Wednesday, November 12, 2008

Γρηγόρης Αποστολάκος: το λακωνικό βάψιμο

 

Αν οι Λάκωνες πίνουν νερό στο όνομα κάποιου, αυτός είναι, χωρίς αμφιβολία, ο Γρηγόρης Αποστολάκος! Πρώην ΟΝΝΕΔίτης (πριν πολλά, πάρα πολλά, χρόνια…), ο Γρηγόρης, παρά τις συμβατικές σπουδές του (νομικά κλπ.), διεπίστωσε ότι στη σύγχρονη εποχή, κατά την οποία η πολιτική έχει γίνει κωλοχανείο, οι περισσότεροι από τους βουλευτές δεν είναι δα και τίποτα το ιδιαίτερο. Έτσι, αφού συσκέφθηκε με τη σύζυγό του Χρύσα και δεδομένου ότι, ως δικηγόρος, δεν έλεγε και πολλά πράγματα, αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του στον χώρο της πολιτικής λέγοντας: «γιατί όχι κι εγώ;». Κάνοντας μια παραδοσιακή, επαρχιώτικη προεκλογική εκστρατεία, και αφού προηγουμένως, ως νομάρχης, είχε εξοικειωθεί με τη «βλαχοδημαρχέ» πολιτική, κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής με τη ΝΔ. Πολλοί ντόπιοι θυμούνται με χαμόγελο τη συνήθεια του τιμίου Λάκωνος να περιδιαβάζει την εκλογική του περιφέρεια κερνώντας καραμέλες, με τις οποίες είχε πάντοτε γεμάτες τις τσέπες του. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχει καταβάλει, ο γενναιόφρων πολιτικός δεν έχει καταφέρει, ίσαμε σήμερα, να δώσει κάποιο στίγμα και να απελευθερωθεί από την ψυχολογική μέγκενη της ανωνυμίας. Ουδείς (πλην των συμπολιτών του) τον γνωρίζει, ουδείς έχει ακούσει καν το όνομά του. Λαμβάνουμε, λοιπόν, εμείς την τιμή να εισαγάγουμε στο ελληνικό κοινό τον άγνωστο αλλά φιλότιμο βουλευτή – όχι, βεβαίως, λόγω της ρητορικής του δεινότητος, της πολιτικής του προσφοράς ή της διανοητικής του αλκής, ούτε, ασφαλώς, και λόγω αισθημάτων φιλανθρωπίας (δεν είμαστε φιλάνθρωποι – το αντίθετο…). Ο λόγος είναι πιο ταπεινός: ο Γρηγόρης Αποστολάκος βάφει μαλλιά και μύστακα! Το πορτοκαλο-κομοδινί χρώμα της κόμης αλλά και του μύστακος εξασφαλίζει στον επαρχιώτη βουλευτή ακμαιότητα, σφρίγος και νεανικότητα (έτσι, τουλάχιστον, νομίζει), ενώ, ταυτοχρόνως, του χαρίζει τεράστια λάμψη στην περιοχή πέριξ του κρανίου. Λάκων περιπτεράς, μάλιστα, ο οποίος έτυχε να δει τον Αποστολάκο βράδυ, ορκίζεται ότι νόμιζε πως αντίκρισε... Άγιο, αφού η έντονη πορτοκαλο-κομοδινί κόμη του ταλαίπωρου βουλευτή έφεγγε τόσο πολύ, που έδινε την εντύπωση φωτοστέφανου!
  

10 comments:

Anonymous said...

καλά, βγαίνουν άνθρωποι με τέτοιο μαλλί και εμφανίζονται στη βουλή; ντροπή δεν υπάρχει; δεν τον ήξερα τον τύπο και τώρα καταλαβαίνω το γιατί.

Anonymous said...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΩΣ Ο ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ; ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΩΜΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;

Anonymous said...

Στη Λακωνία είναι γνωστός. Να ξέρετε ότι βοά ο τόπος για τα βαμμένα του μαλλιά! Υπάρχουν και άλλοι βαψομαλλιάδες στη Λακωνία. Ψάξτε!

Anonymous said...

Βάλ'του κράνος: φτυστός ο Αστερίξ.
Να τον χαιρόμεθα.
_Ο γκριζομάλλης

V. said...

Φίλε μου γκριζομάλλη, παρατήρησα από άλλο δικό σου σχόλιο, για τον εκλεκτό μαέστρο Παπαζαφειρίου, ότι τυγχάνεις κι εσύ φίλος και θαμών κακόφημων κέντρων, καταγωγίων και άλλων παρόμοιων ευαγών ιδρυμάτων. Να υποθέσω ότι είσαι, γενικότερα, φίλος του trash; Κάτι τέτοιο θα ήταν, πράγματι, πολύ συγκινητικό...

Πράγματι, εκπληκτική η παρατήρησή σου. Με κράνος μοιάζει του Αστερίξ. Δεν το είχα προσέξει. Σ' ευαχαριστώ για την τόσο καίρια παρατήρηση...

o grizomallis said...

Τς τς, όχι και φίλος του trash, κ.λ.πών ξενοφέρτων μοδών φίλτατε.

Είμαι απλώς εις απλός στρατιώτης του Πολιτισμού και, ως εκ τούτου, λάτρης ταπεινός των πολιτιστικών κέντρων. Τυγχάνω εξάλλου τετράκις μπουζουκισθείς εις Φλωρινιώτην (Αντ Φάμιλυ).

Η παρατήρησίς μου ήτο τωόντι εκπληκτική, μερσί, καθότι εκτός από γκριζομάλλης είμαι και τσακιρομάτης.

Anonymous said...

Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΖΟΥΣΑ ΚΟΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ... ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ! SURREAL...

maniatis said...

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΕΒΑΨΕ Ο ΔΥΣΜΟΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ . . ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΟΥ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΟΔΙΝΙ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΟΥ. ......... Ο ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ ΑΡΓΟΣΒΗΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ - ΕΣΥ ΒΑΦΕΙΣ ΤΟ ΜΥΣΤΑΚΙΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΜΗ ΣΟΥ ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ Η ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Ο ΔΑΒΑΚΗΣ ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Anonymous said...

ρε αφήστε τον άνθρωπο ήσυχο
μακάρι να ήταν όλοι βουλευτές σαν και αυτόν.
αλλά μάλλον εσείς προτιμάτε να ασχολείστε με τρίχες!!!!!!!!!!

Anonymous said...

εκπληκτικό βάψιμο !
έχει κάτι από ιμπρεσσιονισμό αυτή η βαφή !