Monday, May 2, 2011

Gene Keady: το προπονητικό βαψιμο (ή περιπέτειες στην Αμερική)



Δεν πάει πολύς καιρός από εκείνη την καθοριστική οικογενειακή συζήτηση. Μόλις που είχα αποφοιτήσει από το σχολείο, και στο οικογενειακό τραπέζι –το τίμιο οικογενειακό τραπέζι με την περίσσια ελληνική ζεστασιά– τα λόγια του πατέρα μου ακουστήκαν δυνατά σαν καμπάνα: «Κάτι πρέπει να κάνεις παιδί μου τώρα με τη ζωή σου. Πρέπει να βρεις ένα σκοπό, ένα επάγγελμα. Να γίνεις σωστός νοικοκύρης, καλός οικογενειάρχης, τίμιος δουλευτής». «Τίμιος βουλευτής; Πώς είναι δυνατόν; Άσε που είμαι ακόμα και τόσο μικρός» αναρωτήθηκα – είχε, βλέπετε, φτάσει λιγάκι λάθος στ’ αυτιά μου η πατρική προτροπή.

  

Δεν ήμουν, πάντως, έτοιμος ακόμα να πάρω τη ζωή στα σοβαρά. Αυτό ήταν σίγουρο. Επιθυμούσα αμεριμνησία και  βασικός μου στόχος φαινόταν ο στόχος της ακηδίας. Η μητέρα μου μού προσέθεσε μια κουταλιά αχνιστή σούπα στο πιάτο και στεκόταν αμίλητη, σκεπτική, με κατεβασμένο κεφάλι. Ήταν πια φανερό: παρά τους δικούς μου σχεδιασμούς, η ώρα της άνδρωσης και της ωρίμασης είχε φτάσει. Η αμεριμνησία έφευγε ανεπιστρεπτί. «Μια καλή λύση», συνέχισε ο πατέρας μου «θα ήταν να γίνεις εργοδηγός». Δεν είχα ξανακούσει αυτό το επάγγελμα. «Πατέρας, όμως, είναι, κάτι παραπάνω θα ξέρει», μονολόγησα. «Τίμια και καλή δουλειά. Θα βγαίνει το μεροκάματο. Μια άλλη λύση θα ήταν να γίνεις προπονητής. Προπονητής του μπάσκετ!», είπε ο πατέρας μου, όταν, μετά την πρόταση για καριέρα εργοδηγού, δεν διέκρινε ζωγραφισμένο στο παιδικό μου πρόσωπο την έκφραση του ενθουσιασμού και της προσμονής. Δεν είχα, πάντως, καμιά σχέση με το μπάσκετ. Η παλαιά μόδα με Γκάλη, Γιαννάκη κλπ. μου προκαλούσε πάντα αναγούλα (όπως και όλες οι μόδες, άλλωστε). Είχα, επίσης, κατά έναν περίεργο τρόπο, συνδέσει το μπάσκετ με τον καλαθοσφαιριστή και μετέπειτα προπονητή Στηβ Γιατζόγλου (το «λιοντάρι») και ειδικά με την φράση κλισέ, με την οποία κάθε τρεις και λίγο διάνθιζε το λόγο του σε δηλώσεις και συνεντεύξεις, το περίφημο «μπως να σας το μπω» (πως να σας το πω). Το μπάσκετ για μένα ήταν σφιχταγκαλιασμένο με τη γραφικότητα. Το ύφος του πατέρα μου, όμως, δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αντιρρήσεις.


Ούτε μια βδομάδα δεν είχε περάσει από εκείνο το καθοριστικό οικογενειακό τραπέζι, και να που ήμουν στο αεροδρόμιο πια, με προορισμό την Αμερική! Θα πήγαινα να δοκιμάσω την τύχη μου στην μεγάλη «γη των ευκαιριών». Θα μπορούσα, άραγε, να  τα καταφέρω; Θα γινόμουν μια μέρα προπονητής; Ποιος ξέρει… Γερός στόχος. Το δίχως άλλο, δύσκολος. Δεν είχα απομακρυνθεί ποτέ από την οικογενειακή εστία (ακόμα παραμένει το μοναδικό μου ταξίδι στο εξωτερικό), αν εξαιρέσει κανείς μερικές κοντινές εκδρομούλες που είχα κάνει σε αργίες και εορτές με το οικογενειακό σεντάν, με όλα τα μέλη της οικογένειας να σιγοτραγουδούμε με φωνές καθάριες μελωδίες που ακούγαμε από το ραδιόφωνο – τραγούδια που έμοιαζαν, θαρρείς, με τιτιβίσματα πουλιών! Η μικρή μου βαλίτσα δεν περιέχει πολλά πράγματα. «Θα αγοράσεις πράγματα και από την Αμερική. Είναι φθηνά εκεί. Πίστεψέ με», μου είπε με σιγουριά ο πατέρας μου, ενώ η μητέρα μου έγνεψε καταφατικά. Το φιλί αποχαιρετισμού της μάνας, πριν περάσω στο στάδιο ελέγχου και επιβίβασης, με έκανε να στρέψω απότομα το πρόσωπο και να κρύψω ένα καυτό δάκρυ που χάραξε το μάγουλό μου! Το σφούγγισα, έσφιξα τα δόντια και προχώρησα αποφασιστικά. Ήταν όλα κανονισμένα. Θα πήγαινα στην Αμερική! Κατ’ αρχάς στην Αστόρια, που υπάρχουν και πολλοί Έλληνες. Θα έμενα για λίγο σε έναν θείο μου, τον θείο Τεντ, ο οποίος θα με σύστηνε σε έναν καλό προπονητή του μπάσκετ, αμερικάνο, ονόματι Gene Keady (δεν τον είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου).


Εκεί, αν είχα θέληση, ταλέντο, και – πάνω απ’ όλα – εργατικότητα, θα μπορούσα να μάθω την τέχνη της προπονητικής του μπάσκετ, ώστε να μπορέσω μια μέρα να βγάζω τίμια το ψωμί μου. Και μετά… Αχ, και μετά… Θα μπορούσα να κατακτήσω μια μέρα ίσως και ολόκληρη την Αμερική! Ποιος να ξέρει τι κρύβει το μέλλον…


Δεν είχα ξαναμπεί σε αεροπλάνο και η είσοδός μου σ’ αυτό με γέμισε έκπληξη. Η ζωή μου θα έπαιρνε, εφεξής, μια ολότελα διαφορετική τροπή· θα άνοιγα ένα παράθυρο στο νέο (όπως θα λέμε και στη λογοτεχνία). Το σιδερένιο αυτό ιπτάμενο πουλί θα με πήγαινε ένα τόσο μακρινό ταξίδι; Θα μπορούσε; Με συμβούλευσαν να μην φοβάμαι. Θα ήμουν ασφαλής εκεί πάνω, μου είπαν. Ο πατέρας μου είχε προνοήσει και μου είχε κλείσει στο check-in θέση δίπλα στο παράθυρο! Να βλέπω έξω! Πόσα πράγματα δεν είδα μέσα απ’ αυτό το παράθυρο! Το βλέμμα μου κοιτούσε το πτερύγιο του αεροσκάφους και μετά, μέσα από τα σύννεφα, κατευθυνόταν προς το άπειρο! Ήμασταν μόνο εμείς και ο ουρανός! Ούτε ένα πτηνό δεν διέκρινα να πετάει δίπλα μας! Άσε τα μικρά πουλιά – χελιδόνια, σπουργίτια, τρυγόνια κλπ. Αλλά ούτε ένα γεράκι; Ούτε ένας κόνδορας;  Πρέπει να τα τρόμαζε ο θόρυβος, υπέθεσα. Οι τουρμπίνες. Ίσως να έκαναν πέρα και λόγω φόβου από το τεράστιο μέγεθος του σιδερένιου πουλιού. Ποιος ξέρει… Εκεί μέσα, πάντως, κατάλαβα για πρώτη φορά την απεραντοσύνη του κόσμου κι ένιωσα το πνεύμα της θεϊκής δημιουργίας!


Το ταξίδι για την Αμερική είναι μακρύ και κουραστικό – μπορώ να το βεβαιώσω αυτό. Πρέπει να ξέρετε ότι  η Αμερική βρίσκεται μακριά. Πολύ μακριά! Σταθμός μου η Νέα Υόρκη, το κέντρο του κόσμου. Με το που βγαίνω από το αεροδρόμιο και πατάω το πόδι μου στο «Big Apple» (αυτό μου είπαν ότι είναι το «παρατσούκλι» της Νέας Υόρκης) «όλα μοιάζουν μαγικά …και αμερικανικά» (όπως τραγουδούσε κάποτε και ο Γιάννης Μαρκόπουλος). Και μεγάλα, πολύ μεγάλα! Η Αμερική – και θέλω να με πιστέψετε – είναι μια αχανής χώρα! Πραγματικά τεράστια! Η κούρσα του συγγενή μου του Θανάση του Σαλταπίδα που με περίμενε, θα με πήγαινε στην Αστόρια. Στο πρόγραμμα, όμως, υπήρχε πρώτα μια μίνι περιήγηση στις ομορφιές της Νέας Υόρκης: κυρίως Empire State Building και Άγαλμα της Ελευθερίας. Τράβηξα και φωτογραφίες! Μπροστά από τα σπουδαία αυτά μνημεία. Πόσο όμορφα ένιωθα! Και κόσμος – κόσμος πολύς! Η Ν. Υόρκη είναι γεμάτη κόσμο! Δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσος κόσμος κινείται στην Ν. Υόρκη! Μετά, κατεύθυνση για Αστόρια, όπου θα γινόταν η κρίσιμη για το μέλλον μου συνάντηση.


Και να που φτάσαμε! Μέσα σε λίγη μόνο ώρα από την άφιξή μου στην Αμερική, μύρισα Ελλάδα! Πόση Ελλάδα μπορούσε να χωρέσει σε αυτή την σχετικά μικρή περιοχή! Παντού σημαίες ελληνικές, ονόματα ελληνικά, αλλά και γνωστά σύμβολα της πατρίδας. Προορισμός μας το εστιατόριο (η «ντάινα», όπως το λένε εδώ) Mr. Gyros.

 

Εκεί θα συναντήσω τον θείο Τεντ και τον αμερικάνο φίλο του, τον προπονητή κ. Keady – τον μέλλοντα δάσκαλό μου! Έχω αγωνία. Θα κάνω άραγε καλή εντύπωση; Δεν έχω προλάβει να φορέσω και τα καλά μου και αυτό με κάνει λιγάκι ανήσυχο. Με το που φτάνω, όμως, όλοι οι προβληματισμοί πάνε περίπατο. Με πόση εγκαρδιότητα με δέχονται ο θείος Τεντ και ο κ. Keady!

 

Ο πάγος σπάει όταν ο ευγενέστατος προπονητής με κοιτάει χαμογελαστός, με χαϊδεύει πατρικά στο κεφάλι και με καθησυχάζει: «Εδώ, my boy, είναι η χώρα των ευκαιριών. Αν αξίζεις, θα πας μπροστά. Εδώ κανένας καλός δε χάνεται!», μου λέει μια κάποια υποψία αυταρέσκειας. Ο γύρος – το αγαπημένο μου φαγητό –  έρχεται σε μεγάλες μερίδες (όλα είναι μεγάλα στην Αμερική). Είναι πολύ ζουμερός και νόστιμος.


Η συζήτηση γίνεται κυρίως στα αμερικάνικα. Ο θείος Τεντ και ο φίλος του ο Θανάσης που με έφερε στο εστιατόριο λένε που και που και καμιά ελληνική λέξη, αλλά με έντονα αμερικάνικο αξάν. Παρατηρώ τον προπονητή κ. Keady. Τεράστιος άνθρωπος. Τεράστιος σε σωματικές διαστάσεις. Αλλά τεράστιος και σε καλοσύνη και εγκαρδιότητα. Νιώθω σαν να τον ξέρω από καιρό. Μου διηγείται  για τη μητέρα του και για το πόσο καλή μαγείρισσα ήταν στο εστιατόριο του νοσοκομείου όπου δούλευε. «Ίσως γι΄ αυτό έχω τόσο καλή σχέση με το φαγητό!», λέει ξεκαρδιζόμενος στα γέλια. Γιατί ο κ. Keady είναι πράγματι εύσαρκος. Πολύ χονδρός. Αλλά απ’ αυτούς τους πολύ παχείς ανθρώπους που, όμως, αναβλύζουν συμπάθεια και ανθρωπιά και σε κερδίζουν.

 

Πάω κι εγώ κάτι να πω. Ο προπονητής, όμως, μού ζητά να μην μιλώ και να τρώγω, γιατί θα κρυώσει ο γύρος μου. Μου γεμίζει και το τεράστιο ποτήρι μου με κόκα κόλα. Με συμβουλεύει και με νουθετεί. Μου φέρεται σαν πατέρας. Δύσκολα, όμως, μπορώ να συγκεντρωθώ στα λόγια του. Μου κεντρίζουν την προσοχή τα μαλλιά του!

 

Ποτέ μου δεν είχα ξαναδεί τέτοια μαλλιά! Περίεργα, απόκοσμα μαλλιά. Σκούρα καφέ μαλλιά, γυαλιστερά, χωρίς ούτε μια τρίχα λευκή! Νομίζω ότι είναι βαμμένα! Είναι φαλακρός – αυτό είναι σίγουρο. Το μαλλί είναι περασμένο, πολύ προσεκτικά, από τα αριστερά προς τα δεξιά σε στυλ «γέφυρα» ή «κληματαριά». Και είναι πατηκωμένο κατά έναν πολύ περίεργο τρόπο που δυσκολεύομαι να εξηγήσω. Πρέπει το μαλλί να έχει ραντιστεί με κάποιο σπρέι, γιατί έχει περίεργη εμφάνιση και είναι απόλυτα κολλημένο στο γυμνό κεφάλι. Είναι έντονη η  αντίθεση που δημιουργείται μεταξύ ενός απόλυτα σκούρου νεανικού μαλλιού και μιας γηρασμένης, παχιάς επιδερμίδας.
 

Προσπαθώ, όμως, να μην κοιτάζω το μαλλί του προπονητή και να επικεντρώνομαι στο πρόσωπο. Δύσκολο. Πολύ δύσκολο. Ο κ. Keady σηκώνεται κάποια στιγμή να πάει προς νερού του κι έτσι βρίσκω την ευκαιρία να μιλήσω στον θείο Τεντ. Μου εξηγεί ότι ο προπονητής έχει χρόνιο πρόβλημα με τα μαλλιά του. Δεν ανέχεται τριχόπτωση και γκριζάρισμα. Έτσι, έχει καταλήξει εδώ που έχει καταλήξει. Με προβληματίζει λιγάκι αυτό. Δεν δείχνει μεγάλη σοβαρότητα. Πάντως, ο κ. Keady παραμένει ένας πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος. Και με πολλές γνώσεις.


«Θα μπορέσω άραγε να τα καταφέρω ως προπονητής του μπάσκετ;», σκέφτομαι με αγωνία ενώ μασουλώ με όρεξη το φαγητό μου. Έχει περάσει η ώρα και η συζήτηση έχει μπει στο ψητό. Ο κ. Keady μου μιλάει για τα μυστικά της προπονητικής. «Το θέμα είναι να μπαίνει η μπάλα στο καλάθι!» μου λέει. «Τα πιο απλά πράγματα είναι τελικά και τα πιο ουσιαστικά» σκέφτομαι, και ετοιμάζομαι να ρουφήξω το απόσταγμα γνώσης ενός αναμφίβολα πολύ έμπειρου ανθρώπου και προπονητή. «Άμα θέλεις κάτι πολύ, το πετυχαίνεις. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω!», προσθέτει, και κάπου εδώ καταλαβαίνω ότι έχω να κάνω με έναν πραγματικά σοφό άνθρωπο. «Θα μάθουμε πολλά εδώ», λέω από μέσα μου...

 

Η συζήτηση με έχει συνεπάρει. Ακούω πολλά και σημαντικά. Καταβροχθίζω (εκτός από γύρο) και σπουδαίες παραινέσεις. «Εσείς ξέρετε πολλά και δείχνετε προπονητής μεγάλου κύρους. Ποια ομάδα προπονείτε κύριε προπονητά;», ρωτώ δειλά τον ογκώδη προπονητή με τα περίεργα βαμμένα μαλλιά. «Το St. John’s!» μου απαντά. «Ποια ομάδα είναι αυτή;» ρωτώ λιγάκι αγενώς, για την άγνωστη – σ’ εμένα τουλάχιστον – ομάδα. «Είναι μια ιστορική πανεπιστημιακή ομάδα. Εργάζομαι εκεί ως βοηθός προπονητής», μου αποκρίνεται.


Κάπου εκεί ένιωσα μέσα μου τις προσδοκίες  να γίνονται θρύψαλα. Γνώριζα την ομάδα των Boston Celtics, τους Los Angeles Lakers, τους New York Knicks, τους Detroit Pistons έστω, αλλά… St. John’s; E, όχι. Αυτό πήγαινε πολύ! Πίστευα ότι είχα να κάνω με έναν κορυφαίο προπονητή του επαγγελματικού μπάσκετ, ο οποίος θα με οδηγούσε στις μεγάλες προπονητικές λεωφόρους και όχι με έναν κόουτς πανεπιστημιακής ομάδας και μάλιστα βοηθό. Η απογοήτευση με είχε συνθλίψει. Η πόρτα της ελπίδας ένιωθα ότι για μένα είχε κλείσει οριστικά. Δύσκολα θα ζούσα το δικό μου αμερικάνικο όνειρο υπ' αυτούς τους όρους...
 

Τέσσερις μέρες μετά, βρίσκομαι στο αεροπλάνο της επιστροφής. Σκέψεις, σκέψεις πολλές, μου κρατούν συντροφιά. Με πόσα όνειρα ξεκίνησα για Αμερική και πόσο προσγειωμένος, με κομμένα τα φτερά, επέστρεφα στην Ελλάδα. Δεν ήταν γραφτό μου να ασχοληθώ με την προπονητική. Η Αμερική δεν έμελλε να γίνει δική μου Εδέμ. Με το που πάτησα το πόδι μου στο Ελ. Βενιζέλος, η γνώριμη μυρωδιά της Αθήνας, οι οικείες φωνές, οι γνωστές φάτσες – οι δικοί μου άνθρωποι! «Εδώ, στην Ελλάδα, θα κάνουμε ό,τι είναι να κάνουμε…» σκέφτομαι, βάζοντας τη βαλίτσα μου στο πορτμπαγκαζ του λευκού καλογυαλισμένου αυτοκινήτου του πατέρα μου, που με περίμενε έξω από το αεροδρόμιο (παράνομη στάθμευση). Κουλουριασμένος στην αγκαλιά του μπαμπά και της μαμάς – πόσο ευτυχισμένοι μοιάζαμε όλοι εκείνη τη στιγμή σ’ αυτό το όμορφο οικογενειακό κουβάρι! – κατάλαβα ότι επέστρεφα για να μείνω. Η Αμερική, η προπονητική και ο κ. Keady μπορούσαν να περιμένουν. Η πατρίδα μου με υποδεχόταν με χαρά. Η Ελλάδα άνοιγε για μένα και πάλι μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά.

863 comments:

«Oldest   ‹Older   601 – 800 of 863   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Το απόγευμα για Μαρίνο, που θα έχουμε πιότερο χρόνο στη διάθεσή μας, γιατί τώρα εργαζόμαστε.

Anonymous said...

Το καλύτερο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι είναι η Σουπίτσα. Μπράβο στον Μαρίνο που δέχτηκε να τραγουδήσει ένα τόσο εντυπωσιακό τραγούδι.

Anonymous said...

Το καλύτερο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι είναι η Σουπίτσα. Μπράβο στον Μαρίνο που δέχτηκε να τραγουδήσει ένα τόσο εντυπωσιακό τραγούδι.

Anonymous said...

Όταν τρέφεσαι αποκλειστικά με γιαούρτια, σαλάτες, φρούτα, παξιμάδια etc νομίζω τελικά αδυνατίζεις από το μαράζι.
elianoula

Anonymous said...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ.
ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΚΥΡΙΩΣ .ΠΟΛΛΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΑΟΙ ΘΑ ΟΔΕΥΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ.

Anonymous said...

Είχα την ατυχία να ακούσω για πρώτη φορά τον Άκη Παυλόπουλο από το ραδιόφωνο αυτό το Σ-Κ και μου ενισχύθηκε η τηλεοπτική εντύπωση που είχα,ότι ο άνθρωπος αυτός είναι πολύ μαλάκας...Θα ήθελα να του πετάξω μια πατσά άπλυτη στη μάπα,με όλα της τα γρέζια.

Anonymous said...

Πρέπει να ομολογήσω ότι η αμεριμνησία και η ευήθεια της elianoulas με ερεθίζει επικίνδυνα.

Anonymous said...

Μόλις είδα το πρώτο επεισόδιο από το complete collection της παιδικής σειράς Paddington Bear που μου ήρθε σήμερα. Παγωτά, μιλκ σέικ, γλειφιτζούρια και σοκολάτες τοποθετήθηκαν μπροστά στο τραπέζι (μα ποιος είμαι; η elianoula;) πατήθηκε το play και ένιωσα μια μεγάλη ετυχία! Highly recommended για μεγάλα παιδιά με γερές αναμνήσεις παλιάς, καλής τηλεόρασης.

Anonymous said...

Μικρό κορίτσι είναι η elianoula 3:48. Μην είσαι τόσο αυστηρός με το κορίτσι αυτό.

Anonymous said...

Γράφω και συγχρόνως ακούω Άδωνι στο Blue Sky να ουρλιάζει. Ψυχίατροι σπεύσατε. Σίγουρα δεν είναι καλά το παιδί.

Σλάκερ said...

Παλιές, καλές μέρες.

http://www.youtube.com/watch?v=79QxYNGA31Y

Anonymous said...

Άδικη, εξαιρετικά άδικη η επίθεση εκείνης της εποχής στα τίμια ελληνικά εστιατόρια του Καναδά.

Anonymous said...

Δεν είμαι αυστηρός 3:51. Αντιθέτως, είμαι επιεικής και στοργικός.

Anonymous said...

To Oντάριο μας παραπέμπει αυτομάτως στην λίμνη Οντάριο, στον Κάπταιν Μαρκ και τα παλικάρια του, τους ηρωικούς "Λύκους του Οντάριο". Ουγκ.

Anonymous said...

"Σήμερα από τα τουίτς μου ολόκληρες λέξεις"
elianoula

Να κάτι παιδιάστικα χιουμοριστικό από την καλή μας φίλη.

Anonymous said...

Που να μάθεις 3.43 και με λεπτομέρεις τι ζητάει από την Μίνα-Μίνο.

Anonymous said...

αυτό το δίπτυχο τρώω - μετανιώνω πρέπει να σταματήσει. Ή να μην τρώω ή να μην μετανιώνω
elianoula

@elianoula ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΦΑΓΕΣ;;;;;;

(γιατί να είναι τόσο μαλάκας αυτό το παιδί; πείτε μου γιατί; θα έγραφα στο twitter αν διέθετα λογαριασμό)

Anonymous said...

Υπαινίσσεσαι 4:11 ότι ο Μίνος είναι Μίνα με @@; Ενδιαφέρον.

Anonymous said...

"ΒΕΤΕΡΑΝΑΟΙ" ©
"ΣΥΝΑΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ" ©

Anonymous said...

Έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ελβετία κάνοντας παρέα με "ΕΛΒΕΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ" © και "ΙΤΑΛΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ" © ο Ξυνόγαλος. Στη φαντασία του. Γι' αυτό μας σερβίρει ανορθογραφίες και ελληνικούρες. Ως ενισχυτικό της φαντασίας του. Τίποτε περισσότερο από μία attention whore με τσαρούχια.

Anonymous said...

Nα μας πει την άποψή του για τον σοφό γέροντα του Πειραιά, τον Γιάννη Μαρίνο. Να δούμε πόσο καλά γνωρίζει τον οικονομικό χώρο.

Anonymous said...

Δεν μας φτάνει δηλαδή η πολιτική-κοινωνιολογική-πατριωτική παπαρολογία του Νικολάκη του χωριατάκου και τώρα ζητούμε και οικονομικές "αναλύσεις"; Ελεος!

Anonymous said...

Έβαλα τίτλο "Η πολυσυζητημένη Πίπα" σε άρθρο για την Middleton. Μετά το παρατήρησα καλύτερα.
elianoula

Anonymous said...

Αναφέρομαι σε προηγούμενο σχόλιο που διάβασα τώρα και λέω ότι καλά έκαναν και αφαίρεσαν τον Κωστάλα από την εκφώνηση της βαθμολογίας της Γιουροβίζιον. Είναι φθαρμένος πια ο Κωστάλας. Η Λένα Αρώνη αντίθετα είναι νέο προσωπάκι. Νούμερο βέβαια επειδή νομίζει ότι είναι και διανοούμενη. Ίσως από την εκπομπή που έκανε με τον Ροδίτη και την Τσουκαλά!!(συμφωνώ μαζί σου Βαψ με το σχόλιό σου στο αλλο μπλογκ ότι είναι σιτεμένη σεξοβόμβα). Διανοούμενη βέβαια όχι, αλλά καλύτερη εμφάνιση από τον Κωστάλα ούτε συζήτηση.

Anonymous said...

πουστάλας

Anonymous said...

Να στείλουν στη γιουροβίζιον την elianoula στη θέση του Κωστάλα.

Anonymous said...

Μαζί της να στείλουν και το Λίβυο. Θα ήταν ταιριαστό ντουέτο.

Anonymous said...

Διαφωνώ με την καθαίρεση Κωστάλα. Ο Χουφτάλας διέθετε (υπό προϋποθέσεις) όλα τα προσόντα γιά να να γίνει ο έλλην Terry Wogan (έστω και ακουσίως). Η Αρώνη αντιθέτως, που δεν είναι καθόλου "νέο προσωπάκι" αφού μετράει τουλάχιστον 15 χρόνια ανυπόφορης τηλεοπτικής σάχλας (και αυταρέσκειας) στην καμπούρα της, είναι η εντελώς passé εναλλακτική (λέμε τώρα) πασοκική (την δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς) ποιοτική (γέλια) ανοργασμική ελεεινίς. Ενα απολίθωμα που βάζω στοίχημα η elianoula δεν θα έχει καν ακούσει. Ναι στο σύμβολο Κωστάλα, όχι στην πορνομπεμπέκα Αρώνη λοιπόν.

Anonymous said...

Πορνομπεμπέκα! Και γαμώ τις λέξεις.

Anonymous said...

O Kωστάλας είναι ένας επαρκής παρουσιαστής με την πατίνα της παλαιάς αστικής ευγένειας, αλλά έχει ξεπεράσει το όρια με την ευγένειά του αυτή και έχει πέσει με δύναμη στη γραφικότητα. Είναι ο Ζαμπούνης της μπαλετοευγένειας και των επιδείξεων σε πάγο, τη στιγμή που λέει κρύες εξυπνάδες και επιδίδεται σε γελοία σχόλια και χειροφιλήματα σε χυδαίες περσόνες της μαζικής αποχαύνωσης από το κανάλι που του εξασφάλισε επιτέλους την μαζική αποδοχή που (απ' ότι φαίνεται) αποζητούσε.

Anonymous said...

Να στείλουν τον Πάσχο στο Dancing with the stars.

Anonymous said...

Και τον Κανέλλη για κριτή.

Anonymous said...

Πάντως φαίνεται ότι η βιβλιοφιλική εφημερίδα του Ηλία δεν κατόρθωσε να πάει καλά. Μάλλον την συντηρεί από απλό γινάτι. Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο άσπονδος φίλος του ο Βασιλάκης κυριαρχεί (τρόπος του λέγειν) με τη δική του εφημερίδα, σε μια χώρα βέβαια που κοινό για σοβαρό βιβλίο σχεδόν δεν υπάρχει και που κι αυτό το ελάχιστο που υπάρχει το ψάχνεις με το ντουφέκι.

Ηλίας Κανέλλης: H Ντόρα των βιβλιοφιλικών εντύπων

Anonymous said...

Και η ντόρα της νόησης.

Anonymous said...

Ηλίας Κανέλλης: η elianoula του ελληνικού τύπου.

Anonymous said...

Σωστά, έχει και τη σιγουριά της.

Anonymous said...

Άσε, ας μην πούμε τίποτε για τον Μαρίνο. Γέρος άνθρωπος είναι. Κρίμα να στεναχωρηθεί.

Anonymous said...

Να πω τότε εγώ μερικά πράγματα για τον Μαρίνο.

O Γιάννης Μαρίνος, αυτή η γεροντοκόρη της "σοβαρής" δημοσιογραφίας, αποτελεί μια αμφιλεγόμενη περίπτωση δημοσιογράφου. Έχει ορκισμένους οπαδούς και ορκισμένους αντιπάλους. Μάλλον όμως για τους λάθος λόγους. Οι οπαδοί του τον θεωρούν τον πιο γνήσιο εκπρόσωπο της κοινής λογικής στον χώρο της οικονομικής και πολιτικής ανάλυσης, έναν φωστήρα της ελεύθερης αγοράς. Οι αντίπαλοί του τον βδελύσσονται γιατί εκφράζει τις απόψεις του "μεγάλου κεφαλαίου". Τα θετικά και τα αρνητικά όμως του κυρίου Γιάννη είναι άλλα. Στα θετικά μπορεί, σε πιο συμβατικό επίπεδο, να συμπεριληφθούν η εργατικότητά του, ο "προτεσταντικός" του χαρακτήρας, η διάθεσή του για μελέτη. Ουσιαστικά, το πιο θετικό χαρακτηριστικό αυτού του στριφνού ανθρώπου είναι η αγάπη του για τα ζώα. Στα αρνητικά μπορεί κανείς να συμπεριλάβει τον φανατισμό του, το πείσμα του, τον φθόνο του, την εντύπωση ότι μόνον αυτός είναι ο φορέας της λογικής και της ευθυκρισίας, τη μνησικακία του. Ουσιαστικά όμως το βασικό του πρόβλημα σε επαγγελματικό πλαίσιο είναι ότι υπήρξε παραδοσιακά ένα γιουσουφάκι του αφεντικού του, του Χρ. Λαμπράκη, αυτής της παρακμιακής και προβληματικής προσωπικότητας που έχει μυθοποιηθεί από όλες τις μπάντες. Ο κύριος Γιάννης έπαιξε τα παιχνίδια του με οικονομικούς μεγαλοπαράγοντες, τραπεζίτες, μεγαλοβιομήχανους, ενώ υπήρξε συστηματικός κολαούζος ισχυρών πολιτικών παραγόντων (αργότερα έφτασε να γίνει και διορισμένος εντολοδόχος βουλευτής της ΝΔ). Αυτό όμως που δεν μπορεί να του συγχωρεθεί είναι ότι ποτέ δεν προσπάθησε να διατηρήσει έναν στοιχειώδη έστω βαθμό ανεξαρτησίας απέναντι στον εργοδότη του, πραγματικό και όχι προσχηματικό πλουραλισμό στις απόψεις που εκφράζονταν στο περιοδικό, ενώ ούτε μια φορά δεν μπήκε μπροστά για να προστατέψει από την αυθαιρεσία της εργοδοσίας τους συντάκτες του που είχαν προβλήματα. Αντίθετα, αναλάμβανε πάντα να κάνει τη βρώμικη δουλειά του εργοδότη του. Σε ότι έλεγε ο κύριος Χρήστος, σούζα ο κύριος Γιάννης. Δεν απαιτούμε καμιά επαναστατική διάθεση, αφού όταν γίνεσαι διευθυντής είσαι πάντα το μακρύ χέρι του αφεντικού σου. Αλλά όχι και αυτό το επίπεδο δουλικότητας. Ο κύριος Γιάννης υπήρξε πάντα βασιλικότερος του βασιλέως. Σε όποιον είχε προβλήματα στον ΔΟΛ, αυτός του έλεγε να μάθει να συμπεριφέρεται και να ανέχεται, γιατί "είναι τιμή του να δουλεύει σε ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό μαγαζί". Φυσικά αυτά τα έλεγαν και τα λένε όλα τα διευθυντικά στελέχη του ΔΟΛ, αλλά ο κύριος Γιάννης δεν είχε στο κάτω κάτω ούτε την καπατσοσύνη του Ψυχάρη και του Γιάννη του Καψή, ούτε την πιο ανθρώπινη διάσταση του Μεμή. Ήταν ένα κανονικό και βολικό μαντρόσκυλο του Συγκροτήματος για το νταβατζιλίκι στον χώρο της αγοράς. Με το αζημίωτο βέβαια, αφού και τους καλούς μισθούς του είχε, και τα bonus του και τις μετοχές του και τις BMW του και παιχνίδι μπορούσε να κάνει με όποιον ήθελε (μέσα στα όρια που του άφηναν τα συμφέροντα του Συγκροτήματος βέβαια).

Anonymous said...

Ως προς το έμψυχο υλικό του περιοδικού τώρα, δεν στερείτο της παρουσίας αρκετών γραφικών και έδινε βήμα μόνο σε όσους ήταν πρόθυμοι να δηλώσουν υποταγή στο Συγκρότημα, καθώς και σε νεαρούς φοιτητές-ρέπλικες, που επειδή του δινόταν βήμα για να δημοσιεύουν τα σοβαροφανή και ανιαρά άρθρα τους, μεταβάλλονταν σε γενίτσαρους των ιδεών του Οικονομικού. Ριζικά αντίθετη άποψη ουδέποτε επιτρεπόταν από τον κύριο Γιάννη. Αντίθετα, επιβαλλόταν να διαβάζει το αναγνωστικό κοινό τους γραφικούς Βάμβουκες, και άλλους παρόμοιους που γέμιζαν με τις κοινότοπες φλυαρίες τους τις σελίδες του περιοδικού. Επίσης ο κύριος Γιάννης απέτυχε δομικά ως μάνατζερ, αφού η εγωπάθειά του και η παρωχημένη αντίληψή του στα θέματα διεύθυνσης δεν του επέτρεψαν να διαμορφώσει διάδοχη κατάσταση για τη διεύθυνση του περιοδικού, πράγμα που συνέβαλε στο κλείσιμό του. Οι απέλπιδες προσπάθειες με τον ολίγιστο Ντένη Αντύπα (που ξέρει πολλά για τον ΔΟΛ, αλλά έγραψε πρόσφατα ένα νερόβραστο βιβλίο με απλούς αθώους υπαινιγμούς και μόνο για τον βυζαντινισμό του Συγκροτήματος) και τον "μεταμοντέρνο" Χρήστο Ράπτη ("να κάνουμε τον Οικονομικό το Wired της Ελλάδας") δεν είχαν φυσικά αποτέλεσμα. Ο κύριος Γιάννης υπήρξε υστερικός, φανατικός και ξεροκέφαλος και πειθήνιο όργανο της γραμμής αυτών που τον τάιζαν. Ως μόνο ουσιαστικό (επιφανειακά) θετικό στοιχείο από την πορεία αυτού του δούλου του συστήματος κυρίου Γιάννη, θα παραμείνει η συνεχής παρουσία του, τη δεκαετία του 80 και του 90, στις τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ όπου τσάκιζε τα παϊδια των συνδικαλιστών και εργατοπατέρων που μας ζάλιζαν τα γεννητικά όργανα την περίοδο της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό όμως τι να το κάνεις, όταν είσαι έναν απλός εντολοδόχος του συστήματος και των αφεντικών σου, χωρίς ανεξαρτησία γνώμης, ραχοκοκαλιά και ελευθεροφροσύνη;

Anonymous said...

Σε απόλυτη συνάφεια με το άλλο μπλογκ, ο Γιομπαζολιάς και ο Παπαγιάννης μας έπηξαν στη μαλακία. Ο πρασινοχοχλιός Goebbels-τσολιάς είπε ότι οι μετανάστες προς τις ΗΠΑ πάνε στην νήσο "Έλλις ή Έλβις, πως το λένε" και ότι "οι εγκληματίες στις ΗΠΑ φυλακίζονται στο Αλκατράζ", ο δε Εγύφτιος, αφού μας υπενθύμισε ότι "γνωρίζω Γαλλικά και είμαι φιλελεύθερος" είπε ότι "την καμαριέρα δεν την είδαμε στα πλαίσια της προστασίας μαρτύρων".

Anonymous said...

10.02 ουσιαστικό σχόλιο.

Anonymous said...

Check out my personal newspaper on The Tweeted Times

http://tweetedtimes.com/elianoula

Anonymous said...

Είχα πολύ καιρό να γελάσω τόσο με το Αποκαλυπτικό Δελτίο. Τόσες ασυναρτησίες μαζεμένες το καθιστούν συλλεκτικό. Μπαμπουίνικη τηλεόραση στα καλύτερά της.

Anonymous said...

Έλειπε μια εφημερίδα σαν αυτή της Ελιανούλας. Αλλά απ' ότι διαβάζουμε στο τεκμηριωμένο σχόλιο για τον Μαρίνο΄και οι λεγόμενοι σοβαροί δεν είναι καλύτεροι.

Marwood said...

Τώρα εσύ μάλλον είσαι ο Μίχας.

Ολα αυτά τα insider δημοσιογραφικά που γράφεις, δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω, γιατί δεν έχω ιδέα για τα ντεσού του λειτουργήματος αυτού πέρα του ό,τι ακούω από δω και απο κει, για να γίνετια τζόγος και να γελάμε, καθώς είμαι φαν του κοινωνικού -αλλά και αντικοινωνικού- σχολιασμού. Ενδεικτικά σου λέω ότι ο μόνος δημοσιογράφος που γνωρίζω προσωπικά, είναι ο Καραϊσκος. Από εκεί να καταλάβεις.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό σημείο, το οποίο φαίνεται για σένα είναι επουσιώδες και το περνάς στο ντούκου, το γράφεις εσύ ο ίδιος στο τέλος.

Παίρνω την άδεια να επαναδιατυπώσω τα γραφόμενά σου:

Ως μόνο ουσιαστικό (επιφανειακά) θετικό στοιχείο από την πορεία αυτού του δούλου του συστήματος κυρίου Γιάννη, θα παραμείνει η συνεχής παρουσία του, τη δεκαετία του 80 και του 90, στις τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ όπου τσάκιζε τα παϊδια των συνδικαλιστών και εργατοπατέρων που μας ζάλιζαν τα γεννητικά όργανα την περίοδο της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό είναι τόσο σημαντικό, που αρκεί για καταγραφεί κάποιος στας δέλτους των Μεγάλων Ευεργετών και Ηρώων του Εθνους και του Λαού, ακόμα και αν πρόκειται για έναν απλό εντολοδόχο του συστήματος και των αφεντικών σου, χωρίς ανεξαρτησία γνώμης, ραχοκοκαλιά και ελευθεροφροσύνη.

-Μ 16/5/2011, Elvis Island

Anonymous said...

Και εγώ που δεν συμπαθώ τον Μαρίνο και για τα δημοσιογραφικά και για άλλα , τις αξεπέραστες εκείνες τηλεοπτικές εμφανίσεις του τις πιστώνω. Κατά τα άλλα..

Anonymous said...

Μεγάλο οριζόντιο άπλωμα του κοριτσιού μας σε όλα τα είδη ενημέρωσης και σχολιασμού, αλλά από ψητό θέλει πολλή δουλειά ακόμα.

Anonymous said...

Ο Τσιόπα ψόφησε, ο στρος-καν στο "κολλέγιο", κι έπεται συνέχεια..
Σαν να μην έχει άδικο ο Μάργουντ για τον Φορεστ ΓΑΠ.

Φανταστείτε να ταν Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης τί θα είχε γίνει από τους πρασινοφρουρούς και τα μμε τους

Anonymous said...

Τώρα που ξαναδιαβάζω την τελευταία παράγραφο του Μίχα, διαπιστώνω ότι άνετα θα μπορούσε να την είχε γράψει ο Φώσκολος.

Ενα κτήνος λοιπόν ο Μαρίνος

Κτήνοοοοοοοοςςςςςςςςςςςς

Anonymous said...

Και ο Πάσχος ένα κτήνος λακές των αφεντικών είναι.

Ενα κτήνος με σκατί σακκάκι.

Anonymous said...

Και ο Κανέλλης (φαλακρό κτήνος), μην ξεχνιέσαι.

Anonymous said...

Αυτό το τελευταίο του Μίχα είναι όντως καλό, και θα μπορούσε μάλιστα να αποτελέσει μέρος του όρκου του δημοσιογράφου. Πως λέμε οι γιατροί κάνουν τον όρκο στον Ιπποκράτη, οι δημοσιογράφοι θα ορκίζονται στο Γιάννη the beast Μαρίνο ως εξής:

"Ορκίζομαι να ασκώ το λειτούργημά μου ως ένας απλός εντολοδόχος του συστήματος και των αφεντικών μου, χωρίς ανεξαρτησία γνώμης, ραχοκοκαλιά και ελευθεροφροσύνη...."

Παρακαλώ για τις δικές σας ιδέες να συμπληρώσουμε τον όρκο.

Anonymous said...

Φίλος βουλευτής μου έλεγε ότι καθόταν δίπλα στον Στυλιανίδη στη βουλή όταν εκείνος έκλασε. Όταν ο φίλος βουλευτής γύρισε αυθόρμητα προς την πλευρά του Ευρυπίδη εκείνος κοίταζε αγέρωχα αλλού. Να το έκανε για ξεκάρφωμα ή να μην κατάλαβε;

Anonymous said...

O Μαρίνος όπως απεδείχθη εκ των υστέρων-στις μέρες μας πια,ήταν ένας δημόσιος υπάλληλος κι αυτός.Ενας δημόσιος υπάλληλος o oποίος τρεφόταν παχύΡΕΥΣΤΑ απο το κράτος, που φόρτωνε με χρήμα τον ΔΟΛ.Αναρωτιέμαι ποιός έχει ζημιώσει περισσότερο το έθνος.Οι συνδικαλισταί ή ο Μαρίνος;
Αμφότεροι.Απλά έτσι λειτουργεί το πράγμα εδω.Ο οικονομικός ταχυδρόμος φιλελεύθερο μετερίζι και τα ΝΕΑ το ΒΗΜΑ κλπ με Λευτ.Παπαδόπουλο.
Κυβέρνηση και αντιπολιτευση ο Λαμπράκης.
Και μόνο που τα έβαλε μ όλην αυτή την κρατικοδίαιτη καμαρίλα ο Γιωτόπουλος, (τυχαίο το όνομα) μπαίνει στους ήρωες της Νέας Ελλάδας.

Anonymous said...

Την φράση "είναι τιμή σου να δουλεύεις σε ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό μαγαζί" την έχει ακούσει φιλικό μου πρόσωπο από άλλον διευθυντή του ΔΟΛ.
Μάλλον θα ήταν επίσημη γραμμή του μακαρίτη προς τους αυλικούς του όταν ανέβαιναν στην Αναγνωστοπούλου για τα κεφτεδάκια.

Anonymous said...

Συμφωνώ με τον Καραισκο. Μαζί με τον σχολιαστή που έγραψε για τον Μαρίνο (όχι τον Γιώργο τον σοβαρό, τον άλλον) έκανε την πιο περιεκτική ανάλυση σε μια μόλις παράγραφο.

Anonymous said...

Το δαμε κι αυτό:ΚΟΤΛΕ ΣΤΑΥΡΩΤΟ κοστούμι ο Κακλαμάνης τώρα στου πρετεντέρη.

Anonymous said...

Δηλαδή τελικά χωρίς κρατική διαφήμιση δεν μπορούν να υπάρχουν τα έγκυρα έντυπα του ΔΟΛ και των άλλων? Και η περίφημη εγκυρότητά τους την οποία διψάει να καταπιεί ως νέκταρ το αναγνωστικό κοινό?

Anonymous said...

σκατί;

Anonymous said...

Κι ο Λάλας το έλεγε συνεχώς, και ο Ψυχάρης και άλλοι διευθυντίσκοι.

Anonymous said...

πάντα σκατί

Anonymous said...

Σωστό αυτό, δεν το είχα σκεφτεί. Ο κακιασμένος κήρυκας της ελεύθερης αγοράς τρεφόταν τελικά από τα κρατικά ταμεία. Η ειρωνεία της ζωής.

Anonymous said...

Φίλε Μίχα reductio ad yotopulum?
To πλοίο έχει σαλπάρει απ'ότι βλέπω. Κόψε το κρασί.

Anonymous said...

Πολύ καλό το σχόλιο γιά τον Μαρίνο που έμενε πάντα με την μητέρα του. Το γεγονός μάλιστα ότι είναι γραμμένο με εμπάθεια σαν αυτήν που χαρακτήριζε την πέννα του Μαρίνου το καθιστά ακόμα πιό απολαυστικό.

Anonymous said...

Κάτι μου λέει ότι την φράση "είναι τιμή σου να δουλεύεις σε ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό μαγαζί" θα την άκουγε συχνά και ο Πέτρος Ευθυμίου όταν ανηφόριζε στην Αναγνωστοπούλου γιά "σύσκεψη".

Anonymous said...

Το πρόβλημα με τον Ευθυμίου δεν ήταν τόσο η σύσκεψη, όσο το ότι δεν ήταν ο συσκέπτων όπως κανείς θα ανέμενε, αλλά ο συσκεπτόμενος!

Anonymous said...

Πράγματι το Αποκαλυπτικό Δελτίο έβγαλε "πολύ γέλιο" © απόψε. Τι Ελβις αϊλαντ, τι "είμαι γαλλομαθής και σερφάρω" και τι εν γένει καφρίλα έπεσε δεν λέγεται. Ακόμα και οι τηλεθεατές που βγήκαν στον αέρα ήταν συντονισμένοι στο κλίμα της μαλακίας που έπεφτε βροχή απόψε.

Anonymous said...

http://e-rooster.gr/01/2008/562

Anonymous said...

Ένας σταλινίσκος ήταν ο Μαρίνος και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι είχαν την 'τύχη' να συμεργαστούν με την 'έγκυρη' οικονομική επιθεώρησή του. Το ίδιο βέβαια ισχύει σε όλα τα έντυπα του ΔΟΛ. Ακόμη και συγγενής του πεθαμένου και σχετικός με τον χώρο τα αναφέρει ιδιωτικά και αστειευόμενος. Έχουν πολλοί εκδιωχθεί από κει μέσα για παρόμοιους λόγους, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα γιατί τα ίδια περίπου ισχύουν σχεδόν σε όλα τα Ελληνικά Μέσα. Και ο Μίχας και ο Λαζαρίδης (αυτός και στον Ο.Τ. και στα ΝΕΑ) ας πούμε για παρόμοιους λόγους είδαν την πόρτα της εξόδου και μάλιστα με καψόνια εξευτελιστικά για κάθε σοβαρό άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του.

Anonymous said...

Την έχασε την μητέρα του νομίζω 12,34. Θα μου πεις εδώ είναι έτοιμος να αποχωρήσει ο ίδιος, η μητέρα του θα ζούσε ακόμα? Πάντως η αδυναμία του στα πουλιά που διατηρούσε μέσα σε κλουβάκια στο σπίτι του Πειραιά όπου ζούσε με την μητέρα του, του χαρίζει και κάποια ανθρωπι.α.

Anonymous said...

Για τον Λαζαρίδη δεν το ήξερα.

Τι κρίμα(ς)....

Απώλεια για τη δημοσιογραφία, κέρδος για την πολιτική και την πατρίδα

Anonymous said...

Ενω το μεγάλο αφεντικό του ο κυριος Χρήστος δεν τα φυλάκιζε ποτέ τα πουλιά.Μεγάλα και μικρά
elianoula

Anonymous said...

Μου ξανάρχονται ένα-ένα (όχι χρόνια δοξασμένα). Λέει ο ξυρισμένος σαν κώλος Γιομπαζολιάς απόψε στην Εγύφτιο: "Εσύ γιάννη που έχεις και γαλλικές σπουδές". Γελούσα γιά ώρα μετά.

Anonymous said...

...και νομικές γνώσεις

Anonymous said...

Ας πούμε λοιπόν και ορισμένα πράγματα για τον Ευθυμίου. Δεν θα αναφερθώ στα προσωπικά και πικάντικα, τα οποία άλλωστε γνωρίζω από φήμες και δεν μπορώ να τα τεκμηριώσω. Ξέρω όμως πολύ καλά και από πρώτο χέρι ότι ο συγκεκριμένος τύπος ήθελε με κάθε τρόπο να φύγει από τον ΔΟΛ γιατί δεν άντεχε άλλο τα καψόνια του Ψυχάρη. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που παρακαλούσε το ΠΑΣΟΚ να τον κάνει βουλευτή. Ήθελε με κάθε τρόπο να φύγει από την καταραμένη δημοσιογραφία του ΔΟΛ. Κρίμα για τον κ. Ευθυμίου που έδωσε γη και ύδωρ (και ποιος ξέρει τι άλλο) για να γίνει δημοσιογράφος. Πολύ γέλιο έχουν όμως και οι περιπτώσεις άλλων δούλων-σφουγκολωλάριων του ΔΟΛ, όπως του Καρτάλη, του Χασαπόπουλου και του πολύ αστείου Στάθη Ευσταθιάδη. Φυσικά για τους απ' έξω όλοι αυτοί είναι πολυυυυυυ έγκυροι.

Anonymous said...

Νομίζω ότι ο Γιομπαζολιάς τον ειρωνευόταν. Αν λάβει ειδικά κανείς υπόψη την αντιπάθεια που τρέφει για τον "γαλλομαθή".

Anonymous said...

Aμ ο Κακαουνάκης.Ή η άλλη υπουργάρα ο Ρωμαίος;

Anonymous said...

Ναι, το είπε και αυτό, "γαλλικές σπουδές και νομικές γνώσεις" ! Είχε βεβαίως ένα δίκιο στο δεύτερο σκέλος, ο Εγύφτιος διαθέτει νομικές γνώσεις (όπως όλοι οι κατά συρροή κατηγορούμενοι).

Anonymous said...

Ο Ιορδάνης; γιατί το λες αυτό;

Anonymous said...

ο ευσταθιάδης ήταν εξεταστης και στις εξετασεις των διπλωματικών υπαλλήλων του ΥΠΕΞ (lol). Τελικά ολα για την συνολική χρεωκοπία της χώρας έχουν την εξήγησή τους...

Anonymous said...

Γιατί το λες αυτό. Υπάρχει και ένας Πέτρος Μολυβιάτης παρακαλώ (πολύ)

Anonymous said...

Ο Νίκος ο Χασαπόπουλος. Αυτός που ο Χάρης ο Μπουσμπουρέλης και ο Ψυχάρης τον αποκαλούσαν "Χασαπόσκυλο". Και εκείνος χαμογέλαγε δουλικά. Γάμησέ τα.

Anonymous said...

Γενικά το ΥΠΕΞ επανδρώνεται από άξια στελέχη.

Υπάρχουν βέβαια κάποιες αστοχίες , αλλά είναι λίγες και σποραδικές και δεν μπορούν να αμαυρώσουν την λαμπρή εικόνα.

Anonymous said...

Μα ο Ευσταθιάδης διδάσκει κιόλας! Γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Τον πετυχαίνω καμιά φορά να τρώει μόνος του σε καφέ-εστιατόριο στην οδό Βουλής, δίπλα στην στοά, και τον λυπάμαι μισή μερίδα άνθρωπο. Όταν παλιά στον Seven X είχαν μια εκπομπή για τις εφημερίδες είχε πάει μια κοπελίτσα να του πάρει συνέντευξη για κάποιο αφιέρωμα στο ΒΗΜΑ. Γύρισε η κοπελίτσα αηδιασμένη από την δουλικότητα αυτού του αστείου υπέργηρου υηρέτη και το ατελείωτο γλείψιμό του προς το αφεντικό του.

Anonymous said...

Καλά. Σωστό. Τέτοια διπλωματία! Τέτοια ανεξαρτησία σκέψης! Τέτοια μόρφωση! Τέτοια συνολική επάρκεια!

Anonymous said...

Ο Καρτάλης κράταγε μια μέρα με βροχή στο Κολωνάκι την ομπρέλα στον μακαρίτη τον Χρήστο το αφεντικό. Την κράταγε και ηδονιζόταν από υπερηφάνια. Κρίμα που σε αυτή τη χώρα δεν γράφεται ποτέ πραγματική ιστορία αλλά μόνον μυθολογία.

Anonymous said...

Θαυμάσια πέτα δρακουλέ ο Νικήτας.

Anonymous said...

Είναι αλήθεια ότι απαξιώνουν την επίσημη ελληνική παρουσία στο εξωτερικό; Αν ναι, με ποιον σκοπό; Να απαντήσει ο αρμόδιος παρακαλώ.

Anonymous said...

Γιά να καταλάβουμε καλύτερα τι παιχνίδια παιζόντουσαν (και παίζονται) στον ΔΟΛ ίσως θα έπρεπε να κάνουμε μία αναφορά στον Ζαν Ζενέ που έλεγε ότι εξουσιαστής, από την κορυφή που βρίσκεται, μυεί στην αδελφότητα της εξουσίας τον σύντροφό του και μελλοντικό του διάδοχο μέσα από μία πράξη ταπείνωσης, πολλές φορές ακόμα και σεξουαλικής . Η εκχώρηση της εξουσίας που επιτυγχάνεται έτσι οδηγεί τον νεόφυτο εξουσιαστή με την σειρά του στην κορυφή γιά να συντελεστεί από εκεί μία νέα μεταβίβαση της εξουσίας, μία νέα καταβαράθρωση, μία νέα ανύψωση κοκ. Με άλλα λόγια, η εξουσία είναι αιώνια, οι φορείς της μόνο είναι θνητοί. Η μοίρα τους είναι η συμμετοχή τους σε αυτήν την διαδικασία που τους δημιουργεί, τους εξυψώνει και μετά τους καταποντίζει. "Οφείλει" δηλαδή κανείς να ακολουθήσει τον δυνατό, αδιάφορο αν προδίδει τον αδύνατο που εξέπεσε, αυτή είναι η τάση των ανθρώπων και φυσικά ο ΔΟΛ δεν αποτελεί εξαίρεση.

Anonymous said...

Ήταν που είπατε να μην πείτε τίποτα για τον Μαρίνο για να μην στεναχωρηθεί

Anonymous said...

1.06, σωστός.

Anonymous said...

Όποιος γνωρίζει και συναναστρέφεται Έλληνες διπλωμάτες αναρωτιέται πώς συνεχίζει να δουλεύει, όπως τέλος πάντων δουλεύει, αυτό το σύστημα της εκπροσώπησης της χώρας στο εξωτερικό.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

Θέλω να συγχαρώ ολόθερμα και επώνυμα -μα τόσο ολόθερμα τον 1:06 (Β) για το εκκωφαντικό επικό πόστ του.Ευγε.Ετσι ακριβώς.Χειροκροτώ όρθιος.

Anonymous said...

Και ο Ανδριανόπουλος ξέρει μερικά ωραία και πικάντικα για τον Μαρίνο αλλά δυστυχώς δεν βγαίνει να τα πει.

Anonymous said...

Έχεις δίκιο Καραϊσκο. Και ταιριάζει γάντι η περιγραφή ειδικά στον ΔΟΛ.

Anonymous said...

Έχει τύχει προ πολλών ετών να δω τον Μαρίνο αλαφιασμένο επειδή το αφεντικό του του έκανε μια απλή νύξη για κάτι που δεν του άρεσε σε ένα εξώφυλλο. Δράματα.

Anonymous said...

Και αυτά τα χέρια του τα γέρικα με τα βαθιά κομμένα νύχια και τις πανάδες. Και τα γιλέκα. Και την γραβάτα τσακιστή έξω από το μάλλινο γιλέκο. Και το σάλιο στα χείλια την ώρα της ομιλίας. Με πιάνει αναγούλα και μόνο που τα σκέφτομαι.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

Εγω πάλι το κύριο Μαρίνο τον μπέρδευα παραδοσιακά με τον Λυκούργο Καλλέργη τον ηθοποιό.Μάλιστα πάνω κάτω ίδιους ρόλους είχαν.

κ. Σούφρας said...

Καραϊσκο και 1:12 ευχαριστώ, αν και τα συγχαρητήρια αξίζουν στον Ζενέ.

Anonymous said...

Καραισκο μηπως ειχες κι εσυ γινει εξουσιαζομενος η/και Οφηλία και επιβεβαιώνεις με τοση θερμη τον Ζενε?

Anonymous said...

humour..

http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=39034

Anonymous said...

Μας έχουν ζαλίσει τα αρχίδια διάφοροι ξιπασμένοι οπαδοί του "ευρωπαϊκου πολιτισμού" (γέλια) με τον γερομπισμπίκη Στράους Καν (όπως τον αποκαλεί ο βλακογιώργος) που περιφέρεται σιδηροδέσμιος ενώπιον των δημοσιογράφων. Αυτό που δεν μας λένε είναι ότι στην Αμερική η διαδικασία της προσαγωγής (arraignment) έτσι γίνεται, δεν πα νάσαι ο πρόεδρος ή ο τελευταίος κλητήρας. Η διαφορά είναι ότι στον τελευταίο δεν είναι παρούσες οι κάμερες. Συμφωνώ 100% με αυτήν την πρακτική, τονώνει το αίσθημα δικαίου και εξαφανίζει ενδεχόμενη αίσθηση προνομιακής μεταχείρησης των επωνύμων. Ας βγεί να πει κάποιος ειλικρινά αν αυτή δεν θα πρέπει να είναι η δημόσια εικόνα του Ακη αντί των θρασύτατων δεκάρικων στην Βουλή ή του Ζαχόπουλου που αντί γι αυτόν διαπομπεύτηκε και φυλακίτσηκε αυτή η κακόμοιρη. "Δικαιοσύνη" νgρήκ σταϊλ.

Anonymous said...

Σκεφτόμουν πόσοι πολιτικοί ή απλώς "επώνυμοι" έχουν μπει μέσα εδώ.
Μόνο αυτός ο πασοκατζής με το καλαμπόκι μπήκε άντε και ο τσοβόλας για λίγο. Ξεχνάω κάποιον;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

τον αθανασάκη λες.ο τσοβο δεν μπήκε

Anonymous said...

Από τους διάφορους ψωμιάδηδες, που θα πρεπε ναναι μέσα εδώ και χρόνια, με τα πολλά μόνο αυτός της ασπίδας μπήκε. Οι άλλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

αθανασούλη μωρα

Anonymous said...

Ο Καραϊσκος εννοεί προφανώς τον Αθανασόπουλο που εκστόμισε την ιστορική φράση στο ειδικό δικαστήριο με τα βελανίδια και τους Παρθενώνες. Δικηγορεί ακόμα μετά την αποφλάκισή του ο πρώην υπουργός του καλαμποκιού και μάλιστα μάχιμα, τον πετυχαίνω μάλιστα συχνά σε στοά της Πανεπιστημίου σε ένα από αυτά τα μαγαζιά-τρύπες που αφθονούν εκεί, συνήθως έχουν κάτι χοντρές 60ρες μέσα που βγάζουν φωτοτυπίες και δακτυλογραφούν τις νομικές σοφίες των μαχόμενων δικηγόρων που δεν μπορούν να συντηρήσουν γραμματέα.

Anonymous said...

αθανασόπουλο

Anonymous said...

να πάρει τον καραίσκο να το βοηθά τότε

Anonymous said...

Ε, ναι λοιπόν RT* @EUROTSOPANIS: @elianoula ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΙΑΝΟΥΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ...ΠΑΠΑΡΑΣ
elianoula

*γιά τους μη έχοντας εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες RT=retweet

Anonymous said...

Αθανασιάδης το βρήκα

Anonymous said...

Η καμαριέρα δέχτηκε να κάνει κάτι, μετά προσπάθησε να εκβιάσει, ο D. αρνήθηκε και αυτή έφυγε για να τον καταγγείλει.
Άλλη μία εκδοχή, σε μια υπόθεση που δεν μπάζει μόνο από την μία πλευρά.

Anonymous said...

Καραϊσκο κι ο Τσοβό μπήκε. Δε θυμάσαι που είχε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα ο Τόλης (επί Τζούλιας Παπαδημητρίου) κόκκαλο από κόκα και ουίσκι, με την μπορντώ Τζάγκιουαρ, φορώντας ολόσωμη "βιζόν", και έλεγε στις κάμερες που έσπευσαν "Ο Δημήτρης είναι αρσενικός και παλληκάρι"; Ωραίες πασοκικές στιγμές.

Anonymous said...

Ο Τσοβόλας δεν είχε μπεί φυλακή. Η ποινή του ήταν 2,5 χρόνια φυλάκιση εξαγοράσιμη προς 1.000 δρχ την ημέρα και 3ετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Με την ανακοίνωσή της, ο Δημήτρης κλείστηκε στο οχυρό της Χαριλάου Τρικούπη και εξαπέλυε μύδρους κατά πάντων. Εκει τον επισκέφτηκε ο προστάτης των αδυνάτων Τόλης στην κατάσταση που περιγράφει ο 9:19 λέγοντας με γλαρό μάτι στην κάμερα ότι "αυτό που κάνει ο Δημήτρης είναι πολύ αντρίκιο". Μία εβδομάδα αργότερα, το αντίτιμο της εξαγοράς πλήρωσε το Πασοκ όπως έκανε και με το πρόστιμο που επεβλήθη στον Λαλιώτη (100.000 ευρώ μου φαίνεται) μετά την δικαίωση του Μητσοτάκη στην περιβόητη δίκη συκοφαντίας της Mayo. Δεν θυμάμαι αν ο Δημήτρης παρέμεινε στην Χ. Τρικούπη και κοινόταν αξύριστος σε ράντζο την εβδομάδα που μεσολάβησε μέχρι την εξαγορά, πάντως ένα χρόνο αργότερα του δόθηκε χάρη γιά να μπορέσει να πολιτευτεί με ΔΗΚΚΙ κλπ. Γνήσια ελληνική, καθόλου επιλεκτική εφαρμογή δικαιοσύνης, όπως ακριβώς γίνεται στην άλλη όχθη του Ατλαντικού τις μέρες αυτές με την γνωστή υπόθεση.

Θαυμαστής Νίκου said...

"Είναι σαν να θες να την στήσεις στον Χουδαλάκη και να ακουμπήσεις ένα σάντουϊτς στο γραφείο του. Δεν υπάρχει!", μόλις είπε ο κατά συρροή χωρατατζής Νίκος αναφερόμενος στα σενάρια συνωμοσίας που θέλουν τον γερομπισμπίκη θύμα. Ωραίο Νίκο, συνέχισε έτσι δυνατά, νεανικά και κυρίως χιουμοριστικά.

Anonymous said...

Κύριε Σούφρα, αφού μπήκατε στον κόπο να διορθώσετε τον 9:19 στο περί φυλακής vs γραφεία πασοκ, πως σας ξέφυγε το Ndτζάνgιουαρ με αξάν Νίκου, που τόσο τον θαυμάζετε; Και δικαίως τον θαυμάζετε διότι, έχοντας γνώση της υστέρησής του, μας είπε ότι δε γνωρίζει Γαλλικά και αναρωτήθηκε αν "το είπα καλά".

Anonymous said...

Μίστερ Προνάνσιέητορ, η αλήθεια είναι ότι μου πέρασε η σκέψη από το μυαλό να το αναφέρω, αλλά το άφησα προκειμένου να το χειριστείτε εσείς αρμοδίως. Την αγωνία του Νίκου γιά τα γαλλικά την έχασα, κρίμα(ς), σε τι αναφερόταν;

Anonymous said...

Πρέπει εδώ να πούμε ότι οι δημοσιογραφάρες μας έχουν ζαλίσει τους αδένες από το πρωί με το "Ρίκερς Αιλαντ", αναφερόμενοι στο (σκληρό) Rikers (Ράικερς) Island που εγκλείονται οι υπόδικοι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Υποτίθεται ότι και ο Κορυδαλλός φυλακή υποδίκων είναι, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό καταστρατηγείται όπως όλα εξ άλλου σε αυτό το κράτος-μπορντέλλο.

Anonymous said...

o τόλης ποτέ δεν έλεγε τη λέξη "αρσενικός".Ελεγε "ρσενικός"."Eγω είμαι ρσενικό".

Anonymous said...

Κύριε Σούφρα, σε κάποιο γαλλικό όνομα αναφέρθηκε, είτε ανθρώπου είτε πληροφοριακής πηγής αλλά δεν το συγκράτησα δυστυχώς.

Anonymous said...

Μου κάνει εντύπωση, οτι κάποιος εδω μέσα μας κουτσούλησε το άρθρο του Πάσχου,ως εθνικό αναγεννητικό θούριο τάχα μου τάχα μου.
Τον τελευταίο χρόνο, όταν δεν έχει κάτι επίκαιρο να γράψει ένας δημοσιογράφος, θα γράψει ένα ακόμη χρονικό:
Α)Για το πως φθάσαμε στο ΔΝΤ.
Β)Για το τι έπρεπε να χαμε κάνει για να μην φθάσουμε στο ΔΝΤ
Γ)Για το πόσο μαλάκες είναι οι πολιτικοί μας,το ρόλο της αριστεράς,κλπ.

Οι αθλητικοί γραφιάδες οταν κοιτάνε το χαρτί "αδειοι" επιλέγουν να γράψουν για την ομαδάρα του Κουαρντιόλα και τι ωραία μπάλα που παίζει.

Ο Πάσχος λοιπόν στο Κυριακάτικο κόπρανο του,μας γνωστοποιεί οτι έχουμε όλοι καρκίνο σαν έθνος,η σήψη έχει φθάσει μέχρι κόκκαλο,διαλύσαμε κλπ.
Οτι περίπου με άλλα λόγια(άλλες φορές καλύτερα λόγια,αλλες φορές χειρότερα)λένε τα ζόμπι έξω απο τον ΟΚΑΝΑ πρίν σου ζητήσουν τσιγάρο η φράγκα.
Επιπλέον ο φιλελευθερος Πάσχος, θώπευσε και τους δικαστικούς μας που δεν πληρώνονται καλά, για να κάνουν τη δουλειά τους τίμια.Σπάραξα.
Ηχούν στα αυτιά μου τα λόγια του Νικου Φώσκολου μέσω Κούρκουλου:"Η δικαιοσύνη είναι ιδεολογία"(με φόβο και πάθος).
Πόσα να ΄δωσουμε παραπάνω στους δικαστές 500 ευρώ 1000;Οι πιο καλά αμειβόμενοι υπάλληλοι είναι.Αν δεν τους αρέσει να φύγουνε έξω να πάρουν παραπάνω.
Βοά ολος ο τόπος ότι με το που συλλαμβάνεται κάποιος που έχει φράγκα,ενα ολόκληρο σύστημα πιάνει δουλειά.Απο το μπάτσο,το δικηγόρο,το δικαστή και τέλος τους δεσμοφύλακες.Σιγά μην ικανοποιηθούν αυτα τα ανθρωποειδή με 500 ευρω αύξηση,Πάσχε καραπάσχε.

Anonymous said...

Name

Letzter

%




GRIECHENLAND 07/40

49,10

+3,76%





GRIECHENLAND 09/14

63,15

+3,29%





DZ BANK CLN E.7869

100,10

+2,65%





GRIECHENLAND 04/14

62,85

+2,33%





IRELD 10-20

71,27

+2,25%





GRIECHENLAND 03/13

72,00

+1,98%





PORTUGAL 18.11.11 ZO

97,93

+1,89%





GRIECHENLAND 10-17

59,50

+1,85%





PORTUGAL 03-14

84,78
ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ;;;;ΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

ΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΣΤΟ
http://www.bankingnews.gr/
ΚΑΙ ΣΤΟ
http://www.banksnews.gr/

Anonymous said...

ΕΙΧΑ ΤΗΝ...ΤΥΧΗ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ...ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ..ΤΣΑΡΟΝ ΤΣΟΒΟΛΑΝ.
ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΩΝ ΟΜΑΤΙΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΑΧΙΣΤΑ.

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ
©

Anonymous said...

ο Τσοβόλας τι λέει για αυτή την ατυχή του συνάντηση με τον μπαστουνόβλαχο συμπατριώτη του; Ήξερε άραγε με ποιόν συνομιλούσε; Σκούπισε ο Μήτσος το χέρι του μετά τη χειραψία;

Anonymous said...

Νικολάκη αγορίνα μου μην φλαντάρεις (sic), σεβάσου λίγο τον χώρο που σε φιλοξενεί. Είναι που είναι δυσανάγνωστες οι μαλακίες που γράφεις με τα κεφαλαία κλπ, μην αφήνεις και 10 γραμμές μεταξύ τους γιά να δείχνουν πιό σπουδαίες γιατί αυτό δεν συμβαίνει.

Φιλικά

Anonymous said...

Θηλυκός Strauss-Kahn

Anonymous said...

http://press-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_1748.html

Anonymous said...

Για το μόνο αδίκημα που δεν κατηγορείται ο Στρός Καν, είναι η τοκογλυφία.

Anonymous said...

http://nonews-news.blogspot.com/2011/05/blog-post_359.html

Anonymous said...

10:28 Όχι ότι είναι ψέμα αλλά είναι και φθηνοί εκβιασμούληδες των πειναλέων Γιομπαζολιά-Καψαμπέλη-Εγύφτιου για να φάνε ένα πιάτο φαϊ τζάμπα. Διαβαστό το παιχνίδι.

Anonymous said...

Ε, ναι λοιπόν RT @EUROTSOPANIS: @elianoula ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΙΑΝΟΥΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ...ΠΑΠΑΡΑΣ
elianoula

Μέχρι και το γκομενάκι τον δουλεύει κανονικά τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Μαλακίας. Ρε βλάχο με βρισίδια θα την ρίξεις; Πολλά τραύματα κουβαλάς από τη μαμά σου ρε Ξυνόγαλε

Anonymous said...

Καλά της την είπε ο ξυνόγαλος.

Anonymous said...

The Associated Press
AP
With prices high, it's a good time to sell used cars: http://apne.ws/jgggF5. Have you sold one lately? Did you get a good price? -EC
6 hours ago

in reply to ↑
NICK KORFIATIS
@EUROTSOPANIS NICK KORFIATIS
@AP MY OLD JAGUAR FOR 15.000EURO

Η Jaguar (in his dreams) του Παγκόσμιου πρωταθλητή Μαλακίας Ξυνόγαλου

Anonymous said...

http://news.in.gr/polls-archive/poll-vote/?plid=355

Απίστευτα τα αποτελέσματα του ιντερνετικού αυτού γκάλοπ του In.gr

Anonymous said...

Αυτή η τζάγκουαρ μοιάζει με κάποιες τζάγκουαρ που συχνάζουν στη μύκονο...

Anonymous said...

Ισως να την είχε μετατρέψει ο βλάχος φίλος μας και να έκαιγε τραχανά γιά οικονομία.

Anonymous said...

Nαι, την είχε μετατρέψει για να χορεύει πάνω στα τραπέζια.

Anonymous said...

Mήν εμπιστεύεστε τούς οἱκονομολόγους εἶναι οἱ ποιὸ επιτυχημένοι ἐπαγγελματίες καταστροφεις, ἀφοῦ κατάφεραν να παραπλανησουν ὂλες τῖς χῶρες νὰ δανείζονται αυτο που τους ανηκει γιὰ νὰ ἐπιβιώσουν...

Anonymous said...

Η πραγματική συμμετοχή της Ελλάδος στην Eurovision: "Πούτσα στα Κύματα"

http://www.youtube.com/watch?v=J8mzdovI0vc

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

http://www.youtube.com/watch?v=YPC3mBShUWk

Παραθέτω αυτό το βίντεο ως φόρο τιμής στον Τόλη.Παλιά αγα(μ)ημένη στιγμή(ξανθιά γαμημένη παναγιά).
Απο το 3:30 και μετά αξίζει πολλά.Προσέξτε το πλήθος στο δικαστήριο, γύρω απο τη χοντρή οικιακή βοηθό.Είτε είναι μερακλήδες που πήγαν απο νωρίς για να απολαύσουν τα καθέκαστα(οπότε τους πρέπει τιμή) είτε είναι κι αυτοί υπόδικοι,μάρτυρες και παπατζήδες και βρήκαν ευκαιρία να κάνουν ενα καλό break πριν ξαναμπούν στην αίθουσα.Ογκώδες.

Anonymous said...

Το βραβείο για την δήλωση της εβδομάδας πηγαίνει δικαιωματικά στο τσιράκι του Μάκη και του Σωκράτη, τον αγράμματο Μάνο Κακλαμάνο, για τη δήλωση που έγινε με υπερηφάνεια από την συχνότητα του Ράδιο 9. "Αν υπήρχε στη ζωή ο Σωκράτης, το Μνημόνιο δεν θα είχε περάσει". Μεγάλες αλήθειες από το μυρωδάτο στόμα ενός μεγάλου δημοσιογράφου.

Anonymous said...

Kάνουν ποτέ πίσω μωρέ οι Έλληνες;

Στα σοβαρά όμως, το τι λέει το αναξιόπιστο αυτό στρατόκαυλο site λίγο ενδιαφέρει.

Anonymous said...

2:39 Nαι. Ο Σωκράτης Γκιόλιας αποτελούσε μια δυνατή εγγύηση αποκαλυπτικής, μαχητικής και πατριωτικής δημοσιογραφίας.

Anonymous said...

O Πάσχος της εθνικοπατριωτικής φιλολαϊκής αριστεράς.

Anonymous said...

Οι ευθύνες έχουν βαρύνει τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωστή Αϊβαλιώτη.

http://www.youtube.com/watch?v=nBYTkbz5Qyc

Anonymous said...

5:29 το επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος των αστυνoμικών υπαλλήλων Έβρου στην Ετ-3

Anonymous said...

Αν το επιβεβαίωσε και ο χωροφύλαξ, τότε το πράγμα αλλάζει.

Anonymous said...

Θα ρεφάρει αυτή την Κυριακή ο Νίκος Χατζηνικολάου; Με μόλις 88.000 αντίτυπα να έχουν πωληθεί την προηγούμενη Κυριακή, ο κ. Χατζηνικολάου θα καταρρεύσει ψυχολογικά εάν μείνει και μεθαύριο σε αυτά τα ποσοστά πωλήσεων. Έλληνες αγοραστές, ελεήστε!

Anonymous said...

"Πολύ γέλιο" με το τσούρμο των δημοσιογράφων που με αφορμή τις ομαδικές απολύσεις και μειώσεις μισθών γυρίζει στις καφετέριες του κέντρου της Αθήνας και κλαίει και οδύρεται για το άτιμο το επάγγελμα που πνέει τα λοίσθια και τους αφήνει άνεργους. Οι περισσότεροι γράφουν κατ' εντολή και ξέρουν να γράφουν μόνο με τον τρόπο που γράφουν οι μαθητές έκθεση στο σχολείο, αλλά κατά τα άλλα φταίει η κρίση που τους αφήνει χωρίς δουλειά. Πολλοί από αυτούς μάλιστα ιδρύουν και μπλογκς, σάιτς και ότι άλλη μαλακία βρεθεί εύκαιρη, για να αξιοποιήσουν τις νέες τεχονολογίες "αφού το μέλλον βρίσκεται στο ίντερνετ (ή Ιντερνέτ)" κατά το γνωστό κλισέ, λες και το μέσο το ηλεκτρονικό είναι ο Μάικ Λαμάρ και θα σε μεταμορφώσει από τυχάρπαστο ατάλαντο υπαλληλάκο σε καλό δημοσιογράφο. Όποιος ρίξει μια ματιά στα μπλογκς και σάιτς δημοσιογράφων εξασφαλίζει το γέλιο ενός ολόκληρου χρόνου. Τελευταίο λαχείο ο Σεραφείμ Κοτρώτσος και οι ηλεκτρονικά εκφραζόμενες περισπούδαστες "αναλύσεις" του. Γέλιο μέχρι δακρύων.

Anonymous said...

Eμένα μου αρέσει πολύ και ο Μιχελάκης. Τον είδα στην εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μαζί με τον πρόεδρο και την Τζότζολα να χειροκροτάνε σαν χιμπατζήδες στον ρυθμό των ιαχών των φλωρομπουλούκων από κάτω και τον θαύμασα. Αυτός ο άνθρωπος ήταν κάποτε δημοσιογράφος.

Anonymous said...

Αν σκεφτεί όμως κάποιος ότι ακόμα και ο Μιχελάκης αποδεικνύεται καλύτερος από τον προκάτοχό του Παναγιωτόπουλο, αντιλαμβάνεται πλήρως την αξία του δεύτερου.

Anonymous said...

Αρχίσαμε... το κίνημα των ιdiγκαντος

Anonymous said...

Κρούσματα τετραμελούς οικογένειας μεταναστών με.. λέπρα. Το "Νησί" γίνεται πραγματικότητα.

Anonymous said...

κρεντί αγκριγκόλ

Anonymous said...

ούρμπαν

δεν μεταδίδω άλλο δεν έχει νόημα

Anonymous said...

Ποιός Σεραφείμ και πράσιν' άλογα. Εδώ οι καλές συντηρητικές γραφίδες, ιέχω λιέγετεεεε...

Anonymous said...

κρενdί ανgρικώλ...

Anonymous said...

Εμένα μου αρέσει και η αθρογραφία της Σοφίας Βούλτεψη σε κάποιο site που έχουν φτιάξει. Δυνατή πένα το Σοφάκι.

Anonymous said...

*"αρθρογραφία" ήθελα να πω αλλά το έγραψα όπως το γράφουν οι δημοσιογράφοι.

Anonymous said...

Μεγάλη η παράδοση της συντηρητικής και δεξιάς αρθοργραφίας στην Ελλάδα. Δυνατές γραφίδες και κατά το παρελθόν αλλά και τώρα. Μόρφωση, παρεμβατικότητα και πάνω απ΄' όλα εξαιρετικό στυλ. Βασίλη Κοραχάη, εσύ μας οδηγείς.

Anonymous said...

Γερό κωμικό δίδυμο τώρα στο EXTRA με Ντινόπουλο και Άδωνι. Τι Σεφερλής, τι Τσάκωνας και μαλακίες..

Anonymous said...

Το δίδυμο Ξυνόγαλος-Καραϊσκος που εμφανίζεται;

Anonymous said...

Μην ξεχνάμε και τον κορυφαίο δάσκαλο Χρήστο Πασαλάρη.

Anonymous said...

Ξέρει κανείς από που μπορώ να αγοράσω την εφημερίδα του Χατζηνικολάου?

Anonymous said...

Το έχουμε πει. Γερή παράδοση στη δεξιά αρθρογραφία. Αρθρογράφοι που κοσμούν το επάγγελμα . Αρθρογράφοι διανοούμενοι, όχι αστεία.

Anonymous said...

Χάσαμε και τον μπαρμπα-Γιάννη τον Βούλτεψη ρε γαμώτο.

Anonymous said...

Έχω την προαίσθηση ότι η φετινή χρονιά θα είναι η τελευταία του κ. Πασαλάρη στον μάταιο τούτο κόσμο. Μετά την απώλεια της αγαπημένης του Λούης, δεν δείχνει να αισθάνεται και πολύ καλά. Σε ποιον θα καταλήξει μετά θάνατον το δαχτυλίδι και η χρυσή αλυσίδα που κοσμούν το δημιουργικό αυτό χέρι του σπουδαίου αρθρογράφου; Ιδού ένα κρίσιμο ερώτημα.

Anonymous said...

Θα διαφωνήσω. Η αρθρογραφία του στη Real News τα τελευταία 2-3 χρόνια του έχει δώσει φτερά. Δώσε εφημερίδα, μολύβι και λευκό χαρτί στον Πασαλάρη να το γεμίσει και πάρ' του την ψυχή.

Anonymous said...

Όποιος δεν έχει δει την τραπεζαρία του σπιτιού του Πασαλάρη όπου έτρωγε τη τη Λούη και τους αγαπημένους του φίλους, δεν έχει δει τίποτα.

Anonymous said...

7:00 περίμενε, θα το επιβεβαιώσει το μέγκα και η καθημερινή.

Anonymous said...

11.04 κανε μια περιγραφη

Anonymous said...

Δεν είμαι μερακλής, αλλά όταν βλέπω αυτό το μαλακισμένο τον Πίπη να τσιρίζει μου γεννάται η επιθυμία να σοδομίσω το τρυφερό κωλαράκι του γιά να διαπιστώσω αν θα πιάσει το υψηλό μι ύφεση που τραγουδά η Βιολέτα στην πρώτη πράξη της Τραβιάτας του Βέρντι...

Anonymous said...

Μα δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια η λευκή λακαριστή τραπεζαρία του αρθρογράφου. Ίσως μια βόλτα στα "120 Ηνωμένα Εργοστάσια" ή στο "Κέντρο Επίπλου 40" να σε βοηθήσει.

Anonymous said...

Μα δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια η λευκή λακαριστή τραπεζαρία του αρθρογράφου. Ίσως μια βόλτα στα "120 Ηνωμένα Εργοστάσια" ή στο "Κέντρο Επίπλου 40" να σε βοηθήσει.

Anonymous said...

Ναι. Λευκή με μπλε ελεκτρίκ επένδυση νομίζω. Σαν να την θυμάμαι και εγώ. Ασορτί με την αλυσίδα στον καρπό.

Anonymous said...

φλωρινιώτικη τραπεζαρία.

Anonymous said...

o pasalaris den tha pethanei pote(s). Prepei na paei gia 90 kai einai kalytera apo Mitsotaki

Anonymous said...

Σωστό αυτό. Και μυαλό ξουράφι. Διαβάζει κανείς τα άρθρα του στη Real και αν δεν ξέρει τον συγγραφέα, νομίζει ότι γράφει κάποιος έφηβος. Τέτοια δροσιά στο κείμενο.

Anonymous said...

oraies dexies epoxes poly prin mas magarisei to mikrovio tou ellinos chavez, papandreou

http://www.intervalsignals.net/sounds/grc-z-yened_rvd_c1965.mp3

Anonymous said...

http://bit.ly/ivEED2

Anonymous said...

Πράγματι, αξέχαστες και ηθικές εποχές.

Anonymous said...

Έχει στ' αλήθεια γράψει ο Πασαλάρης βιβλίο με τίτλο "Όρτσα και μην φοβάσαι";;; Εάν είναι αλήθεια, σκέφτομαι ότι πρόκειται για έναν γνήσια πασαλαρικό τίτλο! Μόνο ο κ. Χρήστος Πασαλάρης μπορούσε να φανταστεί έναν τέτοιον τίτλο. Μοιάζει με τους τίτλους που έβαζε πάντα στις εφημερίδες οι οποίες είχαν την τύχη να τον έχουν διευθυντή, και με τους οποίους τίτλους γινόταν μπαρούτι κάθε σοβαρός συντάκτης της εφημερίδος που ιδιωτικώς σκυλόβριζε τον ξεροκέφαλο και πανάσχετο Πασαλάρη.

Anonymous said...

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Η συγκυρία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς η σαφής αδυναμία της κυβέρνησης να πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί από το πρόγραμμα σταθεροποίησης καθιστά τη δική του στάση περισσότερο αποδεκτή.
---------------------------------

Ποιος τα είπε όλα αυτά; Μα ο Θανάσης ο Έλλις. Και ματά αναρωτιούνται γιτί οι εφημερίδες πιάνουν πάτο.

Anonymous said...

Εκτός 'μεταρρυθμιστικών' ψηφοδελτίων της ΕΣΗΕΑ έμεινε ο Πάσχος Μανδραβέλης. Κρίμα. Πάει η μεταρρύθμιση.

Anonymous said...

Η Τυρόπιτα

Και ποιος δεν έχει φάει τυρόπιτα! Με φέτα ή και με άλλα τυριά (ανθότυρα κλπ.), με φύλλο, κουρού ή σφολιάτα, τραγανή ή "άψητη", μεγάλη η μικρή, η τυρόπιτα, η ολόδικιά μας ελληνική τυρόπιτα, μας συντροφεύει γλυκά στην καθημερινότητά μας, σε πίκρες και σε χαρές, σε μέρες ηλιόλουστες ή και βροχερές, σε μέρη απάνεμα ή και ανεμοδαρμένα. Αλλά αυτή είναι η δύναμη της τυρόπιτας. Είναι ένα μικρούλι έδεσμα που μπορεί εύκολα να προσφέρει την αλμυρή απόλαυσή της παντού. Το προσιτό αυτό φαγώσιμο είναι παντός καιρού. Είτε απευθύνεται στον βιαστικό ή φτωχό εργαζόμενο ως "κύριο πιάτο", είτε συνοδεύει το κυρίως γεύμα (είτε ακόμη-ακόμη λειτουργεί και ως "προάριστον"), η τυρόπιτα, η δικιά μας ελληνική τυρόπιτα, θα είναι ο παντοτινός μας σύντροφος.

ΒΑΡΣΟΣ said...

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων(CDC) εκδίδει πάντα ανακοινώσεις στις οποίες αναφέρονται οδηγίες αντιμετώπισης κρίσεων λόγω μεταδοτικών ασθενειών αλλά και γενικότερα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών. Τις οποίες φυσικά δεν διαβάζει ποτέ κανείς.

Έτσι, σκέφτηκαν να εκδώσουν μια ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονται τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουν οι αμερικανοί πολίτες σε περίπτωση επίθεσης.. zombies σε αμερικανικές πόλεις. Γιατί; Γιατί κατά πρώτον, τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει κανείς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι πάντα ίδια ανεξαρτητα από την αιτία της κρίσης (έτοιμο δρομολόγιο διαφυγής, απόθεμα τροφής, φάρμακα, φακούς, μαχαίρι επιβίωσης κλπ) και κατά δεύτερον αναλύοντας τα tweets που δέχονταν, συνειδητοποίησαν ότι όταν ένας πιτσιρικάς ανέφερε σε tweet τη λέξη zombie, τα tweets δεκαπλασιάστηκαν. Οι πιτσιρικάδες παίζοντας συνέχεια Counter Strike αλλά και άλλα παιχνίδια στα οποία το κυνήγι zombies είναι κλασσικό σενάριο, εμφανίζονται να δείχνουν ενδιαφέρον σε ότι αφορά αντιμετώπιση zombies.

Συνειδητοποίησε λοιπόν το CDC, ότι σε όρους marketing και εφόσον λόγω των συχνών πλέον τυφώνων έπρεπε να ενημερώσει κοινό που δεν ασχολείτο ποτέ πριν μαζί του, έπρεπε να λειτουργήσει κάνοντας αυτή την πλάκα. Κόλπο που πραγματικά απέδωσε γιατί αφενός δεν κόστισε τίποτα και αφετέρου έγινε χαμός στο Internet με την ανακοίνωση.

Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί σήμερα, στην έγκυρη ελληνική εφημερίδα "Δημοκρατία", είναι πρωτοσέλιδη η είδηση ότι οι αμερικανοί, που έχουν εμπλακεί σε τόσους πολέμους (με ειρωνικό ύφος άρα και αντιπολεμικό μήνυμα η καλή εφημερίδα) έχουν έναν τρελό που είναι διευθυντής του CDC και βγάζει ανακοινώσεις για zombies. Όλο το άρθρο με εξαιρετικά περιφρονητικό ύφος για τους αμερικανούς, του στυλ "Έχουνε σαλτάρει εκεί πέρα". Με άλλα λόγια, όλος ο κόσμος κατάλαβε ότι πρόκειται περί "διαφημιστικού" κόλπου εκτός από το πανέξυπνο δημοσιογράφο της Δημοκρατίας και τον αρχισυντάκτη του. Πολύ δυνατή εφημερίδα η Δημοκρατία. Και η ελληνική δημοσιογραφία γενικότερα.

Anonymous said...

Σωστά τα λες κύριε Βάρσο. Ολόσωστα. Ατύχησε (παραδόξως) σε αυτό το κομμάτι η καλή εφημερίδα. Στο συντάκτη του άρθρου δώρο μια τυρόπιτα.

ΥΓ. Ποιος είναι ο συντάκτης της εφημερίδας που χαρίζει μέρα παρά μέρα βιβλία και CD του Γέροντα Παϊσιου;

Anonymous said...

Όχι βέβαια ότι δεν θα μπορούσε να αναφέρεται και σε υπαρκτά ζόμπι. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν. Είναι προϊόν ισχυρών μεταλλάξεων. Άλλο τώρα που οι επίσημες αρχές το κρύβουν για να μην τρομάξουν τον κόσμο. Τα ζόμπι υπάρχουν, απλώς είναι λίγα και για την ώρα οι αρχές μπορούν και τα κουλαντρίζουν. Τι θα συμβεί στο μέλλον είναι άλλο θέμα.

V. said...

Σίγουρα υπάρχουν ζόμπι. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον. Τα έχω δει μάλιστα και σε διάφορες ταινίες. Δεν μπορεί να τα γέννησε η φαντασία κάποιων ευφάνταστων ανθρώπων. Από κάπου πρέπει να προέκυψε κάποιο ερέθισμα. Και όποιος διαπιστώσει στο συλλογισμό μου λογικό χάσμα, αφού χρησιμοποιώ στοιχεία από τον κόσμο του fiction για να τεκμηριώσω την ύπαρξη "πραγματικών" όντων και καταστάσεων, να πληροφορήσω ότι το ίδιο κάνει συχνά και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο οποίος χρησιμοποιεί αναφορές από τη λογοτεχνία για να στηρίξει τα ιστορικά, οικονομικά και πολιτικά επιχειρήματά του ("στον ‘Νευρομάντη’ ο William Gibson..." κλπ). Ο ορθολογισμός μας μάς εμποδίζει, πολύ συχνά, να δεχτούμε την παράδοξη πραγματικότητα – ό,τι ξεπερνά την πεπερασμένη λογική. Δεν μας αφήνει να μελετήσουμε και να δεχτούμε το παράδοξο, το υπέρλογο, το επέκεινα... Προσωπικά, ζόμπι δεν έχω δει. Το συμβάν στην περιοχή της Πλάκας, όμως, με τον ξυπόλητο νεαρό που είχε πόδια τράγου (Σάτυρος;) και δίπλα του έναν μεγαλύτερο κύριο που στα πόδια, αντί για παπούτσια, είχε οπλές αλόγου (να’ ταν Σειληνός;) θα μείνει "ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη μου". Επίσης, έχω δει (στη Β. Ελλάδα) και λυκάνθρωπο! Έμοιαζε πιο πολύ με άνθρωπο και είχε ανθρώπινες κινήσεις. Έτρωγε και τυρόπιτα!

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να μας φοβίζουν τα απόκοσμα όντα. Έχουν κι αυτά ψυχή και ευαισθησίες. Δεν είναι όπως ακριβώς μας τα παρουσιάζει η λογοτεχνία και το σινεμά για να μας τρομάξουν, για λόγους δηλ. εμπορικούς. Ο συμπατριώτης μας (και ιδρυτής της new age μουσικής) Γιάσος δεν είναι αυτός που συνομιλεί με τους εξωγήινους, τον οποίον χρησιμοποιεί και η ΝΑΣΑ; Γι’ αυτό λέω και πάλι. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας και τις καρδιές μας προς το παράδοξο, το αντισυμβατικό – ακόμη και το υπερκόσμιο. Τα όντα που πρωταγωνιστούν σε αυτούς τους κόσμους έχουν πολλά να μας διδάξουν. Αυτό, άλλωστε, μου το έχει εκμυστηρευτεί και ο δάσκαλός μου και καλός φίλος, ο σεβαστός και γεμάτος δημιουργική φαντασία Μάκης Πανώριος.

Anonymous said...

Ζόμπι εναντίον νεκρών

Anonymous said...

Έτσι είναι. Πίσω από την κουρτίνα της πραγματικότητας κρύβεται ένας άλλος πιο συναρπαστικός κόσμος.

Anonymous said...

Πράγματι κρύβεται ένας άλλος κόσμος. Αυτός του Δρομοκαΐτειου ή της Γαλήνης. Μπορεί κι αυτός του 414 ΣΝΕΝ όταν υπηρετεί κανείς τη θητεία του.

Anonymous said...

Παρακολουθώντας σε επανάληψη χθες τη νέα εκπομπή τεχνολογίας της ΕΤ1 Escape, εντυπωσιάστηκα από την (μάλλον) ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια Λάουρα. Μιλάμε για θεογκόμενα αλλά εντελώς χαζόχαζη. Ακόμα και η εξαιρετικά όμορφη συμπαρουσιάστρια της Ανδρονίκη Κολοβού, έδειχνε μπροστά της μπάζο αλλά και τέρας ευφυΐας ταυτόχρονα.

Καλεσμένος ήταν ο καθηγητής του Johns Hopkins Σταμάτης Κριμιζής, ο οποίος συμμετέχει σε πολλά προγράμματα της ΝΑΣΑ ενώ πρωτοστάτησε στο πρόγραμμα Voyager. Ενώ ο Κριμιζής διηγείτο διάφορα προβλήματα που συνάντησαν στο πρόγραμμα Voyager αλλά και το πως τα επέλυσαν, η Λάουρα διέκοψε για να κάνει τις δύο ακόλουθες βαρυσήμαντες ερωτήσεις:

1) "Έχετε δει ποτέ εξωγήϊνο διαστημόπλοιο κε Κριμιζή;"

2) "Οι Αμερικανοί πήγαν πράγματι στο φεγγάρι κε Κριμιζή;" (υπονοώντας ότι ήταν σκηνοθετημένο σύμφωνα με τη γνωστή θεωρία συνωμοσίας)

Πάντως η Λάουρα είναι εξαιρετικά δυνατή σε τεχνολογικά θέματα. Ίσως πιο δυνατή κι από την elianoula, μια και σύμφωνα με το βιογραφικό της (από το site της ΕΤ1).


"Η Λάουρα: επαγγελματίας χορεύτρια, σπουδάζει δημοσιογραφία και όταν δεν χορεύει, βυθίζεται στο διαδικτυακό κόσμο του Facebook και του Twitter. Το like και το follow είναι για τη Λάουρα ότι το ‘καλη-μέρα’ και το ‘χαίρω πολύ‘ για τους περισσότερους ανθρώπους. …"

Anonymous said...

Μόλις τώρα είδα ότι σε κάθε εκπομπή Escape, από τους 5 παρουσιαστές ο ένας θα είναι κάθε φορά διαφορετικός. Κάποιος άνθρωπος της τεχνολογίας (δημοσιογράφος, blogger ή ειδικός της τεχνολογίας). Μόνο έναν μπορώ να σκεφτώ να συνδυάζει και τα 3. Τον Καραίσκο. Τον προτρέπω να δηλώσει συμμετοχή για παρουσιαστής.

Anonymous said...

Μα ο Καραϊσκος είχε σχέση μια εκ των παρουσιαστριών. Μια λίαν δυνατή σχέση, που εμπίπτει στη θεματολογία της πρόσφατης ανάρτησης του άλλου blog.

V. said...

Εμένα πάντως μου αρέσει η Ανδρονίκη Κολοβού και το ομολογώ. Κορίτσι εξωγήινης ομορφιάς.

Anonymous said...

Ναι, αλλά τι να την κάνεις; Είναι οικολόγα, έχει και Twitter.....

Anonymous said...

Better Safe than Sorry



Some of the supplies for your emergency kit.
So what do you need to do before zombies…or hurricanes or pandemics for example, actually happen? First of all, you should have an emergency kit in your house. This includes things like water, food, and other supplies to get you through the first couple of days before you can locate a zombie-free refugee camp (or in the event of a natural disaster, it will buy you some time until you are able to make your way to an evacuation shelter or utility lines are restored). Below are a few items you should include in your kit, for a full list visit the CDC Emergency page.
•Water (1 gallon per person per day)
•Food (stock up on non-perishable items that you eat regularly)
•Medications (this includes prescription and non-prescription meds)
•Tools and Supplies (utility knife, duct tape, battery powered radio, etc.)
•Sanitation and Hygiene (household bleach, soap, towels, etc.)
•Clothing and Bedding (a change of clothes for each family member and blankets)
•Important documents (copies of your driver’s license, passport, and birth certificate to name a few)
•First Aid supplies (although you’re a goner if a zombie bites you, you can use these supplies to treat basic cuts and lacerations that you might get during a tornado or hurricane)

Once you’ve made your emergency kit, you should sit down with your family and come up with an emergency plan. This includes where you would go and who you would call if zombies started appearing outside your door step. You can also implement this plan if there is a flood, earthquake, or other emergency.


Family members meeting by their mailbox. You should pick two meeting places, one close to your home and one farther away.
1.Identify the types of emergencies that are possible in your area. Besides a zombie apocalypse, this may include floods, tornadoes, or earthquakes. If you are unsure contact your local Red Cross chapter for more information.
2.Pick a meeting place for your family to regroup in case zombies invade your home…or your town evacuates because of a hurricane. Pick one place right outside your home for sudden emergencies and one place outside of your neighborhood in case you are unable to return home right away.
3.Identify your emergency contacts. Make a list of local contacts like the police, fire department, and your local zombie response team. Also identify an out-of-state contact that you can call during an emergency to let the rest of your family know you are ok.
4.Plan your evacuation route. When zombies are hungry they won’t stop until they get food (i.e., brains), which means you need to get out of town fast! Plan where you would go and multiple routes you would take ahead of time so that the flesh eaters don’t have a chance! This is also helpful when natural disasters strike and you have to take shelter fast.

Never Fear – CDC is Ready

ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΤΩΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...

Anonymous said...

Εκτός από την τυρόπιτα εύγευστη είναι και η μπουγάτσα. Το μεγάλο πρόβλημα με τις πίτες όμως έχει να κάνει με αυτήν με το λουκάνικο. Πώς ακριβώς την λέμε; Άλλοι την λένε λουκανικόπιτα και άλλοι λουκανόπιτα. Είναι κάτι αντίστοιχο με το ερώτημα: κομματικοκρατία ή κομματοκρατία; Όπως και να την πεις όμως, και η πίτα με το λουκάνικο χαρίζει τις δικές της απολαύσεις.

Anonymous said...

ΖΟΜΠΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

«Oldest ‹Older   601 – 800 of 863   Newer› Newest»