Sunday, June 19, 2011

ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ VAPSOMALLIADES Χρήστος Γιανναράς: Τα βαμμένα μαλλιά είναι πιθηκισμός και εκβαρβαρισμός!



Κλείνουμε για την ώρα το αφιέρωμά μας στα βαμμένα μαλλιά (χρειαζόμαστε μπάνια και στα λουτρά του Σμοκόβου δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στο internet…) με τις απόψεις ενός διανοουμένου, ο οποίος είναι σε θέση να αναλύσει  με έναν διαφορετικό, οπωσδήποτε ανώτερο, τρόπο την επονείδιστη συνήθεια πολλών ανδρών να βάφουν τα μαλλιά τους ή να καλύπτουν πονηρά την φαλάκρα τους. Ο Χρήστος Γιανναράς, πραγματικός χείμαρρος, έχει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να πει. Δείχνει το ζήτημα των κουτοπόνηρων επινοήσεων της κόμης να τον πονάει βαθιά. Και δεν χαρίζεται σε κανέναν – όπως το συνηθίζει άλλωστε. Με γλώσσα πύρινη αλλά συνάμα και μεστή, με λέξεις και φράσεις πρωτότυπες που πρώτη φορά φτάνουν στ’ αυτιά μας, θέτει το ζήτημα των βαμμένων μαλλιών στις πραγματικές του διαστάσεις και εξακοντίζει τα «πυρά» του προς όλες τις κατευθύνσεις…

 

Κύριε Γιανναρά, τι είναι για σας τα ανδρικά βαμμένα μαλλιά;

Τα βαμμένα μαλλιά είναι μιμητισμός κενός, πιθηκισμός έκδηλος,  εκβαρβαρισμός απόλυτος! Το βαμμένο μαλλί αποτελεί εγκύστωμα παρακμής εφιαλτικής. Το πλαίσιο που νοηματοδοτεί την επιθυμία ενός άνδρα που βάφει τα μαλλιά του είναι τα μεταπρατικά ιδεολογήματα της Δύσης. Ο κούφος μιμητισμός, ο παρακμιακός φενακισμός, η εγκληματική φρεναπάτη ότι ο χρόνος μπορεί ανέξοδα να παραταθεί.


 

Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, το βαμμένο μαλλί, κατά τη γνώμη σας, συνιστά σύμπτωμα γενικευμένης παρακμής;

Ακριβώς. Το βαμμένο μαλλί δηλοί, ως φυσιογνωμική εκφραστική, υπαρκτικό αδιέξοδο. Ευτέλεια, αλογία και αγλωσσία. Καταδεικνύει ζωή κενή νοήματος. Ο άνθρωπος που βάφει τα μαλλιά του στερείται της σχέσης με την αρχοντιά του ανθρώπου που ψηλαφεί νόημα κατ’ αλήθειαν βίου. 


Τι θα απαντούσατε σε εκείνους τους βαψομαλλιάδες που υποστηρίζουν ότι το να βάφουν τα μαλλιά τους αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους;

Θα τους παρέπεμπα στο βιβλίο μου «Η Απανθρωπία του Δικαιώματος». Η ζωή είναι άθλημα υπαρκτικό. Η ύπαρξη είναι τάνυσμα στόχευσης στο πάντοτε απλήρωτο πλήρωμα της ζωής ως σχέσης. Ο βαψομαλλιάς, ον ολίγιστο, αηδιαστικά εγωκεντρικό, ολοκληρωτικά αλλοτριωμένο, κομίζει το απόλυτο τίποτα στο άθλημα της σχέσης.

 

Στη χώρα μας ειδικά έχουμε πολλούς που βάφουν τα μαλλιά τους. Τι οδηγεί κάποιον στην απονενοημένη επιλογή του βαψίματος των μαλλιών;

Η πασοκική λοιμική του Ελλαδέξ. Η σοσιαλεπώνυμη απάτη. Η ανεπίγνωστη αδυναμία ψηλάφησης νοήματος της όντως υπάρξεως. Η αδυναμία ταύτισης του κοινωνείν με το αληθεύειν.

 

Με κριτήρια ψυχολογικά και ανθρωπολογικά, πώς μπορούμε να περιγράψουμε τους βαψομαλλιάδες, τους περουκοφόρους, τους εμφυτευματίες και άλλες συμπαθείς κατηγορίες συνανθρώπων μας, οι οποίοι κλέβουν χρόνο που δεν τους ανήκει;

Οι μικρονοϊκές επινοήσεις της κόμης αποτελούν κατάντιας δείγμα θλιβερό, πλήγμα καίριο στον κοινωνιοκεντρικό χαρακτήρα του αληθώς ζην. Το βαμμένο μαλλί είναι ανήμπορο να κομίσει πρόταση νοήματος γόνιμη. Αποτελεί δείγμα επαίσχυντο διεθνιστικού μηδενισμού, μεταπρατικού «εκσυγχρονισμού», πασοκικού αμοραλισμού. Στερείται ψηλάφησης νοήματος. Είναι δείγμα απόλυτο μετριότητας προκλητικής, κατάντιας ολικής, ανεπάρκειας εκκωφαντικής. Καταδεικνύει ψυχικά υστερήματα κραυγαλέα. Ο άνθρωπος που βάφει το μαλλί του δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ολιγόστροφος, εθελόδουλος και εθελότυφλος. Ένας άνθρωπος σπιθαμιαίου αναστήματος, ολικά ανεπαρκής στο να συναντηθεί με το ανεπίγνωστο δώρημα της φαλάκρας, την αρχοντιά, το καύχημα των γκρίζων μαλλιών. 

 

Και η λύση; Υπάρχει λύση; Είστε αισιόδοξος, όταν υπάρχουν τόσοι Έλληνες που βάφουν τα μαλλιά τους;

Μόνο με μια ασυμβίβαστα κοινωνιοκεντρική πρόταση, μόνο με προσήλωση απόλυτη στην ανθρώπινη ποιότητα, θα ξεφύγουμε από την λοιμική των βαμμένων μαλλιών, από τον αισθητικό μεταπρατισμό του μαλλιού «κληματαριά», από την παρακμή και την σοσιαλεπώνυμη απάτη της περούκας. Μόνον η συμμετοχή στο άθλημα της σχέσης με το γκρίζο και αραιό μαλλί θα αποτελέσει σάρκωμα σκέψης γόνιμης, αφετηρία ρεαλιστικής νεκρεγερσίας του Ελληνισμού. Να κομίσουμε κριτήρια ποιότητας μαλλιού, ώστε να αληθεύει ο βίος. Με εμπειρικές ψηλαφήσεις ποιότητας ζωής. Με σκέψη γόνιμη, μακριά από μπογιές και περούκες. Προσωπικά, αρνούμαι να υποκύψω στους «ψυχολογισμούς», στις ψυχολογικές ψευδαισθήσεις και εκτονώσεις που κομίζει η βολική «αισιοδοξία» για περιορισμό της συνήθειας της βαφής. Ποια ελπίδα να έχει κανείς με τέτοια κατρακύλα ιλιγγιώδη, με τέτοια καυχησιολογία κραυγαλέα, με τόσους βαψομαλλιάδες; Η πραγματικότητα των βαμμένων μαλλιών δεν μπορεί παρά να οδηγεί στον απελπισμό. Finis Graeciae! Τουπίκλην!


Το γεύμα με τον κ. Γιανναρά πραγματοποιήθηκε στο ψητοπωλείο-οβελιστήριο «Η Λειβαδιά», Γλάδστωνος 7, στο κέντρο της Αθήνας. Το κλίμα ζεστό, φιλικό, με κόσμο αυθεντικά λαϊκό γύρω-τριγύρω. Απολαύσαμε από ένα σουβλάκι-καλαμάκι χοιρινό και μία πατάτες στη μέση. Το ψωμί προσφορά του καταστήματος. Ήπιαμε νερό. Οι τιμές λογικότατες. Ο λογαριασμός ανήλθε στο ποσό των 4,40 ευρώ.

931 comments:

1 – 200 of 931   Newer›   Newest»
Anonymous said...

. Μόνο η συμμετοχή στο άθλημα της σχέσης με το γκρίζο και αραιό μαλλί θα αποτελέσει αφετηρία ρεαλιστικής νεκρεγερσίας του Ελληνισμού....

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΒΑΠΣΟΜΑΛΛΕΑ...ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΗΣΥΧΟΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΖΑΜΠΟΝΑΚΙΑ ΤΟΥΛΙΠ.

ΥΓ. Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΑΦΕΙ ΤΑ ΩΑ ΜΕ ΚΕΜΥΔΟΦΥΛΛΑ,ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΜΕ ΤΙ ΤΑ ΒΑΦΕΙ;;;;

Anonymous said...

...ΚΡΟΜΜΥΔΟΦΥΛΛΑ

Anonymous said...

Δεν κατάλαβα χριστό

Anonymous said...

Πώς φαίνεσαι ότι δεν είσαι διανοούμενος! Έτσι μιλούν οι διανοούμενοι 1:40. Με λόγο πυκνό, αμφίσημο και όχι εύκολα προσβάσιμο. Αλλιώς τι διανοούμενοι και φιλόσοφοι θα ήντουσαν.

Anonymous said...

Κρυπτικός ο λόγος του συγγραφέα.

Anonymous said...

Το 'τουπίκλιν', λέξη άγνωστη σε όλους τους κοινούς θνητούς, είχε συνταράξει το αναγνωστικό κοινό της Καθημερινής όταν την είχε χρησιμοποιήσει στην επιφυλλίδα του ο συγγραφέας πριν δυο τρια χρόνια. Ευκαιρία να μας πει ο Βαψομαλλιάς τη σημασία της, μιας που την αναπαράγει με χάρη

Anonymous said...

1,40 ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ...

ΤΟ ΕΙΧΕ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ...ΚΥΝΟΥΣΗΣ

Anonymous said...

Άριστο δείγμα μίμησης του Γιανναρικού ιδιώματος.Ο Ξυνόγαλος έπεσε θύμα της πλάκας του Βαψ και προσπαθεί να ανακαλύψει την ποιότητα στις "γιανναράδικες" ασυναρτησίες.

Anonymous said...

Πάλι γκάφα ο βλάχος.

Anonymous said...

Πάω στοίχημα ότι ο Ηπειρώτης φίλος μας θεώρησε τη συνέντευξη ως αληθινή.

Anonymous said...

ΣΩΣΤΗ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΑΣ 2,18 2,23

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ Η ΜΥΩΠΙΑΣ ΘΕΛΕΤΕ...
Ι5 ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ

ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΙΑΝΑΤΕ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΜΟΥ ΤΙ ...ΠΙΣΤΕΨΑ,ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΤΕ ΠΛΕΟΝ.

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΟΥΡΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΟΙ...

ΥΓ.ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΟ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.
ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΒΑΠΟΡΕΔΕΣ...ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΘΥΡΩΡΩΝ,ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ,ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΓΥΦΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ...ΠΡΟ..ΑΣΤΕΙΑ.

Anonymous said...

"ΦΙΛΕ ΒΑΠΣΟΜΑΛΛΕΑ" ©
"ΚΕΜΥΔΟΦΥΛΛΑ" ©
"ΜΑΛΙΑ" ©

Anonymous said...

"@elianoula E CHI SE NE FREGA"

"@elianoula ANCHE ALA PECORINA ...."

"@EUROTSOPANIS provatino parla Italiano"
elianoula

"Μερικές φορές το τουίτερ μου θυμίζει βουλή των εφήβων χωρίς τα μπιμπίκια"
elianoula

Υποπίπτει σε σφάλμα μέγα στο τελευταίο τιτίβισμά της η elianoula, το twitter βρίθει στερημένων 'ρσενικών όχι μόνο με μπιμπίκια, αλλά με κάτι καυλόσπυρα νάααα με το συμπάθειο...

Θαυμαστής Νίκου said...

Καλημέρα-Καλημέρα

Ιdινgνάνdoς
Νdεσπεράνdoς

Anonymous said...

Μου έχει κάνει και εμένα τρομερή εντύπωση αυτό που σατιρίζει το πόστ. Είσαι υποθετικά ή πραγματικά ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος και την ίδια στιγμή μιλάς με τόσα πολλά κλισε. Τον Γιανναρά τον διαβάζω πολύ συχνά και εντυπωσιάζομαι πάντα από τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο που επιλέγει να εκφραστεί ανεξάρτητα από το ποιο είναι το θέμα.

Θαυμαστής Νίκου said...

Οι Έλληνες του Πόdου
Κλιd Ήστγουνd

Anonymous said...

Μπορεί ο Γιανναράς να μιλάει και να γράφει με ένα σωρό κλισέ αλλά εγώ απολαμβάνω στα κείμενά του την κακία και την επιθετικότητά του προς κάθε στόχο ζωντανό και πεθαμένο. Τα πολλά προφανώς;απωθημένα του καθηγητή κάνουν τα άρθρα και τα βιβλία του ενδιαφέροντα αναγνώσματα. Η ΕλλάΔα σίγουρα τον χρειάζεται ακόμα.

Anonymous said...

Καταπληκτικό κείμενο ειρωνικό προς τον Γιανναρά αλλά και προς τον εαυτό σου και τη θεματολογία του μπλογκ αν καταλαβαίνω καλά, κάτι που το κάνει πιο σημαντικό.
Απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό και δυστυχώς περιορίζεται και από τη φύση του μέσου όπου δημοσιεύεται.. Πρέπει να γράφεις αλλού τέτοια άρθρα Για μένα το καλύτερο σου κείμενο.

Anonymous said...

Ο Γιανναράς έχει μεγάλο και πιστό κοινό που το επηρεάζει πολύ. Είναι επίσης ένας πολύ διαβασμένος άνθρωπος. Η κακία του όμως και η εμπάθειά του που αναφέρθηκε παραπάνω τον κάνει μικρό. Όποιος δεν του κάνει το χατήρι ή δεν συμφωνεί μαζί του μπαίνει στη μπούκα του θεολόγου-φιλοσόφου και μετά δεν τον ξεπλένει τίποτα. Τον έχω δει σε τηλεοπτικές εκπομπές και μία ή δύο φορές σε συζητήσεις με αφορμή παρουσιάσεις βιβλίων και πάντα μου έκανε εντύπωση ο φανατισμός του και η απουσία ανεκτικότητας προς την άλλη άποψη. Μπορώ να πω ότι ο Γιανναράς βγάζει σε εμένα κάτι το τρομακτικό.

Anonymous said...

Αγαπητέ, φρονώ ότι πρέπει να πάρεις συνέντευξη και από το άλλο τεράστιο ελληνικόν πνεύμα, τον φίλο σου Ζουράρι, τον οποίο καλώ να μάς ομιλήσει για την έκπαγλο και αχειροποίητο μισγάγγεια της αντιψαλιδόκωλης ελληνικής διανοήσεως, ήτοι περί του απεριχωρήτου, απειροκάκου και ακαταπαύστου ζουραρείου χειρογλύκανου.

Anonymous said...

Παλαιοί φίλοι νομίζω οι δύο διανοούμενοι με τον Γιανναρά πιο στιφό και με τον Ζουράρι πιο ανάλαφρο. Η περίπτωση Χριστόδουλου έβαλε σε κίνδυνο τη σχέση τους γιατί ο πρώτος τον απεχθανόταν ενώ ο δεύτερος τον είχε ερωτευθεί. Ο αυτοθαυμασμός είναι το στοιχείο που ενώνει τους δύο κορυφαίους του πνεύματος και χαρίζει γέλιο στους τυχερούς παρατηρητές της πορείας των δύο ορθόδοξων στυλοβατών του πνεύματος.

Anonymous said...

V, το edugoldenboys.blogspot.com ειναι δικός σου δάχτυλος;

Anonymous said...

Βεβαίως πιο ανάλαφρος καθότι μισή μερίδα.

Anonymous said...

Τώρα που μιλάμε για εκκλησιαστικούς διανοούμενος είναι ευκαιρία να αναφερθούμε και στο παράδοξο γεγονός της επίθεσης ανθρώπου προς τον μητροπολίτη Δημητριάδος στον Βόλο. Ο αγανακτισμένος πολίτης έβγαλε από το παντελόνι του τη ζώνη και επιτέθηκε εναντίον του μητροπολίτη. Είναι άγνωστο αν ο μητροπολίτης τις έφαγε για τα καλά ή πρόλαβε να την σκαπουλάρει. Τώρα τις τρώνε και οι ιερωμένοι.

Anonymous said...

Από την αρχή του 80 ο κ. Χ. Γιανναράς άρχιζε να παίζει κομματικά παιχνίδια με αδιαφανή τρόπο. Όταν λοιπόν στο τέλος του 70 μαζευτήκαμε μια δωδεκάς στο σπίτι του να ζηζητήσουμε πέρα από θεολογία και φιλοσοφία μας πρότεινε να συνεργαστούμε πολιτικά. Να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο; Κάτι σπουδαίο εξ αρχής σε "καινούς ασκούς"; Όχι βέβαια... Μας πρότεινε να εισχωρήσουμε στο κόμματιδιο του μακ. Γιαγκου Πεσμαζόγλου... Δυστυχώς αυτα που του λέγαμε έμπαιναν από το ένα του αυτί και από το άλλο έφευγαν...

Φάγαμε ένα μη αριστοκρατικό φαγητό – που στο χωριό μου είναι σήμα κατατεθέν – τον ευχαριστήσαμε και φύγαμε στεναχωρημένοι για το στενό του μυαλό.

Anonymous said...

Ο Χρήστος Γιανναράς είναι ο Μίκης Θεοδωράκης της Ελληνικής διανόησης.

Anonymous said...

Η περίπτωση του Γιανναρά, όπως και σχεδόν κάθε άλλη περίπτωση σε αυτή τη χώρα, νομίζω ότι δεν ε'χει αναλυθεί με πληρότητα και νηφαλιότητα. Αυτό που βλέπουμε ως προσέγγιση στο πρόσωπο και το έργο του είναι είτε άκριτος θαυμασμός είτε εμπαθής απόρριψη. Υπάρχουν όμως στοιχεία και θετικά και αρνητικά. Από τη μία δημιούργησε μια σχολή σκέψης με ενδιαφέροντα στοιχεία για συζήτηση και προβληματισμό, από την άλλη αναπαράγει εμπάθεια, ξεροκεφαλιά και εξουσιομανία.

Anonymous said...

Στο γεύμα στο σουβλατζίδικο Λιβαδειά φάγατε λιτά, φτηνά και επομένως χριστιανικά.

Anonymous said...

Σταλινίσκος λοιπόν και ο Γιανναράς όπως συζητούσαμε τις προάλλες γιά τον μεγάλο της δημοσιογραφίας Γ. Μαρίνο. Νομίζω η αιτία του προβλήματος έγκειται στο πλαίσιο που καλούνται να λειτουργήσουν όλοι αυτοί οι χωρίς αμφιβολία ικανοί άνθρωποι. Σε ένα πλαίσιο μίζερο, κακορίζικο, φθονερό και παρεϊστικο όπως το ελληνικό, επαρχιώτικο δηλαδή με τα όλα του, ο τολμών την βουτιά στα δημόσια πράγματα είναι πλέον ει βέβαιο ότι θα τσουρουφλιστεί και μάλιστα άσχημα. Το χειρότερο είναι ότι οι όποιες αδυναμίες, μη υπάρχοντος ικανού μηχανισμού να τις τιθασεύσει (κάποιου στοιχείου αστικής ευγένειας ή επιστημονικής άμιλλας λχ) αναδύονται, με την πάροδο του χρόνου γίνονται μανιέρα και καταπνίγουν τα όποια θετικά. Στην περίπτωση του Γιανναρά οι παρωπίδες, η εμπάθεια και τα σεξουαλικά απωθημένα βγάζουν μάτι. Είναι πραγματικά να λυπάται κανείς γιά τα χάλια μας γιατί τέτοιοι άνθρωποι σε πιό υγιές περιβάλλον θα είχαν να προσφέρουν. Οχι εδώ.

Anonymous said...

Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΧΑΔΙΑΚΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ; ΠΟΥ ΜΑΓΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ.
ΦΡΟΥΤΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΜΑΙΝΗΣ ΟΖΟΥΣΑ ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΙΑ.

ΟΙ ΓΙΑΝΝΑΡΑΔΕΣ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΦΟΥΝ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΘΟΥΝ ΔΙΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ VAPSOMALLIA ΠΟΥ ΕΤΟΛΜΗΣΕ ΜΕ ΜΑΝΙΕΡΑ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΝΑ...ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟ.

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ
©

Anonymous said...

Ξυνόγαλε λες να 'πινε κι αυτός εβαπορέ;

Anonymous said...

Πάντως ο 3:19 έχει δίκιο. Το μίζερο πλαίσιο χωριού που είναι το Ελλαδιστάν (για να χρησιμοποιήσουμε εκφράσεις αγαπημένες του φιλοσόφου) δεν μπορεί παρά να σε κάνει μικροπρεπή και εμπαθή. Έναν άνθρωπο που βράζει στο ζουμί του.

Anonymous said...

ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ 3:46 ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ Ο ΑΓΑΠΕΙΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΒΑΠΣΟΜΑΛΛΙΑΣ ΠΑΡΕ ΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ....ΘΥΜΑΣΑΙ

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ

Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

©

Anonymous said...

------------------------------------
με λέξεις και φράσεις πρωτότυπες που πρώτη φορά φτάνουν στ’ αυτιά μας,
------------------------------------

Ναι, κυρίως αυτό. Τις συγκεκριμένες λέξεις και εκφράσεις δεν τις έχουμε ξανακούσει ποτέ από τον Γιανναρά ούτε σε άρθρα του, ούτε σε βιβλία του, ούτε σε συνεντεύξεις του.

Anonymous said...

4:00 Τα ίδια πιστεύει κι η attention whore Ξυνόγαλος για τον εαυτό του. Μόνο blamestorming ο βλάχος. Πάντα φταίει κάποιος ή/και κάτι άλλο για τα ελλατώματά του.

Anonymous said...

H πικρία του Γιανναρά προέρχεται από το ότι δεν έχει την αναγνώριση που νομίζει οτι του αξίζει. Πιστεύει ότι η πατρίς θα πρέπει να τον καλέσει να αναλάβει "υπούργημα" (άλλη αγαπημένη του λέξη). Αυτό βέβαια το πιστεύουν τόσοι και τόσοι στην Ελλάδα οπότε δεν έχει νόημα και να το συζητάμε.

Anonymous said...

Τι χαζεύω στο web: δύσκολες συνταγές που δεν θα φτιάξω ποτέ, πανάκριβα σπίτια που δεν θα μείνω ποτέ, forum που πλακώνονται.
elianoula

Anonymous said...

Τι κοιτάω στις profile pics στο fb: Τα πλακάκια του μπάνιου. Τα καδράκια. Τα καλώδια. Τον απορροφητήρα. Τα μπιμπελό στο σκρίνιο.
elianoula

Anonymous said...

Ε, μετά σε ποιο κοινό να απευθυνθεί ο Γιανναράς και ο κάθε Γιανναράς? Στους θαυμαστές των πλακιδίων και τον πισίνων και πισινών? Πως να μην αισθάνεται χολωμένος?

Anonymous said...

Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ.
ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΘΡΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΧΥΛΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ.
ΟΙ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΟΝΤΕΣ ΕΒΑΠΟΡΕΔΕΣ ΟΙ ΒΟΤΟΞΙΝΕΣ ΘΕΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ PORTA BORSE ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΕΠΛΕΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΥΝ.

Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ Η ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΓΕΜΑΤΟΣ Ο ΕΛΑΛΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟ ΚΟΘΩΝΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ,ΓΡΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΡΟΜΦΑΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΕΣΜΕΝΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΤΟ.

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ
©

Anonymous said...

Ευχαριστούμε ευγενικέ Ξυνόγαλε για τη φωτογραφία σου, που επιτέλους βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Εγώ πάντως το είχα καταλάβει ότι δεν είσαι γίδι, όπως λένε, αλλά γουρούνι.
Καλά τα λες και στο υστερόγραφό σου.

Anonymous said...

Πάντως σαν καλά να τα λέει ο Ξυνόγαλος.

Anonymous said...

Στη Λιβαδειά στην Κάνιγγος τρώνε κυρίως ιδρωμένοι συνταξιούχοι, νταβατζήδες, πλανόδιοι, αργόσχολοι κλπ. Μάλλον δεν θα αναγνώρισαν τον φιλόσοφο να του ζητήσουν αυτόγραφο και να τον κεράσουν μια μπίρα, αφού εσύ τσιγκουνεύτηκες να τον κεράσεις μια Amstel και τη βγάλατε με νερό βρύσης.

Anonymous said...

4.54 κι εγώ ιδρώνω πολύ. Καταραμένο εβαπορέ.

Anonymous said...

Είναι ποτέ δυνατόν ο Γιανναράς να μην ορίσει το σύμπλεγμα της χαιτεουλικής φθοράς σε σχέση με το θεσμό της κοινότητας στην Τουρκοκρατία?
Υπάρχει θέμα που να μην το έχει σχετίσει με αυτό τον κορυφαίο θεσμό ο Έλληνας διανοητής? Πραγματικά έχει πάθει πορνιόκο μ'αυτή την ανεπανάληπτη, στον Ελλαδικό και παγκόσμιο χωροχρόνο, έκφραση της ατομικότητας ενταγμένη σε ένα ευρύτερο πλαίσιο.
Ο Βαψομαλλιάς έμεινε στον τύπο της έκφρασης κι αγνόησε, προφανώς λόγω νοητικών περιορισμών, την ουσία. Ποιά είναι η σχέση της καράφλας με τις κοινότητες επί Τουρκοκρατίας? Πώς επηρέασε την αντιμετώπιση της χρωματικής αλλοίωσης των θριχών η απόδοση φόρων ομαδικά κι όχι κατ'άτομο? Θα μπορούσε ποτέ ο Έλλην -Ρωμηός- απ'τα Αμπελάκια να φέρει το μαλλί κληματαριά όταν ένοιωθε ότι δεν έχει τόση σημασία η ατομική του καράφλα αλλά η καράφλα της κοινότητας? Κι αν ίσχυε αυτό τότε είχαμε να κάνουμε με μια αποδοχή της φύσης μέσα σ'ένα πλήρες νοημάτων γίγνεσθαι ή μήπως ο μέσος φαλάκρας της εποχής ένοιωθε ότι το μαλλί των συμπολιτών του αναπλήρωνε τη δική του απώλεια σ'ένα μεταφορικό πλην βαθύτατα χριστιανικό πλατανόφυλλο.
Απ'την άλλη νομίζω ότι ίσως ο καθηγητής θα επέπληττε το βαψομαλλιά για την έλλειψη κατανόησης της παράδοσης. Μήπως δεν είναι τα διάφορα χτενίσματα που καλύπτουν τα κενά υπέροχες λαϊκές κατασκευές. Εφαρμοσμένη βυζαντινή αρχιτεκτονική σε ανθρώπινο έδαφος. Δεν είναι μήπως το μικρό πολυόδοντο χτενάκι του περιπτέρου σαν ένα μυστρί ή μια τσάπα του γνήσιου Ρωμηού? Σύμβολα λιτότητας και δημιουργικότητας. Πρωτογενούς παραγωγής που πρέπει να προβάλλεται ως αντίβαρο στην οικονομική και πολιτισμική μεταπρατικότητα του σήμερα.

Anonymous said...

Σωστά τα λες. Το ελληνικό τεχνούργημα ως σάρκωση αρχοντικής μαστορικής.

Anonymous said...

Eυθύβολες όλες οι αναφορές και του Βαψομαλλιά και των σχολιαστών. Ο σχετλιαστικός χαρακτήρας της έκφρασης του Γιανναρά τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο, έχει μια βασική ρίζα και εντοπίζεται αν ψηλαφήσουμε το ερώτημα: Που διάολο έχει πάει ο θεσμός των κοινοτήτων τύπου Αμπελακίων;; Αντώνη Καρκαγιάννη ακούς και εσύ από κει πάνω;;

Anonymous said...

"ΑΓΑΠΕΙΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΒΑΠΣΟΜΑΛΛΙΑΣ" ©

Anonymous said...

Αγαπητέ κύριε 4:10,

ευχαριστούμε που μας κάνετε κοινωνούς των διατροφικών σας προτιμήσεων.

Anonymous said...

Πολύ σωστή η αναφορά στις κοινότητες. Δεν πρέπει να παραλείψουμε "το γεγονός", μία αγαπημένη λέξη-κλισέ του φιλοσόφου, που είτε στην εκκλησιαστική ή στην κοινωνική μορφή του είναι βαθειά ριζωμένο στην ψυχή του. Τόσο, που μπορούμε να πούμε ότι απότελεί τον πυρήνα της σκέψης του. "Πότε με τουρκοκρατία, των Ελλήνων οι κοινότητες πάνε σε άλλο γαλαξία" δεν έλεγε ο άλλος ο ανόητος; Το εκκλησιαστικό γεγονός λοιπόν, αυτή η νοητική κατασκευή, αυτή η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων, είναι η Ελλάδα κατά τον Γιανναρά. Αλλο αν αυτό μηδέποτε υπήρξε όπως αρέσκεται να το φαντάζεται αυτός. Αντ' αυτού έχουμε σήμερα το "ελλαδιστάν" της "καμαρίλας", της "κτηνώδους ιδιοτέλειας", της "ψυχανωμαλίας" και του "συνδικαλιστικού γκανγκστερισμού". Και του Γιανναρά βέβαια γιά να μας διασκεδάζει με τις ελληνοπρεπείς πομφόλυγές του.

Anonymous said...

"ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ

Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

©" ©

Η Μετριοφροσύνη του άφρωνος. Ο ορθός τίτλος ευγενείας είναι:

"ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

©" ©

Anonymous said...

Εμένα το πρόβλημά μου με τον Γιανναρά δεν είναι οι απόψεις του καθ' εαυτές. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τις απόψεις του άλλου ανάλογα με τα δικά του κριτήρια. Το πρόβλημα για μένα είναι η παντελής απουσία χιούμορ σε όλα τα κείμενά του σε συνδυασμό με τον έντονο διδακτισμό και κυρίως την μόνιμη και αφόρητη γκρίνια του. Και καλά στα βιβλία του, ας πούμε ότι θέλει να γράφει πιο βαριά. Αλλά στα δημοσιογραφικά κείμενά του; Τι έλλειψη χιούμορ, μονοτονία και γκρίνια είναι αυτή; Από τα χρόνια της αρθρογραφίας του στο ΒΗΜΑ που τον θυμάμαι παιδί τότε μέχρι σήμερα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η ίδια μόνιμη γκρίνια και η ίδια μόνιμη σοβαροφάνεια. Τίποτε λιγάκι ελαφρύ, χιουμοριστικό, θετικό, χαρούμενο. Αυτό για μένα είναι και το βασικό πρόβλημά του. Γιατί με όλα αυτά αυτό που ουσιαστικά δείχνει πάνω απ' όλα είναι ότι παίρνει τη ζωή και κυρίως τον εαυτό του πάρα πολύ στα σοβαρά.

Ανοίξτε μια χαραμάδα να μπει λίγη δημιουργική ελαφρότητα και γέλιο κύριε καθηγητά. Βαρεθήκαμε τόσα χρόνια γκρίνια και μόνο γκρίνια. Κυριακή μπαίνει Κυριακή βγαίνει, αλλά η γκρίνια παραμένει.

Anonymous said...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ
http://fimotro.blogspot.com/2011/05/blog-post_4.html

Anonymous said...

Αρα ίσως ένα κωλαμπορέισον με τον Λάκη Λαζόπουλο θα είχε νόημα για την κ. καθηγητή, για να προσθέσει την πολυπόθητη κωμική νότα στις σοβαροφανείς απόψεις του.

Για μια στιγμή, ή μήπως το αντίστροφο....

Anonymous said...

Τί σκατά έχει πάθει σήμερα ο Ξυνόγαλος; 500 σχόλια έχει κάνει

Anonymous said...

Θέλει να προλάβει να δημοσιεύσει όλoυς τους καημούς του πριν κλείσει το μαγαζί.

V. said...

May 23, 2011 1:47 PM
δεν έχω βάλει το δαχτυλάκι μου σε αυτό το blog που αναφέρεις. Πάω όμως τώρα να βάλω το δαχτυλάκι μου σε κάτι νόστιμα σουβλάκια που αγόρασα από τη "Λιβαδειά" και που περιμένουν να τα "περιποιηθώ" καταλλήλως, συνοδεύοντάς τα μάλιστα και με ένα κουτάκι μπίρα Amstel - την αγαπημένη μου αυτή ιδιαίτερη μπύρα.

Anonymous said...

* και πιο συγκεκριμένα "Λειβαδιά", αφού αυτόν τον τύπο γραφής προτιμά το αγαπημένο κατάστημα.

ΒΑΡΣΟΣ said...

Πολεμικό ανακοινωθέν (από σημερινό δελτίο ειδήσεων).

2 γενναίοι Έλληνες (σ)καταδρομείς προσπάθησαν αργά χθες το βράδυ να περάσουν απαρητήρητοι από την κατεχόμενη ζώνη της οδού Αθηνάς.

Όμως οι σταθμεύουσες στην περιοχή Αφγανικές Ένοπλες Δυνάμεις, εντόπισαν τη γενναία προσπάθεια του καταδρομέα-ηθοποιού-μοντέλου Αλέκου Συσσοβίτη και του επίσης καταδρομέα-μοντέλου-παραγωγού Μάνου Πανταζόπουλου και οπλισμένες με τελευταίας τεχνολογίας όπλα (σπασμένα μπουκάλια και μαχαίρια) τους συνέλαβαν μετά από ολιγόλεπτη μάχη σώμα με σώμα. Οι συλληφθέντες απαλλάχθηκαν από το περιττό βάρος των πορτοφολιών, ρολογιών και λοιπών ενοχοποιητικών της δράσης τους αντικειμένων και κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μετά τη ληστεία Μάϊνα, η ληστεία του ταλαντούχου (το δίχως άλλο) ηθοποιού μας Αλέκου Συσσοβίτη, αποδεικνύει περίτρανα πλέον ότι οι Ταλιμπάν προσπαθούν να χτυπήσουν όχι μόνο την καλή ελληνική υποκριτική τέχνη αλλά και την τίμια, την αγνή ελληνική επιχειρηματικότητα, όπως αυτή εκφράζεται στο πρόσωπο του Μάνου Πανταζόπουλου.

Αν αυτός δεν είναι ξένος (κωλο)δάκτυλος, τότε τί είναι;

Ιτε παίδες Ελλήνων, ελευθερούτε πατρίδα.

Anonymous said...

Έχεις δίκιο. Το καλύτερο μαγαζί εστίασης είναι η ένδοξη Λειβαδιά.

Η Λειβαδιά (Γλαδστώνος 7, Πλατεία Κάνιγγος, τηλ.: 210 3832413): Ζωντανή απόδειξη πως η εξειδίκευση είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για το αριστείο, η Λιβαδειά φτιάχνει αυστηρά και μόνο καλαμάκι χοιρινό. Και το κάνει τέλεια. Η πίττα με το καλαμάκι κοστίζει 2 ευρώ..

Συχνά επισκεπτόμασταν ως μαθητές τα σουβλατζίδικα της περιοχής, και τη Λειβαδιά και εκείνο το σουβλατζίδικο δίπλα στη Λειβαδιά που τώρα έχει γίνει cafe, μετά από την επίσκεψή μας στα γύρω τσοντάδικα την εποχή που δεν υπήρχαν ούτε video ούτε DVD. Τέρψη οφθαλμών και τέρψη στομάχου. Ο τέλειος συνδυασμός.

Anonymous said...

Μα δεν έχει πίτα η Λεβαδεια-αν δεν κάνω λάθος.
Το ψωμί δωρεάν,οι πατάτες και τα σμήνη των περιστεριών μες το μαγαζί δίνουν έναν τόνο ξεχωριστό.Παλιά ήταν σχεδόν κοσμικά στη γωνία εκέινη της Κάνιγγος.

Anonymous said...

Λοχαγέ, παρατηρούσα τις προάλλες τον Συσσοβίτη καθώς έπινα τον καφέ μου στην πλατεία Εξαχρείων στο Floral, αφού καθόταν μαζί συμπαθητική μαθήτρια με PC σε διπλανό τραπέζι. Γερή κατασκευή το δίχως άλλο, γυμνασμένες πλάτες. Θηριώδης δύναμη, υπέθεσα. Πώς μπορεί να τον έκλεψαν κάποιοι Πακιστανοί αναρωτήθηκα όταν έμαθα την είδηση. Εκτός βέβαια και αν ήταν πολλοί μαζεμένοι. Αλλά και πάλι. Τόσο γυμναστήριο, ο Πανταζόπουλος από δίπλα, πώς δεν τους καθάρισαν με κεφαλοκλειδώματα μέσα σε ένα λεπτό, αναρωτιέμαι.

Anonymous said...

Tαινία μωρέ γύριζαν αλλα΄τελικά τους έκλεψαν στα αλήθεια οι αυγανοί.

Anonymous said...

Νομίζω ότι έχεις δίκιο Καραϊσκο. Κι εγώ την ίδια εντύπωση έχω. Ακόμη και πιο παλιά, όχι τώρα που έρχονται σαν σμήνη στο μαγαζί πεινασμένοι άνθρωποι και ρακένδυτοι, θυμάμαι να μπαίνουν στη Λειβαδιά πελάτες που αγόραζαν μόνο ένα καλαμάκι, ώστε να εκμεταλλευθούν το δωρεάν (μαλακό) ψωμί-προσφορά του καταστήματος, το οποίο χλαπάκιαζαν μέχρι τελικής πτώσεως. Αυτά όμως έχει το δωρεάν. Το ίδιο φαινόμενο, τηρουμένων των αναλογιών, παρατηρώ και με τα δωρεάν φύλλα. Οι μεγάλες ηλικίες τα τσουρνεύουν πέντε πέντε (πώς να τα βγάλει πέρα μετά με το κόστος του χαρτιού και ο Κύρτσος...). Το ένα ποτέ δεν είναι αρκετό, παρακαλώ (πάρα) πολύ...

ΒΑΡΣΟΣ said...

Ήταν 5 φίλε μου και οπλισμένοι. Έτσι είπαν στις ειδήσεις. Και όπως πολύ σωστά έχει πει σε έναν αντίστοιχο με τον δικό σου προβληματισμό ενός δημοσιογράφου ο Τσακ Νόρις, ο οποίος είχε κάποτε πέσει θύμα ληστείας με πιστόλι: "Όταν σε σημαδεύουν με όπλο δώσε το πορτοφόλι σου. Δεν αξίζει να ρισκάρεις τη ζωή σου για ένα πορτοφόλι".

Εδώ έχει πέσει θύμα ληστείας ο μυθικός Τσακ Νόρις, δεν θα πέσει ο (εξίσου καλός υπηρέτης της υποκριτικής τέχνης) Αλέκος;

Anonymous said...

Νόμιζα ότι είχα ανοίξει DM, είδα αυτό, άσπρισα RT @aNameToCome ΕκσπερμάτΙση, πεολειΞία, μάθε πως τα λένε για να τα κάνεις σωστά
elianoula

Anonymous said...

Sex jokes στο τουίτερ και στο διπλανό παράθυρο αναζήτηση google "coolest toys 2011" για τα ανήψια μου. Με αηδιάζω.
elianoula

Anonymous said...

"Εσύ πρόλαβες την καλή και μου άφησες τη μπουγάτσα". - Ακούστηκε στο πάρτι μου, από άντρα σε άντρα, για τις καλεσμένες.
elianoula

Anonymous said...

Θα φύγω από το γραφείο όταν καταφέρω να κλείσω το τουίτερ.
elianoula

Anonymous said...

Τα απομεινάρια ενός πάρτι, συνέχεια: γαλακτομπούρεκο. Δεν ξέρω πως κρατιέμαι και δεν το έχω φαει ακόμα.
elianoula

Anonymous said...

1000 + 1 λόγοι να θέλω να πάω Νέα Υόρκη, η έκθεση του McQueen στο MET ο ένας ο καλός.
elianoula

Anonymous said...

Πάντως ο Γιώργος Αυτιάς συνηθίζει να διηγείται ότι όταν του την έπεσαν κάποτε τρεις αλλοδαποί στη Σοφοκλέους, λίγο παρακάτω από το παλιό χρηματιστήριο όταν πήγαινε σε εκδήλωση κοντινής τράπεζας κατά τις 7 μ.μ. χειμώνα καιρό, τους "κανόνισε" και τους τρεις μέσα σε ένα λεπτό και τους έστειλε και πακέτο στην πατρίδα τους. Αυτός είναι ο Γιώργος Αυτιάς. Το λέει η καρδιά του.

Anonymous said...

Στην Ελλάδα οτι μα οτι παρέχεται δωρεάν(και το κρασί δωρεάν που έλεγε η παλιά διαφήμιση΄για τις γιορτές κρασιού του ΕΟΤ) τελικά λεηλατείται ή και θραύεται.
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν τα πρώτα καρτοκινητά που στήθηκαν στους δρόμους,στη θέση των παλιών θαλάμων.Είχαν και τηλεφωνικούς καταλόγους-χρυσούς οδηγούς λοιπόν.Σε μια βδομάδα είχαν κακοποιήσει και κλέψει όλους τους καταλόγους.

Anonymous said...

Καλά που το ανέφερες και θυμηθήκαμε και την γιορτή κρασιού στο Δαφνί. Το δωρεάν αυτό κρασί πρέπει να ήταν πολύ καλό. Σίγουρα καλύτερο ακόμη και από μια λαχταριστή μπύρα Amstel...

Anonymous said...

Καραϊσκο άσε τις γιορτές κρασιου και πες μας για τη γερακομούνα

Anonymous said...

κατεβαίνουμε στην αθήνα και πίνουμε τον καφέ μας στη Τζώρτζ.Ακολούθως ψωνίζουμε τα κοστούμια μας απο την πατησίων δίπλα απο τα γκλού.Επιλέγουμε γυαλιά απο την "πηγή των Γυαλιών" και καθόμαστε δίπλα στη Λεβαδειά, παραγγέλνωντας 6 καλαμάκια, μια πατάτες,ψωμί άφθονο και μια ποτηράρα μπίρα παγωμένη.Ενα θαυμάσιο και φινετσάτο ελληνικό πρωινό

Anonymous said...

Γιορτή κρασιού: χαρά, γέλιο, χορός. Συνοδεία μπουζουκιού πάντα. Ωραίες ελληνικές στιγμές που πέρασαν οριστικά.

Anonymous said...

Γιατί όμως Καραϊσκο "δίπλα από τα γκλου"; Μέσα στα Γκλου δεν σου κάνει;

Anonymous said...

Θαυμάσια περιγραφή ενός θαυμάσιου ιδεατού ελληνικού πρωινού.

Anonymous said...

H γερακομούρα Κολοβού σε κανάλι που δούλευε παλιά και σε εκπομπή που παρουσίαζε με τον μεγάλο δημοσιογράφο Αντωνη Παπαδόπουλο,παρουσίαζε ειδήσεις.Πέφτει θέμα για ταραχές στην Ιερουσαλήμ και πέφτουν πλάνα αρχείου που δείχνουν το τείχος της πόλης.
Κολοβου:Βλέπετε εδώ και πλάνα απο το σινικό τείχος.Συμφώνησε και ο Αντώνης "ναι το σινικό τείχος είναι αυτό".
Μάρτυς μου κι ο λοχαγός.

Anonymous said...

Την κανόνισε ο Παπαδόπουλος που την είχε δίπλα του μέσα στο κανάλι?

Anonymous said...

Ελα μωρέ τώρα εκεί θα κολλήσουμε.
Καλό μουνί όμως ε?

Anonymous said...

Τώρα που αναστέλλει την λειτουργία του το μπλογκ νομίζω είναι καλή ιδέα να βρεθούμε όλοι οι φίλοι και που καλύτερα από την ιστορική Λειβαδιά στην πλ. Κάνιγγος. Να γνωριστούμε από κοντά επιτέλους, να θυμηθούμε ωραίες ιστορίες από την πορεία αυτού του μπλογκ με την ουρόχρου Αμστελ να ρέει γάργαρα. Να ζήσουμε στιγμές παρεϊστικες, γνήσια ελληνικές (εξόδοις του Βαψομαλλιά εννοείται).

Anonymous said...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ μουνί με απαιτήσεις.Γαμιέται όμως έχοντας επαγγελματικές αξιώσεις.Ψώνιο,χωρίς kαλό τροχήλατο δεν την σιμώνεις.Ο αντωνάκης δεν την πήδηξε, κατηγορηματικά αυτό.

Anonymous said...

Ναι, καλή ιδέα. Και να τοποθετήσει ο μαγαζάτορας τα τραπέζια στη σειρά, όπως κάνουν στα τραπέζια στα χωριά.

Anonymous said...

Εσύ Καραϊσκο την γεύτηκες; Πήγατε ποτέ για καμιά μπύρα, κατά προτίμηση Άμστελ;

Anonymous said...

Eλα μωρέ τώρα ο αντωνάκης. δεν είναι εις θέσει να πηδήσει τέθοια γυναίκα.

αντωνάκης μα είναι όνομα αυτό

Anonymous said...

αν κανονισθεί πείτε το,για να προμηθευτώ κοστούμι.(απο Πατησίων)

Anonymous said...

Μπα στο κολοβό την έβγαλα και γω

Anonymous said...

Ποια΄είναι αυτή η Κολοβού, κανένα λινκ, φωτό, κάτι;

Anonymous said...

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι φαίνεται να σνομπάρουν την Amstel. Υπάρχουν πολλές καλύτερες μπύρες;

Anonymous said...

http://fimotro.blogspot.com/2011/05/big-bank.html

Εγυπτιακά Αγγλικά

Anonymous said...

H elianoula είναι μία λογοτέχνις του τουίτερ.

Anonymous said...

Σοβαρή ερευνητική δημοσιογραφία από αυτήν που δεν πρόκειται να δούμε εδώ ούτε στον αιώνα τον άπαντο (sic).

γκριζομάλλης said...

Δημοσιογραφία γεμάτη κλισέ. Ο αρθρογράφος υποθέτει ότι είναι έξυπνος και διεισδυτικός, αλλά είναι απλώς χαριτωμένος βλαξ. Θα μου πεις ίσως ότι ακόμα και αυτό το μετριότατο επίπεδο είναι σχεδόν ανέφικτο για μεγάλο μέρος του Ελληνικού Τύπου, και θα συμφωνήσω. Αλλά το ότι αποκαλείς το άρθρο αυτό σοβαρή ερευνητική δημοσιογραφία νομίζω δείχνει αδικαιολόγητη επιείκεια.

Anonymous said...

ΤΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ...ΤΙ ΜΕΤΑΞΑΣ

ΟΧΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΛΛΟΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΟΥΒΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Anonymous said...

Αγαπητέ 4:55, όσο έχεις "“ΡΩΛΕΚΣ” ©,
"ΟΜΕΓΑ SPEADMASTER" © και
"ΟΜΕΓΑ SPEEADMASTER" ©, μη φοβάσαι τίποτα. Άσε που μπορείς να βγαίνεις και να τον παίζεις σε roadshows (έτσι λένε τα πανηγύρια στην πρωτεύουσα) ως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Μαλακίας.

Anonymous said...

Το επιτέλους δεν είναι μία λέξη?

Anonymous said...

Μαθήματα μπαστουνοβλάχικων Γαλλικών
(Accent circonflexe Xynogalois)

Σαμαράς: “τέτοια συναίνεση δεν δίνω” ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ ΑΛΩΝ
EUROTSOPANIS

Anonymous said...

Σταλόν(ε)

Anonymous said...

Κορυφαία δήλωση πολιτικού ανδρός Johnny Walker Δημαρά στον Εγύφτιο: "Τι να μας πουν οι Ολλανδοί που στο ΒΠΠ ήταν ουδέτροι και καθόντουσαν και απολάμβαναν;"

Anonymous said...

Johny Wanker

Anonymous said...

http://www.mrpanos.net/p/my-vlogs-malaka.html

Anonymous said...

Οση ώρα ο φωστήρας υπουργός μας των οικονομικών επιδιδόταν σε ακατάσχετο blamestorming την Δευτέρα στον Alexis, το αφεντικό του τελευταίου τον έλουζε κανονικά (και δικαίως μεταξύ μας) με κρωξίματα στον twitter. "Πολύ γέλιο" ©

https://twitter.com/#!/Yalafouzos

Anonymous said...

Α, να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε στην ολόφρεσκια καραμπογιά που τα ειχαν αμφότεροι περάσει γιά τις ανάγκες αυτής της σημαντικής (γέλια) συνέντευξης.

Anonymous said...

9.21 και οι δύο παλαιοί φίλοι και συμμαθητές του Ξυνόγαλου στο Κολλέγιο ΑΘηνων. Να είναι άραγε και ο Ξυνό βαψομαλλιάς;

κ. Σούφρας said...

Αγαπητέ Γκριζό είμαι αδικαιολόγητα επεικής, είναι ένα από τα (πολλά) ελαττώματά μου. Κατά την γνώμη μου το κομμάτι αυτό καταρρίπτει με τρόπο αρκετά σοβαρό και τεκμηριωμένο τον μύθο του γάλλου εραστού και θέτει το (ούτως ή άλλως ελαφρό) αυτό θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις, δεν αποκάλυψε δα και το σκάνδαλο Γουότεργκεητ! Το point μου πάντως ήταν ότι έστω και αυτό το μέτριο επίπεδο γραφής όπως το θέτεις δεν πρόκειται να το δούμε ποτέ εδώ και αυτό ενισχύει την άποψή μου.

Σύντομο κουίζ: Οση ώρα γράφω το σχόλιο, έχω το ραδιοφωνάκι τσιμενταρισμένο στον Νίκο και ακούω αρχηγό πολιτικού σχηματισμού να ομιλεί περί "δικταΚτορίας των δανειστών". Ποιός είναι;

Anonymous said...

Ευκολάκι το quiz. Ο εκλεκτός του πλατυκέφαλου επαρχιώτη φίλου μας.

Anonymous said...

Τα Εγυπτιακά Αγγλικά - καμπόυδες - εξαπλώνονται τάχιστα.

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=6113

Anonymous said...

Έλεος πια!
Πόσους διανοητές έχει αυτή η χώρα και τους χτυπάτε κατ'αυτό το σαχλό τρόπο? Μετρημένοι είναι
Νίκος Δήμου
Μίμης Ανδρουλάκης
Λιάνα Καννέλη
Βύρων Πολύδωρας
Ζουράρις
Νίκος Ρούσης
Αντώνης Κανάκης
Λάκης Λαζόπουλος
Βίκυ Φλέσσα
και μια χούφτα άλλοι αγωνιστές του πνεύματος και της σκέψης. Βάλτε πλάτη ωρέ να σηκώσουμε τη χώρα ψωλά.
ΥΓ. Νέο έντρυ στο στενό αυτό κύκλο ο πλέον φέρελπις των δημοσιογράφων-φιλοσόφων, ο Στράβος Θεοδωράκης που με την ανθρωπιστική του προσέγγιση μας συγκινεί. Πράγματι ακόμα και νεκρόφιλος παιδεραστής μπορεί να συγκινήσει μέσα απ'τη ματιά του Σταύρακα.

Anonymous said...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ Ο ΝΤΕΡΙΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΟΣ;;;;

ΝΤΕΡΙΝΤΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ
ΝΤΙΡΛΑΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΕΜΕΙΣ.

Anonymous said...

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΑΥΝΑΝΕΣ

γκριζομάλλης said...

Αποκάλεσες το αρθράκι σοβαρή ερευνητική δημοσιογραφία. Δεν είδα τη σοβαρή έρευνα. Επίσης ο αρθρογράφος δεν απέχει διανοητικά από το αναφορικό σύστημα κατηγοριοποιήσεων που παράγει και συντηρεί τα γελοία στερεότυπα στα οποία (ο φουκαράς νομίζει ότι) επιτίθεται. Είναι λοιπόν καταδικασμένος να γράφει πορδανεμίσματα.

Άλλο:
Είδα τις προάλλες στο BBC μια παρουσίαση του πορτογαλικού συμβολαίου στήριξης. Όταν ο Πορτογάλος συνεργάτης του καναλιού αποπειράθηκε, μετά από ερώτηση, να αναφερθεί στον σκοτεινό ρόλο των τοπικών τραπεζών, κόπηκε άμεσα και εντελώς άκομψα από την κεντρική παρουσιάστρια που ανήγγειλε την επόμενη ενότητα του δελτίου (αθλητικά), η οποία όμως δεν ήταν έτοιμη και τελικά έπαιξε μετά από αρκετά λεπτά.

Σούφρα όσο περνάει ο καιρός πιστεύω ολοένα λιγότερο στη δημοσιογραφία. Σχεδόν συγκινούμαι με τις εξαιρέσεις που συνδυάζουν ικανότητα και εντιμότητα.

Υπ' αυτήν την έννοια, πράγματι, 2.50, την τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας σώζει ο Στράβος Θεοδωράκης, ο εικονοκλάστης διανοητής του γιωργακισμού.

Anonymous said...

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ

ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

Anonymous said...

Τί παίζει τώρα στο Σύνταγμα;

Anonymous said...

Απίθανο Σεφερλιακό βίντεο με τίτλο "Καλοί τρόποι στα μπουζούκια". Όλα τα λεφτά στην αρχή, όπου ο Φράνκο Αλφόνσο παριστάνοντας τον τραγουδιάρη τρώει δίσκους με λουλούδια στη μούρη. Μετά από κάθε δίσκο που τρώει εμφανίζονται ματωμένες γρατζουνιές και μώλωπες στο πρόσωπό του. Η τέχνη θέλει θυσίες.

http://www.youtube.com/watch?v=xNoi3JSO-14

Anonymous said...

Νομίζω ότι ο Βαψ θα πρέπει να ασχοληθεί και με το φαινόμενο Μιχάλης Τσαουσόπουλος...Ένας πραγματικός κατραμομαλλιάς,τον είδα στις προάλλες στο STAR και έπαθα πλάκα...

Anonymous said...

Γκριζό, το "σοβαρή ερευνητική δημοσιογραφία" ήταν ειρωνεία. Πόση "σοβαρή ερευνητική δημοσιογραφία" χωράει σε ένα θέμα κλειδαρότρυπας; Μόνο ο Λιμπερόπουλος έστησε καριέρα έτσι. Μπορεί εγώ να είμαι επιεικής όπως με "κατηγόρησες", βρίσκω εσένα όμως υπερβολικά αυστηρό. Εμμένω ότι το αρθράκι εκπληροί μιά χαρά τον σκοπό του, να μυήσει δηλαδή τον απομακρυσμένο από τα γαλλικά και βρετανικά πράγματα γιά την σχέση που διατηρεί κάθε πλευρά με την δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, η μία την έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια ενώ η άλλη το παίζει κυριλέ κρυμμένη πίσω από γαλατικές ευγένειες και λεπτούς κοινωνικούς κώδικες.

Ξαναλέω όμως ότι δεν διαθέτουμε γραφιάδες με τον στοιχειώδη κοσμοπολιτισμό ώστε να κάτσουν να γράψουν αυτό το απλό. Ας μην γκρινιάζω όμως, αφού μιλάμε γιά γάλλους, κλειδαρότρυπες και ερωτικές περιπτύξεις διασήμων ας απολαύσουμε κάτι που τα περιέχει όλα:

http://www.youtube.com/watch?v=2_NtaS04Hxo

Anonymous said...

Ρε γαμώτη δεν το αντελήφθην το ειρωνικόν προφανώς γιατί έχω ζοχάδες. Κατά τα άλλα διαφωνώ καθότι συμφωνώ με τον παραπάνω ζοχάδα εαυτόν μου.
Έρρωσο φίλτατε, α μπιεντό.

Anonymous said...

3:02 μη φοβάσαι, τα πρωτεία ως Παγκόσμιου Μαλάκα δε σου τα αμφισβητεί κανείς

Anonymous said...

Κύριέ μου, ο γνωστός βομβιστής Σάκης Καράγιωργας θα χαίρεται από εκεί όπου βρίσκεται... Εκτιμούσε πάαααααααααααρα πολύ τον κ. Γιανναρά, ξέρετε...

Anonymous said...

Κόλαση στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες. Ο Μιχαλολιάκος έμπασε στην αίθουσα 4 μπράβους. Όταν δε ο Καμίνης του έκανε τη παρατήρηση απάντησε στο δήμαρχο πως και ο Ψινάκης έχει στην αίθουσα τον δικό του. Οπότε η... θεά, με την αθυροστομία και το θράσος που την χαρακτηρίζει, απάντησε "τον φέρνω μπας και μου ρίξει κανέναν".

http://noname-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_9022.html

Anonymous said...

http://nonews-news.blogspot.com/2011/05/blog-post_7890.html

Baψ, έχει και φωτογραφία που θα σου αρέσει.

Anonymous said...

Γιατί τρελάθηκε το σπαμοφίλτρο; Έπεσε πάλι ο σέρβερ από τα κεφαλαία;

Anonymous said...

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ...ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ RATKO MLADIC ΠΑΙΔΙ ΚΑΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗΝ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ...ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΙΑΣΜΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΟΥ.

Anonymous said...

Να γιατί μερικοί είναι statesmen με όρχεις και όχι αρχίδια statesmen όπως μερικά καθυστερημένα με σηκωμένα μανίκια που πιθηκίζουν


http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-13547120

Anonymous said...

Στον κατάλογο των ελλήνων διανοήτων να προσθέσω και τον καθηγητή κύριο Πιπερόπουλο (ως Πελοποννήσιος ορθότερη η αρχαϊκή δωρική γραφή με τα δύο πρώτα φωνήεντα να αντικαθίστανται απ'το σπαρτιάτικο α) καθώς και το πολιτικό του αντίστοιχο τον υπουργό κύριο Καστανίδη. Και βέβαια ο αγαπημένος μου δημοσιογράφος-ήρωας Βαξεβάνης(αντιπροσωπευτικότερα Μπεχλιβάνης). Ένας άνθρωπος που ποτέ δεν καταθέτει απόψεις ή πληροφορίες αλλά μόνο ορισμούς και κανόνες.Ένας μαθηματικός φιλόσοφος αν μη τί άλλο.

Anonymous said...

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ...

ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ.

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ DRACON=DRACMA CONVERTIBLE=0.75 EURO

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΥΓ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ …ΑΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 8,00ΠΜ



ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;;;

Anonymous said...

Δυναμικές πολιτικές παρεμβάσεις από τον Παγκόσμιο Αρχιμαλάκα Νοτιοαλβανο γυφτοτσάμη Ξυνόγαλο εδώ:


http://olympia.gr/2011/05/26/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CF%89%CE%BD/#comment-208763


http://olympia.gr/2011/05/26/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CF%89%CE%BD/#comment-208741


http://www.antinews.gr/2011/05/26/102766/#comment-718515

Anonymous said...

http://olympia.gr/2011/05/26/%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%84%CF%89%CF%87%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF/#comment-208550

Anonymous said...

http://3.bp.blogspot.com/-G-kJwBkUObQ/Td51XPLag-I/AAAAAAAB-ys/uNDPvg-V4hk/s1600/trem.jpg

ΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Anonymous said...

Ποιός ειναι ο τυπος που κάνει διαφήμηση στο Φασιστο blog ;;;;

Anonymous said...

Ποιό ειναι το Φασιστο blog ;;;; Δηλαδή ο Ξυνόγαλος που σχολιάζει εκεί είναι φασίστας ;;;; Εγώ είχα την εντύπωση ότι είναι ένας γραφικός βλάκας.

Anonymous said...

Ασε ρε Μιχαλολιακο...κανε μας ενα Heil και ασε τις κωλοτουμπες ...

Anonymous said...

Ότι πείτε εσείς κυρία μου. Όπως τη βρίσκετε.

Anonymous said...

Ο 9:16 είναι ο Καραϊσκος.

Anonymous said...

Διαφωνω.Ο Ξυνογαλος ειναι ενας συμπαθητικος βλακας.Η εστω βλακας με τσαρουχια.Η ακομη ακομη βλακας με φουντα.Παντως κακο παιδι δεν ειναι.

Anonymous said...

http://fimotro.blogspot.com/2011/05/aixmi.html

http://fimotro.blogspot.com/2011/05/sms_26.html

Λιγουρογιάννης.

Anonymous said...

Χάσαμε και την Ιωάννα μας, που μας έλεγε σόκιν για κάποιον "γρηγορογαμούλη".
Γιατί όμορφη μας περιφρονείς; Γιατί δεν μας μιλάς;

Anonymous said...

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΙ...ΓΥΦΤΙΟΙ

ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ;;;;

ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ CARNATION

ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΓΑΛΑ ΒΛΑΧΑΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ


http://www.n-tv.de/panorama/Verbraucher-zunehmend-verunsichert-article3421496.html

Anonymous said...

http://fimotro.blogspot.com/2011/05/blog-post_5079.html

Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα θα ανησυχούσα.

Anonymous said...

"Επί ξυρού ακμής" ισχυρίζεται η Καθημερινή σήμερα ότι θα λάβει χώρα το συμβούλιο των τουπίκλην "πολιτικών αρχηγών" γιά να είμαστε και εντός θέματος του ποστ. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι επί τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες διάγουμε επί Ξηρού ακμής.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

Οτι και να μου λέτε εμένα,εγω τον Καλαμούκη τον ζηλεύω.Ελευθερος άνθρωπος...Και ας είναι μέτρια η εκπομπή του,αυτό δεν μ απασχολεί.
Στάθηκε σαν άνδρας στα τελευταία ντράβαλα με τις απολύσεις,τις μειώσεις και τις περικοπές.Έτριψε και στα μούτρα του ελεεινού μαουνιέρη-καναλάρχη τα σκατοδόλλαρα του("τους τα βαλα στον κώλο πρόεδρε").
Γιατί στην Ελλάδα, αν θέλεις να δουλέψεις δημοσιογράφος(επειδή απέτυχες στις πανελλαδικές να μπείς στην νομική) πρέπει να γίνεις ένα ζυμωτό βλαχαδερό-τσιράκι οδοποιών,ξενοδοχων,κωλοεργολάβων,πετρελαιάδων.Μεγάλη υπόθεση να τους ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ,χωρίς να προσβάλλεις και να προσβάλλεσαι (Δεδομένου οτι πρέπει να δουλεύεις για να ζείς).
Οι υπόλοιποι κάτω τα κεφαλάκια και δουλειά κύριοι.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

μεγάλη υπόθεση

Anonymous said...

Βλαχοκάμακας:

elianoula
Ακούω αυτό http://bit.ly/lhU50N και πακετάρω μπικίνια. Ρίχνε ό,τι θέλεις

EUROTSOPANIS @elianoula
ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ http://www.youtube.com/watch?v=MFa-kliVJ2Q

elianoula @EUROTSOPANIS
με φλερταρεις επικίνδυνα πολύ απόψε και θα το πάρω πάνω μου

EUROTSOPANIS @elianoula
ΠΑΡΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΣΟΥ....


Τέτοιο καμάκι ούτε ο Στάθης Ψάλτης

Anonymous said...

“Η Αθηναϊκή Δημοκρατία ήταν η δικτατορία πενήντα χιλιάδων ομοτίμων πολιτών επί τριών εκατομμυρίων συμμάχων, μετοίκων και δούλων. Επί πενήντα χρόνια έτυχε οι 25.001 από αυτές τις πενήντα χιλιάδες να είναι άνθρωποι έξυπνοι. Βιολογικό φαινόμενο καταπληκτικό και ανεπανάληπτο στην ιστορία. Από την στιγμή που οι 25.001 έξυπνοι έγιναν 24.999, οι 25.001 ηλίθιοι έφεραν στην αρχή τον Κλέωνα, άνθρωπο στα μέτρα τους ακριβώς, κι η δημοκρατία ξαναβρήκε τον συνεπή εαυτό της”.
Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ

Anonymous said...

Εχει δίκιο ο Καραϊσκος. Αντρακλας και ελεύθερος άνθρωπος ο Καλαμούκης. Ειδικά τώρα που μας πληροφορεί από το blog του ότι η ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια θα μεταφερθεί από Σεπτέμβριο στον Real FM του Νίκου, αυτό το προπύργιο Δημοκρατίας, Σοβαρότητας και Ελευθερίας της Εκφρασης. Αντε και σε μερικά χρόνια στο kontra ή στο extra. Οι γραφικοί με τους γραφικούς.

Anonymous said...

ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙ

Anonymous said...

Ξυνόγαλε σε έχουνε πάρει χαμπάρι τι ψωνάρα είσαι.

Anonymous said...

Πολύ φαιδρή περίπτωση αυτός ο Ξυνόγαλος. Μεγαλόστομες κενολογίες, εθνικιστικές μωρολογίες με ψευδεπίγραφη ραχοκοκαλιά ελληνικότητας που θα έλεγε και ο μέγας τουπίκλην φιλόσοφος.

Anonymous said...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=318940&cid=7

Anonymous said...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=318940&cid=7

Anonymous said...

http://fimotro.blogspot.com/2011/05/blog-post_1677.html

http://fimotro.blogspot.com/2011/05/blog-post_6240.html

Χθές ή σήμερα;

Anonymous said...

Οπωσδήποτε η πιό δυναμική κοινωνική ομάδα στις μέρες μας είναι αυτή των "αγανακτισμένων πολιτών". Ας τους απολαύσουμε.

http://www.youtube.com/watch?v=-ZYa8p-bRyw

Anonymous said...

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΚΗΝΕΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ.
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ.
ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ 500..1000 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ.
ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ...ΚΑΡΤΡΡΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΗΣΟΥΝ ...ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ,ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΑΔΑ ΜΠΡΑΝΚΑΛΕΟΝΕ ΤΗΣ ΝΔ.
Η ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕ 15,000,000 ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ Ι ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΚΙΛΟΥ.ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΓΕΛΑΕΙ ΑΣ ΔΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΖΑΠΠΕΙΑΔΑ.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΔΡΙΜΥΤΕΡΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΜΥΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ.

ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΙ,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,ΓΕΡΟΙ ΚΛΠ ΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΗΜΗΣΕΙ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ,ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ,Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣ.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΡΕΞΤΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ.
Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Anonymous said...

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ λιάζομαι κάτω από τη σχολή στις Σπέτσες. Απ' τη χαρά μου μου 'ρχεται να φωτογραφίσω πατουσάκια
elianoula

Anonymous said...

Η elianoula έδωσε την καλύτερη απάντηση στον γυφτοτσάμη τουρκαλβανό καρατζαζφυρερικό φασιστάκο. Νικολάκη, όλοι σε πήραν χαμπάρι.

Anonymous said...

Στην πορεία ήταν και ο Θωμάς. Θα γίνει τίποτε; Θα γίνει, μου απαντά. Θα τον αλλάξουμε τον κόσμο. Με δουλειά σκληρή, επαναστατική, αλλά θα τον αλλάξουμε. "Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή" είπε ο Θωμάς κρατώντας ένα στριφτό τσιγάρο στο χέρι. "Αλλά εδώ πλέον δεν είναι ένα το χελιδόνι. Είναι πολλά και μάλιστα με κατσαρόλες και κουτάλια στα χέρια. Έφτασε επιτέλους η ώρα που θα αλλάξουμε τον κόσμο" είπε ο Θωμάς.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

απλυτος θωμάς

Anonymous said...

Τι σου έφταιξε ο καημένος ο Θωμάς ρε Καραισκο. Επειδή κρατούσε στριφτό τσιγάρο; Δηλ αν κρατούσε πούρο όλα θα ήταν εντάξει;

Μίνα said...

Πέθανε και ο ποιητής Γιάννης Βαρβέρης. Σε όλους εμάς τους φίλους και κοντινούς του ανθρώπους το συμβάν δεν προκάλεσε έπκπληξη. O Γιάννης βασανιζόταν εδώ και πολλά χρόνια από σοβαρά προβλήματα υγείας. Τώρα πια, μετά θάνατον, δεν θα έχει να φροντίζει και για το ζήτημα της βαφής των μαλλιών του που τον απασχολούσε τόσο...

Ο Γιάννης ήταν άνθρωπος καλός,
ποιητικός - σωστός δημιουργός,
κι αν είχε ένα σαράκι στην καρδιά του,
ήτανε τα βαμμένα τα μαλλιά του._

Καλό ταξίδι Γιάννη.
Οι (μελλοθάνατοι) φίλοι σου σε χαιρετούν.

Anonymous said...

Έχει φάει τα τσαρούχια του ο Ξυνόγαλος που δε πήρε υπουργείο ο Καρα-τζατ-φύρερ. Επίσης έχει φάει τ' @@ του που η elianoula τον δουλεύει.

"ΕΟΙΜΟΙ" ©
"ΚΑΡΤΡΡΕΥΣΗ" ©
"ΣΧΗΜΑΤΗΣΟΥΝ" ©
"ΥΤΟ" ©
"ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ,Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣ." ©
"ΤΡΕΞΤΤΕ" ©

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

εξαρτάται τι πούρο και με δαχτυλίδι ή οχι.

Anonymous said...

Στον κατάλογο των διανοουμένων, κάποιος ξέχασε να εντάξει και τον Σαράντο Καργάκο. Φίλος του Γιανναρά καρδιακός και εξέχον στήριγμα του Δικτύου 21. Τον έβλεπα χθες καλεσμένο στην εκπομπή του βαψομαλλιά Κώστα Μαρδά στο Blue Sky και για μια ακόμη φορά τον θαύμασα.

Anonymous said...

Ακρως γραφικές εικόνες από την πλατεία Συντάγματος μετέδωσε τώρα το Μέγκα. Τσοπεράδες, χαρλεάδες, κατσαρολάδες, μαλλί της γριάς, παγωτό χωνάκι διά τον παίδα κοκ. Μόνο ο μουρλοξυνόγαλος με ένα τσουκάλι τραχανά έλειπε γιά να έχουμε κάτι το ωραίον.

Anonymous said...

Στη Λιβαδειά εδώ και λίγες μέρες έχει αναρτηθεί ερυθρού χρώματος πανό με την πρόσφατη προσφορά του καταστήματος: Τρία καλαμάκια και μία πατάτες προς 4 ευρώ! Αυτή μάλιστα. Είναι μια προσφορά που αξίζει τα λεφτά της.

ΒΑΡΣΟΣ said...

Δε νομίζω ότι έχει ξαναγίνει ποτέ στην ελληνική ιστορία να έχουν εμφανιστεί ταυτόχρονα, τόσο ηλίθιοι ή ανίκανοι πολιτικοί. Και να υπάρξουν τόσο κρίσιμες περιστάσεις που η μαλακία τους να αποδεικνύεται περίτρανα.

Κατά πάσα πιθανότητα ο Αντωνάκης κάνει τον δύσκολο κρατώντας τα προσχήματα του "αντιμνημονιακού" αγώνα έχοντας καβάτζα εξασφάλισης της πέμπτης δόσης. Ακόμα κι έτσι, ο αρχιλαϊκιστής αυτός αποδεικνύεται (για άλλη μια φορά) ότι είναι για πολλά κλωτσίδια.

Το σενάριο που αναφέρει ο Ξυνόγαλος, ενός bankrun λόγω πανικού τη Δευτέρα, είναι άκρως ρεαλιστικό. Και αν συμβεί, θα είναι μη αναστρέψιμο. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την ανευθυνότητα του μαλακοαντωνάκη.

Ελπίζω όμως, ότι αύριο κιόλας θα γίνει νέα συνάντηση πολιτικών αρχηγών, όπου ο Αντωνάκης θα πειστεί να συμφωνήσει με τον Γιωργάκη. Γιατί αν δεν γίνει αύριο κιόλας, προ Δευτέρας που θα ανοίξουν οι τράπεζες, ο άνθρωπος παίρνει τετοιο ρίσκο που είτε αξίζει τον ίδιο ζουρλομανδύα με τον Τσίπρα και την Αλέκα είτε είναι τόσο βλάκας που οι βλάκες μπροστά του είναι Einstein.

Anonymous said...

Νομίζω ότι η σύνεση τελικά θα κυριαρχήσει. Φαήλος και Χρύσανθος μάλλον θα οδηγήσουν τον Πρόεδρο στην ορθή επιλογή.

Anonymous said...

Και μετά κάποιοι λένε βλάκα τον οικονομολόγο Ξυνόγαλο.
Να όμως που διατυπώνει αρκετές φορές απόψεις και προβλέψεις τεκμηριωμένες.

Anonymous said...

Δε νομίζω ότι έχει ξαναγίνει ποτέ στην ελληνική ιστορία να έχουν εμφανιστεί ταυτόχρονα, τόσο ηλίθιοι ή ανίκανοι πολιτικοί. Και να υπάρξουν τόσο κρίσιμες περιστάσεις που η μαλακία τους να αποδεικνύεται περίτρανα.

ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΒΑΡΣΟΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Η ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΟΜΠΙΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

ΤΟ ΠΟΣΟ ΒΛΑΞ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ,ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΑ 24 ΩΡΑ.

Anonymous said...

Άρα αύριο Ξυνόγαλε θα κριθούν τα πάντα. Καλά που μας ενημέρωσες ώστε να λάβουμε τα μέτρα μας. Stormy Monday.

Anonymous said...

Δεν εκπλήσσει η ακροδεξιά άποψη ότι ευθύνεται ο Αντωνάκης γιά το αδιέξοδο, από εκεί αντλούν ψήφους. Τα ίδια κάνει η Αλέκα με τον Αλεξάκη.

Anonymous said...

Ο Βαρσοναζιστής κάνει κριτική στην κυβέρνηση. Αν δεν είχαμε το Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ θα είχαμε βουλιάξει και ο κόσμος θα πείναγε. Αντί λοιπόν να τον λές ηλίθιο και ανίκανο να κάνεις και το σταυρό σου. Για τους άλλους που αναφέρεις είναι για τα μπάζα, δεν ασχολούμαι καν.

Anonymous said...

Παρακαλείται ο σύντροφος Ξυνόγαλος να μην κουτσουλάει εδώ τα προϊόντα της αγραμματοσύνης πολιτικών και δημοσιογράφων. "Μικροκοματικός" δεν υφίσταται νοηματικά ως λέξη. Μικροπολιτικός, (ας πούμε) ναι. Όπως και άλλα λέξεις με το μικρο- ως πρώτο συνθετικό: μικροφαλία, μικρόνοια κ.α.

Anonymous said...

Ο 11:03 μιλάει με παρωπίδες. Αν ο ΓΑΠ δεν επιδιδόταν στα γνωστά πλέον στο πανελλήνιο καραγκιοζιλίκια (άρθρο 16, ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Cosco, άρνηση συναίνεσης τον Μάρτιο 2009 και πολλά άλλα), αν δεν έλεγε δηλ. ΟΧΙ σε ΟΛΑ κάνοντας την εξουσία αυτοσκοπό και κυρίως αν δεν έριχνε εκβιαστικά τον Καραμανλή τον Οκτώβριο του 09 με πρόσχημα την επανεκλογή του δανειστή της βίλας της Αγράμπελης η χώρα θα ήταν σε καλύτερη μοίρα σήμερα. Τα μόνα εμπόδια που θα είχε ο χοντρός να κυβερνήσει θα ήταν ο παπατζίδικος εκλογικός νόμος του καφετζή της Τρικούπη Σκανδαλίδη που του έδινε ισχνή πλειοψηφία και φυσικά η εγκληματική επιπολαιότητα και αρχομανία του "Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου".

Anonymous said...

Ο Γιώργος πάσχει. Δείγμα του ότι προσπαθεί. Ανησυχεί και η μαμά του από την πίεση που υφίσταται τον τελευταίο καιρό. Ελπίζουμε να βγει από αυτές τις συμπληγάδες και να προσφέρει στο Έθνος (ένα είναι το Έθνος) κάτι καλό.

Anonymous said...

Ξυνόγαλος και Βάρσος στην Τήλο το καλοκαίρι. Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος. Στον προσεκτικό παρατηρητή βέβαια, η κατάληξη αυτή δεν προξενεί καμμία έκπληξη. Φαινόταν από την εποχή που μαλλιοτραβιόντουσαν τα παιδιά ότι τα δυνατά, φλογερά και αμοιβαία αισθήματα ήταν τα αίτια των διενέξεων. Mία κλασσική προσέγγιση των πολύ ερωτευμένων προς το αντικείμενο του πόθου τους, είναι η επιθετικότητα. Όπως ακριβώς έκανε κι ο Ξυνόγαλος με την elianoula αλλά αυτή, φρονίμως ποιούσα, τον έστειλε. Ευτυχώς ο Βάρσος άκουσε την καρδιά του και έχουμε αίσιο τέλος. Κουμπάρος ο Καραϊσκος, που θα προμηθεύσει και τα πούρα, με ή χωρίς δαχτυλίδι. Μενού του γάμου, τι άλλο; Τραχανάς σε όλες τις μορφές του.

Anonymous said...

Καλά τώρα. Ε όχι και έρωτας. Περισσότερο μια πρόσκαιρη ένωση με βάση το μένος τους για τον Πρωθυπουργό της χώρας και την υπόγεια συμπάθειά τους για τον Αντώνιο Σαμαρά.

Anonymous said...

Μπά, μάλλον το ανάποδο. Το μένος τους για τον Αντώνιο Σαμαρά και την υπόγεια συμπάθειά τους για τον Πρωθυπουργό της χώρας. Τουλάχιστον για τον Ξυνόγαλο, που ως ακραιφνής Καρατζαφυρερικός, ήλπιζε, με την είσοδο του Καρατζαφύρερ σε συγκυβέρνηση να αναλάβει Γ.Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Anonymous said...

Ωραία και η αναφορά στο Stormy Monday. Ας απολαύσουμε αυτό το εμβληματικό blues στην πρωτότυπη εκδοχή του με τον ανυπέρβλητο συνθέτη του T-Bone Walker

http://www.youtube.com/watch?v=hVR8lg1YLuc

στο εξ ίσου διάσημο cover από τον εξαίρετο Bobby Blue Bland

http://www.youtube.com/watch?v=h-B3bWwK_Bk

και στην ίσως πιό γνωστή στο ευρύ κοινό εκδοχή, αυτή των Allman Brothers από το θρυλικό Live at the Fillmore East που είναι η του Βobby Blue σε πιό ροκ εκδοχή

http://www.youtube.com/watch?v=1gDhR1R3S0s

Καλημέρα-καλημέρα που θα έλεγε και ο αγαπημένος μας Νίκος

ΒΑΡΣΟΣ said...

Κανείς δε λέει ότι αύριο θα γίνει de facto τραπεζικό doomsday. Το πώς αντιδρά κανείς σε καταστάσεις κρίσης εξαρτάται από τον ίδιο και δεν μπορεί να προβλεφθεί για σύνολα ατόμων. Μπορεί να γίνει της πουτάνας μπορεί και να μην γίνει τίποτα. Αλλά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο εξαρτάται από την ψυχολογία του καθενός, είναι από μόνο του άκρως επικίνδυνο. Ειδικά όταν μιλάμε για λαό που δρα κυρίως με το συναίσθημα όπως οι Έλληνες.

Anonymous said...

Θρηνούν σήμερα οι ακροδεξιοί κύκλοι για τη μαύρη 29η Μαίου ημερομηνία της Πτώσης της Πόλης.Μάλιστα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση μνήμης.
Η αλήθεια όμως είναι οτι θεία τύχη άνοιξε την κερκόπορτα(και καλά).
Οι τούρκοι διαμόρφωσαν και διατήρησαν μιαν ωραία Πόλη-ωραίαν την Πόλη.Αν είχαμε εμείς την πόλην θα την είχαμε κάνει σαν την εύμορφη Καλλιθέα και το ΜοσΚάτο.

Anonymous said...

Ορθή η παρατήρηση του 12:24.

ΒΑΡΣΟΣ said...

Και μια και είπα για συναίσθημα, παρατηρούσα πρόσφατα τα σχόλια στο in.gr σε ένα άρθρο για τους βλακοFacebookακηδες που μαζεύονται στο Σύνταγμα.

Αυτό που μου έκανε κυριολεκτικά τεράστια εντύπωση, ήταν το πόσο συναισθηματικά συμπεριφέρεται ο κόσμος. Έγραφαν διάφοροι που συμμετέχουν στο καραγκιοζιλίκι της "άμεσης βλακοκρατίας" της πλατείας Συντάγματος κι ήταν λες και διάβαζες κλώνους του Αλέκου Αλαβάνου.

Λόγια συγκινητικά, λόγια παχιά κι ευαίσθητα. "Η επανάσταση ξεκίνησε", "Επιτέλους ξυπνήσαμε" "Δεν έχουμε δουλειά γι αυτό πάμε", "Πάω για τα παιδιά μου" κλπ Το χειρότερο όμως ήταν η επιβράβευση την οποία έπαιρναν αυτά τα σχόλια από τους, εξίσου συναισθηματικούς, υπόλοιπους χρήστες.

Παρεμπιπτόντως, περνούσα πρόσφατα έξω από μια πιτσαρία σε κεντρική αθηναϊκή λεωφόρο, η οποία κάνει μόνο διανομές. Έχοντας το κατάστημα ένα τεράστιο τζάμι, μέσα φαινόντουσαν παραταγμένοι οι ψήστες πίσω από τον πάγκο. Ο ένας πιο βαζελίνο από τον άλλο. Το μόνο λευκό που υπήρχε εκεί μέσα, ήταν ο χαμηλός φωτισμός. Έβλεπες μόνο κόκκινα καπέλα να αιωρούντο στο κενό και από κάτω κόκκινες μπλούζες. Αισθάνθηκα μια τεράστια "σιγουριά" για την τήρηση των κανόνων υγιεινής εκ μέρους του καταστήματος και συνεχάρην τον εαυτό μου που δεν αγοράζω από εκεί. Κατά τα λοιπά, ανεργία σου λέει ο άλλος....

ΥΓ Το καλύτερο όμως, ήταν ότι ο διανομέας που περίμενε απέξω πάνω στο παπί, ήταν κλώνος του Dolph Lundgren. Ξανθός, 2 μέτρα. Αν δεν είχε το τεράστιο τζάμι για να φαίνονται οι βαζελίνο μέσα, θα έλεγα ότι ο ιδιοκτήτης το κάνει εκ του πονηρού..

Anonymous said...

Facebook και κατσαρόλες.

Anonymous said...

ήθελα να ξερα ποιός άλλος χαζολαός θα έκανε εκδηλώσεις για κάτι κακό που συνέβη πριν 500 χρόνια.Σαν να κάνουν οι μεξικάνοι μνημόσυνο για την κατάκτηση της χώρας τους απο τους Ισπανούς και τη σφαγή των Αζτέκων.Μιλάμε τώρα για βαρεια καθυστέρηση

Anonymous said...

Είναι βλακείες είναι όλα αυτά που γράφετε. Ο Γιανναράς είναι ίσως ο μόνος που μιλάει τόσο χρόνια και έχει κάτι ουσιαστικό να πει. Ποτέ δεν ήταν κομματικό πιόνι, ποτέ δεν ανήκε σε πολιτικές παρέες, ποτέ δεν έγλειψε για να ανέβει. Στο πανεπιστήμιο έγινε καθηγητής πάρα πολύ αργά λες και είχαμε πολλούς καλύτερους από αυτόν. Αλλά τον εμπόδιζαν οι διαπλεκόμενες παρεούλες του ακαδημαϊκού χώρου γιατί δεν ήθελε να ανήκει σε αυτές. Λέει χρόνια ολόκληρα τα σωστά πράγματα και αν τον είχαμε ακούσει ως κοινωνία δεν θα ήμασταν τώρα σ αυτά τα χάλια. Ο Γιανναράς είναι άπό τους λίγους που αξίζει πραγματικά τον τίτλο του Έλληνα και του Πνευματικού ανθρώπου.

Anonymous said...

Έτσι άργησε κι ο έρωτας Ξυνόγαλου-Βάρσου. Τον εμπόδιζαν οι Αδώνιδες και οι Περίανδροι των φασιστικών χώρων που ανήκουν οι δύο αγαπημένοι. Η αγάπη όμως τελικά θριάμβευσε.

Anonymous said...

Άσε ρε μπαστουνόβλαχε το bankrun, μη σε μαζέψει κι ο συμμαθητής σου ο Παπακωνσταντίνου για διασπορά ψευδών ειδήσεων, και κοίτα να οργανώσεις καλύτερα κανένα τραχανομαραθώνιο αγάπης.

Anonymous said...

A French junior minister accused of having sexually harassed staff of a town hall where he is mayor has resigned from the government.

A statement by the prime minister said Civil Service Minister Georges Tron had acted "in the general interest", and noted he denied the allegations.


In the wake of the Strauss-Kahn case, there has been speculation internationally over whether France is prepared to re-examine its strict observance of privacy laws to report scandals affecting politicians.

French prosecutors have opened an investigation into the allegations of harassment, brought by two former municipal employees in the town hall of the Paris suburb of Draveil.

The two women accuse Mr Tron of molesting them on the pretext of giving them foot massages, when they worked for him, on several occasions between 2007 and 2010.

One said the therapy "degenerated quickly", according to the Associated Press news agency.

"If the facts alleged are established, they could come under the headings of sexual aggression and rape." said prosecutor Marie-Suzanne Le Queau on Wednesday.

One of the women, known only as Laura, told Le Parisien newspaper, said she was inspired to take action by the Strauss-Kahn case.

"When I see that a little chambermaid is capable of taking on Dominique Strauss-Kahn, I tell myself I do not have the right to stay silent," she said.

"Other women may be suffering what I suffered. I have to help them. We have to break this code of silence."

Mr Tron, who is married with three children, denies the allegations, which he has described as "incredible".

He is counter-suing his accusers for slander.

"All of this is grotesque," his lawyer Olivier Schnerb said. "It's a succession of false assertions that are entirely defamatory."

Mr Tron has also attempted to link the case to far-right National Front leader Marine Le Pen, hinting she was close to the lawyer representing the alleged victims.

Ms Le Pen responded by saying she would sue him for defamation.

"I will not let my reputation be called into question in order to save his," she told French radio on Thursday.

C'est magnifique, n'est ce pas?

Anonymous said...

Ο Βάρσος κρατάει την σκούπα και ο Ξυνοτραχανόγαλος επιδίδεται σε ακροβατικά ή το ανάποδο, τι λέτε;

http://www.youtube.com/watch?v=aGb8pMIeY6w

Anonymous said...

Γιαννακίδης και Ζαχαριάδης στην εκπομπή του Θεοδωράκη; Άρχισε τη διαφήμιση των εκδοτικών του εγχειρημάτων με ξένα κόλλυβα ο κυρ Σταύρος.

Anonymous said...

Καλημέρα-καλημέρα!Καλά, πιστεύει κανείς πως οι ελληνικές τράπεζες με τα υπερκέρδη που έχουν θα καταρρεύσουν???
Να μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω ζωηρά!Επίσης, τους έχουν δώσει ένα σωρό λεφτά, από τα οποία ελάχιστα έχουν περάσει στην πραγματική οικονομία...Σιγά μην πάθουν τίποτα οι τράπεζες...

Θανάσης ο Έλληνας said...

Δουλεύω καφετζής σε καφενείο (αυτό που είναι απέναντι από το Ταχυδρομείο στην πλατεία Κοτζιά, αυτό που το κουτσουλάνε τα περιστέρια καλέ) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τις οικονομίες μου τις καταθέτω σε κοντινό κατάστημα της Εθνικής. Ε λοιπόν σήμερα ανησύχησα και πήγα και βρήκα τον συνάδελφό μου του κυλικείου της τραπέζης και μου είπε ότι η κατάσταση με τις τράπεζες είναι μεν δύσκολη αλλά να μην ανησυχώ. Αυτή είναι η αλήθεια και σας την καταθέτω για να ξέρετε, αφού προήλθε " straight from the horse's mouth".

Anonymous said...

Πάλι στις 85.000 η Real News. Δεν απέδωσε φαίνεται τα αναμενόμενα ο Πασχάλης Τερζής.

Anonymous said...

Περίεργο.....

Anonymous said...

Ευχαριστούμε τον Θανασάκη γιά την ενημέρωση - προϊόν εσωτερικής πληροφόρησης. Μάλλον ο συνάδελφός του κυλικειάρχης δεν θα πουλήσει πολλούς καφέδες και τυρόπιτες καθώς η οτοε έχει κηρύξει 48ωρη απεργία από σήμερα. Υποπτη αυτή η απεργία πάντως. Ισως να διάβασε η κυβέρνηση το ποστ του (και) οικονομολόγου Ξυνοτραχανόγαλου και να το αποφάσισε - σε συννενόηση πάντα με την οτοε - προς αποφυγή πανικού. Εγώ πάντως την Τετάρτη θα είμαι πρωι-πρωι στο γκισέ της Αγροτικής γιά να αποσύρω το πενιχρό κομπόδεμά μου των 1.834 ευρώ. Δεν σας κρύβω ότι έχω κατατρομάξει με όλα αυτά.

Θανάσης ο Έλληνας said...

Nα είστε καλά παιδιά. Παρακαλώ. Αν έχω και αύριο κάτι νεότερο, θα σας ενημερώσω αμέσως. Δεν πρέπει να χάσωμε τις οικονομίες μας. Καταλαβαίνω πάντως ότι μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι υπό απόλυτο έλεγχο, γιατί πήγαν να αποσύρω τες οικονομίες μου και ο αρμόδιος υπάλληλος με απέτρεψε.

Anonymous said...

Γιά να τελειώνουμε με τους καθυστερημένους βαλκάνιους βλαχοδήμαρχους εδώ, δείτε τι πρόκειται να γίνει. Το μεταφέρω από την σελίδα των FT γιατί θέλουν εγγραφή και δεν θα ανοίγει σε όλους.

Greece set for severe bail-out conditions

By Peter Spiegel in Brussels, Quentin Peel in Berlin and Ralph Atkins in Frankfurt


European leaders are negotiating a deal that would lead to unprecedented outside intervention in the Greek economy, including international involvement in tax collection and privatisation of state assets, in exchange for new bail-out loans for Athens.

People involved in the talks said the package would also include incentives for private holders of Greek debt voluntarily to extend Athens’ repayment schedule, as well as another round of austerity measures.

Please respect FT.com's ts&cs and copyright policy which allow you to: share links; copy content for personal use; & redistribute limited extracts. Email ftsales.support@ft.com to buy additional rights or use this link to reference the article - http://www.ft.com/cms/s/0/eb91ba84-8a27-11e0-beff-00144feab49a.html#ixzz1NpnSFBYr

Officials hope that as much as half of the €60bn-€70bn ($86bn-$100bn) in new financing needed by Athens until the end of 2013 could be accounted for without new loans. Under a plan advocated by some, much of that would be covered by the sale of state assets and the change in repayment terms for private debtholders.

Eurozone countries and the International Monetary Fund would then need to lend an additional €30bn-€35bn on top of the €110bn already promised as part of the bail-out programme agreed last year.

Officials warned, however, that almost every element of the new package faced significant opposition from at least one of the governments and institutions involved in the current negotiations and a deal could still unravel.

In the latest setback, the Greek government failed on Friday to win cross-party agreement on the new austerity measures, which European Union lenders have insisted is a prerequisite to another bail-out.

In addition, the European Central Bank remains opposed to any restructuring of Greek debt that could be considered a “credit event” – a change in terms that could technically be ruled a default.

One senior European official involved in the talks, however, said ECB objections could be overcome if the rescheduling was structured properly.

Despite the hurdles, pressure is building to have a deal done within three weeks because of an IMF threat to withhold its portion of June’s €12bn bail-out payment unless Athens can show it can meet all its financing requirements for the next 12 months.

Officials think Greece will be unable to return to the financial markets to raise money on its own in March – as originally planned in the current €110bn package – meaning that the IMF is now forbidden from distributing any additional cash. Without the IMF funds, eurozone governments would either be forced to fill the gap or Athens could default.

To bring the IMF back in, the new deal must be reached by a scheduled meeting of EU finance ministers on June 20.

Αυτή είναι η λύση. Οι Αμερικάνοι αφού μας έσκασαν ένα σκασμό λεφτά και μας έκαναν ανθρώπους, μας άφησαν στα μέσα του '50 και σε 3-4 δεκαετίες τα κάναμε αιδοίο καλλιγραφία. Βουρ γιά Peurifoy...

Anonymous said...

Μα και ρεαλιστικά να το δεις, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλη λύση. Υπό την αίρεση της έγκρισης του Γιώργου Αυτιά βεβαίως όλα αυτά.

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 931   Newer› Newest»