Sunday, January 12, 2014

Αήθης επίθεση στον Κώστα Μπακογιάννη για ένα εξώγαμο



Αναστάτωση και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει στα αθηναϊκά «jour fixe» και στο «καρτιέ του Συντάγματος» (για να μην λησμονούμε και τον αείμνηστο Γρηγόρη Μιχαλόπουλο) οι ερωτικές επιπολαιότητες ενός ανερχόμενου στελέχους της ιστορικής παρατάξεως της ΝΔ, του ικανού Κωστάκη Μπακογιάννη. Η ύπαρξη ενός εξώγαμου προερχόμενου από τα όργανα του πολλά υποσχόμενου φιλελεύθερου πολιτευομένου έχει αναστατώσει την λεγόμενη «αστική τάξη» των Αθηνών – όσο κι αν κάποιοι υποστηρίζουν ότι η καθ’ ημάς (παρασιτική και μεταπρατική) «αστική τάξη» μόνο κατ’ όνομα είναι αστική, αφού αποτελείται, κατά κύριο λόγο, από άξεστους πρώην κατσικοκλέφτες και μαυραγορίτες.


«Δεν θέλησε άλλο παιδί ο Κωστάκης, αφού είχε ήδη δύο από την επίσημη αγαπημένη του, τα οποία – επιτρέψτε μου να πω – είναι αρκετά», θα μας εκμυστηρευθεί παλαιό νεοδημοκρατικό στέλεχος. «Ούτε στην κοπελίτσα ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα διά του γκαστρώματος. Τυχαία προέκυψε η εγκυμοσύνη», θα συμπληρώσει. Συνυπογράφουμε την εκτίμηση του σεβάσμιου πολιτικού στελέχους. Και συμπληρώνουμε ότι είναι μηδαμινής σημασίας το θέμα του εξώγαμου, συμπαρατασσόμενοι με την πλειονότητα του ελληνικού Τύπου που απέφυγε να αξιολογήσει το γεγονός ως σημαντικό και να το προβάλει. Κίτρινο το θέμα, και ο ελληνικός Τύπος, ευτυχώς, δεν επιδίδεται στον κιτρινισμό – είναι γνωστό αυτό.


Λυπούμαστε, πάντως, ειλικρινά για την κατάντια και τον διασυρμό του ετοιμοπόλεμου νέου, γιατί ο Κωστάκης, πάνω απ’ όλα, είναι καλό παιδί. Αλλά και μέγας εγκέφαλος – «διεθνούς εμβέλειας μυαλό», όπως φέρεται να έχει αποκαλύψει, σε ανύποπτο χρόνο, ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης (μεγάλο μυαλό και ο ίδιος, όσο κι αν, από χαρακτηριστική σεμνότητα, επιθυμεί συστηματικά να το κρύβει). 


Τα ίδια περίπου ισχύουν και για την νεαρά πέτρα του σκανδάλου. Όσοι την θυμούνται στα πρώτα δειλά πολιτικά της βήματα, στο πλευρό του Αναστάση Παπαληγούρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μιλούν για ένα εντυπωσιακής ευφυΐας κοριτσόπουλο, που το μόνο που έψαχνε ήταν με κάτι να ασχοληθεί επαγγελματικά αλλά να βρει και ένα δεσμό (όπως, άλλωστε, όλα τα κορίτσια της ηλικίας της). Είχε, ωστόσο, και κάποια χαρακτηριστικά αβουλίας. «Ίσως η αβουλία να ήταν φαινομενική, επειδή βρισκόταν σε υπουργείο, λόγω σεβασμού προς τους θεσμούς. Γιατί ο αστικός κόσμος σέβεται απαρέγκλιτα τους θεσμούς!», θα πει πρώην στέλεχος του υπουργείου. Το γεγονός ότι ο τότε υπουργός Παπαληγούρας (επίσης αξιοσημείωτης ευφυΐας, όπως είναι γνωστό), υπό την σιδηρά διεύθυνση του οποίου υπηρέτησε η κοπελίτσα ως μετακλητή υπάλληλος, ήταν συγγενής της, αποδίδεται από τους περισσότερους σε καθαρή  σύμπτωση. «Μην ακούτε αυτά που λέγονται. Με αξιοκρατικά κριτήρια επελέγη το κορίτσι. Ξέρει να διαλέγει συνεργάτες ο Αναστάσης! Και δεν διαψεύστηκε. Ούτε άβουλη ήταν. Αντίθετα, τον είχε εντυπωσιάσει με την κριτική της ικανότητα και τον ενθουσιασμό της για ανάληψη πρωτοβουλιών. Κι ας την είχε δίπλα του για απλή γραμματειακή υποστήριξη…», θα εκμυστηρευθεί σύμβουλος του τότε υπουργού. 


Άλλωστε, η ευσυνείδητη νέα προέρχεται από τα σπλάχνα της ιστορικής οικογένειας των Ράλληδων και φαίνεται να ακολούθησε τα βήματα της μητέρας της για προσφορά στα δημόσια πράγματα, θα συμπληρώσουμε εμείς. Η οποία μητέρα μπορεί επαγγελματικά να μην έκανε και πολλά πράγματα, αλλά έχει επιδοθεί χρόνια τώρα, και μάλιστα με αξιοσημείωτη επιτυχία, σε ένα σωρό φιλανθρωπίες και αγαθοεργίες (στη μεγάλη παράδοση της «αστικής τάξεως»), ενώ έχει συνδράμει μέχρι εκεί που δεν παίρνει και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος αλλά και την περίφημη Φίλιππο Ένωση, επιδεικνύοντας πράγματι σπουδαίο έργο! Μετά την αποχώρηση Παπαληγούρα από το υπουργείο Δικαιοσύνης (για να κλειστεί στο μαυσωλείο του Ψυχικού αφοσιωμένος πλέον στις αγαπημένες του γκραβούρες και την μπιρίμπα!), η άπειρη αλλά ικανή κορασίδα συνέχισε μια ανάλογη επαγγελματική πορεία, πάντα σε υπουργεία και κομματικά γραφεία, με αποκορύφωμα της μέχρι σήμερα καριέρας της την τοποθέτησή της στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, έστω κι αν, δυστυχώς, δεν εξελέγη (εδώ μοιράζεται την ίδια τύχη με την μητέρα της που απέτυχε επανειλημμένως να εκλεγεί ως δημοτική σύμβουλος Αθηναίων υπό τον άξιο Νικήτα Κακλαμάνη). Κι αυτή η τοποθέτηση, πάντως, στους σπουδαίους νεοδημοκρατικούς συνδυασμούς, όσο κι αν γεννά (εύλογες) υποψίες, αξιοκρατική ήταν. Γιατί η απόγονος της ιστορικής οικογένειας είναι και επιστήμονας – και είναι τόσο σπάνιο να βρεις επιστήμονες στην ελληνική κοινωνία προκειμένου να κοσμήσουν τα κομματικά ψηφοδέλτια.


Για να μην τα πολυλογούμε, το γεγονός με το νόθο τέκνο είναι άνευ σημασίας και συνιστά μια αυστηρώς ιδιωτική υπόθεση. Μια απροσεξία, ένας νεανικός ενθουσιασμός, δεν μπορεί να γίνεται θέμα και θέαμα, βορά στα αδηφάγα βλέμματα των πάσης φύσεως περίεργων που θέλουν να κατασπαράξουν ελπιδοφόρους πολιτευομένους. Άπειρο παιδί ο Κωστάκης, άβγαλτο (το διακρίνει κανείς και μόνο από την εξωτερική εμφάνιση ετούτου του καλόκαρδου νέου με την χωρίστρα), φαίνεται ότι απλώς επόθησε δυνατά την εξίσου άπειρη κοπέλα των παρόμοιων κοινωνικών και ψυχοδομικών χαρακτηριστικών κι έτσι, δυστυχώς, δεν απεφεύχθη το μοιραίο. Ο έντονος ερωτικός πόθος, ο οίστρος, ο ίμερος, φαίνεται να ήταν η αιτία που εκτόξευσε το σπέρμα ανεξέλεγκτα, με δύναμη πολλή – σε όλους μας μπορεί να συμβεί. Αν δεν υπήρξε, βέβαια, προφύλαξη, κακό του κεφαλιού του – και ιδού τα αποτελέσματα. Αλλά και προφυλακτικό να υπήρξε τοποθετημένο, η ταχύτητα της κίνησης του σπέρματος, λόγω έντασης του πόθου, πρέπει να ήταν τέτοια που να διαπέρασε (κοινώς σμπαράλιασε) το προφυλακτικό κάλυμμα, λένε όσοι γνωρίζουν από τεχνικά ζητήματα προφύλαξης.
  
 

Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθεί τελικά μια μέση λύση και το ζεύγος θα παύσει να διασύρεται στα δικαστήρια. Το πιστεύουμε και το ευχόμαστε. Μια ιδιωτική υπόθεση διαποτισμένη με το σπέρμα του έρωτα, δεν μπορεί – και δεν πρέπει – να γίνεται δημόσιο θέαμα, αντικείμενο κίτρινης αντιμετώπισης. Αυτή είναι η θέση μας – μια θέση απαρασάλευτη. Κι αν κατηγορείται ο οιστρηλατούμενος από ερωτική επιθυμία Κωστάκης ότι δείχνει προκλητικά απρόθυμος για παροχή ικανού ύψους διατροφής ανάλογης των οικονομικών του δυνατοτήτων, θα σταθούμε αναφανδόν στο πλευρό του. Γιατί, χωρίς αμφιβολία, τα έξι χιλιάρικα που φέρεται να ζητά ο θηλυκός πόλος του σκανδάλου ως διατροφή από τον απρόσεχτο νέο είναι πολλά, και ασφαλώς επί του ύψους του ποσού θα πρέπει να υπάρξει μια κάποια οπισθοχώρηση. Σύμφωνοι, λεφτά υπάρχουν στο πουγκί του Κωστάκη και της οικογενείας του. Αλλά χρειάζεται και φειδωλία. Χρήματα που έχουν βγει με αίμα και ιδρώτα δεν είναι και για σκόρπισμα.

/σχετικά άρθρα/
Η αποκατάσταση μιας «γκαστρωμένης»
Ποιος φοβάται το καρπενησιώτικο Κέντρο Δημοκρατίας «Παύλος Μπακογιάννης»;