Saturday, June 18, 2011

Reshuffle special: Η ώρα του Παντελή…



Η Πέμπτη 16 Ιουνίου δεν ήταν σαν μια οποιαδήποτε ημέρα… Γιατί ο Οικονόμου Παντελής είχε ήδη λάβει τα μηνύματά του. Στον επερχόμενο ανασχηματισμό μπορεί και να έμπαινε στην κυβέρνηση! Ένα όνειρο ζωής ίσως να γινόταν πραγματικότητα – για τον Παντελή και την Ελλάδα. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο εκνευρισμός του Παντελή ήταν έκδηλος. Θα πήγαιναν όλα καλά ή στο τέλος κάτι θα σκάλωνε, ως συνήθως, και η αποτυχία θα χτύπαγε, για μια ακόμη φορά, με γδούπο, την πόρτα του φιλόδοξου πολιτευόμενου; Ο Παντελής ήθελε να γίνει ισχυρός, πολύ ισχυρός. Και πίστευε ότι διέθετε τα κατάλληλα όπλα. «Τα όπλα θα μας κάνουν ισχυρούς· το βούτυρο θα μας κάνει απλώς χονδρούς», έλεγε ο στρατάρχης Hermann Göring. Ο Παντελής, όμως, είχε στο δισάκι του και όπλα – πολιτικά όπλα – σπουδαία (λόγο, γνώση, κύρος – κυρίως το τελευταίο), αλλά και βούτυρο – εξ ου και το τόσο πάχος και λίπος που συσσώρευσε τα τελευταία χρόνια (ειδικά στο στομάχι, στο στήθος και στην περιφέρεια). Ολόκληρη την Πέμπτη ο Παντελής ήταν στο τηλέφωνο. Θα γινόταν τελικά υπουργός; Πληροφορίες, εκτιμήσεις, φόβοι μήπως μια καραμπόλα θα τον έβγαζε, όπως τόσες και τόσες φορές, εκτός πλάνων. Γιατί είχε αποτύχει πάμπολες φορές στην πολιτική του πορεία (ας αφήσουμε την προσωπική) ο Παντελής. Πίστευε, όμως, ότι τώρα ίσως να ήλθε, επιτέλους, η ώρα του…

 

Η Πέμπτη κύλαγε, αργά, βασανιστικά για τον Παντελή. Πολλοί παρατήρησαν την ημέρα εκείνη έναν αφηρημένο Παντελή. Έναν Παντελή κλεισμένο στις σκέψεις του, αναμετρώμενο – νοερώς για την ώρα – με το βάρος από την συνειδητοποίηση των ιστορικών του ευθυνών. Σκέψεις… Σκέψεις πολλές γέμιζαν το κεφάλι – αυτό το τεράστιο παραλληλόγραμμο κεφάλι – του βορειοηπειρώτη πολιτευόμενου. Αν γινόταν τελικά υπουργός, πώς θα τα έβγαζε πέρα με τις βαρύγδουπες αντιμνημονιακές του δηλώσεις; («Να βγούμε από το Μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα: γίνεται!»)

 

Το βράδυ, στο ζεστό σπιτικό του, ο Παντελής δεν μπορούσε να κλείσει μάτι. Μέχρι που έλαβε τηλεφώνημα. Θα γινόταν τελικά υπουργός! Αναπληρωματικός υπουργός βέβαια, αλλά πάντως υπουργός. Το όνειρο ζωής θα γινόταν πραγματικότητα! Από εκείνη τη στιγμή ήδη, οι ευθύνες έδειχναν να βαραίνουν κι άλλο τον ήδη υπέρβαρο πολιτευτή. Τις προχωρημένες εκείνες ώρες ο Παντελής ένιωσε όπως δεν είχε ποτέ άλλοτε νιώσει. Έκανε στη σύζυγό του έναν έρωτα  δυνατό, απεγνωσμένο – έναν έρωτα Ελληνικό· έναν έρωτα εκτονωτικό, με πρωτόγνωρη ένταση, σαν να μην υπήρχε αύριο. «Είχα καιρό να σε δω έτσι Παντελή…», θα του ψιθυρίσει. Ο Παντελής κατηύθυνε με αποφασιστικότητα (και ίσως κάποια αυταρέσκεια) τη ματιά του και το χέρι του κάτω από το ύψος του αφαλού, κάνοντας μια στερεωτική κίνηση αυτοπεποίθησης. Η υπερένταση  δεν τον άφηνε να κλείσει μάτι. Σκεφτόταν τον εαυτό του υπουργό – έστω και αναπληρωτή. Βγήκε στο μπαλκόνι. Ο σοσιαλιστής Παντελής, σε ραντεβού με το πεπρωμένο του, κοίταξε το φεγγάρι. Όχι τυχαία, το έβλεπε πράσινο. «Ένα φεγγάρι πράσινο, μεγάλο, που λάμπει μες στη νύχτα – τίποτ’ άλλο» (για να θυμηθούμε και τον Λαπαθιώτη). Ο ύπνος έκλεισε τα βλέφαρα του Παντελή μόλις τις πρώτες πρωινές ώρες – για λίγα μόλις λεπτά. Σαν ελατήριο πετάχτηκε από το κρεβάτι, γύρω στις 5 το πρωί, ο μέλλων αναπληρωματικός υπουργός, συναισθανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών, το βάρος της ευθύνης. Ζήτησε αποφασιστικά από τη σύζυγό του να τον ετοιμάσει για την μεγάλη αναμέτρηση με την Ιστορία: «Ειρήνη, φέρε μου το μπλε κοστούμι το καλό, το γαλάζιο πουκάμισο το καινούριο κι εκείνη τη μπλε ελεκτρίκ γραβάτα την επίσημη. Και που’ σαι. Κι ένα σώβρακο. Καθαρό». 

 

Τόσος κόπος, τόση γελοιοποίηση, τόσος εξευτελισμός (συνήθως απαραίτητα όλα αυτά στην πολιτική) έπιανε επιτέλους τόπο. Ο Παντελής, από χαμηλής εμβέλειας πολιτευτής, θαμών περιθωριακών τηλεοπτικών καναλιών και γυρολόγος διαφόρων γραφείων επιχειρηματιών για οικονομική στήριξη (χαρτζιλικάκι), γινόταν υπουργός. Ένα όνειρο ζωής ελάμβανε σάρκα και οστά. Το ρολόι της Ιστορίας έδειχνε ώρα Παντελή! 

 

Αφού πλύθηκε, ντύθηκε και καθάρισε τα’ αυτιά του (πολύ κερί πάνω στις μπατονέτες), τηλεφώνησε, για να μεταφέρει τα χαρμόσυνα νέα, στην Βάσω Τσόνογλου, την αχώριστη σύντροφό του στη βουλή. «Σαν έτοιμος από καιρό» ο Παντελής κατευθύνθηκε προς το Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία, κάνοντας σκέψεις και σχεδιασμούς για τις πρώτες δηλώσεις του, για το πόσο αγέρωχα θα βάδιζε μπροστά στις κάμερες, για τις δέουσες πόζες… Στη Βουλή περίμενε με υπομονή τη σειρά του για να προβεί σε δηλώσεις ενώπιον των καμερών. Ο Παντελής, με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και υπερκινητικός σαν να τον γαργαλάνε σε ευαίσθητα μέρη, σόλαρε μπροστά στις κάμερες, στιγματισμένος, όμως, από ένα ασυγχώρητο αισθητικό και επικοινωνιακό faux pas: προέβη στις βαρυσήμαντες δηλώσεις του φορώντας, με υπέροχα κουτσαβακίστικο στυλ, μαύρα γυαλιά ηλίου (Ray-Ban), προσθέτοντας έτσι (ακόμη) μία έντονη πινελιά γραφικότητας στο όλο, ήδη γραφικότατο, θέαμα. 

 

Οι δημοσιογράφοι και το κοινό που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τις δηλώσεις του αναπληρωματικού υπουργού Παντελή από τις οθόνες είδαν, εξ επόψεως ουσίας, μια από τα ίδια – τον γνωστό και αναλλοίωτο Παντελή, τον ίδιο ελαφρύ και αμετροεπή Παντελή που γνώριζαν εδώ και χρόνια. Οι πιο παρατηρητικοί, όμως, διέκριναν μια ανεπαίσθητη αλλά ουσιαστική διαφορά – όχι στον λόγο, αλλά στην εμφάνιση του νέου αναπληρωματικού υπουργού. Η εδώ και χρόνια πλέον σχεδόν πάλλευκη κόμη του Παντελή είχε παραχωρήσει τη θέση της σε μια ζωηρή στακτόχρουν κόμη (γκρι αρζάν)!  Πράγμα που αποδεικνύει ότι, και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Ιστορία, ακόμα και μεγάλα ζώα, πολιτικά ζώα, σαν τον Παντελή, μπορούν και διατηρούν τις μικρές ανθρώπινες αδυναμίες τους…

/σχετικά άρθρα/
Όταν τολμά ο Παντελής...
Χάρης Πασβαντίδης: το Πράσινο και το Μαύρο

 Παντελής πριν...

Παντελής μετά...

2,099 comments:

«Oldest   ‹Older   1801 – 2000 of 2099   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Η επανέκδοση της Απογευματινής θα αποτελέσει μάλλον το γεγονός του χειμώνα. Εάν μάλιστα η καλή εφημερίδα επανεκδοθεί με τον Γεώργιο Ταμπακόπουλο στο τιμόνι, τότε θα μιλάμε για το γεγονός της δεκαετίας στα εκδοτικά πράγματα της χώρας.

Anonymous said...

Δυνατό μπάσιμο της Τάνιας Ιακωβίδου στα θέματα παιδείας μέσα από το Αποκαλυπτικό Δελτίο. Και σωστά! Αν δεν μιλήσει η Τάνια που είναι και πολιτισμιολόγος (sic) απόφοιτος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, τότε ποιος δικαιούται να μιλήσει;

Anonymous said...

H Tάνια πάντως εικονογραφεί το βαθύτερο και ευρύτερο πρόβλημα της οικονομίας μας: αναγκάζεται και δουλεύει ως γλάστρα σε ένα πατσοδελτίο, γιατί είναι τόσο εξειδικευμένης γνώσης ως πολιτισμολόγος-ανοιχτοπανεπιστημιολόγος, που η ελληνική οικονομία ως επιστήμονα αδυνατεί να την απορροφήσει.

Anonymous said...

Aφού ακόμα και ο θείος Νώντας μπήκε στη μεθαδόνη και έκοψε μέχρι και το τσιγάρο, πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν σε αυτή την πατρίδα.

Anonymous said...

Όλα τα λεφτά η Τσύμπρια follower σου στο twitter ιστολόγε, η Μαίρη Γεωργοπούλου. Μεγάλο γατόνι. Ακόμα δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι μιλάει με μαϊμού Αυτιά. Χαίρονται και οι εξίσου έξυπνες φιλενάδες της στο twitter γιατί τους είπε ότι γίνατε φίλοι.

V. said...

Ναι, πράγματι. Και σκέψου ότι οι περισσότεροι από αυτούς εκεί μέσα ψηφίζουν... Μετά, όμως, από αυτό το overdose μαλακίας, και ειδικά μετά την συπαθητική απάντηση-μπηχτή του Κώνστα που θα την αφήσω ως τελευταίο "τιτίβισμα", νομίζω ότι μπορώ να αποσυρθώ, μετά τα blogs, και από αυτό το μεγάλο σχολείο που ονομάζεται Twitter! Καλά κουράγια στους υπόλοιπους και ευχές για σωματική και ψυχική δύναμη και υγεία. Καλή Παναγιά...

Anonymous said...

V, o υιός λεβεντομαλάκας ήταν υπεύθυνος για τη διανομή των πρώτων ΕΟΚικών κονδυλίων. Οπότε καταλαβαίνεις...

V. said...

Για τον Γιώργο του Γιάννη (τους δύο... λεβέντηδες) λες; Μα μου έχουν πει πολλά και διάφορα γι αυτόν άνθρωποι που ξέρουν - άλλο αν δεν ασχολείται κανείς γιατί ο ίδιος είναι αθόρυβος και μουλωχτός... Από γερό μάσημα κοινοτικών κονδυλίων, από περίεργες δουλειές στις Βρυξέλλες, από ύποπτη συνεργασία με Κοσκωτά εκείνες τις παλιές, καλές εποχές κλπ. Είχε εξαφανιστεί για ένα διάστημα (απ' ό,τι, τουλάχιστον, με έχουν ενημερώσει) και τώρα φιλοδοξεί να μας σώσει. Εξελέγη ως υιός του μπαμπά - αν και τελευταίος. Περίπου βέβαιον ότι δεν θα επανεκλεγεί. Κουμάντο στην πολιτική του δράση (αν υφίσταται κάτι τέτοιο) και στη ζωή του (απ' ό,τι φαίνεται) κάνει μια ασχημούλικη κοπελίτσα που συστήνεται ως απόφοιτος LSE. Ούτε μια στιγμή δεν πιστεύω ότι αυτή τον κατευθύνει στα πάντα, δεδομένου ότι ο γιος του Γιάννη είναι ένας ογκόλιθος του πνεύματος και της πολιτικής. Λεβέντης. Σαν τον πατέρα του.

Anonymous said...

Eίναι θαυμαστός ο κόσμος εκείνης της πρώτης ΕΟΚικής εποχής από όλους εκείνους τους πρώτους ΠΑΣόΚους με τα μουστάκια που ΕΟΚ δεν ήθελαν, αλλά τα λεφτά της τα έφαγαν μια χαρά. Το μεγάλο φαγοπότι όλων αυτών των πειναλέων και βρομοπόδαρων που ταξίδευαν για πρωτη φορά στη ζωή τους με αεροπλάνα, για πρώτη φορά πήγαιναν στο εξωτερικό, δεν ήξεραν την παραμικρή ξένη λέξη εκτός από Γες και Νόου και γέλαγε εις βάρος μας και το παρδαλό κατσίκι. Όλοι αυτοί τώρα φτιάχτηκαν με βίλες και αυτοκίνητα και πέρα βρέχει.

Anonymous said...

uuΠάει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Διαλύεται. Το είπαν και ξένοι προοδευτικοί καθηγητές. Το είπαν και ένα σωρό Έλληνες. Το κατήγγειλε από την ζεστή συχνότητα του "Στο Κόκκινο 105,5" και ο αγωνιστής πανεπιστημιακός της Αριστεράς, ο σοβαρός Άλκης Ρήγος. Τζάμπα η αντίδραση του Ζίζεκ και των άλλων προοδευτικών συναδέλφων του εναντίον του νομοσχεδίου. Κρίμα.

Anonymous said...

και ο κούλογλου συμφωνεί με τους έλληνες και ξένους εγκεφάλους που ονειρεύονται πανεπιστήμια προοδευτικά--δημοκρατικά

εντυπωσιάζει ότι ανάμεσα στους ξένους δημοκρατικούς διανοούμενους που αντιδρούν στο νέο νόμο και τη διάλυση των ελληνικών πανεπιστημίων είναι και αυτός ο Τσόμσκης

και ο τσόμσκης ωρέ;,;; ακόμα και ο τσόμσκης;;;;;

Anonymous said...

Βγήκε ο Μπριγιαντίνης από το μπλογκ του και μίλησε για αποκλειστικό της παραίτησης Παμπούκη τη στιγμή που το Press-GR πχ το είχε δημοσιεύσει 2-3 ώρες πιο πριν. Τέτοια αποκλειστικά ξέρει και η γιαγιά μου.

Anonymous said...

Ο Χάρης δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά του ως αναπληρωτής υπουργός. Ήθελε υπουργός κανονικός. Εδώ που τα λέμε μάλλον είχε δίκιο. Μπορεί κοτζάμ Χάρης Παμπούκης να είναι ένας αναπληρωτής υπουργός με αφεντικό πάνω από το κεφάλι του?

Anonymous said...

Οι άνεργοι δημοσιογράφοι δε σέβονται καθόλου τον αιγύφτιο. Τον ζηλεύουν που χειρίζεται το λόγο με τόση λεπτότητα.

Anonymous said...

Όποιος έτυχε να δει πρόσφατα από κοντά τον Παμπούκη θα παρατήρησε ότι πάχυνε πολύ.
Κάποιοι λένε ότι πάχυνε από το κακό του. Κάποιοι άλλοι όμως αποδίδουν το φούσκωμα του Χάρη απλώς σε ακατάσχετη πολυφαγία.

Anonymous said...

Φαίνεται πάντως πως ο Λίβυος είχε σε μεγάλη υπόληψη τον απερχόμενο.

Anonymous said...

Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο αστείο θέαμα από αφελή καλλιτέχνη διανοούμενο που προσπαθεί να αναlύσει σε βάθος και σε πλάτος την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Ηθοποιοί, μουσικοί, λογοτέχνες και άλλοι καλλιτέχνες και καλλιτεχνίζοντας βγαίνουν με ύφος σοβαρό και εκστομίζουν χονδροειδείς κοινοτοπίες. Είναι ένα θέαμα σπάνιας ιλαρότητας. Μπορεί κανείς να βρει επί παραδείγματι πιο hilarious θέαμα από την 'σοβαρή' συνασπίστρια-συριζαία γραία ηθοποιό Ντίνα Κώνστα να βγαίνει και να ορθοτομεί την επικαιρότητα και τα μεγάλα νοήματα της ζωής;

Anonymous said...

Σήμερα, σε δημόσιο χώρο επιτοίχιο μόνιτορ έπαιζε την γελοιοδέστατη εκπομπή Αμυρά-Τσιτσιμπίκου (δυστυχώς χωρίς ήχο). Το μάτι μου έπεσε στην καλεσμένη που κάποια μου θύμιζε. Μετά από 2-3' ανέκραξα "Εύρηκα"! Δεν ήταν άλλη από την παλιά μας γνώριμο Ρουμπίνη Τερζάκη! Θα αναζητήσω την εκπομπή γιατί η Ρουμπίνη το δίχως άλλο θα είχε εξαιρετικά πράγματα να πεί...

Anonymous said...

2:50 άμα δε τοποθετηθεί δημοσίως ο Καραϊσκος ότι και να πουν οι άλλοι δεν κάνει καμμία διαφορά

Anonymous said...

Αγαπητέ 8:46 δηλαδή δεν συμφωνείς με το σύνθημα των δύο νέων παρουσιαστών "Μένουμε Ελλάδα"; Μου φαίνεσαι σαν να μην αγαπάς την Ελλάδα εσύ. Σαν να μην είσαι ένας καλός Έλληνας!

Anonymous said...

Ρουμπίνη Τερζάκη;;

Ποια είναι; Εκείνη η άνεργη ακτιβίστρια με τα γυαλιά που ποθούσε κοινωνική δικαιοσύνη;;

Anonymous said...

9.12 αποκλείω ο Καραισκος να συντάσσεται με τους Τσόμσκηδες. Ο Καραισκος είναι σοβαρός άνθρωπος

Anonymous said...

August 25, 2011 8:02 PM φρονώ ότι είσαι λιγάκι ισοπεδωτικός. Θα σου έλεγα "ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα" αν αυτό δεν ήταν το αγαπημένο κλισέ των αγράμματων της τηλεόρασης.

Θέλω μονάχα να σου πω ότι οι πρόσφατες επαναστατικές εκδηλώσεις της πλατείας έδειξαν ότι οι καλλιτέχνες είχαν πολλά και ουσιαστικά πράγματα να πουν. Ο Γιάννης Κότσιρας, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Φίλιππας Πλιάτσικας, η Τζώρτζια των Μπλε, ο Γιάννης Γιοκαρίνης και αναρίθμητοι άλλοι συνάδελφοί τους έδειξαν ότι όταν χρειάζεται οι καλλιτέχνες - οι πραγματικοί τουλάχιστον - ξέρουν να μιλούν.

Anonymous said...

9:25 LOL ή Χα,χα;

Anonymous said...

Πάντως ο μπριγιαντίνης έχει αρχίσει δυνατό γλΥψιμο στο Μέγκα από ότι βλέπω απο τα τουίτς του

Anonymous said...

Και τώρα ένα πραγματικό αποκλειστικό.

Πόσοι ξέρουν ότι το αγαπημένο ελληνικό τραγούδι του Μπριγιαντίνη είναι το Είμαι Αητός Χωρίς Φτερά;

Και πόσοι ξέρουν ότι το αγαπημένο του τραγούδι από το ξένο ρεπερτόριο είναι το Go West των Pet Shop Boys;

Anonymous said...

"Μένουμε Ελλάδα"λέγεται η εκπομπή 9:13; Ιδέα δεν είχα. Από αυτά που έβλεπα στην οθόνη πάντως (χωρίς ήχο) θα έπαιρνα όρκο ότι λέγεται "Γυμνασμένα αγορίστικα μπουτάκια"...

Anonymous said...

9:19 αυτή η στρίγκλα που είχε στριμώξει τον αγαπημένο μας Παντελή στην εκπομπή του Νίκου.

Anonymous said...

Κέρκυρα (ανταπόκριση)

Να ενημερώσουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κερκύρας Σπυρίδων (Σπύρος) Στάλιας πάντρεψε την αγαπημένη του θυγατέρα. Τα συγχαρητήριά μας στον ευτυχισμένο πατέρα, βίον ανθόσπαρτον στους νεόνυμφους και καλά στέφανα στις ανύμφευτες νέες της πατρίδος μας.

http://www.corfupress.com/bulletin/images/stories/stalias.jpg

Παρθένα Τσιμπούκη said...

καλέ που είνβαι χαμένος αυτός ο Καραϊσκος. Κι εμείς πιάσαμε δουλειά και δεν κάναμε έτσι

Anonymous said...

Βρισκόμουν σε φιλικά διαμορφωμένο παρκάκι των Αθηνών με δύο φίλους. Ξαποστάσαμε σε ένα παγκάκι και τα λέγαμε παρά τον θόρυβο από τα ζωηρά παιδιά που έπαιζαν με το τόπι τους. Βγάζω το πακέτο με τα τσιγάρα για να καπνίσω. Το ίδιο κάνουν και οι δύο φίλοι. Βγάζω από την τσέπη το κουτί με τα σπίρτα για να ανάψω τα σιγαρέτα. Πρώτα ανάβω το Rothmans του Θανάση. Μετά, το Dunhill του Μηνά. Και πριν να σβήσει το σπίρτο, ανάβω και το δικό μου το Αstor. Πριν προλάβω καλά καλά να ανάψω το δικό μου σιγαρέτο, δέχομαι με δύναμη ένα τόπι στο κεφάλι! Και κάπου εκεί κατάλαβα πόσο δίκιο είχαν οι παλαιοί Εγγλέζοι που έλεγαν με μεγάλη υπευθυνότητα "don't light three cigarettes with one match".

Anonymous said...

http://www.koutsoukos-anastasios.gr/bio.php

Anonymous said...

Αυτό το έλεγαν κι οι έλληνες. Αν παρατηρήσεις τις παλιές ελληνικές ταινίες, επαναλαμβάνεται πολλές φορές η σκηνή όπου κάποιος ανάβει με ένα σπίρτο μόνο 2 τσιγάρα γιατί "άναμμα σε τρίτον είναι γρουσουζιά"

Anonymous said...

11:07 ο φίλος 11:36 νομίζω ότι έχει δίκιο. Αν και είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι αγγλική φράση, την έχω ακούσει και εγώ σε παλιά ελληνική ταινία. Ίσως να την πήραμε από τον αγγλικό στρατό που με μεγάλη λεβεντιά βοήθησε κάποτε την χώρα μας να μείνει με την πλευρά του ελεύθερου κόσμου.

Anonymous said...

Νομίζω ότι είναι αγγλική η φράση και μάλιστα παλιά. Όμως για το φλέγον αυτό ζήτημα θα συμβουλευτώ κάποια σχετικά συγγράμματα και θα επανέλθω. Αύριο βέβαια, γιατί τώρα είναι αρκετά αργά. Έστω και αν κάποιοι δεν θα κλείσουν μάτι από την αγωνία.

Πόλα Τσιμπουκάκη said...

Έβγα ωρέ Καραίσκο να μου ανάψεις το τσιγάρο και ας είμαι και η τρίτη στη σειρά με το ίδιο σπίρτο

η ρωσίδα που αγάπησες said...

ты кто Καραισκο? моего Καραισκο в свою очередь сигарету и давайте и я третьим в серии с той же сжигание!

Anonymous said...

Αυτό με τα σπίρτα είναι σκέτη χαζομάρα. Τί σόϊ παραλογισμοί είναι αυτοί; Έλεος. Στον 21ο αιώνα ζούμε. Είναι δυνατόν να πιστεύουμε σε τέτοιες προλήψεις; Πάω τώρα να βάλω τις πιζάμες μου ανάποδα (για να μην με πιάσει καμια κατάρα όταν θα κοιμάμαι) και να πέσω για ύπνο. Καληνύχτα.

Anonymous said...

Να κι ένα καλό: Γράψτε justin bieber στον μεταφραστή του Google και κάντε μετάφραση από τα αγγλικά στα δανικά για να δείτε τι βγάζει.

Φάνης Γκέκας said...

Έβγα ωρέ Καραϊσκο να δούμε ποιός είναι πιό ωραίος

Anonymous said...

Εγώ 2:43 θα έλεγα κάτι καλύτερο. Να βάλει κάποιος στο google translate τη λέξη "Karaiskos" και να δει πόσο όμορφα και ερωτικά ακούγεται το όνομα αυτό από μια γυναικεία φωνή.

Θα πρέπει όμως ο πιο απιτητικός χρήστης να δοκιμάσει την εκφορά του ονόματος και σε άλλες γλώσσες. Αγαπημένη μου τα αλβανικά. Εκεί το όνομα Karaiskos το προφέρει ένας σκληρός άνδρας με θετικά αποτελέσματα.

Anonymous said...

Θα πρέπει επίσης να συστήσω και την ουκρανική εκφορά, ενώ το όνομα ακούγεται πιο καθαρά και αρχοντικά στην τουρκική. Σε αυτή τη γλώσσα ταιριάζει να ακούγεται ένα τέτοιο όνομα.

Anonymous said...

Ξέχασα να αναφέρω και το εντυπωσιακό Dutch.

Anonymous said...

Στο 8-10 βραδινό πέταξε ο Χατζηνικολάου τον Κοτρώτσο στον Real; Κάποιος κάνει γυμνάσια στον αγράμματο πρώην βαστάζο της Γιάννας και αποτυχημένο εκδότη. Την εκπομπή θα την ακούνε ο Κοτρώτσος, η μάνα του, η γυναίκα του και οι φίλοι του. Κρίμα, γιατί έχει πάντα πολλά να πει ο Σεραφείμ. Και κυρίως ουσιαστικά.

Anonymous said...

"Έιπλ". Έτσι του αρέσει να αναφέρει από την ραδιοφωνική εκπομπή του την εταιρεία του Steve Jobs ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας.

Anonymous said...

Μπράβο στον λιμενάρχη Κερκύρας! Να ζήσουν!

Anonymous said...

Τον ξέρω και εγώ τον λιμενάρχη Στάλια. Παλαιός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου (έτσι δηλώνει). Πέρασε πολλές κακουχίες για να πάρει το πτυχίο του στην Αμερική. Επιστήμονας, πολιτικός, οικογενειάρχης μα πάνω απ' όλα άνθρωπος. Ήθελε να παντρέψει την κόρη του και το πέτυχε. Του πρέπει αγάπη και σεβασμός.

Anonymous said...

Το πρόβλημα των τριών αναμμάτων με ένα σπίρτο, έπειτα από αναδήφηση στις σωστές πηγές, βρήκε τη λύση του. Οδηγός μας το βιβλίο Crash the Ash (ed. Auberon Waugh), ένα πραγματικό ευαγγέλιο για κάθε συνειδητό απενοχοποιημένο καπνιστή. Πράγματι, το μη άναμμα τριών τσιγάρων με ένα σπίρτο έχει αγγλική προέλευση και πράγματι θεωρείται ως κάποιου είδους superstition. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σοβαρή, ρεαλιστική βάση πίσω από αυτή την σημαντική απαγόρευση, έστω κι αν μας πάει πίσω, στα βάθη του χρόνου. Η απαγόρευση αυτή έλκει την καταγωγή της από τον Βρετανικό στρατό και τον πόλεμο των Boer (πιθανολογώ τον δεύτερο πόλεμο). Οι Boer ήταν καλοί πολεμιστές και είχαν γερακίσιο μάτι στη στόχευση με όπλο. Έτσι, όταν οι εκπολιτιστές Βρετανοί στρατιώτες άναβαν, μέσα στη νύχτα, τρία σιγαρέτα με το ίδιο σπίρτο, προσέφεραν στους απολίτιστους τη δυνατότητα να στοχεύσουν και να φονεύσουν βάναυσα τους Βρετανούς στρατιώτες.

Θυμήθηκα, μάλιστα, ότι μια όμορφη και συνάμα ρεαλιστική απεικόνιση των τεράστιων κινδύνων του ανάμματος τριών σιγαρέτων με ένα σπίρτο (και μάλιστα στα trenches) μάς προσφέρει η πρώτη εισαγωγική σκηνή της σπουδαίας αλλά τόσο υποτιμημένης από κριτική και κοινό ταινίας BULLSHOT, που αναφέρεται στους ηρωισμούς του ατρόμητου ήρωα Bullshot Crummond, η οποία ευτυχώς υπάρχει στο youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=Swr3PhPEnbg

Anonymous said...

http://fimotro.blogspot.com/2011/08/blog-post_5604.html

Anonymous said...

"Οποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος."

Ε. Αβέρωφ

Πόπη said...

Ο Σεπτέμβριος πιστεύω ότι ανοίγει μια νέα περίοδο που μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα!! Το δικό μου όνειρο είναι λιγάκι δύσκολο. Θέλω να ανοίξω πανιά για το επάγγελμα του τηλεοπτικού ρεπορτάζ!! Θα με ενδιέφερε να γίνω τηλεοπτική ρεπόρτερ και κριτικός και γενικά να γράφω για τηλεοπτικά πρόσωπα!! Πιο συγκεκριμένα οραματίζομαι τον εαυτό μου ως τηλεοπτική συντάκτρια στο περιοδικό TiVo!! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω κανένα μέσο ή γνωστό για να δουλέψω στο αγαπημένο μου περιοδικό. Αν κάποιος έχει καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να κάνω το όνειρο πραγματικότητα θα τον ευχαριστούσα για όλη μου τη ζωή!!

Anonymous said...

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=416528

Δημήτρης Καζάκης said...

Αγαπητοί φίλοι, δηλώνω ότι έχω αποχωρήσει από την "Σπίθα", λόγω πολύ σοβαρών διαφωνιών. Πολύ σύντομα κάτι άλλο πρόκειται να γεννηθεί. Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης που έστειλα αντρίκια και δημοκρατικά προς τον Μίκη Θεοδωράκη.


Αγαπητέ Μίκη,

Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού.

Όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θεωρώ πλέον ότι το παρακράτος υπερίσχυσε. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να προστατέψω το όνομα, την ιστορία και κυρίως την υστεροφημία σας. Δυστυχώς απέτυχα.

Όπως σας είχα εξηγήσει εξαρχής, προσωπικά έχω αφιερωθεί στην ιδέα του νέου ΕΑΜ. Την παλεύω, με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω, πολύ καιρό πριν υπάρξει η Σπίθα. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με την ακλόνητη πεποίθηση ότι το νέο ΕΑΜ θα γεννηθεί. Όχι γιατί το θέλω εγώ, αλλά γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το λαό και την Ελλάδα. Όταν δημιουργηθεί – μιας και είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει – προσωπικά θα βρίσκομαι στις γραμμές του, απλός στρατιώτης όπως ήμουν πάντα. Το δυστύχημα είναι ότι θα έχει απέναντί του και τους μελανοχιτώνες του παρακράτους που έχει διαλέξει τη Σπίθα για να τους εκκολάψει.

Αποχωρώ από την Σπίθα και την συμβουλευτικής σας, μιας και ο δρόμος που έχετε επιλέξει δεν έχει καμμιά σχέση με τον δικό μου.

Ευχαριστώ,

Δημήτρης Καζάκης

Anonymous said...

Λαμπρή η πρωτοβουλία του Σκάι με τίτλο "Καθαρίζουμε την Ελλάδα" (και με τη ζεστή, συμπαθητική φωνή της Γκίζας στη σχετική διαφήμιση). Πράγμα που μας λέει ότι δουλειά ενός ραδιοφωνικού σταθμού δεν είναι να ενημερώνει ή να ψυχαγωγεί, αλλά και να σκουπίζει.

Anonymous said...

ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΝΟΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥ

slochaitis Sotiris Lochaitis
@alexmouglikeia θα με κανεις follow ?

Sotiris Lochaitis
@Dina_m0ss θα με κανεις follow ?

Dina_m0ss Dina S
@slochaitis νομιζα σειχα κανει
4 hours ago
in reply to ↑
Sotiris Lochaitis
@slochaitis Sotiris Lochaitis
@Dina_m0ss ΟΚ λαθος ;·)))

Anonymous said...

@BEAREPANOMI
@NChatzinikolaou ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΝΙΚΟ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ


@NChatzinikolaou
@BEAREPANOMI Αλήθεια είναι Γρηγόρη.Θα δεις γιατι την Κυριακή στη Realnews

@BEAREPANOMI
@NChatzinikolaou ΣΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ

@BEAREPANOMI
@NChatzinikolaou ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΥΧΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΔΕΟΥΣ

Anonymous said...

Τελικά αυτή η χώρα δεν χρειάζεται πολιτικούς. Ψυχιάτρους χρειάζεται όπως αβίαστα (και αβάδιστα) προκύπτει από τις 2:36, 5:52 & 9:46!

Anonymous said...

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=303132

Anonymous said...

10:06 νομίζω ότι πάντα έτσι ήταν οι άνθρωποι. Απλώς τα νέα μέσα βοηθούν να γίνεται η πραγματικότητα πιο ευδιάκριτη.

Anonymous said...

ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ 7 ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ

http://fimotro.blogspot.com/2011/08/7-siemens.html

Μεγάλος χειριστής του γραπτού λόγου ο λίβυος.

V. said...

Πέθανες κι εσύ Λυκούργο Καλλέργη! Ήρθε και για σένα η ώρα σου... Θα σε θυμόμαστε με εκτίμηση. Γιατί ήσουν ευπρεπής, Λυκούργο. Ήσουν κομμουνιστής, ναι. Αλλά ήσουν καθαρός και περιποιημένος. Ποτέ δεν μύριζες άσχημα. Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει την ευγενική οσμή σαπουνιού που αναδιδόταν όπου και όποτε ήσουν παρών. Το περιποιημένο γένι και μουστάκι σου. Ούτε τα κολλαριστά υποκάμισα που φορούσες, τα πεντακάθαρα στο κολάρο. Ούτε τα σκαρπίνια σου, τα καλοραμμένα κοστούμια σου, την καμπαρντίνα σου και το παλτό σου. Δεν ήσουν ο τυπικός κομμουνιστής και διανοούμενος, Λυκούργο. Αν εξαιρέσει κανείς τον έντονο στόμφο με τον οποίον μίλαγες και ως ηθοποιός και ως άνθρωπος, τίποτε άλλο δεν παρέπεμπε σε γραφικά στερεότυπα. Κάποτε έβαψες και τα μαλλιά σου, ναι. Αλλά ήσουν και ηθοποιός, Λυκούργο, και συγχωρείσαι. Άλλωστε προς το τέλος του βίου σου επανήλθες στο αριστοκρατικό λευκό. Έκανες και λάθος επιλογές στην επαγγελματική ζωή σου, Λυκούργο. Η συμμετοχή σου, όμως, στην ταινία "Σεξ 13 Μποφόρ", αλλά και στο "Αλέξανδρος και Αϊσέ" του Δημήτρη Κολλάτου ξεπλένει κάθε λανθασμένη και βαρύγδουπη επιλογή. Θα σε θυμόμαστε πάντα ευθυτενή, αριστοκρατικό, με το μεταξωτό σου φουλάρι μέσα από το υποκάμισο – έτσι όπως και εσύ ο ίδιος θα ήθελες να σε θυμόμαστε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει, Λυκούργο!

Anonymous said...

Ωχ όχι. Ήταν μεγάλος ο Λυκούργος Καλλέργης και νέος άνθρωπος. Κρίμα.

Anonymous said...

Πέθανε ο Καλέργης; Μα είχε ακόμα πολλά να δώσει ο μεγάλος μας θετράνθρωπος..

Anonymous said...

Είχε ποιοτικά στοιχεία ο Καλλέργης. Εγώ τον έχω δει από κοντά δύο φορές.

Την πρώτη σε εκδήλωση της στοάς του βιβλίου. Μόλις του είπα καλησπέρα κ. καλλέργη, μου ανταπέδωσε με χαρά τον χαιρετισμό.

Μια δεύτερη τον είδα στο τυροπιτάδικο Μερακλής στη στοά του χρηματιστηρίου(επί παλιάς ιδιοκτησίας). Ανταλλάξαμε μια καλημέρα και επειδή είχα προηγηθεί στο ταμείο προθυμοποιήθηκα να κεράσω σε αυτόν και την κυρία που τον συνόδευε τις τυρόπιτές τους (ήταν μεγάλου μεγέθους). Χαμογέλασε χωρίς καν να μου απαντήσει.

Anonymous said...

Nα φάει η γκόμενα του Τρίψα κοτζάμ Τέρενς από το KONTRA; Κρίμα και άδικο ρε γαμώτο. Μπαίνουμε σε θερμό φθινόπωρο και χρειαζόταν ο Τέρενς στις επάλξεις της ενημέρωσης. Τώρα που είναι και στα ζήτητα δύσκολα θα βρει στον επαγγελματικό στίβο ένα κομμάτι ψωμί. Άσε που εξαιτίας αυτής της αντιπαράθεσης έχασε και την ευκαιρία να αποκτήσει μια στήλη γνώμης στα Επίκαιρα.

Τάσο φέρε πίσω τον Τέρενς. Τον χρειάζεται η ενημέρωση. Τον χρειάζεται η Ελλάδα.

Anonymous said...

Τελικά ο Βαξεβάνης είναι πολύ πιο όργιο απ' όσο φαίνεται. Τί να πει κανείς γι αυτόν τον "δημοσιογράφο"; Στον λογαριασμό του στο Twitter αποκαλεί ευθέως τον Παπαχελά "προδότη" και δηλώνει ότι αυτό αποδεικνύεται από τα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας που διέρευσαν στο Wikileaks. Τα οποία τηλεγραφήματα, που τα παραθέτει κιόλας στο site του, όταν τα διαβάσει κανείς, βλέπει ότι ο Παπαχελάς απλά συζήτησε με κάποιον της αμερικανικής πρεσβείας και του περιέγραψε το περιεχόμενο μιας εκπομπής του.

Αν και δεν θέλει και μεγάλη ευφυϊα για να καταλάβει κανείς ότι ο Alexis πράγματι γνωρίζει τα κατάλληλα άτομα στο USA, μιας και στις εκπομπές του του δίνουν συνέντευξη αμερικανοί τους οποίους ο Βαξεβάνης δεν θα έβλεπε ούτε με το κυάλι, εντούτοις δεν είναι δυνατόν να τον αποκαλεί δημόσια πράκτορα των αμερικανών κάποιος, χωρίς να το τεκμηριώνει πουθενά στο κάτω-κάτω της γραφής. Ακόμα και να ναι πράκτορας, επ ουδενί αυτό δεν αποδεικνύεται από τις "πηγές" του βλάκα του Βαξεβάνη. Αλλά τί να λέμε τώρα; Έβλεπα την εκπομπή αυτής της βλαχόφατσας του Βαξεβάνη την άλλη φορά για την Goldman Sachs. Σε όλη την εκπομπή του, ο άνθρωπος αναπαρήγαγε όλη την συνωμοσιολογία για την Goldman Sachs χωρίς να λέει επί της ουσίας τίποτα. Κατέληξε μάλιστα με το αμίμητο: "Κάποιοι λένε ότι η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο". Some say δηλαδή. Δυνατό ρεπορτάζ από αυτον τον Βάϊο της δημοσιογραφίας. Και θεωρείται από την ελληνική κοινή γνώμη και αξιοσέβαστος ρεπόρτερ ο μπίρδας αυτός. Άσε μας ρε βλάχο...

Anonymous said...

Βρήκα την αντικαταστάτρια της elianoula:



http://filmwardrobe.blogspot.com/

Anonymous said...

https://twitter.com/#!/MarkoSeferlis

@IoannaDementi
@GianPapagiannis Καλησπέρα Γιάννη!!!Πάντα επιτυχίες!!!

Anonymous said...

@NChatzinikolaou
Αυτη η Anne Hathaway που είναι στο εξώφυλλο του Harpers Bazaar,που κυκλοφορεί με τη Realnews,δεν είναι...άσχημη!Καλοψυχη φαινεται!

@PartonMike
@NChatzinikolaou Δείχνεις τύπος χαβαλές.Να βγούμε ενα βράδυ για γκόμενες

@NChatzinikolaou
@PartonMike Επίσης:Είναι μήνυμα αυτο που στέλνεις σε παντρεμένο άνθρωπο με τρία παιδια;Θέλεις να βρεθώ Κυριακάτικα στο δρόμο;

Anonymous said...

2.39 δεν χωρά αμφιβολία ότι έχεις δίκιο. Ο Βαξεβάνης είναι ανεπαρκής και βλάχος. Και μάλιστα ανεπαρκής και βλάχος πλέον και μέσω της τουιτερικής οδού, την οποία υπεραγαπά, εκτιμά και θαυμάζει. Ποτέ δεν γέμισε το μάτι στον απαιτητικό αναγνώστη/ακροατή/τηλεθεατή ο νεαντερτάλειος αυτός "ρεπόρτερ". Αν εξαιρέσεις την εκπομπή με τον Ψωμιάδη που ήταν έκπληξη, δεν έχει κάνει στη ζωή του μια σοβαρή εκπομπή. Σοβαροφανή ναι, απ' αυτές τις εκπομπές να φαν'και οι κότες. Αλλά αν μιλάμε για πραγματικά σοβαρή εκπομπή, καλύτερα ας αλλάξουμε θέμα. Δεν έχει ούτε τις προδιαγραφές, ούτε τις γνώσεις, ούτε την κριτική διάθεση και την απαιτούμενη συναισθηματική αποστασιοποίηση από πρόσωπα και πράγματα ο άνιρωπος αυτός με την περίεργη προφορά. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο βέβαια, όταν κάνεις εκπομπές τύπου Βαξεβάνη στην Ελλάδα λίγο πολύ τέτοιες εκπομπές θα κάνεις στο τέλος. Γιατί, ανεξάρτητα από το αν ο ρεπόρτερ είναι ή δεν είναι επαρκής, η φύση τέτοιων εκπομπών απαιτεί τεράστια έρευνα και άρα πέρα από την προαπαιτούμενη ικανότητα, θέλει προσωπικό και πολύ χρόνο. Όλα αυτά είδη εν ανεπαρκεία στην ελληνική δημοσιογραφία της φτήνιας. Άρα εδώ ο Βαξεβάνης δεν έχει ευθύνη. Θα μου πεις, δηλ. αν είναι χρόνο και προσωπικό ο τουιτεράκιας θα έφτιαχνε τίποτα καλύτερο, όταν είναι γνωστικά και κριτικά αναπερκής να πραγματευτεί (ή να "διαπραγματευτεί", όπως θα το έλεγε και ο ίδιος) το οποιοδήποτε σύνθετο θέμα; Ασφαλώς όχι. Το ίδιο επιφανειακό, προχειρολογικό και συνωμοσιολογικό κατασκεύασμα θα παρήγαγε, μόνο που όλοι εμείς οι φορολογούμενοι θα τον πληρώναμε ακόμη περισσότερο. Οπότε καλά είναι και έτσι. Μέχρι να μπει κανένας σοβαρός άνθρωπος στην ερευνητική δημοσιογραφία, θα αρκεστούμε στον ρεπόρτερ-τουτεριστή. Αλλά ξέχασα. Έχουμε έναν σοβαρό ερευνητικό δημοσιογράφο. Και πολύ σοβαρό μάλιστα. Κούλογλου δεν τονελένε;

Anonymous said...

Ποιοτικός ρεπόρτερ και ο Στέλιος. Και δημοκρατικός, αυτό να μην το ξεχνάμε. Μεγάλη του στιγμή όταν επισκέφθηκε το κτίριο της Bild και έγραψε εκείνο το συγκινητικό γράμμα που τα έψελνε ένα χεράκι στη Μέρκελ. Τι Σεφερλής και μαλακίες.

Anonymous said...

Πολύ γέλιο. Εσκασε στο wikileaks οτι ο Alexis Παπαχελάς και ο Τασούλης ο Τελλογλου έδιναν πλήρη αναφορά στην πρεσβεία (μια είναι η πρεσβεία...) μέχρι και τι μονταζ θα κάνουν στην εκπομπή τους. Ημαρτον...

Ελληνική ανεξάρτητη, έγκριτη, δημοσιοκαφρία χαχαχαχα!!!!

Γιώργος Λιάνης said...

Να γίνουν δημοσία δαπάνη οι κηδείες του Λυκούργου Καλλέργη και του Λεωνίδα του Κύρκου.

Anonymous said...

Μετά τον Λυκούργο Καλέργη απεβίωσε κι ο Λεωνίδας Κύρκος; Τί θα απογίνει η αριστερά στην χώρα μας; Σε μια στιγμή μάλιστα που η πατρίδα μας την έχει τόσο πολύ ανάγκη. Όταν όλος ο λαός πολεμά ενωμένος σαν μια γροθιά κατά του μνημονίου και του άδικου καπιταλισμού, ενός άγριου καπιταλισμού των αγορών, ενός καπιταλισμού που οδήγησε στην καταστροφή τον απλό έλληνα, είναι ευτύχημα ότι τουλάχιστον ζει αλλά και συνεχίζει να και αγωνίζεται ο Κώστας ο Καζάκος. O μεγάλος μας ηθοποιός και πολιτικός.

Anonymous said...

Σύντροφοι, μην απογοητεύεστε. Δεν χωράνε τέτοια συναισθήματα στην πάλη μας ενάντια στον καπιταλισμό. Η γενιά που "φεύγει" αφήνει την σκυτάλη του αγώνα για έναν δικαιότερο κόσμο στη γενιά που έρχεται, τη γενιά της Λίλας της Καφαντάρη, της Ντίνας Κώνστα, του Γιώργου Πάντζα, του Διονύση του Τσακνή, του Πάνου Σκουρολιάκου,...

Anonymous said...

Έχεις δίκιο 1:20. Αυτό μας κρατάει ζωντανούς και ακμαίους. Αλίμονο αν τέλειωνε η πάλη και η διαπάλη απλώς με τον θάνατο μερικών αγωνιστών. Όχι. Ο αγώνας συνεχίζεται με νέο αίμα. Νεό αίμα πολλά υποσχόμενο.

Anonymous said...

@NChatzinikolaou
Η ιστορία,που πήρε σήμερα στην αγκαλια της τον Λεωνίδα Κυρκο,θα του φερθει με σεβασμό!Τον αποχαιρετουμε με συγκίνηση!

@Nikos_Rizos
@NChatzinikolaou Αλλο Λεωνιδας(Κυρκος) και αλλο Λεωνιδας(ψησταριες).Θα μαθουμε να τα ξεχωριζουμε καποτε;Λεωνιδα καλη ξεκουραση.

@NChatzinikolaou
@Nikos_Rizos ?

@KostasVaxevanis said...

Είναι σημαντικο να είσαι Λεωνίδας σε εποχές που όλοι πιστεύουν πώς οι Θερμοπύλες είναι στάση για επαρχιακα ΚΤΕΛ. Ευχαριστω για όλα Λεωνίδα.

Anonymous said...

1:36 προφορικά θα ακουγόταν κάπως έτσι από τον τσομπαναραίο Βαξεβάνη:

"ΕίναισημαντικοναείσαιΛεωνίδαςσεεποχέςπουόλοιπιστεύουνπώςοιΘερμοπύλεςείναιστάσηγιαεπαρχιακαΚΤΕΛ. ΕυχαριστωγιαόλαΛεωνίδα."

Anonymous said...

Homo Vaxevanius

Anonymous said...

Κάποιοι νομίζουν ότι τώρα με την οικονομική κρίση ανησυχούν για το πορτοφόλι τους και τις επαγγελματικές προοπτικές τους μόνο οι φίρμες μεγαλοδημοσιογράφοι. Και όμως. Να πληροφορήσω ότι ανησυχεί και ο δημοσιογράφος Πάνος Ρεγούλης!

Σε γνωστό καφενείο-εστιατόριο της οδού Βουλής, εμφανίστηκε ασθμαίνων ένα μεσημεράκι αργά ο Ρεγούλης. Κάθισε μόνος του σε ένα τραπέζι και παρήγγειλε μια μερίδα μακαρόνια (με κιμά). Μέχρι να έρθει η πολυπόθητη παραγγελία και να βρει τη θέση της στο στομάχι του μαχητικού δημοσιογράφου, ο Πάνος μιλούσε στο τηλέφωνο. Έλεγε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, ότι η κρίση στο επάγγελμά του χτυπάει δυνατά την πόρτα, ενώ εξέφρασε και το παράπονο γιατί δεν είχε αίσιο τέλος εκείνη η δοκιμαστική προσπάθειά του, πριν 1-2 χρόνια, στο EXTRA και το Αποκαλυπτικό Δελτίο, όπου θα μπορούσε να προσφέρει πολλά ως οικονομικός αναλυτής. Παραδίπλα απολάμβανε το λιτό του γεύμα, μια μερίδα αρακά με φέτα και μια μπύρα, ο διπλωματικός συντάκτης του ΒΗΜΑτος Στάθης Ευσταθιάδης, με το μπλε κοστούμι του, το παλαιό ρολόι του με το μαύρο δερμάτινο λουράκι - πάντοτε εξαιρετικά μικροκαμωμένος, έτσι όπως τον δημιούργησε η μητέρα φύση…

Κάποια στιγμή έφτασε και η μακαρονάδα. Ο Πάνος έπεσε με τα μούτρα – θα λέγαμε με βουλιμία – καταπάνω στο λαχταριστό (και φτηνό) έδεσμα. Το τελείωσε μέσα σε 5 λεπτά. Ο Ευσταθιάδης είχε ήδη τελειώσει το δικό του γεύμα και ρέμβαζε, προφανώς σκεπτόμενος την ευρωζώνη, τον πρόεδρο Ομπάμα και τις προοπτικές της εφημερίδας του, του ΒΗΜΑτος, που οδεύει δυναμικά προς λουκέτο....

Ο Πάνος ο Ρεγούλης, αφού σκουπίστηκε με την χάρτινη πετσέτα του καταστήματος από τα έλαια που είχαν γεμίσει το στόμα του αλλά και την τριγύρω περιοχή, δρασκέλισε αποφασιστικά μερικές σακούλες που είχαν αφήσει κατάχαμα δύο κυρίες του διπλανού τραπεζιού και βγήκε από το κατάστημα. Ο λίβας που έδερνε την ιστορική οδό Βουλής επανέφερε τον δημοσιογράφο (μετά από ένα τόσο απολαυστικό καίτοι λιτό γεύμα) στην καυτή ελληνική πραγματικότητα. Στάθηκε κοιτώντας μια δεξιά και μια αριστερά, σαν να ήταν αναποφάσιστος για το ποια κατεύθυνση να ακολουθήσει. Σηκώνοντας με τα δυο του χέρια το παντελόνι για να κάτσει καλά πάνω στη μπάκα (την πάντα φουσκωμένη, αλλά εκείνη τη στιγμή πιο φουσκωμένη λόγω μακαρονάδας), έστριψε τελικά προς τα αριστερά. Μάλλον θα πήγαινε προς Σύνταγμα – ίσως προς τη Βουλή. Το επαγγελματικό καθήκον τον καλούσε. Άλλη μια μέρα, ο Πάνος ο Ρεγούλης έπρεπε να δώσει τη μάχη της ενημέρωσης. Με την ίδια επιτυχία που την δίνει χρόνια τώρα...

http://www.vi3w.com/vpapap/4214_11180.jpg

Anonymous said...

Βαξεβάgnηηη!

Anonymous said...

Και όμως κύριοι, ο Μπαξιμπάgνης έχει αξιοσημείωτες επιτυχίες στο ασθενές φύλο. Αλλά ίσως αυτή ακριβώς να είναι η αιτία για τα πικρόχολα σχόλια.
Ζηλεύετε το "νgκελ" του στο αντίθετο(;) φύλο κύριοι, παραδεχτείτε το επιτέλους...

Anonymous said...

Μια μικρή πληροφορία για όσους (και είναι μάλλον πολλοί) επιθυμούν να εκνευρίσουν τον καταξιωμένο δημοσιογράφο μας. Πείτε τον αντί για Βαξεβάνη, ΜΠαξεβάνη και θα τον δείτε να εκνευρίζεται απείρως περισσότερο απ' όσο εκνευρίζεται ο τηλεπαρουσιαστής (και πρώην περιπτεράς) Γιώργος Παπαδάκης όταν κάποιος τον αναφέρει ως πρώην περιπτερά.

Anonymous said...

http://www.espressonews.gr/default.asp?artID=703967&catid=1&pid=79

Anonymous said...

https://twitter.com/#!/KostasVaxevanis/status/107868877278552064

Anonymous said...

Σοφός ο Κώστας. Ξεφτέρι. Πουλιά στον αέρα πιάνει. Σκέψου και τι δημοσιογραφικά πουλιά θα πιάνει στα ρεπορτάζ.

Anonymous said...

Επιμένει ο κτηνοτρόφος-δημοσιογράφος στις αρλούμπες του. "Εγκρίθηκε από την πρεσβεία το ρεπορτάζ του Παπαχελά" λέει ο πιθηκάνθρωπος αυτός, κατηγορώντας τον παπαχελά ως φερέφωνο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Έχει δίκιο ο χρήστης doikon που του επισημαίνει το πρώτο τηλεγράφημα για το οποίο ο Βάϊος δεν λέει κουβέντα. Σύμφωνα με το οποίο πρώτο τηλεγράφημα βεβαίως-βεβαίως, οι αμερικανοί λένε ξεκάθαρα ότι όλοι οι έλληνες δημοσιοκάφροι πληρώνονται για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εκδοτών-καναλαρχών-αφεντικών τους και μόνο δημοσιογραφία δεν κάνουν. Γεια σου ρε Βαξεβάνη ρεπόρτερ.

Anonymous said...

Γάτα με πέταλα ο Μπακσιβάgnης! Που πα ρε Καραμήτρου Μπακσιβάgn ξεβράκωτος στα τουίτερ! Χα,Χα,Χα! #blima

Anonymous said...

Καλά σιγά μη περιμέναμε το Βαξεβάνη ή το wikileaks για να μάθουμε οτι o alexis είναι ρουφιάνος.

Σιγά τα νεα ρε παιδιά, γελάνε και τα πόμολα με την αποκάλυψη...

Anonymous said...

Ο Λεωνίδας ήταν ένας Ευαίσθητος. Έπαιζε φυσαρμόνικα. Είχε και γάτα. Κατάφερε να μπολιάσει την Αριστερά με την Ανθρωπιά. Η πολιτική και κοινωνική διαπάλη είχε ανάγκη από το σπέρμα της ανθρωπιάς του. Θα μας λείψεις Λεωνίδα, μεγάλε ρήτορα και ευαίσθητε άνθρωπε.

Anonymous said...

Ναι, έτσι είναι. Οι αποδείξεις της ενοχής του Παπαχελά από τα τηλεγραφήματα του Wikileaks είναι πολύ σοβαρές. Ατράνταχτες. Πρέπει από πίσω του να βρίσκεται η λέσχη Μπίλντεμπεργκ ή η Τριμερής Επιτροπή. Κάτι πολύ ύποπτο τέλως πάντων. Μπορεί ακόμα-ακόμα κι αυτοί οι Υποχθόνιοι ή οι Ιλουμινάτι.

Anonymous said...

Στο Παρασκήνιο που έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε τώρα στη μνήμη του Λεωνίδα Κύρκου, ο ίδιος ο άνθρωπος Λεωνίδας μιλά de profundis για την αριστερά και τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις που πλήγωσαν αυτόν τον χώρο και κάνει λόγο για "ελεεινές μέθοδες".

Anonymous said...

@NChatzinikolaou
@ @KIRKH_ @elemnos @mvalsamidi Που θα λάβει χώρα το λουκουλειο δείπνο;Και ποτε;

@NChatzinikolaou
@elemnos @kirkh_ @mvalsamidi Για τζάμπα φαγητο;Για ποιον με περασες;Χα,Χα!

@elemnos
@MValsamidi @NChatzinikolaou @KIRKH_ μην ανυσηχεις......θα το συνδυάσουμε με τα εγκαίνια του ε-νικου..που ετοιμαζει καποιος εκ των τριών μας


@ThePronunciator
@NChatzinikolaou #Kaiser "ανΥσΗχεις" δατ γιορ εbλογή @elemnos's σπέλλιg ιζ σίτυ; Ngέτ "διορθωτές" https://twitter.com/#!/ThePronunciator/status/107477886755278849 @MValsamidi @kirkh_



@ThePronunciator
@NChatzinikolaou #Kaiser, γιου άρ λάρνdζ, τέηκ δεμ άουτ 2 Αμbρεβουάρ φορ "σολ μαουνιέρ" δατ σούτς γιορ τέηστ @elemnos @kirkh_ @mvalsamidi

@MValsamidi
@ThePronunciator @NChatzinikolaou @elemnos @kirkh_ Απορία...γιατί δεν γράφετε ελληνικά απλά ή αγγλικά? θα είναι πολύ καλύτερα ευανάγνωστα!!

@ThePronunciator
@MValsamidi @NChatzinikolaou @elemnos @kirkh_ Σο δατ δη ιλλίτερετ Κάϊζερ καν αdερστάd, χη σπήκς #StratigakisEnglish, χηζ νgρήκ σακς 2

@elemnos
@MValsamidi @ThePronunciator @NChatzinikolaou @kirkh_ Μαίρη ο καθείς γράφει με τον τρόπο του..αλλά πρ΄πει να ειναι επώνυμα :))

@MValsamidi
@ @elemnos @ThePronunciator @NChatzinikolaou @kirkh_ φυσικά γράφει ο καθένας όπως θέλει...απλά δεν διαβάζονται εύκολα τα μηνύματα έτσι...

@elemnos
@MValsamidi @ThePronunciator @NChatzinikolaou @kirkh_ δεν ειμαι τοσο σιγουρος για τις προθέσεις του.Κ Ξαναλέω ..μου την δίνουν οι..ανωνυμοι

@ThePronunciator
@elemnos Xα,xα εd LOL αζ #Kaiser @NChatzinikolaou γούνd σέη. Λετ δη ανόνυμους μbή εd τσεκ γιορ σπέλλιg @MValsamidi @kirkh_

@elemnos
@ThePronunciator ασε τους anonymous στην ακρη..είναι ..άλλη φαρα :))υποψιασμενος ειμαι οτι πισω απο την ανωνυμια υπάρχουν..συμφέροντα :)

@ThePronunciator
© @elemnos Νgράdεd γιορ Ήgλις ις ουέρς δαν δη #Κaiser's. Τοκ του μη σάννυ αμbάουτ "...συμφέροντα" #OtiNanai #KaiserArgumentWhenInDoubt

Anonymous said...

μαυρος,μονοφθαλμος και εβραιος.

http://www.youtube.com/watch?v=nxMjBqncblM

Anonymous said...

10:23 επίσης "Ο ΙΟΥΔΑΪΚΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ" ©. Πάντως τα πόμολα όντως γελάνε με την αποκάλυψη της ρουφιανιάς του Αλέξη. Το κακό είναι ότι δε γελάνε με τις ρουφιανιές των άλλων.

Anonymous said...

10:41 επειδή διαβάζει ο Νίκος (διαπιστωμένο αυτό) ετοιμάσου να του εξηγήσεις το "de profundis". Πες του καλύτερα να ρωτήσει τον Pron.

Anonymous said...

http://www.perizitito.gr/product.php?productid=55952&page=1

Anonymous said...

Αύριο 10 με 12, στον αγαπημένο μας σταθμό, δεν χάνουμε Νίκο στην παρθενική του εκπομπή για τη νέα σεζόν. Αναμένεται "πολύ γέλιο".

de profundis = εκ βαθέων Νίκο

Anonymous said...

Και να μην ξεχάσουμε κάθε μέρα 8-10 το βράδυ Σεραφείμ Κοτρώτσος. Από εκεί θα τα μαθαίνουμε τα πάντα με τη γνωστή εγκυρότητα του Σεραφείμ συν πολλή και καλή ανάλυση που την έχουμε τόσο ανάγκη και ο Σεραφείμ ξέρει, θέλει και μπορεί να την προσφέρει.

Anonymous said...

Πάντως ένα είναι βέβαιο. Ο Νίκος τοποθέτησε οριστικά το LOL στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Τώρα μόνο Χα χα! ή Χα, χα, χα (τρις)!

Anonymous said...

Απορία πιθηκανθρώπου:

@KostasVaxevanis Kostas.Vaxevanis
Οι επιστήμονες λένε πως το σεξ με τους Νεατερνταλ ισχυροποιησε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.Με την τροικα θα γίνουμε Superman;

Νεάντερταλ είναι βλαχούλη (Neanderthal), ούτε το είδος σου δεν ξέρεις να γράψεις σωστά!

Anonymous said...

δηλαδή στις γυναίκες αρέζει το μάνκυ-σεξ. Τόσο που μπορούν να προσπεράσουν αλλές χτυπητές αδυναμίες.

Ουελ δατ εξπλαινς α φιου, κεησ κλόουσντ δεν

Anonymous said...

KostasVaxevanis Kostas.Vaxevanis
@el_vana έχω εντυπωσιαστει απ το avatar αλλά πιο πολύ από το επάγγελμα
29 minutes ago

Καμακι neanderthal style

Anonymous said...

Μεγάλες αλήθειες τώρα στο Extra από τον πρόεδρο Βασίλη Λεβέντη! Πεστα πρόεδρε!

Anonymous said...

Κάποιοι δεν θέλουν να ακούγονται οι μεγάλες αλήθειες. Γραφικοποίησαν τον Λεβέντη, γελοιοποίησαν τον Πατσατζή, περιθωριοποίησαν (και τελικά οδήγησαν στον θάνατο) τον Κύρκο... Μία αξία δεν θα αφήσουν αλώβητη σε τούτον τον δύσμοιρο τόπο;

Anonymous said...

Αγριο χώσιμο του Βασίλη Λεβέντη στον μπριγιαντίνη τώρα.

Anonymous said...

Ο απόλυτος εξευτελισμός του γελοίου Παπαγιάννη από τον Βασίλη Λεβέντη. Ιστορική εκπομπή.

http://www.youtube.com/watch?v=70IlE34spT8

Anonymous said...

Γεμίσαμε pets

@Gasimakopoulos7
@NChatzinikolaou Νίκο πότε θα σε δούμε στο δελτίο του αλτερ

@NChatzinikolaou
@Gasimakopoulos7 Οπότε αποφασίσει το κανάλι...Είμαι απλήρωτος 7-8 μήνες.

@Gasimakopoulos7
@NChatzinikolaou Το ξέρω Νίκο και ξέρω ότι στηρίζεις τους συναδέλφους σου και αυτό σε τιμά!

@NChatzinikolaou
@Gasimakopoulos7 Γιάννη αυτο δεν μπορει να συνεχιστεί.Δεν είμαι χομπιστας.Είμαι επαγγελματίας.Και εχω ξεπεράσει τα όρια μου.

@Gasimakopoulos7
@NChatzinikolaou Απλά δημοσιογράφοι σαν εσένα δεν πρέπει να λείπουν από ένα τέτοιο δελτίο όπως του Άλτερ

@NChatzinikolaou
@Gasimakopoulos7 Ευχαριστω για την υποστήριξη!Καληνύχτα αγαπητέ φίλε!

@Gasimakopoulos7
@NChatzinikolaou καλό βράδυ Νίκο!

Anonymous said...

Nikos Marinos
@ramakin Aegina Isl. - Hellas
Proud To Be Greek
http://aeginafirst.wordpress.com

https://twitter.com/#!/ramakin/status/108070203505655808

Anonymous said...

Όπως ο ίδιος παραδέχεται, δεν τα είχε καταφέρει στις πανελλαδικές εξετάσεις ο Τσαλίκης. Περίεργο.
Μετά όπως πήγε στη Ρουμανία και έδειξε ότι είχε αξία, όχι μόνο για καλό τραγούδι, αλλά και για γερές σπουδές.
Tώρα που έπιασε πάτο ως καλλιτέχνης και είναι στα αζήτητα, είναι μια ευκαιρία να δείξει την αξία του και ως επιστήμονας ιατρός. Πιστεύουμε ότι θα τα πάει καλά.

Anonymous said...

Όλο το πρόγραμμα είναι καλό, αλλά η καλύτερη προσθήκη στο πρόγραμμα του Real fm είναι αυτή του Δημήτρη Μάρκου. Την χρειαζόταν ο σταθμός μια τέτοια προσθήκη. Σημαντική η απώλεια του Ανδρέα Κονσταντάτου που την προηγούμενη σεζόν διακρίθηκε στο πλευρό της Κάτιας Μακρή. Κρίμα, γιατί ήταν μια πολύ ζωντανή και ενδιαφέρουσα παρουσία.

Anonymous said...

10:11 είσαι αγκιτάτορας

Anonymous said...

Καλημέρα τουιτεράκια και ευχαριστώ #glYpsimo

Anonymous said...

Το καλύτερο αστυνομικό σήκουελ έβερ ® #kaiserenglish

Anonymous said...

Συμπτωση 10:35. Το "στα παιδιά που δεν παιρνούν" βρήκα πολύ δυνατό, μετά είδα το προφίλ και το βρήκα και αυτό πολύ δυνατό.

Anonymous said...

10:47 Στιλ, να το (ξανα)πω λαϊκά, να το (ξανα)πω πεζοδρομιακά είσαι ανgιτάτορας

Anonymous said...

Σίγησε η φυσαρμόνικα της Αριστεράς.

Anonymous said...

"Ήταν, είναι και θα είναι φίλος μου" Κάϊζερ για Παπαγιάννη

Anonymous said...

https://twitter.com/#!/NChatzinikolaou/status/108095163208974337

Anonymous said...

@konstaschris
Wild night with Christina! http://twitpic.com/6bneo2

@ GianPapagiannis
@konstaschris Καλημέρα Χρήστο, τι... φωτογραφίες είναι αυτές; Μου φαίνεται πας γυρεύοντας @PPKouts

@PPKouts
@GianPapagiannis ..as in my 12 year old niece..Great sense of humor Mr.Papagiannis.Congrats...


Σύζυγος Κώνστα, πολύ γέλιο ©

Anonymous said...

@IoannaDementi
@GianPapagiannis Καλησπέρα Γιάννη!!!Πάντα επιτυχίες!!!

@GianPapagiannis
@IoannaDementi Να καλημερίσουμε και την Ιωάννα μας και να την ευχαριστήσουμε για τα καλά της λόγια, κι εσύ Ιωάννα μου πάντα επιτυχίες

@IoannaDementi
@GianPapagiannis Πάντα καλα λόγια στον Γιάννη μας!!!


Ρε τι γίνεται, μεγάλοι έρωτες...

Anonymous said...

Πάλι κάτω από τις 100.000 η Real News; Με τόση διαφήμιση σε ραδιόφωνο και τηλεόραση; Με τόση διαφήμιση καθημερινή, υπερβολική, ανυπόφορη, ικανή να φουσκώσει τους αδένες ακόμη και του πιο υπoμονετικού ανθρώπου;

Anonymous said...

Παρθενική εκπομπή του Μπριγιαντίνη σήμερα, στο Ράδιο 9 μαζί με τον Γιάννη Ντάσκα.

Μπριγιαντίνης: Εγώ εδώ ήρθα για να τα σπάω (σιγά τα αίματα)

Ντάσκας: Εμείς εδώ δεν ξέρουμε καλά γαλλικά. Ούτε έχουμε πάει στη Γαλλία.

Μπριγιαντίνης: Εγώ έχω πάει στη Γαλλία. Σπούδασα εκεί.

Ντάσκας: Δηλαδή μιλάς άπταιστα τα γαλλικά.

Μπριγιαντίνης: Τα γαλλικά τα μίλαγα (sic) άπταιστα. Έχω πάει σχολείο στη Λεόντειο, την καλή της εποχή. Έχω σπουδάσει στη Σορβόνη και έχω κάνει μεταπτυχιακά σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες.

Ντάσκας: Τότε εσύ μιλάς άριστα τα γαλλικά.

Anonymous said...

Johnnykalimeris Johnny Kalimeris
@GiannisLatsios εισαι ακομη εκει;
22 Aug
in reply to ↑
Giannis Latsios
@GiannisLatsios Giannis Latsios
@Johnnykalimeris nai, esy?

Anonymous said...

Aν όντως το ΚΚΕ δεν εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του πολιτικού με την φυσαρμόνικα, του αξίζουν συγχαρητήρια. Έχουμε γεμίσει με ανακοινώσεις καρμπόν από τους πάντες, όχι μόνο σε σχέση με τον Λεωνίδα αλλά και γενικώς, όπου όλοι λένε τα ίδια και τα ίδια χωρίς νόημα κλισέ, μόνο και μόνο από μια τυπική υποχρέωση.

Το ΚΚΕ είχε συγκεκριμένη γνώμη για τον πολιτικό με την φυσαρμόνικα. Μια γνώμη καθόλου κολακευτική. Ανεξάρτητα από τα χάλια και του ίδιου του ΚΚΕ, η άρνησή του να ξεστομίσει τις γνωστές κοινοτοπίες για τον Λεωνίδα αποτελεί μια πράξη αξιοπρέπειας.

Vangelis Tourkoglou said...

Βράδυ Κυριακής. Μετά από μια ολοήμερη εκδρομή, επιστρέφω στο ξενοδοχείο. Η εξάντληση από τις 5 ώρες οδήγησης και η πεσμένη διάθεση λόγω της επικείμενης επιστροφής στην Αθήνα με οδηγούν κατευθείαν στο κρεβάτι. Ανοίγω την τηλεόραση για να με πάρει ο ύπνος και μετά από λίγο ακούω μια μελωδία που μου θύμισε την εποχή που ήμουν ένα ανέμελο, αμούστακο παιδί - ήταν η μουσική τίτλων από το "Παρασκήνιο". Μετά από μερικά δευτερόλεπτα σύγχυσης (βλέπω όνειρο; η ΕΡΤ ξέμεινε τελείως από χρήματα;) καταλαβαίνω ότι πρόκειται για παλιά βαρυσήμαντη συνέντευξη Κύρκου που αναμεταδίδεται για ευνόητους λόγους. Η υπνηλία δίνει τη θέση της στην υπερένταση καθώς ακούω τις σοφές κουβέντες του αριστερού οραματιστή και θαυμάζω την εμπνευσμένη δουλειά του σκηνοθέτη (ιδίως τη λήψη μέσα σε κινούμενο αυτοκίνητο και τα πλάνα με τη γάτα του Λεωνίδα). Η ώρα περνά χωρίς να το καταλάβω και η θλίψη πλημμυρίζει την ψυχή μου καθώς βλέπω τους τίτλους τέλους. "Ευτυχώς που υπάρχει και ο Φώτιος Κουβέλης για να παραλάβει τη σκυτάλη, για να εκφράσει τον ευαίσθητο Έλληνα αριστερό, για να αρθρώσει ένα μεστό λόγο γεμάτο σοσιαλισμό και ανθρωπιά", σκέφτομαι. Και αμέσως με παίρνει ο ύπνος.

Anonymous said...

Αγαπητέ κ. Τούρκογλου φαίνεται ότι είσαι αρκετά εμπαθής. Κατά τα φαινόμενα δεν σε επηρέασε ούτε η αναφορά κάποιου δημοσιογράφου (έστω και μπασκλάς δημοσιογράφου) για τον συγκεκριμένο πολιτικό, ότι δηλ. έμενε στη γειτονιά του Πόλε, του Άσιμου και της Ιατροπούλου, ούτε ότι ψώνιζε κάθε Σάββατο (ή Σαββάτο) στην λαϊκή της Καλλιδρομίου. Σε λίγο δεν αποκλείεται να μας πεις ακόμη και ότι ο Λεωνίδας ήταν ένας από τους πιο γλυκερούς και γραφικούς πολιτικούς που έβγαλαν ποτέ τα σπλάχνα αυτής της χώρας. Έχει γούστο να το ακούσουμε κι αυτό...

Ανδρέας Ανδριανόπουλος said...

Ο Κάρλ Μάρξ συνήθιζε να λέει πως «οτιδήποτε άλλο κι αν είμαι σίγουρα δεν είμαι Μαρξιστής». Για τον Λεωνίδα Κύρκο, που από σήμερα τα πρωί έπαψε να είναι μαζί μας, θα μπορούσε κάποιος να πεί πως υπήρξε μια ιδιαίτερη περίπτωση Αριστερού. Πιστός στον ανθρωπισμό σιχαινόταν τον φτηνό λαικισμό και τις όποιες αυταρχικές και ακραίες κορώνες. Ο Κύρκος υπήρξε Μαρξιστής της ουτοπικής σοσιαλιστικής κοινωνίας. Της αρμονίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ενας πολιτικός που ενέπνεε τον σεβασμό σε φίλους και αντίπαλους. Σπάνια τιμή.

Anonymous said...

Είπε και το εξής ο Κύρκος στην εκπομπή: Κάναμε λάθος με την παραπομπή του Ανδρέα γιατί βιαστήκαμε. Αν περιμέναμε λίγο θα είχαμε στοιχεία "να δέσουμε" την υπόθεση.

Anonymous said...

http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces#26327

Anonymous said...

Υπάρχει κάποιος εκδότης-δημοσιογράφος που τελευταία ανακάλυψε τις χάρες αυτού του πύργου της απροσμέτρητης ηλιθιότητας που ονομάζεται τουίτερ. Πράγμα που οδήγησε τον καλύτερο ίσως έλληνα δημοσιογράφο να σχολιάσει:

- Αντί να μαλακίζεται μέρα νύχτα με αυτή την ενασχόληση των καθυστερημένων που λέγεται τουίτερ, δεν κάθεται να διαβάσει κανένα βιβλίο που είναι τελείως αγράμματος;

Anonymous said...

George Develekos B
Οσο στα δελτία ειδήσεων δεν έχει επιστρέψει ακόμη ο Χατζηνικολάου και είναι ακόμη ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ειδήσεις από το star και μόνο....Σιγά μην δούμε mega....
πριν από μία ώρα περίπου · Μου αρέσει! ·

Anonymous said...

9.23 δηλαδή ο Στέφανος Χίος το είπε αυτό;

Anonymous said...

9:23 δεν εχει διαβασει το Φωτια κ Τσεκουρι?

Anonymous said...

Μόνο εφημερίδες και φυλλάδια έχει διαβάσει στη ζωή του ο συγκεκριμένος. Ούτε τα άθλια βιβλία του Παντείου δεν μπόρεσε να διαβάσει αφού τότε έκανε συνδικαλισμό.

Στο σπίτι του τα μόνα βιβλία που έχει είναι όσα κατά καιρούς έχουν προσφερθεί από εφημερίδες και την εγκυκλοπαίδεια Γιοβάνη>

Anonymous said...

Από μια άποψη τι να το κάνεις και το διάβασμα όταν δεν έχεις και άλλες προϋποθέσεις. Π.χ. και ο φυσαρμόνικας διάβαζε πολύ και είδαμε τα αποτελέσματα.

Anonymous said...

Δυνατές ιστορικές μαρτυρίες

http://dai.ly/fvuWwe

Anonymous said...

Τώρα που έδιωξαν την Τάνια από το Αποκαλυπτικό Δελτίο μπορεί να ηρεμήσουν λιγάκι τα αυτιά μας, θα μειωθεί όμως η απόλαυση από την τόση γραφικότητα που ήταν συνυφασμένη με την αγράμματη τηλεπαρουσιάστρια και πολιτεύτρια της ΝΔ.

Anonymous said...

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Το σπινθηροβόλο πνεύμα της Ελληνικής Βουλής!

www.sakketosaggelos.gr/Article/792/

Anonymous said...

http://www.sakketosaggelos.gr/Article/801/

Πάντως εμένα μου αρέσει πολύ, τη βρίσκω γλυκούλα και χαριτωμένη.

Anonymous said...

Πράγματι πολύ σπινθηροβόλο πνεύμα ο Ευριπίδης. Και μόνο που τον βλέπεις το καταλαβαίνεις.

Anonymous said...

Καλύτερα η Τάνια παρά η elianoula.

Anonymous said...

Πολύ ωραίο το link με τις μαρτυρίες των Κύρκου και Σκαλούμπακα για τη Μακρόνησο. Μπράβο στο σχολιαστή. Νομίζω όμως ότι έκανε ένα λάθος ο Σκαλούμπακας όταν αποκάλεσε εγωπαθή τον Κύρκο. Εγωπαθής ο Λεωνίδας; Εγωπαθής ένας αριστερός γενικότερα; Που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εξάλειψη της αδικίας και της εκμετάλλευσης; Που παλεύει μόνο για τους συνανθρώπους του; Υπάρχει κάτι τέτοιο; Δε νομίζω. Κάποιο λάθος πρέπει να κάνει ο Σκαλούμπακας. Ποτέ δεν μου φάνηκαν εγωπαθείς π.χ. ο Νίκος ο Κωνσταντόπουλος ή ο Αλέξης ο Τσίπρας ή η Αλέκα η Παπαρήγα. Και κυρίως ο καλός μας ηθοποιός ο Κώστας ο Καζάκος. Φαίνονται άνθρωποι ακομπλεξάριστοι και κυρίως ταπεινοί.

Γιώργος Λιάνης said...

να δοθεί τιμητική σύνταξη, επιπλέον της βουλευτικής, στον Κώστα Καζάκο.

Vangelis Tourkoglou said...

Καλημέρα. Θα ήθελα να σας διηγηθώ πώς η κρίση άλλαξε τη ζωή μου και με οδήγησε στην Δημοκρατική Αριστερά.


Πριν το 2010, ήμουν ένας τυπικός νεοέλληνας: αδιάφορος για τα πολιτικά, συμφεροντολόγος, ίσως και λίγο λαμόγιος όταν χρειαζόταν. Όταν το ΔΝΤ έφτασε προ των πυλών, σκέφτηκα ότι πρέπει να αλλάξω. Όχι άλλη αδιαφορία, πρέπει να ενημερωθώ, να δω τι έφταιξε, να δώσω λύσεις, είπα.

Ξεκίνησα να διαβάζω τα "Νέα". Τα άρθρα του Ι.Κ. Πρετεντέρη με έφεραν προ των ευθυνών μου, ενώ οι αναλύσεις του Γ. Λακόπουλου άφηναν ένα παράθυρο αισιοδοξίας. Σκέφτηκα ότι ο έμπειρος περί τα εξωτερικά πρωθυπουργός θα διαχειριστεί την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο αρκεί κι εμείς να δουλέψουμε. Τα αφήσαμε τα πράγματα να ξεφύγουν λίγο, αλλά είναι στο χέρι μας να τα επαναφέρουμε.

Όταν υπογράφηκε το μνημόνιο, άρχισαν να στριφογυρίζουν στο μυαλό μου κάποιες σκέψεις. "Τι υπογράψαμε; Μας τα έχουν πει όλα; Τι όροι κρύβονται στα ψιλά γράμματα;" αναρωτιόμουν. Η απάντηση ήρθε ένα μεσημέρι που βρήκα αφημένο το "Ποντίκι" σε ένα καφενείο στα Πετράλωνα. Το μνημόνιο δεν είναι παρά ένα σχέδιο των ξένων δυνάμεων για να καθυποτάξουν τη χώρα μας και να εκμεταλλευθούν τον πλούτο της. Εντύπωση μου έκαναν οι οικονομοτεχνικές αναλύσεις του εντύπου. Ίσως η ιστορία να μην έχει πει την τελευταία της λέξη για την αριστερά, σκέφτηκα σκαλίζοντας το τσιμπούκι μου.

Το καλοκαίρι πήγα διακοπές στον ξάδερφό μου τον Τόλη που νοικιάζει δωμάτια στην Αμοργό. Παρότι ο Τόλης μετά βίας τελείωσε το σχολείο, επέλεγε τις πιο σοβαρές πηγές για την ενημέρωσή του: διάβαζε μόνο "Καθημερινή" και το blog του Ν. Δήμου. Ξεφυλλίζοντας την "Καθημερινή", ήρθα σε επαφή με τα σκληρά - αλλά έντιμα - κείμενα του Π. Μανδραβέλη. Όχι άλλους γραφιάδες, αγρότες χρειαζόμαστε. Όχι άλλους δασκάλους, επιχειρηματίες θέλουμε. Η πλήρης απελευθέρωση της οικονομίας δε μας τρομάζει, γιατί η αγορά μπορεί και αυτορ(ρ)υθμίζεται. Ανταγωνισμός, ανάπτυξη, greed is good, σκέφτηκα ανάβοντας το πούρο μου. Ένα βράδυ λέρωσα το σώβρακό μου καθώς ονειρευόμουν ότι απολάμβανα σαμπάνια και blowjob στο πίσω κάθισμα μιας λιμουζίνας μετά από ένα επιτυχημένο deal.

Τον επόμενο Απρίλη με κάλεσε ένα φιλικό ζευγάρι στη μονοκατοικία τους στο Λ. Στρέφη για να δούμε μια ταινία. Ο Νίκος και η Σοφία είναι πολύ μορφωμένοι (έχουν τελειώσει το Πάντειο), υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, με μακρά θητεία στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς (με εξαίρεση ένα σύντομο πέρασμα από το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν διοριστούν). Πολύ καλά παιδιά, αν και - για να λέμε την αλήθεια - ο Νίκος είναι λίγο πομπώδης και η Σοφία μπορεί να κόπτεται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων αλλά αν σε δει να πνίγεσαι δεν θα σηκώσει ούτε ένα δαχτυλάκι για να σε βοηθήσει. Η ταινία λεγόταν "Debtocracy" και έβλεπε το πρόβλημα του χρέους από μια άλλη οπτική. Το χρέος είναι επαχθές, συσσωρεύτηκε ερήμην του λαού και πρέπει να διαγραφεί. Η ταινία με συγκλόνισε τόσο πολύ ώστε οι νεοφιλελεύθερες απόψεις μου πήγαν περίπατο. Να μια δίκαιη, ανθρώπινη λύση για το χρέος, είπα εφαρμόζοντας την πίπα στο τσιγάρο μου. Αισθάνθηκα ξανά σοσιαλιστής, όλες οι ευαισθησίες μου αφυπνίστηκαν. Το επόμενο πρωί, έβγαλα το παλιό ποδήλατο από την αποθήκη, πήρα τη φωτογραφική μηχανή και ξεκίνησα μια βόλτα στις γειτονιές της Αθήνας. Όταν γύρισα, έγραψα και μερικά στιχάκια.

Από τότε άρχισα να διαβάζω "Ελευθεροτυπία" και "Αυγή". Ο΄κυνισμός του Μανδραβέλη έδωσε τη θέση του στο ρομαντισμό του Στάθη και του Γ. Τριάντη. Ο άνθρωπος πάνω από τις αδίστακτες αγορές. Ο καπιταλισμός καταρρέει, ο νέος ιμπεριαλισμός δεν θα περάσει. Σοσιαλισμός και ανθρωπιά. Πολιτική και ποίηση. Λογική και ευαισθησία. Άρχισα να διαβάζω και τις αναλύσεις του Γιάνη [sic] Βαρουφάκη στο protagon - το περίφημο "modest proposal" με συγκλόνισε. Το άκρον άωτον της σεμνότητας είναι να αυτοχαρακτηρίζεσαι σεμνός, σκέφτηκα.

Ένιωσα πλέον συνειδητοποιημένος. Μπορούσα να μιλήσω άνετα για πολιτική και οικονομία, μπορούσα να σταθώ σε κάθε συζήτηση. Ήταν καιρός να δραστηριοποιηθώ στην Αριστερά. Με δεδομένη την ευαισθησία μου, η επιλογή ήταν μονόδρομος: Φώτης Κουβέλης.

Anonymous said...

Ηλίας Μόσιαλος:
Ο άνθρωπος της λογικής και της ευθύνης!..


http://www.sakketosaggelos.gr/Article/786/

Και ο Ηλίας Μόσιαλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που από σήμερα μας τιμά με τη φιλία του στο facebook

Anonymous said...

Αγαπητέ Ευάγγελε με εξέπληξε το γλαφυρό και άκρως διαφωτιστικό κείμενό σου. Με εξέπληξε γιατί την ίδια πάνου-κάτου πορεία έχω ακολουθήσει και εγώ. Με μια διαφορά. Δεν έχω ακόμα δηλώσει πίστη στον Κουβέλη. Τον συμπαθώ, ναι. Τον εκτιμώ, ναι. Τον υπολήπτομαι, ναι. Αλλά δεν έχω γίνει (ακόμα) στέλεχος της ΔΗΜΑΡ. Πολύ περισσότερο δεν είμαι σίγουρος αν τελικά θα τον ψηφίσω, αν και προς τα κει κλίνω.

Είμαι και εγώ μορφωμένος. Τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Ο φυσικός χώρος κάθε μορφωμένου νομίζω ότι είναι η αριστερά στην ανανεωτική της εκδοχή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στρέφομαι προς ΔΗΜΑΡ. Είναι οι συνεχιστές του Κύρκου και του ΚΚΕ εσ., με τον τεκμηριωμένο, ευγενικό, μετριοπαθή και ηδύ λόγο. Είναι τυχαίο ότι οι ΔΗΜΑΡάδες (όπως μου αρέσει να τους αποκαλώ, γιατί μου θυμίζουν ένα άλλο αγαπημένο πολιτικό στέλεχος)έχουν στις τάξεις τους διανοούμενους ολκής σαν τον Χρήστο Χωμενίδη και τον Γιάννη Κακουλίδη;

Anonymous said...

Αν και είναι κάπως άκομψο να μιλάμε για νεκρούς, πρέπει ίσως να τονιστεί ότι και η πιστή και αγαπημένη σύζυγος του πολιτικού με την φυσαρμόνικα, η κυρα-Καλή, ήταν και από πλευράς χαρακτήρα αλλά και από πλευράς εμφανίσεως μια υποδειγματική εκπρόσπωπος της ανανεωτικής αριστεράς. Ντύσιμο επιμελώς ατημέλητο, χωρίς κραγιόνια και σπατουλαρίσματα, ισχνή και με χριστιανικό χαμόγελο, με γυαλιά, η μακαρίτισα κυρα-Καλή αποτελούσε μια ιδανική σύντροφο (και με τις δύο έννοιες) στο πλευρό του γλυκύτατου Λεωνίδα.

Πόση παρέα θα κάνουν οι δυο τους τώρα, χωρίς τους περιορισμούς της μάταιης και φθαρτής επίγειας ζωής, εκεί ψηλά, στη γειτονιά των αγγέλων...

Anonymous said...

Η γλώσσα του Σακκέτου έχει στεγνώσει από το πολύ γλΥψιμο

Anonymous said...

Συνήθως αντιπαθώ τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, αλλά χθες το βράδυ πραγματικά τον λυπήθηκα.

Ξεκίνησε και αυτός ο φουκαράς μια ραδιοφωνική εκπομπή, άνεργος ων, αφού απέτυχε ως εκδότης. Ο Νίκος του εμπιστεύθηκε την πιο ακατάλληλη ώρα για ενημερωτική εκπομπή, αφού ξεκινάει στις 8 το βράδυ, την ώρα δηλαδή που ξεκινούν τα τηλεοπτικά δελτία. Μέσα στην κοινοτοπία ο Σεραφείμ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Σεραφείμ είναι, κοινοτοπίες θα λέει. Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο.

Εκείνο όμως που έκανε εντύπωση ήταν ο διάλογος του εκπομπάρχη με το αφεντικό του. Αφού ο υπάλληλος έγλειψε το αφεντικό στην εισαγωγή, το μεγάλο αφεντικό πήρε τον λόγο και προέβη σε νουθεσίες προς τον υπάλληλο. "Θα πρέπει να βγάζεις και ακροατές. Ετούτος ο σταθμός έχει οικοδομήσει μια δυνατή σχέση με τους ακροατές του" (σλουρπ!) έλεγε συνεχώς ο Νίκος στον υπάλληλο.

Τι να κάνει και ο Σεραφείμ; "Βεβαίως Νίκο. Αυτή είναι και η πρόθεσή μου. Απλώς είπα για δυο τρεις μέρες να μη βγάλω ακροατές μέχρι να προσαρμοσθώ". "Να βγάζεις ακροατές Σεραφείμ! Αυτή είναι η δύναμη του Real FM!" ήταν η απάντηση του αφεντικού-γλείφτη του γελοίου και αστοιχείωτου κοινού που παρακολουθεί αυτόν τον σταθμό παρωδία.

Anonymous said...

Καλά να χλευάζουν ή να κακολογούν τον Νίκο τόσοι και τόσοι που συνεργάζονται μαζί του. Αυτό μπορούμε εύκολα να το κατανοήσουμε. Αλλά και η Κάτια; Που τόσο έχει ωφεληθεί από τον Νίκο; Ομολογούμε ότι αυτό μας άφησε μια άσχημη γεύση στο στόμα.
Συγκεντρωτικός και ανασφαλής είναι δύο μόνο από τα πολλά κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποίησε η Κάτια (γελώντας) σε συζήτηση που είχε πρόσφατα σε γνωστό (σχετικά κοσμικό) νησί της πατρίδας μας, όταν κάποιοι δήλωσαν ότι δεν αντέχουν τον Νίκο. Αναφέρουμε τους πιο ήπιους χαρακτηρισμούς, γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα.

Anonymous said...

1.39 στη Σίφνο ήταν η Κάτια, για λέγε λεπτομέρειες

Anonymous said...

Περί αριστεράς ο λόγος ετούτες τις μέρες - μετά και την εκδημία των δύο υψιπετών αετών της αυτής ιδεολογίας - και αυθόρμητα μας ήρθαν άλλοι δύο, άδολοι αγωνιστές στο νου... Πολεμώντας το σύστημα, εκ των έσω:

http://www.youtube.com/watch?v=MZLMtfpbA9I&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=rd3l0Zrefjk

Anonymous said...

@SLochaitis
Glyfada, Attica GR
--Official Site of Sotiris P. Lochaitis--- Corporate Insurance Broker

& new pic


https://twimg0-a.akamaihd.net/profile_images/1520472628/Photo_on_30-8-11_at_15.08__._._-_Version_4.jpg

Anonymous said...

@BEAREPANOMI
@NChatzinikolaou ΝΙΚΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΥΡΙΟΤΙ ΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ?
29 Aug

@NChatzinikolaou
@BEAREPANOMI Στις 10.Καληνύχτα.
29 Aug

@BEAREPANOMI
@NChatzinikolaou ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ?
29 Aug

@BEAREPANOMI
@NChatzinikolaou ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΙΛΕ ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
29 Aug

@BEAREPANOMI
@NChatzinikolaou ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΕΠΑΝΟΜΗ
29 Aug


Απόλυτη σιωπή ο Νίκος, μάλλον άλλα pets όπως ο Σωτηράκης έχουν θέση πιό κοντινή στην καρδιά (και στην τσέπη) του. Φαίνεται ο δάσκαλος από την Επανομή του θυμίζει το μέχρι που κι ο ίδιος θα έφτανε, στην καλύτερη των περιπτώσεων, αν δεν γινόταν "δημοσιογράφος".

Anonymous said...

Μπράβο. Του έπρεπε του Σωτηράκη ένα official site γιατί είναι αρχιδάτος αλλά και ομορφάντρας. Του ευχόμαστε τα καλύτερα.

Anonymous said...

Να πούμε επίσης ότι ο Επανομίτης δάσκαλος είναι - τυπικά τουλάχιστον - απείρως πιό μορφωμένος και κοινωνικά χρήσιμος από τον κουτοπόνηρο (και φιλόδοξο) Νικολάκη του ενός βιβλίου. Τι να τα κάνεις όμως που το πόπολο διψάει γιά κοινωνικά άχρηστους Νίκους. Η βλακεία δυστυχώς είναι αήττητη.

Anonymous said...

Αγαπητέ 6:24 αυτή είναι η κανονική ροή των σχολίων; Δηλαδή στην ερώτηση του Δάσκαλου εάν θα είναι και στο twitter εκείνη την ώρα, ο Νίκος δεν απάντησε; Τον άδειασε τον Δάσκαλο; Κρίμα, γιατί "ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά"!

Anonymous said...

Δεν απάντησε τίποτε ο Νίκος, εκτός από την πρώτη απάντηση που μάλλον την έδωσε με στραβό στόμα και μισόκαρδα.

Κι αν κι έχει "δίκαιο" (© @ΝChatzinikolaou) ο 6:39 για την πιθανή μεγαλύτερη κοινωνική χρησιμότητα και μόρφωση του δάσκαλου, είναι πιθανόν κι ο Νίκος, πέραν του κόμπλεξ του όπως έγραψα στις 6.24, να έχει κουραστεί με το πόσο μονοκόμματος είναι ο δάσκαλος.

Ο αγώνας πάντως για το φέηβοριτ πετ του Κάϊζερ συνεχίζεται με ένταση. Νέο πουλέν ο @michaelkalf, που έγραψε το παρακάτω γλΥψιματικό τουίτ: "Edw paidia apoktame pragmatiko quality akolouthontas ton k. @NChatzinikolaou! Nice tweets Mr Real"

https://twitter.com/#!/michaelkalf/status/108314604941230081

Anonymous said...

Σε μισή ωρίτσα αναλαμβάνει και ο Κοτρώτσος. Θα ακολουθήσει άραγε τις θυμωμένες και αυταρχικές οδηγίες-συμβουλές του αφεντικού του για άμεση επικοινωνία με το εκλεκτό ακροατήριο του σταθμού της δεκάρας;

Anonymous said...

Δεν μπορεί κάποιος που έχει Twitter να σπείρει τίποτε ζιζάνια στο δάσκαλο από την Επανομή και στον Κάιζερ με αφορμή το στράβωμα του δεύτερου από τις ερωτήσεις του πρώτου;

Anonymous said...

Και στους νεολογισμούς δυνατός ο Σεραφείμ Κοτρώτσος (ωραίο επίθετο):

"Nα σταματήσουν επιτέλους οι ποντιοπιλατισμοί"!!!!!!!

Μεγάλε Σεραφείμ!! Είσαι ανυπέρβλητος!! Ήρθες επιτέλους στον κατάλληλο (αντι-ποντιοπιλατικό) σταθμό!!!!

Anonymous said...

Τελικά η Δέσποινα Στυλιανοπούλου όχι μόνο πήγε στο Kontra αλλά ανέλαβε και κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου. Θα γίνουν δυνατές μάχες με τον Μπρογιαντίνη. Η Στυλιανοπούλου θα θέλει να πάρει το αίμα της πίσω.

Anonymous said...

10::22, ήταν καλή αυτή η έκφραση του Σεραφείμ. Αποζημίωσε το κοινό που τον άκουγε (άλλος με προσοχή και άλλος για να γελάσει). Ωραία ήταν και η τηλεφωνική συζήτηση με τρεις κορυφαίους της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας που κατακεραύνωναν όσους δημοσιογράφους είναι σε payroll, τα παίρνουν, μασάνε μυστικά κονδύλια κλπ. Και ποιοι ήταν αυτοί; Σεραφείμ Κοτρώτσος: o παρακεντές και μπάτλερ της Γιάννας. Όσοι δεν έχουν δει το πώς συμπεριφερόταν όταν βρισκόταν δημοσίως μαζί της δεν ξέρουν τι πάει να πει καλό γέλιο. Αντώνης Δελατόλας: εδώ ό,τι και να αναφέρεις θα αποδυναμώσεις το αποτέλεσμα της περιγραφής αντί να το ενισχύσεις. Στρατής Λιαρέλης: λάβρος εναντίον όσων δημοσιογράφων δεν έχουν αμοιβές αποκλειστικά από μια τίμια δημοσιογραφική δουλειά. Πράγματι, ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να αμοίβεται από πολιτικούς ή επιχειρηματίες. Του αυστηρού αυτού κριτή που δεν αμοίβεται παρά μόνο από το μέσο στο οποίο εργάζεται θα του θυμίσουμε ένα όνομα (σε μια κάποια προεκλογική περιόδο): Γεράσιμος Αρσένης.

Διαπιστωμένο και τεκμηριωμένο από τη ζωή συμπέρασμα: Οι πιο λάβροι πολέμιοι της διαπλοκής είναι συνήθως όσοι θα έπρεπε να κρύβονται από ντροπή κάτω από το κρεβάτι τους.

Anonymous said...

Αυτή την Κυριακή είναι βάσιμη η ελπίδα για να φτάσει επιτέλους η καλή εφημερίδα τον στόχο των 100.000.
Εκτός από την πάντα πλούσια δημοσιογραφική ύλη, το DVD και το CD με τον Χατζή, θα έχει και το CD του Βαρθακούρη.

Anonymous said...

Εξαιρετική οικονομική ανάλυση από τον κύριο Κοντόκωστα (και ουχί Κοντοκώστα).

@GEKontokostas George E Kontokostas

@NChatzinikolaou Η Τροικα αποτελείται από τεχνοκράτες που δημιουργησαν την κριση. Αυτοί πόνταραν στα τοξικά ομολογα ως ασφαλή επένδυση.

Anonymous said...

Mου φαίνεται ότι το κοινό του Νίκου μπάζει από παντού. Ο ένας είναι πιο ηλίθιος από τον άλλον πρέπει.

Anonymous said...

Bλέπω ότι κάποιοι ειρωνεύονται τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο. Όμως εκείνος είναι που χρησιμοποίησε τον πιο εμπνευσμένο χαρακτηρισμό για τον Κώστα Χατζή, όταν διαφήμιζε (υποχρεωτικά) τις προσφορές της REAL NEWS: "Κώστας Χατζής, ο μεγάλος μας τροβαδούρος".

Anonymous said...

Εννοείται ότι του μπεαρεπανομή δεν του φταίει η δουλειά του για το κλάσιμο που πράγματι έφαγε από τον άμστελ (και δικαίως το έφαγε), αλλά η μαλακία του. Όχι ότι ο άμστελ είναι κανας τύπος με ενδιαφέρον. Ξενέρωτος του κερατά που λέει τις ίδιες και τις ίδιες μαλακίες είναι κι αυτός: "Καλημέρα φίλε", "Είσαι φάτσα", "Η Κρίστη μου" δηλαδή κοινότοπες και βαρετές μπούρδες. Παρόλα αυτά, και ο 95χρονος γείτονάς μου, ο κυρ Μήτσος, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για συζήτηση από τον επανομή. Καλύτερα ν' ακούω για το ζάχαρο, την πίεση και το ουρικό οξύ από τον κυρ Μήτσο, παρά να διαβάζω τις σαχλαμάρες του επανομίτη. Ο επανομής είναι ολυμπιονίκης της βαρεμάρας και της μαλακίας. Αμφιβάλλω πραγματικά αν του μιλάει άνθρωπος αυτού του τύπου και στην κανονική του ζωή. Καλημερατζής-καλησπερατζής-καληνυχτιστής, προφανώς πανύβλαξ και ακόμα χειρότερα, προφανέστατα χωριατάκος που ανοίγει ορθάνοιχτα το στόμα γιατί "μιλάει" με τον "μεγάλο δημοσιογράφο" από την Αθήνα. Έλεος με τον πανύβλακα τον απόπατο δηλαδή που "είναι κοινωνικά πιο χρήσιμος και πιο μορφωμένος" και τα διάφορα άλλα politically correct σχόλια εδώ μέσα. Ακόμα και έτσι να είναι, αυτό αφορά όλους τους υπόλοιπους δάσκαλους του σύμπαντος πλην του συγκεκριμένου. Το γεγονός ότι φτάνει να τον κλάνει ακόμα κι ο άμστελ (που χαριεντίζεται με κάτι άλλους τυροπιτόβλακες) το επιβεβαιώνει.

Anonymous said...

Γιατί τόση εμπάθεια για μια νέα, μεσαίου μεγέθους δημοσιογραφική προσπάθεια που στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις χωρίς να έχει άλλα στηρίγματα από πίσω και προσφέρει δουλειά σε πολλούς επαγγελματίες σε δύσκολους καιρούς; Η μήπως η εμπάθεια οφείλεται ακριβώς σε αυτό και εξυπηρετει άλλους σκοπούς;

Anonymous said...

Ο 9:10 είναι ο Κάϊζερ αλλά το κείμενο του το έγραψε άλλος

Anonymous said...

2:27 We hail The Great Return of Karaiskos

Anonymous said...

Eγγυημένος ένας καλός υπνάκος το απόγευμα για όποιον πάσχει από αϋπνίες. Αρκεί απλώς να μεταφερθεί στο πρώτο νεκροταφείο. Τον επικήδειο του Λεωνίδα θα εκφωνήσει ο Φώτης Κουβέλης.

Anonymous said...

Όλες τις διακοπές του από παιδί και για πάρα πολλά χρόνια της πέρναγε στον Έβρο, είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Και μετά ήρθε η Μύκονος..

Anonymous said...

Άκουσα και εγώ χθες αυτόν τον Κοτρώτσο και έπληξα απολαυστικά. Πολλά θα είχε κανείς να πει αλλά θα ήθελα να σταθώ σε μια μικρή λεπτομέρεια. Ο Κοτρώτσος ανοίγει την εκπομπή του όπως και ο εργοδότης του, με μια μόνο μικρή προσαρμογή λόγω ώρας: Καλησπέρα-Καλησπέρα!

Anonymous said...

"Θα γράφω πολύ στο blog μου" είπε ο Νίκος (υπόσχεση ή απειλή;).
Αλλά το θέμα είναι τι θα γράφεις, αφού το γράψιμο της προκοπής προϋποθέτει και διάβασμα και σκέψη. Και απ' αυτά ο Νίκος...

Anonymous said...

H κηδεία του Λυκούργου Καλλέργη έγινε τελικά δημοσία δαπάνη.

Anonymous said...

Η πρεμούρα του Χατζηνικολάου και η εκστρατεία του εναντίον του ΙΕΚ ΔΟΜΗ (ούτε από αυτό το ΙΕΚ δεν θα μπορούσε βέβαια να αποφοιτήσει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, αλλά αυτό μας πάει σε άλλη συζήτηση) είναι αξιοθαύμαστη και το κοινό χειροκροτεί. Ελπίζουμε μόνο η εκστρατεί αυτή να μην έχει σχέση με εσωτερικούς ανταγωνισμούς των γραφικών ΙΕΚατζήδων με τα γελοία ΙΕΚ τους και ο Νίκος να μην εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ανταγωνιστικού της ΔΟΜΗΣ ΙΕΚ, του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με το οποίο ο Χατζηνικολάου παραδοσιακά διατηρεί στενές σχέσεις (και οικονομικές).Α ρε Νικολάκη με την αδέσμευτη ερευνητική δημοσιογραφία σου...

Anonymous said...

Τί παίχτηκε με το ΙΕΚ ΔΟΜΗ;

Anonymous said...

3:23 AM γιατί άμστελ ο Νίκος;

Anonymous said...

Νίκος Χατζηνικολάου. Εξόν από εκδότης/δημοσιογράφος, ΚΑΙ καθηγητής πανεπιστημίου. Καθηγητής του πανεπιστημίου ΑΚΜΗ. Έστω και άνευ πτυχίου.

Anonymous said...

11:17 μου φαίνεται ότι περιφρονείς την Real και το Real τελεία τζι αρ. Δεν διαβάζεις όσο και όπως πρέπει τα έγκυρα αυτά μέσα.

Ο Νίκος ανέθεσε στον δημοσιογράφο του κ. Παγάνη ρεπορτάζ-ξεμπρόστιασμα του ΙΕΚ ΔΟΜΗ με την κατηγορία της παραπλανητικής διαφημίσεως. Φυσικά την εποχή αυτή τα ΙΕΚ σφάζονται για το πόσα κορόιδα θα καταφέρουν να προσελκύσουν για να τα σπουδάσουν και να τα κάνουν μορφωμένα Ελληνόπουλα.

Θεωρώ εντελώς τυχαίο ότι ο Νίκος έχει πάρε-δώσε με το ανταγωνιστικό ΙΕΚ ΑΚΜΗ που προσφέρει και βαρβάτο πρόγραμμα δημοσιογραφίας (ωιμέ) και βραβεύει άμα λάχει και τη μούμια Μαριάννα...

Anonymous said...

Αμστελ (λαϊκή, φτηνή) γιατί δεν είναι Κάιζερ (ακριβή) 12:17 όπως πλασάρεται ο Νικολάκης που είναι κολώνια Μενούνος σε μπουκαλάκι Eau Sauvage. Μπορείς να την αντικαταστήσεις με Heineken, Μύθο, Βεργίνα κοκ

Anonymous said...

12.48 Θεg γιου maitre

Anonymous said...

1:05, δεν είμαι εγώ ο 12:48...

Anonymous said...

Ούτε εγώ ο 3:23, λολ. Ερμηνεία ήταν, αν δεν συμφωνεί ο "Αμστελ" ας διορθώσει...

Anonymous said...

Η εκπομπή των Ντάσκα-Μπριγιαντίνη τώρα στους 98.9 έχει πολύ ωραία ντισκο-τσιγγάνικη μουσική εισαγωγή (που ντουμπλάρει και ως χαλί). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι προσωπική επιλογή του μέλους του δυνατού γιαννέικου διδύμου Γιάννη-χαλάει (γέλια), ένθερμου λάτρη της ντίσκο με έθνικ στοιχεία (ντισκολαϊκά κ.λπ).

http://www.youtube.com/watch?v=tP27A1RYba0&

Anonymous said...

"Γιάννης Κερνάει, Γιάννης τα σπάει".

Πραγματικά πολύ εμπνευσμένος τίτλος εκπομπής για τους δύο κορυφαίους δημοσιογράφους-Γιάννηδες.

Anonymous said...

Zήτημα χρόνου να τσακωθούν οι Γιάννηδες. Ο Ντάσκας είναι κουραστικός, πλατειάζει, ο Μπριγιαντίνης είναι πιο ζωντανός, για να λέμε την αλήθεια, αλλά εκνευρίζεται με τον Ντάσκα, είναι εγωιστής, θέλει να έχει το πάνω χέρι και άρα έχουμε λίαν ευνοϊκές συνθήκες για σύγκρουση εντός ολίγου χρόνου.

Anonymous said...

Ναι, αυτό εννοούσα 1:52 με το Άμστελ. Περιμένω όμως με αγωνία νέα καίρια παρέμβαση του επανομίτη, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα σπάσει το υπάρχον (διαγαλαξιακό) ρεκόρ νοητικής υστέρησης. "Νίκο, κοιμήθηκες καλά εχθές; Σκεπάστηκες μην κρυώσεις;" ή "Νίκο ποιο φαγητό με μελιτζάνες σου αρέσει πιο πολύ; Παπουτσάκια ή Μουσακάς;"

Πέραν της πλάκας, αυτός που αξίζει συγχαρητηρίων είναι ο eu2014 για το πολύ ωραίο ξεβράκωμα που έριξε χθες στον κύριο Νίκο. Πολιτισμένα και αξιοπρεπέστατα (και αυτό έχει σημασία) του απόδειξε το πόσο λαϊκιστής είναι και ευθέως αποκάλεσε το κοινό του πανύβλακες (του είπε δηλαδή την αλήθεια κατάμουτρα). Οι αστείες αντιδράσεις του θιγμένου Χ'νικολάου όχι μόνο ήταν όλα τα λεφτά, αλλά απέδειξαν ότι είναι πολύ λίγος απέναντι σε έναν σοβαρό συνομιλητή με επιχειρήματα. Μπράβο στο παιδί αυτό.

Anonymous said...

Παπαjohn + Ντάσκας + ΦίλιππΑς Συρίγος καλεσμένος. Πόση γραφικότητα μπορεί να αντέξει κανείς;

Anonymous said...

H κηδεία του Λεωνίδα θα γίνεται ενώ ακούγεται η Ωδή στη Χαρά - όπως τις παλιές καλές εποχές των συγκεντρώσεων του ΚΚΕ εσωτερικού. Ανθρωπιά.

Να και μια καλή βερσιόν της Ωδής, που θα ταίριαζε πολύ στην αποψινή εκδήλωση. Λεωνίδα, καλό κατευόδιο.

http://www.youtube.com/watch?v=PT-7evXOrGU

Anonymous said...

Μήνυμα "κυρίου Σωτήρη" τώρα στους βλακογιάννηδες: "Ας κλείσει επιτέλους η Ελευθεροτυπία, είναι χειρότερη και από την Real News!"...

Anonymous said...

Η συζήτηση των δύο Γιάννηδων, και με αφορμή συνομιλία τους με τον Φ. Συρίγο, επικεντρώνεται στην Ελευθεροτυπία και στο πόσο καλή εφημερίδα είναι αλλά και στο πόσο κινδυνεύει να κλείσει. Οπότε στέλνει ακροατής μήνυμα με το εξής περιεχόμενο: "Να κλείσει η Ελευθεροτυπία! Έχει καταντήσει χειρότερη και από την... Real News!!! (LOL)

Anonymous said...

Βαθειά πολιτική ανάλυση Μπριγιαντίνη γιά το ναυάγιο Πα.Π.ΑΡ τώρα...

Anonymous said...

3:13 (β) LOL!

ο 3:13 (α)

Anonymous said...

3:13, χαίρομαι που σας άρεσε.

Anonymous said...

3:13 (α) LOL!

ο 3:13 (β)

Anonymous said...

... και κανείς από τους δύο Γιάννηδες δεν αναρωτήθηκε: χειρότερη εντάξει, αλλά γιατί χειρότερη (ειδικά) από την real news;

«Oldest ‹Older   1801 – 2000 of 2099   Newer› Newest»