Saturday, June 18, 2011

Reshuffle special: Η ώρα του Παντελή…



Η Πέμπτη 16 Ιουνίου δεν ήταν σαν μια οποιαδήποτε ημέρα… Γιατί ο Οικονόμου Παντελής είχε ήδη λάβει τα μηνύματά του. Στον επερχόμενο ανασχηματισμό μπορεί και να έμπαινε στην κυβέρνηση! Ένα όνειρο ζωής ίσως να γινόταν πραγματικότητα – για τον Παντελή και την Ελλάδα. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο εκνευρισμός του Παντελή ήταν έκδηλος. Θα πήγαιναν όλα καλά ή στο τέλος κάτι θα σκάλωνε, ως συνήθως, και η αποτυχία θα χτύπαγε, για μια ακόμη φορά, με γδούπο, την πόρτα του φιλόδοξου πολιτευόμενου; Ο Παντελής ήθελε να γίνει ισχυρός, πολύ ισχυρός. Και πίστευε ότι διέθετε τα κατάλληλα όπλα. «Τα όπλα θα μας κάνουν ισχυρούς· το βούτυρο θα μας κάνει απλώς χονδρούς», έλεγε ο στρατάρχης Hermann Göring. Ο Παντελής, όμως, είχε στο δισάκι του και όπλα – πολιτικά όπλα – σπουδαία (λόγο, γνώση, κύρος – κυρίως το τελευταίο), αλλά και βούτυρο – εξ ου και το τόσο πάχος και λίπος που συσσώρευσε τα τελευταία χρόνια (ειδικά στο στομάχι, στο στήθος και στην περιφέρεια). Ολόκληρη την Πέμπτη ο Παντελής ήταν στο τηλέφωνο. Θα γινόταν τελικά υπουργός; Πληροφορίες, εκτιμήσεις, φόβοι μήπως μια καραμπόλα θα τον έβγαζε, όπως τόσες και τόσες φορές, εκτός πλάνων. Γιατί είχε αποτύχει πάμπολες φορές στην πολιτική του πορεία (ας αφήσουμε την προσωπική) ο Παντελής. Πίστευε, όμως, ότι τώρα ίσως να ήλθε, επιτέλους, η ώρα του…

 

Η Πέμπτη κύλαγε, αργά, βασανιστικά για τον Παντελή. Πολλοί παρατήρησαν την ημέρα εκείνη έναν αφηρημένο Παντελή. Έναν Παντελή κλεισμένο στις σκέψεις του, αναμετρώμενο – νοερώς για την ώρα – με το βάρος από την συνειδητοποίηση των ιστορικών του ευθυνών. Σκέψεις… Σκέψεις πολλές γέμιζαν το κεφάλι – αυτό το τεράστιο παραλληλόγραμμο κεφάλι – του βορειοηπειρώτη πολιτευόμενου. Αν γινόταν τελικά υπουργός, πώς θα τα έβγαζε πέρα με τις βαρύγδουπες αντιμνημονιακές του δηλώσεις; («Να βγούμε από το Μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα: γίνεται!»)

 

Το βράδυ, στο ζεστό σπιτικό του, ο Παντελής δεν μπορούσε να κλείσει μάτι. Μέχρι που έλαβε τηλεφώνημα. Θα γινόταν τελικά υπουργός! Αναπληρωματικός υπουργός βέβαια, αλλά πάντως υπουργός. Το όνειρο ζωής θα γινόταν πραγματικότητα! Από εκείνη τη στιγμή ήδη, οι ευθύνες έδειχναν να βαραίνουν κι άλλο τον ήδη υπέρβαρο πολιτευτή. Τις προχωρημένες εκείνες ώρες ο Παντελής ένιωσε όπως δεν είχε ποτέ άλλοτε νιώσει. Έκανε στη σύζυγό του έναν έρωτα  δυνατό, απεγνωσμένο – έναν έρωτα Ελληνικό· έναν έρωτα εκτονωτικό, με πρωτόγνωρη ένταση, σαν να μην υπήρχε αύριο. «Είχα καιρό να σε δω έτσι Παντελή…», θα του ψιθυρίσει. Ο Παντελής κατηύθυνε με αποφασιστικότητα (και ίσως κάποια αυταρέσκεια) τη ματιά του και το χέρι του κάτω από το ύψος του αφαλού, κάνοντας μια στερεωτική κίνηση αυτοπεποίθησης. Η υπερένταση  δεν τον άφηνε να κλείσει μάτι. Σκεφτόταν τον εαυτό του υπουργό – έστω και αναπληρωτή. Βγήκε στο μπαλκόνι. Ο σοσιαλιστής Παντελής, σε ραντεβού με το πεπρωμένο του, κοίταξε το φεγγάρι. Όχι τυχαία, το έβλεπε πράσινο. «Ένα φεγγάρι πράσινο, μεγάλο, που λάμπει μες στη νύχτα – τίποτ’ άλλο» (για να θυμηθούμε και τον Λαπαθιώτη). Ο ύπνος έκλεισε τα βλέφαρα του Παντελή μόλις τις πρώτες πρωινές ώρες – για λίγα μόλις λεπτά. Σαν ελατήριο πετάχτηκε από το κρεβάτι, γύρω στις 5 το πρωί, ο μέλλων αναπληρωματικός υπουργός, συναισθανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών, το βάρος της ευθύνης. Ζήτησε αποφασιστικά από τη σύζυγό του να τον ετοιμάσει για την μεγάλη αναμέτρηση με την Ιστορία: «Ειρήνη, φέρε μου το μπλε κοστούμι το καλό, το γαλάζιο πουκάμισο το καινούριο κι εκείνη τη μπλε ελεκτρίκ γραβάτα την επίσημη. Και που’ σαι. Κι ένα σώβρακο. Καθαρό». 

 

Τόσος κόπος, τόση γελοιοποίηση, τόσος εξευτελισμός (συνήθως απαραίτητα όλα αυτά στην πολιτική) έπιανε επιτέλους τόπο. Ο Παντελής, από χαμηλής εμβέλειας πολιτευτής, θαμών περιθωριακών τηλεοπτικών καναλιών και γυρολόγος διαφόρων γραφείων επιχειρηματιών για οικονομική στήριξη (χαρτζιλικάκι), γινόταν υπουργός. Ένα όνειρο ζωής ελάμβανε σάρκα και οστά. Το ρολόι της Ιστορίας έδειχνε ώρα Παντελή! 

 

Αφού πλύθηκε, ντύθηκε και καθάρισε τα’ αυτιά του (πολύ κερί πάνω στις μπατονέτες), τηλεφώνησε, για να μεταφέρει τα χαρμόσυνα νέα, στην Βάσω Τσόνογλου, την αχώριστη σύντροφό του στη βουλή. «Σαν έτοιμος από καιρό» ο Παντελής κατευθύνθηκε προς το Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία, κάνοντας σκέψεις και σχεδιασμούς για τις πρώτες δηλώσεις του, για το πόσο αγέρωχα θα βάδιζε μπροστά στις κάμερες, για τις δέουσες πόζες… Στη Βουλή περίμενε με υπομονή τη σειρά του για να προβεί σε δηλώσεις ενώπιον των καμερών. Ο Παντελής, με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και υπερκινητικός σαν να τον γαργαλάνε σε ευαίσθητα μέρη, σόλαρε μπροστά στις κάμερες, στιγματισμένος, όμως, από ένα ασυγχώρητο αισθητικό και επικοινωνιακό faux pas: προέβη στις βαρυσήμαντες δηλώσεις του φορώντας, με υπέροχα κουτσαβακίστικο στυλ, μαύρα γυαλιά ηλίου (Ray-Ban), προσθέτοντας έτσι (ακόμη) μία έντονη πινελιά γραφικότητας στο όλο, ήδη γραφικότατο, θέαμα. 

 

Οι δημοσιογράφοι και το κοινό που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τις δηλώσεις του αναπληρωματικού υπουργού Παντελή από τις οθόνες είδαν, εξ επόψεως ουσίας, μια από τα ίδια – τον γνωστό και αναλλοίωτο Παντελή, τον ίδιο ελαφρύ και αμετροεπή Παντελή που γνώριζαν εδώ και χρόνια. Οι πιο παρατηρητικοί, όμως, διέκριναν μια ανεπαίσθητη αλλά ουσιαστική διαφορά – όχι στον λόγο, αλλά στην εμφάνιση του νέου αναπληρωματικού υπουργού. Η εδώ και χρόνια πλέον σχεδόν πάλλευκη κόμη του Παντελή είχε παραχωρήσει τη θέση της σε μια ζωηρή στακτόχρουν κόμη (γκρι αρζάν)!  Πράγμα που αποδεικνύει ότι, και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Ιστορία, ακόμα και μεγάλα ζώα, πολιτικά ζώα, σαν τον Παντελή, μπορούν και διατηρούν τις μικρές ανθρώπινες αδυναμίες τους…

/σχετικά άρθρα/
Όταν τολμά ο Παντελής...
Χάρης Πασβαντίδης: το Πράσινο και το Μαύρο

 Παντελής πριν...

Παντελής μετά...

2,099 comments:

«Oldest   ‹Older   601 – 800 of 2099   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Οι αγανακτισμένοι, οι Ινdιnγκνάνdος, μόλις είπε ο Νίκος μας αποζημιώνοντάς μας και απόψε. Ευχαριστούμε Νίκο.

Anonymous said...

http://mashable.com/2011/06/27/greece-silicon-valley-entrepreneurship/

Anonymous said...

Μπορεί να αφήσει κανείς παραπονεμένους αγαπητούς και εκτιμητέους φίλους που επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μέχρι εξαντλητικών λεπτομερειών, για έναν ευπατρίδη της πολιτικής;

Γνωρίζω λοιπόν από πρώτο χέρι, ότι ο Πρόεδρος Απόστολος εκτός από νευρικός είναι και δυσπεπτικός.

Anonymous said...

Αφού ευχαριστήσουμε τον 12:54 γιά την έγκυρη ενημέρωση, να πούμε ότι κατά την γνώμη μας μία από τις κορυφαίες στιγμές (αν όχι η κορυφαία) του ευπατρίδη Απόστολου ήταν στο συνέδριο του Πασοκ το 1996 που εξέλεξε Σημίτη. Ο Απόστολος, όπως και ο Λαλιώτης αν ενθυμούμαι καλώς, είχαν ταχθεί υπέρ της διαρχί(δ)ας - άλλος πρωθυπουργός και άλλος πρόεδρος του κόμματος. Ο Πρόεδρος Απόστολος κατά την διάρκεια της εκφώνησης της πύρινης αλησμόνητης ομιλίας του και υπό το βάρος μεγίστης συναισθηματικής φόρτισης - στα όρια της κρίσης πανικού θα μπορούσαμε να πούμε αν δεν τον γνωρίζαμε - λιποθύμησε, μία κορυφαία ασφαλώς στιγμή γιά το Κίνημα (και άκρως συγκινητική). Το αναζήτησα αλλά είς μάτην, όποιος το έχει εντοπίσει ας μας κάνει την χάρη.

V. said...

Τεράστιο το ενδιαφέρον για τον Απόστολο της πολιτικής... Και – το δίχως άλλο - δικαιολογημένο! Διατηρώ, όμως, κάποιες (μικρές) επιφυλάξεις ως προς την ανέφελη λειτουργία των υδραυλικών... Μήπως ο (παντοτινός μας) Πρόεδρος είναι δυσκοίλιος;

Οι έχοντες καλή μνήμη φίλοι θα ενθυμούνται το περιστατικό με τον Απόστολο να "στριμώχνεται" από φωνασκούντες αριστεριστές στην Κοραή και να καταφεύγει, έντρομος και αλλόφρων, εις τους καμπινέδες παρακειμένου καταστήματος [καφετερΙα (sic)]. Όπως όλοι θυμόμαστε, έμεινε υπερβολική ώρα μέσα ο Πρόεδρος. Δεδομένου ότι ο Απόστολος είναι ατρόμητος, μήπως, τελικά, ο υπερβολικός χρόνος παραμονής "εκεί που και ο βασιλεύς πηγαίνει μόνος του" μας οδηγεί, αβίαστα, στο συμπέρασμα, ότι, προκειμένου ο Πρόεδρος να ολοκληρώσει, απητήθη Herculean effort;

Anonymous said...

Έχετε δίκιο. Η λιποθυμία και το κλείσιμο στην τουαλέτα είναι αλήθεια ότι θα μείνουν ως οι μεγάλες καθοριστικές στιγμές της πλούσιας πολιτικής σταδιοδρομίας του Απόστολου Κακλαμάνη.

Anonymous said...

Όσοι πιάνουν στο στόμα τους το όνομα του σεβαστού προέδρου, καλά θα κάνουν να είναι λίγο πιο προσεκτικοί. Μιλάμε για θεσμό, όχι παίξε γέλασε.

Anonymous said...

Ασκαρδαμυκτί θα ταχθώ και εγώ με την θεωρία της ηρακλείου προαπαθείας που προώθησε ο αγαπητός Βαψομαλλιάς. Αν αυτό δεν είναι ύφος δυσκοιλίου (και λεοντόκαρδου) πολιτικού ανδρός δεν ξέρω ποιό είναι.

Anonymous said...

Ηρακλείου ή μήπως, για να είμαστε και στο πνεύμα των πρόσφατων δηλώσεων πολλών πολιτικών μας, "Ηρακλειδίου"?

Anonymous said...

Εγώ διαφωνώ με τον φίλτατο Βαψομαλλιά. Ε όχι και herculean effort για να ενεργηθεί κοτζάμ Απόστολος!

Anonymous said...

Ποιός Κακλαμάνης και τρίχες βαμμένες; Άκης κύριοι.

"Μετά από όσα συνέβησαν στη χώρα το τελευταίο διάστημα, μετά από όσα συνέβησαν με την Επιτροπή, μετά από αυτό το πόρισμα, ειλικρινά δεν νιώθω ούτε οργή, ούτε λύπη. Είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου. Γιατί δεν με παραπέμπει το κόμμα μου. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε ποτέ να καταστεί συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού.

Εγώ πάντως είμαι και θα παραμείνω ΠΑΣΟΚ.
Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της ευρωπαϊκής και ελληνικής κρίσης, οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ αναδεικνύονται σε διέξοδο και λύση για όλα."

Αυτός είναι πολιτικός άνδρας με @@, ξυρισμένα ή μη, αδιάφορο.

Anonymous said...

Να ενεργείται ομαλά, άραγε;;;

Anonymous said...

Πάντως όλοι οι Έλληνες, ξυριζόμαστε ή όχι, ενερούμαστε σωστά ή όχι, στην ψυχή ΠΑΣΟΚ είμαστε. Αυτό να λέγεται.

Anonymous said...

**ενερΓούμαστε

Anonymous said...

Ναι. Ο Ελληνικός λαός ότι και να ψηφίζει, Πασόκ παραμένει. Ένα ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι.

Anonymous said...

Aπολύονται δημοσιογράφοι (και) στον Flash. Ε και; Ας απολυθούν όλοι.

Anonymous said...

Λειτουργούσε ακόμα ο FLASH; Δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Με "το ραδιοφωνάκι κολλημένο στους 97,8", που καιρός και κυρίως διάθεση για περιήγηση σε άλλους σταθμούς.

Anonymous said...

Μέσα σε όλη τη γλίτσα του Τύπου, ευτυχώς που υπάρχουν και φωνές αντρίκιες, φωνές καθαρές, που ξέρουν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς-περιττά γλΥψίματα.
--------------------------------
Ελευθεροστομίες

Λεβέντης. Κρητίκαρος. Σπάταλος της αγάπης. Μπροστάρης στον δρόμο της Οικογένειας. Πλούσιος αλλά ποτέ δεν έπαιζαν ρόλο τα χρήματα στην πορεία του, στην περπατησιά του στον Τόπο.

Σαν σήμερα - τι αξία έχουν τα χρόνια - άφηνε τη Γη για το αιώνιο ταξίδι. Η Κρήτη, η Ελλάδα, οι Φίλοι έχαναν ένα Ανάστημα. Άνδρα, τον Ένα μέσα στους Πολλούς, τον Δημιουργό, τον γεμάτο προσφορά για την Ελλάδα, την Κρήτη, τους φίλους.

Θα τον θυμόμαστε πάντα. Θα ανάβει το κερί της καρδιάς πάντα για τον Νίκο.

Ναι, για τον Νίκο.

Γιατί ήταν ο Νίκος Βαρδινογιάννης.

ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Anonymous said...

Πάλι ενεργήθηκε μέσω του γραπτού ο Μιχαλόπουλος.

Anonymous said...

Aυτός που πάντως με βεβαιότητα όπως φαίνεται δεν ενεργείται απρόσκοπτα είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Anonymous said...

Αφιερώνεται στον Νίκο μας και στον Αποστόλη, τον παντοτινό πρόεδρο της καρδιάς μας, με την βεβαιότητα ότι ο εύχαρις ρυθμός και το άψογο στυλ (των θεατών) θα υποβοηθήσουν το παχύ τους έντερο να κενωθεί πάραυτα (και αβάδιστα).

http://www.youtube.com/watch?v=dalR9J3borA

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ said...

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!!!!

Πανηγύρι ΑΝΘΟΥΣΑΣ στις 8 Ιουλίου 2011. Για μια ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ βραδυά. ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!! Τραγουδούν τα μεγαλύτερα ονόματα:

1)
Φιλιώ Πυργάκη

2) Κώστας Σαφέτης

3) Χαρά Βέρρα

4)Γιάννης Κατσίγιαννης

Και τώρα το καλύτερο: Στο κλαρίνο θα είναι ο Μάκης Τσίκος

Θα γίνουν ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ λέμε. Να είμαστε όλοι εκεί.

Anonymous said...

Φίλε, φαίνεται ότι γνωρίζεις πολλά από δυνατό,αυθεντικό ελληνικό πολιτισμό! Μήπως τυχαίνει να γνωρίζεις και το πώς αδυνάτισε η σπουδαία Χαρά Βέρρα και έμεινε η μισή, να φορά με τόση επιτυχία αυτά τα σέξυ ενδύματα που συνηθίζει τελευταία;

Anonymous said...

Θα είναι και η Χαρά η Βέρρα; τι λες βρε παιδί, δεν το χάνω με τίποτα, ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ, ΑΚΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ;

Anonymous said...

Aν μάθω ότι τα ξυρίζει και ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, μέχρι και στο πανηγύρι που συστήνει ο 1:35 είμαι ικανός να πάω.

Anonymous said...

Την πιο δυνατά χιουμοριστική αρθρογραφία στον ελληνικό τύπο την προσφέρει η πένα του ανυπέρβλητου Γιάννη Κακουλίδη, με δεύτερη, σε απόσταση αναπνοής, αυτή του ξεκαρδιστικού Γιάννη Καλαμίτση. Συμπτωματικά (;) και οι δύο ενεργούν (και ενεργούνται) στην καλή εφημερίδα Real News.

Anonymous said...

υπάρχει πρόταση συνεργασίας από τον Γιώργο Λούκο στην Φιλιώ Πυργάκη και τον Μάκη Τσίκο για συνεργασία αυτό το καλοκαίρι. Εύχομαι να μην αγνοήσουν τούτη τη φορά οι εκλεκτοί αυτοί καλλιτέχνες την τιμητική πράγματι πρόσκληση. Έξυπνη πράγματι κίνηση από τον απρόβλεπτο και ενεργητικό Πρόεδρο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Anonymous said...

o Bαρδινογιαννης ειναι αυτος που επαθε εμβολη επειδη του επαιρνε πιπα η Βανα Μπαρμπα;

Anonymous said...

Αυτός ο Τσώνης δε σας φαίνεται για βαψομαλλιάς;

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=6663

Και μια και μιλάμε για κουρδιστό, πως σας φάνηκε το επαναστατικό του κάλεσμα; Λέτε να τον δούμε κι επαναστάτη;

Anonymous said...

Να δούμε επαναστάτη ποιόν 6:01; Τον Βασίλη; Γεννημένος επαναστάτης αυτός. Επανάσταση τόσα χρόνια μέσα από τα μετερίζια του Down Town, του Άρθρου και του Ciao.

Εμένα αυτός ο Τσώνης ο βουλευτής (ίσως και βαψομαλλιάς) μου θυμίζει τον Τσώνη τον Τάκη, τον τραγουδιστή. Να βλέπουμε και τέτοιους σαν τον Τάκη, κ. Λούκο, στο βεστιβάλ. Όχι μονάχα βαρείς και σοβαροφανείς.

Anonymous said...

5.16 είναι σίγουρα αυτός ο Βαρδινογιάννης;
Μα τότε τα λόγια του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου για τον Άνδρα αποκτούν μιαν άλλη, μοναδική αξία.

Anonymous said...

"Μιλάμε για πολύ γέλιο" είπε μόλις πριν από λίγο ο φιλολαϊκός Μπριγιαντίνης σχολιάζοντας την Ελληνοφρένεια. Τη συγκεκριμένη φράση θα πρέπει να την έχει πει εκατομμύρια φορές στη ζωή του. Ίσως περισσότερες ακόμη και από το "μη μιλάμε ο ένας πάνω στον άλλον".

Anonymous said...

Πότε έγινε αντιμνημονιακός αντιπασοκικός επαναστάτης και ο κουρδιστός Βασιλάκης; Αυτός δεν μας ζάλιζε προεκλογικά επί μήνες πολλούς τους όρχεις υπέρ του Πασόκ;

Anonymous said...

"και προσοχή στο δρόμο"!

Anonymous said...

Ακροατής είπε σε σχόλιό του ότι "σαν Θεό σάς έχουμε κ. Παπαγιάννη εδώ στα Φιλιατρά". Αναμενόμενο...

Anonymous said...

Έστειλα το ακόλουθο μήνυμα στον Μπριγιαντίνη, για το οποίο απολογήθηκε επί ένα δίλεπτο.


Καλησπέρα σας παιδιά. Μας κρατάτε δυνατή και ελληνική συντροφιά. Κύριε Παπαγιάννη είστε η πιο δυναμική φωνή σήμερα. Το μόνο που θα ήθελα να σας ζητήσω (επειδή το ακούω από κόσμο) είναι να μην κάνετε συνεχή αναφορά στον κ. Χατζηνικολάου και τα δημοσιογραφικά προϊόντα που εποπτεύει. Είναι και λίγο κουραστικό. Άλλωστε ο Νίκος δεν το χρειάζεται κάτι τέτοιο και δημιουργεί και για Εσάς αρνητικές εντυπώσεις. Κατά τα άλλα είστε μια όαση στην Ελληνική δημοσιογραφία. Πάντα δυνατά, πάντα Ελληνικά!

Anonymous said...

Τον είπες δηλαδή γλΥφτη.

Anonymous said...

Ξέρει κανείς να ενημερώσει εάν αξίζουν αυτά τα τρία σκούτερ που προσφέρει η Real News ώστε να την αγοράσω; Σκέφτομαι πόσο όμορφο θα ήταν να μπορούσα να κερδίσω ένα σκούτερ και να κινούμαι άνετα στην Αθήνα.

Anonymous said...

6:24 άλλος ήταν, δεν αφορά στον Νίκο Βαρδινογιάννη.

Anonymous said...

Καλά έκανες και προχώρησες σε διευκρίνηση. Έτσι δικαιώνεται και ο μακαρίτης και ο αρθρογράφος Γρηγόρης.

Anonymous said...

@ διευκρίνιση

Anonymous said...

Φίλε "Ελληνικό Πανηγύρι" τώρα είδα την σπουδαία ανακοίνωσή σου.
Προσωπικά με εντυπωσίασε ιδιαίτερα ο Κατσίγιαννης και ο Τσίκος. Δεινοί οργανοπαίχτες. Σε ευχαριστώ.

Anonymous said...

Ωραίος ο "Ελληνικό Πανηγύρι", ακόμα πιό ωραίες περιπτώσεις γιά τα πανηγύρια


http://www.youtube.com/watch?v=_sTqN5VGnno

Anonymous said...

Έχει πάει κανείς σε τέτοιο πανηγύρι να μας περιγράψει την ατμόσφαιρα, τα ντυσίματα, το φαγητό κλπ;

Anonymous said...

Λίγο πολύ ότι βλέπεις παντού αλλού στην Ελλάδα φίλε. Άλλωστε υπάρχουν και τόσα βίντεο στο youtube που δείχνουν ενεργώς ότι η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει με δύναμη εκεί, στις παραδοσιακές (όχι και τόσο παραδοσιακές πια εδώ που τα λέμε) ελληνικές πανηγύρεις.

Γ. Λιάνης said...

O Κώστας Χαρδαβέλλας στον Real fm έχει θέσει έναν όρο: δεν θα κάνει εκπομπή εάν η διεύθυνση δεν του παραχωρεί ένα γκομενάκι σε ρόλο παρτεναίρ! Γνωστή η αδυναμία του Σαλμονέλλα-Χαρδαβέλλα στο "ασθενές" φύλο. Γνωστό επίσης και το πόσο αηδιαστικά σαλιαρίζει, γέρος άνθρωπος, κάθε φορά που έχει δίπλα του ένα "κοριτσάκι". Διάσημα τα εμετικά σαλιαρίσματά του, στην αρχή, με την Μαριάνθη Κωνσταντάτου. Η στενή όμως αισθηματική σχέση του φιλόδοξου αυτού κοριτσιού με τον Γιώργο Κουρή δεν άφηνε πολλά περιθώρια στον λιγωμένο παππού της δημοσιογραφίας. Αυτή όμως που του έχει πάρει τα μυαλά είναι η νέα παρετεναίρ του Μαίρη Πολλάλη. Όπως ο ίδιος ο ερωτύλος παππούς λέει, η "Μαιρούλα" είναι κάτι ξεχωριστό. Γλείφεται συνέχεια ο Σαλμονέλας και περιμένει πως και πως να έρθει Σαββατοκύριακο 12-3 για να κάνει εκπομπή με την Μαίρη. Αν αληθεύει μάλιστα ότι η "Μαιρούλα" είναι μόλις 26 ετών, τότε καταλαβαίνει κανείς απόλυτα τον γεροντικό πόθο του γνωστού, ξεπερασμένου από τις εξελίξεις, δημοσιογράφου.

Anonymous said...

23 νομίζω ότι είναι η Μαιρούλα.

Anonymous said...

Παρά τις γνωστές γιανναρικές λεκτικές υπερβολές που μαρτυρούν εμπάθεια (empathy) κι εμμονές ("κατάφορτη", "επήλυδες", "βλασφούργημα", "διάστροφο", κλπ.) δεν μπορεί κανείς να μην συμφωνήσει για τον "εκπασοκισμό της ΝΔ" και τους "συνειδητά αδίστακτους σε ιδιοτέλεια και ψυχοπαθολογικά αρχομανείς". Το' πιασες Αντωνάκη?

Anonymous said...

...Ιδού

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_03/07/2011_1295663

Anonymous said...

Mε το σχόλιο ότι το empathy έχει θετική έννοια στα αγγλικά, το άρθρο του Γιανναρά λέει μια μεγάλη αλήθεια που την έχει βέβαια ξαναπεί. Αλλά νομίζω ότι πρόκειται για αλήθεια μερική. Όχι μόνο η ΝΔ, αλλά όλη η Ελλάδα έχει εδώ και χρόνια εκπασοκιστεί.

Anonymous said...

Συμπάθησα τον καημένο τον Γιανναρά με αυτό το (ευθύβολο) άρθρο. Όχι για τον λόγο ότι συμφωνώ με αυτά που λέει (που γενικά συμφωνώ), αλλά γιατί δείχνει ο φουκαράς πόσο "διανοούμενος" είναι (κατάντια στην πολιτική το να είσαι "διανοούμενος", δηλαδή πολιτικά αφελής). Το ενδιαφέρον δεν είναι ο εκφυλισμός του Συντάγματος και τα τοιαύτα (που όσοι έχουν κάποιο πραγματιστικό κριτήριο και ιστορική θεώρηση των πραγμάτων τα ανέμεναν), αλλά το ότι ο "καθηγητής", κοτζάμ φιλόσοφος καθηγητής, έτρεφε (φρούδες) ελπίδες ότι από αυτό το τσίρκο "της πλατείας" κάτι μπορεί να γεννηθεί (τη στιγμή που ραλιστικά η μόνη χρισημότητά του θα ήταν να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί από την κυβέρνηση στο εξωτερικό για να δείξει ότι πιέζεται από τον λαό στο εσωτερικό). Πήγε μάλιστα και ο ίδιος ο "διαμαρτυρόμενος" Χρήστο στο Σύνταγμα, και μάλιστα πασιχαρής, πιστεύοντας, μέσα στις παιδαριώδεις ψευδαισθήσεις του (οι παιδαριωδίες δεν είναι "προνόμιο" μόνο των "αντιπάλων" του Γιανναρά), ότι το "Σύνταγμα" μπορεί να φέρει την επανάσταση, την αλλαγή και άλλα αφελή κουραφέξαλα. Το ίδιο και με τον Σπίθα. Πάντα αφελής στις προσδοκίες του και επομένως πάντα προδομένος ο Γιαναράς. Εμμέσως δε οι προσδοκίες του, όσο και αν διστάζει να το παραδεχθεί, έχουν στραφεί εδώ και καιρό στη ΝΔ. Τη ΝΔ του Σαμαρά, του Αβραμόπουλου, του Σπηλιωτόπουλου και του Παναγιωτόπουλου. Πάντα εκτός της ρεαλιστικής πολιτικής σκέψης ο καθηγητής. Και γι αυτό πάντα διαψεσυμένος (και ως εκ τούτου εκνευρισμένος).

Anonymous said...

Ο Γιανναράς να ανασυστήσει ΤΩΡΑ το ΚΟΔΗΣΟ στο οποίο πίστευε παλιά. Μόνο το ΚΟΔΗΣΟ μπορεί να βγάλει τον τόπο από το φρικτό αδιέξοδο. Το ΚΟΔΗΣΟ με αρχηγό τον φιλοπλατειακό Χρήστο >Γιανναρά.

Anonymous said...

Μάγια Τσόκλη, η οποία μας έχει κάνει ρεζίλι ΔΙΕΘΝΩΣ.
Ρεζίλι διότι θα νομίσουν ότι όοολες οι Ελληνίδες έχουν την μούρη της. Δηλαδή ένα πράγμα* που όμοιό του ΔΕΝ θα ξανασυναντήσεις σε τούτον τον Πλανήτη. Ισως σε κάποιον άλλον;(πλανήτη).
Αυτό το πράγμα λοιπόν όταν αφηγείται ενώπιον της κάμερας, ξεστομίζει τα ελληνικά όπως(μάλλον) της τα έμαθε ο άλλος ανεκδιήγητος μπαμπάκας της.
Από το Mexico λοιπόν την ακούσαμε να λέγει..."τα παιδιά μασΟΥΛΑγαν" κ.τ.λ.
Μασούλαγαν, τραγούδαγαν, περνάγανε, φυλάγανε, κοίταγαν, και τελειωμό δεν έχει το ανεκδιήγητον πράγμα*.
Μετά την Μπιρμπίλη(άλλο πράγμα κι αυτό) μας φόρτωσε στην μισθοδοσία που ακουμπάμε όοολοι μας και την Τσόκλη τηλεφωνώντας της ο Jeffry(απ' ότι εδήλωσεν). Ωραία αργομισθία και εξασφαλισμένη σοσιαληστρική σύνταξη ε;
Αυτά με τα τσόκαρα και...άλγω διηνεκώς....
*Πράγμα ονομάζουμε ό,τι δεν έχει σχέση με το ανθρώπινο είδος ναι; Μάλιστα...

Anonymous said...

Ολοένα και περισσότερες αναλύσεις πλέον, στη Γαλλία αλλά και διεθνώς, προβλέπουν ενίσχυση του Στρος Καν στη γαλλική πολιτική σκηνή. Και όλοι εκείνοι οι φοβεροί πολιτικοί αναλυτές που λίγους μόλις μήνες πριν έλεγαν με βεβαιότητα ότι "κάηκε" οριστικά και ανεπανόρθωτα; Κουρουπλήδες οι πολιτικοί αναλυτές σε συνθήκες μαζικής δημοκρατίας.

Anonymous said...

12:40 η Μαριάνθη έχει συγγένεια με τον Ανδρέα "άμα μεγαλώσω θέλω να γίνω Κώνστας και να τα καταπίνω όλα γιατί δε μου αρέσει που είμαι δεύτερο βιολί πίσω από την αλογόστομη Κάτια που κι αυτή τα καταπίνει όλα αλλά αρκούμαι τώρα να καμαρώνω ο βλάχος σα γύφτικο σκεπάρνι που τον έντυσαν για βόλτα στην πλατεία του χωριού την Κυριακή του πανηγυριού" Κωνσταντάτο;

Anonymous said...

Ένας από τους (πάμπολλους) μύθους στην Ελλάδα είναι ότι ο Άδωνις, όσο γραφικός κι αν είναι, χρησιμοποιεί δυνατά την ελληνική. Ο προσεκτικός βέβαια παρατηρητής εντοπίζει τους πολλούς και ποικίλους βαρβαρισμούς και σολοικισμούς του γραφικού βουλευτή. Προχθεσινό μόλις κρούσμα του τσιρίδα μικροΆδωνι το "Κόμματα και τύπος έχουν συμπτύξει [sic] συμμαχία εναντίον της αστυνομίας". Τι συμπτύξει, τι συμπήξει, για τον ελληνολάτρη και γλωσσολάγνο βουλευτή, που πολλοί τον θαυμάζουν για την άψογη (!) χρήση της ελληνικής. Φαίνεται πώς διαβάζει μόνον διαγωνίως ο προχειρολόγος βουλευτής. Που να βρεθεί και χρόνος από το συνεχές γλΥψιμο προς τους κομματικούς του πάτρωνες, τους δημοσιογράφους και την Ευγενία (άλλο γλΥψιμο εκεί, σωματικό) για να μάθει καλά τα ελληνικά ο νευρόσπαστος αυτός βουλευτής.

Anonymous said...

3:36, εκτός από το ότι κατάγονται από το ίδιο μέρος, δεν γνωρίζω άλλη συγγένεια. Δεν το είχα σκεφτεί κιόλας. Ευκαιρία να διερευνηθεί. Είναι όμως εργατικό κορίτσι και με επαγγελματική αυταπάρνηση. Την θαυμάζω για τον επαγγελματισμός της. Ξέρεις τι είναι, νέο κορίτσι, αντί νε περνάει τα βράδια με φίλους και φίλες της ηλικίας της, να γυρίζει σε παρακμιακά μέρη με έναν ηλικιωμένο εκδότη που την περιφέρει καμαρώνοντας σαν γύφτικο σκεπάρνι;

Anonymous said...

Κύριοι ή κύριε που γράφετε αυτό το μπλογκ. Γύρευα να βρω φωτογραφίες του Παύλου Τσίμα και στο google οι πρώτες φωτογραφίες που βρήκα με έβγαλαν σε εσάς. Πιστεύω ότι είναι ντροπιαστικό. Θα ήταν καλή κίνηση να βγάλετε αυτό το κείμενο που είναι γεμάτο ανακρίβειες και ψέμματα και το ξέρετε καλά. Ο ελεύθερος χώρος του ίντερνετ δίνει δυστυ΄χως μέσα σε όλα τα καλά του και τη δυνατότητα της αυθαιρεσίας.

Θαυμαστής Νίκου said...

"Εχω μόνον τη βεβαιότητα ότι όσο και αν είναι δίκαια η οργή μας με τους πολιτικούς, η λύση για την πατρίδα μας μπορεί να έλθει μόνο μέσα από τη Δημοκρατία - αλλά μια Δημοκρατία απαλλαγμένη από τον λαϊκισμό. Αλίμονο αν, προκειμένου να ανασκουμπωθούμε, πρέπει πρώτα να ζήσουμε κυβέρνηση Χατζηνικολάου, με υπουργό Οικονομικών Αυτιά και Πολιτισμού τον Τράγκα!"

Μιράκολο! είμαστε πολλοί!

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_02/07/2011_447989

Anonymous said...

"που παράγει τον κοινωνικό πολτό"

φαίνεται, 5:13, πως ο δημοσιογράφος Κασιμάτης διαβάζει Ξυνόγαλο.

Anonymous said...

...αν όχι πολλοί, είμαστε τουλάχιστον αρκετοί, αγαπητέ "θαυμαστή Νίκου" (δεν σε αδικώ για τον θαυμασμό σου).

Ο Κασιμάτης τα έγραψε θαυμάσια την Παρασκευή και για τον ρόλο της τυχαιότητας στην πολιτική, μακριά από τους γελοίους αυτοματισμούς κυρίως της ρηχής αριστερής σκέψης, αλλά ενίοτε και της δεξιάς.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_01/07/2011_447773

Αν δεν είχε καταλήξει στον μειωτικό κατά τη γνώμη μου τοτεμικού χαρακτήρα θαυμασμό (στο όνομα ενός δήθεν αντιαριστερού ορθολογισμού του κώλου) του γελοίου, γραφειοκρατικής έμπνευσης και εκτέλεσης Μνημονίου (που ελάχιστα πράγματα αντιμετωπίζει και κυρίως μεταθέτει κατά βάση την επίλυση ενός τεράστιου δομικού προβλήματος στο μέλλον), θα μιλάγαμε για την μοναδική ίσως σοβαρή εξαίρεση σε έναν απολύτως γελοίο ελληνικό τύπο.

Anonymous said...

O Νίκος Χατζηνικολάου κόμπαζε με αφορμή την δήθεν αποκάλυψή του για το βίντεο με τους δήθεν παρακρατικούς μασκοφόρους που αποδείχτηκαν τελικά μούφα και απλοί συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ. Νόμισε ότι έπιασε λαβράκι ο Νίκος και τελικά στην δημοσιογραφική του απόχη, αντί για λαβράκι, βρέθηκε παλιά, πεταμένη στη θάλασσα σαγιονάρα Μπούφαλο.

Anonymous said...

Κύριε Σούφρα

Βλέποντας το τελευταίο επεισόδιο του 6ου κύκλου του Judge John Deed, συγκινήθηκα πολύ. Ειδικά με την τελευταία σκηνή, όπου ο σκληροτράχηλος δικαστής, πηγαίνοντας με την porsche του στην εκκλησία για να διαλύσει τον γάμο της αγαπημένης του Jo με τον ξενέρωτο συνεπή γιατρό, την βλέπει μέσα στο κομψό ταγιέρ της στην εκκλησία, την αγκαλιάζει και την φιλά. Τι σκηνή! Για μια ακόμη φορά, ο δυνατός, ανόθευτος έρωτας κατάφερε να κερδίσει...

Anonymous said...

Μα ανεξάρτητα από πρόσωπα και υπόθεση, πάντα στο τέλος κερδίζει ο Έρωτας.

Anonymous said...

Αγαπητέ μου V (for loVestruck)

Ημουν απολύτως βέβαιος ότι στην ξεδιάντροπα κλεμμένη από το The Candidate γαμήλια σκηνή θα συγκινείσο μέχρι δακρύων. Εσύ όμως ξεπέρασες κάθε προσδοκία μέχρι σημείου συγχύσεως των κύκλων. Η σκηνή που περιγράφεις διαδραματίζεται στο τελευταίο επεισόδιο του 5ου κύκλου, στον 6ο όπως είπαμε ο σφιχτόρχις (και οπωσδήποτε θυσανώδης στην ευαίσθητη περιοχή) δικαστής μεταβαίνει στην Χάγη γιά να δρέψει ευρωπαϊκές δάφνες (δυνατής μαλακίας). Δεν δύναμαι να σε παρεξηγήσω όμως γιατί αγαπάς δυνατά, ολοκληρωτικά και κυρίως Ελληνικά. Οι ευχές μου σε ακολουθούν.

Anonymous said...

Μα παιδιά, νοείται δυνατός και βαθύς έρωτας που να μην είναι Ελληνικός;

Anonymous said...

Αυτό είναι αλήθεια.
Ο Έρωτας στην πιο πλήρη μορφή του δεν μπορεί παρά να είναι μόνο Ελληνικός.

Anonymous said...

O ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΡΟΙΚΟΘΗΡΑΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΆ; ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΔΩΝΙΚΟΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Anonymous said...

7:32 PM, έτσι είναι οι απλοί συνδικαλιστές; Νέος Ξυνόγαλος μας προέκυψε.

Anonymous said...

Υπερασπιστής του Νίκου είσαι; Δεν αποδέχεσαι την ερμηνεία της μπούφαλο;

Anonymous said...

Συμφωνώ κι εγώ με τον προηγούμενο, οι απλοί συνδικαλιστές είναι κάτι ντουλάπες που γυρίζουν γυμνόστηθοι κραδαίνοντας στυλιάρια.

Anonymous said...

Τελικά ο κουρδιστός τι ρόλο παίζει; Σαν πολύ επαναστατικός έχει γίνει τελευταία. Λέτε να τον δούμε να ηγείται της επανάστασης;

Anonymous said...

Υφυπουργός Τύπου σε κυβέρνηση Χατζηνικολάου.

Anonymous said...

ΒΟΡΙΔΗ ΛΟΥΛΟΥ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΎ

Anonymous said...

Γιατί ο μπριγιαντίνης τα βάζει με το κόντρα;

Anonymous said...

Γιατί απευθύνονται στην ίδια πελατεία. Στην ίδια δυνατή πελατεία.

Anonymous said...

ΒΟΡΙΔΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ;

Anonymous said...

Τελικά δεν νομίζω ότι μένει άλλη λύση από το να δοκιμάσουμε και τον Βασίλη Λεβέντη. Ο Βασίλης ετοιμάζεται να κατέβει αυτή τη φορά στις εκλογές. Η αποχή της Ένωσης Κεντρώων στις προηγούμενες εκλογές κρίνει ότι δεν ωφέλησε από πλευράς κύρους το κόμμα του. Ετοιμάζει πυρετωδώς ισχυρό ψηφοδέλτιο με την συμμετοχή, όπως ακούγεται, και του Σωτήρη Σοφιανόπουλου. Ας του δώσουμε μια ευκαιρία. Το αξίζει.

Anonymous said...

ΒΟΡΙΔΗ ΜΑΛΑΚΑ ΣΕ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ

Anonymous said...

Την ίδια σκέψη έκανα και εγώ. Λεβέντη και τα μυαλά στα κάγκελα. Κρίμα που ο ιστορικός αρχηγός της νεολαίας του, ο Άρης Σπίνος, έχει μεταφερθεί αλλού. Θα ήταν δυνατή υποψηφιότητα.

Anonymous said...

Πιστεύω πως ο Λεβέντης θα είναι πολύ αξιόλογος. Δε βλέπω σε τι υστερεί σε σχέση με τους άλλους αρχηγούς.

Anonymous said...

Η πλάκα είναι ότι αυτό ισχύει στα σοβαρά...

Anonymous said...

Θα προχωρούσα τον συλλογισμό λίγο παραπέρα λέγοντας ότι ο Βασίλης Λεβέντης όχι μόνον δεν υστερεί αλλά υπερτερεί έναντι οιουδήποτε πολιτικού αρχηγού, του δανειστού που παριστάνει τον πρόεδρο μηδέ εξαιρουμένου.

Anonymous said...

Η πλάκα είναι ότι και αυτό είναι αλήθεια...

Anonymous said...

Κάποιος πήρε την πιατέλα του Πάγκαλου με τα ψάρια και την πήγε στο τραπέζι του, τι τραβάνε και αυτοί οι πολιτικοί μας

http://noname-gr.blogspot.com/2011/07/blog-post_2732.html

Anonymous said...

Θέλει γερά νεύρα και αυταπάρνηση για να είσαι πολιτικός. να ανέχεσαι την κάθε κουταμάρα του κάθε εξυπνάκια. Να τα βλέπουν αυτά όσοι έχουν έναντι των πολιτικών μας εύκολη την κριτική.

Anonymous said...

Όταν στο δελτίο του Alter μίλαγε κάποιος ειδικός και ξεβράκωσε τον Χατζηνικολάου για την κίβδηλη "αποκάλυψη" με τους "πράκτορες", γύρισε χαιρέκακα και νουθέτησε τον Σέρλοκ Χολμς γυαλάκια παρουσιαστή με τη φράση "Μην βιάζεστε κ. Χατζηνικολάου να βγάλετε συμπεράσματα". Ε, τότε ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε! Ο παρουσιαστής με την ψεύτικη αποκάλυψη, κρατώντας στα χέρια δημοσιογραφικό λάφυρο χρυσό που, φευ, τελικά αποδείχθηκε τενεκεδένιο, αφού δήλωσε "εγώ δεν είπα με βεβαιότητα τίποτα, απλώς πρόβαλα το υλικό" (γέλια), άρχισε να κοκκινίζει, να φουντώνει, να ανοίγει τα ρουθούνια, να "φλογοβολίζει" με τα μάτια και να σφίγγει τους μυς, δηλαδή με λίγα λόγια να γίνεται ο γνωστός Νίκος. Τώρα το αν έσφιξε τη στιγμή εκείνη και τους όρχεις, δεν το ξέρω. Το θεωρώ όμως εξαιρετικά πιθανό.

Anonymous said...

Παίδες, πρωί πρωί επτά παρά, αρχίσατε πάλι Με Χ'τζηνικολάου. Αυτό θα πει συνέπεια.

Anonymous said...

"Το συντομότερο δυνατόν να πάμε σε εκλογές!" δήλωσε χθες ο αρχηγός του Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς και το πολιτικό σύστημα σείστηκε συθέμελα.

Anonymous said...

Μα, τα ίδια δεν είχε κάνει ο λαϊκιστής (και κάργα λαϊκός) πατομπούκαλος οιονεί ντεντέκτιβ (sic) με την υπόθεση Ακη; Νάσου τον μέρα παρά μέρα στον ανακριτή με τα "στοιχεία" υπό μάλης. Μέχρι και στην προανακριτική της βουλής είχε εμφανιστεί με το ipad ντυμένος κοράκι όπως είχαμε σχολιάσει. "Τι θέλετε; Αυτή είναι η Ελλάδα" όπως είχε πει κάποιος εχέφρων ανήρ.

Anonymous said...

"Πολύ γέλιο" βγάζει το ξεκατίνιασμα Τσίμα-πιτσιρίκου. Η Ελλάς των Νίκων, των Παπαγιάννηδων και των Πιτσιρίκων. Μιά χαρά πάμε

http://tinyurl.com/5wuz7lx

Anonymous said...

Τελικά το σκούτερ της real news το κέρδισε ο συμπαθής σερβιτόρος Πρόδρομος από την περιοχή του Ρέντη.

Χατζηνικολάου: Τη διαβάζετε κάθε φορά την εφημερίδα μας ή την πήρατε για το σκούτερ;

Πρόδρομος: Τη διαβάζω συχνά κ. Χατζηνικολάου. Μου αρέσει ως εφημερίδα. Tη διαβάζω για το περιεχόμενό της.

Χατζηνικολάου: Που βρήκατε το κουπόνι Πρόδρομε; (σ.σ. σημαντική ερώτηση...)

Πρόδρομος: Άνοιξα την εφημερίδα (σ.σ. περίεργο...) και βρήκα το κουπόνι πάνω από το άρθρο του κυρίου Πασαλάρη τον οποίον πολύ θαυμάζω (σ.σ. διπλά περίεργο...).

Χτίζονται γερές σχέσεις και δυνατοί διάλογοι πάνω σε ένα φύλλο και μια σκουτερίστικη προσφορά της real news. Πρόδρομε, καλές διαδρομές και... "προσοχή στον δρόμο".

Anonymous said...

Δυνατά αντιμνημονιακός και ο homus palaiopasokus Γιάννης Ρουμπάτης στην Πόπη "καραγκούνα" Τσαπανίδου, πρώην σύντροφο του Αυστραλοπιθήκου homo vaxevanius. "Μετά το σχέδιο Μάρσαλ είχαμε συμβούλους στα υπουργεία που αποφάσιζαν μέχρι και γιά τις προαγωγές, θέλουμε να πάμε μπροστά, όχι πίσω" είπε υπερήφανα ο Ελληνας Γιάννης.

Anonymous said...

"Χρόνια Πολλά στο μωρό μου, ενηλικιώνεται σήμερα, χρόνια πολλά Κρίστυ, αυτό είναι και στην εποχή της κρίσης και οι ερωτικές αφιερώσεις λάτιν αμέρικα θα είναι".

Το τραγούδι βέβαια είναι του Dr. John που είναι Αμερικάνος. "Πολύ γέλιο" © ο λουστραρισμένος Ξυνόγαλος.

Anonymous said...

Έχεις δίκιο 11.23. Πολύ γέλιο (και) με τις μουσικές του γνώσεις. Και μάλιστα επιτίμησε και τον υπεύθυνο επί της μουσικής, γιατί δεν του έβαλε σωστό ερωτικό τραγούδι και θα δυσαρεστηθεί "το μωρό του". Αφού προηγουμένως είχε επιπλήξει και την τηλεφωνήτρια, γιατί δεν του έβγαλε εγκαίρως στην γραμμή τον σημαντικό αναγνώστη σκουτεροκερδιστή Πρόδρομο για να τον ρωτήσει "που βρήκε το κουπόνι" (ή "κοπόνι", όπως το έλεγαν και κάποιοι παλαιοί). Μεγάλο πάθος αυτός ο Νίκος. Κάθε φορά τον βαριέμαι και θέλω να τον αλλάξω, αλλά στο τέλος πάντα κάτι δυνατό εκστομίζει το οποίο και μας αποζημιώνει.

Anonymous said...

Λέει ενδιαφέροντα πράγματα ο Γιώργος Διαλεγμένος.

Δεν έμεινα ποτέ στην ίδια τάξη, αλλά δεν έμεινα ποτέ και στο ίδιο σχολείο. Το απολυτήριο του γυμνασίου το πήρα καθαρά από τύχη. Την ημέρα των εξετάσεων μπήκα σ’ έναν αλήτικο κινηματογράφο, το «Ελλάς», στην Πατησίων. Εκεί έμπαιναν κωλομπαράδες, λούστροι, η «αφρόκρεμα» των Αθηνών. Με το που μπήκα μέσα κάθισα στον τοίχο, και όπως ήταν σκοτεινά, κάποιος μου έπιασε τ’ αρχίδια. Ανάβουν αυτόματα τα φώτα και ήταν ο καθηγητής μου. «Τι κάνεις εδώ πέρα, Γιώργο;», μου λέει. «Ε, τι να πάω να δώσω, αφού δεν έχω διαβάσει τίποτα». «Θα πας να δώσεις όλα τα μαθήματα», μου είπε κι έπιασε έναν έναν τους καθηγητές και τους είπε να με περάσουν. Μάλιστα, μου έδωσαν ακόμα και ποια λάθη ν’ αντιγράψω. Μετά, όλοι οι συμμαθητές μου απορούσαν πώς πήρα το απολυτήριο. Το όνομα του καθηγητή δεν το έχω αποκαλύψει, αν και συχωρεμένος πολλά χρόνια τώρα.

Anonymous said...

Μετά έδωσα στο Θέατρο Τέχνης και μπήκα στη σχολή μαζί με τον Γεωργίτση, την Αγγελική Ελευθερίου, την Μπέτυ Αρβανίτη και τον Καρακατσάνη. Ο Κουν τότε ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε στη χώρα. Ήταν σαν να βρίσκεις δουλειά σήμερα στον Βογιατζή. Μόλις τους έλεγες ότι είσαι απ’ τον Κουν σε βούταγαν αμέσως. Αλλά ποιος να σε βουτήξει; Ο Χατζηχρήστος ή ο Γκιωνάκης; Στην αρχή έπαιξα στον Αλεξανδράκη, μετά έκανα μια ταινία με τον Παπατάκη. Έπαιζα από δω κι από κει, αλλά ποτέ δεν ήθελα να κάνω μαλακίες. Είχα έναν θείο που με υποστήριζε οικονομικά, πληρώνοντας το φαγητό μου στην ταβέρνα, και μου έλεγε «ας σε δω με τον Βουτσά κι ας πεθάνω». Πέθανε και δεν με είδε. Άκου τώρα, εγώ να παίζω στη σχολή Τσέχωφ και Άμλετ και να πηγαίνω μετά να παίζω με τον Βουτσά. Πήγαινα να δω παραστάσεις και μια φορά άκουσα τον Γκιωνάκη να κλάνει πάνω στη σκηνή κι από κάτω να γελάνε. Κι εγώ να έχω βγει από τον Κουν.

Anonymous said...

O Γιάννης Γκιωνάκης έχει έναν θαυμαστή εδώ μέσα. Έναν θερμό θαυμαστή που, όσο ζούσε, δεν έχανε ποτέ θεατρική παράσταση του μεγάλου μας κωμικού καλλιτέχνη και στο τέλος χειροκροτούσε θερμά και μέχρι τελικής πτώσεως.

Anonymous said...

Και όμως παρά τα απαισιόδοξα σενάρια που διακινούν οι γνωστοί σε όλους σκοτεινοί κύκλοι (Σόρος, "ΙΟΥΔΑΪΚΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ" ©, Πρετεντέρηδες κλπ) που θέλουν να δουν την πατρίδα μας υπόδουλη, υπάρχουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη Ελληνες που δεν το βάζουν κάτω, Ελληνες που αντιστέκονται. Το φωτεινό παράδειγμά τους φάρος που μας καθοδηγεί

http://www.youtube.com/watch?v=qPROXhnoUm8

Anonymous said...

Είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που πήγαινε σε κάθε παράσταση του Γκιωνάκη και χειροκροτούσε μέχρι τελικής πτώσεως;

Anonymous said...

Τελικά η Ελλάδα υπάρχει παντού. Εντυπωσιακό το βίντεό σου 12:35. Μυρίσαμε (όχι το κλάσιμο του Γκιωνάκη, αλλά) πολλή και γνήσια Ελλάδα.

Anonymous said...

Και όμως 12:38. Όχι μόνο υπάρχει, όχι μόνο χειροκροτούσε μέχρι τελικής πτώσεως, αλλά μετά από κάθε παράσταση έμενε σχεδόν ξάγρυπνος από την υπερένταση, φέρνοντας στο μυαλό του μούτες και ατάκες του αξέχαστου ηθοποιού μας.

Anonymous said...

Να εισηγηθεί κάποιος με κυβερνητικές άκρες το βίντεο του 12:35 να παρουσιαστεί στο Eurogroup από τους Πάγκαλο - Βενιζέλο. Η 6η δόση είναι εξασφαλισμένη.

Anonymous said...

Ελπίζω να μην μιμείτο και στις παρέες του το Γκιωνάκη με την "πορτοκαλάδα από πορτοκάλι" από τα "Κίτρινα Γάντια". Η μίμηση αυτή είναι τυπικό αστείο 75χρονου σε ταβέρνα που αδιαμφισβήτητα προκαλεί "πολύ γέλιο" στην τρελοπαρέα.

Anonymous said...

Μα λες και ήσουν μπροστά φίλε μου!
Αυτή ακριβώς η μίμηση είναι το φόρτε του.

Anonymous said...

Να παρακαλέσω τότε τον μιμητή του θεϊκού Γιάννη Γκιωνάκη να ανεβάσει ένα βίντεο που κάνει αυτή τη μίμηση; Παρά τα 90 μου χρόνια γελώ πολύ με τα καλά αστεία και θα μου έδινε μεγάλη χαρά τώρα στα στερνά μου. Είχα ένα φίλο, έναν φοβερό τύπο, που την έκανε εκπληκτικά. Στο άνθος της ηλικίας του όμως, μόλις στα 82 του, έπαθε Αλτζχάϊμερ και δεν μπορεί πλέον να την κάνει. Ευχαριστώ πολύ.

Anonymous said...

12:51 & 12:57, τώρα γίνεσαι πιό σαχλός και από τον ίδιο τον μακαρίτη.

Anonymous said...

&1:03

Anonymous said...

Αγαπητέ 12:35 η εξαγωγή Ξυνόγαλων είναι εχθρική και ιδιαιτέρως ειδεχθής πράξη. Και για κάτι τέτοια μας έχουν στη μπούκα οι Ευρωπαίοι.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=l-liAd3v2No

Anonymous said...

Ο Γιάννης Γκιωνάκης, ο μεγάλος Γιάννης Γκιωνάκης, ενώ μάλλον δεν ήταν αυτό ακριβώς που θα χαρακτηρίζαμε όμορφος, εντούτοις είχε αυτό το "κάτι" που συγκινούσε τις γυναίκες (Το "νακ" και πώς να το αποκτήσετε). Αγάπησε και αγαπήθηκε παράφορα. Αυτός ήταν ο σπουδαίος, ο μοναδικός Γιάννης Γκιωνάκης.

Anonymous said...

Το συγκεκριμένο βίντεο πάντως δεν είναι για πλάκα. Αν σκεφτούμε πόσος κόσμος βλέπει μαζικά μια τέτοια εκπομπή και τι στερεότυπα περνάει, σε συνδυασμό με την γενικότερη εικόνα της χώρας λόγω κρίσης, κλεπτοκρατίας κλπ., καταλαβαίνει κανείς ότι ούτε ο τεράστιος Γιάννης Γκιωνάκης δεν θα μπορούσε, ακόμη και αν ζούσε, να μας σώσει.

Anonymous said...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ "ΞΥΝΟΓΑΛΙΑ" ©.


ΑΝΤΙΞΥΝΟΓΑΛΟΣ ©

Anonymous said...

Πλανάσαι 1:27. Θα αρκούσε να εκφωνήσει το ανεπανάληπτο αστείο με την πορτοκαλάδα από πορτοκάλι ο γίγας της κωμωδίας Γιάννης Γκιωνάκης (αν ζούσε φυσικά) με τα εξ ίσου ανεπανάληπτα αγγλικά του (ήταν και μέγας μίμος των ξένων γλωσσών ο Γιάννης, μάλιστα την δεκαετία του '70 είχε κυκλοφορήσει ένα LP με τίτλο "Ο Γκιωνάκης έχει πλάκα" το οποίο ανοήτως εκτοξεύτηκε από το παράθυρό μου δίκην frisbee άμα τη ακροάσει, τέτοιος μαλάκας είμαι, σήμερα θα είχα έναν συλλεκτικό θησαυρό) και η μεταστροφή της γνώμης, ποιά μεταστροφή, η λατρεία να πούμε καλύτερα του ξένου παράγοντα θα ήταν δεδομένη.

Anonymous said...

Αγαπητέ 2:00, κρίμα που απώλεσες τέτοιον αδάμαντα... Φρονώ πάντως ότι εκτός του μέγιστου Γιάννη Γκιωνάκη, σε τεράστιας ισχύος μιμήσεις της αγγλικής διακρίθηκαν τόσο ο γνωστός κονφερανσιέ Γιώργος Οικονομίδης, όσο και ο άλλος μεγάλος της ηθοποιίας μας, ο διαπρεπής κωμικός μας Κούλης Στολίγκας.

Anonymous said...

Τα θυμάμαι και εγώ τα αγγλικά του Στολίγκα. Τα αμερικάνικα, για να είμαστε ακριβείς. Πάντως είναι γνωστό ότι ο Στολιγκας συνήθιζε να φοράει και παπιγιόν. Μήπως λοιπόν ήταν αγγλοσαξωνικής καταγωγής και γι αυτό μίλαγε τα αγγλικά?

Anonymous said...

Οπως τα λες είναι 2:09, μεγάλοι μίμοι αμφότεροι. Από περιέργεια έψαξα και βρήκα το αξέχαστο αυτό LP στο διαδίκτυο και μετά λύπης μου αναφέρω ότι δεν έπεσα έξω, τιμάται 50 ευρώ!

http://www.discexit.com/eshop/index.php/-818.html

(κλικ στις μικρές φωτό) ©

Anonymous said...

Μεγάλοι χρήστες της αγγλικής γλώσσας και οι τρεις Έλληνες. Εκείνος όμως που, ταπεινά πιστεύω, ότι κρατά τα πρωτεία στην χρήση της αγγλικής είναι ένας άλλος, ένας πραγματικά μεγάλος και δυνατός Έλληνας, ο καλός πολιτικός μας Μιχάλης Λιάπης.

www.youtube.com/watch?v=gp6BZeonq78

Anonymous said...

Εχεις ένα γερό πόιντ 2:28, κατά την ταπεινή μου άποψη όμως το βραβείο γλωσσομαθείας πρέπει (δικαίως) να απονεμηθεί στον (και) γαλλοτραφή Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Anonymous said...

Τελικά αυτή η πλατεία έχει αγριέψει πολύ

http://iliamovement.blogspot.com/2011/07/blog-post_03.html

Anonymous said...

Ερώτηση προς τον 2:00.
Είχες αυτόν τον σπάνιο δίσκο με αφιέρωση του μεγάλου μας κωμικού;

Tον γνωστό ρόλο με την πορτοκαλάδα, τον καλύτερο ίσως ρόλο στην ιστορία της παγκόσμιας κωμωδίας, ο Γιάννης Γκιωνάκης τον έχει τιμήσει και αργότερα, με το ίδιο περίπου σενάριο, στο πλάι του μεγάλου μας ερμηνευτή του έρωτα Γιάννη Πάριου.

www.youtube.com/watch?v=7wRZnPI1uNw

Anonymous said...

Απάντηση προς 3:02:

Ναι, είχα αυτόν τον σπάνιο δίσκο και μάλιστα με αφιέρωση, φαντάζεσαι δηλαδή γιά τι συλλεκτικής αξίας αντικείμενο μιλάμε αφού ο χωρίς αφιέρωση πωλείται έναντι 50 ευρώ. Συγχαρητήρια γιά το ντετεκτιβικό αισθητήριο (μήπως σε λένε Νίκο;)...

Anonymous said...

Ο "χωρίς αφιέρωση" ή μήπως ο "με χωρίς αφιέρωση";

Anonymous said...

Σωστά, μην ξεχνάμε τα ελληνικά μας, ο με χωρίς αφιέρωση λοιπόν.

Anonymous said...

Μέγας κερατάς κι ο Πάριος.

Anonymous said...

Tι εννοείς; Μιλάει κι αυτός αγγλικά;

Θαυμαστής Νίκου said...

Φθόνος. Χολή. Δε πειράζει, θα σας περάσει. Γιατί όλοι ξέρουμε ποιός μιλέι τα καλύτερα αγγλικά. Ο Νίκος μας. Και μετά ο Βενιζέλος.. Ητ γιορ χάρτ άουτ.

Anonymous said...

Tέλειο!!!

Anonymous said...

Ο Νίκος Χατζηνικολάου μπορεί να αντιμετωπίζει το σκώμμα των πάντων, φίλων και εχθρών, σε σχέση με το επίμαχο βίντεο, φαίνεται όμως ότι δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος στον στενό του κύκλο. "Έχω και άλλους άσσους στο μανίκι μου", δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο γνωστός τηλεπαρουσαστής. "Θα άνοιγα τα χαρτιά μου και απόψε Δευτέρα στο δελτίο, αλλά έχει γενέθλια η Κρίστυ, το μωρό μου, και θα ήθελα ειδικά για απόψε, να περάσω μια ήσυχη βραδιά, μετά και το τέλος της αποψινής μου εκπομπής Πρόσωπο με Πρόσωπο", είπε ο αγαπητός σε όλους τους Έλληνες Νίκος. Για να κλείσει με μία απειλή (;) που έκανε πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους: "Και αύριο μέρα είναι"...
Ωχ.

Anonymous said...

Πραγματικά πολύ δυνατός και ο Βαγγέλης στα αγγλικά. Μου θυμίζει έναν παλιό (μαλάκα) συμμαθητή, τον Νικολάκη, γλΥφτη και αρχισπασίκλα που τα μιλούσε ακριβώς έτσι. Είχε φάει "ΣΒΟΥΡΙΧΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ" © με το κιλό ο Νικολάκης στο σχολείο (και ακόμη τρώει από την ζωή όπως πληροφορούμαι). Οπως και να έχει, ο Βαγγέλης θέτει γερή υποψηφιότητα γιά την θέση κάτω από τον (δικό μας) Νίκο στην αγγλομάθεια. Τούτων λεχθέντων, θα αδικούσαμε τους εν ελλάδι αγγλομαθείς αν παραβλέπαμε αυτήν την περίπτωση που συνειρμικά μας θυμίζει αυτό.

Anonymous said...

A, ναι. Πώς τον ξεχάσαμε αυτόν τον γίγαντα Καρδιτσιώτη;

Ιωάννης Λάππας said...

Πιπέρι στο στόμα παλιέ μου μαθητή 7:08. Είσαι.. είσαι.. απερίγραπτος.


(Δε φαντάζομαι να εννοείς το Στραβελάκη;....)

Anonymous said...

Τζαστ φορ δε ρεκορντ:

Θα μας υποβαθμίσει η Σταν-ταρτ εντ πουρς

μας ενημέρωσε ο Νίκος

Anonymous said...

Διαγωνισμός-διαγκωνισμός κατάποσης στο Alter. Εκτός από τον νιόπαντρο Κώνστα, έχει "ανάψει" τις μηχανές και η αλογόστομη Μακρή και ο βλάχος Κωνσταντάτος. Οι δύο τελευταίοι ειδικά με αφορμή την προστριβή πασοκ-σύριζα, έχουν ανοίξει τα χάσκοντα στόματα και καταπίνουν, καταπίνουν, καταπίνουν σα σκούπα Hoover.

Anonymous said...

Μεγάλες αναταραχές καιρό τώρα στον Real fm, λόγω της διευθυντικής θέσης που έχει αναλάβει ο γίγας Χρήστος Μπάρλας. Πολλοί δημοσιογράφοι και παραγωγοί του σταθμού σχολιάζουν σκωπτικά την τοποθέτηση του ταλαντούχου Μεσολογγίτη (που έχτισε όλη του την επαγγελματική πορεία σταθερά ως μπάτλερ του Νίκου Χατζηνικολάου) στη θέση του διευθυντού. "Χάθηκε να είχαμε κι εμείς έναν διευθυντή της προκοπής; Είναι δυνατόν να έχουμε ως διευθυντή την Φιλιππινέζα του Νίκου;" είναι το σταθερό και αμετακίνητο ερώτημα των εργαζομένων στο λαϊκό ραδιόφωνο των 97,8 μεγακύκλων.

Anonymous said...

"...the leadership class is fundamentally self-dealing. Leaders on the center-right and center-left are always trying to create public-private partnerships to spark socially productive activity. But the biggest public-private partnership to date led to shameless self-enrichment and disastrous results.

It has sent the message that we have hit the moment of demosclerosis. Washington is home to a vertiginous tangle of industry associations, activist groups, think tanks and communications shops. These forces have overwhelmed the government that was originally conceived by the founders."...

από τον economist

Anonymous said...

Γιατί κάποιοι να αντιδρούν ως προς τη δημοσιογραφική επάρκεια του κ. Μπάρλα; Το ψυχοπαίδι του Νίκου δεν κάνει τόσα χρόνια τώρα, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, την μονόλεπτη ραδιοφωνική ρουμπρίκα "Η καλή είδηση της ημέρας";

Anonymous said...

8:57 για ρίξε λεπτομέρειες τι εστί Μπάρλας, ποιοί τα χώνουνε κλπ και πες μου αν ξέρεις γιατί έφυγε ο Οικονομικός Διευθυντής Γιώργος Ανδριανόπουλος

Anonymous said...

Δεν ξέρω φίλε μου λεπτομέρειες και δεν ξέρω τίποτα για τον οικονομικό διευθυντή. Ο Μπάρλας είναι ένας τύπος που έχει χτίσει όλη του την καριέρα ως δεξί χέρι του Νίκου μας. Έχω ακούσει δημοσιογράφους να χλευάζουν αυτή του την ιδιότητα, δηλ. του δημοσιογράφου που ζει παρασιτικά στη σκιά του Νίκου. Μάλιστα, πριν από κάποιο (αρκετό) διάστημα, μου έκανε εντύπωση ενα κουτσομπολιό μεταξύ πολιτικών συντακτών: "Τσακώθηκε ο Μπάρλας με τον Νίκο;". Μου είχε φανεί πολύ αστείο το μικρολογικό αυτό ερώτημα, αλλά τι να πει κανείς για τον μικρόκοσμο της δυνατής και Ελληνικής δημοσιογραφίας;

Θαυμαστής Νίκου said...

"Δεν είμαστε στο φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός", είπε με θυμό ο Νίκος (μας). Θυμό ο οποίος γεννήθηκε επειδή αντί να είναι με "το μωρό του την Κρίστυ" είναι με τους Μπεγλιτομιχελακοπαφιλοβορίδηδες. Μπράβο Νίκο (μας) είσαι άριστος Erzieher και πραγματικός επαγγελματίας.

Anonymous said...

Διάβασα τα σχόλια για τον μεγάλο της υποκριτικής μας τέχνης, τον Γιάννη Γκιωνάκη. Μπορεί να μην έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα υποκριτικής με βάση τα διεθνή στάνταρντς, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι στο ελληνικό πλαίσιο κινήθηκε σε μεγάλα ύψη. Του είχα και προσωπική συμπάθεια για έναν προσωπικό λόγο. Τη δεκαετία του 80 ήμουν ερωτευμένος με την κόρη του την Πωλίνα Γκιωνάκη. Την έβλεπα στα σίριαλ της ΕΡΤ2 και αργότερα σε κάποιες βιντεοκασέτες και ευχόμουν να μπορούσα να γίνω κάποτε γαμπρός του μακαρίτη. Δεν τα έφερε όμως έτσι η ζωή. Δεν πειράζει. Και με την Τασία δεν έχω παράπονο. Έχουμε μαζί και δύο παλικάρια, τον Θωμά και τον Θανάση. Μεγάλε Γιάννη Γκιωνάκη, ιδεατέ πεθερέ μου, να είσαι καλά όπου και να σαι και να διασκεδάζεις εκεί ψηλά τον Θεό και τους πάντες, ειδικά με το καταπληκτικό νούμερό σου με την πορτοκαλάδα από πορτοκάλι.

Anonymous said...

Μεγάλος ηθοποιός ο Γιάννης Γκιωνάκης, αλλά μην μας διαφύγει και μια επιπλέον ιδιότητά του:
αυτή του μεγάλου γλεντζέ! Πότε με το κοστούμι του και πότε με εκείνο το καρό σακάκι του με το V πουλόβερ από μέσα και τη γραβάτα, ο συμπαθέστατος Γιάννης δεν άφηνε νυχτερινό κέντρο χωρίς να το επισκεφτεί και να διασκεδάσει με την ψυχή του. Έξω καρδιά πάντα ο Γκιωνάκης, διασκέδαζε με εκείνον τον απόλυτο, απροσποίητο τρόπο μιας άλλης εποχής. Τότε που η διασκέδαση κάτι σήμαινε. Αλλά ήταν και πολιτικοποιημένος ο Γιάννης. Από τις τάξεις της ΝΔ, έδινε τον αγώνα τον καλό υπέρ των Ελληνικών παραδόσεων και της εν γένει προόδου αυτής της χώρας και αυτού του λαού. Θα τον θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση.

Anonymous said...

Ο Γιάννης Γκιωνάκης ήταν ένας Μεγάλος της Τέχνης. Και ο κύριος αυτός ήταν, είναι και θα παραμείνει μεγάλος (ίσως όχι τόσο ο Γιάννης αλλά οκ)

http://www.youtube.com/watch?v=URuqk-KBIXg

Anonymous said...

Έτρωγε και πολύ. Θεέ μου, πόσο πολύ έτρωγε ο Γιάννης Γκιωνάκης. Κυρίως πολλές μακαρονάδες. Και τις έκανε wash-down με πορτοκαλάδες. Από πορτοκάλι.

Anonymous said...

ΞΙΝΟΓΑΛΟ

Για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο ιδίως στην περιφέρεια, είναι σαφές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια άτυπη εκστρατεία κατατρομοκράτησής τους. Αντιθέτως, αυτοί που ανήκουν στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν αρχίσει άτυπη προεκλογική εκστρατεία, αφού η εκτίμηση της Συγγρού είναι ότι οι κάλπες δεν είναι μακριά. Σε τέτοιες περιπτώσεις ξεκινάς σιγά σιγά να "χαρτογραφείς" με περιοδείες την περιφέρειά σου. Κάπως έτσι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δεν παρέλειψε χθες να πάει στο χωριό Βερδικούσια στην Ελασσόνα. Ο βουλευτής Λάρισας δεν μπορούσε να λείπει από τη συνάντηση των απανταχού Βερδικουσιωτών. Ούτε να παραλείψει να πιει τοπικό ΞΙΝΟΓΑΛΟ από φλασκί φτιαγμένο από δέρμα κατσίκας.

Anonymous said...

ειχε βγει ενας δισκος το '70 με γκιωνακη Καρακατσανη και Μηλιαδη που ελεγε"χορευτης εκ Παρισιων το ονομα μου ειναι Ιων.και ενα αλλο απο τηλεοπτικη σειρα με τον Βουτσα"τιλι τιλι τιλι τιλι ολοι βρε δουλευουμε βρε για τον τιτιλη.οπου τιτιλης ενα κανις!

Anonymous said...

ειδα τον Νικο της καρδιας μας το καλοκαιρι στη Μυκονο με την Κριστυ αγκαλια να γελαει δυνατα με μπεζ μπλουζακι απο τα καλαθια και παντελονι σφιγμενο με ζωναρι.αθανατο '80 !α!ρε πασοκαραααα εκανες μοδα.καλα λεει και ο Γιανναρας.εκπασοκισμος!ο Γιανναρας εντωμεταξυ εχει χρινια δυσκοιλιοτητα;

Θαυμαστής Νίκου said...

"Χθες, την ώρα της εκποbής, ένας φίλος μου έστειλε στο twitter το εξής μήνυμα: Νίκο βγάλε στο δελτίο και κανέναν απλήρωτο του Alter. Δε του απάdησα αλλά μπορούσα να του πω ότι είμαι εγώ εδώ."

Αυτά είναι, φαίνεται χθες το βράδυ πέρασε καλά ο Νίκος μας με "την Κρίστυ του, το μωρό του" και γι' αυτό έχει περιπαικτική διάθεση σήμερα.


http://twitter.com/#!/NChatzinikolaou


(Παρακαλείται ο σύντροφος Ξυνόγαλος να γίνει follower και να τον βομβαρδίσει με "τραχανοβομβίδα ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΟΥΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ" © για να απολαύσουμε διαλόγους υψηλής αισθητικής)

Anonymous said...

Νομίζω φίλε ότι ο ίδιος ο Νίκος είπε πως τώρα τελευταία ανακάλυψε τα twitter και τα ρέστα μόνο και μόνο για να πιάνει τον σφυγμό της νεολαίας. Το ντύσιμο της Μυκόνου που αναφέρεις εσύ φίλε 4:12 πρέπει να ήταν απλώς άθλιο ντύσιμο της μόδας, αλλά εσύ ως λάτρης του κλασικού γούστου, δεν πρέπει να το αναγνώρισες ως τέτοιο.

Αν υπάρχει τέτοιος δίσκος όπως αναφέρεις, αν τον αναζητήσει ο λάτρης Γκιωνάκη που απώλεσε τον άλλον δίσκο (Ο Γλιωνάκης έχει πλάκα) και ας κάνει το καθήκον του.

Σίγουρα και ο Γιανναράς είναι δυσκοίλιος, όπως και ο Νίκος, ο Αποστόλης και αναρίθμητοι άλλοι. Έτσι τουλάχιστον φαίνεται σύμφωνα με το κριτήριο της εμφανίσεως. Δεν είμαι γιατρός, αλλά κάπου πήρε το αυτί μου ότι σε τέτοιες περιπτώσεις λειτουργεί θεραπευτικά η κατανάλωση αγκινάρας.

Θαυμάστρια Νίκου said...

Ο Νίκος μας από σήμερα στο twitter, ουάου!

Anonymous said...

Μα αν τελείωσε η τηλεοπτική εκπομπή στις 11, μέχρι να πάει σπίτι 11.30, άρχισε να twitt-άρει στη 1 και τελείωσε στις 3. Άρα μόνο από τις 11.30 έως τη 1 αφιέρωσε «στην Κρίστυ, το μωρό του»; Κάτι ύποπτο υπάρχει εδώ....

Θαυμάστρια Νίκου said...

Καταπληκτικά τα τουϊτς του Νίκου μας, χαρούμενα, δροσερά και με πολύ χιούμορ όπως τον ξέρουμε, μπράβο Νίκο μας!

https://twitter.com/#!/NChatzinikolaou

Anonymous said...

@psagris Τι έχουν τα ταπερακια μας;Χα,Χα!
NChatzinikolaou

Anonymous said...

Andreas G. Kouris
Ag_Kouris
@NChatzinikolaou παρακαλώ να σταματήσουν τα καψουροτραγουδα απο διπλανες συχνότητες του love!!!
58 minutes ago


Nikos Chatzinikolaou
@NChatzinikolaou
@Ag_Kouris Χα,χα!
57 minutes ago via Twitter for iPhone

Χαριτωμένος

Νίκος ή θάνατος said...

Χαμός με την έλευση του Νίκου μας στο τουϊτερ

manolis Dr Manolis
πουτάνα @NChatzinikolaou, @tsapanidou δεν θα γίνεις ποτέ ;)

Nikos Chatzinikolaou
@NChatzinikolaou Nikos Chatzinikolaou
@manolis Ούτε ΕΣΥ!

aregli NICK BELIS
@
@NChatzinikolaou Kυριε Χατζηνικολαου ο Ακης Παυλοπουλος ποτε θα κανει twitter?

@NChatzinikolaou μια είναι η εθνική μας MILF κ άλλη καμμία. δεν θα τολμούσα. 'ποια να συγκριθεί μαζί σου' κ έτσι

elianoula eliana chrysikopoulo
Καλό θα ήταν να μη μάθει η μαμά μου ότι απέκτησε twitter ο @NChatzinikolaou. Τη βλέπω με smartphone στα Λουτρά Αιδηψού.

elianoula eliana chrysikopoulo
Γρήγορος στο reply, ετοιμόλογος, με κάποια προβληματάκια με το autocorrect όπως όλοι μας. Υποδεχθείτε τον twitter newbie @NChatzinikolaou

elianoula eliana chrysikopoulo
@
@ThimioV @manolis καλέ μην την πέφτετε από τώρα στον @NChatzinikolaou, θα φοβηθεί & θα φύγει. Θα τον περιλάβουν σε λίγο καιρό οι επαναστάτες

manolis Dr Manolis
@
@elianoula @ThimioV @NChatzinikolaou έτσι, θέλει καψόνι η 1η μέρα, το τουίτερ είναι σαν το στρατό ή το δημοτικό :)

Anonymous said...

Έκανα follow τον @NChatzinikolaou επειδή μου θυμίζει τον πρώην άντρα μου.

@vatraxokoritso τι έχεις περάσει κι εσύ

@vatraxokoritso τον ορίτζιναλ τον χώρισες και αυτόν που τον θυμίζει τον ακολούθησες; @nchatzinikolaou Γυναίκες...

@vatraxokoritso ωραίο γούστο έχεις....

Anonymous said...

ωραίο photoshopping

http://freddos.sport24.gr/2011/07/04/3174/

Anonymous said...

Πολυ γελιο με Τριφυδου τωρα στον Real 978
GiwrgosLiagas

@GiwrgosLiagas Σας ακούμε!
NChatzinikolaou

Ταλιμπάν Νίκου said...

Γιατί μου φαίνεται πως πέφτει "ΣΒΟΥΡΙΧΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ" © στο Νίκο μας στις twitter-ομαχίες; Τόλμησαν να υπονοήσουν πως δεν έχει χιούμορ;

@manolis Dr Manolis
παραπέμπω εδώ για άγνωστες λέξεις



RT @NChatzinikolaou @manolis Τα παιδιά μου είναι η ζωή μου.Το κουτσομπολιό η δική σου?

Anonymous said...

Γιά τον ψηφοφόρο του τον Δημητράκη ομιλεί "επί τιμής" (sic) τώρα στην θεία Ολγα ο Νίκος Τσώνης, αλλά και γιά τα μπλόΝγκς που γράφουν διάφορα υβριστικά.

Anonymous said...

Μα τι μοντέλο είναι αυτός ο ΣτρατούGLης; κάθε μέρα σβάρνα παίρνει τα κανάλια ο δεινός αυτός ρήτωρ της αριστεράς και της προσόδου; Είμαι ο μόνος που όταν τον "απολαμβάνει" οπτικοακουστικώς του γεννάται η επιθυμία να τον είχε από δίπλα και να τον πλάκωνε στην "ΣΒΟΥΡΙΧΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ" © ;

Anonymous said...

"Η διαφθορά της διοίκησης στα (σ.σ. όχι στους) σπέσιαλ ολύbικς." ©

Νίκος ή θάνατος said...

@NChatzinikolaou δεν έχει δελτίο σήμερα ?
ChristosDoukas

@ChristosDoukas Σε λίγο!Είναι όλα έτοιμα.
@NChatzinikolaou

Ετοιμαζόμαστε!
http://yfrog.com/hsi6lplj

@NChatzinikolaou

Anonymous said...

Μόνο δύο εικονίσματα στο γραφείο;

Anonymous said...

8:41 ναι, είσαι ο μόνος κι αυτό επειδή ακολουθείς τις "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ" ©

Anonymous said...

Χαμός στο facebook του Τσώνη από τη συμπαράσταση των πολιτών.

Anonymous said...

http://nonews-news.blogspot.com/2011/07/blog-post_9853.html

Τέτοια προσβολή στο πρόσωπο της Πόπης;

Anonymous said...

Ποιά βουλευτίνα μας οδηγεί σμαρτάκι;

Νίκος Fun Club said...

Λοιπόν, μαζευτείτε και φροντίστε να κάνετε ευχάριστη την παρουσία του Νίκου στα σόσιαλ μήνdια, γιατί προ ολίγου απείλησε ότι δε θα διστάσει να φύγει.

(Fun Club όπως λέμε γλΥψιμο, Ητζύπσιαν Ηgλις. Αν και στην περίπτωση του Νίκου ταιριάζει γάντι)

Anonymous said...

Κάργιες, αφήστε τον Νίκο (μας) ήσυχο!

Νίκος Fun Club said...

Nikos Chatzinikolaou
@NChatzinikolaou Nikos Chatzinikolaou
Αν συνεχίσετε έτσι θα ξανακαλεσω την Γιαννακα και τη Δουρου!
14 hours ago via Twitter for iPad
replies ↓

antidrasi sex
Antidrasex antidrasi sex
by aeisixtir
@
@NChatzinikolaou έχετε κάνει τρομερή είσοδο πάντως στον κόσμο του twitter. Ούτε ο Ρουβάς δεν πρέπει να μάζευε τόσο γρήγορα followers!
14 hours ago
antidrasi sex
Antidrasex antidrasi sex
by nikosdemou
@
@NChatzinikolaou έχετε κάνει τρομερή είσοδο πάντως στον κόσμο του twitter. Ούτε ο Ρουβάς δεν πρέπει να μάζευε τόσο γρήγορα followers!
14 hours ago
antidrasi sex
Antidrasex antidrasi sex
@
@NChatzinikolaou έχετε κάνει τρομερή είσοδο πάντως στον κόσμο του twitter. Ούτε ο Ρουβάς δεν πρέπει να μάζευε τόσο γρήγορα followers!
14 hours ago
Η Κoκκινομπαλόνη
KokkinoMpaloni Η Κoκκινομπαλόνη
@
@NChatzinikolaou και αυτό είναι απειλή! Χαααααααααα! ακούς Ρένα; @renadourou (ομολογώ, πετυχημένο) #peste_na_me_fate
14 hours ago
Nikos Kampitakis
kampitis Nikos Kampitakis
@
@NChatzinikolaou όχι άλλο..... κάρβουνο :-)
14 hours ago
Bostero Greco
bosterogreco Bostero Greco
@
@NChatzinikolaou Δούρου, Καϊλή και Ράπτη μπορούμε να βρούμε μιά αφορμή να τις έχουμε ταυτόχρονα σε συζήτηση; ;)
14 hours ago
kostantinos
kostantinos40 kostantinos
@
@NChatzinikolaou καλεσε οποια θες αρκει να μην ειναι η Παπακωστα!!
14 hours ago
Constantine Halkias
DrHalxx Constantine Halkias
@
@NChatzinikolaou όπα αυτό είναι πραγματική απειλή, πρέπει να επέμβει εισαγγελέας
14 hours ago

Anonymous said...

Ρε τι γίνεται, μιλάει και το καθεστωτικό αρχιπουταναριό η Σοφούλα...

Anonymous said...

Ενώ η Ρένα "είμαι στον ιδιωτικό τομέα" Δούρου 3:21 είναι αντικαθεστωτική και άμωμος...

Anonymous said...

Στα @@ μου η Δούρου 5:48, αλλά μπροστά στην σαψαλοπουτανάρα του πασοκ - που το παίζει και τζόβενο - είναι αναμάρτητη. Ρώτα και κανένα παλαιό συνάδελφο της νυν και αεί κρατικοδίαιτης Σοφούλας να σου πεί.

Anonymous said...

Φίλε, εμένα στα (ξυρισμένα) αρχίδια μου και οι 2 κάργιες. Η Δούρου ακολουθεί την Σοφία κατά πόδας στην πρακτική, ίσως γι αυτό ταιριάζουν τόσο καλά. Αυτά περί "ιδιωτικού τομέα" είναι διορισμοί με τις πλάτες της Κουμουνδούρου. "Αριστερές" ελεεινίδες.

Anonymous said...

http://fimotro.blogspot.com/2011/07/blog-post_3586.html

Anonymous said...

Νομίζω πως είσαι προκατειλλημένος υπέρ της Γιαννακά. Ίσως επειδή σου γλείφει καλύτερα τα (ξυρισμένα) αρχίδια σου.

Επί της ουσίας, είναι γελοίο να ισχυρίζεται το πασοκ πως ο σύριζα οργανώνει όλο το κράξιμο που τρώει. Αν ήταν έτσι ο σύριζα θα έπαιρνε 80% στις εκλογές.

Κι ακόμη, αν υπάρχει κάποιος που ευθύνεται πρωτίστως για την πολιτισμική κατάπτωση, που λέει κι ο Λοχαγός Βάρσος, είναι το πασοκ. Οπότε το να κάενι μάθημα στους υπόλοιπους, τους οποίους έχει εκπασοκίσει, είναι για "πολύ γέλιο" ©.

Anonymous said...

Τι ηλικία έχει η Σοφούλα;

Anonymous said...

Στο βιογραφικό της στην (όπως είπε κι ο βουλευτής Ανατολάκης του ΛΑΟΣ) ιστιοσελίδα της, δεν λέει πότε γεννήθηκε. Λέει όμως το εξής:

Είναι εγγαμη με δύο παιδιά. (εγώ ξέρω ότι "την έχει κάνει" άνευ διαζυγίου)

Μιλάει άπταιστα γαλλικά και αγγλικά. (αυτή τρομάζει να μιλήσει Ελληνικά, αλλά granting her the benefit of the doubt να την ακούσουμε).

55άρα πρέπει να είναι

Anonymous said...

Ο μπαστουνόβλαχος που έχει εξαφανιστεί; Είναι απασχολημένος άραγε με τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων, των οποίων ο πρόεδρος Λυμπερόπουλος, είναι βαψομαλλιάς;

Anonymous said...

Προτείνω καλοκαιρινή μάζωξη (sic) των βαψομαλλιάδων στο κοσμικό κέντρο Τύμπανο του εξωτικού Μπουρναζίου. Μακάρι να μπορέσει να παραστεί και ο Ξυνόγαλος.

http://www.youtube.com/watch?v=iJqC36UzKSc&feature=share

Anonymous said...

Η βία και τα μαμμόθρεφτα της μεταπολίτευσης

http://blemilo.blogspot.com/2011/07/blog-post_6088.html

Anonymous said...

Περνούσα τα ξημερώματα από το Σύνταγμα. Απόλυτη τσαντιροποίηση και χαβαλές μέγας. Πωλητές "βρώμικου", τύποι με μπύρες επί του οδοστρώματος, "δρώμενα" στην πλατεία. Μπροστά σε αυτό το χάρμα οφθαλμών η κεντρική πλατεία Τιράνων φαντάζει σαν την Place de la Concorde. Από την τσαντιροποίηση του 1973 στην τσαντιροποίηση του 2011 πέρασαν τριανταοκτώ χρόνια. Ο κύκλος θα κλείσει όταν στηθούν τα τσαντίρια εντός "κοινοβουλίου". Τότε αυτό το υπερήφανον έθνος των τσαντιρόβιων χαβαλέδων θα βρεί την ολοκλήρωαη. Λίγο υπομονή. Ο καιρός γαρ έγκυος όπως έλεγαν οι ένδοξοι ημών πρόγονοι.

Anonymous said...

Καλά τα λέει ο μπλε μήλος. Ο γιωργάκης όντως προσεγγίζει το φαινόμενο κοινωνιολογικά αφού είναι κοινωνιολόγος.

Anonymous said...

ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΑΟ ΓΥΦΤΩΝ;;;
ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΑ ΤΣΑΝΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ...ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΑΝ ...ΓΥΦΤΟΙ,ΞΑΝΑΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΕΛΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΚΙΑΒΟΥ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ.

ΥΓ.ΣΤΟ ΤΙΡΑΝΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΩΜΟΠΟΛΗ Ο ESPRESSO ΤΙΜΑΤΑΙ 1 ΕΥΡΩ ΚΥΡΙΟΙ.ΑΥΤΑ ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝ 3ΚΑΙ 4 ΕΥΡΩ.

Anonymous said...

Τα χάλια του Τύπου και αλλού

http://www.economist.com/node/18928406

Γι αυτό αγαπάμε τον Νίκο μας said...

@thibetian George Achillias
@NChatzinikolaou αναλογία ραδιόφωνο/ τηλεόραση/ εφημερίδα; (σ.σ. σλουρπ, γλυψ)

Nikos Chatzinikolaou
@NChatzinikolaou Nikos Chatzinikolaou
@thibetian Εφημερίδα,ραδιόφωνο,τηλεόραση.Mε αυτή τη σειρά.

Anonymous said...

Εντάξει. Ο Μανώλης Κοττάκης είναι άσχημος. Πολύ άσχημος. Εξωφρενικά άσχημος. Γιατί όμως αυτό να του χρεώνεται; Το θέμα είναι ότι πρόκειται περί ενός θαυμασίου δημοσιογράφου-δημοσιολόγου, και μάλιστα μέσα από τις σελίδες της μαχητικής και έγκριτης εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Εκεί ο Μανώλης τα λέει έξω από τα δόντια. Όπως άλλωστε τα έλεγε πάντα. Αν τελικά κοσμήσει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Πειραιά, θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία τόσο για το κόμμα, όσο και για την πατρίδα.

Anonymous said...

Γι αυτό μου αρέσει ο Ξυνόγαλος. Δεινός σνομπ και εκλεκτικιστής. Μόνο Ιταλικά και Ελβετικά χώματα καταδέχονται να πατήσουν τα πόδια του. Εύγε Ξυνόγαλε απαιτητικέ και μεγαλειώδη.

Anonymous said...

Η πόρνη και ο ηγούμενος τώρα στην νετ

Anonymous said...

H Σοφία είναι μια άξια δημοσιογράφος και πολιτικός. Γιατί την κατηγορούν κάποιοι ως κρατικοδίαιτη; Στον ιδιωτικό τομέα (και μάλιστα πραγματικά, όχι σαν τη Δούρου) δεν σταδιοδρόμησε η Σοφία πριν εκλεγεί βουλευτής; Καλό γράψιμο, γνώση σε βάθος, καλλιέργεια είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της Σοφίας, εκτός από την πρόδηλη ευγένεια. Ένα ακόμη, κάπως άγνωστο, χαρακτηριστικό της Σοφίας είναι η ικανότητα να ηρεμεί τα πνεύματα. Εργαζόμουν ως βοηθός καφετζή στον ΔΟΛ, όταν είδα μπροστά στα έκπληκτα μάτια του μου το εξής θέαμα: Ο Κίμων Κουλούρης μαινόμενος στην είσοδο του ΔΟΛ (στη Χ. Λαδά τότε), ετοιμαζόταν να ανέβει πάνω για να "πλακώσει", όπως γκάριζε, τον δημοσιογράφο Στ. Κασιμάτη, γιατί στην "Πανδώρα" τον είχε χλευάσει. Τότε η Σοφία, με χαρακτηριστική άνεση, έκανε καθοριστική παρέμβαση και απεσόβησε τα χειρότερα. Γι αυτό λέμε. Πολυτάλαντο κορίτσι (έστω και λιγάκι σιτεμένο) η Σοφία.

Anonymous said...

July 7, 2011 9:51 PM, μα ποιος κατηγόρησε τον Κοττάκη ως άσχημο;

Anonymous said...

Κανείς 11.26. Ενήργησα προληπτικώς, σε περίπτωση που κάποιος θα επιχειρούσε να του απευθύνει μια τέτοια κατηγορία.

Anonymous said...

O δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έμεινε, λέει, ΚΟΥΦΟΣ, από μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης που πέταξαν τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των γνωστών επεισοδίων. Για κουφός δεν ξέρουμε, θα ορκιζόμασταν πάντως ότι έμεινε ΤΥΦΛΟΣ, αν κρίνουμε από το γενικό εμφανισιακό στυλ που τον είδαμε να υιοθετεί, με κοντό σταυρουδάκι να κρατιέται στον λαιμό με μόρτικο δερμάτινο λουράκι. Επιπλέον, θα ευχόμασταν να είχε μείνει καλύτερα ΜΟΥΓΚΟΣ, αν κρίνουμε από τις αφόρητες συγκινησιακές κοινοτοπίες που εκστόμιζε, σε ρυθμούς πολυβόλου, στην εκπομπή της εκλεκτής δημοσιογράφου Ρούλας Κουσκουρή στο παρεμβατικό ALTER. Ειδικά η καταληκτική του αποστροφή "... τουλάχιστον χαίρομαι που οι τελευταίες κουβέντες που άκουσα πριν κουφαθώ ήταν ‘ψωμί, παιδεία, ελευθερία’!" θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας. Λόγια πικρά, λόγια συντριπτικά, ικανά, στο άκουσμά τους, να συγκινήσουν ακόμη και κουφό...

Anonymous said...

«Με την ίδια ευκολία που η κυβέρνηση βαφτίζει «δημοσιονομική εξυγίανση» τη ληστεία σε βάρος των πολιτών, προσπαθεί να παρουσιάσει μια καταγέλαστη πρόταση ως δήθεν «επιχείρηση κάθαρσης». Είναι κατάντια απέναντι σε κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ και την ελληνική κοινωνία.

Αρκετά πια. Υπερέβησαν τα όρια της αισχρότητας, της υποκρισίας και της ανηθικότητας. Παρά τη γελοιοποίηση που υπέστησαν τα γνωστά παράκεντρα της εξουσίας του ΠΑΣΟΚ, όταν τον Ιανουάριο, με σημειώματα της τελευταίας στιγμής, υπαγόρευσαν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens να συμπεριλάβει στο πόρισμά της και το όνομά μου, έρχονται τώρα με την κατάπτυστη πρότασή τους απέναντί μου, να ολοκληρώσουν την επιχείρηση εξαπάτησης του λαού.

Πέραν της ουσιαστικής ακύρωσης ακόμη και αυτού του δικού τους πορίσματος με τη γνωστή λογική της επιλεκτικής στοχοποιήσης, η πρόταση τους και το σκεπτικό της καθόσον με αφορά, αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας, σκοπιμότητας, ατιμίας, αλλά και γελοιότητας, αρκεί και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι προσωπικά ουδέποτε υπέγραψα οποιαδήποτε σύμβαση του Δημοσίου με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Συνειδητοποιεί άραγε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την προσωπική ευθύνη που του φορτώνουν οι «παρακοιμώμενοι», για την πρωτοφανή επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου Siemens, εμπαιγμού των πολιτών και ευτελισμού των θεσμών;

Δυστυχώς, είναι αλήθεια ότι στο θλιβερό κατήφορο που πανικόβλητοι βυθίζονται, χάνουν διαρκώς όχι μόνο το όποιο λαϊκό έρεισμα, αλλά ακόμη και την επαφή με την ίδια πραγματικότητα. Έτσι, δεν αντιλαμβάνονται ότι στην «αρένα» που έστησαν για άλλους, έχουν ήδη εισέλθει και οι ίδιοι».


Αυτός είναι Άντρας με Α κεφαλαίο. Εύγε Άκη.

Anonymous said...

Nemesis chases Murdoch’s hubris

Anonymous said...

Πολύ πλάκα ή "πολύ γέλιο" με τον νεαντερτάλιο "δημοσιογράφο" Κώστα Βαξεβάνη να διαμαρτύρεται από τη μαλακία του Twitter ότι πήγαν να του κόψουν την εκπομπή για τα σκάνδαλα στο ποδόσφαιρο. Ιδρωμένος και αγχωμένος ειδοποιούσε κάθε 28'' μέσα από το σημαντικό Twitter ότι η εκπομπή κόπηκε γιατί τα μεγάλα συμφέροντα δεν ήθελαν να βγουν οι αποκαλύψεις στον αέρα, μετά ότι θα παιχτεί τελικά, μετά ότι θα παιχτεί στις 12:30, μετά να μην τη χάσει κανείς γιατί έχει αποκαλύψεις κοκ. Όποιος όμως έκατσε από περιέργεια να δει την εκπομπή του λαμπρού αυτού ρεπόρτερ, το μόνο που είδε ήταν μια σούπα και μάλιστα χωρίς αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.

Anonymous said...

Ποιος είπε ότι η διανοούμενοι μένουν αμέτοχοι και βουβοί μπροστά στην κρίση;

Ο διανοούμενος δημοσιογράφος Αντώνης Πρέκας έγραψε μαζί με τον μοναδικό μουσικό Χρήστο Παπαδόπουλο (Παιδιά από την Πάτρα) το τραγούδι "Οι Πλατείες της Οργής", έναν ύμνο στη δίκαιη αντίδραση του λαού μας απέναντι στα βίαια μέτρα της κυβέρνησης και το μνημόνιο. Η μουσική του Παπαδόπουλου μέτρια, αλλά οι στίχοι του Πρέκα μοναδικής έμπνευσης και σύλληψης.

Της ράτσας το δαιμόνιο
θα πνίξει το μνημόνιο

είναι το δίστιχο που συμπυκνώνει το βαθύτερο νόημα του τραγουδιού και κλέβει τις εντυπώσεις.

[Εγώ θα έκανε ρίμα και με την λέξη "τελώνιο", όπως σε ένα επεισόδιο από τα Στρουμφάκια ("δαιμόνιο- τελώνιο").]

Αδυναμία μου προσωπική πάντως το σημείο όπου ο Πρέκας με τρεμάμενα δάχτυλα γράφει

Στο μυαλό βγήκε λιακάδα
και ξυπνήσαμε μεμιάς
θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς

Στίχοι απλοί που όμως λένε τόσα πολλά στις καρδιές μας.
Οι διανοούμενοι αγρυπνούν!

www.youtube.com/watch?v=cMS5r88nnfs

Anonymous said...

"Former News of the World editor Andy Coulson (σ.σ. ελληνιστί Κούλσον) has been arrested by police investigating phone hacking and corruption allegations.

It came as David Cameron defended his decision to give Mr Coulson a "second chance" and employ him as his director of communications - a job he has left.

The PM announced two inquiries - one led by a judge - into the phone hacking allegations and newspaper ethics.

Mr Coulson has denied any knowledge of phone hacking while he was NoW editor."

BBC

Anonymous said...

Προς το συμφέρον όλων είναι να «πέσουν οι τόνοι» και να δοθεί «έμφαση στην ανάπτυξη» επισημαίνει στους ομολόγους του στις περιοδείες του στις ευρωπαϊκές χώρες ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real fm.

«Όσο καλλιεργείται μια αίσθηση στην κοινή τους γνώμη ότι οι Έλληνες είναι αμαρτωλοί, η Ελλάδα αμάρτησε κλπ, όσο και αν πράγματι παραβιάσαμε μια μεγάλη ευθύνη που είχαμε να τηρήσουμε κανόνες που ισχύουν για όλους, τόσο δυσκολεύονται και οι ίδιοι να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για τη βοήθεια της χώρας» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Λαμπρινίδης υπογράμμισε, επίσης, ότι «κανένα εθνικό θέμα δεν κινδυνεύει εξαιτίας του γεγονότος ότι η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη» και επισήμανε, σχετικά με τα Βαλκάνια, ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν απεμπολεί τον ρόλο της αλλά «αναζητούμε τον τρόπο να επανέλθουμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Όλοι προσβλέπουν σε αυτό» .

Για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δήλωσε ότι είναι δικαίωμα της Ελλάδας και θα το εξασκήσει όποτε κρίνει, ενώ για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και την ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη διερευνητικές διαπραγματεύσεις και αν δεν λυθεί τότε βούληση της κυβέρνησης είναι η κοινή προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης.

www.kathimerini.gr

«Oldest ‹Older   601 – 800 of 2099   Newer› Newest»