διαβάζει), ενα Σάββατο, απ'ό,τι θυμάμαι, πρωί, και ξάφνου επερχεται διακοπή της συζητήσεως (περί της καταστροφής που επέφερε ο Μητσοτάκης στον αστικό χώρο), αφού το τηλέφωνο χτυπά επιμόνως. Ο "Πρόεδρος" το σηκώνει λιγάκι εκνευρισμένος. Ακούω (χωρίς να το θέλω) μια σπαρταριστή συζήτηση με σχόλια του Ράλλη για ένα άρθρο στην ΕΣΤΙΑ που είχε γράψει ο συνομιλητής και κάποια άλλα σχετικά, ενώ μιλάει παιγνιωδώς επικριτικά στον συμομιλητή του, σαν να τον μαλώνει. Λίγο μετά, όμως, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από ζητήματα... κυνηγίου! Οι λεπτομέρεις της συζήτησης πολλές και γραφικές. Κλείνοντας το τηλέφωνο, ο Ράλλης μου λέει: "Συγγνώμη, ήταν τελικά ο φίλος μου ο τρελο-Τηλέμαχος. Ωραίος άνθρωπος και καλός φίλος...". Συμφώνησα και η συζήτηση συνεχίστηκε με αγαπημένο θέμα συζήτησης τον κ. Μητσοτάκη και την θεσπέσια οικογένειά του...

In memoriam ενός ευγενούς ανθρώπου (αλλά μέτριου πολιτικού - συγγνώμη για την "απρέπεια", αλλά υπεράνω όλων η αλήθεια...).

vapsomallias said...

Ξέχασα... Ιωάννα, να βγάλουμε εφημερίδα και μάλιστα με την χρηματοδότηση του μεγιστάνα κ. Σούφρα (λέει ότι έχει πάρα πολλά στην άκρη) - αλλά μόλις ολοκληρώσεις τις σπουδές σου στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας (απ' όπου απεφοίτησε και ο Θ. Ρουσόπουλος).

Και μια ερώτηση - εσύ τα ξέρεις αυτά... Τί έχει κάνει η Μίνα Ιορδανίδου στα χείλια της και έχει αλλάξει η φάτσα της; Αφού είναι μικρή - δεν είχε ανάγκη για παρεμβάσεις...

Είσαι καλύτερα σήμερα; Αν θέλεις, να έλθω να σου φτιάξω καμιά σούπα...

JERRY SPRINGER said...

Ο Τηλέμαχος Μαράτος δεν είχε κατέβει υποψήφιος και με την Φιλελεύθερη Συμμαχία;

Anonymous said...

I dunno...

JERRY SPRINGER said...

Μα ναι, το θυμάμαι σαν τώρα... Θυμάμαι ότι ο Περλικός δήλωνε ιδιαίτερα υπερήφανος που ο Τηλέμαχος Μαράτος ήταν υποψήφιος του κόμματος και πικραμένος που δεν ήταν ο Μάνος..

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 311   Newer› Newest»