Sunday, February 13, 2011

Ελένη Βαρβιτσιώτη: «Ουάου! To facebook και το twitter έριξαν τον Μουμπάρακ»!


Η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στην Αίγυπτο εξηγεί την βαριά (και ασήκωτη) επαναστατικότητα των social media


«Εκάναμεν επανάσταση!». Την φράση αυτή, που έχει χρησιμοποιηθεί και στην δική μας χώρα (σε διαφορετικό βέβαια context και καμιά σαρανταριά και κάτι χρόνια πριν), φαίνεται να χρησιμοποίησαν κατά κόρον Αιγύπτιοι και αλλοεθνείς πιστοί του facebook, του twitter κλπ., επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο των, ούτως ειπείν, social media στην πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ. Η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, Ελένη Βαρβιτσιώτη, έγκριτη και πολύπειρη ρεπόρτερ (και κόρη του κυρ-Γιάννη), που ατσαλώθηκε δημοσιογραφικά ευρισκόμενη πάντοτε στην πρώτη γραμμή του πυρός, μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις της από τις τελευταίες μέρες της λαϊκής εξέγερσης, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, γιατί η επανάσταση στην Αίγυπτο υπήρξε «η επανάσταση του facebook και του twitter». Ας την απολαύσουμε...

 

Απίστευτο! Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους. Μοναδικό! Υπέροχο! Εικόνες πραγματικής ιστορίας ξετυλίγονται μπροστά μου σαν κινηματογραφική ταινία (όπως γράφαμε παλιά στην έκθεση). Ας είναι καλά ο μπαμπάς που μίλησε στον Αλέξη και με πήραν στον ΣΚΑΪ. Πολύς κόσμος! Πάρα πολύ κόσμος! Γίνεται επανάσταση!

  

Χιλιάδες κόσμος στους δρόμους (ή μήπως δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες; – που να μετρήσεις τώρα…). Φωνάζουν. Ζητάνε να φύγει ο Μουμπάρακ που είναι κακός άνθρωπος και επίσης δεν είναι καθόλου καλός. Ουάου! Πρώτη φορά βλέπω τόσον κόσμο σε πλατεία. Μου θυμίζει λιγάκι τις παλιές συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα, όταν ήμουνα πολύ μικρή και με έπαιρνε μαζί του ο μπαμπάς. Τέλεια! Σούπερ! Ήταν τότε εκεί όλα τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ, με τα renegade, τα timberland boat shoes και τα φούτερ στους ώμους. Τέλος πάντων. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου (ή μήπως Πρόεδρος; – που να βρεις άκρη τώρα…), ο Μουμπάρακ (που βάφει και τα μαλλιά του κορακί – ούτε καν μελί, όπως ο αδελφός μου ο Μίλτος), δεν έχει αφήσει τον κόσμο να προοδεύσει. Οι άνθρωποι εδώ έχουν μείνει πίσω. Πολύ πίσω. Μου έχει κάνει εντύπωση ότι ντύνονται σε στυλ grunge, τη μόδα που είχαμε εμείς στα ΄90s! Την είχα δει πολύ έντονα αυτή τη μόδα παλιά και στη  Ν. Υόρκη, πηγαίνοντας για ψώνια. Τι ποικιλία που έχει το Big Apple στα ρούχα! Πόσο trendy ρούχα και παπούτσια! Αλλά πίσω στο θέμα μου. Δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο πίσω οι Αιγύπτιοι. Ρούχα πρόχειρα, ατημέλητα. Αλλά εδώ που τα λέμε το στυλ αυτό ταιριάζει στην περίσταση. Είναι σούπερ! Είναι ουάου! Και βέβαια είναι τόσο επαναστατικό!

 

Βγαίνω μια βόλτα (με προφυλάξεις πάντα, γιατί υπάρχουν και κακοί άνθρωποι εδώ) στην πλατεία Ταχρίρ. Πολύς κόσμος. Πάρα πολύς κόσμος. Πλησιάζω έναν νεαρό Αιγύπτιο, τον Azibo. Μου λέει ότι έγραψε μήνυμα στο wall του φίλου του, του Hanif, στο facebook αλλά και tweet στο twitter και ήρθαν μαζί εδώ στη διαδήλωση. Μεγάλη υπόθεση του facebook και το twitter! Πραγματικά μεγάλη υπόθεση, λέμε! Πώς συντονίζει τους ανθρώπους για κοινή έξοδο στην πλατεία! Πώς θα υπήρχε συνεννόηση αν δεν υπήρχε το facebook και το twitter, ούτε που μπορώ να το φανταστώ. Απορώ πώς γινόντουσαν (sic) παλιά οι εξεγέρσεις και οι επαναστάσεις. Χωρίς facebook και twitter; Oh, my God! Good God! Πώς είναι δυνατόν;

 

«Πώς βλέπετε τα πράγματα παιδιά; Τι θα γίνει με τον Μουμπάρακ;», ρωτάω δημοσιογραφικά, αφού είμαι και δημοσιογράφος (να θυμηθώ αργότερα να ρωτήσω αν o Μουμπάρακ είναι τελικά πρόεδρος ή πρωθυπουργός). «Ή θα μείνει ή θα φύγει» μου απαντάνε. Ο Azibo δείχνει λίγο πιο απαισιόδοξος. Ο Hanif αντίθετα είναι πιο αισιόδοξος. «Υπάρχουν πολλά μηνύματα εναντίον του Μουμπάρακ στο facebook και το twitter. Αυτό είναι καλό σημάδι! Δεν τον βλέπω να μένει για πολύ απάνω. Αλλά τι να σου πω. Μερικοί στο facebook και το twitter λένε ότι μπορεί και να μείνει. Θα δούμε», μου λέει. Μόλις τώρα SMS στο κινητό από τον μπαμπά: «Μικρή να προσέχεις». Ο καημένος ο μπαμπάς ανησυχεί. «Μπαμπά είμαι καλά. Εδώ γίνεται επανάσταση!!! ΧΧΧ!!!» του απαντάω πάλι με SMS.

 

Χαμός! Η αναταραχή στην πλατεία συνεχίζεται. Κόσμος! Φωνές! Τέλεια κατάσταση! Έχω ανατριχιάσει. Μερικοί, ενώ φωνάζουν, κάνουν και κάτι παράξενο: Κρατάνε και παπούτσια στο χέρι! Θα έχουν κουραστεί τόση ώρα όρθιοι μάλλον. Ίσως ο λόγος να είναι και το πολύ περπάτημα. Μου θυμίζουν εμένα πριν λίγο καιρό στη Μύκονο. Περπάτησα από την Ψαρού στο Nammos και μετά πήγα στο πάρτυ του Άλκη Π.. Είχαν τόσο κουραστεί τα ποδαράκια μου που δεν άντεξα. Έβγαλα τα παπούτσια, όπως και οι Αιγύπτιοι, και χόρευα ξυπόλητη…

 

Παρατηρώ τους ανθρώπους που κάνουνε τώρα επανάσταση. Νιώθω να με έχει συνεπάρει και μένα αυτός ο αγώνας για δημοκρατία. Πρέπει να τελειώνουνε με την οικογενειοκρατία! Βέβαια και εμείς, οι Βαρβιτσιώτηδες, τόσες γενιές πολιτικών είμαστε. Αλλά εμείς έχουμε και αξία! Τέλος πάντων. Τι πάθος που έχουνε οι Αιγύπτιοι! Πόσο θέλουν να απαλλαγούνε από τον δυνάστη! Το βλέπω στα μάτια τους. Δακρύζω. Δακρύζω, όπως δεν έχω δακρύσει ποτέ ξανά. Με εξαίρεση εκείνη τη φορά που είχα πρωτοδεί τον Μιχάλη Χατζηγιάννη σ’ εκείνη τη συναυλία! Αν και σαν (sic) δημοσιογράφος πρέπει να μένω αντικειμενική, όπως μου έμαθε και ο Αλέξης στο μεγάλο σχολείο των Νέων Φακέλων.

  

Πηγαίνω λιγάκι στο ξενοδοχείο. Τα πόδια μου δεν με κρατάνε. Χρειάζομαι και ανάπαυση. Όχι μόνο επανάσταση! Στέλνω ένα tweet. «Ο τύραννος πέφτει. Εδώ γίνεται επανάσταση!», γράφω συγκινημένη (αλλά και ξαναμμένη). Νιώθω τα πόδια μου βαριά. Μετά, όμως, από δύο μαργαρίτες, τίποτα δεν με κρατάει. Κούραση, ξε-κούραση, βουρ ξανά στην πλατεία! Δεν το χορταίνω αυτό το θέαμα! Σούπερ ντούπερ ουάου κατάσταση! Σαν πάρτυ είναι! Και master of ceremonies o ίδιος ο λαός! Αυτό θα πει δημοκρατία! Σώματα κουρασμένα. Μα με πόση θέληση για ελευθερία. Και μάτια που πετάνε φωτιές. Τι σου είναι αυτή η ελευθερία! Νέοι, πολλοί νέοι στους δρόμους. Μου φαίνονται σαν hipsters. Μα ναι, σίγουρα hipsters πρέπει να είναι! Η Subira, μάλλον hipster κι αυτή, μου λέει ότι παραμένει 20 ώρες συνεχόμενες στην πλατεία. Άυπνη. Και χωρίς φαγητό και νερό. Όπως και εγώ, τότε που είχε σκάσει το λάστιχο στην Αράχοβα με το πολύ χιόνι και είχα μείνει επί 3 ώρες θεονήστικη! Και χωρίς νερό! Do you believe it? Για 3 ώρες! Good Lord! Τέλος πάντων. Η Subira μου λέει ότι είναι 31 ετών. «Όσο είναι και η Φαίη Σκορδά», σκέφτομαι από μέσα μου. Πάντως η Subira δείχνει μεγαλύτερη. Οι ταλαιπωρίες πρέπει να φταίνε. Εκτός και αν αυτή η grunge street fashion την μεγαλώνει.


Παρατηρώ αυτό το καρό μαντήλι που φοράει και που έχω δει να φοράνε και άλλοι που κάνουνε επανάσταση, άντρες και γυναίκες, στην πλατεία. Κάτι μου θυμίζει. Να’ ναι, άραγε, σαν εκείνο το Hermès  που μου έκανε δώρο η μαμά Σόφη τον Σεπτέμβριο; Μπα, δεν πιστεύω. Άλλωστε το μαντήλι της Subira δείχνει πιο τραχύ. Και λίγο πιο στενό, τώρα που το παρατηρώ καλύτερα. Όχι. Τελικά δεν πρέπει να είναι Hermès!

 

Πίσω πάλι στο ξενοδοχείο. Η ανάπαυση του πολεμιστή! Η Μίνα Μ. μου έχει στείλει μήνυμα στο facebook: «Πώς πάει; Θα νικήσουμε;», με ρωτάει. Της απαντάω (πάλι από το facebook): «Τα πράγματα εδώ είναι δύσκολα. Πολύς κόσμος στους δρόμους. Φαίνεται ότι το πράγμα πάει για επανάσταση!», γράφω αναψοκοκκινισμένη. Να τσεκάρω και το twitter. H Δάφνη Π. γράφει ένα συγκινητικό tweet: «Η μισή μας καρδιά στην Αίγυπτο βρίσκεται!». Μου έρχεται να κλάψω. Κρατιέμαι όμως. Είμαι δημοσιογράφος και πρέπει να είμαι ψύχραιμη και αντικειμενική. Έτσι μου έχει πει ο Αλέξης. Στο καπάκι μήνυμα στο κινητό από την Μελίσα Σ.: «Ελένη, πάμε να τρελαθούμε εδώ με τον αγώνα των Αιγύπτιων. Ήμουν το απόγευμα στην Κηφισιά με τα παιδιά, τους παλιούς μας συμμαθητές, για ψώνια και μετά για καφέ. Μας κάνεις υπερήφανους Ελένη που εσύ, μια απόφοιτος, βρίσκεσαι εκεί. Δεν αλλάξαμε θέμα συζήτησης ούτε λεπτό. Μόνο πέντε λεπτά συζητήσαμε για το αποκριάτικο πάρτυ των alumni. Να πεις εκεί στον κόσμο ότι όλο το Κολλέγιο είναι μαζί τους!». «Cheers!», της κάνω. Δεν υπάρχει αυτή η Μελίσα! Δεν υπάρχει, λέμε!

 

Την επόμενη, από το πρωί στην πλατεία Ταχρίρ. Πολύς κόσμος και σήμερα! Πάρα πολύς κόσμος! Και φωνές. Συνθήματα. Γίνεται επανάσταση! Έχει φτάσει μεσημέρι. Παίρνω συνέντευξη από έναν διαδηλωτή (Με κοιτάει στα μάτια. Λες να του αρέσω; Λες, εκτός από επανάσταση, να υπάρχει στον κόσμο αυτό και διάθεση για αγάπη και έρωτα; Τέλος πάντων). Με διακόπτει όμως μήνυμα του Μίλτου. Ουάου! Είναι στη Γλυφάδα, λέει. Μπράβο που συνεχίζει να πηγαίνει Γλυφάδα αν και ο κόσμος εκεί τον μαύρισε στις εκλογές και έχασε τη δημαρχία. Έχω γενναίο αδελφό τελικά! Τέλος πάντων. Είχε πάει για χάμπουργκερ και τώρα είναι για καφέ με δύο φίλους του, μου λέει. «Κανένα νέο;», μου γράφει. «Μεγάλες αναταραχές εδώ, Μίλτο. Εσύ έχεις κανένα νέο; Πώς τα βλέπεις;», του απαντάω. «Έτσι κι έτσι τα βλέπω τα πράγματα. Πιστεύω, χωρίς να είμαι και σίγουρος, ότι αν ο Μουμπάρακ δεν καταφέρει να διατηρηθεί στην εξουσία, σίγουρα θα πέσει. Πάντως, ή θα μείνει ή θα φύγει. Τρίτη λύση δεν βλέπω. Το ίδιο πιστεύει και ο μπαμπάς», μού γράφει.


«Είναι βουλευτής ο Μίλτος και κάτι παραπάνω θα ξέρει», σκέφτομαι. «Και ο μπαμπάς, τεράστια εμπειρία και τόση επιτυχία στην πολιτική. Κάτι θα ξέρει κι αυτός για να το λέει». «Μην ξεχάσεις να μεταφέρεις στο κόσμο την ολόθερμη στήριξή μου», συμπληρώνει ο Μίλτος, με νέο SMS. Με τη μία, μπαίνω στην σελίδα του Azibo στο facebook. «Ο Έλληνας βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στηρίζει τον αγώνα του αιγυπτιακού λαού!», γράφω. Φαντάζομαι με πόσο συγκίνηση θα αγκαλιάσει αυτό το μήνυμα η αιγυπτιακή κοινότητα του facebook! Ο Azibo στέλνει το μήνυμα του Μίλτου μέσα από το facebook στον Hanif. Το στέλνει και στο twitter. Ποιος ξέρει πόσα ζευγάρια μάτια θα το διαβάσουν. Μπορεί βέβαια να μην είναι και ζευγάρια, τώρα που το σκέφτομαι. Αν είναι και κανένας μονόφθαλμος; Τέλος πάντων.

 

Απόψε η συγκέντρωση του κόσμου τα σπάει! Τα σπάει, λέμε! Έχω μεγάλο ενθουσιασμό. Προσπαθώ όμως να τον κοντρολάρω, αφού είναι δημοσιογράφος και πρέπει να είμαι αντικειμενική. «Κούλαρε, Ελένη! Κούλαρε!», λέω στον εαυτό μου. Έχω τέτοιον ενθουσιασμό σαν αυτόν που είχα το προηγούμενο Σάββατο στο πάρτυ του Αλέξανδρου Π.. Ο κόσμος εδώ στην πλατεία κάνει το σήμα της νίκης. Μου θυμίζει τότε που πρωτοβγήκε βουλευτής ο Μίλτος και κάναμε όλοι στην οικογένεια το σήμα της νίκης! Από το πρωί μέχρι το βράδυ! Τι τρέλες που κάναμε τότε! Τέλος πάντων.


Όλος ο κόσμος κάνει το σήμα της νίκης. Μερικοί βέβαια κρατάνε και παπούτσι. Με το δεξί χέρι κρατάνε ψηλά το παπούτσι και με το αριστερό κάνουν το σήμα της νίκης. Μερικοί κρατάνε το παπούτσι με το αριστερό και κάνουν το σήμα της νίκης με το δεξί. Αυτό θα πει ελευθερία! Να χρησιμοποιείς όποιο χέρι θέλεις για ό,τι το θέλεις! Μου θυμίζουν λιγάκι και εμένα, όταν έκανα και εγώ το σήμα της νίκης τότε που πετύχαμε να πάμε πενθήμερη στη Μύκονο! Τέλος πάντων. Πρέπει πάντως και η Αίγυπτος να έχει αντίστοιχη Μύκονο. Βλέπω εδώ τον κόσμο πολύ μαυρισμένο. Σκούρα δέρματα. Σοκολατένια. Φαίνεται ότι δεν κάνουν μόνο επανάσταση, αλλά και ηλιοθεραπεία. Πολλή ηλιοθεραπεία. Έχει άραγε κανείς χρόνο και για επανάσταση και για ηλιοθεραπεία; Τέλος πάντων.
 

Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Ο Μουμπάρακ δηλώνει με διάγγελμα ότι δεν παραιτείται. Hello??? Ακούει επιτέλους κανείς αυτόν τον λαό; Έλεος! Σήμερα ειδικά είναι πολύ εξαγριωμένος. Γαμώτο! Holy Shit! Ορίστε τώρα τι έπαθα. Μια διαδηλώτρια από τον θυμό της μου πάτησε κατά λάθος τα Hogan μου! Όχι ρε γαμώτο! Τι κουλά συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα! Δεν πειράζει όμως. Τέλος πάντων. Επανάσταση έχουμε, θα υπάρχουν και ατυχήματα. Συμβαίνουν αυτά καμιά φορά. Να θυμηθώ μόνο να τα καθαρίσω πίσω στο ξενοδοχείο, μόλις τελειώσω την ανταπόκριση.

 

Νέο μήνυμα, αυτή τη φορά από τη Δανάη Κ.. Όλα τα κορίτσια (οι παλιές μου συμμαθήτριες από το Κολλέγιο) είναι συγκλονισμένα. Το ίδιο και τα αγόρια: ο Κωνσταντίνος, ο Λέλος, ο Φαίδων, ο Ιάσων. Δεν θα πάνε, μου γράφει, στο πάρτυ της Δάφνης Π. απόψε. Το πάρτυ αναβλήθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο λαό της Αιγύπτου! Υο! Σούπερ κίνηση! Χρειάζεται η ηθική συμπαράσταση από όλα τα μέρη του κόσμου. Θα πάνε μόνο για έναν καφέ στην Κηφισιά και μετά ίσως για λίγο μπόουλινγκ να ξεδώσουν. Θα ρίχνουν, μου γράφει, τις μπάλες, βλέποντας στις κορίνες τον Μουμπάρακ! Θεότρελοι αυτοί οι παλιοί συμμαθητές! Θεότρελο Κολλέγιο! Κυριολεκτικά!

 

Η Φαίη Μπ. με ενημερώνει ότι έχει στείλει μήνυμα και στο facebook και στο twitter εξηγώντας πόσο στεναχωρημένη είναι που δεν πέφτει ο δυνάστης. Ζητάει επίσης να βοηθήσουν όλοι οι χρήστες facebook και twitter να φύγει ο τύραννος. Χθες το βράδυ δεν κοιμήθηκε από την στεναχώρια της, μου λέει. Έβλεπε όλο τηλεόραση και έπινε βότκα μέχρι το ξημέρωμα. «Come on, Φαίη! Come ooon! Ξεκόλλα. Μην τα βλέπεις τόσο τραγικά. Υπάρχει ελπίδα. Cheer up, Φαίη! Cheer uuup!», της γράφω στο facebook. Θεότρελη η Φαίη! Κυριολεκτικά μιλάμε! Και πολύ ευαίσθητη και ανθρώπινη!

 

Την επόμενη έρχονται από το ξενοδοχείο ο Azibo, ο Hanif και η Subira να με πάρουν για να πάμε μαζί στην πλατεία. Μου στέλνουν SMS ότι είναι κάτω. Δεν απαντώ από το τηλέφωνο. Τους στέλνω όμως μήνυμα στο twitter και το facebook ότι κατεβαίνω. Καλύτερα έτσι. Πιο μοντέρνα. Και πιο επαναστατικά! Σήμερα η συγκέντρωση έχει τρελό hype. Ο κόσμος είναι αποφασισμένος. Τόσες μέρες στους δρόμους. Respect! Τίποτε άλλο δεν μπορώ να πω. Απλά respect!

 

Ο Μουμπάρακ δήλωσε τελικά ότι φεύγει. Επιτέλους! Με έστειλε αυτή η εμπειρία! Κυριολεκτικά με έστειλε, μιλάμε! Τρελό χάσιμο αυτή η εξέγερση! Τρελό χάσιμο, λέμε! Πίσω στο ξενοδοχείο. Προσπαθώ να κάνω τις δυσάρεστες αναμνήσεις delete. Βρίσκομαι σε υπερένταση. Το μόνο που θέλω είναι να κάνω ένα μπάνιο και να πέσω για ύπνο. Δεν κατεβαίνει μπουκιά από την υπερένταση. Τρώω μόνο λίγο προσούτο που μου έδωσε από το σπίτι η μαμά. Πόσο δίκιο είχε τελικά που επέμενε να το πάρω μαζί μου! Τρώω λίγο. Ας κάνουμε και κάποια δίαιτα. Γιατί έχουμε και περιφέρεια. Οι περισσότεροι στην οικογένεια των Βαρβιτσιώτηδων έχουμε μεγάλη περιφέρεια εδώ που τα λέμε. Εκτός από τον Κωνσταντίνο, τον καλλιτέχνη μας. Και ο Θωμάς έχασε κιλά. Ο Μίλτος όμως κρατάει ακόμα την περιφέρεια. Είναι λιγάκι χοντροκώλης (γέλια). Πήραμε, βλέπεις, από τον μπαμπά. Αυτός κι αν έχει περιφέρεια! Εμείς οι Βαρβιτσιώτηδες για δύο πράγματα είμαστε γνωστοί: για την μεγάλη περιφέρεια και  για την πεταχτά μας δόντια.Τέλος πάντων.


Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα. Το σήμερα είναι σήμερα, και το αύριο αύριο. Και το αντίστροφο.  Φοράω τα ακουστικά. Θέλω όσο τίποτε άλλο να ακούσω λίγο Μόνικα. Την λατρεύω! Κυριολεκτικά! Τρώω την τελευταία μπουκιά προσούτο (μιαμ, μιαμ) και γράφω το τελευταίο μου tweet πριν κοιμηθώ. «Όλα πήγαν καλά! Νικήσαμε! Αν δεν υπήρχε το twitter και το facebook, επανάσταση δεν θα γινόταν! Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό! Ουάου! Τα λέμε στην Αθήνα!».

/σχετικά άρθρα/
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Έσφιξαν οι ζέστες. Εμπρός για Μύκονο!»
Αλέξης Παπαχελάς: το... "εγγράμματο" βάψιμο
Παύλος Τσίμας: το cοmme il faut βάψιμο

772 comments:

«Oldest   ‹Older   401 – 600 of 772   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Να μεταφράσει ο (και) συγκεντρωσιάρχης μπριγιαντίνης από τα γαλλικά γιά τους μη γαλλομαθείς...

Anonymous said...

Ο 11.49 μας λέει, συγκεκαλλυμένα, ότι οι Καραϊσκοι των Παρισίων έκραξαν τον Πάγκαλο

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ said...

Μπράβο στα παιδιά. Τα παιδιά που ονειρεύονται, τα παιδιά που επαναστατούν, τα παιδιά που αγωνιούν για το μέλλον τους. Τα παιδιά μας, αυτή την ξενιτεμένη γενιά, τη γενιά που παλεύει να σπουδάσει στο αφιλόξενο Παρίσι, που διαμαρτύρεται για το μέλλον που της στέρησε ο καπιταλισμός και οι αδικίες του.

"Στους φράχτες του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου, χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου". Πόσο δίκιο έχουνε.. Πόσο ακόμα αίμα πρέπει να χυθεί στα ευρωπαϊκά σύνορα, για να τρώει μπρατβουρστ ο γερμανός, δίπιτο ο έλληνας και κάποιοι Άθλιοι από το Πακιστάν ή το Μαρόκο να πεινάνε; Σκεφτείτε το όλοι εσείς οι Ιαβέρηδες εκεί έξω.

Anonymous said...

Έχει μεγάλη παράδοση η Γαλλία σε δυναμικές, καίριες επαναστατικές παρεμβάσεις. Ο Μάης του 68 (που εδραίωσε τον συντηρητισμό) ήταν ένα τέτοιο κοσμογονικό γεγονός. Αγωνία, επαναστατικότητα, κασκόλ, άφιλτρα τσιγάρα, θέρμη στα καρδιά και κόκκινο στα μάγουλα (σε συνδυασμό με μπόλικο αλκοόλ) αποτελούσαν (και αποτελούν) την εγγύηση για απελευθέρωση από τις αλυσίδες και για αέναη πρόοδο.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

Γιωτόπουλοι,Κωστόπουλοι,Βικτωρ Αναγνωστόπουλος,Παγκαλοι

Anonymous said...

"Στους φράχτες του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου, φτιάχνεται η ψήφος του κάθε Συριζαίου"

Anonymous said...

ΚΟΥΦΑΛΑ ΤΣΙΠΡΑ ΒΡΗΚΕΣ ΤΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΕΣ ΝΑ …ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΜΗΤΕΣ ΕΛΕΕΙΝΙΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑ ΓΑΜΙΑ ΑΦΓΑΝΟ ΝΑ ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΟΥΝ

Anonymous said...

Ευτυχώς που ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως ξεκαθάρισε τα πράγματα και ονομάτισε τους ταραξίες ως καλόπαιδα-συριζόπαιδα. Εγώ βέβαια το είχα υποψιαστεί, όχι μόνο από τα ρούχα τους, ούτε και από τον αυταρχισμό τους, αλλά από την υστερία τους, τύπου Στρατούλη.

ΥΓ. Τον Βίκτορα τον πετυχαίνω συχνά στο εστιατόριο Κεντρικόν και στα παρακείμενα καφωδεία. Πάντα με κασκόλ, πάντοτε με αντροπαρέα και πάντοτε αναλύοντας κάποιο σπουδαίο πολιτικό-πλανητικό θέμα (αυτοί οι άνθρωποι ασχολούνται πάντοτε με τα μεγάλα). Εν τω μεταξύ, στο Παζάρι Βιβλίου, μπάνισα ένα κορυφαίο έργο του να πωλείται προς ένα δίευρο. Το κοινό δεν μπόρεσε να εκτιμήσει την αξία του έργου του Βίκτορα... Αλήθεια, πώς διάολο ζει αυτός ο τυπικός στην γραφικότητά του ελληνοπαριζιάνος-επαναστάτης Βίκτωρ Αναγνωστόπουλος;

Anonymous said...

Ένα μεγάλο μπράβο από μένα προς τον Σωτήρη Δανέζη για την απόφασή του να πάει στην Λιβύη. Απέδειξε ότι είναι ένας πραγματικός Ρεπόρτερ με το Ρ κεφαλαίο. Όχι σαν κάτι γόνους πολιτικών τζακιών που κάνουν το χόμπι τους με επισκέψεις σε ουσιαστικά ασφαλείς προορισμούς για συλλογή εμπειριών και για να σπάσουν την ανία της άνευρης και α-νόητης ζωής τους. Εύγε Σωτήρη. Εύγε κι εσύ (βαρετή και σοβαροφανή) Μαρία.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

"O πιο σκληρός μυς είναι η καρδιά".
Μου έλεγε ενας φίλος μου οτι είχε πάει σε μια ομιλία του,και μεταξύ άλλων ομιλητών, είχε εμφανιστεί ο Βίκτωρ με μια σακκούλα σουπερ μαρκετ που είχε μέσα μπίρες κουτιά.Σε ερώτηση ακροατή μετά,ο Βίκτωρ είπε:"Ασε μας ρε φίλε και εσυ τώρα"...
Μα είναι δυνατόν να είσαι αριστερός και να μην πίνεις;

Anonymous said...

Στο εστιατόριον "ΛΙΒΥΗ" πήγε ο Δανέζης στο Βύρωνα

Anonymous said...

Λίγα τα λόγια κάποιων για τον έντιμο επαναστάτη Βίκτορα Αναγνωστόπουλο, μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του Χρήστου Χαλαζιά.

Anonymous said...

Και εμένα μου έκανε εντύπωση η τόλμη του Σωτήρη. Ενώ κάτι άλλοι, υποτίθεται πολιτικοί ανταποκριτές επέλεξαν τον σχολιασμό από τον καναπέ.

Anonymous said...

ΣΤΟ EVENT TΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΑΓΑΣ, ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΕΚ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΝ ΒΙΒΕΡ...

ΚΙΝΛΕΥ

Anonymous said...

Είναι αμαρτία να δίνουν αθώα κατσικάκια. Χάθηκαν οι ελλεηνίδες στριγγλοειδείς ταγαροφορούσες?

Anonymous said...

Ριζούπολη

Anonymous said...

Με τις τραμπουκοειδείς αυτές συμπεριφορές των συριζαίων επιτυγχάνονται τελικά αντίθετα αποτελέσματα στον κόσμο. Ο πατέρας μου πχ που απεχθάνεται τον Πάγκαλο μου έλεγε ότι με το που είδε αυτά τα επεισόδια στο Παρίσι τάχθηκε υπέρ του.

Σοβαρός φίλος μου έλεγε, με αφορμή και τα παριζιάνικα και τα παπαγιάννικα, ότι αυτό είναι το κατάντημα αυτής της χώρας. Να θέλεις να βγεις στον δρόμο και να αντιδράσεις κάπως πιο δυναμικά και να μην μπορείς να το κάνεις, γιατί από τη μία έχεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, και από την άλλη τους κακομαθημένους συριζαίους ή τους κολλατοπαπαγιάννηδες. Με αποτέλεσμα ο σοβαρός κόσμος που θέλει να κινητοποιηθεί να κάθεται σπίτι του γιατί δεν μπορεί να οργανωθεί ένα κίνημα αντίδρασης από αξιόπιστους ανθρώπους. Ή συριζαίοι ή παπαγιάννηδες. Αυτή είναι η δυνατότητα που σου προσφέρεται.

Anonymous said...

O πατέρας του Αλιάγα ήταν ραύτης στη Γαλλία και για αυτό το εκνευριστικό αυτό παιδί με την επιτηδευμένη γαλλοελληνική προφορά ανέπτυξε ένα κάποιο πάθος με τα ρούχα. Τι να το κάνεις όμως όταν είσαι τόσο φαιδρός όσο ο Νικολάκης.

Anonymous said...

Το πράγμα στη χώρα πάει οριστικά κατά διαβόλου. Αφού το παραδέχτηκε μέχρι και ο Κώστας Χαρδαβέλλας σήμερα στην ραδιοφωνική εκπομπή του. Να ξεχάσουμε οριστικά τις μέρες ευημερίες. Μπαίνουμε σε μαύρο τούνελ, είπε ο έγκυρος και πασοκογενής δημοσιογράφος.

Anonymous said...

Τί να περιμένεις από το συριζογαλlόπαιδα; "Έλληνες του Εξωτερικού" δεν είναι;

Anonymous said...

Μια χαρά είναι το κίνημα διαμαρτυρίας του Παπατζών. Δεν κατάλαβα δηλαδή. Σαν τί κίνημα διαμαρτυρίας θέλουμε; Σοβαροφανές, όπου όλοι φωνάζουν για το "δίκιο του εργάτη" με αμπέχωνα, κασκόλ, ριζοσπάστη παραμάσχαλα και υψωμένη γροθιά νομίζοντας ότι θα συγκινηθεί το ΔΝΤ και θα φύγει χαρίζοντας τα χρέη;

Ούτε το ΔΝΤ θα φύγει γιατί θα συγκινηθεί από τους "λαϊκούς αγώνες" ενώ, από τη στιγμή που δεν στοχοποιούνται συγκεκριμένοι πολιτικοί, κανείς τους δεν θα πάρει μυρωδιά τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Όχι ότι θα αλλάξει και τίποτα, αλλά μέσα στην συνολική μαλακία των κάθε λογής διαμαρτυρομένων, βγαίνει κι ένα καλό να βλέπω τους μονίμως επηρμένους Πάγκαλους να έρχονται σε δύσκολη θέση.

Με άλλα λόγια το παπαγιάννειο κίνημα διαμαρτυρίας, είναι ένα cult λαϊκό κίνημα αυθεντικού χαβαλέ. Χωρίς πολιτικές κατευθύνσεις, μόνο για διαμαρτυρία. Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο 90. Κωλόγεροι, τσογλαναράδες νεανίες για χαβαλέ, ραμολιμέντα, ο Μπίλιας με τον Μιχάλη Μόσιο και πάει λεγοντας, που μαζεύονται έξω από τα σπίτια πολιτικών φωνάζοντας επικά συνθήματα (όπως το "Λόγο-λόγο" κάτω από τα μπαλκόνι του Άκη)

Κι εγώ θα συμμετάσχω στο cult αυτό κίνημα. Κι ας μας πει ο σχολιαστής που δεν του αρέσει τίποτα, υπό τίνος την ηγεσία θα δραστηριοποιείτο να βγεί στο δρόμο; Γιατί κατι μου λέει ότι δεν θα βρει κανέναν να αναφέρει κι ότι όλοι θα του ξυνίζουν.

Anonymous said...

Ένα από τα πολλά κωμικά με τις διαμαρτυρόμενες συριζο-καραϊσκο-ελλεηνίδες είναι το αστείο με το τριαντάφυλλο που δίνουν στον ΜΑΤατζή.

Τον οποίο βέβαια ταυτόγχρονα "στολίζουν" με κοσμητικά γαλλικά που θα ζήλευαν και οι επιστήμονες του Σαλιαρέλη.

Και αν τσιμπήσει ο εκνευρισμένος μπάτσος και την απωθήσει (αντί να την ξυλοκοπήσει), έχεις το ενσταντανέ δημοσιευμένο στο πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας με την απαραίτητη βέβαια πολιτική εκμετάλλευση της εικόνας του αθώου κοριτσιού και του προκλητικού μπάτσου-γουρουνιου.

Anonymous said...

Eνω δεν είναι γουρούνια οι μπάτσοι

Anonymous said...

Ονειρεύομαι μάλιστα να αναλάβει την ηγεσία του Κολλατοπαπατζώνειου κινήματος ο Κώστας Τσάκωνας, με πρώτο στόχο το σπίτι του Βύρωνα Πολύδωρα. Με κύριο αίτημα όχι μόνο την επιστροφή των μιζών από τον Βύρωνα, αλλά και της Βέρας Γκούμα, την οποία τόσο άκαρδα έκλεψε από τον Τσάκωνα ο κομψευόμενος-χαρλεάς-συγγραφέας-πολιτικός Βύρων.

Anonymous said...

Και μπουζούκι. Και μπουζούκι είναι ο μπάτσος, όπως μας υπενθυμίζει ο
Πάσχoς

Anonymous said...

4:10 δηλώνω ευθαρσώς ότι θα έβγαινα στον δρόμο εάν επικεφαλής του κινήματος ήταν κάποιος άλλος, όπως η ικανή δημοσιογράφος και αναπ. γραμματέας της ΝΔ η κυρία Τάνια Ιακωβίδου.

Anonymous said...

Για Ελλάδα μια χαρά επικεφαλής είναι ο Παπατζόν. Έλληνας-Λίβυος του εξωτερικού (Γαλλία) που ήρθε όμως στο εσωτερικό.

Anonymous said...

Για όσους όμως δεν αρκούνται στο κίνημα του Παπατζών, άκουσα ότι προετοιμάζεται νέο κίνημα από τον Δούκα του Εδιμβούργου πρίγκηπα Φίλιππο. Θυμήθηκε λένε τις ελληνικές του ρίζες και διοργανώνει πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές απαιτείται να παρουσιαστούν όλοι έφιπποι με στολή πόλο. Μετά την πορεία θα ακολουθήσει τσάϊ στη Μ. Βρετανία και ύστερα κυνήγι αλεπούς στον Υμηττό.

Anonymous said...

Έχω πάει προχθές σε βενζινάδικο να ρίξω ένα πλύσιμο στο αυτοκίνητο. Ο 65άρης υπεύθυνος έχει όρεξη για κουβέντα και μου ανοίγεται στην πολιτικολογία του ποδαριού που τόσο βαριέμαι, οπότε και ακολουθεί ο εξής διάλογος.

-Πώς τα βλέπεις τα πράγματα; Χάλια ε;
-Εντάξει, θα δούμε (λέω για να αποφύγω τη συζήτηση)
-Δεν πάμε καλά. Όλοι είναι πουλημένοι.
-Τι να σου πω.
-Μόνο αυτός ο Παπαγιάννης τα λέει καλά. Τον βλέπεις;
-Όχι (λέω για να αποφύγω τη συζήτηση)
-Α, χάνεις. Τους τα λέει χύμα. Τους έχει ξεβρακώσει. Να τον βλέπεις.

Από κει και πέρα, τι να πει κανείς.

Anonymous said...

4.49, σε αυτή την πορεία βεβαίως θα πάμε. Εκεί όμως θα είναι δεύτερος στην ιεραρχία και συνδιοργανωτής ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κύριος Συνολάκης με το παπιγιόν του.

Anonymous said...

Εγώ πάντως αρκούμαι στο κίνημα Παπατζών. Θα πάω και την Πέμπτη που θα έχει καλό καιρό να μετρηθούμε πόσοι θα είμαστε.

Σούφρας said...

Οπως είπε και κάποιος πριν, ο Μάης του '68 έφερε την συντηρητικοποίηση στην Γαλλία. Αν θέλουμε βέβαια να είμαστε πιό ακριβείς, ναι μεν ο Μάης υπήρξε μία πομφόλυγα αλλά μαζί με το κίμημα στα αμερικανικά πανεπιστήμια κατά του πολέμου του Βιετνάμ κλπ κατάφερε να καταστήσει αριστερόστροφο το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού ημισφαιρίου την δεκαετία του '70. Εδώ γνωρίσαμε αυτήν την στροφή στην απολύτως εκφυλισμένη και διεφθαρμένη μορφή της που ακούει στο όνομα ΠΑΣΟΚ. Γενικά οι εξεγέρσεις σπάνια φέρνουν πρόοδο, μπορεί να ανατρέπουν ορισμένα στοιχεία του κατεστημένου γιά να τα αντικαταστήσουν με δικά τους (γαλλική, ρωσική επανάσταση κλπ). Σε αυτή την άκρως επαναστατική χώρα ήρθε να προστεθεί στα μέχρι τώρα επαναστατικά κινήματα της ορθόδοξης και άκρας αριστεράς και το 'κίνημα' των κολλατοπαπαγιάννηδων. Θα διαφωνήσω ότι πρόκειται περί κινήματος χαβαλέ, πρόκειται περί άκρως ιδιοτελούς κινήσεως που δίνει στον αρχιλιγούρη Παπαγιάννη και στον νάρκισσο (αξιωματικά, ως καλλιτέχνη) Κολλάτο λίγα ψιχία δημοσιότητος. Βέβαια στην ελληνική τζαμαχιρίγια όποιος και να φωνάξει θα έχει κάποιο δίκιο, ειδικά όταν έχει απέναντί του κλεπτοκράτες σαν τον Ακη, άεργες ψωνάρες χωρίς κανένα πολιτικό έργο σαν τον Πάγκαλο, άχρηστους σαν τον Καραμανλή, ηλιθίους εξουσιολάγνους σαν τον Γιωργάκη κοκ όταν στην Αγγλία μπαίνουν στην ψειρού και εκπίπτουν του βουλευτικού αξιώματος περιπτώσεις των 15.000 λιρών ή υποθέσεις σαν του Madoff εκκαθαρίζονται δικαστικά σε λίγους μήνες.

Anonymous said...

Γιά 40% πτώση του τζίρου παραπονείται ο παμπόνηρος Καρπενήσιος ιδιοκτήτης του "17" Φώτης Κρικζώνης. Ασε ρε Φώτη, αρκετά έχεις μασήσει. Με κάτω από 150 ευρώπουλα δεν καθαρίζει κανείς σε αυτήν την κιτσαρία της Λυκαβητού που έστησες γιά να φάει τα σκατά που σερβίρεις. Καλά καθόσουν στην Λέσχη Αμφιτρύων στην Βουκουρεστίου 17 που πίναμε τα ουΪσκάκια μας σε λογικότατες τιμές, καπνίζαμε τις πουράκλες μας και περνούσαμε φίνα, αλλά την ψώνισες και συ.

Anonymous said...

Mα ο Φώτης φίλε μου δεν είναι που την είδε και συγγραφέας και έχει πλέον κατακτήσει και τον χώρο των βιβλιοπωλείων;

Anonymous said...

Ο Άκης είναι έξω όταν έχει φάει το καταπέτασμα (το ίδιο και ο Αλογοσκούφης, ο Σιούφας κ.α.), ενώ κάποτε, σε μια ιστορία του, ο κακομοίρης ο Σεραφίνο είχε φυλακιστεί μόνο και μόνο επειδή "απαλλοτρίωσε" ένα μπουτάκι κοτόπουλο...

Anonymous said...

Να μειώσει τις τιμές πάραυτα ο γερο-Φώτης με τα κωλο-κοκταίηλ του, γιατί για δυο τρία γεύματα στο κωλομάγαζό του (που βρωμάει από την πελατεία του ύποπτα λεφτα και ιδρωμένες κοιλιές) χρειάζεσαι όσο βγάζει ένα μισθωτός ολόκληρο τον μήνα.

Anonymous said...

"Βαφή πέους" - άλλο ένα φρέσκο και σημαντικό search keyword. Mα τι διάολο μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο;;; Κανένας Λίβυος ψάχνει για λεύκανση;

Anonymous said...

ΕΤΕ και ο Παπαγιάννης?

Σούφρας said...

Καλά, γιά τον Φώτη δεν γεννάται θέμα, έχει μαζέψει τέτοια μπουμπούκια σε αυτό το τριτοκοσμικό lounge που αν ίσχυαν οι νόμοι περί αποδοχής προϊόντων εγκλήματος θα ήταν από τους λίαν δυνατούς κλεπταποδόχους μείζονος περιοχής πρωτευούσης. Γνωστά και τα συγγαρφικά του πονήματα, διαθέτω μάλιστα την Τέχνη του Κοκτεϊλ (ή κάπως έτσι) με ιδιόγραφη αφιέρωση, αν ενδιαφέρεται κανείς ας στείλει mail, το βιβλίο είναι σε πολύ καλή κατάσταση (αν εξαιρέσουμε έναν μικρό λεκέ από Angostura Bitters στην σελ. 44 που προκλήθηκε κατά την παρασκευή Pink Gin).


Και, on a more personal note, καλέ μου φίλε Βαψ, μήπως την ψώνισες και εσύ σαν τους κολλατοπαπαγιάννηδες; Ακου search keyword! Αυτά τα ψάχνουν οι μπλογκάρχαι που ενδιαφέρονται να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους. Μείνε συνεπής στις αξίες αυτού του μπλογκ σε εκλιπαρώ!

Anonymous said...

Κε Σούφρα, εννοείται ότι έχεις δίκιο ότι από πλευράς Παπαγιάννη και Κολλάτου είναι ιδιοτελής κίνηση. Προσωπικά όμως, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ένα πραγματικά cult κίνημα, γιατί τελικά έχει μάλλον σχέση με την οπτική γωνία από την οποία βλέπει κανείς τον γίγαντα Παπατζών και τον Κολλάτο.

Πού αρχίζει και πού τελειώνει η πολιτική ιδιοτέλεια του Παπατζών; Μάλλον εκεί που άρχισε και τελείωσε και η ιδιοτέλεια του πρόεδρου Βασίλη Λεβέντη. Άντε να χτυπήσει καλύτερα φράγκα αργότερα πουλώντας το. Μόνο και μόνο που σκέφτομαι ότι ήδη ο Παπατζόν θα το παίζει ρυθμιστής πολιτικών καταστάσεων και θα φαντασιώνεται βουλευτικό έδρανο, αξίζει να τον δω μαζί με Κολλάτο σε ρόλους Λένιν-Τρότσκυ.

Αλλά ακόμα και στη Βουλή να εκλεγεί ο Παπατζών αργότερα, αυτός μας μάρανε; Εδώ είχαμε τόσα χρόνια τεράστια φυντάνια στο κοινοβούλιο. Πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς με τον κατάλογο. Ας βγει κι ο Παπατζών στην τελική. Ένας πάνω, ένας κάτω...

Μόνο προς τα πάνω κινείται πια το άστρο του Παπατζόν. Τίποτα δεν τον σταματά. Μπορεί, αν είμαστε τυχεροί αργότερα,
ένας έντιμος δημοσιογράφος όπως ο Στέφανος ο Χίος να μπορέσει να σταματήσει την λαμπρή άνοδο του Μεγαρίτη δημοσιογράφου-ανταγωνιστή του, προσφέροντας (ως συνήθως) με τις τίμιες και ανιδιοτελείς αποκαλύψεις του τεράστιο έργο στην ενημέρωση μας.

Anonymous said...

Αληθεύει ότι έχει προσκληθεί ο Κολλάτος απόψε στο δελτίο του Χίου; Μακάρι, γιατί μόνο ο Στέφανος και ο γλόμπος δεν αρκούν για ένα τέλειο θέαμα.

Anonymous said...

Βαψ (αν είσαι εσύ 0 7:34 που μάλλον είσαι), συμφωνώ απολύτως ως προς το cult. Cult είναι όλο αυτό από την δική μας οπτική όμως που τα βλέπουμε και κρατάμε τις κοιλιές μας από το γέλιο. Από την πλευρά του Παπαγιάννη μόνο cult δεν είναι. Και μόνο οι πόζες με το αυτάρεσκο γελάκι την ημέρα της 'εκδήλωσης' αλλά και οι συνεχείς αυτοαναφορές στα δελτία που ακολούθησαν αρκούν γιά να πείσουν γιά του λόγου το αληθές. Αν και να σου πω δεν είχα κατά νου την πολιτική όταν μίλησα γιά ιδιοτέλεια (σιγά το πολιτικό ζώο τον Παπαγιάννη). Κερδίζουμε ψιχουλάκια (λούμπεν) δημοσιότητας και όπου μας βγεί. Κλασσικό παράδειγμα upward mobility. Αυτά τα φτωχά και αγράμματα παιδιά έχουν μεγάλη καύλα γιά οιουδήποτε είδους ανέλιξη, αυτή εξ άλλου είναι και η κινητήριος δύναμις των κοινωνιών. Οι άξιοι συνήθως κάτι καταφέρνουν, οι άλλοι γίνονται Παπαγιάννηδες προς μεγάλη μας τέρψη...

Anonymous said...

Χρόνια κρατά η αντιπαράθεση Χίου Παπαγιάννη, η σφοδρότητα της οποίας ξεπερνά την αντίστοιχη μεταξύ Ρουσόπουλου Χατζηνικολάου όταν και οι δύο μεγάλοι της δημοσιογραφίας μεγαλουργούσαν στο "Μεγάλο Κανάλι". Στην περίπτωσή μας έχουμε την αντιπαράθεση στα εύφορα χώματα (κυριολεκτικά) του EXTRA3, από τότε που ο Παπαγιάννης είχε τη θέση που έχει σήμερα η Τάνια Ιακωβίδου και σήκωνε το χέρι για να ζητήσει την άδεια του αρχιπαρουσιαστή Χίου για να πει δυο κουβέντες. Αργότερα, με την αποχώρηση του Χίου, ο Παπαγιάννης του είχε υποσχεθεί ότι τη σχέση τους θα την δέσει σε προσωπικό επίπεδο με άλυτο σφιχτό κόμπο μια κουμπαριά, υπόσχεση όμως που (όπως αναμενόταν) δεν τηρήθηκε από την Παπαγιάννικη πλευρά, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα σκαμπρόζικα που βλέπουμε τώρα, με αλληλοκατηγορίες για εκβιασμούς, ψυχιατρεία κλπ. Αλλά που είναι το περίεργο; Μιλάμε για δημοσιογράφους, οι οποίοι, σχεδόν στο σύνολό τους, έχουν λασκαρισμένες τις βίδες. Πότε τσακώνονται, πότε τα βρίσκουν, πότε ξανατσακώνονται κοκ. Εδώ ο Παπαγιάννης τα ξαναβρήκε με τον Χατζηνικολάου, με την Τάνια και πρόσφατα μόλις με τον Θανάση Μυλωνόπουλο, τον πρώην σύζυγο της Βόζενμπεργκ. Στον Χίο θα κολώσει;

V. said...

Όχι, δεν έγραψα εγώ το 7:34. Αλλά μιας και αναφέρθηκε ο Στέφανος Χίος έχω να δώσω άλλο ένα ενδιαφέρον search keyword (δηλώνοντας ταυτοχρόνως αδυναμία να καταλάβω την σχέση των διασκεδαστικών search keywords με αναγνωσιμότητες):

Xios piso apo vapsomalliades blogspot

Anonymous said...

Μήπως γνωρίζει κανείς γιατί το Μέγκα έχει δύο απεσταλμένους στη Λιβύη?

Anonymous said...

καλά εσύ πιστεύεις τώρα ότι ο σωτηρα΄κης ο Δανέζης ε΄΄ιναι πραγματικά στη Λιβύη έλα τώρα. Τον έδωσε στεγνά ο φίλος του ο Καραίσκος

Anonymous said...

ενώ θα έπρεπε να έχει έναν αλλά λέοντα, τον Σωτήρη Δανέση

ANTHRAX FOREVER said...

Κύριε Βαψομαλλιά καλησπέρα. Μου είπε ένας συμμαθητής μου στο λύκειο για αυτό το ωραίο βίντεο των ΕΤΕ που βάλατε και μπήκα στο μπλογκ σας για να το δώ. Είναι καταπληκτικό. Αν και δεν ακούω hip hop αλλά heavy metal, το κομμάτι αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Τα σπάει. Μου είπε επίσης ο συμμαθητής μου, ότι ο Σ.Κ. που σας το υπέδειξε είναι το είδωλό μου, ο Σάββας ο Κωφίδης, με τον οποίο μου είπε ότι είστε πολύ φίλοι και κάνετε παρέα και βγαίνετε έξω και μαζί συχνά. Είναι αλήθεια; Πείτε μου ότι είναι αλήθεια please!!!!

ΥΓ Αν θέλετε να σας δώσω τη διεύθυνσή μου στο Facebook να με κάνετε Add. Μου αρέσει πολύ το μπλογκ σας.

Anonymous said...

Άμα μιλάει έτσι για τους φίλους του ο Καραίσκος ας σκεφτούμε τι θα λέει για τους εχθρούς του.

Σούφρας said...

Βαψ, είναι απλό: τα keywords καταδεικνύουν την τάση. Ο μπλογκάρχης δεν έχει παρά να εκμεταλλευτεί αυτήν την πληροφορία και να αυξήσει τις επισκέψεις με την δημιουργία ανάλογων αναρτήσεων. Ενα εργαλείο είναι όπως οι δημοσκοπήσεις (δεν είπαμε τώρα να ανεβάσεις ποστ με βαφές πεών αλλά κατάλαβες)...

Να και το πλήρες άρθρο του Βήματος γιά τα επώνυμα στέκια που εγκαταλείπουν οι πολιτικοί ταγοί μας. Δύο παρατηρήσεις: Ο ιδιοκτήτης του 18 στην Σουηδίας είναι και αυτός ένας ...Γιάννης Παπαγιάννης και κάπου αναφέρεται η Βαλαωρίτου:

"Ο φόβος... του καφέ

Οι πολιτικοί εγκατέλειψαν τα στέκια τους. Για «λόγους ασφαλείας», όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, αλλά και από τον φόβο μήπως προπηλακιστούν από διάφορα άτομα (κυρίως οργανωμένα σε διάφορα περιθωριακά σχήματα), τα οποία γνωρίζουν πού ακριβώς συχνάζουν. Για παράδειγμα, οι καφετέριες στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου παραμένουν εδώ και αρκετούς μήνες (μετά τους προπηλακισμούς που υπέστησαν ορισμένοι πολιτικοί που έπιναν τον καφέ τους ή γευμάτιζαν εκεί) χωρίς πολιτικά πρόσωπα (και λόγω της αλήτικης - και παράνομης - πρακτικής του γνωστού λιγδάμπουρα και νυν συγκεντρωσιάρχη να φωτογραφίζει ότι κινείται να συμπληρώσω εγώ). Αλλά και οι πολίτες παραμένουν μακριά από αυτά τα στέκια, εξαιτίας του ίδιου φόβου που έχουν και οι πολιτικοί. Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να είναι οι λεγόμενες «παράπλευρες απώλειες»."

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=386689&ct=32&dt=27/02/2011

Anonymous said...

Και σε ποιους δεν άρεσε το βίντεο των ΕΤΕ.

Anonymous said...

Κάπου είχαμε διαβάσει ότι και ο Γιάννης Παπαγιάννης δεν επισκέπτεται συχνά την Βαλαωρίτου. Πάει, θα κλείσει ο Jimmy's Βασδέκης. Έχει δουλειές, λέει, ο δημοσιογράφος γιατί ετοιμάζει εφημερίδα. Εφημερίδα που "θα τσακίσει κόκαλα" σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανθρώπων του τύπου.

Anonymous said...

Καταλληλότερος από τον Φιλιππο είναι αυτός για να ηγηθεί μηχανοκίνητης πορείας διαμαρτυρίας.

Anonymous said...

Οι κωλοτούμπες του Παπαρογιάννη, όπως και οι εκβιασμοί του, είναι διάφανες. Είπαμε να κάνουμε πλάκα με το missing link - αν ζούσε την εποχή του Δαρβίνου, ο φουκαράς ο Charles θα αποδείκνυε τη θεωρία του πανεύκολα - αλλά όχι και βουλευτής. Τουλάχιστον οι άλλοι γνωστοί γραφικοί που έχουν εκλεγεί έχουν και ένα επίχρισμα επιστημοσύνης. Ο Παπαρογιάννης τι να προβάλλει? "Πως να κάνετε μικροεκβιασμούς και κωλοτούμπες μέχρι να γίνετε συστημικός"?

Anonymous said...

Μα ο Παπαγιάννης δεν είναι πολιτικός επιστήμων; Πτυχιούχος μάλιστα; Και επίσης και ένας ικανότατος δημοσιογράφος θα πρόσθετα. Γιατί ο Γιάννης Δημαράς και όχι ο Παπαγιάννης;;;

Σ.Καζαντζίδης said...

http://www.youtube.com/watch?v=sld-ajLZekI&feature=related

Anonymous said...

Ναι, είναι τόσο πολιτικός επιστήμων όσο κι ο Καραϊσκος. Μήπως τους πείραξε η μπογιά?

Anonymous said...

Νομίζω ότι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης ΟΛΩΝ των μηχανοκίνητων πορειών είναι αυτός. Προτείνω να προσκληθεί πάραυτα προκειμένου να ηγηθεί της επόμενης προγραμματισμένης μηχανοκίνητης πορείας.

Anonymous said...

Aς αφήσουμε τις υπερβολές. Ο Σωτήρης Δανέζης βρίσκεται στη Λιβύη και μάλιστα κάνει και πολύ καλή δουλειά.

Anonymous said...

Αυτός μάλιστα!!! Αυτός που ανέβασε ο Σ (σύντροφος?) Καζαντζίδης άμεσα στη Βουλή. Ποιός κοτοπουλάς από τα Μέγαρα? Έεεεεεεεεελααααααα κοτοπουλά κερατάάάάάάάά (που λέει κι ο φιλόσοφος Blackman)

Anonymous said...

Ρε συ 8.30, ο Πάγκαλος που μας μοστράρισες είναι ήδη βουλευτής.

Anonymous said...

Καλώς ή κακώς αυτό που τελικά μετράει είναι ότι ο Παπαμπριγιάννης είναι ο εισαγγελάτος του σήμερα.

Το σενάριο να γλυτώσουμε από την και πολιτική του παρουσία στο μέλλον, συγκεντρώνει κατ' εμέ λίγες πιθανότητες.

Ο έλλην Κριστοφερ Λη εχει όλες τις αρετές που απαιτούνται στην σημερινή Ελλάδα για να πας "μπροστά".

More Charcoal please. said...

http://www.youtube.com/watch?v=VwuzCwrbrwQ

Anonymous said...

Η μόλις τριών μηνών γαλλίς υπ.εξ. Alliot-Marie την έκανε με ελαφρά λόγω των στενών σχέσεών της με το μπεναλίδικο καταντροπιάζοντας την κυβέρνηση Νικολά. Το δικό μας καθυστερημένο με το φωτο-άλμπουμ στο τσαντήρι υπό την διεύθυνση του ψυχοπαθούς που κουνούσε την μυγοσκοτώστρα όπως ο Κάραγιαν την μπακέτα σφυρίζει αδιάφορα. Beati pauperes spiritu όπως έλεγε ο τεράστιος Ματθαίος (ο ευαγγελιστής)...

Anonymous said...

Μου προξενεί λιγότερη αποστροφή η συμμετοχή του Παπαγιάννη στην ενεργό πολιτική από ό,τι της Όλγας Κεφαλογιάννη, του Μιλκου του Καραμανλή και λοιπών. Μπορεί κι ο ίδιος να ήταν παιδί πολιτικού αλλά ανδρώθηκε το αρβανιτόπαιδο αυτό στον δύσκολο τομέα του ιδιωτικού, τηλεοπτικού ανταγωνισμού. Εκεί που άλλοι φάγαν τα μούτρα τους με ό,τι σημαίνει αυτό. Συνεπώς, στην τέχνη του εφικτού ίσως να ήταν αποτελεσματικότερος από τους αποδεδειγμένα περιορισμένης ευφυίας Μίλκο και Όλγα και Κωστάκη.
Προσέξτε πριν γαμοσταυρίσετε αυτό μου το σχόλιο. Η αξιολόγησή για το πρόσωπο του είναι συγκριτική, όχι απόλυτη.

Anonymous said...

8:51 αντιλαμβάνομαι το πνεύμα σου και συμφωνώ. Να σου εκμυστηρευτώ μάλιστα ότι την Ολγα επιθυμώ διακαώς να την ρίξω στο κρεβάτι - με πολύ βία όμως, μέχρι αίματος, αν και απεχθάνομαι τις τριχωτές και δη τις κρητικές (μην σου πω και τον Μίλκο, καίτοι μη μερακλής στην περίπτωσή του θα έκανα μία εξαίρεση)...

Anonymous said...

και ο καραίσκος και ο καραισκος

Στάσου!!Κόλυβα... said...

http://www.youtube.com/watch?v=F4CeS1PxVRA

Θανάσης ο βίαιος said...

Εγώ το ομολογώ. Τρέφω ερωτικά αισθήματα και προς τον Μίλκο. Ω, μα ναι! Αν και άνδρας και καθόλου μερακλής, δεν ξέρω, πώς να το πω, αυτός ο Μίλκος, αυτός ο λεπτεπίλεπτος άνδρας, μου δημιουργεί κάποιους περίεργους πόθους. Θεέ και Κύριε! Τι μπορεί να συμβεί καμιά φορά σε έναν άνδρα!

Anonymous said...

Θανασάκη αγορίνα μου, άσ' τα σάπια. Στην ουρά γιά το τρυφερό κωλαράκι του Μίλκου όπως όλος ο κόσμος, προηγούμαι (9:02)!

Anonymous said...

Πόθοι στα στάχια (της Γλυφάδας).

Anonymous said...

Τι να κάνουμε φίλε. Αυτός ο Μίλκος είναι σκέτη ψωλανάφτρα (και ΔΕΝ είμαι μερακλής, το ξαναλέω).

Anonymous said...

Εγώ δεν θα έλεγα όχι και για ένα πέρασμα στον κύριο Γιάννη.

Anonymous said...

Πάντως με τούτα και με κείνα σκέφτομαι και τον Σωτήρη Δανέζη εκεί στη Λιβύη. Κλεισμένο σε κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό (την τοποθεσία του οποίου δεν μπορεί να αναφέρει γιατί είναι μυστικό). Μέσα στην πίεση της δουλειάς, μέσα στον τρομερό κίνδυνο, δεν θα είναι καθόλου περίεργο να αναπτυχθεί κάποιος έρωτας με ντόπιο κορίτσι. Και να μείνει εκεί ο Σωτήρης, όπως σε μια αντίστοιχη περίπτωση έμεινε στο Κάιρο, παρατώντας τη δουλειά της, και η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Σαββούλα Λιάτσου.

Anonymous said...

Δημοσιογράφος που διατηρούσε προνομιακές σχέσεις με τη ΝΔ και αρθογραφούσε σε μεγάλη και έγκυρη εφημερίδα "της παρατάξεως" (γέλια) μου έλεγε ότι, όταν αποφάσισε να κάνει εκπομπή στο τότε Κ29, τον πλησίασε ο κυρ Γιάννης και του είπε: "Πρόδωσες την παράταξη! Δεν θέλω να σε ξέρω!".

Ο δημοσιογράφος σκούπισε τα μάτια και συνέχισε τα επόμενα χρόνια τον καλό αγώνα της επιβίωσης, παρά τα πυρά του πατέρα του Μίλκου.

Anonymous said...

Εννοείς σκούπισε το πρόσωπο του από τα σάλια του -και καμακιστή- κυρ Γιάννη.

Anonymous said...

Ναι, που να πάρει. Φτύνει πολύ ο κυρ Γιάννης όταν μιλάει.

Anonymous said...

Εδώ που τα λέμε, και ο κυρ-Γιάννης πρέπει στα νιάτα του να υπήρξε ψωλανάφτρα. Διακρίνει κανείς υπολείμματα τσακπινιάς στο βλέμμα, στο χαμόγελο, στην αλλόκοτη εκφορά του λόγου που είναι μείγμα λαρυγγικής και ένρινης...

Anonymous said...

Θα ήθελα να μας πει ο Καραϊσκος, εάν πράγματι έχει πληροφόρηση, για τον Δανέζη. Πώς ξέρει ότι δεν βρίσκεται στη Λιβύη?

Anonymous said...

Φίλε δεν μπορεί μεγάλο κανάλι να λέει μπαρούφες ότι ένας απεσταλμένος του βρίσκεται στη Λιβύη και αυτός να βρίσκεται αλλού. Καλά, να πει ο Καραισκος. Αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει.

Anonymous said...

Πάντως, αν ο Σωτήρης βρίσκεται όντως στην Λιβύη, κάτι μου λέει ότι θα στέλνει τα έγκυρα ρεπορτάζ του από κάποιο από αυτά τα μέρη της διακεκαυμένης ζώνης.

Anonymous said...

Πάντως είναι ωραίος άντρας ο Δανέζης. Έχω ακούσει ότι έχει και μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες.

Anonymous said...

O Παπαχριστόπουλος, ο γραφικός γιατρός με τους γιακάδες απλωμένους πάντα έξω από το σακάκι, δήλωσε ότι "όλοι είμαστε έξω από τα Λιβύη, στα σύνορα". Να εννοούσε άραγε και τον Σωτήρη Δανέζη;

Anonymous said...

Ωραίος άνδρας μπορεί να είναι, αλλά το θέμα μας είναι αν είναι ωραίος και έντιμος δημοσιογράφος.

Anonymous said...

Και εγώ έχω ακούσει ότι ο Σωτήρης είναι μεγάλο καμάκι. Δεν αφήνει να πέσει κάτω τίποτα. Έχει δημιουργήσει πάντως μεγάλο φθόνο λόγω των επαγγελματικών και ερωτικών του επιτυχιών. Υπάρχουν πολλοί που τον ζηλεύουν γι αυτά.

Anonymous said...

Πάντως ο Χίος ξεπέρασε τα όρια απόψε και θέλω να τον καταγγείλω. Έφτασε μέχρι του σημείου να αφήσει υπονοούμενα ότι ο Δρούτσας είναι poofter, ότι δηλαδή θεωρητικά θα μπορούσε να του αρέσει και ο Μίλκος.

Anonymous said...

Οι ωραίοι είναι και έντιμοι. Δείτε ας πούμε και τον Καραϊσκο.

Anonymous said...

Καλά, 11:00. Αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο, θα μου επιτρέψεις να σου πω. Εδώ ο Μίλκος αρέσει και σε μας που δεν είμαστε poofters.

Anonymous said...

Ωραίο παιδί ο Σωτήρης. Ωραίος όμως και ο Μιλτιάδης.

Anonymous said...

Πάντως στον Σωτήρη εμπνέει η φάτσα του. Είναι από τους λίγους δημοσιογράφους που εμπιστεύεται κανείς μόνο και μόνο λόγω φάτσας. Δείχνει έντιμη φάτσα. Γι αυτό πρέπει να εμπνέει και τις γυναίκες ο Σωτήρης.

Anonymous said...

O Μίλκος είναι λίγο πιο ωραίος από τον Σωτήρη.

Anonymous said...

Ο Σωτήρης Δανέζης αυτές τις μέρες είναι έλληνας του εξωτερικού (ΕΤΕ)._

Anonymous said...

Αλλου είδους ομορφιά αυτή του Μιλτιάδη. Διότι μπορεί μεν ο Σωτήρης να εξάπτει τα πάθη στο ωραίο φύλο, αλλά ο Μιλτιάδης μας έχει υγράνει όλους όπως αδιάψευστα προκύπτει από τα παραπάνω σχόλια. Μεγάλο πράγμα αυτό, να εκπέμπεις δηλ. έναν ερωτισμό που απευθύνεται και στα δύο φύλα, έναν πανανθρώπινο, αδιαπραγμάτευτο ερωτισμό χωρίς στεγανά. Ακαταμάχητος λοιπόν ο Μίλκος στον τομέα αυτό (στα μάτια μου τουλάχιστον).

Anonymous said...

Η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές λένε θριαμβευτικά οι γαλάζιοι. Χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουμε το βεληνεκές των τρεχόντων υπουργών, δεν έχω λόγο να δυσπιστώ. Ομολογώ, δε, ότι η ιδέα ορκωμοσίας κυβέρνησης με το γνωστό τρενάκι που θ'ακουμπάει την πλάτη του μπροστινού του ο Λυκουρέντζος, ο Μαρκόπουλος, ο Μίλκος και η Όλγα αρχίζει και με γοητεύει επικίνδυνα.

Anonymous said...

Καλά ο Μίλκος είναι εκτός συναγωνισμού. Προχθές που τον πέτυχα σε ένα μπαρ, με εντυπωσίασε η σπιρτάδα που απέπνεε ο Μίλκος. Και είχε κι αυτός τα τυχερά του στο μαγαζί. Είναι "συμπαθητικό" παιδί ο Μίλκος. Μιλούσα με μια πιτσιρίκα που με το που τον είδε άρχισε να λέει τα "καλύτερα". Συμπαθητική φάτσα ο Μίλκος.

Φυσικά έβαλα τα δυνατά μου για να να την ηρεμήσω. Προσπαθούσα για κανα τρίλεπτο να την πείσω να πάει να ρίξει το ποτό της στο κεφάλι του (να ηρεμήσει βρε αδελφέ), αλλά δεν τα κατάφερα γιατί δεν ήταν τόσο ντίρλα η νεαρά. Δεν πειράζει.

Anonymous said...

Παιδιά, θα παρακαλούσα να αλλάξουμε θέμα. Εχω ήδη αρχίσει να φαντασιώνομαι βραδιά με Ολγα και Μίλκο στο κρεβάτι μου και θα την πληρώσει η Βουλγάρα οικιακή βοηθός (τις παλιές, καλές, μέρες την "πλήρωνε" η Ελληνίδα, αλλά αυτά πέρασαν ανεπιστρεπτί).

Anonymous said...

Να μια ωραία ερώτηση: Αν ο Μίλκος, αυτή η χαρισματική φυσιογνωμία, δεν ήταν γιος του κυρ Γιάννη, τί δουλειά θα έκανε; Ή τέλος πάντων θα του πήγαινε σαν φάτσα να κάνει;

Anonymous said...

11:28 σχετικό το ερώτημα. Εξαρτάται από την κοινωνική καταγωγή. Αν πχ ήταν από τα δυτικά προάστια εύκολα τον βλέπω μπάρμαν στο Μπουρνάζι ή αγωνιζόμενο ηθοποιό σε σήριαλ Παπακαλιάτη αν η οικογένεια ήταν περιορισμένων πόρων. Αν ο μπαμπάς το φυσούσε συνιδιοκτήτη καφετέριας (ο συνεταίρος θα δούλευε εννοείται, η συμμετοχή θα περιοριζόταν στην οικονομική συνεισφορά του μπαμπά). Αν ήταν Β.Π., κανένα City γιά τις γνωστές κωλοσπουδές και τράπεζα ή πόστο σε εταιρεία (και στις δύο περιπτώσεις κολλητών του μπαμπά) όπου όλη η εργάσιμη μέρα θα αφιερωνόταν σε χαλβάδιασμα στο τηλέφωνο και συννενοήσεις γιά την βραδινή έξοδο (ότι κάνει και τώρα δηλ χωρίς το επίχρισμα του "πολιτικού").

Anonymous said...

Eγώ την ομορφιά του Μίλκου την συγκρίνω με την ομορφιά του Μπίλυ Μπο. Μια ανδρόγυνη ομορφιά. Ίσως να του ταίριαζε καριέρα ράφτη ή στυλίστα του Μίλκου.

Anonymous said...

Ίσως και έσκορτ. Γιατί, ο Μάξιμος (που τον έχουμε ξανααναφέρει) είναι πολύ καλύτερος;

www.maximosescort.com

Anonymous said...

Οι ρεπόρτερς από άποψη ομορφιάς κατατάσσονται ως εξής:

1. Καραϊσκος
2. Δημήτρης Τάκης
3. και καταιδρωμένος ο Δανέζης

η γνώμη μου

Anonymous said...

Εγώ πάλι γκρουμ τον φαντάζομαι. Με καπελάκι και στολή και αυτό το μόνιμο χαμόγελο που, είμαι σίγουρος, θα κέρδιζε τους πελάτες.

Anonymous said...

Για όσους τυχόν ανησυχούσαν (!) που πήγε η κυριακάτικη εκπομπή του Τράγκα στο Kontra, να ενημερώσουμε ότι η εκδοχή του δημοσιογράφου είναι ότι το κανάλι δεν μπορούσε να πληρώσει τα συμπεφωνημένα. Κατά μία άλλη εκδοχή βέβαια, η εκπομπή (για όσους την πήραν είδηση) δεν είχε από το τηλεοπτικό κοινό την δέουσα ανταπόκριση.

Anonymous said...

Ναι. Νομίζω ότι ο φίλος που μίλησε για γκρουμ είχε την πιο ταιριαστή ιδέα. Γκρουμ αμερικάνικου τύπου. Θα ήταν τέλειος!

Anonymous said...

ο Καραϊσκος είναι ο μαξιμος ο έσκορτ?

Anonymous said...

Φίλε διαφωνώ. Οχι και Μπίλυ Μπο ή Λάκης Γαβαλάς ο Μίλκος μας. Στυλίστας ή μόδιστρος να μας έλεγες ο Αρης να σου πω ναι. Αλλά όχι ο Μίλκος. Του Μίλκου του αρέσουν τα κορίτσια, είναι σαφές νομίζω αυτό. Η ιδιομορφία εδώ είναι ότι είναι τόσο Μίλκος που αρέσει (πολύ) στους άνδρες. Επί ξυρού ακμής λοιπόν ο Μίλκος. Φανταστείτε να γίνει καμμία στραβή ,να ψάχνουν αποδιοπομπαίο τράγο με όλα αυτά που γίνονται και να βρεθεί κατά Κορυδαλλό μεριά. Η χαρά του κωλομπαρά.

Anonymous said...

Milkos=lift boy

Anonymous said...

ο Δημήτρης Κόκοτας?

Anonymous said...

Η μάμυ, η Σόφη, τον έχει σταυρώσει τον Μίλκο να παντρευτεί. Τι αυτοκίνητα του τάζει, τι ελικόπτερα, τι διακοπές στα Πουκέ(τ), αυτός εκεί. Βράχος. "Ο Μίλκος δεν είναι για χόρταση μαμά. Ανήκει σε όλες", απαντά μονότονα ο σπουδαίος αυτός γιόκας.

Anonymous said...

Ο Αρούλης εμένα μου κάνει για προπονητής τένις. Ατσαλάκωτη χωρίστρα και όλη τη μέρα με σορτσάκι και ρακέτα.

Anonymous said...

Εγώ πάλι γκρουμ μπορώ να δω μόνο τον Δημήτρη τον Αβραμόπουλο. Δεν νομίζω να υπάρχει πιό κατάλληλος.

Anonymous said...

11:59 αν είναι κωλαράτο το σορτσάκι μέσα.

Anonymous said...

Παντρεύτηκε νομίζω και η κόρη της Μπουμπούς, η Φαίη Μπαρμπαλιά (νόστιμο κοριτσάκι) και πάει μια ακόμη καή νύφη για τον Μίλκο. Την ήθελαν τη Φαίη και ο κυρ Γιάννης και η μαμά. Αλλά βλέπεις ο Μίλκος ήταν τότε ερωτευμένος με την λαϊκή Γιαμπουρά (που είχε και πρόβλημα στο μάτι). Τούρκος ο Γιάννης από τα καμώματα του Μίλκου. "Μα δεν θα βάλει ποτέ μυαλό αυτό το παιδί βρε Σόφη;", έλεγε με νεύρα πολλά στη σύζυγό του ο μπαρμπα Γιάννης.

Anonymous said...

Πάντως μην κάνετε όνειρα υγρά. Άρης και Μίλκος δεν φοράνε πια κωλαράτα σορτσάκια. Αυτά συνέβαιναν την δεκαετία του 80. Σορτσάκια στενά και κοντά, σαν εκείνα που φορούσε στη σειρά "Στο Κάμπινγκ" εκείνος ο κοντός φαλακρός κουνιστός που την έπεφτε στον Καλογερόπουλο. Τώρα και τα δύο αυτά αγόρια, όταν φοράνε κοντοβράκια, προτιμούν βερμουδίτσες. Με πουκάμισο έξω ή πόλο σε παλ χρώματα με τους γιακάδες σηκωμένους και loafers στα ποδάρια.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

βλέπε και μουντιάλ 1982

Anonymous said...

Καραϊσκο, για πες μας πραγματικά. Έχεις συνεργαστεί με τον Σωτήρη; Πώς ξέρεις ότι ΔΕΝ είναι Λιβύη; Απάντησε σε παρακαλώ σοβαρά, με το χέρι στην καρδιά.

Anonymous said...

O κυρ Γιάννης πράγματι είναι και καμακιστής. Τζοβενομάχιμος, παρά τα χρόνια του. Είχε γνωρίσει μια γνωστή μου σε ένα γεύμα παλιότερα και είχε βάλει έναν παραβοηθό του (μέσω του οποίου την είχε γνωρίσει) να τη βολιδοσκοπεί συνέχεια για να ξαναβγούνε και επισημαινοντας του να της πει ότι "ενδιαφέρει τον υπουργό".
"Του έτρεχαν τα σάλια του παλιόγερου" μου είπε η γνωστή. Μάλλον κυριολεκτούσε.

Anonymous said...

φορούσαν loafers στο μουντιάλ του 82?

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

Οπως ξέρουμε ο Δανέζης έχει κάνει ΚΑΛΟ γάμο με ενα απο τα τελευταία Θύματα που κυκλοφορούσε ελέυθερο στην Αθήνα.
Σιγά μην παίζει τον κώλο του.
Κάπου θα είναι στη λιβύη ή στα σύνορα,ή στο Χαλάνδρι, οπου θα παρέχεται και πρωινό στο κρεβάτι.Δεν πέφτουν παντού βόμβες.Ελάτε τωρα

Anonymous said...

Πάντως ήταν και κατά κυριολεξία του καμακιού ο κυρ Γιάννης. Δεινός ψαροντουφεκάς γαρ. ή τουλάχιστον έτσι έλεγε. Τώρα ο Μίλκος τρώει έτοιμο το χταποδάκι. Δεν ξέρει να το τσακώνει με το ψαροντούφεκο, τη μάσκα και το βατραχοπέδιλο.

Anonymous said...

Με ποια λες;

Anonymous said...

Άρα Καραϊσκο υποθέσεις κάνεις. Δεν ξέρεις κάτι από έγκυρη πηγή. Σωστά;

Anonymous said...

Αν τα διαβάσει όλα αυτά ο κυρ Γιάννης θα σας σκοτώσει με ψαροντούφεκο. Φορώντας και την θαλάσσια μάσκα, όπως φοράνε κουκούλες οι αναρχικοί, για να μην τον αναγνωρίσετε.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

στη μαλτα είναι τελος

Anonymous said...

Τη Μίνα Βάρσου λέει φαντάζομαι. Αν και νομίζω ότι χώρισε. Νομίζω ότι τα χε (τα χει;) με την ηθοποιο τη Σιγάλα

Anonymous said...

Καλά ρε Καραϊσκο. Και δεν φοβάται το κανάλι το σκάνδαλο; Να λέει ότι o απεσταλμένος του είναι στη Βεγγάζη και ο άλλος να βρίσκεται στη Μάλτα;

Anonymous said...

Μπα δεν μπορεί να βάλει πια μάσκα ο κυρ Γιάννης. Θα πνιγεί από τα σάλια του.

Anonymous said...

12:17 λες μαλακιες,,,καμμια σχεση με σιγάλα ξεκολλα

Anonymous said...

Σαν να είχε δίκιο ο Παπαχριστόπουλος. Στη Μάλτα βρίσκεται και η Καρχιλάκη;

Anonymous said...

O δανέζης ρε παιδιά έχει πάει σε όλα τα επικίνδυνα σημεία του κόσμου. Απόδειξη η εκπομπή του στο Μέγκα. Τι πρόβλημα θα είχε να πήγαινε μέχρι τη Λιβύη; Η δουλειά του είναι.

Anonymous said...

o από πάνω είναι ο δανέζης

Anonymous said...

Καραίσκο, αυτό που λες είναι πολύ χοντρό. Μιλάμε για απάτη αντίστοιχη με αυτή που είχε γίνει με Αφγανιστάν-Πακιστάν. Θα πέσει μεγάλο γέλιο αν είναι αλήθεια. Με το χέρι στην καρδιά; Το υποθέτεις ή έχεις γνώση σίγουρα ότι είναι στη Μάλτα;

Anonymous said...

πρώτη φορά είναι;;Και ο Ευαγγελάτος το χει κάνει αυτό με ρεπόρτερ του,στο Ιράκ.
Ο δανεζης πρέπει να πήγε Λιβύη σήμερα,άλλα σε ξενοδοχείο μακριά απ τα μέτωπα.Πίνει κορόνες και βλέπει αλτζαζίρα. Δεν έχει βγεί καθόλου έξω μιλάμε.

Anonymous said...

αρε πανε θρυλικοί ρεπορτερς της παλιας εποχής, σαν τον Συνοδινό στην ΕΡΤ και το ιρακ το 90

δανεζηδες και καραισκοι

Anonymous said...

Ο Δανέζης δήλωσε όχι μόνο ότι είναι στη Λιβύη, αλλά και ότι βοηθά την επανάσταση εγκαταστημένος σε πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό με στόχο την ελεύθερη ενημέρωση και ευρύτερα την ελευθερία. Δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα στον αέρα. Ο Δανέζης δεν είναι ούτε Μάκης ούτε Ευαγγελάτος.

Anonymous said...

Εγώ πιστεύω ότι ο Σωτήρης Δανέζης είναι σίγουρα στη Λιβύη.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

εγω φίλε σε μαγαζί δουλεύω ταμείο...
δεν είμαι ρεπόρτερ.Αλλα αν ήμουν ρεπόρτερ, δεν θα πήγαινα λιβύη για να παίξω το κωλαράκι μου για το Κώλομέγκα...

Anonymous said...

καλά έγραψε ο τσαγκαρουσιάνος στο τελευταίο του editorial ότι στα blogs μόνο πίκρα βγαίνει του ενός δημοσιογράφου για τον άλλον και ποτέ η αλήθεια.

Anonymous said...

Και η χαρά του ρεπορτάζ, της περιπέτειας και της ανάδειξης της αλήθειας βρε Καραισκο?

Anonymous said...

Ναι μωρέ στη Λιβύη είναι. Ο απεσταλμένος της ΝΕΤ γιατί είναι; Αφού είδα ρεπορτάζ σήμερα που κι αυτός ήταν στον πειρατικό σταθμό της ελευθερίας στη Βεγγάζη.

Anonymous said...

Με αυτά που λέει ο Καραίσκος αποδεικνύει ότι τελικά δεν έκανε για δημοσιογράφος. Αντιμετώπιζε τη δημοσιογραφία ως αγγαρεία. Η δημοσιογραφία όμως είναι κυρίως πάθος.

Anonymous said...

Ναι μωρέ στη Λιβύη είναι. Ο απεσταλμένος της ΝΕΤ γιατί είναι; Αφού είδα ρεπορτάζ σήμερα που κι αυτός ήταν στον πειρατικό σταθμό της ελευθερίας στην πλατεία Κολιάτσου.

Anonymous said...

Ποιος έχει πάει απεσταλμένος της ΕΡΤ; Ξέρει κανείς αν ο ΑΝΤ1 έχει στείλει στη Λιβύη εκείνον τον βαψομαλλιά τον Νικόλα Βαφειάδη;

Anonymous said...

ποια περιπέτεια και ποιά αλήθεια ρε φίλε;;Γραφείο τύπου του ΝΑΤΟ το χουν κάνει τα μουνιά εκεί.Δελτία τύπου της αμερικανικης πρεσβείας διαβάζουν.Που σχημάτισαν άποψη τα τσογλάνια για την επανάσταση;Απ το 4 seasons;;
Σκατά θα γίνει η Λιβύη μετα Καντάφι.Ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε Λίβυους τώρα.

Anonymous said...

Έχουμε ήδη έναν. Και μάλιστα κάνει και μπριγιαντιναρισμένη χωρίστρα ενώ τελευταία οργανώνει και πορείες διαμαρτυρίας.

Anonymous said...

Ο Σκάι γιατί δεν έστειλε τη Μπάρμπι στην Τρίπολη; Μήπως δεν άφησε ο μπαμπάς;

Anonymous said...

Θα πήγε στη δική μας Τρίπολη στην Αρκαδία. Τί Λωζάνη, τί Κοζάνη

Anonymous said...

Οι χάρτινες καρδιές του Πουλόπουλου, δεν ξέρω αν το ξέρετε, αλλά είναι το αγαπημένο τραγούδι του Δανέζη.

Anonymous said...

Μηπως δημιουργηθεί φλερτ Δανέζη Καρχιλάκη τώρα που βρίσκονται υπό πίεση και οι δύο στη Βεγγάζη?

Anonymous said...

Και για μένα ο Μίλτος εκπέμπει έναν αδιαπραγμάτευτο ερωτισμό χωρίς στεγανά. Και σας βεβαιώνω ότι ούτε εμένα μου αρέσουν οι άνδρες.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=T3lqJQvjISY

Anonymous said...

Ωραίος ο υποψήφιος δήμαρχος. Όλοι οι σύγχρονοι δήμαρχοι χρησιμοποιούν τα νέα μέσα, youtube, facebook κλπ. Μεγάλη πρόοδος αυτή.

Anonymous said...

η καρχιλάκη είναι υστερω και μπάζο

Anonymous said...

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΡΣΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ....ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΝ ΚΑΤΙ ΜΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ CIAD

Σούφρας said...

Επιθυμώ να επιστήσω την προσοχή στους φίλους του μπλογκ σε ένα τεχνικό θέμα που πρόσφατα υπέπεσε στην αντίληψή μου: Τα LSOs (Local Shared Objects) που είναι κάτι σαν super cookies και συγκεντρώνονται από τον flash player που όλοι συνεχώς χρησιμοποιούμε σε ανύποπτο μέρος του σκληρού δίσκου. Αυτά συνεχώς καταγράφουν τις ιντερνετικές μας συνήθειες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Το αποτέλεσμα είναι να νομίζει κάποιος ότι ο σκληρός του δίσκος είναι καθαρός μετά από κάποια διαγραφή cookies, αυτό όμως δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα γιατί όπως είπαμε αυτά εγκαθίστανται αλλού και η κατασκοπεία συνεχίζει ερήμην του. Ενα άριστο εργαλείο γιά την διαγραφή των LSOs είναι το Better Privacy που διατίθεται σαν add-on γιά τον Firefox. Το χρησιμοποιώ εδώ και 10 μέρες με άριστα αποτελέσματα και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Την πρώτη φορά που σκάναρε τον σκληρό μου ανακάλυψε περί τα 700 (!) LSOs που είχαν εγκαταστήσει οι κουφάλες εταιρείες στον αγαπημένο μου υπολογιστή. Εκτοτε (και μετά την διαγραφή τους) μαζεύει 7-10 σε κάθε session τα οποία διαγράφει. Δυστυχώς μόνο γιά τον Firefox μπορώ να μιλήσω γιατί αυτόν συνήθως χρησιμοποιώ, υποθέτω όμως θα υπάρχουν αντίστοιχα εργαλεία και γιά τους άλλους browsers.

Anonymous said...

Ευχαριστούμε Σούφρα για την πληροφόρηση. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά θα δουν οι εταιρίες λχ αυτή την συνεχή ενασχόληση με τον Μίλκο και ποιος ξέρει τι θα σκεφτούν.

Θα ήθελα μάλιστα, μια που το έφερε η κουβέντα (!), να προτείνω σε όποιον ξέρει από αυτά τα facebook κλπ. να ανοίξει έναν πειραματικό λογαριασμό "άνδρες φίλοι Μίλκου" μήπως και μετατραπεί σε μια όμορφη φωλιά συγκέντρωσης πολλών ομοϊδεατών.

Νόνη said...

Θέλω να δηλώσω ότι θέλω να τον πιω σαν δροσερό Μίλκο, να τον γλείψω σαν γευστικό γλειφιτζούρι. Τι άνδρας!

Anonymous said...

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υπάρχει διαδικτυακός τόπος που συναντιούνται οι πρώην ευνοούμενες του καρδιοκατακτητή Μίλκου και τα λένε φιλικά. Περισσότερα εδώ...

V. said...

Να ενημερώσω ειδικά τον Marwood ότι κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Τaki με τα άρθρα της περιόδου 2001-2009 από τον Spectator, το οποίο μόλις και έλαβα. Πρόλογος Charles Moore (ο οποίος συγγράφει επί τόσα χρόνια την επίσημη βιογραφία της Maggie-Baroness Thatcher).

http://www.bookdepository.co.uk/book/9780704371927/Takis-Noughties

Anonymous said...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΛΤΙΑΔΗ,ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ? ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

ΚΙΝΛΕΥ

Anonymous said...

Εμένα δεν με νοιάζουν τα LSO's. Μπαίνω μόνο σε αυτό το μπλογκ αλλά και σε sites που φιλοξενούν πληροφορίες για τον αγαπημένο μου πολιτικό, τον Μίλκο Βαρβιτσιώτη. Ας το δουνε οι εταιρείες λοιπόν με τα LSO τους. Ας δούνε πόσο εμπνέει τον ελληνικό λαό ο λαμπρός αυτός νέος πολιτικός. Μακάρι να εκλεγεί βουλευτής κι ο Γιάννης Παπαγιάννης, ο έντιμος αυτός ερευνητής της αλήθειας που το δίχως άλλο είναι εξίσου καλός με τον Μίλκο. Να γίνει επιτέλους η Βουλή των Ελλήνων, Βουλή των Εφήβων.

Anonymous said...

Να σας πω κάτι για τον νεαρό Βαρβιτσιώτη με τον οποίο έχω την τιμή να έχω διασταυρωθεί κάποτε στη ζωή μου. Μιλάω ως γυναίκα και δεν μπορώ να ξέρω τον τρόπο που τον βλέπει ένας άντρας.Μπορεί ο Μ. Βαρβιτσιώτης να είναι όλα αυτά που λέτε (με κάποια υπερβολή βέβαια) αλλά να ξέρετε ότι από κοντά είναι πολύ συμπαθητικός γιατί είναι πολύ ευγενικός. Δηλαδή η ευγένεια είναι κατά τη γνώμη μου το μεγάλο προτέρημά του.

Α. Μπρατάκος said...

Αυτό που εγώ έχω να πω είναι ότι όλοι οι Μπάρμπηδες είναι πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον.

Πρώτα ο κύριος Γιάννης. Αστεία περίπτωση. Ανύπαρκτος πολιτικά, έμπαινε συνέχεια με γλείψιμο και φαβοριτισμό στις κυβερνήσεις της ΝΔ. Είχε μάλιστα και το θράσος να διεκδικήσει και την ηγεσία του κόμματος! Υπήρξε ένας προπομπός του Δημήτρη, ένας ήπιος Αβραμόπουλος πριν τον πραγματικό Αβραμόπουλο.

Μίλκος. Ακολούθησε τα χνάρια του μπαμπά. Επιστημονικά ανεπαρκής, παρουσιάζει και ένα σεμινάριο κάποιων ωρών που έκανε στο Harvard ως κανονικό μεταπτυχιακό, όπως έγραψε και ο Τύπος. Πολιτικά στα κυβικά του πατέρα του και ακόμη παρακάτω. Μέτριας νοημοσύνης, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο, έγινε γνωστός για την δήλωσή του περί καψίματος της σημαίας και για τα συνεχή νυχτοπερπατήματά του. Βεβαίως και για την παταγώδη αποτυχία του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Δεν παντρεύεται ακόμη παρά τις σχετικές πιέσεις του μπαμπά και της μαμάς.

Θωμάς. Τον θεωρούν τον λιγότερο handicapped της οικογένειας. Δημιούργησε εταιρία και με τις πλάτες του πατέρα του έπαιρνε χαριστικές δουλειές. Ο συνεργάτης του Ολύμπιος ήταν ένας άνθρωπος που έβγαζε φωτοτυπίες. Δεν έχει αρκετές γνώσεις. Ανέλαβε την καμπάνια του αδελφού του στη Γλυφάδα και κατάφερε να χάσει, αν και είχε στα χέρια του τέτοιο τεφαρίκι!

Ελένη. Τι να κάνει και αυτό το κορίτσι έτσι που μεγάλωσε. Πλωτά πανεπιστήμια, εκδρομές και αναζήτηση κάποιου νοήματος στη ζωή. Μεγάλη μαθήτρια των Νέων Φακέλων χωρίς δυνατότητες και προοπτικές (αν και εδώ είναι Ελλάδα, οπόταν.,..).

Κωνσταντίνος. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνει. Συστήνεται ως "καλλιτέχνης", γενικώς και αορίστως. Περισσότερο ως Καλλιτεχνίζων θεωρείται από την πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα, αφού το μόνο με το οποίο ασχολείται είναι η παρουσία του σε πρεμιέρες και σε γκαλά.

Αυτή είναι η ιστορική οικογένεια των Μπάρμπηδων, μια από τις πιο σημαντικές και με αξιοσημείωτη προσφορά οικογένειες της χώρας.

Anonymous said...

Τώρα αν είναι ανίκανος ο Μίλκος ή πραγματικά ευγενής όπως γράφτηκε παραπάνω δεν είμαι σε θέση να το ξέρω. Αυτό που εγώ μπορώ να πω με πάσα βεβαιότητα είναι ο,τι πρόκειται για εκνευριστικές φυσιογνωμίες, όλη η οικογένεια.

Anonymous said...

Ακόμη και ο Θωμάς;

Anonymous said...

@4:13

χα χα, καλό

Anonymous said...

ΡΕ ΠΑΠΑΓΙΑΝΗ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΚΟΛΛΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΕΜΟΝΙ

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ

Anonymous said...

Πάντως για να είμαστε και ακγιβοδίκαιοι, υπάγχει και το αντίπαλον δέος του Μίλκου στο Πασοκ.

http://www.facebook.com/alevras

Anonymous said...

4:18 Ξυδιότυρε θα πας κι εσύ?

Anonymous said...

Ορθή η παρατήρηση. ο Νάσος είναι ένας πράσινος Μίλκος. Σε όλα του. Και στα ανεβαστικά χαϊλίκια του.

Anonymous said...

Κάποιος άσπονδος φίλος του σκηνοθέτη επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης δεν πλένεται.

Anonymous said...

Πάντως ο Μίλκος είχε και τις (διακομματικές) συμπάθειές του. Κάποτε που κάναμε τη σχετική καζούρα για τον Μίλκο, με μια παρέα σε ένα ταβερνείο, είχε πει ότι ο Μίλκος μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα έξυπνος είναι όμως ένα πάρα πολύ καλό παιδί.
Μια τέτοια κουβέντα από τα χείλη ενός τέτοιου ανθρώπου ίσως να λέει πολλά.

Anonymous said...

*ξέχασα να γράψω ότι αυτός που το είπε ήταν ο Κακαουνάκης.

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ said...

Αν ο Μίλκος με εκνευρίζει μια φορά, ο Νάσος Αλευράς με εκνευρίζει εκατό.

Ο Αλευράς έχει πολλά χαρακτηριστικά που προκαλούν εκνευρισμό (ένρινη φωνή, ψευδισμό, περισπούδαστο ύφος, σπαστικά πατομπούκαλα κλπ). Δεν φτάνει όμως που έχει όλα τα παραπάνω, το δυνατότερο σημείο του προς πρόκληση εκνευρισμού είναι το μαλλί του. Ο ίδιος πρέπει να πιστεύει ότι το μαλλί του, του δίνει ύφος διανοούμενου ή δεν ξέρω τί άλλο.

Μιλάμε όμως για μαλλί γνήσιου ποντικαρέου, καλλιτέχνη πίστας, κάτι ανάμεσα σε Τριαντάφυλλο και Τσαμπίκο ή Παύλο Ευαγγελόπουλο και Γαρδέλη σε βιντεοταινία 80's. Μαλλί ανθρώπου γαλουχημένου σε νυχτερινές εποχούμενες κόντρες στη Σπάτων-Λούτσας, με ιδρωμένο wife beater, κοντό σορτσάκι Lauro με σήμα πεταλούδα, παντόφλα και κυρίως χαμηλωμένο-καραφτιαγμένο Lada 1200s.

Φαντάζομαι αυτόν τον κλώνο του Βασίλη Καζούλη, να πηγαίνει στη Βουλή με παπί με κομμένη ποδιά, οδηγώντας με στραβωμένα τα πόδια προς τα μέσα (για μαγκιά), φορώντας flight, κρατώντας ποτήρι με σπιτική φραπεδάρα και καλαμάκι στο αριστερό χέρι και γκαζώνοντας συνεχώς με το δεξί. Είμαι σίγουρος ότι πριν μπει στη Βουλή, κάνει ένα γύρο την πλατεία Συντάγματος μαρσάροντας με την τρύπια εξάτμιση για να τον ακούσει όλη η πλατεία, ενώ μπαίνει με σούζα για να εκνευρίσει τους μπάτσους στην είσοδο της Βουλής.

Όποτε τον βλέπω να μιλά από το βήμα της Βουλής, θέλω να πάρω τηλέφωνο στο κανάλι και να απαιτήσω να γυρίσει η κάμερα στα παπούτσια του. Γιατί είμαι σίγουρος ότι μαζί με το κοστούμι φοράει σαγιονάρες.

Το χειρότερο τέλος, είναι ότι έχει και 3 παιδιά. Για ανεξήγητο λόγο, μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι τα παιδιά αυτά είναι αντίγραφα του Νάσου - με ίδια σπαστικά γυαλιά και φάτσα, αλλά κυρίως ίδιο, μακρύ, γυαλιστερό μαλλί. Νάσος x 3 δηλαδή. Μόνο και μόνο που σκέφτηκα καθημερινές σκηνές αυτής της οικογένειας, με έπιασε αναφυλαξία. 4 Νασοι με γυαλιστερο μαλλί να τρώνε στο τραπέζι, 4 Νάσοι με γυαλιστερό μαλλί μέσα σε ένα αυτοκίνητο κλπ. Ο Χριστός κι η Παναγία..

Anonymous said...

Φίλε, συγχαρητήρια που, αν μη τι άλλο, μας θύμισες τα ένδοξα σορτσάκια Lauro. Μεγάλη υπενθύμιση αυτή.

Πετυχαίνω συχνά τον Νάσο στο κέντρο πάνω σε μηχανές σχετικά μεγάλου κυβισμού. Ο Νάσος είναι ΚΑΙ ροκ, σε περίπτωση που δεν το ξέρεις. Το αντισυμβατικό του ντύσιμο λέει πολλά για την ροκ αυτή προσωπικότητα.

Anonymous said...

Κόμμα και κράτος Θόδωρος Τσουκάτος ή όπως αναρωτιόταν με Μινεσοτιανό (South West) στόμφο κι ο αυνάν "Poo eineh ta lefta?"

Anonymous said...

εγώ πάλι πιστεύω ότι ο νάσος θα ταν η χαρά των πειραχτηριών στο σχολείο. Η φάτσα του είναι προκλητική σε τέτοιο βαθμό που στοιχηματίζω ότι θα καλούσαν την μητέρα του συχνά στο σχολείο είτε γιατί θα τις έτρωγε από συμμαθητές του είτε γιατί θα άνοιγε η μύτη του συνεχώς χωρίς λόγο..

Anonymous said...

Έρανος γιά τον πάμπτωχο "Κόμμα και Κράτος Θόδωρος Τσουκάτος" αφού έμεινε άφραγκος

Anonymous said...

Υπάρχουν πολλά για την καμπούρα του Νάσου, σοβαρά και όχι μόνο τα φαιδρά, αλλά τέλος πάντων.

Θανάσης ο βίαιος said...

O δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος παρακαλείται να κόψει την πρωινή υστερία του (που απολαμβάνουμε χαράματα από τη συχνότητα των 98,3 μεγακύλων), να μην επαναλμβάνει τα ίδια και τα ίδια, να αφήνει τον συμπαρουσιαστή του να αρθρώνει και αυτός ο καημένος μια λέξη, να μην καπακώνει στις συνεντεύξεις που κάνει τους συνεντευξιασζόμενους και να μην λέει ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ πρωί με τον (ανεπάγγελτο) Ανδρέα Ανδριανόπουλο τα ίδια και τα ίδια. Α, και να μην κουνιέται συνέχεια στην καρέκλα του, γιατί είναι πολλά κιλά ο Γιάννης και η καρέκλα συνέχεια τρίζει. Τι χρωστάμε ρε Γιάννη πρωί πρωί τέτοια καθημερινή και επαναλαμβανόμενη ξυνίλα και γκρίνια; Εμείς θα πληρώνουμε τα νεύρα σου επειδή δεν μπορείς να αδυνατίσεις, αλλά και επειδή, αν και προσπαθείς τόσα χρόνια, δεν μπορείς να επανέλθεις στην τηλεόραση;
Κοίτα να ηρεμήσεις Γιάννη γιατί κανένας εκνευρισμένος ακροατής θα σε αντιμετωπίσει καμιά μέρα με κωλοδάκτυλο και αλατόνερο.

Anonymous said...

Σωστή η περιγραφή της λοβέρδειας καθημερινής υστερίας. Ας σημειωθεί ότι η (ξεχαρβαλωμένη, λόγω βάρους) καρέκλα του Γιάννη στο στούντιο υπήρξε εσωτερικό αστείο στην εκπομπή των Κασιμάτη-Κανέλλη και όποιος "έμπαινε τιμωρία" (μάλλον αργούσε) ήταν καταδικασμένος να κάτσει σε αυτήν.

Μιά που τόφερε η κουβέντα, ο Κανέλλης σήμερα με περισσή ανωτερώτητα ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον δημοτικό ραδιοσταθμό ψελλίζοντας κάτι τετριμμένες αιτιολογίες (να δώσουν τα φώτα τους και τα νέα παιδιά, εμείς έχουμε και άλλους τρόπους βιοπορισμού και τολμούμε κοκ), ανωτερότητα που ελέγχεται ως προς την ειλικρίνειά της καθώς όταν από τις αρχές του χρόνου που έμεινε στην εκπομπή μόνος (ο Κασιμάτης, ως πιό έξυπνος και ίσως αξιοπρεπής την έκανε με ελαφρά) όλο αναφερόταν στην νέα μορφή της εκπομπής, στον νέο του παρτεναίρ κλπ, δηλώσεις ανθρώπου δηλ που κάθε άλλο από την παραίτηση είχε κατά νου. Αφήνω κατά μέρος την απρέπεια (και μικροψυχια) να μην κάνει ούτε μία αναφορά στον συνιδρυτή και ιθύνοντα νου Κασιμάτη μετά την αποχώρησή του. Καλύτερα βέβαια από πάσης απόψεως
καθώς η "Αλήθεια και ας Πονάει" χωρίς τον Κασιμάτη ήταν σαν Μίλκος χωρίς τζελ/βαφή ή Νάσος χωρίς μαλλί BHL γιά να παραμείνουμε στον σημαντικό τομέα της τρίχας (θα επανέλθω γιά το τελευταίο).

Anonymous said...

Ο Νάσος Αλευγάς αυτή τη στιγμή στον Χατζηνικολάου στο Alter. Δυνατές δηλώσεις υπεγάσπισης του Γιω(γ)γάκη και της κυβέγνησης

Anonymous said...

Σωστό αυτό με τον Κανέλλη. Άλλωστε ο ίδιος είχε πει ότι η εκπομπή μάλλον θα διατηρηθεί είτε μόνο με τον Ηλία στο μικρόφωνο είτε με νέο συμπαρουσιαστή. Να τονιστεί κάπου εδώ ότι η εκπομπή αυτή δεν είχε καμία διαφορά με τις άλλες τις οποίες εχλεύαζε, δεδομένου ότι όποτε είχε καλεσμένο κανέναν Πάσχο, κανέναν Μάνο κλπ., η συνέντευξη θύμιζε αγιογραφία (ἐχετε δίκιο, πολύ σωστή παρατήρηση κοκ.), θυμίζοντας δημοσιογραφία Ρίζου της Δευτέρας, 902 κλπ., βέβαια από την ανάποδη. Πολύ βαριά η καλογερική της αμερόληπτης δημοσιογραφίας και σίγουρα όχι για τις πλάτες του όψιμα φιλελεύθερου (και πρώην κομμουνιστή) Ηλία.

Anonymous said...

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο Σωτήρης Δανέζης δεν βρίσκεται στην Βεγγάζη αλλά στη Βεγγάλη. Έχει πιότερη ασφάλεια εκεί.

Anonymous said...

Εγω βλέπω τον Πετρο Παπακωνσταντίνου να δίνει ανταπόκριση από Βεγγάζη, πολύ κυριλέ, πολύ χαλαρά, με άψογη εικόνα από δορυφορική σύνδεση.
Ούτε αλαφιασμένη μέσω βιντεοφώνου καρχιλάτσι ούτε δανέζης φωτομοντάζ(!!) από τη βεγγάλη (η τρίγρις της βεγγάλης).

Anonymous said...

Τρομερά διασκεδαστική η περιγραφή του Νάσου ως καραλάϊκα, αξίζουν συγχαρητήρια στον φίλο ΕΜΤ. Και πολύ ορθή η παρατήρηση ότι φοράει το μαλλί (wears his hair όπως λένε οι φίλοι μας οι εγγλέζοι) σε στυλ γάλλου ψευτοδιανοούμενου (σαν αυτούς που έκραξαν προχθές τον Πάγκαλο) και το μαλλί αυτό είναι το πιό εκνευριστικό στοιχείο αυτής της ούτως ή άλλως υπερεκνευριστικής δημόσιας παρουσίας (που έχει κολλήσει και χιλιάδες ένσημα στον Μάκη τον Ζούγκλα γιά να μην ξεχνιόμαστε). Το στυλάκι αυτό του ψευτοδιανοούμενου είχε μία ελαφρά πέραση στην Αθήνα της πρώϊμης δεκαετίας του '80 κατάλοιπο της οποίας είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα ο Νάσος μας, ανηψιός του αγράμματου Μεσσήνιου και πασοκικού ογκόλιθου μπαρμπα-Γιάννη Αλευρά. Είμαι δε σχεδόν βέβαιος ότι εκ των στυλιστικών προτύπων (γιά να μην πω ότι τον έχει σε εικόνισμα) του Νάσου είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της γαλλικής "διανόησης" (βλ. μαλακίας) που ακούει στο όνομα Bernard-Henri Lévy (γνωστού στην χώρα του ως BHL). Μία απλή ματιά νομίζω θα πείσει και τον πιό δύσπιστο.

Και αφού αναφέρθηκε ο τεράστιος Sir Takis σε προηγούμενο σχόλιο, ιδού σπαρταριστό κείμενό του γιά αυτόν τον ανείπωτης ελαφρότητας χλεχλέ:

http://takimag.com/article/more_pie_for_monsieur_levy

Anonymous said...

Όποια από τα αγόρια εδώ ετοιμάζονται, ή έστω σκέφτονται, να παντρευτούν (Καραϊσκο ακούς;) και μάλιστα ελληνίδα νύφη, ας μην κάνουν βήμα αν δεν δουν τη νέα εκπομπή του ΑΝΤ1 "Μην το πεις στη Νύφη" (ή κάπως έτσι). Βλέπεις μόνο δύο λεπτά από υστερικές μέλλουσες νυφούλες που χύνουν μπροστά στο νυφικό, μανάδες, πατεράδες, πεθερικά, θείτσες και σκέφτεσαι ότι πιο ωραία θα περάσεις μέσα στην κάσα και με το καπάκι επάνω.

Anonymous said...

Πράγματι. Ο BHL είναι ο γάλλος Νάσος ή ο γάλλος Μίλκος χωρίς αμφιβολία.

Anonymous said...

Θαυμάσια τα λέει ο Θεοδωρακόπουλος για αυτόν τον κομψευόμενο καραγκιόζη.

Anonymous said...

Ο Levy είναι ο Νέστορας της Γαλλικής Κοινωνίας. Ότι περίπου είναι εδώ ο Αποστόλης Κακλαμάνης,

Marwood said...

O Παπαγιάννης είπες;

B. το έχω πάρει το βιβλίο εδώ και κάμποσο καιρό. Ευχαριστώ πάντως.

Anonymous said...

Ο Καραϊσκος τη γλίτωσε. Γιατί δεν παντρεύεται ελληνίδα αλλά αλλοδαπή.

Anonymous said...

Παράξενη σύμπτωση η εσπευσμένη εγκατάλειψη του Καντάφι από την ουκρανή νοσοκόμα του, μήπως καταφθάνει από στιγμή σε στιγμή στην αθήνα προκειμένου να νυμφεφθεί τον Καραίσκο;

ή μήπως την σαγήνευσε ο Σωτηράκης μια μαγική νύχτα στην βεγγάζη (βεγγάλη δηλαδή).

Anonymous said...

Eγώ έχω άλλες πληροφορίες. Ο Καραϊσκος αστειεύεται όταν μιλά για ουκρανή νύφη. Σιγά μη γίνει και Χρονόπουλος της Ζαχάρω. Κάτι για ολλανδέζα (μικρή ολλανδέζα) πήρε το αφτί μου.

http://lolmail.gr/wp-content/uploads/2009/01/1qw.jpeg

Anonymous said...

Εξαιρετικός ο Βορίδης στον Χατζηνικολάου (αν εξαιρέσει κανείς ότι υπερασπίστηκε την επαρχιώτικη δικηγορία).

Χαίρομαι να τον ακούω. Ο μόνος που μιλάει ορθολογιστικά, περιεκτικά, βάζοντας σε ωραία σειρά παρουσίασης διάφορα ζητήματα και κυρίως χωρίς να λαϊκίζει σαν κάτι γελοίους Πάνους Παναγιωτόπουλους.
Ο άνθρωπος είναι η νύχτα με τη μέρα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πολιτικό έχει η χώρα αυτή τη στιγμή.

Anonymous said...

Μήπως σου διέφυγε και ο βουλευτής Ευβοίας Μαρκόπουλος;

Anonymous said...

Άλλο ταλέντο του Βορίδη είναι το ακόνισμα του τσεκουριού

Anonymous said...

Καραϊσκος (προσοχή στην τσάκιση του μαύρου παντελονιού) και νύφη

Anonymous said...

Πάγκαλος vs Αλαβάνος στου Πρετεντέρη τώρα...

Anonymous said...

O Παπαγιάννης απειλεί με εμπάργκο την Cosmote αν δεν πάρει πίσω τις απολύσεις. Και τότε να δείτε που έχουν να πάνε οι πωλήσεις, είπε ο Παπαγιάννης. Μεγάλη αγωνία στην κωλοεταιρία. Μείον 80 πελάτες (όσοι προσήλθαν και στην εκδήλωση διαμαρτυρίας) πρέπει να είναι μεγάλο πλήγμα για την Cosmote.

«Oldest ‹Older   401 – 600 of 772   Newer› Newest»