Tuesday, February 10, 2009

Γεροντοέρωτες και βαμμένα μαλλιά



«Ο εραστής, είναι γνωστό τοις πάσι, πάσχει από μιαν απροσδιόριστη έλλειψη σοβαρότητας», διαπιστώνει, σοφά, ο Κ. Παπαγιώργης. Πολλώ δε μάλλον, όταν διέρχεται την μέση ηλικία, προσθέτουμε εμείς. Η κρίση της μέσης ηλικίας αποτελεί ένα σταυροδρόμι. Αν πάρεις τη λάθος κατεύθυνση, την έκανες... Ο μεσήλιξ (και πάνω), παθαίνει συχνά κάποιου είδους ηλεκτροσόκ, αρχίζοντας να βλέπει την πραγματικότητα μέσα από παραμορφωτικούς φακούς – τους φακούς της ανασφάλειας που η φθορά συνήθως επιφέρει. Η κρίση της μέσης ηλικίας χτυπά τον άνδρα κατακούτελα και η ανάγκη για επιβεβαίωση θεριεύει. Το κορμί αρχίζει και δίνει δείγματα γραφής: Τα μαλλιά αραιώνουν επικίνδυνα ή παίρνουν οριστικό διαζύγιο από το κρανίο, οι κοιλιές μεγαλώνουν, τα προγούλια και τα κρέατα αρχίζουν και κρέμονται.


Ο γηράσκων αντικρίζει τον εαυτό του στον καθρέφτη και βλέπει κάποιον άλλον. Η μετάλλαξη έχει αρχίσει. Τότε είναι που χάνει την μπάλα, χαμένος στις ατραπούς μιας πορείας που μόνο γελοιοποίηση και καταστροφή μπορεί να επιφέρει. Ξεκινά η περίοδος που ο σιτεμένος, σε κρίση, συνάνθρωπος νεανίζει. Τα παραφερνάλια μιας τέτοιας μετάλλαξης είναι σε όλους γνωστά. Γελοία, νεανικά ενδύματα, υπερβολικά παρφουμαρίσματα, πολυτελή ή σπορ – και μάλιστα decapotable – αυτοκίνητα, μοντέρνα εσώρουχα (αντί για τα μέχρι τότε Υ σλιπ και σώβρακα).


Το μπάνιο βρίσκει συχνά θέση στην καθημερινότητα του βρομύλου μπαμπαλή, ενώ και το ψευδονεανικό λεξιλόγιο επιστρατεύεται με άκρως φαιδρά αποτελέσματα. Το, ούτως ειπείν, γερόντιο, καμένο στον εγκέφαλο από την άρνηση αποδοχής της (φυσικότατης) φθοράς, επιδίδεται σε νεανικού χαρακτήρα σκέρτσα και χυδαίους σεξιστικούς αστεϊσμούς προς το θήλυ. Πόσα και πόσα νέα κορίτσια, σαν τα κρύα τα νερά (τύπου Μάριον ή Ιωάννας), δεν έχουν εμπειραθεί τη γλοιώδη και χυδαία προσέγγιση ενός μορμολυκίου, το οποίο, επιστρατεύοντας νεανική slang και αλαζονικό ύφος που τόση ανασφάλεια δείχνει, επιχειρεί να βάλει την νεαρή πουλάδα στο κοτέτσι για να την ξεπουπουλιάσει. Το ξεμωραμένο γερόντιο νιώθει να κουράζεται με το πέρασμα των ετών. Και δεν αντιλαμβάνεται ότι γι’ αυτό του φταίει κυρίως ο εαυτός του και η αδυναμία προσαρμογής στα δεδομένα της ηλικίας του. «Κάποιος με κουράζει. Νομίζω πως είμαι εγώ» έλεγε ο Dylan Thomas και αυτό ισχύει κατά τεκμήριον στην περίπτωση των ερωτευμένων ραμολιμέντων. Το πεδίο στο οποίο κατ’ εξοχήν δοκιμάζεται η κρίση της ηλικίας είναι, ασφαλώς, το σεξουαλικό. Ο μπαμπαλής κοιτάζει τα όργανά του (εάν μπορεί, λόγω της προτεταμένης μπάκας) και αντικρίζει την Πόλη, μετά την εισβολή του Μωάμεθ του Πορθητή: γκριζόλευκες τρίχες έχουν στήσει τρελό χορό στη βουβωνική χώρα, τα καμπανέλια έχουν κρεμάσει και σταφιδιάσει, το εργαλείο, άλλοτε (ίσως) κραταιό, στητό και ντούρο σαν σιδερόβεργα, τώρα θυμίζει mini λουκάνικο Φρανκφούρτης.


Όσο, όμως, λείπει το σφρίγος, όσο έχει πάει εκδρομή η σωματική ρώμη, τόσο περισσότερο ο γέρο-ξούρας θέλει την επιβεβαίωση. Πολλά τα μέσα υπεραναπλήρωσης (μερικά τα αναφέραμε ήδη): αυτοκίνητα (μεγάλα ή σπορ), μοτοσικλέτες, νεανικά ενδύματα, sneakers, βραχιόλια και κομποσκίνια στους καρπούς, tattoos, σκουλαρίκια, νεανική αργκό - για να καταλήξουμε στις επινοήσεις της κεφαλής.


Τζόκεϊ, ποστίς, περούκες και, πρωτίστως, βαψομαλλίαση – όλα τα τεχνάσματα επιστρατεύονται για να θολώσουν τα νερά. Το μοντέλο του σοβαρού, γοητευτικού γκριζομάλλη δεν μιλά στην ψυχή του ασταθούς και συμπλεγματικού μεσήλικα.


Οι φερετζέδες που μεταλλάσσουν την πραγματικότητα αποτελούν στόχο – βάλσαμο στην ψυχή του ανασφαλούς, ναρκισσευόμενου ραμολιμέντου. Με σπαρταριστά, βέβαια, αποτελέσματα, αφού όλοι βλέπουν την κατάντια, εκτός από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο. "Κάθε τι που έχει σχέση με την ανημπόρια, ό,τι δηλαδή δεν μπορεί να ντύσει την αλαζονεία του ιδεώδους, προσφέρει αφορμές στην κωμωδία", υποστηρίζει ο Κ. Παπαγιώργης και πάλι (Ίμερος και Κλινοπάλη). Ο μεσόκοπος ερωτοχτυπημένος, λοιπόν, χορεύει βαλς με το γελοίο. Και – εννοείται – δεν καταλαβαίνει Χριστό.


Η κρουστή σάρκα (και η, έστω, πρόσκαιρη κτήση της) κάνει τον ξεκούτη να ριγεί. Στα γέρικα σωθικά του κάτι κινείται – το ίδιο (ίσως) και στα τρεμάμενα σκέλια του. Αλλά και μια (πρόσκαιρη έστω) ψυχική πληρότητα έρχεται να ικανοποιήσει τον γηραλέο θλιβερό (και κατά φαντασίαν κοτσονάτο) εραστή του γλυκού νερού. Το αντικείμενο του πόθου είναι, τύποις, η νεαρή θηλυκή ύπαρξη, αλλά ουσία, δια του αντικατοπτρισμού, αντικείμενο του έρωτα για το ανασφαλές γερόντιο καθίσταται, ναρκισσιστικά, ο Εαυτός. Ο γερο-ερωτοχτυπημένος δεν ερωτεύεται την Άλλην, αλλά το γεγονός ότι η Άλλη (η νεαρή Άλλη) τον αποδέχθηκε. Και ο γηραλέος βαψομαλλιάς εκστασιάζεται. Ανδρέας Μικρούτσικος, Δημήτρης Ρίζος, Γιώργος Τράγκας, Γιώργος Καρατζαφέρης, Αλέκος Βέλιος, Πάνος Παναγιωτόπουλος αποτελούν μερικά μόνο ενδεικτικά παραδείγματα του στυλ «τζόβενο-βαψομαλλιάς» α λα ελληνικά. Ο καθείς τους, ως επίδοξος Λάμπρος Κωνσταντάρας, επιχειρεί να αναμετρηθεί με τον χρόνο που περνά, αλλά ματαίως. Παράσημο από την (εκ των προτέρων χαμένη) μάχη, η γελοιοποίηση. Η ανασφάλεια χτυπάει κόκκινο, τα σάλια τρέχουν, οι μασέλες τρίζουν από πόθο, το μαλλί μπογιατίζεται.


Οι ξεμωραμένοι κατά φαντασίαν εραστές είναι πανέτοιμοι – έτσι νομίζουν οι δύστυχοι – για σαφάρι στο πάρκο του έρωτα, προκειμένου να θηρεύσουν κανένα κοκαλάκι. Και η αυτο-γελοιοποίηση κατευθύνεται, πλησίστια, να χτυπήσει τη ροζιασμένη πόρτα του ερωτοχτυπημένου μπάρμπα. Γιατί μπορεί ο κάθε γερο-ξεμωραμένος να κοιτάζει στον καθρέφτη το φτιασιδωμένο του πρόσωπο και τα βαμμένα του μαλλιά και αντί να θρηνεί να αγάλλεται, αλλά οι πατσοκοιλιές, τα ψεύτικα δόντια και τα σκουριασμένα υδραυλικά δείχνουν ότι ο χρόνος είναι αμείλικτος. «Ωραίο πράγμα ο έρωτας. Φτάνει να είναι στην ώρα του. Αλλιώς μοιάζει με ξαναζεσταμένο τσάι», επισημαίνει ο Βασίλης Καραβίτης (Οκνηρίας Εγκώμιον ή Γιατί μας κλαίνε κι οι ρέγγες), αλλά ο αμετροεπής εσχατόγερος, το κατά φαντασίαν τζόβενο, μέσα στην απολαυστική γελοιότητά του, αγρόν αγοράζει, αρνούμενος την συμφιλίωση με τον (αμείλικτο) Χρόνο.

 
«Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο (και, συγχρόνως, το σπαρακτικότερο, για εκείνους τουλάχιστον που τον νοιάζονται) είναι να τα φέρει έτσι η ζωή ώστε να βρεθεί στα γεράματά του να παίζει τον ρόλο του τζόβενου. Το διαπιστώνουμε συχνά να συμβαίνει, κυρίως με τους γεροντο-έρωτες που εκδηλώνονται τριγύρω, καθώς η κουλτούρα της εποχής επιβάλλει την ψευδαίσθηση ότι η νεότητα επιμηκύνεται», σημειώνει, με την χαρακτηριστική οξυδέρκειά της, η Πανδώρα στο ΒΗΜΑ (31/05/2007).Το χειρότερο πράγμα, όντως. Πόσο μάλλον, όταν, συν τοις άλλοις, συνοδεύεται, δίκην λοφίου, και από τα – αναπόφευκτα – βαμμένα μαλλιά…
 

123 comments:

Anonymous said...

Μεγάλο θέμα αυτό. Και αφορά τους άνδρες κυρίως. Η σημερινή εποχή αλήθεια είναι ότι ενισχύει την τάση των ηλικιωμένων να νεανίζουν. Είναι δυστυχώς υπερβολικά κωμικό το θέαμα. Επειδή το έχω δει πολλές φορές live (και όλοι μας πιστεύω) η διαφορά είναι ότι η παθιασμένα ερωτευμένοι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους από απόσταση. Μια σχετική περίπτωση της αλλοδαπής είναι ο Berlusconi. Αν προσέξει κανείς και αυτή την περίπτωση θα καταλάβει ότι αυτό που φαίνεται στους άλλους κωμικό στον ίδιο φαίνεται προχώ. Αυτή είναι και η ρίζα του προβλήματος. Όλοι κοιτάζουν το ίδιο θέαμα. Το θέμα όμως είναι τί βλέπουν.

Anonymous said...

Μεσιέ Βαψομαλλιά σωστή η αναλυση σου αλλά κάπως αφ υψηλού. Αναλύεις το θέμα πιο πολύ αισθητικά, ενώ ως ένα βαθμό είναι κυρίως πρακτικό.

Οι πιο πολλές γυναίκες, πρακτικές όπως είναι, θα έτρεχαν πίσω από έναν χουφταλόγερο αρκεί να τους παρείχε χρήμα, άνεση και ασφάλεια. Είμαι σίγουρός ότι η Ιωάννα και η Μάριον που γράφεις, αλλά και οι 8 στις 10 κοπέλες (για να μην πω οι 9,5 στις 10) με το που θα έβλεπαν το γέρο παραλή θα έτρεχαν από πίσω του σα σκυλάκια και θα προσπαθούσαν να βάλουν στεφάνι. Άλλο θέμα αν θα τον κεράτωναν μετά.

Έτσι είναι οι γυναίκες. Δεν τις κοροϊδεύω γιατί το είπα και πριν. Είναι αφάνταστα πιο πρακτικές από τους άντρες και ξέρουν να βάζουν στην άκρη το συναισθηματικό κριτήριο αν είναι να κερδίσουν το χρήμα και τη σιγουριά. Έτσι είναι η φύση τους. Έτσι είναι και η ανατροφή τους. Άρα ρι θέλεις να κάνουν και τα χούφταλα. Προσφέρουν αυτό που έχουν και παίρνουν αυτό που θέλουν. Αντίστροφα και οι γυναίκες. That's all.

Anonymous said...

Και τί έγινε τί λέει ο καθένας π.χ για τον Μικρούτσικο και τον Τράγκα, ιδίως όταν οι ίδιοι χαίρονται τη συντροφιά πανέμορφων νεότερων γυναικών. Άσε που κάποια στιγμή το συνηθίζει και το μάτι σου και δεν σου κάνει πια εντύπωση... Το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος. Καλά κάνουν. Και δεν πάει να λέει ο καθένας ότι θέλει. Οι περισσότεροι από αυτούς που το λένε θα ήθελαν να είναι στη θέση τους. Και μπορεί να είναι και νεότεροι..Στα νιάτα του κάποιος πουλάει ομορφιά, στα γεράματα χρήμα και προσωπικότητα. Και όποια ψαρώσει. Προσωπικά μόνο γελοίους δεν τους λέω τους συγκεκριμένους. Μάλλον έξυπνους. Μάλλον πρέπει να μάθουμε να μην μας νοιάζει τόσο τί λέει ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα, όπως στην Αγγλία καλή ώρα ο λόρδος που αναφέρατε πιο πριν. Αρκετά πια με τα Ελληνικά κατάλοιπα επαρχιωτισμού..

Anonymous said...

Αγαπητέ Βαψομαλλιά, φρονώ ότι δεν πρέπει να ανεβάζουμε το αιδοίο επί του βάθρου. Διότι ούτε οι άντρες θα μάθαιναν για βαφές αν δεν είχε γεμίσει ο τόπος βαψομαλλούδες (και μάλιστα οι γυναίκες φτάνουν στην ενηλικίωση έχοντας ξεχάσει ποιό ήταν το φυσικό τους χρώμα), ούτε θα κυνήγαγαν τα πιπίνια εάν δεν ήταν γνωστό ότι όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες και άμα το φυσάς στον φυσάνε.

Επίσης οφείλω να επισημάνω ότι δεν πρέπει να υποπίπτουμε εις παγίδας και να θεωρούμε γκόμενες την Ιωάννα (μία μέτρια από κάθε άποψη) και τη Μάριον (μία κατά πάσα πιθανότητα στεγνή ξοφλημένη μεσήλικα).

Ioanna said...

ΜΠΛΙΑΧ ΟΙ ΓΕΡΟΙ!!

Anonymous said...

Στη φωτο με τον Ασιάτη και την ξανθιά, ο Ασιάτης είναι ο Δρ Μιγιάγκι, ο δάσκαλος του Karate kid;

Anonymous said...

ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ. Η ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΑΗΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΤΣΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΣ ΡΙΧΤΕΙ, ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ Η ΙΩΑΝΝΑ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ).

Anonymous said...

Είναι γνωστό ότι οι ελληνιδάρες δε μπορούν τους γέρους. Τον θέλουν τον άντρα νέο, γυμνασμένο, ματσωμένο, με μεγάλη προβοσκίδα, πηδηχταρά αλλά πιστό, να ξέρει να μαγειρεύει και να βάζει μπουγάδα. Γι'αυτό μετά τα 30 κοιτάνε με παράπονο τους άντρες που τις φτύνουν και μετά τα 40 είναι έτοιμες να παντρευτούν ακόμα και τον πακιστανό που ποτίζει τον κήπο.

Anonymous said...

2:37 έχεις δίκιο. αυτό ισχύει ειδικά με τις ελληνίδες (ή ελλεινίδες, όπως τις αναφέρει ο sexist). Και το τελευταίο μπάζο έχει απαιτήσεις ποιότητας, αλλά μόλις περνάει τα 26-27-28, οι ποιοτικές απαιτήσεις υποχωρούν. Το χρήμα που θα ικανοποιήσει τα βίτσια της κοπέλας είναι αυτό που μετράει, καθώς και οι κοινωνική θέση, η μόρφωση ως όχημα κοινωνικής καταξίωσης, το επάγγελμα κλπ. Μόλις η δεσποσύνη ζοριστεί και καβατζάρει τα 30, εκεί αρχίζει το πρόβλημα. Οι απαιτήσεις πέφτουν κι άλλο. Αν μάλιστα πιάσει και τα 40, εκεί έχεις απόλυτο δίκιο. Γαμπρός ακόμη και ο Πακιστανός. Γυναίκες (και μάλιστα ελληνίδες)..

Anonymous said...

ΤΙ ΣΟΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΤΑ ΣΑΛΙΑΡΙΣΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΓΕΡΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ (ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΕΣ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΡΑΣΤΗ-ΣΥΖΥΓΟ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, ΑΛΛΑ (ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ) Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ.

Anonymous said...

Οι ώριμοι και γέροντες έχουν και αυτοί δικαίωμα στη ζωή και τον έρωτα. Αυτό είναι το ένα δεδομένο. Από κει και πέρα υπάρχει και το ζήτημα της αισθητικής που υπάρχει σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες. Και στην περίπτωση ενός γεροντοέρωτα η αισθητική είναι για γέλια και για κλάματα. Το πρόβλημα δεν είναι αν κάποιος γέρος ερωτεύεται. Το πρόβλημα αρχίζει με τον τρόπο που το κάνει και τα σαλιαρίσματα. Το ότι αγοράζει ένα νεαρό πλάσμα με πρόσχημα τη σχέση και τον έρωτα για την επιβεβαίωσή του. Εμένα δεν με ενοχλούν τα κορίτσια που ενδίδουν. Αυτό μπορώ να το καταλάβω γιατί αυτή είναι η κατασκευή τους. Ενοχλητική βρίσκω τη σαλιάρικη μετατροπή ανδρών μερικές φορές αρκετά και πολύ αξιοπρεπών, σε γελοίες καρικατούρες νέων. Εκεί είναι το θέμα. Μιμούνται κάτι που δεν είναι (και που δεν μπορούν να είναι) χωρίς να αισθάνονται την αστεία εικόνα που δημιουργούν. Αν ήταν να αγοράσουν απλώς ένα φρέσκο σεξουαλικό αντικείμενο και είχαν αυτή την επιθυμία καλύτερα να πλήρωναν που και που καμιά βίζιτα. Πιο αξιοπρεπές θα ήταν, πιο αποτελεσματικό και θα απέφευγαν και τη γελοιοποίηση του ώριμου--απομίμηση νέου με τον οποίον όλοι γελάνε. Το θέμα της ανάγκης επιβεβαίωσης βέβαια μπορεί να είναι πολύ ισχυρό και να αποτελεί μια βαθειά ψυχολογική ανάγκη του ώριμου. Εκεί έχω και μια διαφωνία με τον κ. Βαψομαλλιά. Δεν ξέρω αν πρόκειται για μια ισχυρή ανάγκη που αφορά όλους σχεδόν τους άνδρες από μια ηλικία και μετά που έχει σχέση και με την ανδρική εμηνόπαυση και άρα πρέπει να είμαστε πιο ανεκτικοί σε κάτι που πάντως ως συμπεριφορά και θέαμα είναι πολύ γελοίο.

Anonymous said...

Η γελοιότητα ξεκινά από τις γυναίκες, που φτύνουν τους νέους γιατί προτιμούν "φτιαγμένους που έχουν το πακέτο". Φυσικό είναι όταν κάποιος περάσει τη νεότητά του γνωρίζοντας την απόρριψη να θέλει να αγοράσει μια γκόμενα έστω και στα γεράματα, όταν θα έχει αποκτήσει το "πακέτο".

Βέβαια, όπως σωστά σημειώθηκε πριν, καλύτερα να ξοδέψει κανείς το πακέτο του σε βίζιτες παρά σε ελλεεινίδες, που είναι κατάλληλες μόνο για πόρνες της Λιοσίων.

Anonymous said...

Δεν ξέρω από που βγάζετε αυτα τα συμπεράσματα για τις γυναίκες. Αν δεν κάνετε πλάκα, με προβληματίζει ότι τόσοι άνδρες εκφράζονται έτσι γενικά για τις γυναίκες. Ποιος ξέρει τί θα σας έχει τύχει για να λέτε αυτά που λέτε. Συμφωνώ με την ανάλυση του οικοδεσπότη για την γελοιότητα του γεροντο-έρωτα. Οι άνδρες (αρκετά λιγούρηδες από τη φύση τους έτσι κι αλλιώς) όταν δουν γυναίκα (και μάλιστα νέα) τρελαίνονται. Το τι γελοιότητες έχουμε ακούσει στους δρόμους από ναυάγια τις ζωής δεν περιγράφεται. Ρωτήστε τις φίλες σας ο καθένας να μάθετε. Απορώ πραγματικά από που έχετε την εντύπωση ότι οι γυναίκες πέφτουν με το που θα δουν ένα ευκατάστατο πουρό. Αντίθετα σήμερα οι πιο νέες γυναίκες έχουν απαιτήσεις και υψηλά στάνταρντς γιαυτό και υπάρχει το γνωστό πρόβλημα στις σχέσεις και πολλή μοναξιά. Η περιγραφή των πουρόγερων που κάνει ο οικοδεσπότης είναι ακριβής και γιαυτό κάποιοι εδώ, επειδή μάλλον αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στην περιγραφή ακόμη κιαν είναι νέοι σε ηλικία, γυρίζουν τη συζήτηση και γιαυτό το θέμα παλι στις γυναίκες. Έλεος πια! Προσέξτε με αντικειμενικότητα το πλησίασμα ενός λιγούρη στις γυναίκες και θα καταλάβετε για ποιο λόγο γελάμε και γυρίζουμε την πλάτη αντίθετα με ότι πιστεύετε. Σκέφτεστε με πολλά και παλιά στερεότυπα και αυτό μου προκαλεί έκπληξη γιατί δείχνετε και μορφωμένοι άνθρωποι και είναι κρίμα.

Anonymous said...

Αν ο Βαψομαλλιάς είναι άνδρας (όπως νομίζω) να του δώσω συγχαρητήρια. Γιατί αν και άνδρας αναλύει ένα σημαντικό θέμα. Οι γυναίκες υποφέρουν τα πάνδεινα στους εργασιακούς χώρους από κάτι τέτοιους τύπους σαν αυτούς που αναφέρει. Κάποις γυναίκες υποκύπτουν ή για λόγους ανάγκης ή για λόγους ευκολίας. Και λοιπόν; Οι περισσότερες όμως όχι απλώς αντιδρούν αλλά δεν μπορούν και να εργαστούν εύκολα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τί σημαίνει να πηγαίνει μια γυναίκα να δουλέψει κάπου και μέσα σε όλα τα υπόλοιπα (χαμηλοί σχετικά μισθοί, διακρίσεις κλπ) να έχει να υποστεί και το γελοίο και χυδαίο πέσιμο ορισμένων τύπων σαν κι αυτών που περιγράφονται στο κείμενο; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί για την ανάγκη των γυναικών εργαζομένων να ισορροπήσουν ανάμεσα στην ανάγκη να κάνουν τη δουλειά τους και στην ανάγκη να αποκρούουν τα καραγκιοζιλίκια όλων αυτών των εραστών του κώλου;

Και αν τολμήσει μια γυναίκα να διαμαρτυρηθεί για τα εμετικά φλερτ γέρων προϊσταμένων, να έχει να ακούει και το γνωστό ποίημα ότι είναι υπερβολική, ανέραστη και το κήρυγμα "σιγά το sexual harassment μωρέ, μια καλή κουβέντα της είπαμε και γαυγίζει η υστερική και αγάμητη".

Δεν είναι όλοι οι άνδρες έτσι, ούτε μπορώ να πω αν είναι πολλοί ή λίγοι, αλλά η κατάσταση με όλους αυτούς που αυτοορίζονται ως εραστές και σου την πέφτουν με επιμονή χωρίς να τους δώσεις το παραμικρό δικαίωμα εκτός από το ότι προσβάλλει τις γυναίκες εκθέτει και τους άνδρες συνολικά.

Anonymous said...

Φίλη όταν λες εραστές του κώλου τι ακριβώς εννοείς?

Anonymous said...

Εννοώ ότι δεν είναι καν εραστές της προκοπής, αλλά φαντασιώνονται έναν τέτοιον ρόλο. Ο σοβαρός άνδρας-εραστής έχει άλλους τρόπους, άλλο στυλ, άλλη λεπτότητα και δεν λυπασαι το χάλι του όπως στην περίπτωση των ερείπιων-τζόβενων που σου προκαλούν εμετό.

Anonymous said...

Αν οι γυναίκες δεν ήθελαν να τις "παρενοχλούν" δε θα πήγαιναν στη δουλειά τους ντυμένες ξέκωλα.

Anonymous said...

Η έκφραση "εραστές του κώλου" μάλλον θα πρέπει να αποδοθεί στον ενδόμυχο φόβο των γυναικών απέναντι στο ξεκώλιασμα, παραλλαγή που προτιμούν οι έκφυλοι γέροι προκειμένου να λάβουν τα μέγιστα από την επένδυσή τους. Ενδόμυχος φόβος που οφείλεται στο ότι ο κώλος έχει αντικαταστήσει την παρθενιά για τη σύγχρονη γυναίκα.

Anonymous said...

Αλήθεια, πως γίνεται οι γυναίκες να λένε συνέχεια πόσο λιγούρια είναι οι άντρες και από την άλλη να παραπονιούνται ότι δεν υπάρχουν άντρες; Άλλο ένα τυπικό δείγμα της γυναικείας υστερίας.

Anonymous said...

Οταν κυκλοφορεί -ελεύθερος- στη Λάρισα ή και σε άλλες επαρχιακές πόλεις ή ακόμα ακόμα και στη Βαλαωρίτου ένας Καραϊσκος είναι ντροπή κυρίες μου να παραπονιέσται ότι δεν υπάρχουν άντρες....
Ανοίξτε επιτέλους τα μάτια σας και δείτε

Anonymous said...

Είχα πει να μην ξανασχολιάσω για παρόμοια θέματα, αλλά βλέπω ότι όταν κάποιο κείμενο ασκεί κριτική στον ανδρικό πληθυσμό και ειδκά στα εκνευριστικά αηδιαστικά χούφταλα που παριστάνουν τους μεγάλους εραστές χωρίς να βλέπουν τα χάλια τους, πάλι κάποια αγόρια πάνε να βγάλουν τα απωθημένα τους. Ο ιστολόγος Βαψομαλλιάς πολύ πετυχημένα σχολίασε ένα πρόβλημα γνωστό και διαδεδομένο: την απαράδεκτη και αντιαισθητική συμπεριφορά γεροντίων εραστών με όλα τα επακόλουθα (αυτοκίνητα, εστιατόρια, επίδειξη πλούτου, βαμμένα μαλλιά, γλοιώδεις εξυπνάδες κτλπ.) που προσβάλλει τις γυναίκες και τις αηδιάζει. Δεν μπορώ να σας αλλάξω μυαλά αν πιστεύετε όλα αυτά τα φοβερά κλισέ που αραδιάζετε (με πρώτον και καλύτερο τον ΄Σεξιστή΄). Αυτά όμως που ειπωθηκαν στα σχόλια που ανέλυσαν με σοβαρότητα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στους επαγγελματικούς χώρους μόνο τυφλοί και πωρωμένοι δεν μπορούν να τα δουν. Αν νομίζετε ότι οι ανδρικές καπνικαρέες που παριστάνουν τους γκόμενους την πέφτουν αηδιαστικά στις γυναίκες επειδή αυτές ντύνονται σαν ξέκωλα, πιστέψτε το. Μακάρι το θέμα να αφορούσε μόνο αυτές (που δυστυχώς βέβαια υπάρχουν). Μάλλον το δείγμα σας πρέπει να είναι από βίζιτες ή πόρνες Δ διαλογής. Γι αυτό ίσως ο ΄Σεξιστής΄ αναφέρεται συνέχεια σε πόρνες, βίζιτες και πορνεία. Κάτι θα ξέρει παραπάνω αλλά το δείγμα του δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Τί τις θες τις εξυπνάδες βρε ΄Σεξιστή΄ μου; Έτσι προδίδεις τον κύκλο σου και τις καταβολές σου..........

Anonymous said...

Πόρνες Δ'διαλογής είναι οι μπαζόλες ελεεινίδες που κυκλοφορούν γύρω μας και το παίζουν παρθένες αντί να κοιτάνε το ξεσκισμένο τρυπίδι τους. Αφού πρώτα τις έχει περάσει ένα πολυπολιτισμικό δείγμα, ψάχνουν με αγωνία για γαμπρό και κοιτάνε ποιός έχει το καλό πακέτο για να τις αποκαταστήσει. Φυσικά ο Άντρας που έχει μυαλό τις φτύνει και πηγαίνει εκεί που πιάνουν τόπο τα χρήματά του.

Anonymous said...

Οι ελλεεινίδες διαμαρτύρονται τάχα για τους βαψομαλλιάδες όταν οι ίδιες βάφουν μέχρι και το εφηβαίο τους και περνάνε ένα χέρι στόκο πριν βγουν έξω. Και τάχα δε τους αρέσουν ο γέροι, όταν ακόμα και η επιστήμη απέδειξε προσφάτως ότι μόνο το κομπόδεμα του επιβήτορα τις φέρνει σε οργασμό.

Ioanna said...

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΩΡΙΜΟΙ ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΩΡΙΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΔΗΛ 40-45 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Anonymous said...

Δυστυχώς, λόγω φόρτου εργασίας -ετοιμάζω υπερπαραγωγή συβαριτικό δείπνο για 15 ατόμα- δεν μπορώ να μακρυγορήσω, θα πω όμως 1. δεν μου αρέσουν τα χούφταλα ακόμα και έχουν λεφτά και 2. είναι απορίας άξιο να με αποκαλεί στεγνή μεσήλικα καποιος που δεν με έχει δει ( μάλλον περιαυτολογεί) Παρακαλώ κε βαψομαλλιά διασκεδάστε τις στρεβλές εντυπώσεις του εν λόγω κυρίου...
θα επανάλθω άυριο με περαιτέρω σχόλια.
A demain κύριοι...

V. said...

Δηλώ υπευθύνως ότι η δις Μάριον τυγχάνει νεαρά και ευειδής (αν και ο σχολιαστής, αγαπητή Μάριον, μπορεί να ομιλούσε και μεταφορικώς και, επομένως, να μην καλύπτεσαι από τη δήλωσή μου...).

ΥΓ. Ιωάννα εγώ είμαι κατά τι μικρότερος από το όριο που θέτεις. Τί νομίζεις; Έχω καμιά πιθανότητα να τρυγίσω τους χυμούς σου;

o grizomallis said...

Εύγε Μαιτρ.
Διαπιστώνω ότι,
εκτός από κεφάτος,
είσαι και
γενναίος.

Anonymous said...

O βαψομαλλιάς άνοιξε ένα τεράστιο θέμα. Οι γερομπισμπίκηδες είναι πάρα πολλοί και πάρα πολύ ενοχλητικοί και γελοίοι. Τα κορίτσια έχουν δίκιο. Σε όλους τους χώρους υπάρχουν αηδιαστικά ραμολιμέντα που παριστάνουν τους εραστές. Πολλές γυναίκες βέβαια, είτε από αφέλεια είτε από υστεροβουλία ενδίδουν. Στο χώρο της πολιτικής πολλοί οι γερο-λιγούρηδες. Όνομα άφησε ο μακαρίτης Α.Τ. που δεν άφηνε θηλυκό για θηλυκό χωρίς να του πιάσει τα οπίσθια (το λιγότερο). Ο πρώην υπουργός με αδυναμία στη θάλασσα Γ. Α., για όσους γνωρίζουν, είχε ειδικό επί πληρωμή υπάλληλο για να του φέρνει υλικό στο πιάτο. Ο διαγραφείς Κ.Κ. εκμεταλευόταν όλες σχεδόν τις γραμματείς του. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις...Στο χώρο του περιοδικού τύπου Π.Κ. και Α.Τ. άφησαν εποχή με τις πιέσεις προς τις νεαρές δημοσιογράφους και τα τσιλημπουρδίσματά τους. Ο νεόκοπος τηλεοπτικός αστέρας των δήθεν αποκαλύψεων Γ.Π. δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί θηλυκή δημοσιογράφο και έχει φάει ουκ ολίγες χυλόπιτες. Ο βαψομαλλιάς του free press Τύπου Γ.Κ. μια από τα ίδια. Ο Α.Β. παρομοίως. Τελευταία σπαρταριστή περίπτωση ο ασπρομάλλης αστυνομικός συντάκτης λαϊκού καναλιού, με τα κατορθώματα του οποίου γελάνε όλοι. Ατελείωτος ο κατάλογος και βαριέμαι να συνεχίσω. Όσοι σχετίζονται με τον χώρο της τηλεόρασης και της δημοσιογραφίας μπορούν να πάρουν τη σκυτάλη. Κορίτσια μη μασάτε. Μιλήστε και κράξτε τους γελοίους γερολιγούρηδες!

Anonymous said...

"...Ο νεόκοπος τηλεοπτικός αστέρας των δήθεν αποκαλύψεων Γ.Π...."
Ιωάννης ο Βαλαωρίτης να υποθέσω?

Anonymous said...

Να προσθέσω και γνωστό πέφτουλα "πολεμικό" ανταποκριτή?

Anonymous said...

θα μας πει κανείς τί γίνεται με όλες αυτές τις κοπελίτσες που έχουν γεμίσει τα κανάλια πρωί μεσημέρι και βράδυ ως γλάστρες πανελίστριες ρεπόρτερς και δε συμμαζεύεται... Εκεί υπάρχει πολύ ψωμί σε σχέση με γέρους διευθυντές και αφεντικά.

Anonymous said...

Κυριακού Μαρί

Anonymous said...

Ρε κούκλες (με προτη την Ιωάννα), δεν βρισκόμαστε λέω εγώ να αναλήσουμε απο κοντά το θέμα κορίτσια μου και να βρούμε λύσι , γιατί εδώ οι αγορίνες των βορίων προαστίων δεν μας τα λένε καλά. Γαριδομακαροναδα στο Διάσημο στη Πειραϊκή και φραπεδιά στην Γλυφάδα σε 5 λεπτά after με το πορσικό και ασε εδω τις Λουκίες να τσακονονται.

Ρε, κούκλοι πάρτε μάτι να μαθένετε πως μιλάνε στις γυναίκες.

Marwood said...

Εμείς, εγώ και ο Καραϊσκος δηλαδή, περιμένουμε (ελπίζουμε) να γεράσουμε μπας και πηδήσουμε κι εμείς επιτέλους.
Άρα οι εν θέματι αποτελούν μια κάποια ελπίδα, τιμούμε δε, τις νεαρές δεσποινίδες που προτιμούν τους ώριμους κύριους αντί των τεντυμπόυδων, των ανερμάτιστων πιτσιρικάδων, θα έλεγα επίσης, ευθαρσώς και με παρρησία σε αυτές, έλα στον παππού, έλα στον παππού, σ'αυτόν που τα'χει όλα και μην κοιτάς αλλού...

Anonymous said...

Φιλάρα Ονήσιμε μ' αυτό το στυλ όχι η Ιωάννα, αλλά ούτε η κυρα Νίτσα που ζητιανεύει στην Αιόλου δεν σοου κάθεται.

Anonymous said...

Μάτια μου η γυναίκα θέλει λεπτότιτα. Εχει δίκιο η προλαλέουσα που κόζαρε ότι οι αντρες στην δουλιά είναι λινάτσες. Λίγοι εχουνε τη χάρι και πολλοι το ονομα. Τα άλλα είναι για κάτι φλωρους σαν και σενα που κανεις επίδιξη τεστοστερόνης και είσαι Γαύρος στις χυλόπιτες.

Anonymous said...

Βρίσκομαι σε ΑΤΜ κοντά στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Με πλησιάζει νταβραντισμένος εραστής 70+. Καφέ κοστούμι, βαμμένο κομοδινί το λιγοστό μαλλί. "Τί πίνει η κούκλα; Τί σου αρέσει κορμάρα μου; Πού θες να πάμε;" ρωτάει με αυτοπεποίθηση το χούφταλο. Τί να πεις τώρα σαυτή την αρσενική Ακρόπολη. Συνέχεια γίνεται αυτό ακόμη και στο δρόμο ενώ περπατάς. Είμαι εμφανίσιμη νομίζω αντικειμενικά. Το πείραγμα στο δρόμο, όταν είναι ευγενικό κολακεύει. Τα πιο βρωμερά σχόλια όμως τα λένε κάτι κωλόγεροι με το ένα πόδι στον τάφο που παριστάνουν τον Valentino. Οι πιο διεφθαρμένοι και χοντράνθρωποι είναι αυτοί.

Anonymous said...

Υπάρχει και το μπαιγκον κούκλα μου. Ενα φλιτ την ιμέρα, τον μασέλα κάνει περα.

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Με αφορμή το "συβαριτικό" (όρος που χρησιμοποίησε και ο τιτάνας του πολιτικού μας βίου Βύρων) της Μάριον (στην οποία εύχομαι το δείπνο της να στεφθεί από επιτυχία), ένα ιστορικό σχόλιο: Η Σύβαρις, κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου της κάτω Ιταλίας κοντά στον ποταμό Τάραντα, είχε συσσωρεύσει τέτοιο πλούτο που οι κάτοικοί της λοιδωρούντο από τους γείτονες ως μαλθακοί, φιλήδονοι και εκτεθηλυμένοι - φημολογείτο μάλιστα ότι είχαν σφάξει τους τους αλέκτορες γιά να μην τους ξυπνούν ...
Μάλλον όμως όλα αυτά ήσαν συκοφαντίες λόγω του γεγονότος ότι στην Σύβαρι συνέβαινε η παγκόσμια πρωτοτυπία οι γυναίκες να μπορούν να επιλέγουν σύζυγο χωρίς την συγκατάθεση των γονέων (!!!) και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, επιτρεπόταν η συμβίωση χωρίς γάμο και χωρίς την συνεπακόλουθη απώλεια της υπολήψεως (μην ξεχνάμε ότι ομιλούμε περί του 5ου π.Χ. αιώνος). To make a long story short, η Σύβαρις κατεστράφη από την αντίζηλο (και προφανώς φθονερή) πόλη της Κροτωνείας (as if she wouldn't)... Υποθέτω ότι διάφοροι ανέξοδοι μαγκίται (εκ του Συβαρίται) όπως οι παρεπιδημούντες στο παρόν ιστολόγιον θα περνούσαν ευχάριστα την ώρα τους στο ράφι των αζητήτων αν ήσαν κάτοικοι της αρχαίας Σύβαρης...

o grizomallis said...

Να, κάτι τέτοια σαν αυτά που λες για τις γυναίκες τη Σύβαρης έμαθε προφανώς ο λαϊκός βάρδος Βαρδής και, μπαϊλντισμένος, εσυνέθεσεν το άσμα:

"Γυναίκες σαν και [σένανε*] κυρία
δεν θέλουνε μεγάλη ελευθερία"

__________________

*Ας μη σπεύσουν οι κακεντρεχείς να ειπούν ότι οι στίχοι εμπνέονται τάχαμου από το γνωστόν προσωπικόν ταβανοχωρητικόν και θυροδιασχιστικόν δράμα του καλλιτέχνου.
Απλώς μπερδεύουν τις πηγές των θυροδιασχιστικών του προβλημάτων με τις αόρατες (;) ...κεραίες που ως γνωστόν διαθέτουν οι λαϊκοί βάρδοι, και οι οποίες, φευ, διερμηνεύουν το γενικώτερον κοινωνικόν γίγνεσθαι.

Anonymous said...

Να απευθύνω στις αναγνώστριες ένα λογικό ερώτημα που μου προέκυψε ξάφνου:
Ο αντιπαθής παπούκας των 70+, πιστεύετε ότι ξύπνησε το πρωϊ που σας παρενόχλησε και είπε όλος χαρά: "Σήμερα δε θα πάω ΚΑΠΗ, αλλά θα γίνω καμάκι.";
Γιατί κάτι μου λέει ότι κατά πρώτον κάνει συστηματικά αυτή τη δουλειά και κατά δεύτερον με επιτυχία (για να συνεχίζει να την κάνει). Τί διάολο, συνεχώς χυλόπιτες τρώει από τις μικρές; Κανείς άντρας άμα τρώει συνεχώς χυλόπιτα δεν επιμένει για πολύ σε αυτό το άθλημα.
Άρα θα πάρω το μέρος του sexist σε αυτό. Για να το κάνει, βρίσκονται και πολλά πουτανάκια που του κάθονται, για να κερδίσουν λεφτά, προαγωγή κλπ.
Ο παπούκας κυρίες μου πουλάει ένα Α εμπόρευμα. Οποιες θέλουν αγοράζουν. Όποιες δε θέλουν πάλι,όχι και προς τιμήν τους. Για μένα δεν είναι τόσο κατάπτυστος ο παπούκας μιας και η τρίτη ηλικία κρύβει τόσο την παγίδα της μαλάκυνσης όσο και την εμφάνιση των απωθημένων, όταν ο άνθρωπος νιώθει στη δύση της ζωής του. Ειδικά για το τελευταίο δεν νομίζει ότι μπορεί να μιλήσει κανείς μας, γιατί κατά πάσα πιθανότητα κανείς από τους γράφοντες δεν είναι γέρος. Η αλήθεια είναι ότι τέτοιοι παπούδες με χαλάνε και μένα αισθητικά γιατί εκπέμπουν αναξιοπρέπεια, αταίριαστη με το σεπτό της ηλικίας τους. Με χαλάνε όμως ακόμα περισσότερο τα πουτανάκια που τους κάθονται, όταν φτάνουν στο ύστατο σημείο εξευτελισμού: Άντί να στρώσουν κώλο να δουλέψουν, να πουλάνε από τη μία το κορμί τους πιστεύοντας ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, κι από την άλλη να κατηγορούν τις συναδέλφους τους βιζιτούδες ως "πουτάνες". Ουαί υμίν υποκρίτριες....

Ioanna said...

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ!!!

Anonymous said...

Είδαμε και τώρα που οι γκόμενες επιλέγουν μόνες τους τι επιλογές κάνουν και καταλήγουν γεροντοκόρες να ψάχνουν για κορόιδα και συνέχεια το ίδιο βιολί "αχ δεν υπάρχουν πια άντρες". Και εδώ που τα λέμε και οι μικρές τα χρόνια τους τα περνάνε με κάτι παντρεμένους και μετά ψάχνουν να βγάλουν τα απωθημένα τους στον κάθε κακομοίρη που θα κάνει το λάθος να τους την πέσει.

Anonymous said...

Προσωπικά πιστεύω ότι το χρήμα είναι μεγάλο δέλεαρ. Και σωστά, αν είναι να λέμε την αλήθεια, γιατί λύνει πολλά προβλήματα. Αυτά που επιθυμούν οι περισσότερες γυναίκες σήμερα (ίσως και διαχρονικά) περνάνε μέσα από το πορτοφόλι. Οπότε μια νοστιμούλα θα πέσει σε ένα πουρό για να τακτοποιηθεί. Οι εξωσυζυγικές σχέσεις έρχονται μετά ως φυσικό επακόλουθο. Έτσι η γυναίκα καλύπτεται και οικονομικά/κοινωνικά και σεξουαλικά/συναισθηματικά. Απλά πράγματα, τετράγωνα. Μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι η Ιωάννα, ας πούμε, δεν θα πήγαινε με έναν εβδομηντάρη αν τις τα έχωνε. Και θα κοιτούσε να βρει έναν σαραντάρη για εραστή. Έτσι έχουν τα πράγματα νομίζω για τις περισσότερες γυναίκες με κάποιες ίσως αρκετές τιμητικές εξαιρέσεις.

Anonymous said...

Ιωάννα άσε τις εξόδους. Από άντρες είσαι καλυμένη. Ή νομίζω λάθος;

Anonymous said...

Ιωάννα γιατί να βγεις με βαψομαλλιάδες στη Βαλαωρίτου? Δεν μπορείς δηλαδή να βγεις με έναν από το πάνελ της εκπομπής που και μυτερές μπότες φοράει και τη δουλειά του την έχει και μοντέρνος είναι και λεπτούς τρόπους έχει?

Σωματειο Φιλων Ιωαννας Δεμεντη said...

Μην ξερογλείφεστε. Οι Ιωάννα Δεμέντη είναι τόσο σπάνια και εξαιρετική κοπέλα που όποιον θέλει τον έχει. Σιγά μην πάει με γηραλέους εραστές για χρήμα... Εδώ εξεδίωξε έναν Βαλαωρίτη, στους γέροντες θα πέσει;

Σύλλογος Φίλων Τζίνας Ντρούλις said...

ΘΕΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΑΨΟΓΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ. ΑΛΛΑ ΘΕΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΤΖΙΝΑ ΝΤΡΟΥΛΙΣ (Η ΟΠΟΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΙΩΑΝΝΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΓΕΡΟΥΣ ΜΑΤΣΩΜΕΝΟΥΣ)!!!

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=JU72Wwk-zUk

me agaph
deite thn filh mou mariada
gia na exete ena glyko ypno...

MUSIC THROUGH THE YEARS said...

Kαλησπέρα στον Μαίτρ.Το ζήτημα είναι δύσκολο και καταθλιπτικό.Μιλώ για την γεροντοκαψούρα στύλ THE KEY.Υπενθυμίζω :Frank Finley-Stefania Sandrelli.Να την εχεις,να την ποτίζεις να την λατρεύεις και να ξέρεις οτι θα το δώσει στον πιτσιρικά πού μπορεί να της φέρεται και σαν τσούλα.
Μωρε δεν πατε να λέτε οτι θέλετε εσείς για βαψομαλλιάδες ,για μασέλες και για Viagra.Eγω όταν βλέπω καμία γαζέλα παθαίνω ταραχή.Τί να τον κάνω εγώ τον OLD WRINKLED ASS?Την άγρια τρυφερή γαζέλα θέλω εγω.
ΑΝ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ;Δεν είναι απαραίτητο οταν τρώς μια κότα να ευχαριστείται και εκείνη.Τέλος θέλω να εκφράσω την απορία μου για τον τρόπο πού αντιμετωπίζουν ορισμένοι τις Κυρίες.
Σ`αυτόν τον κόσμο προσφορά και ζήτηση υπάρχει.Άλλες το πουλάνε και άλλες το δινουνε και τσάμπα.Και μια τελευταία παρατήρησις.Οι γυναίκες δεν έλκονται απο το βαμμένο μαλι,ούτε απο τα ωραία κορμιά.Πρέπει να μιλήσεις με την ψυχή τους και τότε τα δίνουν όλα.
ΧΡΗΣΤΟΣ

Anonymous said...

Το δείπνο ήταν υπέροχο ,εδέχθην συγχαρητήρια από όλη την ομήγυρην. Συνεπώς, με μεγάλη όρεξη ανέγνωσα το ποστ του κου Β/α και τα σχόλια των αναγνωστών. Κρίμα που ο Κωστής ( Παπαγιώργης ) δεν διαβάζει blog θα είχε ενθουσιαστεί. Βέβαια, μαλλον πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ακρίβεια με την οποία περιγράφει την γεροντοπαράνοια ίσως εκπορεύεται από το γεγονός ότι ανήκει και ο ίδιος σε αυτή την κατηγορία.
Ωστόσο , σε γενικές γραμμές κε β/α είστε κατάτι σκληρός με τους γεροντοέρωτες, εμένα σπανίως με ενοχλεί ένα φλέρτ που προέρχεται από κάποιον γηραιό κύριο, και δικαίως κάποιος σχολιαστής επικροτεί τη χρήση των χρημάτων ως μέσο προσέλκυσης ζουμερών νεανίδων, μέμνησο της παροιμίας : "ο νέος με τα νιάτα τ΄και ο γέρος με τ'αρματά τ΄" ( Προσπαθήστε να προφέρετε σωστά τις γενικές,χωρίς τα φωνήεντα)
Άλλωστε, στην αέναη μάχη για την φευγαλέα ηδονή δεν υπάρχουν κανόνες καλής συμερπιφοράς: Anything goes.
Όσο για τις αποδέκτες του έρωτα, de gustibus et de coloribus. Υπάρχουν κάποιες κυρίες που υποκύπτουν για ποικίλους λόγους, με προεξάρχοντα τα χρήματα και την αποκατάσταση. Εσείς κύριοι ενδέχεται να έχετε την πολυτέλεια με συγκατάβαση και περισσή κακία να απορρίπτετε συλλήβδην ανάλογες συμπεριφόρες, όμως υποψιάζομαι ότι η κοινωνική σας τάξη και η οικονομική σας επιφάνεια σας το επιτρέπουν. Για ρωτήστε και κανέναν άλλον... Και επιπλέον, τόσο προοδευτικοί άνθρωποι και να ηθικολογείτε με τέτοιο σκαιό τρόπο; Μάλλον δεν είστε και τόσο προοδευτικοί ή ίσως ορρωδείτε εμπρός στην πιθανότητα κάποιος να σας προσεγγίζει αποκλειστικά για τα χρήματά σας- μπορείτε άνετα να τα δωρίσετε στη Unicef η σε άλλα ευαγή ιδρύματα και να το παίξετε φτωχοί. Αλλά φοβάστε ότι χωρίς αυτά θα είναι δύσκολα- και στο πεδίο των σχέσεων-γιατί θα "κατεβείτε" στο ρινγκ με άλλα όπλα ,εκείνα που σας έδωσε η φύση και η εκπαίδευση, και μόνο αυτά, . Και γι αυτό εγκαλείτε όλες τις γυναίκες, ενώ είναι γνωστό ότι σχολιάζετε μια κατηγορία.
Και ένα τελευταίο σχόλιο: ο γεροντοέρωτας αποτελεί και ένα δέιγμα της ελευθερίας που κανείς βιώνει όταν πια έχει μεγαλώσει και δεν αναγνωρίζει πια την ανάγκη της συμμόρφωσης σε κοινωνικές επιταγές και συμπεριφορές. Ο καθένας διαγράφει έναν κύκλο και φτάνει σε κάποιο σημείο που ανερυθρίαστα αψηφά comme il faux περιορισμούς- η σκόνη της κλεψύδρας είναι αμείλικτος δείκτης- και το μόνο που μπορεί να την παγώσει για λίγο είναι η ηδονή και η επαφή με σφριγηλά σώματα (και ίσως πνέυματα), ενα μαγικό φίλτρο με νομοτελειακή διάρκεια.
Εγώ πάντως αυτό σκοπεύω να κάνω όταν γεράσω ,όπως λεει και η Jenny Joseph:

When I am an old woman, I shall wear purple
with a red hat that doesn't go, and doesn't suit me.

And I shall spend my pension on brandy and summer gloves
and satin candles, and say we've no money for butter.

I shall sit down on the pavement when I am tired
and gobble up samples in shops and press alarm bells
and run my stick along the public railings
and make up for the sobriety of my youth.

I shall go out in my slippers in the rain
and pick the flowers in other people's gardens
and learn to spit.

κτλ κτλ κτλ
( Σημ: το μωβ είναι πολύ της μόδας φέτος άλλωστε)

Anonymous said...

Είδα με συγκίνηση την αναφορά στη Stefania Sandrelli, που έδρεψε δάφνες ως καταπιεσμένη σεξουαλικά νοικοκυρά στη γνωστή ταινία του Μαιτρ Tinto Brass.

Anonymous said...

Εγώ προσωπικά αγαπητή Marion δεν δηλώνω προοδευτικός. Το αντίθετο μάλιστα. Δηλώνω συντηρητικός και πολύ το χαίρομαι, οπότε μου επιτρέπεις να ηθικολογήσω φαντάζομαι...

Anonymous said...

τι εγινε στο αποκαλυπτικο χθες με σπινο - κουλουρη, το ειδε κανεις?

V. said...

Μια διευκρίνηση από μέρους μου, γιατί νομίζω ότι έχω παρεξηγηθεί. Προσωπικά δεν απορρίπτω τη σκέτη ηδονή - αντίθετα την υποστηρίζω μετά πάθους, χωρίς τους "καθώς πρέπει" αισθηματικούς εξωραϊσμούς που συνήθως τη συνοδεύουν (εσύ Μάριον νομίζω ότι το γνωρίζεις). Ούτε, βεβαίως, μέμφομαι, όπως θεωρεί ο κ. Σελίδας, τη χρήση viagra, την αναζήτηση της απόλαυσης που περνά μέσα από την "περιποίηση" της νεανικής σάρκας. Προσωπικά μένω μόνο σε ένα σημείο, το οποίο και επικρίνω φαιδροποιώντας το: την μετάλλαξη των γεροκαψούρηδων. Είναι ένα θέμα να παραμένεις συμβιβασμένος με την ηλικία σου (και την αναπόφευκτη φθορά) και, σ' αυτό το πλαίσιο, να επιδιώκεις τη σωματική και ψυχική απόλαυση που σου προσφέρει η νερά ύπαρξη, και είναι ένα άλλο θέμα (ολοσδιόλου διαφορετικό) να μεταλάσσεσαι σε τζόβενο με τα γνωστά αξιοθρήνητα αποτελέσματα σε επίπεδο εικόνας και ουσίας - σε επίπεδο αισθητικής. Δεν μιλάω, επομένως, για "καθώς πρέπει" συμπεριφορά, αλλά, αντιθέτως, για επιδίωξη κάθε απόλαυσης μέσα, όμως, από την αποδοχή του χρόνου που περνά. Για να το πω πιο πρακτικά, μπορείς να είσαι ένας εβδομηντάρης (ακόμη-ακόμη) super γοητευτικός, με τεράστια αποδοχή στις γυναίκες, όπως π.χ. ο Paul Newman, χωρίς τους αισθητικούς εξτρεμισμούς των γερόντων νεανιζόντων βαψομαλλιάδων που οδηγούν στη φρίκη, την απαξίωση και την γελοιοποίηση. Το ίδιο ισχύει, κατά τη γνώμη μου, και για τις γυναίκες. Άλλες επιλέγουν τα γελοία νεανικά στυλ ως γερο-ξέκωλα με λίφτινγκ κλπ., ενώ άλλες, παραμένουν πραγματικές καλλονές και υπόδειγμα γυναικείας ομορφιάς και αξιοπρέπειας, όπως η Charlotte Rampling, η Stefania Sandrelli ή η Julie Christie (όλες, κατά τη γνώμη μου, πολύ γοητευτικότερες και σεξουαλικότερες - ακόμη και τώρα), σε συμβιβασμό με την ηλικία τους...

ΥΓ. Ιωάννα έμαθα ότι στην εκπομπή σήμερα, ενώπιον μιας σιδερώστρας, δήλωσες ότι γνωρίζεις και να σιδερώνεις. Εάν παντρευτούμε, δηλαδή, θα μου σιδερώνεις και τα ρούχα (και εσώρουχα) ή θα πρέπει να διατηρούμε υπηρετικό προσωπικό;

V. said...

Τη σύρραξη Σπίνου-βαψομαλλιά Κίμωνα, όποιος δεν την είδε, απλώς έχασε. Προσωπικά, επειδή αντελήφθην που θα πήγαινε η δουλειά (για λόγους που δεν είναι της παρούσης...) όχι μόνο την είδα, αλλά φρόντισα και να την γράψω. Όποιος έχει τη δυνατότητα να ανεβάζει βίντεο στο youtube, μπορώ να παράσχω το υλικό, αν και φαντάζομαι ότι όλο και κάποιος θα φροντίσει να το ανεβάσει. Μάλιστα, είμαι σίγουρος ότι ο John θα το παίξει οπωσδήποτε σε επανάληψη απόψε...

Το πολύ αστείο είναι ότι, εν όψει της παρουσίας του στο αποκαλυπτικό δελτίο, ο γραφικός και αστοιχείωτος γερο-Κίμωνας (που μιλάει τα ελληνικά χειρότερα και από τον Σπίνο) είχε συσκεφθεί με τον βοηθό του (βαψομαλλιά) Αλέξανδρο Βέλιο για το τι θα πει και πως θα το πει, δεδομένου ότι επιθυμεί διακαώς να μπει στις λίστες του ΠΑΣΟΚ (τόσο μυαλό διαθέτει...). Με το που πήγε λοιπόν, αφού όλοι οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι τον περιγελούσαν, χωρίς, βεβαίως, να το αντιλαμβάνεται, δέχθηκε θανατηφόρα βολή από Σπίνο και απέθανε... Επί τη ευκαιρία, για να είμαι δίκαιος, συγχαρητήρια στον Άρη. Η ερώτησή του για το με ποια χρήματα ζει ο αγράμματος Κίμων, μέσα σ' αυτό το φιαδρό, γλυκερό πλαίσιο της ελληνικής δημοσιογραφίας (ο θέος να την κάνει...) θύμισε κάτι από BBC και Jeremy Paxman ή John Humphrys στις μεγάλες τους στιγμές - ανεξαρτήτως κινήτρων. Γίνονται κι αυτά στην Ελλάδα καμιά φορά, από εκεί που δεν το περιμένεις (;)...

V. said...

...αρκεί, βέβαια, αυτά να γίνονται και ενατίον άλλων, ισχυρών και όχι μόνο εναντίον ερειπίων και ξέμπαρκων τελειωμένων (και γι' αυτό ακίνδυνων) τύπου Κίμωνος. Ο Κίμων, ξέχασα να πω, έλεγε χθες το βράδυ και σήμερα τα χειρότερα, όχι μόνο για τον Σπίνο, αλλά και για τον Παπαγιάννη. Ήταν πυρ και μανία, δε, και με τον ιδιοκτήτη του διαύλου Φίλιππο Βρυώνη [Φίλιππε (ή "Φίλιππα", όπως σε λέει και ο Κίμων), ποια είναι η ιδιαίτερη συμάθεια που έχεις προς την Βάνα Μπάρμπα και την (ξανα)έφερες στο κανάλι;], για τον οποίον έλεγε ότι ερχόταν στο υπουργείο εμπορίου και τον παρακαλούσε να τον δει φέρνοντας δώρα... Ά ρε Κίμωνα... Γέρασες και ακόμη κάνουν όλοι πλάκα μαζί σου...

Anonymous said...

μάγκα μου ο κιμων βαφει και τα ματια αμα λαχει. Α ρε Αντρέα γίγαντα, σαγαπήσαμε και μας φόρτοσες όλους τους βαψοματιάδες.

Ιωαννα καλησπέρα. Πρώτο τραπέζι πίστα πιερίδη, πες το κι εγινε. Κι ασε τα άλλα παιδια εδώ να πάνε σε βραδιες ποίισης με απαγγελον τον Κωσταντίνο Τζουμα.

Anonymous said...

και ο κίμωνας με τα βαμμένα μάτια και μαλλιά ανήκει στην κατηγορία χούφταλων γεροντοερωτοχτυπημένων. Ο βράχος αυτός του σοσιαλισμού ότι αγώνες έδωσε προσπάθησε να τους εξαργυρώσει με λαμέ κοστούμια, εστιατόρια και γκομενίτσες. Μας έλεγε δικηγόρος που για ένα φεγγάρι η τύχη την έφερε να θητεύσει δίπλα στην μεγάλη αυτή προσωπικότητα της Αλλαγής ότι είναι και γλοιώδης στο φλερτ και επίμονος. Να ήξεραν οι άντρες πόσο γελοίοι γίνονται στις σοβαρότερες από τις γυναίκες με τέτοιες συμπεριφορές..Δεν θα είχαν σπηλιά να κρυφτούν.

Anonymous said...

τελικά είναι πολύ κακομοίρηδες οι έλληνες παιδιά... διάβασα τα σχόλια και φρίκαρα!! έξω αδελφές μου ελληνίδες από την ελλάδα να βρείτε τη γιατρειά σας και να γλιτώσετε από τους κομπλέξικους ανέραστους μαμάκηδες... χίλιες φορες ο πακιστανός, αυτουνου θα του σηκώνεται τουλάχιστον ;)

Anonymous said...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Η KOOKYTOO. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΘΑΡΟΙ, ΠΕΡΙΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΣΧΟΛΙΑΣΤΡΙΑ.

Anonymous said...

Ας μην ξεχνάμε, πάντα σε σχέση με την ανάρτηση, ότι έχουμε και κλασσικά πολιτικά παραδείγματα αν και όχι αναγκαστικά βαψομαλλιάδων. Ο Ανδρέας Παπανδρεόυ καψουρεύτηκε και έγινε ρεντίκολο από τη νεαρή χυμώδη αεροσυνοδό. Μπορεί άλλοι να γέλαγαν και άλλοι να έκλαιγαν με τo χάλι του αλλά ο αρχηγός δεν έδινε δεκάρα βλέποντας μπροστά του μόνο τη Μιμή.

Ζαχόπουλος και Βαρθολομαίος τα πιο πρόσφατα παραδείγματα γεροντο-έρωτα της Νέας Διακυβέρνησης. Όσοι εργάζονται ως δημοσιογράφοι γνωρίζουν ότι σχεδόν σε κάθε υπουργείο και στο 80% των πολιτικών γραφείων γίνεται το σώσε από γεροντο-έρωτες. Και αυτό που συμβαίνει σε εφημερίδες και κανάλια με επιθετικά ωριμοστελέχη και κοριτσάκια έτοιμα να σκιστούν για να μπουν στη λίστα προώθησης γεμίζει άνετα ολόκληρο βιβλίο, που αν μπορούσε να βγει θα ήταν best seller πρώτης. Η Ελλάδα ένα κανονικό μπουρδέλο (όχι ότι τέτοια βέβαια δεν γίνονται και αλλού).>

Anonymous said...

Άντε να πάνε οι φασόλες στο πακιστάν να απαλλαχθούμε από τις αντιερωτικές απαιτητικές δύστροπες γεροντοκόρες.

Anonymous said...

Πάντως τις ελλ(ε)ηνίδες στο εξωτερικό golddiggers τις ανεβάζουν, golddiggers τις κατεβάζουν. Κορίτσια σας πήραν χαμπάρι και οι ξένοι τι σκάρτες είστε, όχι και τίποτε άλλο αλλά δε μπορούμε να σας φορτώσουμε σε άλλους.

Anonymous said...

Για το θέμα που συζητάτε και αν θέλει κανείς να το αναλύσει από την πλευρά των γυναικών υπάρχει νομίζω μια παραξήγηση και οι περισσότεροι κάνετε ένα λάθος. Οι γυναίκες αλήθεια είναι ότι συχνά δελεαζόμασατε από εύπορους και ώριμους άντρες αλλά αυτό δεν γίνεται για τους λόγους που νομίζετε και, πιστέψτε με, δεν το λέω για να υπερασπιστώ τις γυναίκες. Ο ώριμος άντρας ελκύει πολλές γυναίκες. Είναι η αίσθηση της γνώσης, της επιτυχίας και της ασφάλειας που δημιουργεί. Το ίδιο να ξέρετε και τα χρήματα. Υποσυνείδητα ενισχύει την εικόνα του άντρα όχι γιατί θα αγοράζει γούνες και κοσμήματα (τί κλισέ!) σε μια γυναίκα, αλλά γιατί υποδηλώνει επιτυχία. Η γυναίκα επιλέγει την ισχύ και την ασφάλεια και νομίζω είναι γνωστό αυτό. Και πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το χρήμα αποτελεί αφροδισιακό και πιστεύω να καταλαβαίνετε ότι αυτό συμβαίνει για τους λόγους που αναφέρθηκαν. Όλες οι γυναίκες όμως δεν λειτουργούν έτσι και ευτυχώς υπάρχει χώρος για όλους τους άντρες, πλούσιους και φτωχούς, ισχυρούς και ανίσχυρους. Τόσο απλή είναι η εξήγηση και μην ψάχνετε λόγους να ακυρώσετε τις γυναίκες και να τις παρουσιάζετε (κάποιοι από σας) σαν πόρνες που ζητάνε το νόμιμο χρήμα.

Anonymous said...

Σωστό είναι ότι το χρήμα (που συνήθως πάει με την μεγάλη ηλικία) είναι αφορδισιακό. Αυτό έδειξε και η σχετική έρευνα. Το γεγονός μας λέει πολλά για τις βαθύτερες επιθυμίες και ανάγκες των γυναικών που θέλουν την δύναμη και την εξασφάλιση όσο τίποτε άλλο. ;Ίσως άρα και να μην μιλάμε για συνειδητή επιλογή αλλά για μια βαθύτερη ανάγκη του θηλυκού πληθυσμού.

Anonymous said...

τη δοξα πολλοι εμισισαν το χρημα ουδείς κορίτσια μου. Πορσικό με 200 στην Ατικη Οδος και βασιλάκη καρα στο στερεο. Το καλύτερο αναφτικό μάγκακο μου. Άχαστο. Μιλάω εκ μπιρας.

ρε μαγκιτες κόζαρε το ματι μου το ονομα της τζινας ντρούλις ή είμαι επίγον περίπτωσι για οφθαλμογιατρό?

Anonymous said...

Άσε τη Τζίνα Ντρούλις Ονήσιμε. Δεν είναι για τα δόντια σου. Η Τζίνα δεν βγαίνει με λαϊκούς αρκουδόμαγκες που ούτε πως πιάνονται τα μαχαιροπήρουνα δεν γνωρίζουν. Ίσα και πες μου αν έρχομαι.

Anonymous said...

ρε φλωράντζα, εσενα δεν σ' ειδα το απογευμα και στο άλλο νταραβέρι του αγάμιτου πουστρίγκου του μάργουντ? με παρακολουθείται ρε ανoμαλιάρες? ειμαρτον ρε βυζιβουζουκοι.

Anonymous said...

Κε Ονήσιμε, είναι αγάμητου, πουστρίγγου,παρακολουθείτε,ανωμαλιάρες,ήμαρτον και βαζιβουζούκοι.
Κάνατε λίγα λάθη κι είπα να σας ενημερώσω.

Anonymous said...

maga mou ego stis 4 to proi tha eimai enas ftoxos kai monos cowboy me 4 manoulia ki esy tha asprizis tixous apo ta asfera kapsoulia

Anonymous said...

Καλά στα λέει ο κ. Φλώρος και ο κ. Σπύρος ρε Ονήσιμε. Κάτσε καλά και φάε ότι είναι για τα δόντια σου. Δε γουστάρουν οι γυναίκες του χωριάτες και τους άξεστους. Είσαι πολύ λαϊκός για να θες Τζίνα (εκτός αν εννοείς Τζίνα Βαρώνη, οπότε το θέμα αλλάζει).

Anonymous said...

όξω ρε βλάχο ονήσιμε

Anonymous said...

Ονήσιμε όχι μόνο τη Τζίνα αλλά ούτε την Ιωάννα μπορείς να κερδίσεις βλαχάκο, αλυσιδάκια. Που ντύνεσαι; Στου Πανταζώνα; Το αυτοκίνητό σου έχει χαϊμαλιά στον καθρέφτη και φτιαγμένες εξατμίσεις; Φοράς σκαρπίνι μυτερό με άσπρη κάλτσα;

Anonymous said...

Α, δεν είναι της μόδας αυτά; Κρίμα και νόμιζα ότι ήμουν trendy

Anonymous said...

Έξω οι βλάχοι από το blog.

Anonymous said...

Φίλε ο Ανώνυμος στο 2.00 είμαι. Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου. Να φύγουν από το blog

Anonymous said...

ΟΙ ΑΞΕΣΤΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΒΛΑΧΙΚΑ, ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΜΠΥΡΕΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΕΥΟΝΤΑΙ.

Anonymous said...

Δεν είμαστε όλοι βλάχοι να ανεχόμαστε την καφρίλα. Δεν ερχόμαστε όλοι από χωριά, δεν τρώμε σουβλάκια πάνω στα τρακτέρ και δεν ακούμε Θώδη. Έχουμε 17 χρόνια καριέρα στον χώρο του πολιτισμού.

Anonymous said...

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΩ ΑΥΤΑ. ΠΕΙΡΑΖΕΙΙΙ;

Anonymous said...

Γιατί; Δεν καταλαβαίνω. Δεν είναι προχώ αισθητική όλα αυτά; Έτσι μου χαν πει

Anonymous said...

Έξω αυτοί που κυκλοφορούν μέσα στα σπίτια τους με φανέλλες με τιράντες και άπλυτοι,

Anonymous said...

Πες μου που έχεις βάλει την κρυφή κάμερα τώρα αμέσως ρε, αλλιώς θα πάω στην αστυνομία

Anonymous said...

Ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΓΕΡΟΥΣ ΦΙΓΟΥΡΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΨΟΜΑΛΙΑΣ.

Anonymous said...

έχει μπει κάμερα και σε μένα;

Anonymous said...

Άμα κυκλοφορείς με φανέλα, τιράντες κι άπλυτος όπως εγώ, μάλλον σε παρακολουθούν και σένα

Anonymous said...

Έξω αυτοί που τρώνε φαγητά με σάλτσες στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση από μικρή παλιά 20αρα και σκουπίζονται μετά με τα χέρια.

Anonymous said...

έξω και αυτοί που καπνίζουν φθηνά βιομηχανικά πουράκια του περίπτερου για να κάνουν τζάμπα φιγούρα

Anonymous said...

Ενίοτε και κατευθείαν με το στόμα στον καναπέ να λες. Χρησιμοποιείται και σαν πετσέτα

Anonymous said...

Φίλε περίπτερο έχω. Δεν θα μας κόψεις και τη δουλειά. Πρόσεχε τι λες.

Anonymous said...

Έξω αυτοί που κάνουν μπάνιο κάθε σάββατο και αλλάζουν σώβρακο μια φορά τη βδομάδα.

Anonymous said...

Ώστε είμαστε πολλοί τελικά, ε;

Anonymous said...

ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ SPRIDER

Anonymous said...

E, όχι και Sprider ρε φίλε. Τί μας πέρασες γύφτους; Μόνο Μπρακούλια..

Anonymous said...

Έξω εκείνοι που αγοράζουν φτηνά τσιγάρα και μετά τα βγάζουν και τα βάζουν σε κουτί ακριβότερης μάρκας.

Anonymous said...

εξω και αυτοί που στο αεροπλάνο ζητάνε δεύτερο μπουκαλι κρασι και το κρατάνε στην τσαντα για μετά

Anonymous said...

Έξω όσοι θέλουν να βγάλουν έξω την Ιωάννα έχοντας στην τσέπη μόνο ένα 10ρικο...

Anonymous said...

εξω και αυτοί που θέλουν να ρίξουν τη Τζίνα έχοντας στο πορτοφόλι μόνο ένα εικοσάρικο.

Anonymous said...

έξω όμως και ο βαψομαλλιάς που θελει την Ιωάννα αντί να θέλει καμιά της προκοπής.

Anonymous said...

XRONIA POLLA (MERA POYNAI) STOYS GERONTOERWTEUMENOUS ME POLLH AGAPH!!!

Anonymous said...

ρε αστερία ανώνυμε ,μετά τα 50 εξω που αράδιασες πάρε κι ενα μέσα στα μουτρα σου. Γκολακι ο ονησιμος σε ενα τζιτζιφιωτικο κουκλάκι . ανοιξε την βανα ο μπαρμπας, δερβισομπεη και παιξε με τις καλτσες σου εσυ

Anonymous said...

Πόσοι λιγούρηδες με το ένα πόδι στον τάφο θα πάνε σήμερα να προσφέρουν δώρα σε κόκκινα απμπαλάζ και λουλούδια κάνοντας γούτσου-γούτσου ενώ τα σάλια θα τρέχουν από το στόμα τους@!

Anonymous said...

...ναι και θα κάνουν όνειρα για το που θα βάλουν το πουλί τους απόψε. οι μικρούλες βέβαια θα κάνουν τον σταυρό τους να τελειώνουν γρήγορα για να πάνε στους κανονικούς γκόμενους.

Anonymous said...

Αγαπητέ Βαψομαλλιά, από ποιά ταινία είναι η πρώτη εικόνα;

Anonymous said...

Αναφέρετε στο κείμενό σας (και πολύ σωστά νομίζω) και την περίπτωση του Δημήτρη του Ρίζου. Ο Ρίζος είναι χαρακτηριστική αστεία περίπτωση βαψομαλλιά που τον χτύπησε ο γεροντο-έρωτας! Άφησε τη γυναίκα του για να παντρευτεί τη νεαρή γραμματέα του. Ήταν τρελός και παλαβός μαζί της. Ο γεροντο-έρωτας του είχε πάρει τα μυαλά. Όλοι στο γραφείο της εφημερίδας αλλά και στην ευρύτερη δημοσιογραφική πιάτσα γέλαγαν με τα καμώματά του. Ο Κακαουνάκης (άλλη περίπτωση γέρου ερωτευμένου που σαλιαρίζει) τον κατηγορούσε ότι φόραγε τακούνια για να δείχνει πιο ψηλός. Κάπου τότε άρχιζε να βάφει και τα μαλλιά του σε ένα περίεργο σταχτί ή και καφέ καμιά φορά. Έριχνε και μια βαμμένη φράτζα από τα λίγα μαλλιά που έχει μπροστά στο μετωπο για να νεανίσει. Γέλια (που γράφει και ο Λάλας).

Άλλη μια παρόμοια περίπτωση είναι του Γιάννου Παπαντωνίου. Και εκείνος ερωτεύθηκε σε μεγάλη ηλικία τη γραμματέα του και φρόντισε να την αποκαταστήσει. Μόνο που ο Παπαντωνίου ως πιο καλλιεργημένος και αστός που είναι, δεν προχώρησε και στις υπόλοιπες γελοίες επιλογές βαφής μαλλιών, ρούχων της μόδας κλπ. Τουλάχιστον παραμένει με γριζόλευκα μαλλιά και κοστούμια. Κάτι είναι και αυτό στους καιρούς που ζούμε και που η γελοιότητα έχει πάρει κεφάλι.

Anonymous said...

πολλη συντηριτισμος ρε μαγκίτη ανωνυμε! δηλαδή εσύ θες να γενηομαστε να ζουμε και να πεθαινουμε μεσα στην κλαψα και την κακομιρια. πασο ρε μαγκα. αλλα η ζωη ειναι τοσο μικρη και τα νιατα τόσο σίντομα που η ψυχη δεν προλαβενει το σώμα που γερναει αγορι μου. όταν ήμουν στα βαπορια και αραζαμε σε ξενα λιμανια λεγαν ο ελληνας ο ζορμπας, ρε η προσοποπηιηση της ζωης. ρε τα πολλα γραμματα σε κανουν σηντηριτικο ρε, σαν τους κρυοκολους τους αγγλους γίναμε.

Anonymous said...

ονήσιμε άσε τους άγγλους στην ησυχία τους και κοίτα τους έλληνες που και στο sex έχουν πιάσει πάτο. στην πρόσφατη έρευνα που έγινε για το θέμα οι άγγλοι πηδάνε πολύ αντίθετα με τους έλληνες που είναι τελευταίοι. ο 2:55 δεν δείχνει να διαγράφει το sex. αν καταλαβαίνω καλά για άλλα μιλάει που δεν θες να καταλάβεις (ίσως γιατί κιεσυ μπορεί να ανήκεις σε μια παρόμοια κατηγορία). και άσε τα γράμματα ήσυχα γιατί αποτελείς τρανταχτό παράδειγμα για τις συνέπειες της αγραμματοσύνης. Παρά το ότι κάνεις επίτηδες τον υπερβολικά ανορθόγραφο, αυτό συμβαίνει γιατί φοβάσαι τα πολλά και πράγματικά λάθη που θα κάνεις αν γράψεις κανονικά και το κράξιμο που θα φας (και από τις γυναίκες που δεν αντέχουν πια τους αγράμματους).

Anonymous said...

Ενω με τα 200 κυβικα μετρα και την μούρη ελέφαντα με γυαλια του Λαλα κατεβάζουν το κεφάλι από σεβασμό. ρε αυτουνου μια προβοσκίδα του λειπει και τον βαζεις στο μεντρανο για νούμερα.
ρε δερβίσηδες που το πεζετε γκαγκαροι αθηναίοι επειδη μαθατε 5 γραμματα και είρθατε στη αθήνα πριν 20-30 χρόνια, αυτα που γραφετε ρε δίχνουν πόσο χωριάτες κουτσομπόλιδες είστε . στην αγγλία οι κρυοκολοι τουλάχιστον δεν σχολιάζουν ρε πως είναι και πως ντυνετε ο άλλος. γι αυτό εκει τα βλέπεις όλα.

Anonymous said...

Ονήσιμε μπες στο "πορσικό", βάλε στο στέρεο Καρά, και πήγαινε μέχρι τη γωνία να δεις αν έρχομαι.

Anonymous said...

μαγκες, επειδη μου την λετε για τα γραμματα στιστε αυτί για να μαθενετε. Ενας καπετανιος που ειχα διαβαζε βιβλια σε ολα τα ταξιδια. Αναμεταξί στους 20 φιλιπινεζους που ειχε το βαπόρι (δεκαετία 80 τίγκα στους ξενους τα βαπόρια), ειμαστανε και 2-3 ελληνες, σκεπάρνια ολοι σαν κι εμενα. Μας επερνε στην καμπίνα και μας ελεγε ρε ότι εγω που ξέρω περισοτερα γραμματα μπορεί να ειμαι πιο τιφλός απο εσας. Αυτα που βλέπω είναι σκιές λεει ρε κι οχι η αληθια. Μου λεει εμενα, εσυ μπορείς να βλέπεις την αληθια, εγώ τις σκιες ρε. Και επιδη μου λες πραγματα που υπαρχουν αλλα εγω δεν τα βλέπω θα σε κινηγησω να σε σκοτωσω παρολο που μπορεί να κανω λαθος. Γι αυτό μαγκες με τα πολλά γραμματα μικρο καλλάθι να κρατατε, κι ας με κινηγατε.

Anonymous said...

Ονήσιμε έχεις κάνει μέσα; Για πες μας εκεί πώς τη βγάζετε (γέροντες και νέοι);

Anonymous said...

Ονήσιμε το καλάθι όταν είναι μεγάλο γράφεται με τρία λάμδα, όπως το γράφεις. Όταν είναι πολύ μεγάλο γράφεται με 4 λ. Πάντως είναι σωστό αυτό που έγραψες. Τα παπόρια και η φυλάκα σου έκαναν καλο φαίνεται.

Anonymous said...

Ονήσιμε το Αναμεταξί σωστα το έγραψες. Θα ήθελα να διορθώσω όλη την υπόλοιπη κοινωνία που το γραφει "αναμεταξύ" καθώς και οτι το ταξί το γραφουν Ταξί αντι του σωστού Ταξύ (ταξυτζηδες, κοκ).

Anonymous said...

Ρε Μαργουντ αδερφη εσύ είσαι πάλι ρε παπαρδελα? Κολατε στις σκιες ρε κουκλες και δεν βλεπετε την αλήθια .

Anonymous said...

ΔΑΣΚΑΛΕ ΟΝΗΣΙΜΕ, ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΟΡΙΩΝ, ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΔΙΑΦΩΤΙΣΕ ΜΑΣ.

Anonymous said...

Ονήσιμε, ναι αλλά δεν τέλειωσες με την ιστορία. Τελικά σε σκότωσε ο καπετάνιος ή όχι?

Anonymous said...

μανωλακι την εχεις κανει τιρμπουισόν κούκλε μου ή μου φαίνετε?

Marwood said...

Ονήσιμε, φυσικά και δεν ήμουν εγώ αυτός που προέβη στις ξυπνητζήδικες και εν τέλει αχρείαστες διορθώσεις, όπως καταλαβαίνεις δεν θα διανοούμην ποτέ να διορθώσω εγώ εσένα που μια νύχτα από τη ζωή σου είναι ολόκληρη η δική μου. Όταν μιλάς εσύ μπάρμπα εγώ είμαι όλος αυτιά.
Πιστεύω ότι ο δράστης είναι ο γνωστός Φλώρος που εμφανίζεται δίκην τρολλ και στο άλλο μπλογκ, χωρίς να έχει ξεκάθαρη ατζέντα...Οψώμεθα

Anonymous said...

ρε Πουσταργουντ σην πουτανα πουτανιες κορίτσι μου? ετσι κιαλλιος σε εχω σε απευθιας σύνδεση με ξερεις ποια

Anonymous said...

Ρε κορίτσια επιδη εχω ραντεβου με το τζιτζιφιωτακι βγαίνω στον πιγεμο για την Ιθακη που μας ελεγε κι ο καπετάνιος καθε που γιρναγαμε πατρίδα. το οπίον σιμαινει φραπεδια στο μπουρναζι και αστε την ιωαννα να τα πει με τον μαργουντ τον φλωρο. Φιλια στις κουκλες..αουφιντερζεν

Anonymous said...

Ονήσιμε φαίνεσαι μεγάλος δάσκαλος της ζωής. Δώσε μας τα φώτα σου. Τι πρέπει να κάνουμε για να πάμε μπροστά;

Anonymous said...

Ρε συ Ονήσιμε, μήπως ο καπετάνιος είχε κανα οφθαλμολογικό πρόβλημα; Καναν καταρράκτη, καμιά μυωπία κλπ Άσε που τα παραλές κιόλας. Άμα έβλεπε σκιές ρε συ, που να σε δει καθαρά για να σε σκοτώσει;

V. said...

Αγαπητέ/ή 1:10, δεν ξέρω, δυστυχώς, από ποια ταινία (ή μήπως σειρά;) είναι η συγκεκριμένη photo. Την είχα σώσει, χωρίς να συγκρατήσω την πηγή, γιατί μου άρεσε ως εικόνα, αφού σε όλους μας, υποθέτω, έχει συμβεί κάτι παρόμοιο (εκτός, ίσως, από τον Καθηγητή του Έρωτα Ονήσιμο, που, απ' ό,τι καταλαβαίνω, τα' χει δει όλα, οπότε τίποτε δεν του κάνει εντύπωση...).