Monday, May 2, 2011

Gene Keady: το προπονητικό βαψιμο (ή περιπέτειες στην Αμερική)



Δεν πάει πολύς καιρός από εκείνη την καθοριστική οικογενειακή συζήτηση. Μόλις που είχα αποφοιτήσει από το σχολείο, και στο οικογενειακό τραπέζι – το οικογενειακό τραπέζι με την περίσσια ελληνική ζεστασιά – τα λόγια του πατέρα μου ακουστήκαν δυνατά σαν καμπάνα: «Κάτι πρέπει να κάνεις παιδί μου τώρα με τη ζωή σου. Πρέπει να βρεις ένα σκοπό, ένα επάγγελμα. Να γίνεις σωστός νοικοκύρης, καλός οικογενειάρχης, τίμιος δουλευτής». «Τίμιος βουλευτής; Πώς είναι δυνατόν; Άσε που είμαι ακόμα και τόσο μικρός» αναρωτήθηκα – είχε, βλέπετε, φτάσει λιγάκι λάθος στ’ αυτιά μου η πατρική προτροπή.

  

Δεν ήμουν, πάντως, έτοιμος ακόμα να πάρω τη ζωή στα σοβαρά. Αυτό ήταν σίγουρο. Επιθυμούσα αμεριμνησία και  βασικός μου στόχος φαινόταν ο στόχος της ακηδίας. Η μητέρα μου μού προσέθεσε μια κουταλιά αχνιστή σούπα στο πιάτο και στεκόταν αμίλητη, σκεπτική, με κατεβασμένο κεφάλι. Ήταν πια φανερό: παρά τους δικούς μου σχεδιασμούς, η ώρα της άνδρωσης και της ωρίμανσης είχε φτάσει. Η αμεριμνησία έφευγε ανεπιστρεπτί. «Μια καλή λύση», συνέχισε ο πατέρας μου «θα ήταν να γίνεις εργοδηγός». Δεν είχα ξανακούσει αυτό το επάγγελμα. «Πατέρας, όμως, είναι, κάτι παραπάνω θα ξέρει», μονολόγησα. «Τίμια και καλή δουλειά. Θα βγαίνει το μεροκάματο. Μια άλλη λύση θα ήταν να γίνεις προπονητής. Προπονητής του μπάσκετ!», είπε ο πατέρας μου, όταν, μετά την πρόταση για καριέρα εργοδηγού, δεν διέκρινε ζωγραφισμένο στο παιδικό μου πρόσωπο την έκφραση του ενθουσιασμού και της προσμονής. Δεν είχα, πάντως, καμιά σχέση με το μπάσκετ. Η παλαιά μόδα με Γκάλη, Γιαννάκη κλπ. μου προκαλούσε πάντα αναγούλα (όπως και όλες οι μόδες, άλλωστε). Είχα, επίσης, κατά έναν περίεργο τρόπο, συνδέσει το μπάσκετ με τον καλαθοσφαιριστή και μετέπειτα προπονητή Στηβ Γιατζόγλου (το «λιοντάρι») και ειδικά με την φράση κλισέ, με την οποία κάθε τρεις και λίγο διάνθιζε το λόγο του σε δηλώσεις και συνεντεύξεις, το περίφημο «μπως να σας το μπω» (πως να σας το πω). Το μπάσκετ για μένα ήταν σφιχταγκαλιασμένο με τη γραφικότητα. Το ύφος του πατέρα μου, όμως, δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αντιρρήσεις.


Ούτε μια βδομάδα δεν είχε περάσει από εκείνο το καθοριστικό οικογενειακό τραπέζι, και να που ήμουν στο αεροδρόμιο πια, με προορισμό την Αμερική! Θα πήγαινα να δοκιμάσω την τύχη μου στην μεγάλη «γη των ευκαιριών». Θα μπορούσα, άραγε, να  τα καταφέρω; Θα γινόμουν μια μέρα προπονητής; Ποιος ξέρει… Γερός στόχος. Το δίχως άλλο, δύσκολος. Δεν είχα απομακρυνθεί ποτέ από την οικογενειακή εστία (ακόμα παραμένει το μοναδικό μου ταξίδι στο εξωτερικό), αν εξαιρέσει κανείς μερικές κοντινές εκδρομούλες που είχα κάνει σε αργίες και εορτές με το οικογενειακό σεντάν, με όλα τα μέλη της οικογένειας να σιγοτραγουδούμε με φωνές καθάριες μελωδίες που ακούγαμε από το ραδιόφωνο – τραγούδια που έμοιαζαν, θαρρείς, με τιτιβίσματα πουλιών! Η μικρή μου βαλίτσα δεν περιέχει πολλά πράγματα. «Θα αγοράσεις πράγματα και από την Αμερική. Είναι φθηνά εκεί. Πίστεψέ με», μου είπε με σιγουριά ο πατέρας μου, ενώ η μητέρα μου έγνεψε καταφατικά. Το φιλί αποχαιρετισμού της μάνας, πριν περάσω στο στάδιο ελέγχου και επιβίβασης, με έκανε να στρέψω απότομα το πρόσωπο και να κρύψω ένα καυτό δάκρυ που χάραξε το μάγουλό μου! Το σφούγγισα, έσφιξα τα δόντια και προχώρησα αποφασιστικά. Ήταν όλα κανονισμένα. Θα πήγαινα στην Αμερική! Κατ’ αρχάς στην Αστόρια, που υπάρχουν και πολλοί Έλληνες. Θα έμενα για λίγο σε έναν θείο μου, τον θείο Τεντ, ο οποίος θα με σύστηνε σε έναν καλό προπονητή του μπάσκετ, αμερικάνο, ονόματι Gene Keady (δεν τον είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου).


Εκεί, αν είχα θέληση, ταλέντο, και – πάνω απ’ όλα – εργατικότητα, θα μπορούσα να μάθω την τέχνη της προπονητικής του μπάσκετ, ώστε να μπορέσω μια μέρα να βγάζω τίμια το ψωμί μου. Και μετά… Αχ, και μετά… Θα μπορούσα να κατακτήσω μια μέρα ίσως και ολόκληρη την Αμερική! Ποιος να ξέρει τι κρύβει το μέλλον…


Δεν είχα ξαναμπεί σε αεροπλάνο και είσοδός μου σ’ αυτό με γέμισε έκπληξη. Η ζωή μου θα έπαιρνε, εφεξής, μια ολότελα διαφορετική τροπή· θα άνοιγα ένα παράθυρο στο νέο (όπως θα λέμε και στη λογοτεχνία). Το σιδερένιο αυτό ιπτάμενο πουλί θα με πήγαινε ένα τόσο μακρινό ταξίδι; Θα μπορούσε; Με συμβούλευσαν να μην φοβάμαι. Θα ήμουν ασφαλής εκεί πάνω, μου είπαν. Ο πατέρας μου είχε προνοήσει και μου είχε κλείσει στο check-in θέση δίπλα στο παράθυρο! Να βλέπω έξω! Πόσα πράγματα δεν είδα μέσα απ’ αυτό το παράθυρο! Το βλέμμα μου κοιτούσε το πτερύγιο του αεροσκάφους και μετά, μέσα από τα σύννεφα, κατευθυνόταν προς το άπειρο! Ήμασταν μόνο εμείς και ο ουρανός! Ούτε ένα πτηνό δεν διέκρινα να πετάει δίπλα μας! Άσε τα μικρά πουλιά – χελιδόνια, σπουργίτια, τρυγόνια κλπ. Αλλά ούτε ένα γεράκι; Ούτε ένας κόνδορας;  Πρέπει να τα τρόμαζε ο θόρυβος, υπέθεσα. Οι τουρμπίνες. Ίσως να έκαναν πέρα και λόγω φόβου από το τεράστιο μέγεθος του σιδερένιου πουλιού. Ποιος ξέρει… Εκεί μέσα, πάντως, κατάλαβα για πρώτη φορά την απεραντοσύνη του κόσμου κι ένιωσα το πνεύμα της θεϊκής δημιουργίας!


Το ταξίδι για την Αμερική είναι μακρύ και κουραστικό – μπορώ να το βεβαιώσω αυτό. Πρέπει να ξέρετε ότι  η Αμερική βρίσκεται μακριά. Πολύ μακριά! Σταθμός μου η Νέα Υόρκη, το κέντρο του κόσμου. Με το που βγαίνω από το αεροδρόμιο και πατάω το πόδι μου στο «Big Apple» (αυτό μου είπαν ότι είναι το «παρατσούκλι» της Νέας Υόρκης) «όλα μοιάζουν μαγικά …και αμερικανικά» (όπως τραγουδούσε κάποτε και ο Γιάννης Μαρκόπουλος). Και μεγάλα, πολύ μεγάλα! Η Αμερική – και θέλω να με πιστέψετε – είναι μια αχανής χώρα! Πραγματικά τεράστια! Η κούρσα του συγγενή μου του Θανάση του Σαλταπίδα που με περίμενε, θα με πήγαινε στην Αστόρια. Στο πρόγραμμα, όμως, υπήρχε πρώτα μια μίνι περιήγηση στις ομορφιές της Νέας Υόρκης: κυρίως Empire State Building και Άγαλμα της Ελευθερίας. Τράβηξα και φωτογραφίες! Μπροστά από τα σπουδαία αυτά μνημεία. Πόσο όμορφα ένιωθα! Και κόσμος – κόσμος πολύς! Η Ν. Υόρκη είναι γεμάτη κόσμο! Δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσος κόσμος κινείται στην Ν. Υόρκη! Μετά, κατεύθυνση για Αστόρια, όπου θα γινόταν η κρίσιμη για το μέλλον μου συνάντηση.


Και να που φτάσαμε! Μέσα σε λίγη μόνο ώρα από την άφιξή μου στην Αμερική, μύρισα Ελλάδα! Πόση Ελλάδα μπορούσε να χωρέσει σε αυτή την σχετικά μικρή περιοχή! Παντού σημαίες ελληνικές, ονόματα ελληνικά, αλλά και γνωστά σύμβολα της πατρίδας. Προορισμός μας το εστιατόριο (η «ντάινα», όπως το λένε εδώ) Mr. Gyros.

 

Εκεί θα συναντήσω τον θείο Τεντ και τον αμερικάνο φίλο του, τον προπονητή κ. Keady – τον μέλλοντα δάσκαλό μου! Έχω αγωνία. Θα κάνω άραγε καλή εντύπωση; Δεν έχω προλάβει να φορέσω και τα καλά μου και αυτό με κάνει λιγάκι ανήσυχο. Με το που φτάνω, όμως, όλοι οι προβληματισμοί πάνε περίπατο. Με πόση εγκαρδιότητα με δέχονται ο θείος Τεντ και ο κ. Keady!

 

Ο πάγος σπάει όταν ο ευγενέστατος προπονητής με κοιτάει χαμογελαστός, με χαϊδεύει πατρικά στο κεφάλι και με καθησυχάζει: «Εδώ, my boy, είναι η χώρα των ευκαιριών. Αν αξίζεις, θα πας μπροστά. Εδώ κανένας καλός δε χάνεται!», μου λέει μια κάποια υποψία αυταρέσκειας. Ο γύρος – το αγαπημένο μου φαγητό –  έρχεται σε μεγάλες μερίδες (όλα είναι μεγάλα στην Αμερική). Είναι πολύ ζουμερός και νόστιμος.


Η συζήτηση γίνεται κυρίως στα αμερικάνικα. Ο θείος Τεντ και ο φίλος του ο Θανάσης που με έφερε στο εστιατόριο λένε που και που και καμιά ελληνική λέξη, αλλά με έντονα αμερικάνικο αξάν. Παρατηρώ τον προπονητή κ. Keady. Τεράστιος άνθρωπος. Τεράστιος σε σωματικές διαστάσεις. Αλλά τεράστιος και σε καλοσύνη και εγκαρδιότητα. Νιώθω σαν να τον ξέρω από καιρό. Μου διηγείται  για τη μητέρα του και για το πόσο καλή μαγείρισσα ήταν στο εστιατόριο του νοσοκομείου όπου δούλευε. «Ίσως γι΄ αυτό έχω τόσο καλή σχέση με το φαγητό!», λέει ξεκαρδιζόμενος στα γέλια. Γιατί ο κ. Keady είναι πράγματι εύσαρκος. Πολύ χονδρός. Αλλά απ’ αυτούς τους πολύ παχείς ανθρώπους που, όμως, αναβλύζουν συμπάθεια και ανθρωπιά και σε κερδίζουν.

 

Πάω κι εγώ κάτι να πω. Ο προπονητής, όμως, μού ζητά να μην μιλώ και να τρώγω, γιατί θα κρυώσει ο γύρος μου. Μου γεμίζει και το τεράστιο ποτήρι μου με κόκα κόλα. Με συμβουλεύει και με νουθετεί. Μου φέρεται σαν πατέρας. Δύσκολα, όμως, μπορώ να συγκεντρωθώ στα λόγια του. Μου κεντρίζουν την προσοχή τα μαλλιά του!

 

Ποτέ μου δεν είχα ξαναδεί τέτοια μαλλιά! Περίεργα, απόκοσμα μαλλιά. Σκούρα καφέ μαλλιά, γυαλιστερά, χωρίς ούτε μια τρίχα λευκή! Νομίζω ότι είναι βαμμένα! Είναι φαλακρός – αυτό είναι σίγουρο. Το μαλλί είναι περασμένο, πολύ προσεκτικά, από τα αριστερά προς τα δεξιά σε στυλ «γέφυρα» ή «κληματαριά». Και είναι πατηκωμένο κατά έναν πολύ περίεργο τρόπο που δυσκολεύομαι να εξηγήσω. Πρέπει το μαλλί να έχει ραντιστεί με κάποιο σπρέι, γιατί έχει περίεργη εμφάνιση και είναι απόλυτα κολλημένο στο γυμνό κεφάλι. Είναι έντονη η  αντίθεση που δημιουργείται μεταξύ ενός απόλυτα σκούρου νεανικού μαλλιού και μιας γηρασμένης, παχιάς επιδερμίδας.
 

Προσπαθώ, όμως, να μην κοιτάζω το μαλλί του προπονητή και να επικεντρώνομαι στο πρόσωπο. Δύσκολο. Πολύ δύσκολο. Ο κ. Keady σηκώνεται κάποια στιγμή να πάει προς νερού του κι έτσι βρίσκω την ευκαιρία να μιλήσω στον θείο Τεντ. Μου εξηγεί ότι ο προπονητής έχει χρόνιο πρόβλημα με τα μαλλιά του. Δεν ανέχεται τριχόπτωση και γκριζάρισμα. Έτσι, έχει καταλήξει εδώ που έχει καταλήξει. Με προβληματίζει λιγάκι αυτό. Δεν δείχνει μεγάλη σοβαρότητα. Πάντως, ο κ. Keady παραμένει ένας πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος. Και με πολλές γνώσεις.


«Θα μπορέσω άραγε να τα καταφέρω ως προπονητής του μπάσκετ;», σκέφτομαι με αγωνία ενώ μασουλώ με όρεξη το φαγητό μου. Έχει περάσει η ώρα και η συζήτηση έχει μπει στο ψητό. Ο κ. Keady μου μιλάει για τα μυστικά της προπονητικής. «Το θέμα είναι να μπαίνει η μπάλα στο καλάθι!» μου λέει. «Τα πιο απλά πράγματα είναι τελικά και τα πιο ουσιαστικά» σκέφτομαι, και ετοιμάζομαι να ρουφήξω το απόσταγμα γνώσης ενός αναμφίβολα πολύ έμπειρου ανθρώπου και προπονητή. «Άμα θέλεις κάτι πολύ, το πετυχαίνεις. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω!», προσθέτει, και κάπου εδώ καταλαβαίνω ότι έχω να κάνω με έναν πραγματικά σοφό άνθρωπο. «Θα μάθουμε πολλά εδώ», λέω από μέσα μου...

 

Η συζήτηση με έχει συνεπάρει. Ακούω πολλά και σημαντικά. Καταβροχθίζω (εκτός από γύρο) και σπουδαίες παραινέσεις. «Εσείς ξέρετε πολλά και δείχνετε προπονητής μεγάλου κύρους. Ποια ομάδα προπονείτε κύριε προπονητά;», ρωτώ δειλά τον ογκώδη προπονητή με τα περίεργα βαμμένα μαλλιά. «Το St. John’s!» μου απαντά. «Ποια ομάδα είναι αυτή;» ρωτώ λιγάκι αγενώς, για την άγνωστη – σ’ εμένα τουλάχιστον – ομάδα. «Είναι μια ιστορική πανεπιστημιακή ομάδα. Εργάζομαι εκεί ως βοηθός προπονητής», μου αποκρίνεται.


Κάπου εκεί ένιωσα μέσα μου τις προσδοκίες  να γίνονται θρύψαλα. Γνώριζα την ομάδα των Boston Celtics, τους Los Angeles Lakers, τους New York Knicks, τους Detroit Pistons έστω, αλλά… St. John’s; E, όχι. Αυτό πήγαινε πολύ! Πίστευα ότι είχα να κάνω με έναν κορυφαίο προπονητή του επαγγελματικού μπάσκετ, ο οποίος θα με οδηγούσε στις μεγάλες προπονητικές λεωφόρους και όχι με έναν κόουτς πανεπιστημιακής ομάδας και μάλιστα βοηθό. Η απογοήτευση με είχε συνθλίψει. Η πόρτα της ελπίδας ένιωθα ότι για μένα είχε κλείσει οριστικά. Δύσκολα θα ζούσα το δικό μου αμερικάνικο όνειρο υπ' αυτούς τους όρους...
 

Τέσσερις μέρες μετά, βρίσκομαι στο αεροπλάνο της επιστροφής. Σκέψεις, σκέψεις πολλές, μου κρατούν συντροφιά. Με πόσα όνειρα ξεκίνησα για Αμερική και πόσο προσγειωμένος, με κομμένα τα φτερά, επέστρεφα στην Ελλάδα. Δεν ήταν γραφτό μου να ασχοληθώ με την προπονητική. Η Αμερική δεν έμελε να γίνει δική μου Εδέμ. Με το που πάτησα το πόδι μου στο Ελ. Βενιζέλος, η γνώριμη μυρωδιά της Αθήνας, οι οικείες φωνές, οι γνωστές φάτσες – οι δικοί μου άνθρωποι! «Εδώ, στην Ελλάδα, θα κάνουμε ό,τι είναι να κάνουμε…» σκέφτομαι, βάζοντας τη βαλίτσα μου στο πορτμπαγκαζ του λευκού καλογυαλισμένου αυτοκινήτου του πατέρα μου, που με περίμενε έξω από το αεροδρόμιο (παράνομη στάθμευση). Κουλουριασμένος στην αγκαλιά του μπαμπά και της μαμάς – πόσο ευτυχισμένοι μοιάζαμε όλοι εκείνη τη στιγμή σ’ αυτό το όμορφο οικογενειακό κουβάρι! – κατάλαβα ότι επέστρεφα για να μείνω. Η Αμερική, η προπονητική και ο κ. Keady μπορούσαν να περιμένουν. Η πατρίδα μου με υποδεχόταν με χαρά. Η Ελλάδα άνοιγε για μένα και πάλι μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά.

863 comments:

1 – 200 of 863   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Βαψομαλλιά δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι που το αμερικανικο όνειρο δεν πραγματοποιήθηκε. Οι ελληνοαμερικάνοι είναι χειρότεροι από τους χειρότερους βλάχους εδώ. Χώρια που μπορεί να έθετες σε κίνδυνο τη ζωή σου εκεί από τους εξτρεμιστές του Bin Laden.Άσε, καλύτερα εδώ στην Ελλαδα σου λέω. Ελλάδα και άγιος ο θεός.

Anonymous said...

Διαφωνώ με το 6::18.

Να είσαι Έλληνας στην Αμερική αποτελεί τεράστια εμπειρία. Γίνεσαι 100% πολύ περισσότερο Έλληνας. Οι σχέσεις είναι στενές και η Ελληνική η υπερηφάνια ξεχειλίζει. Σίγουρα οι Ελληνικές παρελάσεις είναι το κάτι άλλο. Νιώθεις κάτι που δεν μπορείς να νιώσεις στην Ελλάδα. Νιώθεις 150% Έλληνας. Άμα δεν έχεις δει Ελληνικές παρελάσεις Αστόριας δεν μπορείς να καταλάβεις τι πάει να πει απόδημος Ελληνισμός και πραγματική Ελλάδα.
http://www.youtube.com/watch?v=0v3AX332D8Y

Anonymous said...

Σερβίρουν φαγητό μέσα στα αεροπλάνα; Αλλιώς πρέπει να είναι μαρτύριο ένα τόσο μεγάλο ταξίδι. Παρακαλώ να ενημερωθούμε και για αυτό.

Anonymous said...

Τεράστια σε έκταση χώρα οι ΗΠΑ. Μπορώ να το βεβαιώσω και εγώ που είμαι 10 χρόνια κάτοικός της

Anonymous said...

Με λένε Πόπη. Θα σας διηγηθώ μια μικρή αλλά αληθινή κι επώδυνη εμπειρία. Επειδή λόγω δουλειάς έμεινα Λ.Αμερική ήμουν αναγκασμένη να πετάω συχνά στις πλέον πολύωρες πτήσεις. Μια φορά λοιπόν είχα φάει στη Λίμα κάτι που θα αποδεικνυόταν αργότερα μοιραίο λάθος για την προσωπική μου αξιοπρέπεια.

Τα επίχειρα του λάθους αυτού έμελλε να κορυφωθούν την επόμενη μέρα, κατά την διάρκεια της πτήσης επιστροφής στην Αθήνα. Και δεν μιλάμε για ταξίδι 3-4 ή 5 ωρών αλλά για 19ωρο συνολικά.

Ε λοιπόν δεν πρόλαβα να συγκρατηθώ και... λέκιασα όχι μόνο το στριγκάκι μου αλλά και τη κίτρινη μίνι φούστα μου. Ξέρετε, σε καφετί χρωματισμό, από την πίσω μεριά. Κάτι που βέβαια έγινε άμεσα αντιληπτό από το σύνολο των συνεπιβατών.

Ντροπιασμένη, εισπράττοντας βλέμματα αηδίας και γέλωτος, κατέληξα στην τουαλέτα προσπαθώντας να ξεπλύνω τα poops αλλά και την ντροπή από το μαρτυρικό μου σώμα...

Και η πτήση αυτή μου φάνηκε αιώνιο μαρτύριο. Σε όσους λοιπόν σχεδιάζουν ένα τέτοιο πολύωρο ταξίδι σε περιορισμένο μάλιστα χώρο, θα έλεγα πολλή, μα πολλή προσοχή στο τί θα φάτε την προηγούμενη μέρα...

Φιλιά

Anonymous said...

Δεν υπάρχει κίνδυνος από τον Μπιν Λάντεν 6.18 για τον απλούστατο λόγο ότι έχει πεθάνει πριν από 9 ολόκληρα χρόνια χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα!

Τώρα ο Αμερικανικός παράγοντας απλώς ανακοινώνει τον θάνατό του που είχε συμβεί τότε, γιατί ο στρατηγικός σχεδιασμός των δυτικών συμμάχων και ειδικά των Αμερικανών δεν τον χρειάζεται ως μπαμπούλα. Έτσι βρίσκεται ένας τρόπος και να ανακοινώσουν ένα παλιό γεγονός και να ηρωοποιηθούν οι ΗΠΑ.

Το νέο σκιάχτρο των Αμερικανών ιμπεριαλιστών θα είναι από εδώ και στο εξής η ραδιενέργεια και οι επιπτώσεις που αυτή θα φέρει στον άνθρωπο. Ήδη στα εργαστήρια των ΗΠΑ κατασκευάζονται φοβερές και τρομερε'ς ασθένεις που θα συσχετιστούν με παρενέργειες από την ραδιενέργεια και θα μπορούν να αφανίσουν ολόκληρους πληθυσμούς σε μισή ώρα με τρία τέταρτα!

Πιο ειδικά, το σ΄χεδιο προβλέπει πρώτα και κύρια τον αφανισμό λαών με Ιστορία και Παράδοση όπως ο Ελληνικός, που παρά την πρόσκαιρη κάμψη του μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για εξανδραπονδισμό λαών σε όλο τον πλανήτη.

Όμως έχουσιν γνώση οι φύλακες!

Anonymous said...

Συγκλονιστική η περιγραφή του υπερατλαντικού ταξιδιού προς τη γη της επαγγελίας που ονομάζεται Αμερική. Με λογοτεχνικότητα περιγράφεται ένα αεροπορικό ταξίδι που αν και το έχω κάνει και εγω, δεν μπορούσε να το δω από αυτή την οπτική. Άμεση και φυσική περιγραφή ώστε προς στιγμή ένιωσα σαν να βρισκόμουν μέσα στο αερόπλανο. Μας έδωσες πτυχές ενός ταξιδιού που δεν το έχει κάνει σχεδόν κανείς. Να είσαι καλά και καλή τύχη στην Ελλάδα.

Anonymous said...

Εγώ έχω ακούσει στην (discontinued δυστυχώς) εκπομπή του Κ.Χαρδαβέλλα ότι η ομάδα Ε διεξάγει κρυφά πειράματα στην Ανταρκτική. Είναι μάλιστα θέμα χρόνου πότε θα είναι έτοιμα τα νέα υπερόπλα της ομάδος Ε. Αυτά τουλάχιστον άκουσα από την αξιόλογη εκπομπή "Αθέατος Κόσμος" κι από τους εκλεκτούς καλεσμένους της.

Anonymous said...

Tι Αμερική και μαλακίες. Ελλάδα και πάλι Ελλάδα. Ελλάδα και τα σκυλιά δεμένα.

Anonymous said...

7:47 τι να κλάσουν τα "ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" © ρε φίλε; Εδώ λέμε, στην εσχατιά της Ελληνικής γης, την Νότια Αλβανία, ο γυφτοτσάμης εξελληνισμένος επιστήμονας Ξυνόγαλος παρασκευάζει "τραχανοβοβμβίδες" © με απεμπλουτισμένο "ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΣΠΕΡΜΑ" © οι οποίες θα κατατροπώσουν όλα τα "ΑΝΔΕΡΙΚΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΝΙΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ" ©, τον "ΙΟΥΔΑΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ" © και την "ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ" ©. Πάντα δε υπάρχει και η "ΣΒΟΥΡΙΧΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ" ©.

Anonymous said...

Πάντως λίγο περισσότερος σεβασμός εκ μέρους του συντάκτη προς τον θεσμό της οικογένειας δεν θα έβλαπτε καθόλου.

Anonymous said...

και του ξυνόγαλου στη χρήση της ελληνικής γλώσσας

Anonymous said...

Πολύ τους βρίζει τους εβραίους και τους κουνιστούς ο ξυνόγαλος.

Λες;

Anonymous said...

Gayγαλος

Anonymous said...

Αν θελήσει να βάλει κανείς στο μικροσκόπιο Αμερική, Ελλάδα και μπάσκετ, θα καταλήξει σίγουρα στο συμπέρασμα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Η Αμερική πρέπει να παράγει κάτι πολύ γραφικό. Ίσως η ελληνοαμερικανική κοινότητα εν πάση περιπτώσει. Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι η εμπειρία μας από ελληνοαμερικανούς καλαθοσφαιριστές μας οδηγεί σε πολύ περίεργα συμπεράσματα αφού το δείγμα που έχουμε δεν μπορεί να εμπνεύσει σοβαρότητα, ανεξάρτητα από την παικτική αξία αυτών των ανθρώπων. Ακόμη και στους πιο σοβαρούς μπορεί κανείς να εντοπίσει την παρουσία γραφικότητας και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες.

1.Νικ Γκάλης
2.Πητ Παπαχρόνης
3.Πωλ Διάκουλας
4.Κρις Παπασαράντου
5.Πωλ Μελίνι
6.αδελφοί Κατσίκηδες
7.Τζων Κόρφας
8.Γιώργος Καστρινάκης
8.Πατ Καλάθης
αλλά και τόσοι άλλοι.

Σίγουρα κάτι συμβαίνει εκεί στην Αμερική με ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνοαμερικανική κοινότητα που πάραγει χωριάτικη ήθη και στενοκεφαλιά αντίστοιχη με την δική μας επαρχία. Γρήγορα να αναλύσουν οι σχετικοί επιστήμονες τα αίτια αυτών των περίεργων παρενεργειών.

Anonymous said...

H Αμερική έχει επιδράσει ιστορικά στον Ελληνισμό και μόνο για την προσφορά στην ανθρωπότητα ενός τύπου ανθρώπου από τους πιο ενδιαφέροντες που παρουσιάστηκαν ποτέ: Του περίφημου 'μπρούκλη '.

Ο μπρούκλης ήταν ο κλασικός Ελληνοαμερικάνος και μάλιστα αυτός που έφυγε από την Ελλάδα με προορισμό την Αμερική σε αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Οι μπρούκληδες άλλοτε έβγαζαν και άλλοτε δεν έβγαζαν χρήματα, αλλά θεωρούσαν υποχρέωσή του να ΔΕΙΧΝΟΥΝ ότι πέτυχαν οικονομικά. Αυτή η τάση για επίδειξη και φιγούρα γινόταν και μέσα στην Αμερική, αλλά εκεί ήταν λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα. Γιατί εκεί ήταν πιο εύκολο να σε τσεκάρουν και να διαπιστώσουν ότι είσαι μπατίρης. Στην Ελλάδα όμως άλλαζε το πράμα. Ο Ελληνοαμερικάνος στους συγγενείς και φίλους στην Ελλάδα άφηνε να εννοηθεί ότι πέτυχε και κονόμησε. Το θεωρούσε ντροπή να μάθουν ότι πήγε στην Αμερική και δουλεύει μεροκάματο. Το στερεότυπο ήταν Αμερική = πλούτος και οι μετανάστες από Ελλάδα έπρεπε να γίνουν μικροί Ωνάσηδες. Άλλο αν για να βγάλουν τον επιούσιο δούλευαν γκαρσόνια, φύλακες και λάτζα. Έτσι για να δείξουν λεφτάδες, όταν επισκέπτονταν την Ελλάδα μοίραζαν από κανένα δολάριο αλλά και ντυνόντουσαν ακριβά και φιγουρατζίδικα. Έτσι η λέξη μπρούκλης κατέληξε να σημαίνει και τον καλοντυμένο.

Πολύ συχνά όμως υπήρχαν και ατυχήματα που κατέληγαν σε παρεξηγήσεις. Όταν κάποιοι συγγενείς ή φίλοι που βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση ζητούσαν από τον μπρούκλη δανεικά ή δουλειά στην Αμερική, ο μπρούκλης ( που μέχρι τότε ήταν άνετος στα λόγια)εξαφανιζόταν. Πολλές οι παρεξηγήσεις αυτού του είδους ακόμα και σήμερα. Δεν ήταν τσιγκούνης όμως ο μπρούκλης όπως νόμιζαν οι πατριώτες του στην Ελλαδα. Απλώς το χρήμα δεν υπήρχε στην τσέπη ή στην τράπεζα παρά μόνο στα λόγια.

Anonymous said...

Ενώ η αντίστοιχη κοινότητα του Βελγίου έχει βγάλει έναν... θού κύριε

Anonymous said...

Παραλίγο και θα ήταν μπρούκλης δηλαδή και ο Βαψ. Άρα καλύτερα εδώ με λίγα και καλά.
Εκείνοι μπορεί να έχουν τα λεφτά, αλλά εμείς έχουμε υπερηφάνια. Την υπεrηφάνια που ενσάρκωσε ο Νίκος Ξανθόπουλος και που μας έβγαλε τόσα χρόνια ασπροπρόσωπους.

Anonymous said...

Eγώ πιστεύω ότι η φωτογραφία του Μπιν Λάντεν είναι κανονική. Αφού την ανήρτησε στο μπλογκ του και ο παπαγιάννης.

Anonymous said...

Βαψ, πολύ συγκινητική η αφήγησή σου. Ειδικά η εξιστόρηση των κλασσικών λογιδρίων των ελλ(ε)ήνων πατεράδων περί επαγγελματικής αποκατάστασης θυμίζουν κάτι από Μπουκόφσκι.

Anonymous said...

ΟΙ ΓΕΛΑΔΑΡΗΔΕΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ...ΕΓΚΥΡΟΝ TIME ON LINE


The people who gathered Sunday in the Situation Room know all about high-pressure situations. But this was something else. For 40 minutes, the President and his senior aides could do nothing but watch the video screens and listen to the operation and ensuing firefight on the other side of the world. At Barack Obama’s orders, special operations teams were invading the airspace of a foreign country, targeting a compound with unknown occupants, and hoping to get out unscathed. The target was America’s No. 1 enemy, Osama bin Laden. But no one knew for sure if he was even there.




Minutes later, more word came over the transom. “We’ve IDed Geronimo,” said a disembodied voice, using the agreed-upon code name for America’s most wanted enemy, Osama bin Laden. Word then came that Geronimo had been killed. Only when the last helicopter lifted off some minutes later did the President know that his forces had sustained no casualties.



Read more: http://swampland.time.com/2011/05/02/inside-the-situation-room-weve-idd-geronimo/#ixzz1LF2iwgL2

ΚΩΔΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ...GERONIMO OI ΓΕΛΑΔΑΡΗΔΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Anonymous said...

Τι εκνευριστικοί αυτοί οι αμερικάνοι. Και ακόμα πιο εκνευριστικοί οι ελληνοαμερικάνοι.

Πάντως όπως εμείς εδώ έχουμε τις ελλεηνίδες, οι αμερικάνοι έχουν τις ameriskanks.

Anonymous said...

is this man KSINOGALOS ???
http://istorikesphotografies.blogspot.com/2011/05/blog-post_9055.html

Anonymous said...

Γλαφυρή και συγκινητική εξιστόρηση ενός πραγματικού δράματος μιας πορείας προς την Αμερική. Παρολίγον και θα έβαζα τα κλάματα (αν δεν φρόντιζα εγκαίρως να πιω ένα ποτήρι νερό).
Η συντριβή των ονείρων προκαλεί πάντα συγκινήσεις.

Anonymous said...

Ο μεγαλομανής Ξυνόγαλος απογοητεύτηκε εμφανώς που επελέγη το συνθηματικό "Geronimo" αντί του "Sourmilk".

Anonymous said...

ameriskunks μάλλον εννοεί ο 3:17

Anonymous said...

Πάει και ο Θανάσης Βέγγος. Πεδίον δόξης λαμπρόν ανοίγεται γιά χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Anonymous said...

Προπονητικό βάψιμο..αναρωτιέμαι μήπως το άρθρο τούτο ανοίγει νέα προοπτική στην ενασχόληση με βαψομαλλιάδες...τους προπονητές...

Προνάνσιέητορ © said...

Μbαρτσελόνα Στρατένgικ Ούρμbαν Σύστεμς. 1 στα 4 καλά είναι Νίκο μας.

Anonymous said...

Μπαρτσελόνα Στρατέτζικ ΟΥρμπαν Σύστεμς μόλις είπε ο Νϊκος. Αμέσως μετά αναφέρθηκε στον θάνατο του Μπιν Λάνden.

Καλημέρα-καλημέρα

Anonymous said...

Mbίν Λάνdεν*

Anonymous said...

Κρίμα που έφυγες maitre γιατί ο Keady είναι καλός προπονητής στο College basketball. 20 χρόνια first coach στο Purdue ήταν.

Anonymous said...

Operation Sourmilk - Photo From Situation Room

και

Operation Sourmilk - Live Feed η δολοφονία του βλάχου (κυριολεκτικά) - όπου "ναρκωτικά" βάλτε "τραχανά"

Anonymous said...

Ameriskanks είναι ο όρος, αλλά και το ameriskunks στέκει...

Anonymous said...

Γάμοι, κηδείες και εγώ ασχολούμαι όλη μέρα με τα σημαντικά πράγματα της ζωής - τις τσάντες π.χ. Τι να γίνει, πρέπει να φάμε, κύριος.
elianoula

Anonymous said...

2:40 δεν τον ήξερα, γηράσκω αεί διδασκόμενος

Anonymous said...

ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΛΑΔΑΡΗΔΕΣ

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΝΑΝΟΜΑΖΩΧΤΗ ΟΜΠΑΜΑ

http://www.youtube.com/watch?v=-ug5TOs_d7U

Barack - USMC said...

ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΥΦΤΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΥΣ

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΧΥΛΟΠΙΤΟΜΑΖΩΧΤΗ ΞΥΝΟΓΑΛΟ

http://www.youtube.com/watch?v=ouOy6FnV1O0

Anonymous said...

Ο Εγύφτιος μας ενημέρωσε προ ολίγου ότι στο τηλέφωνο ήταν ο διευθυΝΟΝΤΑΣ σύμβουλος του ΟΠΑΠ με τον οποίο ακολούθησε συνομιλία.

Επίσης, μας έδωσε μάι είδηση του αστυνομικού δελτίου που μας ανησύχησε: άνδρας ανγώστων στοιχείων έπεσε στο κενό από το ρουφ γκάρντεν της Μεγάλης Βρετάνιας και κατέληξε μετά από λίγο στο νοσοκομείο. Παρακαλείται ο Καραϊσκος να δώσει σημεία ζωής το ταχύτερο.

Ευχαριστώ

Anonymous said...

Κάθε φορά που ακούω το τιν-τιν-τιν από τους τίτλους αρχής του SATC συνειδητοποιώ ότι κ σήμερα δεν έκανα τίποτα της προκοπής με το βράδυ μου
elianoula

Anonymous said...

Stin Agkalia Tou Csynogalou?

Anonymous said...

THE TIME


Why 'Geronimo?' For Some, Bin Laden Code Name Holds Anti-Native American Implications

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ....

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=A5C8AC6V2KQ

Anonymous said...

Σωστοί οι βατραχάνθρωποι του Devgru. Άοπλος ήταν τελικά ο Μπιν Λάντεν όταν μπούκαραν στο υπνοδωμάτιό του σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου. Αλλά τον έφαγαν (σιγά να μην τον έπιαναν ζωντανό..). Κάτι θα ήξερε ο αποκαλυπτικός συνωμοσιολόγος Αθανάσιος Στριγάς, που υποστήριζε κάποτε ως καλεσμένος του Ραφαηλίδη, ότι δεν μπορεί να αποκαλύπτει πολλά για τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ γιατί κινδύνευε η ζωή του από αυτή την αμερικανική στρατιωτική μονάδα. Έλεγε ότι οι αμερικανοί έχουν ανά πασα στιγμή έτοιμους αυτούς τους επαγγελματίες "φονιάδες", για να τους αμολύσουν να εξοντώσουν τους εχθρούς τους σε μαύρες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Με όλα τα "μυστικά" που αποκάλυψε κι ο ίδιος ο Στριγάς, πρέπει να ήταν κι αυτός σημαντικός εχθρός των ΗΠΑ. Δεδομένου ότι ήταν έλληνας ίσως υπήρξε πιο σημαντικός σαν εχθρός των ΗΠΑ ακόμα κι από τον Μπιν Λάντεν. Η ακόμα ακόμα, γιατί όχι, κι από τον Ξυνόγαλο.

Marwood said...

Εμένα μου άρεζε που το έβλεπαν όλοι λάιβ από το λευκό οίκο. Μεγάλες συγκινήσεις. Η Χίλλαρυ μπορεί και να έκλεινε τα μάτια, όπως κάνουν οι γκόμενες στα θρίλλερ.

Anonymous said...

Ναι, φαίνεται σοκαρισμένη η Χίλαρι με αυτά που βλέπει. Από τους υπόλοιπους ο μόνος που έχει επίσης σοκαρισμένη φάτσα είναι ο Ομπάμα.

Anonymous said...

Επίσης μου έκανε εντύπωση που ο Ξυνόγαλος τον αναφέρει ως "Μπιν".

Οι φίλοι τον λένε απλά Μπιν.

Anonymous said...

Θα στεναχωρήθηκε και ο Αλέξης που δεν σεβάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα του ρε γμτ.

Anonymous said...

Μήπως τον μπέρδεψε με τον Μίστερ Μπιν;

Anonymous said...

Μίστερ Μπιν

Anonymous said...

ΚΑΛΕ

ΜΑΓΚΕΨΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ;;;;

ΣΥΝΤΕΚΝΕ ΟΤΑΝ ΜΥΡΙΖΕΙ ΣΙΔΕΡΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Η ...ΜΑΓΚΙΑ;;;;

Anonymous said...

Η περίεργη είδηση της ημέρας

Προνάνσιέητορ © said...

Ο Νίκος ξεκίνησε ανένδοτο κατά του ΕΣΡ και στηρίζει τους συμπατριώτες του "Ράδιο Αρβύλα", με το χιούμορ των οποίων συμφωνεί απόλυτα. Μπράβο Νίκο, δε περιμέναμε κάτι λιγότερο από εσένα. Η επανάσταση σύντροφοι θα ξεκινήσει από τα έρ ουέηβς.

Anonymous said...

Αναρωτιέμαι τι έγραφε ο Καραϊσκος

Προνάνσιέητορ © said...

Με τα χίλια τη σπρώχνουν τη Μbαρτσελόνα αλλά στο Γουέbλεϋ περιμένει η Μάdτζεστερ. Και την Κυριακή Κλίd Ήστγουνd. Υποκλίνομαι.

Anonymous said...

@EUROTSOPANIS: @elianoula ΚΑΛΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ....ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΓΑΜΠΡΟ


@elianoula ΣΕ ΕΙΔΑ ΣΤΟΥΣ VAPSOMALLIADES ΤΟ ΒΑΦΕΙΣ....ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ;;;;
EUROTSOPANIS

Σας θυμίζει τίποτα;

Anonymous said...

Ωχ, πάλι ερωτεύτηκε ο μπαστουνόβλαχος. Θα αναστενάξει το μαντρί από την πολλή αγάπη.

Anonymous said...

Σημερινός Κασιμάτης:

Ο ποιητής σε χαλεπούς καιρούς

Τώρα που έχει αποενοχοποιηθεί πια το είδος του ώριμου κυρίου με το βαμμένο -έστω και συνήθως κακοβαμμένο- μαλλί, πρέπει να συγχαρώ τον υφυπουργό (και ποιητή) Τηλέμαχο Χυτήρη, διότι δεν μετέχει στον συρμό της αφύσικα κατάμαυρης κεφαλής, αλλά διδάσκει τους κομψούς κυρίους, εκείνης της ηλικίας για την οποίαν το αξιοπρεπές της όψεως ακόμη μετρά, πως επιβιώνει ένας ποιητής στον καιρό των βαψομαλλιάδων. Μετά το υπουργικό της περασμένης Παρασκευής, όχι μόνον μία, αλλά δύο φίλες μου, με πήραν στο τηλέφωνο, κινούμενη η καθεμία ανεξαρτήτως της άλλης, για να μου πουν πόσο φίνα ήταν εκ μέρους του Τηλέμαχου η επιλογή της ίδιας ακριβώς απόχρωσης του λουλακί και για το μαλλί και για το σακάκι...

Sexist said...

Κι όμως, ο ευρωτσοπάνης θίγει ένα φλέγον ζήτημα σεξιστικού ρατσισμού εις βάρος των αντρών. Θα έπρεπε να λοιδωρούνται και οι γυναίκες που πλέον όλες τρέχουν για βαφή. Ειδικά όλες αυτές οι αφύσικα ξανθές, που όντως καταφεύγουν πολλάκις στην επιστήμονα της βαφής για να τους βάψει το χαλί ασορτί αντί να κοιτάνε τα χάλια της μάπας τους.

Anonymous said...

Ελάχιστες ελλεεινίδες πάντως βάφουν το μαλλι στην ίδια απόχρωση με το beaver.

Anonymous said...

Να και μία φορά που συμφωνώ με το κουκουέ που μιλάει γιά κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων.

Anonymous said...

@elianoula KANETE KAI VISITEΣ???
EUROTSOPANIS

Anonymous said...

Ευρωτσοπάνε κοίτα να διαπραγματευτείς καμιά καλή έκπτωση και για εμάς τους πτωχούς υπηρέτες του λόγου.

Anonymous said...

Πάντως παρατηρώ πως το νέο μας πετ κάθεται συνεχως πάνω από το τουίτερ και τιτιβίζει. Τείνω να πιστέψω πως πρόκειται για μεγαλύτερη ατένσιον χόουρ από την τάπα.

Anonymous said...

Ξυνόγαλε τελικά τα βρήκατε με την Παγώνα;

Anonymous said...

Νομίζω οτι τους τελευταίους μήνες η βασική μου ενασχόληση με το facebook είναι να χαζεύω φωτογραφίες σκύλων φίλων.
elianoula

Anonymous said...

Ο νέος Μπιν γεννιέται. Ξυνόγαλος με αμφίεση παραλλαγής εκπαιδεύεται στην χρήση των όπλων.

Anonymous said...

μπινόγαλος

Anonymous said...

10:16 Γι' αυτό έχει εξαφανιστεί ο μπαστουνόβλαχος από το μπλογκ; Είδα καλά, φέρει "τραχανοβομβίδα" © χειρός;

Anonymous said...

Ξυνογα-Λάνdεν

Anonymous said...

Θέμα ορθής μετάφρασης από τα γαλλικά έθεσε ο γαλλομαθής Πεταλωτής γιά τις δηλώσεις Στράους Καν (όπως τον λέει ο καθυστερημένος αρχηγός του). Δεν έχει παρά να απευθυνθεί στον πολιτικό επιστήμονα Εγύφτιο που ως γνωστόν είναι δυνατός στο "παρλέ βού φρανσέ"...

Anonymous said...

"Τη ματαίωση της παρουσίασης του «Μαουτχάουζεν» του Μίκη Θεοδωράκη στη σημερινή τελετή μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού στην αυστριακή Βουλή, αποφάσισε η πρόεδρος του σώματος, Μπάρμπαρα Πράμερ. Όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, αιτιολόγησε την... απόφασή της επικαλούμενη "επανειλημμένες αντισημιτικές δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη τα προηγούμενα χρόνια, με τις οποίες ο ίδιος άφησε άσχημες εντυπώσεις". Η Ημέρα Μνήμης, καθιερώθηκε το 1997. γιορτάζεται κάθε χρόνο την 5η Μαΐου, επέτειο απελευθέρωσης του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν..."
enet.gr

Anonymous said...

Πολύ δυνατή πένα ο Γιώργος ο Λακόπουλος.

Anonymous said...

@EUROTSOPANIS
ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ...ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΠΛΙΑΑΑΑΑΧ

Ε σταμάτα να καβαλάς προβατίνες και το πρόβλημά σου θα λυθεί.

(Word verification: orche = όρσε, τι διάολο ρε μπαστουνόβλαχε σε σένα τυχαίνουν όλα τα ωραία;)

Anonymous said...

@elianoula
Γιατί το λες, εμένα μου αρέσει το φλαπ φλαπ RT @myth_busted Ποσο σιχαμενοι οι αντρες που κανουν σεξ και δεν βγαζουν τα βατραχοπεδιλα

δε το έχει κάνει ακόμη με το μπαστουνόβλαχο αλλιώς τα βατραχοπέδιλα μπροστά στα τσαρούχια θα της φαίνονταν παιχνίδι

Sexist said...

Είναι γεγονός πως οι τριχωτές ελλεηνίδες πολλές φορές βαριούνται να ξυρίσουν τα πόδια τους. Άσε εκείνες που ξυρίζουν μόνο τα μέρη που φαίνονται και μόλις πάει το χέρι παραπάνω σε πνίγει η αηδία.

Anonymous said...

Θα έλεγα οτι συμφωνώ σ όλα τα κατα καιρούς σχόλια του sexist,αλλα θέλω να σημειώσω οτι οι γυναίκες ταξιτζούδες, δεν κλέβουν ποτέ τον πελάτη σε αντίθεση με τους ανδρες ταρίφες που κλέβουν μεχρι και μεσα σε σκοπιά.

Anonymous said...

ξυνόγαλε;

Anonymous said...

Που ναι ο γίβεντος μωρέ; Που χάθηκε;

Anonymous said...

ReallyVirtual: Err... yea... server overloaded. Sorry! :-( trying to contact the hosts now.
4 May
in reply to:

EUROTSOPANIS: @ReallyVirtual pissoff

Πραγματικά σπαρταριστός διάλογος. Ο μπαστουνόβλαχος (και νεοπαγής τουϊτεράς) κατάφερε και έριξε τον server του ανθρώπου στο ...Πακιστάν.

ΥΓ. Γιά όσους δεν έχουν παρακολουθήσει, ο ReallyVirtual, κατά κόσμον Sohaib Athar, είναι ο γείτονας του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν που πρώτος μετέδωσε μέσω twitter την καουμμπόικη επιδρομή στο Fort Geronimo, με αποτέλεσμα οι αναγνώστες του να ανέλθουν σε 105.000 σε λίγες μέρες (μεταξύ των οποίων και το πετ μας που του έριξε τον server). Η δύναμη των νέων μέσων.

Anonymous said...

Στα δικά μας, ο Ρέππας έκανε λόγο γιά τζιτζιφιόγκους του υπουργείου οικονομικών που διαδίδουν ότι η τρόικα είναι δυσαρεστημένη με την απόδοση του υπουργείου του. Το ωραίο εδώ είναι ότι ο Μήτσος ο οδοντίατρος έχει δίκιο ως προς τον χαρακτηρισμό. Γιά την "απόδοση" του υπουργείου του ας το αφήσουμε καλύτερα.

Anonymous said...

O Νίκος Χατζηνικολάου δήλωσε πάνω από τρεις φορές στην εκπομπή του ότι η συνέντευξη Strauss Kahn μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό "Κανάλ ΠλΟΥς" (CANALPLUS).

Προνάνσιέητορ © said...

9:01 σιγά το δύσκολο. Λίγα "ΚΕΦΑΛΑΙΑ" © αd δε νdτζομb ιζ νdάν που θα έλεγε κι ένας γνωστός μας.

Anonymous said...

Ο Σιρόκος ή ο Γαρμπής είναι ο πιο ερωτικός άνεμος; O Mαΐστρος ή ο Λεβάντες; Μήπως άραγε και είναι ο Πουνέντες;

Το σαββατοκύριακο προβλέπεται ερωτικό με βαρκάδα σε θάλασσες πότε ήρεμες πότε φουρτουνιασμένες, πότε ήσυχες και πότε ανταριασμένες, όπως θα είναι και η μάχη του έρωτα με το κορμί με τα μεγάλα στήθη...

Με ποιον άραγε άνεμο πρέπει να γίνει η βαρκάδα το ηλιοβασίλεμα; Με ποιος άνεμο θα νιώσουμε καλύτερα την αντάρα πρώτα, ώστε μετά να πιάσουμε απάνεμο λιμάνι; Ποιος θεός άνεμος απ' όλους θα στέρξει και θα βοηθήσει τις σκληρές, αλλά θεσπέσια γλυκες, μάχες του έρωτα;

Θεέ Άνεμε, Γαρμπή, Mαΐστρο και Σιρόκο, θεοί αερικοί ανώτεροι από κάθε άλλο θεό, αποκάλυψέ μου μηνύματα απόκρυφα, μηνύματα σοφά, για να μην καταστρέψει τον έρωτα μια τραμουντάνα...

Anonymous said...

Μετά τον Κανελλάκη αποχώρησε και ο Γιώργος "κουτσοδόντης" Γεωργίου από το EXTRA3. Το παράξενο αυτό περιθωριακό κανάλι διέκοψε την εκπομπή του Γεωργίου, γιατί ο ιδιοκτήτης κ. Βρυώνης δεν επιθυμούσε να πληρώνει αυτός τον δημοσιογράφο. Έπρεπε ο ίδιος ο Γεωργίου να βρει χρηματοδότες-σπόνσορες για την εκπομπή του, που να πληρώνουν τόσο τον παρουσιαστή όσο και το κανάλι για τον χρόνο που παραχωρεί στην εκπομπή, να ακολουθήσει δηλαδή το παράδειγμα του αλήστου μνήμης Φίλιππου Καμπούρη (ο οποίος, προ καιρού, λόγω προβλήματος υγείας - αρτηρίες -, κινδύνευσε να πεθάνει!). Μόνο πληρώνοντας μπορείς να κάνεις εκπομπή στο έγκυρο αυτό κανάλι, να γίνεις δηλαδή Δέσποινα Μοιραράκη. Δυσάρεστη συνέπεια και η ανεργία στην οποία βρέθηκε η συμπαρουσιάστρια-γλάστρα της εκπομπής Άξια Ανδρεαδάκη, η οποία είχε φυτευτεί στο "Καφενείο των Φιλάθλων" από τον ιδιοκτήτη κ. Φίλιππο Βρυώνη με τα βαμμένα κομοδινί μαλλιά. Ανεργία, βέβαια, σε τυπικό επίπεδο, αφού η αξιόλογη συμπαρουσιάστρια συνεχίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, να πληρώνεται από τον ιδιοκτήτη του καναλιού, επομένως κάποιες υπηρεσίες πρέπει να προσφέρει. Υπηρεσίες το δίχως άλλο δημοσιογραφικές, επομένως αναμένουμε σύντομη επιστροφή της άξιας τηλεπαρουσιάστριας στο γυαλί του κερδοφόρου αυτού και έγκυρου καναλιού, ώστε να διαψευστούν και κάποιες σχετικές κακοήθειες και κουτσομπολιά που κυκλοφορούν στην πιάτσα των φίλων του trash.

Anonymous said...

http://fimotro.blogspot.com/2011/05/geronimo-kata.html

Anonymous said...

3:14, καλή ιδέα αυτή. Αν ήμουν ο διαχειριστής αυτού του blog θα θέσπιζα μία "συνδρομή" γιά τους σχολιαστές, θα δεχόμουν ακόμα και πληρωμή σε είδος (βραδινή έξοδο με κάποια ευειδή θαυμάστρια, τραχανά από τον Ξυνόγαλο, ωρολόγια χειρός κοκ).

Anonymous said...

Οι επιθέσεις με "ΚΕΦΑΛΑΙΑ" © συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, αλλά ο "server" © του πάκι αμύνεται του πάκι εδάφους:


ReallyVirtual Sohaib Athar
I think the العربيہ Alarabiya crew is to be the straw that broke the camel's back - which is very appropriate. Guys, my home is offlimits!


EUROTSOPANIS
@ReallyVirtual KEEP IT ...


ReallyVirtual Sohaib Athar
Please stop ringing my home door bell and please stop interrupting the coffee shop employees. I am not home and I am not at the coffee shop.


EUROTSOPANIS
@ReallyVirtual maybe they want to see your ..beatiful girl friend


ReallyVirtual Sohaib Athar
The venue for all interactions with them was the coffee shop - now they have camped downstairs, I am told.

EUROTSOPANIS
@ReallyVirtual GERONIMOOOOOOOOOOOOOOOO

Anonymous said...

"To ALTER πρέπει να σωθεί!". Αυτή είναι η φράση που ακούγεται από τα στόματα των εργαζομένων του καλού και έγκυρου καναλιού. Στην ένσταση που διατυπώνεται από κάποιους ότι το ζήτημα είναι οικονομικό και ότι για το επικείμενο λουκέτο του καναλιού ευθύνεται το κακό μάνατμεντ και άρα τίποτε δεν μπορεί να γίνει, πολλοί από τους εργαζόμενους απαντούν: "Και όμως. Υπάρχει λύση. Να βάλουν στο κανάλι μερικά από τα πολλά χρήματα που έχουν πάρει διάφοροι 'σταρ' του καναλιού. Ο Νίκος Χατζηνικολάου θα μπορούσε άνετα να επιστρέψει μερικά χρήματα. Γιατί όχι και ο Γιώργος Αυτιάς;". Οι σχετικές συζητήσεις έφτασαν και στα αυτιά του Αυτιά. Κρύος ιδρώτας έλουσε τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή, ο οποίος έχει στα σκαριά την αγορά καινούριου αυτοκινήτου αλλά και ωρολογίου χειρός.

Anonymous said...

Ο μπαστουνόβλαχος μεταφέρει την λεπτότητά των τρόπων του και του μαντριού του απέναντι στις διάφορες Παγώνες, Μαριγούλες και λοιπές βελάζουσες και πυκνομαλλούσες ερωμένες του και στο twitter. Νομίζω ότι επάξια μπορεί να αντικαταστήσει στη διεθνή σκηνή τον Von Droutsas.

Anonymous said...

2:15 πολύ λυρικός και ερωτικός ο προβληματισμός σου με τους αέρηδες. Όμως σοβαρή βάση για προβληματισμό νομίζω ότι δεν υπάρχει. Ο πιο ερωτικός αέρας είναι ο Σιρόκος, ο μεσογειακός Σιρόκος που συνδέει ήλιο, θάλασσα και αεράκι. Ναι. Ο Σιρόκος είναι σίγουρα ο πιο ερωτικός από τους αέρηδες.

Anonymous said...

Θα απογοητεύσω λίγο τον 7:04, αλλά ο Σιρόκος, όσο ωραίο είναι το όνομά του, είναι ίσως από τους χειρότερους γιά την χώρα μας ανέμους καθότι ΝΑ. Νοτιάς σημαίνει υγρασία, σκατίλα, καρπουζόφλουδες και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας στην στεριά.

Κατόπιν αυτού, παθαρετω ανεμολόγιο γιά άναυτους (στεριανούς) ώστε να μπορέσει να γίνει σωστή αξιολόγηση:

Τραμουντάνα = Β
Οστρια = Ν
Λεβάντες = Α
Πουνέντης = Δ
Γρέγος = ΒΑ
Γαρμπής = ΝΔ
Μαϊστρος = ΒΔ
Σορόκος = ΝΑ

Οι πλέον υγιείς άνεμοι είναι από Μαϊστρο έως Λεβάντες και όλοι οι ενδιάμεσοι (Γρεγοτραμουντάνα, Γρεγολεβάντες κλπ).

Anonymous said...

Το περιοδικό Σπίνgελ είπε μόλις η θεία Ολγα μιμούμενη την ανεπανάληπτη προφορά του Νίκου (όχι με τόσο μεγάλη επιτυχία η αλήθεια είναι).

Anonymous said...

Αν είμαστε δηλαδή πάνω σε κάποιο πλεούμενο και μιας πιάσει ένας Γαρμπής τι θα συμβεί;

Anonymous said...

Eγώ είχα πάει στα βαθιά για ψάρεμα, ένα αυγουστιάτικο καλοκαίρι ξημερώματα, καλεσμένος ενός τοπικού βαρκάρη. Άξαφνα, ένας άνεμος δυνατός συγκλόνισε το μικρό βαρκάκι! Ήταν τόσο δυνατός ο αέρας ώστε έχασα το κασκέτο μου και ο ψαράς το ψάθινο καπέλο του! Κι ο αέρας όλο και δυνάμωνε! Δίπλα από την βάρκα πετάγονταν ψάρια, καρχαρίες, σουπιές και άλλα θεϊκά δημιουργήματα που ζουν, υπό φυσιολογικές συνθήκες, κάτω από το νερό, στο υπέροχο αυτό βασίλειο που έχει δημιουργήσει ο Δημιουργός. Άμαθος από θάλασσα και τέτοιες συνθήκες, μέσα σε συνθήκες τρόμου, βρήκα το κουράγιο να ρωτήσω τον καπετάνιο-ψαρά τι σόι αέρας ήταν αυτός που μας είχε συγκλονίσει. "Ένας πολύ δυνατός και επικίνδυνος Μαϊστρος!", ήταν η άμεση απάντηση του έμπειρου τιμονιέρη της θάλασσας...

Anonymous said...

8:11 μήπως ψάρευες με "τραχανοβομβίδες" ©; Δεν εξηγείται αλλιώς το πέταγμα των ψαριών που περιγράφεις.

Anonymous said...

Συναρπαστική η διήγηση της ιστορίας με το ψάρεμα. Συνδυάζει στοιχεία οικολογίας, εθνολογίας και θρίλερ. Αυτό που θα μπορούσε να πει κανείς για τον δυνατό άνεμο (για να το συνδέσει κιόλας με τη θεματολογία αυτού του μπλογκ ) είναι ότι αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο όλων των ανδρών που καλύπτουν την φαλάκρα με μαλλί τεχνηέντως όπως και ο κόουτς του αφιερώματος.

Anonymous said...

Οι πλέον υγιείς άνεμοι είναι από Μαϊστρο έως Λεβάντες και όλοι οι ενδιάμεσοι (Γρεγοτραμουντάνα, Γρεγολεβάντες κλπ).

Anonymous said...

βρήκα το κουράγιο να ρωτήσω τον καπετάνιο-ψαρά τι σόι αέρας ήταν αυτός που μας είχε συγκλονίσει. "Ένας πολύ δυνατός και επικίνδυνος Μαϊστρος!", ήταν η άμεση απάντηση του έμπειρου τιμονιέρη της θάλασσας...


Εδώ η πραγματικότητα έρχεται να αμφισβητήσει το παραπάνω σχόλιο, αφού αυτός ο Μαϊστρος φαίνεται θανατηφόρος άνεμος.

Anonymous said...

Eίπε ο Τζέφρυ στη βουλή:
Aν δεν υπήρχε το μνημόνιο η χρεοκοπία θα ήταν ante portes [sic]!

Κλειστές οι πόρτες του μυαλού.

Anonymous said...

Το σχόλιο που έγραψε κάποιος σχολιαστής για τον Αθανάσιο Στριγά είναι πέρα για πέρα κακόβουλο. Βεβαίως και κινδύνευε ο συγγραφέας από τον αμερικανικό δάκτυλο, μιας και εκείνη την εποχή έκανε τρομερές αποκαλύψεις με το να βγάζει το ένα βιβλίο πίσω από το άλλο. Οι ειρωνείες λοιπόν δεν χωρούν στην περίπτωση του Θανάση του Στριγά. Ο χώρος αυτός των περιφερειακών συγγραφέων είναι ο μόνος χώρος που μπορεί να πει αλήθειες. Αληθινές αλήθειες. Ελληνικές αλήθειες.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί όσους "συλλογάνται ελεύθερα" έχει να κάνει με το εάν αποχώρησε πράγματι από το ΙΧΩΡ o διευθυντής του Γιώργος Τσαγκρινός και αν τσακώθηκε με τον εκδότη του περιοδικού, τον πρώην κοτσιδοφόρο Ευάγγελο Μπεξή.

Συνεχή τα πλήγματα ενάντια σε όσους θέλουν να μιλάνε αποκλειστικά και μόνο τον λόγο της αληθείας.

Anonymous said...

Αν είμαστε δηλαδή πάνω σε κάποιο πλεούμενο και μιας πιάσει ένας Γαρμπής τι θα συμβεί;

-----------------------------

8:05, αν είναι πρωϊ μάλλον τίποτα. Αν νυχτώσει όμως το πράγμα αλλάζει γιατί όπως λέει και μία παλαιά κινέζικη παροιμία "ο πουνέντης κι ο γαρμπής, σαν βραδιάσει θα τους δεις". Οι βόρειας κατευθύνσεως άνεμοι θεωρούνται και από τους γιατρούς "υγιείς" γιατί ξηραίνουν την ατμόσφαιρα (ξεροβόρι) και δεν ευνοούν την μετάδοση μικροβίων. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει με τους νότιους ανέμους. Δεν συζητώ καν το γεγονός ότι αν κάθε καλοκαίρι δεν φύσαγε το ευεργετικό μελτεμάκι (γρέγος εκ του ιταλ. γκρέκο) θα κυκλοφορούσαμε στην πλατεία Συντάγματος με κελεμπίες.

9:41, οποιοσδήποτε αέρας φυσάει με ταχύτητα άνω των 35-40 κόμβων μπορεί να αποδειχτεί θανατηφόρος. Στην περίπτωση αυτή, μακριά από υπήνεμο (σταβέντο) ακτή ή lee shore όπως λένε οι θαλασσόλυκοι βρετανοί. Να διευκρινίσουμε εδώ ότι το μετεωρολογικό κλισέ "άνεμοι εντάσεως Χ μποφώρ" είναι πέρα γιά πέρα λάνθασμένο. Η κλίμαξ μποφώρ δεν απεικονίζει ένταση ανέμου, αλλά κατάσταση θαλάσσης. Ενίοτε και πνευματική κατάσταση. Πάρτε τον πρωθυπουργό μας γιά παράδειγά, κλασική περίπτωση τρικυμίας (πολλών μποφώρ) εν κρανίω.

Anonymous said...

Ο Baψομαλλιάς που μάλλον είναι αυτός που μας διηγήθηκε την τρομακτική ιστορία με τον δυνατό μαιστρο και το ψάρεμα να μας πει και πως κατάφερε να αντιμετωπίσει την απειλη με τους καρχαρίες που σηκώνονταν στον αέρα γύρω από τη βάρκα.

Anonymous said...

Καρχαρία-Σπιτφάιρ πρώτη φορά ακούω. Τι έπινε με τον γέρο-ψαρά ο 8:11 εκείνο το αυγουστιάτικο πρωϊνό;

Anonymous said...

12:37 μην είσαι τόσο σίγουρος.

Anonymous said...

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ...ΧΡΥΣΗ ΔΡΑΧΜΗ ΤΟ ΕΙΠΕ ...Ο ΓΟΒΙΟΣ ΚΑΙΣΕΡ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ

V. said...

Δεν προτίθεμαι να αρνηθώ ότι εγώ πράγματι έγραψα γι’ αυτή την ολωσδιόλου τρομακτική – και κυρίως αληθινή – εμπειρία. Η λύση, όμως, που επέλεξα για την αντιμετώπιση των περίεργων θαλασσίων όντων (δεν πέταγαν λόγω του ανέμου μόνον καρχαρίες γύρω από τη βάρκα, αλλά και τεράστιοι οκτάποδες, σαλάχια και άλλα επικίνδυνα πλάσματα του νερού...) δεν ήταν δυναμική (χωρίς να θεωρηθεί ότι φοβήθηκα), αλλά πνευματική: έκλεισα το κεφάλι με τα γόνατα και έβαλα από πάνω και τα χέρια μου, σαν μια αυτοσχέδια ανθρώπινη πανοπλία, και προσευχήθηκα. Μέσα σε 5-10 λεπτά το επικίνδυνο συμβάν αποτελούσε οριστικά παρελθόν και η ηρεμία είχε επανέλθει στη θάλασσα χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουμε! Όποιος αμφισβητεί ότι οι καρχαρίες μπορεί να πεταχτούν ψηλά (και) λόγω της ισχύος του μανιασμένου αέρα, ας ρίξει καλύτερα μια ματιά στον λεγόμενο "Headington Shark"
www.headington.org.uk/shark/
και τότε τα ξαναλέμε...

Θα ήθελα, όμως, να διατυπώσω και μια μικρή ένσταση στην φιλότιμη και κατατοπιστική, κατά τα άλλα, ανάλυση του May 6, 2011 7:58 PM και May 7, 2011 12:06 AM. Μολονότι δεν έχω την παραμικρή γνώση πάνω στο θέμα "άνεμοι", θα τολμούσα να αμφισβητήσω την τόσο έντονη διαφοροποίηση που υποθετικά υπάρχει μεταξύ των διαφόρων ανέμων. Οδηγός μου σε αυτή την αμφισβήτηση ο μεγάλος μας βάρδος Τόλης Βοσκόπουλος, ο οποίος μας ενημερώνει σε σχετικό τραγούδι του "Τι Μαϊστρος, τι Βαρδάρης...". www.youtube.com/watch?v=C79PyJA0PZYΑς είμαστε, επομένως, κάπως πιο προσεκτικοί στους ισχυρισμούς μας. Δεν είναι όλα τα θέματα κατάλληλα για πλάκα.

Anonymous said...

ρε πώς περνάν τα χρόνια...Γκριζάρισε κι ο Βαψομαλλιάς

Anonymous said...

ΜΩΡΕ ΤΙ ΒΡΩΜΑ ΕΙΝ ΤΟΥΤΗ ΕΔΩ

ΟΣΤΡΙΑ ΨΑΡΟΧΕΣΤΡΑ

ΛΕΝΙΩ ΜΟΥ ΕΛΑ ΚΑΤΑ ΕΔΩ

ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΣΤΡΑ...

Anonymous said...

Πολλές και μεγάλες οι κακουχίες που έχει περάσει στη ζωή του ο Βαψομαλλιάς. Πως τα κατάφερε και έχει μείνει ζωντανός μόνο ένας Θεός το ξέρει.

Anonymous said...

Οι κακουχίες αυτές όμως άφησαν έντονα τα σημάδια τους στο μαλλί του. Άτιμα τα βάσανα της ζωής.

Anonymous said...

Μα είναι απόλυτα λογικό να πετάνε οι καρχαρίες είτε έχει δυνατό άνεμο είτε όχι.
Αφού έχουν και πτερύγια.

κ. Σούφρας said...

Εδώ θα διαφωνήσω σφόδρα με τον αγαπητό Βαψ, όχι τόσο γιά το θέμα των ανέμων (εγώ ήμουν ο δράστης όπως ίσως θα κατάλαβε) όσο γιά το ζωτικής σημασίας θέμα της πλάκας. Ολα τα θέματα είναι γιά πλάκα όπως ασφαλώς και ο ίδιος γνωρίζει, και ιδία τα λεγόμενα "σοβαρά" (τα οποία ως γνωστόν σηκώνουν τις μεγαλύτερες πλάκες).

Στο φλέγον θέμα των ανέμων τώρα, άριστα μας τα λέει ο Τόλης (που μάλλον γεννήθηκε σε βάρκα), καθώς Βαρδάρης και Μαϊστρος είναι ένα και το αυτό, δηλ. άνεμος ΒΔ κατευθύνσεως όπως είπαμε και προηγουμένως. Η μόνη τους διαφορά είναι ότι ο Βαρδάρης που ως γνωστόν πνέει στην κεντρική Μακεδονία και χαϊδεύει την Θεσ/νίκη την κούκλα, την αγάπη του Νίκου έχει μία εσάνς σκατίλας γιά την οποία ακόμα ερίζει η επιστημονική κοινότης. Γιά να μην μακρηγορώ, η μόνη "έγκυρη" ονομασία εν Ελλάδι γιά τον άνεμο ΒΔ κατευθύνσεως είναι Μαϊστρος.

Εξαίρετος ο Headington Shark, μακάρι και εδώ κάποιο θαλάσσιο πλάσμα να προσγειωνόταν στο κοινοβούλιο, δεν νομίζω όμως να μας έκανε την χάρη κάποιο με το κύρος του καρχαρία, καμμιά καρπουζόφλουδα ή σαλούφα και πολύ μας πάει.

Anonymous said...

Να μας διηγηθεί και ο Καραϊσκος τις ναυτικές του περιπέτειες.

Anonymous said...

Αλλος ένας διάσημος βαψομαλλιάς που διέλαθε την προσοχή μας.

Anonymous said...

Άτιμο πράμα η θάλασσα. Πόσους και πόσους δεν έχει καταπιεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πόσο είχα στεναχωρηθεί με τον άδικο θάνατο του ηθοποιού Χρήστου Νέγκα τον οποίο, τη δεκαετία του 80, είχε καταπιεί η θάλασσα ενώ κολυμπούσε στις παραλίες της Αναβύσσου. Χρειάζεται μεγάλες ικανότητες στο κολύμπι και τεράστια αντοχή και αυταπάρνηση, όταν είναι τα να βάλει κανείς με την πλανεύτρα θάλασσα.

Anonymous said...

Η θάλασσα δεν είναι άτιμη. Η θάλασσα απαιτεί σεβασμό. Αν την σεβαστείς, θα σε σεβαστεί και αυτή. Αν όχι, θα έχεις την τύχη του συμπαθέστατου (σε αντίθσεη με την αντιπαθέστατη - και μπάζο - θυγατέρα του Αθηναϊδα) Χρήστου Νέγκα που καλά έκανες και μας θύμισες. Εγώ πάλι ως πιό παλαιός θυμάμαι το τραγικό ναυάγιο του οχηματαγωγού "Ηράκλειον" στα άγρια νερά της βραχονησίδας Φαλκονέρας εκείνη την άγρια νύχτα του 1966. Και πάλι η ασέβεια προς την Μητέρα Θάλασσα (υπερφόρτωση εν προκειμένω) ήταν η αιτία του ναυαγίου. Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο Χαράλαμπος Τυπάλδος, συνιδιοκτήτης με τον αδελφό του της πλοικτήτριας εταιρείας πνίγηκε στην ...μπανιέρα του στα 84 του, θύμα στυγερού εγκλήματος του δαιμόνιου - και υπεργραφικού - πασοκικού δήμαρχου Χαλκηδόνας Χρήστου Παπαδόπουλου και της παρέας του. Οχι, η θάλασσα δεν συγχωρεί.

Anonymous said...

τρικυμία εν μπανιέρα

Anonymous said...

Εμένα πάντως η Αθηναϊς μου άρεσε ως γυναίκα πριν βγει σε αυτές τις εκπομπές που παριστάνει την κριτικό. Άφησε γερό αποτύπωμα στην Γη ο Χρήστος Νέγκας. Θυμαμαι και τα σχετικά ρεπορτάζ στις εφημερίδες της εποχής που, αφού έκαναν την περιγραφή της πάλης του μακαρίτη πρωταγωνιστή με τη θάλασσα, έκλειναν το ρεπορτάζ με την στερεότυπη φράση "...μα ο άτυχος Νέγκας ήταν ήδη νεκρός". Δεν θα ξεχάσω επίσης πώς είχα κινδυνεύσει να πνιγώ όταν είχα τσιμπηθεί από έναν επιθετικό αχινό. Πόσους κινδύνους κρύβει στα σπλάχνα της η ατίθαση θάλασσα...

Marwood said...

To χειρότερο για τον μπιν δεν είναι βέβαια ότι πέθανε, αλλά το ότι θα έχει ήδη διαπιστώσει, το δίχως άλλο, ότι δεν υπάρχουν ούτε ουρί, ούτε πιλάφια ούτε τίποτα.

φτου

Anonymous said...

Και εγώ αυτούς τους χριστιανούς τους Σωτηρόπουλους και τους Καρπαθίου λυπάμαι που μετά την εδώ στέρηση, θα μείνουν μπουκάλα και στον 'άλλο κόσμο΄, παρά τις νηστείες και την αδιάλειπτη προσευχή.

Anonymous said...

http://charlescarney.blogspot.com/2011/05/bin-laden-stunned-to-find-72-virgins.html

Anonymous said...

http://i.imgur.com/HNnEx.jpg

Anonymous said...

Για την Αθηναϊδα δεν έχω καταλήξει ακόμα σε φάιναλ βέρντικτ. Όντως δείχνει αντιπαθέστατη και κάπως μπάζο, αλλά ομολογώ ότι το στριφνό ύφος της αποπνέει μία έντονη σεξουαλικότητα και έναν ζωώδη μαγνητισμό.

Anonymous said...

βρε μελαχρινάκι Αθηναίδα πολύ με αρέζεις

http://www.youtube.com/watch?v=TRGgtr4JMok&feature=related

Anonymous said...

καλό. είναι και ο εν ταξί αδελφός του ξυνόγαλου τζούμας

Anonymous said...

να την προτιμήσω δηλαδή την αθηναίς για απόψε ή να ακολουθήσω το σταθερό και δοκιμασμένο μου πρόγραμμα (elianoula λέντη αφροντάιτ κτλ)

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=jNNAo0OFvJs

Αφιερωμένο στο Τζούμα(τα ταξί έχουν απεργία) και στον Ξυνόγαλο (δεν είναι λύση η μαλακία).

Anonymous said...

"Με έχουν βρίσει 3 μέχρι στιγμής. Apparently απαγορεύονται οι φωτογραφίες επειδή κάποιοι επισκέπτες έκαναν ασεμνες χειρονομίες στα αγάλματα" λέει η elianoula. Ποιοι είναι αυτοί οι τρεις που την έχουν βρίσει;

Anonymous said...

Να τοποθετηθεί επ' αυτού ο νέος τουϊτερικός φίλος της elianoulas, EUROTSOPANIS.

Anonymous said...

Πραγματικά είναι απαράδεκτο για τις ανάγκες φτηνών φωτογραφικών χαπενινγκ να βεβηλώνονται μνημεία.

Anonymous said...

Νέο κόμμα σκέφτεται να ιδρύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός δημοκρατικός ηθοποιός Στέφανος Ληναίος. Μετά την αποχώρησή του από την Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη, κρίνει ότι υπάρχουν δυνατότητες για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα ("κινήματος" για την ακρίβεια), ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση συμμάχων και συνεργατών. Σπύρος Χατζάρας και Δημήτρης Τσοβόλας βρίσκονται στους σχεδιασμούς του γνωστού ηθοποιού. Πρέπει να θεωρείται παραπάνω από βέβαιο ότι στο όλο εγχείρημα θα συμμετάσχει και η κόρη του κ. Ληναίου, η γνωστή μουσική παραγωγός Μαργαρίτα (Μυτι)Ληναίου, η φίλη του καλού, ποιοτικού και ποιητικού (και βεβαίως κλαψομούνικου) τραγουδιού. Η ανατροπή του πολιτικού συστήματος μέσα από μια τέτοια κίνηση θεωρείται ως εξαιρετικά πιθανή.

Anonymous said...

5:29 πάλι καλά δηλαδή που ο Μπιν είχε κουπόνια του Αλλάχ κι όχι ομόλογα του συμμαθητή του Ξυνόγαλου, Παπακωνσταντίνου. Όχι δηλαδή ότι δεν τον - και μας - έχει πάρει ο διάολος, αλλά εκεί κι αν θα έτρεχε να βρεί την άκρη.

Anonymous said...

Αλήθεια, τί γίνεται η elianoula; Από το πολύ που κάθεται πάνω στο τουίτι θα γίνει παχύσαρκη.

Anonymous said...

8:06 είναι πλέον προφανές πως δεν ευδοκιμεί κίνημα στην Ελλάδα αν δεν περιέχει μία Μαργαρίτα. Τα παραδείγματα χαρακτηριστικά: πασοκ-μάγκυ, σπίθα-χοντρομαργαρίτα του πηγαδιού. Και όπως πολλά λέγονται και για τις δύο προηγούμενες Μαργαρίτες, έτσι εξίσου πολλά λέγονται και για τη Μυτιληναίου. Γι' αυτό άλλωστε και το κίνημα του μπαμπά Στέφανου έχει πιθανότητες να στεφθεί από επιτυχία. Ενώ ο Τζόννυ (που τη μοναξιά σκοτώνει) Δημαράς θα πάει άπατος.

Anonymous said...

Κι όμως. Η Μαργαρίτα του Μίκη, παρά τα παχιά άκρα της, έχει προκαλέσει τον έρωτα σε αρκετούς άνδρες. Για την Μυτιληναίου δεν θα έπαιρνα και όρκο.

Anonymous said...

Κρίμα γιά τον Τζόννυ, όχι γιά τον ίδιο δηλαδή, αλλά γιά εκείνο το καλό και αγνό παιδί τον Βασιλάκη τον Οικονόμου που θα πάρει μαζί του στον πάτο ο keep walking.

Anonymous said...

Πάντως στο επιτελείο του κόμματος Δημαρά επικρατεί κατήφεια ενώ άρχισαν ήδη οι πρώτες έντονες γκρίνιες. Αιτία; Οι χαμηλές πτήσεις του Άρματος που δεν φαίνεται να έχει στην κοινωνία την δυναμική που αναμενόταν. Στα ΜΜΕ που δεν "παίζουν" αρκετά το νέο κόμμα ρίχνουν οι επιτελείς του Άρματος την αποτυχία. Ο Στάθης Παναγούλης μάλιστα απειλεί να μπουκάρει στην ΕΡΤ και να τα κάνει λαμπόγυαλο εάν συνεχίζουν να μην παίζουν κάθε μέρα το νέο κόμμα. Ο Νίκος Μαρκάτος λέει ότι αυτός κάνει ό,τι μπορεί για την προώθηση του κόμματος στα κανάλια που τον τιμούν με προσκλήσεις (Κανάλι 10, Κόντρα κλπ.).

Anonymous said...

Ανθόκηπος για όλα τα γούστα

1

2

3

Anonymous said...

ΌΧΙ ΑΛΛΟ!

Anonymous said...

Αυτό το "χαμηλές πτήσεις" μου θύμισε το διάσημο βίντεο με το αγαπημένο μας Spitfire και τον δυστυχή ανυποψίαστο ρεπόρτερ.

http://www.youtube.com/watch?v=hvDDDKnNhuE

Γιά όσους αρέσκονται σε τέτοια θεάματα, συνιστώνται και τα κάτωθι:

http://www.youtube.com/watch?v=EprRB4MAZPU

http://www.youtube.com/watch?v=7Dr2ZB36p9Y

και εδώ ακραίες ΚΔΩΑ καταστάσεις

http://www.youtube.com/watch?v=PLXhPoxytsM

Anonymous said...

Καθησυχαστικός για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε τις προάλλες σε γνωστό ταβερνάκι των Αθηνών το άλλοτε "δεξί χέρι" του Νίκου Μπίστη, Θοδωρής Τσίκας.

"Η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι περνά δύσκολες στιγμές. Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό. Με τη βοήθεια του Γιώργου και των συνεργατών του όμως τα πράγματα φαίνεται να μπαίνουν σε μια θετική τροχιά. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να τα καταφέρει!", ήταν τα τελευταία καθοριστικά λόγια του Τσίκα, με τα οποία έδειχνε να συμφωνεί και το παριστάμενο ιδρυτικό στέλεχος της ΑΕΚΑ, ο εκ Πύργου ορμώμενος (με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει), ο σεσημασμένος βαψομαλλιάς και "κληματαριάς" Παύλος Αθανασόπουλος.
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/173656_100002105642478_107552_n.jpg

Anonymous said...

Εφαγα παγωτό. Ναι. Τώρα. Θελω παγωτο. Ναι. Τώρα.
elianoula

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=kDmfvqQHF10

Anonymous said...

Επειδή σήμερα έκανε αρκετά τσουχτερό κρύο (στο πρόαστιο που μένω εγώ τουλάχιστον), καλόν είναι να θυμηθούμε το γνωστό ποίημα του Σπεράντζα που δημιουργεί πολύ ζεστές και θετικές εικόνες.

Στὴ γωνιά μας κόκκινο
τ᾿ ἀναμμένο τζάκι.
Τοῦφες χιόνι πέφτουνε
στὸ παραθυράκι.

Ὅλο ἀπόψε ξάγρυπνο
μένει τὸ χωριό,
καὶ κτυπᾶ Χριστούγεννα
τὸ καμπαναριό.

Ἔλα, Ἐσὺ ποὺ Ἀρχάγγελοι
σ᾿ ἀνυμνοῦνε ἀπόψε,
πάρε ἀπὸ τὴν πίττα μας,
ποὺ εὐωδιᾶ καὶ κόψε.

Ἔλα, κι ἡ γωνίτσα μας
καρτερεῖ νὰ ῾ρθεῖς.
Σοὔστρωσα, Χριστούλη μου,
γιὰ νὰ ζεσταθεῖς.

Anonymous said...

τελικά είναι αλήθεια ότι ήρθε ένα άδειο ταξί και βγήκε από μέσα ο Καραϊσκος?

Μαριλού said...

Βρήκα σε κατάστημα που βρίσκεται σε κάθετο της Ερμού σε όροφο και δεν το πιάνει το μάτι σου μεταξωτό φόρεμα του Emilio Pucci προς 140 ευρώ. Δεν θα πω φυσικά ποιο είναι το μαγαζί γιατί έχει και άλλα δύο ή τρία κομμάτια και... καταλαβαίνετε.

ΕΒΙΤΑ said...

Μαριλού, θέλω ΤΩΡΑ τη διεύθυνση!

ΕΒΙΤΑ said...

ΤΩΡΑ όμως!

Anonymous said...

pucci θες είπες;

Anonymous said...

Ζεστό, πολύ ζεστό(με όλες τις έννοιες) αυτό του ποίημα του Σπεράντζα που διαβάζαμε και στο αναγνωστικό του σχολείου όταν ήμασταν μικροί

Anonymous said...

Φοβούμαι κορίτσια μήπως και δεν είναι αυθεντικό. Καλύτερα να ερωτηθεί η elianoula για το εάν και κατά πόσο μπορεί να βρεθεί πουτσίζον φόρεμα σε αυτή την εξευτελιστική τιμή.

Anonymous said...

Μου γέννησε και εμένα ζεστές αναμνήσεις το χριστουγεννιάτικο αυτό ποίημα. Μιας και το κλίμα έξω είναι χριστουγεννιάτικο από άποψη θερμοκρασίας, έκανες πολύ καλά και μας το θύμισες.

Μαριλού said...

Δεν γίνεται Εβίτα. Καταλαβαίνεις....

Anonymous said...

ε χειμωνιάζει σιγά σιγά, ήταν ότι έπρεπε.

Anonymous said...

Τι να καταλάβει. Θέλει οπωσδήποτε pucci

Anonymous said...

Ι want to speak to Marylou please

Anonymous said...

Κορίτσια μη τσακώνεστε για το puccoφόρεμα, εμάς μας ενδιαφέρει να σας δούμε χωρίς αυτό. Αν πάλι δε βλέπεστε, βάλτε ό,τι φόρεμα θέλετε αρκεί να μη σας βλέπουμε.

Anonymous said...

κι άλλη ενδιαφερόμενη για το φόρεμα 1.33?

Anonymous said...

Δεν αδικώ τα κορίτσια. Και μένα μου αρέσει ο Pucci. Τα φορέματά του δηλαδή και ειδικά τα vintage.

Anonymous said...

hello marylou

http://www.youtube.com/watch?v=zLkCWT2neuI

Anonymous said...

Eγώ έχω να προτείνω μια ελληνική μουσική αναφορά φόρο τιμής στην φιλόpucci Μαριλού με την φωνή της Νάντιας Κωνσταντοπούλου.

www.youtube.com/watch?v=ktdQRbU823o

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=JeTV0sdI1h8

Anonymous said...

Να μας τραγουδησει η Ελιανούλα την τελευταία της σύνθεση

http://www.tovima.gr/ecology/article/?aid=397156

Anonymous said...

Για τον Παύλο Αθανασόπουλο που αναφέρθηκε παραπα΄ανω, αυτόν τον συνασπιστή και νεόκοπο πασόκο δικηγόρο που τον βλέπω μέρα παρά μέρα να σουλατσάρει στα Εξάρχεια άθλια ντυμένο, δεν αξίζει να πει κανείς πολλά. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι κάποτε που μου συστήθηκε από κοινό φίλο παρατήρησα με πολύ μεγάλη μου λύπη ότι διέθετε φοβερά άσχημη αναπνοή (την λεγόμενη "ροκάνα").

Anonymous said...

Νομίζω πως η Ελιανούλα έχει προοπτική να γίνει πιο αγαπητή κι από την Ιωάννα.

Anonymous said...

Οι της ανανεωτικής ειδικά αριστεράς έχουν μια έφεση στην δυσάρεστη αναπνοή. Απόδειξη και ο συνδικαλιστής του ΟΤΕ Στρατούλης. Μιλάει πολύ και όταν αυτό μάλιστα γίνεται με δυσάρεστη αναπνοή, δημιουργεί εκρηκτικό κοκτέιλ που πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει ανεκτό,

Anonymous said...

Δηλαδή βρωμάνε τα χνώτα τους από την πείνα;

Anonymous said...

http://fimotro.blogspot.com/2011/05/blog-post_248.html

μπαμπ(ου)ινιώτης

Anonymous said...

Ίσως στα γαλλικά να τα καταφέρνει καλύτερα.

Anonymous said...

Μα κανένας τους να μην ξέρει Γερμανικα...κλάψ...

Anonymous said...

Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι εκεί, γύρω στα 50, θα γινόμουν ένα πργματικό ορυχείο φυσικού πλούτου. Ασήμι στα μαλλιά, χρυσός στα δόντια, πολύτιμες πέτρες στα νεφρά, ζάχαρη στο αίμα, μόλυβδο στα κάτω άκρα, βαρέα μέταλλα στον εγκέφαλο και τιτάνιο στις αρθρώσεις. Και όλα αυτά χωρίς να αναφέρω την ύπαρξη μιας πραγματικά ανεξάντλητης πηγής φυσικού αερίου εμπλουτισμένου με μπόλικο θείο.

Anonymous said...

Ότι πει ο θεός φίλε. Η θεϊκή πρόνοια πάντως σε φροντίζει, οπότε δεν χρειάζεται ανησυχία.

Anonymous said...

elianoula: Αναρωτιέμαι, αν έπαιρνα το χαπάκι του Limitless, θα έκανα τίποτα της προκοπής ή πάλι στο τουίτερ θα ήμουνα;

spaceagedisco: @elianoula I wouldn't get my hopes up

elianoula: @spaceagedisco τουλαχιστον θα τουίταρα καταπληκτικά. Θα με αγκάλιαζε η intellectual snob κοινότητα

Nkfotakis: @elianoula δεν υπάρχει "ιντελέκτουαλ σνομπ κοινότητα" - η φράση μόνο περιέχει τρία οξύμωρα - κι αν υπήρχε, θα ακυρωνόταν μπαίνοντας εδώ μέσα

elianoula: @Nkfotakis καλύψουν προσωπικές ελλείψεις (το αγγλικό shortcomings) σε πολλαπλά επίπεδα. Και ναι, μια χαρα μπαίνουν στο τουίτερ

Nkfotakis: @elianoula wow - είμαι πολύ κουρασμένος για να το επεξεργαστώ αυτό

elianoula: @Nkfotakis γαμώτο- και χρησιμοποίησα και τα 4 εναπομείναντα εγκεφαλικά μου κύτταρα για να το γράψω

Nkfotakis: @elianoula ελπίζω να νιώθεις πιο ανάλαφρη χωρίς αυτά

elianoula: @Nkfotakis Glee as a bird

---------------------------

elianoula: Κάποιος από την παρέα γράφει comment στο facebook. Και με ρωτάει λοιπόν: το "αμόρφωτος" πως γράφεται;

elenirou: @elianoula Με θράσος γράφεται. Του το 'πες;

elianoula: @elenirou χαχαχα ιδανική απάντηση

Anonymous said...

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έβαφε το μούσι του σύμφωνα με τα βίντεο που έβγαλε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο. Η βαφή τριχών τελικά είναι η μοναδική παγκόσμια αλήθεια. Ενώνει όλους τους ανθρώπους.

Anonymous said...

Αυτό να λέγεται.

Anonymous said...

Μπα; Όπου να ναι βγαίνει remake του Conan the Barbarian του 1980. Αντί για τον governor Arnie θα παίζει ένας ψιλοάγνωστος ηθοποιός. Ελπίζω όμως, το επικό κι ανεπανάληπτο soundtrack της αυθεντικής ταινίας από τον Βασίλη Πολυδούρη (Basil Poledouris) να έχει αντικατασταθεί από κάποιον ισάξιο συνθέτη. Με την ελπίδα η τιμή αυτή θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια, ο μόνος που μπορώ να φανταστώ είναι ο Δημήτρης Κατής που ειδικεύεται και στη σύνθεση τέτοιου είδους μουσικής.

http://www.youtube.com/watch?v=HRTPf0g4h9s

Anonymous said...

Πολύ ωραία ιδέα 12.12. Πραγματικά θαυμάσια ιδέα. Πιστεύω μάλιστα ότι θα μπορούσαμε να βάλουμε και εμείς ένα χεράκι. Ένας Σύλλογος Φίλων Κατή (Σ.ΦΙ.ΚΑ) που θα προωθούσε το έργο του καλλιτέχνη θα ήταν ό,τι έπρεπε.

Anonymous said...

Μήπως ξέρει κανείς πού μπορώ να απολαύσω τους καλλιτέχνες του παρακάτω βίντεο;

http://www.youtube.com/watch?v=QjnFhaUecJA

Anonymous said...

ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ: ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ

Tώρα που αποχωρεί από την Προεδρία της ΕΣΗΕΑ ο Πάνος Σόμπολος, ήρθε ο καιρός και για μια σύντομη αποτίμηση της θητείας του. Ο Σόμπολος εργάστηκε μέρα και νύχτα για τα δίκαια του επαγγέλματος αυτών των εκλεκτών και ιδιαίτερα καλλιεργημένων ανθρώπων που ονομάζονται δημοσιογράφοι. Εργάστηκε τόσο σκληρά ώστε, όπως ο ίδιος έλεγε για τον εαυτό του, "δεν προλάβαινε ούτε να κατουρήσει", αν σκεφτεί μάλιστα κανείς ότι παράλληλα συνέχιζε να εργάζεται ως μάχιμος ρεπόρτερ στο MEGA. Ως Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ βοήθηκε καθοριστικά πολλούς συντάκτες και πιο πολύ τον υιό του Γεώργιο (επίσης αστυνομικό συντάκτη), ιδιαίτερα μετά την απώλεια της μητέρας του. Ο Σόμπολος βέβαια δεν αφιερώθηκε αποκλειστικά και μόνο, όλα αυτά τα χρόνια, στην προώθηση των δικαίων του δημοσιογραφικού κλάδου, αλλά γνώρισε και τη χαρά του έρωτα και ξαναπαντρεύτηκε. Πολύ καλά έκανε, γιατί η ζωή ενός ανθρώπου (και ενός δημοσιογράφου) είναι αβίωτη χωρίς μια καλή και έντιμη σύζυγο στο πλάι του. Κοινό και δημοσιογράφοι θα τον θυμούνται για την τεράστια ώθηση που έδωσε στο κύρος του κλάδου και θα τον τοποθετήσουν πολύ ψηλά κατά τη διαδικασία της αξιολόγησής τους. Ίσως και στο ίδιο επίπεδο με τον Βασίλη "για την Ελλάδα και την ορθοδοξία" Κοραχάη.

Anonymous said...

Βάζω στοίχημα 1:06 πως ούτε ο Κατής ο ίδιος θα μπορούσε να το αποδώσει με τέτοια μουσικότητα...

Anonymous said...

Ξυνόγαλε, ΑΥΤΗ Η ΑΜΟΡΦΩΤΗ ΓΡΙΑ, Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ;

Anonymous said...

Αυτή είναι έκφραση του Ξυνόγαλου για τον διαπρεπή και συμπαθέστατο αρθρογράφο;

Anonymous said...

Οι Αμερικάνοι δεν σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν. Τα βρήκαν μαζί του και τον απέσυραν από την κυκλοφορία. Προφασίστηκαν δολοφονία αλλά στην πραγματικότητα άφησαν τον Λάντεν να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του ήσυχος ως δήθεν νεκρός, ενώ από την άλλη μπορούν να κομπάζουν ότι σκότωσαν έναν μεγάλο τρομοκράτη και να κάνουν το παιχνίδι τους. Έρχονται δύσκολες εποχές από τους καουμπόυδες της Αλαμπάμα και του Τέξας και αυτός είναι ο λόγος που χτυπιέται η Ελλάδα. Γιατί με την ιστορία της και την πυγμή της είναι η μόνη χώρα που μπορεί να αποτελέσει αντίβαρο στις επεκτατικές διαθέσεις των Αμερικάνικων γερακιών.
-------------------------------

Τάδε έφη σε παρέα φίλων και οπαδών του ο Δρ Κουτσούκος, του οποίου οι προβλέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας και του σοσιαλισμού μαύρισαν την ψυχή του ακροατηρίου.

Anonymous said...

Το μάτι μου έπεσε στη βιολίστρια στα αριστερά.

Anonymous said...

Πάντως ο Κατής όταν έγραψε το Αγνή Παρθένα σίγουρα δεν εμπνεύστηκε από τις ελλεηνίδες.

Anonymous said...

Διόρθωση: Ο τίτλος είναι Γλυκιά Παρθένα. Και πάλι δε φαίνεται να έχει σχέση με τις ξινοελλεηνίδες.

Απτή απόδειξη του πόσο ο Κατής έχει εμπεδώσει φανταστικά στοιχεία στο έργο του.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=xoPIgzhF0WM

Anonymous said...

H elianoula κάθεται στο τουίτι ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο. Το κορίτσι έχει μέλλον στη δημοσιογραφία.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=xvRkhMueIaY&feature=related

προσέξτε το ασεβές σχόλιο του terasnova

Anonymous said...

Ο καλλιτέχνης του προφορικού λόγου Παναγιώτης Λαφαζάνης απέτισε φόρο τιμής από το βήμα της βουλής στους προσφάτως εκλιπόντες με την ακόλουθη δήλωση ανεπανάληπτης ευρηματικότητος:

"Κύριοι συνάδελφοι, ο Λάκης ο Σάντας και ο Θανάσης Βέγγος μη νομίζετε ότι φύγανε από τη χώρα μας. Νομίζω ότι είναι εδώ κοντά μας, μας βλέπουν τώρα. Μας βλέπουν και νομίζω ότι μας παροτρύνουν να κατεβάσουμε κάποιες σημαίες, καλοί μου άνθρωποι. Να κατεβάσουμε κάποιες σημαίες, καλοί μου άνθρωποι, διότι και τώρα στην Ακρόπολη υπάρχουν οι σημαίες της νεοαποικιοκρατίας".

Anonymous said...

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΗ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, ΕΛΕΟΣ!

Anonymous said...

Και κάτι πιο κλασσικό για τον 7:21

http://www.youtube.com/watch?v=9s4nnnrU5OM&NR=1

Anonymous said...

Η συμπαθέστατη Elianoula (και το εννοώ πραγματικά, αφού μου είναι εξαιρετικά συμπαθής) πάσχει από αυτό που ονομάζεται twitter addiction disorder. Για εκείνη το twitter συνιστά τρόπο διαφυγής. Το πρώτο βήμα προκειμένου να ξεκινήσει η θεραπεία είναι να διερευνήσει ο πάσχων τον λόγο για τον οποίον κάτι τόσο γελοίο και ανόητο όπως το twitter αποτελεί γι' αυτόν τον προσφορότερο τρόπο διαφυγής. Όλα τα άλλα έπονται. Νέα κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά (όπως είναι η Elianoula) με μόρφωση, κοσμοπολιτισμό και class, δεν πρέπει να αναλώνονται σε κάτι τόσο βλακώδες όσο το twitter.

Anonymous said...

και τι να κάνουν δηλαδή;

Anonymous said...

Πιστεύοντας στις δυνατότητες της Ελιανούλας, θα έλεγα ότι εκείνο που χρειάζεται είναι να την πάρει από το χέρι ένας ψυχικά ώριμος (μα συνάμα και νεανικός) κατασταλαγμένος άνδρας και να ατενίσουν μαζί τα μυστικά της ζωής.

Anonymous said...

Αυτό το πιστεύω και εγώ.

Anonymous said...

Κι εγώ.

Anonymous said...

Συμφωνώ.

Anonymous said...

Το δίχως άλλο αυτή θα ήταν μια ορθή λύση.

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 863   Newer› Newest»