Saturday, March 21, 2009

Τόλης Βοσκόπουλος: Το ερωτικό (μέχρι αηδίας) βάψιμο



(Το παρόν κείμενο αφιερούται στον εκλεκτό δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος, μολονότι υποσχέθηκε ότι θα εκδίδει κάθε εβδομάδα εφημερίδα χωρίς προσφορές και, Κυριακή μπαίνει-Κυριακή βγαίνει, τηρεί την υπόσχεσή του απαρεγκλίτως, την εβδομάδα ετούτη κάνει μιαν εξαίρεση και μας χαρίζει κασετίνα Τόλη Βοσκόπουλου. Νίκο σ’ ευχαριστούμε…)

 
Τόλιος είναι το πραγματικό του όνομα. Τόλιος Βοσκόπουλος. Ο Τόλιος έγινε Τόλης, γιατί στο ευαίσθητο παιδί με την καλλιτεχνία στο αίμα του κάτι δεν ακουγόταν καλά στο ιταλογενές (όπως νόμιζε) όνομα. Και το άλλαξε. Έτσι δημιουργήθηκε το όνομα-trademark «Τόλης», στο άκουσμα του οποίου ριγούμε άπαντες. Γιατί ο Τόλης είχε και έχει ιδιαίτερο σουξέ σε όλα τα φύλα, ενώ αποτελεί καλλιτεχνικό τοτέμ και της gay ελληνικής κοινότητας – ειδικά των αγοριών με μουστάκια… Η μεγάλη πορεία που έμελλε να σφραγίσει τα καλλιτεχνικά, αλλά και, ευρύτερα, τα πολιτιστικά πράγματα στη χώρα του μουσακά ξεκίνησε από την ιερή θεσσαλική γη, από μια γωνιά του Βόλου, απ’ όπου ο Τόλης έλκει την καταγωγή του. Τον κέρδισε, όμως, η πειραϊκή γη, καθότι το ταλέντο του ασφυκτιούσε στα στενά όρια της ελληνικής επαρχίας. Έτσι, το βήμα που έμελλε να αλλάξει τη ζωή του Τόλη έγινε και ο πολυτάλαντος νέος με την κελαριστή φωνή βρέθηκε στην Κοκκινιά, σε μια οικογένεια με πατέρα, μάνα και 11 (!) αδερφάδες… Με τα γράμματα σαν να μην τα πήγαινε και πολύ καλά (Τί σημασία, όμως, έχουν τα γράμματα, όταν είσαι φορέας ενός τέτοιου εκτυφλωτικού τραγουδιστικού ταλέντου;). Οι επίσημες εγκύκλιες σπουδές φαίνεται ότι δεν ήσαν για τον Τόλη. Ούτε μια στιγμή, όμως, μην μας περάσει απ’ το μυαλό ότι αυτό συνέβη λόγω ανικανότητας, νοητικής αδυναμίας, ή διανοητικής οκνηρίας. Όχι. Το ακριβώς αντίθετο. Ήταν τόσο χαμηλού επιπέδου και αυτονόητα για τον Τόλη τα σχολικά μαθήματα, που του προκαλούσε ανία η ενασχόληση με αυτά. Εξ ού και η αδιαφορία και αποτυχία στις επιδόσεις. Το έχει δηλώσει, άλλωστε, και ο ίδιος: «Ο μόνος λόγος που δεν μπορούσα το σχολείο ήταν ότι το μυαλό μου ήτανε πολύ μπροστά και δεν μπορούσα να συνεννοηθώ με τα παιδιά της ηλικίας μου. Τα έβλεπα σαν μωρά… Τα πιο πολλά γράμματα και την πείρα στη ζωή μου τα βρήκα στο πεζοδρόμιο». Έκανε και οιονεί πανεπιστημιακές σπουδές ο Τόλης, αποφοιτώντας από το πανεπιστήμιο της ζωής.


Μουσικόφιλη η οικογένεια του Τόλη. Ο πατέρας του ψάλτης (εκτός από λαχαναγορίτης στα Λεμονάδικα) και η μητέρα του τραγουδίστρια (στην κουζίνα, κατά την ενάσκηση των οικιακών καθηκόντων). Οι γονείς ενέτειναν τον πόθο του Τόλη για το τραγούδι. Ο Τόλης έχει δηλώσει ότι δεν χρειάστηκε να μεγαλώσει για να επιλέξει το επάγγελμα που τον έκανε γνωστό και αγαπητό σε όλους μας. Όπως έχει ο ίδιος εκμυστηρευτεί «Δεν το σκέφτηκα. Έγινε μόλις γεννήθηκα. Αντί να κλάψω, όπως όλα τα μωρά που έρχονται στον κόσμο, εγώ τραγούδησα κατευθείαν». Αυτός ήταν ο Τόλιος… Ο πατέρας του τον ήθελε μανάβη, να αναλάβει την οικογενειακή μαναβική επιχείρηση. «Μπαμπά, δεν μπορώ να γίνω μανάβης! Θέλω να γίνω θεατρίνος!», του είπε. Τελικά έγινε ηθοποιός – κάποιου είδους, τέλος πάντων. Αρχικά διέπρεψε ως κομπάρσος. Στον ΚΟΕΚ ( Κινηματογραφικό Οργανισμό Ελλήνων Κομπάρσων) έβρισκε, όποιος ήθελε, τον νεαρό Τόλη, μέχρις ότου τον γνωρίσαμε ως πρωταγωνιστή στο «Αδέλφια μου Αλήτες Πουλιά» και σε άλλες ταινίες που του επέτρεψαν να ξεδιπλώσει το υποκριτικό αλλά και τραγουδιστικό του ταλέντο. Ως τραγουδιστή, όμως, αποθεώσαμε τον Τόλη, ο οποίος μπούκαρε στα του τραγουδιού με πλούσια θεωρητική σκευή. Οφείλουμε τη «επίσημη» μουσική παιδεία του καλλιτέχνη στο Εθνικό Ωδείο, του Μανώλη Καλομοίρη. Απ’ ό,τι είδαμε, εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος, σ’ εκείνο εκεί το ωδείο πρέπει να έγινε βαρβάτη δουλειά.


«Γλυκά πονούσε το μαχαίρι» του έρωτα που έσφαζε την ευαίσθητη, γιομάτη πάθος, καρδιά του Τόλη. Κλάμα, αναφιλητά, πόνος και δάκρυα τα στιχουργικά συστατικά της βοσκοπούλειας τέχνης – όλα με αφορμή τον έρωτα και τις συνεπαγόμενες απογοητεύσεις, ακυρώσεις και διαψεύσεις. Ο Τόλης, όμως, ήξερε στο τέλος πάντα να ξεπερνά τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο δρόμο του έρωτα, μέσα πάντοτε από τον ίδιο τον έρωτα. Το σφυροκόπημα του έρωτα, που γίνεται συχνά μέσα από τα καλλιτεχνήματα του Τόλη, είναι ψευδεπίγραφο – μια dissimulatio. Στην πραγματικότητα της ζωής του καλλιτέχνη, μόλις εξέπνεε ο ένας έρωτας, ακολουθούσε, στο τάκα-τάκα, ο επόμενος. Πάντα μπλεγμένος στους δαιδάλους του έρωτος ο ερωτομανής Τόλης.


Ο τροβαδούρος της καψούρας λατρεύτηκε, ως άνδρας, από τις γυναίκες. Οι ελληνίδες, άλλωστε, πάντοτε έρεπαν προς το «κλαψομούνικο» στυλ που εξέφραζε ο καλλιτέχνης, καθώς και τη μόνιμη και βαθειά εξάρτηση από το θήλυ… Έβλεπαν μπροστά τους, ως δυνητικότητα, την ευκολία του «χαλκά»… Μόνιμα ερωτευμένος, λοιπόν, αλλά και μόνιμα προδομένος ο Τόλης. Προσέφερε μεγάλη ποσότητα και ποιότητα έρωτος στις γυναίκες, αλλά εκείνες, στο τέλος, πάντοτε τον πλήγωναν. Η ανασφάλεια αλλά και η αφέλειά του τον κάνουν δούλο της γυναικείας ύπαρξης, από την οποία εμφανίζει εξάρτηση πρεζονίου. «Έχω μια αρραβωνιάρα» τραγουδά, έμπλεως πάθους, ο Τόλης, αλλά στη ζωή του οι αρραβωνιάρες ήσαν πολλές: Δούκισσα, Στέλλα Στρατηγού, Μαρινέλλα, Ζωή Λάσκαρη, Τζούλια Παπαδημητρίου είναι μερικές μόνο από όσες κατάφεραν να κλέψουν την καρδιά του ελαφρολαϊκού βάρδου (δεν ήταν δα και δύσκολο, εδώ που τα λέμε). Η τελευταία, όμως, σχέση που τον συγκλόνισε και τον οδήγησε σε γάμο ήταν η ηθοποιός (που υποδύεται εσχάτως και την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) Άντζελα Γκερέκου, η οποία είχε έλθει, πριν από χρόνια, από την επαρχία να τον δει να τραγουδά συνοδευόμενη από τη μητέρα της και τη… Μαρία Αλιφέρη (!!!).


Μόλις την είδε τού ήρθε ο ουρανός σφοντύλι. «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά» τραγουδούσε ο Τόλης, αλλά, φευ, η Άντζελα ήταν καστανή. Μιλάμε για έναν έρωτα βαθύ, χωρίς πάτο. Έναν έρωτα καθολικό, έναν έρωτα οριστικό. «Άμα χάσω την Άντζελα δεν ξέρω τι θα κάνω», δηλώνει ο ερωτευμένος και αφελής (αυτά τα δύο πάνε πάντα μαζί) καλλιτέχνης για το… «αυτοκολητάκι του» (Αυτοκολλητάκι μου να το θυμάσαι/το καρδιοχτυπάκι μου για πάντα θα 'σαι/και πια το ξέρω, εμείς οι δυο/χώρια δε ζούμε ούτε λεπτό…), ξεχνώντας ότι τέτοια πράγματα δεν λέμε ποτέ εις επήκοον των γυναικών. «Πίνω ζωή τώρα. Η Άντζελα με ποτίζει ζωή!», δηλώνει ευθαρσώς ο καλλιτέχνης. Και ζήλεια, θα συμπληρώναμε εμείς, αφού ο Τόλης ζηλεύει παθολογικά τη σύζυγό του – στέλεχος στο οποίο έχει ιδιαίτερη αδυναμία ο Γιώργος Παπανδρέου. Αλλά οι ερωτικές εξομολογήσεις παίρνουν, ενίοτε, και τη μορφή grand guignol: «Όταν θα χάσω την Άντζελα, θα πρέπει να πεθάνω κι εγώ! Αμέσως! Δεν υπάρχει ζωή μετά την Άντζελα!», εκμυστηρεύεται ο ευφάνταστος τροβαδούρος του έρωτα (έρως και θάνατος – το φροϋδικό δίπολο πάνω στο οποίο στοχάστηκε ο μέγας Τόλης, πηγαίνοντας τη σκέψη του Freud αρκετά βήματα παραπέρα). Αλλά και η Άντζελα, παρότι τον έχει αμελήσει (λόγω πολιτικής και μόνο και όχι λόγω γήρατος – να το ξεκαθαρίσουμε αυτό) σεμνύνεται να δηλώνει: «Ο Τόλης είναι δώρο ζωής!». Η Άντζελα φαίνεται να λατρεύει τον σύζυγό της, τον ερωτικό Τόλη. Απόδειξη; Ότι ενώ την σατιρίζουν ανηλεώς, εκτός και, κυρίως, εντός ΠΑΣΟΚ για τον σύζυγo που επέλεξε (η «κυρία Βοσκοπούλου», την αποκαλούν ειρωνικά στο εσωτερικό του Κινήματος), εκείνη μένει πιστή στη συζυγική παστάδα. Σοσιαλιστής, άλλωστε, και ο Τόλης (στη θεωρία πάντα, όπως και η σύζυγός του) και, το πάλαι ποτέ, από τους αγαπημένους διασκεδαστές του «Μεγάλου» με τα ζιβάγκο.


Τα τραγούδια του είναι τόσο ερωτικά, τόσο γλυκερά, σε βαθμό αηδίας. Η υπεργλυκαιμία είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα ακούγοντας Τόλη. Έρρινη εκφορά, λυγμική έκφραση. Λυγμός και οργασμός μαζί. Αλλά και η ομιλία του εντάσσεται πλήρως στο πνεύμα των τραγουδιών του. Ομιλία σε στυλ Μίμη Πλέσσα, γλυκερή, αγαπησιάρικη, αφόρητη (όλοι φίλοι είμαστε, όλοι αγαπημένοι). Φετίχ του, στην έκφραση, η προτίμηση στις ερωτικές, γλυκερές, ποιητικίζουσες (σε στυλ ποίησης ημερολογίου) περικοκλάδες, καθώς και τα αισθαντικά υποκοριστικά (μανούλα, μανίτσα, αγαπούλα, μπαμπάκας, παλληκαράκι, θεούλης, καρδούλα κλπ.). Κομψός εξωτερικά ο Τόλης. Στα πρώτα βήματά του με αέρινα υποκάμισα, με μακρείς γιακάδες, ανοιχτά, να φαίνεται το στέρνο το πεποικιλμένο με χρυσό, χοντρό σταυρό. Αλυσίδες, καδένες, και το απαραίτητο δακτυλίδι στον παράμεσο (όχι βεβαίως κληροδοτημένο από την οικογένεια σε στυλ ευγενών, αλλά αγορασμένο, πρώτη γενιά, από τα μπουζοκοχρήματα) – δείγματα της ατόφιας λαϊκότητας του ανδρός. Αργότερα (όταν πήρε και κάμποσα κιλά), το γύρισε στα κοστούμια, βάφοντας, ταυτόχρονα, στις αποχρώσεις του καφέ, τα θυσανωτά μαλλιά του.


Το φαγητό δεν τον δελέαζε τόσο. Δεν έλεγε, όμως, όχι στο πιοτό και γενικά σε οτιδήποτε ανεβαστικό… Στα ανεβαστικά κατατάσσει και τη θρησκεία, αφού είναι θρησκόληπτος. Χόμπυ του να καθαρίζει φασολάκια. «Με ξεκουράζει απίστευτα» δηλώνει, σκάζοντας ένας χαμόγελο που υπονοεί πολλά. Ίσως γιατί του θυμίζουν τα φασολάκια που πούλαγε ο γλυκύς του πατέρας, στο οικογενειακό μανάβικο στα Λεμονάδικα. Περίεργο πράγμα οι συνειρμοί της παιδικής ηλικίας. Εδώ και χρόνια, ο δυστυχής Τόλης έχει πάρει την κατιούσα· τον χωρίς επιστροφή δρόμο της παρακμής. Όπου πάει κλείνει μαγαζιά. Πείσμων, όμως, όπως είναι και υπερήφανος, πάντα δουλεύει νέα κόλπα καλλιτεχνικής έκφρασης. Έτσι πρόσφατα, σε αυτό το πνεύμα, έχει εντάξει, στην παρουσία του στις πίστες, μικρές, οξείες, άναρθρες κραυγές (σε στυλ Μαορί), συνοδευόμενες από απότομες, κοφτές κινήσεις «καράτε»! «Εκείνη, εκείνη, εκείνη, που ήρθε και μου γέμισε την άδεια τη ζωή μου…και όνειρό μου πάντα θα μείνει, εκείνη, εκείνη, εκείνη…». Η γυναίκα, λοιπόν, για τον Τόλη υπήρξε (και παραμένει) η κινητήριος δύναμη, η έμπνευσή του – το ψωμί και το νερό του (ή το «νερό της φωτιάς», που αγαπά με πάθος ο Τόλης). Ο ερωτικός μας τραγουδιστής με το κόκκινο, το χρώμα του έρωτος και του πάθους, βάφει, δεκαετίες τώρα, την καρδιά του. Με το καφέ, το χρώμα της απόγνωσης, βάφει, εδώ και χρόνια, τα μαλλιά του.

349 comments:

1 – 200 of 349   Newer›   Newest»
MUSIC THROUGH THE YEARS said...

Kαλησπέρα.Η αλήθεια είναι οτι εψαχνα να βρώ blog για να πώ δυό λόγια για τον καινούργιο στάρ της εποχής.Εξηγούμαι:Kατά δήλωση τού ιδιου ,είναι ενας καινούργιος άνθρωπος,δεν τού θυμίζουν τίποτα τα τραγούδια του μέχρι τώρα.Οσο και αν απογοητεύει τούς πολυπληθείς θαυμαστές του ,κανένα τραγούδι δεν τού δεν τού λέει κάτι..ΟΎΤΕ Η ΞΑΝΘΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ με τα αχ βαχ στη Θεσσαλονίκη και με το ξέσπασμα του Φρεντυ Γερμανου σε δυνατά γέλια σε Πανελλήνια τηλεοπτική σύνδεση.Ακούσαμε οτι εχει πτυχίο μουσικής με υπογραφή Μανώλη Καλομοίρη.Απο οτι ξέρω ο Μεγας Καλομοίρης πέθανε το 1962,δεν εχει δε υπογράψει πτυχίο η δίπλωμα για μπουζούκι.Υπήρχαν κάτι σχολές μπουζουκιού στην πλατεία Βάθης με το όνομα ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ,ΑΛΛΆ ΕΠΙΜΈΝΩ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ.
Τό μόνο αληθινό πού είπε στην συνέντευξη στον κ. Χατζηνικολάου είναι οτι δεν ήθελε να ξανατραγουδήσει αλλά επ απειλή κηπουρικής ενασχόλησης απο την Κα Γκερέκου επείσθη να ξαναβγεί με νέα σουξέ όπως αυτοκολλητάκι κ.λ.π.
Ποτέ άλλοτε στην Ιστορία τού Ελληνικού τραγουδιού κανένας φτωχός άνθρωπος με σπασμένα δόντια δεν έφτυσε κατάπρόσωπο τον κόσμο πού τον αγκάλιασε καί τον έφτασε εκεί πού είναι.Ποτέ άλλοτε δημοσιογράφος δεν πήρε τόσο αρνητική συνέντευξη καί να την παίζει επι 6 ώρες στόν αέρα.Εν ετει 2009 ο Κ.Χατζηνικολάου προσφέρει στον κόσμο του ΨΟΦΙΑ ΑΛΟΓΑ από τα παλαιά του τα δευτέρια.Ευτυχώς η νέα γενιά δεν γνωρίζει ποιός είναι ο ΤΟΛΥ.Ισως η Ελλάδα να γλιτώσει την νταλγκαδοκαψούρα αν όλοι κάνουμε αυτό πού έκανε ο αείμνηστος ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ:Ας γελάσουμε με τούς παλήάτσους τού παρελθόντος.

Marwood said...

Μιλάμε για μεγάλο άνδρα, όχι μεγαλύτερο βέβαια από τον κάπετάνιο Γιώργο Βαρδινογιάννη, αλλά nevertheless μεγάλο.

Μεγάλη στιγμή είναι και η ακόλουθη, όπως την παρακολούθησα σε δελτιο ειδήσεων της εποχής:
Είμαστε έξω από την Ευελπίδων σε μια από τις γνωστές θλιβερές (για μερικούς διασκεδαστικές) δικαστικές διαμάχες Καζαντζίδη-Νικολόπουλου οι οποίες μου φαίνεται ξεκίνησαν για την πατρότητα κάποιων τραγουδιών, και εξελίχθηκαν σε οτιδήποτε άλλο, δηλ. καταδίκη του παγκόσμιου σιωνισμού, ξεσκέπασμα της συνομωσίας των εβραίων να φυλακίσουν τη φωνή του Στέλιου κοκ.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο Στελάρας εν εξάλλω, επιτίθεται στον Νικολόπουλο και εν μέσω ροχαλοβροχής από εκείνον και τους οπαδούς του τον αποκαλεί πουλημένο τομάρι, εγκάθετο των εβραίων, Ιούδα κλπ. Ζητείται κατόπιν από τον Βοσκόπουλο, που παρευρίκετο, να σχολιάσει τα γεγονότα αυτά, και ο μοναδικός Τόλης χαμογελώντας δηλώνει "Μη τους βλέπετε που κάνουν έτσι, αυτά είναι αγάπες, σερνικά είναι και οι δύο, αγάπες κάνουνε".

Anonymous said...

Ο μεγάλος Τόλης Βοσκόπουλος, εννοώ ο τρόπος που τραγουδάει, κάτι μου θυμίζει. Σκέφτομαι, σκέφτομαι και καταλήγω: νομίζω ότι τραγουδάει όπως ακριβώς μιλάει ο ήρωας του καραγκιόζη με τη μεγάλη μύτη, ο περίφημος "Μορφονιός".

Anonymous said...

Η Γκερέκου είχε ήδη χωρίσει με τον "καπετάνιο" όταν συνδέθηκε με Βοσκόπουλο ή την συνεπήρε ο αοιδός και χώρισε τον πρώτο;

Anonymous said...

ΡΕ ΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BLOG EΙΝΑΙ ΚΩΜΜΩΤΗΡΙΟ.
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΟΥ CIAO ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ ...ΑΓΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Anonymous said...

Δυστυχώς η στάση Βοσκόπουλου απέναντι στις γυναίκες (πλήρης μέχρι γελοιότητας εξάρτηση, υπερβολικά γλυκόλογα, πλήρες δώσιμο και μετά την φυγή τους κατάρρευση) δείχνει τον άνδρα-πρότυπο προς αποφυγή. Κοιτάζοντας τον Βοσκόπουλο και την πορεία του οι άνδρες μπορούν να δουν πως ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι για να μην έχουν αντίστοιχο κατάντημα. Γραφικός ο Τόλης. Τραγικός και αστείος τραγουδιστής, για γέλια η Ελλάδα που τον ανέδειξε σε ίνδαλμα.

Anonymous said...

Νομίζω ότι δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι η συνεισφορά του Βάρδου στα πολιτισμικά μας πράγματα ήταν η υπερέκκριση μουνοδουλίνης με ότι αυτό συνεπάγεται γιά τον εύθραυστο ψυχισμό του νεοέλληνος.

Πέραν των όσων ορθών ακούστηκαν μερικά συμπληρωματικά: Ο βάρδος έλκει την καταγωγή του από το χωρίο Αγιος Λαυρέντιος, ένα πανέμορφο πηλιορείτικο χωριό στο οποίο (δυστυχώς) φυλάσσεται η τιμία κάρα του αγ. Αποστόλου (του Νέου) και ένεκα αυτού η ονομασία Αποστόλης είναι πάγκοινη (μην κάνει κανείς το λάθος να επισκεφθεί το χωριό την 16η Αυγούστου, ημέρα που βγαίνει η κάρα βόλτα κλπ, την έβαψε, ομιλώ ως -ακουσίως- παθών).

Γιά τις θερμές σχέσεις του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσεως, οι κάπως μεγαλύτεροι ενθυμούμεθα τον Μητσάρα "δώστα όλα" Τσοβόλα την περίοδο του ειδικού δικαστηρίου να έχει ταμπουρωθεί ως νέος καλόγερος Σαμουήλ στα κεντρικά του πασοκ γιά να αποφύγει την σύλληψη και προκαλούσε τους εισαγγελείς αν κοτάνε να ανέβουν να τον συλλάβουν με το πλήθος από κάτω να παραληρεί, την μπορντώ Τζάγκιουαρ που σταμάτησε έξω από το σεπτό κτίριο και τον Βάρδο (σε κατάσταση προχωρημένης σωματικής και πνευματικής αποσυνθέσεως ένεκα απροσδιορίστου κοκτέηλ ουσιών) να προβαίνει σε δηλώσεις on camera "εγγγγγώ ήηηηρθα εδώ γγγγγιά τον Δδδδδημήτρη που είναι πππππαλικάρι, ααααυτό ππππου έεεεεκκκκανε είιιναι ααααααντρρρρίκιο" - ανεξίτηλες στιγμές!

Anonymous said...

Ο Τόλης ο Βοσκόπουλος δεν είναι διανοούμενος (ευτυχως δηλαδή) ούτε παιδί των σαλονιών. Έτσι τζάμπα ειρωνεύεστε για Φρόιντ κτλπ. για έρωτες και άλλα. Ο Τόλης μπορεί να μιλήσει μόνο σε απλούς ανθρώπους, ελεύθερους, που ζουν πραγματικές ζωές, που ερωτεύονται και πονάνε. Μόνο αυτοί καταλαβαίνουν τι σημαίνουν τα τραγούδια του Τόλη, τα άλλα είναι σκέτες βλακείες.

Anonymous said...

Μεγάλη έκπληξη από τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου να σπάσει για πρώτη φορά την παγιωμένη τακτική του να μην κάνει μέσω της εφημερίδας προσφορές και έτσι να μας χαρίσει αυτή την υπερπολύτιμη κασετίνα Τόλη. Ο Τόλης για την πατρίδα μας είναι κάτι θεϊκό, κάτι μυθικό, αφού έχει επηρεάσει όσο κανένας τη κουλτούρα του λαού μας (ο συσχετισμός Βοσκοπουλο-επηρεασμού και εκλογικής συμπεριφοράς των Ελλήνων υποστηρίζω ότι είναι υπαρκτός και πρέπει να αναλυθεί και ενδελεχώς).

Anonymous said...

Να προσθέσω κάτι που δεν αναφέρετε. Ο Τόλης, ο μεγάλος μας Τόλης, είχε προσπαθήσει στις αρχές της τεράστιας καριέρας του να γίνει και θεατρικός επιχειρηματίας. Είχε δουλέψει το ΠΕΡΟΚΕ (αν δεν κάνω λάθος) με αποτέλεσμα το θέατρο να φαληρίσει. Εκείνος απέδωσε την αποτυχία του στην καλλιτεχνική του φλέβα που δεν του επέτρεπε να κάνει τον επιχειρηματία, αλλά και στον έντονο ανταγωνισμό της εποχής.

Τελικά καλύτερα που απέτυχε ως επιχειρηματίας. Γιατί επικεντρώθηκε στο τραγούδι με φοβερά αποτελέσματα. Δεν έχετε δίκιο να λέτε ότι κλείνει μαγαζία και ότι δεν είναι πια δημοφιλής. Στη λαχαναγορά τον ακούνε ακόμα.

Anonymous said...

Δεν είναι καθόλου άσχημο να τονιστεί και το ότι στην Ελλάδα, από το 81 και μετά με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, η κουλτούρα Τόλη Βοσκόπουλου κυριάρχησε. Και αυτό δεν είναι αστείο. Οι ηγήτορες με πρώτο τον Ανδρέα άκουγαν (και το δήλωναν) Τόλη, Ρίτα Σακελαρίου και άλλους του ίδιου φυράματος. Αυτό εμπεδώθηκε γερά επί χρόνια, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει αυτό ως πολιτισμικό μοντέλο. Ακόμα και όσοι άκουγαν τέτοια τραγούδια και ντρέπονταν γιαυτό, τώρα ήταν σε θέση όχι απλώς να μην ντρέπονται αλλά να βγαίνουν και να το βροντοφωνάζουν. Από τότε ενισχύθηκε η πορεία της κατρακύλας αυτής της χώρας (όχι μόνο στο τραγούδι, αλλά και στις άλλες τέχνες), γιατί και τα πολιτιστικά παίζουν ρόλο καθοριστικό στη διαμόρφωση των αντιλήψεων, των κριτηρίων και των συμπεριφορών.

o grizomallis said...

Όχι εντελώς άσχετο με τον Βοσκόπουλο (που τυχαίνει να μην ανέχομαι):

Ρε κάτω τα χέρια από τα καψούρικα, και ιδίως τα σκυλοκαψούρικα.

Αντέστε να ακούσετε κάναν Αλκίνοο Ιωαννίδη (καταστροφική / ιδεοληπτική διαχείριση δυνατοτήτων -κριμα που δεν ήταν φάση, καθότι συμπαθής τηλεοπτικός φατσούλος) και αφήστε τα φτηνά σε ημάς τους παρακατιανούς των νοτιοδυτικώνε προαστίων, που δεν σκαμβάζουσι από Χατζιδάκιν (εκτός από καμιά Βάρκα σε μια θάλασσα γαλάζια, το Μυστικό, άιντε και την Περιμπανού, τα Παιδιά στον κάμπο και καναδυοτρία ακόμα).

Μαρτυρία: με πάνε ...ερήμην μου 1ο τραπέζι πίστα στο Αμαντέους (Βοσκόπουλος -1992;). Πρώτη και μοναδική φορά σε Α' κατεγορίας (σκυλο)λαϊκοshop (συνήθως προτιμάω τα Βού και Γού: από ψιλοφάλτσο αμανετζή Τερλέγκα -τις παλιές καλές μέρες- μέχρι τωρινό ψιλοφάλτσο αλλά passable αμανετζή Κώστα Πένητα κλπ, άντε, ταις πρεσβείαις της Παναχράντου, και καμιά τιτανοτρισμέγιστη Σοφία Κολλητήρη, θεά, αλλά τράβα βρέστηνα τώρα πια).
Δίπλα μου κερία γουνοφορούσα που ΕΛΙΩΝΕ (έλεγε φωναχτά) ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟglΗ, τον είχε τόση ώρα στο ένα μέτρο και δεν σταμάτησε ούτε ''λεπτο, η φακλάνα, να κακαρίζει φωναχτά φτύνοντας και μασουλώντας τη μπριτζόλα.
Όταν δε είδε ότι εγώ δεν έτρωγα (ενδρεπόμην ο δυστυχής, την ώρα που ο καglιτέχgnης εδημιουργούσε) απαλλοτρίωσε στα σβέλτα και τη δικιά μου, μετά των πατατώνε και χλάαατσα τη μουστάρδα. Έκανε και ηχηρές παπάρες στες σαλάτες.

Το ηθικόν δίδαγμα της ιερουργίας άλλη ώρα, τώρα πείνασα και πάω να φάω. (Ας προσθέσω μόνο, δια την Ιστορία, ότι η κερία ήτο δεδηλωμένη Νεοδημοκράτισσα -αλλά προφανώς ανηκουσα εις τη διακομματικώς υπερτετιμημένην βερσιόν βαρβατιλίστ.)

Anonymous said...

Ο Τόλης πλασαρίστηκε ως το μοντέλο του τραγουδιστή "κιμπάρη". "Πρίγκιπα" τον ονόμαζαν οι θαμώνες των καταστημάτων όπου τραγουδούσε. Ήταν ο ένας, ο μοναδικός, ο υπεράνω. Σε όσες συνεντεύξεις έχει δώσει πάντα μιλάει για το πόσο δεν τον ενδιαφέρει το χρήμα. Το χρήμα ενδιέφερε όμως πολύ τους θαυμαστές του ειδικά από τη δεκαετία του '80 και έπειτα, όπως σωστά λέει και ένα παραπάνω σχόλιο, όταν όλη η επίπλαστη ευδαιμονία του πασοκισμού γέμιζε τα μπουζουκομάγαζα. Ο Τόλης υπεράνω χρημάτων.. Τί λες ρε Kαραμήτρο που είσαι και υπεράνω;

Anonymous said...

Φίλτατε Φαιομάλλη αντέστε όπως adeste fideles? (έχεις βέβαια ένα δίκιο, δεν λέω, το λεγόμενο και "έντεχνο" είναι επιεικώς γιά κλωτσιές από τον όρο του αυτοπροσδιορισμού του και μόνο) - κατά τα λοιπά ...Μπουγάς και πάλι Μπουγάς.

Οι κ. StMartins και m. έχουν απόλυτο δίκιο στα περί διεισδύσεως της καψουροκουλτούρας από τους μερακλωμένους καψούρηδες του κινήματος από το '81 και εντεύθεν και της σταδιακής ολισθήσεως ενός λαού προς την πολιτισμική ευτέλεια και όχι μόνον - είναι κάτι που έχουμε επανειλημμένως θίξει σε προηγούμενα ποστς, οι δε ευθύνες των αυτουργών είναι τεράστιες. Ποιός ξεχνάει τα "πολιτιστικά" κέντρα και τον κλώνο ΛεΠα?

Anonymous said...

Η άνοδος όμως αυτής της κουλτούρας από τον Άγιο Ανδρέα, από το 81 και πέρα, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του "εκδημοκρατισμού". Δώστε στον κόσμο αυτά που θέλει, ήταν το σύνθημα, με αποτέλεσμα την απενοχοποίηση της λαϊκίστικης σκαρταδούρας που τόσο έθελγε τον πράσινο μικρόκοσμο. Το σχόλιο του grizomall είναι ελαφρώς off γιατί η κατηγορία b,c σκυλάδικο αποτελεί άλλη υπόθεση και δεν έχει σχέση με Τόληδες και την αντιπαράθεσή τους με δήθεν "ποιοτικά", που είναι και προϊόντα της αριστερόστροφης εναλλακτικής παραλυσίας. Αυτό βέβαια δεν απενοχοποιεί τη Δεξιά με τους Σώτους Παναγόπουλους και τους Βογιατζήδες. Εκεί τουλάχιστον υπήρχε και αστική ευπρέπεια. Οφείλω πάντως να πω ότι έχω το βίτσιο να μου αρέσει ο Τόλης αν και όχι ολόκληρο το είδος που εκπροσωπεί.,

o grizomallis said...

Ναίσκε, Σούφρα, Adeste fideles, τρόπον τινά.

o grizomallis said...

Economist, διαφωνώ αρκετά ως προς το "άλλη υπόθεση".
Αλλά μεγάλες συζητήσεις...

Anonymous said...

Το ΠΑΣΟΚ, αγαπητές φίλες-αγαπητοί φίλοι, ήλθε απλώς να σφραγίσει μια πορεία ιστορικά προδιαγεγραμμένη. Η δεκαετία του '50 στην Ελλάδα και η τότε πολιτισμική παραγωγή που έφερνε - υποτίθεται - έναν άλλον αέρα, φαίνεται τώρα, από απόσταση, ότι δεν ήταν αρκετά ουσιαστική. Δεν άφησε στίγμα... Αντίθετα, η 7ετία της χούντας με τις πολισμικές τερατωδίες της (πολιτικά είμαι υπέρ) και η 20ετία του Ανδρεϊσμού ανέδειξαν αυτό που φαίνεται να υπήρχε έντονα μέσα στην ελληνική ψυχή. Οι κυβερνώντες ήταν πιστεύω οι καταλύτες, όχι η αιτία...

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=I-hWXIa5sHM

prosekste poia ka8etai sto panel

Anonymous said...

Α ναι, η χαζοτάνια ήταν τότε στον Αρναούτογλου με ενασχολήσεις περί τα καλλιτεχνικά του κώλου πριν ανακαλύψει τις χάρες του πολιτικού ρεπορτάζ στο πλάι Σπίνων και Π'γιάννηδων.

V. said...

Γκριζομάλλη, κι εγώ είμαι λάτρης των σκυλάδικων (και μεγάλος μάλιστα, αν μιλάμε για παρουσία στα σχετικά καταστήματα και όχι για απόλαυση μέσω CD), αλλά δεν μπορώ να ανθέξω το άκουσμα του Τόλιδος...

Anonymous said...

Όλοι βλέπουμε Τάνια απόψε στις 9 στο EXTRA. Άνευ Παπαγιάννη βρίσκει τον εαυτό της και μιλάει πάααρα πάαααρα πολύ, παριστάνοντας η φουκαριάρα την κεντρική παρουσιάστρια. Και μια εκμυστήρευση που θα θεωρηθεί αστείο αλλά είναι αλήθεια. Η Τάνια είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη, θαυμάστρια του Βοσκόπουλου!

Anonymous said...

Γι' αυτόν τον αστείο Χατζη-νικολάου τί να πούμε άραγε; Ακούω συχνά real fm (από μαζοχισμό) και τον θυμάμαι πραγματικά να λέει ότι "εμείς δεν θα μπούμε στον χορό των προσφορών γιατί θέλουμε να πουλάμε εφημερίδα". Από την αρχή ρε παιδιά δεν έχει σταματήσει τις προσφορές (από cd αστείων τραγουδιστών, από ταινίες της πλάκας μέχρι και αυτοκίνητα!). Ρεζιλίκια ενός δήθεν σοβαρού. Του είχα στείλει και ευγενικά μηνύματα στην εκπομπή του ρωτώντας γι'αυτά τα θέματα αλλά εκείνος (δημοκρατικά) δεν διάβασε κανένα. Βαριά η καλογερική της συνέπειας, ασυνεπή κ. Χατζη-νικολάου.....

o grizomallis said...

Να' σουνα Μαιτρ από μια μεριά να έβλεπες την καλλικέλαδον και μουσικώς/μουσικολογικώς κορυφαιοτάτην γαλλίδαν συμβίαν να ακούει στο μπ3 λαίδην Άντζελα, Στανίση, κλπές (και συμπάσχουσα να τες συνοδεύει άδουσα) εντός του παρισινού μετρό, θα αισθανόσουν πολιτιστικώς υπερήφανος...

...Όλα τα λεφτά σε λέγω.

Anonymous said...

===================================
(Το παρόν κείμενο αφιερούται στον εκλεκτό δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος, μολονότι υποσχέθηκε ότι θα εκδίδει κάθε εβδομάδα εφημερίδα χωρίς προσφορές και, Κυριακή μπαίνει-Κυριακή βγαίνει, τηρεί την υπόσχεσή του απαρεγκλίτως, την εβδομάδα ετούτη κάνει μιαν εξαίρεση και μας χαρίζει κασετίνα Τόλη Βοσκόπουλου. Νίκο σ’ ευχαριστούμε…)
==================================

Kαι τί να κάνει ρε είρωνα εξυπνάκια όταν υπάρχει ανταγωνισμός; Φαίνεται θα είσαι σχολιαστής του καφενέ για να μην καταλαβαίνεις και να επαναλαμβάνεις συνέχεια αυτή τη μαλακία.

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Γκριζομάλλη σε τι γλώσσα ψάρευε η συμβία; εξ όσων γνωρίζω η λαίδη ΑτΖελα (το "ν" τρώγεται συνήθως) έχει διασκευάσει στην τουρκικήν με μεγάλη επιτυχία, το έχει πράξει και στην γαλλικήν;

o grizomallis said...

Λες Σούφρα να βερδεύω ορθογραφικώς την τεραστίαν ΆτΖελαν (όπως τη γράφεις) με την συγκλονιστικήν Άντζυν του "Εκεί που καίγομαι πολύ";

Τα περί ψαρεύματος δεν τα εννόησα.

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Κύριε ανώνυμε των 8:11 ο κ. Χατζηνικολάου δεν είχε υπόψιν την ύπαρξιν ανταγωνισμού πριν αποπειραθεί το εκδοτικόν του εγχείρημα; μήπως αυτός ενεφανίσθη μετά την έκδοσιν της εφημερίδος του εξαναγκάζοντάς τον σε αθέτηση της δεσμεύσεώς του περί μη υπάρξεως προσφορών; μήπως, εν τέλει, ο αγαπητός σε όλους μας Νίκος είναι δημοσιογράφος του καφενέ;

Γκριζομάλλη, το "ψαρεύει" παραπέμπει σε παλιά ατάκα του Χαρυ Κλιν περί ΕΟΚ: "και αν έρθουν σε τι γλώσσα θα ψαρεύουν;;" (λέει ο έλλην ψαράς...).

Anonymous said...

Εγώ μέχρι στιγμής πίστευα ότι ο μοναδικός πατενταρισμένος δημοσιογράφος του καφενές (Τζίμυζ) ήταν ο Λαμπυρομαλλούσος...
Δεν καταλαβαίνω, υπάρχουν και άλλοι

o grizomallis said...

Ημείς, Σούφρα, οικογενειακώς (και απευθύνομαι ταυτοχρόνως εις τον ενταύθα παρεπιδημούντα εθνικοσοσιαλιστολάτρην λοχαγόν) προπαγανδίζομεν την του ιερού ημών έθνους γλώτταν εις τα πέρατα του αλλοδαπού μετρό, αν θέλεις να ξεύρεις.

Καλυτέρα προπαγάνδα δια την ελληνικήν από την Άντζελαν - τραγουδιστή τε και προφορική- υπάρχει βρε;

(Η συμβία ακολουθεί τα υψηλά ιδεώδη του ανδρός της, αμ' πώς.)

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Αγαπητέ Γκριζομάλλη, μερσί διά την χρήσιμον διευκρίνισιν, μόλις μου γλύτωσες την συνεδρία στον πλησιέστερο ψυχίατρο (και είναι ακριβές εκεί οι συνεδρίες) στον οποίο θα προσέτρεχα σφαίρα αν έβλεπα τρελλαμένη καλλικέλαδον γαλλίδα στον υπόγειο να άδει στίχους της λαίδης Ατζελας σε μία από τις συχνές επισκέψεις μου στην Πόλιν του Φωτός.

Anonymous said...

Πάλι ο Άρης Σπίνος σήμερα στο δελτίο του EXTRA; Μαζί με τον Ανδρέα Καψαμπέλη; Γερό άδειασμα της ιδιοκτησίας και της διεύθυνσης του καναλιού προς τον Γιάννη Παπαγιάννη. Το επόμενο βήμα είμαι βέβαιη ότι θα είναι η ανάθεση της κεντρικής παρουσίασης και του καθημερινού δελτίου στον Άρη Σπίνο με σχολιαστή τον Γιάννη Παπαγιάννη (και αν..)/

Anonymous said...

Ελιγμός πλαγιοκόπησης στο EXTRA τώρα. Αρης "Ελ Σιντ" Σπίνος (με γραβάτα γιά όσους ενδιαφέρουν τα σημειολογικά) με συμπαρουσιαστή Καψαμπέλη.

Anonymous said...

FORZA ARI!
ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Anonymous said...

Οσο συμβαίνουν αυτά, ο άλλος ανεβάζει μαύρους αλυσοδεμένους κώλους στο μπλογκ του, ε ρε γλέντια!

Anonymous said...

ΤΟΥ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΕΛΥΣΕ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΩ ΟΤΙ ΒΑΦΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.

Anonymous said...

Μα πως μπορείτε να βλέπετε τον Σπίνο; Αντίθετα η Τανια μου είναι πολύ συμπαθής και σίγουρα κλάσεις ανώτερη από την Ιωάννα.

Anonymous said...

Αυτό το μαύρο κορμί είναι το κάτι άλλο. Όχι σα τις φασόλες τις ασπρουλιάρες.

Anonymous said...

Χαμός στο κανάλι με Παπαγιάννη και Σπίνο. Έξω φρενών ο Παπαγιάννης με τη στάση της ιδιοκτησίας του καναλιού. Λίγο και να κουνηθεί ο ιδιοκτήτης θα τον διώξει. Έχει εκνευριστεί με τον Παπαγιάννη γιατί τον φορτώνει με πρόστιμα από το ΕΣΡ με τις δημοσιογραφικές του επιπολαιότητες. Και σχετικά πρόσφατα, με αφορμή νέο πρόστιμο, κάλεσε τον διευθυντή του καναλιού Γιομπαζολιά και του είπε "Διώξ'τον τώρα". Ευτυχώς που τον έσωσε ο Γιομπαζολιάς με την διπλωματία του. Δεν περνάει στον ιδιοκτήτη η μπογιά του Παπαγιάννη και αυτό φαίνεται από το ότι διατηρήθηκε ο Σπίνος.

Anonymous said...

O 9.24 είναι ο Παπαγιάννης.

Anonymous said...

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΕΛ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΒΑΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ! ΛΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΠΟΜΠΉ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΨΟΜΑΛΛΟΥ ΒΑΝΑ;

MUSIC THROUGH THE YEARS said...

Kαλησπέρα.Αφού ευχαριστήσω τον φίλτατον Βαψομαλλιά για την φιλοξενία του,ήθελα να συγχαρώ τους Marwwod,Σούφρα,Φαιομάλλη διά τα στιγμιότυπα πού μας θύμισαν.Ο Βαψομαλλιάς δεν άφησε την ευκαιρία να φύγει και αμέσως μετα την πάσα πού τού έδωσε ο Χατζηνίκος,σημείωσε νεα επιτυχία με την ανάλυσιν τού φαινομένου Βοσκόπουλος.Αψογος περιγραφή.
Ηθελα να θυμήσω και εγώ την περίφημον ΤΖΟΥΛΙΑ άλλη φιγούρα σβησμένη με BLANCO από την μνήμη του Πρίγκηπα.Αλήθεια είχα την εντύπωσιν οτι ο Τροβαδούρος του Ερωτος ήτο ο κ.Βαρθακούρης αλλά η σύζυγος μου με επληροφόρησε οτι ο Πάριος είναι ο Βασιλιάς,ενώ ο Τόλης Πρίγκιπας.Τί φοβερό καλοκαίρι καί εκείνο οταν τα Σερβιετοκάναλα μετέδωσαν την είδηση τού χωρισμού ΤΟΛΗ-ΤΖΟΥΛΙΑΣ.Αν θυμάμαι καλά ενεφανίσθη εις το κατάστημα τού κουμπάρου του και μετά απο διακαναλικήν απαίτησιν εδέχθη να πεί δύο κουβέντες στόν κόσμο,τρεκλίζοντας.Είπε ,είμαι άγριο αρσενικό εγώ.Μετά τά κανάλια έδειχναν παλιές αγαπημένες σκηνές Τόλη-Τζούλιας ,όπου οπως ακριβως τώρα με την Γκερέκου την αποκαλούσε θεά,μάνα του,κυρία του.COPY-PASTE.O έξυπνος αυτός μάγκας από τα Λεμονάδικα είπε στην εκπομπή τού Κ.χΑΤΖΗΝΙΚΟΛΆΟΥ τό αμίμητο!!.Λέω στην Αντζελα,θελεις να σου παραστήσω τόν Βοσκόπουλο?????Τό κάνω καί ψοφάει στά γέλια!!!!!!!ΑΠΟΡΙΑ .Ποιός είναι ο Βοσκόπουλος???????? ΑΥΤΟΣ Η Ο ΑΛΛΟΣ.Μπορεί κανένας να βοηθήσει?????????
k. Σελίδας.

Anonymous said...

Mr Page, πολύ καίρια η παρέμβασή σου. Πόσο πιο Τόλης να γίνει ο Τόλης; Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να τον βλέπαμε την ώρα της μίμησης.

Anonymous said...

Απλώς θα ήθελα να πω ότι ο ελληνικός ήχος, ακόμη και ο ευτελής, ακόμη και του Βοσκόπουλου, παίρνει άλλο χρώμα όταν βρίσκεται κανείς στο εξωτερικό. Έχω ζήσει και εγώ έξω και μου έχει κάνει εντύπωση ότι άκουγα με ευχαρίστηση ακόμη και τα τραγούδια του Βοσκόπουλου που στην Ελλάδα δεν μπορούσα να τα αντέξω. Μάλιστα, μερικές φορές ένιωθα και συγκίνηση, κάτι που ντρέπομαι να ομολογήσω (κύριε ιδιοκτήτα παρακαλώ μην με κοροϊδέψετε), αλλά είναι αλήθεια...

Marwood said...

Ετσι είναι Στελίνα μου, και εγώ κατά την παραμονή μου στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχα αναρτήσει ελληνική σημαία στο δωμάτιό μου, το οποίο σειόταν από το φρρρ των καλαμακίων του φραπέ και από το ήχο της κρούσεως των κοκκάλων στα έμπειρα χέρια άξιων συμπατριωτών λειτουργών των ευγενών παιγνίων των θυρών ου μην και του μουλτεζίμ.

Ξέχασα να σου πω στο τηλέφωνο, όλοι έλληνες που ήξερα απαντούσαν "παρακαλώ" και αυτό λέει πολλά...

Anonymous said...

Μεγάλη αλήθεια αυτή. Το τραγούδι ξεφεύγει από το περιοριστικό πλαίσιο του είδους, και γίνεται ένα σύμβολα με πολλές σημασίες. Σε όλους συμβαίνει όταν βρίσκονται σε "ιδιαίτερες" συνθήκες, όπως όταν ζει κανείς στο εξωτερικό. Έχω δει ανθρώπους να δακρύζουν με ένα ευτελές τραγούδι σε συνθήκες "ξενιτιάς".

Anonymous said...

Έχω δει και εγώ καθ'όλα αξιοσέβαστους συμπατριώτες μας στο εξωτερικό, να μπαίνουν σε μαγαζιά με το όνομα "Mykonos", σε μέρη βροχερά, μόνο και μόνο για να ακούσουν κανένα ελληνικό τραγουδάκι.

Anonymous said...

Άκουσα ότι η Ιωάννα Δεμέντη θα κάνει πάρτι (ίσως και στο φουαγιέ του καναλιού) τον Απρίλιο προς τιμήν όλων των φίλων του blog. Αληθεύει;

Anonymous said...

Κατόπιν θα ακολουθήσει πορεία (όχι στην Αμερ. Πρεσβεία) αλλά στην Βαλαωρίτου προκειμένου να γιαουρτώσουμε, ξέρεις εσύ ποιους

Anonymous said...

Πάντως ήταν πολύ όμορφη εχθές στην εκπομπή η Ιωάννα, όπως και η Τζίνα μας.

Anonymous said...

Τώρα από που να αρχίσει κανείς, από το ρουφιανιλίκι για την "ασθένεια" του Παπούλια, ή από τα τραγελαφικά σενάρια που διακινεί
Είναι φανερό ότι έχει χάσει τη μπάλα από το θρίαμβο Σπίνου

Υπάρχει βέβαια και κάτι που ουδείς μπορεί να γνωρίζει, εκτός από τους δυο που συμφώνησαν. Με την διαρροή του ο Κ. Καραμανλής να έστειλε μήνυμα στον Γιώργο Παπανδρέου : "Πες όχι στις διαδικασίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να πάμε σε πρόωρες εκλογές, να χάσω και να αποχωρήσω από τη Νέα Δημοκρατία". Σε αυτή την περίπτωση και με δεδομένο ότι ο Κάρολος Παπούλιας δεν έχει ακόμα διευκρινήσει τις προθέσεις του, καθώς έχει πρόβλημα υγείας, ενδέχεται ο Γ. Παπανδρέου να προτείνει τον Κώστα Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσουν υπέρ του Καραμανλή και μια νέα συγκατοίκηση Καραμανλή και Παπανδρέου μετά από το 1981 (Α. Παπανδρέου πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής Πρόεδρος της Δημοκρατίας), να επιβεβαιώσει ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν σταθερές και τίποτα δεν θεωρείται αδύνατο...

Anonymous said...

Αυτό να λέγεται. Μεγάλος ο εκνευρισμός γιατί ο Σπίνος δεν είναι από τα παιδάκια που τρώγονται εύκολα και ειδικά από μπριλκριμάκηδες.

Anonymous said...

Χωρίς σαρκαστική διάθεση, να πω γιά τα σχόλια που αναφέρθηκαν σε δακρύβρεχτο νόστο υπό τους ήχους του Τόλιδος ότι στα μάτια μου εντάσσονται στο στερεότυπο "ελληνάρας εξωτερικού". Εχω ζήσει έξω και ουδέποτε αισθάνθηκα έτσι, βέβαια τόσες αντιδράσεις όσοι άνθρωποι.

Ο Σπίνος κλείνοντας την καλή εκπομπή του έκανε την βαρυσήμαντη δήλωση ότι το συμβόλαιό του με τον σταθμό λήγει στο τέλος του 2010 γιά όποιον λιγδομαλλιά δεν κατάλαβε.

Anonymous said...

Καλά, τί μαλακίες γράφει τον τελευταίο καιρό συνεχώς στο ΒΗΜΑ ο υιός Μαρκεζίνης; Καμιά σχέση με το βάθος του πατέρα του. Έχει γούστο να τον χτύπησε η μανία να πολιτευθεί και αυτόν. Καλά του τα έγραψε τις προάλλες από το ΒΗΜΑ επίσης ο Σπύρος ο Ζουρνατζής, που είναι μεγάλος εγκέφαλος και αξιοπρεπής άνθρωπος, και που κάηκε δυστυχώς λόγω του συσχετισμού του με τον Παπαδόπουλο. Ξύπνα ρε "Σερ" Βασίλη. Κοίτα να πεις τίποτα σοβαρό και πολιτικό, αφού αποφάσισες να γράψεις στις φυλλάδες, και άσε τις ακαδημαϊκές παρλαπίπες...

Anonymous said...

Αλήθεια το είπε αυτό ο Σπίνος; Και άλλη σφαλιάρα έπεσε στο κεφάλι του παιδιού με τη χωρίστρα;

Anonymous said...

Λέτε να είναι αλήθεια αυτά που γράφτηκαν (από την Ιωάννα αν δεν κάνω λάθος) ότι Σπίνος και Παπαγιάννης ήρθαν στα χέρια;

Anonymous said...

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ EXTRA 3. ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΝΕΟ ΧΟΥΝΕΡΙ ΤΟΥ ΣΠΙΝΟΥ. ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ. ΑΠΟ 1200 ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 850 ΕΥΡΩ. ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΆΡΟΝ. ΠΩΣ ΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ;

Anonymous said...

Τάσσομαι αναφανδόν στο πλευρό Σπίνου. Μπορεί να μην έχει σπουδάσει και να τον γνωρίζουν όλοι σαν εκβιαστή, όμως πρέπει να παραδεχθούμε ότι αυτά τα οποία έλεγε θα μας λείψουν. Φέρτε πίσω το Σπίνο.

Anonymous said...

850; Μα εγώ ήξερα ότι έπαιρνε ένα 500ράκι.

Anonymous said...

Ο Σπίνος μπορεί να είναι εντελώς αγράμματος αλλά έχει ψηθεί στα αλώνια της ζωής.

Anonymous said...

12.50, τί σημαίνει ακριβώς "με εντολή Παπαγιάννη"; Από πότε δίνει μισθολογικές εντολές ο διχιλιαρικάκιας; Αφού υπάλληλος του Ομέρ είναι και αυτός.

Anonymous said...

Τί πως ζει; Έχει και το νοσοκομεία, έχει και τα τυχερά του.

Anonymous said...

Ο Σπίνος ζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ζει και ο Παπαγιάννης.

Anonymous said...

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΕΡ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΤΟΥ ΛΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΑΤΣΟΥ.ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ EXTRA, ΡΕΑΛ ΦΜ, ΡΕΑΛ MEWS, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13, FAQ, ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ. ΔΙΝΕΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ. ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΚΟΒΩ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΚΑΚΙ ΤΟ ΜΗΝΑ!

Anonymous said...

Τελικά τι έγινε με το νοσοκομείο του Σπίνου; ΆΚουσα σήμερα ότι διόρισαν τον Χίο; Ξέρει κανείς αν αληθεύει;

Anonymous said...

KAI O XIOS SE NOSOKOMEIO; DEN THA TO ANTEXO.

Anonymous said...

20 χιλιάρικά; Θα τρελάθηκες... Με τον Λάλα να πληρώνει 50 ευρώ το κομμάτι;

Anonymous said...

4 χιλιάρικα παίρνει από τον Real fm. Αυτό είναι τσεκαρισμένο. Η εκπομπή του είν αι πρώτη μαζί με το Καλαμίτση. Από τον Λάλα δεν ξέρω. Πρέπει σίγουρα να παίρνει άλλα 4 από την Real News. Και ο Λιάτσος πληρώνει καλά και είναι φίλοι. Μάνι μάνι τα μαζεύει. Ας τα χαίρεται

Anonymous said...

Κι αφού η εκπομπή του είναι πρώτη, γιατί δεν τον πάνε στο καθημερινό πρόγραμμα;

Anonymous said...

O XIOS POSA PAIRNEI APO TO NOSOKOMEIO;

Anonymous said...

Pros 1.13. ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΙΝΙΚΟΛΑΟΥ ΡΩΤΑ. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΚΕΙ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗ FOCUS ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ.

Anonymous said...

O XIOS POY DIORISTHKE. STO DAFNI KAI AYTOS;

Anonymous said...

XIOS KAI XERO PSOMI. DIORISMENOS KAI AYTOS;

Anonymous said...

Ο Παπαγιάννης δήλωσε τις προάλλες στο δελτίο ότι παίρνει συνολικά 5 χιλιάρικα

Anonymous said...

Έτσι είναι το λογικό. Τα Μέσα στα οποία εργάζεται δεν πληρώνουν πολύ.

Anonymous said...

Δυο χιλιάρικά από το κανάλι και από κανά χιλιάρικο χονδρικά κατά μέσο όρο στα άλλα Μέσα, με εξαίρεση του Λάλα που δίνει φραγκοδίφραγκα.

Anonymous said...

Το θέμα είναι με πόσα ζει ο Καψαμπέλης. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Anonymous said...

Γιατί, ζει ο Καψαμπέλης; Εγώ για νεκροζώντανο τον κόβω όποτε τον βλέπω

Anonymous said...

Είχε τύχει πριν από κάποια χρόνια να δω τον Βοσκό σε κοινωνική συνάθροιση. Είχα πάθει σοκ! Ερείπιο. Με δυσκολία μίλαγε και με δυσκολία καταλάβαινες τι ήθελε να σου πει. Το βάδισμά του ασταθές. Το βλέμμα του θολό, δεν σε κοίταζε. Σχεδόν τρέκλιζε. Τώρα, όπως τον βλέπω στις σπάνιες βέβαια εμφανίσεις του στην τηλεόραση είναι πολύ καλύτερα αν και μεγαλύτερος σε ηλικία κατά αρκετά χρόνια. Φαίνεται ότι η συμβίωση με την βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ του έκανε καλό. Να λοιπόν που ο γάμος έχει και τα καλά του. Όχι μόνο τα άπειρα κακά.

Anonymous said...

Ποια είναι η γνώμη της δημοσιογράφου (και συμβούλου του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη) Αρετής Σιδηροκαστρίτου για το δελτίο του EXTRA3;

Γιατί εκφραζόταν με σκληρούς υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς στο όρθιο, σήμερα στην Ξενοφόντως, εναντίον του παρουσιαστή του Αποκαλυπτικού Δελτίου Γιάννη Παπαγιάννη ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλλιος;

Τι έλεγε ο δημοσιογράφος (και διευθυντής του γραφείου τύπου του Υπουργού Δικαιοσύνης) Μιχάλης Δημητρίου στη δημοσιογράφο της Χώρας και του Κ10 (και εργαζόμενη στο γραφείο τύπου στο υπουργείο Δικαιοσύνης) Δήμητρα Αλεξάκη για την κόντρα Παπαγιάννη-Σπίνου; Ποια ακριβώς είναι η (καθόλου κολακευτική) άποψή του για τους δύο πρώην συνεργάτες;

Πώς ακριβώς ονομάζει τη δουλειά που γίνεται στο Αποκαλυπτικό Δελτίο ο δημοσιογράφος Χρήστος Χαλαζιάς, πρώην συνεργάτης του Θ. Ρουσόπουλου και του Σπύρου Καρατζαφέρη στην εκπομπή που είχε στο EXTRA3 μέχρι πέρισυ και ποια η (σκληρή) γνώμη του Σπύρου Καρατζαφέρη για τον Γιάννη Παπαγιάννη, κυρίως ως προς την ποιότητα του χαρακτήρα του και τα κίνητρα της κριτικής που ασκεί σε διάφορους;

Anonymous said...

Πάντως ο Χατζηνικολάου με τις προσφορές κατάφερε να κάνει μια βαρετή εφημερίδα που δεν θα πούλαγε πάνω από 30 χιλιάδες βία, να πουλάει καλά. Φυσικά δεν πουλάει με βάση το περιεχόμενό της που είναι άθλιο και παρωχημένο, αλλά με τα δώρα: αυτοκίνητα, Βοσκόπουλους κλπ. Και έτσι πάντως καλό είναι, αφού οι διαφημιστές είναι μαλάκες και δίνουν διαφήμιση σε φύλλα που αγοράζονται για τα δώρα και όχι για το περιεχόμενο. Τουλάχιστον εξασφαλίζεται έτσι δουλειά σε κάποιους ανθρώπους που αλλιώς μπορεί να μην είχαν. Ο Χατζηνικολάου άλλωστε είναι πολύ μέτριος δημοσιογράφος και αυτό μπορεί αυτό κάνει. Με Λιάγκες και Πυργιώτηδες συνεργάζεται, αυτή την εφημερίδα θα βγάλει. Έτσι δεν είναι;

ΒΑΡΣΟΣ said...

Είναι δυνατόν να μη φτουρήσει ο Τόλιος στην Ελλαδάρα;

Το κυνήγι της γυναίκας και η καψούρα είναι, διαχρονικά, παραδοσιακή ενασχόληση των Ελλήνων..

Υπάρχει άλλος λαός που δικαιολόγησε στην ιστορία του, έναν πόλεμο (τον Τρωϊκό) για μια γυναίκα (την ωραία Ελένη);

Εδώ οι Λακεδαιμόνιοι που ήταν και πολεμισταράδες στεκόντουσαν σούζα μπροστά στην κυρά, ο Τόλιος δε θα στέκεται;
Περικλής και Ασπασία ιστορικά, Ηρακλής και Διηάνειρα μυθολογικά και πάει μακριά η βαλίτσα...
Ακόμα και σήμερα, απομονωμένες ομάδες του ντόπιου πληθυσμού , όπως οι Κρητικοί, τηρούν απαράλλαχτα τα αρχαιοελληνικά έθιμα, όπως τα βλέπουμε στη μυθολογία από τον Ηρακλή. Απαγωγές (κλέψιμο) γυναικών γιατί έτσι τους αρέσει, τιμή του εθίμου της ζωοκλοπής και ταύτισή του με λεβεντιά , παλληκαρισμοί, σκοτωμοί για λόγους τιμής, πολεμικοί χοροί με μπαλωτιές καλάσνικοφ αντί σπαθιού κλπ κλπ και όλα με επίκεντρο τη γυναίκα. Το μόνο που αντικατέστησαν είναι το ρόπαλο με το Glock 17, το άλογο με το 4x4, και την λεοντή με το μαύρο πουκάμισο.
Μην τρελαθούμε τώρα..

Πάντως το μόνο που αναγνωρίζω στον μακαρίτη εθνικοσοσιαλιστή της Βερολινέζικης σχολής Ανδρέα Ερνστ Ρεμ Παπανδρέου, και γνήσιο απόγονο του Περικλέους όσον αφορά τον έρωτά του για τη Μιμή, είναι η αγάπη του προς τη μεγάλη Ρίτα Σακελλαρίου..

Γι αυτό, αγαπητέ Γκριζομάλλη, συνέχισε την ελληνική παράδοση, μεταφέροντας το φως(;) του νεοελληνικού πολιτισμού, στους αλλότριους.

Πάρε και το αγαπημένο τραγούδι του Προέδρου (και δικό μου η αλήθεια):

http://www.youtube.com/watch?v=bAhjiVoRmJo

Anonymous said...

σωστος ο reporter X, αν μας ελεγε και τις απαντησεις (οχι οτι δεν τις φανταζομαστε δηλ)

το διδυμο παπ-σπινου ειναι αν οχι υποκοσμιακοι οι ιδιοι, σιγουρα υποκοσμιακης νοοτροπιας ατομα, μπραβοι της νυχτας σε διατεταγμενη υπηρεσια ενδεδυμενοι τον μανδυα του δημοσιογραφου.

αληθεια, παραιτηθηκε ο σπινος απο το νοσοκομειο; αν οχι, μιλαμε για την απολυτη τραβεστοποιηση.

o grizomallis said...

Λοχαγέ μου, μας χωρίζει η πολιτική, μας ενώνει η Ρίτα.

Να σε πω την αμαρτία μου, εμένα μ' αρέσει και το -απ' όξω ψιλοβαψομαλλιάδικο, από μέσα κάργα τιτανοσκυλάδικο- Μέγαρο:

http://www.youtube.com/watch?v=US9apC9JAOw

V. said...

Μια που τόσο σας αρέσει η - κατ'εμέ αηδιαστική - Ρίτα, η εκφράζουσα αυθεντικώς την αισθητική του βαθέως πασοκισμού των '80ς (υπήρξε, νομίζω, ο θηλυκός Τόλιος), να θυμίσω στους πολυάριθμους φίλους της καλής ποιήσεως τον ξακουστό δεσμό της Ρίτας με τον ποιητή της αμφισβήτησης (και λάτρη των κεφτέδων) με τα μεγάλα, άκοφτα νύχια, τον αγαπημένο μας Δημήτρη Ιατρόπουλο...

V. said...

Και κάτι που ξέχασα...

Κύριε Σελίδα, εσείς που παίζετε τα μουσικά ζητήματα στα δάχτυλα, λέτε να είναι ψευδές αυτό που λέει σε όλες του τις συνεντεύξεις ο κύριος Βοσκόπουλος, ότι απεφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο με υπογραφή Καλομοίρη; Μήπως ήταν με υπογραφή κάποιου κακομοίρη; Είναι ενδιαφέρον να δούμε εάν ψεύδεται ο ελαφρολαϊκός βάρδος... Όχι βέβαια ότι έχει επί της ουσίας σημασία, γιατί ό,τι είχε να πάρει από εκπαίδευση το πήρε, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα... Σε σχέση με τα σχόλιά σας, θυμήθηκα τις πράγματι εμετικές συνεντεύξεις που έπαιρνε, κατά καιρούς, ο μάλλον σαχλός τηλε-δημοσιογράφος από τον αοιδό της καψούρας. Γλύστραγες από τα σάλια...

ΥΓ. Κύριε Σελίδα, τρέχει και ένα ερώτημα περί Πουλόπουλου και περί της αιτίας της εξαφανίσεώς του. Περιμένουμε τα φώτα σας...

ΒΑΡΣΟΣ said...

Γκριζομάλλη, πάρε και ένα ακόμα θεϊκό της Ρίτας..Μεγάλο τραγούδι και μεγάλη βιντεοταινία..Χα,χα,χα
"Ένας κοντός θα μας σώσει", με Ρίζο, Ναθαναήλ, Σουγκλάκο, Καραγιώργη και αξεπέραστο Μάρκο Λεζέ..Χα,χα,χα

http://www.youtube.com/watch?v=vONN6pvDfz4

Anonymous said...

Είμαι ο παλιός ποδοσφαιριστής Νίκος Κουρμπανάς που έπαιζα στην Παναχαϊκη. Θέλω να πω ότι το δελτίο του Παπαγιάννη στο Έχτρα είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο στην ελληνική τηλεόραση. Μακάρι και άλλοι δημοσιογράφοι να είχαν την ίδια μαχητικότητα και αντικειμενικότητα.

Anonymous said...

o ρεπορτερ χ εδωσε καποια πολυ ενδιαφεροντα ερωτηματα.επειδη ομως καθεις φανταζεται τις απαντησεις και επειδη φαινεται να γνωριζει πραγματα θα μπορουσε να δωσει και απαντησεις για να ειμαστε πιο διαφωτισμενοι;

Anonymous said...

o φιλος μας ο παπα ιωαννης ειναι περιπτωση.ας σκεφτει με ποσους πρωην συνεργατες και κολλητους καλεσμενους εχει γινει κωλος και ξεχεζεται.παμε.χιος ,μ.κουρης,χαριτατος .ντρουλης,δημητριου,σπινος,βελλιος,α.γεωργιαδης,αβραμοπουλος,σ.καρατζαφερης,σιδηροκαστριτου,χαλαζιαςμ.τρανταφυλλοπουτσος.τι να πιστεψει λοιπον κανεις.η αυτος εχει καποιο κουσουρι η διαλεγει συνεχεια σουργελα οποτε δεν εχει αισθητηριο.

Anonymous said...

o φιλος μας ο παπα ιωαννης ειναι περιπτωση.ας σκεφτει με ποσους πρωην συνεργατες και κολλητους καλεσμενους εχει γινει κωλος και ξεχεζεται.παμε.χιος ,μ.κουρης,
χαριτατος .ντρουλης,
δημητριου,σπινος,βελλιος
,α.γεωργιαδης,αβραμοπουλος,σ καρατζαφερης,σιδηροκαστριτου,
χαλαζιας μ.τρανταφυλλοπουτσος.τι να πιστεψει λοιπον κανεις.η αυτος εχει καποιο κουσουρι η διαλεγει συνεχεια σουργελα οποτε δεν εχει αισθητηριο

Anonymous said...

o μεγαλος μας τολης.εδω http://www.youtube.com/watch?v=BFKVEsUWabU τον απολαμβανουμε σε ενα συμφωνικο ρεκβιεμ με την ορχηστρα μπρους λι του τοκιο εμπνευσμενο απο τον αλησμονητο cult icon του 70 καρατοκα σοουμαν Μεγαριτη.μαεστρος η τζενυ μανωλιδου αδωνη.κλαρινο παιζει και παιρνει ο μπασιστας αλεξ τσιπρας.και μπονους οι δυο αγαπημενοι μας που αγαπουμε και αγαπουν να μισουμε και να μισουνται.

http://www.youtube.com/watch?v=iKGDBoAkfUA&feature=related&fmt=18.

πλας ενα αληθινα αποκαλυπτικο δελτιο απο τα παλια και τις αλησμονητες μερες.http://www.youtube.com/watch?v=jeCWTlcx6RU&feature=related

Anonymous said...

Δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατί ίσως θα προσδιορίσω σε κάποιους την ταυτότητά μου. Ο τρόπος που θέτω τις ερωτήσεις υποδεικνύει και τις απαντήσεις. Όλοι όσοι αναφέρθηκαν έχουν την χειρότερη γνώμη για τον παρουσιαστή του Αποκαλυπτικού Δελτίου. Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα, γιατί και τα άτομα που εκφράζονται με τα χειρότερα λόγια για τον Παπαγιάννη είναι χαμηλού επιπέδου και μάλλον όλοι κατώτεροί του. Αναφέρω απλώς τα γεγονότα χωρίς να θέλω να τα αξιολογήσω.

Η Αρετή Σιδηροκαστρίτου είναι μια μετριότατη δημοσιογράφος η οποία ουδέποτε μπόρεσε να κάνει μια επιτυχία και ουδέποτε εργάστηκε σε συνθήκες ανταγωνισμού. Οι ύβρεις και τα απαξιωτικά σχόλια εναντίον του Παπαγιάννη μπορεί άνετα να οφείλονται σε κομπλεξισμό.

Ο Βέλλιος είναι ο γνωστός γραφικός γυρολόλογος και η γνώμη του είναι επηρεασμένη από την πικρία του για την συμπεριφορά του Παπαγιάννη ατον (λίγο) χρόνο που συνεργάστηκαν στο Αποκαλυπτικό Δελτίο, που είχε πολύ ανάγκη ο Βέλλιος γιατί δεν έχει δουλειά και αναγκάζεται να εμφανίζεται στα μεσημεριανάδικα για να δίνει ένα παρών. Του στοίχισε πολύ η αποπομπή του από το Δελτίο και έβαλε τον διευθυντή του καναλιού να μεσολαβήσει ώστε να τον πάρουν πίσω. Μόνο τούμπες δεν έκανε. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Ο Μιχάλης Δημητρίου, ο "κακός" Μιχάλης, διακατέχεται επίσης από πικρία, λόγω του γνωστού καβγά που είχε με τον Παπαγιάννη και που τον οδήγησε εκτός Αποκαλυπτικού Δελτίου. Αυτός, μαζί με τον Βέλλιο, εκφράζονται με μεγαλύτερη οξύτητα εναντίον Παπαγιάννη από όλους του άλλους.

Τέλος, ο Χρήστος Χαλαζιάς, ο γνωστός φίλος του Πάμπλο, δεν πήγαινε ποτέ τον Παπαγιάννη από τότε που ήταν μαζί στο κανάλι. Ο ίδιος λέει ότι του είχε ζητηθεί να εμφανίζεται κάποιες φορές στο δελτίο κατά το παρελθόν (κάτι που έκανε), αλλά μετά δεν άντεχε την συμπεριφορά του Παπαγιάννη και αποχώρησε.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν με Σπύρο Καρατζαφέρη. Μιλάει με πολύ άσχημα λόγια για τον Παπαγιάννη και για τον τρόπο που του έχει φερθεί και όταν ήταν στο κανάλι και μετά, όταν αποχώρησε, οπότε και ο Παπαγιάννης τον έθιγε από το blog του, το ραδιόφωνο αλλά και την τηλεόραση. Άφιλο και κωλόπαιδο τον λέει, αν και το να σου καταλογίζει όλα αυτά ο Σπύρος μάλλον είναι τίτλος τιμής, αφού ο ίδιος είναι ο χειρότερος όλων. Μπορεί να πουλήσει μέχρι και τη μάνα του για λίγη δημοσιότητα.

[Ελπίζω να ικανοποίησα τις απορίες.]

Anonymous said...

''Όλοι όσοι αναφέρθηκαν έχουν την χειρότερη γνώμη για τον παρουσιαστή του Αποκαλυπτικού Δελτίου. Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα, γιατί και τα άτομα που εκφράζονται με τα χειρότερα λόγια για τον Παπαγιάννη είναι χαμηλού επιπέδου και μάλλον όλοι κατώτεροί του. Αναφέρω απλώς τα γεγονότα χωρίς να θέλω να τα αξιολογήσω''.

τα ειπες ολα με αυτο.σου βγαζω το καπελλο.ο διαγκωνισμος της μετριοκρατιας.κρατικοδιαιτοι γραφικοι αρλουμπολογοι και αριβιστες αλληλουπονομευονται στο πανηγυρι της ματαιοδοξιας τους.ο δε χαλαζιας απο τον παμπλο διακτινιστηκε στον τουντορ και τον ζαχο.

Anonymous said...

arage reporter x o trismegistos diaskedastis tis polis kimonas koulouris ti lei gia to xouneri pou tou ekane meso spinou?makran i kaliteri stigmi tou spinou btw.ton ksegimnose apo ton politikantismo.

Anonymous said...

θα είναι ο σπίνος στο δελτίο;

Anonymous said...

ο κυριος παπαγιαννης εχει γεμισει τελευταια το μπλογκ του με χυδαιες φωτογραφιες και λεζαντες που συναγωνιζονται σε ευτελεια τρουμπα και ουτε χαμαιτυπειο καν.τι κανει μηπως προσπαθει αναδρομικα να δικαιωσει οσους του εκαναν flag το ιστολογιό;

MUSIC THROUGH THE YEARS said...

Φίλε Βαψομμαλλιά.Ο Μανώλης Καλομοίρης ίδυσε το Εθνικό Ωδείο το 1926.Μαθήτρια του Ωδείου το 1937 ήταν η Μαρία Κάλλας.Υπήρχε η κλασσική σχολή και παραρτήματα τού Ωδείου πέριξ της πλατείας Βάθης.Εκεί μάθαιναν διάφοροι τύποι,παρακάμπτοντας τίς κλασσικές σπουδές,αρμόνιο,μπουζούκι,μπαγλαμά καί άλλα διάφορα.Σαφώς εκεί θα εσπούδασε ο κ.Βοσκόπουλος.Ναι έπαιρναν πτυχίο πού έγραφε...ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΡΑΦΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ....ΤΑΞΙΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΛΗΑ.Ο Καλομοίρης δεν είχε ιδέα του τι γινόταν σε αυτά τα ωδεία.Καί σαφώς δεν υπέγραφε διπλώματα μπουζουκοιύ.Ηταν πολύ μεγάλη υπόθεση ο Καλομοίρης και θά ασχοληθώ με το έργο του σύντομα.Συμφωνία της Λεβεντιάς,Κωνσταντίνος Παλαιολόγος,Το Δαχτυλίδι τής Μάνας.Αναρωτιέμαι ποιό είναι το αγαπημένο τού Τόλη από τά έργα τού Καλομοίρη.Οπως και να είναι τον ΤΌΛΗ τον εδέχθη ο κόσμος πιο πολύ από τον Καλομοίρη.Δούλεψε το εργοστάσιο τού βινυλίου στόν Περισσό μερόνυχτα γιά να δώσει στον κόσμο το ηχογραφημένο ίνδαλμά του.Δίσκοι,ταινίες,θέατρο έκαναν το φτωχόπαιδο από την Κοκκινιά να μένει σε Καμπάνα στόν Αστέρα Βουλιαγμένης ἐναντι 500,000 δρχ. ημερησίως.Εκεί τον βρήκε ο Κώστας Χατζηχρήστος ,όταν πήγε γιά δανεικά,να καθαρίζει φασολάκια.Εκεί τού είπε το αμίμητο,αμ τι ρε Κώστα κρέατα νομισες οτι τρώω εδώ μέσα ?????
Εκείνο πού εχει κάνει καλά ο Τόλης ειναι το ΦΣΣΣΣΤ-ΜΠΟΙΝΚ μαζί με τόν Βουτσά.Καθώς και το φοβερό το Φεγγάρι πάνωθέ μου,παρέα με τη Ζωίτσα ντυμένη στύλ ΑBBA και τόν Πρίγκιπα με κοστούμι και ριγέ πουκάμισο και γραβάτα .Προσφορά λοιπόν στίς γηραιές ,ανέραστες και κακο....μένες κυρίες 4απλή κασσετίνα με τόν Πρίγκιπα από τα Λεμονάδικα.Σε επόμενο comment θα σού γράψω για τον Πουλόπουλο.Ευχαριστώ γιά την φιλοξενία.
κ΄Σελίδας

Anonymous said...

9.45, το χειρότερο είναι ότι αν και απολαύσαμε το χέσιμο Σπίνου προς τον Κίμωνα, ο Κίμων είχε τότε δίκιο. Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα, αλλά όσα καταμαρτύρησε ο Κίμων στον Σπίνο ήταν βάσιμα και μάλιστα δεν είπε και όλα όσα ήξερε.

Anonymous said...

10:06 έχεις απόλυτο δίκιο. Μεγάλη χυδαιότητα και φιγουρατζίδικος ψευτοαντρισμός στο blog του Παπαγιάννη. Αρχίζω να πιστεύω ότι σαν να είχε δίκιο σε αυτά που έλεγε εκείνο το κορίτσι, η Ιωάννα.

Anonymous said...

Είχαν πιάσει πρόσφατα αστυνομικοί τηλεοπτικό παρουσιαστή ειδήσεων "αποκαλυπτικού" καναλιού να ψωνίζει μαυρούλες με το αυτοκίνητο πίσω από το Δημαρχείο;

Anonymous said...

Το δελτίο του Παπαγιάννη έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ βαρετό χωρίς την παρουσία του Σπίνου.

Anonymous said...

Μα καλά, έχει τρελαθεί ο Παπαγιάννης; Μας παρουσιάζει μέσα από το δελτίο ως γκόμενα και την Τάνια Ιακωβίδου; Καλά κάποιοι και κάποιες τον χαρακτηρίζουν λιγούρη.

Anonymous said...

και λίγο music appreciation:

Ο Μανώλης Καλομοίρης, μονομανιακά ιδεοληπτικός με την προώθηση της Εθνικής Σχολής της οποίας υπήρξε ιδρυτής, δυστυχώς στέρησε την δυνατότητα από την Ελλάδα να αναπτυχθεί μουσικά επιβάλλοντας κατ' ουσίαν την απαγόρευση της μελέτης των σύγχρονων μουσικών ρευμάτων και τεχνικών γραφής (δωδεκαφθογγισμός, σειριαλισμός κλπ) που ανθούσαν στις σοβαρές χώρες. Οποιος αντιπαρατίθετο σε αυτόν τον δικτατορίσκο γινόταν αμέσως εχθρός του, με χαρακτηριστικώτερο παράδειγμα αυτό του ιδιοφυούς Νίκου Σκαλκώτα, μαθητού του Schoenberg και ασφαλώς του σημαντικότερου μουσικού που έβγαλε αυτή η χώρα τον 20ο αιώνα. Τηρουμένων των αναλογιών, ο Καλομοίρης ήταν ένας Μίκης με τα όλα του - ακόμα και στον [κωλο]χαρακτήρα.

Anonymous said...

Κε Σούφρα, θα μπορούσαμε δηλ. να πούμε ότι ο Καλομοίρης ήταν ο Σαράντος Καργάκος της ελληνικής μουσικής;

Anonymous said...

Δεν είμαι σίγουρος για τον Καλομοίρη. Μπορεί να ήταν αυταρχικός, αλλά παρήγαγε ένα κάποιο σημαντικό έργο, πάντα μέσα στο περιοριστικό πλαίσιο της Ελλάδας εκείνης της εποχής. Όσο βέβαια για τον Μίκη έχεις απόλυτο δίκιο. Κωλοχαρακτήρας, εγωπαθής, νάρκισσσος, τσιγκούνης, διέλυσε τα παιδιά του με τα καμώματά του και ξεφτισμένος μουσικά εδώ και χρόνια. Α, και κατά φαντασίαν πολιτικός αναλυτής.

Marwood said...

Εδώ και τώρα θέλω να μάθω τι είναι δωδεκαφθογγισμός, σειριαλισμός κλπ
Τώρα όμως

Βεβαίως και ο Σκαλκώτας και ο Καλομοίρης ακούγονται. Οχι σαν τον διεθνούς φήμης απατεώνα Ιάνη Ξενάκη...

Anonymous said...

Ο Ξενάκης εννοείται ότι είναι εξαιρετικός. Βεβαίως, υπάρχει πάντα ανοιχτή η συζήτηση μεταξύ των φίλων του και εκείνων που θεωρούν τη μουσική του θόρυβο.

MUSIC THROUGH THE YEARS said...

Φίλτατε κ.Σούφρα.Εδώ ανοίγεται μεγάλη σελίδα.Μιλάτε σαφώς για μιά εποχή,κατα την οποία η Ελλάδα στέναζε από αμανέ,από χασικλορεμπέτικα καί άλλα παρόμοια μουσικά ακούσματα.Ο Καλομοίρης δημιούργησε Εθνικη Μουσική Σχολή.Ισως στην λαχτάρα του να δημιουργήσει Εθνική Ρωμέικη μουσική να υπερέβαλε κάπως.Ομως υπήρξε μεγάλος δάσκαλος και ευεργάτης τού τόπου.Τώρα είναι μεγάλη κουβέντα η μουσική τού Σκαλκώτα.Η β Βιεννέζικη σχολή μας έδωσε SCHOENBERG,BERG καί άλλους.Σαφώς ο Ν.Σκαλκώτας έγραψε φοβερά πράγματα ας μην ξεχνάμε όμως την κριτική τού GOUNOD oτι οι μουσικοί μετά τον ΒRAHMS ΣΥΝΈΒΑΛΛΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙ ΤΑ ΧΕΙΡΩ ΕΞΕΛΙΞΙΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.Ισως ο κ.Θεοδωράκης ο οποίος είναι τεχνικός να μπορούσε να μας δώσει τα φώτα του μιάς και έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την ΑΤΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ασχέτως αν τον χαρακτηρίζετε (κωλο)χαρακτήρα.Η αλήθεια είναι οτι ο Παλαμάς τού αφιέρωσε δυο τρείς στίχους για την συμβολή του στην Ρωμεικη μουσική.

«Γεια σου Καλέ, χαρά σου!
Σα ροδοχάραμα το μήνυμά σου,
σα ροδοχάραμα και η νέα σου θωριά,
Χαρά με ξάφνισμα γοργό,
κι ας ήρθε αγάλια αγάλια.

Στη γη τη μυριοδόξαστη την καταρημασμένη
κι από τ' ανήμερα θεριά
κι από τ' ακάθαρτα τσακάλια,
στη γη που πάντα είναι το φως και πάντα κi η Αρμονία,
καλώς ήρθες, γεια σου, Καλέ, χαρά σου!

Του πλάστη ο φωτοστέφανος
τριγύρω στα μαλλιά σου
τ' άδολα νιάτα σου ιερά
τα δείχνει και τ' αγιάζει
των κοράκων το «κρα» μη σε τρομάζει
μ' εσένα πέλαγο ο Ρυθμός,
μ' εσέ καράβι ο Στίχος.

Anonymous said...

Κ. Πέλοπα, πολύ εύστοχη η αναλογία σας με τον Καργάκο, νομίζω θα μπορούσαμε να το ισχυριστούμε.

Κε R-1, είναι μεγάλη κουβέντα αυτή και ίσως να μην είναι εδώ ο κατάλληλος τόπος να γίνει. Πιστεύω ότι μεγάλη ευθύνη γιά τα περιοριστικά πλαίσια φέρουν οι εκάστοτε ηγεσίες (πολιτικές, πνευματικές κλπ), σίγουρα αυτό ισχύει στην περίπτωση Καλομοίρη.

Προτείνω αυτό το εξόχως κατατοπιστικό άρθρο στο οποίο αναλύονται ενδελεχώς οι σχέσεις των δύο αυτών μεγάλων μουσικών ανδρών.

Οσο γιά τον εθνικό μας μουσουργό, τυχαία έπεσε το βλέμμα μου σε μία αφίσα σε βιτρίνα καταστήματος που διαφήμιζε την έκθεση της Βουλής των Ελλήνων τιτλοφορούμενη «Μίκης Θεοδωράκης: συνθέτης - πολιτικός - στοχαστής». Ακριβώς από κάτω, υπήρχε αφίσα που διαφήμιζε μουσική παράσταση κάποοιου σχήματος επ' ονόματι OSAN ZOA (αν έγινε εκουσίως, τα συγχαρητήριά μου στον καταστηματάρχη).

o grizomallis said...

Μάργουντ, "σειριαλισμός", "δωδεκαφθογγισμός" κλπ κλπ, καθώς και Ξενάκης, εντέλει συμπυκνώνονται ιδανικά στο 4.33 του ευφυούς και επηρμένου νάρκισσου πλακατζή-ερευνητή / ερευνητή-πλακατζή.

[Μην κοιτάς που, όπως σχεδόν πάντα, τον ευφυή χαρισματικό πλακατζή σπεύδουν να τον μετατρέψουν σε θρησκευτικό προφήτη εκείνοι οι -κατά διάφορες έννοιες συχνά μετριοφουκαριάρηδες- disciples του που καίγονται να διαλαλήσουν ότι είναι ικανοί να διερμηνεύουν τους χρησμούς του, παράγοντας μπλα μπλα (και ίσως ζητώντας επιχορήγηση -άλλο θέμα αυτό θα μου πεις...)

Η εκδίκηση της ανθρώπινης φύσης: κάποτε τσιμπάει σε βάθος μέχρι και ο... ίδιος!.]

(Άλλο να την ψάχνεις και να μπολιάζεσαι και άλλο να λυσσάς για τον -έστω αναντάν μπαμπαντάν σαλονάτο- χαριτωμένο βλαχοελιτισμό σου.)

ΥΓ. Φίλε Σούφρα, το σχόλιό σου (και του Μάργουντ) ήταν απλή αφορμή, χωρίς καμία διάθεση για αιχμή -άλλωστε αυτά τα θέματα δεν εξαντλούνται σε δυο γραμμές και τρεις αφορισμούς.

Anonymous said...

Αγαπητέ κ. Σελίδα,

Αποτελεί πεποίθησή μου ότι οιοδήποτε καλλιτεχνικό ρεύμα οφείλει να αποτελεί εξέλιξη αυτού που διαδέχεται, άσχετα αν αυτή είναι επί τα χείρω ή επί τα βελτίω (αυτό ούτως ή άλλως χρειάζεται χρόνια γιά να αποδειχθεί). Υπ' αυτήν την έννοιαν η Σχολή της Βιέννης υπό τον Shcoenberg δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αναπτύξει τον ακραίο χρωματισμό του Wagner και να δημιουργήσει μία νέα μουσική διάλεκτο. Ποιό το νόημα ένας συνθέτης σοβαρής μουσικής να συνθέτει σε ύφος προκατόχου του (θα το πάρουν με τις τομάτες στην καλύτερη περίπτωση), όπως πχ η περίπτωση του Sibelius που στα΄ματησε να συνθέτει (προς τιμήν του) ισχυριζόμ,ενος ακριβώς αυτό. Δεν ισχυρίστηκα ΄ότι ο Καλομοίρης ήταν κακός μουσικός, υπήρξε όμως ακραία ιδεοληπτικός με αποτέλεσμα (κατά την γνώμη μου) να ζημιωθεί η χώρα με την εμμονή του της εισαγωγτής λαϊκών στοιχείων σε οποιαδήποτε προσπάθεια σύνθεσης (δεν είναι και όλοι Bela Bartok) την εμμονή του στον ακραίο δημοτικισμό κλπ, η δε κριτική του σε φόρμες που δεν κατανοούσε ήταν άκυρη γιά τον λόγο ότι ακριβώς δεν τις κατανοούσε. Οσο γιά τον Μίκη ως συνθέτου σοβαρής μουσικής θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω στα αυτιά μου ηχεί ως poor man's Shostakovitch.

ΥΓ Marwood, τώρα είδα το σχόλιό σου περί Ξενάκη, με συγχωρείς αλλά δεν ξέρεις τι λες.

ΥΓ2 Γκριζομάλλη, δεν πολυκατάλαβα το ημικρυπτικό σχόλιό σου, αλλά μάλλον δεν απευθυνεσαι σε εμένα.

Anonymous said...

Ούτε εγώ κατάλαβα τί θέλει να πει ο Γκριζομάλλης με το 4.33 που αναφέρει. Μήπως μπορεί να διευκρινίσει;

MUSIC THROUGH THE YEARS said...

Aνευ Μικη Θεοδωράκη δεν θά ακούγαμε ούτε Βοσκόπουλο.Κατρουλού μου έμορφη σ αρέσει το ντουμάνι και μένα νε με παρατάς μες τον τεκέ χαρμάνι.Αυτά ακούγαμε μέχρι πού ο κωλοχαρακτήρας μας έμαθε τον Ελύτη ,τον Ρίτσο και τόν Σεφέρη.Ο κωλοχαρακτήρας έμαθε τον κόσμο να τραγουδάει ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΤΣΙ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ.Δεν μπορούμε να τα πετάμε όλα στα σκουπίδια.

o grizomallis said...

http://www.youtube.com/watch?v=RujWm2kfRxg

Anonymous said...

Αυτό το κάνω κι εγώ. Δεν ήξερα ότι έχω ταλέντο..

o grizomallis said...

Ξέρεις πόσα μάστερ και διδακτορικά έχουν γραφτεί πάνω σε αυτό;
Έχω διαβάσει μερικά.

ΥΓ. ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ.

Anonymous said...

Α, αυτά είναι τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα και τεχνικές γραφής; Τί λέτε;

Anonymous said...

Δηλαδή όταν ήμουνα μικρός, και κρατούσα την αναπνοή μου μπροστά στα υπόλοιπα παιδάκια μέχρι να σκάσω, επιτελούσα καλλιτεχνικό έργο; Να και κάτι που έμαθα σε μεγάλη ηλικία..

Anonymous said...

Παιδιά μου, μην κρίνουμε στενά την τέχνη. Διάφορα είδη, ο κόσμος τα γελοιοποιεί, χωρίς να δείχνει ανοχή στο "πειραματικό", είτε του αρέσει είτε όχι. Θυμίζω τι γινόταν στην Ελλάδα με την υπερρεαλιστική ποίηση και τον Εγγονόπουλο. Μόνο κουδούνια δεν του είχαν κρεμάσει. Ντρεπόταν να βγει έξω από το σπίτι του. Ο φιλόσοφος (και play boy) Τάκις Θεοδωρακόπουλος έλεγε ότι στα εικαστικά του σήμερα βάζεις έναν σταυρό μέσα σε ένα κουβά με ούρα και αυτό το ονομάζεις τέχνη. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Μπορεί στην avant-garde να βρίσκουν χώρο διάφοροι νάρκισσοι νευρασθενικοί, αλλά δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε αποκλειστικά και μόνον στις κλασσικές φόρμες...

Anonymous said...

O Θεοδωρακόπουλος είναι φιλόσοφος; Εγώ για χαραμοφάη τον είχα πάντα..

Anonymous said...

Πρακτικός φιλόσοφος - της ζωής...

o grizomallis said...

Τολμώντας μια πρόχειρη και αυστηρά προσωπική απάντηση στον 1:31,

πιστεύω ότι το 4.33 είναι ένα αποτελεσματικό συμπύκνωμα πολλών από τις μουσικές πρωτοπορίες (όχι όλων όμως).Εντέλει και ως προς τη συμπυκνούμενη ηθική πρόταση (με ευρεία ανάγνωση του όρου), την οποία επιμένω να βλέπω πολύ κριτικά.

Anonymous said...

Σαν τον Τόλιο δηλαδή, αλλά με καλύτερες εγγυητικές επιστολές, γιατί ξέρει karate και έχει σπουδάσει στο διεθνές πανεπιστήμιο της ζωής.. Μάλιστα

Anonymous said...

Αγαπητέ κ. Σελίδα

Τίποτα δεν πετάμε στα σκουπίδια, σας βεβαιώ. Απλώς καυτηρίασα το γεγονός ότι εκτός του κωλοχαρακτήρος (που στο κάτω-κάτω της γραφής δεν είναι και θανάσιμο αμάρτημα γιά έναν καλλιτέχνη, και οι κ.κ. Wagner και Beethoven τέτοιοι υπήρξαν όπως και αμέτρητοι άλλοι), ο Θεοδωράκης ΔΕΝ είναι συνθέτης σοβαρής μουσικής όπως αυτός φαντάζεται τον εαυτό του. Κατά τα λοιπά συμφωνώ με όσα λέτε γιά την προσφορά του στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας.

Και αφού από τον Τόλη κάναμε το άλμα στον Cage με πρωτοβουλία του Γκριζομάλλη, ας κάνουμε και το λογικό άλμα στον Steve Reich πριν ξαναγυρίσουμε στον Τόλιο.

Anonymous said...

Εμένα η Τάνια μου φαίνεται εξαιρετικά γοητευτική και φυσικά πολύ προτιμότερη από την Ιωάννα.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=qKXy1FPTdvg

Anonymous said...

Όχι, διαφωνώ. Η Ιωάννα είναι πολύ καλύτερη,

o grizomallis said...

Φίλος που διαβαζει μου έγραψε σε μέιλ ότι διέκρινε σε σχόλιό μου κάποιον ψόγο προς τον Μάργουντ. Πάει να πει ότι το σχόλιο απέτυχε, καθότι ακριβώς το αντίθετο εννοούσα.
Σόρι Μάργουντ.
Καληνυχτώ_

MUSIC THROUGH THE YEARS said...

κ.Σούφρα.Καταννοώ οτι κάτι σας εμποδίζει να δεχθείτε το γεγονός οτι ο Θεοδωράκης είναι μεγάλος τεχνικός,βαθύς γνώστης των τάσεων πού ανεπτύχθησαν στην μουσική τον περασμένο αιώνα.Αν αυτό είναι η ανάμιξις του στήν πολιτική,ομολογώ οτι ουτε εγώ συμφωνώ μαζί του.Ομως όπως ακριβώς είπατε και αυτός όπως ο Καλομοίρης φρόντισαν για μία Ρωμέικη μουσική σχολή.Δεν θα τον συνέκρινα με τον SHOSTAKOVICH .O ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ είναι πιο πολύπλοκος.Ο Χαρακτήρας του δυστυχώς τόν οδήγησε σε μεγάλες περιπέτειες.διακόπτοντας το έργο του καί η εμμονή του με την πολιτική τον έκανε αμφιλεγόμενο από μία μερίδα του κόσμου.Τέλος αφού σας ευχαριστήσω γιά τίς απόψεις σας θέλω να σας πώ οτι είναι πολύ ενδιαφέρουσες και έστω και αν διαφωνώ σε ορισμένα σημεία,παραδέχομαι οτι πρέπει να είστε γνώστης και ερευνητής της μουσικής.Ευχαριστώ και τον κ.ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑ για την φιλοξενία.

Anonymous said...

Αυτός είναι ο Steve Reich; Πάντως το κάνω κι εγώ αυτό χωρίς να ξέρω πιάνο.. Μάλιστα, πιστεύω ότι άμα μου φέρουνε και τρίτο πιάνο, μπορώ να παίξω με τα πόδια μου...

Anonymous said...

Γνώστης της μουσικής ο κ. Σούφρας; Να το δούμε αυτό... Σίγουρα γνωρίζει περί Τόλιου και ενδεχομένως περί Γιάννη Πουλόπουλου. Για τα επιπλεόν χρειαζόμαστε κάποιες επιπλεόν αποδείξεις, γιατί κυκλοφορούν έντονες φήμες, ότι και το εξαίρετο jazz blog που διατηρεί συντηρείται από μόνο του, μέσω κάποιου περίεργου μηχανισμού-πατέντας που έχει εφεύρει...

Anonymous said...

Γιάννη,

μπορεί να σου φαίνεται γοητευτική η Τάνια και καλύτερη από την Ιωάννα, αλλά όχι και καλύτερη από την Τζίνα Ντρούλις, έτσι δεν είναι;

Anonymous said...

Αλήθεια, πού έχει χαθεί η Ιωάννα αυτές τις μέρες; Είναι ασθενής, όπως είχε πει; Βαψομαλλιά, πρέπει να μας ενημερώσεις. Για τσέκαρε αν το κορίτσι είναι καλά.

Anonymous said...

καλά τα λέει ο Παπαγιάννης στο blog του. Τί μούφα δημοσκόπηση είναι αυτή του Ζούγκλα; καλά, δεν ντρέπονται καθόλου σε αυτό το γελοίο κουροκάναλο να επιτρέπουν τέτοιου είδους μπαρουφολογίες; ούτε στους παπούα να είμασταν.

Anonymous said...

"Τι γύρευε λιώμα, στις αντρικές τουαλέτες η Τζούλια; Πως αντέδρασε ο Χάρης Σιανίδης;" διερωτάται το έγκριτο κουρδιστό πορτοκάλι τώρα (καλά λένε μερικοί βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει ο λούτσος μας).

Anonymous said...

Ο αστείος Χατζηνικολάου κάνει τώρα θέμα στο ραδιόφωνο την ντενεκεδένια "διαδικτυακή δημομοσκόπηση" του Ζούγκλα. Ένα μη θέμα γίνεται θέμα από "δημοσιογράφους" του καφενείου. Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να τους παίρνουμε με τις ντομάτες; Και τους δύο, τους πρώην καπνιστές Καρέλια, που τώρα δεν αντέχουν(τα (πουρο)αγόρια μας) χωρίς τα πούρα τους, που τους τα προμηθεύουμε εμείς παρακολουθώντας τις μαλακίες τους.

Anonymous said...

Υπό το (τσακίρικο) βλέμμα του υπουργού παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλου λαμβ'ανει χώρα αυτήν την στιγμή η παρέλασις της μαθητιώσης νεολαίας στο Σύνταγμα μας πληροφορούν οι ειδήσεις - ελλείψει Μπάρκουλη ας αναφωνήσουμε: κορίτσια (και αγόρια) ο Αρούλης!

Anonymous said...

ama to lei i soufra mou fainete oti eisai o orismos tou eyroligouri.ta xonis se kalomoiri kargako kai miki giati einai ethnokentrikoi.mallon omos esy eisai xeiroteros.giati anikis stin sinomotaksia ton KOBLEKSIKON pou exoun sindromo katoterotitas stous fragous.ego pantos tha vgalo simaia stin veranta...kai tha eimai perifanos esto kai os fasistas gia kobleksikous.ti oraia na sai fasistas..naxame kai allous..

MUSIC THROUGH THE YEARS said...

Αποτελεί πεποίθησή μου ότι οιοδήποτε καλλιτεχνικό ρεύμα οφείλει να αποτελεί εξέλιξη αυτού που διαδέχεται, άσχετα αν αυτή είναι επί τα χείρω ή επί τα βελτίω (αυτό ούτως ή άλλως χρειάζεται χρόνια γιά να αποδειχθεί). Υπ' αυτήν την έννοιαν η Σχολή της Βιέννης υπό τον Shcoenberg δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αναπτύξει τον ακραίο χρωματισμό του Wagner και να δημιουργήσει μία νέα μουσική διάλεκτο. To σχόλιο αυτό τού κ. Σούφρα είναι αυτό ακριβώς πού είχε πεί ο Μάνος Χατζιδάκις για την εξέλιξη της μουσικής.Ομως ακριβώς τά ίδια λέγει και ο ΒΟULEZ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΟΥΣΙΚΗ!!!!!!.Η παράδοση είπε είναι κάτι ανυπόφορο, Κai σε εξελιγμένες κοινωνίες πού έχουν βασισθεί σε αυτήν ηδη,δεν έχει λόγο ύπαρξης πιά.Πρέπει να γίνει κατανοητό οτι ο καθένας έχει τίς απόψεις του τίς οποίες οφείλουμε να σεβόμαστε με θρησκευτική ευλάβεια είτε συμφωνούμε,είτε όχι.ΜΌΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ.
Κ.Σελίδας

Anonymous said...

Αγαπητέ κ. Σελίδα,

Οπως το αντιλαμβάνομαι, οι Χατζιδάκις/Μπουλέζ δεν εννούν την κατάργηση των καθιερωμένων ειδών, θεωρούν όμως μάταια την απόπειρα συνθέσεως σε αυτά, άποψη που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σπεύδουμε να αγκαλιάσουμε οτιδήποτε νεωτεριστικό με ενθουσιασμό διότι αυτομάτως κατατασσόμεθα στην κατηγορία των "κουλτούρα να φύγουμε" όπως προσφυώς έλεγε κάποιος. Οπως έλεγα και προηγουμένως, ο καλλιτέχνης της "σοβαρής" μουσικής οφείλει να προηγείται της εποχής του. Η ιστορία της τέχνης βρίθει περιπτώσεων καλλιτεχνών που λοιδωρήθηκαν και γιουχαϊστηκαν γιά να αναγνωριστούν αργότρεα ως ιδιοφυίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιεροτελεστία της Ανοίξεως του Ιγκορ Στραβίνσκυ. Κατά την πρώτη εκτέλεσή της στο Παρίσι στις αρχές του 20ου αιώνος (με χορογραφία Νιζίνσκυ παρακαλώ) έγινε τέτοια χλαπαταγή στο θέατρο που αναγκάστηκε να παρέμβει η αστυνομία. Μεταξύ των θεατών ήταν ο μέγας Ντεμπυσύ ο οποίος εις μάτην φώναζε "σκάστε ζώα, πρόκειται περί αριστουργήματος" (ή κάτι συναφές).

Επί τη ευκαιρία να πληροφορήσω τον χθεσινοβραδυνό ανώνυμο φίλο ότι ο Steve Reich έχει συγγράψει έργο γιά 3 πιάνα όπου το τρίτο παίζεται με τα πόδια του ερμηνευτού (υπό την προϋπόθεσιν αυτά να είναι καθαρά και με περιποιημένα νύχια), αν επιθυμεί ευχαρίστως να του στείλω την παρτιτούρα και να διαβεβαιώσω τον άλλο ανώνυμο φίλο΄οτι ουδόλως θεωρώ την ανάρτησιν σημαιών, χαϊμαλιών και λοιπών αντικειμένων φασιστική, αντιθέτως προσδίδει χρώμα (και τριτοκοσμική γραφικότητα) στην ευρωλιγούρικη και συμπλεγματική καθημερινότητά μου (τα συνιστά και ο γιατρός).

Να κλείσω λέγοντας ότι βρίσκω αυτήν την συζήτηση σε ένα ποστ αφιερωμένο στον Τόλιο υπό τον Μαιτρ κ. Βαψομαλλιά (τον οποίο ευχαριστώ γιά την φιλοξενία) άκρως ευχάριστη και υπερρεαλιστική - όπως πρέπει δηλ.

Anonymous said...

Μήπως είμαι ο Steve Reich; Ποτέ δεν ξέρεις κε Σούφρα..
Φαντάζομαι πάντως, ότι ο ποιητής Ιατρόπουλος, με τους μακρείς όνυχες, δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει το έργο ενός Steve Reich. Μόνο αν ο μεγάλος Steve Reich, επινοήσει μέσα στην καλλιτεχνική του αναζήτηση, ένα έργο με κατάποση κεφτεδακίων, όπου ο κόσμος θα ακούει εκστασιασμένος τους σωματικούς θορύβους καταπιώματος και ρεψίματος, θα μπορέσει να το εκτιμήσει ο ποιητής μας.

ΥΓ Πάω να αγοράσω 3 πιάνα, και μετά βουρ για μανικιούρ-πεντικιούρ.. Καλλιτεχνία, σου ρχομαι

Anonymous said...

Ο κ. Βαψομαλλιάς, με την καίρια παρέμβασή του μέσω του άρθρου του, ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση που αφορά στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας. Στο ερωτικό άσμα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ως έθνος θριαμβεύουμε. Κανείς δεν μπορεί να μας ανταγωνιστεί. Το φλέγον όμως ερώτημα είναι ένα: Τόλης ή Γιάννης; Βοσκόπουλος η Πάριος; H απάντηση δεν είναι αυτονόητη. Ο Τόλης διακρίθηκε στο πιο "καψούρικο" άσμα, ο Γιάννης στο πιο κλασικά "ερωτικό". Θα λέγαμε ότι το άσμα του Τόλιδος έφερε μαζί του ένα ηχόχρωμα "γυφτιάς", ενώ του Γιάννη ένα ηχόχρωμα "γλυκερό". Όπως και ναχει, εδώ μπορούμε να μιλήσουμε περί μιας πραγματικής τιτανομαχίας. Ο καθένας, βάσει του γούστου του, ας κάνει τις επιλογές του. Κάθε άποψη είναι, κατ' αρχήν, σεβαστή. "Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεται", όπως λέει, νομίζω, και κάποια κυρία Καλίτσα Τσιάκα Γιαννοπούλου, ποιήτρια και πανελίστρια σε κάποια μεταμεσονύκτια εκπομπή του EXTRA3, με παρουσιαστή κάποιον στρουμπουλό και ικανό στο manoeuvring νεαρό.

Anonymous said...

Και φυσικά εννοούσα "έτσι είναι, αν έτσι νομίζετΕ", αλλά με επηρέασε η ποιότητα του μουσικού διλήμματος...

Anonymous said...

Ο Γιάννης Παπαγιάννης, μέσα από το Pressmme.blogspot.com πραγματοποίησε μία αήθη επίθεση στο Kolonaki-Press, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς για το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο: «Γιώργος Λεβέντης: Το νέο ισχυρό πρόσωπο του ΑΝΤ1». Ο δημοσιογράφος, εμπνευσμένος προφανώς από τις δικές του αναρτήσεις στο pressmme.blogspot.com χαρακτήρισε το ρεπορτάζ μας ως «Ρεπορτάζ του Κ…ου». Ορίστε τι έγραψε «Μιλάμε για πραγματικά γελοίο ρεπορτάζ. "Γιώργος Λεβέντης: το νέο ισχυρό πρόσωπο του ΑΝΤ1", γράφει το kolonaki. Τι λέτε ρε παιδιά; Σοβαρά; Τι θα κάνουμε τώρα εμείς; Πως θα κοιμηθούμε το βράδυ; Όταν η γελοιότητα συναντά τη μούφα και την δημοσιογραφική ξεφτίλα...». Ο Γιάννης Παπαγιάννης γράφει όλα τα παραπάνω, χωρίς φυσικά να χρησιμοποιεί επιχειρήματα. Και πως θα μπορούσε να το κάνει ένας δήθεν ρεπόρτερ που έχει λάβει «διδακτορικό» στην γκάφα;

Ας φροντίσουν να τον μαζέψουν εκείνοι οι οποίοι τον πληρώνουν και τον απασχολούν. Να θυμίσουμε ότι η Google προειδοποιεί ότι το περιεχόμενο του Pressmme.blogspot.com είναι απρεπές και αυτό αποτελεί μοναδικό επίτευγμα στα χρονικά. Μόνο ένας Παπαγιάννης θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο. Ας δούμε, όμως, και μερικούς τίτλους από τις αναρτήσεις του Γιάννη Παπαγιάννη στο blog του, προκειμένου να πάρουμε μία γεύση από την δημοσιογραφία που πρεσβεύει ο ίδιος:

o Ο Δονητής της γιαγιάς …!
o Μπαλκονάτο
o Γαλαζιος ματάκιας σε δράση
o Γαλάζιος Σαβορ…μης σε δράση
o Τα σάλια του γκομενο-φοβικού
o Πήραν φωτιά οι κώλοι τους (παρουσιάζει και σχετικό βίντεο από την έρευνά του ο Γιάννης Παπαγιάννης)
o Ο … Οργασμός
o Ενδοπαλαμική πεοπαλινδρόμηση
o Ο κ. Μαλ…ας!
o Τον ξεπατώνεις τον Αργαλιό;
o Το Χέσιμο του σκύλου
o Μήνυμα χαλάρωσης προς γαλάζιους σαβουρογ…δες
o Ευθύγραμμος κώλος

Να θυμίσουμε ακόμη κάτι. Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου τον είχε «σουτάρει» από το Real FM και τη RealNews, ο Γιάννης Παπαγιάνης περίμενε την εκ νέου πρόσκληση υπακούοντας στις εντολές του αφεντικού. Μάλιστα είχε αναγγείλει, πριν απο κάποιους μήνες, ότι το pressmme δεν θα συνέχιζε τη λειτουργία του και είχε επικαλεστεί … φόρτο εργασίας. Μόλις, όμως, είχε λάβει το ΟΚ του αφεντικού, συνέχισε την δραστηριότητα του ως blogger. Ειδικές αποστολές δηλαδή. Θα τα πούμε εν καιρώ. Βέβαια ποτέ δεν πεισθήκαμε για την δήθεν σύγκρουση του δασκάλου με τον μαθητή, (αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία).

Τελικά ο Χατζηνικολάου περιμάζεψε τον Γιάννη Παπαγιάννη δηλώνοντας το εξής "Ξαναέρχεται στο σταθμό ο Παπαγιάννης με την προϋπόθεση ότι στην ιστοσελίδα του δεν θα ξανασχοληθεί με συναδέλφους του δημοσιογράφους και ειδικότερα με αυτούς που συνεργάζονται με το ραδιόφωνο, το ALTER και τις εφημερίδες του συγκροτήματος. Διαφορετικά θα ξαναφύγει μαζί με την καρέκλα του." Φυσικά ο Παπαγιάννης δεν ασχολήθηκε ξανά με συναδέλφους του (λέμε τώρα), υπακούοντας στο αφεντικό του. Δημοσιογραφία υπό όρους δηλαδή! Η απόλυτη υποταγή και η απόδειξη του επιπέδου της σχέσης των δύο δημοσιογράφων. Πώς να σε πείσει αυτός ο άνθρωπος ότι λειτουργεί αντικειμενικά; Πάνω από όλα πώς να σε πείσει ένας άνθρωπος που σκύβει το κεφάλι απλά για να συνεχίσει να υπάρχει έστω και στο περιθώριο. Να θυμίσουμε επίσης τις εμετικές δημοσιεύσεις για τον πρώην υφυπουργό υγείας και βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κωνσταντόπουλο με τίτλους «Γ(κ)αμάει ο υπουργός», ο «Λιγούρης υπουργός» και άλλα τέτοια αισχρά, για τον λόγο ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος περπατούσε σε κεντρικό δρόμο των Αθηνών συνοδευόμενος από μία παλιά του φοιτήτρια.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι χαρακτήριζε αλήτες, τραμπούκους και ξεφτίλες, απεργούς, οι οποίοι είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία.

Λοιπόν, Γιάννη Παπαγιάννη, περιμένουμε ρεπορτάζ το οποίο θα αναιρεί το ρεπορτάζ του «K-P». Διότι οι ύβρεις, χωρίς επιχειρήματα, δεν πείθουν κανέναν. Αν αυτά που έγραψες τα σκέφτηκες μόνος σου, κατανοούμε την τρικυμία που επικρατεί στο κρανίο σου, την παιδική σου αφέλεια και την κατάσταση που επικρατεί στον συναισθηματικό σου κόσμο. Για αυτόν τον λόγο έχεις τη συμπάθειά μας και ευχόμαστε … καλή ανάρρωση. Αν έγραψες ως εντεταλμένος κάποιου άλλου, απλά δικαιώνεις τη φήμη σου. Το έχεις καταλάβει, ακόμη και εσύ, ότι σε εκμεταλλεύονται. Αλλά με κάποιον τρόπο πρέπει να επιβιώσεις. Κατανοούμε την προσπάθειά σου να αποδείξεις ότι κάνεις και κάτι άλλο εκτός από το να πίνεις καφέδες στην Βαλαωρίτου και να δημιουργείς αρχείο, φωτογραφίζοντας ανυποψίαστους θαμώνες των καφέ του Κολωνακίου.

Αν σε ενόχλησε κάτι το οποίο έχουμε γράψει, σε συμβουλεύουμε, αντί να εκνευρίζεσαι, να στείλεις μία επιστολή διαμαρτυρίας στο «K-P» (το συνηθίζεις εξάλλου για ψύλλου πήδημα), ακόμη και ως εξουσιοδοτημένος εκείνου που ενοχλήθηκε από κάποιο δημοσίευμα, αν δεν είσαι εσύ εκείνος ο οποίος ενοχλήθηκε.

Αν δεν διευκρινήσεις για ποιον λόγο το ρεπορτάζ του «K-P» είναι δείγμα «δημοσιογραφικής γελοιότητας» ή «μούφα», και επιδιώκεις, μόνο, επιπλέον, δημοσιότητα μέσα από το Kolonaki-Press.com, τότε να είσαι σίγουρος ότι από εδώ και πέρα θα την έχεις και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις. Ακριβώς όπως σου αξίζει!!!

Kolonaki-Press

Anonymous said...

Ο Παπαγιάννης γιατί, ενώ είναι λαλίστατος, δεν έχει απαντήσει για αυτά που είπε ο Γιώργος Κουρής, που τον παρουσίασε ως το σκυλάκι του που το πληρώνει για να γαβγίζει στους ρυθμούς που ο κουραδοΚουρής θέλει;

Anonymous said...

A, τώρα που το θυμήθηκα..
Είχε βγεί ο Παπαγιάννης και είχε βγάλει στο blog του, το τεύχος του Paris Match, που έδειχνε τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ να περπατάει αγκαζέ με κάποιον, παρουσιάζοντας τον σαν γκόμενο της. Με αυτό ήθελε να μας πείσει, ότι καλώς έβγαλε και αυτός τη φωτό του υπουργού να περπατάει αγκαζέ, και ορίστε που το έγκριτο γαλλικό περιοδικό έκανε το ίδιο που έκανε αυτός, με την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, . Μάλιστα, θριαμβολογούσε, ότι κάνει σοβαρή δημοσιογραφία.

Παπαγιάννη σου χω νέα... Το γαλλικό περιοδικό, καταδικάστηκε σε 16.000 Ευράκια πρόστιμο γι αυτή τη φωτό, όταν κινήθηκε νομικά η Ρουαγιάλ....

Τί έχεις να πεις γι αυτό;;;;

Anonymous said...

Ο Παπαγιάννης έχει αρχίσει και εκνευρίζεται με τα αφεντικά του, γιατί του δίνουν έναν μισθό και τον έχουν για τις βρώμικές δουλειές. Η υπεραξία που παράγει θεωρεί ότι είναι μεγάλη και ότι αδικείται με τις πενταροδεκάρες που του δίνουν.

Με τον Κακαουνάκη, που μας έλεγε ο επιπόλαιος Παπαγιάννης ότι θα συμμετέχει δύο φορές την εβδομάδα στο Αποκαλυπτικό Δελτίο τί έγινε; Πάλι μούφα οι διακηρύξεις του;

Anonymous said...

Καλά τώρα... Η "δημοσιογραφία" του Παπαγιάννη είναι για... "πολλά γέλια"!

Anonymous said...

Αφήστε ρε παιδιά τον Παπαγιάννη. Δεν το βλέπετε σε τί άσχημη κατάσταση βρίσκεται; Τον κατατρόπωσε ο Σπίνος, του έριξε σφαλιάρα ο ιδιοκτήτης κρατώντας τον Σπίνο στο κανάλι και ακόμη να συνέλθει.

Υ.Γ. Τώρα ο Παπαγιάννης στο STAR, στη συμβία (;) του (ενός) αφεντικού του.

Anonymous said...

Μήπως ξέρει κανείς γιατί ο Στέφανος Κασιμάτης αν και κάνει κανονικά την εκπομπή του στον 984, συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα να μην γράφει στο ΒΗΜΑ; Μάλιστα, η εφημερίδα έχει αφαιρέσει τη σημείωση στο κάτω μέρος της δεύτερης σελίδας ότι "ο Στ. Κασιμάτης απουσιάζει εκτάκτως".

Anonymous said...

Η δημοσιογράφος Αρετή Σιδηροκαστρίτου ουδέποτε έχει εκφραστεί θετικά ή αρνητικά για το Αποκαλυπτικό Δελτίο και τον παρουσιαστή του.

Anonymous said...

Γερό χέσιμο Κακαουνάκη τώρα στο STAR προς τον μπριγιαντινισμένο θερμοκέφαλο του EXTRA. Τον έχουν κάνει όλοι με τα κρεμμυδάκια.

Anonymous said...

Της Πόπης πριν από λίγο στο Star.. Ο Παπατζόν την έκανε γαργάρα με τη δημοσίευση για τη Στάη και τις φάπες που εισέπραξε από τον άντρα της. Ο Κακαουνάκης του τη λέει εμπλοκή, ότι αυτό που έκανε δεν είναι δημοσιογραφία, και ο Παπατζόν υποστηρίζει ότι κάποιος άλλος του pressmme το έγραψε...και όχι ο ίδιος..

Ασε ρε Παπατζόν τώρα

Anonymous said...

Ότι θα άκουγα και το έμμισθο φερέφωνο ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ να δηλώνει ότι έχει...αηδιάσει από τη δημοσιογραφία, όπως γίνεται πλέον, δε θα το περίμενα...

ΠΟΙΟΣ; Ο ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ..

Anonymous said...

TON EKANE ΡΟΜΠΑ ΤΟΝ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΠΑΙΔΟ. ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ. ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ.

Anonymous said...

Ο Παπαγιάννης ασκεί μαχητική δημοσιογραφία, παρά το γεγονός ότι διαφωνώ με κάποιες θέσεις που έχει πάρει είναι γεγονός ότι έχει βγάλει και αναδείξει πολλά θέματα.

Όσο για κάποιους που κάνουν ότι θίγονται από τα σχόλια του, η υποκρισία περισσεύει στις μέρες μας.

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Ο Κακαουνάκης τον διέλυσε. Βρήκε τον μάστορά του ο Παπαγιάννης. Από κάποιον έπρεπε να το βρει γιατί έχει πάρει πολύ αέρα. Πρώτα ο Σπίνος, τώρα ο Κακουνάκης.

Anonymous said...

TON ΔΙΕΣΥΡΕ Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΑΝ ΚΟΤΑ Ο ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ ΣΤΟΝ REAL FM ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ.

Anonymous said...

Ο 6.47 Γιάννης Παπαγιάννης που σχολιάζει περιαυτολογώντας, ας είναι πιο μετριόφρων στις κρίσεις του.

Anonymous said...

Ρόμπα ξεκούμπωτη ο Κακουνάκης. Αναφέρθηκε και είπε ότι ο Κόκκαληυς πλήρωσε την αγωγή που του είχε κάνει ο Σπηλιωτόπουλος. Γλυκό και σκληρό αγόρι Παπαγιάννη γι'αυτό σε γουστάρω.

Anonymous said...

Ήθελα να πω ο 6.47 και 6.51 Γιάννης Παπαγιάννης ας μην περιαυτολογεί...

Anonymous said...

O ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ'ΟΔΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ. ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ!

Anonymous said...

Ο Παπαγιάννης και ο 6.54. "Πολύ γέλιο"!

Anonymous said...

ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ;

Anonymous said...

Ρε Γιάννη Παπαγιάννη 6.55 μην καρφώνεσαι.

Anonymous said...

Πρέπει να πέφτει πολύ αυνανισμός εδώ μέσα... Καλά του έκανε του Κακουνάκη. Του χρειαζόταν. Είχε βέβαια την υποστήριξη της φίλης του ο Παπαγιάννης. Του την στήσανε του Κρητικού;

Anonymous said...

Στο blog αυτό συμβαίνει το εξής παράδοξο. Κάθε φορά δημοσιεύεται ένα κείμενο. Στη συνέχεια ακολουθεί σχολιασμός επί του κειμένου. Και στο τέλος, σταθερά και αμετακίνητα, μετατρέπεται σε forum παραδημοσιογραφικού σχολιασμού. Συνεννοημένοι είστε όλοι ή σας τσιμπάει καμιά μύγα;

Anonymous said...

Μάλλον ο διαχειριστής απαντάει για όλους για να γίνεται βαβούρα.

Anonymous said...

Παρακαλείται ο κύριος Παπαγιάννης και η Μαριλένα (ξέρει αυτός...) να μην στέλνουν πολλαπλά υποστηρικτικά για το παιδί με την μπριγιαντίνη σχόλια γιατί πέφτουν "πολλά γέλια"...

Anonymous said...

Πάντως η σύγκρουση Παπαγιάννη Κακαουνάκη δείχνει και το επίπεδο της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Anonymous said...

Vapsomallia σβήνε σε παρακαλούμε τα σχόλια για "δημοσιογράφους". Δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου.

Anonymous said...

ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΟΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΑ ΤΆ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ.

Anonymous said...

προσωπικά δεν συμπαθώ τον παπαγιάννη ούτε μου αρέσει το στυλ δημοσιογραφίας που κάνει, αλλά καλά τα είπε στον κακαουνάκη που βγαίνει και παριστάνει τον κήνσορα της δημοσιογραφίας.

Anonymous said...

To θέμα δεν είναι αν ο Κακαουνάκης θα πάει στον FLASH όπωςλεεί ο Παπ. Το θέμα είναι αν θα έρθει (ή γιατί δεν έρχεται) στο αποκαλυπτικό δελτίο,

Anonymous said...

Ακούστηκε ότι στη θέση του Άρη Σπίνου στο αποκαλυπτικό δελτίο θα έρθει ο Νίκος Σαμοϊλης. Χασμουρητά θα έχουμε με το παιδί που προπαγάνδιζε αγορές μετοχών την επίμαχη περίοδο μαζί με τον Καραγκούνη (όνομα και πράμα) της ένωσης μικρομετόχων.

Anonymous said...

Όποιος και να έρθει αν δεν γυρίσει ο θεοός Άρης η κατάσταση δεν αλλάζει.

Anonymous said...

Το θέμα είναι να φύγει ο Παπαγιάννης. Υπάρχει αντικαταστάτης:o Άρης Σπίνος!

Anonymous said...

Ο Παπ τον τελευταίο καιρό έχει πολλά νεύρα. Μάλλον του τα έχει προκαλέσει ο Σπίνος. Δεν έδειξε σεβασμό προς τον προϊστάμενό του και πήγε απευθείας στον ιδιοκτήτη. Αυτό μάλλον θα πόνεσε τον Παπ.

Anonymous said...

Ο Παπατζών μπορεί να έχει νεύρα και γιατί ο μπουμπούκος ασκεί πιέσεις σε διάφορους για να συμμορφώσουν τον παρουσιαστή. Οι πιέσεις γίνονται και προς τον διευθυντή του Παπατζών τον κ. Μάκη, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Άδωνη, άλλος είναι ο τρόπος να χτυπήσεις τον παρουσιαστή. Έτσι όπώς το κάνεις, τον πορώνεις να σε κράζει.

Anonymous said...

Ο Παπαγιάννης για να ηρεμήσει ίσως να βάλει να ακούσει κανένα cd του Βοσκόπουλου από αυτά που χαρίζει προσφορά ο εργοδότης του._

Anonymous said...

Δήμητρα said...

Στο blog αυτό συμβαίνει το εξής παράδοξο. Κάθε φορά δημοσιεύεται ένα κείμενο. Στη συνέχεια ακολουθεί σχολιασμός επί του κειμένου. Και στο τέλος, σταθερά και αμετακίνητα, μετατρέπεται σε forum παραδημοσιογραφικού σχολιασμού. Συνεννοημένοι είστε όλοι ή σας τσιμπάει καμιά μύγα;

-----------------------------

Αγαπητή Δήμητρα,

Αφου το ποστ είναι ερωτικό επίτρεψέ μου μία παρομοίωση: Τα κείμενα του Βαψομαλλιά μπορούν κάλλιστα να εκληφθούν ως το ερωτικό κάλεσμα της σειρήνας, ο σχολιασμός αυτών είναι η κυρίως ερωτική πράξη και τα παραδημοσιογραφικά που ακολουθούν σταθερά και αμετακίνητα όπως σωστά επισημαίνεις είναι ο κατά μόνας αυνανισμός που συνήθως ακολουθεί μία επιτυχημένη ερωτική συνεύρεση.

Anonymous said...

Ηοτ greek lover έχεις δίκιο.Το πλαίσιο είναι ερωτικό γιαυτό πάει κιέρχεται στον Παπατζόν, τον κατεξοχήν ερωτικό παρουσιαστή (είπα ερωτικό και σκόπιμα παρέλειψα να το συνδέσω με το "αυνανιστικό" που γράφεις στο τέλος).>

Anonymous said...

Αγαπητοί σχολιασταί, μπορείτε να λέτε ότι θέλετε για τον Παπαγιάννη, αλλά είναι το αλατοπίπερο της πολιτικοδημοσιογραφικής ζωής της ένδοξης χώρας μας. Αν δεν είχαμε και αυτόν με το δελτίο του, ήθελα να ήξερα τί διάολο θα βλέπαμε στον ειδησεογραφικό τομέα. Την Παναγιωταρέα, τον Ευαγγελάτο ή μήπως τον Γιάννη Πολίτη;

Anonymous said...

Παπαγιάννης Θεός. Τον θέλουμε όμως μαζί με τον ημίθεο Άρι Σπίνο...

Anonymous said...

Αρι Σπίνο, όπως Αρι Βατάνεν;

Anonymous said...

...Αν δεν είχαμε και αυτόν με το δελτίο του, ήθελα να ήξερα τί διάολο θα βλέπαμε στον ειδησεογραφικό τομέα...

-------------------------------

Εγώ πάντως παρακολουθώ την εξόχως ερωτική Κάτια Μακρή στον εναλλακτικό δίαυλο, φοράει ένα ταγιεράκι μούρλια.

Marwood said...

Αν και λίγο εκτός θέματος απ' ότι βλέπω, κάποιες σκέψεις μου για τα χθεσινά θέματα.


Αγαπητοί μου, το golden rule στις περιπτώσεις αυτές, είναι το γνωστό: "Φιλοκαλούμεν..... άνευ μαλακίας" κλπ.
Δηλαδή ακόμα και αυτοί που παίρνουν στα σοβαρά τους Ξενάκηδες,τους 4.33 και δε συμαζεύεται, βαθια μέσα τους αντιλαμβάνονται την απάτη του θέματος. Είμαι σίγουρος αναρωτήθηκαν σε κάποια στιγμή "καλά τι κάνω εγώ εδώ τώρα", ή "πoιός είναι πιο μαλάκας τώρα, αυτός που χτυπάει τους τζετζερέδες (ή που κλάνει) ή εγώ που τον ακούω και το θεωρώ τέχνη". Πάντα, αυτές οι σκέψεις δημιουργούνται με την προυπόθεση ότι ο "φιλότεχνος" στέκει στα λογικά του και δεν έχει ακολουθήσει το δρόμο του Κοινούση, που συν τοις άλλοις είναι και χωρίς επιστροφή...
Πράγμα που δεν συμβαίνει -λεω εγώ- όταν κάποιος, έστω και αδαής* έρχεται σε επαφή με αληθινά μεγάλη τέχνη (πχ Miles Davis Bitches Brew ) ακόμα και αν δεν μπορεί να την κατανοήσει* πλήρως. (σημ. αυτοί που γιουχάρουν τον κάθε Στραβίνσκυ συνήθως διαφωνούν "ιδεολογικά" με τη μουσική του και όχι επί της ουσίας μια που δεν κανουν τον κόπο ούτε καν να την ακούσουν, κάτι σαν τους διαμαρτυρόμενους αντι-γκευ της λυρικής)

Στο αδαής και κατανοήσει βάζω αστερίσκο γιατί δεν τα δέχομαι σαν παράγοντες σε σχέση με την μουσική, απλώς το βάζω για την οικονομία της συζήτησης. Στη μουσική κάτι είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει τελεία. Δεν υπαρχει musical police (δυστυχώς?), και σας βεβαιώ φίλοι μου, ότι αν δεν είχε πάθει το κάζο ο Paulus (που λέει ο λόγος), θα είχαμε πήξει στα Μέγαρα (Μουσικής εννοώ, όχι του Παπαγιάννη) και τα σκυλάδικα θα τα ψάχναμε με το κυάλι.

Κατά τη δική μου γνώμη όλα αυτά είναι στην καλύτερη περίπτωση Novelty Music, στη χειρότερη όχληση. Στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για τσαρλατανισμό εκ μέρους των "δημιουργών". Τώρα που τό' πα αυτό, πέρασε φευγαλέα από το μυαλό μου η μορφή του και Αλέφαντου των γραμμάτων και των τεχνών, βαψομαλλιά και μουρντάρη Βέλτσου...

ΥΓ Για να είμαι δίκαιος με την πειραματική μουσική, να πω ότι η αξία της μπορεί να μετρηθεί από το πόσες "καινοτομίες" της, περνάνε βρίσκουν το δρόμο τους για το mainstream ή τέλος πάντων γίνονται αποδεκτές σε ένα ευρύτερο των "πιστών" της, κοινό. Να ένα καλό θέμα για συζήσηση. Οταν τελειώσουμε με τα του Παπαγιάννη βέβαια.

Anonymous said...

O Παπαγιάννης μάργουντ λες να ακούει όλη μέρα πειραματική μουσική και γιαυτό να εμφανίζεται έτσι;

Anonymous said...

ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΟΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΑ ΤΆ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ.
------------------------------------

Πάλι προδώθηκε ο Παπαγιάννης. Επειδή κατηγορήθηκε ότι αυτός ο ίδιος στέλνει τα θετικά για εκείνον μηνύματα, θέλει να πει ότι το ίδιο γίνεται και με τα αρνητικά. Θέλει με λίγα λόγια να πει ότι τα αρνηττικά γι αυτόν σχόλια τα γράφει μόνο ένα πρόσωπο, όπως κάνει εκείνος με τα θετικά. Με το σχόλιο αυτό επιβεβαίωσε ότι στέλνει ο ίδιος τα μηνύματα. Γέλιο και μάλιστα ΄Πολύ γέλιο΄.

Anonymous said...

"Μήπως ξέρει κανείς γιατί ο Στέφανος Κασιμάτης αν και κάνει κανονικά την εκπομπή του στον 984, συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα να μην γράφει στο ΒΗΜΑ; Μάλιστα, η εφημερίδα έχει αφαιρέσει τη σημείωση στο κάτω μέρος της δεύτερης σελίδας ότι "ο Στ. Κασιμάτης απουσιάζει εκτάκτως"."

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα ασθένειας και άρα υπάρχει πρόβλημα με τον Σ.Κ. και την εφημερίδα. Ιδιαίτερα μάλιστα αφού έχει μείνει το format της σελίδας και έχει φύγει η σημείωση από κάτω. Του είχαν κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν πρόταση να πάει στον Ελεύθερο Τύπο αλλά είχε αρνηθεί. Με επαγγελματικά κριτήρια κύρους και παρέμβασης σωστά είχε αρνηθεί, με οικονομικά κριτήρια όμως έκανε λάθος. Δεν ξέρω αν το γεγονός ότι εμφανίστηκε στην εκπομπή του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ για τους 100 έλληνες έχει και αλλη σημασία. Αν και τώρα που το σκέφτομαι δύσκολο η σοβαροφανής Καθημερινή να εντάξει τέτοια σελίδα στην ύλη της. Βέβαια, ίσως να έχει σημασία το ότι η Κ. δεν έχει παραπολιτική, σατιρική στήλη και αυτό είναι κάτι που ομολογουμένως της λείπει.

Anonymous said...

Με τι μούτρα θα εμφανιστεί ο Παπαγιάννης στο δελτίο απόψε μετά από τα σημερινά του καραγκιοζιλίκια/ρεζιλίκια;

Anonymous said...

Papagiannis Tweet:
A πα πα τι γλωσσαρα ειναι αυτή της Τάνιας. Δηλητηριώδης σαν του βάτραχου του Αμαζονίου, ουαι κι αλίμονο αν πέσεις στον στόμα της.

Ο Τάσος Παπαδόπουλος δε σας θυμίζει τον "σοβαρό" αδελφό στις ταινίες των αδελφών Μαρξ. Οταν τριτύρω γινόταν το έλα να δεις και αυτός ήταν πάντα ψύχραιμος και νουνεχής και με γραβάτα καλοδεμένη.

Anonymous said...

Τον επανιδρύσανε καλά το στρατό τα λαμόγια χαχα

Anonymous said...

Οχι μόνο βγήκε το αγόρι με την βούλα στο πηγούνι και το μαλλί με την μπριλκρημ απόψε, αλλά είπε με λάγνα και στιβαρή φωνή στην χασκογελούσα από αμηχανία Τάνια όταν αυτή διερωτήθη γιατί η κάμερα δεν ξεκόλλαγε από πάνω της: "θέλω η κάμερα να μείνει λίγο πάνω σου" θυμίζοντάς μας τον Μάλκο Λίνγκε στις καλύτερες στιγμές του. Αξιος!

Anonymous said...

To είδα αυτό αλλά απέφυγα να το σχολιάσω γιατί εκείνη τη στιγμή έτρεξα στη λεκάνη καταλαβαίνεις

Anonymous said...

Ο Παπαγιάννης που υπηρέτησε?

Anonymous said...

Υπηρέτησε ο Παπαγιάννης?

Anonymous said...

Και ο Θάνος Καλλιώρας στη λίστα?

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 349   Newer› Newest»