Sunday, February 2, 2014

Γνωστός πλέον στην Αντιτρομοκρατική ο νέος στόχος του Ξηρού!



Ραγδαίες οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Ξηρού, μετά και τον εντοπισμό της κινητής γιάφκας του Παλαιού Φαλήρου. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φέρεται να έχει υποκλέψει τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ τρομοκρατών που οδηγούν στον Χριστόδουλο Ξηρό ως εγκέφαλο της σχεδιαζόμενης επιχείρησης, καθώς και στην αποκάλυψη του επικείμενου στόχου. Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, ο στόχος της σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης δεν ήταν άλλος από τον πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ και δημοσιογράφο Μανώλη Μαυρομμάτη! 


Αρκετοί εξέφρασαν επιφυλάξεις σχετικά με την ακρίβεια των πληροφοριών, αφού, όπως ισχυρίζονται, ο βαρύς οπλισμός που εντοπίστηκε στο όχημα μάρκας Opel Astra, το οποίο βρέθηκε παρκαρισμένο μπροστά σε μονοκατοικία επί της οδού Αγίας Κυριακής, κρίνεται αναντίστοιχος με το ειδικό πολιτικό βάρος του στόχου. «Μα αυτό είναι το δυνατό χτύπημα που υποσχέθηκε ο Ξηρός; Ο… Μανώλης Μαυρομμάτης, ένας τόσο ασήμαντος στόχος;» αναρωτήθηκαν. Τα φαινόμενα, όμως, απατούν. Γιατί, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τα παρασκήνια της εξουσίας, ο γνωστός δημοσιογράφος βρίσκεται στον στενό πυρήνα των συνεργατών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Όπως λέγεται, βήμα δεν κάνει ο Αντώνης αν δεν ρωτήσει πρώτα τον Μανώλη. «Πιστεύω ότι επέλεξαν ως στόχο τον Μανώλη γιατί βρίσκεται πολύ κοντά στον Αντώνη. Είναι το μάτι και το αυτί του προέδρου. Θα έλεγα ότι ο “Μανόλο” αποτελεί το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ίσως και το “μυαλό” του, γιατί αφενός έχει στρατηγικές ικανότητες και αφετέρου μπορεί και αφουγκράζεται καλά την κοινωνία!» θα μας εκμυστηρευθεί γνωστός δημοσιογράφος που καλύπτει το κυβερνητικό ρεπορτάζ.

 

Ωστόσο, ο (σκουρόχρωμης κόμης) ειδήμων σε θέματα «ένοπλης πάλης» (και επί χρόνια συνθαμώνας του «Πάμπλο» στα τραπέζια της πλατείας Κολωνακίου), Χρήστος Χαλαζιάς (γνωστός στους φίλους του και ως «ο έγκυρος», από το γεγονός ότι εμφανίζεται να έχει αποκλειστικές και πάντα έγκυρες πληροφορίες περίπου για τα πάντα), φέρεται να αρνείται τη αξιοπιστία της πληροφορίας, θεωρώντας την ως κατασκευασμένη και προερχόμενη από τα χαλκεία των μυστικών υπηρεσιών. «Αποκλείεται να αποτελούσε στόχο των τρομοκρατών ο Μαυρομμάτης. Τα έχω πει χιλιάδες φορές. Οι οπαδοί του ένοπλου αγώνα έχουν ένα δικό τους ιδιότυπο κώδικα συμπεριφοράς, γνωστόν μόνο στους πολύ έγκυρους και ενημερωμένους, τον “κώδικά της μερικής οικειότητας”. Τα είχα πει και στον Δήμο Μάρκου Μπότσαρη τότε που κατηγορούσε τον Πάμπλο ως εγκέφαλο της 17Ν, αλλά δεν καταλάβαινε τίποτα. Με βάση αυτόν τον κώδικα, αποκλείεται να χτυπιόταν Μανώλης από “Μανώλη”». (σ.σ. αναφέρεται στο γνωστό ψευδώνυμο του Ξηρού επί των ημερών της 17Ν)

 

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης είναι ξακουστός για το θάρρος του, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις, να λάβει και τα μέτρα του. Πολλοί έχουν παρατηρήσει ότι, τις τελευταίες ημέρες, στα καφέ-μπαρ του Κολωνακίου ή της Πλάκας όπου συνηθίζει να κάθεται με τις ώρες για έναν καφέ ή για ένα λιτό σνακ (προς «αφουγκρασμό» της κοινωνίας), αποφεύγει συστηματικά («με εντολή Σαμαρά») τα εξωτερικά τραπέζια προτιμώντας τα μεγαλύτερης ασφάλειας εσωτερικά, όπου και ταμπουρώνεται (πάντα με καλυμμένα τα νώτα προς αποφυγή πισώπλατου ύπουλου κτυπήματος) έχοντας πλέον τα μάτια του δεκατέσσερα! Επιπλέον, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, εδώ και λίγο καιρό, εκτός από το όπλο της πένας το οποίο, ως γνωστόν, χειρίζεται δεξιοτεχνικά, φέρει επάνω του, για λόγους ασφαλείας, και άλλο όπλο – ένα περίστροφο! «Θαυμάσια! Ας τολμήσουν να κάνουν το οτιδήποτε στον Μαυρομμάτη και θα δουν τι τους περιμένει!» απείλησε οργίλος, σε café του Κολωνακίου και σε μια πραγματική έκρηξη αγανάκτησης, ο συμπαθέστατος (αλλά και επιθετικός όταν χρειάζεται) Μανώλης.

 

Πολλοί ήσαν εκείνοι που εξανέστησαν με τη στοχοποίηση του Μανώλη Μαυρομμάτη, αναλογιζόμενοι πόσο φτωχότερη θα γινόταν όχι μόνον η δημοσιογραφία αλλά και η πολιτική εφόσον δεν εμποδιζόταν τελικά το τρομοκρατικό κτύπημα, αφού, παρά τα χρονάκια του και κάποια εμπειρία ως ευρωβουλευτής, ο αγαπημένος όλων των Ελλήνων Μανώλης θεωρείται ένας από τους ανερχόμενους αστέρες της γαλάζιας παρατάξεως. Πολλοί, μάλιστα, παρομοιάζουν την περίπτωσή του με αυτή του Παύλου Μπακογιάννη, αφού και ο 73χρονος Μανώλης Μαυρομμάτης μπορεί μεν να μην δρέπει δάφνες πολιτικού στελέχους πρώτης γραμμής, εντούτοις κινεί τα νήματα – και μάλιστα με επιδεξιότητα – από τα παρασκήνια της εξουσίας!

 

«Ο Μανώλης υπήρξε ένας από τους πιο παραγωγικούς ευρωβουλευτές και είναι ένα πολύ δυνατό μυαλό – μυαλό που είναι σε θέση να γεννά ασταμάτητα πολλές και καλές ιδέες μεγάλης χρησιμότητας για την πατρίδα μας» θα δηλώσει απερίφραστα και με την γενναιοδωρία που την χαρακτηρίζει η (72χρονη) ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, για χρόνια συνάδελφος του Μανώλη στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και με σημαντικό έργο, και αυτή, στο παλμαρέ της.

 

Συναγωνιστής, δε, του Μαυρομμάτη από τα μετερίζια του da capo θα μας αποκαλύψει κατ’ αποκλειστικότητα: «Καθόλου δεν με εξέπληξε το νέο. Από καιρό αποτελούσε στόχο ο Μανώλης. Γιατί ποτέ δεν μάσαγε τα λόγια του και δούλευε μόνο για την Ελλάδα. Είναι πολλά χρόνια τώρα “pain in the ass” για όλα τα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, εντός και εκτός Ελλάδος, που επιβουλεύονται την πατρίδα και τη δημοκρατία μας. Κυριολεκτικά τούς έχει κηρύξει τον πόλεμο!». Ίσως γι’ αυτό, λένε κάποιοι, ο ακαταπόνητος Μανώλης Μαυρομμάτης να μην αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ τα γιλέκα πολεμικού ανταποκριτή που, σε διάφορες αποχρώσεις, έχουν κολλήσει χρόνια τώρα επάνω του.