Thursday, August 19, 2010

Tinto Brass: το βάψιμο ενός γλυκύτατου πορνογράφου

 

«Αίνιγμα το γυναικείο κορμί», θα αποφανθεί ο Ηλίας Πετρόπουλος στο βιβλίο του «Ελύτης, Μόραλης, Τσαρούχης». Ένα αίνιγμα που επιχείρησε να λύσει, δημιουργώντας σπουδαίες πορνογραφικές κινηματογραφικές εικόνες, ένας συμπαθέστατος μπουλούκος σκηνοθέτης, ο μεγάλος Tinto Brass.


Ο εξ Ιταλίας ορμώμενος σκηνοθέτης ήταν – και, εν πολλοίς, παραμένει – ένας μεγάλος παρεξηγημένος. Το έργο του, ευαίσθητο και ζωντανό, απλό και σύνθετο ταυτοχρόνως, παρεξηγήθηκε από τους περισσότερους· στην αρχή, με τις πρώτες του «καλλιτεχνικές» ταινίες, από το μεγάλο κοινό· εν συνεχεία, με την κατάκτηση της μαζικής αποδοχής, από τους «εστέτ διανοουμένους» - τους αρχικούς του groupies…


Ενστάλαξε πόνο πολύ τούτη η εξέλιξη στην ευαίσθητη καρδιά του ερωτύλου εικονοπλάστη. Και τι μ’αυτό; Εκείνος συνέχιζε να βαδίζει τον δρόμο τον καλό, τον δρόμο τον πορνογραφικό. Ο Tinto Brass αγάπησε παράφορα το θήλυ – ειδικότερα το γυναικείο κορμί. Και το τίμησε όσο λίγοι σε αυτόν τον πλανήτη. Ελάτρεψε, θα λέγαμε, με έναν τρόπο «ιπποτικό» το ασθενές φύλο. Η «μορφή» - η έλξη που ασκείται από την ιδιαιτερότητα της μορφής, για να μπούμε στο κλίμα του Πλατωνικού Φαίδρου – απησχόλησε έντονα τον ερωτομανή εικονοκλάστη του σινεμά. Από πολύ νέος, λοιπόν κατέστησε τη Γυναίκα επίκεντρο της προσοχής του.


Ποια γυναίκα όμως; Ο μεγάλος ιταλός πορνογράφος των εικόνων ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τη σύγχρονη γυναίκα της μόδας – τη «χειραφετημένη» γυναίκα της καριέρας, των γραφείων και των ωραρίων. Ούτε στιγμή δεν δελεάστηκε από την άνυδρη και μαραμένη γυναίκα του political correctness και των gender studies. Ανεζήτησε και λάτρεψε τη Γυναίκα στην αγνή, αυθεντική, προ-πτωτική μορφή της· τη γυναίκα που αναζητούσε παθιασμένα, αλλά και προσέφερε απλόχερα, τον σωματικό έρωτα και την απόλαυση· τη γυναίκα γυμνή, δοτική, θελκτική· τη γήινη γυναίκα· τη γυναίκα που γεύεται χωρίς τύψεις τη χαρά του έρωτα – ενός έρωτα σωματικού και αυθεντικού, χωρίς τις συνήθεις συναισθηματικές φιοριτούρες που αποτελούν τα παραφερνάλια της ηθικολογίας. Αυτή είναι η Γυναίκα με το Γάμα (γάμα!..) κεφαλαίο για τον μεγάλο πορνογραφικό σκηνοθέτη – και τη δείχνει στις ταινίες του χωρίς περιττούς δισταγμούς και κομπιάσματα.


Ο Tinto Brass ουδέποτε υπήρξε απλοϊκός, όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν διάφορες υστερικές, νευρασθενικές φεμινίστριες (πληροφορίες φέρουν την άλλοτε ηγετική μορφή του καθ’ ημάς φεμινισμού-σουφραζετισμού και της σοσιαλιστικής ΕΓΕΣ, Καλλιόπη Μπουρδάρα, διακοσίων περίπου κιλών στο βάρος, να επιθυμούσε να παραδώσει στην πυρά, σε δημόσια τελετή, τα αρνητικά των ανεβαστικών ταινιών του Brass. Οι ταινίες αυτές, όμως, δεν ήταν σουτιέν για να καούν…).


Αντιθέτως, οι ταινίες του, εξόν του πορνογραφικού στοιχείου, είχαν και βάθος πολύ. Όχι μόνον πορνογραφικός ερωτισμός, αλλά και ζήλια, πόθος, διεκδίκηση, αποτυχία, τρέλα αποτελούν τα συστατικά του Brassικού κόσμου – τα στοιχεία της πραγματικής ζωής εν τέλει, τα οποία προσέγγιζε με κατανόηση και μπόλικο χιούμορ ο ταλαντούχος και οξυνούστατος καλλιτέχνης. Επιπλέον, κατενόησε την ψυχανάλυση «λίαν δυνατά», όσο ολίγοι (και πάντως πολύ περισσότερο από κάποιους «πουρίστες» γραφικούς γαλλοτραφείς, όπως λ.χ. ο δικός μας, ο «λακανικός» Δημήτρις Βεργέτις – ναι, δεν είναι λάθος, το Δημήτρις με ιώτα, όπως το γράφει ο ίδιος ο ψυχαναλυτής Δημήτρις…). Εξ ου και οι άφθονοι «ελεύθεροι συνειρμοί» που χρησιμοποίησε αφειδώς στις ταινίες του ο πρωτοποριακός σκηνοθέτης του έρωτα.


Τα αριστουργήματα του πρωτομάστορα του ερωτισμού Tinto Brass (εκ των οποίων το πιο γνωστό υπήρξε ο «Καλιγούλας», που όμως, λόγω αυθαίρετων παρεμβάσεων στο μοντάζ του παραγωγού Bob Guccione, απεκήρυξε εν τέλει ο σκηνοθέτης) δεν θριάμβευσαν μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στην ημεδαπή. Την εποχή, δε, που στη χώρα μας ήταν εξαιρετικά δυσχερής, για αντικειμενικούς λόγους, η απόλαυση της πορνογραφίας οίκαδε, οι σινεμάδες Αθήνας και επαρχίας κλατάριζαν από το διψασμένο για ερωτικό θέαμα ελληνικό κοινό. Ο ηθοποιός, μάλιστα, Σ.Μ. μας περιέγραψε πώς, την δεκαετία του ’80, στο REX της Πανεπιστημίου (προτού ο Μαρασούλης το καταστήσει άντρο ελαφρολαϊκών καλλιτεχνικών θεαμάτων), είχε απολαύσει, και με το παραπάνω, την έξοχη ταινία του Tinto Brass, «Το Κλειδί» (και δική μας αγαπημένη ταινία, με την σούπερ ερωτική και χυμώδη Stefania Sandrelli – και όχι «σαμπρέλι», σαν κάποιες φεμινίστριες – στον πρωταγωνιστικό ρόλο). Είχε, δε, δημιουργήσει στον εκλεκτό ηθοποιό μας τέτοια απόλαυση το λαχταριστό οφθαλμόλουτρο εκείνο το απόγευμα, ώστε, μέσω παλινδρομικών κινήσεων και δια της τριβής, ρεύσις παχυρρεύστου γαλακτώδους υγρού κηλίδωσε – ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτα – την πλάτη του μπροστινού καφέ καθίσματος… Πόσο θα απελάμβανε την εικόνα αυτή ο ίδιος ο σκηνοθέτης, που παρήγαγε πραγματική τέχνη με στόχο τις ρεύσεις και τις εκκρίσεις…


Ο ερωτύλος αυτός παππούς της πορνογραφίας, ο ρέκτης των αδένων και των εκκρίσεων, υπήρξε κατά βάσιν ένας λαϊκός καλλιτέχνης (με την ορθή, αυθεντική έννοια του όρου). Δεν επιθύμησε άλλο τι παρά, μέσω της απεικονίσεως και αποθεώσεως του γυναικείου κορμιού και της ερωτοπραξίας, την προσφορά ανυπολόγιστης χαράς και αγαλλίασης στον κοσμάκη, επικεντρώνοντας σε γάμπες, στήθη, αιδοία και οπίσθια, σε γυναίκες γήινες και θελκτικές, σε γυναίκες καλοφτιαγμένες και καλαφατισμένες.


Ο Tinto Brass αγάπησε παράφορα τη γυναίκα – με τον τρόπο τον ενδεδειγμένο, με τον τρόπο τον σωστό. Αλλά, μέσα από τη γυναίκα, αγάπησε τη ζωή στο σύνολό της. Έτσι, ο ερωτικός σκηνοθέτης ερωτοτροπεί, τρώει, πίνει και καπνίζει (πούρα, αλλά όχι με το στυλ των γνωστών τζιτζιφιόγκων του σήμερα) κατά βούληση, εκνευρίζοντας, μέχρι αποπληξίας, τους (και τις) φρουρούς της ηθικής, του φεμινισμού και του υγιεινισμού – των εκπροσώπων του ολοκληρωτισμού της εποχής.


Η «προγαστορική» και λίαν συμπαθής φιγούρα του γλυκυτάτου αυτού παππούλη συμπληρώνεται και από τα βαμμένα μαλλιά. Μπορείς, όμως, να είσαι αυστηρός για το θέμα αυτό απέναντι σε έναν τέτοιο γιγαντιαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη, με τέτοια απροσμέτρητη προσφορά σε τέχνη και ζωή – απέναντι σε έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο, που ευθύνεται για την έκκριση τόσων τόνων κολλώδους υπόλευκου υγρού σε ολάκερο τον πλανήτη;
 

636 comments:

1 – 200 of 636   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Την ταινί αυτή την είχα δει και εγώ τότε που παίχτηκε. Προσπαθούσα να θυμηθώ αν ήταν στο ΡΕΞ ή στο Τιτάνια στον πεζόδρομο. Τελικά αφού ο ηθοποιός είπε ΡΕΞ εκεί πρέπει να την είδα και εγώ. Ποιος είναι ο ηθοποιός; Ευτυχώς που δεν με πήραν τα σκάγια.

Anonymous said...

Βαριέμαι λίγο τις ταινίες του Τ. Μπρας αν και έχει γυρίσει μία αγαπημένη μου ταινία, τον Σάλον Κίττυ. Όμως ο συγκεκριμένος τύπος λειτούργησε απελευθερωτικά στο θέμα των ηθών, κάπως σαν τον Μπένυ Χιλ. Ας μην ξεχνάμε τις αντιδράσεις που ξεσήκωναν τέτοια προϊόντα, ταινίες και περιοδικά, με την άνοδο του παρανοϊκού φεμινισμού. Καλά έκανες και θύμισες το κίνημα του σοσιαλιστικού φεμινισμού με τις Μπουρδ΄αρες ,τις Μάρκγαρετ και τα άλλα φυντάνια του προϊστορικού Πασόκ που επειδή οι άντρες τους δεν τις 'κανόνιζαν' λόγω απασχόλησης με τον σοσαλιστικό μετασχηματισμό, ξέσπαγαν πάνω μας υποχρεωτικά. Κάθε μέρα έπαιζε ο Μαρούδας τις εκδηλώσεις τους από τα κρατικά κανάλια. Θαυμάσιες εποχές προιστορικής κουβανέζικης τηλεόρασης που πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Anonymous said...

*σοσιαλιστικό μετασχηματισμό

Anonymous said...

Η κότα είναι πουλί μή πετάμενο. Δεν πετάει μεν, εναιωρείται όμως,εάν τρομάξει ή της πατήσεις ένα πτερο. Κάνει έναν τροπαλισμό στον αέρα, μεταξύ αργού πήδου και γρήγορης οριζόντιας πτώσης. Αφού στον πλανήτη μας η βαρύτης, είναι κεντρομόλος, δεν υφίσταται οριζόντια πτώση, παρεκτός και η κότα εξακοντισθεί από κανόνι ακροβάτου.Αρα δεν είναι αγροτικόν το ζήτημα και δεν το λιανίζω παραπάνω.
Η κότα γεννά αυγά, πράγμα ανακριβές όσο και η σωτηρία μας εκ της Ευρώπης, αλλα δεν μπορώ να κοντραριστώ με άλα στερεότυπα, ως ανήκων στις ιερές αγελάδες και όχι στις όσιες κότες, πράγμα που με καθιστα αναποτελεσματικόν.Διότι το αυγό γίνεται γέννημα εφ΄όσον το σποριάσει ο κόκκορας. Εάν όχι, το αυγό είναι ένας θήλυς σπόρος, ένα αυγάριο,ήτοι ωάριο. Η κότα σπέρνει παντού τα αυγά της, όταν είναι κοτικώς αγράμματη. Εάν όμως τοποθετήσεις σε μέρος που σε συμφέρει ένα φόλι, δηλαδή ένα άλλο αυγό, η κότα προσθέτει πέριξ του φολίου τα υπόλοιπα ,συνήθως 15 γιά μιά συνήθη ωοτοκία. Το φόλι δεν προέρχεται από την "φωλιά" αλλα από την φόλλι ή το φελλί, όπως λέγεται ρίνισμα χρυσού. Στην ουσία, λεκτικώς, έχει πραγματοποιηθεί το γνωμικό περί κότας με τα χρυσά αυγά, συνεργούντος και του χρώματος του κρόκου, αλλά και της γενικής αφαγίας μερικών κοινωνιών.
Συχνά, υπάρχουν μη αλανιάρες κότες που δεν γεννάν οπουδήποτε, αλλα θυμούνται το πρώτο τους φόλι. Εάν λοιπόν έρθεις σε χωριό πρώτη μέρα και θέλεις να ξαφνιάσεις ερωμένη ή ξενερωμένη που σου λέει "εγώ δεν μένω σε αυτό το κωλοχώρι με τίποτα" δές που κυκλοφορούν κότες αλανιάρες, καμε την βόλτα σου σε μέρη σκιερά, χορταρώδη και έτσι και μη απορήσεις εάν θα μπορέσεις να της προσφέρεις από ένα έως και δεκαπέντα αγουλάκια. Η κότα που θα τα κλάφσει δεν σε απασχολεί. Η ξενέρωτη μπορεί και να το σκεφθεί, πράγμα που οφείλεται μάλλον στην αποτελεσματική σου μαλαπέρδα, αλλα αυτά δεν γράφονται και δεν λέγονται ,ενώ όλα τα οικολογικά επιτρέπονται ,παρότι απείρως πιό ψευδή.

Anonymous said...

Εάν είσαι ή θα γίνεις κάτοικος του χωρίου όπου υπάρχουν κότες, ενθυμού να τους φτιάξεις κοτέτσι, με δεδομένο ότι κανένας απολύτως βεριτάμπλ αγρότης δεν γνωρίζει να φτιάζει ένα. Διότι δεν γεννήθηκε ακόμη ο Ελλην αγρότης που αγοράζει υλικά γιά να στήσει κοτέτσι. Το κοτέτσι του αποτελεί δείγμα παλαιών κατασκευών, επίπλων και μάτισμα από τενεκέδια και άδηλα είδη.
Δέκα κότες, που παράγουν επί τρείς έως πέντε μήνες ίσαμε επτά αυγά ημερησίως μεσοσταθμικά,δηλαδή κάπου χίλια, πρώτα ο Θεός, σε μιά σεζόν,χρειάζονται δεκαπέντε τετραγωνικά γιά να ζούνε ωσάν τον μπρούκλη. Οι αλανιασμένες ιστορίες, γιά μεγάλα χωράφια που ζούνε και κρεατεύουν ,είναι γιά τους λωλούς.Το πουλί που είδα σε αγέλες των τριάντα να βόσκει σε χερσολίβαδα, ήταν ο πελαργός, στα μέρη της Γερακώνας, πάνω από την Φιλυριά, στον επάνω δρόμο, στην επαρχία Παιονίας. Δέκα κότες χωρίς κόκκορα, χίλια αβγκά. Οταν επικαλεστήκαμε τον Θεό, έγινε γιά να μη βρεθεί κότα με έλλειψη ασβεστίου ,οπότε θα σου φάει τα μισά. Τα κουνάβια τρώνε κυρίως τις κότες, όπως και τα σκυλιά, όχι όμως πολλά αυγά.
Δέκα κότες έχουν ανάγκη ένα σκιερό κατάλυμα με σκαλώματα γιά να κοιμούνται και μιά σανίδα με ερεισίνωτο και άχερο να γεννάνε, και να έχει τρυπίτσα γιά το χέρι απέξω, να μαζεύεις τα πρωινά αυγά, πρίν τις ταϊσεις από μέσα και σε τρελάνουνε στους κουτσουλιά. Θέλουν νερό, από συσκευή, καλύτερα, γιά να μη το λερώνουν και τροφή.
Είναι παμφάγες, άρα βολεύουν τα αποφάγια.Το καλύτερό γιά εμάς είναι το καλαμπόκι ,επειδή γίνεται εύμορφος ο κρόκος, αλλα όλα τα σπόρια τους κάνουνε. Ωστόσο ,το καλαμπόκι κοστίζει παραπάνω από την κοτοτροφή που λέγεται όπως όλες οι ζωοτροφές "φύραμα" και έχει δύο ειδών: γιά αυγκά και γιά κρέας. Σου τα βάζουνε στο νάιλον οι έμποροι με το φτυάρι, και κοστίζουν ένα κάρο. Εχουν άλευρα παράξενα, μπορεί και αντιβιώσεις και ορμονικού χαρακτήρα μεγαλυντικά .Μιά κότα με ικανό φύραμα κερδίζει ίσαμε το μισό της βάρος στον μισό χρόνο. Αν αγοράσεις δηλαδή κοτοπουλάκια τον Απρίλη, θα έχεις τέλος Σεπτεμβρίου οκτώ με δώδεκα κιλά καθαρό κρεατάκι. Αν τους ταϊζεις φύραμα, θα έχεις είκοσι κιλά. Τα μεγαλωμένα σε πτηνοτροφείο, στο ίδιο διάστημα δα δώσουν τριάντα και βάλε κιλά .Επειδή δεν υπάρχει τρίκιλο κοτόπουλο,παρά στους εφιάλτες των Μικυμάους, αυτό σημαίνει ότι τα κοτόπουλα είναι έτοιμα από πτηνοτροφείο στο ένα τρίτο του χρόνου.
Τα κοτόπουλα τα σφάζομε με τα πρώτα κρύα, διότι μετά κόβουν και δεν έχουν αυγκά.Οπότε χάνεις την δεύτερη σεζόν, αλλα πρέπει να σου κοστίζει το αυγό της δεύτερης σεζόν πενταπλάσια, διότι προστίθεται το φαγητό τους, τον χειμώνα. Οποτε είχα κότες, με φύραμα κόστιζαν το ένα τρίτο της λιανικής κάθε αυγό, ενώ με καλαμπόκια και οικολογία, το 70% της λιανικής του αυγού.

o grizomallis said...

Μπράβο σου ορνιθολόγε που, όπως λες, ανήκεις στις ιερές αγελάδες. Στην κατηγορία αυτή κατατάσσεται άλλωστε και η (ιεροτάτη) Στεφανία Σαντρέλλι.

Anonymous said...

@5.22 o Tinto Brass έχει εκνευρίσει πολύ όπως σωστά αναφέρεις, τις φεμινίστριες, όπως και πάμπολλοι άλλοι. Όποιος αναδεικνύει τη γυναίκα ως λιμπιστερή κατηγορείται για σεξιστής. Αν έδειχνε τίποτε άσχημες χοντρές όλα θα ήταν τέλεια και φεμινιστικώς ορθά.

Εγώ πάντως από τον Τ.Β. προτιμώ τον Benny Hill γιατί είχε την ικανότητα να εκνευρίζει πολύ περισότερο τις φεμινίστριες.

Anonymous said...

Γκριζομάλλη, η Stefania λατρεύτηκε όχι μόνο από παρακμιακούς, δευτεροκλασσάτους ηθοποιούς που την έπαιζαν με μανία στους σινεμάδες για χάρη της, αλλά και από "διανοουμένους". Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον ποιητή μας Σωτήρη Κακίση να της πλέκει το εγκώμιο κατ' επανάληψιν, όχι μόνο στη στήλη του στο Play Boy, αλλά και πιο "διανοουμενίστικά", μέσα από εκείνα τα μικρά βιβλία που εξέδιδε στις εκδόσεις Ερατώ. Έπαιζε σε όλα τα ταμπλώ η συγκεκριμένη ηθοποιός.

Anonymous said...

====================================
ο ερωτικός σκηνοθέτης ερωτοτροπεί, τρώει, πίνει και καπνίζει (πούρα, αλλά όχι με το στυλ των γνωστών τζιτζιφιόγκων του σήμερα) κατά βούληση
==================================

Εδώ υπάρχει κάποια υπόνοια για τον τρόπο που καπνίζει τα πούρα του το παιδί με τις σαγονάρες?

Anonymous said...

o απο πανω ειναι ο καραισκος που νομιζει οτι ολα περιστρεφονται γυρω απο αυτον

Anonymous said...

Νισάφι πια με αυτόν τον Καραϊσκο. Μας έχετε πρήξει με ετούτον. Τίποτε άλλο δεν έχετε να ασχοληθείτε μπρε;

Anonymous said...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ;;; ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ;;;

Anonymous said...

Μα τι του βρίσκετε επιτέλους;; Βαρετός ως δημοσιογράφος, βαρετός ως blogger, βαρετός και ως άνδρας(;).

Anonymous said...

Τί, καπνίζει και πούρα ο Καραϊσκος; Αυτός με τις σαγιονάρες; Aυτός που λέτε ότι ψηφίζει Σύριζα; Θεέ μου τι άλλο θα ακούσουμε πια.

Anonymous said...

Φίλε στο άνδρας ξέχασες να βάλεις κάποια ;;;;

Anonymous said...

Άμα δηλώνει γνώστης τον πούρων μέχρι και κάποιος που φοράει σαγιονάρες, έχουμε πέσει πολύ χαμηλά. Να γίνει αμέσως ένα τεστ. Να κοιτάξει προσεκτικά τις φωτογραφίες με τα πούρα του σκηνοθέτη ο καραίσκος και να μας πει τι μοντέλο είναι. Κατόπιν εμείς, αφού μας δώσει το όνομα του πούρου, θα μπούμε στο internet να τσεκάρουμε και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Θυμάμαι όμως ότι όταν είχε κάποτε σχολιάσει μια φωτογραφία του Κάστρο και είχε πει κάτι για το πούρο του, είχε κάνει λάθος.

Anonymous said...

Έλα μωρέ τώρα που ξέρει από πούρα και ο Καραϊσκος. Του περιπτέρου αγοράζει. Έλα μωρέ τώρα που θα κοιτάξει τις φωτογραφίες και θα καταλάβει και τι πούρα είναι. Αφού το ακριβότερο πούρο που έχει αγοράσει στη ζωή του είναι από αυτά της Ελασσόνας, τα Domenico. Κάτσε καλά ρε Καραϊσκο που θα μας μιλήσεις και για πούρα.

Anonymous said...

Ο σκηνοθέτης καλά κάνει και καπνίζει πούρα. Κάνει εμπορικές πετυχημένες ταινίες και τα παίρνει. Ο Καραίσκος όμως από που κι ως που να καπνίζει πούρα?

Anonymous said...

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΡΕΞ ΗΤΑΝ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Σ. Μ.? ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Κ.?

Anonymous said...

οχι ο κ. την έβρισκε με τη τζομπανακη

Anonymous said...

O από πάνω είναι ο καραϊσκος.

Anonymous said...

O από πάνω είναι ο καραίσκος

Marwood said...

Ας αφήσουμε για μια στιγμή τον Καραίσκο στους συλλογισμούς του, και ας πάμε να εξετάσουμε το θέμα στυλ που ετέθη στα πλαίσια της προηγούμενης ανάρτησης.
Ιδού το πρότυπο που ακολουθεί ο Νίκο Χ. unbeknownst βέβαια που θα'λεγε και ο ίδιος.

μία άσχημη και χοντρή said...

Το κείμενο είναι βλακώδες, γυμνό από επιχειρήματα και σεξιστικό. Ακολουθείται όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η γνωστή συνταγή. Στοχοποιούνται κάποιες περιθωριακές περιπτώσεις γυναικών ή συμπεριφορών για να χτυπηθεί με τον τρόπο αυτό ένα ολόκληρο φύλο. Οι ταινίες αυτού του σκηνοθέτη και πολλών άλλων με αντίστοιχη "ποιότητα" είναι χαμηλού επιπέδου πορνοταινίες για κατανάλωση από κάφρους που πίνουν μπύρες , ρεύονται και πάνε στα γήπεδα.

Ειναι για λύπηση όποιος έχει τέτοιες φαλλοκρατικές και ανόητες απόψεις το 2010. Και τις γράφει κιόλας επειδή πιστεύει ότι κάτι μας λέει.

Anonymous said...

η από πάνω είναι ξέρει ποια ο Καραίσκος

Anonymous said...

Aν ο Κικίλιας και η Μπιρμπίλω είναι η ανανέωση στην πολιτική, τότε ο Καραίσκος είναι ο νέος Ρουμπιρόζα.

Anonymous said...

τι με κοιτάζεις ρουμπιρόζα μουδιασμένα

Anonymous said...

Άσχημη και Χοντρή,
μιλήσατε για "κάφρους που πίνουν μπύρες , ρεύονται και πάνε στα γήπεδα".

Ξεχάσατε το "κλάνουν".

Anonymous said...

Πιο παλιά όσοι ένιωθαν κομπλεξικά απέναντι στις γυναίκες και είχαν δυσκολία να αναγνωρίσουν την αξία τους, όταν υπήρχε γιατί δεν υπήρχε πάντα, έλεγαν ότι οι γυναίκες έχουν προβλήματα γονιδιακά και εγκεφαλικά και ότι δεν ήταν φτιαγμένες για τις μεγάλες ανδρικές δραστηριότητες.

Τώρα που οι σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι δεν υπάρχουν τέτοιες διαφορές ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα και ότι όλα είναι θέμα περιβάλλοντος, έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.

Anonymous said...

Οι συγχρονες έρευνες του ινστιτούτου "Μαργαρίτα Παπανδρέου"

Anonymous said...

Τί μάρκα είναι το πούρο του σκηνοθέτη ρωτήσατε τον Καραϊσκο?Και εκείνος δεν απάντησε..

Anonymous said...

δεν φαίνεται μωρέ κανείς δεν μπορεί να καταλάβει

Anonymous said...

Κανείς ή μόνο εσύ; Αν ρωτούσαμε πχ τον Χρήστο Ζαμπούνη που έχει γράψει και βιβλίο για τα πούρα δεν θα μας απαντούσε; Βέβαια ο Μπράς δεν αφήνει το δαχτυλίδι όπως βλάχικα και φιγουρατζίδικα κάνουν οι πιο πολλοί και έτσι σε δυσκολεύει. Ένας πραγματικός γνώστης, και μόνο από το μέγεθος το πάχος και την εικόνα του πούρου θα καταλάβαινε μέσα σε δέκα δεύτερα τι ακριβώς πούρο είναι.

Anonymous said...

Μπορεί ο Καραίσκος να μην ξέρει τόσο άρτια τα θέματα του πούρου και να μην μπορεί να μας διαφωτίσει. Παρ'΄ολα αυτά σε όλες σχεδόν τις ταινίες του συγκεκριμένου σκηνοθέτη υπήρχε πλήθος από γυναίκες και πούρα. Ήταν η προσωπική του στάμπα.Σε μια δική του ταινία νομίζω είδα για πρώτη φορά γυναίκα να τοποθετηθεί πούρο στη σχισμή της και μετά να το καπνίζει. Από κει το πήρε η Ντούβλη πρέπει,

Anonymous said...

και εγω σου λέω οτι Κιανείς μα κιανείς απο τις φώτο δεν καταλαβαίνει τι πούρα είναι.Το τι λές εσυ ή ο Ζαμπούνης την παραμικρή σημασία δεν έει

Anonymous said...

Οι φωτογραφίες είναι κοντινές και δείχνουν πολύ καθαρά το πούρο, που είναι πάντοτε το ίδιο, όπως μπορεί να καταλάβει και ένας άσχετος. Πες ότι δεν ξέρεις και άσε αν ξέρει και τι ξέρει ο Ζαμπούνης ή ο οποιοσδήποτε άλλος.

Anonymous said...

αυτός που γράφει για τους βλάχους που αφήνουν το δαχτυλίδι στο πούρο δεν ξέρει τι του γίνεται απο πούρα και απο γυναίκες και γενικά είναι νεκρός αισθητικά και καλλιτεχνικά

Anonymous said...

πολλά πουρα έχουν το ίδιο μέγεθος ρε εξυπνάκια τι κουλά μας λές...Ασε τώρα 600 ευρά το μήνα δίνω στα πούρα και θα μου πείς εμένα...τράβα πάρε κανα μπέιμπι λίνο ....με ανάβεις νυχτιάτικα

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=W29hTK0hVZg

Αφιερωμένο στον Καραϊσκο

Anonymous said...

κατάλαβα το ότι είσαι άσχετος από πούρα. Σε λίγο θα μας πεις το επιχείρημα ότι κρατάμε το δαχτυλίδι στο πούρο για να μην διαλύεται, δηλαδή αυτή τη σαχλαμάρα που λένε οι άσχετοι. Δες και τον σκηνοθέτη που βγάζει το δαχτυλίδι να μαθαίνεις. Αλλά τι να καταλάβεις από πούρα και δαχτυλίδια. Εσύ κρατάς το δαχτυλίδι στα κινγκ έντουαρντς για να κάνεις φιγούρα.

Anonymous said...

Με 600 ευρώ το χρόνο Καραίσκο δεν παίρνεις ούτε πούρα Ελασσόνας.

Anonymous said...

σιγά το σκηνοθέτη

Anonymous said...

δεν μου λές κάτι;;;γιατί εχουν το δαχτυλίδι εκεί στη βάση τα πούρα και δεν το έχουν στην μέση ας πούμε...απάντα ή σιώπησε για πάντα το δίχως αλλο

Anonymous said...

Aπο πούρα δεν ξέρει, από ρούχα δεν ξέρει, από παπούτσια δεν ξέρει, μα τι επιτέλους ξέρει αυτό το παιδί και μας κάνει συνέχεια τον έξυπνο?

Anonymous said...

Αμφισβήτησε τώρα και την αξία του σκηνοθέτη. Να παρέμβει ο Βαψομαλλιάς το δίχως άλλο.

Anonymous said...

Τώρα δεν σου αρέσει. Εκεί στο Ρέξ φαίνεται όμως ότι σου άρεσε και μάλιστα πολύ.

Anonymous said...

o καραίσκος αντιπάθησε τον σκηνοθέτη γιατί βγάζει το δαχτυλίδι από το πούρο και έτσι του δείχνει με αυτό τον τρόπο ότι δεν σκαμπάζει από πούρα καθόλου.

Anonymous said...

Πω πω τι μαλάκες είστε; αυτό με τον Καραίσκο δεν έχει πλάκα πλέον

Anonymous said...

Η παραγνωρισμένη Στεφανία Σαντρέλλι δεν έχει παίξει μόνο σε ταινίες του Μπραςς, αλλά και σε ταινίες μεγάλων σκηνοθετών. Εκτός από υπέροχης εμφάνισης γυναίκα είναι και μια θαυμάσια ηθοποιός. Βρισκόταν και βρίσκεται ακόμη στον αντίποδα των ξανθών μπίμπος που έχουν κατακλύσει τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Από κάποιες ταινίες του Τίντο Μπραςς που έχω δει μπορώ να πω ότι ο σκηνοθέτης είχε εκλεπτυσμένο γούστο στις γυναίκες, αφού επέλεγε ως πρωταγωνίστριες μελαχρινές και καστανές και όχι τόσο πολύ ξανθές. Η Σαντρέλλι ήταν αναφίβολα η καλύτερη πρωταγωνίστριά του μαζί με τη Μίρρεν στον Καλιγούλα.

Anonymous said...

σιγά τη γκόμενα,η χοντρή ήταν καλύτερη

Anonymous said...

O 1:02 είναι ο Καραϊσκος.

Anonymous said...

H Helen Mirren είναι πραγματικά μια εξαιρετική ηθοποιός αλλά και μια καταπληκτική ερωτική σύντροφος. Μου είχε κάνει εντύπωση που είχα διαβάσει κάπου ότι σηκώνεται κάθε μέρα πολύ πρωί για να κάνει έρωτα στον άντρα της προτού φύγει για τη δουλειά.

Anonymous said...

κι η σύζυγος του βάρσου του κανε τα ίδια πριν τη δουλειά;;; γι αυτό χώρισαν

Anonymous said...

O Tinto Brass ότι και αν λένε ορισμένοι, μπορεί να μην έκανε μεγάλο κινηματογράφο, όμως έκανε κινηματογράφο αισθησιακό. Προσωπικά δεν έχω δει παρά 4-5 ταινίες του όλες κι όλες, αλλά ο τρόπος που έστηνε την κάμερα και κινηματογραφούσε τις γυναίκες ήταν ιδαίτερος. Πιστεύω ότι από αυτόν πήρε ο Salieri και αναδείχθηκε στον καθαρό πια πορνό, αλλά ένα πορνό αισθησιακό, ακριβών παραγωγών, με σενάριο και υψηλή αισθητική. Φυσικά αυτά τα χαρακτηριστικά δεν αρέσουν σε όλους. Κάποιοι προτιμούν το πρωτόγωνο πορνό, χωρίς αισθητική, κοστούμια και πολυτέλειες ως πιο ερεθιστικό.

Anonymous said...

Κυκλοφορεί τελευταία ένα βιντέακι από μια παλιά ελληνική παραγωγή με δύο γέρους έλληνες μπανιστηρτζήδες και μία μαύρη. Νομίζω ότι παίζει και ο Πιτσιλός που αναφέρθηκε σε άλλο σχόλιο. Μήπως ξέρει κανείς τον τίτλο αυτής της ταινίας;

Anonymous said...

Μόλις διάβασα το θαυμάσιο άρθρο του Κασιμάτη στην Καθημερινή για τον Καρατζαφέρη, ένα ακριβές κείμενο-ανάλυση για τον χαρακτήρα του Προέδρου και τις αδυναμίες του και θυμήθηκα την φήμη που κυκλοφορούσε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος, όταν ήταν επαγγελματίας, είχε αναμιχθεί στις πασίγνωστες πορνογραφικές παραγωγές που είχε σκηνοθετήσει ο Μπέρτο με ιδιαίτερη επιτυχία. Μάλιστα ορισμένοι είχαν σπεύσει να διαδώσουν ότι πίσω από το ψευδώνυμο αυτό κρυβόταν ο ίδιος ο νυν Πρόεδρος! Κάποιοι άλλοι διέδιδαν (μάλλον ανυπόστατα) ότι ο Μπέρτο ήταν ο Γιάννης Δαλιανίδης! Αργότερα βέβαια κυριάρχησε η άποψη ότι πίσω από το ψευδώνυμο αυτό κρύβεται ο σκηνοθέτης Νάσος Σπύρης. Οι φήμες πάντως για συμμετοχή του Προέδρου στην παραγωγή αυτών των ταινιών παραμένουν έντονες ακόμη και σήμερα.

Anonymous said...

Ήμουν πολύ μικρός τότε, αλλά η αναφορά στο REX μου ξύπνησε κάποιες απωθημένες μνήμες. Αμυδρά θυμάμαι ότι πρέπει να υπήρχαν δύο REX, το 1 και το 2, το ένα δίπλα στο άλλο. Νομίζω ότι έπαιζαν από το πρωί, τουλάχιστον το 2. Θυμάμαι ότι συχνά το σκάγαμε από το σχολείο για να πάμε βόλτα στο κέντρο και να δούμε καμιά ταινία. Νομίζω ότι το REX 2 ήταν αυτό που έπαιζε τις πιο πικάντικες ταινίες. Δεν έπαιζε ποτέ πορνό κανονικό, σε αντίθεση με την Αλάσκα που βρισκόταν λίγο παρακάτω, στην Πατησίων, αλλά και το Ομόνοια, το Κοσμοπολίτ κλπ., όλα εκεί γύρω. Τσιπς κόκκινα απλά αλλά και πράσινα, με πάπρικα. Και κόκα κόλα. Σε τέτοιους κινηματογράφους παιζόταν από το πρωί και ο Χάρυ Κλυνν που έσπαγε τα ταμεία την εποχή εκείνη με κάτι παρακμιακούς στο κοινό να βλέπουν και να χιεροκροτούν. Υποτίθεται ότι ήταν ωραίες εποχές, αλλά ουσιαστικά επρόκειτο για παρακμή μεγάλου βαθμού.

ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟΣ said...

Ωραίες εποχές

Anonymous said...

Μου είπε ένα πουλάκι που κυκλοφορούσε σε κοντινό στην Αθήνα νησί, ότι πέτυχε ένα τημ δημοσιογράφων όπου ανάμεσα τους ήταν κι ένας με πούρο στο στόμα συνεχώς. Δεν τους περιέγραψε και με τα καλύτερα λόγια και ειδικά τον πουρολάτρη. Μου είπε μάλιστα ότι ένας εστιάτορας της είπε εμπιστευτικά ότι δήλωναν παντού στο νησί δημοσιογράφοι μήπως και πετύχουν έκπτωση στο λογαριασμό που έκαναν. "Πολύ γύφτοι" ήταν τα ακριβή λόγια της. Δε θέλω να πιστέψω ότι ήταν κι ο Καραίσκος ανάμεσα τους.

Anonymous said...

Η κατάσταση αυτή με τα πούρα ήρθε η ώρα να σταματήσει. Από που έμαθες το πούρο κύριε; Και γιατί έχεις ανάγκη το πούρο; Άμα θες να καπνίσεις πάρε τσιγάρο. Άμα έχεις λεφτά θα πάρεις πούρο. Και άμα μπορείς να το εκτιμήσεις και σου αρέσει. Άμα δεν έχεις, γιοκ. Σωστά θύμισε φίλος παραπάνω τα King Edward. Θέλεις να παραστήσεις ρε μπατίρη χλεχλέ τον χαϊστα με πούρο και δεν έχεις μία; Αντί να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι για να μοστράρεις ένα πούρο το βράδι και να κάνεις τη φιγούρα σου, πάρε ένα φτηνό King Edward να βρωμάει. Και να κρατάς βλάχικά και το δαχτυλίδι απάνω στο φτηνό πούρο όπως υποστήριξε (λανθασμένα) άλλος σχολιαστής ότι είναι το σωστό. Αυτός που το υποστήριξε ας κρατήσει στο King Edward το δαχτυλίδι για να νιώσει κάποιος.

Anonymous said...

Να μας πει αυτός που λέτε Καραϊσκος από που έμαθε το πούρο. Επειδή από τα σχόλια συμπεραίνω ότι κάποιοι είναι φίλοι του, αποκλείεται να πει ψέματα γιατί θα γίνει ρεζίλι αφού θα τον διαβάσουν και εκείνοι. Από που έμαθες το πούρο ρε φιλάρα που βγαίνεις σε καιρούς κρίσης και κομπάζεις ότι δίνεις τόσα ευρώ μόνο για πούρα; Aν δεν απαντήσει ο πουρόφιλος ας βγουν οι φίλοι του να τον δώσουν και να τον κράξουν.

Πρέπει να αρχίσει να πέφτει ΓΕΡΟ ΚΡΑΞΙΜΟ σε διάφορα ψώνια που έχουνε πάρει ψηλά τον αμανέ ενώ σε λίγες βδομάδες δεν θα έχουνε μία στην τσέπη και θα παρακαλάνε για κανένα δανεικό να αγοράσουν κανένα σάντουιτς.

Anonymous said...

ΦΙΛΕ 3.47 ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ή ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ Ή ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΑΝ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑLPHA. ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕ ΠΟΥΡΟ. ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ΠΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕ ΦΙΓΟΥΡΑΤΖΙΔΙΚΑ ΠΟΥΡΟ ΜΕ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΡΟ ΤΟΥ ΕΣΒΗΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΑΣΕ, ΔΡΑΜΑ. ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΟΥΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ.

Anonymous said...

Δίκιο έχεις φίλε μου. Μήπως ξέρει κανείς που τραγουδάει ο Παναγιώτης ο Λάλεζας; Τον πέτυχα σε ένα πανηγύρι και ήταν εκπληκτικός. Γκριζομάλλη μήπως ξέρεις;

Anonymous said...

Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης δικαιούται το πούρο του. Κάνει μια επικερδή εργασία και μπορεί να το πάρει. Ο βιομήχανος επίσης. Και ο παρακμιακός αριστοκράτης το δικαιούται γιατί ίσως το έμαθε από την οικογένειά του. Αλλά ο κάθε τυρέμπορας, ο κάθε μεσίτης, ο κάθε σωληνάς γιατί με πούρο; Ίσα ρε που θέλετε και πούρα. Και δεν έχει βρακί να βάλετε πάνω σας. Ίσα ρε λέω.

Anonymous said...

http://www.gothamcigars.com/King-Edward-Filtered-Cigars/products/181/

Anonymous said...

4: 19 ρίξε ένα τηλέφωνο στον σταθμό του Μάριου του Μπλάκμαν. Αυτός σίγουρα θα ξέρει και θα σου πει%

Anonymous said...

Ίσα ρε λέω που θέλετε και πούρα. Ίσα ρε μην έρθω από κει και σας αρχίσω.

Anonymous said...

Έχεις πολά δίκια φίλε,

Anonymous said...

Aν έχει δίκιο ο καραίσκος με την άποψή του για το δακτυλίδι, μήπως ο tinto brass καπνίζει τίποτα κing edward και βγάζει το δακτυλίδι για να μην καρφωθεί ως φτωχομπινές;

Anonymous said...

Έλα μωρέ τώρα που ξέρει κι ο Καραίσκος από πούρα. Που τα μαθε; Στη στάνη; Άσε ρε Καραίσκο τώρα που μου γινες και λόρδος. Ίσα ρε. Μίλα ρε στα πρόβατα μη φεύγουνε ζερβά. Χε,χε,χεϊιιιι...

Anonymous said...

Βαψομαλλιά τεράστια μορφή ο Vergetis, που τον ξέρεις;Θα άξιζε ένα ειδικό αφιέρωμα> Βάφει βλέπεις και αυτός τα μαλλιά του!!! Τι να την κάνει την επαγγελματική ανάλυση στους άλλους; Μα ο ίδιος πάσχει από άκρατο -ανεπούλωτο- ναρκισσισμό!!! Aggressive narcissism! Dimitris Vergetis!!!

Anonymous said...

Τί διάολο είναι αυτός ο 'Βεργέτις'; Έψαξα στο internet και βρήκα αυτό
http://enaskitis.blogspot.com/2007/11/blog-post_4215.html
Πρέπει να έχει πολύ ενδαφέρον η περίπτωση του συγκεκριμένου τύπου..

Anonymous said...

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι τον Καραίσκο που μοιάζει να ναι από χωριό γιατί δε βγάζω άκρη με το μαλάκα το γεωπόνο.

1) Έχω μια ελιά σε ένα χωράφι και θέλω να την ξεράνω γιατί μπαίνει και μαζεύει τους καρπούς μια κωλόγρια. Να ρίξω ράουντ απ; Γιατί την τελευταία φορά που ριξα ξέρανε μονο τις κορυφές. Να ρίξω κι άλλο ή να ψεκάσω άλλο φάρμακο; Κι αν ναι ποιο;

2) Έχω φυτέψει πατάτα αλλά μου την έχει ρημάξει ο πρασόκουρας. Τι φάρμακο να ψεκάσω γιατί οι πρασοκουραίοι είναι λες και κάνουν διακοπές πανω στην πατάτα. Δεν τους πιάνει τιποτα. Και σε κάτι αμπέλια που χω έχει εμφανιστεί βέλιουρας. Ψέκασα sencor αλλά τίποτα.

3) Ο Παναγιώτης ο Λαλεζας που τραγουδάει; Πήρα τηλέφωνο και μου πανε ότι χτες το βράδυ τραγούδαγε στα Πιστάματα Λακωνίας. Μήπως ξέρει ο Καραίσκος που θα είναι το χειμώνα;

Anonymous said...

Δεν ξέρω αυτόν τον Βεργέτη ή Βεργέτι, πρώτα φορά τον ακούω, αλλά αν γράφει με γιώτα το μικρό του όνομα και το επίθετό του το κάνει από ψωνίστικη φιγούρα.

Σκέφτηκα μήπως είναι θέμα κάποια οικογενειακής παράδοσης αφού γλωσσολόγος δεν είμαι. Ούτε αυτό όμως φαίνεται να ισχύει. Έψαξα και εγώ στο διαδίκτυο και είδα ότι το επίθετό του αρχικά το έγραφε Βεργέτης και μετά από καιρό το γύρισε σε Βεργέτις.

Μάλλον λοιπόν το ίδιο πρέπει να έχει συμβεί και με το Δημήτρης και Δημήτρις.

Είδα σε τι πνευματικό κλίμα κινείται οπότε κατάλαβα. Όλα αυτά τα τεχνάσματα πάνε πολύ στη σχολή σκέψης που ανήκει. Όλοι τους λίγο ή πολύ έτσι είναι. Ζήτω η τρελα που έλεγε και ο Βέγγος. Αν είχαμε στην Ελλάδα καλούς χιουμορίστες κάτι τέτοιους θα τους είχαν πάρει με τις πέτρες.

Anonymous said...

Όλοι αυτοί οι Βεργέτιδες, όλοι αυτοί οι μικροί Βέλτσοι (ο οποίος με τη σειρά του είναι ένας μικρός Ντεριντά), όλοι αυτοί οι συμπλεγματικοί της Μεγάλης του Παντείου Σχολής, είναι θλιβερές ρεπλίκες των θλιβερών ινδαλμάτων τους. Μόνο σε Γαλλία και Ελλάδα, δηλαδή σε χώρες πνευματικά πολύ σοβαρές, θα μπορούσαν να ανθίσουν τέτοια λουλούδια (και κάποιοι να τα παίρνουν στα σοβαρά, ως άνθη σπάνιας ομορφιάς).

Anonymous said...

Το πρόβλημα με την ελληνική "δανόηση", κατά τη γνώμη μου, ξεκινάει από το ότι, εδώ και δεκαετίες, στα πανεπιστήμια κυριαρχούν οι γαλλοτραφείς. Πόσους και πόσους καραγκιόζηδες δεν έχουν αναδείξει οι παρέες αυτές των οποίον φωλεά υπήρξε (και παραμένει) τον ένδοξο Πάντειο... Ο Φώτης Τερζάκης, ένας ανεξάρτητος συγγραφέας "σοβαρού ρεπερτορίου" (με τον οποίον δεν συμφωνώ σε πολλά, αλλά διακρίνεται από καθαρότητα και εντιμότητα), τα έχει πει πάρα πολύ ωραία (και) στο απόσπασμα που ακολουθεί από άρθρο του.

Anonymous said...

Στον κόσμο που δεν έχει διαβάσει ποτέ φιλοσοφία επικρατεί η αντίληψη ότι πρόκειται για κάτι το σιβυλλικό και σε τελική ανάλυση ακατανόητο. Μικρό ώς εδώ το κακό· το χειρότερο είναι ότι συχνά τείνουν να εφαρμόζουν αυτό τον συλλογισμό και αντίστροφα: ό,τι τους φαίνεται συβιλλικό και ακατανόητο πρέπει να είναι φιλοσοφία... Το πραγματικά καταστροφικό, τώρα, είναι ότι εμφανίζεται μια μερίδα λογίων οι οποίοι, ενσωματώνοντας υπόρρητα τη διαστροφή της κοινής αντίληψης, αισθάνονται ότι για να καταξιωθούν φιλοσοφικά οφείλουν να είναι σιβυλλικοί και ακατανόητοι και ότι, αν είναι τέτοιοι, μπορούν να χριστούν αυτοδικαίως φιλόσοφοι. Αυτό ίσως ενισχύεται από μια ψυχολογική ανάγκη που μοιάζουν να εκδηλώνουν ορισμένοι, οι οποίοι αντλούν προφανώς κάποιου είδους διαστροφική ηδονή επινοώντας αλλόκοτες κι εκκωφαντικά ηχηρές εκφράσεις, αβυθομέτρητης σημασίας, με τις οποίες κόβουν το αίμα τού απλοϊκού κοινού τους - κάνοντας τσιχλόφουσκα τη σύνταξη, ουσιαστικοποιώντας ρήματα, ρηματοποιώντας ουσιαστικά, αποκολλώντας και ανασυγκολλώντας προθέσεις με αφηρημένους ονοματικούς τύπους... Το έθος αυτό, ως γνωστόν, παρουσιάζει ενδημική εξάπλωση στην παριζιάνικη διανόηση, ιδίως σε εποχές όπως η δική μας όπου γίνεται όλο και σπανιότερο να έχεις κάτι να πεις, ωστόσο στην Ελλάδα έχει εξαρχής βρει ενθουσιώδεις μιμητές. Πρώτος διδάξας ήταν ο Γιώργος Βέλτσος, ο οποίος σιγά σιγά δημιούργησε σχολή: σήμερα διαθέτουμε έναν ολόκληρο αστερισμό μεταφραστών και μεταφρασεολόγων, διδακτόρων (κατά προτίμησιν του Παντείου και κατά προτίμησιν του Τμήματος Επικοινωνιών), ψυχαναλυτών ή «ψυχαναλυτών», επιφυλλιδογράφων στον Τύπο κι εκδοτών περιοδικών οι οποίοι διακονούν με προσήλωση το είδος.

Anonymous said...

είδαμε και τη γενιά της χαιδελβέργης των 50ς-60ς αλλα και τους ιταλοθρεμμένους(εδω τα μεγάλα γέλια) τι φυντάνια μας μετέγγισαν..Και οι αμερικανοθρεμμένοι επίσης νεοεπιστήμονες των αγγλοαμερικάνικων οικονομικών επιστήμών...Στο ΔΝΤ φίλε μας έβαλαν, το κατάλαβες ή ζεις στην μπλογκόσφαιρα..Δηλαδή αν μας διοικούσε ο Περγαμηνός τι θα παθαίναμε.(μου πεσε και η στάχτη του μοντεχρίστο πάνω μου απο τα νεύρα)

Anonymous said...

Chapeau στο Πάντειο καραισκο- πανεπιστήμιο(?) που σέβεται πλήρως τις αρχές του νεοέλληνος αριστερού.

Πλούσια "προοδευτική" ρητορεία, Φερράρι, σκάνδαλα, φυλακίσεις...

Anonymous said...

Με λίγα λόγια όπου και να σπουδάσει κανείς,όταν έρθει επαέ,θα τα μάθει αλλιώς.Βέβαια και μόνο που ήρθε είναι ομολογία ήττας.Μόνο οι ταλαίπωροι προλετάριοι φεύγουν απο δω για να δουλέψουν....Τα λέω αυτά υπογράφοντας τα εισόδια μου στο κίνημα του σουρεαλισμού...ναι ναι του σουρεαλισμού.Με αρχηγό και πάλι τον Κωνσταντόπουλο νέο πρόεδρο του ΠΑΟ

Anonymous said...

"αριστερά" μπουμπούκια

Anonymous said...

τσαπού μωρέ εχω κανα πρόβλημα εγώ;;σε μικροαγορά εργάζομαι

Anonymous said...

2.23 άσε τις απλοϊκότητες και άναψε καλύτερα κανένα king edward (και που σαι, κράτα απάνου και το δαχτυλίδι)

Anonymous said...

Στις κοινωνικές σχολές του Παντείου με τους παρανοϊκούς αριστεριστές καθηγητές και τις φανατικές φεμινίστριες, αξίζει τον κόπο να ρίξει κανείς μια ματιά στα θέματα των διδακτορικών (άσε το περιεχόμενο) που παίρνουν διάφοροι φοιτητές. Όποιος τυχερός κάνει τον κόπο να ψάξει, θα κερδίσει πολλά: δεν θα του μείνει άντερο από τα γέλια.

Anonymous said...

Ναι, ειδικά σε αυτές τις σχολές επικοινωνίας, σπουδών φύλου, υλικού πολιτισμού κτλπ. Τι πράμα κυκλοφορεί ανάμεσά μας δεν περιγράφεται.......

Anonymous said...

H ανάρτησή σου είναι --θέλω να πιστεύω-- ειρωνική. Το πρόβλημα με ανάλογα έργα τέχνης --είτε με, είτε χωρίς εισαγωγικά-- δεν είναι ο σεξουαλικός χαρακτήρας τους. Είναι το ότι κατασκευάζονται μόνο για να εξυπηρετήσουν την ανδρική ματιά. Αν σε όλα αυτά τα έργα έμπαινε και η διάσταση της γυναικείας επιθυμίας, τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

(Στο Πάντειο, εκτός από τα κουλά, γίνονται πλέον και ενδιαφέροντα πράγματα. Αρκεί κανείς απροκατάλυπτα να μπορεί να τα δει)._

Anonymous said...

O Παπατζών κοροϊδεύει την Καρακλιούμη οτι καπνίζει φτηνιάρικα πουράκια. Μα τέτοια δεν καπνίζει και ο ίδιος ο Παπατζών?

Anonymous said...

Καραϊσκο, χθες μια φίλη μου μού έλεγε γελώντας ότι της προτάθηκε από μηνιαίο έντυπο μια στήλη. Το ωραίο είναι ότι της ζητήθηκε να γράφει... δωρεάν! Βέβαια η ίδια δεν είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, αλλά σχετίζεται με τα θέματα τέχνης. Της προσέφεραν μια στήλη τζάμπα με το επιχείρημα ότι πρόκειται για κάτι τιμητικό. Εκείνη βέβαια αρνήθηκε γελώντας. Τί άλλο θα ακούσουμε στον τιμημένο αυτόν χώρο της δημοσιογραφίας... Επίσης (μην παρεξηγηθείς, δεν το λέω για να σε θίξω), ο Τσιριγώτης μου έλεγε ότι, όταν πήγε στον Χ'νικολάου για να ζητήσει δουλειά, ως δείγμα της δουλειάς του έδωσε... το blog του! Και τότε σε θυμήθηκα, γιατί κι εσύ, όταν σε πήραν από το γνωστό lifestyle συγκρότημα, το blog σου πρότεινες να δουν ως δείγμα της δουλειάς σου... Τέλος, για να επανέλθω στο γνωστό θέμα της παραλιακής και άλλης ενδυμασίας, να θυμίσω, σε όποιον θέλει να θυμηθεί την αυθεντική colonial ενδυμασία, ότι υπάρχει και το εξαίρετο κλιπ των Madness " Night Boat to Cairo". Όλα τα παιδιά είναι ντυμένα σε αυτό το στυλ...

http://www.youtube.com/watch?v=PSTHMxBttlU&feature=related

Anonymous said...

Πράγματι καταπληκτικοί οι Madness με τα pith helmets τους (και το φέσι του σαξοφωνίστα ασφαλώς) και τα άκρως καλαίσθητα όργανα που χρησιμοποιούν - Fender Telecaster, Fender Precision Bass κλπ και όχι κάτι φιγουρατζίδικες καγκουριές με διπλά και τριπλά μπράτσα ("μανίκια" όπως τα αποκαλούν οι μπουζουκτσήδες γιά να είμαστε στο θέμα του ποστ) - που θέλουν να μας πείσουν μερικοί που εντυπωσιαζονται εύκολα ότι είναι σοβαρά μουσικά όργανα. Ουκ εν τω πολλώ το ευ αγαπητοί μου, ας διδαχθούμε από τα μαθήματα μουσικού, συνθετικού και ενδυματολογικού μινιμαλισμού που μας παραδίδουν δωρεάν οι Madness.

Στον αντίποδα των Madness μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι βρίσκεται ο πάπας του soft ερωτικού μαξιμαλισμού, ένας Botticelli της 7ης τέχνης αν θέλετε, ο Tinto Brass, που εξύψωσε (και αγάπησε) την γυναίκα όσο λίγοι και μας την παρουσίασε στην ιδανική της μορφή, αυτήν της παλλακίδας και όχι του υστερικού, καταπιεστικού και ανοργασμικού cyborg που βρίθει στις μέρες μας.

Marwood said...

Γεννηθήκαμε κάπου δέκα χρόνια μετά από ότι έπρεπε, και οπωσδήποτε σε λάθος χώρα, αλλιώς θα μπορούσαμε να ήμασταν και εμείς στο λαμπρό κοινό εκείνων των πρώτων συναυλιών στο Καμντεν, κομπλέ με τα docs μας και τα fred perry με τις τιράντες μας. not a sandal in sight.

Anonymous said...

Ο φιλαράκος που αρνείται την χρησιμότητα της πολλαπλής κιθάρας, του μεγάλου αυτού πλουραλιστικού οργάνου, πάσχει από υπερβάλλουσα σοβαρότητα. Ένα πράγμα πρέπει να έχει στο μυαλό του σε σχέση με το θέμα αυτό: "more is better". Ο Jimmy Page, αυτός των Genesis που ξεχνώ τώρα το όνομά του, ο Pete "the great" των Who και τόσοι άλλοι μουσικοί πρώτης γραμμής (σαν και αυτούς που του έχω στείλει σε απανωτά βίντεο) πιστεύει ότι δεν έχουν ιδέα από μουσική όταν χρησιμοποιούν, με ιδιαίτατη δεξιοτεχνία, τις πολλαπλές κιθάρες; Μόνον η πολλαπλή κιθάρα, φίλε μου, είναι η σωτηρία σου. Εκεί θα φανεί πόση απόδοση μπορείς να έχεις επί σκηνής και πόσο καλός μάστορας της κιθαροπαιξίας μπορείς να είσαι...

Anonymous said...

Marwood, not a sandal in sight, πράγματι, εκτός κι αν έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του ένας φίλος μας με King Εdward στα χείλη.

Marwood said...

Το σχόλιο με Madness άνοιξε νέα φάμπρικα μου φαίνεται. Οι λάτρεις της βρετανικής κουλτούρας δείτε και αυτό το εκπληκτικό που πέτυχα http://www.youtube.com/watch?v=PRkCap8Lf1E&feature=related

Anonymous said...

Marwood, το σχόλιό σου μου θύμισε ένα φαιδρό περιστατικό. Μαθητίσκος ων, επιστρέφω στη χώρα του "Θησαυρού", του "Τρας του Γέλιου" και της "Μανίνας" από ολιγοήμερο ταξίδι στην αγαπημένη χώρα των "mods". Θέλω να κάνω τον πονηρό κι έχω αγοράσει από την Αγγλία κάποιος τιράντες, τις οποίες και φορώ στην Ελλάδα υπερηφάνως πάνω από T-shirts. Μάλιστα, έχω βάλει τη μάνα μου να μου βάλει ειδικά κουμπιά στα παντελόνια, γιατί έχω αγοράσει τις "δύσκολες", περιποιημένες τιράντες - όχι αυτές με τα κλιπς. Αυτές μου άρεσαν. Κάποια στιγμή, οικογενειακός φίλος, μεγάλος σε ηλικία, με βλέπει με τις τιράντες και μου λέει: "Τι σαχλαμάρες είναι αυτές; Τιράντες; Γέρος είσαι;"... Ο ευαίσθητος εφηβικός χαρακτήρας μου δεν άντεξε το σοκ. Από τότε και μετά, οι τιράντες τοποθετήθηκαν στα συρτάρια. Μου έμειναν μόνον, ως ενθύμιο, κάποια κουμπιά που είχαν προστεθεί, από την σεβαστή μου μητέρα, στο εσωτερικό των παντελονιών μου...

Anonymous said...

Ρε βαψ είναι δυνατόν να παρεξηγήσω μ αυτά;;;Αλλα όπως θα λεγε κι ο σκηνοθέτης μας που σκιαγράφησες εδω:"Είναι καλή γκόμενα αυτή η φίλη σου που απέρριψαν στο έντυπο;" Γιατί υπαρχουν κ άλλες δουλειές αν είναι καλή...
Πάντειο πανεπιστήμιο:Απορώ για την τόση συζήτηση γύρω απο τη σχολή αυτή που παράγει εδω και 30 χρόνια επαγγελματίες άνεργους.Στον ΟΑΕΔ πρωί πρωι βλέπεις μόνο υπάλληλους οβελιστηρίων,ντελιβεράδες,αποθηκάριους και απόφοιτους Παντειου.Αντε στην καλύτερη να βγάλει η σχολή και κανα επίσημο μεγαλοεπαίτη διευθυντή φιλανθρωπικού ιδρύματος όπως έναν φίλο...
Με το που είδα MADNESS κατάλαβα,,,και τώρα Ντούγκα

Anonymous said...

Αντιπαρέρχομαι το ξερόλικο σχόλιο του κυρίου εξυπνάκια - τον σώζει η άγνοιά του γύρω από αυτά τα θέματα, εξ άλλου έχω ήδη απαντήσει ότι δεν έχω καμμιά αντίρρηση να δεχθώ το αίτημά του (υπό προϋποθέσεις βεβαίως). Ας μην μιζεριάζουμε με τις εμμονές διαφόρων περίεργων τιραντοφόρων τύπων όμως, ας συγχαρούμε τον Marwood γιά το διαμαντάκι που ανέσυρε και ας συνεχίσουμε με αυτό το έξοχο μουσικό βρετανικό δείγμα - οίκοθεν νοείται ότι χεβυμεταλάδικες μαλλούρες κομμωτηρίου, πολλαπλές κιθάρες και άλλα κιτς μουαικά παραφερνάλια λάμπουν διά της απoυσίας τους!

Anonymous said...

Και αυτά καπάκι προσφορά του κ. Σούφρα, Specials night tonight (όλα τα μωρά στην πίστα κλπ...).

http://www.youtube.com/watch?v=dqRF8lUOpcY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=nxHcx7FO8nI&feature=related

Anonymous said...

Είπε κάποιος κάτι κατά της πολλαπλής κιθάρας; Είκοσι χρόνια μουσικός και δεν έχω εντοπίσει καλύτερο εργαλείο από αυτή Αλλά θέλει γερά κότσια για να μπορέσεις να παίξεις καλά με τέτοιες κιθάρες. Πρέπει να είσαι μεγάλος μάστορας. Όποιες μίλησε εναντίον μάλλον θα έχει περιορισμένες ικανότητες στο παίζειν καθώς και χαμηλό γούστο.

Anonymous said...

Από κάποια σχόλια που βλέπω εδώ από κουφιοκεφαλάκηδες αρνητές της πολλαπλής κιθάρας, καταλαβαίνω ότι έχουμε μπλέξει με ανθρώπους περιορισμένων γνώσεων γύρω από αυτό το όργανο.

Anonymous said...

Φίλε μην ανησυχείς. Καταλάβαμε. Με το που είδαμε σχόλια κατά της πολλαπλής κιθάρας, μας μπούκωσε μια έντονη μυρωδιά ασχετοσύνης.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=mIC7KQPDuDc
διπλή κιθαρίτσα παιγμένη απο μετριους λοιπον

Anonymous said...

Μπράβο φίλε. Καλά έκανες και πρόσθεσες και αυτό το συγκρότημα. Αν και, για να πω την αλήθεια, έχουμε περάσει πια το ζήτημα της διπλής κιθάρας. Το αίτημα πλέον αφορά τριπλές, τετραπλές και πενταπλές κιθάρες (όπως των Cheap Trick). Μην κάνετε τον κόπο να επιχειρηματολογείτε και να στέλνετε βιντεάκια. Τα έχει λάβει όλα. Αρνείται την ποιότητα μια τέτοιας κιθάρας, επειδή φοβάται μήπως φανούν ίχνη περιορισμένης κιθαριστικής δεξιότητας.

Anonymous said...

Οσοι υπερασπίζονται την διπλή κιθάρα είναι, χωρίς αμφιβολία, πρωκτικοί τύποι (και μικροτσούτσουνοι).

Anonymous said...

Φτάσαμε και στα εύκολα επιχειρήματα - τα επιχειρήματα των ηττημένων (και περιορισμένης δεξιότητας στο παίξιμο κιθάρας).

Anonymous said...

Διπλή κιθάρα = σκηνικός αυνανισμός

Μισή κιθάρα = μουσική τελειότης

Anonymous said...

Καλά, μαλακία το επιχείρημα εναντίον της πολλαπλής κιθάρας. Όποιος εκφράζεται εναντίον μιας τέτοιας σπουδαίας κιθάρας, σίγουρα θα έχει κάποια ατέλεια ή αδυναμία να κρύψει.

Anonymous said...

Την έχει μικρή πρέπει.

Anonymous said...

Όποιος αποστρέφεται τις τρομερές πολλαπλές κιθάρες, νομίζουμε ότι πρέπει να πάει να τον κοιτάξει κανένας Δημήτρις Βεργέτις...

Δημήτρις Βεργέτις said...

Ποια είναι η φιλοσοφική αιχμή της ντερρινταϊκής κριτικής στο Σεμινάριο Πολλαπλής Κιθάρας; Και συνακόλουθα : τι είδους κάμψη ή άμβλυνση επέφερε η Kehre σ’ αυτή την αιχμή; Προεξοφλώντας την απάντηση θα σημειώσω ότι αυτή η αιχμή συνίσταται στην κριτική που ασκείται σε μια λέξη, την πλέον ανθεκτική και κυρίως την πλέον αινιγματική λέξη του δυτικού λόγου : α–λήthεια. Όχι στον στρουκτουραλισμό του και στα σωσσυρικά του ερείσματα. Υπάρχει ο κίνδυνος η δοκιμασία του αναποφάνσιμου να καταλήξει στην επ’ άπειρον αναβολή της απόφασης, ενώ η εμμονή στο αναποφάνσιμο, όχι μόνο δεν αποτελεί εγκώμιο της αναποφασιστικότητας, μία πρόσκληση να βολευτούμε με την αναποφασιστικότητα, αλλά μου φαίνεται ότι αποβλέπει στο να καταστήσει δυνατή την απόφαση στο βαθμό που δεν είναι αναπόφευκτη. Ευχαριστώ.

Anonymous said...

Σπουδαία όλα αυτά. Πράγματι πολύ σπουδαία. Δεν μας μίλησες όμως για την "υφαίρεση". Για την υφαίρεση της πολλαπλής κιθάρας. Και επίσης - για να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στον ίδιο τον μουσικό, πέρα από το όργανό του - δεν μας μίλησες καθόλου για το "αναποφάνσιμο". Ποιος ο ρόλος του αναποφάνσιμου στον τρόπο που επιλέγει μουσικός μονή ή πολλαπλή κιθάρα; Mα το θεό, τεράστια θέματα συζήτησης - θέματα χωρίς αρχή μέση και τέλος...

Anonymous said...

...ή μάλλον μας μίλησες για το αναποφάνσιμο, με τρόπο όμως τόσο πυκνό και έξω από το πλαίσιο της πολλαπλής κιθάρας ή της κιθάρας-μπάσο, που μας διέφυγε...

Δημήτρις said...

Κύριε, αν προσπαθείτε να περιορίσετε το "αναποφάνσιμο" στα στενά πλαίσια της πολλαπλής κιθάρας ή έστω του κιθαριστού-υποκειμένου είστε μακριά νυχτωμένος, γιά να μην πω η εμμονή σας με αυτά τα γελοία όργανα συνιστά υπερβατολογικό πριαπισμό του Φαλλού που αποτελεί το μείζον σύμπτωμα του μεταφυσικού Ταχυδρόμου της αλήtheιας. Η συζήτηση λοιπόν οδηγείται αναπόφευκτα στην ιστορική αντιδικία για τον Φαλλοκεντρισμό και την φαλλοκεντρική στοιχείωση του ασυνειδήτου. Ευχαριστώ.

Anonymous said...

Και προσθέτει ο Φώτης Τερζάκης για τον υπερεκτιμημένο από τους γαλλοτραφείς της ελληνικής διανόησης, Alain Badiou, με αφορμή βιβλίο που επιμελήθηκε ο Δημήτρις Βεργέτις:

Τέτοια είναι, δυστυχώς, η περίπτωση του Αλαίν Μπαντιού, στον οποίον επεφύλαξαν εσχάτως διθυραμβική υποδοχή στον Ελλάδα ως τον τελευταίον εν ζωή μεγάλο φιλόσοφο. Και είναι θλιβερό να βλέπεις έναν ξεμωραμένο γέρο να τον σέρνουν σε παράτες και εκδηλώσεις, τιμητικές εσπερίδες και συνεντεύξεις Τύπου και αυτός, με ύφος μακάριας αυταρέσκειας και με τη γενναιόδωρη καταδεκτικότητα οιονεί θεού, να ανοίγει το στόμα του και να φθέγγεται μνημειώδεις ασυναρτησίες. Το γεγονός συνοδεύτηκε από αλλεπάλληλες εκδόσεις παλαιότερων και πρόσφατων έργων του (φιλοσοφικών και πολιτικών, διότι ο Μπαντιού έχει γράψει επίσης μυθιστορήματα και θεατρικά έργα). Τα βιβλία αυτά στην πλειονότητά τους δεν διαβάζονται, και πιθανότατα δεν φταίει γι' αυτό η μετάφραση (μολονότι κατά τόπους ίσως έχει συμβάλει στην ακατανοησία): η «φιλοσοφική» του πρόζα θυμίζει τις παρλάτες των κωμικών του ελληνικού κινηματογράφου, όταν μιμούνται το ιδίωμα των «κουλτουριάρηδων» - κοντολογίς, βγάζει γέλιο. Προς τι, λοιπόν, όλη αυτή η φασαρία; Τελικώς λέει κάτι ο Μπαντιού, και τι είναι αυτό;

Anonymous said...

Για να συνεχίσει Ο Τερζάκης, εξευτελίζοντας την αυνανιστικού τύπου ("γαλλοπαρμένη") διανόηση (μολονότι, κατά το παρελθόν, έχει επιτεθεί, δυστυχώς, και στον αγγλικό εμπειρισμό...):

Ξαναθέτω το ερώτημα: Τι έχει να προσθέσει σε αυτά ο Αλαίν Μπαντιού; Οταν στα δοκίμια που έχουμε μπροστά μας εξισώνει τα μαθηματικά με την οντολογία, λέει κάτι περισσότερο από τούτο τον κοινό τόπο στις μεγάλες φιλοσοφικές παραδόσεις του 20ού αιώνα; Εκείνο που απλώς επιχειρεί είναι, χρησιμοποιώντας όλα τα λογικά παράδοξα της σύγχρονης μαθηματικής, μοντέλα και θεωρήματα που ελάχιστοι καταλαβαίνουν και τα οποία δεν χρησιμεύουν σε κανέναν (εκτός από τους ίδιους τους μαθηματικούς, για να τους θυμίζουν τα όρια των αποβλέψεών τους), γαρνίροντας επιπροσθέτως αυτή την απόπειρα με εκκεντρικές έννοιες δικής του κοπής -η «υφαίρεση», το «γενολογικό» και άλλες τέτοιες πομπώδεις κενολογίες- ή με κοινόχρηστους όρους, όπως «αναποφάνσιμο», «μη διακρίσιμο» κ.λπ., στους οποίους νομίζει πως δίνει καινούρια σημασία, να υποδείξει μία έννοια αλήθειας αντιτιθέμενη σε όλες τις σημασίες που έχει λάβει ποτέ αυτή στη μακραίωνη χρήση της: κοντολογίς, μιαν «αλήθεια» τόσο ασύλληπτη, α-διανόητη, μη διακρίσιμη και ανεπίδεκτη διορισμού, που είναι ακριβώς σαν να μην υπάρχει! Ερώτημα: Και τι θα άλλαζε αν δεν είχαμε αυτή την έννοια; Μια «αλήθεια» που δεν διαφοροποιείται σε τίποτε από τον σχετικιστικό της αντίποδα, και μια «ηθική» που πρακτικώς δεν διακρίνεται από τον πιο καθαρό ντεσιζιονισμό (η «ελευθερία» του Σαρτρ -είμαι ό,τι οι πράξεις μου με κάνουν- έλεγε ήδη όλα όσα πάει να πει ο Μπαντιού με τον όρο «υποκειμενοποίηση», με το ασύγκριτο πλεονέκτημα ότι ήταν μια κοινή έννοια που όλοι καταλάβαιναν) είναι, για να το πούμε έτσι, τζάμπα το χαρτί και το μελάνι.

Anonymous said...

Πολύ ωραία τα λέει ο Τερζάκης γιά όλους αυτούς τους ποιητές φανφάρες Δημήτριδες, Ντεριντάδες, Μπαντιούληδες και το κακό συναπάντημα, ν' αγιάσει ο στόμας του. To draw an analogy όπως θα έλεγε και ο Νίκος μας, οι εν μουσικαίς αδελφοί τους δεν είναι άλλοι (ναι, καλά το φανταστήκατε) από τους επιδειξιομανείς αυνάνες της πολλαπλής κιθάρας που δεν κάνουν τίποτα άλλο από να μας ξύνουν τα ευαίσθητά μας τύμπανα με τα τερατόμορφα όργανά τους και τις μουσικές (ο θεός να τις κάνει) πομφόλυγες που αυτά εξακοντίζουν προς τους δύσμοιρους ακροατές. Αντε, γιά να τελειώνουμε με αυτήν την μαλακία...

Anonymous said...

Κακώς ο Tinto Brass θεωρείται από κάποιος ως υποδεέστερος σκηνοθέτης. Ούτε στην τυπική πορνογραφία μπορεί να ενταχθεί το έργο του. Απενοχοποιημένα απεικόνισε τον έρωτα και ανέδειξε την θεϊκή (δηλαδή την ερωτική!) μορφή της γυναίκας. Κατηγορείται γιατί απεικόνισε τη γυναίκα σε πρότυπα ερωτικά και ηδονικά. Ασφαλώς το έκανε ακριβώς γιατί αγαπούσε τη γυναίκα. Οι πρωταγωνίστριές του ήταν υπέροχες και λαχταριστές γιατί αυτό είναι το ιδεατό στη γυναίκα, η γυναίκα ως απεικόνιση της συμμετρίας και της ομορφιάς. Δεν θα γινόταν καλύτερος σκηνοθέτης εάν στις ταινίες του πρωταγωνιστούσαν άσκημες, κοντοστούπες, "μήλα" ή "αχλάδια", φεμινιστριούλες. Στην εποχή μας τέτοιες ταινίες μπορούν να θεωρηθούν έως και επαναστατικε΄ς γιατί αγαπούν και προβάλλουν αισθητικά τη γυναίκα στη καλύτερη εκδοχή της,την αντιφεμινιστική.

Δημήτρις Άναλις said...

φλογοβόλα κεριά, μανιασμένα,
στην τύρβη του κόσμου,
"εμπλοκή!", φωνάζω, "εμπλοκή!",
ο άδης δεν είναι κάτω αλλά περιμένει

Δημήτρις Άναλις
ποιητής

Anonymous said...

"...πίσω από κάθε ελληνόφωνον Ντεριντάν, κρύβεται χασκογελών ο Χρηστοβασίλης..."

Anonymous said...

Χωρίς να γνωρίζω επιστημονικά το θέμα για να το μπορέσω να το επιβεβαιώσω, ωστόσο το άρθρο αυτό έρχεται πολύ κοντά στην πεποίθηση που είχα (και έχω) ότι η χώρα αυτή δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα οικονομικό, θεσμικό, εκπαιδευτικό, ταξικό, πολεοδομικό, πολιτισμικό, ηθικό, κλπ., you name it .

Αντιμετωπίζει ιατρικό πρόβλημα γενικευμένης ψυχικής διαταραχής, απότοκος της οποίας είναι κάθε ένα από τα προαναφερθέντα.

Αυτά τα ολίγα, για τον καλύτερο και εξυπνότερο λαό του κόσμου που κατοικεί στην ωραιότερη χώρα του κόσμου.

Προς επίρρωσιν, μια ματιά στα σχόλια που γράφονται εδώ μάλλον αρκεί...

Anonymous said...

Eίδα μια γυναίκα. Πάνου κάτου στα σαράντα. Ήταν νύχτα. Πνιγηρή. Στην ταβέρνα δεν είχε κόσμο. Μήτε κέφι. Έβγαλα το σακάκι και το άφησα στην ψάθινη καθέκλα. Στην πλάτη. Το κρασί ήτο χλιαρόν. Το ήπια όμως πάραυτα. Σηκώθηκα. Χόρεψα. Σαστισμένη, μου μιλά. 'Ο χορός είναι δικός σας. Όπως και το σακάκι'. Πήρα το σακάκι, πέρασα την πόρτα και μετά τον μανδρότοιχον. Δεν της ξαναμίλησα έκτοτε.

Anonymous said...

5:05 αφού δεν το γνωρίζεις επιστημονικά το θέμα άσε το καλύτερα. Γιατί (χωρίς να το' χεις σκοπό) για να θίξεις το θέμα του ναρκισσισμού επικαλείσαι ένα κείμενο μέχρι τα μπούνια ναρκισσιστικό, από έναν πολιτικό χώρο επιθετικά ναρκισσιστικό. Δεν χρειάζονται pseudo*επιστημονικά κείμενα φλούφληδων,. Το έχουν πει εδώ προηγούμενοι σχολιασταί. Η χώρα συνολικώς, ούλοι εμείς κ' εσείς κ΄ οι άλλοι, χρειαζόμαστε δυναμικήν, επιθετικήν θεραπεία από αυτόν τον Δημήτρι Βεργέτι. Για να γενούμε απελεύθεροι.

Anonymous said...

Τριφλουοπεραζίνη..Ίσως αυτή να ήτο κάποια λύσις

Anonymous said...

Nα επιτραπεί ελεύθερε η πρέζα. Αυτή είναι η λύσι στον εθνικό και ατομικό ναρκισσισμό. Να γίνουμε όλοι αδέλφια.

Ω! πριγκιπομαστούρηδες
κι αλητοβασιλιάδες!
Ανάψτε τους λουλάδες
να μαστουριάσουμε μαζί!

Κι απάνω στα ντουζένια μου,
να πάω με την έννια μου
μέχρι τη Γιοκοχάμα!
Να κάνω χαρακίρι
με μια ασημένια κάμα!
Ω! πριγκιπομαστούρηδες!

Ω! πριγκιπομαστούρηδες
κι αλητοβασιλιάδες!
Γουστάρω μπαγλαμάδες
και τσιγαράκι γεμιστό!

Και μέσα στο ντεκέ
της ψεύτρας της ζωής μας,
οπού δεν έχει μπέσα,
να πιω και να γινώ
μια αλητοπριγκιπέσσα!
Ω! πριγκιπομαστούρηδες!

Δημήτρις Βεργέτις said...

Νομίζω ότι με αδικείτε. Οταν τον Νοεμβρη 2009 ο Γάλλος μαρξιστής φιλόσοφος Αλαίν Μπαντιού βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το διεθνές συνέδριο “Ο Alain Badiou και οι όροι της φιλοσοφίας: η πολιτική, η τέχνη, η επιστήμη, ο έρωτας” είπα τα εξής πολύ κατανοητά μεταξύ άλλων:

"...Όπως σημειώσαμε, βασικό κύτταρο της προβληματικής του Μπαντιού είναι η έννοια του πολλαπλού. Ο φάκελος των προγενέστερων χρήσεών της είναι αρκετά περιεκτικός, στον Μπαντιού όμως η έννοια αυτή ενσωματώνεται σε μια ρηξικέλευθη θέση σύμφωνα με την οποία οι πολλαπλότητες στη μαθηματική πρακτική, και ειδικότερα στη συνολοθεωρία, δεν αποτελούν μια φορμαλιστική κατηγορία αλλά ένα πραγματικό, ένα rιel «του οποίου η θεωρία ανέπτυσσε την εσωτερική απόσταση και το αδιέξοδο». Ο απόηχος της λακανικής θέσης για το πραγματικό ως συν-βαίνον στα «αδιέξοδα της τυποποίησης (formalisation)» δύσκολα περνά απαρατήρητος. Οι ασύστατες πολλαπλότητες εμφιλοχωρούν στις παρυφές των αδιεξόδων της συμβολικής τυποποίησης. Πάνω σ’ αυτή τη βάση ο Μπαντιού θα διατυπώσει την πιο ανατρεπτική ίσως θέση στην ιστορία της μεταφυσικής, ή μάλλον για την ίδια τη μεταφυσική.

Πρόκειται για μια θέση που θα χαρακτήριζα μετα-χαϊντεγγεριανή, γιατί απελευθερώνει τη φιλοσοφία από το σισύφειο έργο της ατέρμονης αποδόμησης της Μεταφυσικής ως ύστατης συνθήκης επιβίωσής της. Πρόκειται κυρίως για μια θέση αμετάκλητα αντι-χαϊντεγγεριανή, σε ρήξη τόσο με τη θεμελιώδη οντολογία του πρώτου Χάιντεγγερ όσο και με τη μεταγενέστερη προβληματική της Ereignis, του συμβάντος, με την οποία διατηρεί φαινομενικά πιθανολογήσιμους δεσμούς συγγένειας. Για τον Μπαντιού η θεωρία του είναι-ως-είναι, δηλαδή η οντολογία της αμιγούς πολλαπλότητας, συμπίπτει με τα μαθηματικά: «ταυτότητα μαθηματικών και οντολογίας». Η θέση αυτή αντιστοιχεί σε φιλοσοφικό σεισμό αφού συνυποθέτει ότι «η φιλοσοφία είναι από τις απαρχές της διαχωρισμένη από την οντολογία»! Οριοθετεί πάραυτα τον θεμελιώδη τομέα «αυτού–που–δεν είναι–το είναι–ως είναι», του οποίου η τοπική δε χωροθετείται στο πεδίο της αμιγούς πολλαπλότητας. Οι κατηγορίες μέσω των οποίων η τοπική αυτή ταυτοποιείται είναι η αλήθεια και το υποκείμενο. Και συγκεκριμένα το υποκείμενο ως τοπική βαθμίδα της αλήθειας, δηλαδή πεπερασμένο θραύσμα της αλήθειας νοούμενης ως απειροποιημένης διαδικασίας (procedure infinie). Αντιλαμβανόμαστε γιατί «οι κατηγορίες που αυτό το βιβλίο συνδιατάσσει εκτείνονται από το αμιγές πολλαπλό ως το Υποκείμενο»..."

Ευχαριστώ

Δ.Β.

Anonymous said...

O 6:00 είναι ο Ιατρόπουλος

Anonymous said...

Χαπακωμένος πρέπει να γράφει ο επιστήμων. Αλλιώς δεν εξηγείται.

Anonymous said...

Αυτός που αφού χόρεψε πέρασε την πόρτα της ταβέρνας και "τον μανδρότοιχον", που πήγε μετά;

Anonymous said...

Σίγουρα στο γραφείο του Βεργέτι

Anonymous said...

μπουρδόλοτζιστς-παπαρόλοζιστς

Anonymous said...

Μια ερώτηση: τι σημαίνει "γυναίκες καλαφατισμένες" που γράφει το άρθρο?

Anonymous said...

ΤΟ ΨΩΜΙ

Tο ψωμί έχει όντως μυστικά, αλλά φοβάμαι πως είναι ζήτημα ισορροπιών. Το νερό παίζει ρόλο, μη περιμένετε πολλά από το χλωριωμένο. Το αλεύρι, άν είναι από μύλο, ίσως λόγω του ανισομερούς κόκκου, βελτιώνει την γεύση, εννοώ την εγκεφαλική διαδικασία των λαογραφικών συνειρμών. Αλατάκι και ζαχαρίτσα σε μικρές, κομψές αναλογίες βοηθούν. Αντί ζάχαρη μερικοί βάζουν λίγο μέλι ή φρουκτόζη, μάλλον γιά να ικανοποιήσουν την συνείδησή τους, που κυνηγάει το "αυθεντικό". Η μαγιά, παραδόξως ,παίζει μικρότερο ρόλο.Και με ξερή καλό γίνεται, αλλά και με μπιρομαγιά από τον φούρναρη.Το κόλπο βρίσκεται στο ζύμωμα. Αν δεν ανακατευτείς και εμπιστευτείς αναδευτήρες, ίσως γίνεται ασφαλέστερα καλό. Το πολύ ζύμωμα οδηγεί σε ζύμη τσουρεκιού, το λίγο σε γεύση αλευρίλας. Μάλιστα, στον ηλεκτρικό φούρνο, επειδή θερμαίνεται "γυμνά", χωρίς φολκλόρ, δεν ικανοποιεί τον εγκέφαλο. Σε φούρνο με κλιματσίδες, βρωμερόν και τρύπιον, οι οσμές του περιβάλλοντος (καβαλίνες του γείτονα, πεταμένα υγρά έπιπλα, χώμα μετά τη βροχή, γεωργικά λασπωμένα εργαλεία, ξερά χόρτα και λοιπά) ποτίζουν την κόρα και σε στέλνουν στην φαντασίωση πιό εύκολα. Μιά φορά έβαλα πολλή μαστίχα και πίκρισε. Άλλες φορές, έβαζα κασέρι, κεφαλοτύρι, ελιές, κρόμμυα, σκορδάκι, αλλά στο τέλος έμαθα να σκεπάζω το ψαχνό από ένα σωταρισμένο ορτυκάκι με ζυμάρι, και η επιτυχία ήταν σίγουρη. Προτιμώ τις ζύμες της πίτσας και του γιοφκά από τις τρέχουσες. Σημασία έχει να αγαπάς, οπότε κι ένα ξεροκόμματο σε καλύπτει. Εξάλλου δεν είναι το ψωμί αλλά η ευγενής του μπόχα, όταν το κόβεις καφτό και πιέζεις ένα κομμάτι τυρί στην ψύχα του, γιά να φάς μιά μπουκουβάλα, χωρίς ντομάτες και άλλα φρέσικα και φυσικά.

Anonymous said...

Κι όμως. Και ο Δημήτρις ο Βεργέτις ήταν κάποτε αγνός, αμόλυντος από τη λέπρα του διανοουμενισμού. Όποιος τον αποστρέφεται ας τον συγχωρήσει, σκεπτόμενος το άσπιλο παρελθόν.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΝΙΓΜΟ

Φληβάς ο Φοίνικας, ένα δεκαπενθήμερο νεκρός

λησμόνησε τις κραυγές των γλάρων και της βαθιάς θάλασσας
τους όγκους
και οφέλη και χαμό
Ένα ρεύμα κάτω από το πέλαγο
δόνησε τα κόκκαλά του ψιθυριστά. Έτσι ταλαντευόμενος
διάβηκε το γήρας του και τη νεότητα
Μπαίνοντας στη δίνη
Εθνικέ ή Εβραίε
Ω εσύ που γυρνάς το τιμόνι και κοιτάς προσηνέμως
Σκέψου το Φληβά, που ήταν κάποτε όμορφος και ψηλός όπως εσύ.

Anonymous said...

Kάποιος καλός άνθρωπος έγραψε για ψονια που συνήθως πανε στα μικρά κόματα. Επειδή από πολιτική και πολιτικούς δεν ξέρω πολά πράματα, ο κύριος αυτός ανήκει σ' αυτήν την κατηγορία ή είναι ελπιδοφώρος νέος και αφθαρτος πολιτικός που λένε? Εγω νομίζω ότι τα λέει καλά αλλά δεν γνωρυζω πολα. Μπορείτε παρακαλώ να βοηθήσετε όποιος γνωρυζει?

Anonymous said...

Ο κύριος αυτός είναι από τους καλούς. Τίμιο παιδί και ριγμένος παιδιόθεν. Ο μόνος πολιτικός αναλυτής που έπεσε μέσα στις προβλέψεις του για τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών. Η πρότασή του για Νέα Σεισάχθεια θα χάλαγε κόσμο, αλλά που να τον καταλάβουν όλοι αυτοί οι μέτριοι που έχουν καβατζώσει τα πόστα; Το ότι έχει το ψώνιου του γνωστού Δημητράκη (όχι του Δημήτρι, του άλλου, των γηπέδων) να εμφανίζεται πίσω από μεγάλους πολιτικούς για να το παίρνουν οι κάμερες του το συγχωρούμε. Πιστεύω ότι είναι μέσα στους τρεις πιο ελπιδοφόρους νέους πολιτικούς (μαζί με Μιλτιάδη και Τζότζολα).

Anonymous said...

http://www.imdb.com/title/tt1399036/

Anonymous said...

Αυτόν που πέρασε το μανδρότοιχο τον είδα εγώ. Κατούραγα εκείνη την ώρα στο μανδρότοιχο και πέρασε δίπλα μου. Τον πήραν στο κυνήγι κάτι αγριόσκυλα

Anonymous said...

================================
"...πίσω από κάθε ελληνόφωνον Ντεριντάν, κρύβεται χασκογελών ο Χρηστοβασίλης..."
================================
Ο Χρήστος ο Χρηστοβασίλης, ο συγγραφέας των Διηγημάτων της Στάνης;

Anonymous said...

Από ότι φαίνεται, η (εκτενής) συζήτηση περί σηκωμένων πολογιακάδων έπιασε τόπο. Εύγε Νίκο...

http://nonews-news.blogspot.com/2010/08/blog-post_1758.html

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=Rcc7IL18m0I&feature=related
παρε

Anonymous said...

Tώρα που η θερμοκρασία έχει ανέλθει εις το ταβάνι, σταθερόν και πιεστικόν δίλημμα κυριεύει νουν και καρδίαν: Tί θα προτιμήσωμεν; χταποδάκιον, καλαμαράκιον ή σουπιάν; Πλοίστοι όσοι επιλέγουν το χταποδάκιον. Αλλά και το καλαμαράκιον έχει σχετικήν πέρασι καθώς εκφράζουν ανάλογον προτίμησι αι μικρότεραι ηλικίαι. Ολιγότεροι(αλλα πόσον μερακλήδες!) επιλέγουν την σουπιάν. Στα κάρβουνα; Ναι θα απαντήσουν οι περισσότεροι. Ένιοι ομιλούν με λιγούραν στο πρόσωπον και περί της μεθόδου της βράσεως. Κύριος οίδε^^ . Καλήν όρεξιν.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=9l6kYq-4snQ&feature=player_embedded#!

Anonymous said...

http://www.pyxida.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2730:2010-01-22-23-55-22&catid=84:2010-01-18-15-50-39&Itemid=344
ΜΑΡΓΟΥΝΤ ΚΟΙΤΑ

Anonymous said...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=166436&cid=11

;)

Anonymous said...

Μέχρι πότε θα μας πρήζει τους αδένες αυτός ο Σκάι με τις δενδροφυτεύσεις, τα ποτίσματα και τις οικολογίες; Σαν τους θρησκόληπτους με το Θεό κάνει ο Αλαφούζος και οι κομπάρσοι του με την παιδικού τύπου οικολογία που προπαγανδίζει πρωί μεσημέρι βράδυ.

Anonymous said...

ρε γκρινιαρη και μηδενιστή ελληνα/ίδα, αντι να ευχεσαι να ηταν όλα τα ΜΜΕ ενεργα σε τετοιες πρωτοβουλιες για αναδασωση και προστασια του περιβαλλοντος, μας κάνεις και τον ξυνό.

Κάτι τέτοιοι σαν κι εσένα είναι 10 μύρια "έλληνες" κι είναι η χώρα μια απέραντη χωματερή από τα σκουπίδια και κρανίου τόπος από τις πυρκαγιές.

Άντε λοιπόν πάρε καμια τσάπα και σήκω απ τον καναπέ να χάσεις και καμιά θερμίδα

Anonymous said...

Καλά λες. Οπότε να καούν όλα για να μπορείς και συ να φτιάξεις ένα ωραίο αυθαίρετο με γούρνα με τα δανεικά κι αγύριστα των κουτόφραγκων. Γεια σου ρε ελληνάρα αθάνατε

Anonymous said...

Μην γίνεσαι γραφικός φιλάρα. Έχει πολύ δίκιο ο 2:24. Η "οικολογική" δράση του ΣΚΑΪ δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τις κοινοτοπίες που λες περί απέραντης χωματερής. Λες και δεν ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι μπουρδέλο. Προσπάθησε να καταλάβεις ποιος είναι ο ρόλος ενός μέσου "ενημέρωσης". Ο ρόλος του είναι να καταγγείλει τα κακώς κείμενα, να αναδείξει ή να προτείνει μοντέλα ορθών συμπεριφορών και όχι να παίρνει τα λάστιχα για να ποτίζει μαζί με τον Πορτοσάλτε και την Ακριβοπούλου ή να φυτεεύει δεντράκια στα καμμένα δάση καταστρέφοντας στην ουσία το περιβάλλον (όπως πολύ σωστά λένε ο Μάργαρης και άλλοι). Αλλά υπάρχουν πολλοί γραφικοί στον κόσμο οπότε οι γραφικότητες του ΣΚΑΪ βρίσκουν αφελές κοινό που χειροκροτάει αντί να εξανίσταται από τις αλαφουζέικες (και μάλιστα όχι και τόσο ανιοδιοτελείς) γραφικότητες περί "οικολογικής δράσης" και άλλες τέτοιες μαλακίες.

Anonymous said...

Ο σχολιαστής ή η σχολιάστρια που μένει έκθαμβος-έκθαμβη από την ευαισθησία του SKAI πρέπει να ήταν πρόσκοπος μικρός ή και να είναι πρόσκοπος ακόμα και τώρα. Πρέπει να ήταν ή να είναι "πουλάκι".

ΖΗΤΩ οι έλληνες πρόσκοποι. ΖΗΤΩ ο μηντιακός προσκοπισμός του SKAI!

Anonymous said...

Μην αδικούμε τον οπαδό της φαληρικής πολιτικής. Ένας ευαίσθητος είναι που βλέπει τα πράγματα συναισθηματικά. Αφού τα βλέπει συναισθηματικά αναπόφευκτο είναι ότι τα βλέπει και επιφανειακά. Η αγαπη του προς το περιβάλλον, που είναι θεμιτή, τον εμποδίζει στο να σκάψει και να δει λίγο πιο κάτω. Δεν μπορεί όλοι οι άνθρωποι να έχουν γνώση όλων των αντεπιχειρημάτων που έχουν εκφραστεί εναντίον μιας φαινομενικά "ορθής" δράσης. Ίσως θα έπρεπε πριν να μιλήσει να ψάξει λίγο και να ενημερωθεί τι λένε πολλοί και σοβαροί επιστήμονες εναντίον των αναδασώσεων τύπου Σκάι. Το άλλο θέμα που τίθεται παραπάνω, το να διακρίνεις το πόσο γελοίο είναι ένα ΜΜΕ να κάνει ακτιβισμό, θέλει λίγο πιο πολύ ψάξιμο και είναι βέβαιο ότι αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν εύκολα πολλοί.

Anonymous said...

Εδώ πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην εκομπή της 'Ελληνοφρένειας' που ειρωνεύεται σχεδόν κάθε μέρα την επιφανειακή οικολογική 'ευαισθησία' του σταθμού στον οποίο και η ίδια η εκπομπή ανήκει.

Anonymous said...

Μπράβο να πούμε στην ελληνοφρένεια (αν και με κάποιες ενστάσεις για την ξύλινη κομμουνιστική μονομέρειά της) αλλα κυρίως να πούμε στον Φαληρέα που, αν και γράφει στη μεγαλοκυρία γεροντοκόρη του Φαλήρου, προφανώς αποστρέφεται τις γραφικότητες περί οικολογικής δράσης και ποτισμάτων και δεν γράφει ούτε μια λέξη ποτέ στη στήλη του για να αβαντάρει τις πολιτικά ορθές πρωτοβουλίες των Αλαφούζων, αλλά αντίθετα ειρωνεύεται τη στρατευμένη (και με σκοπιμότητα) "οικολογία".

Anonymous said...

Ετσι όπως τα λέτε είναι παιδιά. Πρέπει να είναι συνωμοσία του Αλαφούζου με τους Ιλουμινάτι από πίσω. Και όσοι είναι ευαίσθητοι και επιφανειακοί δεν μπορούν να διεισδύσουν με κριτικό μάτι στην κατάσταση και να δούν την αλήθεια, που φυσικά, μόνο εσείς βλέπετε.
Γι αυτό λοιπόν ας φτιάξουμε όλοι αυθαίρετο με πισίνα-γούρνα και άσε τους "αφελείς" να αναδασώνουν.

Anonymous said...

Η στρατευμένη οικολογία είναι πλέον μια από τις ισχυρότερες θρησκείες, μια επίλεκτη θρησκεία του κλίματος της πολιτικής ορθότητας. Οι οπαδοί της, αντί να συζητήσουν με επιχειρήματα για το τι συμβαίνει και πια λύση μπορεί να δοθεί στα προβλήματα, καταλαμβάνονται από υστερία και επιτίθενται στον οποιονδήποτε δεν είναι σαλανδοφόρος ή δεν έχει καράφλα και κοτσίδα. Επειδή ο κανονικός αριστερισμός απέτυχε, το έχουν στρίψει τώρα στην οικολογία. Ας διαβάσει κανείς και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς για να δει και με άλλο μάτι την ψυχαθένεια της "ακτιβιστικής θρησκευτικής οικολογίας", καθώς και τη μπίζνα που ενδεχομένως στήνεται στις πλάτες των διαφόρων αφελών ευαίσθητων. Ας διαβάσει λ.χ. τα βιβλία του Lomborg " The Skeptical Environmentalist" και Cool It!". Για να έχει μια σφαιρική γνώμη για όλες τις απόψεις και όχι μόνον για τις απόψεις του αριστερίστικου υστερικού "οικολογισμού"...

Anonymous said...

Το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι το κόλλημα που τραβάει ο κόσμος με διάφορα. Μιλάμε για τρελό κόλλημα.
Ο 3:00 λέει (πολύ ορθά) ότι σκοπός ενός μέσου ενημέρωσης είναι να θίγει τα κακώς κείμενα. Δεν τον χαλάει όμως το γλοιώδες γλείψιμο σε ανίκανους πολιτικούς και καναλάρχες, τα πληρωμένα ρεπορτάζ κλπ αλλά η οικολογική πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ. Δηλαδή ρε φίλε από όλα όσα βλέπεις στα κανάλια, αυτό σε μάρανε εσένα; Που στην τελική είναι το μοναδικό που έχει μόνο θετικό αποτέλεσμα.

Anonymous said...

3:25 δεν απαντάς σε όσα σου γράφουν γιατί δεν έχεις τι να πεις ή τίποτα δεν κατάλαβες. Η απάντησή σου δεν έχει σχέση με την κριτική που σου ασκήθηκε

Anonymous said...

Ο 3.33 απαντάει άλλα αντ' άλλων.

Anonymous said...

Με αυτά τα πούστικα των Αλαφούζων είναι να γελάει κανείς. Σε λίγο, επειδή τα ρούχα θα είναι ακριβά, θα πουλάνε σε φτηνές τιμές και ρούχα (σε πάγκους, στα βουνά που έχουν καταστρέψει με τις αναδασώσεις τους ή και στις πόλεις, βρέχοντας τα πεζοδρόμια με το λάστχιχο για να αντιμετωπιστεί το οικολογικό πρόβλημα της υπερθέρμανσης). Αύριο, αν ανέβουν οι τιμές στα γαλακτοκομικά, το ίδιο θα κάνουν και με τα γιαούρτια. Να δούμε πότε ο κόσμος θα αρχίσει να τους παίρνει με τα γιαούρτια. Πάντως, για όσους τυχόν δεν ξέρουν το θέμα, ο Αλαφούζος ποντάρει οικονομικά στην "οικολογία", σε συνεργασία με την σημερινή κυβέρνηση. Λίγη υπομονή χρειάζεται και όλα θα φανούν. Ευτυχώς βέβαια, αν κρίνουμε από κάποια σχόλια ακροατών που ακούγονται στον αλαφουζοσταθμό, ακόμη και κάποιοι απλοί άνθρωποι δεν είναι τόσο αφελείς και καταλήγουν συχνά να ειρωνεύονται τις γραφικότατες οικολογικές ευαισθησίες των Αλαφούζων (Γιάννη, Θέμη καλημέρα).

Anonymous said...

Το πρόβλημα σε αυτή την κωλοχώρα τελικά είναι η έλλειψη μέτρου.
Από τη στιγμή που υπάρχει ένα κίνημα πραγματικά πυροβολημένων(χωρίς μέτρο) με την οικολογία, υπάρχει και ένα αντικίνημα (πάλι χωρίς μέτρο) που εχθρεύεται οτιδήποτε αφορά την οικολογία. Όπως οι πρώτοι πάνε και πετάνε φίδια στα νησιά ή τσούχτρες στη θάλασσα σαν ηλίθιοι, έτσι και οι άλλοι βλέπουν παντού συνωμοσίες, προσπάθεια κάποιων να τους καταπιέσουν και πάει λέγοντας. Πράγματι ο αριστερισμός έχει ντυθεί το μανδύα της οικολογίας. Αλλά όπως τα χουν κάνει σαλάτα οι ταγαροφόροι μπερδεύοντας δύο διαφορετικά πράγματα, έτσι και στον αντίποδα τα κάνουν σαλάτα οι άλλοι θεωρώντας ότι όποια οικολογική προσπάθεια είναι προσπάθεια αριστερής προπαγάνδας.
Καλό είναι λοιπόν να κρίνουμε όχι με βάση το κίνητρο αλλά με βάση το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πράξεων κάποιων.
Ο ΣΚΑΙ σπονσοράρει τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ταγαροφόρους; Ο Πορτοσάλτε είναι άπλυτος κοτσίδας ή αριστερός;
Και τέλος: Πού είναι το κακό στο να φυτευτούν δέντρα σε μια χώρα που κάθε χρόνο διάφοροι βλάκες ή οικοπεδοφάγοι καίνε το σύμπαν; Για απαντήστε μου το τελευταίο ρε παληκάρια. Ημαρτον μωρέ πια. Ήμαρτον και με τους ταγαροφόρους αλλά και με τους μη ταγαροφόρους. Γιατί και οι δυο αυτές κατηγορίες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Είναι έλληνες, άρα εξ ορισμού εξυπνάκηδες

Anonymous said...

Προσωπικά φίλε που νομίζεις ότι διαβάζεις βουλωμένο γράμμα είναι σίγουρο ότι ο Αλαφούζος δεν αγάπησε ξαφνικά τη φύση και ότι κάτι άλλο παίζει από πίσω. Επιχειρηματίας είναι και λογικό είναι ότι τα τακιμιάζει με το βλακοτζέφρυ. Καλό είναι όμως να κοιτάς μόνο το αποτέλεσμα. Πού είναι το κακό στη δενδροφύτευση στην ελλάδα, όταν μετά από κάθε φωτιά ξεφυτρώνουν μετά από δυο μήνες το πολύ της κακομοίρας τα αυθαίρετα στα καμμένα; Πρέπει επειδή οι αριστεριστές, ο τζέφρυ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις είναι υπέρ της οικολογίας εσύ να είσαι ενάντιος; Δηλαδή αποκλείεται κάπου να συμφωνεί κανείς; ΄Δεν με νοιάζει το κίνητρό τους (πολιτική προπαγάνδα, ή λαμογιά "πράσινης ανάπτυξης") αλλά το αποτέλεσμα. Πειράζει;

Anonymous said...

3:49 το "πού είναι το πρόβλημα στο να φυτεύονται δεντράκια στα καμμένα" ((θα δακρύσω σε λίγο) σου το έγραψαν και παραπάνω σε σχόλιο: είναι ότι αυτές οι δενδροφυτεύσεις (σύμφωνα με ειδικούς ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ) είναι καταστροφικές. Γίνονται για φιγούρα ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ το περιβάλλον και καθυστερώντας/εμποδίζοντας την ΦΥΣΙΚΗ αναδάσωση. Στα περισσότερα σχόλια η λέξη ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ είναι σε εισαγωνικά, πράγμα πολύ σωστό, ακριβώς για να διαχωριστεί με την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ Οικολογία. Εδώ μιλάμε για ακτιβιστική "πολιτικοποιημένη" οικολογία. Αυτού του είδους η οικολογία αφορά αριστεριστές, αφελείς πάσης φύσεως, καθώς και απολίτικους χαζοχαρούμενους δεξιούληδες φλώρους, τύπου Zac Goldsmith. Δεν είναι μόνο το θέμα των γραφικών (ή και καταστροφικών) δενδροφυτεύσεων. Είναι και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι τουρμπίνες, το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας που απεχθάνονται οι "οικολόγοι" κλπ. Εάν δεν έχεις ασχοληθεί με το θέμα, ρίξε μια ματιά για να μάθεις τα επιχειρήματα όλων των πλευρών. Άλλο λοιπόν η Οικολογία (στο βαθμό που είναι επιστήμη) και άλλο η "Οικολογία" που είναι παραθρησκευτικού χαρακτήρα. Πόσο πιο καθαρά πρέπει να το πει κανείς. Είναι σαν να μιλάμε περί Θεολογίας. Η Θεολογία είναι επιστήμη. Θεολόγος (και μάλιστα καλός) μπορεί να είναι και ένας άθεος. Όταν ο θεολόγος γίνει "θεολόγος" (δηλαδή θρσηκόληπτος ιεροεξεταστής, πιστός φανατικός) τότε μετατρέπεται, αναλογικά, από Οικολόγος σε "Οικολόγος". Όποιος κατάλαβε τα άλλα περί κοτσίδας και Πορτοσάλτε (ενός υπαλλήλου δηλαδή που κάνει ό,τι του λέει το αφεντικό του και μάλιστα ως διευθυντής) και τι σχέση έχει αυτό με τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν, ας τα απαντήσει, γιατί εγώ δεν κατάλαβα τίποτα.

Anonymous said...

Ειμαι ο 2:51.

Η ασχετοσύνη λοιπόν πολλών σχολιαστών δικαιολογείται λόγω άγνοιας του αντικειμένου. Γι' αυτό και οι πομφόλυγες περί "καταστροφής του εδάφους από τις αναδασώσεις", κλπ. κλπ.

Κατ' αρχήν οι πρωτοβουλίες του ΣΚΑΙ δεν σχεδιάζονται στην πράξη από τον ίδιο τον Πορτοσάλτε ή τον Αλαφούζο αλλά από δασολόγους και γεωπόνους. Αυτοί επιτρέψτε να σας πώ ότι ξέρουν τους (αναμφίβολου) κινδύνους της αναδάσωσης καλύτερα από όλους μας κι επιλέγουν το σημείο που αυτή θα γίνει.

Η αναδάσωση λοιπόν του ΣΚΑΙ αφορά εδάφη που έχουν για διάφορους λόγους (πχ. έχουν ξανακαει πρόσφατα, κλπ.) πολύ μικρή πιθανότητα φυσικής επαναγέννησης

Τα κίνητρα του αλαφούζου ας δεχθώ ότι είναι σκοτεινά. Ας δεχθώ ότι και η οικολογική ευαισθησία ορισμένων είναι ύποπτη. Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ τον άκριτο νεοελληνικο μηδενισμό σε ανθρώπους που στο κάτω κάτω δεν προτείνουν λύσεις

Anonymous said...

Στο τραγούδι "Κάν΄τονε Στάυρο κάν΄τονε..." ακούγεται το

"Τράβα βρε Γιάννη Αραμπατζή
Πού 'σαι μαγκιόρος τεκετζής"

Έχει αυτός κάποια σχέση με τον γνωστό Αραμπατζή, τον φίλο του Καραϊσκου;

Anonymous said...

Εγώ έχω μια λύση. Η λύση είναι να βάλουμε τον Αλαφούζο με μερικούς βιετκόγκ από πίσω να σκάβουν και να φυτεύουν όλη μέρα στα καμμένα. Ρύζι κατά προτίμηση. Να το κάνουμε εξαγωγή μετά να βγάζουμε και λεφτά για να πληρώνουμε τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Anonymous said...

Το ρύζι θέλει πολύ νερό, τρούφες θα έλεγα εγώ

Anonymous said...

Μήπως λες τους ίδιους επιστήμονες που πρότειναν πριν χρόνια την μόλυνση των πεύκων με βαμβακίαση προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή πευκόμελου για τους μελισσοπαραγωγούς; Γιατί αν δεν το ξέρεις, οι φωστήρες του αρμόδιου υπουργείου το πρότειναν. Με τα γνωστά αποτελέσματα, δηλαδή το να έχουν ξεραθεί τα μισα πευκοδάση της ελλάδας.
Επειδή ζούμε στην ελλάδα όπου ότι δηλώνει είναι κανείς, καλό είναι να προσέχεις τι λες. Γιατί κάτι μου λέει ότι αν οι επιστήμονες αυτοί είχαν δαγκώσει καμια γερή αλαφούζειο επιδότηση θα έπλεκαν το εγκώμιο του αλαφούζου.
Επί τη ευκαιρία, για δώσε και σε μας τους άσχετους κανα Link που ένας επιστήμων αντιτίθεται στις δενδροφυτεύσεις του ΣΚΑΙ. Κανα όνομα ακόμα καλύτερα. Αν θες και αν έχεις φυσικά κανένα.

ΥΓ Παρεμπιπτόντως εγώ ξέρω ότι αντιτίθενται κάποιες εθελοντικές οργανώσεις δασοπροστασίας, όχι σε αυτή καθαυτή την πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ για δενδροφύτευση (την οποία επαινούν), αλλά στην ακολουθούμενη μεθοδολογία δενδροφύτευσης. ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και όχι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. Και καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι στην ελλάδα όλοι θέλουν να είναι σε ρόλο αρχηγού.

Anonymous said...

Aυτούς τους επιστήμονες λέω, ναι. Και δεν έχω κανένα λινκ να σου δώσω. Τα επινόησα. Ένα αστείο ήταν. Ποτέ δεν έχει αμφισβητηθεί η δενδροφύτευση. Να πας και εσύ με το λάσστιχο να ποτίσεις. Παρέα με εκείνον τον ανεκδιήγητο δήμαρχο που δήλωνε χθες "θα είμαι στη διάθεση του Σκάι όποτε μας δώσει την εντολή".

Anonymous said...

Μεγάλος Νίκος Μάργαρης περί "οικολόγων" και "οικολογίας".

http://www.lifo.gr/mag/features/2145

Anonymous said...

Άσε τα link ρε και κάτσε να διαβάσεις κανένα βιβλίο. Εφημεριδάκια-ιντερνετάκια. Πρόχειρε.

Anonymous said...

4¨58 τί να μας πει ο καθηγητής της οικολογίας Μάργαρης; Τι να ξέρει αυτός από οικολογίες μπροστά στους Πορτσάλτε και τους Αλαφούζους;

Anonymous said...

Όταν ακούς έναν απογοητευμένο αριστεριστή μα μιλά πριν από τις εκλογές σου λέει "εγώ σκέφτομαι να ψηφίσω αυτή τη φορά ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή Οικολόγους". Και μετά λέμε τι πάει στραβά με την οικολογία..

Anonymous said...

Έχει ξεραθεί εδώ στο εξοχικό μου ένα κλαράκι. Να το ξεριζώσω και να το πετάξω ή αυτό είναι αντιοικολογικό?

Anonymous said...

O Καραισκος είναι οικολόγος?

Anonymous said...

Προχθές το βράδυ περπατούσαμε σε ένα μικρό πέτρινο δρομάκι των Σπετσών. Πρόσεξα ότι ένας τύπος με τον οποίο διασταυρωθήκαμε πάτησε ένα σπετσιώτικο μυρμήγκι. Να τον συλλάβει αμέσως η οικολογική ασυνομία.

Anonymous said...

Ο Καραίσκος μόνο υπό την προϋπόθεση της ανάληψης της αρχηγίας του οικολογικού κινήματος θα μπορούσε να είναι οικολόγος. Καραϊσκος και ηγεσία είναι δύο έννοιες κάθε άλλο παρά ασύνδετες.

Anonymous said...

Τί καλή που είναι η Φώφη

Μόνο μια απορία βρε Φωφώ μου. Ποιος κυβερναγε τα τελευταια 30 "σοσιαλιστικά" χρόνια Φωφώ μου και το αποτέλεσμα είναι η χρεωκοπία?

Μήπως Φωφώκα μου πρέπει να σε διώξουμε με τσι κλωτσιες εσένα και όλα τον νεποτικό συρφετό κορίτσι μου

Anonymous said...

Αν πάει η Φώφη υποψήφια στην περιφέρεια Αττικής, θα έχουμε μια σύγκρουση τιτάνων με τον σαμαρικό λέοντα Κικίλια.

Anonymous said...

Εμένα μου αρέσει πολύ και ο Σοφιανός του ΚΚΕ. Γερό και σύγχρονο στέλεχος.

Anonymous said...

O Καραϊσκος λείπει για να συμπληρωθεί το καρέ των γιγάντων

Anonymous said...

Άκουγα μόλις την εκπομπή του Κασιμάτη (http://www.athina984.gr/node/112764)από το site του 984 (κάτι που δίνει τη δυνατότητα ευτυχώς και σε εμάς που είμαστε εκτός Αθηνών να ακούμε και καμιά σοβαρή εκπομπή) και άκουσα με έκπληξη το αντιαριστερό του ρεσιτάλ

"όχι άλλο με τον γελοίο κόσμο του κομμουνισμού" έλεγε, "οι εξορίες ήταν δωρεάν διακοπές" και άλλα τέτοια. Μήπως ο ήλιος χτύπησε κατακούτελα τον γνωστό δημοσιογράφο για να ανακαλύπτει τέτοια θέματα αυγουστιάτικα?

Anonymous said...

Ο Καραίσκος όταν ήταν παιδί σε μεγάλο νησί δεν ακολουθούσε τις μόδες και τις πολυτέλειες που ακολουθεί σήμερα. Ρούχα και παπούτσια ψώνιζε από το κατάστημα "O Δάσκαλος της Φθήνιας". Τώρα το έριξε στις πολυτελείς σαγιονάρες και τα KING EDWARDS.

Anonymous said...

Φωφη
Κικίλιας
Σοφιανός
Καραϊσκος

Poor Old Hellas που θα έλεγε και ο Μάργουντ

Anonymous said...

Μα ποιος είναι αυτός ο Καραίσκος; Έτσι λέγεται στ'αλήθεια;

Anonymous said...

ΦΙΛΕ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ.

Anonymous said...

Είναι λάθος ο διαχωρισμός ή γυναίκες όμορφες και ερωτικές αλλά επαγγελματικά ανύπαρκτες ή γυναίκες επαγγελματικά επιτυχημένες αλλά άσχημες.

Αυτοί οι διαχωρισμοί δεν ακούγονται σήμερα ούτε στα καφενεία του χωριού ,και πιστεύω ότι κάποιοι πρέπει να αναρωτηθούν μήπως οι εξελίξεις του έχουν αφήσει πολύ πίσω.

Anonymous said...

Ο Καραίσκος ξέρει πράγματι από πούρα ή μήπως είναι πασαλειματίας;

Anonymous said...

Φίλη του σχολίου 6:20 εσύ δίκιο έχεις που τα λες αλλά ποιος να σε ακούσει.. Ο Καραϊσκος ας πούμε, όταν δούλευε στην τηλεόραση (τον καιρό που κάτι τηλεαστέρες σημερινοί τον έβλεπαν και τον ζήλευαν) μόλις κάποια συνάδελφός του δημοσιογράφος ήταν λιγάκι όμορφη, το τι ξέρναγε το στόμα του δεν λέγεται. Δεν γράφονται τα επίθετα που χρησιμοποιούσε για να τις χαρακτηρίσει. Άμα όμως ήταν καμιά ασχημούλα, εκεί μπορεί να άκουγες και καμια καλή κουβέντα. Ο μέσος άντρας, ο μέσος έλληνας πιο ειδικά, την γυναίκα τη βρίζει και την υποτιμάει γιατί τη φοβάται. Πρώτος πρώτος ο Καραίσκος. Φοβάται τις γυναίκες πιο πολύ από όσο ένας συριζαίος φοβάται το νερό.

Anonymous said...

άρα ο καραϊσκος φοβάται και τις γυναίκες και το νερό?

Anonymous said...

Aς δει κανείς τη φάτσα και την κορμοστασιά των πιο πολλών γυναικών που διαμαρτύρονται για διακρίσεις στη βάση του φύλου και ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Εγώ στη δουλειά μου μια χαρά συνεργάζομαι με γυναίκες που βρίσκονται σε υψηλές θέσεις στην επαγγελματική ιεραρχία. Με τις μόνες που έχω πρόβλημα είναι με αυτές που παντού βλέπουν μισογυνικά γουρούνια να τους σκάβουν το λάκο.

Anonymous said...

Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δικαιολογούμε διάφορους καραγκιόζηδες που μόλις δουν γυναίκα (και στον χώρο εργασίας) την πέφτουν με τη μία με χρήση όλων αυτών των γνωστών ανδρικών γελοίων εκφράσεων και χειρονομιών.

Anonymous said...

Ο Καραϊσκος μίλαγε σαν βόθρος για τις γυναίκες συναδέλφους του γιατί αυτές ήταν πιο πολλές στο κανάλι και έτσι φοβόταν μην του φάνε τη δουλειά. Κατά τα άλλα ο Καραϊσκος αγαπάει τις γυναίκες (όπως ένας χασάπης αγαπάει τα σφάγια που κρέμονται στο μαγαζάκι του).

Anonymous said...

"Στην πραγματικότητα, οι άνδρες φοβούνται τις γυναίκες επειδή εκείνες ενσαρκώνουν, κατά τη γνώμη τους, την άγρια ζωώδη σεξουαλικότητα, το θάνατο (αλλά και τη ζωή και τις "αληθινές" αξίες), τις φοβούνται επειδή φοβούνται ότι δε θα καταφέρουν να τις ικανοποιήσουν (κι εκείνες θα τους εκδικηθούν γι' αυτό). Φοβούμενοι τις γυναίκες, οι άνδρες διστάζουν να τις πλησιάσουν, είτε επειδή τις εξιδανικεύουν είτε επειδή, κατά τη γνώμη τους είναι διαβολικές".

Από το βιβλίο που έχει λιώσει στο διάβασμα ο Καραίσκος "Γιατί οι άνδρες φοβούνται τις γυναίκες".

Anonymous said...

ναι αλλα οι πιο αποτυχημένοι της κυβέρνησης του ΓΑΠ είναι οι υπουργίνες. Τυχαίο?

Εχω την εντύπωση ότι (πλην σπανίων εξαιρέσεων) τα κορίτσια μας "δεν το έχουν". Κάτι σαν την γυναίκα-οδηγό δηλαδή. Αμα δεν το' χεις...

Anonymous said...

Ο Καραϊσκος τις θεωρεί κυρίως διαβολικές.
Μια φορά μου έλεγε για κάποια ότι τη φοβήθηκε πολύ επειδή νόμισε ότι πήγε να.. του πιεί το αίμα (εκείνη έλεγε ότι απλώς πήγε να τον φιλήσει).

Anonymous said...

Οι γυναίκες της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα. Δηλαδή πόσες είναι αυτές οι γυναίκες; Και μπορούμε να βγάλουμε γενικά συμπεράσματα αφού όλες τις έχει επιλέξει το ίδιο πρόσωπο (i.e. Παπανδρέου) και τυχαίνει να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά;

Οι γυναίκες σήμερα είναι ικανές, διαβασμένες, δημιουργικές και πολύ καλές στη δουλειά τους. Στον ιδιωτικό τομέα, και χωρίς παρεξήγηση, έχουνε βάλει τα γυαλιά σε πολλούς άντρες. Έχουμε βαρεθεί στους χώρους εργασίας (τουλάχιστον τους ιδιωτικούς) να βλέπουμε μισοκακόμοιρους άντρες να κοιτάνε με αμηχανία όποια γυναίκα είναι ιεραρχικά ανώτερή τους και να ξεροκαταπίνουν όταν έχουν υποχρέωση να ακολουθήσουν τις εντολές της. Ξέρουμε τι θα ήθελαν να πουν εκείνη την ώρα αλλά δεν μπορούν.

Anonymous said...

Κάποιος με σαγιονάρες και φθηνά πούρα έχει πει ότι με τίποτα δεν θα δεχόταν να είχε γυναίκα διευθύντρια. Εκτός και αν ήταν γυμνή και την έλεγαν Ρίκα Βαγιάννη.

http://3.bp.blogspot.com/_l0idxT_yPgg/S0y7Az_FgXI/AAAAAAAAD5Q/c1ZTdzFJPa4/s1600-h/RikaVagiani010.jpg

Anonymous said...

Η περίπτωση του Τίντο Μπρας δεν πρέπει να συγχέεται με άλλους σκηνοθέτες του συμβατικού πορνό. Όποιος έχει δει έστω και μία από τις ταινίες του, μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για κινηματογραφιστήμεγάλου επιπέδου. Επιπρόσθετα δεν μπορούμε να τον δούμε σαν έναν εκμεταλλευτή του γυναικείου σώματος.Γιατί ο τρόπος που κινηματογραφεί (οι λήψεις, οι φωτισμοί, η καθοδήγηση των ηθοποιών) φανερώνουν πραγματική αγάπη προς τις γυναίκες. Μπορεί να μην είναι η αγάπη που θα ήθελαν να νιώσουν μερικές σύγχρονες φεμινίστριες (ενδόμυχα και αυτές μάλλον τέτοια αγάπη θα ήθελαν) αλλά σίγουρα εντοπίζουμε μεγάλη αγάπη. Χαϊδεύει το γυναικείο σώμα ο Τίντο Μπρας και δεν το πετάει σαν ένα κομμάτι κρέας σε ένα κοινό αδηφάγο.Έχω ζήσει και εργαστεί αρκετά χρόνια στην Ιταλία και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ο Τίντο Μπρας χαίρει μεγάλης εκτίμησης όχι μόνο στους Ιταλούς (πράγμα λογικό) αλλά και στις Ιταλίδες. Πρόκειται για μεγάλο σκηνοθέτη και για έναν θαυμάσιο άνθρωπο. Φεμινίστριες αγαπήστε τον.

Anonymous said...

Μα τελικά ξέρει κανείς από πούρα εδώ μέσα;

Anonymous said...

Μάλλον μόνο ο σκηνοθέτης. Il maestro del cinema erotico.

Anonymous said...

Sυμφωνώ ότι είναι πολύ μεγάλος καλλιτέχνης ο Tinto Brass. Ακόμη και ο Καλιγούλας που έχει αποκηρύξει ο σκηνοθέτης εμένα μου άρεσε. Νομίζω μάλιστα ότι είναι εκτός από ερωτικός και πολιτικοποιημένος. Αν δεν κάνω λάθος κατέβηκε κάπου υποψήφιος και άφησε το δικό του στίγμα στις εκλογές. Μόνο το γέλιο του να δει κανείς καταλαβάνει ότι μπροστά μας έχουμε έναν ανοιχτόκαρδο άνθρωπο που είναι η χαρά της ζωής.

Anonymous said...

Είπες κάτι σωστό φίλε μου. Το γέλιο είναι πολύ σημαντικό στον άνθρωπο. Δείχνει το χαρακτήρα του. Αν είναι ανοιχτόκαρδος ή μιζερος.

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 636   Newer› Newest»