Sunday, October 11, 2015

Μονάχα σε οικογένεια και λαό στηρίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης!



Ο Άδωνις Γεωργιάδης (ο δεύτερος πιο αγαπημένος μας υποψήφιος αρχηγός μετά τον, εκτός συναγωνισμού, Απόστολο) ενοχλεί το Σύστημα – είναι γνωστό αυτό. Ο μικρόσωμος (και μονίμως ιδρωμένος) ετούτος άνδρας-κοκοράκι χαλάει τη σούπα του Κατεστημένου. Που δεν τον θέλει στα ποδάρια του. Εκείνος, όμως, ένας Carlylean hero προορισμένος να κυβερνά, ακολουθώντας το πεπρωμένο του, με μερικές πενταροδεκάρες στην τσέπη, κάμποσα κακοτυπωμένα βιβλία στο δισάκι, και όπλο του την αγάπη του απλού λαού, κίνησε για το δύσκολο μα συναρπαστικό ταξίδι της ηγεσίας. Θα τα καταφέρει, άραγε; Θα φτάσει τροπαιούχος στον προορισμό του; Θα βρει, επιτέλους, η ψυχή του απάγκιο;

Ισχύς μου η η αγάπη του λαού, η οικογένεια και η σοβαρότης 

 Η σύζυγός του, Ευγενία, το πιστεύει. «Αυτή η χαζοβιόλα τού σήκωσε τα μυαλά! Θέλει μεγαλεία! Να γίνει κυρία αρχηγού!» λέει κάποιος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. «Τον ψέλνει συνέχεια ότι του αξίζει να γίνει αρχηγός αδιαφορώντας για την συνεπαγόμενη ρεντικολοποίησή του!» προσθέτει. Άλλοι, όμως, ισχυρίζονται πως δεν είναι καθόλου αδιάφορη σύζυγος αλλά τον φροντίζει – και μάλιστα πολύ. Σημειώνουν, ας πούμε, ότι του καλομαγειρεύει: «Δεν βλέπεις πώς τον έχει κάνει απ το πολύ φαΐ, πόσο τον επάχυνε; Διπλάσιος έγινε ο Άδωνις! Στρουμπουλός σαν κεφτές! Στομάχια, βυζιά, προγούλια... Σε λίγο θα σκάσει! Ρούχο πια δεν του χωράει!».

Πάχυνε αλλά τον αγαπώ...

Με βάση, όμως, τα στοιχεία που διαθέτουμε, τασσόμαστε αναφανδόν υπέρ της πρώτης εκδοχής. Και αυτό ειλικρινά μας πονά. Γιατί πιστεύουμε ότι άλλη τύχη τού άξιζε του φουκαρά του Άδωνι. Σ’ ένα τόσο λαϊκό, κοινό παιδί, μπουρλέσκο κι αλαφρύ, με τα μυαλά πάνω απ’ το κεφάλι, το οποίο εμφανώς χρειάζεται ηρεμία και ανάπαυση για να μην οδηγηθεί στο απευκταίο, φρονούμε ότι άλλη κυρά του ’πρεπε, να τονε γειώσει, να τονε στερεώσει· κι όχι μια αλαφροΐσκιωτη. Για παράδειγμα, μια τίμια κι απλή Μακεδόνισσα (μιας που ο υποψήφιός μας οψίμως λατρεύει τη Μακεδονία, ψηφοθηρικά και κουτοπόνηρα, ελέω γενάρχη «Τριανταφυλλίδη»), ένα προσγειωμένο κορίτσι του λαού μας, με σκασμένες φτέρνες, να του φκιάνει και πίτες. Αλλιώς, όμως, τα φερε η ζωή.

Στήριγμά μου  ο απλός λαός του Facebook και του Twitter!

Δεν έχει στηρίγματα από τους ισχυρούς (λέει) ο Άδωνις. Το Σύστημα τον κατατρέχει (λέει). Μονάχα από την πλέμπα του «ιντερνέτ» και από κάποιους χλεχλέδες της ΟΝΝΕΔ έχει στήριξη. Δηλαδή από τα παιδιά του λαού. Αυτός ο απλός άνθρωπος, ο αντισυστημικός, που δεν είναι από τζάκι, που τον χτύπησε νωρίς-νωρίς η ορφάνια. Ως λαϊκό πρότυπο ο ίδιος, ως αυτοδημιούργητος βιοπαλαιστής, όμως, δεν έχει αυταπάτες. Ξέρει, και μάλιστα ξέρει καλά ως δεξιός / συντηρητικός που ναι και δηλώνει, ότι μονάχα στην οικογένεια, στον πρωταρχικό και συνάμα ακατάλυτο αυτόν δεσμό, θα βρει την πραγματική στήριξη. Και, πράγματι, έτσι έγινε. Επιστρατεύτηκε ακόμη κι ο αδελφός του, ο Αλέκος. Παρότι φύσει και θέσει ρέμπελος, κατάλαβε την κρισιμότητα των περιστάσεων και προσφέρθηκε, στη λογική «το αίμα νερό δεν γίνεται». Ανέλαβε, καίτοι ράθυμος, να πιάσει το βολάν και να οδηγεί το Γεωργιάδικο πούλμαν στις περιοδείες ανά την Ελλάδα. Επιπλέον, χρίστηκε υπεύθυνος μαγειρέματος (μετά την εμπειρία του στο «Μπες στο ψητό») αλλά και καθαριότητας, μιας κι η Ευγενία αρνήθηκε ετούτον τον (φυσικό για γυναίκα) ρόλο, καθώς, όπως λέει ο Αλέκος, «έχει πάρει ψηλά τον αμανέ». 

Το τιμόνι του πούλμαν Γεωργιάδη βρίσκεται σε αδελφικά χέρια

Ο τρίτος αδελφός, Λεωνίδας, θα παραμένει κυρίως στην πρωτεύουσα, καθότι σηκώνει στις πλάτες του το βάρος του τηλεμάρκετινγκ ώστε να βγαίνει και κάνα φράγκο να ζει η οικογένεια, δεδομένου ότι η Ευγενία θέλει και τα λούσα της, κι η βουλευτική αποζημίωση του άντρα της φαίνεται ότι δεν φτάνει. Μόνο τα σαββατοκύριακα αλλά και εμβόλιμα, όποτε άλλοτε μπορεί, θα βοηθά, ταξιδεύοντας κι αυτός με το συγκεκριμένο πουλμανάκι. Δεν λέμε, δείχνει σπουδαίο πουλμανάκι, ένα πραγματικό υπερπουλμανάκι, αφού μ' αυτό θα γυρίζουν, εκεί μέσα θα τρώνε και θα πλένουνται, εκεί μέσα θα κοιμώνται, αλλά και πάλι ένα ερώτημα γεννάται: πώς θα κοιμώνται τέσσερα άτομα μέσα σ’ αυτό το βανάκι / πουλμανάκι που διαθέτει μονάχα δυο κρεβάτια και μάλιστα μικρά; Όλα, όμως, έχουν ήδη κανονιστεί. Ο Άδωνις με τη σύζυγο αγκαλιά στο ένα κρεβάτι· και τα δυο αδέλφια, Αλέκος και Λεωνίδας, στο άλλο. «Καλά ο Άδωνις και η τραγουδιάρα, αυτοί είναι πιτσουνάκια. Θα χωρούν, όμως, δύο άντρες, και μάλιστα τόσο χεροδύναμοι, στο ίδιο μικρό κρεβάτι;» ρωτούν πολλοί – και δεν τους αδικούμε. Ναι, είν’ η απάντηση, εφόσον θα κοιμηθούν, για μεγαλύτερη άνεση, σε στάση «πόδι-κεφάλι».

«Θα μπαίνετε στο πουλμανάκι μόνο σαν τελειώσω!»

Η συμφωνία, μάλιστα, είναι τα δύο αδέλφια, Αλέκος και Λεωνίδας, να αποχωρούν και να παραμένουν εκτός οχήματος ενόσω ο Άδωνις θα επιτελεί τα συζυγικά του καθήκοντα μέσα στο πουλμανάκι, να ξαλεγράρει λιγάκι κι από την πίεση της περιοδείας. Κι αμέσως μετά, αφού ο αδελφός τους ολοκληρώσει το έργο του και τους δώσει σήμα, θα ξαναμπαίνουν στο πουλμανάκι για ύπνο. Επιπλέον, ο Άδωνις έχει απαιτήσει κατά τη διάρκεια της κατάκλισης τα παράθυρα να παραμένουν ερμητικά κλειστά (και με τραβηγμένες πέρα-πέρα τις κουρτίνες), για λόγους ασφαλείας, οπότε ο θεός να σε φυλάει από τη βαριά ατμόσφαιρα και τις σωματικές αναθυμιάσεις.


Παρά το ισχνό σωματικό του αποτύπωμα, πραγματικός Ηρακλής αποδεικνύεται ο διεκδικητής αρχηγός Άδωνις Γεωργιάδης.Θέλει να γευτεί τους καρπούς τις εξουσίας – να μην καταλήξει ένας προγναθικός Τάνταλος. Στο κάτω-κάτω, μήπως κι οι άλλοι υποψήφιοι είναι καλύτεροί του; αναρωτιέται. Κι εδώ ποιος μπορεί να του δώσει άδικο... Με χροιά λόγου και εμφάνιση που διόλου δεν βοηθούν, εκείνος δεν το βάζει κάτω. Θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Με ρόπαλο την απουσία αξιοπρέπειας και την αδιαβροχοποίηση απέναντι σε κάθε αίσθηση του γελοίου (μεγάλο προτέρημα αυτό στην πολιτική), ετούτος ο μικρός Πατούλης δεν φαίνεται πρόθυμος να χαρίσει κάστανα. Αντιθέτως. Μοιάζει να θέλει να δαγκάσει δυνατά (με το πελώριο προγναθικό του στόμα) την ευκαιρία. Ωστόσο, το Σύστημα δείχνει να απειλείται. Κι έτσι του βάζει παντού εμπόδια.

«Θα ψήφιζα την κυρία Μαριάννα να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας!»

Ακόμη και οι συμπαθείς ταξιτζήδες, εκ μέρους του Συστήματος των συντεχνιών, μοιάζει να παράτησαν τον μέχρι πρότινος εκλεκτό τους και να στηρίζουν en masse Μεϊμαράκη, θέτοντας προσκόμματα στην υποψηφιότητα του «παιδιού του λαού» αφού δεν πάνε πολλές ώρες που εμπόδισαν τον αδελφό του, Αλέκο, να πάει να παραλάβει εγκαίρως το πουλμανάκι με το οποίο και θα άρχιζε η σημαντική επαρχιακή περιοδεία.

Για να δούμε... Τι λένε οι εφημερίδες; Γράφουν τίποτα για το πουλμανάκι;

Άργησα! Ας πάρω καλύτερα κανένα ταξί να προλάβω...

Α, ωραία! Να, μου φαίνεται ότι έρχεται ένα...

Μπράβο, ελεύθερο είναι. Αυτό θα πάρω!

Ταξί! Ταξί! Τους πούστηδες... Πέντε άδεια πέρασαν μέχρι τώρα και κανένα δεν με παίρνει... 

Βρε δεν πάτε στον διάολο! Θα το κόψω με τα πόδια κι ό,τι θέλει ας γίνει...

Όπως και να ’χει, ο Άδωνις αψηφά τα εμπόδια καθώς τον τρέφουν οι δυσκολίες. Και σηκώνει τα μανίκια. Γιατί είναι μαχητής, φτιαγμένος απ τη στόφα του ανθρώπου που ξέρει να πολεμά – και να νικά! Με τόσα ελλείμματα, ψυχικά και σωματικά, ο πολιτευόμενος αυτός μπουλούκος δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς. Και ίσως να αποδείξει, ενάντια στα προγνωστικά, ότι στις σημερινές συνθήκες γενικευμένης φαιδρότητας και κατάντιας, και μ αυτή του την ανεξάντλητη θέληση για εξουσία υποβοηθούμενη, μάλιστα, από το συνεχές ψάλσιμο της κενόδοξης κυράς του, ακόμη κι ένας βαλκάνιος τραμπάκουλας της πολιτικής, ποιος ξέρει, μπορεί τελικά και να τα καταφέρει.

/σχετικά άρθρα/
Άδωνις, "Ελληνική Αγωγή" και Πέπη Τσεσμελή
Άδωνις Γεωργιάδης: "Πιστέψτε με! ΔΕΝ βάφω τα μαλλιά μου"...
Άδωνις Γεωργιάδης: βάψιμο επιθετικό, βάψιμο πατριωτικό...
Ευγενία Μανωλίδου: λατρεία για βαψομαλλιάδες...
Κραυγή απόγνωσης: "Άδωνι, σταμάτα να βάφεις τα μαλλιά σου"!
Άδωνις Γεωργιάδης: Αγαπώ τον Αλέξη και τη Γαρουφαλλιά...