Sunday, February 13, 2011

Ελένη Βαρβιτσιώτη: «Ουάου! To facebook και το twitter έριξαν τον Μουμπάρακ»!


Η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στην Αίγυπτο εξηγεί την βαριά (και ασήκωτη) επαναστατικότητα των social media


«Εκάναμεν επανάσταση!». Την φράση αυτή, που έχει χρησιμοποιηθεί και στην δική μας χώρα (σε διαφορετικό βέβαια context και καμιά σαρανταριά και κάτι χρόνια πριν), φαίνεται να χρησιμοποίησαν κατά κόρον Αιγύπτιοι και αλλοεθνείς πιστοί του facebook, του twitter κλπ., επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο των, ούτως ειπείν, social media στην πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ. Η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, Ελένη Βαρβιτσιώτη, έγκριτη και πολύπειρη ρεπόρτερ (και κόρη του κυρ-Γιάννη), που ατσαλώθηκε δημοσιογραφικά ευρισκόμενη πάντοτε στην πρώτη γραμμή του πυρός, μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις της από τις τελευταίες μέρες της λαϊκής εξέγερσης, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, γιατί η επανάσταση στην Αίγυπτο υπήρξε «η επανάσταση του facebook και του twitter». Ας την απολαύσουμε...

 

Απίστευτο! Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους. Μοναδικό! Υπέροχο! Εικόνες πραγματικής ιστορίας ξετυλίγονται μπροστά μου σαν κινηματογραφική ταινία (όπως γράφαμε παλιά στην έκθεση). Ας είναι καλά ο μπαμπάς που μίλησε στον Αλέξη και με πήραν στον ΣΚΑΪ. Πολύς κόσμος! Πάρα πολύ κόσμος! Γίνεται επανάσταση!

  

Χιλιάδες κόσμος στους δρόμους (ή μήπως δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες; – που να μετρήσεις τώρα…). Φωνάζουν. Ζητάνε να φύγει ο Μουμπάρακ που είναι κακός άνθρωπος και επίσης δεν είναι καθόλου καλός. Ουάου! Πρώτη φορά βλέπω τόσον κόσμο σε πλατεία. Μου θυμίζει λιγάκι τις παλιές συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα, όταν ήμουνα πολύ μικρή και με έπαιρνε μαζί του ο μπαμπάς. Τέλεια! Σούπερ! Ήταν τότε εκεί όλα τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ, με τα renegade, τα timberland boat shoes και τα φούτερ στους ώμους. Τέλος πάντων. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου (ή μήπως Πρόεδρος; – που να βρεις άκρη τώρα…), ο Μουμπάρακ (που βάφει και τα μαλλιά του κορακί – ούτε καν μελί, όπως ο αδελφός μου ο Μίλτος), δεν έχει αφήσει τον κόσμο να προοδεύσει. Οι άνθρωποι εδώ έχουν μείνει πίσω. Πολύ πίσω. Μου έχει κάνει εντύπωση ότι ντύνονται σε στυλ grunge, τη μόδα που είχαμε εμείς στα ΄90s! Την είχα δει πολύ έντονα αυτή τη μόδα παλιά και στη  Ν. Υόρκη, πηγαίνοντας για ψώνια. Τι ποικιλία που έχει το Big Apple στα ρούχα! Πόσο trendy ρούχα και παπούτσια! Αλλά πίσω στο θέμα μου. Δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο πίσω οι Αιγύπτιοι. Ρούχα πρόχειρα, ατημέλητα. Αλλά εδώ που τα λέμε το στυλ αυτό ταιριάζει στην περίσταση. Είναι σούπερ! Είναι ουάου! Και βέβαια είναι τόσο επαναστατικό!

 

Βγαίνω μια βόλτα (με προφυλάξεις πάντα, γιατί υπάρχουν και κακοί άνθρωποι εδώ) στην πλατεία Ταχρίρ. Πολύς κόσμος. Πάρα πολύς κόσμος. Πλησιάζω έναν νεαρό Αιγύπτιο, τον Azibo. Μου λέει ότι έγραψε μήνυμα στο wall του φίλου του, του Hanif, στο facebook αλλά και tweet στο twitter και ήρθαν μαζί εδώ στη διαδήλωση. Μεγάλη υπόθεση του facebook και το twitter! Πραγματικά μεγάλη υπόθεση, λέμε! Πώς συντονίζει τους ανθρώπους για κοινή έξοδο στην πλατεία! Πώς θα υπήρχε συνεννόηση αν δεν υπήρχε το facebook και το twitter, ούτε που μπορώ να το φανταστώ. Απορώ πώς γινόντουσαν (sic) παλιά οι εξεγέρσεις και οι επαναστάσεις. Χωρίς facebook και twitter; Oh, my God! Good God! Πώς είναι δυνατόν;

 

«Πώς βλέπετε τα πράγματα παιδιά; Τι θα γίνει με τον Μουμπάρακ;», ρωτάω δημοσιογραφικά, αφού είμαι και δημοσιογράφος (να θυμηθώ αργότερα να ρωτήσω αν o Μουμπάρακ είναι τελικά πρόεδρος ή πρωθυπουργός). «Ή θα μείνει ή θα φύγει» μου απαντάνε. Ο Azibo δείχνει λίγο πιο απαισιόδοξος. Ο Hanif αντίθετα είναι πιο αισιόδοξος. «Υπάρχουν πολλά μηνύματα εναντίον του Μουμπάρακ στο facebook και το twitter. Αυτό είναι καλό σημάδι! Δεν τον βλέπω να μένει για πολύ απάνω. Αλλά τι να σου πω. Μερικοί στο facebook και το twitter λένε ότι μπορεί και να μείνει. Θα δούμε», μου λέει. Μόλις τώρα SMS στο κινητό από τον μπαμπά: «Μικρή να προσέχεις». Ο καημένος ο μπαμπάς ανησυχεί. «Μπαμπά είμαι καλά. Εδώ γίνεται επανάσταση!!! ΧΧΧ!!!» του απαντάω πάλι με SMS.

 

Χαμός! Η αναταραχή στην πλατεία συνεχίζεται. Κόσμος! Φωνές! Τέλεια κατάσταση! Έχω ανατριχιάσει. Μερικοί, ενώ φωνάζουν, κάνουν και κάτι παράξενο: Κρατάνε και παπούτσια στο χέρι! Θα έχουν κουραστεί τόση ώρα όρθιοι μάλλον. Ίσως ο λόγος να είναι και το πολύ περπάτημα. Μου θυμίζουν εμένα πριν λίγο καιρό στη Μύκονο. Περπάτησα από την Ψαρού στο Nammos και μετά πήγα στο πάρτυ του Άλκη Π.. Είχαν τόσο κουραστεί τα ποδαράκια μου που δεν άντεξα. Έβγαλα τα παπούτσια, όπως και οι Αιγύπτιοι, και χόρευα ξυπόλητη…

 

Παρατηρώ τους ανθρώπους που κάνουνε τώρα επανάσταση. Νιώθω να με έχει συνεπάρει και μένα αυτός ο αγώνας για δημοκρατία. Πρέπει να τελειώνουνε με την οικογενειοκρατία! Βέβαια και εμείς, οι Βαρβιτσιώτηδες, τόσες γενιές πολιτικών είμαστε. Αλλά εμείς έχουμε και αξία! Τέλος πάντων. Τι πάθος που έχουνε οι Αιγύπτιοι! Πόσο θέλουν να απαλλαγούνε από τον δυνάστη! Το βλέπω στα μάτια τους. Δακρύζω. Δακρύζω, όπως δεν έχω δακρύσει ποτέ ξανά. Με εξαίρεση εκείνη τη φορά που είχα πρωτοδεί τον Μιχάλη Χατζηγιάννη σ’ εκείνη τη συναυλία! Αν και σαν (sic) δημοσιογράφος πρέπει να μένω αντικειμενική, όπως μου έμαθε και ο Αλέξης στο μεγάλο σχολείο των Νέων Φακέλων.

  

Πηγαίνω λιγάκι στο ξενοδοχείο. Τα πόδια μου δεν με κρατάνε. Χρειάζομαι και ανάπαυση. Όχι μόνο επανάσταση! Στέλνω ένα tweet. «Ο τύραννος πέφτει. Εδώ γίνεται επανάσταση!», γράφω συγκινημένη (αλλά και ξαναμμένη). Νιώθω τα πόδια μου βαριά. Μετά, όμως, από δύο μαργαρίτες, τίποτα δεν με κρατάει. Κούραση, ξε-κούραση, βουρ ξανά στην πλατεία! Δεν το χορταίνω αυτό το θέαμα! Σούπερ ντούπερ ουάου κατάσταση! Σαν πάρτυ είναι! Και master of ceremonies o ίδιος ο λαός! Αυτό θα πει δημοκρατία! Σώματα κουρασμένα. Μα με πόση θέληση για ελευθερία. Και μάτια που πετάνε φωτιές. Τι σου είναι αυτή η ελευθερία! Νέοι, πολλοί νέοι στους δρόμους. Μου φαίνονται σαν hipsters. Μα ναι, σίγουρα hipsters πρέπει να είναι! Η Subira, μάλλον hipster κι αυτή, μου λέει ότι παραμένει 20 ώρες συνεχόμενες στην πλατεία. Άυπνη. Και χωρίς φαγητό και νερό. Όπως και εγώ, τότε που είχε σκάσει το λάστιχο στην Αράχοβα με το πολύ χιόνι και είχα μείνει επί 3 ώρες θεονήστικη! Και χωρίς νερό! Do you believe it? Για 3 ώρες! Good Lord! Τέλος πάντων. Η Subira μου λέει ότι είναι 31 ετών. «Όσο είναι και η Φαίη Σκορδά», σκέφτομαι από μέσα μου. Πάντως η Subira δείχνει μεγαλύτερη. Οι ταλαιπωρίες πρέπει να φταίνε. Εκτός και αν αυτή η grunge street fashion την μεγαλώνει.


Παρατηρώ αυτό το καρό μαντήλι που φοράει και που έχω δει να φοράνε και άλλοι που κάνουνε επανάσταση, άντρες και γυναίκες, στην πλατεία. Κάτι μου θυμίζει. Να’ ναι, άραγε, σαν εκείνο το Hermès  που μου έκανε δώρο η μαμά Σόφη τον Σεπτέμβριο; Μπα, δεν πιστεύω. Άλλωστε το μαντήλι της Subira δείχνει πιο τραχύ. Και λίγο πιο στενό, τώρα που το παρατηρώ καλύτερα. Όχι. Τελικά δεν πρέπει να είναι Hermès!

 

Πίσω πάλι στο ξενοδοχείο. Η ανάπαυση του πολεμιστή! Η Μίνα Μ. μου έχει στείλει μήνυμα στο facebook: «Πώς πάει; Θα νικήσουμε;», με ρωτάει. Της απαντάω (πάλι από το facebook): «Τα πράγματα εδώ είναι δύσκολα. Πολύς κόσμος στους δρόμους. Φαίνεται ότι το πράγμα πάει για επανάσταση!», γράφω αναψοκοκκινισμένη. Να τσεκάρω και το twitter. H Δάφνη Π. γράφει ένα συγκινητικό tweet: «Η μισή μας καρδιά στην Αίγυπτο βρίσκεται!». Μου έρχεται να κλάψω. Κρατιέμαι όμως. Είμαι δημοσιογράφος και πρέπει να είμαι ψύχραιμη και αντικειμενική. Έτσι μου έχει πει ο Αλέξης. Στο καπάκι μήνυμα στο κινητό από την Μελίσα Σ.: «Ελένη, πάμε να τρελαθούμε εδώ με τον αγώνα των Αιγύπτιων. Ήμουν το απόγευμα στην Κηφισιά με τα παιδιά, τους παλιούς μας συμμαθητές, για ψώνια και μετά για καφέ. Μας κάνεις υπερήφανους Ελένη που εσύ, μια απόφοιτος, βρίσκεσαι εκεί. Δεν αλλάξαμε θέμα συζήτησης ούτε λεπτό. Μόνο πέντε λεπτά συζητήσαμε για το αποκριάτικο πάρτυ των alumni. Να πεις εκεί στον κόσμο ότι όλο το Κολλέγιο είναι μαζί τους!». «Cheers!», της κάνω. Δεν υπάρχει αυτή η Μελίσα! Δεν υπάρχει, λέμε!

 

Την επόμενη, από το πρωί στην πλατεία Ταχρίρ. Πολύς κόσμος και σήμερα! Πάρα πολύς κόσμος! Και φωνές. Συνθήματα. Γίνεται επανάσταση! Έχει φτάσει μεσημέρι. Παίρνω συνέντευξη από έναν διαδηλωτή (Με κοιτάει στα μάτια. Λες να του αρέσω; Λες, εκτός από επανάσταση, να υπάρχει στον κόσμο αυτό και διάθεση για αγάπη και έρωτα; Τέλος πάντων). Με διακόπτει όμως μήνυμα του Μίλτου. Ουάου! Είναι στη Γλυφάδα, λέει. Μπράβο που συνεχίζει να πηγαίνει Γλυφάδα αν και ο κόσμος εκεί τον μαύρισε στις εκλογές και έχασε τη δημαρχία. Έχω γενναίο αδελφό τελικά! Τέλος πάντων. Είχε πάει για χάμπουργκερ και τώρα είναι για καφέ με δύο φίλους του, μου λέει. «Κανένα νέο;», μου γράφει. «Μεγάλες αναταραχές εδώ, Μίλτο. Εσύ έχεις κανένα νέο; Πώς τα βλέπεις;», του απαντάω. «Έτσι κι έτσι τα βλέπω τα πράγματα. Πιστεύω, χωρίς να είμαι και σίγουρος, ότι αν ο Μουμπάρακ δεν καταφέρει να διατηρηθεί στην εξουσία, σίγουρα θα πέσει. Πάντως, ή θα μείνει ή θα φύγει. Τρίτη λύση δεν βλέπω. Το ίδιο πιστεύει και ο μπαμπάς», μού γράφει.


«Είναι βουλευτής ο Μίλτος και κάτι παραπάνω θα ξέρει», σκέφτομαι. «Και ο μπαμπάς, τεράστια εμπειρία και τόση επιτυχία στην πολιτική. Κάτι θα ξέρει κι αυτός για να το λέει». «Μην ξεχάσεις να μεταφέρεις στο κόσμο την ολόθερμη στήριξή μου», συμπληρώνει ο Μίλτος, με νέο SMS. Με τη μία, μπαίνω στην σελίδα του Azibo στο facebook. «Ο Έλληνας βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στηρίζει τον αγώνα του αιγυπτιακού λαού!», γράφω. Φαντάζομαι με πόσο συγκίνηση θα αγκαλιάσει αυτό το μήνυμα η αιγυπτιακή κοινότητα του facebook! Ο Azibo στέλνει το μήνυμα του Μίλτου μέσα από το facebook στον Hanif. Το στέλνει και στο twitter. Ποιος ξέρει πόσα ζευγάρια μάτια θα το διαβάσουν. Μπορεί βέβαια να μην είναι και ζευγάρια, τώρα που το σκέφτομαι. Αν είναι και κανένας μονόφθαλμος; Τέλος πάντων.

 

Απόψε η συγκέντρωση του κόσμου τα σπάει! Τα σπάει, λέμε! Έχω μεγάλο ενθουσιασμό. Προσπαθώ όμως να τον κοντρολάρω, αφού είναι δημοσιογράφος και πρέπει να είμαι αντικειμενική. «Κούλαρε, Ελένη! Κούλαρε!», λέω στον εαυτό μου. Έχω τέτοιον ενθουσιασμό σαν αυτόν που είχα το προηγούμενο Σάββατο στο πάρτυ του Αλέξανδρου Π.. Ο κόσμος εδώ στην πλατεία κάνει το σήμα της νίκης. Μου θυμίζει τότε που πρωτοβγήκε βουλευτής ο Μίλτος και κάναμε όλοι στην οικογένεια το σήμα της νίκης! Από το πρωί μέχρι το βράδυ! Τι τρέλες που κάναμε τότε! Τέλος πάντων.


Όλος ο κόσμος κάνει το σήμα της νίκης. Μερικοί βέβαια κρατάνε και παπούτσι. Με το δεξί χέρι κρατάνε ψηλά το παπούτσι και με το αριστερό κάνουν το σήμα της νίκης. Μερικοί κρατάνε το παπούτσι με το αριστερό και κάνουν το σήμα της νίκης με το δεξί. Αυτό θα πει ελευθερία! Να χρησιμοποιείς όποιο χέρι θέλεις για ό,τι το θέλεις! Μου θυμίζουν λιγάκι και εμένα, όταν έκανα και εγώ το σήμα της νίκης τότε που πετύχαμε να πάμε πενθήμερη στη Μύκονο! Τέλος πάντων. Πρέπει πάντως και η Αίγυπτος να έχει αντίστοιχη Μύκονο. Βλέπω εδώ τον κόσμο πολύ μαυρισμένο. Σκούρα δέρματα. Σοκολατένια. Φαίνεται ότι δεν κάνουν μόνο επανάσταση, αλλά και ηλιοθεραπεία. Πολλή ηλιοθεραπεία. Έχει άραγε κανείς χρόνο και για επανάσταση και για ηλιοθεραπεία; Τέλος πάντων.
 

Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Ο Μουμπάρακ δηλώνει με διάγγελμα ότι δεν παραιτείται. Hello??? Ακούει επιτέλους κανείς αυτόν τον λαό; Έλεος! Σήμερα ειδικά είναι πολύ εξαγριωμένος. Γαμώτο! Holy Shit! Ορίστε τώρα τι έπαθα. Μια διαδηλώτρια από τον θυμό της μου πάτησε κατά λάθος τα Hogan μου! Όχι ρε γαμώτο! Τι κουλά συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα! Δεν πειράζει όμως. Τέλος πάντων. Επανάσταση έχουμε, θα υπάρχουν και ατυχήματα. Συμβαίνουν αυτά καμιά φορά. Να θυμηθώ μόνο να τα καθαρίσω πίσω στο ξενοδοχείο, μόλις τελειώσω την ανταπόκριση.

 

Νέο μήνυμα, αυτή τη φορά από τη Δανάη Κ.. Όλα τα κορίτσια (οι παλιές μου συμμαθήτριες από το Κολλέγιο) είναι συγκλονισμένα. Το ίδιο και τα αγόρια: ο Κωνσταντίνος, ο Λέλος, ο Φαίδων, ο Ιάσων. Δεν θα πάνε, μου γράφει, στο πάρτυ της Δάφνης Π. απόψε. Το πάρτυ αναβλήθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο λαό της Αιγύπτου! Υο! Σούπερ κίνηση! Χρειάζεται η ηθική συμπαράσταση από όλα τα μέρη του κόσμου. Θα πάνε μόνο για έναν καφέ στην Κηφισιά και μετά ίσως για λίγο μπόουλινγκ να ξεδώσουν. Θα ρίχνουν, μου γράφει, τις μπάλες, βλέποντας στις κορίνες τον Μουμπάρακ! Θεότρελοι αυτοί οι παλιοί συμμαθητές! Θεότρελο Κολλέγιο! Κυριολεκτικά!

 

Η Φαίη Μπ. με ενημερώνει ότι έχει στείλει μήνυμα και στο facebook και στο twitter εξηγώντας πόσο στεναχωρημένη είναι που δεν πέφτει ο δυνάστης. Ζητάει επίσης να βοηθήσουν όλοι οι χρήστες facebook και twitter να φύγει ο τύραννος. Χθες το βράδυ δεν κοιμήθηκε από την στεναχώρια της, μου λέει. Έβλεπε όλο τηλεόραση και έπινε βότκα μέχρι το ξημέρωμα. «Come on, Φαίη! Come ooon! Ξεκόλλα. Μην τα βλέπεις τόσο τραγικά. Υπάρχει ελπίδα. Cheer up, Φαίη! Cheer uuup!», της γράφω στο facebook. Θεότρελη η Φαίη! Κυριολεκτικά μιλάμε! Και πολύ ευαίσθητη και ανθρώπινη!

 

Την επόμενη έρχονται από το ξενοδοχείο ο Azibo, ο Hanif και η Subira να με πάρουν για να πάμε μαζί στην πλατεία. Μου στέλνουν SMS ότι είναι κάτω. Δεν απαντώ από το τηλέφωνο. Τους στέλνω όμως μήνυμα στο twitter και το facebook ότι κατεβαίνω. Καλύτερα έτσι. Πιο μοντέρνα. Και πιο επαναστατικά! Σήμερα η συγκέντρωση έχει τρελό hype. Ο κόσμος είναι αποφασισμένος. Τόσες μέρες στους δρόμους. Respect! Τίποτε άλλο δεν μπορώ να πω. Απλά respect!

 

Ο Μουμπάρακ δήλωσε τελικά ότι φεύγει. Επιτέλους! Με έστειλε αυτή η εμπειρία! Κυριολεκτικά με έστειλε, μιλάμε! Τρελό χάσιμο αυτή η εξέγερση! Τρελό χάσιμο, λέμε! Πίσω στο ξενοδοχείο. Προσπαθώ να κάνω τις δυσάρεστες αναμνήσεις delete. Βρίσκομαι σε υπερένταση. Το μόνο που θέλω είναι να κάνω ένα μπάνιο και να πέσω για ύπνο. Δεν κατεβαίνει μπουκιά από την υπερένταση. Τρώω μόνο λίγο προσούτο που μου έδωσε από το σπίτι η μαμά. Πόσο δίκιο είχε τελικά που επέμενε να το πάρω μαζί μου! Τρώω λίγο. Ας κάνουμε και κάποια δίαιτα. Γιατί έχουμε και περιφέρεια. Οι περισσότεροι στην οικογένεια των Βαρβιτσιώτηδων έχουμε μεγάλη περιφέρεια εδώ που τα λέμε. Εκτός από τον Κωνσταντίνο, τον καλλιτέχνη μας. Και ο Θωμάς έχασε κιλά. Ο Μίλτος όμως κρατάει ακόμα την περιφέρεια. Είναι λιγάκι χοντροκώλης (γέλια). Πήραμε, βλέπεις, από τον μπαμπά. Αυτός κι αν έχει περιφέρεια! Εμείς οι Βαρβιτσιώτηδες για δύο πράγματα είμαστε γνωστοί: για την μεγάλη περιφέρεια και  για την πεταχτά μας δόντια.Τέλος πάντων.


Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα. Το σήμερα είναι σήμερα, και το αύριο αύριο. Και το αντίστροφο.  Φοράω τα ακουστικά. Θέλω όσο τίποτε άλλο να ακούσω λίγο Μόνικα. Την λατρεύω! Κυριολεκτικά! Τρώω την τελευταία μπουκιά προσούτο (μιαμ, μιαμ) και γράφω το τελευταίο μου tweet πριν κοιμηθώ. «Όλα πήγαν καλά! Νικήσαμε! Αν δεν υπήρχε το twitter και το facebook, επανάσταση δεν θα γινόταν! Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό! Ουάου! Τα λέμε στην Αθήνα!».

/σχετικά άρθρα/
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Έσφιξαν οι ζέστες. Εμπρός για Μύκονο!»
Αλέξης Παπαχελάς: το... "εγγράμματο" βάψιμο
Παύλος Τσίμας: το cοmme il faut βάψιμο

772 comments:

1 – 200 of 772   Newer›   Newest»
Anonymous said...

H Ελένη η Βαρβιτσιώτη είναι η αγαπημένη κόρη του Μπάρμπι. Το στερνοπούλι του. Δεν είναι σωστό να την κοροϊδεύετε. Μπορεί να πάθει τίποτα ο πατέρας της.

Marwood said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Δε βαριέσαι

Anonymous said...

Πιστεύω ότι η κόρη Βαρβιτσιώτη είναι εκπληκτική.

Και μόνο ότι μαθήτευσε στους Φακέλους του Παπαχελά δείχνει ότι θα έχει μάθει πολλά.

Άντε και με έναν καλό γαμπρό τώρα γιατί είναι κρίμα να την φάνε τα επαγγελματικά και να μείνει στο ράφι, τόσο έξυπνο και όμορφο κορίτσι.

Anonymous said...

"Γεννήθηκε το 1982. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε Δημοσιογραφία Τηλεόρασης στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης .Μετά την αποφοίτηση έκανε τον γύρο του κόσμου με ένα πλωτό πανεπιστήμιο (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Εργάστηκε στους Φακέλους από το 2004-2007. Το καλοκαίρι του 2007 παρακολούθησε μαθήματα παραγωγής Ντοκιμαντέρ στο Maine Media Workshops και στην συνέχεια δούλεψε εθελοντικά σε φυλακές ανηλίκων στην πόλη του Κούσκο στο Περού (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Μετά το Περού βρέθηκε στο Πεκίνο όπου και εργάστηκε στην παραγωγή του Πολιτιστικού έτους της Ελλάδας στην Κίνα (εδώ κάτι καταλαβαίνουμε για το τι ακριβώς έγινε). Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά".

Καλά αυτά με τις φυλακές κτλπ τα κάνουν και άλλα ευαίσθητα φλωρόπαιδα. Αυτό με το πλωτό πανεπιστήμιο όμως τι στο διάλο είναι???

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=0HeY2ZFA1js

Αυτό μήπως?

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=WXh1tW16V-8

Anonymous said...

Δεν ξέρω αν πρέπει να γίνεται αναφορά σε σωματικά χαρακτηριστικά όπως πεταχτά δόντια και μεγάλες περιφέρειες. Ο Στέφανος Χίος μίλαγε απόψε για τον Υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου και στραβοσάγωνο τον ανέβαζε Ποπάυ τον κατέβαζε

Anonymous said...

ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ._

Anonymous said...

Η ΕΛΕΝΙΤΣΑ Η ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΟ.
ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ,ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΠΛΑ ΧΩΡΙΣ JACK DANIELS....
ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΟΧΩΡO ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Η ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΟΓΩ ...ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΤΥΠΟΥ ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΙΝΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΟ ΘΕAΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ...ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ.

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ....ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΦΑΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣ.

ΥΓ.ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ VAPSOMALLIA
O ΘΕΟΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΕΡΕΣ...

Anonymous said...

Πώς και την αφήνει η Σοφία και ο Γιάννης την μικρή Ελένη να πηγαίνει σε τέτοιες χώρες για ρεπορτάζ; Εκτός και αν το κάνει σε στυλ Μάκη και Ευαγγελάτου και λέει ότι βρίσκεται κάπου , αλλά τελικά βρίσκεται κάπου αλλού. Κρίμα μωρέ την Ελένη. Κάπου την πέτυχα σε σε ανταπόκριση και ήταν τόσο φοβισμένο το χρυσό μου. Μάζεψέ τη Γρήγορα σπίτι κύριε Γιάννη. Να δουλέψει καλύτερα δίπλα στον Μιλτιάδη. Με σιγουριά και ασφάλεια.

Anonymous said...

Προσούτο μπορεί να πήρε μαζί της. Πήρε μαζί της και τις καραμέλες της;

γκριζομάλλης said...

Πήγα τις προάλλες, που πέρναγα από την Αθήνα, σε μικρό σκυλάδικο ειδικού ενδιαφέροντος. Μπαίνει μια παρέα δυο νεαροί δυο νεαρές. Τα κορίτσια αγέρωχη υπεροχή, ο ένας από τους δύο τυπάδες μουσάτος αγριωπός.

Σε μια φάση ακούω τον αγριωπό να φωνάζει στο γκομενάκι, όλο σκέρτσο και τσαχπινιά, καλάα εεεεεε, αυτό που έεκανες δεεν υπάααρχει, δεεν υπάαρχεις... Και άλλες χαριτωμενιές.
Ε γαμώ την ατυχία μου ρε αγριωπέ κλπά βαρβιτσιωτόπαιδα του Κωλλεγίου Αθηνώνε.

Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα (σπανίως) οι νέοι άντρες μού φαίνονται ολοένα πιο φλώροι, κι οι νέες γυναίκες ολοένα πιο σκύλες (η τάση υπάρχει ακόμα και σε εντελώς λαϊκές γειτονιές, αν και λιγότερο).

Εντέλει τι έγινε κ.κ. Μαιτρ και Σούφρα; Πάνε τώρα να μαγαρίσουνε και τα σκυλάδικα;

Anonymous said...

Tϊ φταίνε και αυτά τα καημένα τα παιδιά.Τις αμαρτίες των γονιών τους πληρώνουν. Έτσι τα μεγαλώνουν και έτσι γίνονται. Δεν είναι μόνο οι φτιαγμένοι και τελειωμένοι φλώροι. Είναι και οι επίδοξοι. Που βλέπουν τους κανονικούς φλώρους και ζηλεύουν..

Anonymous said...

Δεν θέλω να ακούω αηδίες γιά τις ελλεεινίδες. Ακου σκύλες (φώκιες ίσως;)!

Anonymous said...

Έχει πολλή πλάκα ομολογουμένως αυτός ο χώρος με αυτά τα παιδιά κουφέτα που είναι όλα μία κόπια. Στο Γυμνάσιο σε περιοχή ΒΠ έβγαινα με ένα συμμαθητή μου που ήταν καλοσυνάτο παιδί αλλά όπως είδα αργότερα ανήκε στην κατηγορία αυτή που ονομάζουμε Φλώρους. Ήμουνα αρκετά ερωτευμένη τότε μαζί του και είχα μεγάλη κατανόηση και για τα στραβά του.Ενώ ήταν ευγενικό παιδί ήταν και λίγο βαρετός ως Φλώρος. Καμιά φορά όμωςη ζωή γελάει μαζί μας. το πρόβλημά του ήταν το επίθετό του που είχε δυσκολία να το λέει στους άλλους γιατί ντρεπόταν αν και δεν το παραδεχόταν αυτό ούτε σε μένα. Λεγόταν Βλαχάκης!!

Anonymous said...

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ;;;;;


ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΛΑ;;;;;

Ο ΚΩΣΤΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;;;;;

ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ;;;;

ΝΑ ΚΛΑΨΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΡΙΞΑΝ ΜΙΑ....ΒΡΟΧΗ;;;


ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Αντουάν said...

Είδα την προπερασμένη Κυριακή (αν θυμάμαι καλά) την Ελενίτσα Μπάρμπι να βγαίνει να δώσει ανταπόκριση από Κάιρο. Ήθελα να πω ότι δεν μπορούσα να παρακολουθήσω αυτά που έλεγε, γιατί μου έκανε εντύπωση η εικόνα της. Ήταν πολύ φοβισμένο το χρυσό μου. Έτρεμε από τον φόβο της. Ήταν σαν μια μικρή καρδερινούλα μέσα στο ψύχος. Δεν ντρέπεστε ρε γελοίοι του Σκάι να στέλνετε αυτόν τον ευαίσθητο μίσχο στα κέντρα των αναταραχών; Απάνθρωποι. Άνανδροι.

Anonymous said...

Άκαρδοι.

Anonymous said...

2:39 όταν λες να του ρίξουν βροχή εννοείς να τον κατουρήσουν?

Anonymous said...

http://nonews-news.blogspot.com/2011/02/blog-post_2873.html

Anonymous said...

3.15 μπορεί ο Χατζηνικολάου να αισθάνεται Ρόμελ, όμως την Κυριακή η εφημεριδούλα του, παρά την τόση καθημερινή διαφήμιση από παντού, πούλησε ένα ογδοντάρι.
Ποιος τον ακούει τώρα τον κύριο Νίκο που τη θέλει σταθερά πάνω από το κατοστάρι.
Φαίνεται ότι το αναγνωστικό κοινό δεν ενέκρινε τα χασάπικα που χάριζε η εφημερίδα.

Anonymous said...

http://fimotro.blogspot.com/2011/02/blog-post_6785.html

Νάντια Β. said...

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πια άντρες κι έχουμε δίκιο εμείς οι γυναίκες που το λέμε συνέχεια μεταξύ μας. Έχει γεμίσει ο τόπος φλώρους, για να μην πω gay. Ακόμα κι αυτοί που δεν ήταν φλώροι, με τον καιρό έγιναν μαλθακοί.

Ακόμα και στο Internet το βλέπει κανείς. Σε "χαριτωμένα σχόλια" στο facebook κλπ Να, για παράδειγμα ακόμα κι εδώ μέσα βλέπω μια τάση φλωροποίησης σε κάποιους.

Πάντα μου άρεσε ο τρόπος που έγραφε κάποιος σχολιαστής εδώ μέσα γιατί ήταν επιθετικός. Λιγομίλητος και περιεκτικός, αλλά ταυτόχρονα έδειχνε και ακριβοδίκαιος.

Και βλέπω τώρα να εύχεται μακροζωΐες και να "κοπούν μέρες από τους πολιτικούς και να δοθούν στο βαψομαλλιά". Μου φάνηκε, και θέλω να το πω ευθέως, πολύ ραγιάδικη αυτή η ευχή. Δεν το περίμενα. Τον είχα συνηθίσει αλλιώς.

Κρίμα. Δεν υπάρχουν άντρες πια.

Anonymous said...

Κάπου έχει πάρει το αυτί μου ότι και η Ελένη παραπονιέται στον μπαμπά της ότι δεν υπάρχουν πια άνδρες. Ακούγεται επίσης ότι ο μπαμπάς έπιασε τον Μιλτιάδη και του ζήτησε να εντοπίσει κανένα καλό παιδί για γαμπρό. Για να δούμε. Θα τα καταφέρει ο Μιλτιάδης έστω και σε αυτό;

Anonymous said...

Νάντια τι εννοείς, ότι ο ξυνόγαλος έγινε ένας χατζηαβάτης; Ενας χατζατζάρης!;;

Anonymous said...

Στην κόρη Ελένη θα ταίριαζε πολύ για γαμπρός ο Στυλιανίδης. Ο Ευρυπίδης μας. Ο Εύρυς. Μόνο που δυστυχώς είναι ήδη νυμφευμένος. Δυστυχώς. Αλλά να, τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει και κάποιος ανύπαντρος που θα ταίριαζε γάντι στην Ελενίτσα::
o Κωστής Χατζηδάκης. Αυτός μάλιστα. Είναι ο κατάλληλος γαμπρός. Τί κάνεις ρε Μίλτο τόσο καιρό;

Anonymous said...

Δεν αντιλέγω ότι Ελένη και Κωστής θα ταίριαζαν. Έχω μάθει όμως από πρώτο χέρι ότι τον Κωστή τον έχουν πλησιάσει πολλές επίδοξες νύφες και σε σπίτια και σε δημόσιες εκδηλώσεις. Όλες στο στυλ του Κωστή βέβαια. Αλλά ο Κωστής είναι, πώς να το πω, αρκετά ντροπαλός. Δεν αισθάνεται άνετα με αυτά τα ερωτικά. Είναι και κάπως άμαθος. Πολιτικη και πάλι πολιτική.

Άσε την πολιτική για λίγο βρε Κωστή και δες λίγο και τον έρωτα. Θα βρεθεί όμως η κατάλληλη. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι

Anonymous said...

Υπάρχει λογαριασμός στην γερμανική πολη Χέσεν, είπε ο παρουσιαστής του αποκαλυπτικού δελτίου.

Χέσεν μέσα....

Μια πονετική Μάνα said...

Η ρεπόρτερ Ελένη Βαρβιτσιώτη ήταν στην Αίγυπτο και καμιά σχέση δεν έχει με Μάκηδες και Ευαγγελάτους όπως σχολιάστηκε. Άλλο είναι το θέμα. Την φαντάζεται κανείς να ξεμυτίζει από το ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια των ταραχών, έντρομη και λάου λάου, και του πιάνεται η καρδιά.
Ανόητος όποιος αποφάσισε να στείλει την μικρή Ελένη στην Αίγυπτο.

Anonymous said...

H πιο σωστή ιδέα έχει λεχθεί σε προηγούμενο σχόλιο.
Να κοιτάξει να παντρέψει ο Μιλτιάδης την Ελένη, να κάνει σπίτι και οικογένεια και να αφήσει τις δημοσιογραφίες και την κάλυψη των ταραχών.
Δεν είναι πράγματα αυτά και επαγγελματικές ασχολίες για ένα ευαίσθητο μικρό κορίτσι.
Άντε μπράβο.

Anonymous said...

AΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ,ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΒΙΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΕΙ ΣΤΟ JK,ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΣΚΙ KAI OΔΗΓΕΙ ΜΙΑ SLK.

Anonymous said...

A, με τον Κουρτάκη θα βγαίνει. Μπράβο Ελένη. Όχι όμως ότι και ο Χατζηδάκης δεν θα ήταν καλή περίπτωση,

Anonymous said...

Ο ΝΙΚΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ

Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά της Κρίστης Τσολακάκη. Η σύζυγος του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου έχασε ένα από πιο αγαπημένα της πρόσωπα: τη γιαγιά της Φρειδερίκη-Μαρία Μπρόγιερ-Μαστραπά. Τόσο η Κρίστι όσο και ο Νίκος είναι συγκλονισμένοι από το θλιβερό γεγονός, αφού η γιαγιά υπήρξε ένα πρόσωπο το οποίο λάτρευαν και οι δύο.

Συγκλονισμένες είναι και οι δυο κόρες της, η Έρρικα και η Μαργαρίτα, αλλά και η εγγονή της Σάντρα, η κόρη που απέκτησε από τον γάμο της με τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη, ύστερα από πολύμηνη ταλαιπωρία. Το συντριπτικό κάταγμα ισχίου που υπέστη τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν έπεσε στις σκάλες τους σπιτιού της κόρης της, ήταν η αιτία του Γολγοθά που ακολούθησε. Υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση, η οποία κρίθηκε επιτυχημένη, παρά τις δυσκολίες από το προχωρημένο της ηλικίας της.

Στους μήνες που ακολούθησαν συνέχισε να ζει υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Το γεγονός ότι υπήρξε χειμερινή κολυμβήτρια τη βοήθησε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Ο οργανισμός της όμως εξασθένησε και παρά τη μεγάλη φροντίδα που είχε από την οικογένειά της, δεν άντεξε και υπέκυψε.

Η αυστριακής καταγωγής Φρειδερίκη-Μαρία Μπρόγιερ-Μαστραπά υπήρξε σύζυγος του αείμνηστου δικηγόρου Αριστοτέλη Μαστραπά, τον οποίο γνώρισε όταν εκείνος σπούδαζε στην Αυστρία. Εκεί παντρεύτηκαν και εκεί γεννήθηκαν οι δύο κόρες τους. Η γιαγιά ήταν το αγαπημένο πρόσωπο όλης της οικογένειας: των δύο θυγατέρων της, αλλά και των εγγονών της που τις καμάρωνε. Τις περιέβαλλε πάντα με την αγάπη και τη στοργή της. Και εκείνες όμως της είχαν μεγάλη αδυναμία και διατηρούν από αυτήν τις καλύτερες αναμνήσεις.

Anonymous said...

Ιδού και ολίγο σουπερντουπερουάου revolutionary chic που είναι βέβαιο ότι πολύ θα εκτίμησε η Ελένη:

http://weeklyworldnews.com/headlines/29460/egyptian-helmets/

Anonymous said...

Στιγμές νοσταλγίας μας χάρισε η ΕΤ1 απόψε με την μετάδοση της συμπαραγωγής ΕΡΤ-arte Colossi of Love (Colosses d' amour) με θέμα τα θρυλικά καμάκια των 70ς και των 80ς στην Ρόδο. Πρωταγωνιστές ντόπια καμάκια, μεσήλικες πλέον, ξέμπαρκοι ευρωπαίοι χώρα του ελαιόλαδου, αρχειακό υλικό από την περιβόητη εκπομπή του 1983 που είχε κόψει on air η Μαργαρίτα με την ιδιότητα της προέδρου των εν Ελλάδι αιγών, συνέντευξη του μακαρίτη Γιάννη Νταλ κλπ, μεγάλες στιγμές του αγαπημένης μας πατρίδας, ίσως οι καλλίτερες.

Trailer εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=eaOtOaqYeXI

και εδώ όλη η εκπομπή σε 5 + 1 μέρη (δυστυχώς με γερμανικό voice-over στο πρώτο μέρος και γαλλικό στα υπόλοιπα, αλλά τα ελληνικά είναι ευδιάκριτα)

http://www.youtube.com/view_play_list?p=B88E4D3D46AC6BD8

http://www.youtube.com/watch?v=u8L5cAwlYdE

Anonymous said...

Nα την ΄επεφτε κανένα καμάκι στην κόρη του Μπάρμπι.. Θα ένιωθε τι πάει να πει πραγματική ζωή.. Ενώ τώρα Μύκονος, Γλυφάδα, Φιλοθέη και καραμέλες.. Καημένο παιδί..

Anonymous said...

ΑΡΚΕΤΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΠΑΤΕΡΑ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΑΝΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ο ΣΟΥΒΛΑΚΙΚΤΟΝΟΣ

Anonymous said...

Άσε φίλε που επί Μπάρμπι στο Παιδείας υπήρξε και εκείνο το σκάνδαλο με τη διαρροή των θεμάτων των πανελληνίων (βλ. Ράμμος) που άλλος έφταιγε και άλλοι την πλήρωσαν. Το πολύ αστείο, το πάρα πολύ αστείο, είναι ότι ο γερο Μπάρμπι ήθελε να γίνει αρχηγός της ΝΔ και Πρωθυπουργός. Αλλά θα μου πεις εδώ έβγαλαν αρχηγό τον Έβερτ. Άντε να δούμε μήπως τα καταφέρει ο Μίλτος. Αν και αυτός δεν μπορεί να εκλεγεί δήμαρχος Γλυφάδας, αρχηγός της ΝΔ θα γίνει;

Φίλοι της φώκιας said...

Προς
FEBRUARY 14, 2011 1:32 PM

Έτσι και ξαναπείς φώκια την τάπα, θα χεστούμε εδώ μέσα...

Anonymous said...

Tη φράση "είναι του κώλου" χρησιμοποίησε ο Νίκος μόλις προ ολίγου στην ραδιοφωνική εκπομπή του.

Κακό, σκληρό παιδί. Άντρας κανονικός. Μόνο μην του βάλει πιπέρι στο στόμα, πίσω στο σπίτι η Κρίστι.

Anonymous said...

πάντως μια καλή δικαιολογία για οποιοδήποτε εχέφρονα να ΜΗΝ ψηφίσει ΝΔ είναι ότι το συμπαθές αυτό κόμμα έχει εξελιχθεί σε άσυλο κωμικών προσώπων, όπως ο τιταν Μιλτος Βαρβιτσιώτης, ο Ευρυς ο Στυλιανίδης, το τρελο αγόρι ονόματι Άρης, ο Κωστής ο Καραμανλής...

Κωμωδία 5 αστέρων

Anonymous said...

Πράγματι 10:59. Εγγυημένη κωμωδία. Με άριστους κωμικούς και στους πρωταγωνιστικούς και στους δευτεραγωνιστικούς ρόλους. Δηλαδή τι ακριβώς έχει να ζηλέψει ο Αντωνάκης από τον "Αντωνάκη" Γιώργο Κωνσταντίνου; Ο Άρης δεν είναι ένας άριστος Χάρης Ρώμας (αν και στο πιο μπρελόκ); Ο Εύρυς δεν φτάνει (και ξεπερνάει θα λέγαμε) τον μεγάλο Φραγκίσκο Μανέλη; Και τόσοι και τόσοι άλλοι...

Anonymous said...

Εγώ πάλι θα διαφωνήσω με τον φίλο 11:59. Ισα-ίσα που η ύπαρξη αυτών που αναφέρθηκαν αλλά και πολλών άξιων νέων ταλέντων όπως ο Κώστας Μαρκόπουλος, Χρ. Σταϊκούγας, Notis Mitarakis, Κωστής Χατζηγάκης κ.ά. υποχρεώνουν τρόπον τινά εμάς τους φίλους της καλής κωμωδίας να ψηφίσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πως θα γελάμε δηλαδή αν διασπαστεί; Θα παρακαλούσα λοιπόν να μην πέφτουν προτάσεις επιπόλαια, ειδικά όταν οι συνέπειες είναι εξόφθαλμα καταστροφικές...

Anonymous said...

Λίγο χοντρά τα μπουτάκια, αλλά για ελλεηνίδα καθόλου άσχημα.

V. said...

Γκριζομάλλη sweetie (για να μείνουμε και στο κλίμα της Ελένης), νομίζω ότι τα σκυλάδικα έχουν ήδη, σε μεγάλο βαθμό, αλωθεί. Τώρα πια δεν επισκέπτομαι τους σεπτούς αυτούς χώρους (δεν επισκέπτομαι σχεδόν τίποτε πια - βαριέμαι), αλλά η εντύπωσή μου είναι οτι και αυτοί οι ναοί έχουν γεμίσει από ουάου άτομα που έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και ψάχνουν κάτι το εξωτικόν. Αυτό που με λυπεί είναι ότι ο ίδιος ο ιερός χώρος των σκυλάδικων δεν διώχνει αυτά τα παιδάκια, αλλά, αντιθέτως, οι συντελεστές τους τούς κάνουν και τεμενάδες. Το βεβαιώνω και προσωπικά. Κι εγώ, για τον χώρο των πραγματικών σκυλάδικων, πρέπει να θεωρούμε φλώρος. Και όμως. Με αντιμετώπιζαν πάντοτε με ιδιαίτερο σεβασμό, ως κάποιον που δεν ανήκει εκεί, αλλά τιμά το σπιτικό τους. Δράμα, λέμε!

Anonymous said...

*Συγγνώμη που έγραψα το "θεωρούμαι" με έψιλον. Πρέπει να επηρεάστηκα από το κλίμα Ελένης...

Anonymous said...

Αφού πήγαν καλά τα περγαμόντα του Κουρή στον Βασιλόπουλο και το σούπερ μάρκετ ξεπούλησε, γιατί δεν ασχολείται με την αγροτική παραγωγή και ο Χατζηνικολάου; Καλύτερα δε θα είναι από το να γίνεται διαφημιστής κάθε μέρα του Conn-x και του Μινέρβα Μπένεκολ;

Anonymous said...

Προς επίρρωσι των όσων διάβασα σε μερικές εφημερίδες για το παπαδοπαίδι, πρώην πρόεδρα και ιερό τέρας της νύχτας ότι δλδ. παρκάρει όπου γουστάρει την φαραωνικών διαστάσεων τζιπάρα του, έχω να καταθέσω την προ μηνός δικιά μου εμπειρία.

Ήμουνα στις αφίξεις του Ελ.Βενιζέλος και περίμενα συγγενικό μου πρόσωπο, υπομονετικά μέσα στο αμάξι, με αλάρμ, για τον φόβο των Ιουδαίων-Αστυνομικών που περνάγανε κάθε 5 λεπτά πάνω κάτω για να διώξουν τα διπλοπαρκαρίσματα και να κόψουν κλήσεις.

Ξαφνικά, το λιγοστό έτσι κι αλλιώς φώς που επικρατεί στο σκεπασμένο δρόμο των αφίξεων, μου το κόβει εντελώς μια τζιπάρα 10 μέτρων καταμαυρη και με φιμέ τζάμια, να στραβοπαρκάρει με τσαμπουκα στην θέση που προβλέπεται για αναπήρους και σε απόσταση διπλοπαρκαρίσματος απο το πεζοδρόμιο.

Όπα λέω την κάτσαμε. Κάνας μεγαλόσχημος διαπλεκόμενος λέω θα είναι ή καμία Διπλωματική Αποστολή των ΕΠΑ.

Όμως νασου ο Μάκαρος με την δίμετρη τη μουστάκα, την βαψομαλλούμπα την ζελεδιασμένη την κάπα την τεράστια και την αδαχτυλίδωτη πουράκλα στο στόμα να γράφει στ' απαυτά του όποιο νόμο απέμεινε σ' αυτήν την χώρα και να μπαίνει με αέρα 100 καρδιναλίων στην αίθουσα αναμονής.

Μετά σκέφτηκα ότι μ΄αυτά και μ' αυτά ποια τρόικα και ποιό μνημόνιο και ποιά Μέκελ θα μας σώσουν.

Ελλαδάρα αθάνατη

Anonymous said...

Σε σχέση με την παραπάνω εξαιρετική και γλαφυρή διήγηση, έχω να καταθέσω και μια δική μου σχετική εμπειρία (από τις πολλές σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόσωπο). Έπινα τον πρωινό καφέ μου σε γνωστό cafe της Βουκουρεστίου, στη στοά, με δύο δημοσιογράφους (ο ένας και τηλεοπτικός και άρα πολύ γνωστός, ο άλλος αρθογράφος, αλλά πιο σημαντικός από τον τηλεοπτικό, τον οποίον ο Μάκης φυσικά και δεν γνώριζε). Να σου μετά από δεκάλεπτο και ο Μάκης με ανοιχτό πουκάμισο, πούρο στο στόμα και ανδρικό τσαντάκι (!!!) Louis Vuitton. Είναι μόνος του. Αφού δίνει έναν χαιρετισμό, πάει να καθήσει στο ακριβώς δίπλα τραπεζάκι. Ορκίζομαι ότι κατά την κάθοδο στην καρέκλα (είναι και πανύψηλος ο Μάκης), ο τεράστιος αυτός άνδρας... έκλασε!!! Η αντίδρασή του; Σαν να μη συνέβη τίποτε.

Anonymous said...

Mια μικρή διόρθωση στο πολύ ωραίο σχόλιο του 3,41. Ο Μάκης καπνίζει πάντα πούρο σκέτο ή με πίπα πούρου, αλλά πάντα κρατάει επάνω το δαχτυλίδι. Πάντα.

Anonymous said...

http://bit.ly/etBMae

γκριζομάλλης said...

Βαψομαλλιά, δεν γνωρίζω αν η φάτσα σου είναι, ας πούμε, αταίριαστη με τα κανονικά σκυλομάγαζα (δεν μιλάω για τις γκλαμουράτες πίστες, που είναι άλλο πράγμα) αλλά οι χώροι αυτοί κατά παράδοση είναι δεκτικοί στην ατομικότητα, αρκεί να μην προσβάλλει ορισμένους κώδικες συμπεριφοράς. Επίσης δεν νομίζω ότι τα κανονικά σκυλάδικα έχουν πράγματι αλωθεί. Δεν ξέρω βέβαια αν έχουν αλωθεί τα κλαρίνα (αυτό θα μας το πει ο -που πάει χάλασε κι αυτός σύμφωνα με το φαν κλαμπ του- φορεύς κλαρινικής παραδόσεως Ξυνόγαλος).
Οι Βαρβιτσιωτοειδείς σπάνια πηγαίνουν σε μέρη όπου δεν μπορούν άνετα να κάνουνε το γελοίο γκλαμουροκομμάτι τους σε ομοίους τους.

Τέλος, Βαψομαλλιά μου (συνεχίζοντας την πρόσφατη συζήτησή μας), όπως καλά ξέρεις,
http://www.youtube.com/watch?v=gYKPDTbr4VA

ΥΓ. Εδώ και τώρα να μας πει η Ελένη αν έκανε κοινωνικό ρεπορτάζ σε σκυλάδικα Β'-Γ' στο Κάιρο. Πώς τής φάνηκαν; Ετρόμαξε; Τι λέει επ' αυτού ο γκλαμουροσκυλότατος ανταυγιστός αδελφός Μιλτούλης, ο οποίος θεωρεί εαυτόν βαρύμαγκα που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι;

Anonymous said...

ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΜΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΦΙΛΕ ΓΚΡΙΖΟΜΑΛΛΙΑ...ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.
Η ΣΚΥΛΙΣΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΗ.
ΤΑ ΚΛΑΡΙΝΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΩΘΕΙ.
ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΥΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ...ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΛΑΠΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΝΤΙΝΤΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΡΟΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ...Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΛΟΚΑΤΖΗΣ ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΑΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΜΟΛΥΝΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΚΛΑΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ.

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΤΩΝ ΕΡΤΖΙΑΝΩΝ ΜΑΡΙΟΣ BLACKMAN :

ΚΛΑΡΙΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

ΥΓ.ΜΑΘΕΤΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΖΥΜΩΝΟΥΝ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΡΑΧΑΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ.
ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΤΗΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΣΥΝΝΕΦΟ....

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ
©

γκριζομάλλης said...

Καλά λες Ξυνόγαλε για τους τραχανάδες, αλλά η δικιά μου η αλλοδαπή δεν τους πετυχαίνει ρε γαμώτη.
Λες γι αυτό να θρέφομαι με κόκκαλα;
Λες να τη σφάξω στο γόνατο;

Anonymous said...

10 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί - πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ
Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ
Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ' ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος.Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

Anonymous said...

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος.

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ
Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους. Έτσι, τα άτομα, αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ
Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ' ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.

Anonymous said...

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Ελενίτσα ήθελε να στείλει αυτό από την πλατεία Ταχρίρ γιά να τονίσει την τεράστια συμβολή του αιγυπτιακού πολιτισμού στην παγκόσμια κληρονομιά, αλλά ο κακός Χόσνι δεν την άφησε κατεβάζοντας τον διακόπτη του διαδικτύου, σνιφ...

Anonymous said...

ΓΚΡΙΖΟΜΑΛΛΙΑ

ΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΣΦΑΧΤΗΝ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΣ ΦΥΛΗΣ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΤΑ ΗΠΕΙΡΟ ΜΕΡΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΑΧΑΝ ΚΑΙ ΑΠΛΩΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ...ΤΡΑΧΑΝΟΠΛΑΓΙΕΣ ΜΕ ΤΟΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ.

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ
©

Anonymous said...

(ευτυχώς ξανάνοιξαν τα σχόλια και απολαμβάνουμε ξυνογαλίσα τρικ εντ κραν καθημερινά!)

Anonymous said...

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ

ΔΙΑΒΑΖΩ :
Το 40% των ακινήτων έχει καταπατηθεί, ενώ για το 22% αυτών τα στοιχεία είναι ελλειπή.
Μόσιαλος: «Γνωστό μόνο το 15% της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου»

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ;;; ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;;;
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ;;;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΛΕΗΛΑΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΜΠΥ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΑΣ ΜΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΨΕΥΤΗ.

Η ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.


ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΔΕΒ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΓΗ ...ΝΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΟΙ ...ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΔΕΣ

Anonymous said...

Κάτι παραβλέπεις εδώ φίλε. Ότι οι καταπατητές ήταν ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Οι πάσης φύσεως ελληνάρες καταπατητές, διαχρονικά δεν καταπάτησαν μόνο δημόσια γη, αλλά και γη ιδιωτών που για διάφορους λόγους δεν ήταν σε θέση να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που κάποιος ο οποίος είχε κανα χωραφάκι και ατυχώς έφυγε μετανάστης, γύρισε μετά από χρόνια και το βρήκε ακέραιο. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων (χρησικτησίες κλπ) του το φαγαν οι γείτονες. Εδώ λοιπόν οι ελληνάρες βούταγαν κτήματα ιδιωτών, στη δημόσια γη θα κόλωναν; Που δεν υπήρχε και άμεσο συμφέρον από κάποιον για να τη σώσει;

Anonymous said...

Συνεχίζοντας το παραπάνω σχόλιο, θα προσέθετα ότι όλα τα αυθαίρετα στην Ελλάδα, τα οποία σημειωτέον έχουν καταπατήσει δημόσια γη, τα έχει χτίσει ο Σόρος σε συνεργασία με τις ελληνικές τραπεζοκατοχικές κυβερνήσεις των κουίσλινγκ. Οι έλληνες πολίτες δεν φέρουν καμμία ευθύνη. Καταγγέλω ότι έχε δει με τα ίδια μου τα μάτια τον Σόρος να χτίζει αυθαίρετο στη Βραυρώνα.

Anonymous said...

Πράγματι έτσι είναι. Ο Σόρος, επίσης τοις πάσι γνωστό, εποφθαλμιά τα Ταμπούρια και τα Καμίνια.

Ειδικά δε, τρέφει άσβεστο και ζηλόφθονο μίσος κατωτερότητας έναντι του Τάκη του Τσουκαλά

Anonymous said...

Κοίτα, τον καταλαβαίω τον Σόρος γιατί, όπως και να το κάνουμε, το Τσελεπίτσαρι είναι φιλέτο.

Anonymous said...

Έτσι είναι. Προσπάθησε ο Σόρος να με ξεγελάσει όταν τον είδα με τη μπετονιέρα στη Βραυρώνα, αλλά τον κατάλαβα γιατί μίλησε σπαστά ελληνικά. Ήμουν από την αρχή σίγουρος ότι πρόκειται περί αλλοδαπού. Έλληνας δε θα έκανε ποτέ τέτοιο πράγμα, να κλέψει δηλαδή το δημόσιο. Είμαστε έντιμος λαός οι Έλληνες. Όχι σαν αυτούς τους τοκογλύφους τους κουτόφραγκους, που τολμάνε να προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι θα πάρουν πίσω τα δανεικά που μας έδωσαν ζητώντας μας να πουλήσουμε δημόσια γη. Δηλαδή τί μας πέρασαν; Κακοπληρωτές ή απατεώνες; Το ελληνικό κράτος δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του; Καθυστέρησε ποτέ το δημόσιο να πληρώσει προμηθευτή του; Ή μας πέρασαν για απατεώνες; Δηλαδή τί κάναμε; Μαγειρεύαμε για χρόνια στατιστικά στοιχεία και τους κοροϊδεύαμε; Θα έπρεπε να ντρέπονται. Δεν θα τους περάσει όμως.

Anonymous said...

γάμησέ τα φίλε. Μπλέξαμε. Αλλά ρε πούστη το Κερατσίνι μπορεί να το έχουνε βάλει στο μάτι και να θέλουν να το φάνε κοψοχρονιά αλλά δεν θα τους περάσει.

Anonymous said...

Μια που μιλάγαμε για κωμικούς "πολιτικούς"

http://bit.ly/eN1yPd

Anonymous said...

ΜΟΣΙΑΛΕ

ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 85 ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΗ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ...ΕΝΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ.

Anonymous said...

Έτσι είναι Ξυνόγαλε. Μόνο οι παπάδες και οι πολιτικοί (που μάλλον δεν είναι έλληνες πολίτες κι αυτοί, αλλά εξωγήϊνοι) έχτισαν αυθαίρετα και καταπάτησαν το 85% της δημόσιας γης. Όλοι οι άλλοι στην Ελλάδα είναι άμοιροι ευθυνών. Αγρότες, δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ είναι πάντα τα θύματα των παπάδων και των πολιτικών και δεν καταπάτησαν ποτέ τίποτα. Ούτε έκλεψαν ποτέ το δημόσιο. Πάντα πλήρωναν στο ακέραιο φόρους, διόδια και γενικά ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Ειδικά τους πολιτικούς τους ψήφιζαν κάποιοι άλλοι κι όχι ο απλός, ο τίμιος αυτός λαός. Όποτε ο τίμιος λαός ψήφισε, το έκανε πάντα με αγαθά κριτήρια και ποτέ εξυπηρετώντας ταπεινά ιδιοτελή συμφέροντα.

Να φύγουν λοιπόν η τρόϊκα, οι παπάδες και οι πολιτικοί. Μετά που θα έχει μείνει μόνο ο απλός, ο έντιμος αυτός λαός, θα είναι παράδεισος η χώρα.

Anonymous said...

Βάρσε, είσαι το είδωλό μου

Anonymous said...

Πολύ ενδιαφέρουσα (και αρκετά ρηξικέλευθη) συνέντευξη του εβραϊκής καταγωγής Αλέξανδρου Νεχαμά, καθηγητή στο Princeton:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_13/02/2011_432250

Anonymous said...

Οι Ξυδιόγαλοι και οι Καραγιδίσκοι έχουν καταπατήσει τη δημόσια περιουσία για να στεγάσουν τα πρόβατά τους ο πρώτος και τους λαθροπάκις ο δεύτερος. Κι από αισθητική, άστο καλύτερα... τσιμεντόλιθοι με ελλενίτ... quelle disgrace... (παρακαλώ να μεταφράσει ο Νίκος Χ. με accent circonflexe - ή έστω ο Μπριγιαντίνης ως γαλλομαθής - για τους κκ. Ξυδιόγαλους)

Anonymous said...

Ξυδιόγαλος εν δράσει κατεδαφίζων αυθαίρετο του Σόρος γιά να το αποδώσει στον άδολο λαό των Ιωαννίνων.

http://www.youtube.com/watch?v=xGncxfs1zY0

Anonymous said...

Ξυδιόγαλος επιδεικνύων υπερηφάνως τα μαντριά του επί του καταπατηθέντος αιγιαλού

Anonymous said...

ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ....ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ...ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ Η ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΗΣ, ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ....ΒΑΚΟΥΦΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΥΑΓΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ...ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΑΝ.ΑΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΞΕΦΡΑΓΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΓΡΙΜΙΑ,ΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΤΑΙΧΤΕΣ Η ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΡΩΣΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ;;;

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΕΠΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ...ΙΖΗΜΑΤΑ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΩΝ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ DIKTAT, ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΧΕΣΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ.

Anonymous said...

Να τοποθετηθεί ο Βαψ επί του ότι όλοι οι ηγέτες των κρατών της Βόρειας Αφρικής είναι βαψομαλλιάδες. Εναλλακτικά ας παραθέσει και την άποψή του ο κύριος Ξυδιότυρος για να μας αποδείξει ότι κατέχει και τα συμβαίνοντα εκτός Νομού Δολιχοκεφάλων.

Anonymous said...

Εξαιρετική η παρακάτω συζήτηση. Συμφωνεί, δε συμφωνεί κανείς, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να την παρακολουθήσει. Ιδίως εσύ Ξυνόγαλε.

http://bit.ly/iklYZr

Anonymous said...

Θα παρακαλούσα να λείπουν τα τοπικιστικά σχόλια. Ο Ξυνόγαλος έχει επαξίως κερδίσει την θέση του σοβαρού σχολιαστού, τον λόγο του διακρίνει ευρυμάθεια και κοσμοπολιτισμός σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε να δημοσιεύονται σχόλιά του στην έγκυρη Wall Street Journal.

Anonymous said...

Ναι αλλά, αφού παραπέμπεις στα σχόλια, πρέπει να διευκρινίσεις αν ο Ξυνόγαλος είναι ο iannis, η yanna ή η maria για να καταλάβουμε την πολιτική του θέση.

Anonymous said...

Γιατί διαγράφονται σχόλια;

Anonymous said...

Χοντρό μπάσιμο Ξυδιότυρου στο Ράμφο

Anonymous said...

ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΚΑΝΕΣ COPY PASTE ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΙΞΕΣ ΣΤΟΝ ΡΑΜΦΟ.
ΝΑ ΣΕ ΕΠΙΠΛΗΞΩ;;;;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
Ο ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ....ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΛΙΑ.

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ
©

Anonymous said...

Δηλαδή αγαπητέ 3:09, Δολιχοκέφαλοι υπάρχουν πολλοί, Ξυδιότυρος όμως ένας?

Anonymous said...

Δολιχοκέφαλος: με μακρύ κρανίο. Συγκεκριμένα το μέγιστο πλάτος του κρανίου είναι λιγότερo από το 80% του μέγιστου μήκους.

Βραχυκέφαλος: με κοντό κρανίο. Συγκεκριμένα το μέγιστο πλάτος του κρανίου είναι μεγαλύτερο από το 80% του μέγιστου μήκους.

Ο Δολιχοκέφαλος είναι ο πιο κοινός τύπος στους Σκανδιναυούς. Επίσης συνδυάζεται με την ευφυία και την εξέλιξη (τα τελευταία δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύουν αλλά έτσι ισχυριζόντουσαν οι Βρετανοί στα τέλη του 19ου αι.). Έχει συνδεθεί με το σωματικό ιδεώδες του Άρειου τύπου και με την αριστοκρατία που ενισχυόταν με την ενδογαμία. Ο σωματικός τύπος της γινόταν αντιληπτός ως σημάδι ανωτερότητας, ως το εξωτερικό σημείο του φρονήματος που την εμψύχωνε.

Για τον μεσοκέφαλο τύπο δεν βρήκα στοιχεία, και υποθέτω -με όλο τον κίνδυνο μιας προσωπικής απόψεως- ότι ίσως να αποτελεί σημείο και δείγμα ισορροπίας, μια και παρατηρείται κυρίως στην λεγόμενη κλασσική εποχή.

Ο βραχυκέφαλος παρουσίαζε μεγάλη θνησιμότητα, σύμφωνα με μελέτες που έγιναν, στην Ευρώπη του 11ου-14ου αι., περίοδος στην οποία είχαν παρατηρηθεί επιδημίες λοιμού, πανώλης κ.α. Κάποιοι επιστήμονες θεωρούν πως εν τέλει η αυξημένη παρουσία του βραχυκεφάλου σήμερα οφείλεται στην πρόοδο της ιατρικής και στην άνοδο του γενικότερου βιοτικού επιπέδου - έτσι και ο βραχυκέφαλος μπόρεσε να επιβιώσει και να αναπαραχθεί. Στην σύγχρονη Ευρώπη παρατηρείται δυσανάλογη αριθμητική αύξηση του βραχυκέφαλου τύπου και μάλιστα πρόσφατη.

ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΟΛΙΓΟΚΕΦΑΛΟΣ ΠΑΡΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΌΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ....

Anonymous said...

Η μοίρα των αξίων, Ξυνόγαλε, είναι να τους ζηλεύουν. Αγνόησε τους κακοήθεις και συνέχισε το έργο σου.

Anonymous said...

η κοντρα βαρσου-ξυνογαλου καλα κρατει

Anonymous said...

Αγαπητέ κύριε 5:03, μα γι' αυτό και αμφιβάλλω ότι κατάγεστε από τα άθλια και βρωμερά προβατόφιλα Ιωάννινα όπως σας κατηγορούν, αλλά αντίθετα είστε Σκανδιναυός άρειος εξ' ου και η λατρεία του Βάρσου στη δολιχοκεφάλα σας.

Anonymous said...

Ουάου! Σούπερ ντουπερ (που θα λεγε σε άπταιστα ελληνικά και η Ελένη Β.) επίθεση του Βάρσου στον Ξυνόγαλο. Αναμένεται απάντηση Ξυνό.

Καλά αυτό μιλάμε δεν υπάρχει! Πεθαίνω για νέα σύρραξη Βαρσου-Ξυνόγαλου

Anonymous said...

η οικογενεια βαρβιτσιωτη συνοψιζει το πολιτικο προβλημα της ελλαδας. πολυ κατωτεροι των περιστασεων, οπως αλλωστε περιπου ολοι.

ΒΑΡΣΟΣ said...

Μπα δεν είμαι εγώ αυτός που βρίζει τον Ξυνόγαλο. Όχι ότι δε γελάω με το χέσιμο που τρώει από άλλους σχολιαστές πάντως....

Anonymous said...

Μετά και τον πανικό του βλακός πρωθυπουργού (για συνταγματική απαγόρευση ...πώλησης δημόσιας γης) και την πλήρη κυβερνητική διάλυση, είναι φανερό πλέον ότι οι εκλογές πλησιάζουν.

Γι' αυτό καλώ όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες έναντι του έθνους αλλά και των επερχομένων γενεών και να ψηφίσουν Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την Νέα Βουλή και να μην επαναλάβουν την χαμερπή τους απόφαση να καταδικάσουν το άξιο αυτό τέκνο της Ελλάδας σε ταπεινωτική ήττα από κάποιον τυχάρπαστο άγνωστο.

Anonymous said...

Αγαπητέ κύριε 5:03, σας συγχαίρω διότι ξεκαθαρίσατε πέραν πάσης αμφιβολίας το θέμα της αναπαραγωγής του αριστοκρατικού είδους σας, των δολιχοκέφαλων, μέσω της διαδικασίας της "ενδογαμίας". Ταυτόχρονα σας ψέγω διότι παραλείψατε να αναφέρετε ότι οι προβατίνες σας δεν αντιδρούν στην διαδικασία αυτή διότι τις έχετε προηγουμένως μεθύσει.

Xenophon Zolotas said...

Kyrie,

I eulogize the archon Ioannes Varvitsiotis, pater of the Ecumenical Morphe of Miltiades Varvitsiotis, for the magic he generated, back in the epoch of 1969, with the genesis of this hellenic Teknon and a cosmic giant.

Miltiadis Varvitsiotis, despite an episode of cacophony in the Demotic Elections of 2009 in the Demos of Glyfada which generated agony and melancholy to many of the Hellenes and which is to be stigmatized, never paused to energize his polymorphous synthetic and analytical idiosyncrasy with a plethora of ideas, dogmas and democratic policies.

This political phenomenon is not characteristic of our epoch. To my thesis, he has the dynamism and programs for therapeutic practices which are a prophylaxis against current chaos and catastrophe.

It is not my idiosyncrasy to be ironic or sarcastic, but my diagnosis would be that hellenic political scene has a plethora of cleptocrats. Between the emphatical hellenic cacodemony of Scylla and Charybdis, stands the political Heracles, Miltiades Varvitsiotis.

I emphasize my eucharistia to you, Kyrie and to the eugenic and generous Varvitsiotis taxonomy.

John Maynard Keynes said...

I say! That was very well put old boy, a brilliant display of mumbo jumbo!

Anonymous said...

My eucharistia to you too, Kyrie

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

Εγω αν είχα κανάλι σαν τον Αλαφούζο,αυτο θα έκανα.Ενα νέο είδος ριάλιτι.Τρυφερόποδες θυγατέρες και υιοί νεοελλήνων θερμοκηπιακών, θα αποστέλλονταν σε μάχιμες ζώνες με μαντήλια hermes γόβες και mont blanc.Ανάκατα όλα τα αρώματα.Παστρουμάς εναντίον προσούτο.Νινα ρίτσι εναντίον αρβύλας και κάλτσας τουαρέγκ,λαπ τοπ εναντίον τελεφούνκεν.
Μετά θα είχα και μια ανταπόκριση απο κανά επαγγελματία ρεπόρτερ της προκοπής.(τιμο Παπαδόπουλο).

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

παστουρμας μωρε

Anonymous said...

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΕΠΕΣ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΛΠ

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΕΙ Η ΠΕΙΝΑ

Ξινός Τραχανάς


Θα χρειαστούμε :
10 κιλά αλεύρι (4 κιλά σταρένιο σκληρό + 4 κιλά σταρένιο μαλακό +2 κιλά σιμιγδάλι ψιλό),
5 κιλά γάλα πρόβειο όχι εμπορίου,
10 κουταλάκια του γλυκού αλάτι,
προζύμι


Θα ξεκινήσουμε με το γάλα που πρέπει να το αφήσουμε σε γυάλινο σκεύος εκτός ψυγείου για 8-13 μέρες να ξινίσει. Κάθε μέρα θα πρέπει να το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Θα δούμε το γάλα να πήζει και να μένει κάτω το νερό. Θα χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε και το νερό για την παρασκευή του τραχανά.

Την 2η μέρα από την ημέρα που θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία του γάλατος θα ετοιμάσουμε και το προζύμι. Σε βαθύ σκεύος ρίχνουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι, ½ φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Την επόμενη μέρα επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 1 φλιτζάνι αλεύρι, ½ φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε. Την τρίτη μέρα προσθέτουμε 1 κουταλάκι αλάτι, 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι, ½ φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για να φουσκώσει. Θα δούμε να δημιουργούνται μικρές φουσκαλίτσες στο ζυμάρι μας. Το μίγμα θα μείνει έτσι 4-5 μέρες. Με αυτό το προζύμι θα αναπιάσουμε τον τραχανά. Προσοχή δεν αφήνουμε το ζυμάρι να το βλέπει ο ήλιος.

Την 7η μέρα αναπλάθουμε το προζύμι με ένα κιλό αλεύρι. Την επόμενη μέρα ζυμώνουμε το γάλα με το προζύμι και το αλεύρι. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μία ζύμη σαν του ψωμιού. Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την άλλη μέρα πάνω σε βαμβακερό τραπεζομάντιλο κόβουμε σε μικρά κομματάκια την ζύμη. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Όταν στεγνώσει η μία πλευρά τους τα γυρίζουμε από την άλλη. Αφού στεγνώσουν κυκλικά το ξανακόβουμε σε μικρότερα κομματάκια. Όταν στεγνώσουν κι αυτά τα βάζουμε σε ένα κόσκινο και τα τρίβουμε για να βγουν από τις τρύπες ψιλός ή χοντρός τραχανάς ανάλογα με το κόσκινο που χρησιμοποιούμε..
Απλώνουμε τον τραχανά να στεγνώσει για 5 μέρες. Προσοχή στο στέγνωμα, ο τραχανάς να σκεπάζεται με τούλι για να μην πάνε μύγες. Το στέγνωμα πρέπει να γίνεται σε μάλλον σκιερό αλλά ευάερο μέρος Πρέπει να στεγνώσει καλά για μην μουχλιάσει. Τον διατηρούμε συνήθως σε πάνινη σακούλα για να παίρνει αέρα. Μπορεί να διατηρηθεί και σε γυάλινο βάζο όχι όμως σε πλαστικό δοχείο γιατί ανάβει.


Ο ξινός τραχανάς είναι ένα θρεπτικό , φθηνό και νόστιμο φαγητό.
Η παρακάτω δοσολογία κοστίζει περίπου 30 ευρώ και δίνει περίπου 150 μερίδες δηλαδή 20 λεπτά ανά μερίδα.

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΒΑΡΣΟ ΣΩΘΗΚΕΣ
ΜΕ 70 ΕΥΡΩ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΕΣΥ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΒΛΗΤΑ....

Anonymous said...

Αγαπητέ κύριε 1:00, θα έσπαγε τα μηχανάκια της AGB το "Βάρσοι εναντίον Καραϊσκων εναντίον Ξυνόγαλων". Έγκλειστοι εκ περιτροπής σε κανονικά σπίτια, ενοικιαζόμενα αυθαίρετα παραπήγματα και αυθαίρετα μαντριά αντίστοιχα. Προτεινόμενος τίτλος "Αστοί, μογγόλοι και βουκόλοι". Διάλογοι μέχρι εξαντλήσεως, μπουνίδια μέχρι ρήξη σπλήνας. Όλη η διαφήμιση εκεί θα έπεφτε. Στο ρόλο του moderator φυσικά ο Βαψ. Βέβαια αν ψήφιζε ο κόσμος μάλλον δε θα κέρδιζε ο Βάρσος, αλλά χάριν τηλεθέασης δε γίνεται να απορριφθούν τα SMS.

Anonymous said...

Ξυνόγαλε είσαι μέλος τους?

ΒΑΡΣΟΣ said...

Ώστε Βέφα Αλεξιάδου ο Ξυνόγαλος; Σα να είχε δίκιο η κοπέλα που σχολίασε ότι έχει χαλάσει κι αυτός. Τί να πει κανείς.. Όλο εκπλήξεις είναι ο μπλογκικός βουκώλος...

ΥΓ Το ορθογραφικό λάθος στην τελευταία λέξη έγινε επιτηδες Καραίσκο. Μην αρχίσεις τις διορθώσεις τώρα..

Anonymous said...

ΓΡΑΦΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΠΑΓΟΥΡΙΣΤΑΣ ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

Στα χωριά της ορεινής Ελλάδας, όπου παλαιότερα δεν έφτανε το κράτος, οι άνθρωποι είχαν καθιερώσει την προσωπική εργασία: μαζεύονταν με σκαπάνια και άνοιγαν από κοινού δρόμους και μονοπάτια, κατασκεύαζαν βρύσες, βοηθούσαν ο ένας τον άλλο να χτίσει το σπίτι του.


ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ Κ.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ
ΤΠΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 19 ΑΙΩΝΑ

ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΨΗΛΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΟΣ.

ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟΝ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΥΜΠΑΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΩΦΥΛΑΚΩΝ ΕΚΒΙΑΖΟΤΑΝ ΜΟΝΙΜΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1911 ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΝΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ .

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΕ.
Η ΟΜΗΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΤΟ ΦΑΥΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΟΙ ΠΑΓΟΥΡΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΝΙΟΝΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΟΥΡΑΔΕΣ.

ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ,ΣΑΝΤΙΝΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ GOLDEN BOY,ΤΟΥ ΛΗΣΤΑΡΧΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΩΝ 13000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ,ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ Η ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ...ΞΥΠΝΙΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ...ΑΘΩΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΛΑΞ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,ΥΠΑΡΚΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ,ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΛΩΠΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ.

ΟΙ ΠΑΓΟΥΡΙΣΤΑΣ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ.
Η ΛΙΜΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟ0ΣΜΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΑΛΛΑ Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΒΙΑΡΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ 2 ΜΥΤΙΕΣ ΚΟΚΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ.

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ,ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ,ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ....

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ
©

Anonymous said...

"ΑΛΛΑ Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΟΥΡΑΔΩΝ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΑΧΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ."

Anonymous said...

Κουίζ?

Ποιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει την πιο οφθαλμοφανώς κουτοπόνηρη, εκνευριστική και συμφεροντολογική φάτσα?

Καταλαβαίνω ότι στο μυαλό όλων σας η πρώτη σκέψη-απάντηση στο παραπάνω αγωνιώδες ερώτημα είναι ποιός από τα 156 πασοκικά κοινοβουλευτικά παράσιτα ΔΕΝ έχει αυτά τα χαρακτηριστικά...

Αλλά υπάρχει μια φάτσα που είναι τόσο εξόφθαλμα και εκνευριστικά κουτοπόνηρη και προσβλητική για την νοημοσύνη μου που μου' ρχεται να σπάω την τηλεόραση όποτε τον βλέπω.

ΥΓ. Για όσους γνωρίζουν εξ' όψεως τον (και τηλεοπτική περσόνα) Καραϊσκο: Δεν είναι ο Καραϊσκος.

Anonymous said...

Βαψ για σένα


Αποκλειστικό (ΜΑΪΜΟΥ) Παπαγιάννη για ΧΥΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΟ από το blog antixyta.blogspot.com όπως γράφει και η κόπια που έχει αναρτήσει ο Μπριγιαντίνης - φαίνεται καθαρά στη δεύτερη σελίδα σε μεγαλύτερη ανάλυση



Μπετογιάννης, από το μπετόστοκος

Anonymous said...

@4:58: (με σειρά πιθανότητας επιτυχίας, τρείς προσπάθειες)

1): Κώστας Γείτονας

2): Νάσος Αλευράς

3) Γιάννης Βούρος

Anonymous said...

Δοκιμάζω και εγώ την τύχη μου:

1. Πρωτόπαππας

2. Ρέππας

3. Π"κων/νου

Anonymous said...

and the oscar goes με σταλινικό ποσοστό στην βδελυρότερη πράσινη φυσιογνωμία


Μπράβο στον 8:26

Anonymous said...

Η εταιρία

και

το blog του Ξυδιότυρου


Το ότι το blog κανιβαλίζει την εταιρία.... Ξυδιότυρος είναι αυτός...μη περιμένετε πολλά

Anonymous said...

9:34 ευχαριστώ γιά το αγαλματίδιο. Νομίζω ότι κατάλαβα το πνεύμα της ερώτησής σου που ήταν η αποτίμηση της αντιπάθειας σε απόλυτες τιμές.

Η αντιπάθεια στο δικό μου σύστημα αξιολόγησης δεν έχει απόλυτη τιμή αλλά είναι ευθέως ανάλογη του ποσοστού εξουσίας που νέμεται ο κάτοχός της, συνεπώς ο Οβελίξ Πρωτόπαππας κατατάσσεται αρκετά χαμηλά. Τα πρωτεία καταλαμβάνουν η πρωθυπουργάρα μας, οι Π"κων/νου, Ραγκούσης, Παμπούκης κ Σια, περιπτώσεις απελπιστικά κατώτερες των προσδοκιών που απορρέουν από τις θέσεις που κατέχουν. Θα μου πεις βέβαια, και θα έχεις δίκιο, ότι αυτό ισχύει γιά το σύνολο του πολιτικού προσωπικού, ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα αν θες (άνευ αξίας) του αγέρωχου λαού μας.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

http://www.helector.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=71%3Akeratea&catid=2%3Anews&Itemid=9&lang=el

Να μπεί εδω και να το σχολιάσει το θέμα ο 7:39....

Anonymous said...

Διαψεύδει με οργή, λέει, τις φήμες για εκλογές ο Παπα(ρο)κωνσταντίνου.

Μα είναι φώς φανάρι πλέον ότι δεν υπάρχει καμία ψυχική και ουσιαστική ταύτιση με την ασκούμενη πολιτική από τη συντριπτική πλειοψηφία των πασόκων.

Για να μην επαναλάβουμε την γνωστή πλέον διαπίστωση ότι και εντός κυβέρνησης δυο-τρείς πιστεύουν στις έξωθεν υποδεικνυόμενες μεταρρυθμίσεις και οι υπόλοιποι ποιούν την νήσσαν.

Ήδη είδαμε τί γίνεται με την τρόικα όπου έπεσε φίμωτρο εν είδει αφρικανικής μπανανίας.

Το πιό απελπιστικό και ανησυχητικό, όμως, είναι η υπαναχώρηση στο αθλιέστερη κοινωνική τάξη που υπάρχει από καταβολής της ανθρωπότητας: τα παράσιτα που ονομάζονται "έλληνες δικηγόροι".

Maria Es. said...

Ένα από τα πολλά προβλήματα των ανδρών (ελλήνων κυρίως) είναι ότι δεν ξέρουν να μαγειρεύουν. Θέλω να πω πόσο η γνώση της μαγειρικής αναβαθμίζει το ειδικό βάρος ενός άνδρα σε μια γυναίκα. Ο "Ξυνόγαλος" ανέβηκε πολύ στην εκτίμησή μου με το ενδιαφέρον του και τις γνώσεις για την μαγειρική και να διευκρινίσω ότι δεν αστειεύομαι. Είχα προσέξει ότι είχε ξαναδείξει σε άλλο πιο παλιό σχόλιο βαθιές γνώσεις γαστρονομίας και μαγειρικής. Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ από μένα με κάθε ειλικρίνια.

Anonymous said...

OI 3000...MOUMPARAK KAI MPEN ALI ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

• Το 2010 οι 300 της Βουλής θα μοιράστηκαν το ποσό των 42,5 εκατ. ευρώ
• Ο µέσος όρος των μηνιαίων βουλευτικών αποδοχών ανέρχεται σε 10.000 ευρώ
• Το 50%...
φορολογείται αυτοτελώς και το υπόλοιπο προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήµατα
• 35 εκατ. ευρώ µοιραστηκανν µέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαµες θυγατέρες θανόντων βουλευτών
• 4,3 εκατ. ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών
• Για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται 4 χρόνια
• Όσοι έχουν πρωτοεκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα....

55 τους χρόνια
• Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη. (Αναπάντητο παρέμεινε και το ερώτημα για το πόσοι βουλευτές λαμβάνουν βουλευτική σύνταξη και πόσοι από αυτούς παραμένουν βουλευτές, εισπράττοντας ταυτόχρονα και τη βουλευτική αποζημίωση. «Ούτε ξέρω ούτε θέλω να ξέρω», μου είπε σχετικά ο γενικός γραμματέας).


Παροχές

• Κινητό τηλέφωνο (μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως).
• 8 σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ).
• Αυτοκίνητο (το μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ).
• Δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως).
• Γραφείο εκτός Βουλής και γραφική ύλη, ταχυδρομική ατέλεια, ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα, καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής για το νομό τους, εφόσον αυτός απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
• Δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλότοκων από τις τράπεζες.
• Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.

Στους πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους πρώην προέδρους της Βουλής παραχωρούνται γραφεία μέσα στο Κοινοβούλιο, ακόµη και στην περίπτωση που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές, όπως είναι η περίπτωση του Kώστα Σημίτη. Τον πιο ευρύχωρο και ηλιόλουστo χώρο στoν δεύτερο όροφο, με εξαιρετική θέα στον Εθνικό Κήπο, εξασφάλισε πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής.

.

Anonymous said...

ΟΙ 3000 ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΚΑΙ ΜΠΕΝ ΑΛΙ ....ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Συνταξιούχοι βουλευτές

Είναι οι μοναδικοί Ελληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούν ή ασκούσαν, εφόσον δεν εργάζονται στo δημόσιο, ή και τρίτη στην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχοι ή πρώην νομάρχες (χορηγίες).

Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στoυς συνταξιούχους βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ. ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά, λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές (έχουν πάρει ήδη το 25%, ενώ το υπόλοιπο 75% θα καταβληθεί το Μάιοτου 2011), όταν οι τελευταίοι αύξησαν τους μισθούς τους κατά περίπου 80%. Αποτελεί πάγια μέθοδο η διεκδίκηση εκ μέρους των συνταξιούχων βουλευτών των αυξήσεων που λαμβάνουν οι ανώτεροι δικαστικοί, οι οποίες μετά την τελική δικαίωσή τους επεκτείνονται και στους εν ενεργεία βουλευτές.



Υπάλληλοι της Βουλής

• 1.340 άτομα μόνιμο προσωπικό της Βουλής.
• 1.200 αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών.
• Συνολική μισθοδοσία: 106 εκατ. ευρώ. Παίρνουν 2 επιπλέον μισθούς, που τελευταία ενσωματώθηκαν με τη μορφή επιδόματος στη βασική αποζημίωση.
• Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
• Εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ -ΕΤ ΑΜ ακόμα και όσοι θα προσληφθούν από το 2011 και μετά.
• Συνταξιοδοτούνται έπειτα από 28,5 χρόνια υπηρεσίας και λαμβάνουν από το ταμείο αρωγής υπαλλήλων της Βουλής (ΤΑΥΒ) ένα εφάπαξ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (100.000 -150.000 ευρώ ο καθένας).
Το ΤΑΥΒ καρπώνεται την εκμίσθωση των κυλικείων, του εστιατορίου και των φιλοξενούμενων υπηρεσιών (Εθνική Τράπεζα κ.ο.κ.), ενώ έχει και τα δικαιώματα της ανακύκλωσης του χαρτιού.

Επίσης, από τη Βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο πού υπηρετούν), ενώ καταβάλλεται και μηναίο επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο.

Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική συναίνεση. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών, ενώ ως υπάλληλοι έχουν προσληφθεί ακόμη και πρώην πολιτικοί, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Μαυρομάτης.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στην εργασία τους, διότι, αν έρχονταν όλοι, θα δημιουργείτο το αδιαχώρητο. Περιμένοντας στον προθάλαμο του γ.γ., είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω προσωπικά πως δεν φτάνουν οι καρέκλες. Μόλις έβγαινε κάποιος για τσιγάρο, αμέσως τη θέση του, πάντα πίσω από μια οθόνη κομπιούτερ ακινητοποιημένη στο Facebook, καταλάμβανε ένας άλλος.

Anonymous said...

ΟΙ 3000 ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΚΑΙ ΜΠΕΝ ΑΛΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ



Διαπιστευμένοι συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής

• Στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο προς τη μεριά του Εθνικού Κήπου (επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, δημιουργείται κι άλλος σε κτίριο που παραχώρησε στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα).
• Γυμνάζονται στο άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο (διαθέτει μέχρι και χαμάμ ) με εννέα γυμναστές (Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων), μαζί με τους βουλευτές, τους επιστημονικούς τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της Βουλής.
• Προσωπικός χώρος στάθμευσης στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής.
• Δωρεάν καινούργιος προσωπικός φορητός υπολογιστής σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Όταν δημιουργήθηκε σάλος με τη δημοσιοποίηση των προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής, οι τελευταίοι τα έβαλαν με τους πάνω από 70 δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ:

«Αξιότιμε Πρόεδρε, αυτά τα λιοντάρια δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους δωρίσατε δημόσια περιουσία, χαρίζοντάς τους προσωπικό φρουρούμενο χώρο στάθμευσης, δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους χαρίσατε προσωπικά λάπτοπ, με χρήματα του σκληρά δοκιμαζόμενου από τα οικονομικά μέτρα Έλληνα φορολογούμενου», γράφει σε ανοικτή επιστολή προς τον Φίλιππο Πετσάλνικο ο συνδυασμός «Εργαζόμενοι εν δράσει».


Τηλεοπτικός σταθμός

• Συνολικό προσωπικό περίπου 100 άτομα.
• Κόστος για το 2010 6 εκατ. Ευρώ
• Τηλεθέασή 0,3%.

Αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα πόσοι από τους δημοσιογράφους που απασχολεί ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής καλύπτουν ταυτόχρονα τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για λογαριασμό άλλων ΜΜΕ.



Ατιµωρησία

• Αν ένας βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα, παρακρατείται υποχρεωτικά για κάθε απουσία το 1/30 της μηνιαίας αποζημίωσής του. Στην πράξη όμως, ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται και ψηφίζονται σε άδεια έδρανα, ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί από κανένα βουλευτή. « Δεν έχουν γίνει υπερβάσεις στις απουσίες», με διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο γενικός γραμματέας.
• Δεν γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος στο «πόθεν έσχες» και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών, ενώ οι μετοχές, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να ελεχθούν διότι είναι ανώνυμες.
• Τα αδικήματα των υπουργών παραγράφονται με διαδικασίες εξπρές

Οι βουλευτές παραμένουν ατιμώρητοι για όλα τα αστικά και ποινικά αδικήματα που διαπράττουν, επικαλούμενοι την ασυλία τους. Ενδεικτικό είναι ότι πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό οδηγήθηκε τελικά ο ίδιος στη φυλακή έπειτα από αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής, ο οποίος, λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε.

Η παραβίαση του συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μνημόνιο στήριξης ψηφίστηκε ως νομοσχέδιο, που απαιτεί 151 βουλευτές, και όχι ως διεθνής σύμβαση, που απαιτεί 180. Και ακόμη πιo χαρακτηριστικό πως την επομένη της ψήφισής του ψηφίστηκε τροπολογία - προσθήκη, βάσει της οποίας οι συμβάσεις δανεισμού ισχύουν από τη στιγμή της υπογραφής τους, χωρίς την προϋπόθεση της κύρωσής τους από το Κοινοβούλιο, ενώ το σύνταγμα προβλέπει πως καμία προσθήκη ή τροπολογία δεν εισάγεται για συζήτηση αν δεν σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται.

Anonymous said...

Αγαπητέ κύριε 12.10, χαμπάρι δεν πήρατε. Αλλά αφού σας τρώει τόσο ο Καραϊσκος σας, πηγαίνετε στο άλλο μπλογκ να πάρετε απάντηση.

Anonymous said...

Έντονα τσιμπήματα τεράστιας διασκέδασης προσέφερε με τον γνωστό απλόχερο τρόπο της στο τηλεοπτικό κοινό η παρτεναίρ του Γιάννη Παπαγιάννη, η δημοσιογράφος (και απόφοιτος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου) Τάνια Ιακωβίδου. Αποφάσισε να καταπιαστεί με τις ΜΚΟ η Τάνια, με σπαρταριστά ομολογουμένως αποτελέσματα, αφού, ως γνωστόν το αρκτικόλεξο ΜΚΟ είναι ελληνικό και σημαίνει "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις". Αλλά όχι. Η διαπρεπής Τάνια φαίνεται να έχει άλλη γνώμη για το θέμα. Έτσι, σε όλα τα σχετικά ρεπορτάζ της στο αγαπημένο μας κανάλι EXTRA3 έκανε σπικάζ (με πάθος και καταγγελτικό οίστρο) μιλώντας συνεχώς για Μη Κυ Όου (Όου!), λες και το Ο δεν είναι το αρχικό γράμμα ελληνικής λέξης και δεν προφέρεται Ο, αλλά είναι αγγλικό και προφέρεται Όου. Μη Κυ Όου λοιπόν από την μεγάλη Τάνια Ιακωβίδου. Η μαλακία συνεχίζεται. Και εις ανώτερα.

Anonymous said...

Τελικά ο Καραϊσκος είναι δικηγόρος ή υπεύθυνος στο γραφείο τύπου του Μπόμπολα;

Anonymous said...

Αύριο, και παρά την κακοκαιρία, αναμένεται ρεκόρ πωλήσεων από την Real News, αυτήν την σπουδαία εφημερίδα. Και τούτο, γιατί έχει προσφορά το τέταρτο CD από τα "μεγάλα χασάπικα". Δεν πρόκειται να χάσει κανένας φιλότιμος και απαιτητικός αναγνώστης μια τέτοια εξαιρετική όσο και σπάνια προσφορά.

Anonymous said...

Αγαπητέ κύριε 5:33, ο Καραϊσκος είναι ο Κώνστας των blogs. Need I elaborate further?

Anonymous said...

Μια που το ανέφερε ο 6.17, ο έγκυρος Χρήστος Κώνστας δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι σύντομα στην Ελλάδα θα γίνουν πολύ μεγάλα και πολύ ευχάριστα πράγματα. 'Το αισθάνομαι, το μυρίζω, το νιώθω' λέει με έμφαση ο δημοσιογράφος. Αρκεί βέβαια να γίνει το σωστό, όπως συμπληρώνει πάντα , ολοκληρώνοντας τις αισιόδοξες προβλέψεις.

Anonymous said...

Επιβεβαιώνοντας το ρητό "Ο έρως χρόνια δεν κοιτά" ο Πάνος Σόμπολος έρχεται... εις γάμου κοινωνία. Η συνάδελφος της Απογευματινής Αγγελική Χειλάκη είναι η εκλεκτή της καρδιάς του προέδρου της ΕΣΗΕΑ. Ευχόμαστε τα καλύτερα!

Anonymous said...

Ίσως η Τάνια Ιακωβίδου δεν έχει κατάλληλο λεξικό και γι αυτό έχει πρόβλημα στη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Μια καλή πρόταση όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, είναι το λεξικό (και όχι μόνο) ενός εξαίρετου γλωσσολόγου μας το οποίο αν και δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο και άρα δεν μπορεί να το αγοράσει η Τάνια, μπορεί όμως να το παραλάβει από τον ίδιο τον γλωσσολόγο και μάλιστα δωρεάν.


http://www.youtube.com/watch?v=-G7eDjJrVk4

Anonymous said...

8:49, πράγματι εξαιρετικά ευχάριστα τα νέα.

Την κυρία δεν την γνωρίζω, αλλά αφού λέγεται και Χειλάκη, σίγουρα με τον έρωτα αυτόν θα γελάσει λιγάκι το χειλάκι του συνήθως θλιμμένου Πάνου.

Anonymous said...

Χρειαζόταν ο έρωτας στον Πάνο Σόμπολο γιατί σχετικά πρόσφατα είχε χάσει τη σύζυγό του. Ως γνωστόν, αν έχεις μάθει στον γάμο δεν μπορείς μετά χωρίς σύζυγο. Ειδικά αν είσαι και λιγάκι κακομοίρης όπως ο κ. Σόμπολος.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=hQiaQwGhEdM

Anonymous said...

Καλώς να παντρευτεί ο Σόμπολος. Ποιος μπορεί να πει όχι. Το μόνο θέμα είναι μήπως σχετικά γρήγορα μετά τον γάμο έχουμε καμιά κηδεία. Γιατί είναι και μεγαλούτσικος ο Σόμπολος.
Μήπως η ευαίσθητη καρδιά του μετά την τελετή του γάμου δεν αντέξει την τόση χαρά;;;

Anonymous said...

Και εγώ άκουσα ότι παντρεύεται ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Άκουσα όμως ότι δεν παντρεύεται αυτήν που λέτε αλλά την Ελένη Βαρβιτσιώτη που είναι και κόρη της παντρειάς. Ο Πάνος θα απευθύνεται στον πεθερό του τον Μπάρμπι αποκαλώντας τον Πατέρα.

Anonymous said...

9:01 και γιατί δε πάει στη Νικολούλη να (του) τη βρεί?

Anonymous said...

Αυτή η χελάκη η σύζυγος του σόμπολου έχει σχέση με τον αιμίλιο χελάκη, ξέρετε αυτόν που έλεγε το σήκωσέτο

Anonymous said...

βαρεσήμαντο διάγγελμα χίου τώρα

Anonymous said...

Πολύ δυνατό το αστείο του 10:15.

Anonymous said...

(του πρώτου 10:15 εννοώ)

Anonymous said...

και του 10:14 όμως δεν πάει πίσω..

Anonymous said...

http://www.fimes.gr/2009/09/panelistas-giannis/

http://www.fimes.gr/2009/09/dimosiografos-pornografia/

Anonymous said...

Σε αρκετά καλή φόρμα ο Στέφανος Χίος απόψε.

Αυτό το κρύο βροχερό βράδι μας ζεσταίνει με τον πύρινο λόγο του.

Anonymous said...

βαψ εχεις τυψεις για το δραμα ενός από τα "θύματά σου"?

Anonymous said...

"Σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν παρών" είπε στις δηλώσεις του ο σαπιοκοιλιάς πρόεδρος του ΟΣΦΠ Μαρινάκης. Κοτζάμ άντρας και να ασχολείται μέρα και νύχτα με ανθρώπους με κοντά παντελόνια και τριχωτά πόδια.

Anonymous said...

"Moshood Kashimawo Olawale Abiola (August 24, 1937 – July 7, 1998), often referred to as M. K. O. Abiola, was a popular Nigerian Yoruba businessman, publisher, politician and aristocrat of the Egba clan. He ran for the presidency in 1993, and won, but remained President-Elect till his death, as he was denied his mandate when the election results were annulled by the preceding military president Ibrahim Babangida..."

Αυτά τα ολίγα γιά τους φθονερούς τύπους που λοιδωρούν την Τάνια, λατρεμένη playmate του δολιχομπριγιαντοκέφαλου. Φτου σας!

Anonymous said...

Αγαπητέ 5:39 έριξα μια ματιά και είδα ότι εγώ έχω όλα τα τραγούδια που προσφέρει αύριο στα μεγάλα χασάπικα η εφημερίδα του Χ΄νικολάου. Θα την αγοράσω όμως για να πάρω το cd ώστε να τα έχω όλα μαζί και μάλιστα με την στάμπα της real news. Ίσως με την στάμπα αυτή να έχουν και διαφορετικό, πιο ποιοτικό άκουσμα.

Anonymous said...

Παιδιά, όποιος αγοράσει αύριο την Real News μήπως θα μπορούσε να μου δανείσει το CD με τα μεγάλα χασάπικα επειδή διανύω περίοδο ισχνών αγελάδων οικονομικώς; Θέλω να τα μετατρέψω σε mp3 γιά να τα ακούω στο ipod στο ποδήλατο. Ευχαριστώ.

V. said...

Καλά, δεν υπάρχει θέμα. Θα την πάρουμε αύριο την Real News. Και για το CD με τα "Μεγάλα Χασάπικα", αλλά και για το περιεχόμενο, έτσι;

Εντάξει, τα μεγάλα χασάπικα είναι ένα θέμα, αλλά θα ήθελα να ενημερώσω ότι κάποιος χριστιανός, κάποιος καλός Έλληνας, είχε την έμπνευση να ανεβάσει (ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ) το "Πορτραίτο" του ξανθού βαψομαλλιά Τάκη Τσώνη. Τόσα χρόνια το αναζητούσαμε.

http://www.youtube.com/watch?v=S1-pYiLyo6g

Ίκαρε, σ' ευχαριστούμε.

Anonymous said...

Τί βρήκες στο You Tube ρε Βαψ τώρα; Τί ύμνο ξετρύπωσες; Εύγε

Anonymous said...

Τώρα που όπως δείχνει η Καθημερινή (ή μήπως η Real News?) ο Γιωργάκης ήξερε από πριν την οικονομική κατάσταση και μαγείρευε την είσοδο του ΔΝΤ ενώ έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν, θα νιώσουν ντροπιασμένοι και όλοι αυτοί οι ποδηλάτες new age οπαδοί του που το μόνο που λένε για τον Γιωργάκη είναι ότι πρόκειται για έναν απόλυτα ειλικρινή άνθρωπο μέχρι και σημείου βλακείας. Λένε μάλιστα ότι ακόμη και όταν κάποιος τον ξεπερνάει στο ποδήλατο,κάτι στο οποίο τόσα έχει επενδύσει ο Γιωρ΄γάκης, αυτός είναι τόσο ειλικρινής και φιλαλήθης που το παραδέχεται ιπποτικά.

Anonymous said...

1.09 βασιλάκης γερασίμου

Anonymous said...

Ντροπή και αίσχος στην Καθημερινή (ή στην Real News) που διαδίζουν αυτά τα ψεύδη. Ο ΓΑΠ είναι ένας απόλυτα ειλικρινής άνθρωπος, πιστός σύζυγος, αφοσιωμένος οικογενειάρχης και σφοδρός σπόρτσμαν (με την βρετανική έννοια του όρου). Βαθειά επηρρεασμένος από σκέψη του Καντ που πίστευε ότι ακόμα και τα αθώα, "άσπρα" ψεύδη υποβιβάζουν τον άνθρωπο σε σκύβαλο, δεν θα διενοείτο να αποκρύψει την αλήθεια ακόμα και από τον βιαστή που λάθρα μπήκε στο σπίτι του και τον ρωτάει αν η κόρη του (που είναι στο δωμάτιό της) είναι εντός. Γιά τέτοια ειλικρίνια μιλάμε. Απόλυτη. Αδαμάντινη. Γρανιτένια.

Anonymous said...

Για άλλη μια φορά ο Νίκος δεν μας απογοητεύει. Κήπος γιομάτος συντακτικά μαργαριτάρια τα πονήματά του.

Για όποιον καταφέρει και ξεπεράσει το αδύνατο αυτό του σημείο δεν έχει παρά να συμφωνήσει με το σημερινό του άρθρο.

V. said...

Ήθελα να μοιραστώ με τους φίλους αυτής της έντιμης ενημερωτικής προσπάθειας που καταβάλλει ετούτο το ιστολόγιο δύο κρίσιμα, κατά τη γνώμη μου, search keywords που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου κάποιοι ανανγώστες να οδηγηθούν σε ετούτες τις σελίδες.

1. άσπρη τρίχα σε αρχίδι
2. πως να πεισω τον μπαμπα μου να μου κανει facebook?

Η ηθική δικαίωση του ιστολόγου...

Σούφρας said...

Ενας μαιτρ του σαρκασμού του βεληνεκούς σου είναι αδύνατον να μην είναι και μαιτρ του αυτοσαρκασμού, εύγε Βαψ (εγώ πάντως το ιστολόγιο το βρήκα γκουγκλάροντας "κρέμες αποτρίχωσης"...).

Anonymous said...

Αχ Νίκο, αχ Νίκο. Δεν πειράζει όμως, Θα έρθουν καλύτερες μέρες, εξ άλλου οι αγωνιστές σαν εσένα δεν το βάζουν κάτω έτσι εύκολα...

Anonymous said...

Δηλαδή δεν απέδωσαν τα Μεγάλα Χασάπικα?

Anonymous said...

Τι κοινό έχουν ο Τσοχατζόπουλος και οι 300 λαθρομετανάστες;- Μένουν σε διατηρητέο με έξοδα του ελληνικού δημοσίου!!!

Anonymous said...

Ποιος τον ακούει απόψε και αύριο τον Νίκο. Με κυκλοφορία πάλι γύρω στο 80άρι (και άρα για μια ακόμη Κυριακή σταθερά κάτω από τον στόχο των 100 και πάνω), ο Νίκος θα κοκκινίζει, θα γουρλώνει τα μάτια, θα ανοίγει τα ρουθούνια και όλα τα σχετικά. Κρίμα που για μια ακόμα εβδομάδα δεν βοήθησαν τα "Μεγάλα Χασάπικα".

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

Βαψιμο τρίχας αρχιδιών, προσφέρεται πουθενά σαν υπηρεσία;;
Kαι οι ασπρες τρίχες στο στήθος είναι σιχαμερές
Ο βάρσος έχει τέτοιες...
Εχει δίκιο ο ξυνόγαλος

V. said...

Ο γιος του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Πανούλης, συγκλονίστηκε από τα επεισόδια του αγώνα του Σαββάτου, καταπώς μας ενημέρωσε από ραδιοφώνου ο γλυκός του πατέρας. Το παιδί αυτό πρέπει να έχει χαλυβδωθεί με μεγάλη ωριμότητα! Και πώς να γίνει αλλιώς, με τέτοιον πατέρα... "Πατέρα, μετά από αυτά τα επεισόδια, πρέπει να συζητήσουμε και να ξαναδούμε το θέμα της επισκέψεώς μας στα γήπεδα. Είμαι της γνώμης ότι δεν θα πρέπει να τα ξαναεπισκεφτούμε", δήλωσε, έμπλεως σοβαρότητας, ο μικρός Πανούλης. Και όλα αυτά από ένα 15χρονο παιδί. Πόση σωφροσύνη... Τί παιδί!.. Ο Νίκος φαίνεται ότι το έχει μάθει να φορά υφασμάτινο παντελόνι με τσάκιση - κυριολεκτικώς και μεταφορικώς...

Anonymous said...

O Καντάφι αποδεικνύεται σκληρός παίκτης. Καμιά σχέση με τον Αιγύπτιο συνάδελφό του. Χτυπάει στο ψαχνό και δεν καταλαβαίνει Χριστό.

Anonymous said...

Βαψ, ο Νίκος αυτό με τον γιό το είπε πριν το "να μην ξεχάσω ότι σήμερα είναι μαζί μας και μας υποστηρίζει το RONAL. Για το μπούκωμα και την καταρροή κάθε αιτιολογίας, όπως κρυολόγημα, συνάχι, ρινίτιδα εποχιακή ή χρόνια, το Ronal αποτελεί τη λύση. Δρά άμεσα από τα πρώτα 3 λεπτά και αποτελεσματικά, προσφέροντας ανακούφιση που διαρκεί για πολλές ώρες. Εξασφαλίζει έναν ήρεμο ύπνο. Δεν ερεθίζει τη ρινική βλεννογόνο. Με ειδική δοσoμετρική αντλία ψεκασμού για ακριβή δόση" ή μετά;

Anonymous said...

Και το 'στου Μπελαμή του ουζερί' χασάπικο είναι? Δεν το είχα συνειδητοποιήσει.
Ευτυχώς που το δίνει η Real News την επόμενη Κυριακή. Άντε, να έχουμε και κάτι να μας κρατάει σε εγρήγορση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Anonymous said...

Πήρα από πίσω (στον δρόμο εννοώ) τον μεγάλο μας ηθοποιό Στέφανο Ληναίο στην Πατησίων προς Στουρνάρη, στο ύψος της Ομονοίας. Σκοπός μου, να τον φωτογραφίσω εν κινήσει.Τελικά δεν τα κατάφερα. Πολύ γρήγορος στο περπάτημα (όπως και στην σκέψη άλλωστε) ο Στέφανος. Πρόσεξα όμως ότι στο παρακείμενο θέατρό του παίζει (για τριακοστή φορά νομίζω) το έργο "Δεν Πληρώνω, Δεν πληρώνω". Κάθε σκέψη ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει το ρεύμα που έχει δημιουργήσει το γνωστό "τζαμπατζίδικο" κίνημα κρίνεται ως υπερβολική και αβάσιμη.

Anonymous said...

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ;;;

Anonymous said...

Στην Τρίπολη της Αρκαδίας θα ήταν πιο ταιριαστά.

Anonymous said...

Αν η Έλεν Μπάρμπι βρεθεί απόψε στη Λιβύη, εκεί που το πράγμα δαγκώνει και δεν είναι σαν την Αίγυπτο, θα φάω το καπέλο μου (ή μάλλον τις καραμέλες μου). Θα τσεκάρω πάντως τις ειδήσεις του Σκάι για να δω εάν πράγματι "το λέει η περδικούλα της" (όπως έλεγαν και παλαιά κάποιοι). Ελένη, εάν είσαι στην Τρίπολη, ένα πράγμα να σου ευχηθούμε: KOYRAGIO!

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ said...

Έλα μωρέ τώρα... Θα σκοτωθούν καμμια 300αριά λίβυοι χρήστες του Facebook (αυτό πραγματικά δεν ξέρω αν είναι κατ' ανάγκη κακό - 300 βλάκες λιγότεροι στον κόσμο δεν είναι και λίγο) και θα πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Πιστεύω ότι αν η μελαμψή έκδοση του Ανδρέα Παπανδρέου, ο συνταγματάρχης Καντάφι δηλαδή, βγεί πάλι καμμια βόλτα στους δρόμους της Τρίπολης με το αμερικάνικο κάμπριο αυτοκίνητό του και πετάξει δολλάρια στα ανήσυχα βεδουϊνικά πλήθη, βγάζοντας επίσης και καναν αντιαμερικανικό δεκάρικο και δίνοντας καμμιά υπόσχεση περισσότερης "ελευθερίας", θα ηρεμήσουν όλοι και θα πάνε στην τέντα τους για ύπνο. Έπιανε και παλιότερα το κόλπο. Το ίδιο έκανε κι ο Ανδρέας με τις αυξήσεις στο Δημόσιο και τους δεκάρικους από τα μπαλκόνια. Ο Καντάφι ξέρει την ψυχολογία τους όπως κι ο Ανδρέας ήξερε τη δική μας. Δε χάνει εύκολα. Το θεωρώ πιο δύσκολο να πέσει από τον Μουμπάρακ ή τον Μπεν Άλι.

Όπως θα συνέβαινε κι εδώ άλλωστε, αν ο Τζέφρυ έβγαινε με το ποδήλατο στους δρόμους και πετούσε Ευρώ στον εξίσου αξιόλογο με τους Λίβυους λαό των Ελλήνων.

Φαντάζομαι ότι όλοι θα πήγαιναν στο αυθαίρετό τους, θα ξεχνούσαν διαφθορά και διάφορα άλλα τέτοια βαρετά και ηθικοπλαστικά και θα συνέχιζαν τη ζωή τους όπως και στην προ ΔΝΤ εποχή, με Καγιέν, πίστες, ξιπασιά, αχαλίνωτη φιγούρα και άλλα ωραία.

Έχει μπει όλος ο πλανήτης στο τριπάκι του politically correct, της απανταχού "ελευθερίας" και "δημοκρατίας". Οι μεν δυτικοί κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια πιστεύοντας ότι η δημοκρατία είναι δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, οι δε κάφροι νομίζουν ότι είναι δυτικοί και ικανοί για δημοκρατικό πολίτευμα.

Το πόσο ικανοί είναι, φάνηκε στην Τυνησία με την πτώση του Μπεν Άλι. Έχει τιγκάρει η Ιταλία σε πρόσφυγες γιατί σκοτώνονται οι κάφροι μεταξύ τους. Όπως συνέβη παλιότερα και με τα απελευθερωτικά τους κινήματα. Αφού όλοι απελευθερώθηκαν, μετά έτρεχαν ποιος θα πρωτοπάει να ζήσει στη χώρα του παλιού τους αφεντικού-αποικιοκράτη.

Ελλάς-Λιβύη-Συμμαχία. Ότι και να κάνετε κουτόφραγκοι, θα γίνουμε κι εμείς Τζαμαχιρία. Έχουμε βάλει μπρος για εκεί και δεν μας σταματάει τίποτα.

Anonymous said...

Φίλε, η ανάλυσή σου δεν στερείται κάποιου βάθους, κάποιας τεκμηρίωσης, αλλά πάσχει κατά το ότι είναι στηριγμένη σε παλιά υλικά.

Το facebook δεν το ξέρουν καλά οι δικτάτορες και έτσι έχουν υποτιμήσει τη σημασία του. Το facebook σήμερα μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω! Με το facebook και οι πρώην αδύναμοι έχουν πια δύναμη. Δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα!

Anonymous said...

Γιούπιιιι!!!

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ said...

7:02, κάτι ξέχασες εδω. Ξέχασες να αναφέρεις και το MySpace όπως επίσης και το Hi 5. Μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένα όσο το Facebook στην Ελλάδα και να υποτιμάται έτσι η τεράστια αξία τους για τη μεταλαμπάδευση των ιδεών της λευτεριάς, της δημοκρατίας και της ισότητας σε αδικημένους και καταπιεσμένους ανθρώπους που, αναμφίβολα θα έλεγα, άξιζαν καλύτερους πολιτικούς και κυβερνήσεις.

Δεν παύουν κι αυτά όμως να είναι αξιόλογα δίκτυα. Τουλάχιστον ισάξια του Facebook. Με επίσης βαθιά σκεπτόμενους χρήστες, που όταν δεν ασχολούνται με τη δημοκρατία, την ισότητα, την ελευθερία και άλλες τετοιες trendy έννοιες, ενημερώνουν τους φίλους τους για εξίσου σοβαρά ζητήματα όπως το που βρίσκεται η μεγαλειότητά τους εκείνη τη στιγμή , λέγοντας "καλημέρα" σε όλους ή "Δεν είμαι καλά σήμερα" κλπ

ΥΓ Αφού σχολιάσεις για την τεράστια αξία τους, θα σε παρακαλούσα να κλείσεις με την βαθιά φιλοσοφημένη έκφραση: "Τα σπάει λ-έ-μ-ε..."

Anonymous said...

O Κουφόπουλος στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ είχε απόψε συζήτηση περί ναρκωτικών ζωντανά από την πλατεία Εξαρχείων. Μια κυρία με βαριά κουλτούρα ήθελε να λάβει τον λόγο. Όταν ο δημοσιογράφος της έθιξε το ζήτημα της αστυνόμευσης, εκείνη απάντησε μεμιάς: "Δεν θα με πάτε σε συντηρητικές λύσεις!". Όταν όμως ο δημοσιογράφος την ρώτησε να του πει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, εκείνη απάντησε (εδώ κρατάμε τις κοιλιές μας): "Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με συλλογικές διαδικασίες"...

Τον λόγο πήρε αργότερα "το κλεφτρόνι του Εξαρχείου", ο φίλος μας ο Νώντας Σκυφτούλης, ο κοινωνιολόγος (και δεινός σουβλακοφάγος στον "Κάβουρα" και αλλού). "Δεν θέλω μια πόλη καθαρή. Θέλω μια πόλη βρώμικη, γιατί θέλω μια πόλη ελεύθερη", είπε ο Επανεινώνδας...

Anonymous said...

Εκείνο που χρειάζεται για να λυθούν αν όχι όλα τουλάχιστον τα περισσότερα προβλήματα είναι μια στοχοπροσήλωση στις συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες.

Anonymous said...

Παιδιά, όποιος έχει φιλότιμο φεύγει από αυτήν την κωλοχώρα και δηλώνει οτιδήποτε άλλο εκτός από "έλληνας". Δεν έχει νόημα. Και σε 50 χρόνια τα ίδια σκατά θα είναι.

Θα ψηφίζουμε τον ανίκανο γιό του Μιλτιάδη Μπάρμπι για βουλευτή, ο γαύρος θα παίρνει πέτσινο πρωτάθλημα, οι γιατροί θα τσιμπάνε φακελάκι, σε μια χώρα κατεστραμμένη από νομιμοποιημένα αυθαίρετα και πυρκαγιές, όπου ο κάθε ξεδοντιασμένος θα ουρλιάζει για το κράτος που φταίει και κάηκε το παράνομο, σε δάσος κτισμένο σπίτι του, κλπ. κλπ.

Βιώνουμε τις ωδίνες της εξημέρωσης ενός λαού-σαβούρα που δεν είναι για δημοκρατία, κακά τα ψέμματα.

Μια εξημέρωση που δεν προέκυψε αβίαστα από μόνη της με ικανό πέρασμα του χρόνου, αλλά απότομα λόγω της εισόδου μας στην Ευρώπη.

Στην οποία συνεχίζουμε να είμαστε επί 30 χρόνια (μια γενιά αν το σκεφτείτε) ξένο σώμα και αντικείμενο χλεύης.

Anonymous said...

Φίλε έχει δίκιο ο Νώντας ο Σκυφτούλης. Δεν κατάλαβες το μεγαλείο της σκέψης του Νώντα. Η πραγματική ελευθερία είναι στην μπίχλα. Θα προσέθετα στο επιχείρημα του Νώντα και την ατομική υγιεινή. Γιατί να πλενόμαστε; Κανείς βρωμύλος δεν μυρίζει άσχημα στον εαυτό του, δεν ενοχλεί με άλλα λόγια τον εαυτό του. Μόνο στους άλλους βρωμάει και τους ενοχλεί. Η βρώμα είναι απελευθέρωση από τις συντηρητικές μικροαστικές κοινωνικές συμβάσεις για καθαριότητες κλπ. Είναι έκφραση ατομικότητας και προοδευτισμού, μιας ατομικότητας που είναι λάθος να αναδεικνύεται μόνο μέσω του facebook. Πρέπει να αναδεικνύεται και μέσω της προσωπικής μπίχλας. Είναι άλλωστε και πιο υγιεινό. Έχεις δει εσύ γύφτο φαλακρό; Όχι βέβαια. Το λάδι του μαλλιού το προστατεύει και δυναμώνει την τρίχα. Μπράβο λοιπόν στο Νώντα. Μου έδειξε ένα νέο δρόμο. Ένα δρόμο προοδευτικότητας και έκφρασης της ατομικότητάς μου. Και με την κρίση που υπάρχει, θα γλυτώσω κιόλας από τα πανάκριβα σαμπουάν, σαπούνια και αφρόλουτρα. Άσε που είναι και χημικά και βλάπτουν το περιβάλλον. Μπράβο Νώντα.

Anonymous said...

Θα προσέθετα μάλιστα, ότι η αποφυγή του πλυσίματος και της ατομικής υγιεινής, έχει υμνηθεί σε πολύ έγκριτα περιοδικά, όπως η Βαβούρα. Στην οποία ήρωας που λεγόταν "βρωμιάρης".

Anonymous said...

Φίλε, θα περίμενε κανείς ότι μετά την πτώση της σοβιετίας η εγχώρια γραφική (και άπλυτη) αριστερά θα έπνεε τα λοίσθια, με εκλογικά ποσοστά και απήχηση επιπέδου ΕΠΕΝ.
Όμως, προς μεγάλη μας έκπληξη (ή ικανοποίηση για τους καραϊσκους), βλέπουμε ότι μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Αντίθετα, όσο περνάει ο καιρός ο αριστερός λόγος γίνεται όλο και πιο βίαιος και η αντίδραση πλην ΛΑΟΣ των άλλων κομμάτων φοβισμένη και ενοχική.

Θυμηθείτε τον άχρηστο Καραμανλή με τα προσκυνήματα του σε Γυάρους και Μακρονήσια.

Anonymous said...

Μα το είπε και αυτό ο Νώντας. Ανέφερε ότι η καθαρή πόλη αποτελεί "βαλκανική μικροαστική επιθυμία". Μεγάλα λόγια μεγάλων ανδρών...

Anonymous said...

Πολύ ορθώς ομίλησαν οι προλαλήσαντες. Είναι παγκοίνως γνωστό ότι έννοιες όπως "ησυχία", "τάξη", "ασφάλεια", "νοικοκυροσύνη" κοκ είναι μικροαστικά ζητούμενα. Γάτί να ισχύει κάτι διαφορετικό γιά την ατομική υγιεινή; Τι άλλο είναι η "τριζάτη" εμφάνιση παρά η εφαρμογή των παραπάνω εις εαυτόν και ποιός είναι ο τρόπος να διαφυγει το υποκείμενο από αυτά τα βασανιστικά δεσμά; Ποιός άλλος από την πτωχή ατομική υγιεινή που ανοίγει δρόμους ωραίους, δρόμους επαναστατικούς (αν και λίγο οζώδεις). Πλείστα τα παραδείγματα από τον κόσμο της διεθνιστικής αριστεράς με πιό επιφανή αυτά του Τσε και του προέδρου Μάο (και η Αλέκα έχω την εντύπωση ακολουθεί κατά πόδας, αν και δεν έχω ιδίαν γνώμη, ας βοηθήσει κάποιος φίλος του χώρου).

Anonymous said...

O "μεγάλος τιμονιέρης" δεν ήταν που ηρνείτο να πλύνει τα δόντια του;

Anonymous said...

Και όχι μόνον αγαπητέ 9:35. Οπως έχουν ομολογήσει εκατοντάδες παλλακίδες του (ήμαρτον) η ευαίσθητος περιοχή ήταν κυριολεκτικώς "ποτ-πουρί"...

Marina said...

Λυπάμαι την κυρία -αν υπάρχει- που βάζει το πρόσωπό της ανάμεσα στα σκέλια του (κάθε) Επαμεινώνδα Σκυφτούλη, την κυρία που θα απολαμβάνει μια τέτοια ευωδία.

Anonymous said...

Άρα να μην παραλείπουμε να αλλάζουμε σώβρακο ΚΑΘΕ Σάββατο.

Anonymous said...

Για να πηγαίνει με τον Σκυφτούλη Marina - αν πράγματι υπάρχει- αυτή θα όζει χειρότερα. Θα όζει πιο επαναστατικά και προπάντων πιο προοδευτικά. Η προσωπική της ευωδία θα αναδεικνύει και την ατομικότητά της. Θα είναι η ξεχωριστή της υπογραφή.

Anonymous said...

Αγαπητέ κύριε 6:53, ευχαριστώ που με τις παρατηρήσεις σας επιβεβαιώσατε αυτό που αρκετοί φαντάζονταν. Ότι δηλαδή και οι Τζαμαχιρίες της Β. Αφρικής είναι γεμάτες Καραϊσκους. Δηλαδή, επαναστάτες της πλάκας οι οποίοι, μόλις ενθυλακώσουν τα ψιλά προκειμένου να λιγδώσουν το άντερό τους, κάνουν τριπλό toe loop και τετραπλό axel από τις αριστερές τους θέσεις. Εύγε.

Anonymous said...

Αγαπητέ κύριε 8:23, Καραϊσκοι και Ξυδιόγαλοι...

Anonymous said...

Καραϊσκο για κάνε το τεστ Nolan να δούμε πού ανήκεις

http://en.wikipedia.org/wiki/Nolan_Chart

Anonymous said...

Άρχισε η κατάρρευση στο Δήμο. Έφυγε και ο Τομπάζης.

Anonymous said...

http://bit.ly/fV2YwH

Anonymous said...

Αυτά συμβαίνουν όταν ο δήμαρχος δεν είναι στιβαρή πολιτική προσωπικότητα. Γι αυτό εγώ είχα προτείνει για δήμαρχο τον Παπαγιάννη με αντιδημάρχους την Τάνια και τον Κανελλάκη. Με τέτοια δημοτική ηγεσία κύρους άντε μετά κανείς να σε αμφισβητήσει.

Marwood said...

Οσο γελοίο και αν ακούγεται, έχω την υποψία ότι το φεισμπουκ και τα σχετικά, όντως έπαιξαν κάποιο ρόλο στις εξεγέρσεις ή "εξεγέρσεις" της τελευταίας εσοδείας.

Σωστά οι προλαλήσαντες σημείωσαν ότι οι στους λαούς αυτούς, δεν πρέπει ελευθερία, δημοκρατία και οι λοιπές καταχτήσεις, διότι ότι δεν μπορούν να τις διαχειριστούν για τους γνωστούς ιστορικούς και πολιτισμικούς λόγους κλπ

Ωστόσο το ίντερνετ και οι συναφείς συνέπειες της παγκοσμιοποίησης, τους άνοιξαν διάπλατα το παράθυρο για να δουν πως ζουν οι ανεπτυγμένες δυτικές κοινωνίες. Φυσικά οι ίδιοι οι υποανάπτυκτοι, είδαν μόνο τα καλά της καταναλωτικής ευδαιμονίας των δυτικών, δεν έδωσαν βάση, ούτε θα μπορούσαν άλλωστε, στις προαπαιτούμενα μιας τέτοιας κατάστασης. Οπως και εμείς άλλωστε, κοιτάζουν γυρω τους, και λένε γιατί ο γείτονας είναι χορτάτος και όχι εγώ.

Τρέχα γύρευε δηλαδή, αλλά έτσι πάνε αυτά. Κάτι ξέρουν οι κινέζοι που έχουν απαγορεύσει τα πολλά πολλά σόσιαλ μήντια (όχι ότι θα τη γλιτώσουν και αυτοί τελικά...)

Anonymous said...

Κάτι ανάλογο (προς το χειρότερο βέβαια) με την κρατική-κομματική προπαγάνδα-πλύση εγκεφάλου που υποστήκαμε κι εδώ την 8ετία του Παπατζή με τους αλησμόνητους μαρούδα,χατζάρα, δεμίρη, κλπ. προφανώς παίζει και στις τζαμαχιρίες.

Αλλά όσο και να ελεγξει ο Μπουμάρακ κι ο Καντάφι την ενημέρωση, η πρόσβαση των μορφωμένων νέων στο ιντερνετ αυτομάτως στερεί από τα καθεστώτα το πολυτιμότερο όπλο τους, που είναι ακριβώς η μονομερής ενημέρωση.

Άρα μάλλον τελειώνει η μακροημέρευση τέτοιων καθεστώτων και σε άλλες χώρες

Anonymous said...

«Στρατιωτικά αεροσκάφη επιτίθενται σε πολίτες, σε διαδηλωτές στην Τρίπολη αυτή τη στιγμή. Οι πολίτες είναι τρομαγμένοι. Πού είναι τα Ηνωμένα Έθνη, πού είναι η Διεθνής Αμνηστία; Που είναι ο Καραΐσκος;» δήλωσε ο Φάτχι αλ-Βαρφάλι, επικεφαλής της Επιτροπής της Λιβύης για Αλήθεια και Δικαιοσύνη, στο πρακτορείο Reuters.

Anonymous said...

Στη Λιβύη να παρέμβει αμέσως η Διεθνής Αμνηστία. Είναι απόλυτη ανάγκη!

Anonymous said...

Και --γιατί όχι-- και αυτός ο Καραισκος.

Marwood said...

Στις χώρες αυτές, υπάρχουν παγίως αυτό που λένε οι καραίσκοι "επαναστατικές συνθήκες" που απλώς είναι θέμα μιας αφορμής, ενός γεγονότος ή συνθηκών που θα δράσουν ως θρυαλίδα (σσ είδες τι λέξεις χρησιμοποιώ ο μπαγάσας) για να υλοποιηθούν.

Δηλαδή, έχουμε μια άρχουσα τάξη-σκυλολόι, που ζει σε συνθήκες ασύληπτης και χυδαίας χλιδής, και το 95% του κόσμου αν έχει δουλεια ζει με 10$ ημερησίως στην καλύτερη. Και από πάνω έχει ελεύθερη πρόσβαση μέσω φαιησπμπουκ στα τρελλά πάρτυ της Ελένης Β. στην μύκονο και αλλού. Οσο και να τους πουλάνε το παραμύθι φούρναρης των πιλαφιών και των ουρί του παραδείσου, τα βλέπει αυτά ο νεαρός αιγύφτιος, και θέλει να τα γευτεί σε αυτή τη ζωή και όχι στην επόμενη.

Αντιθέτως, εδώ ο παπατζής με τις εθνικοποιήσεις τις επιδοτήσεις και τα σχετικά, έδωσε ψωμί στον κοσμάκη. Τώρα αν μας κόψουνε μία ή δύο δόσεις, το συζητάμε.

Anonymous said...

Ο Ανδρέας είχε πει σε διπλωματικό συντάκτη μεγάλης εφημερίδας ότι ο Μουαμάρ ήταν μεγάλος ηγέτης αλλά τον αδικούσε λίγο η αισθητική του, δηλ, όλα αυτά με τα παρδαλά ρούχα, τις σκηνές, τις γυναίκες, τις μυγοσκοτώστρες κτλπ.

Ανδρέας, Μουαμάρ και Αραφάτ ήταν οι τρεις μεγάλοι εκείνης της αλησμόνητης εποχής.

Marwood said...

Αντί να πειραματίζεστε με παραισθησιογόνα και άλλα μαγικά μανιτάρια, που κάνουν και κακό στην υγεία, για να τη βρείτε, ακολουθείστε το παρακάτω λινκ, κλείστε τα μάτια σας με μια παλαιστινιακή μαντίλα, φέρτε στο νου την μαχητική φωνή της εύης δεμίρη, αφεθείτε

http://www.pasok.gr/portal/resource/timeLineEvent/id/40e7c081-3ba8-4942-a6b4-f0396cb3ad1f

κινηση των εξι said...

μα πού ειναι ο καραισκος?

Anonymous said...

Πραγματικά αλησμόνητη αυτή η εποχή των πρώιμων 80ς. Εχω δε την εντύπωση ότι ο Αντρέ είχε σαφή επίγνωση του τεράστιου χαβαλέ που νομοτελειακά θα προέκυπτε από τέτοιες παρέες. Πιστεύω περαιτέρω ότι deep down ο Αντρέ ήταν κατά βάθος μέγας χιουμορίστας, αυτή μάλιστα ήταν η κινητήρια δύναμή του, απόδειξη ότι σε λίγα χρόνια μετέτρεψε αυτήν την χώρα του ευσεβισμού και της σοβαροφάνειας σε απέραντη παιδική χαρά. Φρόντισε όμως και την έκανε εγκαίρως. Η παλιοπαρέα των βαψομαλλιάδων της β. Αφρικής, Γκαντάφι, Μουμπάρακ και το κακό συναπάντημα διακτινίζεται και την θέση της καταλαμβάνουν οι "δημοκρατίες" του fecebook και του twitter. Μεγάλη δικαίωση γιά την Ελενίτσα όπως και να το δει κανείς. Respect (μπλέξαμε ρε πούστη μου).

ΒΑΡΣΟΣ said...

Μπα, το πρόβλημά τους δεν πρέπει να είναι είναι τόσο πολύ οικονομικό. Έχουν πράγματι ανεργία, αλλά δεν πρέπει να είναι μόνο αυτό. Σωστά παρατήρησε ο Μάργουντ, ότι οι Άραβες είναι μονίμως έτοιμοι να ενθουσιαστούνε με κάτι γιατί είναι υπάρξεις του συναισθήματος, σαν κι εμάς δηλαδή και πορώνονται εύκολα. Άλλωστε δεν έχει σημασία μόνο ο μισθός για να κρίνει κανείς. Πρέπει να κοιτάξει και τις τιμές των αγαθών. Αν τα τσιγάρα έχουν 10 λεπτά, τα 100$ είναι περιουσία ολόκληρη. Είναι πρωτίστως πρόβλημα ελευθερίας πιστεύω. Λευτεριάς. Θέλουν κι αυτοί να λένε την (σημαντική το δίχως άλλο) γνώμη τους στο Facebook χωρίς να παρακολουθούνται από τις υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους.

Έχω την υποψία ότι εδώ έβαλε το χεράκι του ο γνωστός έλληνας επαναστάτης, ο έλληνας Κά(ρ)λος, ονόματι Καραίσκος.
Σοβαρά τώρα, δεν ήταν να πάει Λιβύη πριν από μερικούς μήνες; Ή πέρισυ ήταν αυτό; Δεν θυμάμαι καλά. Γιατί αν έκανε τα ίδια ανδραγαθήματα που έκανε όταν πήγε και στη Ρουμανία, που πιστεύω προσωπικά ότι οδήγησαν στην πτώση του Τσαουσέσκου, (άσχετα αν έγιναν μετά την πτώση του Τσαουσέσκου-είναι μια μικρή λεπτομέρεια που μου χαλάει τη θεωρία), εξηγούνται πολλά για την επανάσταση των Λίβυων.

Να βγει ο Καραίσκος να μας πει για την Λιβύη.

Anonymous said...

Το κατάντημα της Λιβύης φαίνεται και από ένα άλλο περιθωριακό βέβαια γεγονός. Ότι όταν μετά το ξέσπασμα των ταραχών μπήκα σε ένα από τα γνωστά πορνοσάιτ να δω πώς είναι οι γυναίκες από την Λιβύη, αυτό που είδα που προκάλεσε τρομερή έκπληξη. Ναι, για. Από κει και πέρα τι να περιμένεις.,

http://xhamster.com/movies/404550/from_libya.html

Anonymous said...

εμένα μ'αρέσει

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 772   Newer› Newest»