Wednesday, November 5, 2008

Το θέμα «βαμμένα μαλλιά» χάρισε τη νίκη στον Obama

















Λίγοι, πολύ λίγοι, ανέμεναν ότι το θέμα των εικαζόμενων βαμμένων μαλλιών του Barack Obama, το οποίο συγκλόνιζε, τις τελευταίες ημέρες, την Αμερική και το οποίο αναλύσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, θα έκρινε τελικά την έκβαση της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, χαρίζοντας περιφανή νίκη στον αφροαμερικανό υποψήφιο. Καθώς φαίνεται, η συγκεκριμένη φήμη, σύμφωνα με την οποία ο Obama βάφει ή έβαφε τα μαλλιά του, υπήρξε μια επινόηση του στρατοπέδου των ρεπουμπλικανών, προκειμένου να πλήξει τον υποψήφιο των δημοκρατικών σε έναν σημαντικό τομέα: αυτόν της σοβαρότητος. «Ποιος μπορεί να ψηφίσει κάποιον που βάφει τα μαλλιά του;» ήταν το βασικό ερώτημα που έβαλε φωτιά στα μυαλά των ρεπουμπλικανών spin doctors. Το δόλωμα, όμως, δεν υπήρξε αποτελεσματικό, καθότι, όπως εκ των πραγμάτων φάνηκε, ελάχιστα πειστικό. Έτσι, η επινόηση αυτή γύρισε, τελικώς, δίκην αυτεπιστρόφου, στο κόμμα του Ρεπουμπλικανών, σκάζοντας με κρότο στα χέρια τους και εξασφαλίζοντας την νίκη στον υποψήφιο των Δημοκρατικών. Οι αμερικανοί αναλυτές Early Show και Laura Schwartz, οι οποίοι ερεύνησαν επισταμένως το θέμα και έφτασαν και μέχρι του σημείου να «ανακρίνουν» τον κουρέα του Obama, Zariff, περί του εάν o διάσημος πελάτης του βάφει ή έβαφε τα μαλλιά του, δήλωσαν τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος): «Η φημολογία για τα βαμμένα μαλλιά του Obama ξεκίνησε ως ένα ανεπίσημο κόλπο συντηρητικών κύκλων, με σκοπό να πλήξουν την αξιοπιστία του. Ήταν ένα τρικ της τελευταίας στιγμής. Όχι μόνο δεν έπιασε, αλλά γύρισε μπούμερανγκ σε όσους το επινόησαν. Δεν θα ήταν υπερβολή ο ισχυρισμός ότι το θέμα των βαμμένων μαλλιών, με μια ώθηση της τελευταίας στιγμής, έδωσε την νίκη στον Obama!». Τα βαμμένα μαλλιά, λοιπόν, είναι, υπό προϋποθέσεις, σε θέση να κρίνουν, θετικά ή αρνητικά, την έκβαση εκλογών. Ας το έχουν αυτό υπ’ όψιν τους και οι πολυπληθείς έλληνες βαψομαλλιάδες πολιτευόμενοι…
















STOP PRESS: Η νίκη του δημοκρατικού υποψηφίου συγκλόνισε τον ελληνισμό, ο οποίος, περίπου με ομοθυμία, χαιρέτισε, έμπλεως ενθουσιασμού, τη νίκη Obama. Όλες οι δυνάμεις του ελληνισμού, οπλισμένες με γνώση, ψυχραιμία και ευθυκρισία – όπως πάντοτε σε αντίστοιχες περιπτώσεις – υποδέχθηκαν, με ελπίδα και ανακούφιση, τη νίκη Obama, ο οποίος προόρισται να γράψει λαμπρές σελίδες στην παγκόσμια πολιτική ιστορία. Είναι βέβαιο ότι Ελλάδα και Obama, χέρι-χέρι, θα κάνουν μαζί μεγάλα πράγματα για την ανθρωπότητα και, βεβαίως, για τον ελληνισμό. Και μια μικρή λεπτομέρεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συγχαρητήρια επιστολή που έφθασε στα headquarters του νικητού των εκλογών από την χώρα μας (και μάλλον η πρώτη συγχαρητήρια γενικώς) προήλθε από την γραφίδα στελέχους του ΠΑΣΟΚ! Πρόκειται για τον υποψήφιο βουλευτή του Κινήματος (και φανατικό ομπαμικό) Δρα Αναστάσιο Κουτσούκο (φέρεται, μάλιστα, να βάφει και τα μαλλιά του…), ο οποίος, σε πρόσφατο άρθρο του, υπογράμμισε ότι η νίκη Obama θα ισοδυναμούσε με νίκη Παπανδρέου. Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στο Chicago, ο νικητής των εκλογών συγκινήθηκε που η πρώτη συγχαρητήρια επιστολή προήλθε από έναν απλό, θα λέγαμε ασήμαντο, πολιτευόμενο μιας εξωτικής χώρας της περιφέρειας (με μεγάλη ιστορία, όμως – μην το ξεχνούμε!) και την… κορνιζάρισε! Είθε η ευφυής αυτή κίνηση του Δρος Κουτσούκου να σφυρηλατήσει ακατάλυτους δεσμούς μεταξύ της αμερικανικής υπερδυνάμεως και, βεβαίως-βεβαίως, του ελληνισμού. Το έχει ανάγκη η Ελλάδα· το έχει ανάγκη ο πλανήτης ολάκερος…

Δρ Κουτσούκος

15 comments:

Anonymous said...

επιτέλους σπάστε το εμπάργκο και δώστε στο λαό περισσότερες φωτογραφίες του ελπιδοφόρου πολιτικού και δόκτωρα. ο κόσμος θέλει τους νέους και τους ικανούς! hasta la victoria!

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ. ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΛΕΠΤΗ ΕΙΡΩΝΙΑ ΣΑΣ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ-ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ???
elena

Anonymous said...

"Οι πρώτες νίκες στην Αμερική..."

Εκείνη του έγραψε πόσο τον θαυμάζει. Αυτός της απάντησε με ευχαριστίες. Μα όχι μόνο. Καθώς όργωνε την Αμερική μεταφέροντας το μήνυμα της αλλαγής, ο γοητευτικός Μπαράκ Ομπάμα έγραφε τρυφερά e-mail στη νεαρή Σκάρλετ Γιοχάνσον, ομολογώντας πως παρακολουθεί την καριέρα της. Όπως όλοι μας.
Κι ένα ερώτημα : Αν ΔΕΝ ήταν αποστολέας του e-mail η λαμπερή νεαρή με τη βραχνή φωνή και τα αλαβάστρινα στήθη, ο Ομπάμα θα της απαντούσε ποτέ; Αν του έγραφε μια Τζένιφερ απ' τα βουνά της Σιέρρα Μάντρες, θα της έγραφε τόσο γλυκά λόγια εκτίμησης, συμπάθειας; Ε; ... ασε που μπορεί να το ... "έφαγε" ήδη το μωρό! ...
Αφού είναι πρόεδρος καλά κάνει....όχι σαν τον κλαψαρχίδη τον Κλίντον που δεν πήδαγε και μόνο πίπες έδινε...

Ομπάμα βάρα δυνατά και πάρε και μαζί σου τον δρ Κουτσούκο για ό,τι περισσεύει από μωράκια γιατί δεν θα έχεις χρόνο για όλο το χόλυγουντ!! Ασε που ο δρ έδρασε και εις Παρισίους και έχει "προυπηρεσία"
Θανάσης Πασοκ

Anonymous said...

ΧΘΕΣ Η ΔΕΞΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΡΤ ΕΚΑΝΕ ΣΠΑΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΙΛΤΟΝ, ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, ΑΠΌ ΘΕΣΜΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΦΑΣΟΥΛΑΣ. ΕΠΝΙΞΑΝ ΔΗΛ. ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΔΟΚΤΩΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ. ΔΟΚΤΩΡΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΑΙ. ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ. ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΥΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΔΟΚΤΩΡΑ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.

Anonymous said...

Εκτός από τον Δρα Κουτσούκο τον Ομπάμα στήριξε με επιστολή της και η Μαριάννα Ντούβλη καθώς και ο Δημοσθένης βεργής που πήγε για το λόγo αυτό σε USA.

Anonymous said...

Μετά την καταλυτική παρέμβαση Κουτσούκου τίποτα δεν θα είναι ίδιο από αύριο στις ελληνοαμεκρικανικές σχέσεις.

obamania

Anonymous said...

ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ Ο Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ?

Anonymous said...

Τετοιο γλύψιμο στο Τζέφρυ σαν του Κουτσούκου δεν έχω ματαδεί.....και κλάμα ο Λουτράδης....

Anonymous said...

Και ομωσ φιλοι μου το αρθρο του
δρ κουτσουκο στο
http://www.press-gr.blogspot.com/
εσπασε ρεκορ αναγνωσιμοτητας και επανεθεσε τις σχεσεις
ελλαδας αμερικης (περα απο καθε πλακα0σε νεες βασεις!!!
Πολλοι ελληνες ειδικα "αριστεροι" ξαναειδαν με αλλο ματι τους αμερικανους που τους ειχαν τατισει με τον Μπους!!
Να δειτε που οι αμερικανοι δεν θα ξεχασουν την προσφορα του δρ Κουτσουκου στην συσφιξη των εελληνοαμερικανικων σχέσεων!!
Αντε και υφυπουργος εξωτερικών...γιατι ηταν καλυτερος ο Στυλιανιδης?
Πασοκ λαος στην εξουσια
Ομπαμα Γιωργος Δρ κουτσουκος

Anonymous said...

Πέρα από την πλάκα, ο Δρ κάνει καλή και θόρυβη δουλειά. Μήπως τον δούμε υπουργό της κυβέρνησης Ομπάμα. Γιατί δηλαδή, είναι καλύτερος ο Γιανούλιας; Ο Κουτσούκος μπορεί άνετα να μπει στην κυβέρνηση με υπαρχηγό τον Λουτράδη.

Anonymous said...

10:18 ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ? ΛΟΥΤΡΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ (ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΝ ΚΡΟΓΙΑ).

Anonymous said...

UNIOIDSTΔρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΛΟΥΤΡΑΔΗΣ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΙ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΒΑΨΟΜΑΛΙΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ β
(ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΝ ΚΡΟΓΙΑ).

ΣΩΣΤΟΣ!!!

Anonymous said...

ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΜΕΣΩ ΙΝΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ??

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!

http://www.perizitito.gr/product.php?productid=151237

Anonymous said...

Νομίζω παιδιά ότι δεν παίζει ρόλο αν θα είναι ο Δρ Κουτσούκος υπουργός και ο Λουτράδης υφυπουργός ή το αντίστροφο. Οι δύο άνδρες είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά. Γραφείο τύπου του υπουργείου μπορούν άνετα να αποτελούν οι Τζαφέρης, Κουκούλογλου, Πρίφτης, Βέλλιος και Αποστολόπουλος. Το υπουργείο τότε θα ρολάρει σωστά.

Anonymous said...

ΣΩΣΤΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΩΣΤΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ. ΔΕΝ ΒΑΛΑΤΕ ΟΜΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΓΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ: Ο ΠΑΝΟΣ ΡΕΓΟΥΛΗΣ.