Monday, May 2, 2011

Gene Keady: το προπονητικό βαψιμο (ή περιπέτειες στην Αμερική)



Δεν πάει πολύς καιρός από εκείνη την καθοριστική οικογενειακή συζήτηση. Μόλις που είχα αποφοιτήσει από το σχολείο, και στο οικογενειακό τραπέζι –το τίμιο οικογενειακό τραπέζι με την περίσσια ελληνική ζεστασιά– τα λόγια του πατέρα μου ακουστήκαν δυνατά σαν καμπάνα: «Κάτι πρέπει να κάνεις παιδί μου τώρα με τη ζωή σου. Πρέπει να βρεις ένα σκοπό, ένα επάγγελμα. Να γίνεις σωστός νοικοκύρης, καλός οικογενειάρχης, τίμιος δουλευτής». «Τίμιος βουλευτής; Πώς είναι δυνατόν; Άσε που είμαι ακόμα και τόσο μικρός» αναρωτήθηκα – είχε, βλέπετε, φτάσει λιγάκι λάθος στ’ αυτιά μου η πατρική προτροπή.

  

Δεν ήμουν, πάντως, έτοιμος ακόμα να πάρω τη ζωή στα σοβαρά. Αυτό ήταν σίγουρο. Επιθυμούσα αμεριμνησία και  βασικός μου στόχος φαινόταν ο στόχος της ακηδίας. Η μητέρα μου μού προσέθεσε μια κουταλιά αχνιστή σούπα στο πιάτο και στεκόταν αμίλητη, σκεπτική, με κατεβασμένο κεφάλι. Ήταν πια φανερό: παρά τους δικούς μου σχεδιασμούς, η ώρα της άνδρωσης και της ωρίμασης είχε φτάσει. Η αμεριμνησία έφευγε ανεπιστρεπτί. «Μια καλή λύση», συνέχισε ο πατέρας μου «θα ήταν να γίνεις εργοδηγός». Δεν είχα ξανακούσει αυτό το επάγγελμα. «Πατέρας, όμως, είναι, κάτι παραπάνω θα ξέρει», μονολόγησα. «Τίμια και καλή δουλειά. Θα βγαίνει το μεροκάματο. Μια άλλη λύση θα ήταν να γίνεις προπονητής. Προπονητής του μπάσκετ!», είπε ο πατέρας μου, όταν, μετά την πρόταση για καριέρα εργοδηγού, δεν διέκρινε ζωγραφισμένο στο παιδικό μου πρόσωπο την έκφραση του ενθουσιασμού και της προσμονής. Δεν είχα, πάντως, καμιά σχέση με το μπάσκετ. Η παλαιά μόδα με Γκάλη, Γιαννάκη κλπ. μου προκαλούσε πάντα αναγούλα (όπως και όλες οι μόδες, άλλωστε). Είχα, επίσης, κατά έναν περίεργο τρόπο, συνδέσει το μπάσκετ με τον καλαθοσφαιριστή και μετέπειτα προπονητή Στηβ Γιατζόγλου (το «λιοντάρι») και ειδικά με την φράση κλισέ, με την οποία κάθε τρεις και λίγο διάνθιζε το λόγο του σε δηλώσεις και συνεντεύξεις, το περίφημο «μπως να σας το μπω» (πως να σας το πω). Το μπάσκετ για μένα ήταν σφιχταγκαλιασμένο με τη γραφικότητα. Το ύφος του πατέρα μου, όμως, δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αντιρρήσεις.


Ούτε μια βδομάδα δεν είχε περάσει από εκείνο το καθοριστικό οικογενειακό τραπέζι, και να που ήμουν στο αεροδρόμιο πια, με προορισμό την Αμερική! Θα πήγαινα να δοκιμάσω την τύχη μου στην μεγάλη «γη των ευκαιριών». Θα μπορούσα, άραγε, να  τα καταφέρω; Θα γινόμουν μια μέρα προπονητής; Ποιος ξέρει… Γερός στόχος. Το δίχως άλλο, δύσκολος. Δεν είχα απομακρυνθεί ποτέ από την οικογενειακή εστία (ακόμα παραμένει το μοναδικό μου ταξίδι στο εξωτερικό), αν εξαιρέσει κανείς μερικές κοντινές εκδρομούλες που είχα κάνει σε αργίες και εορτές με το οικογενειακό σεντάν, με όλα τα μέλη της οικογένειας να σιγοτραγουδούμε με φωνές καθάριες μελωδίες που ακούγαμε από το ραδιόφωνο – τραγούδια που έμοιαζαν, θαρρείς, με τιτιβίσματα πουλιών! Η μικρή μου βαλίτσα δεν περιέχει πολλά πράγματα. «Θα αγοράσεις πράγματα και από την Αμερική. Είναι φθηνά εκεί. Πίστεψέ με», μου είπε με σιγουριά ο πατέρας μου, ενώ η μητέρα μου έγνεψε καταφατικά. Το φιλί αποχαιρετισμού της μάνας, πριν περάσω στο στάδιο ελέγχου και επιβίβασης, με έκανε να στρέψω απότομα το πρόσωπο και να κρύψω ένα καυτό δάκρυ που χάραξε το μάγουλό μου! Το σφούγγισα, έσφιξα τα δόντια και προχώρησα αποφασιστικά. Ήταν όλα κανονισμένα. Θα πήγαινα στην Αμερική! Κατ’ αρχάς στην Αστόρια, που υπάρχουν και πολλοί Έλληνες. Θα έμενα για λίγο σε έναν θείο μου, τον θείο Τεντ, ο οποίος θα με σύστηνε σε έναν καλό προπονητή του μπάσκετ, αμερικάνο, ονόματι Gene Keady (δεν τον είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου).


Εκεί, αν είχα θέληση, ταλέντο, και – πάνω απ’ όλα – εργατικότητα, θα μπορούσα να μάθω την τέχνη της προπονητικής του μπάσκετ, ώστε να μπορέσω μια μέρα να βγάζω τίμια το ψωμί μου. Και μετά… Αχ, και μετά… Θα μπορούσα να κατακτήσω μια μέρα ίσως και ολόκληρη την Αμερική! Ποιος να ξέρει τι κρύβει το μέλλον…


Δεν είχα ξαναμπεί σε αεροπλάνο και η είσοδός μου σ’ αυτό με γέμισε έκπληξη. Η ζωή μου θα έπαιρνε, εφεξής, μια ολότελα διαφορετική τροπή· θα άνοιγα ένα παράθυρο στο νέο (όπως θα λέμε και στη λογοτεχνία). Το σιδερένιο αυτό ιπτάμενο πουλί θα με πήγαινε ένα τόσο μακρινό ταξίδι; Θα μπορούσε; Με συμβούλευσαν να μην φοβάμαι. Θα ήμουν ασφαλής εκεί πάνω, μου είπαν. Ο πατέρας μου είχε προνοήσει και μου είχε κλείσει στο check-in θέση δίπλα στο παράθυρο! Να βλέπω έξω! Πόσα πράγματα δεν είδα μέσα απ’ αυτό το παράθυρο! Το βλέμμα μου κοιτούσε το πτερύγιο του αεροσκάφους και μετά, μέσα από τα σύννεφα, κατευθυνόταν προς το άπειρο! Ήμασταν μόνο εμείς και ο ουρανός! Ούτε ένα πτηνό δεν διέκρινα να πετάει δίπλα μας! Άσε τα μικρά πουλιά – χελιδόνια, σπουργίτια, τρυγόνια κλπ. Αλλά ούτε ένα γεράκι; Ούτε ένας κόνδορας;  Πρέπει να τα τρόμαζε ο θόρυβος, υπέθεσα. Οι τουρμπίνες. Ίσως να έκαναν πέρα και λόγω φόβου από το τεράστιο μέγεθος του σιδερένιου πουλιού. Ποιος ξέρει… Εκεί μέσα, πάντως, κατάλαβα για πρώτη φορά την απεραντοσύνη του κόσμου κι ένιωσα το πνεύμα της θεϊκής δημιουργίας!


Το ταξίδι για την Αμερική είναι μακρύ και κουραστικό – μπορώ να το βεβαιώσω αυτό. Πρέπει να ξέρετε ότι  η Αμερική βρίσκεται μακριά. Πολύ μακριά! Σταθμός μου η Νέα Υόρκη, το κέντρο του κόσμου. Με το που βγαίνω από το αεροδρόμιο και πατάω το πόδι μου στο «Big Apple» (αυτό μου είπαν ότι είναι το «παρατσούκλι» της Νέας Υόρκης) «όλα μοιάζουν μαγικά …και αμερικανικά» (όπως τραγουδούσε κάποτε και ο Γιάννης Μαρκόπουλος). Και μεγάλα, πολύ μεγάλα! Η Αμερική – και θέλω να με πιστέψετε – είναι μια αχανής χώρα! Πραγματικά τεράστια! Η κούρσα του συγγενή μου του Θανάση του Σαλταπίδα που με περίμενε, θα με πήγαινε στην Αστόρια. Στο πρόγραμμα, όμως, υπήρχε πρώτα μια μίνι περιήγηση στις ομορφιές της Νέας Υόρκης: κυρίως Empire State Building και Άγαλμα της Ελευθερίας. Τράβηξα και φωτογραφίες! Μπροστά από τα σπουδαία αυτά μνημεία. Πόσο όμορφα ένιωθα! Και κόσμος – κόσμος πολύς! Η Ν. Υόρκη είναι γεμάτη κόσμο! Δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσος κόσμος κινείται στην Ν. Υόρκη! Μετά, κατεύθυνση για Αστόρια, όπου θα γινόταν η κρίσιμη για το μέλλον μου συνάντηση.


Και να που φτάσαμε! Μέσα σε λίγη μόνο ώρα από την άφιξή μου στην Αμερική, μύρισα Ελλάδα! Πόση Ελλάδα μπορούσε να χωρέσει σε αυτή την σχετικά μικρή περιοχή! Παντού σημαίες ελληνικές, ονόματα ελληνικά, αλλά και γνωστά σύμβολα της πατρίδας. Προορισμός μας το εστιατόριο (η «ντάινα», όπως το λένε εδώ) Mr. Gyros.

 

Εκεί θα συναντήσω τον θείο Τεντ και τον αμερικάνο φίλο του, τον προπονητή κ. Keady – τον μέλλοντα δάσκαλό μου! Έχω αγωνία. Θα κάνω άραγε καλή εντύπωση; Δεν έχω προλάβει να φορέσω και τα καλά μου και αυτό με κάνει λιγάκι ανήσυχο. Με το που φτάνω, όμως, όλοι οι προβληματισμοί πάνε περίπατο. Με πόση εγκαρδιότητα με δέχονται ο θείος Τεντ και ο κ. Keady!

 

Ο πάγος σπάει όταν ο ευγενέστατος προπονητής με κοιτάει χαμογελαστός, με χαϊδεύει πατρικά στο κεφάλι και με καθησυχάζει: «Εδώ, my boy, είναι η χώρα των ευκαιριών. Αν αξίζεις, θα πας μπροστά. Εδώ κανένας καλός δε χάνεται!», μου λέει μια κάποια υποψία αυταρέσκειας. Ο γύρος – το αγαπημένο μου φαγητό –  έρχεται σε μεγάλες μερίδες (όλα είναι μεγάλα στην Αμερική). Είναι πολύ ζουμερός και νόστιμος.


Η συζήτηση γίνεται κυρίως στα αμερικάνικα. Ο θείος Τεντ και ο φίλος του ο Θανάσης που με έφερε στο εστιατόριο λένε που και που και καμιά ελληνική λέξη, αλλά με έντονα αμερικάνικο αξάν. Παρατηρώ τον προπονητή κ. Keady. Τεράστιος άνθρωπος. Τεράστιος σε σωματικές διαστάσεις. Αλλά τεράστιος και σε καλοσύνη και εγκαρδιότητα. Νιώθω σαν να τον ξέρω από καιρό. Μου διηγείται  για τη μητέρα του και για το πόσο καλή μαγείρισσα ήταν στο εστιατόριο του νοσοκομείου όπου δούλευε. «Ίσως γι΄ αυτό έχω τόσο καλή σχέση με το φαγητό!», λέει ξεκαρδιζόμενος στα γέλια. Γιατί ο κ. Keady είναι πράγματι εύσαρκος. Πολύ χονδρός. Αλλά απ’ αυτούς τους πολύ παχείς ανθρώπους που, όμως, αναβλύζουν συμπάθεια και ανθρωπιά και σε κερδίζουν.

 

Πάω κι εγώ κάτι να πω. Ο προπονητής, όμως, μού ζητά να μην μιλώ και να τρώγω, γιατί θα κρυώσει ο γύρος μου. Μου γεμίζει και το τεράστιο ποτήρι μου με κόκα κόλα. Με συμβουλεύει και με νουθετεί. Μου φέρεται σαν πατέρας. Δύσκολα, όμως, μπορώ να συγκεντρωθώ στα λόγια του. Μου κεντρίζουν την προσοχή τα μαλλιά του!

 

Ποτέ μου δεν είχα ξαναδεί τέτοια μαλλιά! Περίεργα, απόκοσμα μαλλιά. Σκούρα καφέ μαλλιά, γυαλιστερά, χωρίς ούτε μια τρίχα λευκή! Νομίζω ότι είναι βαμμένα! Είναι φαλακρός – αυτό είναι σίγουρο. Το μαλλί είναι περασμένο, πολύ προσεκτικά, από τα αριστερά προς τα δεξιά σε στυλ «γέφυρα» ή «κληματαριά». Και είναι πατηκωμένο κατά έναν πολύ περίεργο τρόπο που δυσκολεύομαι να εξηγήσω. Πρέπει το μαλλί να έχει ραντιστεί με κάποιο σπρέι, γιατί έχει περίεργη εμφάνιση και είναι απόλυτα κολλημένο στο γυμνό κεφάλι. Είναι έντονη η  αντίθεση που δημιουργείται μεταξύ ενός απόλυτα σκούρου νεανικού μαλλιού και μιας γηρασμένης, παχιάς επιδερμίδας.
 

Προσπαθώ, όμως, να μην κοιτάζω το μαλλί του προπονητή και να επικεντρώνομαι στο πρόσωπο. Δύσκολο. Πολύ δύσκολο. Ο κ. Keady σηκώνεται κάποια στιγμή να πάει προς νερού του κι έτσι βρίσκω την ευκαιρία να μιλήσω στον θείο Τεντ. Μου εξηγεί ότι ο προπονητής έχει χρόνιο πρόβλημα με τα μαλλιά του. Δεν ανέχεται τριχόπτωση και γκριζάρισμα. Έτσι, έχει καταλήξει εδώ που έχει καταλήξει. Με προβληματίζει λιγάκι αυτό. Δεν δείχνει μεγάλη σοβαρότητα. Πάντως, ο κ. Keady παραμένει ένας πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος. Και με πολλές γνώσεις.


«Θα μπορέσω άραγε να τα καταφέρω ως προπονητής του μπάσκετ;», σκέφτομαι με αγωνία ενώ μασουλώ με όρεξη το φαγητό μου. Έχει περάσει η ώρα και η συζήτηση έχει μπει στο ψητό. Ο κ. Keady μου μιλάει για τα μυστικά της προπονητικής. «Το θέμα είναι να μπαίνει η μπάλα στο καλάθι!» μου λέει. «Τα πιο απλά πράγματα είναι τελικά και τα πιο ουσιαστικά» σκέφτομαι, και ετοιμάζομαι να ρουφήξω το απόσταγμα γνώσης ενός αναμφίβολα πολύ έμπειρου ανθρώπου και προπονητή. «Άμα θέλεις κάτι πολύ, το πετυχαίνεις. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω!», προσθέτει, και κάπου εδώ καταλαβαίνω ότι έχω να κάνω με έναν πραγματικά σοφό άνθρωπο. «Θα μάθουμε πολλά εδώ», λέω από μέσα μου...

 

Η συζήτηση με έχει συνεπάρει. Ακούω πολλά και σημαντικά. Καταβροχθίζω (εκτός από γύρο) και σπουδαίες παραινέσεις. «Εσείς ξέρετε πολλά και δείχνετε προπονητής μεγάλου κύρους. Ποια ομάδα προπονείτε κύριε προπονητά;», ρωτώ δειλά τον ογκώδη προπονητή με τα περίεργα βαμμένα μαλλιά. «Το St. John’s!» μου απαντά. «Ποια ομάδα είναι αυτή;» ρωτώ λιγάκι αγενώς, για την άγνωστη – σ’ εμένα τουλάχιστον – ομάδα. «Είναι μια ιστορική πανεπιστημιακή ομάδα. Εργάζομαι εκεί ως βοηθός προπονητής», μου αποκρίνεται.


Κάπου εκεί ένιωσα μέσα μου τις προσδοκίες  να γίνονται θρύψαλα. Γνώριζα την ομάδα των Boston Celtics, τους Los Angeles Lakers, τους New York Knicks, τους Detroit Pistons έστω, αλλά… St. John’s; E, όχι. Αυτό πήγαινε πολύ! Πίστευα ότι είχα να κάνω με έναν κορυφαίο προπονητή του επαγγελματικού μπάσκετ, ο οποίος θα με οδηγούσε στις μεγάλες προπονητικές λεωφόρους και όχι με έναν κόουτς πανεπιστημιακής ομάδας και μάλιστα βοηθό. Η απογοήτευση με είχε συνθλίψει. Η πόρτα της ελπίδας ένιωθα ότι για μένα είχε κλείσει οριστικά. Δύσκολα θα ζούσα το δικό μου αμερικάνικο όνειρο υπ' αυτούς τους όρους...
 

Τέσσερις μέρες μετά, βρίσκομαι στο αεροπλάνο της επιστροφής. Σκέψεις, σκέψεις πολλές, μου κρατούν συντροφιά. Με πόσα όνειρα ξεκίνησα για Αμερική και πόσο προσγειωμένος, με κομμένα τα φτερά, επέστρεφα στην Ελλάδα. Δεν ήταν γραφτό μου να ασχοληθώ με την προπονητική. Η Αμερική δεν έμελλε να γίνει δική μου Εδέμ. Με το που πάτησα το πόδι μου στο Ελ. Βενιζέλος, η γνώριμη μυρωδιά της Αθήνας, οι οικείες φωνές, οι γνωστές φάτσες – οι δικοί μου άνθρωποι! «Εδώ, στην Ελλάδα, θα κάνουμε ό,τι είναι να κάνουμε…» σκέφτομαι, βάζοντας τη βαλίτσα μου στο πορτμπαγκαζ του λευκού καλογυαλισμένου αυτοκινήτου του πατέρα μου, που με περίμενε έξω από το αεροδρόμιο (παράνομη στάθμευση). Κουλουριασμένος στην αγκαλιά του μπαμπά και της μαμάς – πόσο ευτυχισμένοι μοιάζαμε όλοι εκείνη τη στιγμή σ’ αυτό το όμορφο οικογενειακό κουβάρι! – κατάλαβα ότι επέστρεφα για να μείνω. Η Αμερική, η προπονητική και ο κ. Keady μπορούσαν να περιμένουν. Η πατρίδα μου με υποδεχόταν με χαρά. Η Ελλάδα άνοιγε για μένα και πάλι μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά.

863 comments:

«Oldest   ‹Older   801 – 863 of 863
ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

είχαμε-είν αλήθεια αυτό-μιαν κολοβή σ(κ)χέση με την γερακομούρα αυτήν.

Anonymous said...

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΒΑΡΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ;;;

Η ΣΤΙΣ ANAL..IS.IS

Anonymous said...

Πού τη γνώρισες Καραισκο;

Anonymous said...

Η λέξη γραφικός δεν αρκεί για να περιγράψει τον διασκεδαστή του κοινοβουλίου Πάνο Καμμένο που μεταφέρει ατεκμηρίωτα ότι μαλακία ακούγεται στα καφενεία. Δεν ξέρω τι παίζεται και τι δεν παίζεται με τον Γιωργάκη, αλλά όταν είσαι βουλευτής δεν μιλάς σαν καφενόβιος. Όσοι συχνάζουν στους καφενέδες μπορεί να λένε ότι θέλουν, αλλά ως βουλευτής δεν μπορείς να είσαι ένας γραφικός μπαλαφάρας.

Anonymous said...

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ
ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΥΦΤΟΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ..Ο ΧΥΛΟΣ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ...ΒΟΘΡΟ.
ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ...ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ IQ KAI EINAI KAI ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ,ΒΛ..ΑΠΟΦΥΤΟΣ,

ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΣΧΟΛΗΣ MANAGER ΕΛΒΕΤΙΑΣ....
ΕΨΗΝΕ ΚΑΙ BRATWURST ΜΗΠΩΣ;;

Anonymous said...

Ποιας σχολής Ελβετίας είναι απόφοιτος ο γραφικός πρώην σώγαμπρος (πριν να κοιτάξει προς τη γραφική Ικαριώτισα δικηγόρο, τη μόνιμη καλεσμένη του Μάκη) Πάνος; Θέλουμε όνομα της σχολής και τίτλο σπουδών, αλλιώς οι σπουδές του Πάνου είναι σαν τις σπουδές του Μίλκου.

Anonymous said...

Δεν έχει τόσο πολύ σημασία αν ο Καμμένος είναι γραφικός. Σημασία έχει ότι παριστάνει τον ήρωα και τον ξύπνιο το βουβαλόπαιδο αυτό και κάνει αθέμιστο ανταγωνισμό στους άλλους βουλευτές γιατί λέει πράγματα που αρέσουν στον κοσμάκη και έτσι αναγκάζονται και οι υπόλοιποι πολιτικοί να λένε στον λαουτζίκο μαλακίες, δηλαδή ένα μείγμα από φήμες, μπούρδες, φαντασιοπληξίες κτλπ. Πέστα μεγάλε Πάνο φωνάζουν στα καφενεία και μετά γυρίζουν στους άλλους πολιτικούς και τους ρωτάνε: γιατί δεν τα λέτε ρε μαλάκες όπως ο Καμμένος;; Όχι ότι δεν λέγονται πολλά για τον ρόλο κάποιων μελών της οικογένειας Παπανδρέου σε οικονομικά παιχνίδια. Αλλά για να αποκαλέσεις έναν πρωθυπουργό έμμισθο broker τοκοφλύφων χρειάζεσαι περισσότερα στοιχεία και όχι επιχειρήματα τύπου Κουικ και Παπαγιάννη με κουτσαβακίστικες συμπεριφορές γραφικού Κουταλιανού.

κ. Σούφρας said...

Εκπάγλου καλλονής αμφότερες οι ιέρειες της τεχνολογίας Λάουρα και Ανδρονίκη, αν και όπως έλεγα πρόσφατα στον Βαψομαλλιά είμαι αταλάντευτα ερωτευμένος με την γλυκειά elianoula. Νόμίζω μάλιστα ότι η προσθήκη της elianoulas στην εκπομπή αιχμής EsC θα μας χαρίσει ένα τρίδυμο που παρόμοιό του δεν θα έχουμε (ματα)ξαναδεί.

Αλλο σημαντικό θέμα είναι η μπουγάτσα όπως σωστά επεσήμανε ο φίλος παραπάνω. Η ορθή χρήση του όρου γίνεται στην Θεσσαλονίκη (την κούκλα, την αγάπη του Νίκου). Εκεί, ζητάς μπουγάτσα αλμυρή η γλυκειά με την ανάλογη γέμιση καθώς ο όρος "μπουγάτσα" αναφέρεται στο φύλλο και στον τρόπο παρασκευής.

Η λουκανικόπιτα αναμφίβολα χαρίζει μεγάλες απολαύσεις αλλά ποτέ ως λουκανόπιτα. Μία πολύ δυνατή επιλογή είναι και η σπανακοτυρόπιτα αλλά και η ΖΤΠ όπως την αποκαλώ εν συντομία (ζαμπονοτυρόπιτα).

Anonymous said...

Μα δεν ήταν μόνο η κυρία του θαμώνας του Μάκη. Ήταν και ο ίδιος ο Καμμένος. Που βγαίνει επίσης συνέχεια στο Κοντρα και το Εξτρα. Λέει ότι βγαίνει εκεί γιατί τον έχουν στη μαύρη λίστα τα άλλα κανάλια επειδή τα λέει έξω από τα δόντια. Μπορεί. Απλώς αναρωτιέμαι: Αν εγώ είχα κανάλι και ήθελα να το διατηρήσω στοχειωδώς σοβαρό, θα καλούσα ποτέ τον Καμμένο?

Ο Καμμένος δεν είναι καθόλου γραφικός. Τη μπλούζα που έγραφε Greece is not for sale την φόρεσε στη βουλή κατά λάθος. Τη φόραγε είτε με σακάκι είτε με perfecto.

Anonymous said...

Άλλο η ζαμπονόπιτα και άλλο η ζαμπονοτυρόπιτα; Η πρώτη δηλαδή είναι μόνο με ζαμπόν χωρίς τυρί (ή "με χωρίς" τυρί;); Πάντως ο Πάνος Καμμένος πρέπει να έχει φάει πολλές ζαμπονοτυρόπιτες στη ζωή του. Ή και λουκαν(ικ)όπιτες. Έτσι υποψιάζομαι και δεν θέλω να πω το γιατί.

Anonymous said...

Αν θυμάμαι καλά, σε κάποιες δημοτικές εκλογές την δεκαετία του '90 οι μπράβοι του σώγαμπρου παιδοβούβαλου Καμμένου είχαν πυροβολήσει στο στόμα στέλεχος αντίπαλου συνδυασμού. Από απόψεως διασκεδαστικής αξίας, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό (λέμε τώρα) σκηνικό, η θέση του Πανάρα είναι στο Λάος (της ΝΑ Ασίας ακόμα καλύτερα). Η ΝΔ είναι γιά Τζίμες, Σιούφες, Λυκουρέντζους, Παναγιωτόπουλους κ.λπ.

Anonymous said...

Απ' όσο γνωρίζω, και ο μακαρίτης Στέλιος Καζαντζίδης απολάμβανε τυρόπιτες και λουκανικόπιτες, σε μινιόν βέβαια μορφή (τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια). Του θύμιζαν την μητέρα του, την κυρα-Γεσθιμανή, που του τα έφτιαχνε συχνά. Ο Στέλιος τα έτρωγε όμως πίνοντας και λίγο ουζάκι (αλλά και με ψαράκι που είχε ψαρέψει στον Αγ. Κωνσταντίνο). Έτσι προτιμούσε αυτά τα εδέσματα ο βάρδος και ποτέ σκέτα.

Anonymous said...

Υπάρχουν λινκς με φωτό από Λάουρα και Ανδρονίκη για να συγκρίνουμε με την elianoula;

Anonymous said...

http://fimotro.blogspot.com/2011/05/fimotro-o.html

Πάντως στην επόμενη φωτό (κλικ) με τη τζότζολα απογοητεύτηκα. Την περίμενα πιο εντυπωσιακή και έπεσα από τα σύννεφα.

Anonymous said...

http://press-gr.blogspot.com/2011/05/1986.html

Ποιές είναι αυτές οι φάτσες;

Anonymous said...

Λάουρα και Ανδρονίκη
http://www.tvcontrol.gr/blog/wp-content/uploads/2011/05/escape2_1.jpg

Anonymous said...

Καλές οι αυναλύσεις του Βάρσου

Anonymous said...

Το κοντό καλούτσικο φαίνεται... η άλλη δείχνει άχαρη...

Anonymous said...

Λέτε να πάρει κι η elianoula eκπομπή;

Anonymous said...

http://fimotro.blogspot.com/2011/05/blog-post_9532.html

Παρακαλώ σχολιάστε.

Anonymous said...

Πολύ δυνατή ανάρτηση. Πλέρια κωμικοτραγικότητα.

Anonymous said...

Γλείψιμο (ή "γλύψιμο") προς τον Γιάννη τον καφετζή για να εξασφαλιστεί κανένας δωρεάν καφές.

Anonymous said...

Προτείνω τον Βαψομαλλιά για παρουσιαστή στο Escape. Είναι blogger, ξέρει από τεχνολογία αλλά επίσης και από δημοσιογραφία. Αλλά επίσης, σε αντίθεση με τον Καραίσκο, δείχνει να γνωρίζει πολλά σκοτεινά μυστικά για λυκάνθρωπους, βουρκόλακες, γκρίζους, ανθρώπους με τα μαύρα, αλλά ακόμα-ακόμα (και αυτό είναι το πιο σημαντικό), δηλώνει γνωστός του διδάσκαλου Μάκη Πανώριου, άρα κάτοχος Απαγορευμένης Γνώσης.

θα έχει πολλά να σχολιάσει μαζί με την όμορφη Ανδρονίκη (που του αρέσει κιόλας) αλλά κυρίως την Λάουρα για την Ενναλλακτική Λύση 3, την ψεύτικη προσελήνωση, τα δισκοειδή ΑΤΙΑ και πολλά άλλα μυστήρια. Για να μην πώ ότι με τις γνώσεις του στα πούρα αλλά και το ενδιαφέρον του για την Ένσταση, θα πρέπει να γνωρίζει πολλά και για τα πουροειδή ΑΤΙΑ. Έχουν θεαθεί άλλωστε και πουροειδή ΑΤΙΑ να πετάνε με δαχτυλίδι. Τί συμβαίνει εδώ; Γιατί οι εξωγήϊνοι δεν βγάζουν το δαχτυλίδι από τα διαστημόπλοια τους;

Με τέτοιους διαλόγους, η εκπομπή Escape θα γίνει ακριβώς αυτό που δηλώνει. Φευγάτη.

Anonymous said...

4:19 το ίδιο ερώτημα περί σπουδών θέτει και ο αλβανοτσάμης γυφτομπαστουνόβλαχος σε μπλογκ που προβάλλει τις θέσεις Καμμένου. Φυσικά, και εκεί, όπως κι εδώ, τρώει το πατσαβούρι. "Πολύ γέλιο" ©. Μεγάλη διαδικτυακή attention whore o Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Μαλακίας Ξυνόγαλος.

Anonymous said...

Παναγιώτης (Πάνος) Ηλία Καμμένος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΩΝ


Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος: http://www.kammenos.grEmail: info@kammenos.grΔιεύθυνση: Γραφείο: Φιλελλήνων 34, 10558, Αθήνα, τηλ.: 210-3615431, Φαξ 210-3615634.
Προσωπικά Στοιχεία
Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 12.5.1965.Οικογενειακή Κατάσταση: Είναι παντρεμένος με την κ. Ελένη Τζούλη.Έχει τέσσερις γιους.Επάγγελμα: Οικονομολόγος.Σπουδές: Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Λυών τη Γαλλία Οικονομικά και Ψυχολογία, καθώς και στην Ανώτερη Σχολή Managers Ελβετίας.Ξένες γλώσσες: Γαλλική, Αγγλική.
ΣΤΗΝ ...ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ....

Anonymous said...

Να τοποθετηθεί ο Ξυνόγαλος για την υπεροχή της τραχανόπιτας, με ή χωρίς "ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΣΠΕΡΜΑ" ©, έναντι των άλλων ειδών.

Anonymous said...

ΙΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΗΛΩΝΟΥ...

ΜΟΥΝΑΤΖΕΡ..

Anonymous said...

ΜΑΛΛΟΝ ΣΧΟΛΗ ΤΥΡΟΚΟΜΩΝ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

ΠΟΛΥ ΤΥΡΙ Ο ΤΥΠΟΣ....

Anonymous said...

Σημαντική προσωπικότητα ο Μάκης Πανώριος.
Ως ηθοποιός έπαιζε πολύ ιδαίτερους ρόλους και είναι κρίμα που εδώ και χρόνια έχει σταματήσει. Φάτσα 'ξένη', για πολύ ιδιαίτερους ρόλους κυρίως σε έργα ψυχολογικού τρόμου.
Ως συγγραφέας συνεχίζει στη γραμμη που είχε δημιουργήσει ως ηθοποιός. Σίγουρα ζει σε δικούς του κόσμους.

Anonymous said...

Αντεγκλήσεις, βίαιες επιθέσεις και ύβρεις σήμερα στη συνέλευση των εργαζομένων στο ALTER. To πνεύμα του Γιώργου Αυτιά και του Κώστα Χαρδαβέλλα δεν στάθηκε ικανό να κατευνάσει τα πάθη μεταξύ των εργαζομένων. Οι τεχνικοί υπάλληλοι του έγκυρου καναλιού θεωρούν ότι πρέπει να βάλουν αυτοί στην δική τους τσέπη τα λεφτά που προτίθεται να τσοντάρει ο Γιώργος Κουρής έναντι των 5 μισθών. Λάθος, μεγάλο λάθος. Χατζηνικολάου, Αυτιάς και Χαρδαβέλλας μπορεί να λαμβάνουν μεγαλύτερους μισθούς, αλλα ας μην ξεχνούν οι τεχνικοί ότι οι συγκεκριμένοι τηλεπαρουσιαστές έχουν και μεγαλύτερα έξοδα. Λίγη κατανόηση ποτέ δεν έβλαψε.

Anonymous said...

O Πάνος Καμμένος πιστεύω ότι θα βρει καλή θέση στον νέο κόμμα του Παναγιώτη Ψωμιάδη που ετοιμάζεται να κατέλθει στον πολιτικό στίβο με στόχο να προσφέρει λύσεις στα τόσα και τόσο προβλήματα του έθνους.

Anonymous said...

ΔΩΣΤΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΣΤΟΝ ...ΛΑΟ

ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ...ΕΒΑΠΟΡΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝ ΤΥΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΖΗΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Anonymous said...

O Γιάννης Βασδέκης εργάζεται σκληρά όλη μέρα, πρωί και βράδυ, στην ιστορική οδοό Βαλαωρίτου. Νομίζω ότι του αξίζει που και που να απολαμβάνει ένα παιχνίδι και να ξεσκάει δίπλα στον δημοσιογράφο Παπαγιάννη.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=vt3Qljf_8bU

Anonymous said...

Μπα, όχι και μούνατζερ ρε μπαστουνόβλαχε Αλβανοτσάμη. Γιδογάμης είσαι, βοά η Νότια Αλβανία και το Διαδίκτυο. Μπέέέ.

Anonymous said...

Να ναι zombie και ο Πασαλάρης; Τόσων ετών κανονικά θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει απ΄΄ο τη ζωή, αλλά αυτός είναι ακόμα εδώ.

Anonymous said...

Κι ο Ψηλός το ίδιο.

Anonymous said...

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ...ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝΕΓΙΝΕ.

Anonymous said...

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία του Ζουγκλα Μάκη δινει στο ΠΑΣΟΚ προβαδισμα 2,8% .

Anonymous said...

http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64629

Για όσους έχασαν τη συνέντευξη του καθηγητή φυσικής στην Λάουρα, μεταδίδεται σε επανάληψη με τη μορφή συζήτησης του Ράμφου με τον Αρη Πορτοψάλτε

Anonymous said...

Να είσαι φιλόσοφος και συγγραφέας και να μιλάς για τον πολιτική παθογένεια της Ελλάδας με τον... Άρη Πρωτοψάλτε. Αλλά εδώ ο ίδιος φιλόσοφος-συγγραφέας δέχεται να συνομιλεί για σοβαρά θέματα με την Βίκυ Φλέσσα, οπότε......

Anonymous said...

Κρίσιμες οι εξελίξεις και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αλλά και στον πλανήτη ολόκληρο. Οπότε ένα ερώτημα ταλανίζει την κοινή γνώμη: Γιατί σιωπά τόσο εκκωφαντικά ο Αθανάσιος Στριγάς;

Anonymous said...

ο "χτικιάρης" δημοσιογράφος είναι ο Παύλος Τσίμας?

Anonymous said...

Σιωπά και ο Καραϊσκος για το γκομενάκι....

Anonymous said...

Πολύ αστείες πάντοτε οι λαϊκές "δημοσκοπήσεις" του Μάκη. Θλιβερή εικόνα επίσης να βγαίνει στην Ζούγκλα και να αναλύσει τις δημοσκοπήσεις αυτές υπό την σιδηρά διεύθυνση του Μάκη, ο μουστάκιας δημοσιογράφος Νίκος Γεωργιάδης, ο αριστερός αυτός δημοσιογράφος που παριστάνει τον προβληματισμένο και τον διανοούμενο (και κυκλοφορεί τα καλοκαίρια μονίμως με ψάθινο καπέλο παραλίας στο κεφάλι). Τι κάνει κανείς για να βγάλει το ψωμί του σε αυτή τη χώρα...

Anonymous said...

Ο Αθανάσιος Στριγάς, όπως θα θυμούνται οι πιο παλαιοί, υπήρξε και δυνατή ανακάλυψη του μακαρίτη Βασίλη Ραφαηλίδη. Μας είχε αλλάξει την παναγία ο μακαρίτης ο Βασίλης με τις "αποκαλύψεις" του κ. Στριγά μέσα από τα πολύ κωμικά εκείνα βιβλία που εξέδιδε νομίζω από τη "Νέα Θέσι". Τον έβγαζαν μαζί με τον Μάκη σε εκείνες τις σκαμπρόζικες ραδιοφωνικές εκπομπές που έκαναν στον "ΩΧ fm" και γέλαγε ο κάθε πικραμένος. Πάνε οι παλιές καλές εκείνες στιγμές.

Anonymous said...

Προφανώς ο Πρωτοψάλτης έχει επισκεφθεί τον φιλόσοφο-καθηγητή πλουσίων κυριών των ΒΠ στο σπίτι του στην Πεντέλη. Σπίτι του τώρα τρόπος του λέγειν, αφού η άνετη μονοκατοικία νομίζω ότι ανήκει σε εκκλησιαστικής εμφανίσεως ευκατάστατη κυρία, την οποίαν ο συγγραφεύς έχει νυμφευθεί και έτσι έχει απαλαχθεί από της ανάγκες της βιωτής...

Anonymous said...

2.16 αυτά μ'αρέσουν σ'αυτό το μπλογκ. Για πες κι άλλα, πρόσεξε μην ακούσει όμως ο Καραϊσκος και ζηλέψει

Anonymous said...

Το μόνο που έχω να συμπληρώσω 2.36 είναι ότι έχω γράψει κατά λάθος το "απαλλαχθεί" με ένα λάμδα. Κατά τ' άλλα, και τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας στον ΓΑΠ, και τα μαθήματα φιλοσοφίας σε πλούσιες κυρίες που τον πληρώνουν με την ώρα και το ζήτημα της ευκατάστατης συζύγου που επιτρέπει στον φιλόσοφο να ζει τόσα χρόνια χωρίς στην ουσία να εργάζεται είναι ζητήματα δευτερεύοντα.

Anonymous said...

Tουλάχιστον πιάσαν τόπο τα μαθήματα ελληνικών στον τζαπ

Anonymous said...

Κι ο Μάριος Τάρτας ήταν μεγάλη ανακάλυψη από τον Ραφαηλίδη. "Μάριε τι έχεις να πεις για την Ούρσσσουλα Άντρεςςς;" ρωτούσε τονίζοντας τα σ, ο Ραφαηλίδης τον μακαρίτη πια ζιγκολό Μάριο. Μεγαλύτερη ακόμα κι από τον Στριγά.

Anonymous said...

Σωστά 3:13. Και για να κάνουμε πιο πλήρη την αναφορά, την τριπλέτα των ανακαλύψεων του μακαρίτη συμπλήρωνε η Ματούλα, σε μια σειρά ατελείωτων "αποκαλυπτικών" ραδιοφωνικών εκπομπών με τον Μάκη πάντα στο πλευρό του.

Anonymous said...

Μα ζει ο Στριγάς; Κανονικά εννοω, όχι ως ζόμπι.

Anonymous said...

ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ...

ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ Η ΕΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΥΛΟΣ,ΣΥΓΓΝΩΜΗ,ΛΑΟΣ.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ...ΚΑΘΑΡΣΗ.
ΗΔΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ...ΝΥΧΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

ΚΑΤΑ ΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΙΚΩΝ Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΛΕΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΡΑΓΟΥΝ ΟΙ ΜΑΖΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ Η ΕΥΝΟΗΣΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ Η ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΛΙΓΜΩΝ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΙΣΜΩΝ.

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 40 ΧΡΟΝΩΝ.

Anonymous said...

Έχει και ο Γιάννης ο Βασδέκης άποψη για τα αίτια της ελληνικής κρίσης, τα οποία συζητάει κάθε μέρα στο καφενείο του. Κι ας διαβάζει για ενημέρωση μόνο τον Γαύρο.

Anonymous said...

Oπου Βασδέκης βάλε Καραϊσκος και πάλι μέσα είσαι

Anonymous said...

Τελικά 50 με 100 άτομα μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα μέσα από την οργάνωση του Facebook. Δεν πειράζει όμως. Είναι μια καλή αρχή.

Anonymous said...

O Καραϊσκος πάντως έστελνε αγωνιστικλύς χαιρετισμούς στα πλήθη από το ρουφ γκάρντεν της Μεγάλης Βρετάνιας όπου έπινε το ποτό του με στυλ και φινέτσα.

Anonymous said...

Ο Ξυνόγαλος πήγε στη συγκέντρωση; Ή δεν γύρισε ακόμη από τη βοσκή;

Anonymous said...

Καταπληκτικό βίντεο. Μάλιστα έχει παχύνει πολύ τελευταία αυτός ο Αϊβαλιώτης και όπου να' ναι θα σκάσει σαν μπαλόνι.

Anonymous said...

xaxaxaxaxaxa

Anonymous said...

συγκλονιστικός πασχος

http://bit.ly/k8oQnn

Anonymous said...

Χρόνια πολλά και στην Ελένη.

«Oldest ‹Older   801 – 863 of 863   Newer› Newest»