Friday, October 1, 2010

Tony Curtis (1925–2010): ο εφευρέτης του χτενίσματος «duck’s arse» και λάτρης της περούκας



Tο να μιλήσει κανείς για την καταραμένη φτώχεια μέσα στην οποία γεννήθηκε ο – από την Τετάρτη μακαρίτης – Tony Curtis, θα αποτελούσε κάτι το τετριμμένο: πολλοί καλλιτέχνες γεννήθηκαν φτωχοί και ρακένδυτοι. Το να μιλήσει κανείς για την καλλιτεχνική του αξία, θα αποτελούσε κάτι το αμφιλεγόμενο: πολλοί υπηρέτες του θεάματος υπήρξαν ασύγκριτα καλλίτεροι και μάλλον περισσότερο ταλαντούχοι. Η ουσία παραμένει ότι ειδικά στη χώρα μας, αγαπήσαμε τον θανόντα κυρίως λόγω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην περίφημη τηλεοπτική σειρά Persuaders (Οι Αντίζηλοι), στον ρόλο του εξιμπισιονιστή vulgar αμερικανού πετρελαιά Danny Wilde (με το φρικαλέο αμερικάνικο αξάν), σε πλήρη αντίστιξη με τη ραφιναρισμένη παρουσία, το φλέγμα και την κομψότητα του Harrovian και Oxonian εγγλέζου, Λόρδου Brett Sinclair (στον ρόλο ο Roger Moore).


Ωστόσο, ο θάνατος του λάτρη της γυναικείας υπάρξεως (καθώς και των ναρκωτικών και του αλκοόλ) Tony, μας θέτει προ αδυσώπητων ερωτημάτων: Θα μείνει ο ηθοποιός στη μνήμη μας μόνον για την καλλιτεχνική του παρακαταθήκη ή μήπως και για τη συνεισφορά του στα ζητήματα κόμης;


Πράγματι, η προσφορά του Tony στον πολιτισμό μας δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την ηθοποιία. Ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστό ότι η επιρροή του στα θέματα της κόμης, υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες του αιώνα που πέρασε. Ένας πραγματικός καινοτόμος ο Tony, έσπασε τα δεσμά του τριχικού κομφορμισμού, ανοίγοντας νέες λεωφόρους στην έκφραση κουρεμάτων και χτενισμάτων. Τη δεκαετία του ’50, το «χτένισμα Tony Curtis» δημιούργησε αίσθηση, ταράζοντας ανεπανόρθωτα τις κοιμισμένες συνειδήσεις με τα τετριμμένα κουρέματα/χτενίσματα.


Το στυλ που λάνσαρε (με την δεύτερη ταινία του «City across the River») με πρωτοφανή επιτυχία ο Tony είναι το περίφημο «duck’s arse». O τίτλος μιλά από μόνος του… Το στυλ αυτό έχει ως εξής: Αφήνουμε, δεξιά και αριστερά, τα πλάγια μαλλιά αρκετά μακριά – τόσο μακριά ώστε, αν τα χτενίσουμε προς τα πίσω, να μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους στο μέσον του οπισθίου μέρους της κεφαλής· κατόπιν χτενίζουμε το (αρκετά μακρύ) εμπρόσθιο μέρος της κόμης σε στυλ «κοκοράκι»· και όλα αυτά τα καρυκεύουμε με μια γερή δόση στερεωτικού υλικού – κυρίως τζελ ή brylcreem – που παρέχει όχι μόνο στήριξη, αλλά και γυαλάδα.

 

Το στυλ αυτό ονομάζεται και «pompadour» λόγω του επηρεασμού του από τον τρόπο που εκαλλωπίζετο σε θέματα κόμης η διάσημη μαιτρέσσα Madame de Pompadour.


Η επιρροή αυτού του χτενίσματος υπήρξε τεράστια και συγκλονιστική, μολονότι η συγκεκριμένη κόμμωση γεννήθηκε τυχαία. Ο μεγάλος μας ηθοποιός έχει, σε ανύποπτο χρόνο, δηλώσει ότι το χτένισμα αυτό ανέκυψε λόγω… ανάγκης: η ανέχεια δεν επέτρεπε στον νεαρό Tony να επισκέπτεται τους κουρείς με την συχνότητα που θα επιθυμούσε και που επέβαλλαν τα ήθη της εποχής. Έτσι, προσπαθούσε να τακτοποιηθεί εκ των ενόντων. Αργότερα, όμως, άλλαξε βιολί. Παρ’ ό,τι απέκτησε κάποια χρήματα, δεν επιθυμούσε τα συχνά κουρέματα, ακολουθώντας την αντίληψη του Σαμψών: «Πίστευα ότι αν κόβω συχνά τα μαλλιά μου θα χάσω, σαν τον Σαμψών, την καλλιτεχνική μου ρώμη…», είχε δηλώσει με τόλμη. Η κόμμωση του Tony επηρέασε τον μεγάλο εκπρόσωπο του rock’n’ roll, Elvis Presley, ο οποίος και έσπευσε πάραυτα να την υιοθετήσει.


Επηρέασε, όμως, και αμέτρητους άλλους νέους της εποχής, όπως τον James Dean, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο «Rebel without a Cause» (την ταινία-ευαγγέλιο των επαναστατών του γλυκού νερού) λανσάροντας κομμωτικά - και αυτός - το στυλ «Curtis»...


... ενώ, αναμφιβόλως, λάτρης της συγκεκριμένης coiffure υπήρξε και ο μακαρίτης Dirk Bogarde.


Δεν περιορίστηκε, όμως, σε μεμονωμένες περιπτώσεις η επιρροή του χτενίσματος του Tony. Διαμόρφωσε ολόκληρη την κομμωτική στιλιστική του rockabilly, ενώ οδήγησε σε στιλιστικές επιρροές τεράστιας εμβέλειας στο «κίνημα» των Greasers.


Επρόκειτο για τους νεολαίους από τα κατώτερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα που αναζητούσαν στον ήλιο μοίρα, εκφράζοντας παραλλήλως και μια έντονη (ψευδο) επαναστατικότητα. Το μαλλί ήταν τύπου Curtis, αρκετά άλουστο, αλλά οι Greasers προχωρούσαν και σε επιπλέον αισθητικά statements: μεγάλες και φαρδιές φαβορίτες, στενά τζινς, μαύρες μπότες, T-shirts και από πάνω μαύρα δερμάτινα jackets (ή «πέτσινα», όπως τα έλεγαν οι παλαιότεροι στη χώρα μας).

  

Η χτένα (ή «τσατσάρα») υπήρχε μόνιμα στην κωλότσεπη των Greasers και έβγαινε με την πρώτη ευκαιρία να στρώσει το μαλλί, ενώ το τσιγάρο στεκόταν αναμμένο μόνιμα στα χείλη των λαϊκών αυτών παιδιών.


Αναφερόμαστε, φυσικά, στο στυλ που έκανε ίσως ευρύτερα γνωστό στο πλατύ κοινό ο John Travolta με το περίφημο Grease (το film που παιζόταν μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, ανελλιπώς, κάθε καλοκαίρι, στους θερινούς σινεμάδες της χώρας μας με τα εκνευριστικά - καθότι χιλιοτραγουδισμένα - γιασεμιά), αλλά και ο pop καλλιτέχνης Morrissey (εκείνος, όμως, αντί για χτένα, στην κωλότσεπη τοποθετούσε λουλούδια...).



Ίσως, πάλι, επηρεασμένος από το συγκεκριμένο στυλ να μπορεί θα θεωρηθεί και ο εναλλακτικός κινηματογραφικός σκηνοθέτης Jim Jarmusch.


Πάντως, η πιο πρόσφατη ισχυρή έκφραση αυτής της pompadour κoμμώσεως μάς χαρίστηκε από τον φινλανδό σκηνοθέτη Aki Kaurismäki, με την θαυμάσια ταινία του Leningrand Cowboys Go America.


Με την πάροδο των ετών, ο Tony άλλαξε τροπάριο. Αναγκαστικά. Το κεφάλι άρχισε να αποχωρίζεται τις τρίχες με ταχύτατους ρυθμούς, μέχρι που έμεινε τελείως γυμνό. Το χτένισμα pompadour ήταν πλέον ανέφικτο. Ο Tony επέλεξε η λύση της περούκας. Περούκες και περουκίνια σε μια τεράστια γκάμα σχεδίων και χρωμάτων στόλιζαν το κεφάλι του μεγάλου ηθοποιού.



Μέχρι που στις 17 Απριλίου του 2008, σε μια επίσκεψή του στα Harrods του γραφικού Al Fayed (με τα λαχουρένια πουκάμισα και τα σταυρωτά σακάκια), ο δημοφιλής ηθοποιός εμφανίστηκε χωρίς περούκα (αν και με καουμπόικο καπέλο, σαν κι αυτά τα τεξανικά που συνήθιζε να φορά στην σαπουνόπερα Dallas ο Larry Hagman).



Κρανίου τόπος... Χρειάστηκε να καβατζώσει τα 83 του χρόνια για να συμβιβαστεί με την απόλυτη φαλάκρα ο Tony. Η ωριμότητα άργησε, αλλά έφτασε. Από κει και πέρα, δεν είχε τίποτε άλλο να περιμένει ο καλλιτέχνης. Aπεβίωσε δύο χρόνια μετά, στο Las Vegas, η αισθητική του οποίου τόσο πολύ ταίριαζε στα γούστα του. Θα ταφεί τη Δευτέρα, στην πατρίδα των καζίνων που τόσο πολύ αγάπησε – χωρίς περούκα. Tony Curtis, αγαπημένε μας Danny Wilde, αιωνία σου η μνήμη…

1,225 comments:

«Oldest   ‹Older   401 – 600 of 1225   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Πιάσατε όλοι το νερόβραστο Θεοδωράκη ενώ ένα link πιο πάνω (10 και κάτι νομίζω) έχει τον Λιάγκα να μιλάει για βλακεία και βλάκες. Ναι ρε, ο Λιάγκας της Σκορδάς (με το Αίγιον πέλαγος)

Anonymous said...

4:13 κάνεις ένα λογικό λάθος. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο δεν θε έλεγα ότι είναι μεγαλείο ψυχής. Πράγματι αυτές οι οικογένειες υϊοθετούν παιδιά (μαυράκια, τσιγγανάκια κλπ) αλλά δεν το κάνουν από ανθρωπιστικούς λόγους (Εξαιρούνται οι χολυγουντιανοί σταρ που υπάρχει και μόδα αλλά και που ζουν στην Αμερική, σε μια πολυφυλετική κοινωνία). Το κάνουν πρωτίστως για να καλύψουν τη δική τους ανάγκη οικογενειακής ολοκλήρωσης και τα δικά τους ψυχολογικά προβλήματα που αφορούν την αδυναμία τεκνοποίησης, όχι για να βοηθήσουν ανθρωπιστικά το παγκόσμιο πρόβλημα της ορφάνιας. Και να σαι σίγουρος ότι, ειδικά στην ελλάδα πρώτη επιλογή τους είναι πάντα παιδιά της ίδιας φυλής και δικαίως. Δεν είναι εύκολο για ένα παιδί να αντιλαμβάνεται σε τρυφερή ηλικία τη διαφορετικότητα του σε σχέση με τους "γονείς" του, να αντιλαμβάνεται δηλαδή ότι είναι υϊοθετημένο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ψυχισμό του. Χωρίς να παραγνωρίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι πράγματι σώζουν μια ζωή και είναι άξιοι γι αυτό, λέω όμως ότι δεν υϊοθετούν παιδιά για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά από ανάγκη. Και ειδικά παιδιά που ανήκουν σε άλλη φυλή. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει γονιός που θα προτιμήσει να ανακαλύψει ένα παιδί ότι είναι υϊοθετημένο σε πολύ μικρή ηλικία παρά σε μεγάλη.
Θα σου χαρακτήριζα μεγαλείο ψυχής, την υϊοθεσία ενός δίμετρου ενήλικα τσιγγάνου κοινωνικοποιημένου σε καταυλισμό. Εκεί μάλιστα. Αυτό θα ήταν μεγαλείο ψυχής.

Anonymous said...

μαλλον εγω φταίω γιατί δεν ξεκαθάρισα ότι με τον όρο "ανάδοχες οικογένειες" στο 4:13 σχόλιό μου, δεν εννοούσα τους μή δυνάμενους να τεκνοποιήσουν, αλλά τις οικογένειες με παιδιά που παρόλα αυτά επιλέγουν να προσθέσουν κι ένα ξένο (βιολογικώς) στην οικογένειά τους.

Anonymous said...

5:27 τί το κακό έχει δηλαδή ο δίμετρος ενήλικας τσιγγάνος;

Anonymous said...

5:44, ο Μπράντ Πιτ είσαι ή διαβάζεις πολύ Εσπρέσο; Εδώ στην ελλάδα δε φτάνει ο κόσμος να θρέψει τα δικά του παιδιά, μου λες ότι έχεις δει κι οικογένειες που υϊοθετούν κιόλας; Θα μας τρελάνεις;

5:27, τίποτα. Υϊοθέτησε και συ έναν. Μπορείς.

Anonymous said...

Είδα ότι ένας φίλος από Αγγλία ανέφερε τον Mark Kermode για το μαλλί του σχετικά με την ανάρτηση. να πρσοθέσω και εγώ από Αγγλία ότι έχουμε επίσης τον κωμικό και παρουσιαστή Μαrk Lamarr με απόλυτα pompadour μαλλί και χτένισμα που νομίζω ότι έχει και σχέση με το rockabilly.,
http://homepage2.nifty.com/phobos/ComediansFrame/Mark1.jpg

Anonymous said...

5:44 μου θυμίζεις ένα φίλο μου φιλελεύθερο και κοσμοπολίτη (έτσι νομίζει) που διαβάζει "κοσμικά" περιοδικά. Είναι κι αυτός πολύ ευαίσθητος κι ανθρωπιστής και δεν έχει πρόβλημα με τους τσιγγάνους και άλλες μειονότητες. Μια φορά σε ένα φανάρι, τον ακούμπησε ένα τσιγγανάκι και τραβήχτηκε τόσο απότομα από τη σιχαμάρα του (είναι σε αρρωστημένο βαθμό σιχασιάρης), που το τσιγγανάκι τον πήρε είδηση και του ριξε γελώντας και μια ροχάλα. Φυσικά ο ίδιος δεν το ανέφερε ποτέ. Από αλλού το μάθαμε.

Anonymous said...

Ωραίους φίλους έχεις

Anonymous said...

O Bότσης σήμερα στην Ελευθεροτυπία, και με αφορμή την υπόθεση Βατοπεδίου, επιτίθεται στον Σκάι αναρωτώμενος πώς είναι δυνατόν να κάνει τέτοια καραγκιοζιλίκια "ένα τηλεοπτικό κανάλι με αξιοσημείωτη περιβαλλοντική ευαισθησία". Αυτό σόκαρε τον αδιόρθωτο Γιώργο Βότση. Τα σπασαρχίδικα credentials περιβαλλοντικής ευαισθησία του εκνευριστικού Σκάι.

Anonymous said...

Λοιπόν, ένα-ένα τα θέματα, γιατί ο κ. Βαψ μας βάζει πολλά και μετά κατά την προσφιλή του μέθοδο μας κατηγορεί ότι δήθεν ενοχλούμεθα (πρέπει να έχει κάνει κνίτης αυτό το παιδί, να μου το θυμηθείτε), δυό χέρια όμως τάχουμε, που να προκάμουμε κ. Βαψ που έλεγε και ο μακαρίτης Χαρίλαος:

Κατ' αρχάς μην πιστεύετε τον άθλιο αυτόν λιβελλογράφο/προβοκατορίσκο. Κατοικώ σε μία περιοχή των Αθηνών που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αστική που δυστυχώς πεζοδρομήθηκε πριν μερικά χρόνια. Από τότε έχω βρεί τον διάολό μου. Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με την ενόχλησή μου από κάποια συγκεκριμένη φυλετική ή κοινωνική ομάδα, όσο από το παγκοίνως γνωστό ότι στο χαμαιτυπείο που ονομάζεται η ωραία Ελλάς οι πεζόδρομοι χρησιμοποιούνται γιά οποιονδήποτε άλλο λόγο πλην αυτού γιά το οποίον κατασκευάστηκαν: τον περίπατο. Ολοι γνωρίζουμε ότι το κέντρο που γνωρίζαμε έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά αυτά εδώ. Επειδή είμαι της απόψεως ότι ο άνθρωπος πρέπει πρωτίστως να είναι ρεαλιστής και ορθολογιστής, θα υποκύψω στο κύμα της κοινωνικής κινητικότητας που έπληξε την ωραία μας πόλη και θα την κάνω γιά αλλού. Μπανάλ καταστάσεις δηλαδή όπως συμβαίνουν σε όλες τις μεγαλουπόλεις εδώ και αιώνες.

Ο Γκιωνάκης ήταν παιδικός φίλος του πατέρα μου. Το οικογενειακό αστείο λοιπόν ήταν να μας πηγαίνει ο μακαρίτης οικογενειακώς σε παραστάσεις του αειμνήστου Ιωάννη, να κάθεται μπροστά και μόλις ο Γκωνάκης τον έκοβε στην πλατεία να πετάει μία αυτοσχεδιαζόμενη ατάκα που περιείχε το όνομα του φίλου του εν είδει προσωπικής διασκεδάσεως καθώς γελούσαμε μόνο εμείς και μας κοιτούσε ο κόσμος περίεργα. Ωραίες, αθώες, εποχές.

Περί φωτογραφίας τώρα: Είχα πετύχει τον Θεοδωράκη προ καιρού στο κατάστημα της Leica στην οδό Τζωρτζ στην Κάνιγγος. Μόλις είχε αγοράσει το τελευταίο μοντέλο, την Μ8, έκανε γύρω στις 4.000 ευρώ τότε μόνο το σώμα (η LEICA θεωρείται η Rolls Royce των μηχανών) οι φακοί δυσθεώρητα ακριβοί. Πιάσαμε την κουβέντα και κατάλαβα ότι το παιδί είναι αδαής και ότι την αγόρασε γιά μόστρα. Εδώ πρέπει να ειπωθεί ότι πολλοί γόνοι πολιτικών οικογενειών είναι "φανατικοί" (Κυριάκος Μητσοτάκης κ.α.). Προφανώς την χρησιμοποιούν ως περιδέραιο, ελληνικές βλαχιές. Πράγματι, μετά από καιρό πέτυχα τον Θεοδωράκη στην Σπιναλόγκα να κάνει εκπομπή γιά τους λεπρούς και από το στήθος του κρεμόταν υπερήφανα η Leica.

Anonymous said...

Όσο και αν απεχθάνομαι τον πολιτικά αφελή και κουλτουριάρη δημοσιογράφο Andrew Marr (αν και το βιβλίο του περί δημοσιογραφίας "My Trade" το κρίνω ως καλό), δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω απόλυτα με τις απόψεις του γύρω από τη μαλακία του blogging και των bloggers. Και σε ό,τι αφορά τον ψυχισμό τους και σε ό,τι αφορά την εξωτερική τους εμφάνισή. Ανάλυση διαυγής και χαρακτηρισμοί ΑΑ (αν και οι "bloggers" θα την κρίνουν ως συμπλεγματική και κακοπροαίρετη).
http://www.telegraph.co.uk/technology/internet/8053717/Andrew-Marr-attacks-inadequate-pimpled-and-single-bloggers.html

Anonymous said...

Θα συμφωνήσω με τον 5:27. Αυτοί που υιοθετούν το κάνουν πρωτίστως γιά να καλύψουν προσωπικά ελλείμματα, η δε συντριπτική πλειοψηφία προτιμά ομόφυλα παιδιά (λογικό). Χαρακτηριστικά, φίλη που επρόκειτο να γεννήσει το δεύτερό της παιδί στην Αμερική που δούλευε μου έλεγε ότι δεν θα έκανε αμνιοκέντηση. Πρόκειται περί της φρικτής δοκιμασίας που υπόκεινται οι έγγυοι γιά να διαπιστωθεί αν το έμβρυο πάσχει από σύνδρομο Down. Οταν την ρώτησα γιατί ενώ στο πρώτο είχε κάνει η απάντησή της ήταν "Κοίτα, στην Αμερική ακόμα και παιδί χωρίς χέρια και πόδια να γεννήσεις, περιμένουν ουρά οι ανάδοχες οικογένειες". Αν αυτό δεν είναι ένδειξη ελλείμματος, δεν ξέρω τι είναι.

Υπάρχουν και οι ευχάριστες εξαιρέσεις: Γνωστός μου αυτοδημιούργητος μεγαλέμπορος και πολύ κοσμοπολίτης, υιθέτησε την δεκαετία του '70 δίδυμα βιετναμεζάκια. Ηταν η εποχή της πτώσης τησ Σαϊγκόν και των boat people που περνούσαν το δράμα τους στην θάλασσα της Κίνας. Του βγάζω το καπέλο.

Anonymous said...

Νάτονε και τον Μάνο Στεφανίδη... Ο αριστερός του χαβιαριού, Μάνος, ο μαϊντανός της ελληνικής διανόησης (ξερνάω), διαμαρτύρεται δεξιά και αριστερά, γιατί η Μάνια του έκοψε, μετά από κάμποσα χρόνια, την αρθρογραφία στην Ελευθεροτυπία. Μεγάλη η απώλεια. Συγκλονισμένο το κοινό της εφημερίδας τρέχει κατά ορδές στα γνωστά καφενεία της πλατεία Κολωνακίου, της Βλαωρίτου και της Καρύτση για να πιει φρέντο καπουτσίνο και να πνίξει την πίκρα του που δεν θα διαβάζει πλέον στην εφημερίδα τον κομψευόμενο τζιτζιφιόγκο. Άσε μας κι εσύ ρε γραφικέ Στεφανίδη...

Anonymous said...

Ομορφόπαιδο αυτός ο Marr (όπως και οι πλειονότης των συμπατριωτών του). Εχει δίκιο όμως. Ετσι είναι τα πράγματα. Εξαιρείται ο ωραίος ως Ελλην Παπαγιάννης.

Anonymous said...

O Marr δεν είναι όμορφος - ουδεμία αμφιβολία περί αυτού. Ο Takis Θεοδωρακόπουλος πολλές φορές, από την στήλη του στον Spectator, τον έχει κατηγορήσει ως "άσχημο". Αυτόν, όπως και τον άλλον μεγάλο άσχημο της βρετανικής δημοσιογραφίας, τον διευθυντή του Private Eye, Ian Hislop (της συζύγου του οποίου το μυθιστόρημα έχει γυριστεί σε σήριαλ με τίτλο "Το Νησί" και κάνει νομίζω πρεμιέρα απόψε στο MEGA - ένα cameo κάνει και ο ίδιος ο δημοσιογράφος). Τον Hislop ο Takis τον κατηγορεί συνεχώς ως δύσμορφο νάνο. Εδώ που τα λέμε...

Anonymous said...

6:31, δε θα λεγα ότι είναι συμπλεγματική και κακοπροαίρετη, μάλλον όμως θα την αποκαλούσα στερεοτυπική.
Είναι αλήθεια ότι κάποιος που ασχολείται με το blogging δαπανά χρόνο σε "απρόσωπες" συζητήσεις κλεβοντάς τον από την πραγματική προσωπική επαφή. Αυτό πάλι δε σημαίνει ότι κατ'ανάγκη πρέπει να είναι αντικοινωνικός. Είναι λάθος γιατί στο blogging μπορείς να βρεις άτομα με κοινά ενδιαφέροντα, τα οποία στατιστικά είναι δύσκολο να πετύχεις στην πραγματική ζωή λόγω πολλών τυχαίων παραμέτρων (π.χ. μεγάλη απόσταση, τυχαιότητα γνωριμιών κλπ).
Εκεί που θεωρώ ότι κάνει τρομερό λάθος είναι το ηλικιακό διάστημα στο οποίο θεωρεί ότι ανήκουν οι bloggers. Οι έφηβοι (pimbled, από το υπόγειο της μάνας τους κλπ) είναι χρήστες facebook κι όχι bloggers, γιατί το blogging απαιτεί μεγαλύτερη ικανότητα επικοινωνίας που ένας έφηβος δεν έχει ή δεν είναι διατεθειμένος να αφιερώσει χρόνο για να έχει. Το single πάλι ελέγχεται μια και πολύς κόσμος τρώει χρόνο με τον υπολογιστή μόνο και μόνο για να δείξει ότι έχει δουλειά και να γλυτώσει από τη γκρίνια της συμβίας του. Αυτά που λέει περί μη υποκατάστασης της δημοσιογραφίας, περί κακιών που λέει κάποιος όταν η ταυτότητα του είναι άγνωστη κλπ θεωρώ ότι είναι σωστά.

Anonymous said...

Συμφωνώ.

Anonymous said...

Κι εγώ συμφωνώ, αν και οι περισσότεροι bloggers που ξέρω είναι μαλάκες με περικεφαλαία - μεταφορικώς ΚΑΙ κυριολεκτικώς...

Anonymous said...

Μια στιγμή. 6:49, κάνεις λάθος. Πράγματι ο Παπατζών είναι μορφονιός, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που μαρτυρίες τους εμφανίζουν καλοντυμένους, γόητες, καπνίζοντες πούρα με δαχτυλίδι και το όνομα τους αρχίζει από Κ. Ο μόνος λόγος που δεν αναφέρω το όνομα είναι για να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα, κάτι που συνηθίζουν πολύ τα συγκεκριμένα μυαλά. Αν είναι δυνατόν. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε.

Anonymous said...

Καλά, προφανώς και ο Marr δεν αναφέρεται στο σύνολο των blogs - θα ήταν και βλακώδες. Υπάρχουν πάμπολλα blogs εξειδικευμένα, με γνώσεις, με χιούμορ, με επάρκεια, με κέφι σε όλον τον κόσμο. Προφανώς αναφέρεται στα γελοία δήθεν ενημερωτικά blogs διαφόρων γραφικών και συμπλεγματικών, καθώς και στα blogs-ημερολόγια "προσωπικών εκμυστηρεύσεων" που μυρίζουν από μακριά μούχλα και απελπισία.

Το κόμπλεξ και η κοινοτοπία είναι οι δύο μεγαλύτερες μαστιγες του blogging (και της λεγόμενης "δημοσιογραφίας των πολιτών") γενικώς.

Anonymous said...

Νομίζω ότι ο Marr με τον όρο bloggers αναφέρεται σε όσους δημοσιολογούν στο διαδίκτυο. Αδιάφορο αν έχουν δικό τους blog ή σχολιάζουν σε άλλα, ή συμμετέχουν σε fora, ή ακόμα και σε facebook, twitter κοκ. Διαφωνώ όμως με την κατηγοριοποίηση και το τσουβάλιασμα. Τι πάει να πει blogger? Ολοι ξέρουμε τις χαώδεις διαφορές που μπορεί να έχει το περιεχόμενο των blogs. Αρα μάλλον επικεντρώνει τα βέλη του στους μονήρεις τύπους που είναι όλη την μέρα πάνω από έναν υπολογιστή. Δεν βλέπω όμως κανένα κακό εδώ, ίσα-ίσα πρόκειται γιά μίας πρώτης τάξεως εκτόνωση και αν δεν υπήρχε αυτή η διέξοδος θα μπορούσε να διοχετευτεί έξω με μύριες όσες αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Anonymous said...

Τώρα είδα ότι δίπλα υπήρχε ένα σχετικό άρθρο-απάντηση στον Marr

Anonymous said...

Γιά τον τρόπο ζωής του Ραφαηλίδη και εγώ αυτά ξέρω που είπε ο 4:32. Δυστυχώς αυτός ο ευρυμαθέστατος άνθρωπος που λειτουργούσε στα όρια του λειτουργικού διανοούμενου γελοιοποιήθηκε στο τέλος της ζωής του ενδιδοντας στις σειρήνες της τηλεοπτικής δημοσιότητας. Ετσι είναι όμως, ο αγώνας γιά την καθημερινή αξιοπρέπεια είναι καθημερινός, ειδικά σε αυτήν την χώρα που οι πιθανότητες να συντριβεί κανείς από το θηρίο της γελοιότητας είναι μεγάλες. Βέβαια, αυτό δεν θα μας αποτρέψει από το να χαρακτηρίσουμε το "επιχείρημα" των Τσαγκάρη-Ανδρεουλάκου ως γελοίο και άκρως προβοκατόρικο, κάτι που θα αναμέναμε σήμερα να εκστομίσει ένα μαλακισμένο σαν τον Μπουμπούκο (αλλά όχι τον Βορίδη) και ο λόγος είναι απλός:

Ο καθένας που έχει διάθεση προσφοράς το πράττει ανάλογα με τα προσόντα του. Ο γιατρός πχ που επιθυμεί να θεραπεύσει παιδάκια στην Αφρική το κάνει με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ή κατ' ίδίαν. Ομοίως ο Bill Gates που αποφάσισε να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της τεράστιας περιουσίας του σε φιλανθρωπίες (όχι σαν τους γελοίους Βαρδινογιάννηδες που το κάνουν γιά βλαχογκλαμουριά και μας κάνουν και ξερνάμε κάθε τρις και λίγο). Θα ήταν παράλογο να έχουμε την απαίτηση από τον γιατρό ή τον επιχειρηματία να αρθρογραφούν ή να βγαίνουν στα μέσα και να συμμετέχουν σε συζητήσεις. Το αναμένουμε όμως από τους Ραφαηλίδηδες, αυτή είναι η δουλειά τους και διά μέσου αυτής συμβάλλουν. Το να ζητάς από κάποιον που προσπαθεί να βοηθήσει να ζήσει όπως ο αποδέκτης της βοηθείας του αλλιώς να σκάσει, στην ουσία ακυρώνει οιαδήποτε έννοια διαλόγου.

Αφού είπαμε όλα αυτά, να πούμε ότι (και) η υποκριτική φιλανθρωπία (τύπου Μπόνο, Βαρδινογιάννη, Νταλάρα κλπ) είναι σαν την πορνογραφία: κανείς δεν μπορεί να την οριοθετήσει επακριβώς αλλά όλοι αντιλαμβάνονται περί τίνος πρόκειται όταν την δουν.

Anonymous said...

Σωστός ο 8:14.

Anonymous said...

Λάθος ο 8:14. Δεν ζητήθηκε από τον Ραφαηλίδη να ζήσει όπως οι τσιγγάνοι, δηλαδή σε τσαντήρι, άπλυτος, κυκλοφορώντας με μαύρες πατούσες, τραγουδώντας τον Μπαλαμό και ψήνοντας σκατζόχοιρους στη σούβλα για βραδυνό.
Του ζητήθηκε όμως να ζήσει όπως οι ΜΗ τσιγγάνοι κάτοικοι της περιοχής πέριξ του καταυλισμού, για να καταλάβει γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι ρατσιστές με τους τσιγγάνους. Πόσο όμορφο είναι να βγαίνεις από το (ακριβά και με κόπο δουλειάς πληρωμένο) διαμέρισμα σου και να βρίσκεις σπασμένο το αυτοκίνητο σου με το κασετόφωνο να λείπει, στην παρακάτω γωνία να γίνεται νταλαβέρι ναρκωτικών και να φοβάσαι για το παιδί σου, ένας μαυριδερός τύπος να χέζει κανονικά λίγο πιο κάτω στο δρόμο κλπ κλπ. Ωραία πράγματα δηλαδή. Πράγματα τα οποίο αρνήθηκε να ζήσει με τη σιωπή του ο μακαρίτης. Όχι απλά δεν του ζητήθηκε να ζήσει σαν τσιγγάνος, αλλά ούτε καν τόλμησε να ζήσει κοντά τους. Ούτε ΚΑΝ ΑΥΤΟ δεν έκανε.
Ακόμα κι έτσι όπως το θέτει όμως ο 8:14, ο γιατρός ο οποίος πηγαίνει να βοηθήσει τους μαυρούκους στην Αφρική, ζει σε πραγματικά δυσάρεστες γι αυτόν συνθήκες αποδεικνύοντας ότι είναι αποφασισμένος να στερηθεί πράγματα γι αυτό που πιστεύει.
Εγώ βλέπω μεγάλες διαφορές. Πραγματικά το επιχείρημα των Τσαγγάρη-Ανδρεουλάκου ήταν δυνατό. Δυνατό και για έναν άλλο λόγο. Γιατί έβγαλε μεγάλο γέλιο με τις αντιδράσεις του κυρ Βασίλη.

Anonymous said...

Ισοπεδωτικός ο 8:31. Είπαμε, ο κυρ-Βασίλης το είχε χάσει, μην τα ξαναλέμε. Αν είχε διατηρήσει έστω και λίγη σοβαρότητα δεν θα συμμετείχε σε συζήτηση με την μοσχαροκεφαλή τον Ανδρεουλάκο και τον γραφικό Τσαγγάρη. Προφανώς ο γιατρός στην Αφρική θυσιάζει λίγες από τις ανέσεις του αλλα τι να κάνουμε, είναι η φύση της δουλειάς τέτοια, δεν μπορείς να εμβολιάζεις παιδάκια στην Αιθιοπία από το Σέρατον (αν μπορούσε, φαντάζομαι θα το έκανε). Την συζήτηση δεν την είχα παρακολουθήσει. Αν ο Ραφαηλίδης υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των ρομά ασφαλώς είχε δίκιο. Δεν έχουν οι ρομά δικαιώματα δηλαδή; Αλλο θέμα η ανομία, εκεί πρέπει να κάνει το κράτος την δουλειά του (και δεν την κάνει). Ελεγχοι, συλλήψεις, μετεγκατάσταση ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, ας μπουν μέσα να τα κάνουν πουτάνα, ποιός τους κρατάει; Θέμα νόμου και τάξης είναι καθαρά. Φυσικά οι κάτοικοι περιοχών που κυριαρχεί η ανομία καταλαμβάνονται από ρατσιστικά αισθήματα κατά αυτών που θεωρούν υπαίτιους, τι θες να τους μοιράζουν ανθοδέσμες δηλαδή; Αντε, πες μου τώρα να μετακομίσω στο Ζεφύρι.

Anonymous said...

Είχα πάρει με το αυτοκίνητο ένα απόγευμα τη μητέρα μου να την πάω κάπου που μου είχε ζητήσει, σε μια περιοχή που μετά δυσκολίας μπορούσα να κινηθώ χωρίς να χαθώ. Προορισμός ήταν ένα κατάστημα με έπιπλα αντίκες. Κάτι είχε παραγγείλει από μαγαζί του κέντρου και έπρεπε να πάει εκεί να το δει, να πληρώσει και να το πάρει. Τελικά αποδείχθηκε ότι την αποθήκη στην οποία υπήρχε το έπιπλο την φύλαγε ένας τσιγγάνος. Ήταν εκεί με την γυναίκα του και τα παιδιά του. Η μητέρα μου, μέσα στην ευγενική αστική μαλακία της, πήγε σε ένα παρακείμενο περίπτερο για να αγοράσει στα τσιγγανάκια σοκολάτες και να τους τις μοιράσει. Κι ας της έλεγα εγώ ότι αυτά είναι σκληρά παιδιά και να αφήσει τις ευαισθησίες. Η μητέρα μου τελικά επέμενε, αγόρασε τις σοκολάτες και τις μοίρασε στα τσιγγανόπαιδα. Μετά από λίγο, και ενώ την πήγαινα σπίτι της, η ευαισθησία που ένιωθε για τα βρόμικα τσιγγανόπαιδα είχε υποχωρήσει δραματικά. Της είχαν, βλέπετε, αφαιρέσει, χωρίς να το αντιληφθεί, το πορτοφόλι.....

Anonymous said...

Και για να μην κοροϊδευόμαστε. Οι τσιγγάνοι είναι νομάδες και ζουν έτσι από τότε που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην ιστορία (νομίζω ότι η πρώτη μαρτυρία γι αυτούς τους περιγράφει ως περιπλανώμενους ακροβάτες και διασκεδαστές βυζαντινών αυτοκρατόρων κάπου στα 1000 μΧ).

Δεν μπορεί μέσα σε 1000 χρόνια να μην έχεις προσαρμοστεί. Σημαίνει ότι δε θέλεις να προσαρμοστείς. Δεν σου φταίει η κοινωνία αλλά εσύ ο ίδιος. Και πράγματι κι οι ίδιοι αυτό δηλώνουν. Ότι δεν τους αρέσει η μόνιμη εγκατάσταση, επιθυμούν την ελευθερία τους και τη συνέχεια αυτού του τρόπου ζωής μπλα μπλα μπλα. Ωραία και μπράβο τους. Αν εξαιρέσει κανείς ότι αυτός ο τρόπος ζωής συνεπάγεται από την ίδια του τη φύση την ανομία, κι επομένως την αντιπάθεια και το ρατσισμό από τους υπόλοιπους.

Το να δικαιολογεί κανείς αυτούς τους ανθρώπους, το να λεει ότι φταίει η κοινωνία κι όχι οι ίδιοι για το χάλι τους, είναι σα να δικαιολογεί και τους έλληνες πολίτες ή πολιτικούς, επίσης τσιγγάνους για τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έπαιρναν επιδοτήσεις και τις έτρωγαν στα μπουζούκια, δηλώνοντας σαν κακομαθημένα παιδιά ότι φταίνε οι Ευρωπαίοι που δεν έκαναν έλεγχο. Ή τους έλληνες καλοπερασάκηδες που έπαιρναν καταναλωτικά δάνεια και μετά δήλωναν ότι έφταιγαν οι τράπεζες που τα έδιναν. Ανθρώπους δηλαδή που αντιλαμβάνονται ότι έχουν μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις.

Το να τους αντιμετωπίζει κανείς σαν μικρά ανεύθυνα παιδιά είναι το πιο υποτιμητικό από όλα. Και το πραγματικά ρατσιστικό. Και γι αυτό το λόγο, επειδή πρέπει να τους βλέπει κανείς ως πολίτες (εφόσον έτσι τους αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος) απαιτεί να έχουν υποχρεώσεις εκτός από δικαιώματα.

Anonymous said...

Να και οι απόψεις Τσαγκαρουσιάνου για το θέμα των blogs.

Οι αμετροέπειες που λέγονται και γράφονται για τον αδίκως δολοφονημένο δημιουργό του troktiko («οραματικός δημοσιογράφος», «μεγάλος» κ.λπ.), αντί να υπερασπίζονται τη δημοσιογραφία, τη δυσφημούν. Διότι, είτε από φόβο είτε από άγνοια, παρουσιάζουν ένα ελεεινό μπλογκ, που εξέφρασε τη χειρότερη Ελλάδα, ως κυνηγημένη και μαχόμενη δημοσιογραφία.

Κάθε εχέφρων άνθρωπος που δεν θέλει να τον λοιδορούν και συκοφαντούν, ανώνυμα και ατιμώρητα, στα μπλογκ, προσπαθεί να απέχει από τον ψηφιακό κοπρώνα. Όποιος έχει πικρή πείρα, ξέρει τι εννοώ. Πίσω από τα ανώνυμα μπλογκ υπάρχει ένας εσμός από μαφιόζους, μικρομαφιόζους, αλλά και πρόσωπα υπεράνω υποψίας που είτε βγάζουν τα απωθημένα τους, είτε το χαρτζιλίκι τους, είτε τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Υπάρχουν και πολλοί ακυρωμένοι τύποι, οι οποίοι απλώς επιστρέφουν τα χτυπήματα της μοίρας -γενικώς και αδιακρίτως. Η όλη ατμόσφαιρα είναι επιεικώς νοσηρή.

Αφότου έκατσε η μπίλια και φάνηκε ότι τα μπλογκ αυτά πολλαπλασιάστηκαν όχι για να εκφράσουν τη δημοσιογραφία των πολιτών (τρομάρα της) ή όσους το σύστημα είχε αποδυναμώσει, ο καθένας άρχισε να σκέφτεται δυο φορές πριν κλικάρει πάνω σε ένα λινκ. Περισσότερο παρά ποτέ, είχε σημασία όχι τι ακούς, αλλά ποιος το λέει. Και το αίτημα της υπογραφής έγινε συνώνυμο με αυτό που παλιά ονόμαζαν «έχεις πρόσωπο στην κοινωνία». Στα σκοτεινά έμειναν να κυκλοφορούν οι σκοτεινοί.

Φυσικά, το πανελλήνιο έμπαινε στο troktiko. Όπως αγόραζε την «Αυριανή». Και αγοράζει το «Θέμα». Τους αρέσει το σκάνδαλο. Το κράξιμο. Η χύμα γλώσσα. Οι πρόθυμες βίζιτες. Οι διεφθαρμένοι πλούσιοι. Όσο ανέβαινε η δημοτικότητα, τόσο πιο πολύ εκτροχιαζόταν το περιεχόμενο. Κι ανάμεσα σε ανόητες αναρτήσεις για σταρ και τραγουδιστές, υπήρχαν διαρκείς «ανώνυμες» καταγγελίες για επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που όσο αυθαίρετα εμφανιζόντουσαν, επιδιορθώνονταν σε λίγες ώρες.

Για να μη το χοντρύνουμε πάνω από έναν νεκρό άνθρωπο (πράγμα που μας γεμίζει φρίκη και ειλικρινή αποτροπιασμό - το να σκοτώνεις είναι η μεγαλύτερη κατάντια της ανθρώπινης φύσης!), το troktiko έγινε η εικόνα μιας κοινωνίας σε κρίση. Ελαττωματικό ως προς όλες τις δημοσιογραφικές λειτουργίες και ύποπτο για παντός είδους συναλλαγές. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν το εκτιμούσε, αλλά βεβαίως το φοβόταν. Ακόμα κι αν είσαι απολύτως καθαρός, εφόσον ήθελαν να κατασκευάσουν μια επίθεση εναντίον σου, κάτσε απόδειξε ότι δεν είσαι ελέφαντας. Για λόγους προληπτικής ιατρικής, οι υγιείς δυνάμεις, αντί να το καταγγείλουν, επέλεξαν να το αγνοούν.

Μέχρι που φτάσαμε στη δολοφονία ενός ανθρώπου. Πράγμα που σημαίνει ότι οι υγιείς δυνάμεις δεν ήταν τόσο υγιείς. Ήταν ένα σνομπ και αυτάρεσκο λόμπι που ευχαριστιόταν να διαβάζει την παπαδιαμάντεια «Καθημερινή» και το LifΟ, αφήνοντας την αρρώστια να καλπάζει. Αλλά πνευματικός άνθρωπος είναι εκείνος που βλέπει πρώτος το κακό και το δείχνει στον κόσμο, για να φυλαχτεί. Που το καταγγέλλει χωρίς να φοβάται τη βία που θα δεχτεί. Όπως ο Σαρτρ τον Μάη. Όπως ο Σλέντορφ στα χρόνια της πρώτης χυδαίας ανόδου της «Bild». Όπως ο Χατζιδάκις τα χρόνια που η «Αυριανή» πούλαγε 350.000 φύλλα και οι αρχισκαπανείς του ΠΑΣΟΚ την στήριζαν ψυχή τε και σώματι. Αν ψάξετε, θα βρείτε ελαχιστότατες καταγγελίες του φαινόμενου των ύποπτων μπλογκ στον σοβαρό Τύπο. Όχι τυχαία. Μερικοί δημοσιογράφοι «σοβαρών» εφημερίδων, ή παρατρεχάμενοι πολιτικών, είναι διαχειριστές τέτοιων μπλογκ - το πρωί καθηγητές , το βράδυ μαχαιροβγάλτες. Υπάρχει μια βαθιά διαπλοκή μεταξύ παραδοσιακών media και χυδαίων μπλογκ - με τον συνήθη τρόπο που στα ανώτατα κλιμάκια του Βατικανού πάντα κάποιος προωθεί τα συμφέροντα της Καμόρα.

Πιστεύω ότι, εάν δεν είχαμε αφήσει το φαινόμενο να γιγαντώνεται τόσο ανεξέλεγκτα και σιωπηρά και άκριτα, ίσως κάποιοι δεν ένιωθαν την ανάγκη να φτάσουν μέχρι τον φόνο ενός ανθρώπου. Η καθαρή σκέψη και η θαρραλέα κριτική σκοτώνουν το κακό πιο καίρια και οριστικά.

Αλλά εδώ οι διανοούμενοι ασχολούνται με τα άνθη του λωτού.

Anonymous said...

Αλλιώς, ακολουθώντας ανάλογη λογική με τους τσιγγάνους, θα φτάσουμε να δηλώνουμε ότι φταίνε οι ευρωπαίοι για τις επιδοτήσεις και οι χρηματαγορές για τα δανεικά μας κι αγύριστα, οπότε πάμε όλοι μαζί να γραφτούμε στο ΚΚΕ και να αναφωνήσουμε ζήτω η Παπαρήγα, ζήτω η ελλάς και ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.

Anonymous said...

Όταν κάποιος έχει προσωπική, οδυνηρή εμπειρία από τις ανομίες της τσιγγάνικης φυλής και ακούει από κάποιον που βρίσκεται εμπειρικά εκτός του προβλήματος να αναπτύσσει -έστω και τεκμηριωμένα- επιχειρήματα ανθρωπιστικού χαρακτήρα, είναι λογικό να εξοργίζεται. Πάντοτε έτσι γίνεται. Ο πάσχων δεν μπορεί να ακούει θεωρίες για το πρόβλημα, από ανθρώπους που δεν πάσχουν. Γι αυτόν τον λόγο είναι αρμοδιότητα της πολιτικής να διευθετήσει τα ζητήματα, μακριά και από τις (δικαιολογημένες) εν θερμώ αντιδράσεις των πασχόντων, αλλά και από τις (νόμιμες) επιχειρηματολογίες των θεωρητικών/ανθρωπιστών.

Κάποτε, υπουργός που είχε μια σχετική αρμοδιότητα μου εξηγούσε ότι, παρά τις τεράστιες προσπάθειες και τα μεγάλα έξοδα της Πολιτείας, ήταν τελικά αδύνατον να επιτευχθεί η κοινωνική ένταξη αυτών των ανθρώπων. "Δεν ξέρω αν κάτι κάνουμε λάθος, αλλά είναι αδύνατον να επιτύχουμε αποτέλεσμα. Ούτε στα σπίτια που τους δίνουμε πάνε, ούτε στα σχολεία που τους πηγαίνουμε" μου έλεγε. Πρόσφατα, ειδικός γραμματέας της νυν κυβέρνησης μου εξγούσε ότι θα αλλάξουν τον τρόπο επιδότησης στους γονείς τσιγγάνους για να πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο και θα τους δίνουν τις επιδοτήσεις στο τέλος της σχολικής περιόδου, γιατί με τα ισχύοντα, έπαιρναν τις επιδοτήσεις και μετά από λίγο έπαιρναν και τα παιδιά τους από το σχολείο. Το πρόβλημα λοιπόν είναι δύσκολο και σύνθετο.

Anonymous said...

Εγώ συμπαθω πολυ τους τσιγγάνους γιατί μου αρεσουν τα τσιγγανικα βιολιά. Έχω πάει σε πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις τσιγγάνων στο εξωτερικό και έχω μείνει έκθαμβος από την μαεστρία αυτών των μουσικών.

Anonymous said...

το πρόβλημα είναι απλούστατο, απλά η λύση που έπρεπε να επιβληθεί πριν 70 περίπου χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε.

Anonymous said...

Ποια είναι η λύση?

Anonymous said...

Το ίδιο πρόβλημα με τον υπουργό έχει κι η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ελλάδα. Την ωραία αυτή χώρα των τσιγγάνων με τις Καγιέν

Anonymous said...

Σούφρα ο πατέρας σου ήταν φίλος με τον μεγάλο μας ηθοποιό Γιάννη Γκιωνάκη. ήσουν και εσύ φίλος με την κόρη του την Πωλίνα?

Anonymous said...

πουργατόριο

Anonymous said...

πουργατόριο

Anonymous said...

πουργατόριο

Anonymous said...

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι κύριε σχολιαστή ότι αυτά είναι ανοησίες. Μιλάμε για λύσεις ρεαλιστικές. Αλλά βλέπεις ότι και εσύ καταφεύγεις στις ευκολίες ενώ κατηγορείς μετά τους πολιτικούς ότι αερολογούν.

Anonymous said...

Μα, 9:28 ουδείς ισχυρίστηκε το αντίθετο. Δεν μιλάμε γιά τα δικαιώματα των κακόμοιρων τσιγγάνων και την κοινωνία την ψεύτρα. Οταν λέμε νόμος και τάξη ασφαλώς αφορά και τους τσιγγάνους αυτό. Το πατρονάρισμα προς κάποιον που θεωρείς κατώτερο ασφαλώς συνιστά ρατσισμό του χειρίστου είδους. Το ελληνικό κράτος όμως βλέπεις, κατά την προσφιλή του τακτική - την μόνη γνωστή σε αυτό (οι άλλες απαιτούν κόπο βλέπεις) - ακολούθησε την πολιτική που γνωρίζει άριστα: αυτήν της ήσσονος (ή καθόλου) προσπαθείας: "άστους" σου λέει, "αυτούς, τα βρίσκουν μόνοι τους, που να μπλέκεις τώρα". Τα ίδια ακριβώς με τους λαθρομετανάστες και χιλιάδες άλλα φλέγοντα θέματα που γιά να τα απαριθμήσουμε θέλουμε ολόκληρο τον blogger.

Είναι τέτοια η έκταση της ανομίας, που ακόμα και αν όλα τα ξενοδοχεία της (υποτίθεται) τουριστικής αυτής χώρας μετατρεπόντουσαν σε φυλακές αμφιβάλλω αν θα χωρούσαν τους παραβάτες αν κάποιος παράφρων αποφάσιζε να εφαρμόσει την νομοθεσία και αυτό αφορά τους πάντες, από την κορυφή μέχρι τους τσιγγάνους. Πραγματικά απελπιστική κατάσταση.

Anonymous said...

Μήπως ο φίλος που ανεβάζει τα βίντεο για τα πουργατόρια μένει κοντά στο ζεφύρι , τον ασπρόπυργο ή τα λιόσια; Γιατί μόνον έτσι θα δικαιολογούσα την παιδαριώδη αντίδρασή του. Λόγω μεγάλης έντασης,

Anonymous said...

Μόνο που δεν το έβαλα εγώ το πουργατόριο. Κάποιος σατανάκος κάνει προβοκάτσιες εδώ μέσα.

Anonymous said...

Οκ φίλε. Συγγνώμη τότε.

Anonymous said...

9:48 ναι, παίζαμε μπουκάλα και πυθία στα παιδικά πάρτυ...

Anonymous said...

η ελληνική κοινωνία έχει πλέον δομές και κουλτούρα μαφίας. Είναι αδύνατη η ανάκαμψη αφού η διαφθορά διαπερνάει όπως σωστά λέει ο 9:54 (κι ο Τσαγκαρουσιάνος) όλη την κοινωνία, όπως άλλωστε γίνεται στις "χώρες" της Λατινικής Αμερικής.

Είναι σαν να υποστηρίζει κανείς ότι οι υπάνθρωποι (ινδιάνοι) μεξικάνοι μπορεί ποτέ να γίνουν άνθρωποι. Αδύνατον

Anonymous said...

Ο 9:43 έχει δίκιο. Οι τσιγγάνοι είναι μακράν οι καλύτεροι μουσικοί σε αυτήν την χώρα. Οποιος έχει πάει σε πανηγύρι γνωρίζει πολύ καλά τι εννοώ (και μην πει κανείς ότι δεν έχει πάει)...

Anonymous said...

Σαν να έχει λογική το επιχείρημα του Κωστή Χατζηδάκι. Ο Παπανδρέου λέει είχε ανάγκη την έλευση του ΔΝΤ για να το χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για τη σφιχτή πολιτική του μετά το "λεφτά υπάρχουν"

Anonymous said...

Αλίμονο. θα πέσει ψητό στη λαδόκολλα να μας πλακώσει

Anonymous said...

Έχω μια ειλικρινή απορία: ποιος είναι αυτός που καταφεύγει στο σάιτ του Ευαγγελάτου για την ενημέρωσή του (και μας παραπέμπει σε αυτό) και ποιος είναι ο λόγος που γίνεται αυτό. Αν θέλει ας απαντήσει. Ρωτάω σοβαρά και έχω πραγματικά την απορία

Anonymous said...

γιατί θίχτηκε το γούστο σου?

Anonymous said...

Μεγάλη πλάκα με αυτόν τον καθηγητή, τον Νότη Μαριά, που ηγείται του αντιμνημονιακού κινήματος και βγαίνει τελευταία λάβρος κατά Παπανδρέου. Θα αποκαλύψω κάτι. Ο συγκεκριμένος καθγητής είναι ένα κλασικός πασόκος που έγινε καθηγητής στην Κρήτη ελέω Πασόκ. Φίλος και προστατευόμενος της οικογένειας Παπανδρέου και ειδικά του αδελφού Νίκου. Με τη νίκη του Πασόκ είχε ζητήσει να πάει είτε γενικός γραμματέας είτε πρόεδρος ΔΕΚΟ. Δεν πήγε πουθενά. Έτσι το γύρισε αντιπασοκικά και αντιμνημονιακά.

Έτσι εξηγούνται πάντα οι μετωπικές αντιπαραθέσεις σε αυτή τη χώρα.

Anonymous said...

Πάντως έχει φωσκολικό όνομα ο καθηγητής. Και φάτσα ανάλογη. Άνετα έπαιζε στη Λάμψη ως εραστής της Σελήνης-Κούρκουλα

Anonymous said...

φάτσα αντιμνημονιακή!

Anonymous said...

Θυμάμαι ένα καλοκαίρι ταξίδευα με το πλοίο της γραμμής. Όπως καθόμουν σε ένα κάθισμα και διάβαζα ένα περιοδικό, άκουσα φωνές και φασαρία. Γύρισα και είδα μια οικογένεια τσιγγάνων η οποία ήρθε και έκατσε στην ίδια σειρά με μένα και με 5 καθίσματα διαφορά. Κάποια στιγμή ο πατέρας γύρισε και με επιτακτικό τόνο είπε στον πιτσιρικά γιό του να πάει να ψάξει στα πράγματα της οικογένειας (που ήταν παραδίπλα) και να του φέρει το βιβλίο του για να διαβάσει.
Εντυπωσιασμένος από τη φιλομάθεια του τσιγγαναραίου πατρός, περίμενα γεμάτος περιέργεια και ρίχνοντας κλεφτές ματιές να δω τι βιβλίο διαβάζει. Όταν έφτασε ο γιος, η απορία μου επιτέλους λύθηκε. Κρατούσε στα χέρια το... Μεγάλο Μίκυ.

Anonymous said...

Πάλι καλά που ήταν το μεγάλο και όχι το απλό...

Anonymous said...

Υψηλό επίπεδο οι συγκεκριμένοι τσιγγάνοι καθώς θα περίμενε κανείς να διαβάζουν σεραφίνο

Σούφρας said...

Εγώ πάντως δεν είμαι ο δράστης, θεωρώ τον Ευαγγελάτο παλιόπαιδο και δεν τον διαβάζω.

Ασφαλώς έχει δίκιο ο Χατζηδάκης, το μνημόνιο ήταν μία πρώτης τάξεως δικαιολογία γιά να παραστήσει αυτή η όπερα μπούφα των άχρηστων (και συνυπεύθυνων γιά τα σημερινά χάλια) ότι κυβερνά.

Δεν ξέρω αν προσέξατε την συγκλονιστική ανακοίνωση του δουκός του Μπουρναζίου:

"Γιά σήμερα σας επιφυλάσσουμε μία έκπληξη, γιά πρώτη φορά θα δώσουμε τον λόγο σε μία ΑΠΛΗ τηλεθεάτρια".

Μέχρι και ο Νίκος κατάλαβε ότι πρέπει να χαμηλώσει λίγο προς τον λαό, εύγε Νίκο, ευσπλαχνικέ Νίκο...

Anonymous said...

Σε μια άλλη περίπτωση περνούσα από μια λαϊκή. Με σταματάει ένας μυστακοφόρος ηλικιωμένος τσιγγάνος και προς μεγάλη μου έκπληξη μου δίνει ένα μεγάλο τετράγωνο χαρτόνι και ένα μαρκαδόρο και μου ζητάει με παρακλητικό ύφος να του γράψω "Καρπούζια Αμαλιάδας"(νομίζω αυτή ήταν η προέλευση) στο χαρτόνι, καθώς και μια τιμή από κάτω την οποία δε θυμάμαι. Αφού μου εξήγησε ότι δεν ήξερε να γράφει και αφού του έκανα και τη χάρη, μου εκμυστηρεύτηκε κατόπιν με πονηρό και συνωμοτικό ύφος ότι δεν ήταν από την Αμαλιάδα τα καρπούζια αλλά ότι πουλιούνταν πολύ περισσότερο όταν ο κόσμος νόμιζε ότι ήταν από εκεί. Δυνατός στο marketing ο μυστακοφόρος αθίγγανος παρότι αγράμματος. Πάντως δεν προσφέρθηκε να χαρίσει κανα καρπούζι για την εξυπηρέτηση. Τσιγγανοεβραίος.

Anonymous said...

lol.. τι άλλο θα ακούσουμε σήμερα..

Marietta said...

Καλησπέρα και από μένα. Μου φάνηκαν ενδιαφέροντα τα σχόλια και είπα και εγώ να αφήσω το δικό μου.

Uα πρότεινα να μην πέφτουν κάποιοι θερμοκέφαλοι ή και παραπλανημένοι στον έυκολο δρόμο του μίσους κ'του καλυμμένου ρατσισμού απέναντι σε μια ολόοκληρη φυλή ανθρώπων. Έχουν προβλήματα οι τσιγγάνοι και δημιουργούν και προβλήματα,,ποιος λέει το αντίθετο; E;ιναι όμως και ένας λαός με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και είτε κάποιοι θέλουν να το πιστέψουν έίτε όχι και με πλούτο πολιτισμικό.

O Τόνυ Γκάτλιφ, ο δικός μας Γιώργος Μάνγκας και ο Κώστας Χατζής, ο Γιουλ Μπρύνερ, ο Τσάρλυ Τσάπλιν, o Στεφάν Γκραπέλλι και τόσοι άλλοι ανήκουν στην τσιγγάνικη φυλή. Μην ακυρώνουμε κάθε πολιτισμική συνεισφορά μιας φυλής με τεράστιο ενδιαφέρον και προσφορά.

d3lta said...

Γειά κι από μένα. Είναι και θέμα γενικώτερου επιπέδου μίας χώρας. Οπως πχ ο μέσος Ελληνας φαντάζει σαν τσιγγάνος απέναντι στον μέσο ευρωπαίο όπως είπε και κάποιος άλλος σχολιαστής το ίδιο συμβαίνει και με τους τσιγγάνους. Μόνο που οι δικοί μας τσιγγάνοι είναι πολύ πιό τσιγγάνοι γιατί το επίπεδό μας γενικά είναι γύφτικο. Καλά έκανε η Μαριέττα όμως και μας θύμισε τον Stephan Grapelli, ο οποίος μπορεί να μην ήταν τσιγγάνος μεν (γόνος ιταλών ευγενών ήταν) αλλά με τον ιδιοφυή γάλλο τσιγγάνο Django Reinhardt απινόησε το μουσικό στυλ που αποκαλείται jazz manouche και συνίδρυσε το σουπερ γκρουπ γιά την εποχή (δεκαετία '30) Quintette du Hot Club de France που άφησε εποχή. Μία από τις μεγάλες τους επιτυχίες ήταν το Minor Swing που μπορείτε να απολαύσετε στο παρακάτω βίντεο και να διαπιστώσετε την διαφορά μεταξύ ελλήνων και ευρωπαίων τσιγγάνων:

http://www.youtube.com/watch?v=B6uXGSTfz_4

Anonymous said...

Ο πιο σιδερένιος και αλώβητος νόμος της ανθρώπινης φύσης είναι ένας: Οποτε δείς εναν καταυλισμό τσιγγάνων θα δείς κάποιο πιτσιρικι να έχει κατεβάσει πατελόνι η φουστανάκι και γονατιστό να κατουράει ή να χέζει υπαιθρίως.

Anonymous said...

@ Marietta στο 11:20:
Και στον βούρκο μπορείς να βρείς διαμάντια, αλλά αυτό αποτελεί εξαίρεση. Κανόνας είναι ο βούρκος.

Αλλά η υποκρισία ή η ακρισία των "ευαίσθητων" για τα δικαιώματα των κάθε είδους καταφρονεμένων τους οδηγεί στην αδυναμία να κατανοήσουν ότι όλα έχουν τα όριά τους και ότι όταν αυτά ξεπεραστούν η κατάρρευση είναι ίσως η γλυκύτερη λέξη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Το βιώνουμε τώρα στο πεδίο της οικονομίας. Όταν επί χρόνια οι φωνές της λογικής προειδοποιούσαν για τον επερχόμενο οικονομικό όλεθρο, οι "ευαίσθητοι" απάνταγαν με τις εύκολες ταμπέλες για ανάλγητους νεοφιλελευθερους.

Τώρα που το πρόβλημα της μετανάστευσης γιγαντώνεται (ειδικά με πολλούς φονταμενταλιστές μουσουλμάνους μεταξύ των) και βλέπουμε τα πρώτα δείγματα κοινωνικών εκρήξεων οι "ευαίσθητοι" επιμένουν στην εκ του καναπέως εύκολη κριτική περί ανάλγητων φασιστών, ακροδεξιών, και πάλι στις εύκολες, ανώδυνες λύσεις που ασφαλώς δεν υπάρχουν.

Μακρυα από εμένα ξενοφοβικές εμμονές. Πιστέψτε με όμως. Το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν σηκώνει, δυστυχώς, αστεία και οι επιπλοκές του θα είναι πολύ μεγαλύτερες από την τρέχουσα οικονομική κρίση. Η πολιτική ελίτ δυστυχώς ειδικεύεται στην γιγάντωση των προβλημάτων. Ο δεύτερος όλεθρος είναι μπροστά μας.

Anonymous said...

Για τον Γκραπέλι αγαπητέ Delta έχω διαβάσει ότι είχε τσιγγάνικη καταγωγή. Δε θα τα χαλάσουμε όμωςεκεί και συμφωνώ με την άποψή σου για τις αναλογίες.Εδώ μπορεί να μην έχουμε μεγάλους καλλιτέχνες τσιγγάνικης προέλευσης ισως γιατι έχουμε λίγους μεγαλους καλλιτέχνες ε΄τσι και αλλιώς.

Anonymous said...

Ρε συ Μαριέττα ποσο χρονώ είσαι? ΡΕ μπας και είσαι μέλος της βουλής των εφήβων?

Anonymous said...

Ρε συ 12:16 του κατηχητικού είσαι;;

Anonymous said...

Τί μου θύμισες τώρα...Βουλή των Εφήβων. Αλλο ένα νεοελληνικό φιάσκο, ας δεχτούμε καλών προθέσεων από πολιτικούς επιπέδου πετσάλνικου, κακλαμάνη, κλπ.

Ξύλινος λόγος, τετριμμένη καταγγελία, ανόητες ονειρώξεις στο σχολείο υποτίθεται του ελληνικού κοινοβουλευτισμού. Όλα τόσο προβλέψιμα. Ούτε μια σπίθα, ούτε μία ευχάριστη έκπληξη...

Anonymous said...

Οι αξιότιμοι εφηβολευτές διακόπτουν για λίγο τις καταλήψεις για να παραστούν στις συνεδριάσεις της βουλής των εφήβων

Anonymous said...

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_9258.html

Anonymous said...

Εγώ άλλαξα γνώμη. Τέρμα πια. Πραγματικά η φωνή της Marietta, αυτή η φωνή του συναισθήματος, με συνεπήρε. Τι κι αν ο 12:16 μιλάει με τη στατιστική. Τι κι αν για κάθε έναν από αυτούς που ανέφερε η Marietta, υπάρχουν χίλιοι ομοφυλοί τους παραβατικοί μπελάδες. Δε με νοιάζει πια. Τους καημένους τους τσιγγάνους. Στενοχωρήθηκα ρε γαμώτο με αυτά που διάβασα για τους μυρωδάτους αυτούς συμπολίτες μας. Καυτά δάκρυα τρέχουν σαν ποτάμι από τα ευαίσθητα πια μάτια μου.
Σκέφτομαι ότι ο Σομαλός με το τσεκούρι που είδα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, μάλλον θα πήγαινε να κόψει ξύλα στο τεράστιο δάσος της Ομόνοιας για να αντιμετωπίσει την απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Και γω που έκανα κακές σκέψεις γι αυτόν... Τον καημένο..

Anonymous said...

Και ο καραίσκος στεναχωριέται για τους τσιγγάνους ρε γαμώτο, άδικη και κακούργα κοινωνία

Anonymous said...

τσιγγανοι σκινχεντς

Anonymous said...

στσιγγανχεντσ

Anonymous said...

Αλήθεια ο Καραϊσκος δεν κατέθεσε την άποψή του για το θέμα των τσιγγάνων.

Anonymous said...

Για μένα κύριοι η αθιγγάνα-τσιγγάνα-γυφτοπούλα κατατάσσεται πολυ υψηλά στην κλίμακα του μουνοχρηματιστηρίου.Λιπόσαρκες και βυζαρούδες με τα ωραιότερα μάτια παγκοσμίως, χωρίς την ελεεινή κυταρρίτιδα-σύμπτωμα της νεομικροαστικής διατροφής.Σερβιριστείτε κύριοι τις Ελληνίδες λοιπόν αν δεν σας αρέσει...
Θυμάμαι είχα επισκεφθεί με μερακλή φίλο μια κωμόπολη της Ουγγαρίας γνωστή τσιγγανομάνα και με μάζευε.Αληθινή βουτιά σε παράδεισο απο δεκάδες 20χρονες σοφίτσες Λώρεν.Ηπατήτιδα,σκορβούτα,χολέρα,κονδυλώματα,τα πάντα όλα.Οι αθιγγάνες όταν τα βλαμμένα ελληνόπουλα παίζουν με τις κούκλες και τον Τζον-τζον,κατεβάζουν ουίσκι κούπα,στρίβουν το τρίφυλλο στο γόνατο,κάνουν ζωή γκαραζ και παίρνουν πίπες ακορντεόν.Και πλακώνει ο κάθε φλώρος εδω και εκεί να πεί για τους γύφτους.Τα φλωράκια της συνοικίας τωρα που τους τραβούσε το αυτί ο μπαμπάς για να πάνε σχολείο.
Ο Παπαστράτος παντρεύτηκε Τσιγγανοπούλα.

Anonymous said...

κάνουν ζωή γκαραζ και παίρνουν πίπες ακορντεόν

Χμ, ποιος να είναι άραγες ο αποπανω

Anonymous said...

ξεχασες το μπερι-μπερι

Anonymous said...

mperi mperi lady

Anonymous said...

"είχα επισκεφθεί με μερακλή φίλο μια κωμόπολη της Ουγγαρίας γνωστή τσιγγανομάνα"

Στις τσιγγάνες αρέζουν οι μερακλήδες;

Anonymous said...

Έχει απόλυτο δίκιο ο 1¨38. Πανέμορφες οι τσιγγάνες. Από άλλον πλανήτη. Λίγο να μάθουν τον καλλωπισμό, λίγο την καθαριότητα, να μάθουν και πέντε γράμματα και φυσάνε οι τσιγγάνες.

Anonymous said...

Αυτός που επιτίθεται με τόση μανία στους τσιγγάνους πάω στοίχημα ότι φορούσε αναγκαστικά κοντό παντελονάκι μέχρι τα 18 και έχει και χωρίστρα_

Anonymous said...

Ενώ όσοι τρέφουν λατρεία για τους τσιγγάνους από πολύ νωρίς έμαθαν να συχνάζουν στους γνωστούς δρόμους φορώντας κιλότα.

Anonymous said...

Για μια στιγμή. Δηλαδή αυτό που θέλει να πει ο Καραίσκος είναι ότι είδε κι απόειδε αυτός κι ο φίλος του στην ελλάδα κι έφτασαν μέχρι την Ουγγαρία για να βρούνε γκόμενα;
Κι όταν έφτασαν στην Ουγγαρία, είδαν κι απόειδαν σ'ολόκληρη τη χώρα και τελικά κατέληξαν σε τσιγγανοκωμόπολη για να βρούνε γκόμενα;
Έτσι όπως το πάνε δε θα τους χωράει ο πλανήτης σε λίγο αυτούς.

Anonymous said...

Ωραίες οι θεωρητικές συζητήσεις, ειδικά όταν έχουν κέφια οι σχολιαστές όπως χθες βγαίνει πολύ γέλιο, αλλά ας προσγειωθούμε λίγο στην ζοφερή και αστεία πραγματικότητα. Σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ τα ξημερώματα στον Ασπρόπυργο ύστερα από πληροφορίες (βλ. καρφωτή) γιά διακίνηση λαθρομεταναστών, δύο ένοπλοι αφόπλισαν τους αστυνομικούς, ο ένας συνελήφθη μετά από λίγο, ο άλλος αναζητείται, και φυσικά γιά το "φορτίο" ούτε λόγος. Αυτή είναι η υπερήφανη Ελλάς (και ΕΛ.ΑΣ) κύριοι. Σφαλιάρες πανταχόθεν, ακόμα και από κυκλώματα λαθρομετανάστευσης.

Μπαοκ ρε said...

Πραγματική φωλιά ρατσιστών εδώ μα τα τυριά και τα κασέρια όπως λέμε στην ερωτική συμπρωτεύουσα. Να αγιάσει ο στόμας του παλουκαριού που είπε "Oλοι το ίδιο είμαστε και πλούσιοι και φτωχοί, τσιγγάνοι κι επιστήμονες σε τούτη τη ζωή".

Ουστ παλιχαμουτζήδες!

http://www.youtube.com/watch?v=0KUb5f0_M8o

Anonymous said...

Γιατί διαβάζοντας τον Καραϊσκο έχω την αίσθηση ότι διαβάζω Κωστόπουλο; πολύ μαγκιά-κλανιά αδελφάκι μου.

Anonymous said...

Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι κάτω από τα ονόματα και τις τυποποιήσεις των φυλών υπάρχουν πάντοτε άνθρωποι και ότι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φυλής, είμαστε κατά βάθος ίδιοι ("καλοί" και "κακοί") είναι άξιος της μοίρας του. Βρισκόμουν στην Γερμανία για τις σπουδές μου και έτυχε να βρίσκομαι σε μπυραρία με την γερμανίδα φίλη μου. Μιλούσαμε γερμανικά. Παραδίπλα υπήρχε παρέα ελλήνων, μάλλον φοιτητών, που συζητούσε στα ελληνικά. Θυμάμαι ότι τους την είχε πέσει ξαφνικά μια παρέα γερμανών σκίνχεντς με υβριστικά και εντελώς υποτιμητικά λόγια για την ελληνική τους καταγωγή και τους έκανε να νιώθουν σκουπίδια. Από την ντροπή έφυγαν άρον άρον από την μπυραρία. Έφυγαν με την αίσθηση του κατώτερου, του παρία. Αυτό για όσους με βλακώδη αίσθηση φυλετικής και άλλης υπεροχής χλευάζουν και υποτιμούν μια ολόκληρη φυλή ανθρώπων, χωρίς να μπορούν να διακρίνουν πέρα από μερικά στερεοτυπικά φυλετικά χαρακτηριστικά, ανθρώπων που έμαθαν να ζουν έτσι όπως ζουν και λόγω της συλλογικής αποστροφής και περιφρόνησης των πολλών άλλων.

Anonymous said...

ελληνοαθιγγάνοι σκίνχεντς

Anonymous said...

Γνώρισα τον ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ τέλη '80 αρχές'90. Ήταν ένα φτωχό παιδί που έψαχνε την τύχη του επαγγελματικά μέσα από ανανεωτικές(?) αριστερές και αριστερίστικες ταυτότητες. Μύριζε το χνώτο του παιδιού από την ανέχεια. Από τότε όμως είχε την φιλοδοξία να ανέβει. Αυτή του η φιλοδοξία στηριζόταν ΠΑΝΤΟΤΕ στις σχέσεις που προσπαθούσε να οικοδομήσει και ενισχύσει με ανθρώπους του πολιτικού και πολιτιστικού κατεστημένου. Εγώ τον γνώρισα σε κάτι αριστερόστροφες εφημερίδες και περιοδικά όταν ήμουν κυβερνητικό στέλεχος. Αργότερα τον είδα να τριγυρίζει σε λάιφστάιλ περιοδικά, στο ΚΛΙΚ, το ΜΕΝ κλπ. Δεν με εξέπληξε η εξέλιξή του. Αν και προσωπικά διαφωνώ με κάποια σχόλια για την εκπομπή του αφού εγώ την βρίσκω ενδιαφέρουσα, η πλήρης ένταξή του στο ΣΥΣΤΗΜΑ είναι αυτό που με απωθεί. Αλλά πάλι ήταν προδιαγεγραμμένη αυτή η εξέλιξη. Ήθελε από τότε που τον γνώρισα εγώ, δόξα, λεφτά και εξουσία.

Anonymous said...

O Θεοδωράκης εστιατόριο δεν έχει ρε παιδιά; Είναι και δημοσιογράφος;
Μπορεί να εχει γίνει δημοσιογράφος

Anonymous said...

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Βλάχος του Alpha τα λέει ωραία για τον Θεοδωράκη, από τότε που είχε την τιμή να τον γνωρίσει την μικρή εκείνη περίοδο που ο δεύτερος παρίστανε το νούμερο 1 του σταθμού (πριν φύγει κλωτσηδόν λίγες μέρες μετά). Τα λέει ωραία, τσεκουράτα και βλάχικα.

Anonymous said...

Για τον Θεοδωράκη δεν νομίζω να έχουν έτσι τα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ του έχει προτείνει κατά καιρούς να γίνει εκπρόσωπος τύπου και νομίζω ότι αρνήθηκε. Επίσης, ενώ τρώει συχνά με τον Παπανδρέου (σε εκείνα τα γεύματα που κάνει με lifestyle "προσωπικότητες" τύπου Βανδή, νταλάρα κλπ) και θα μπορούσε να είναι άνετα και βουλευτής, ο Θεοδωράκης συνεχίζει να δημοσιογραφεί.

Anonymous said...

Μήπως αρνήθηκε επειδή έχει επίγνωση των ελλειμμάτων του και φοβόταν την γελοιοποίηση όπως κάθε νάρκισσος που σέβεται τον εαυτό του; Αλλο εκπομπές με τραβεστί στις Κούκλες και Ρομά στο Ζεφύρι και άλλο εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας (νομίζω). Εδώ, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, οφείλονται εύσημα στον αντιπαθέστατο Ρουσόπουλο άνευ του οποίου ο Κωστάκης ούτε την πρώτη 4ετία δεν θα έβγαζε.

Ας μας πει ο 11:31 κανένα ενσταντανέ με τον καλτ Γιώργο Βλάχο αν θέλει...

Anonymous said...

πρέπει να ενδιαφέρει πολύ το θέμα της ανομίας και των τσιγγάνων αφού παρατηρώ σενεχή ροή σχολίων ακόμη και τις πρώτες πρωινές ξεμερο-ώρες.

δεν καταλαβαίνω όμως την τόση μανία κάποιου σχολιαστή με τους τσιγγάνους. εντάξει κανείς εδώ που τα λέμε δεν τους βλέπει με καλό μάτι ότι και να λέει προς τα έξω, αλλά γιατί τον ενοχλεί τόσο ακόμη και το κατούρημα μικρω΄ν τσιγγανόπουλων σε έναν ανοιχτό χώρο? κάτι πρέπει να του έχουν κάνει προσωπικά ή οικογενειακά τσιγγάνοι και αυτό μάλλον τον κάνεει τόσο υπερβολικό και επιθετικό

Anonymous said...

Θα σου πω εγώ φίλε. Το πιό πιθανό είναι κάποιο καλοκαιρινό βράδυ στα Λίοσια, Ζεφύρι ή Ασπρόπυργο που κατά πάσαν πιθανότητα κατοικεί ο συγκεκριμένος σχολιαστής, εκεί που είχε βγάλει τον σκύλο του βόλτα φορώντας σορτς χακί και την κλασική παντόφλα μπούφαλο κάποιο τσιγγανάκι να τον κατούρησε, σκοτάδια βλέπεις, σκούρο και το τσιγγανάκι. Εναλλακτικά, μπορεί να πάτησε την ζεστή και αχνιστή τούρτα που μόλις είχε αφήσει το εν λόγω τσιγγανάκι. Ανθρώπινες αντιδράσεις αυτές, μην τον παρεξηγούμε, και εμείς αν μέναμε σε τέτοιες περιοχές μάλλον με οργή θα αντιδρούσαμε.

Anonymous said...

Λιόσα

Anonymous said...

11:16 κακά τα ψέμματα. Δίκιο είχαν οι γερμανοί σκινχεντς. Όσο κι αν ενοχλεί την εθνική σου υπερηφάνια

Anonymous said...

11:52 μήπως το τσιγγανάκι του δάγκωσε το σκύλο του ανθρώπου; Λέω εγώ τώρα

Anonymous said...

Λυπάμαι για το πόσο στενή είναι η θεώρηση μιας ομάδας ανθρώπων . Λυπάμαι πιο πολύ γιατί αυτή η θεώρηση δεν έχει ιστορικότητα, δεν λαμβάνει υπόψη την πορεία μιας περήφανης, ευαίσθητης ;και ατίθασης φυλής ανθρώπων όπως οι τσιγγάνοι. Οι τσιγγάνοι κυρίες και κύριοι δεν είναι αυτό που μονοδιάστατα θέλουν να μας δείξουν κάποιοι (ήκάποιος). Για την συνεισφορά τους μίλησε μια φίλη σε προηγούμενο σχόλιο. Μην μπερδεύετε μια ομάδα τσιγγάνων που ζει σε κάποια μέρη της Αττικής με την τσιγγάνικη φυλή γενικά. Δηλαδή είναι καλύτεροι οι καραγκούνηδες από τους τσιγγάνους, για να πω μόνο ένα παράδειγμα; Ανοίξτε λίγο περισσότερο κάποιοι τους ορίζοντές σας και μην σχηματίζετε εικόνα μόνο από αυτό που βλέπετε έξω από την πόρτα σας ή γενικά από αυτά που συμβαίνουν στον μικρόκοσμό σας. Είναι κρίμα.

Anonymous said...

συμφωνώ. Προσπάθησε να απαλλαγείς από το αρνητικό συναίσθημα και δες τα πράγματα ψυχρά. Για τον γερμανό ο έλληνας παίζει στα ίδια με τσιγγάνο. Ειδικά όταν ο γερμανός έχει την εικόνα του χειρότερου έλληνα επαρχιώτη μπουρτζόβλαχου γκασταρμπάιτερ με το μαλλί χαίτη, τις καδένες, κλπ, κλπ

εδώ μέχρι και οι πολιτογραφηθέντες την τελευταία 20ετία "αθηναίοι", χλευάζουν τους επαρχιώτες . O (ανώτερος) Γερμανός σκινχεντ σε πείραξε?

Anonymous said...

Μα που πάμε επιτέλους ρε γαμώτο; Τι κατάντια είναι αυτή; Ούτε ένα ωραίο ρατσιστικό αστείο δεν μπορεί να κάνει κανείς πια; Τι σπασαρχίδες politicaly correct ξενέρωτοι κυκλοφορούν εκεί έξω επιτέλους. Που είναι οι παλιές καλές εποχές που ο Ζαμπέτας τραγουδούσε "τον αράπη, το σκύλο, το μαύρο, τον ταμ ταμ ταμ"; Που ο Βουτσάς πασαλειβόταν με μπογιά κι έκανε το μαύρο-καρικατούρα στην ελληνική ταινία; Που ο Κωνσταντάρας διηγείτο τι είχε τραβήξει απο τους "αραπάδες" στην Αφρική; Μα τι πλύση εγκεφάλου σας έχουνε κάνει μωρέ; Μα τι αμερικανιά είναι αυτή επιτέλους;

Anonymous said...

Σε λίγο δεν θα μπορούμε πια να χρησμοποιούμε ούτε κάποια χορταστικά μπινελίκια, όπως τσιγγανόγυφτα, τσαντηρόγυφτα, γυφτομπόμπιρα και άλλες ωραίες λέξεις. Αντε ρε κομπλεξικοί.

Anonymous said...

Δηλαδή θα πρέπει να αλλάξουμε και διάφορα άλλα σύμφωνα μ'εσάς. Να απαγορευτεί το τραγούδι "Αραπίνες, μαύρες, ερωτιάρες" ως ρατσιστικό και η παροιμία "Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς" ή το "Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του". Για πέστε μας καμια ιδέα ρε politically correct παληκάρια. Πώς να τα κάνουμε;

mystery train said...

Παρατηρώ τη συζήτηση από εχθές. Ξέρετε τι συμπέρασμα βγάζω; Ότι κυρίως σχολιάζουν ή κάποιοι πικραμένοι που έχουν αναπτύξει αισθήματα απόρριψης και επιθετικότητας έναντι των τσιγγάνων, ή κάποιοι που έχουν απλά την όρεξη να κάνουν και λίγη πλάκα.

Γράφω για να βάλω μια άλλη διάσταση, αφού και εγώ δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω το θέμα ούτε ιστορικά, όπως λέει το παραπάνω σχόλιο) ούτε και εμπειρικά πολύ, αφού τσιγγάνους (και μάλιστα τσιγγάνες) βλέπω μονάχα ή στο κέντρο όταν πίνω καφέ σε ανοιχτά cafe, ή έξω από κάποια πολυκαταστήματα όταν σου ζητάνε να σου πουν την μοίρα σου και μετά σε αποπαίρνουν όταν αρνείσαι.

Είμαι 29 ετών. Πριν από 10 περίπου χρόνια στην Αίγινα όπου έκανα οικογενειακές διακοπές είχα γνωρίσει και ερωτευτεί ένα όμορφο λιγνό αγόρι, με μπρούτζινο χρώμα και έντονη ματιά. Ποτέ δεν είχα ερωτευτεί (ούτε και μέχρι σήμερα) τόσο πολύ! Έκανα σκέψεις για γάμο από εκείνη την ηλικία ήδη! (ξέρω ότι κάποιοι θα σατιρίσουν εδώ) και πέρασα όλο το καλοκαίρι με επίκεντρο εκείνο το παιδί. Δεν ξέραμε για τσιγγάνους και τέτοια στην οικογένεια μέχρι τότε. Μια ξαδέλφη μου από ζήλια προφανώς, μου έλεγε Σεπτέμβρη μήνα πια, ότι το αγόρι αυτό ήταν τσιγγάνος! Δεν ξέρω αν ήταν αλήθεια ούτε και με ένοιαζε. Πραγματικά το λέω! Ήταν όμως αηδιαστικός ο τρόπος που και άλλα κορίτσια και αγόρια της παρέας προσπαθούσαν να με μειώσουν με το να λένε ότι αυτός που αγαπούσα ήταν τσιγγάνος. Αυτό με έκανε να τον ερωτευτώ ακόμη πιο πολύ! Κάποιες μέρες μετά τον ρώτησα αν είναι αλήθεια αυτό που λένε, ότι δηλαδή είναι τσιγγάνος. Ενοχλήθηκε τόσο πολύ μαζί μου που από τότε εξαφανίστηκε! Το "αίσθημα" τέλειωσε έτσι. Ήταν η πρώτη φορά που είδα την εμφάνιση του ρατσισμού στον δικό μου περίγυρο και η πρώτη φορά που κατάλαβα πόσο αβάσιμος και αυθαίρετος είναι!

Anonymous said...

Η 12:31 είναι ο Καραίσκος.

Anonymous said...

Ma 12:17 αυτό είναι το πρόβλημα. Παλιότερα οιάνθρωποι έπαιζαν με αυτές τις μιμήσεις, απεικονίσεις και εκφράσεις γιατί όλα αυτά τα έκαναν ως αστείο, χωρίς μίσος και εμπάθεια. Το ελληνικό στοιχείο δεν είχε μεγάλη σχέση με άλλους (υποδέεστερους κατά κάποιους) λαούς. Όταν όμως αποκτήσαμε επαφή με αυτούς τους λαούς εμφανίστηκε και η ανάγκη να πριονίσουμε λιγάκι την ένταση των εκφράσεων και των συμπεριφορών. Απλό είναι. Είναι σαν να κάνεις αστεία για τους καμπούρηδες, και κάποια στιγμή, όταν πέθανε ο πατέρας σου, η μάνα σου να σου φέρει ως πατριό έναν άνδρα με καμπούρα. Είναι ευνόητο ότι θα σταματήσεις τα αστεία για καμπούρηδε.ς

Anonymous said...

Δηλαδή να αρχίσουμε να αποκαλούμε και τον καμπούρη δύσμορφο μήπως τυχόν προσβληθεί;

Anonymous said...

Πέραν της πολιτικής ορθότητος, αλλά και του μεταβαλλόμενου κοινωνικού ιστού που επιβάλλουν αλλαγές στην ονομασία ομάδων, υπάρχει και η απλή, παραδοσιακή ευγένεια. Αν πχ εσύ παρουσία ενός δύσμορφου/ανάπηρου του πεις "ε, καμπούρη/τυφλέ/κουτσέ κοκ, σε σένα μιλάω" ε, τι να σου πω ρε φίλε, είσαι άξιος της καφρίλας σου.

Anonymous said...

καραγκούνης σκίνχεντ

Anonymous said...

Αν άυτή τη στιγμή υπάρχει κάποιος καμπούρης τσιγγάνος ή μαύρος που κάνει σχόλια να μας το πει. Αλλιώς ας μου επιτρέψει να χρησιμοποιώ τους πατροπαράδοτους χαρακτηρισμούς.

Ευχαριστώ

mystery train said...

Το ότι ένα σχόλιο μια γυναίκας που αφορά σε ερωτικά συναισθήματα προς έναν άνθρωπο που ίσως να ήταν τσιγγάνος αποδίδεται σε άντρα, άρα πηγαίνει στο επίπεδο της πλάκας δείχνει ότι κάποιοι δεν μπορούν με τίποτα να αντιληφθούν ότι όλοι (τσιγγάνοι, ινδιάνοι, καυκάσιοι, μαύροι κλππ) είμαστε άνθρωποι και έχουμε αισθήματα.

Anonymous said...

Επίσης, κάποιοι να αλλάξουν άμεσα επίθετα στα κάτωθι, μην τυχόν προσβληθούν όταν σκεφτούν την ετυμολογία των επιθέτων τους:

Αργύρης Δύσμορφος - πρώην μπασκτμπολίστας και οικοδόμος

Δημήτρης Δυσμορφάκης - δημοσιογράφος

Γιώργος Δυσμορφίδης - τραγουδιστής

Χρύσα Μαύρογλου

καθώς και όσοι λέγονται Γυφτόπουλος, Γυφτάκης, κλπ

Όπως βλέπεις φίλε, πολλά ελληνικά επίθετα προέρχονται από εποχές ανυπαρξίας πολιτικής ορθότητας. Εποχές που ο κόσμος μάλλον δεν ήταν τόσο συμπλεγματικός (αλλιώς θα τα είχε ήδη αλλάξει σε Πεντάμορφος, Κουκλος κλπ)

Anonymous said...

Ο 1:33 έχει απόλυτο δίκιο. Απεχθάνομαι και εγώ αυτή τη μάστιγα της πολιτικής ορθότητας που ξεκίνησε από τους "προοδευτικούς" φοιτητές στα "φιλελεύθερα" αμερικανικά πανεπσιτήμια. Άλλο όμως η πολιτική ορθότητα και άλλο η απλή και παραδοσιακή ευγένεια. Είναι τελικά και θέμα καλών τρόπων κάθε συμπεριφορά.

Anonymous said...

2:23 δεν κατάλαβες. Εννοούσα ότι ξέρω ένα αγόρι που ταιριάζει με τη Βίπερ Νόρα περιγραφή σου (έντονο βλέμμα, μπρούτζινο χρώμα κλπ) και έκανε διακοπές στην Αίγινα. Είσαι πολύ τυχερή γιατί μάλλον τον ξαναβρήκες. Και ναι, είναι πράγματι τσιγγάνος. Τι λέω, τσιγγάναρος με τα όλα του. Το κόψιμο αλλά και το κάπνισμα των πούρων του το αποδεικνύει. Καμια φορά γράφει σχόλια εδώ μέσα. Από Κ αρχίζει το όνομα του.

Anonymous said...

O 2:23 έχει εδώ ένα δίκιο. Πολύ χαρακτηριστικά είναι ορισμένα επίθετα. Όταν κάποια λέγεται λχ Γυφτάκη, Βλαχάκη, Βλάχου κλπ μας δείχνει από που κρατάει η σκούφια πολλών κατά τα άλλα έγκριτων συμπατριωτών μας.

Anonymous said...

12:38 άστο καλύτερα. Τσιγγάνοι δεν ήρθαν τώρα στην ελλάδα. Πάντα υπήρχαν. Όπως και ο χαρακτηρισμός γύφτος.

Anonymous said...

Ένας ευγενής και με τρόπους άνθρωπος ποτέ δεν θα πεί ανοιχτά την πλήρη (δική του) αλήθεια για κάποιον, όταν αυτή η αλήθεια του είναι υποτιμητική και όταν το πρόσωπο είναι παρόν. Αν βρεθείς, ας πούμε, σε ένα τραπέζι με τον βουλευτή Παντελή Οικονόμου, θα τον αποκαλέσεις, για χάρη της αλήθειας, ανάπηρο;

Anonymous said...

Ο απελευθερωμένος και ασυμπλεγμάτιστος φίλος με τα επώνυμα, αν (λέμε αν) παραστεί λόγος αλλαγής ονόματος (γίνεται, στο πρωτοδικείο), μπορεί να το αλλάξει από Γεώργιος Μαλάκας, σε Ιωάννης Μαλάκας...

Anonymous said...

Ε όχι και Ιωάννης ρε συ. Γιατί με βρίζεις τώρα;

Anonymous said...

Ναι βρε παιδιά, αλλά τα επίθετα που είναι πολύ συχνά τόσο δηλωτικά των ιδιοτήτων/επαγγελμάτων/φυσικών χαρακτηριστικών των ευκλεών προγόνων μας είναι ονοματοποιημένα ουσιαστικά που έχουν χάσει τoν υβριστικό/υποτιμητικό τους χαρακτήρα. Γιά να το πάω και λίγο πιό πέρα, το επίθετο Πεταλωτής πχ που σήμερα θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε υποτιμητικό επειδή παραπέμπει σε βλαχάκο, την εποχή που επινοήθηκε ήταν προφανώς καθ' όλα αξιοπρεπές. Συνεπώς άκυρος, εξυπνακίτικος και υπερβολικός ο συλλογισμός του 2:33. Σιχαίνομαι και εγώ την πολιτική ορθότητα, η αστική ευγένεια είναι πάντα ο καλύτερος μπούσουλας (όπου βέβαια αυτή υπάρχει).

Anonymous said...

Δηλαδή τώρα εσύ δεν είσαι ρατσιστής με τους "βλαχάκους";

Anonymous said...

Εδώ υπάρχει η εξής παρανόησις: Οι Κωστόπουλοι (και οι εμπνευσμένοι από αυτούς, ονόματα δεν λέμε) θεωρούν την μπρουτάλ συμπεριφορά πολυ αντρουά, τι πολύ, την μόνη που αρμόζει σε ένα πραγματικό αρσενικό. Οιαδήποτε υποψία ευγένειας και καλών τρόπων αυτόματα θεωρείται φλούφλικη και ντιντίδικη. Ουδέν αναληθέστερον όμως. Το μόνο που κάνουν αυτοί οι γραφικοί τύποι είναι η αναπαραγωγή των κοινωνικών στερεοτύπων που έμαθαν στα κακοτράχαλα χωριά τους (οπωσδήποτε εκεί υπάρχει μία τραχύτης στους τρόπους).

Ο μέγας Βίσμαρκ, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά πνεύματα που πέρασαν, έλεγε: "πάντα να είστε ευγενείς. Ακόμα και την κήρυξη πολέμου οφείλετε να την κάνετε με ευγένεια". Τι ήθελε να πει ο ποιητής; Να γίνετε λουλούδες; προφανώς όχι. Ηθελε να πει ότι ο ευγενής και συγκροτημένος άνθρωπος πάντα ψαρώνει τον συνομιλητή του και έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει τις θέσεις του σε αντίθεση με αυτόν που συμπεριφέρεται σαν βασιβουζούκος.

Τρανή απόδειξη οι κινέζοι και οι ιάπωνες. Η ευγένειά τους (στα όρια της δουλοπρέπειας) πάντα εκπλήσσει. Ασχετο αν μετά σε κόβουν φέτες με αυτά το τόσο κοφτερά τους εγχειρίδια γιά τα οποία είναι διάσημοι.

Anonymous said...

Ξανακοιτάζοντας τα σχόλια, συνειδητοποιώ ότι ο σχολιαστής 2:49 (aka mystery train) που με μπινελίκωσε είναι πράγματι γυναίκα. Τόσο επιθετική αντίδραση, τέτοια αδυναμία κατανόησης της (πάντα ανδρικής) χοντρής πλάκας, τόση σοβαροφάνεια, μπορεί να προέρχεται μόνο από γυναίκα. Υποθέτω και δικηγόρο. Κοπέλα μου χαλάρωσε. Σε μπλογκ γράφεις. Δεν αγορεύεις στην Ευελπίδων.

Anonymous said...

3:10 έχεις δίκιο ρε συ, μου ξέφυγε, να αντικατασταθεί παρακαλώ πολύ το "βλαχάκος" με το "βλαχόπουστας".

Anonymous said...

Φίλε είσαι ρατσιστής. Λυπάμαι. Δεν είναι χαρακτηρισμοί αυτοί για τους επαρχιώτες συμπολίτες μας.

Anonymous said...

Δεν είμαι ρατσιστής. Μην μπερδεύεις το μουνί με το ραβανί (πες με και σεξιστή τώρα, ορίστε). Τοπικιστής είμαι, όπως όλοι (και ιδιαίτατα οι βλάχοι).

Anonymous said...

Φίλε είσαι ρατσιστής και σεξιστής. Λυπάμαι. Δεν είναι χαρακτηρισμοί αυτοί για τους επαρχιώτες συμπολίτες μας και για τις γυναίκες.

Anonymous said...

λωλ

Anonymous said...

Εδώ 3:33 κάνεις ένα λάθος. Ο ρατσισμός δεν είναι μόνο εθνικός. Δεν μπερδεύω τίποτα. Είναι και κοινωνικός (πρωτευουσιάνοι με βλάχους), οικονομικός (πλούσιος με φτωχούς), μορφωτικός (μορφωμένος με αμόρφωτους) κλπ. Είσαι ρατσιστής. Λυπάμαι.

Anonymous said...

Λυπάμαι αλλά μ' αρέσει ήθελα να πω.

V. said...

Η συζήτηση περί τσιγγάνων κάθε άλλο παρά άσχετη με την κεντρική ανάρτηση και το τιμώμενο πρόσωπο είναι. Ο Tony Curtis, σύμφωνα με μια εκδοχή που έχω διαβάσει, έχει μέσα του τσιγγάνικο αίμα... Οι γονείς του, βλέπετε, και οι παππούδες του, όπως ισχυρίζονται τουλάχιστον κάποιοι, ήσαν ενδεχομένως υπερήφανοι τσιγγάνοι...

Η εικόνα των τσιγγάνων μπορεί να ιδωθεί και αλλιώς, σε ένα πλαίσιο πιο περιπετειώδες και - γιατί όχι; - εξωτικό, "πέρα κι έξω" (όπως λένε και οι αριστεροί) από την εκδοχή του ελληνικού "τσιγγαναριού", με την λίγδα, την ασχήμια και την κλεπτομανία. Οι τσιγγάνοι δεν είναι που απεικονίζονται να ζουν, σαν πραγματικές Δρυάδες (ή ακόμη και Δρυίδες), μέσα στα δάση, παίζοντας με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία βιολιά και να χορεύουν μανιακά, σαλοί από την "διονυσιακή" μέθεξη; Ο πλάνης αυτός λαός δεν είναι που απεικονίζεται να ζει σε ωραιότατα καραβάνια κάτω από το φεγγάρι, στη μέση του πουθενά, μακριά από τις ευτελείς υλικές απαιτήσεις, καθώς και την νευρασθένεια, ημών των υπολοίπων;

Μια ωραία απεικόνιση της τσιγγάνικης φυλής – για να το συνδέσω λίγο και με το κλίμα της ανάρτησης – εντοπίζουμε σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς "The Saint" (Ο Άγιος). Εκεί, ο σύγχρονος Ρομπέν των Δασών, Simon Templar (αν θυμάμαι καλά, με μπεζ-σκατί ζιβάγκο και συντηρητικό μπουφανάκι), βρίσκεται επί τα ίχνη μιας πανέμορφης τσιγγάνας, για να την εντοπίσει τελικά στο δάσος, βράδυ, και (όπως και στην περίπτωση της Αίγινας, σε παραπάνω σχόλιο) οι δυνάμεις του έρωτα να αναλάβουν δράση...

Τέλος, εμείς, ως έλληνες, οφείλουμε και για καλλιτεχνικούς-εθνικούς λόγους ιδιαίτερο σεβασμό προς την τσιγγάνικη φυλή. Ας μην ξεχνούμε ότι σε ρόλο τσιγγάνας ("Τhe Gypsy and the Gentleman", του Josef Losey) «διακρίθηκε» και η (παντελώς ατάλαντη και ως ηθοποιός και ως πολιτικός), η εθνική μας πορνοστάρ Μελίνα Μερκούρη...

Anonymous said...

Να λυπάσαι όσο θες. Το πρώτο που αναφέρεις είναι τοπικισμός που ενδημεί πρωτίστως στην επαρχία, τα υπόλοιπα ρατσισμοί, άνοιξε κανένα λεξικό, τι στα πήραν τα ρημάδια;

Anonymous said...

Βαψ, καίτοι καθήμενος, ορθώς ομίλησες. Στην θέση σου θα πρόσεχα την καραϊσκεια αντίδραση πάντως, δεν φτάνει που του αποδομήσαμε τον Τσε, τώρα και την Μελίνα; δεν είναι λίγο too much; έχω αρχίσει και ανησυχώ γιά τις αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό αυτού του αγνού (αλλά παραστρατημένου) παιδιού.

Anonymous said...

Εδώ φίλε μου θα επιμείνω. Μπορεί να μη σου αρέσει να χαρακτηριστείς ρατσιστής αλλά και ο τοπικισμός είναι μια μορφή κοινωνικού ρατσισμού, γιατί σύμφωνα με τον ορισμό εμφανίζεις μια κοινωνική ομάδα (τους κατοίκους πρωτευούσης εν προκειμένω) ως ανώτερης από μια άλλη(τους επαρχιώτες) με βάση κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο ομάδων (τον τόπο διαμονής τους άρα). Κοινωνικός ρατσισμός λοιπόν.

Anonymous said...

Eίναι θαυμαστής της Μερκούρη (της Μελίνας, όχι της Ειρήνης, με την οποία διατηρούσε τρυφερή σχέση ο εγγονός Λάμπρος Κωνσταντάρας, υιός του πολιτευτή/δημοσιογράφου Δημήτρη) ο Kαραϊσκος;

Anonymous said...

"Είμαι 29 ετών. Πριν από 10 περίπου χρόνια στην Αίγινα όπου έκανα οικογενειακές διακοπές είχα γνωρίσει και ερωτευτεί ένα όμορφο λιγνό αγόρι, με μπρούτζινο χρώμα και έντονη ματιά."


Έτσι εξηγείται η προσχώρηση πολλών γυναικών στο μέτωπο του αντιρατσισμού. Η γυναικεία βλακεία τις έκανε να την ψάχνουν με αθίγγανους. Κορίτσια μη διαβάζετε πολλά άρλεκιν.

Anonymous said...

Ε, όχι πια και θαυμαστής της σιχαμερής της Μερκούρη. Τι άλλο θα ακούσω γι αυτό το παιδί. Ντροπή του πια. Αν και δε νομίζω ότι είναι.

Anonymous said...

Καλά τώρα, αξιοσημείωτες σινεφιλικές αναφορές σε τσιγγάνους πάμπολλες. Ξεχνιέται η Dietrich ως τσιγγάνα τουρκογύφτισσα στο αριστουργηματικό Touch of Evil του Welles με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο;

Οσο γιά εδώ, μη ξεχνάμε τον Βασίλη Παϊτέρη...

Anonymous said...

Εσύ 3:58 νομίζεις ότι όλοι οι τσιγγάνοι είναι άσχημοι και άπλυτοι; Σε πληροφορώ ότι είναι πανέμορφη φυλή. Όπως κάποιοι έγραψαν υπέρ των γυναικών τσιγγάνων, έτσι και εγώ σου λέω ότι πολλοί άνδρες τσιγγάνοι (όχι αυτοι που προφανώς έχεις εσυ στομυαλό σου) είναι όμορφοι και γοητευτικοί

Anonymous said...

Το γιατί οι γυναίκες αδυνατούν να κατανοήσουν τη χοντρή πλάκα είναι πραγματικά απορίας άξιον. Να ένα ωραίο θέμα συζήτησης στο οποίο μπορεί να βοηθήσει η παρεξηγιάρα δικηγόρος. Γιατί άραγες;

Anonymous said...

3:57 κακώς επιμένεις. Με την λογική σου και ο εθνικισμός είναι εθνικός ρατσισμός (ένα έθνος ανώτερο όλων των υπολοίπων), αλλά μην το πεις αυτό πουθενά γιατί θα εκτεθείς. Γιά κακή σου τύχη, έχουμε επινοήσει όρους γιά τα μέλη ενός τόπου ή ενός έθνους που (ξεκούδουνα) αισθάνονται ανώτεροι. Αυτοί είναι "τοπικισμός" και "εθνικισμός". Γιά οτιδήποτε άλλο (κοινωνικό όπως είπες, οικονομικό, μορφωτικό κοκ) ισχύει ο όρος "ρατσισμός" (έστω και αδόκιμα). Γλωσσικό πιό πολύ το θέμα άρα παρά εννοιολογικό.

Εκεί που κάνεις χοντρό λάθος όμως είναι στην ερμηνεία που δίνεις στον τοπικισμό. Δεν είναι ο τοπικισμός κοινωνικός ρατσιαμός φίλε. Κοινωνικός ρατσισμός είναι το λαός και Κολωνάκι.

Anonymous said...

Αλλο κλασσικό, πιό κλασσικό δεν γίνεται, παράδειγμα τοπικισμού είναι το Αθηναίοι vs Βούλγαροι ή καρντάσια vs χαμουτζήδες ανάλογα από που κατάγεσαι. Ο κοινωνικός ρατσισμός αφορά κοινωνικές ομάδες του ΙΔΙΟΥ τόπου. Πιό λιανό δεν μπορώ να το κάνω και σταματώ εδώ.

Anonymous said...

Φυσικά και είναι πανέμορφος λαός οι τσιγγάνοι. Εδώ ο πολύς Jimmy Rosenberg εξ Ολλανδίας, μέγας μουσικός του manouche. Στο βιντεο ο Jimmy στην τρυφερή ηλικία των 12 επιδιδόμενος σε κιθαριστικούς ακροβατισμούς.

http://www.youtube.com/watch?v=piCLWF1PEW0

Anonymous said...

Και εδώ ο πανέμορφος (αλλά και σπουδαίος) τσιγγάνος σκηνοθέτης Tony Gatlif.
http://static.cinemarx.ro/poze/postere/actori/ton/Tony-Gatlif-63082-780.jpg

Anonymous said...

Γεια σας. Παρατηρώ τη συζήτηση και ομολογώ ότι η κοπέλα που περιέγραψε τον καλοκαιρινό της έρωτα στην Αίγινα μου έκανε εντύπωση. Είπε ότι "προσέγγισε το νεαρό αγόρι, το ρώτησε αν είναι τσιγγάνος κι αυτό σηκώθηκε κι έφυγε".
Μήπως όμως δεν έφταιγε η ερώτηση; Μήπως είχε φάει κανα σουβλάκι με τζατζίκι λίγο πριν και το αγόρι ξενέρωσε; Κανα βακαλάο σκορδαλιά; Δεν ξέρω αλλά από την περιγραφή της φάσης το θεωρώ πολύ πιθανό, γι αυτό ρωτάω. Μην τα αποδίδουμε όλα στο ρατσισμό τέλος πάντων. Μπορεί και να μην είναι κάτι τέτοιο τελικά.

Anonymous said...

Αυτό που λέει ο παραπάνω σχολιαστής δεν αποκλείεται καθόλου. Θυμάμαι ένα περιστατικό. Ήταν λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα πριν 4-5 χρόνια, αν δεν λανθάνω, και είχα πρόσκληση για να πάω να δω ένα κουλτουριάρικο "δρώμενο" που θα ελάμβανε χώρα στο Booze (το οποίο επιτρέπει και σήμερα το κάπνισμα, αφού ο ιδιοκτήτης του είναι βοτκάκιας και καπνιστής 4 πακέτων ημερησίως). Πήγα, όχι για να δω το "δρώμενο", αλλά γιατί είχα αποφασίσει να ερωτοτροπήσω με μια τηλεοπτική δημοσιογράφο που θα ήταν στην παρέα και που μου είχε εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον σε ένα πρόσφατο πάρτι, αλλά εγώ τότε είχα αλλού το μυαλό μου (ερωτευμένος...). Εκεί που καθήσαμε δίπλα για να της λέω κανένα αστείο και να της ζητήσω να πάμε κάπου μετά μόνοι μας, η δημοσιογράφος γύρισε να μου μιλήσει και μύριζε... κρεμύδι! Φυσικά η αηδία με έκανε να επικεντρώσω την προσοχή μου στο "δρώμενο" της ηθοποιού-πρώην τηλεπαρουσιάστριας και να αφήσω τα σχέδια για μια νύκτα με εκκρίσεις...

Ρε κορίτσια, προσέξτε λίγο αυτά τα πράγματα...

Anonymous said...

Καλά τώρα, 6:00. ας μην πιάσουμε αυτό το θέμα και ας μη μιλήσουμε για το τι τραβάμε οι γυναίκες με την καθαριότητα ορισμένων ελλήνων.

Anonymous said...

μην ξεχνάμε ότι οι "ρομά" έχουν εμπνεύσει κι ένα ολόκληρο καλλιτεχνικό ρεύμα, δλδ τους μποεμιάνς, ή κοινώς μποεμ

Φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί αλλού από την μονίμως πλανευόμενη από ακαθαρσίες Γαλλία...

Anonymous said...

είναι και αυτός ο Καραίσκος κάπως μποέμ;

Anonymous said...

Τί είπες τώρα.. Στο Booze; Υπάρχει ακόμα αυτός το ροκομάγαζο κι ο Λούβρος; Θυμάμαι παλιά πριν καμια δεκαπενταριά-είκοσι χρόνια που πήγαινα εμπλοκή. Άλλες εποχές με χτυπήματα καμπάνας από τους θαμώνες σε στιγμές μερακλώματος και πολύ ποτό. Τι μου θύμισες τώρα..

Anonymous said...

Τι;;; Eϊναι και ο Καραισκος μποέμης (έτσι δεν το λένε κάποιοι δικοί του?)?

Anonymous said...

Βεβαίως υπάρχει. Και ο Λούβρος μια χαρά είναι. Πιάνει τραπέζι και στο πεζοδρόμιο... Επειδή όμως εγώ είμαι ένας πολύ καθώς πρέπει άνθρωπος, περνάω μόνον απ' όξω πια, χαζεύοντας ως εκθέματα τα τραπεζάκια του πεζοδρομίου με τις διάφορες κουλτουριάρισες λιγδερές γκόμενες με προβλήματα αλκοολισμού, καθώς και με τους διάφορους κουλτουριάρηδες-προχώ- καλλιτεχνίζοντες με το μόνιμο τσιγαράκι στο χέρι, τα σχισμένα παντελόνια και τους λεκέδες από ιδρώτα στις μασχάλες...

Anonymous said...

Τώρα που το λες, θυμήθηκα ότι πρέπει να είχα ξαναπάει ένα βράδυ πριν 4-5 χρόνια, ενδιάμεσα από άλλο μαγαζί και μάλλον σε κατάσταση μέθης. Και το θυμήθηκα γιατί έχω στη μνήμη μου μια εικόνα ότι κάτι παίζει στο ισόγειο. Γκαλερί, κάτι τέτοιο τέλος πάντων που δεν έπαιζε παλιά που πήγαινα συχνά. Τον σκοτεινό όροφο τον θυμάμαι ίδιο πάντως.
Από παλιά πάντως, θυμάμαι την τύπισσα που πρωταγωνιστεί εδώ να δουλεύει στο μπαρ, καθώς και τη μορφή που δούλευε πόρτα. Σπάικ τον λέγανε; Η κάπως έτσι τέλος πάντων

Anonymous said...

Λέτε η σφιγμένη τσιγγανόφιλη δικηγόρος να ανήκει και αυτή στο team του μπριγιαντινάκια; Είναι γνωστό ότι το παιδί αυτό είναι φανατικός αντιρατσιστής.

Anonymous said...

Πωπω, το Booze, τι μου θυμίσατε τώρα παιδιά. Είναι μερικά μέρη που επιβαρύνουν άχρηστα τα μνημονικά κύτταρα καταλαμβάνοντας την θέση, άλλων, πιό σημαντικών πληροφοριών. Ενα από αυτά είναι το Booze.

Νομίζω πάντως ότι το τρομάξατε το κορίτσι από την Αίγινα με τα σεξιστικά σας σχόλια και δεν θα το ξαναδούμε. Από την μία έχουμε τους εξυπονοκώληδες, από την άλλη τον άλλο τον κατά φαντασίαν γαμιά-πορνοβοσκό με τα μουνοχρηματιστήρια τς,τς,τς, Τέτοιες μαλακίες κάνετε και καταδικάζετε το blog να συνεχίζει την καψιμιτζίδικη πορεία του στην μπλογκόσφαιρα. Τα είπε ωραία κάποιος γιά την κοινοποίηση των αληθειών μας σε τρίτους, λίγη ευγένεια ουδένα έβλαψε. Αντε βλήματα!

Anonymous said...

Να ζητήσει συγγνώμη ο αγενής από το κορίτσι. Αυτό θα ήταν η πιο σωστή κίνηση.

Anonymous said...

Ποιος ήταν ο αγενής; Να υποδειχθεί το αγενές προς την δικηγόρο σχόλιο του.

mistery train said...

Μην στεναχωριέστε κάποιοι. Νομίζετε ότι μπορεί κανείς να θίγεται τόσοεύκολα απο μερικές άναρθρες κραυγές; Με κατανόηση βλέπουν οι πιο πολλές γυναίικες αυτές τις αντιδράσςις . Δείχνουν συνήθως το πόσο ευάλωτοι είναι κάποιοι. Πανοπλία είναι αυτής της μορφής η σκληρότητα. Και δεν είμαι δικηγόρος. Γιατρός είμαι αν και η ιδιότητα καμια σημασία δεν έχει για το θέμα των τσιγγάνων. Δεν μιλάμε νομικά εδώ.

Anonymous said...

το 8¨53 ας πούμε

Anonymous said...

Και πως ήξερες ότι η αλλαγή ονόματος γίνεται στο πρωτοδικείο; Μήπως γιατί άλλαξες το mystery train σε misteri train; LOL...

Anonymous said...

Μπράβο μυστήριο τραίνο (ή τρένο;), τώρα μίλησες ώριμα. Να τα βλέπουν μερικοί-μερικοί κατά φαντασίαν ερασταί.

ΥΓ μήπως είσαι ψυχίατρος; ρωτάω γιατί διαπιστώνω ότι έχεις μεγάλη ενσυναίσθηση. Μπορεί βέβαια να συμβαίνει αυτό επειδή είσαι γυναίκα, μερικές είστε έτσι.

Anonymous said...

Ο μπριγιαντινάκιας είναι γνωστός αντιρατσιστής; Μπορεί επειδή είναι από τα Μέγαρα. Εκεί έχει πολλούς τσιγγάνους. Κι όχι κατ ανάγκη μελαμψούς.

Anonymous said...

Ισχυρίζεσαι ότι ο Παπατζον έχει πέσει θύμα ρατσισμού λόγω ταπεινής καταγωγής και τον έχει στιγματίσει ανεξίτηλα αυτό; Δεν νομίζω, μου φαίνεται ψυχικά πολύ ισορροπημένος.

Anonymous said...

Δραματοποιημένο ντοκυμαντέρ (docudrama) γιά την επανάσταση του 1821 βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής μας΄λέει τώρα η Σία με το chic όνομα. Πεδίο δόξης λαμπρόν γιά πολλούς. Προτείνω γιά τον ρόλο του αρβανίτη Καραϊσκάκη Παπατζόν. Παπαφλέσσας ο Κανελλάκης. Παλαιών Πατρών Γερμανός Τζίμης Πανούσης. Μπουμπουλίνα η Παναγιωταρέα. Μαντώ Μαυρογένους η Κανέλλη. Κολοκοτρώνης Παπαρήγα ή Χατζηνικολάου. Δράμαλης Πάγκαλος. Ευνούχος Βενιζέλος.

ΥΓ Οταν γυριστεί ανάλογη παραγωγή γιά την επανάσταση στην Κούβα όλοι ξέρουμε ποιός θα υποδυθεί τον Τσε.

Anonymous said...

Ναι. Μπορεί να τον πέρασαν και τον Παπατζών για τσιγγάνο. Άνετα μπορεί να συνέβη. Είναι από τα Μέγαρα κι επίσης είναι ανεξάρτητος, περήφανος και ευθύς, όλα δηλαδή τα χαρίσματα που δηλώνουν εδώ οι σχολιαστές ότι έχει η φυλή των τσιγγάνων. Τον έχεις δει ποτέ να υπηρετεί συμφέροντα ή να κάνει κωλοτούμπες; Όχι. Πραγματικός τσιγγάνος. Σαν επαγγελματίας αλλά και σαν χαρακτήρας φαντάζομαι. Θα έλεγα λοιπόν ότι με όλα αυτά τα στοιχεία, μπορεί να αποκαλείται τσιγγάνος της δημοσιογραφίας. Ελπίζω να μην τον πειράζει. Άλλωστε είναι και αντιρατσιστής.

Anonymous said...

(Ειδικά προς τον οργανόφιλο κ. Σούφρα).

Σήμερα που βαριέμαι όλη μέρα να κάνω δουλειά, βλέπω DVD και ειδικά το Snuff Box που μου ήλθε πρόσφατα, αφού το έχω ρίξει στην εγγλέζικη κωμωδία. Στέλνω βίντεο με θαυμάσια όργανα. Προσοχή σε διπλές κιθάρες/μπάσα, αλλά και στο σούπερ παλαιό ηλεκτρονικό όργανο...

http://www.youtube.com/watch?v=Fwyj3D13QhA

Και επειδή είναι και πατέρας, ένα άλλο μικρό (δηλαδή μεγάλο) σούπερ βίντεο αγγλικής επινόησης για πατεράδες...
http://www.youtube.com/watch?v=nQ2ZVWyOVRI

mystery train said...

Matt Berry! καταπληκτικός!

Anonymous said...

Μα τι είναι αυτός ο Mat Berry? Πάντως παίζει καλά το όργανό του.

Anonymous said...

τελικά είσαι μίστερυ ή μύστερυ

Anonymous said...

Είδα τις προάλλες τον Μικρούτσικο στον δρόμο και κρατούσε νομίζω μια θήκη με μια κιθάρα μέσα. Μήπως άραγε ετοιμάζει κάτι και το γυρίσει στη μουσική τώρα που δεν του δίνουν τίποτα να κάνει στην τηλεόραση?

Anonymous said...

καλύτερα να το γυρίσει στη μουσική. Είχε και πιο πολύ ταλέντο από τον Θάνο. Να βγάλει και κανένα χρήμα με την αξία του και όχι με τις τηλεοπτικές αηδίες. Και ας φωνάζει η Ιακωβίδου για τη Γαλάνη ότι θα παίρνει πολλά λεφτά αν γίνει η εκπομπή στην ΕΡΤ. Η Ιακωβίδου με το χιλιάρικο τον μήνα και το τρ΄ςξιμο όλη μέρα ζηλεύει κάθε έναν που βγάζει λεφτά της προκοπής. Αν δεν πάρει η Γαλάνη λεφτά για μουσική εκπομπή ποιος θα πάρει? O Τέρης Χρυσός?

Anonymous said...

γιατί παρακαλώ τι έχει ο Τέρης; όλοι κουλτουριαρηδες μου έχετε γίνει

Anonymous said...

Δεν είναι του γούστου μου η Γαλάνη και η μουσική της. Αλλά αμάν πια με αυτή τη μαλακία με το πόσο λεφτά βγάζει ο ένας και ο άλλος. Βγαίνουν κάτι μπατίρηδες κομπλεξικοί δημοσιογραφίσκοι και χτυπάνε όποιον φθονούν. Λένε στο κοινό μαλακίες, για να ερεθίσουν την μνησικακία του. Βγάζουν λέει πολλά λεφτά οι καλλιτέχνες. Ε και; Έρχεται το κοινό και τους τα ακουμπάει. ¨οσα θέλουν μπορούν να ζητήσουν αν υπάρχουν άνθρωποι να τους τα δώσουν. Λένε τώρα την άλλη μαλακία: στην ΕΡΤ τους πληρώνουμε εμείς, ο λαός. Ε, τι να κάνουμε, κάποιος κάνει τη διαχείριση. Αλλιώς να το παίξουμε δημοκρατικά, να κάνουμε κλήρωση και να δίνουμε σε όποιον του κληρώνει εκπομπές ή να τις δίνουμε σε όλους εκ περιτροπής., Στη Γαλάνη στο κάτω κάτω δίνουν τα λεφτά. Υπάρχουν και καλύτεροι από τη Γαλάνη; Αν τα έδιναν στον Θωμά Μπακαλάκο τότε να φωνάζαμε ότι τα δίνουν αποκλειστικά με κομματικά κριτήρια. Οι γελοίοι δημαγωγοί δημοσιογράφοι δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν το σοβαρό από το γελοίο. Και λένε όλο μαλακίες τις οποίες το κοινό που δεν ξέρει τις καταπίνει αμάσητες. Η τηλεόραση είναι ακριβή υπόθεση. Σε όλο τον κόσμο η κάθε ώρα τηλεοπτικού χρόνου κοστίζει πολύ. Εδώ τα λεφτά που φαίνονται πολλά, στην πραγματικότητα είναι λίγα. Πολύ λίγα. Είναι και ένας από τους λόγους που η ελληνική τηλεόραση είναι σκατά.

Anonymous said...

Πάλι καλά που δεν είπαν αντί για τη Γαλάνη να δώσουν εκπομπή στη Μουνικα.

Anonymous said...

Συγχωρήστε μου το ορθογραφικό λάθος, εννοούσα Μόνικα.

Anonymous said...

Ευχαριστώ πολύ τον κ. Βαψ γιά την αφιέρωση. Φαντάζομαι θα πρόσεξε και ο ίδιος πως ο Berry που γνωρίζει και η μηχανοδηγός μας (και ανεβαίνει ακόμα ένα κλικ στην εκτίμησή μου γι' αυτό) σατιρίζει τις γελοιότητες με τις διπλές κιθάρες που ήταν τόσο της μόδας στα 70ς (και με τις οποίες μας ζάλισε τους ωραίους μας όρχεις το καλοκαίρι ο καλός μας Βαψ) χαρίζοντάς μας μία καταπληκτική παρωδία των αφόρητων και λίαν pretentious Genesis.

Anonymous said...

αυτήν η μπαργούμαν στο μπούζ μου την είχε πέσει ενα βράδυ και βέβαια οπως αντιλαμβάνεσθε δεν της χάρισα-δεν χαρίζω ποτέ.Ημουν με μια παρέα και με κάρφωνε συνεχώς.Με κέρασε δυο τρία σφηνάκια και με ρώτησε τι θα έκανα μετά.Της είπα "οτι κάνεις και εσυ".Τα παιξε το μωρό με την εξήγα.Μολις έφυγαν οι φίλοι μου,μου είπε να πάω σε ενα αλλο μπαρ δίπλα και να την περιμένω.Ηρθε λίγο μετά και πλακωθήκαμε λαίμαργα στα γλωσσόφιλα.Μετα σπίτι χλάπα χλούπα τα πάντα όλα.Καψούρα αυτή με κυνηγούσε μετα καιρό,,,,

Anonymous said...

Ο 11:30 έχει δίκιο. Ολοι αυτοί οι λούμπεν τύπου Παπαγιάννη στοχεύουν στα ορμέμφυτα του επίσης λούμπεν κοινού τους βγάζοντας ταυτόχρονα και τα προσωπικά τους συμπλέγματα. Ετσι είναι τα πράγματα εδώ όμως. Κυριαρχεί η αρχή του εξισωτισμού, γιατί εσύ και όχι εγώ δηλ την οποία υιοθετεί όλο το πολιτικό φάσμα και η κοινωνία. Πρόκειται περί νοοτροπίας καθαρού και άδολου φθόνου κίβδηλα μεταμφιεσμένης ως αίτημα ισότητος ενώ στην ουσία είναι το ακριβώς αντίθετο, σκέτη μιζέρια και κακομοιριά. Απαντάται στα χωριά και στις μικρές κοινότητες. Να δώσουμε ένα μικρόφωνο στην Τάνια να τραγουδήσει αντί της Γαλάνη, βρε δεν μου γαμιέστε λέω εγώ.

Anonymous said...

δεν καταλαβαίνω, η μπαργούμαν ήταν ο πλιάτσικασ?

Anonymous said...

Φίλε, για το Booze μιλάμε όχι για το Pierro's. Τα μπέρδεψες

Anonymous said...

γαλάνη καννέλη μυτηλιναίου χμμ

Anonymous said...

Τώρα είδα το απαξιωτικό σχόλιο γιά τον Τέρρυ Χρυσό. Ο Τέρρυ ήταν πανάξιος υπηρέτης του ελαφρού τραγουδιού, μακάρι να είχαμε άλλους 10 Τέρρυδες σήμερα αντί των Χαζομούνικων όπως είπε και ο φίλος πιό πάνω.

http://www.youtube.com/watch?v=YjMxQh8cgOw&feature=related

Anonymous said...

α κατάλαβα, ο πλιάτσικας ήταν. ευχαριστώ φίλε

Anonymous said...

Και ο Φίλιππας Νικολάου λίαν δυνατή περίπτωση όμως, μην τον ξεχνάμε

http://www.youtube.com/watch?v=TI74nxVXydQ&feature=related

Anonymous said...

kyriakos mistotakis???

Anonymous said...

12:22 φταίνε όμως και οι καλλιτέχνες που μηχανεύονται με δουλοπρέπεια και φόβο τόσες πατέντες για να ανεβάσουν τεχνητά το κόστος της εκπομπής και να μην φανεί ότι έχουν υψηλές αμοιβές. Πές ρε μαλάκα καλλιτέχνη θέλω 50 χιλιάρικα την εκπομπή. Και τι έγινε δηλαδή; Όποιος θέλει ονόματα (και ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε κύρος, σε τηλεθέαση) να πληρώσει. Εδώ ο άλλος ντρέπεται να πει ότι ζητάει υψηλές αμοιβές. Για να μην ζηλέψει το πλατύ κοινό που ζει με τρεις και εξήντα και να μην τον κράξει ο Τύπος. Ακόμη και ο αντιπαθής σε μένα ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος καλά κάνει και παίρνει πολλά λεφτά. Τι πάει να πει άλλωστε πολλά; Προσφέρει 3 ώρες εκπομπής (καθόλου του γούστου μου), είναι γνωστός και η εκπομπή του έχει υψηλή τηλεθέαση και διαφήμιση. Γιατί πρέπει δηλ να δώσει λογαριασμό στον κάθε μαλάκα που τον εγκαλεί από ζήλια; Να κάνουμε κριτική στη βάση των ποιοτικών κριτηρίων του προϊόντος, ναι. Αλλά και ποιος να την κάνει; Ο Παπαγιάννης, η Ιακωβίδου ή η Γκολεμά; Να λέμε όμως συνέχεια ότι είσαι ακριβός αν δεν βγάζεις εκπομπή με 3 χιλιάρικα την ώρα, αυτό είναι μαλακία. Άλλο θέμα βέβαια ότι τις εκπομπές τα κανάλια τις δίνουν σε "υμετέρους" με γλειψίματα, κομματικές και προσωπικές φιλίες και μίζα, με αποτέλεσμα το προϊόν να παράγεται από ανίκανους να να είναι για να το ρίξεις στη λεκάνη και να τραβήξεις γρήγορα και το καζανάκι.

Anonymous said...

ο καραίσκος έκανε ωραίες εκπομπές και μαλιστα οικονομικές

Anonymous said...

παραγιάννης

Anonymous said...

Τί εκπομπές έκανε ο Καραίσκος? Πόσο κόστιζαν?

Anonymous said...

Ενα σαντουϊτς

Anonymous said...

πολύ φτηνές σου λέω. και όχι μόνο σε κόστος

Anonymous said...

Είναι δυνατόν άνθρωποι εν έτει 2010 να κοκορεύονται ότι φασώθηκαν με μπαρμανγούμαν; Αυτό μου θύμισε βέβαια ότι ένας (βλαξ) γνωστός μου παντρεύτηκε μία τοιαύτη. Σκέτη θλίψη.

Anonymous said...

Εντάξει, τα παραλέω. Του έδιναν και ένα εισιτήριο λεωφορείου μετά το σαντουϊτς για να γυρίσει σπίτι του.

Anonymous said...

Εννοώ με ποια θεματική; Εξωτερική ή εσωτερική παραγωγή; Πόσο κόστιζε; Αν ήταν εσωτερική παραγωγή του καναλιού και ο ίδιος ήταν μισθωτός ανήκει σε άλλη κατηγορία.

Anonymous said...

Τώρα το δα. 12:31, το 12:36 σχόλιο μου για το Pierro's δεν πήγαινε σε σένα. Πήγαινε στον 12:20 που είπε ότι χαμούρευε τη μπαργούμαν

Anonymous said...

ας μας πει ο ίδιος ο Καραίσκος

Anonymous said...

To κανάλι του Καραϊσκου δεν πρέπει να είχε εξωτερικές παραγωγές και άρα είναι σε άλλη κατηγορία. Εδώ μιλάμε αναθέσεις και εξωτερικές παραγωγές.

Anonymous said...

Μήπως ο κοκκορευόμενος είναι ο Καραίσκος; Λέω μήπως

Anonymous said...

To ότι είναι σε άλλη κατηγορία μια φορά το πέτυχες. Ας δούμε και τον Καραίσκο τώρα

«Oldest ‹Older   401 – 600 of 1225   Newer› Newest»