Monday, May 2, 2011

Gene Keady: το προπονητικό βαψιμο (ή περιπέτειες στην Αμερική)



Δεν πάει πολύς καιρός από εκείνη την καθοριστική οικογενειακή συζήτηση. Μόλις που είχα αποφοιτήσει από το σχολείο, και στο οικογενειακό τραπέζι –το τίμιο οικογενειακό τραπέζι με την περίσσια ελληνική ζεστασιά– τα λόγια του πατέρα μου ακουστήκαν δυνατά σαν καμπάνα: «Κάτι πρέπει να κάνεις παιδί μου τώρα με τη ζωή σου. Πρέπει να βρεις ένα σκοπό, ένα επάγγελμα. Να γίνεις σωστός νοικοκύρης, καλός οικογενειάρχης, τίμιος δουλευτής». «Τίμιος βουλευτής; Πώς είναι δυνατόν; Άσε που είμαι ακόμα και τόσο μικρός» αναρωτήθηκα – είχε, βλέπετε, φτάσει λιγάκι λάθος στ’ αυτιά μου η πατρική προτροπή.

  

Δεν ήμουν, πάντως, έτοιμος ακόμα να πάρω τη ζωή στα σοβαρά. Αυτό ήταν σίγουρο. Επιθυμούσα αμεριμνησία και  βασικός μου στόχος φαινόταν ο στόχος της ακηδίας. Η μητέρα μου μού προσέθεσε μια κουταλιά αχνιστή σούπα στο πιάτο και στεκόταν αμίλητη, σκεπτική, με κατεβασμένο κεφάλι. Ήταν πια φανερό: παρά τους δικούς μου σχεδιασμούς, η ώρα της άνδρωσης και της ωρίμασης είχε φτάσει. Η αμεριμνησία έφευγε ανεπιστρεπτί. «Μια καλή λύση», συνέχισε ο πατέρας μου «θα ήταν να γίνεις εργοδηγός». Δεν είχα ξανακούσει αυτό το επάγγελμα. «Πατέρας, όμως, είναι, κάτι παραπάνω θα ξέρει», μονολόγησα. «Τίμια και καλή δουλειά. Θα βγαίνει το μεροκάματο. Μια άλλη λύση θα ήταν να γίνεις προπονητής. Προπονητής του μπάσκετ!», είπε ο πατέρας μου, όταν, μετά την πρόταση για καριέρα εργοδηγού, δεν διέκρινε ζωγραφισμένο στο παιδικό μου πρόσωπο την έκφραση του ενθουσιασμού και της προσμονής. Δεν είχα, πάντως, καμιά σχέση με το μπάσκετ. Η παλαιά μόδα με Γκάλη, Γιαννάκη κλπ. μου προκαλούσε πάντα αναγούλα (όπως και όλες οι μόδες, άλλωστε). Είχα, επίσης, κατά έναν περίεργο τρόπο, συνδέσει το μπάσκετ με τον καλαθοσφαιριστή και μετέπειτα προπονητή Στηβ Γιατζόγλου (το «λιοντάρι») και ειδικά με την φράση κλισέ, με την οποία κάθε τρεις και λίγο διάνθιζε το λόγο του σε δηλώσεις και συνεντεύξεις, το περίφημο «μπως να σας το μπω» (πως να σας το πω). Το μπάσκετ για μένα ήταν σφιχταγκαλιασμένο με τη γραφικότητα. Το ύφος του πατέρα μου, όμως, δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αντιρρήσεις.


Ούτε μια βδομάδα δεν είχε περάσει από εκείνο το καθοριστικό οικογενειακό τραπέζι, και να που ήμουν στο αεροδρόμιο πια, με προορισμό την Αμερική! Θα πήγαινα να δοκιμάσω την τύχη μου στην μεγάλη «γη των ευκαιριών». Θα μπορούσα, άραγε, να  τα καταφέρω; Θα γινόμουν μια μέρα προπονητής; Ποιος ξέρει… Γερός στόχος. Το δίχως άλλο, δύσκολος. Δεν είχα απομακρυνθεί ποτέ από την οικογενειακή εστία (ακόμα παραμένει το μοναδικό μου ταξίδι στο εξωτερικό), αν εξαιρέσει κανείς μερικές κοντινές εκδρομούλες που είχα κάνει σε αργίες και εορτές με το οικογενειακό σεντάν, με όλα τα μέλη της οικογένειας να σιγοτραγουδούμε με φωνές καθάριες μελωδίες που ακούγαμε από το ραδιόφωνο – τραγούδια που έμοιαζαν, θαρρείς, με τιτιβίσματα πουλιών! Η μικρή μου βαλίτσα δεν περιέχει πολλά πράγματα. «Θα αγοράσεις πράγματα και από την Αμερική. Είναι φθηνά εκεί. Πίστεψέ με», μου είπε με σιγουριά ο πατέρας μου, ενώ η μητέρα μου έγνεψε καταφατικά. Το φιλί αποχαιρετισμού της μάνας, πριν περάσω στο στάδιο ελέγχου και επιβίβασης, με έκανε να στρέψω απότομα το πρόσωπο και να κρύψω ένα καυτό δάκρυ που χάραξε το μάγουλό μου! Το σφούγγισα, έσφιξα τα δόντια και προχώρησα αποφασιστικά. Ήταν όλα κανονισμένα. Θα πήγαινα στην Αμερική! Κατ’ αρχάς στην Αστόρια, που υπάρχουν και πολλοί Έλληνες. Θα έμενα για λίγο σε έναν θείο μου, τον θείο Τεντ, ο οποίος θα με σύστηνε σε έναν καλό προπονητή του μπάσκετ, αμερικάνο, ονόματι Gene Keady (δεν τον είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου).


Εκεί, αν είχα θέληση, ταλέντο, και – πάνω απ’ όλα – εργατικότητα, θα μπορούσα να μάθω την τέχνη της προπονητικής του μπάσκετ, ώστε να μπορέσω μια μέρα να βγάζω τίμια το ψωμί μου. Και μετά… Αχ, και μετά… Θα μπορούσα να κατακτήσω μια μέρα ίσως και ολόκληρη την Αμερική! Ποιος να ξέρει τι κρύβει το μέλλον…


Δεν είχα ξαναμπεί σε αεροπλάνο και η είσοδός μου σ’ αυτό με γέμισε έκπληξη. Η ζωή μου θα έπαιρνε, εφεξής, μια ολότελα διαφορετική τροπή· θα άνοιγα ένα παράθυρο στο νέο (όπως θα λέμε και στη λογοτεχνία). Το σιδερένιο αυτό ιπτάμενο πουλί θα με πήγαινε ένα τόσο μακρινό ταξίδι; Θα μπορούσε; Με συμβούλευσαν να μην φοβάμαι. Θα ήμουν ασφαλής εκεί πάνω, μου είπαν. Ο πατέρας μου είχε προνοήσει και μου είχε κλείσει στο check-in θέση δίπλα στο παράθυρο! Να βλέπω έξω! Πόσα πράγματα δεν είδα μέσα απ’ αυτό το παράθυρο! Το βλέμμα μου κοιτούσε το πτερύγιο του αεροσκάφους και μετά, μέσα από τα σύννεφα, κατευθυνόταν προς το άπειρο! Ήμασταν μόνο εμείς και ο ουρανός! Ούτε ένα πτηνό δεν διέκρινα να πετάει δίπλα μας! Άσε τα μικρά πουλιά – χελιδόνια, σπουργίτια, τρυγόνια κλπ. Αλλά ούτε ένα γεράκι; Ούτε ένας κόνδορας;  Πρέπει να τα τρόμαζε ο θόρυβος, υπέθεσα. Οι τουρμπίνες. Ίσως να έκαναν πέρα και λόγω φόβου από το τεράστιο μέγεθος του σιδερένιου πουλιού. Ποιος ξέρει… Εκεί μέσα, πάντως, κατάλαβα για πρώτη φορά την απεραντοσύνη του κόσμου κι ένιωσα το πνεύμα της θεϊκής δημιουργίας!


Το ταξίδι για την Αμερική είναι μακρύ και κουραστικό – μπορώ να το βεβαιώσω αυτό. Πρέπει να ξέρετε ότι  η Αμερική βρίσκεται μακριά. Πολύ μακριά! Σταθμός μου η Νέα Υόρκη, το κέντρο του κόσμου. Με το που βγαίνω από το αεροδρόμιο και πατάω το πόδι μου στο «Big Apple» (αυτό μου είπαν ότι είναι το «παρατσούκλι» της Νέας Υόρκης) «όλα μοιάζουν μαγικά …και αμερικανικά» (όπως τραγουδούσε κάποτε και ο Γιάννης Μαρκόπουλος). Και μεγάλα, πολύ μεγάλα! Η Αμερική – και θέλω να με πιστέψετε – είναι μια αχανής χώρα! Πραγματικά τεράστια! Η κούρσα του συγγενή μου του Θανάση του Σαλταπίδα που με περίμενε, θα με πήγαινε στην Αστόρια. Στο πρόγραμμα, όμως, υπήρχε πρώτα μια μίνι περιήγηση στις ομορφιές της Νέας Υόρκης: κυρίως Empire State Building και Άγαλμα της Ελευθερίας. Τράβηξα και φωτογραφίες! Μπροστά από τα σπουδαία αυτά μνημεία. Πόσο όμορφα ένιωθα! Και κόσμος – κόσμος πολύς! Η Ν. Υόρκη είναι γεμάτη κόσμο! Δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσος κόσμος κινείται στην Ν. Υόρκη! Μετά, κατεύθυνση για Αστόρια, όπου θα γινόταν η κρίσιμη για το μέλλον μου συνάντηση.


Και να που φτάσαμε! Μέσα σε λίγη μόνο ώρα από την άφιξή μου στην Αμερική, μύρισα Ελλάδα! Πόση Ελλάδα μπορούσε να χωρέσει σε αυτή την σχετικά μικρή περιοχή! Παντού σημαίες ελληνικές, ονόματα ελληνικά, αλλά και γνωστά σύμβολα της πατρίδας. Προορισμός μας το εστιατόριο (η «ντάινα», όπως το λένε εδώ) Mr. Gyros.

 

Εκεί θα συναντήσω τον θείο Τεντ και τον αμερικάνο φίλο του, τον προπονητή κ. Keady – τον μέλλοντα δάσκαλό μου! Έχω αγωνία. Θα κάνω άραγε καλή εντύπωση; Δεν έχω προλάβει να φορέσω και τα καλά μου και αυτό με κάνει λιγάκι ανήσυχο. Με το που φτάνω, όμως, όλοι οι προβληματισμοί πάνε περίπατο. Με πόση εγκαρδιότητα με δέχονται ο θείος Τεντ και ο κ. Keady!

 

Ο πάγος σπάει όταν ο ευγενέστατος προπονητής με κοιτάει χαμογελαστός, με χαϊδεύει πατρικά στο κεφάλι και με καθησυχάζει: «Εδώ, my boy, είναι η χώρα των ευκαιριών. Αν αξίζεις, θα πας μπροστά. Εδώ κανένας καλός δε χάνεται!», μου λέει μια κάποια υποψία αυταρέσκειας. Ο γύρος – το αγαπημένο μου φαγητό –  έρχεται σε μεγάλες μερίδες (όλα είναι μεγάλα στην Αμερική). Είναι πολύ ζουμερός και νόστιμος.


Η συζήτηση γίνεται κυρίως στα αμερικάνικα. Ο θείος Τεντ και ο φίλος του ο Θανάσης που με έφερε στο εστιατόριο λένε που και που και καμιά ελληνική λέξη, αλλά με έντονα αμερικάνικο αξάν. Παρατηρώ τον προπονητή κ. Keady. Τεράστιος άνθρωπος. Τεράστιος σε σωματικές διαστάσεις. Αλλά τεράστιος και σε καλοσύνη και εγκαρδιότητα. Νιώθω σαν να τον ξέρω από καιρό. Μου διηγείται  για τη μητέρα του και για το πόσο καλή μαγείρισσα ήταν στο εστιατόριο του νοσοκομείου όπου δούλευε. «Ίσως γι΄ αυτό έχω τόσο καλή σχέση με το φαγητό!», λέει ξεκαρδιζόμενος στα γέλια. Γιατί ο κ. Keady είναι πράγματι εύσαρκος. Πολύ χονδρός. Αλλά απ’ αυτούς τους πολύ παχείς ανθρώπους που, όμως, αναβλύζουν συμπάθεια και ανθρωπιά και σε κερδίζουν.

 

Πάω κι εγώ κάτι να πω. Ο προπονητής, όμως, μού ζητά να μην μιλώ και να τρώγω, γιατί θα κρυώσει ο γύρος μου. Μου γεμίζει και το τεράστιο ποτήρι μου με κόκα κόλα. Με συμβουλεύει και με νουθετεί. Μου φέρεται σαν πατέρας. Δύσκολα, όμως, μπορώ να συγκεντρωθώ στα λόγια του. Μου κεντρίζουν την προσοχή τα μαλλιά του!

 

Ποτέ μου δεν είχα ξαναδεί τέτοια μαλλιά! Περίεργα, απόκοσμα μαλλιά. Σκούρα καφέ μαλλιά, γυαλιστερά, χωρίς ούτε μια τρίχα λευκή! Νομίζω ότι είναι βαμμένα! Είναι φαλακρός – αυτό είναι σίγουρο. Το μαλλί είναι περασμένο, πολύ προσεκτικά, από τα αριστερά προς τα δεξιά σε στυλ «γέφυρα» ή «κληματαριά». Και είναι πατηκωμένο κατά έναν πολύ περίεργο τρόπο που δυσκολεύομαι να εξηγήσω. Πρέπει το μαλλί να έχει ραντιστεί με κάποιο σπρέι, γιατί έχει περίεργη εμφάνιση και είναι απόλυτα κολλημένο στο γυμνό κεφάλι. Είναι έντονη η  αντίθεση που δημιουργείται μεταξύ ενός απόλυτα σκούρου νεανικού μαλλιού και μιας γηρασμένης, παχιάς επιδερμίδας.
 

Προσπαθώ, όμως, να μην κοιτάζω το μαλλί του προπονητή και να επικεντρώνομαι στο πρόσωπο. Δύσκολο. Πολύ δύσκολο. Ο κ. Keady σηκώνεται κάποια στιγμή να πάει προς νερού του κι έτσι βρίσκω την ευκαιρία να μιλήσω στον θείο Τεντ. Μου εξηγεί ότι ο προπονητής έχει χρόνιο πρόβλημα με τα μαλλιά του. Δεν ανέχεται τριχόπτωση και γκριζάρισμα. Έτσι, έχει καταλήξει εδώ που έχει καταλήξει. Με προβληματίζει λιγάκι αυτό. Δεν δείχνει μεγάλη σοβαρότητα. Πάντως, ο κ. Keady παραμένει ένας πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος. Και με πολλές γνώσεις.


«Θα μπορέσω άραγε να τα καταφέρω ως προπονητής του μπάσκετ;», σκέφτομαι με αγωνία ενώ μασουλώ με όρεξη το φαγητό μου. Έχει περάσει η ώρα και η συζήτηση έχει μπει στο ψητό. Ο κ. Keady μου μιλάει για τα μυστικά της προπονητικής. «Το θέμα είναι να μπαίνει η μπάλα στο καλάθι!» μου λέει. «Τα πιο απλά πράγματα είναι τελικά και τα πιο ουσιαστικά» σκέφτομαι, και ετοιμάζομαι να ρουφήξω το απόσταγμα γνώσης ενός αναμφίβολα πολύ έμπειρου ανθρώπου και προπονητή. «Άμα θέλεις κάτι πολύ, το πετυχαίνεις. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω!», προσθέτει, και κάπου εδώ καταλαβαίνω ότι έχω να κάνω με έναν πραγματικά σοφό άνθρωπο. «Θα μάθουμε πολλά εδώ», λέω από μέσα μου...

 

Η συζήτηση με έχει συνεπάρει. Ακούω πολλά και σημαντικά. Καταβροχθίζω (εκτός από γύρο) και σπουδαίες παραινέσεις. «Εσείς ξέρετε πολλά και δείχνετε προπονητής μεγάλου κύρους. Ποια ομάδα προπονείτε κύριε προπονητά;», ρωτώ δειλά τον ογκώδη προπονητή με τα περίεργα βαμμένα μαλλιά. «Το St. John’s!» μου απαντά. «Ποια ομάδα είναι αυτή;» ρωτώ λιγάκι αγενώς, για την άγνωστη – σ’ εμένα τουλάχιστον – ομάδα. «Είναι μια ιστορική πανεπιστημιακή ομάδα. Εργάζομαι εκεί ως βοηθός προπονητής», μου αποκρίνεται.


Κάπου εκεί ένιωσα μέσα μου τις προσδοκίες  να γίνονται θρύψαλα. Γνώριζα την ομάδα των Boston Celtics, τους Los Angeles Lakers, τους New York Knicks, τους Detroit Pistons έστω, αλλά… St. John’s; E, όχι. Αυτό πήγαινε πολύ! Πίστευα ότι είχα να κάνω με έναν κορυφαίο προπονητή του επαγγελματικού μπάσκετ, ο οποίος θα με οδηγούσε στις μεγάλες προπονητικές λεωφόρους και όχι με έναν κόουτς πανεπιστημιακής ομάδας και μάλιστα βοηθό. Η απογοήτευση με είχε συνθλίψει. Η πόρτα της ελπίδας ένιωθα ότι για μένα είχε κλείσει οριστικά. Δύσκολα θα ζούσα το δικό μου αμερικάνικο όνειρο υπ' αυτούς τους όρους...
 

Τέσσερις μέρες μετά, βρίσκομαι στο αεροπλάνο της επιστροφής. Σκέψεις, σκέψεις πολλές, μου κρατούν συντροφιά. Με πόσα όνειρα ξεκίνησα για Αμερική και πόσο προσγειωμένος, με κομμένα τα φτερά, επέστρεφα στην Ελλάδα. Δεν ήταν γραφτό μου να ασχοληθώ με την προπονητική. Η Αμερική δεν έμελλε να γίνει δική μου Εδέμ. Με το που πάτησα το πόδι μου στο Ελ. Βενιζέλος, η γνώριμη μυρωδιά της Αθήνας, οι οικείες φωνές, οι γνωστές φάτσες – οι δικοί μου άνθρωποι! «Εδώ, στην Ελλάδα, θα κάνουμε ό,τι είναι να κάνουμε…» σκέφτομαι, βάζοντας τη βαλίτσα μου στο πορτμπαγκαζ του λευκού καλογυαλισμένου αυτοκινήτου του πατέρα μου, που με περίμενε έξω από το αεροδρόμιο (παράνομη στάθμευση). Κουλουριασμένος στην αγκαλιά του μπαμπά και της μαμάς – πόσο ευτυχισμένοι μοιάζαμε όλοι εκείνη τη στιγμή σ’ αυτό το όμορφο οικογενειακό κουβάρι! – κατάλαβα ότι επέστρεφα για να μείνω. Η Αμερική, η προπονητική και ο κ. Keady μπορούσαν να περιμένουν. Η πατρίδα μου με υποδεχόταν με χαρά. Η Ελλάδα άνοιγε για μένα και πάλι μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά.

863 comments:

«Oldest   ‹Older   401 – 600 of 863   Newer›   Newest»
Προνάνσιέητορ © said...

Φορ γουάτ ιζ γουόρθ, φρομ Χριστίνα το elianoula ιζ α λόg γουέη. Λαβ ιζ ιdήηd μbλάϊd.

Anonymous said...

ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΩΙ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ
ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΚΑΙ ΣΜΙΘ ΚΑΙ ΓΟΥΕΣΟΝ;;;

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ο ΚΑΜΙΝΗΣΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ;;;

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕ Ο ΑΤΥΧΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΘΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΦΑΞΑΝ ΑΛΑ ...ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΚΟΥΝΙΣΤΩΝ ...ΗΓΕΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΝΩΝ ΠΡΟ.. ΑΣΤΕΙΩΝ.

Anonymous said...

γλωσσολογε γρηγορα δουλεια....μου φυγαν κατι λαθη....

Anonymous said...

Και τι προτείνεις ρε αλβανοτσάμη γυφτόβλαχε Νοτιοαλβανέ; Να αρματωθούμε όλοι με "τραχανοβομβίδες" © παραγωγής σου και να πάρουμε τους δρόμους όπως προτείνει ο Καρα-τζαζ-φύρερ σου;

Anonymous said...

Επειδή η ποιότητα του ιστολογίου βαίνει διαρκώς μειούμενη, ακούστε αυτό να συνέλθετε.

Anonymous said...

Πάει ο Ξυνόγαλος να αγοράσει αυτοκίνητο.

Πωλητής: - Τι θα θέλατε κύριε;

- Ένα αυτουκίνητου... λέει ο Ξυνόγαλος

- 4 X 4; ρωτάει ο πωλητής

- Τι να του καν κύριεμ, 3 χ 3 ίνι του γκαράζ μου, που να του βαλ 4 X 4;

- Να πάρετε ένα Almera του προτείνει ο πωλητής -

- Ααα κοίταξι να δεις, ιγώ σήμιρα του θέλου, όχι άλλ'μέρα! λέει ο Ξυνόγαλος. Εν τέλει, αγοράζει ένα αυτοκίνητο.

Σταματάει στο περίπτερο να πάρει τσιγάρα και ξεχνάει αναμμένο το φλας.

Ένας περαστικός του λέει:

-Το φλας...

Ο Ξυνόγαλος γυρνάει:

Και βεβαίως το φλάω άνθρωπέ μου, σήμιρα του πήρα!

Πριν πάει σπίτι, λέει να πάρει κάτι δώρα για την αδελφή του του, την μητέρα του του και τον πατέρα του. Πάει λοιπόν για την κόρη σε ένα μαγαζί με εσώρουχα.

Πωλήτρια: Καλησπέρα, τι θα θέλατε;

- Ένα εσώρουχο για την αδελφήμ

- Σλιπ; του λέει η πωλήτρια

- Aμα δεν με λειπε θα ρχόμουν κοπέλαμ; της λέει ο Ξυνόγαλος.

Πάει μετά να πάρει μια φωτογραφική μηχανή για την μητέρα του.

Μπαίνει στο διπλανό κατάστημα:

- Καλησπέρα σας, πως μπορώ να σας φανώ χρήσιμη; του λέει η πωλήτρια

- Θέλου μια φουτουγραφική μηχανή!

- Με φλας; Τον ρωτάει η πωλήτρια

- Γιατί, άμα σε φλίσου θα μτι δώσεις τζάμπα; λέει ο Ξυνόγαλος.

Τέλος, πάει να πάρει και μια κολόνια για τον πατέρα του.

Του λέει ο πωλητής:

- Τι θα θέλατε κύριε μου;

- Μια κολόνια θα θιλα

- For men; τον ρωτάει ο πωλητής

- Α όχι! Αφόρητη! Του λέει ο Ξυνόγαλος.... ιγού θέλου νατ φορέσου πρώτους!

Κουρασμένος ο φίλος μας, το βραδάκι πάει σε ένα μπαρ. Λέει λοιπόν στον μπάρμαν:

- Ένα κνιάκ!

- Μιταξάς; Ρωτάει ο μπάρμαν

- Γιατί; σι τρών; απαντά ο Ξυνόγαλος. Την ίδια στιγμή μπαίνει ένας άγγλος στο μπαρ και λέει:

- Two beers

- Γυρνάει ο Ξυνόγαλος αγριεμένος και του λέει:

- Ααα κοίταξι να δεις, ισύ του πήρς όχι ιγώ!

Anonymous said...

Ευτυχώς (;) υπάρχουν και χειρότερα.

Anonymous said...

Το μεγαλύτερο ταλέντο του πολιτικού μας προσωπικού στην υποκριτική σε κλασική πόζα.

Anonymous said...

o Παπαγιάννης είναι ίδιος φερναντέλ

Anonymous said...

Η elianoula είναι η Όλγα της Μυκόνου.

Anonymous said...

Η ΧΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ. 2

Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60 ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ...ΧΥΛΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ.

ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ.
Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ.

Η ΕΚΤΡΟΦΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ...ΦΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ.

ΚΑΙ Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΙΑ ...ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

ΟΛΗ Η ΣΚΑΡΤΑΔΟΥΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ...ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ,ΠΑΠΑΔΕΣ ,ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ,ΜΑΓΕΙΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΕΛΕΙΟ.

ΤΟ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ LIFE STYLE ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ...ΚΑΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΛΙΤΣΩΝ,ΠΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ... ΑΜΦΙΒΙΩΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΒΑΠΟΡΕΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΠΕΡ,ΣΤΗΝ ΦΥΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΕ ΤΟ ΦΟΙΝΙΚΕΛΑΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ,ΣΤΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ,ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΕΤΣΙ ΛΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ...
ΟΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ...ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΑΝ.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ.

ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ,ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΛΠ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΤΟΠ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΕ 5 Η ΚΑΙ 8% ΛΙΠΑΡΑ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ Σ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΡΑΙΩΣΗ ΜΕ ΝΕΡΟ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ...ΓΕΛΑΔΙΣΙΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΟΛΩΝ ΣΑΣ.

ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥ 50,60 ΚΑΙ 70 ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ...ΟΡΘΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ.

συνεχίζεται

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ
©

Anonymous said...

Τι μαλακίες γράφει ο μπαστουνόβλαχος πάλι. Νικολάκη, μην πίνεις ληγμένο "ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΣΠΕΡΜΑ" © το καλό που σου θέλω.

Anonymous said...

ALIENS IN JAMAICA

There was this couple sitting on the porch in Westmoreland , Jamaica watching the sun go down.

All of a sudden this shooting light went across the sunset.

Wife: 'A wha dat?'

Husband: 'A mus' one space ship.'

Wife: 'Spaceship???? You damn Eeediat!!'

A little while later the couple went back into the house.

Suddenly there was a knock on the door and the husband opened it.

There was an alien couple on the doorstep.

Alien Male: 'Good evening, we come in peace.

May we rest in your dwelling while our space ship is fixed?'

The husband's eyes almost popped out of his head because the female alien had a WICKED body.

Husband: 'Come een, come een. Of course you can come an' res' yuhself.'

So the husband and wife fed and watered their guests and showed them to their room for the night.

Male Alien: 'Where we come from it is our tradition to swop partners when we have guests.'

Well, the husband was up to it, because the female alien was seriously turning him on with her looks.

Husband: 'Well, dats alright with me.'

Wife: 'Oh, I don't know, because I don't really believe in dat kind of t'ing.'

Husband: 'Come on honey, is only a lickle bit of fun, an nobody nuh gwine know.'

Wife: 'Well, OK then.'

The male alien takes the wife into his room, and, knowing that she wasn't 100% comfortable with the idea, he was very gentle and gave her plenty foreplay.

When they got into the swing of things the male alien asked, 'would you like a bit more length?'

Wife: 'Likkle more length,? hee! hee!, a wha yuh mean?

How you gwine do dat?'

So the alien twists his right ear, and presto!, his willy gets longer.

Well the wife was having a whale of a time when the Alien asked, 'would you like a bit more width?'

Wife: 'Width! Well, OK then.'

So the alien twists his left ear, and presto!, his willy gets fatter.

The following morning the wife wakes up with the biggest smile you can imagine on her face and walks into the

living room to find her husband looking vex sitting on the sofa.

Wife: 'Hello darling, did you have a good night last night?'

Husband: 'Stuups ...... No! All night long di damn woman just deh deh a twis up, twis up mi ears dem'.

Anonymous said...

Ζήτω η Ισπανία! Ζήτω η πρωϊνή ζώνη της ισπανικής τηλεόρασης!

Anonymous said...

Έφα ο αλβανοτσάμης γυφτομπαστουνόβλαχος: "Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ".


Φυσικά αφού πηδάτε τα αμνοερίφια και τα γελάδια σας.

Anonymous said...

Ας αφιερώσουμε αυτό στην γλυκειά elianoula και σε όλες τις elianoules του κόσμου που μας χαϊδεύουν με τα τραγουδιστά τιτιβίσματά τους.

http://www.youtube.com/watch?v=QeAW7eZoIEw&feature

Anonymous said...

"Με μια απίστευτη χειρονομία, συνεχίστηκε η βεντέτα μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Γιώργου Καρατζαφέρη. Βγαίνοντας από γραφείο της Βουλής, ο Γ. Καρατζαφέρης ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Β. Μεϊμαράκη. «Καλημέρα» του είπε τείνοντας το χέρι του, αλλά η «απάντηση» του βουλευτή της ΝΔ τον άφησε ενεό.

Ο Β. Μεϊμαράκης έπιασε με τα δυο του χέρια τα γεννητικά του όργανα του λέγοντάς του «το κάνω για να πας και να το πεις στους δημοσιογράφους»!

Ο Καρατζαφέρης χρειάστηκε κάποια δευτερόλεπτα (ίσως και λεπτό ) για να ξεπεράσει το σοκ και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να πει τίποτα."
newpost.gr

Anonymous said...

Μαθήματα Εγυπτιακών: Το τέμενος, του;

Anonymous said...

του τζαμί;

Anonymous said...

Παιδιά,ποιός έχει το fimotro?

Anonymous said...

O Mπαμπινιώτης.

Anonymous said...

Το fimotro,του fimotro,τω fimotro,το fimotro,ω fimotro...το έχει ο Παπαγιάννης?

Anonymous said...

Αποκαλυπτικές φωτό από την elianoula:

http://lockerz.com/s/100415787

http://lockerz.com/s/94845101

Anonymous said...

Ένα άλλο πρόσωπο δείχνει η elianoula, που δε φοβάται να σοκάρει:

http://lockerz.com/s/97164601

Anonymous said...

Τι δουλειά είχε ο Λίβυος έξω από το Furin Kazan; Λέτε να την έβγαζε έξω από το γραφείο του Λοβέρδου;

Anonymous said...

I love this guy RT @takispidixtos Βλέπω αρχαία σειρά στο mega. Ο Κούρκουλος είναι σαν τον Γαρδέλη κι ο Μαρκουλάκης σαν προφυλακτικό.
elianoula

@elianoula @takispidixtos ΦΑΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΣΕΙ...

Πάλι παρενοχλεί την elianoula μας το στερημένο-μαλακισμένο τρολλάκι.

Anonymous said...

Κι εσύ τι στενοχωριέσαι; Αδελφή σου είναι;

Anonymous said...

Καψουράκος ο 9.36, φοβάται μη του φάει ο μπαστουνόβλαχος την ελλεεινίδα elianoula.

Anonymous said...

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΑΣ ΕΤΑΞΕ ΤΗΝ

ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ΝΟΥΤΡΑ ΤΟΥ.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ...

40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΕ ΟΥΡΕΣ...

Anonymous said...

http://3.bp.blogspot.com/-BdmPUcscFO0/Tcvh6UBdjLI/AAAAAAAB8xo/pdDhkNkepfw/s1600/1650945.jpg

Anonymous said...

Εγυπτιακό σλούρπ-σλούρπ

Anonymous said...

Καψουράκος είναι ο μπαστουνόβλαχος που άνοιξε λογ/μό στο twitter, είναι follower της elianoulas και την παρενοχλεί με βλακώδη βελάσματα (τιτιβίσματα δεν ταιριάζει στην περίπτωσή του ν' ες πα;). Φυσικά η elianoula δεν μπαίνει καν στον κόπο να ασχοληθεί.

Anonymous said...

Δυνατός και ο Νίκος στην χρήση των νέων τεχνολογιών, προσέξτε τα σφιγμένα χείλη και τα άκαμπτα δάχτυλα σε άψογο στυλ καθυστερημένου. Ενδυματολογικώς, τι να πρωτοπεί κανείς. Γιά το κοστούμι-γραβάτα-υποκάμισο "είμαι κοράκι στο Α' Νεκροταφείο" ή γιά το ολόχρυσο ωρολόγιον-χρονογράφο χειρός που φαντάζει στον μικροσκοπικό καρπό του Νίκου σαν ρολόι τοίχου; Αστα να πάνε.

Προνάνσιέητορ © said...

Κατόπιν της αναλύσεως του κυρίου συναδέλφου 7:07 ο οποίος έδρασε άριστα ως fashion police, παρακαλείται ο κύριος συνάδελφος πλατυκέφαλος μπαστουνόβλαχος να αναρτήσει φωτογραφία του εν πλήρει εξαρτύσει ("OMEGA SPEADMASTER ©" ή, εναλλακτικά "ΡΟΛΕΚΣ" ©, τσαρούχια, φουστανέλα, γκλίτσα κλπ) σόου αζ το άdερνgόου δη σέημ σκρούτινους ανάλυσις, όπως θα έλεγε κι ο κριθείς Νίκος (μας).

Anonymous said...

Μίστερ Προνάνσιέητορ, και τι δεν θα έδινα να ήμουν σε μία γωνία και να παρακολουθώ τον Νίκο μας να απαντά σε ερωτήσεις βουλευτών-κατηγόρων τύπου Αϊβαλιώτης, Τζαβάρας κλπ γιού γκετ δη πίκτουρ, "κύριε βουλευτά, μισό λεπτό, αυτό που με ρωτάτε το έχω εδώ στο Αϊ Πάνd" και μετά να προσπαθεί να το βρεί με το στυλ της φωτογραφίας. Μόνο η γλωσσίτσα έξω λείπει, αλλά είναι βέβαιο ότι μετά από λίγα δεύτερα βγήκε και αυτή.

Προνάνσιέητορ © said...

7.53 Μίστερ Εσ άϊ πρηζιούμ. Γιόρ κόμμεd ιζ πόϊζονους. Σο πόϊζονους άϊ΄νd νdέαρ σέη αζ Ξυνόγκαλόσες "Πόϊζονους σήμεν" ©.

Anonymous said...

Δοξάζω το Θεό που στην ευρύτερη νεοελληνική πτωχεία υπάρχει η φωνή της Κατερίνας Ακριβοπούλου. Ειδικότερα, δε, η φωνή της άλλης μεγάλης γραφίδας της ελληνικής (και όχι μόνο) δημοσιογραφίας, του μέγιστου Γ. Λακόπουλου. Δοξάζετε κι εσείς μαζί μου το Θεό παρακαλώ..

Anonymous said...

Σε λίγα χρόνια θα είναι και η elianoula μαζί τους στο πάνθεον των μεγάλων γραφίδων.

Anonymous said...

http://bit.ly/m7bN9j

Anonymous said...

Της κυρίας Νταλάρας.

Εγύφτιος
©

Anonymous said...

καλά το είπε.

Blogger Services said...

Dear Sir,

We are the proprietors of blogger.com entitled www.blogger.com (Blogger). We have reserved all rights in it, which was first expressed in material form on January 1st, 2000.

It has come to our attention that commentators in your blog http://vapsomalliades.blogspot.com entitled “Vapsomalliades” keep on, despite repeated warnings pertaining to Server Stability, using capital letters in the “Comments Form”. Said practice constitutes violation of the “Blogger Terms of Service”. In terms of the Blogger Statutes, we are entitled to an injunction against your continued violation, as well as to recover damages from you for the loss we (Blogger as a whole has had a “System Down” for the past two (2) days) have suffered as a result of your violating conduct.

In the circumstances, we demand that you immediately:

1. remove all violating content and notify us in writing that you have done so;

2. pay a penalty fee in the amount of 35,000,000 US$;

3. assume without prejudice all liability caused hereinafter by any party seeking indemnity from “Blogger”;

4. immediately cease the use of Capital Letters;

5. deliver-up for destruction all comments in the above stated form;

6. undertake in writing to desist from allowing any and all comments in Capital Letters in future without prior written authority from us.

We await to hear from you by no later than close of business on May 16th, 2011.

This is written without prejudice to our rights, all of which are hereby expressly reserved.

Yours faithfully,
Blogger Services

Anonymous said...

αντε γαμήσου πουτανόπαιδο απο πάνω

Anonymous said...

Επιτέλους ο μπαστουνόβλαχος συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις...

Anonymous said...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ
ΕΒΑΠΟΡΕΔΕΣ ΝΤΙΝΤΙΔΕΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΟΓΚΟΥΣ ΛΙΚΝΙΣΤΟΥΣ ΚΟΥΝΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΓΥΦΤΟΥΣ.

Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ
Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ
του Κωστή Παλαμά
Κωστής Παλαμάς, Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου
απόσπασμα από τον Προφητικό)

Μες τις παινεμένες χώρες, Χώρα
παινεμένη, θα 'ρθει κι η ώρα,
και θα πέσεις, κι από σέν' απάνου η Φήμη
το στερνό το σάλπισμά της θα σαλπίσει
σε βοριά κι ανατολή, νοτιά και δύση.
Πάει το ψήλος σου, το χτίσμα σου συντρίμι.
Θα 'ρθει κι η ώρα• εσένα ήταν ο δρόμος
σε βοριά κι ανατολή, νοτιά και δύση,
σαν το δρόμο του ήλιου• γέρνεις• όμως
το πρωί για σε δε θα γυρίσει.
Και θα σβήσεις καθώς σβήνουνε λιβάδια
από μάισσες φυτρωμένα με γητειές•
πιο αλαφρά του περασμού σου τα σημάδια
κι από τις δροσοσταλαματιές•
θα σε κλαιν' τα κλαψοπούλια στ' αχνά βράδια
και στα μνήματα οι κλωνόγυρτες ιτιές.
...................................................
Και θα φύγεις κι απ' το σάπιο το κορμί,
ω Ψυχή παραδαρμένη από το κρίμα,
και δε θά' βρει το κορμί μια σπιθαμή
μες στη γη για να την κάμει μνήμα,
κι άθαφτο θα μείνει το ψοφίμι,
να το φάνε τα σκυλιά και τα ερπετά,
κι ο Καιρός μέσα στους γύρους του τη μνήμη
κάποιου σκέλεθρου πανάθλιου θα βαστά.
Όσο να σε λυπηθεί της αγάπης ο Θεός,
και να ξημερώσει μιαν αυγή,
και να σε καλέσει ο λυτρωμός,
ω Ψυχή παραδαρμένη από το κρίμα!
Και θ' ακούσεις τη φωνή του λυτρωτή,
θα γθυθείς της αμαρτίας το ντύμα,
και ξανά κυβερνημένη κι αλαφρή,
θα σαλέψεις σαν τη χλόη, σαν το πουλί,
σαν το κόρφο το γυναικείο,
σαν το κύμα,
και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί
να κατρακυλήσεις πιο βαθιά
στου Κακού τη σκάλα,
για τ' ανέβασμα ξανά που σε καλεί
θα αιστανθείς να σου φυτρώσουν, ω χαρά!
Τα φτερά, τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα!

Anonymous said...

Να διαγραφούν τα σχόλια του βλαχοτρόλλ.

Anonymous said...

Το πρωϊ ήμουν σε επαγγελματικό ραντεβού σε γνωστό ξενοδοχείο της Κηφισιάς και είδα πολύ νεαρόκοσμο. Σε ερώτησή μου τι έκαναν εκεί τέτοια ώρα πήρα την απάντηση "έχουν εξετάσεις αγγλικών κύριε". Ενα χαμόγελο αισιοδοξίας σχηματίστηκε στο πρόσωπό μου, "τουλάχιστον η νέα γενιά προσπαθεί" είπα από μέσα μου. "Γιά ποιό δίπλωμα δίνουν, γιά Proficiency;" ρώτησα εκτιμώντας από την ηλικία των εξεταζομένων (15-18 ετών). "Οχι κύριε, τα παιδιά δίνουν γιά Lower" ήρθε η απάντηση από τον ευγενικό κύριο. Απομακρύνθηκα σκυθρωπός και σκεφτικός...

Anonymous said...

ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

ΕΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΖΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΝ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Η ΣΕ ΔΙΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΕ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΛΠ.
LOWER KAI PROFICINCY ΚΥΝΗΓΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ.
ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ Ο ΧΥΛΟΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ.

Anonymous said...

Δεν θα ήθελα να προκαλέσω τα ήθη και να έρθω σε αντίθεση με τον σεβασμό που απαιτείται προς τους νεκρούς, αλλά δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό και να πω ότι ο μακαρίτης Μανώλης με την κάμερα μου φάνηκε αρκετά γραφικός. Δεν αναφέρομαι στην χρήση της κάμερας για να απαθανατίσει το γνωστό οικογενειακό ενσταντανέ. Ούτε τόσο πολύ στη μανία του να κρατήσει το γκάτζετ-φετίχ με το ζόρι, τη στιγμή που αν το άφηνε στα χέρια των αραπάδων μπορεί να έφευγε και να γλύτωνε. Αναφέρομαι περισσότερο στα λεγόμενά του ενόσω βρισκόταν ζωντανός και κάτοικος μια πολυκατοικίας της οδού Ηπείρου. Είδα ότι τα δημοσίευε κιόλας. Μόνο που δεν συγκράτησα το που. Μήπως στο Facebook; Πραγματικά δεν θυμάμαι. Ο Μανώλης λοιπόν, όπως είδαμε από τις αποκαλύψεις που έκανε ο τύπος σχετικά με τις εκμυστηρεύσεις, τις φιλοδοξίες και τις προσδοκίες του, ήταν έναν μανιώδης της καριέρας, που έπαιρνε τη δουλειά του πολύ στα σοβαρά και προσωπικά μου έδωσε την εντύπωση του "ανερχόμενου", σε αντίθεση με τη σύζυγό του που έδειχνε πιο σοβαρή και κατασταλαγμένη. Συνεχείς οι αναφορές του αδίκως δολοφονηθέντος Μανώλη σε προϊόντα, σε επαγγελματικές φιλοδοξίες, σε διευθυντικές θέσεις και άλλες τέτοιες ασημαντότητες. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούται το μερτικό του στη λύπη. Όχι όμως και ότι δεν πρέπει να εντοπίζεται η γραφικότητα "απ’ όπου κι αν προέρχεται".

Anonymous said...

To " απ'όπου κι αν πρέρχεται" είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ που δεκαετία μπαίνει δεκαετία βγαίνει διατηρείται ακμαίο και αναλλοίωτο. Από μικρό παιδί θυμάμαι, όποτε γινόταν κάποιο βίαιο επεισόδιο,κάθε επίσημο και πολιτικάντη να κάνει περισπούδαστες δηλώσεις όπου "καταδίκαζε τη βία απ' όπου κι αν πρέρχεται".
Το ίδιο έγινε βέβαια και σε κάθε φετινό επεισόδιο, με πιο πρόσφατο αυτό της Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου όπου η σχετική και αναμενόμενη καταδίκη έγινε με τον ίδο και απαράλλαχτο τρόπο από όλα τα κόμματα.

Anonymous said...

Ο 10:45 είναι το διαδικτυακό γκομενάκι του Ξυνόγαλου.

Anonymous said...

Διάβασα λίγο πιο παλιό σχόλιο που διαπίστωνε πρόβλημα στις αναλύσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι δεν έχουν να μας πουν τίποτα ολοκληρωμένο για την κρίση ούτε και κάτι που να μπορούν να το βλέπουν χωρίς κομματικά και ιδεολογικά γυαλιά. Αν και δεν είμαι οικονομολόγος ούτε ιδιαίτερα οικονομικά γνωρίζω, η λύση πρέπει να αναζητηθεί στο πόσο πληκτικοί είναι οι περισσότεροι από τους δημοσιολογούντες οικονομολόγους. Ίσως πρέπει άλλου είδους οικονομολόγοι να βγουν μπροστά. Σκέφτομαι για παράδειγμα τον οικονομολόγο Αλβέρτο Αρουχ που ως Επίκουρος έχει γράψει μερικά από τα καλύτερα γευσιγνωστικά και φιλοσοφικογευσιγνωστικά κείμενα που μπορεί να βρει κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο. Θεωρώ αδύνατον να μην μπορεί να πει πράγματα εξ΄ισου ενδιαφέροντα και στα αμιγώς οικονομικά.
Όχι στους βαρετούς κωλόγερους, ηλικιακά και διανοητικά, των οικονομικών αναλύσεων.

Swiss Banker said...

Dear Sir @1:22, what is it you keep in your safety deposit box with our Bank (Kaerntner Strasse Branch) in Zurich? We've been getting numerous complaints from other customers of ours, whose safety deposit boxes are near yours, that they've been swarmed with ants. Said ants keep going back and forth to your box, carrying away little yellowlike pieces of some strange concoction. Could it possibly be you keep some kind of foodstuffs therein?

If the situation persists we shall be forced to open up your box and remove its contents in order to be destroyed. Meanwhile a penalty charged is applicable to your account(s) with us. Please see your account statement for details.

Sincerely.

Anonymous said...

Various sources have suggested that an additional 50-60 billion euros will be required to keep Greece afloat over the next two years, although an EU source said these numbers were "false".

German daily Die Welt meanwhile claims in its edition to appear on Saturday that Berlin, the European Commission and the IMF are now ready to consider rescheduling Greece's debts.

After the commission Friday warned that next year's Greek public deficit would hit 9.5 percent of GDP, well up from a previously anticipated 7.4 percent, the newspaper cited a source close to the commission as saying: "When you look at the new data, we know the situation has changed."

The ECB and France are against restructuring. Commission spokesman Amadeu Altafaj denied the report's claim of EU executive backing as "absurd" when contacted by AFP.

Fundamentally, Monday's Eurogroup will not be about how fresh Greek aid should be paid out, but should focus on "what Greece has to do" just to ensure it receives the remaining tranches of the existing IMF loan agreement, one diplomat said.

No concrete action is expected prior to a final EU-IMF report, due in June, on Greece's progress on its obligations under the existing bailout deal.

The IMF has called on Greece to sell off more of the family silver.

After a deeper-than-anticipated national recession, Finance Minister George Papaconstantinou says Athens needs to plan its next steps for 2012 and 2013.

Greece was due to return to commercial money markets next year, but wants to postpone the maturity of 65 billion euros worth of Greek bonds this year and next, and push back deficit reduction deadlines with the EU.

Athens already owes more than a year-and-a-half of its entire economic output, at least 330 billion euros.

Greece's cost of borrowing is now above 15 percent for benchmark 10-year bonds -- more than double the rate at the time of bailout No.1.

Meanwhile, no formal breakthrough is expected on Dublin's calls for eased terms on the interest demanded for its own EU-IMF bailout.

http://www.eubusiness.com/news-eu/finance-economy.9yn

Anonymous said...

Δηλαδή 3.17 βλέπω ότι δεν σε πτοούν ούτε τα επίσημα στοιχεία διεθνών και εγχωρίων φορέων περί ανακάμψεως της ελληνικής οικονομίας και περί οριακής έστω αναπτύξεως. Πάντως οι κρίσεις από παράγοντες του εξωτερικού για τον Παπανδρέου είναι έως και διθυραμβικές.

Anonymous said...

Εξαιρετικός πράγματι ο Επίκουρος. Επίσης και ο Απίκιος-Γιάννης Ευσταθιάδης είναι καταπληκτικός αρθρογράφος και συγγραφεάς στα θέματα γεύσης. Δεν είναι βέβαια σωστό να παραλείψουμε και τον θαυμάσιο Δειπνοσοφιστή-Χρίστο Ζουράρι που, αν και αδελφός του γραφικού Κώστα, κρατά την ελληνική γατρονομική αρθρογραφία σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ακόμη και η ιδιόρρυθμη και ίσως γραφική Μαρία Χαραμή με το περίεργο αυτό πρόσωπο πρέπει να παραδεχθούμε ότι ξέρει να γράφει καλά. Να ένας χώρος λοιπόν στον οποίον η Ελλάδα κρατά τα πρωτεία: στην γαστρονομική-γευσιγνωστική αρθρογραφία!

Anonymous said...

Την ημέρα που εορτάζαμε την γιορτή της Μητέρας, αγόρασα και έστειλα στη μητέρα μουαπό το εξωτερικό όπου ζω κατάλληλο για την περίσταση δώρο. Δεν μπορώ να περιγράψω αρκετά την χαρά μου όταν μόλις χθες έλαβα ως αντίδωρο πακετάκι με κάθε λογής καλούδια, όπως λουκουμάδες, κεφτέδες, κέικ και άλλα γευστικά παρόμοια, όλα από τα μητρικά χέρια. Μητέρα! Γλυκιά μου μητέρα! Σε ασπάζομαι και σου εύχομαι να είναι πολλά τα χρόνια σου και να έχουμε πάντα τέτοια όμορφα δώρα!

Μάνα, ω άγγελε μου,
Ω αιώνια μου αγάπη,
Μακάρι τα χέρια σου να παραμένουν η κούνια μου για πάντα,
Και για πάντα να παραμένω το μωρό σου!

Μάνα! Πόσο με ταλαιπωρεί η σύζυγός μου εδώ στην ξενιτιά.
Αχ, Μάνα! Μόνον εσύ με καταλαβαίνεις. Σε λύπες και χαρές, σε ευτυχίες και δυστυχίες.
Αχ, μάνα! Πόσο θα ήθελα τώρα να κουρνιάσω στο στήθος σου, στην ολόθερμη μητρική αγκαλιά σου.
Αχ, Μάνα! Λατρεμένη μου Μάνα!

Anonymous said...

ΕΙΧΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΤΟ ΔΕΜΑ ;;;

Anonymous said...

Την Χαραμή 3:34 την γνωρίζω προσωπικά. Μιλάμε γιά σπάνιον πτηνόν επί της γης. Αν ήταν άνδρας, οπωσδήποτε θα της άξιζε αφιέρωμα εδώ (ίσως στο αδελφό blog).

Anonymous said...

Γιατί ρε 1:22, σου είπε κανείς ότι εγώ διαθέτω δίπλωμα στα αγγλικά (άλλο αν αυτά είναι άψογα εν αντιθέσει με τα δικά σου); Μίλησα γιά μαντραχαλάδες που εξεταζόντουσαν στο ...Lower και εσύ που ούτε αυτό το απλό γελοίο δύνασαι να καταλάβεις είπες μαλακία γιά χυλούς και ελβετούς τραπεζίτες (χα!) ως συνήθως.

Anonymous said...

Bάλτε φίλοι μου την μητέρα σας να σας φτιάξει ένα ζεστό τσάι ή μία εύγευστη σοκολάτα και αφη στε κατά μέρος τις αντιπαραθέσειες. Με λίγο περισσότερη αγάπη και κατανόηση όλα θα γίνουν καλύτερα.

Anonymous said...

Είναι αληθές ότι και οι τρεις υπηρέτες αυτού του ανάλαφρα ουσιαστικού υβριδίου γραφής, του φιλοσοφικο-γαστρονομικού, είναι πρώτης γραμμής. Για την κυρία Χαραμή νομίζω ότι θα διατηρήσω κάποιες επιφυλάξεις, όχι γιατί δεν γράφει καλά, αλλά διότι στερείται του βάθους των τριών ανδρών συναδέλφων της. Ίσως και γιατί είναι γυναίκα. Αν και γυναίκα όμως, ξέρει να γράφει καλά. Πολύ καλύτερα από κάθε γυναίκα συγγραφέα και δημοσιογράφο της μικρής χώρας μας (σε σχέση με κάτι Σώτες Τριανταφύλλου, Αμάντες Μιχαλοπούλου κλπ. επί παραδείγματι), αλλά καλύτερα ακόμη και από πλείστους όσους άνδρες θεράποντες της γραφίδος.

Anonymous said...

Ακόμα και από την elianoula?

Anonymous said...

Θέλω να εξαφανιστώ. Να πάω κάπου και να μη με βρίσκει κανείς. Να είμαι μόνο εγώ και το foursquare μου.
elianoula

Anonymous said...

Η Χαραμή είναι τόσο full of herself ή self-righteous (κύριος οίδε πως θα το έλεγε αυτό το τελευταίο ο Νίκος). Και εξαιρετικά χολερική. Εχει χάσει τον λογαριασμό από τα εστιατόρια που, αφού έχει κακολογήσει, επισκέφθηκε μετά σαν να μην τρέχει τίποτα και την έχουν πετάξει με τις κλωτσιές. Γιά να λέμε και του στραβού το δίκιο βέβαια τα πιό πολλά εν Αθήναις εστιατόρια είναι γιά κλωτσιές, η Χαραμή όμως ασκεί κριτική νομίζοντας ότι βρίσκεται στο Παρίσι. Ωραίες, δυνατά ελληνικές καταστάσεις.

Anonymous said...

Μα και ο "Επίκουρος" είπε ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι τόσο άσχετοι, που αυτό φαίνεται και από τα εστιατόρια στα οποία συχνάζουν. Τα περισσότερα από αυτά τα "βουλευτικά" εστιατόρια είναι, πάντα κατά τον "Επίκουρο", εστιατόρια που προσφέρουν πολύ κακό φαγητό. Τα περισσότερα λοιπόν από τα λεγόμενα εστιατόρια πολυτελείας είναι για γιαούρτια.

Ζήτω τα απλά, "τίμια" ταβερνεία!

Anonymous said...

elianoula μάγισσα τι είναι foursquare;

Anonymous said...

Παραβίασες ανοιχτές θύρες τώρα 5:51 και δεν το λέω επιτιμιτικά αυτό. Στην εκτός πάσης πραγματικότητος γελοία αυτή χώρα η ποιότητα των "εστιατορίων πολυτελείας" είναι ευθέως ανάλογη με αυτήν της "υψηλής πολιτικής", "μεγάλης τέχνης", "παιδείας επιπέδου" κοκ.

Anonymous said...

ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΝΤΑΡΟΣ... (!!!????)

Anonymous said...

Κρίμα! Άλλος ένας Μεγάλος...

Anonymous said...

@SykoFantiS ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΤΑΠΑΙΠΩΡΕ,ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΕ Η ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΑ


@EUROTSOPANIS γνωρίζω ότι είναι κλειστό. Και είμαι από αυτούς που υπογράφουν την αγωγή κατά του Υπ. Πολιτισμού. Τι ακριβώς μου προσάπτεις;
SykoFantiS

@EUROTSOPANIS αντιπαρέρχομαι τις ανοησίες που λες. Τόσα ξέρεις τόσα λες. Συνέχισε να διαβάζεις και να ακούς Ζούγκλα για να μάθεις για μας
SykoFantiS

@SykoFantiS ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ...ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ.


@EUROTSOPANIS και γράφε με πεζά. είναι κουραστικά τα κεφαλαία
SykoFantiS

@SykoFantiS ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ LINK ΣΤΟΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ ...ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ.


@EUROTSOPANIS προτιμώ να σε κάνω block μιας και δεν αντέχω την αντιπαράθεση με την ανοησία
SykoFantiS

Θέλω να εξαφανιστώ. Να πάω κάπου και να μη με βρίσκει κανείς. Να είμαι μόνο εγώ και το foursquare μου.
elianoula

@elianoula ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ....ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ...


Τι να πει κανείς πιά γιά αυτό το δύστυχο παιδί από την επαρχία...

Anonymous said...

Γλωσσολόγε σημείωνε:

"ΔΙΚΟΠΕΣ" ©
"PROFICINCY" ©


Κατά τα λοιπά, μάθαμε ότι ο αλβανοτσάμης γυφτομπαστουνόβλαχος Νοτιοαλβανός, "έριξε" το blogger λόγω της χρήσης των "ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ" © (αλλά και, όπως τεκμηριωμένα, διατείνονται κάποιοι σχολιαστές λόγω του αενάως παπαροφόρου περιεχομένου των μηνυμάτων του), έχει και καταθέσεις σε τραχανά στη Ζυρίχη.

Anonymous said...

Η elianoula τον έχει block-άρει και έχει σβήσει τα παλιότερα tweets του προς αυτήν. Διαδικτυακή ρόμπα ο Ξυνόγαλος.

Anonymous said...

"ΕΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΖΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ" ©

Anonymous said...

Νικολάκη, πάμε διακοπές στην Lac Léman;

Anonymous said...

Ελβετοί τραπεζίτες στην Ελβετία; Μα καλά, υπάρχουν ελβετοί τραπεζίτες στην Ελβετία; Τι σου είναι ο άνθρωπος φίλε μου...

Anonymous said...

Μη γίνεστε κακοί. Εκτός από τραχανά, στη θυρίδα έχει και το "ΟΜΕΓΑ SPEADMASTER" ©, το "ΟΜΕΓΑ SPEEADMASTER" © και το "ΡΟΛΕΚΣ" ©. Και φυσικά την απόρρητη συνταγή κατασκευής "τραχανοβομβίδας" © (εξ' ου και ο τραχανάς).

Anonymous said...

Πολύ ωραίο ρολόι το Speedmaster. Επι τη ευκαιρία κάποιος φίλος μου είπε ότι εδώ μερικοί σχολιαστές είναι φίλοι των ωρολογίων πολυτελείας και μάλιστα διαθέτουν ορισμένα προς πώληση από την συλογή τους. Το λέω, γιατί ψάχνω γιά Speedmaster, μήπως κανένας κύριος έχει κάποιο προς διάθεση;

Anonymous said...

Μόνο ένα Rolex είχε βγει προς πώληση. Επωλήθη άραγε?

Anonymous said...

Η elianoula έχει γίνει πολύ κουραστική. Ακόμα και οι φωτογραφίες που ανεβάζει είναι πολύ ανιαρές.

Οπότε οφείλω να συνταχθώ με τον Ξυνόγαλο στο ζήτημα αυτό.

Anonymous said...

7:45 το ίδιο ακριβώς κατά σύμπτωση μου έλεγε και η φίλη μου η Melody που έχει μάθει αρκετά καλά τα Ελληνικά και της συνέστησα να διαβάζει και τα tweet της Elianoulas για να εξοικειώνεται με τον τρόπο που μιλάνε τα κορίτσια στη χώρα μας. Θέλω βλέπεις να την φέρω Ελλάδα του χρόνου. Too boring. Αυτή ήταν η άποψη της Melody. Δεν ξέρω όμως αν συμφωνώ.

Anonymous said...

ΦΙΛΟΣ ΙΤΑΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΤΗΝ CORRIERE DELLA SERA ΕΙΠΕ :
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ
Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΧΑΝΑΣ.

Anonymous said...

http://nonews-news.blogspot.com/2011/05/blog-post_9340.html

Είναι δυνατόν;;;

Anonymous said...

Πάντως το ζήτημα της χυδαιότητας πλήθους επαρχιωτών (όχι αγνών επαρχιωτών-λεβεντόπαιδων αλλά φρικτών ανερχόμενων) το παίζουν στα δάχτυλα και οι ιερόδουλες. Όλοι μάλιστα μπορούμε να καταλάβουμε ότι η χαρακτηρολογική τυπολογία που αποτελεί προϊόν των ιεροδούλων είναι εξαιρετικά ακριβής, λόγω αφενός της παρατηρητικότητάς τους (είναι θέμα επιβίωσης) και αφετέρου του μεγάλου εύρους δείγματος (πολλή η πελατεία). Αφροδίτη, τί έχεις να μας πεις;

Η Αφροδίτη εκ Βόλου, αποκαλούσε την πιατσα της Συγγρού "βλαχομπουρδελο". Επειδή μάλιστα δεν άντεχε άλλο να παίρνει επαρχιώτες, με μερσεντές και μπε εμ βε, μετακόμισε την εργατική της στέγη, στην οδό Αθηνάς...

"Αυτοί οι τύποι ειναι απαραδεκτοι... Δεν τους αντεχω πια, σου λεω... Καλυτερα το χω να παρω Πακιστανο, παρα Κρητικο...".

Anonymous said...

8:13,την παγίδευσε την Τίνα ο άθλιος Δρακοντίδης πρέπει.,

Anonymous said...

Που μπορώ να βρω το φωτορεπορτάζ;

Anonymous said...

"@EUROTSOPANIS καθυστερημένο το αστείο σου. Όπως και να το δεις" γράφει η elianoula. Κανείς δεν έχει twitter να μπει και να ζητήσει συγγνώμη από το ευγενέστατο κορίτσι εκ μέρους του επαρχιώτη σχολιαστή;

Anonymous said...

Παπαδάτος είπε...
Κύριε Πανούση δεν έχετε ιδέα για το αντικείμενο με το οποίο καταπιαστήκατε
22 Νοεμβρίου 2010 12:29 μ.μ.

Anonymous said...

Tο κορμί φαίνεται πολύ καλό, το πρόσωπο με τρομάζει λίγο...

Anonymous said...

H elianoula είναι κατά πολύ υποδεέστερη της Ιωάννας.

Anonymous said...

"..Ενα πραγμα δεν θα μπορουσε να φανταστει ο Λενιν, οταν σχεδιαζε το πρωτο πενταετες σχεδιο οικονομικης αναπτυξεως των μπολσεβικων - οτι το κυριο εξαγωγιμο προϊον του κομμουνισμου θα ητανε, καποτε, οι πουτανες.."

Anonymous said...

υποδυέστερη εννοείς μάλλον

Anonymous said...

Και που είναι το κακό σε αυτό; Αν δεν ήταν έτσι, φαντάσου τι μύτη θα είχαν σηκώσει οι ελλεηνίδες.

Anonymous said...

Mε γεια και από εμάς για τον καινούριο καναπέ της elianoulas.

Anonymous said...

"ΕΛΒΕΤΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ" ©,
"ΙΤΑΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ" © και Ηπειρώτικες γίδες ως ερωτικές σύντροφοι. Ο κοινωνικός κύκλος του Ξυνόγαλου.

Anonymous said...

Ευτυχώς που επιστρέφει η Ράνια Θρασκιά στην τηλεόραση. Ήταν πολύ αισθητή η απουσία της.

Anonymous said...

Πράγματι, ο έρωτας δεν μπορεί να είναι υπόθεση της επαρχίας. Όπως περιγράφει και ο Μπαλζάκ, ο μεγάλος έρωτας είναι πάντα υπόθεση του άστεως. Ας έλθει στο άστυ λοιπόν ο επαρχιώτης θαυμαστής της elianoulas εάν επιθυμεί να την ρίξει στα δίχτυα του έρωτά του.

Anonymous said...

10:10 δε μπορεί γιατί είναι τρελλά ερωτευμένος με τη γίδα Παγώνα. Ζήτησε μάλιστα από τον "ΙΤΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ" © να της αγοράσει ένα κουδούνι Armani.

Anonymous said...

Oι πρόσφατες ταχυκαρδίες της Άντας που την έστειλαν για περίθαλψη σε νοσοκομείο δεν φείλονται, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των ιατρών, σε παθολογικά αίτια, αλλά στον μεγάλο της έρωτα για το Γιώργο. Οι φήμες ότι η Άντα πίνει ελέγχονται ως αναληθείς. Αυτό επιβεβαιώνει και ο πιστός στην Άντα αστυφύλακας που υπηρετεί στην ασφάλεια του Γιώργου και ο οποίος είναι επιφορτισμένος με το καθήκον να καρφώνει στην Άντα κάθε ενδεχόμενη παρασπονδία του Γιώργου ώστε να αποφεύγονται εγκαίρως τα ενδεχόμενα τσιλιμπουρδίσματα.

Anonymous said...

@elianoula
Ακόμη, σπρέι για ευωδιαστες πατούσες. Αν ερθει ένας βρωμοπόδαρος να έχουμε κάτι να τον κεράσουμε ρε αδερφέ.

Διαδραστικό το twitter. Φαίνεται ότι στα tweets προς την elianoula ο Ξυνόγαλος γράφει έχοντας βγάλει τα τσαρούχια.

Anonymous said...

10:20 η Άντα συναγωνίζεται, και ξεπερνάει, το Johnny Walker Δημαρά.

BTW Χάϊδω την βάφτισαν. Μπας και είχε νονό τον Ξυνόγαλο;

Anonymous said...

Μεγάλος έρως είναι πάντοτε ο ανεκπλήρωτος έρως. Συνεπώς το παιδί από την επαρχία βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Anonymous said...

http://instagr.am/p/EMQbu/

Τι θέλει να πει η ποιήτρια;

Πάντως το πανωφόρι μαρτυρά κοινές ρίζες με τον ξυνόγαλο.

Anonymous said...

http://instagr.am/p/EPY8M/

Αυτός ο καναπές φαίνεται επαρχιώτικος και αντιερωτικός. Μοιάζει με κάτι που θα αγόραζε ου Ξυνόγαλους.

Anonymous said...

Σκέφτομαι να επενδύσω σε είδη γραφής. Μου φάνηκε ωραία μία Pelikan, λέτε να την πάρω από τα εδώ καταστήματα πέριξ του Συντάγματος ή θα μου πιάσουν τον κώλο;

Μη μου προτείνετε Μοντ Βλανκ γιατί από αυτή μπορεί να έχει μόνο η θεία Όλγα.

Anonymous said...

Διαφωνώ. Τα νέα κορίτσια (ή κοριτσόπουλα) αρέσκονται στις αγορές από το ΙΚΕΑ. Είναι θαυμάστριες της μαζικής κουλτούρας. Είναι λιγάκι μεταμοντέρνες. Πώς να το πω αλλιώς βρε αδελφέ;

Anonymous said...

lamy

Anonymous said...

Εννοείται ότι δια της ηλεκτρονικής οδού θα αγοράσεις φθηνότερα. Ας σημειωθεί ότι οι Mont Blanc είναι υπερεκτιμημένες, γιατί δεν γράφουν και τόσο καλά.

Anonymous said...

Οι μπλαζέ γράφουν μόνο με bic. Είναι φθηνά και γράφουν πολύ καλύτερα.

Anonymous said...

... και κυρίως επιτηδευμένα ανεπιτήδευτα.

Anonymous said...

Και έχεις μετά τον Μιχάλη Μιχαήλ να παίρνει στα σοβαρά τις απόψεις ότι θεσπέσιο World of Interiors, το σπουδαιότερο περιοδικό εσωτερικής διακόσμησης στον κόσμο, είναι εξωπραγματικό. To "εξωπραγματικό" αυτό έντυπο όμως αφήνει τα ανεξίτηλα ίχη του, ώστε να απαγορεύεις στον εαυτό σου δια ροπάλου την αγορά καναπέ-μπακατέλας. Και δεν είναι θέμα χρημάτων. Ποιος είπε ότι το καλόγουστο είναι πάντα υπόθεση χρημάτων; Να αγοράσει αμέσως κάποιος ηπειρώτης έναν παραδοσιακό ηπειρώτικο καναπέ και να τον στείλει αμέσως εκεί που πρέπει.

Anonymous said...

Αν παραγγείλω από το αμερικάνικο amazon λέτε να έχω και δασμούς;

Anonymous said...

Μπορεί και ναι. Σπανίως, αλλά καμιά φορά μπορεί να σου ζητήσουν δασμούς, γιατί οι παραγγελίες από Αμερική περνάνε τελωνείο. Καθάρματα τελώνηδες!

Anonymous said...

Λοιπόν δεν έχω ξαναδεί πιο αντιερωτικό καναπέ. Ακόμα και το κονάκι του Ξυνόγαλου έχει πιο ερωτική ατμόσφαιρα.

Anonymous said...

Από καταστήματα ειδών γραφής ποιό προτείνετε; Αν και μπαίνω στον πειρασμό να πάω σε αυτό της στοάς Σπηρομήλιου για να θαυμάσω και τη θεία.

MUSIC THROUGH THE YEARS said...

Γειά σου καλέ μου φίλε!!!!!!!Με κατάπληξη ειδα την φωτό σου στην Ν Υόρκη.Μπράβο χάρηκα που πήγες.Με την ευκαιρία να δώσω χαιρετισμους στον Κ Σούφρα.
Μἵα απορία εχω .Ο Μπίν τα έβαφε????Φώτισέ μας.
χΑΙΙΡΕΤΙΣΜΟΎΕ ΣΕ ΌΛΟΥΣ

Κ Σελίδας

Anonymous said...

10:30 περίμενε, ακόμη δε της έχει στείλει η μαμά Ξυνόγαλου τα σεμεδάκια. Μετά θα δείξει το μεγαλείο.

Anonymous said...

Καλησπέρα στον κ. Σελίδα από όλους τους παλιούς αναγνώστες του blog. Περιμένουμε και τα προγνωστικά του για τον διαγωνισμό της Eurovision. Ποιος θα κερδίσει? Ποια θέση θα λάβει η Ελλάδα?

Anonymous said...

Eγώ αντιθέτως νομίζω ότι είμαι μια χαρά ο καναπές της Elianoulas. Το πρόβλημα είναι να έχεις ένα σπίτι ΟΛΟΚΛΗΡΟ επιπλωμένο από ΙΚΕΑ. Όταν έχεις μερικά μόνο έπιπλα από το σουηδικό υπερκατάστημα όλα είναι εντάξει. Καλά έπραξε η Elianoula και προμηθεύτηκε αυτόν τον σοκολά καναπέ. Φαίνεται αναπαυτικός και κομψός.

Anonymous said...

Τι αναπαυτικός; Δε σε εμπνέει καθόλου να κάνεις έρωτα επάνω σε αυτόν.

Anonymous said...

Τώρα που είπαμε για έρωτα επάνω στους καναπέδες, έχετε να προτείνετε καμια αισθησιακή ταινία από δεκαετία 70's;

Έβλεπα τις προάλλες την Εμμανουέλα σε blue ray και η ποιότητα εικόνας ήταν εξαιρετική.

Anonymous said...

Mόνο οι σκανδιναβικές αποπνεόυν αυτόν τον ερωτισμό που αντιλαμβάνομαι ότι θέλεις. Και παρότι σκανδιναβικές, δεν θα δεις ποτέ στο πλάνο καναπέδες ΙΚΕΑ.

Anonymous said...

σκανδιναυικές

V. said...

Κύριε Σελίδα,

ευχαριστώ για τον χαιρετισμό και ανταποδίδω. Θα διαβιβάσω και στον κύριο Σούφρα, αν και τούτη την ώρα που εμείς παρακολουθούμε τον διαγωνισμό της Eurovision (ή τον Στέφανο Χίο - διαλέγετε και παίρνετε), εκείνος, όπως με ενημέρωσε, βρίσκεται στον Δουράμπεη και τρώγει ακαταπαύστως. Επειδή, μάλιστα, ο οίνος ρέει άφθονος, λογικά δεν πρέπει να είναι νηφάλιος, οπότε καλύτερα ας ενημερωθεί αύριο. Επιπλέον, ας μην τον θεωρήσεις λαϊκό επειδή βγαίνει για φαγητό Σάββατο βράδυ, γιατί θα δυσαρεστηθεί. Κατ' εξαίρεσιν βγήκε. Πεινούσε πολύ...

Εγώ ναι,πήγα στην Αμερική, αλλά τι τα θες τι τα γυρεύεις... - το πράγμα δεν πήγε καλά... Κάθε εμπειρία, όμως, προσφέρει πλούτο ψυχής! Και απ' αυτή την άποψη θεωρώ τον εαυτό μου κερδισμένο. Δεν πτοούμαι. Να σου πω και κάτι που μπορεί και να μην το έχεις ξανακούσει: Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία! Σοφή φράση. Περιεκτική. Υπάρχει και η σχετική παροιμία "οι δυνατοί έχουν θέληση κι οι αδύναμοι ελπίδα". Κι εγώ από ελπίδα είμαι γεμάτος...

Anonymous said...

Μη στεναχωριέσαι για την αμερική Βαψ, το bookdepository έχει ανοιξιάτικο κουπόνι για να βελτιώσει τη διάθεσή μας.

Anonymous said...

Άτυχο παιδί αυτός ο Βαψομαλλιάς. Του έχει στοιχίσει πολύ που δεν έγινε προπονητής στην Αμερική. Όμως η ζωή συνεχίζεται.

Anonymous said...

Καταβόθρα αυτός ο κ. Σούφρας. Τον 'έδωσε' ο κ. Βαψ.

Anonymous said...

Σουφραφίνο

Anonymous said...

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας θα ήθελε πολύ τη συνεργασία σου. Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά χωρίς να αφήσουμε τον σπόρο της συνεργασίας να βλαστήσει! Ειδικά αυτήν την τόσο κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο. Θα ήθελε τις σκέψεις σου, τις ενστάσεις σου, τις ιδέες σου για το πώς θα βγούμε από την κρίση. Εάν πιστεύεις ότι έχεις τις γνώσεις, τις ιδέες και την όρεξη για να συνεισφέρεις σε ένα δυνατό brainstorming υπό την διεύθυνση του Χρήστου Πρωτόπαπα, μπορείς να καλείς στα τηλέφωνα 2103645300 – 2103645301 από Δευτέρα ως Παρασκευή πρωί και απόγευμα, καθώς και Σάββατο (μόνον πρωινές ώρες).
Η γνώμη σου ΜΕΤΡΑΕΙ!
ΜΑΖΙ θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση!

Χρήστος Πρωτόπαπας
βουλευτής Β Αθήνας
Όλο και πιο ψηλά
Όλο και πιο δυνατά

Anonymous said...

Λέτε να δηλώσω συμμετοχή στο πρωτοπάπειο brainstorming;

Anonymous said...

Αν έχεις τις γνώσεις, τις ιδέες και την όρεξη, γιατί όχι.

Anonymous said...

PASOK parliamentary spokesman Christos Protopapas would love your cooperation. We can not go anywhere without letting the seeds of cooperation to sprout! Especially at this very critical period in our country. Would love your thoughts, objections, your your ideas on how to get out of the crisis. If you think you have the knowledge, ideas and desire to contribute to a brainstorming possible under the direction of Christos Protopapas, you can call the phone numbers from 2103645300 to 2103645301 from Monday to Friday morning and afternoon and Saturday (morning only).
Your opinion counts!
And together we will overcome this crisis!

Christos Protopapas
MP B Athens
Increasingly high
Increasingly powerful

Anonymous said...

Θα έχει και μπουφέ;

Anonymous said...

λουφέ;

Anonymous said...

Άμα πάει και η elianoula θα πάω και εγώ.

Anonymous said...

Αυτές τις μέρες για κάποιο λόγο έρχεται στο μυαλό μου Το Κλειδί του Τίντο Μπρας με τη Στεφανία Σαντρέλι.

κ. Σούφρας said...

Οποία ευχάριστη έκπληξις, ο αγαπητός κ. Σελίδας! Κύριε Σελίδα μου πολύ χαίρομαι που σε ξαναβλέπουμε στην ωραία συντροφιά μας. Καμάρωσες είδα τον Βαψομαλλιά στην Ν. Υόρκη. Ωραίος δεν είναι; Μου έφυγε ο κώλος γιά να τον φτιάξω στο Photoshop. Μας βγήκε λίγο μακρυλαίμης, αλλά δεν πειράζει, του προσδίδει αριστοκρατικότητα ο μακρύς λαιμός νομίζω.

Να πω και τα εξής γιά την αποκατάσταση της αληθείας: Πράγματι χθες ήμουν στον Δουράμπεη με αποτέλεσμα να χάσω την Eurovision, όχι όμως λόγω πείνας όπως λέει ο απαίσιος κουτσομπόλης Βαψομαλλιάς, αλλά επειδή είχα κάτι ξένους που έπρεπε να βγάλω. Σκέφτηκα αρχικά να τους πάω στο roof garden της Μεγάλης Βρετάνιας, αλλά μετά σκέφτηκα ότι μπορεί να έπεφτα στον Καραϊσκο που θα έπινε το ποτό του με στυλ και φινέτσα και επειδή δεν μπορώ να τον ανταγωνιστώ σε αυτόν τον τομέα (ποιός μπορεί άλλωστε;) είπα να επιλέξω την κλασική λύση του Δουράμπεη, λύση που με αποζημίωσε πολλαπλώς γιατί όση ώρα έτρωγα (όχι το καταπέτασμα όπως λένε διάφοροι βλάκες, πόσο ψάρι μπορεί να φάει κανείς πιά; εξ άλλου το ψάρι ως γνωστόν είναι φρούτο) είχα την σπάνιας αισθητικής εμπειρία να με κοιτάει στα μάτια ο μεγάλος μας κωμικός Μάρκος Σεφερλής σε μορφή αφίσας από το απέναντι Δελφινάριο. Ηταν ντυμένος στα ροζ ο Μάρκος, και λογικό καθότι το δραματουργικό πόνημα που πρωταγωνιστεί ονομάζεται "Ο Μάγος του Ροζ". Κάτι μου λέει ότι πρόκειται περί λίαν δυνατής παραστάσεως την οποία δεν πρέπει να χάσει κανείς (εγώ μία φορά θα πάω, όποιος θέλει πάμε παρέα). Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι απήλαυσα την (ολόφρεσκη, αυτό να το πούμε) σφυρίδα μου συνοδεία αεροτενόρων βαρέος τύπου. Η αιτία ήταν ένα χαρμόσυνο γεγονός, ο γάμος ενός κυβερνήτου νταλίκας στο γραφικό εκκλησάκι παρακείμενο στον Δουράμπεη. Είχα την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσω νταλίκα διακοσμημένη γαμπριάτικα με άσπρες κορδέλες, ανθοδημιουργίες και όλα τα παραφερνάλια. Η κορύφωση ήταν η πομπή μετά την τέλεση του μυστηρίου με την ναυαρχίδα να προηγείται ακολουθούμενη από τους φίλους του άκρως ευτυχισμένου (και θορυβώδους) ζεύγους με μουσική συνοδεία αεροτενόρων. Περιττό να πω ότι οι ξένοι μου μάζευαν τις κάτω γνάθους τους από το πάτωμα αντικρύζοντας αυτές τις γνήσια ελληνικές σκηνές ενώ εγώ μετά βίας κρατούσα τα δάκρυα ("πολύ γέλιου" ©) να ρεύσουν στις παρειές μου.

Anonymous said...

Δεν υπάρχει τίποτε πιο αυθεντικό από γάμους αυτοκινητιστικών και τσιγγάνων (χωρίς σε καμία περίπτωση να προσπαθώ να συσχετίσω τις δύο κατηγορίες ανθρώπων). Τον ζουν τον γάμο τους. Τον νιώθουν στο 100%. Όπως θα πρέπει να κάνουμε όλοι όταν παντρευόμαστε χωρίς να μας ενδιαφέρει τι θα πουν οι άλλοι.

Anonymous said...

Ο Χειμώνας φεύγει
Τα παγωτά Κουστένη έρχονται

Καλοκαιράκι: Εποχή για βόλτες, βαρκάδες, ξεγνοιασιά και φυσικά... παγωτό!

Θα πάρουμε παγωτό ότι-ότι; Ή παγωτό... Κουστένη;

Τα παγωτά Κουστένη προσφέρουν ανάλαφρη γλυκιά απόλαυση, γαργαλάνε με την μοναδική του γεύση τους τον ουρανίσκο, χαρίζουν στιγμές μοναδικής απόλαυσης.

ΚΑΛΑ ΠΑΓΩΤΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ
ΜΟΝΟ ΠΑΓΩΤΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ!

Anonymous said...

Κύριε συνάδελφε 9:43, δηλαδή ο γάμος του Κολλεγιάνου συναπόφοιτου του υπουργού μας, κ. Ξυνόγαλου, θα έχει αψίδα θριάμβου από τους άλλους βλάχους με τις γκλίτσες, όλα τα γίδια στολισμένα με τα καλά τους και με γυαλισμένα και απαστράπτοντα κουδούνια και οι καλεσμένοι θα πετάνε αντί ρύζι... τραχανά;

Anonymous said...

Εξιστορώντας την υπόθεση Στρος Καν και της καμαριέρας μόλις προ ολίγου, ο Άκης ο ψευδίζων φανταζόταν να έπεφτε και λίγο spanking στα πισινά του τροφαντού πολιτικού. Είναι η τρίτη (τουλάχιστον) φορά που αναφέρεται σε αυτή την κακιά συνήθεια ο Άκης. Όλο το μυαλό του στο spanking το έχει ο χοντρομπουτάκιας, κωλαράτος Άκης. Μίνα, δεν μας τα είχες πει (και) αυτά. Άλλα μας είχες πει ότι έκανες (ως ανδρόγυνος) στον δρόμο της αμαρτίας...

Anonymous said...

... και άρεσαν πολύ στον Άκη!

Anonymous said...

Μάλιστα, να προτιμήσουμε παγωτά Κουστένη αλλά... έχει παγωτό με γεύση τραχανά το οποίο παρασκευάζεται χωρίς εβαπορέ;

Anonymous said...

Ο Άκης έχει και μια άλλη κακιά συνήθεια: πλησιάζει τα νεαρά κορίτσια και ως άλλος Σπύρος Σερεμέτης τους φωνάζει: "Ε!, πσιτ, πάμε για καφέ;"

Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντοτε αρνητικό, αλλά τι να κάνεις; Ο Άκης του δίνει και καταλαβαίνει. Μάλιστα σε κορίτσι που πολιορκούσε πρόσφατα έστελνε sms κατά τη διάρκεια της εργασίας σου, ώστε να βλέπει το κορίτσι ότι ο άλλος ασχολείται μαζί της on air και να "πέσει". Το αποτέλεσμα όμως υπήρξε και τότε αρνητικό. Τζίφος για τον Άκη. Όπως και σχεδόν πάντα άλλωστε.

Anonymous said...

May 15, 2011 4:36 AM
Εννοείς μήπως ότι η Στεφανία ( η Στεφάνια) Σαντρέλι μοιάζει με την Ελιανούλα;

Anonymous said...

"Η δημοσιογραφία τέλειωσε για μένα. Κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν μπορείς να δουλέψεις στη δημοσιογραφία έτσιτουλάχιστον όπως την έμαθα και την υπηρέτησα εγώ όλα αυτά τα χρόνια. Οι συνθήκες σήμερα δεν ευνοούν ευσυνείδητες δημοσιογραφικές προσπάθειες σαν την δικιά μου. Τα συζήτησα με τον Πρόεδρο -είμαστε πολύ φίλοι με τον Αντώνη από παλιά- και θα κατέβω με την ΝΔ στη Β Πειραιά. Περίπατο θα κάνω. Ο κόσμος με ξέρει, με αγαπά και με εμπιστεύεται. Μην ξεχνάτε ότι ζω μια ολόκληρη ζωή στον Πειραιά. Στο υποβαθμισμένο μάλιστα κομμάτι του. Και ο κόσμος δεν ξεχνά ότι μαζί ξεκινήσαμε και μαζί πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να μπουν επιτέλους νέοι άνθρωποι στην πολιτικοί. Νέο αίμα. Επιτυχημένοι επαγγελματίες που να μπορούν να τραβήξουν το κάρο έξω από τη λάσπη. Δεν θα αρνηθώ λοιπόν να προσφέρω τις όποιες δυνάμεις μου για την Β Πειραιά, για την Ελλάδα".

Αυτά δήλωσε προχθές το βράδυ ο Γιώργος Αυτιάς σε παρέα φίλων του.
Φαίνεται ότι επιτέλους κάτι αλλάζει στον χώρο της πολιτικής.

Marwood said...

Εντάξει το ξέραμε ότι ο Ντομινίκ είναι χατζηκαβλιάρης, αλλά να εξέλθει γδυμνός από το μπάνιο -και προφανώς σε σταση παρουσιάστε αρμ- και να κυνηγάει να πηδήσει την καμαριέρα (σσ συνήθως μιλάμε για κάτι υπέρβαρες και ταλαίπωρες νέγρες που ασκούν αυτό το επάγγελμα), αυτό είναι πράγματι priceless, όπως θά'λεγε και κάποιος -επιτυχών- λοουεριτζής.

Αλλά αυτά παθαίνει όποιος την μπαίνει στον Τζέφρυ Γκαμπ. Να περάσει ο επόμενος παρακαλώ...

Anonymous said...

Πώς μπήκε η καμαριέρα να αλλάξει τα σεντόνια, τη στιγμή που ο άλλος έκανε το μπάνιο του; Περίεργα πράγματα. Ανήθικα πράγματα.

Anonymous said...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


Πρώταση

Anonymous said...

Ο Παπαγιάννης συναγωνίζεται επάξια τον Ξυνόγαλο σε ορθογραφία.

Anonymous said...

Αυτά είναι τα ωραία:

Also, it appears that being head of major bureaucracy does not automatically mean getting head on an ad hoc, and involuntary basis. Lastly, we are stunned it was not Herman Von Rompuy or G-Pap on the receiving end.

Anonymous said...

Ξέρει κανείς που έχει λινκ τις φωτό της θετής κόρης με τα τατουάζ; Μισές δουλειές κάνει ο Λίβυος.

Anonymous said...

http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_name=medianews&item_id=16248


MediaNews | 15/5/2011
Ακραία ομορφιά
Μπορεί να βγήκε ο Λούκας Γιώρκας με τη ζεϊμπεκιά του και τους κίονες στην 7η θέση και να έβγαλε την ταλαιπωρημένη Ελλαδίτσα ασπροπρόσωπη, εμάς πάντως απόψε άλλη εικόνα μας άφησε άφωνους! Αυτή που ακολούθησε μετά την Eurovision στη συχνότητα της ΝΕΤ και συγκεκριμένα η επανάληψη της εκπομπής «Στα άκρα». Εκεί να δείτε νεανική ομορφιά, άστραψε το πλάνο από την αναζωογονημένη φρεσκάδα της παρουσιάστριας! Στα σοβαρά, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα τα εύγε μας και τις ευχές μας! Καλορίζικο το face! Πάντα τέτοια! Ένα θα σας πούμε. Άλλα λίγα χρόνια να «κοβόντουσαν» και η ΕΡΤ θα έβρισκε τον μπελά της για παράνομη ανήλικη εργασία! Τέτοια επιτυχία!

Anonymous said...

Υπήρξε θέμα και με την αντικατάσταση του Κωστάλα, 11.19, από την Λένα Αρώνη. Μα τι γίνεται εκεί στην ΕΡΤ... Νομίζαμε ότι μόνον την Βίκυ έσπρωχναν επαγγελματικά (ή και όπως αλλιώς) λόγω της τρυφερής σχέσης που διατηρούσε με την "Χυτήρω" (κατά Γιαννόπουλο πάντα). Να όμως που και η μικρή Λένα απολαμβάνει τα σπρωξίματά της. Ποιος ξέρει...

Anonymous said...

http://mediaxwri.blogspot.com/2011/04/o-greek-lover.html

Anonymous said...

STRAUSS -KAHN

ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο STRAUSS ΚΑΗΝ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ KAHN, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Anonymous said...

πρωτάθηκε

Anonymous said...

αυτό το δίπτυχο τρώω - μετανιώνω πρέπει να σταματήσει. Ή να μην τρώω ή να μην μετανιώνω
elianoula

Anonymous said...

κάθε μέρα πείθω τον εαυτό μου ότι την επομένη θα ζήσω με γιαούρτια. Έφαγα ένα τον Φεβρουάριο θυμάμαι.
elianoula

Anonymous said...

και ο πάγκαλος έφαγε ένα

Anonymous said...

Σε μια άλλη ζωή θα είμαι uber cool με πορτοκαλί κραγιόν, αχτένιστο μαλλί, χρωματιστά καλσόν. Σε αυτή κάνω ό,τι μπορώ να είμαι ομορφούλα.
elianoula

Anonymous said...

...ρεμπόμπο λέει εγίνηκε εις το Γιουνάι στέιτς
πιάκαν το Σιορ Δομίνικο που τσου μετρά τα χρέη τσ'
...πουρνό-πουρνό εκουκούριασε για ''σάντα λα Μαρία''
και να τον πέμψουν στην ψειρού βρήκαν την ευκαιρία..
...ένα λαθάκι στη στιγμής κι αυτός σαν τον Πασχάλη
κι οι πολιτσμάνοι τον βουτάν από την αμασκάλη
... φταίνε τα πατομπούκαλα κι η στραβωμάρα κάργα
που με τα υπογκλώσια μπέρδεψε τα βιάγκρα

Anonymous said...

Ωραίο.

Anonymous said...

Εξαιρετικός Πάσχος χθές και όλοι οι ζηλιάρηδες εδώ μέσα eat your heart out!

http://bit.ly/m0ASuT


Πρέπει επιτέλους να αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος για το τί πήγε τόσο στραβά σ' αυτή την έρμη πολιτεία.

Και σ' αυτό τον διάλογο πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι και ιδιαίτερα άνθρωποι που έχουν ένα πιό ισχυρό say επί του προκειμένου όπως πχ. ο Καραϊσκος, ο Γιώργος Λακόπουλος, και η Ελιανούλα.

Ειδικότερα, δε, θα ενδιέφερε αν η τελευταία μας εξέθετε τις πλούσιες, κατά γενική ομολογία, απόψεις της για την ανάγκη ενός νέου Κοινωνικού Συμβολαίου, καθώς και για την οπτική της οσαναφορά (sic) τον εμπειρικισμό και τον ωφελιμισμό.

Anonymous said...

Σιγά που δημιουργήθηκε και παγκόσμιος σάλος από τους ερωτικούς παροξυσμούς του DSK. Σιγά το γεγονός και σιγά το νέο. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους ιδιαίτερη εξουσία με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρονται. Και εμείς δεν πάμε πίσω. Ξέρει κανένας πολιτικό, μεγαλοεπιχειρηματία, μεγαλοκαλλιτέχνη που να μην την έχει πέσει σε υφιστάμενή του; (Και πόσες από αυτές δεν έχουν κάτσει. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που δείχνει και το ήθος του "θύματος"). Η διαφορά έχει να κάνει μόνο με τον βαθμό χυδαιότητας. Με το αν υπάρχει ή όχι κάποιο τακτ στο πέσιμο. Ίσως ο πιο χυδαίος συμπατριώτης μας σε αυτό το είδος υπήρξε ο Αθανάσιος Τσαλδάρης, αυτό το κακοφορμισμένο ραμολιμέντο που ήθελε και έρωτες. Δεν μπορούσε να περάσει από μπροστά του γυναίκα και να μην προσπαθήσει να την πασπατέψει με τον γνωστό χυδαίο τρόπο του. Η Ε.Σ., τρυφερό κοριτσάκι τότε, θυμάται πώς μπήκε στο γραφείο του ερειπίου με το μουστάκι για μια υπόθεση, 18 ετών τότε, και αμέσως ο Θανάσης, γεμάτος τικ και με σταυρωτό κοστούμι, την... θώπευσε. Ας σημειωθεί ότι το κοριτσάκι ήταν κόρη φίλου του. Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν η εξουσία πηγαίνει μαζί με την χυδαιότητα. Όπως σχεδόν πάντα δηλαδή.

Anonymous said...

Το διάβασα και εγώ αυτό το άρθρο του Πάσχου (όχι, αυτός δεν την έπεσε ποτέ σε υφιστάμενή του, το βεβαιώνω) και έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι επελέγη άρθρο του Πάσχου από τους καλούς, επαρκείς και κυρίως πρωτότυπους αυτούς ανθρώπους που επιλέγουν, ως φετινό θέμα για το μάθημα της έκθεσης. Μπράβο Πάσχο!

Anonymous said...

To ωραίο είναι ότι οι ηθικολογικές και κοινότοπες (αλλά και κλεμμένες όπως αποδείχτηκε) αρλουμπολογίες του Πάσχου θεωρούνται ότι ανήκουν στην 'σοβαρή' δημοσιογραφία. Έχω παρατηρήσει ότι ο Πάσχος αρέσει πολύ σε κάτι σοβαρές κυρίες μέσης ηλικίας, σε κάποιους τίμιους νέους (αλλά και όχι και τόσο νέους) που δηλώνουν υποστηρικτές της επιχειρηματικότητας (αν και είναι μισθοσυντήρητοι), σε κάποιος φοιτητές οικονομικών σχολών με χωρίστρα που πριν καμιά 15αριά χρόνια και πάνω θα ήταν αναγνώστες του Οικονομικού Ταχυδρόμου του "σοφού" Γιάννη Μαρίνου (αυτής της υστερικής γεροντοκόρης που την είχε ο Λαμπράκης να του κάνει τη βρώμικη δουλειά την οποία ευχαρίστως ο σοφός γέρων έκανε, με το αζημείωτο πάντα κλπ).

Anonymous said...

Μα ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα ειναι η χωρα της μυθολογίας.

Anonymous said...

Μπράβο στον Θανάση Θ. Νιάρχο και ΤΑ ΝΕΑ για την πρωτότυπη σειρά "ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ" όπου "πρόσωπα εμβληματικά του ελληνικού χώρου" συναντιούνται σε μια "εφ 'ολης της ύλης" και, εκ πρώτης όψεως, άνιση συνεύρεση με απολαυστικό όμως τελικό αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς.

http://bit.ly/hopfgQ


Η πρότασή μας προς την καλή εφημερίδα είναι να προσκαλέσει σε προσεχή συνέντευξη των αταίριαστων τον Καραϊσκο και την Ελιανούλα, την ελληνική εκδοχή δηλαδή του αλά Hayworth-Welles "beauty and the brain" .

ΥΓ:
Η στερεοτυπική, φαλλοκρατική απόδοση των χαρακτηρισμών beauty και brain σε καθέναν από τους δυο εκλεκτούς πρωταγωνιστές αυτού του μπλογκ δεν είναι αμαγκαστικά μονοσήμαντη και μπορεί να σας εκπλήξει.

Γιώργος Λιάνης said...

Να μου δώσει εφ' όλης της ύλης συνέντευξη η Άντζελα Δημητρίου.

Anonymous said...

Πάσχος Ελλήνων Πάσχος

Anonymous said...

11:26 ε όχι και beauty ο Καραϊσκος. Για τον Ξυνόγαλο το συζητάμε, διότι έχει τη μπρούτα ομορφιά του βοσκού, η οποία έχει σχετική απήχηση σε κάποια κοινωνικά στρώματα. Γι΄αυτό και επιμένω ότι το ζεύγος πρέπει να είναι elianoula-Ξυνόγαλος.

Anonymous said...

να εξεταστεί και η περίπτωσις του δίδυμου Καραϊσκος-Ξυνόγαλος το οποίο επίσης πληροί τις προϋποθέσεις brain and the beauty

Anonymous said...

11:43 αν και αυτό είναι πράγματι το πλεόν ταιριαστό ζεύγος, οπτικά τουλάχιστον, έχω την εντύπωση πως τα στοιχεία προσωπικότητάς τους δεν είναι συμπληρωματικά. Αντίθετα τα δύο αυτά τεράστια υπερ-εγώ θα οδηγήσουν τις αμοιβάδες που έχουν για μυαλό σε αιματηρή πάλη. Αν ο στόχος είναι η σύγκρουση, με όχι απλώς προσδοκώμενο αλλά δεδομένο το "πολύ γέλιο" ©, τότε συμφωνώ.

Anonymous said...

Νομίζω ότι καταλαβαίνω γιατί ο κ. Μανδραβέλης προκαλεί αντιπαραθέσεις και εδώ και αλλού και διχάζει. Είχα διαβάσει και πιο παλιά κάποια αντίστοιχα και ενδιαφέροντα σχόλια για τον άνδρα, αλλά προτίμησα να μην γράψω γιατί ήθελα πιο πολύ να ακούσω από ανθρώπους που προφανώς ήξεραν περισσότερα για την περίπτωσή του. Οι μεν, οι υποστηρικτές, μέσα στη δημοσιογραφική και γενική σαχλαμάρα που κυριαρχεί στη χώρα μας, βλέπουν στο πρόσωπο του Μανδραβέλη έναν αξιοπρεπή άνθρωπο, με κάποια διαβάσματα, που χρησιμοποιεί τον ορθό λόγο στις αναλύσεις του. Όσοι τον σατιρίζουν, τον χλευάζουν και τον απορρίπτουν, βλέπουν έναν αναλυτή αφελή, μονομερή και ιδεοληπτικό, με διάβασμα πασαλειμματικό. Πιστεύω ότι και οι δύο απόψεις έχουν βάση αληθείας. Προσωπικά τείνω προς την δεύτερη, αφού δεν μπορώ να τον διαβάσω χωρίς να χαμογελάσω λιγάκι με αυτά που γράφει καθώς και με το ύφος του, αλλά δέχομαι ότι και η πρώτη προσέγγιση έχει τα δίκια της.

Anonymous said...

Χαρίζονται κιλάκια, πανέμορφα, εμβολιασμένα. Μόνο σοβαρές προτάσεις.
elianoula

Anonymous said...

Θυμάμαι σε παλαιότερες ραδιοφονικές εκπομπες στον ΣΚΑΙ, τον Μπάμπη (Παπαδημητρίου) να έχει συνήθως για γκεστ τον Πάσχο και να τον (ψιλο)δουλεύει.

Εγω πάντως είμαι πασχικός

Anonymous said...

Μα η αφέλεια του καημένου του Πάσχου είναι το πρόβλημα. Ως χαρακτήρας είναι πολύ καλό παιδί. Μιλάμε για την σκέψη του τώρα. Η κάθε άλλο παρά γερή συγκρότησή του, αλλά και η επιφανειακότητα της σκέψης του τον έχουν καταστήσει αυτό που πρέπει πιστεύω να απεύχεται κάθε σοβαρός άνθρωπος: ιδεολόγο.

Anonymous said...

"Τίποτα πιο εξοργιστικό από μια (περιττή) πρόσληψη σε περίοδο απολύσεων" γράφει η elianoula.

Να και οι μπηχτές προς την εργοδοσία λοιπόν. Αυτά, για όσους ειρωνεύονται και πιστεύουν ότι η συμπαθέστατη elianoula υστερεί σε πολιτικότητα.

Anonymous said...

Γνήσιο σεφερλικό ταλέντο η Ελιανούλα με γλωσσικά παιγνιδίσματα τύπου "Μάγος του Ροζ", "Μαρκοπέδιο", κλπ.

Anonymous said...

Από μεταφράσεις διαβάζει ο Πάσχος τα θεωρητικά του βιβλία απ΄όσο μπορώ να καταλάβω. Πάντως το βιβλίο του με τα famous last words το έχει τιμήσει ο συνάδελφός του Λακόπουλος. Αυτό δείχνει ότι έχει πλέον περάσει στη σφαίρα του κλασσικού.

Anonymous said...

Μεγάλος κωμικός ο Μάρκος Σεφερλής. Να σταματήσουν κάποιοι να ειρωνεύονται τον αγαπημένο μου καλλιτέχνη. Ειδικά σε ρόλο Βλάση ή Θεοχάρη ή ακόμα κι όταν χορεύει με εκπληκτική για τα κιλά του ευκινησία είναι απόλαυση. Θεός.

Anonymous said...

Μα τον Πάσχο τον επικαλείται και ο Μητσοτάκης, και ο Γ.Μαρίνος (όχι ο Γιώργος εννοείται).

Το δίχως άλλο, αυτό κάτι λέει.

Anonymous said...

O Πάσχος είναι ένα ανεπιτήδευτο παιδί καλών προθέσεων πάντως. Δεν το "παίζει" σπουδαίος. Είναι ένα λαϊκό παιδί από την Κοζάνη, με τις ταβέρνες του και τα όλα του. Ακόμη και η ενδυμασία του είναι απλή και ανεπιτήδευτη. Τον προτιμώ όταν τον βλέπω να έρχεται στις παρέες για συζήτηση γύρω από το αγαπημένο θέμα του, την Ελλάδα, με καρό πουκάμισο, φαρδύ ανοιχτόχρωμο τζιν και εκείνο το καμηλό (σκατί θα το λέγαμε) σακάκι του.

Anonymous said...

Και να μην ξεχνάμε ότι ο Σεφερλής έβγαλε από τα αζήτητα ξεχασμένους αστέρες μεγάλου βεληνεκούς, αξιοποιώντας τους στις, το δίχως άλλο, καλόγουστες επιθεωρήσεις του στο Δελφινάριο. Όπως τον Μάρκο Λεζέ ή και τον κορυφαίο, τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ θα έλεγα, Γιώργο Πετρόχειλο.

Anonymous said...

12:33 τώρα μου θύμισες αυτή την κάπως κλισέ φράση με τον Μαρξ (Κάρολο ή Γκράουτσο). Το ίδιο μπορεί κανείς να πει και για τον Μαρίνο. Με τον ρόλο του σοβαρού Μαρίνου να δίνεται, χωρίς συζήτηση, στον Γιώργο και του ασόβαρου στον Γιάννη.

Anonymous said...

Όποιος βρίζει τον Σεφερλή και τον Πάσχο δεν ξέρει από κωμωδία.

Anonymous said...

Ο Μάρκος Λεζές 12.36 ετοιμάζεται για γερό, δυναμικό καμ μπακ. Και μάλιστα με δικό του σενάριο πάνω στα προβλήματα της ελληνικής καθημερινότητας (πρωτότυπο θέμα, το δίχως άλλο). Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Μια επιτυχία που την αξίζει, και μάλιστα με το παραπάνω.

Anonymous said...

12:38, αυτό πες το πάλι.

Anonymous said...

Πέραν της πλάκας, εγώ σέβομαι τον Μανδραβέλη γι αυτόν ακριβώς το λόγο που τον υποτιμά κάποιος άλλος εδώ μέσα. Γιατί είναι ιδεολόγος. Αν και διαφωνώ με πάρα πολλά από αυτά που λέει, του βγάζω το καπέλο όχι μόνο γιατί δείχνει να είναι έντιμος κι αξιοπρεπής, αλλά και γιατί δείχνει να διαθέτει τεράστιο έλλειμμα ταπεινών ενστίκτων όπως αυτού της ζήλιας. Θέλει πολλά αρχ... να παίρνεις ένα μισθό, αλλά να αποδέχεσαι ότι δικαίως κάποιοι βγάζουν περισσότερα από σένα. Ειδικά στη ζηλιαρόχωρα αυτή ελάχιστοι είναι έτσι και γι αυτό δηλώνουν όλοι αριστεροί και κατά των "πλούσιων" και της κοινωνικής ανισότητας (αν ήταν αυτοί πλούσιοι φυσικά θα άλλαζαν άποψη). Τώρα, το ότι τον βλέπεις τον Πάσχο κι έχεις ένα θέμα με την όλη εικόνα ημίτρελου που παρουσιάζει, είναι ένα γεγονός. Τί να κάνουμε όμως. Έτσι είναι η ζωή. Κάποιους τους κάνει ωραίους σαν τον Ξυνόγαλο και κάποιους όχι.

Anonymous said...

Διαβάζω τα σχόλια περί κωμικών και αναρωτιέμαι... Στην Ελβετία (όπου όπως πληροφορηθήκαμε εσχάτως φύονται και "ΕΛΒΕΤΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ" ©) ζείτε; Δε βλέπετε ότι ο μεγαλύτερος Έλληνας κωμικός είναι ο Εγύφτιος με κλόους σέκοdς τους Καραϊσκο-Ξυνόγαλο;

Anonymous said...

εγώ βασικά ζώ στην Νέα Ελβετία, όπου πράγματι το κωμικό δίδυμο Καραϊσκος-Ξυνόγαλος γνωρίζει ανεπανάληπτη επιτυχία

Anonymous said...

Και ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο πρώην συριζαίος και νυν κουβελιστής, είναι για μένα σπάνιος κωμικός.

Anonymous said...

Μεγάλωσα με Μαρίνο και Οικονομικό Ταχυδρόμο. Μου πήρε κάποιον καιρό μέχρι να αρχίσω να καταλαβαίνω τι παίζεται. Οποιαδήποτε πληροφορία για Μαρίνο με ενδιαφέρει. Ευχαριστώ.

Anonymous said...

Η έννοια του ιδεολόγου έχει αρνητικό περιεχόμενο με άλλο σκεπτικό, τη θεολογική, πρετ-α-πορτέ σκέψη, και όχι με το σκεπτικό του ανθρώπου που πιστεύει σε κάτι.

Anonymous said...

Διερωτώμαι τι είναι χειρότερο, η σύλληψη ή αυτό (μάλλον αυτό).

Anonymous said...

Μεγάλωσα με Μαρίνο και Κου-κου-ρου-κου-κου-σουπίτσα. Μου πήρε κάποιον καιρό μέχρι να αρχίσω να καταλαβαίνω τι παίζεται. Οποιαδήποτε πληροφορία για Μαρίνο με ενδιαφέρει. Ευχαριστώ.

Anonymous said...

Τι να κάνουμε 3.18, δεν είμαστε όλοι έξυπνοι σαν την αφεντιά σου. Λέγε τώρα τίποτις για Μαρίνο.

Anonymous said...

Πάντως το "κουκουρουκουκουσουπίτσα" είναι μεγάλο τραγούδι. Εμένα που ποτέ δεν μου άρεσε ο Μαρίνος (ούτε ο Γιώργος ούτε πολύ περισσότερο ο Γιάννης), αυτό το τραγούδι μιλάει πολύ μέσα μου.

Anonymous said...

Τι πληροφορίες θέλετε? Για Γιάννη ή για Γιώργο Μαρίνο?

«Oldest ‹Older   401 – 600 of 863   Newer› Newest»