Thursday, February 26, 2009

Robert Maxwell: το εκδοτικό βάψιμο ενός μακαρίτη



 Ο Robert Maxwell δεν υπήρξε, σε καμία περίπτωση, ένας συνηθισμένος εκδότης. Αντιθέτως, πίσω από το αισθητικά αποκρουστικό σαρκίο του, έκρυβε πολλά… Γεννήθηκε στην Τσεχοσλοβακία μπατίρης. Η ανέχεια, η υποτίμηση και οι προσβολές έγιναν το καύσιμο για μια εντυπωσιακή εξέλιξη, με την οποία ο Bob πήρε το αίμα του πίσω. Στη Βρετανία, τη χώρα της αξιοκρατίας, κατέφυγε ο νεαρός Bob στην τρυφερή ηλικία των 17 ετών. Εκεί ξεδίπλωσε το σπάνιο ταλέντο του για δημιουργία και έτσι, αυτό το λαγωνικό του χρήματος, μπόρεσε να στήσει την εκδοτική αυτοκρατορία του. Αγόρασε, στις αρχές των ’50s, τον ασήμαντο τότε εκδοτικό οίκο Pergamon Press, τον οποίο κατάφερε, μετ’ ου πολύ, να μετατρέψει σε κολοσσό… Το χρήμα άρχισε να βαραίνει ευχάριστα τις τσέπες του Bob, το οποίο και εξόδευε χωρίς ενοχές – κυρίως για φαΐ… Αυτό ήταν που έλειπε χρόνια στον Bob και αυτό ποθούσε, δεδομένου ότι τα άγουρα χρόνια της παιδικής ηλικίας τα επέρασε με λίγο ψωμί (Την εικόνα, μάλιστα, της παιδικής αυτής μιζέριας μπορεί να περιγράψει, με απαράμιλλη ενάργεια, το εκλεκτό στιχούργημα του τέως υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γεωργίου Πέτσου: Μάνα δεν έχει άλλο τυρί/Φέρε το χθεσινό που πέρσεψε ψωμί – ή κάπως έτσι…). Έτρωγε μέχρι σκασμού – κυρίως πολύ αργά το βράδυ και, μάλιστα, πολύ κοτόπουλο, που ήταν κι η αδυναμία του... Οι καθαρίστριες του γραφείου του έχουν αποκαλύψει ότι, σχεδόν κάθε πρωί, όταν καθάριζαν το γραφείο του, έβρισκαν πεταμένα στη μοκέτα κόκαλα από μισή ντουζίνα κοτόπουλα, τα οποία συνήθιζε να ξεκοκαλίζει μόνος του…


 Στα ’60s, ο Bob θέλησε κι αυτός να προσφέρει στον σοσιαλισμό. Προσέφερε, λοιπόν, τις υπηρεσίες του στο κόμμα των Εργατικών, με τη σημαία του οποίου μπόρεσε, για ένα φεγγάρι, να εκλεγεί και βουλευτής. Επιθύμησε σφόδρα να μπει στο μάτι της καλής κοινωνίας της Βρετανίας (και ειδικά του μεγάλου ανταγωνιστή του, Rupert Murdoch) και έτσι, προκειμένου να τους δείξει τι εστί βερίκοκο, αγόραζε εφημερίδες με το τσουβάλι… Daily Mirror, Sunday Mirror, Sunday Mail κ.α. ενετάχθησαν στο εκδοτικό οπλοστάσιο του σοσιαλιστή μεγαλοεκδότη, ο οποίος δημιούργησε και την – πρωτοποριακή για την εποχή – The European [αφού είχε αγοράσει και τον διάσημο εκδοτικό οίκο Macmillan (US)].


 Κατηγορήθηκε για τις τουλάχιστον περίεργες επιχειρηματικές τακτικές του, ωστόσο δεν σήκωνε κριτική από τον Τύπο, ξεκωλώνοντας στις μηνύσεις και τις αγωγές κάθε Μέσο που επιχειρούσε να τον εγκαλέσει στην τάξη. Δεν θα μπούμε στις λεπτομέρειες περί των επιχειρηματικών υποθέσεων, το βέβαιον, όμως, είναι ότι ο Bob λειτούργησε εις βάρος των λοιπών (μικρών και μεγάλων) μετόχων και εργαζομένων των επιχειρήσεών του. Έντονες οι φήμες που τον συνόδευαν (αφού ήταν και εβραϊκής καταγωγής), σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε πράκτωρ της Mossad (ακούς Σπύρο Χατζάρα;). Το χόμπι του ήταν να υποτιμά τα διευθυντικά στελέχη των εφημερίδων του και να τους δίνει την ευκαιρία να επιδείξουν την οσφυοκαμψία και δουλοπρέπειά τους (κάτι θα ήξερε ο άνθρωπος…) Χαρακτηριστικό του ότι έμπαινε πάντα στους κλειστούς χώρους με το επανωφόρι του ριγμένο χαλαρά στους ώμους, και εστέκετο ακίνητος για μερικά δευτερόλεπτα αρνούμενος να καθήσει, μέχρις ότου ο διευθυντής της εφημερίδας έλθει και, με σεβασμό, του αφαιρέσει το παλτό από τους ώμους και το εναποθέσει στην κρεμάστρα…


 Συνήθειά του, επίσης, όταν προσγειωνόταν με το ελικόπτερό του στη στέγη της εκδοτικής του επιχείρησης, να κατεβάζει το φερμουάρ και να ρίχνει ένα περιποιημένο κατούρημα. «Είναι σαν να κατουράω τους αναγνώστες μου» έλεγε, ορθότατα, ο ιδιόρρυθμος εκδότης, έχοντας αντιληφθεί το νοητικό επίπεδο της πελατείας του. Μιας και αναφερθήκαμε στην ούρηση, να τονίσουμε, αναφερόμενοι και στην αφόδευση, ότι, όπως αναφέρει ο συγγραφέας W. Donaldson, οι καθαρίστριες αντίκριζαν, κάθε μέρα που πήγαιναν να καθαρίσουν την τουαλέτα του, ένα απερίγραπτο θέαμα με ούρα και ακαθαρσίες ολούθε… Ποιος είπε, όμως, ότι ο περί ου ο λόγος, δεν φρόντιζε τον εαυτό του με όρους αισθητικής; Το ακριβώς αντίθετο. Ο εκδότης Bob είχε την ματαιόδοξη συνήθεια να βάφει τα μαλλιά του. Τα έβαφε, μάλιστα, τόσο έντονα και εντυπωσιακά, ώστε καμιά παρερμηνεία επί του θέματος δεν θα μπορούσε να υπάρξει σε όσους τον αντίκριζαν…


 Τον Νοέμβριο του 1991, όταν απέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες (άλλοι μιλούν για φόνο, άλλοι για αυτοκτονία) πέφτοντας από το yacht του, Lady Ghislaine, στις Κανάριες Νήσους και το πτώμα ευρέθη αργότερα να πλέει στον Ατλαντικό, ένα πράγμα εντυπωσίασε τους διασώστες αλλά και τους ιατροδικαστές: το βάψιμο της κόμης του πτώματος ήταν τόσο καλής ποιότητας, ώστε είχε παραμείνει έντονο και αναλλοίωτο παρά την υγρή ταλαιπωρία…

92 comments:

Anonymous said...

Εδώ μιλάμε για μεγάλο βάψιμο βαψομαλιά. Πάντως ο γραφικός αλλά και επιτυχημένος εκδότης Maxwell απότι θυμάμαι από τα στοιχεία της εποχής του θανάτου του, πρέπει να είχε σχέση με τη Μοσάντ κι ας το γράφεις λιγάκι ειρωνικά.

Υπήρχε και ένα θέμα εκείνη την εποχή για την προέλευση τόσου χρήματος που έσπρωχνε στις εκδοτικές και άλλες δραστηριότητές του. Τώρα πάντως που τον ξαναβλέπω και μου τον ξαναθύμησες, συνειδητοποιώ (αν και τον ήξερα) ότι το βάψιμό του ήταν από τα πιο έντονα που υπήρξαν ποτέ και σωστά τον επέλεξες για παρουσίαση.

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Πράγματι είχαν τότε κυκλοφορήσει έντονες φήμες γιά την σχέση του μακαρίτη με την Μοσάντ, ένας πρώην πράκτοράς της μάλιστα επ' ονόματι Οστορόφσκυ (ή κάπως έτσι) είχε ισχυριστεί ότι δολοφονήθηκε από αυτήν. Γιά την προέλευση του χρήματος είχε κατηγορηθεί ότι καταλήστευε τα συνταξιοδοτικά ταμεία των εργαζομένων του - αληθής κατηγορία καθώς χιλιάδες από αυτούς έμειναν χωρίς συντάξεις (ένα βίτσιο του μακαρίτη ήταν να αγοράζει επιχειρήσεις σαν πουκάμισα με αποτέλεσμα την συσσώρευση τεραστίου χρέους)...

Πολύ καλή επιλογή Βαψομαλλιά γιά να ξεφύγουμε και λίγο από την εσωστρεφή μιζέρια μας (λες και ο ομφαλός της γης είναι τα καφέ της Βαλαωρίτου και οι αυνάνες που τα επανδρώνουν) και έξοχο πορτρέτο (όπως μας έχεις συνηθίσει) ενός εγωπαθούς εκκεντρικού από αυτούς που διαπρέπουν μόνο στις αξιοκρατικές κοινωνίες όπως σωστά λες (ο Αλ Φαγιεντ πατήρ σύγχρονο παράδειγμα) και παρ' όλα τα στραβά τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη και διαφήμιση της φιλοξενούσας χώρας.

Anonymous said...

Τόσο πλούσιος εκδότης και έτρωγε... κοτόπουλα; Πολύ περίεργη επιλογή... Ούτε ο Λυκομήτρος ή ο Πασβαντίδης να ήταν...

Anonymous said...

Κοτόπουλο, εκτός από τον Maxwell, τρώει (σε μορφή σάντουιτς) και ο Σωλήνας_

Anonymous said...

Συνάδελφοι βαψομαλλιάδες, σκεφτόμουν από καιρό να βάψω τις άσπρες τρίχες και η μόνη σκέψη που με σταματούσε ήταν ότι μπορεί να έφτιαχνε και το δικό μου πορτρέτο ο φίλτατος πλην δηλητηριώδης Βαψομαλλιάς.

Τώρα όμως βλέπω ότι υπάρχει μία τάση των γυναικών να γουστάρουν πολύ τα άσπρα μαλλιά, και θέλοντας και εγώ να έχω κατακτήσεις όπως οι διάφοροι διάσημοι ασπρομάλληδες σκέφτομαι να τα βάψω άσπρα. Τι πιστεύετε για το εγχείρημα;

Anonymous said...

5.09' Παταγώδης αποτυχία! Η φυσική ομορφιά ελκύει το γυναικείο φύλο και εν προκειμένω η φυσική κόμη (βλ. Ποιητή της Αμφισβήτησης)

Anonymous said...

Αγαπητέ Βαψομαλλιά

Είχα διαβάσει και εγώ για τη συνήθεια της ούρησης αφ'υψηλού του Robert Maxwell (τα υπόλοιπα φοβερά και τρομερά για τις διάφορες περίεργες συνήθειές του ομολογώ ότι δεν τα γνώριζα). Aυτό με είχε θυμάμαι οδηγήσει να τον θεωρήσω ένα ξιπασμένο από το χρήμα κτήνος χωρίς την παραμικρή ευαισθησία. Από την άλλη όμως, τώρα που το διαβάζω στο πορτρέτο σου αρχίζω και το βλέπω με άλλο μάτι. Είχε συλλάβει το πνεύμα της εποχής. Έκανε μια μπίζνα για το χρήμα και την επιρροή αλλά γνώριζε και με τι κόσμο είχε να κάνει. Το κοινό του ήταν το κακό. Γι'αυτό και το περιφρονούσε κατουρώντας το. Ίσως αξίζει ένα χειροκρότημα.

Anonymous said...

Ωσαν αποκριάτικη
του Maxwell η καούκα?

Οι αποκαλύψεις Παπατζόν
περιποιημένη φούσκα?

Η, ο Πάκης ο ερωτικός
πρώτος είναι στα γούστα?

Anonymous said...

Ρε παδιά αυτός ο Θωμάς Ναστούλης που συχνάζει στη Βαλαωρίτου έχει καμιά σχέση με τους μακαρίτες νονούς της νύχτας αδελφούς Ναστούλη?

Anonymous said...

O Παπαγιάννης μας ενημερώνει ότι η παρέα μαζεύεται σε απαρτία στην Βαλαωρίτου την Παρασκευή λόγω ...λιγότερης δουλειάς(!!).
Δηλαδή τις άλλες ημέρες ρε Παπατζόν τι ακριβώς δουλειά κάνουνε όλοι αυτοί οι ρεμπεσκέδες που μας αναφέρεις, θα μας πεις?
Ξέρω ότι διαβάζεις αυτό το blog και καλό θα ήταν να μας απαντήσεις να μας φύγει και εμάς η απορία...

Anonymous said...

Κύριε Παπαγιάννη ξεχασατε να αναφέρετε και τον πολιτικό συντάκτη του STAR Αντώνη Αντωνόπουλο με τον οποίον συνομιλήσατε, αφού ήταν κι αυτός εκεί και μάλιστα επί αρκετή ώρα. Όχι μόνο Μητσιάδες, Μολυβάδες και Ναστούληδες φίλε...

Marwood said...

Πάντα μπέρδευα Maxwell και Μurdoch, σύγχυση που διαλύθηκε με το θάνατο του πρώτου, καθώς ήταν έμεινε μόνο ο ένας οπότε μετά δεν υπήρχε αντικείμενο μπερδέματος.

Ηξερα ότι ο ένας έχει τη Mirror και ο άλλος τη Sun αλλά δεν είχα καταλάβει ποιός είχε ποια όχι ότι είχε και σημασία δηλαδή...

Τώρα να λέμε ότι ίσως και να ήταν πράκτωρ, δεν έχει νόημα πάλι, καθώς όπως μπορεί να σας διαβεβαιώσει ο φίλος μας (θέλω να πιστεύω) Σπύρος Χατζάρας, όλοι οι Ιουδαίοι είναι δυνάμει πράχτορες της Mossad.

Η δολοφονία του (ας μη γελιόμαστε) είναι από τις πιο μυστηριώδεις υποθέσεις, μάλλον τον έφαγε ο Πούτιν λέω εγώ (δεν έχω βέβαια στοιχεία αλλα για κάποιο λόγο έχω αυτή την αίσθηση).

Πάντως ο Murdoch μάλλον πρέπει να νιώθει μοναξιά καθώς ήταν ο μοναδικός άξιος αντίπαλος του...

Anonymous said...

Εγω ξερω έναν άλλο λόγο που όλοι αυτοί οι αυτοχρισθεντες κοσμικοι (λέμε τώρα) προτιμούν τον Jimmy's. Τον προτιμούν διότι είναι φθηνός - οι αληθινοι κοσμικοι (ξερετε, αυτοι με την καγιεν, το πουρο και το χρυσο ρολεξ) συχναζουν στο ντα καπο διότι ως γνωστον μπατίρης αεργος=ρεμπεσκες, πλουσιος αεργος=leisure class.

Anonymous said...

Ναι μωρέ, μπατιράκια είναι, περιμένουν το Γιωργάκη μπας και δουνε άσπρη μέρα, ε και καμια τράκα απ' το Μητσιά φαντάζομαι.
Οι Ψυχάρηδες είναι στο da capo

Anonymous said...

Και στη Βαλαωρίτου παιδια καλά είναι. Αρκεί να αναφέρονται όλοι οι παριστάμενοι πλησίον του κ. Παπαγιάννη και όχι μόνο οι Ναστούληδες, οι Μητσιάδες και οι Μολυβάδες...

Anonymous said...

Εγω δεν σε είδα στη φωτογραφία βρε Αντ Αντ μήπως εσύ κράταγες τη μηχανή?

Ioanna said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Παπαγιάννη, για ποιον λόγο προωθείς την Κατσέλη, παρότι βρίσκεται σε δυσμένεια; Για ποιον λόγο την παρουσιάζεις με φανατισμό ως μέλλουσα υπουργό Οικονομικών ενώ ξέρεις ότι θα πάει σε άλλη θέση γιατί η συγκεκριμένη θέση είναι από αλλού καπαρωμένη; Να αποκαλύψουμε κατ'εντολήν ποιού το κάνεις (ή θα πούμε πάλι γνωστά πράγματα;);

Anonymous said...

Ιωάννα δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν πιπεράτα ηχητικά ντοκουμέντα για τον κ. Παπαγιάννη, γιατί θα απελπιστώ. Ο κ. Παπαγιάννης είναι η τελευταία όαση εντιμότητας. Μην μας χαλάς τις εντυπώσεις.

Anonymous said...

Και πολύ ωραίος άντρας. Φαντάζομαι ότι όποια θέλει την έχει...

Anonymous said...

Για Πάκη κύριε Αρη Σπίνο κατάπιατε τη γλώσσα σας???

Anonymous said...

Ιωάννα έγινε κανένα επεισόδιο απόψε που γράφατε την εκπομπή; Ποιος είναι ο Τάσος που ξεφτίλισε τον Παπαγιάννη; Ο Τάσος ο Πετράκης;

Anonymous said...

Αρχικεφαλαιάρχης ο Λάτσης κατά τον Άρη Σπίνο

Anonymous said...

Βαψομαλλιά, ή μετονόμασε το μπλογκ σε "Σύλλογος Σχολιασμού Ιωάννου Παπαγιάννη - Αρη Σπίνου" ή ζήτησε ποσοστά.

Anonymous said...

Ανώνυμε αφού το ξεκίνησες Ιωάννου Παπαγιαννη έπρεπε να το συνεχίσεις Άρεως Σπίνου

Anonymous said...

Το αμαρτωλό ρουφ γκαρντεν, θα είναι ο τίτλος του νέου μυθιστορήματός μου

Ioanna said...

ΣΑΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ Κ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ!ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑ ΕΔΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ...ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ...!!

Anonymous said...

Εχεις δίκιο, ω Αχιλλεύ, αλλά άκουσα το 'Μεγάλη Βρετάνια' από τα χείλη του Σπίνου και μου ξέφυγε (το "εν κρυπτώ" πολύ του αρέσει και πετάει από ένα κάθε 2 προτάσεις).

ΥΓ Ιωάννα τι μάθημα έδινες, θερμοδυναμική;

Anonymous said...

Αποκάλυψη Αρεως Σπίνου για τους πλαστογράφους του ονόματος Καραμανλή. Κόλαφος

YΓ Ο Αρης όντως είπε εν κρυπτώ, αλλά νόμίζω ότι εννοούσε εν κρυπτό

Anonymous said...

Μα γιατί μιλάτε κύριοι του Αποκαλυπτικού Δελτίου εναντίον του "παρασκηνιακού" εκδότη Καραμανλή; Μια κλίκα δεν είναι με τον... λάτρη του ανανά Παπαμιχαήλ και τον φίλο σας και συνάδελφό σας στο κανάλι Γιάννη Παργινό;

Anonymous said...

Φίλε μου Παπαγιάννη γιατί δεν ρωτάς και τον συμπανελίστα σου Τάσο Παπαδόπουλο τι γνώμη έχει για τη φωτογραφία Κωνσταντόπουλου;

Επίσης, γιατί μετά από το δικό σου πατόκορφο γλύψιμο προς τη Λούκα Κατσέλη δεν ρωτάς τον συνεργάτη σου Ανδρέα Καψαμπέλη να σχολιάσει δημοσίως την άξια βουλευτίνα του Κινήματος; Γιατί όποτε αναφέρεται το όνομα της Κατσέλη και της πλέκεις το εγκώμιο ο Καψαμπέλης μένει βουβός; Δώσε του τον λόγο να πας πει την άποψή του. Ή έχεις λόγους να φοβάσαι τι θα πει;

Anonymous said...

Ο λαός απαιτεί να ακουστεί η άποψη Μαυρίκη. Γιαννη και Αρη περιμένουμε να είναι καλεσμένος τη Δευτέρα να ακούσουμε την άποψή του.

Anonymous said...

O Παπαγιάννης είναι Παραράτσι?

Anonymous said...

Για πόσα χρήματα δουλεύουν οι σχολιαστές του αποκαλυπτικού δελτίου; Γιατί έχω ακούσει κάτι ποσά που δεν παίρνει ούτε δόκιμος συντάκτης στην Αυριανή (μάλλον φήμες πρέπει να είναι). Εκτός από το δίφραγκο του παρουσιαστή οι άλλοι μισθοί που κυμαίνονται; Μα είναι δυνατόν ρε Ομέρ;

Anonymous said...

1.03 ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ....ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ....ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ....

Anonymous said...

Ο λαμπρός νέος Παπαγιάννης εχει μπροστά του μέλλον με πολλά μηδενικά

Anonymous said...

τι νεος 40 χρονών λιγούρης δεν κοιτάει να φτιάξει τα δόντια του που δεν βλέπονται!ο υπουργος τον μαρανε....ας μάθει πρώτα να συμπεριφέρεται και μετα ας πιάσει στο στόμα του άλλους....καλα σου έκανε ο μάκης και σε ξεφτίλισε

Anonymous said...

Κάποτε οι γυναίκες ήξεραν τη θέση τους και το βούλωναν, τώρα βγάζουν γλώσσα και νομίζουν ότι όλοι τις λιγουρεύονται. Ακόμα και τα μπάζα.

Anonymous said...

@ Βαψομαλλιάς

Πολύ καλές οι αναλύσεις για όλους τους βαψομαλλιάδες.

Δεν θα ησυχάσω όμως μέχρι να δω άρθρο για τον Τρισμέγιστο Τζουμάκα.

Τα δέοντα,

Βαψομαλάκας

Anonymous said...

5.30 μηπως θες να δερνεις κιολας?ρε αντε να δεις αν ερχομαι χυλοπιτιασμενε κομπλεξικε που θες να μην στα χωνουν καραγκιοzη...

Anonymous said...

Ο κόσμος δε κινδυνεύει τόσο από τους χιλοπιτιασμένους κομπλεξικούς όσο από τις κομπλεξικές χαμουρίτσες που νομίζουν ότι όλοι τις λιγουρεύονται.

Anonymous said...

ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ Κ.ΑΠΟΤYΧΗΜΕΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΠΟY ΤΑ ΒΓΑZΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕYΚΑΙΡΙΑ ΟΤΙ ΑYΤΟ ΠΟY ΕΚΑΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΣYΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΟY ΜΠΑΣ Κ ΝΙΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΝΤΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ.την ξεφτιλα την πηρες απο τους ιδιους σου τους συνεργατες για την ψευτικη μαγκια σου που σε εκραξαν γιατι ακομα κ αυτοι εχουν καταλαβει ποσο μεγαλος ρομπας εισαι.τι νομιzεις οτι μπορεις να μου κανεις πανιβλακα?νομιzεις οτι θα μου κανεις zημια?ακου τελειωμενε λιγουρη για να τελειωνουμε μια κ εξω βρομερε γυφτουλα μην ξανατολμησεις να πιασεις το ονομα μου στο στομα σου με την ωραια οδοντοστοιχια γιατι την επομενη φορα θα το ανοιξω το στοματακι μου κ το δημοσιογραφικο μου ενωπιον ολων και τοτε δεν θα σε ξεπλενει κανεις.οσο για αυτο που εκανες λιγη υπομονη κ θα στο επιστρεψω το δωρακι αγαπητε γρηγορογαμουλη ή αλλιως προωρε εκσπερματιστη που πλασαρεσαι κ ως γαμιας(ξερεις εσυ;)δεν νομιzεις πως ειναι καιρος να μαθεις τροπους ανθρωπινης συμπεριφορας εστω κ σε τετοια ηλικια?

Anonymous said...

Εσύ που το ξέρεις ότι έχει πρόωρη εκσπερμάτωση;

Anonymous said...

Γαβ γαβ

MUSIC THROUGH THE YEARS said...

Καλημέρα.Ενδοξο τέλος γιά τον μακαρίτη.Οπως τα σκιαγραφείς αφού εφαγε οσα κοτόπουλα μπορούσε,αγόρασε οσες εφημερίδες μπόρεσε να αγοράσει,τέλος παρεδόθη στο υγρὀ στοιχείο σαν τον ΙΠΤΑΜΕΝΟ....ΕΡΓΑΤΙΚΟ.Εκπληκτικό πορτραίτο.Ματαιότης.Πρός τι λοιπόν ο σπαραγμός αδελφοί βαψομαλλιάδες; ΑΦΉΣΤΕ τον Σπύρο να φαντάζεται τα τάγματα των Bloggers που συνωμοτούν να τον εξοντώσουν,αφήστε τον νεαρό δημοσιογράφο να φωτογραφίζει τους περιoδεύοντες πολιτικούς μετα ξανθών μεγαλοκοπέλλων.Αφήστε και την Δ/δα Ιωάννα να μορφώνεταιμέσα απο το Blog καί
ρίξτε το στα Σαρακοστιανά.Γιαπράκια,λαγάνα,μύδια,στρείδια,χταπόδια και χαλβά.
Ο Φάλσταφ έλεγε :TO BAΣΙΛΕΙΟ MOY EINAI H KOIΛIA MOY--ΘΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΩ.
Ας βρούμε μετά και μια καλιπυγον γαζέλα να την πλαγιάσουμε πάνω στά χόρτα και ας τα ξεχάσουμε ολα.
Το τέλος τού μέγα Βαψομαλλιά μας περιμένει όλους.
Σημ.Το πλάγιασμα με την κοιλιά γεμάτη σαρακοστιανά αντενδείκνυται σε άτομα πέραν των σαράντα ετών.
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
κ.Σελίδας

V. said...

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι που αντιπαρατίθεστε (ειδικά αν είστε αυτοί που υποπτεύομαι...) ειρήνη ημίν. Όπως λέγει, άλλωστε, στην πολύ φιλοσοφημένη ανάλυσή του ο αξιότιμος κ. Σελίδας, όλα είναι μάταια. Ματαιότης κυρίες και κύριοι... Ματαιότης... Θέλω να πιστεύω ότι, εν καιρώ τω δέοντι, όλα ίσως λυθούν σε μια συνάντηση - ασφαλώς επί της Βαλαωρίτου...

Μιας και βλέπω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περίπτωση του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου, να πληροφορήσω (εάν δεν το έχω κάνει κατά το παρελθόν) ότι ο Άρης διετέλεσε κατά το παρελθόν πρόεδρος της Νεολαίας του Βασίλη Λεβέντη. Τις καλές εποχές του Κ67, μάλιστα, εμείς, οι πιστοί θαυμαστές του καναλιού, τον θυμόμαστε και σε εκπομπές και σε ομιλίες κομματικές παρά τω Προέδρω... Μεγάλες στιγμές του παρελθόντος που προδιέγραφαν ένα λαμπρό μέλλον...

Καλή Σαρακοστή

Anonymous said...

Vapsomallia αυτό που γράφεις για τον Maxwell και την συμπεριφορά του προς τους διευθυντές των εφημερίδων του ήταν ιδιοφυές. Τους πλήρωνε αλλά δεν τους εκτιμούσε και γι αυτό ήθελε να τους ξεφτιλίσει με το αίτημα να του βγάζουν το παλτό. Φαίνεται ότι ο μακαρίτης εκδότης ήταν μεγάλος και είχε καταλάβει πολλά ..

Anonymous said...

Διαβάζω σχόλια σε άλλο ιστολόγιο ότι ο Σπίνος θα προσφέρει και στο χώρο της υγείας;

Anonymous said...

με ποιον τρόπο; Επειδή ξεσκονίζει τον Αβραμόπουλο;

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Πολύ σωστή η παρατήρηση περί της συμπεριφοράς του μακαρίτου βαψομαλλιά μεγαλοεκδότου στους διευθυντές του που φέρνει στον νου μία ιστορική ρήση του δικτάτορος Παπαδόπουλου: "Χρησιμοποιώ ηλιθίους γιά να σας εξευτελίσω". Δυστυχώς, η οσφυοκαμψία δεν είναι καινούργιο εύρημα, απαντάται και στις καλύτερες οικογένειες πιό πολιτισμένων λαών. Οσο γιά μας, όποιος έχει έστω και επιδερμική σχέση με το ιθαγενές (και γελοίο) power structure και αυτούς που το απαρτίζουν γνωρίζει σε τι απύθμενα βάθη αυτοεξευτελισμού μπορούν να κατέλθουν ορισμένοι συνάνθρωποί μας προκειμένου να τύχουν της εύνοιας του αφέντου τους. Συγχαρητήρια στον αγαπητό Βαψομαλλιά γιά την οξυδερκή πινελιά. Γιά περισσότερα, συνιστώ ενθέρμως το κορυφαίο πόνημα του κοινωνιολόγου Ευαγγέλου Λεμπέση "Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω" όπου το φαινόμενο αναλύεται ενδελεχώς.

Δεν γτνώριζα τα περί Σπίνου καίτοι φανατικός του πάλαι ποτέ Κ67, ουδόλως εκπλήσσομαι ασφαλώς, αυτό το παιδί φαινόταν από νεαρό ότι ήταν φτιαγμένο γιά μεγάλα πράγματα όπως είναι νομοτελειακά χαραγμένο στην μοίρα ορισμένων.

Να αντευχηθώ, τέλος, και εγώ καλή Σαρακοστή στον φίλτατο κ. Σελίδα καθώς και σε όλους τους συντελεστές του ιστολογίου ονομαστούς τε και ανωνύμους.

Anonymous said...

Άκουγα την εκπομπή Παπαγιάννη το πρωί στο αυτοκίνητο. Μία ακροάτρια τον ρώτησε κάτι, εκείνος άρχισε να διαβάζει το μήνυμα, ξαφνικά όμως διέκοψε, δίστασε για μερικά δευτερόλεπτα και χωρίς να διαβάσει ολόκληρο το περιεχόμενο της ερώτησης απλώς μονολόγησε: 'Ώστε έτσι, διαμαρτύρεται στο ίντερνετ, ας μην λέμε ονόματα... Εγώ δεν είμαι σαβουροτέτοιος και το πρόβλημα αυτό το έχω λύσει από τα 18 μου χρόνια΄... Μήπως αναφερόταν στην Ιωάννα;

Anonymous said...

Ε βέβαια. Σίγουρα την Ιωάννα εννοούσε. Να ερωτηθεί ο Άρης Σπίνος τι συνέβη να μάθουμε και εμείς.

Anonymous said...

Προς 3.55. Και εσύ που ξέρεις πόιό ήταν ολόκληρο το μήνυμα της ερώτησης; Στο στούντιο του Real fm ήσουν;

Anonymous said...

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΠΙΝΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ;

Anonymous said...

Ρε 6:20 χοντροκέφαλος είσαι; Σου είπα ότι άρχιζε να διαβάζει ερώτηση ακροάτριας, σταμάτησε και εικάζω τα υπόλοιπα από την απάντηση. Ποιας το όνομα δεν ήθελε να αναφέρει, ποια τον κατηγορεί στο διαδίκτυο και σε ποια μπορεί να απαντάει εγώ δεν είμαι σαβουροτέτοιος..." και όλα τα υπόλοιπα;

Anonymous said...

ΜΗΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ??

Anonymous said...

Μήπως να δούμε το θέμα maxwell και αντίστροφα; να σκεφτούμε δηλ. τι σημαίνει να είσαι δημοσιογράφος και να εργάζεσαι υπό τας εντολάς ενός ιδιόρρυθμου, κτηνώδους τύπου που σου κάνει γυμνάσια;

Ioanna said...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ....

http://www.youtube.com/watch?v=Kc37kCCvd1k

Anonymous said...

ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ. ΜΗΠΩΣ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΠΛΗΓΕΣ; ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ. ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΟΥ.

Anonymous said...

Ιωάννα

Αυτό το φιλί σου με τον Πετράκη μας τσάκισε το ηθικό.

Εμείς εδώ δηλ. τί κάνουμε;

Anonymous said...

@ Βαψομαλλιάς

Πολύ καλές οι αναλύσεις για όλους τους βαψομαλλιάδες.

Δεν θα ησυχάσω όμως μέχρι να δω άρθρο για τον Τρισμέγιστο Τζουμάκα. Είναι λαϊκό αίτημα.

Τα δέοντα,

Βαψομαλάκας

Anonymous said...

Βαψομαλλιάς κι ο Τζουμάκας;;; Μου φαίνεται μόνο ο Προκόπης δε τα βάφει.

Anonymous said...

Ιωάννα κουκλα μου μόνο εγω σιμπασχω μαζι σου.

Ευχομαι μανούλι πλακα να εκανες για αρναουτογλου κλπ. Σε λιγο θα μας πεις οτι την βρισκεις με τη φιλιτσα και τον μαργουντ

http://www.youtube.com/watch?v=DuwmkQu8fiE

Ioanna said...

11.33 ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Κ ΤΟ ΧΕΙΤΟΤΕΡΟ ΝΑ ΒΑΖΩ Κ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΙΣΚΩ..!!ΟΠΟΤΕ ΘΕΣΕ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ..!!

Anonymous said...

Αγαπητέ κ. Βαψομαλλιά

Δεν γνώριζα το blog σου. Με απωθούν γενικά τα blogs με το φτηνό κουτσομπολιό, τον κομπλεξισμό και την ασήμαντη πολιτικολογία τους. Είδα σήμερα to πρωί μια παρουσίαση του blog σου στη ΝΕΤ και μπήκα από περιέργεια. Έμεινα έκπληκτος. Σπάνια κείμενα πολύ εύστοχα και υψηλών προδιαγραφών. Είχα χρόνια να διαβάσω κάτι τόσο φρέσκο. Θα έλεγα ότι δεν έχω διαβάσει καλύτερα κείμενα. Συνδυάζεις στυλ και ουσία καταπληκτικά. Θαυμάζω πιο πολύ ότι είσαι απόλυτα ειρωνικός και ισοπεδωτικός για πρόσωπα ως επί το πλείστον ασήμαντα, αλλά χωρίς να ξεπέφτεις στο πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα κράξιμο. Συνδυάζεις χιούμορ και ειρωνεία με ένα σπάνιο τρόπο. Με αφορμή το βάψιμο των μαλλιών βρίσκεις ευκαιρία να επικρίνεις αποτελεσματικά δήθεν λαμπερά πρόσωπα ενώ παράλληλα υπάρχει και στοχασμός για θέματα γενικά και βαθιά. Χίλια μπράβο!

Θα σε διαβάζω στο εξής με πολύ ενδιαφέρον. Κάνεις εξαιρετική δουλειά και σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα. Αν είσαι δημοσιογράφος, όπως υπονόησε η εκπομπή, λυπάμαι βέβαια γιατί οι δημοσιογράφοι θεωρώ είναι ανυπόληπτα πρόσωπα, αλλά τί να κάνουμε; Κανείς δεν είναι τέλειος...

Θα σου πρότεινα να βγάλεις σε βιβλίο τα κείμενα και για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το internet. Θα είχε επιτυχία και συλλεκτική αξία.

Συγχαρητήρια!

Anonymous said...

Γατόπαρδε, αν μπορείς να μας πεις σε ποιά εκπομπή το παρουσίασε η ΝΕΤ σήμερα και κάνεις και μία περιληψούλα, θα σου είμαστε όλοι ευγνώμονες (νομίζω ότι μιλάω γιά λογαριασμό όλων).

Anonymous said...

Αγαπητέ φίλε ήταν στην πρωινή ζώνη της ΝΕΤ. Δεν θυμάμαι τον τίτλο. Παρουσίαζε το blog ο παρουσιαστής της εκπομπής Τάκης Σπηλιόπουλος στην παρουσιάστρια κ. Μπακογιάννη και στο κοινό. Μέχρι να μπω στο κλίμα, επειδή δεν γνώριζα το blog, άργησα λίγο να δώσω προσοχή.

Πάντως ο δημοσιογράφος εκθείαζε το blog και την ποιότητα των κειμένων, της έκφρασης και της γλώσσας, έλεγε ότι ο συγγραφέας του πρέπει να είναι ένας πολύ μορφωμένος και συγκροτημένος άνθρωπος, ότι συζητείται το περιεχόμενο των κειμένων στα δημοσιογραφικά γραφεία καθώς και τα ποια πρόσωπα έχουν μπει και ποια θα μπουν ως "τιμώμενα" στο blog, ότι ο συγγρφέας των κειμένων, αν και δεν ξέρουμε ποιος είναι, πρέπει να είναι εκτός από μορφωμένος και με οξεία αίσθηση του χιούμορ, μάλλον μεγάλος σε ηλικία και ίσως δημοσιογράφος κλπ. Δεν μπορώ να θυμηθώ και ακριβώς.

Πάντως, όταν έδειχναν στην οθόνη το blog και ανεβκατέβαιναν στα αφιερώματα, ο Σπηλιόπουλος είπε να προσέξουν οι τεχνικοί να το σταθεροποιήσουν σε ένα σημείο και να μην το κατεβάσουν παρακάτω, γιατί δεν κάνει... Όταν μπήκα εδώ να δω τι ήταν το από κάτω, συνειδητοποίησα ότι έδειχναν το κείμενο για τον εκδότη Maxwell και το από κάτω που πρόσεχαν να μην δείξουν ήταν το άρθρο για τον Τσίμα, ίσως και από συναδελφική λεπτότητα. Κάποια στιγμή μάλιστα η συμπαρουσιάστρια κ. Μπακογιάννη κοίταξε έκπληκτη την οθόνη και αναρωτήθηκε "και αυτός;"... Εννοούσε μάλλον τον Τσίμα.

Πάντως, διαβάζοντας σήμερα τα θαυμάσια κείμενα-πορτρέτα, πρόσεξα και τα εξαιρετικά πνευματώδη σχόλια επί των κειμένων. Έχετε μαζευτεί εξαιρετικοί άνθρωποι εδώ με πολύ υψηλό επίπεδο σχολιασμού.

Anonymous said...

Να σε καλα μαγκακο μου για τα καλά σου λογια. Κιαμα ερθει καμια κάμερα εδώ ημαστε φιλαρακο με πορσικό και κουκλια ολούθε. για να σκασουνε κατι λαμόγια στο κολεγιο ονοματα δε λεμε ιπποληψεις δε θιγουμε

Anonymous said...

Ιωάννα μας,μήπως να μας έλεγες τι ακριβώς έγινε στο κανάλι για να ξέρουμε και να μην μπαίνουμε σε υποθέσεις; Έφταιγες και εσύ ή μόνο ο δημοσιογράφος;

Anonymous said...

Στο blog των άνεργων δημοσιογράφων λένε ότι θα αναλάβει αντιπρόεδρος στον Άγιο Παντελεήμονα, λέτε να αφήσει τη δημοσιογραφία για να εφαρμόσει τις ιδέες του στη δημόσια διοίκηση;

Anonymous said...

Πιστεύω ότι κατά βάθος οι γυναίκες γουστάρουν τους βαψομαλλιάδες. Κοιτάξτε ας πούμε τι γράφει εδώ στο http://www.kolonaki-press.com/kathimerinatouleeitanea.html και πείτε μου αν έχω άδικο.

Anonymous said...

Μα ο Σπίνος λέει και ξαναλέει ότι δεν πρόκειται ποτέ να λάβει δημόσιο χρήμα. Βέβαια, από αυτά που λέει, ειδικά τον τελευταίο καιρό, είναι φανερό ότι θέλει να πλήξει λιγάκι την Ντόρα και να σηκώσει τον (ασήκωτο) Αβραμό. Είναι όμως δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο κρατώντας και τη θέση του στο EXTRA; Θα μου πεις όλα γίνονται... Θα βγάζει επιτέλους και κάποιον καλό μισθό. Γιατί με τις (επίσημες τουλάχιστον) αμοιβές του καναλιού, θα έπρεπε να τρέφεται με πασατέμπο. Δεν ξέρω αν είναι ακόμη στην Ακρόπολι του Μαυρίκου και ενισχύει το εισόδημά του μέσω της πολύ καλής εφημερίδας. Αλήθεια, ο λαλίστατος περί σκανδάλων Άρης γιατί δεν πιάνει στο στόμα του τον Μαυρίκο (Ακρόπολις, 24 Ώρες, Επικαιρότητα) με τη σκανδαλώδη διαχείριση παλαιών τίτλων εφημερίδων-σφραγίδα για να παίρνει κρατικό χρήμα;

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
V. said...

8:25, συγγνώμη για τη διαγραφή του comment (όπως βλέπεις δεν το συνηθίζω), αλλά δεν μπορώ να αφήσω κάτι που αναφέρεται σε εκβιασμούς και το οποίο δεν γνωρίζω εάν αποδεδειγμένα είναι αληθές. Ο (στρατιωτικός) αδελφός του Άρη Σπίνου πράγματι είχε συλληφθεί προ ολίγων μηνών για μια υπόθεση που δεν θέλω να αναφέρω - άλλωστε, προς τιμήν του, παρουσίασε την είδηση από το δελτίο του EXTRA κι ας αφορούσε τον αδελφό του...

Gatopard, ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Ούτε μεγάλος σε ηλικία είμαι, ούτε - προς Θεού! - δημοσιογράφος... Το τελευταίο, μάλιστα, θεωρώ ότι είναι απολύτως εμφανές, για λόγους που δεν θα επιθυμούσα, όμως, να αναφέρω ο ίδιος...

Anonymous said...

Καλημέρα σας. Έμαθα και εγώ το Blog σας από την ΝΕΤ. Σπάνια έμπνευση, θαυμάσια δουλειά. Διασκεδαστικό και ουσιώδες μαζί. Καταπληκτικό!

Anonymous said...

Ρε παιδιά, τί κατάντημα είναι αυτό με την εφημερίδα του Χατζηνικολάου. Αντί να πουλάει εφημερίδα όπως έλεγε, πουλάει αυτοκίνητο τζιπ με περιτύλιγμα εφημερίδας. Και επιχαίρει μάλιστα, χωρίς να ντρέπεται, για την άνοδο της κυκλοφορίας! Φοβερά πράγματα! Έχει βάλει και τους καημένους τους υπαλλήλους του ραδιοφώνου του να διαφημίζουν υποχρεωτικά το αυτοκίνητο! Χάλι μαύρο! Και να σκεφτούμε ότι αυτός ο βαρετός κύριος μας έλεγε ότι η εφημερίδα του δεν θα έχει καθόλου προσφορές, αλλά θα είναι σκέτη εφημερίδα! Αλλά καλά κάνει αφού βρίσκει και τα κάνει και ο κόσμος δεν τον απομονώνει...

Anonymous said...

Σωστά τα λες 11:08. Και όχι μόνο το κάνει, αλλά δεν μας εξηγεί και αυτή την αλλαγή. Του έστειλα μήνυμα σήμερα στην ραδιοφωνική του εκπομπή υποβάλλοντας ερώτηση για το θέμα και φυσικά, δημοκρατικότατα, δεν απάντησε. Διάβαζα τη φυλλάδα του για κάποιους οικογενειακούς λόγους, αλλά θα την σταματήσω λόγω αγένειας και κουτοπονηριάς του Χατζηνικολάου αλλά και επειδή ντρέπομαι να αγοράζω εφημερίδες που παγιδεύουν τον κόσμο με δέλεαρ την ελπίδα για απόκτηση αυτοκινήτου. Μεγάλο κατάντημα!

Β.

Anonymous said...

Ο σεσημασμένος βαψομαλλιάς Αλέξανδρος Βέλιος, σήμερα στην έγριτη εκπομπή Πολύ Μπλα Μπλα όπου διαπρέπει ως part-time σχολιαστής, επιτέθηκε εναντίον του Γιάννη Παπαγιάννη για τη δημοσίευση της φωτογραφίας του Υφυπουργού Κωνσταντόπουλου με την ξανθιά κυρία μιλώντας για εξαχρείωση.

Μα τί έχει συμβεί και είναι τεταμένες οι σχέσεις μεταξύ των άλλοτε συνεργατών στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του EXTRA3; Γιατί έφυγε κλωτσηδόν από το κανάλι o γραφικούλης βαψομαλλιάς και αν και παρακάλεσε θερμά για επιστροφή τον Φίλιππο Βρυώνη μέσω του Μ. Γιομπαζολιά είδε την πόρτα του καναλιού να κλείνει προσβλητικά στα μούτρα του;

Anonymous said...

Εγώ τον συμπαθώ τον καημένο τον Βέλλιο κι ας έχει ξεφύγει... Δεν είδα αυτό που λες αλλά πρόλαβα στο τέλος που του έστησαν παγίδα. Για να κάνουν καζούρα, του έβγαλαν ρεπορτάζ για αυτούς και αυτές που βάφουν τα μαλλιά τους. Τον είχαν και αυτόν ταυτόχρονα σε παράθυρο για να τον εξευτελίσουν. Προσπάθησε ο φουκαράς να κρύψει την αμηχανία του με ένα αμήχανο χαμόγελο. Όπως και να είναι ο Βέλλιος, ακόμη και το ότι βάφει τα μαλλιά του, δεν επιτρέπει σε διάφορα κωλόπαιδα να κάνουν πλάκα σε έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο τους περνάει 20 30 χρόνια. Μπορεί κανείς να κάνει χιούμορ με έναν που βάφει τα μαλλιά του αλλά η καζούρα που έκαναν σε βάρος του ήταν υπερβολική και αγενής. Εκμεταλεύτηκαν την μανία του να βγαίνει στην τηλεόραση (ειδικά τώρα που δεν τον καλεί κανείς πουθενά) και τον γελοιοποίησαν. Βέβαια φταίει και αυτός που έχει ρετάρει και δεν καταλαβαίνει ώστε να προφυλαχτεί.
Αυτό όμως δεν είναι τηλεόραση αλλά κανιβαλισμός.

MUSIC THROUGH THE YEARS said...

Εαν έχετε παρατηρήσει το χιούμορ εχει μεγάλη διαφορά με τον τηλεκανιβαλισμό.ΟΙ ΤΗΛΕΚΑΝΊΒΑΛΟΙ είναι όντα πτωχά τω πνευματι τα οποία επωφελούνται απο την ασυλία ,για να μην πω υπόθαλψη,που παρέχουν οι δίαυλοι/δούλοι, των ινστιτούτων αδυνατίσματος--πλασιέ αεριούχων αναψυκτικών και σερβιετών προσωπικής υγιεινής.Αλίμονο!
Τα κανάλια οδηγούν τα ρεύματα των μπουχτισμένων τηλεθεατών στην γέφυρα των στεναγμών.
Εκεί τούς αναμένει η αρχειοθέτησις σε ποδοσφαιρόφιλους,σε οπαδούς τού Μεγάλου Ιεροεξεταστή-Λαζόπουλου-τηλεαναλυτές του Πρετεντέρη και ολίγους τυχερούς, σε θεατές της Καμπουρηάδας,οπου αναλύονται φλέγοντα ζητήματα,πραγματικό βάλσαμο για τους αρχειοθετημένους κακόμοιρους που επιλέγουν τον Ραδιοτηλεοπτικό τρόπο αποχαύνωσης.Παραπληγικοί,υπέρβαροι,παραμορφωμένοι,διαζευγμένοι,παράνομοι,ολοι είναι πελάτες των τηλεκανιβάλων.Εχετε ένα μάτι,ενα πόδι,παρά φύσιν έδρα,εχετε μπεί φυλακή,είστε περιζήτητος.Πάρτε μας τηλέφωνο.Είμαι σίγουρος οτι σε λίγο οι έχοντες οικονομικά προβλήματα θα καλούνται απο τα κανάλια σε μεσημερινές εκπομπές να πούν τον πόνο τους με το αζημίωτο.Θύμα και ο συμπαθής Αλέξανδρος μαθαίνω.Κρίμα,δεν είναι για κράξιμο ο Βέλλιος.Εφθασε η ώρα για τον ΚΕΝ RUSSELL ΝΑ ΓΥΡΊΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.
ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
κ.Σελίδας

Anonymous said...

m. Ο Βέλιος δεν χωνεύει τον Παπαγιάννη γιατί τον θεωρεί προϊόν της χυδαίας μορφής δημοσιογραφίας. Έτσι λέει δεξιά και αριστερά. Τραμπούκο τον ανεβάζει, τραμπούκο τον κατεβάζει. Ο ίδιος λέει ότι η συμπεριφορά του Παπαγιάννη ήταν πολύ άσχημη στο κανάλι και υποστηρίζει ότι τα βρόντηξε και έφυγε. Η αλήθεια όμως είναι ότι τον έδιωξαν, προσπάθησε να επανέλθει αλλά τζίφος. Σ' αυτό φταίει και ο Παπαγιάννης που έβαλε το χεράκι του και ο οποίος δεν δίνει δεκάρα για το τί λέει γι αυτόν ο Βέλιος. Ο Καψαμπέλης από μπροστά στήριζε τον Βέλιο αλλά από πίσω του τον κορόιδευε, ενώ την Τάνια την νευρίαζε ο εγωκεντρισμός του (από ανασφάλεια), το ότι γάμπριζε και το γεγονός ότι την διέκοπτε συνεχώς και την ειρωνευόταν.

Αν του έκαναν τέτοια καζούρα στην εκπομπή πιστεύω ότι του αξίζει. Όταν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες. Σκέψου να σου κάνει πλάκα για τα βαμμένα σου μαλλιά μέχρι και η γκόμενα του Λιάγκα ή η γραφική Παλαιτσάκη. Κατάντημα... Τα'θελε και τα'παθε όμως. Γιατί η γελοιοποίηση τον έχει πια στιγματίσει. Μου έλεγε φίλη μου που ο πατέρας της είναι στέλεχος του δημοσίου και ξέρει τον Βέλιο, ότι ο συγκεκριμένος χώρισε τη γυναίκα του και παντρεύτηκε, λόγω κρίσης μέσης ηλικίας, μια νεαρή κοπέλα από χωριό που τον πίεζε για γάμο. Τον ανάγκασε μέχρι και στη Μύκονο να παντρευτεί που την κορόιδευε. Ξέρω και περισσότερα αλλά ας μην μιλήσω. Αυτή ακούμπησε στην ανασφάλειά του και τα γηρατιά του και τον ανάγκασε να κάνει το σκατό του παξιμάδι και να πάει να πιάσει σπίτι στο Κολωνάκι. Ήταν όνειρο ζωής. Και καμαρώνει. Από αυτά μπορείς να καταλάβεις για τι κατρακύλα μιλάμε. Πηγαίνει καλεσμένος στα μεσημεριανά από απόγνωση αφού δεν έχει δημοσιογραφική δουλειά και ζει γράφοντας λόγους και συνεντεύξεις για άλλους γραφικούς πολιτικούς και επιχειρηματίες. Βαψομαλιά να του κάνεις ένα πορτρέτο. Είναι μεγάλη μορφή!!!

Anonymous said...

ALTER ενταύθα.

Ο δημοσιογράφος Βέλιος ηλθε στο ALTER από το πρωί. Στόχος να εμφανισθεί στην εκπομπή ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ. Ολοκλήρωσε την εμφάνισή του γύρω στις 4 το απόγευμα, αφού έγινε ρόμπα από το επιτελείο της εκ[πομπής. Του είχαν στήσει παγίδα που την άφησαν στο τέλος, οπότε και του παρουσίασαν ρεπορτάζ για τους ανθρώπους που βάφουν τα μαλλιά τους και τον καλούσαν να σχολιάσει. Δυστυχία και θλίψη...
Αργότερα εντοπίσθηκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο να... τρώει... σουβλάκια (*καλαμάκι) από σακουλάκι. Αναρωτήθηκα γιατί τρώει εκεί μέσα και δεν πάει σπίτι του αφού έχει ώρα που τελείωσε το ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ. Η απορία μου λήθηκε όταν τον είδα να ξαναμπαίνει στο κτήριο του Μπουρναζίου προκειμένου να ξαναεμφανισθεί στο... "δελτίο" του... Παυλόπουλου. Κρίμα, πολύ κρίμα μεγάλος άνθρωπος.
Ρε παιδιά, δώστε του επιτέλους μια εκπομπή να σταματήσει αυτό το χάλι.Παπαγιάννη πάρτον πίσω στο κανάλι. Λυπηθείτε τον...

Anonymous said...

Γιατίθ λέτε ότι ο Βέλιος είναι δημοσιογραφικά άνεργος;

Δεν εργάζεται στη Real News του Χατζηνικολάου;

Anonymous said...

βαψομαλλια εχεις τα φρυδια σαν αριστερο μασονος που εισαι να κανεις στο επομενο προσωπο αφιερωμα στον λακη λαζοπουλο;μιλαμε σημερα ειναι κορακι απο το βαψιμο.η τους δικους σου τους κανεις κο κο κο οπως καθε μασονος και κατ επεκταση σιωνιστης οφειλει με ποινη θανατου;εδω σε θελω.αλλιως εισαι τζαμπα μαγκας και απλως βορβορυγμος.

Anonymous said...

Γιατί ο Σπύρος Χατζάρας κάνει το παραπάνω σχόλιο ανώνυμα;

Anonymous said...

Αγαπητέ pressmme,

σοφέ τύπε που πηρες το μαρκουτσι πριν δυο χρόνια και εγινες κι εσύ μέγας κριτής των πάντων (θα σου μίλαγα στον ιστοχώρο σου αλλά εκει επιθυμείς μόνάχα μονόλογο).

Θα σε στεναχωρήσω λιγάκι, αλλά πες μου ρε γιγαντα, εχεις πατεντάρει την βλακεία ή μου φαίνεται?

Διαρρηγνύεις τα ρουχα σου για ηθικά ολισθήματα δημοσίων προσώπων άμεμπτε, αμόλυντε, αναμάρτητε φίλε μου λες και τους πολίτες δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο παρά αν ο ταδε πιαστηκε αγκαζε (!) με γυναίκα, ή ο δείνα έφαγε ξύλο. Αυτά είναι τα προβλήματα στην Ελλάδα, ή η διάλυση του σύμπαντος?

Μάγκα μου πολιτική με ιστορίες της κλειδαρότρυπας ανήκει στο θλιβερό παρελθόν και σε θλιβερούς πρωταγωνιστές στους οποίου απ'οτι φαίνεται καταβάλλεις φιλότιμες προσπάθειες να καταχωρηθεί. Το πολύ πολύ να "τσιμπήσουν" 5-10 καθυστερημένοι χαχόλοι (και δυστυχώς τέτοιοι υπάρχουν. Για αυτό υπάρχει και το ιχνος σου στον δημοσιογραφικό χάρτη).

Ρε τιτάνα της ηθικής μια ερώτησ μόνο, πόσο βαθύς είναι ο βούρκος?

o grizomallis said...

@10.42
Δεν είχα πρόθεση να σχολιάσω στο παρόν ποστ (αν και βεβαίως διαβάζω τόσο τον βαψομαλλιά όσο και την απολαυστική συζήτηση). Αλλά...

Δεν έχω γνώσεις ή ενδιαφέροντα που άπτονται μασονικών ή παρομοίων συλλόγων.
Ενδιαφέρομαι όμως ειλικρινώς (καθότι ζωόφιλος) για τα Ούφα που κατεβαίνουν από τα νέφη και ζουν ανάμεσά μας. Εκφράζονται μάλιστα στα ελληνικά! Σε εποχές κυριαρχίας της (σιωνιστικής-νεφελιμιστικής) αγγλικής, η έκφρασις αύτη αποτελεί μια κάποια λύσι -ή έστω παρηγοριά.

Ακόμα μία απόδειξις ότι "οι ουρανοί είναι ελληνικοί", όπως έλεγε ο ιερέψ των ηρωικών σχολικών εκκλησιασμώνε μας, το πάλαι ποτέ.

Anonymous said...

Τι βάψιμο ήταν αυτό η Λάκης απόψε. καραμπογιά. Α πα πα

Anonymous said...

Συμφωνώ με τον μεγάλο Σπύρο Χατζάρα και έχω να πω ότι μετά την αποψινή καταθλιπτική-βαψομαλλιακή εικόνα του Λαζόπουλου, πρέπει κε Βαψομαλλιά να αναλάβεις δράση...

Νομίζω ότι ο κατά φαντασίαν μεγάλος της "σάτιρας", πρέπει να λάβει με τη σειρά του το μερίδιό του από αυτό που σερβίρει στους άλλους..

Τυγχάνω αναγνώστης από τότε που σχεδόν ξεκίνησε το blog και περιμένω πώς και πώς να τον περιλάβεις, όχι τίποτα άλλο, αλλά για να γελάσουμε πραγματικά και μια φορά με αυτόν τον παλιάτσο..

Anonymous said...

11:40, να υποθέσω ότι είσαι η Τζίνα Ντρούλις;

Anonymous said...

Ωραία μαζευτήκαμε όλοι εδώ, μόνο η Ιωάννα λείπει.

Ioanna said...

ΤΣΑ!!!