Friday, October 1, 2010

Tony Curtis (1925–2010): ο εφευρέτης του χτενίσματος «duck’s arse» και λάτρης της περούκας



Tο να μιλήσει κανείς για την καταραμένη φτώχεια μέσα στην οποία γεννήθηκε ο – από την Τετάρτη μακαρίτης – Tony Curtis, θα αποτελούσε κάτι το τετριμμένο: πολλοί καλλιτέχνες γεννήθηκαν φτωχοί και ρακένδυτοι. Το να μιλήσει κανείς για την καλλιτεχνική του αξία, θα αποτελούσε κάτι το αμφιλεγόμενο: πολλοί υπηρέτες του θεάματος υπήρξαν ασύγκριτα καλλίτεροι και μάλλον περισσότερο ταλαντούχοι. Η ουσία παραμένει ότι ειδικά στη χώρα μας, αγαπήσαμε τον θανόντα κυρίως λόγω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην περίφημη τηλεοπτική σειρά Persuaders (Οι Αντίζηλοι), στον ρόλο του εξιμπισιονιστή vulgar αμερικανού πετρελαιά Danny Wilde (με το φρικαλέο αμερικάνικο αξάν), σε πλήρη αντίστιξη με τη ραφιναρισμένη παρουσία, το φλέγμα και την κομψότητα του Harrovian και Oxonian εγγλέζου, Λόρδου Brett Sinclair (στον ρόλο ο Roger Moore).


Ωστόσο, ο θάνατος του λάτρη της γυναικείας υπάρξεως (καθώς και των ναρκωτικών και του αλκοόλ) Tony, μας θέτει προ αδυσώπητων ερωτημάτων: Θα μείνει ο ηθοποιός στη μνήμη μας μόνον για την καλλιτεχνική του παρακαταθήκη ή μήπως και για τη συνεισφορά του στα ζητήματα κόμης;


Πράγματι, η προσφορά του Tony στον πολιτισμό μας δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την ηθοποιία. Ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστό ότι η επιρροή του στα θέματα της κόμης, υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες του αιώνα που πέρασε. Ένας πραγματικός καινοτόμος ο Tony, έσπασε τα δεσμά του τριχικού κομφορμισμού, ανοίγοντας νέες λεωφόρους στην έκφραση κουρεμάτων και χτενισμάτων. Τη δεκαετία του ’50, το «χτένισμα Tony Curtis» δημιούργησε αίσθηση, ταράζοντας ανεπανόρθωτα τις κοιμισμένες συνειδήσεις με τα τετριμμένα κουρέματα/χτενίσματα.


Το στυλ που λάνσαρε (με την δεύτερη ταινία του «City across the River») με πρωτοφανή επιτυχία ο Tony είναι το περίφημο «duck’s arse». O τίτλος μιλά από μόνος του… Το στυλ αυτό έχει ως εξής: Αφήνουμε, δεξιά και αριστερά, τα πλάγια μαλλιά αρκετά μακριά – τόσο μακριά ώστε, αν τα χτενίσουμε προς τα πίσω, να μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους στο μέσον του οπισθίου μέρους της κεφαλής· κατόπιν χτενίζουμε το (αρκετά μακρύ) εμπρόσθιο μέρος της κόμης σε στυλ «κοκοράκι»· και όλα αυτά τα καρυκεύουμε με μια γερή δόση στερεωτικού υλικού – κυρίως τζελ ή brylcreem – που παρέχει όχι μόνο στήριξη, αλλά και γυαλάδα.

 

Το στυλ αυτό ονομάζεται και «pompadour» λόγω του επηρεασμού του από τον τρόπο που εκαλλωπίζετο σε θέματα κόμης η διάσημη μαιτρέσσα Madame de Pompadour.


Η επιρροή αυτού του χτενίσματος υπήρξε τεράστια και συγκλονιστική, μολονότι η συγκεκριμένη κόμμωση γεννήθηκε τυχαία. Ο μεγάλος μας ηθοποιός έχει, σε ανύποπτο χρόνο, δηλώσει ότι το χτένισμα αυτό ανέκυψε λόγω… ανάγκης: η ανέχεια δεν επέτρεπε στον νεαρό Tony να επισκέπτεται τους κουρείς με την συχνότητα που θα επιθυμούσε και που επέβαλλαν τα ήθη της εποχής. Έτσι, προσπαθούσε να τακτοποιηθεί εκ των ενόντων. Αργότερα, όμως, άλλαξε βιολί. Παρ’ ό,τι απέκτησε κάποια χρήματα, δεν επιθυμούσε τα συχνά κουρέματα, ακολουθώντας την αντίληψη του Σαμψών: «Πίστευα ότι αν κόβω συχνά τα μαλλιά μου θα χάσω, σαν τον Σαμψών, την καλλιτεχνική μου ρώμη…», είχε δηλώσει με τόλμη. Η κόμμωση του Tony επηρέασε τον μεγάλο εκπρόσωπο του rock’n’ roll, Elvis Presley, ο οποίος και έσπευσε πάραυτα να την υιοθετήσει.


Επηρέασε, όμως, και αμέτρητους άλλους νέους της εποχής, όπως τον James Dean, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο «Rebel without a Cause» (την ταινία-ευαγγέλιο των επαναστατών του γλυκού νερού) λανσάροντας κομμωτικά - και αυτός - το στυλ «Curtis»...


... ενώ, αναμφιβόλως, λάτρης της συγκεκριμένης coiffure υπήρξε και ο μακαρίτης Dirk Bogarde.


Δεν περιορίστηκε, όμως, σε μεμονωμένες περιπτώσεις η επιρροή του χτενίσματος του Tony. Διαμόρφωσε ολόκληρη την κομμωτική στιλιστική του rockabilly, ενώ οδήγησε σε στιλιστικές επιρροές τεράστιας εμβέλειας στο «κίνημα» των Greasers.


Επρόκειτο για τους νεολαίους από τα κατώτερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα που αναζητούσαν στον ήλιο μοίρα, εκφράζοντας παραλλήλως και μια έντονη (ψευδο) επαναστατικότητα. Το μαλλί ήταν τύπου Curtis, αρκετά άλουστο, αλλά οι Greasers προχωρούσαν και σε επιπλέον αισθητικά statements: μεγάλες και φαρδιές φαβορίτες, στενά τζινς, μαύρες μπότες, T-shirts και από πάνω μαύρα δερμάτινα jackets (ή «πέτσινα», όπως τα έλεγαν οι παλαιότεροι στη χώρα μας).

  

Η χτένα (ή «τσατσάρα») υπήρχε μόνιμα στην κωλότσεπη των Greasers και έβγαινε με την πρώτη ευκαιρία να στρώσει το μαλλί, ενώ το τσιγάρο στεκόταν αναμμένο μόνιμα στα χείλη των λαϊκών αυτών παιδιών.


Αναφερόμαστε, φυσικά, στο στυλ που έκανε ίσως ευρύτερα γνωστό στο πλατύ κοινό ο John Travolta με το περίφημο Grease (το film που παιζόταν μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, ανελλιπώς, κάθε καλοκαίρι, στους θερινούς σινεμάδες της χώρας μας με τα εκνευριστικά - καθότι χιλιοτραγουδισμένα - γιασεμιά), αλλά και ο pop καλλιτέχνης Morrissey (εκείνος, όμως, αντί για χτένα, στην κωλότσεπη τοποθετούσε λουλούδια...).



Ίσως, πάλι, επηρεασμένος από το συγκεκριμένο στυλ να μπορεί θα θεωρηθεί και ο εναλλακτικός κινηματογραφικός σκηνοθέτης Jim Jarmusch.


Πάντως, η πιο πρόσφατη ισχυρή έκφραση αυτής της pompadour κoμμώσεως μάς χαρίστηκε από τον φινλανδό σκηνοθέτη Aki Kaurismäki, με την θαυμάσια ταινία του Leningrand Cowboys Go America.


Με την πάροδο των ετών, ο Tony άλλαξε τροπάριο. Αναγκαστικά. Το κεφάλι άρχισε να αποχωρίζεται τις τρίχες με ταχύτατους ρυθμούς, μέχρι που έμεινε τελείως γυμνό. Το χτένισμα pompadour ήταν πλέον ανέφικτο. Ο Tony επέλεξε η λύση της περούκας. Περούκες και περουκίνια σε μια τεράστια γκάμα σχεδίων και χρωμάτων στόλιζαν το κεφάλι του μεγάλου ηθοποιού.



Μέχρι που στις 17 Απριλίου του 2008, σε μια επίσκεψή του στα Harrods του γραφικού Al Fayed (με τα λαχουρένια πουκάμισα και τα σταυρωτά σακάκια), ο δημοφιλής ηθοποιός εμφανίστηκε χωρίς περούκα (αν και με καουμπόικο καπέλο, σαν κι αυτά τα τεξανικά που συνήθιζε να φορά στην σαπουνόπερα Dallas ο Larry Hagman).



Κρανίου τόπος... Χρειάστηκε να καβατζώσει τα 83 του χρόνια για να συμβιβαστεί με την απόλυτη φαλάκρα ο Tony. Η ωριμότητα άργησε, αλλά έφτασε. Από κει και πέρα, δεν είχε τίποτε άλλο να περιμένει ο καλλιτέχνης. Aπεβίωσε δύο χρόνια μετά, στο Las Vegas, η αισθητική του οποίου τόσο πολύ ταίριαζε στα γούστα του. Θα ταφεί τη Δευτέρα, στην πατρίδα των καζίνων που τόσο πολύ αγάπησε – χωρίς περούκα. Tony Curtis, αγαπημένε μας Danny Wilde, αιωνία σου η μνήμη…

1,225 comments:

«Oldest   ‹Older   601 – 800 of 1225   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Θέλει κι ερώτημα;

Anonymous said...

Ε ας μας πει ο Καραίσκος για τα οικονομικά των παραγωγών.

Anonymous said...

12:41 συμφωνώ. Η δημοφιλής καλλιτεχνία (γιά να μην πω ποιοτική και παρεξηγηθώ, εξ άλλου είναι άσχτεο) πρέπει να πληρώνεται καλά και κυρίως εμφανώς. Που όμως συμβαίνει αυτό; Σε κράτη που ισχύει ο κανόνας της προσφοράς-ζήτησης, όσο στρεβλός και να είναι αυτός με την μεσολάβηση μαρκετινγκ-διαφήμισης κοκ αλλά και αξιοκρατίας. Εδώ όμως που δεν ισχύει τίποτα από αυτά και πέφτει το γλύψιμο, το κολλητιλίκι, η αναξιοκρατία και η παντός είδους διαπλοκή σύννεφο που να τολμήσει ο άλλος να βγει να ζητήσει φανερά τις αμοιβές που θεωρεί ότι δικαιούται; θα ψάχνει γιά νέο επάγγελμα από την επομένη.

ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ said...

Λοιπόν, σοβαρά τώρα. Ο Καραίσκος ήταν πολύ καλύτερος On camera από κάτι βλάκες που βλέπει κανείς σε όλα τα κανάλια. Πολύ καλός στη δουλειά του

Anonymous said...

Εμένα με ενθουσίασε το κλιπ με τα μάρσιπα και τους γονείς χορευταράδες. Τί στίχοι είναι αυτοί.... Και τι χορός....! Το έχω δει πάνω από 20 φορές.

Anonymous said...

Ωραία φίλε, δεν διαφωνούμε, ο Καραϊσκος γαμούσε και έδερνε on camera. Τα τεκμήρια περιμένουμε γιά να κρίνουμε αμερόληπτα, youtube, porntube ή όπου αλλού τέλος πάντων...

Anonymous said...

12.58 είσαι ο ίδιος ο Καραίσκος και δοξάζεις τον εαυτό σου. Μάλιστα...

Anonymous said...

two unnecessary double necked guitars lol

Anonymous said...

12:59 καλά ναι, το βίντεο με τους μπαμπάδες-ράππερς είναι όλα τα λεφτά. Σάτιρα στην καλλίτερη βρετανική παράδοση. Κάπως έτσι είμαι και εγώ που μου το αφιέρωσε ο καλός μας Βαψ με εξαίρεση ότι δεν χρειάζομαι μάρσιππο λόγω κοιλάρας, και των ουσιών βεβαίως που αναγκάστηκα με λύπη μου να διακόψω γιατί μου ενέτειναν το πρόβλημα που έχω με την πιτυρίδα.

Anonymous said...

Ωραίο και το κομμάτι πάντως με τις διπλές κιθάρε;ς. Στέκεται και ως σοβαρό ανεξάρτητο κομμάτι πολύ δυνατά.

Anonymous said...

Στίχοι κορυφή. Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε εδώ κάτι αντίστοιχο.

Anonymous said...

Δεν συμφωνώ, το βίντεο με τις διπλές κιθάρες ήταν ελλειμματικό. Θα έπρεπε ο οργανίστας να έχει διπλό πληκτρολόγιο, να κρατάνε από ένα δίπιττο σουβλάκι, να υπάρχουν σιαμαίοι ή έστω ένα ζεύγος διδύμων στο πλάνο. Ισως και η παρουσία ενός διτσούτσουνου freak να βοηθούσε όπως αυτού στο ανέκδοτο με το Τσερνομπίλ. Τότε θα μιλούσαμε γιά καλλιτεχνική αρτιότητα και εικαστική αρμονία.

Anonymous said...

1:22 θεός.

Anonymous said...

I got a baby. 'cause I did it with a lady!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ότι καλύτερο έχω ακούσει εδώ και πολύ καιρό.

Anonymous said...

Μερσί τέκνον μου...

Anonymous said...

Και επειδή ως γνωστόν όλα έχουν ειπωθεί εδώ και καιρό και απλώς ανακυκλώνονται ιδού οι Monty Python στο εκπληκτικό sketch Kilimanjaro Expedition που παίζει με το θέμα του διπλού:


http://www.youtube.com/watch?v=46btEgKmCTo

Anonymous said...

1:22 τώρα που είπες γιά δίπιττο σουβλάκι θυμάμαι ένα σκετς των Spitting Image που είχα δει στην Αγγλία πριν χρόνια που σατίριζε την βασιλική οικογένεια. Η βασιλομήτωρ είχε πνιγεί από ένα ψαροκόκκαλο από fish & chips (αληθές) και ο Φίλιππος κρατούσε ένα σουβλάκι, μεγάλη πλάκα.

Anonymous said...

the gippos, do we need them?

απολαυστικός Ricky Gervais σε θέματα ρατσισμού

http://www.youtube.com/watch?v=JUH1H-b-N5o&feature=related

ΥΓ gippos είναι προσβλητικός όρος γιά τους τσιγγάνους

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=xQTrx788WOY&feature=email

Anonymous said...

Επιτηδευματίας συμπολίτης μας υπό το άχθος της νέας οικονομικής πραγματικότητος

http://www.dailymotion.com/video/xf5cu7_o-emporos-ths-krhths_fun

Anonymous said...

Αυτό είναι σπορ γιά πραγματικούς άντρες σαν των Κωστόπουλο και τους κλώνους του

http://www.antinews.gr/?p=66101

Anonymous said...

Σε σχέση με τα τηλεοπτικά και τις παραγωγές, η περίπτωση του σήριαλ "Το Νησί" δείχνει το δρόμο για τις ελληνικές τηλεοπτικές παραγωγές αλλά και για την Ελλάδα πιο γενικά.

Το συγκεκριμένο σήριαλ δουλεύτηκε με τρόπο απολυτα επαγγελματικό, με ποιοτικές προδιαγραφές και με ΛΕΦΤΑ. Έτσι συζητείται να αγοραστεί ή έχει ήδη αγοραστεί από πλήθος ξένων καναλιών. Άρα το κέρδος είναι πολλαπλό. Κάνεις καλή τηλεόραση που σέβεται το κοινό σου, βγάζεις τα λεφτά που επένδυσες αλλά και μεγάλο πλεόνασμα και από την εγχώρια και από την διεθνή αγορά και διαφημίζεις ταυτόχρονα τη χώρα σου όχι με αστείες διαφημίσεις του ΕΟΤ αλλά με προγράμματα ποιότητας που είναι και η καλύτερη διαφήμιση. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με ντοκυμανταίρ (ήδη γίνεται κάτι και εκεί), με τηλεοπτικά πορτρέτα σημαντικών ανθρώπων κλπ.

Η εξωστρέφεια, η υψηλή ποιότητα και ο επαγγελματισμός είναι η μόνη πραγματική λύση για αυτή την κακορίζικη χώρα.

Anonymous said...

Δεδομένου ότι οι πιο πολλοί ηθοποιοί είναι γνωστοί με αναμενόμενο αποτέλεσμα δουλειάς, αυτός που δεν ήξερα ήταν ο χανιώτης σκηνοθέτης, ο Θοδωρής Παπαδουλάκης. Είδα ότι έχει σπουδές στην Αγγλία όπου δούλεψε κιόλας. Δεν τον είχα ξανακούσει και το αποτέλεσμα της δουλειάς του με εντυπωσίασε. Μπράβο του. Αν και σχετικά νέος, πρέπει να είναι πολύ καλός. Εξαιρετικός θα έλεγα.

Anonymous said...

Mια μαλακία και μισή είναι το νησί.Αυτό μας ελλειπε στο μπλόγκ τώρα να έχουμε και τηλεκριτικούς με σχόλια για μεσημεριανάδικα και δημόσιες σχέσεις.Και επειδή γνωρίζω παρα πολύ καλά και τους παραγωγούς και το σκηνοθέτη σας ενημερώνω οτι πρόκειται για ημίχαζους,ελαφρότατους τύπους,που διαβάζοντας το βιβλίο μπορεί και να νόμισαν οτι διάβασαν Ντίκενς ...Νισάφι με τις παραγωγές του μέγκα που τις δοξάζει όλο το στερέωμα.Μέηνστρημ σαχλάμάρες αλλης μιας γεροντοκορέ κωλοαγγλίδας που ερωτεύτηκε την σκατοελούντα ξύνοντας το μουνί της και γράφοντας μυθιστορήματα για λεπρούς απευθυνόμενο στους σύγχρονους πολιτιστικούς λεπρούς.Εμένα μου φάνηκε αργόσυρτο και βαρετό όπως και το χαζοβιβλίο που θραύει στις προθήκες των παραλιακών περιπτέρων.Σιγά τα αυγά.Απο μικρός έβλεπα τη σπιναλόγκα και σκεφτόμουν πως είναι δυνατόν να μην έχει γυριστεί κανα θρίλερ με την ιστορία αυτή του νησιού κυριολεκτικά σερβιρισμένη στο πιάτο.Ανακαλύψαμε τη σπιναλόγκα με τη βοήθεια των Βρετανών το 2010..
Κι ας μην αρχίσω με τις ερμηνείες τωρα των γελοίων εκει μέσα.

Anonymous said...

ελαφρύτατοι ηθελα να πω

Anonymous said...

Συμφωνώ απόλυτα, και τα δύο βιβλία της σπινστέρως είναι τυπική chick lit που διαβάζουν μετά μανίας οι πυροβολημένες ελλεεινίδες.

Anonymous said...

Φίλε δεν έχεις δίκιο. Είναι εξαιρετική παραγωγή. Ο σκηνοθέτης (επιμένω) για μένα ήταν έκπληξη. Εκπληκτικός. Κι αυτός κι οι ηθοποιοί. Μάλλον είσαι ο μόνος που δεν του αρέσει το υπέροχο αυτό σήριαλ.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ said...

Παιδιά δεν έχετε δίκιο. Είναι εκπληκτικός ηθοποιός ο Μάϊνας αλλά και η Λέχου επίσης. Εμένα μου άρεσε το βιβλίο και δείχνει να είναι και πολύ καλό το σήριαλ. Ας αφήσουν τα ψέμματα μερικοί σχολιαστές που διατείνονται ότι τους ξέρουν όλους κάνοντας name dropping. Και έχει δίκιο ο προηγούμενος σκηνοθέτης. Είναι και ωραίο παιδί.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ said...

* ο προηγούμενος σχολιαστής για τον σκηνοθέτη.Συγγνώμη

Anonymous said...

ασε ρε φιλαράκι τωρα αν και ξέρω οτι με τσιγκλάς τώρα.Ο Παπαδουλάκης έγινε γνωστός αν θες να ξέρεις απο το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας με ενα φιλμάκι που ηταν αντιγραφή σκηνοθετικά του run lola run.Οταν το είδα χλώμιασα.Αυτό επιδεικνύει και την ποιότητα του φεστιβάλ αυτού που επιδοτείται κιόλας για να πηγαίνει το κάθε βλαμμένο σκηνοθετάκι να δείχνει τις πειραματικές γονατοφιλμογραφίες του που-μα το θεό-η τσόντα της Ντούβλη μοιάζει με μπουνιουέλ μπροστά τους.Δηλαδή αν κόψει το ΔΝΤ τους Παραολυμπιακους Αγώνες και τα κωλοφεστιβάλ στις πρέσπες στις δράμες στα Ανώγεια και σ όλες τις κωλοεσχατιές της Ελλάδας θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ μα την παναγία

Anonymous said...

Ποιος σε τσιγκλάει ρε φίλε; Επειδή διαφωνεί κάποιος μαζί σου πάει να πει ότι σε τσιγκλάει κιόλας; Γιατί να σε τσιγκλήσω; Μιλάμε για σήριαλ που δείχνει να είναι διεθνής επιτυχία κι εσύ μου λες για Φεστιβάλ Δράμας και περσινά ξινά σταφύλια. Σπανίως σκηνοθέτες ξεκινάνε με επιτυχίες στην τελική. Πόσο συχνά βλέπεις παρθενογένεση σε αυτά; Μα όλοι είναι οι καλύτεροι σε αυτή τη χώρα πια; Όλοι πρωθυπουργοί, σκηνοθέτες τα πάντα; Κάνε μας τη χάρη. Δεν είναι να δει ένας έλληνας έναν άλλο έλληνα να κάνει επιτυχία, αρχίζουν τις ζήλιες. Μάλλον είσαι και εσύ (αποτυχημένος) σκηνοθέτης και ζηλέυεις. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Anonymous said...

Εγώ που έγραψα το αρχικό σχόλιο θέλω να διευκρινίσω ότι ούτε η συγγραφέας του βιβλίου μου αρέσει,ούτε αυτά τα συναισθηματικά βιβλία, ούτε τα σήριαλ αυτά είναι του γούστου μου. Από μεγαθυμία όμως και για να μην καταλήγουμε πάντοτε στον γεροντοκορισμό όπου όλα μας μυρίζουν και για να μην ζητάω παραγωγές κατά τα απόλυτα γούστα μου, λέω ότι τέτοιου είδους παραγωγές είναι η λύση και δείχνουν έναν δρόμο. Δεν είναι ανάγκη να μας αρέσουν όλα. Το θέμα είναι να υπάρχει κάποια ποιότητα σύμφωνα με τα δεθνή στάνταρντς και να μην γυρίζουμε σήριαλ σε βίντεο, με κοιότοπα θέματα, με εξωφρενικούς χαρακτήρες που γκαρίζουν υστερικά σε ένα στούντιο γύρω από έναν καναπέ, με σενάρια για κρετίνους. That's all.

Anonymous said...

ναι σκηνοθέτης είμαι που το βρήκες;;;;
Διεθνείς επιτυχίες στα σήριαλ θεωρούνται και τα τούρκικα που δείχνουν σωρηδόν τα κανάλια μας,μήπως ξέρεις κανα σκηνοθέτη απ αυτά εσυ;Και ο Κοκκινοπουλος φουλ επιτυχημένος θεωρείται αλλα καλλιτεχνικά είναι πάτος ο άνθρωπος και για γέλια.Και κλείνω εδω αρκετά ασχολήθηκα με τη διεθνή επιτυχία

Anonymous said...

Ας μην μας καταλαμβάνει ο φθόνος όταν πετυχαίνουν ομορφα αποτελέσματα κάποιοι άλλοι, μόνο και μόνο επειδή είναι από τον τόπο καταγωγής μας και δαγκώνουμε άδικα από (την ανθρώπινη, δε λεω) ζήλεια.

Anonymous said...

Να γυριστεί τώρα ελληνική παραγωγή του the Office γιά να σταματήσουν οι γκρίνιες. David Brent ο Λάλας (υποχρεωτικά). Gareth o Καραϊσκος.

Anonymous said...

Καληνυχτα κε Παπαδουλάκη

Anonymous said...

Μιλάμε για επιτυχία και σύμφωνα με εμπορικά κριτήρια και σύμφωνα με την κριτική. Προσωπικά κάτι μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά πρέπει να έχουμε και τη ματιά εκείνη που βλέπει τα πράγματα πιο "αντικειμενικά", όχι με τους υποκειμενισμούς του γούστου μας. Και οι ταινίες του Κονιτσιώτη-Ερρίκου Ανδρέου της δεκαετίας του εβδομήντα σε κάποιους μπορεί να μην άρεσαν, αλλά ως παραγωγές ήταν επιτυχείς με τα διεθνή στάνταρντς και είχαν ζήτηση έξω. Το ίδιο περίπου ισχύει και με τις ταινίες του Αγγελόπουλου. Λέω περίπου , γιατί παίζονται κυρίως σε art-house cinemas. Ακόμα και έτσι, έχουν μια αποτελεσματικότητα σε θέματα κύρους, μιας χώρας που είναι μια σαμπρέλα σκασμένη.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ said...

Να με συγχωρείτε όσοι διαφωνείτε, αλλά οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί. Είναι δυνατόν να αμφισβητούμε το υποκριτικό ταλέντο του Μάϊνα;
Όσον αφορά το σκηνοθέτη, βρήκα μια συνέντευξη του Παπαδουλάκη κι είπα να τη βάλω. Φαίνεται ευαίσθητο παιδί. Η φωτό τον αδικεί πάντως να λέμε και την αλήθεια. Τον έχω δει κι από κοντά στα Χανιά κι είναι πολύ πιο ωραίος. Τώρα ειδικά που γίνεται και διάσημος θα κάψει πολλές καρδιές. :)

Anonymous said...

Για να έχει πάει το παιδί αυτό και στη βρετανία για σπουδές, κάτι ασφαλώς καλό θα έχει πάρει για να το βγάλει στην τέχνη του. Αμάν πια με τις μαλακίες σίριαλ Κωνσταντίνου και Ελένης και τα παρόμοια. Πήξαμε στη μαλακία.

Anonymous said...

Λοιπόν, αυτό το "καληνύχτα κ. Μητσοτάκη" πρέπει να το εμπνεύστηκε ο Αντωνάκης "four eyes" από το "καληνύχτα Τζόνυ μποϋ" των Waltons που σίγουρα παρακολουθούσε ως nerd που είναι.

Anonymous said...

Άλλος κορυφαίος κρετίνος αυτός. Που πάμε κύριοι; Πια μοίρα μας καταράστηκε; Ποιος Θεός έχεσε και κατούρησε πάνω σε αυτή τη χώρα?

Anonymous said...

Nα πω πρώτα ότιείμαι μεγαλωμένη με αμερικανοαγγλική κουλτούρα στη μουσική, στα βιβλία , στο σινεμά και παντοού.Δεν ξέρω καλά τον τον Μάινα ως ηθοποιό αν και μου φαινόταν πάντα συμπαθητικός. Δεν βλέπω καθόλου ελληνικές σειρές, ούτε καν αυτές που θεωρούνται καλές γιατι βαιρέμαι τα ελληνικά θέματα και τους χαρακτήρες. Έχω να πω όμως μόνο καλά λόγια για τον ηθοποιό μόνο και μόνο επειδή μια φίλη μου δημοσιογράφος μου έλεγε ότι ο Μάινας αρνιόταν να δώσει συνεντεύξεις εδώ και κει και μάλιστα αν θα έκλεινε μια συνέντευξη σπάνια ζητούσε αμοιβή. Τον έχω πιο ψηλά από τότε που τόμαθα. Για το ΝΗΣΙ πάντως όλοι μου είπαν καλά λόγια.

Anonymous said...

Διορθώνω γιατί δεν το έγραψα καλά.

Αν σπάνια κανόνιζε να δώσει καμιά συνέντευξη, ζητούσε πάντα αμοιβή.

Anonymous said...

Λέτε η κακομούτσουνη αγγλίς να βγάλει και νέα νουβέλα με τίτλο "ο γύπτος" σε απομίμηση του αντίστοιχου βιβλίου του Lawrence;

Anonymous said...

να της στείλεις email και να της το προτείνεις. καλή ιδέα είναι.

Anonymous said...

Μήπως τυχόν ξέρει κάποιος/κάποια αν το Μέγκα θα παίξει σε επανάληψη το συγκεκριμένο επεισόδιο; Δεν το πήρα είδηση και θα ήθελα να το δω για να έχω και εγώ μια προσωπική γνώμη.,

Anonymous said...

Το σήριαλ δεν το παρακολούθησα. Εδώ και χρόνια δεν παρακολουθώ καμμία ελληνική παραγωγή αφού είναι επιεικώς γτπ. Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τα προσόντα του σκηνοθέτη και την επάρκεια της παραγωγής. Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λέει ο φίλος που το είδε. Θα ήταν αστείο βέβαια με αρχίσουν οι ονειροφαντασιώσεις και να αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι με ένα σήριαλ μπορούμε να χτυπήσουμε την διεθνή τηλεοπτική παραγωγή (γέλια), χώρες όπως η Αμερική είναι αιώνες μπροστά. Αυτό που κατά την γνώμη μου έχει σημασία όμως είναι να μάθουμε επιτέλους πως δουλεύουν τα πράγματα σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, και αυτό δεν γίνεται παρά μόνον διά της αντιγράφής πετυχημένων μοντέλων. Το ίδιο έκανε και η κατεστραμμένη Ιαπωνία την δεκαετία του '50. Αυτό θα ήταν μία καλή αρχή και αν καταφέρουμε να σταθούμε στα πόδια μας (που πολύ αμφιβάλλω) τότε μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε γιά πρωτότυπο δικό μας προϊόν. Οι πεπατημένες είναι η λύση που σταθερά αγνοούμε.

Anonymous said...

Αυτό ακριβώς εννοώ και εγώ 3:09. Mε την υποσημείωση ότι δεν είναι ανάγκη να μιμούμαστε τα αμερικάνικα σήριαλ αλλά να παίρνουμε από αυτά και να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλό με διάθεση ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας. Ακόμη και ο μαστοράκης που κάποιοι κοροϊδεύουμε, εκμεταλλέυτηκε τη ζήτηση για ένα συγκεκριμένο είδος και βγήκε προς τα έξω. Δεν κάθησε εδώ να συνεχίσει τα μπίνγκο και τον άγνωστο πόλεμο.

Anonymous said...

Ποιό θα είναι το επόμενο άρλεκιν που θα πάει μπροστά την ελληνική σκηνοθεσία;

Anonymous said...

3:14 ασφαλώς, δεν εννούσα πιθηκισμό, εννοούσα αντιγραφή των στοιχείων εκείνων της παραγωγής που καθιστούν ένα προϊόν υπολογίσιμο και εμπορεύσιμο.

Anonymous said...

3:18 προτείνω το "Δυό Κλωτσιές στο Σκοτάδι".

Anonymous said...

Όλες αυτές οι ελλεεινίδες που το παίζουν απελευθερωμένες και αντιρατσίστριες που τάχα δεν τις πειράζει αν ο άλλος μένει σε τσαντήρι είναι οι ίδιες που το παίζουν δύσκολες και απαιτούν όποιος τις πλησιάζει να προσκομίζει και εκκαθαριστικό.

Υποκρίτριες οι ελλεεινίδες. Επίσης και τριχωτές και καρακάξες με χοντρούς κώλους.

Anonymous said...

Ξέσπασα Καραϊσκου. Μια χαρά είναι οι ελληνίδες φίλε μου.

Anonymous said...

Οι ελεεινίδες έχουν τριχωτά οπίσθια και κυτταρίτιδα.

Anonymous said...

Οι νέες αναγνώστριες ας μην ανησυχήσουν. Κάθε μέρα περίπου τέτοια ώρα τον πιάνει, μετά το πέρας του επεισοδίου γίνεται χαλί να τον πατήσεις.

Anonymous said...

Μα τι πρασινίλας είναι αυτός ο καραίσκος μωρέ; Με το που εμφανίστηκε σχόλιο που αφορούσε επιτυχημένο χανιώτη, η φαρμακερή αυτή οχιά που ενεδρεύει στην μπλογκόζουγκλα παρακολουθώντας όλα τα σχόλια, δάγκασε εντός μερικών λεπτών χύνοντας το δηλητήριο της.
(Χα,χα,χα..)
Πέραν της απολαυστικής (και αναμενόμενης η αλήθεια) αντίδρασης του όμως πρέπει να έχει δίκιο.
Διαβάζοντας τη συνέντευξη του "φερέλπιδος" σκηνοθέτη που υπέδειξε η σχολιάστρια, γίνεται αντιληπτό ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι ρηχός, κοινότοπος και για τους παραπανω λόγους μέγας χαζοβιόλης. Μιλάμε για πραγματικά χαζοχαρούμενες απαντήσεις (αν και εξαρχής έιναι και ηλίθιες οι ερωτήσεις). Τυπική περίπτωση μοντέρνου έλληνα mainstream facebookάκια.
Άρα, πέραν της σίγουρης ζήλιας, μάλλον δίκαια η καραϊσκεια περιγραφή περί "ημίχαζου" και είναι από τις λίγες φορές που τείνω να συμφωνήσω μαζί του. Να μας πει κι άλλα ο Καραίσκος για αυτή τη θεοποιημένη από το κοινό παραγωγή και τους συντελεστές της.

Anonymous said...

Καραϊσκο κοίταξε να δεις, και το χρήμα παίζει τον ρόλο του. Είναι ισχυρό αφροδισιακό ενώ προκαλεί στις γυναίκες την αίσθηση της σιγουριάς και της προστασίας, κάτι πολύ σημαντικό για την ψυχική του ισορροπία. Αν τυχόν δεν το έχεις, δεν πειράζει, μπορείς να προσπαθήσεις και χωρίς το χρήμα. Δεν είναι το άπαν στη ζωή, παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο. Αλλά με ενοχλεί να αντιμετωπίζεις το χρήμα έτσι μονοδιάστατα για να την πέσεις άσχημα στις ελληνίδες. Μου θυμίζεις του βλάχους της επαρχία που όλο για το χρήμα μιλάνε ως παράμετρο γάμων, σχέσεων κλπ και δεν βλέπουν άλλες παραμέτρους όπως την εξυπνάδα, το χιούμορ, τη γοητεία κλππ.

Anonymous said...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ...ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

http://www.youtube.com/watch?v=LeAS39JD-4c

Anonymous said...

Βρε, καλώς τον Ξυνόγαλο, που ήσουν εσύ χαμένος;

Anonymous said...

Συμφωνώ ότι το χρήμα είναι αφροδισιακό. Εμένα με φτιάχνει πολύ η γυναίκα να έχει χρήμα και να μη τσιγγουνεύεται. Να με πηγαίνει στα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία και φυσικά να πληρώνει. Τότε μου δημιουργείται μία πολύ σκληρή στύση που και εκείνη ικανοποιεί ιδιαίτερα. Γι'αυτό κορίτσια να μην είστε τσιγκούνες.

Anonymous said...

Ο Ξυνόγαλος που φαίνεται καλό παιδί (να λέμε και την αλήθεια, παρά κάποια επιθετικότητα που είχε επιδείξει κατά το παρελθόν) με κάνει να συμφωνώ πολλές φορές με την οπτική και την ανάλυσή του. Μου φαίνεται όμως ότι πρέπει να είναι σαμαρικός και ενοχλείται καμιά φορά από επιθετικά σχόλια εναντίον του καλαματιανού προέδρου

Anonymous said...

Είδα το τρέιλερ της νήσου και αηδίασα. Φοκλόρ και γραφικότητες, κρητικοί να πίνουν τσικουδιές και το πέλαγος να γεμίζει καημούς τα γυναικεία στήθη. Από το πέρασμα στην Ινδία φτάσαμε στο πέρασμα στα Χανιά. Ξέπεσαν και οι Άγγλοι.

Anonymous said...

Αν κατάλαβα καλά ο Καραϊσκος γνωρίζει το σκηνοθέτη;

Anonymous said...

Έτσι δήλωσε ο Καραίσκος, καθώς επίσης και τους παραγωγούς. Γιατί δε μας λέει κι αλλα γι αυτούς τους "ημίχαζους";

Anonymous said...

Ημίχαζοι;; Γιατί όχι τελείως χαζοί δηλαδή; Πάει χάλασε, μαλάκωσε και ο Καραϊσκος.

Anonymous said...

Λυπάμαι πολύ. Κλασική ελληνικούρα η αντίδραση αυτού που λέτε Καραϊσκος (γιατί τον λέτε έτσι αφού δεν υπογράφει έτσι; είναι το επίθετό του;).
Επίθεση στις γυναίκες αδιακρίτως, επίθεση στους καλλιτέχνες που κάνουν με συνέπεια τη δουλειά τους. Πολλά απωθημένα μου φαίνεται να έχει ο συγκεκριμένος σχολιογράφος. Ας λέμε τη γνώμη μας τεκμηριωμένα αλλά ας μην καταλήγουμε να υιοθετούμε τη ζήλια που είναι το πιο αρνητικό χαρακτηριστικό στη χώρα ,μας.

Anonymous said...

χολη-ογράφος

Anonymous said...

Κάνεις λάθος εδώ. Δεν επιτίθεται στις γυναίκες αδιακρίτως. Μόνο σ'αυτές που δεν του κάθονται.

Anonymous said...

Άλλωστε είναι γνωστό πόσο απλές και γλυκά ερωτικές είναι οι ελλ(ε)ηνίδες κοπέλες. Βέβαια οι ξενέρωτοι αγγλοσάξωνες τις βρίζουν και τις λένε golddiggers, αλλά κι αυτοί το κάνουν επειδή δε τους κάθονται.

Anonymous said...

Φίλε άλλο κρητικός και άλλο κριτικός. Είπες ότι είσαι το πρώτο αλλά μην παριστάνεις το δεύτερο γιατί δεν το χεις. Ο Παπαδουλάκης έχει βραβευτεί πολλές φορές αν και νεαρός στην ηλικία. Αυτό από μόνο του κάτι πρέπει να σου λέει. Οι εκφράσεις πάντως "βλαμμένο σκηνοθετάκι", "πειραματικές γονατοφιλμογραφίες", και "μπουνιουελική τσόντα", μου δείχνουν ότι είτε έχεις ένα ταλέντο στην (όπως είναι πλέον) έντυπη δημοσιογραφία είτε στην συγγραφή σουρεαλιστικών σεναρίων είτε είσαι υστερικός. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις κι αφού ξέρεις το λαμπρό αυτό νέο σκηνοθέτη, έχεις κάνει ήδη μια αρχή για να δοκιμάσεις την τύχη σου.

Anonymous said...

Εγώ πάντως είμαι λάτρης των ελληνίδων (και των ιταλίδων). Πιστεύω ότι τα σύγχρονα κορίτσια είναι πολύ μπροστά και έχουν βελτιωθεί και μορφωτικά και σωματικά. Δεν κοιτάτε καλύτερα πώς είναι ο μέσος έλληνας άντρας με τα ποδόσφαιρα, τα ξύγκια και τη μαλακία που τον δέρνει μέρα και νύχτα;

Anonymous said...

Πάντως εγώ έτσι όπως το είδα το σκηνοθέτη στη φωτογραφία τον κόβω από Ζεφύρι μεριά

Anonymous said...

o apo pano einai o karasiskos

Anonymous said...

Δεν καταλαβαίνω, ο Καραϊσκος υπονοεί ότι ο σκηνοθέτης είναι ταμτάκος;;

Anonymous said...

Εγώ μένω στα Μέγαρα, μια πόλη γιομάτη αθίγγανους όπου συνυπάρχουμε μαζί τους πολλά χρόνια τώρα. Και συνυπάρχουμε με αγάπη. Χωρίς προβλήματα. Να το ακούνε μερικοί ανεγκέφαλοι εδώ μέσα αυτό. Από μικρό παιδί με θυμάμαι να παίζω ποδόσφαιρο στις αλάνες με τα τσιγγανάκια και να μοιραζόμαστε το φτωχικό μας κολατσιό ή μια καρπούζα. Πάμπολλες φορές γνωστοί μου τσιγγάνοι, όπως ένα παληκάρι ονόματι Σώκερης, με έχουν πετάξει με το αγροτικό τους και με εχουν πάει στη Νέα Πέραμο ή στους Αγίους Θεοδώρους. Και μετά κάτσαμε στο δημοτικό πάρκο στην παραλία και ήπιαμε κρασί. Και φάγαμε και μεζέ. Ποτέ δεν είχαμε τίποτα να μοιράσουμε (εκτός φυσικά από το κολατσιό μας όταν είμασταν παιδιά, όπως προείπα). Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι έχουν τόσο μένος κατά της φυλής αυτής Ανθρώπων. Το γράφω με κεφαλαίο Α για να θυμούνται όλοι αυτοί οι θερμοκέφαλοι, ρατσιστές ή εθνικιστές (το ίδιο είναι σύμφωνα με τον ορισμό της ρατσιστικής διάκρισης όπως έγινε αποδεκτός από τα Ηνωμένα Έθνη το 1965 για μερικούς-μερικούς). Όσοι γράφουν τα σχόλια αυτά, να θυμούνται ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπινα πλάσματα. Πλάσματα με δικαιώματα όπως όλοι μας που είναι συνάμα και εξαιρετικά ευαίσθητα και συναισθηματικά. Είναι πράγματι ντροπή. Δε ζούμε σε κανα απαρτχάϊντ κύριοι. Ζούμε σε δημοκρατία. Δεν υπάρχουν πλέον Σπιναλόγκες για να απομονώνουμε κόσμο. Δεν είναι λεπροί οι τσιγγάνοι. Σπιναλόγκες υπάρχουν πλέον, μόνο στο εξαιρετικό σήριαλ "Το Νησί" του καταπληκτικού νέου σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδούλη. Προσαρμοστείτε επιτέλους.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Παρακαλώ να σβηστεί το ένα σχόλιο. Μπήκε εις διπλούν κατά λάθος. Έχω χάσει πραγματικά την ψυχραιμία μου με αυτά που έχω διαβάσει από μερικούς εδώ μέσα.

Anonymous said...

Σωστή και καθαρή η ανάλυση του 6:49

Anonymous said...

Μπορεί και όχι τόσο καθαρή αν κρίνω από το σε ποιους αναφέρεται το περιεχόμενο

Anonymous said...

Αυτόν τον σκηνοθέτη τον Παπαδουλάκη δεν τον ξέρω. Πρώτη φορά τον ακούω. Αλλά μην λέμε και μαλακίες ρε παιδιά. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει το θέμα της τηλεοπτικής σειράς, ο σκηνοθέτης αυτός έχει κάνει σπουδαία δουλειά.

Τ. 71 said...

Σε σχέση με το ζήτημα των ελληνίδων έχω και γω να πω κάτι. Μέχρι πριν λίγους μήνες ζούσα στη Γαλλία. Απέφευγα τις ελληνίδες όπως ο διάολος το λιβάνι. Προτιμούσα γαλλίδες, μαροκινές, ολανδέζες, ακόμα και αγγλίδες. Δεν ήθελα ούτε να ακούω για ελληνίδες τις οποίες είχα φάει στο κεφάλι για πολλά χρόνια. Εδώ και δυο χρόνια δεν αλλάζω τις ελληνίδες με τίποτα και κυριολεκτώ. Έχουν μεγάλη βελτίωση οι ελληνίδες παιδιά. Σε όλα. Αν δεν είχαν συχνά μια μαντάμ σουσού αντίληψη και αν δεν ήταν τόσο δεμένες με τις οικογένειές τους πιστεύω ότι θα ήταν άριστες. Μην είμαστε υπερβολικοί στην κριτική εκτός και αν γίνεται για αστείο, οπότε πάσο.

Anonymous said...

Στο κλιπ με τις διπλές κιθάρες- μπάσα που έβαλε κάποιος σε σχόλιο παρατήρησα μια διαφορά. Στο όργανο του ενός μουσικού το πάνω μπράτσο είναι το πιο μακρύ. Στο όργανο του δεύτερου μουσικού ισχύει το αντίστροφο.
Ξέρει κανείς τον λόγο;

Anonymous said...

7:23 σωστά. Έχεις δίκιο. Αν σκεφτούμε τι δυσκολίες αντιμετώπισε αυτό το νέο παιδί, πόσο βαρύ φορτίο του ανατέθηκε να βγάλει σε πέρας, τότε καταλαβαίνουμε τί άθλο έκανε. Χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε τόσο μεγάλες παραγωγές και τα κατάφερε άψογα. Ας λένε ότι θέλουν κάποιοι που θέλουν να μειώσουν την αξία του έργου του. Εγώ ένα έχω να πω. Άξιος.

Anonymous said...

Το ότι βγήκε ο Κοντομηνάς στο τηλέφωνο ως Μήτσος Νταλικέρης στην εκπομπή της Πάνια, δείχνει το επίπεδο όλων αυτών των καραγκιόζηδων που κατέχουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Αστεία καθυστερημένων και απελπισία. Σκεφτείτε σε τι απόγνωση πρέπει να βρίσκεται ένας μεγαλοεπιχειρηματίας-καναλάρχης, σε τι ηθικό και διανοητικό κατάντημα, για να κάθεται τα βράδυα να παίρνει τηλέφωνο στις Πάνιες. Κανέναν γνώστη δεν εξέπληξε βέβαια αυτό το γεγονός. Γατί ο εν λόγω κοιλαράς καραγκιόζης τα βράδυα του (όπως και τα καλοκαίρια του στο σκάφος) τα πέρναγε πάντα με τηλεπερσόνες C-celebities καθώς και τον... Γιώργο Κατσιφάρα. Μεγάλο κατάντημα αυτής της χώρας, των πολιτών της και των "ελίτ" της.

Anonymous said...

Το γράφω με κεφαλαίο Α για να θυμούνται όλοι αυτοί οι θερμοκέφαλοι, ρατσιστές ή εθνικιστές (το ίδιο είναι σύμφωνα με τον ορισμό της ρατσιστικής διάκρισης όπως έγινε αποδεκτός από τα Ηνωμένα Έθνη το 1965 για μερικούς-μερικούς)

-------------------------------
Είσαι σίγουρος ότι διάβασες καλά τι έγραψα; Κατ' αρχάς τα Η.Ε. δεν είναι Τζάρτζανος και έδωσαν μία πολιτική ερμηνεία, απόδειξη του πως η ερμηνεία λέξεων και εννοιών μεταβάλλονται ανάλογα με τις συνθήκες. Γνωρίζεις προφανώς ότι η λέξη "ρστσισμός" στην αρχική της μορφή αναφέρεται μόνο στην ράτσα, στην φυλή (μαύρη, κίτρινη, τσιγγάνικη κοκ). Με την πάροδο του χρόνου (και αδόκιμα γλωσσικά) επεκτάθηκε και σε τομείς πέραν της φυλής (οικονομική κατάσταση, μόρφωση, ηλικία κλπ) κολλάμε δίπλα ένα ρατσιαμός (ηλικιακός ρατσισμός λχ) και καθαρίσαμε. Γιά τον εθνικισμό, τοπικισμό, σωβινισμό (το άκριτο δηλ αίσθημα υπεροχής όπως ακριβώς με τον ρατσισμό) υπάρχουν διακριτοί όροι, τι να κάνουμε, συνώνυμοι μεν, διακριτοί δε. Οι Γκλιγκόροφ-Σαμαράς είναι εθνικιστές ή σωβινιστές πχ αλλά όχι ρατσιστές, ο Κραϊσκος σεξιστής δεν θα τον αποκαλούσαμε σεξουαλικό ρατσιστή κοκ

Αντε, γιατί θα ξεχάσουμε τα ελληνικά μας εδώ μέσα με μερικούς-μερικούς ξεροκέφαλους.

Anonymous said...

7:50 πολύ αυστηρό σε βρίσκω. Εχει κι ο Κοντομηνάς δικαίωμα στην πλάκα. Ανθρωπος είναι κι αυτός στο κάτω κάτω. Φαντάζομαι τρώει κι αυτός πίτσες και σουβλάκια όπως όλοι μας. Και πολλά μάλλον γιατί η μπάκα του αυτό δείχνει. Κι όπως κάνει πράγματα όπως όλοι μας, κάνει και "χιούμορ". Μπορεί να ήταν πλάκα της συμφοράς, αλλά το χιούμορ είναι σχετικό. Σχετικό είναι επίσης και το ότι πήρε τηλέφωνο σε εκπομπή (και τέτοια κιόλας) και εκτέθηκε δημόσια. Ήξερε ότι θα εκτεθεί φαντάζομαι, δεν είναι χαζός. Αφού αυτόν δεν τον ενοχλεί... Άλλωστε δεν είναι πολιτικός για να έχει και καμια ανάγκη από ψήφους για να παριστάνει το σοβαρό. Είναι λάθος νομίζω να έχουμε τη φωσκολική αίσθηση της "ζούγκλας που βασιλεύει στα μεγάλα τζάκια", ότι δηλαδή οι έχοντες πολλά λεφτά είναι ντε και καλά διαφορετικοί από τον απλό κόσμο. Έχουν τις αδυναμίες τους κι αυτοί. Πάρε παράδειγμα από το ζωντανό τσίρκο τον Μπερλουσκόνι στην Ιταλία.

Anonymous said...

Μιλάμε για κριτήρια σοβαρότητας και αποφυγή του κρετινισμού. Βάλε να ακούσεις το σχετικό βίντεο στο youtube και να επιμείνεις στην άποψή σου, ΟΚ.

Anonymous said...

* και ΑΝ επιμείνεις στην άποψή σου, ΟΚ.

ΥΓ. Δεν μίλησε κανείς για την οικονομική του επιφάνεια ως κριτήριο σοβαρότητας. Το ίδιο θα έλεγα και αν έπαιρνε τηλέφωνο και έλεγε τέτοιες σάχλες και ένας δάσκαλός μου στο δημοτικό σχολείο.

Anonymous said...

Το είδα το βίντεο και ήταν για κλάματα. Αλλά έτσι είναι. Αν είσαι ο Κοντομηνάς γράφεις κυριολεκτικά στα παλιά σου τα παπούτσια τον κόσμο. Υπάρχει περίπτωση να στην πει και κανείς; Όλοι οι γνωστοί σου θα είναι σούζα ενώπιον σου λόγω της μεγάλης πορτοφόλας και θα σου λένε και "μπράβο, τι ωραία πλάκα έκανες" γι αυτήν την ξενέρα. Ακόμα και οι εφημερίδες να σε προγγήξουν τι σε νοιάζει; Επιχειρηματίας είσαι όχι πολιτικός. Δεν εξαρτάται η οικονομκή σου ευμάρεια από τη γνώμη του κόσμου. Ζεις στον μικροκοσμο σου, με τους αυλοκόλακες σου, ευτυχισμένα. Μια χαρά τον βρίσκω τον Κοντομηνά. Για να μη σου πω ότι το καραγκιοζιλίκι του αυτό, τον ανέβασε στην εκτίμηση μου κιόλας. Μακάρι να χαμε όλοι τα balls (ή τα λεφτά) να κάναμε ότι γουστάραμε χωρίς να μας νοιάζει η γνώμη του κόσμου.

Anonymous said...

Μακριά από ελλεηνίδες, όλο στο στεφάνι έχουν το νου τους. Καλύτερα να τις φορτωθούν οι αθίγγανοι.

Anonymous said...

Κει εγώ μιά χαρά το βρήκα το βίντεο. ΟΚ, δεν θα έλεγα ότι είναι υψηλού επιπέδου χιούμορ, πιό πολύ σε χωριάτικο χωρατό φέρνει (τι περιμέναμε δηλ;). Πήρε ο άνθρωπος και έκανε την πλάκα που ξέρει να κάνει και μάλιστα σε ανταγωνιστικό κανάλι. Ωραίος. Στα πατάρια του. Ποιόν έχει ανάγκη; Ισα-ίσα που θα δουλέψει και παιδευτικά αυτό και ίσως συμβάλλει στην αποκαθήλωση του μύθου της σοβαροφάνειας που θέλει όλους τους "μεγάλους" βλοσυρούς και αγέλαστους. Ενας φίλος πιό πάνω μίήσε γιά Μπερλουσκόνι. Εχουμε και τον Ντόναλντ Τράμπ που κάνει αντίστοιχα (και χειρότερα) καραγκιοζολίκια. Ωραία βρήκα και την Κορομηλά.

Ολοι θυμόμαστε πως το τρας μ,πήκε δειλά στις ζωές μας στις αρχές του 90. Σιγά-σιγά πέρασε στο μέηνστρημ, αυτό ήθελε ο κόσμος. Καιρός και η "άρχουσα τάξη" να πάρει την θέση της στο κάδρο. Το έχει ανάγκη, της το έχουμε στερήσει χρόνια. Απενοχοποίηση παντού. Λαίκή (τρας) δημοκρατία.

Anonymous said...

Οι αθίγγανοι επιτελούν κοινωνικό έργο κάνοντας καμάκι στις μεσογειακές φάλαινες.

Anonymous said...

Θυμάμαι την Ρούλα που φορούσε κάτι αποκαλυπτικά φορεματάκια που δεν της πήγαιναν καθόλου... Αυτό πριν πολλά χρόνια, γιατί ακούω ότι τελευταία αδυνάτισε.

Anonymous said...

Μου έλεγε κάποιος για την Ρούλα, κάποιος που έχει προσωπική εμπειρία, ότι δεν ευωδίαζε ακριβώς σε συγκεκριμένο σημείο. Μάλλον ορμονικό.

fro-utopia said...

Πράγματι έχει δίκιο ο φίλος για τον Κοντομηνά, την αρσενική αυτή φάλαινα. Η κριτική των υπολοίπων 'υπερασπιστών' αν και σεβαστή, χάνει τον στόχο, Το θέμα δεν είναι ούτε το αν έχει δικαίωμα κάποιος να χιουμορίζει ή να διασκεδάζει, ούτε αν έχει λεφτά, ούτε τίποτε από όλα αυτά. Απλώς (και βαριέμαι τώρα να αρχίσω την θεωρητική επιχειρηματολογία) η κατοχή των μέσων έχει (υποτίθεται) και έναν παιδευτικό ρόλο. Δεν είσαι μεγαλέμπορας κρεατέμπορας που απλώς έχεις λεφτά και κάνεις ότι σου καπνίσει. Παλιά, σε όλο τον κόσμο, το να κατείχες μια εφημερίδα ας πούμε, ήταν η τιμητική κατάληξη μια επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας που σου έφερε χρήμα. Και έψαχνες την ευγενή κοινωνική καταξίωση μέσα από την κοινωνικοπολιτική παρέμβαση που συνεπαγόταν η κατοχή ενός Μέσου. Κανείς από τους ιδιοκτήτες της παλαιάς φουρνιάς δεν θα είχε τέτοια συμπεριφορά. Όχι για να μην τον κράξουν όπως λανθασμένα λένε κάποιοι (ποιοι κακομοίρηδες να κράξουν και τι σε νοιάζει αν είσαι ένας χυδαίος σαν τον Κοντομηνά στο κάτω κάτω), ούτε γιατί δεν θα καταδεχόταν, αλλά γιατί εκ των πραγμάτων ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΘΥΜΙΑ για μια τέτοια συμπεριφρά. Ακόμα και οι Μπότσηδες, όταν πηδούσαν τις πουτανίτσες ηθοποιούς και ξενυχτούσαν στα κέντρα της εποχής, το έκαναν με μεγαλύτερη διακριτικότητα και στυλ. όχι ότι κάποτε τα πράγματα ήταν εντελώς ωραία και ηθικά, αλλά όχι και αυτό το χάλι. Βέβαια πια η κατοχή των Μέσων γενικά, και εκτός Ελλάδας, βρίσκεται στα χέρια πορνοκαραγκιόζηδων χοντράνθρωπων, οπότε τι να περιμένει κανείς από την μίζερη Ελλαδίτσα; Να αποτελέσει την εξαίρεση:

ΥΓ Έτυχε να βρίσκομαι πριν 1-2 χρόνια σε κοινωνική εκδήλωση που ήταν καλεσμένος και εξαιρετικά κοντός νεόκοπος λεφτάς που έχει μπει τελευταία στα ΜΜΕ. Είδα πως του φερόντουσαν άλλοι, υποτίθεται σοβαροί και ισχυροί, και σιχάθηκα τον εαυτό μου. Σημεία των καιρών.

Anonymous said...

Θυμάμαι και εγώ γνωστό τηλεοπτικό δημοσιογράφο με εκπομπή στην ΕΡΤ και φίλο του αδελφού μου να μου βρίζει συνέχεια σε συζητήσεις τον Κοντομηνά και το γούστο του. Σε εστιατόριο του Κολωνακίου που βρισκόμασταν με παρέα στην οποία ήταν και ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος μπήκε ο Κοντομηνάς με μια ξανθιά βλάχα με κοντό μαλλί και ώριμη (δεν ξέρω αν ήταν γυναίκα του ή γκόμενά του αλλά ήταν περίπου αγκαζέ). Ο δημοσιογράφος πετάχτηκε σαν ελατήριο να πάει να υποβάλει τα σέβη του στον σαπιοκοιλιά ο οποίος τον ξεπ΄εταξε κιόλας. Αξιοπρέπεια πάνω απὀλα,,

Anonymous said...

10:06 βρίσκω το σχόλιό σου ρομαντικό (και αυτό δεν αποτελεί κριτική και εγώ ρομαντικός είμαι - στο πολύ βάθος). Θρηνείς μία εποχή σοβαρότητος που δυστυχώς έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Θα μείνω στο αυτονόητο που λες: Τα μέσα σήμερα έχουν περάσει σε χέρια καραγκιόζηδων επιπέδου Maxwell, Murdoch, Berlusconi οπότε τι να πούμε, Κοντομηνάς και πολύ μας πάει.

Αλλάζοντας θέμα, ο Παπατζον βγήκε απόψε με δυνατό pompadour, μην τον χάσετε.

Anonymous said...

Πρώτα πρώτα να διευκρινίσω οτι απο τις 2:41 μέχρι τουδε,ουδένα σχόλιο παρέθεσα.Και το λέω αυτό γιατί βλέπω οτι οι αγνωστοι-αγνωστοι του μπλόγκ κυνηγούν φαντάσματα καραίσκους που δήθεν βρίζουν τις ελληνίδες το να τ αλλο ξέρω γω.
Ηθελα να ξερα δηλαδή αν είχαν πάρει τον Βλαχοδημητρόπουλο ή το χατζημητσούλια τον Βουγιουκλάκη ή οποιονδήποτε Μανουσάκη προκειμένου να γυρίσει το σίριαλ,τι θα γινόταν δηλαδή;
Μα υπάρχει περίπτωση να γυριστεί ποιοτικό σίριαλ μελό περιεχομένου στην Ελλάδα;Ποτε γυρίστηκε δηλαδή;Με τους μεσόκοπους ξεδοντε, εραστές Χαλκιάδες και Μαινες και τις γκόμενες σε κλιμακτήριο διαρκείας Λεχου και Καραμπέτη;Να μιλάνε σιγανόφωνα και αισθησιακά και να υποκρίνονται τους κεραυνοβολημένους εφήβους που δεν βαστούν τη θυελλώδη κάυλα τους.Τσιγγάνες τα εφτιαξαν με πλούσιους,παπάδες με μουνάρες, ρινόκεροι με φώκιες. Ποιός πείθεται δηλαδή και ξεχνιέται μπρός το γυαλί,εκτός αν έχει ηδη μεταλλαχθεί σε τηλεζόμπι όπως οι περισσότεροι.
Παπαδουλάκης σου λέει ο άλλος,σκηνοθετάρα βραβευμένη εδω πιο κατω μωρέ στη ταβέρνα του κυρ Σταύρου.Και δώστου τα ηλιοβασιλέματα,τα δάκρυα στο λεπρονήσι,τα βλέμματα,τα μοιραία καψουρολόγια κλάσης κωλόμπαρου στη θήβα, οι βαθιές ανάσες και το σεξ στο μισοσκόταδο με τολμηρά πλάνα στη γάμπα της τάδε,η μελαγχολία της νοικοκυράς δευτέρα βράδυ στον καναπέ.Megaλη σκηνοθεσία, όλοι το λένε..

Anonymous said...

Παρακολουθώντας τη συζήτηση περί της σειράς το "Νησί" σκέφτηκα για μια ακόμη φορά την τεράστια σημασία της απουσίας σοβαρής κριτικής. Παρακολούθησα τον Τύπο. Δεν έγραψε καμιά πραγματική κριτική για τη σειρά, έτσι όπως τουλάχιστον την γνωρίζουμε στον καλό διεθνή Τύπο. Μόνο επιφανειακά σχόλια, μικροκουτσομπολιά, αυτονόητες κοινοτοπίες (καλή, εκπληκτική) κλπ. Λείπει η εμβάθυνση, η τεκμηριωμένη αισθητική και πολιτική ανάλυση, οι συγκρίσεις, οι αναγωγές.

Στη χώρα μας η τηλεοπτική ειδικά κριτική θεωρείται πάρεργο. Την έχουν αναλάβει κάποιες και κάποιοι ως υποκατηγορία του κοσμικού ρεπορτάζ. Καλές κριτικοί τηλεόρασης στην Ελλάδα θεωρούνται η Διαμαντάκου, η Γκολεμά και άλλες αντίστοιχου βεληνεκούς. Μόνον ως ανέκδοτο μπορεί να αντιμετωπιστεί μια τέτοια θεώρηση. Σε άλλες κατηγορίες κριτικής, στο βιβλίο, στη μουσική, στο θέατρο, στα εικαστικά, ακόμα και στον χορό, έχουμε αρκετά καλό επίπεδο κριτικής. Στην τηλεόραση (πλέον και στον κινηματογράφο) απέραντη θλίψη.

Βέβαια και στις άλλες μορφές κριτικής υπάρχουν προβλήματα, κυρίως το εξής ένα: το μικρό μέγεθος αυτού του τόπου. Το μικρό μέγεθος είναι η αιτία της κακοδαιμονίας. Γιατί ποιος θα κάνει σοβαρή, αμερόληπτη, τεκμηριωμένη και κυρίως ανιδιοτελή κριτική, όταν η Ελλάδα (δηλαδή η Αθήνα) είναι ένα μικρό χωριό; Έτσι η κριτική, ακόμη και όταν υπάρχει από πίσω κάποιο επαρκές γνωστικό υπόβαθρο, είναι καταδικασμένη είτε στην χλιαρή επίκριση, είτε στην ιδιοτελή και κομπλεξική εμπάθεια, είτε στον επίσης ιδιοτελή διθύραμβο.

Anonymous said...

===================================
Ποιός πείθεται δηλαδή και ξεχνιέται μπρός το γυαλί,εκτός αν έχει ηδη μεταλλαχθεί σε τηλεζόμπι όπως οι περισσότεροι.
===================================

Eδώ έχουμε μια κλασικού τύπου αντίφαση από τον σχολιογράφο-λιβελογράφο.

Anonymous said...

μια χαρα το γράφω:αν δεν εχεις γίνει ζόμπι πείθεσαι,δεν ξεχνάς οτι βλέπεις ενα σίριαλ

Anonymous said...

δεν πείθεσαι,οφου μωρε νυχτιάτικα παράτα με

Anonymous said...

"Ποιός πείθεται" (υπαινίσεσαι κανείς) "εκτός αν έχει ηδη μεταλλαχθεί σε τηλεζόμπι όπως ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ". (αντίφαση).

Anonymous said...

εδω ρε φίλε ψηφίζουν πασοκ και νδ όλοι και κανείς δεν πείθεται

Anonymous said...

Ναι, εδώ είναι αντιφατικός ο καλλιτέχνης

Anonymous said...

Ο 12:48 έχει δίκιο. Πάλι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα ψηφίσει ο κόσμος. Ο σοφός και αλάνθαστος λαός. Και όποιος δεν ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει Δημαρά. Ή και τον άλλο τον μαλάκα που δήλωσε ότι στηρίζει ο Μητσοτάκης.

Anonymous said...

Πάλι καλά που δεν ζει η Μελίνα, γιατί το κοινό μπορεί να ψήφιζε και αυτή. Για να βγούμε από την κρίση.

Anonymous said...

Μικρής σημασίας η αντίφαση., Εγώ κρατώ την κύρια επιχειρηματολογία με την οποία και συμφωνώ.

Anonymous said...

Μα, γι αυτόν τον λόγο και μόνο δεν βγήκε ο Μητσοτάκης στην τηλεόραση; γιά να πεί ότι στηρίζει τον μαλάκα, έκανε μπαμ. Ολα τα άλλα ήταν σάλτσες.

Anonymous said...

εμένα μου αρέσει η τηλεοπτική κριτικός της απογευματινής που βγαίνει και σε κάτι μεσημεριανές εκπομπές. μεσσαροπούλου τη λένε; κάπως έτσι. δεν μπορεί να αρθ΄ρωσει λέξη το κορίτσι. γερή κωμωδία.

Anonymous said...

Πανεπιστημιακός που συνεργάζεται με την κόρη του μου έλεγε ότι αυτή είναι η μεγάλη, δομική αντίφαση όλης της οικογένειας. Ενώ θεωρητικά είναι ως ένα βαθμό ειλικρινείς στο λόγο και αρκετά ρεαλιστές και νεωτεριστές, κρατάνε αυτά τα παλαιά χαρακτηριστικά του πελατειασμού που παραπέμπουν σε ότι πιο παρωχημένο υπάρχει.

Anonymous said...

Τώρα θα μου πεις, άντε και γίνεσαι τηλεκριτικός. Θα κριτικάρεις τι; τον Χατζηνικολάου; το Αποκαλυπτικό; την Πουτανίδου ή το παρά πέντε; μην τρελλαθούμε κιόλας.

Anonymous said...

ποιον μαλάκα του Μητσοτάκη;τον Γιαννουλάκη λέτε;Αλλη τραγωδία εδω.Πρώτα οι γάμοι μετά τα βαφτίσια των φίλων τωρα σκάνε και οι υποψηφιότητες των φίλων.Πας να ψηφίσεις ή δεν θες να πας και πλακώνουν τα ψωνια οι βλάχοι να τους ψηφίσεις.Και το δράμα είναι οτι σε μικρούς τόπους βρίσκουν σε μισο λεπτό αν ψήφισες τον τάδε ειδικά αν μαζευει καμμια τρακοσαριά μονο σταυρους

Anonymous said...

Σωστό, αλλά το ένα χέρι νίβει το άλλο. Επίσης μια σοβαρή κριτική μπορεί να αναδείξει κριτήρια και εκπομπές που περνάνε απαρατήρητες. Άφησα έξω επίτηδες το ραδιόφωνο, διότι εκεί η κριτική έχει πεθάνει εντελώς. Ακόμη και ο Ρουμελιώτης που είχε ειδική στήλη το γύρισε. Παρεμπιπτόντως, εντύπωση μου κάνει που κάποιο μιλάνε για την διαφορά που κάνει το ραδιόφωνο ως προς την ποιότητά του με τα άλλα μέσα στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι έχουμε ένα από τα χειρότερα ραδιόφωνα στην Ευρώπη.

Anonymous said...

Πάντως αυτό το μπλογκ έχει δρέψει δάφνες στον τομέα της τηλεκριτικής της ενημερωτικής ζώνης των διαύλων Extra3 και Alter, να το πούμε αυτό.

Anonymous said...

Γιαννουλάκης και τα μυαλά στα κάγκελα λοιπόν. Μας έχουν πρήξει αυτοί οι οπισθοδρομικοί κρητικοί με τα καμώματά τους. Έναν αιώνα πίσω έχουμε μείνει

Anonymous said...

12:29, εσύ βλέπεις σήριαλ που ΔΕΝ είναι έτσι; Ή να το θέσω πιο σωστά, βλέπεις ΕΜΠΟΡΙΚΑ σήριαλ που δεν είναι έτσι; Το σήριαλ έχει σκοπό να πουλήσει. Και να πουλήσει όσο πιο πολύ μπορεί. Όλα τα εμπορικά σήριαλ αυτά έχουν. Έρωτες μίση πάθη και γάμπες. Αυτά θέλει ο κόσμος. Δεν χώνει κανείς λεφτά για να το δει ο ίδιος. Γύρνα εσύ κανα σήριαλ κουλτουριαρικο να δούμε πόσοι θα το δούν και τι θα πουλήσει. Χώσε και συ λεφτά κι έλα να μας τα πεις μετά. Αλλά στην εύκολη κριτική είμαστε όλοι άσσοι. Αμαν πια με τον καθένα και την εύκολη κριτική του.

Anonymous said...

Το γύρισε και ο Κουρτάκης Καραϊσκο. Τί του έχει κάνει η οικογένεια και βρίζει την υποψήφια αρχηγό κόμματος o Γιάννης; Αυτός δεν ήταν κώλος και βρακί; Του έκοψε τη μίζα (όπως ακούγεται ότι λόγω στενότητας - σχετικής πάντα - έκανε και σε άλλους);

Anonymous said...

Πρέπει να βλέπω σίριαλ ρε φίλε με το ζόρι;Εσυ ποιός είσαι ο τζονυ Καλημέρης και σε καίει.Δεν γουστάρω και τα κράζω ολημερίς χωρίς να τα χω δει κιόλας,Αν δεν σ αρεσει ν αλλάξεις κανάλι

Anonymous said...

Mηπως με τη δημαρχία αθηνών παίζει κάτι κι ο Κουρτάκης τα χώνει στην ψηλή...Δεν ξέρω

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=YSkfXHa_RZE

Τζόνυ Καλημέρης said...

Δε μ αρέσει ρε ξυπνιτζή. Πειράζει;

Anonymous said...

A, ώστε δεν το έχεις δει και μιλάς και από πάνω. Σαν να έχουν δίκιο λοιπόν όσο σε κατηγορούν ως εμπαθή εναντίον του ταλαντούχου κρητικού σκηνοθέτη.

Anonymous said...

Τι παιδί και αυτός ο Κουρτάκης. Το άλλο το αστέρι ο Πολίτης τι γίνεται; δεν αναβαθμίστηκε ακόμα;

Anonymous said...

Μας λείπει η εκπομπή του Πολίτη στη ΝΕΤ. Ήταν μια πολύ κυριλέ εκπομπή με πάντα τους ίδιους καλεσμένους. Μας λείπει και η ενημερωτική εκπομπή του Κουρτάκη στο Κ10 επί Τράγκα.

Anonymous said...

O Kουρτ κρεπάρησε με την Ψηλή. Τον έκοψε από όλα και δεν τον λαμβάνει υπόψη. Ο Κουρτ της καταλογίζει ότι τον έχει στη Β εθνική όσων συμβουλεύεται. 1 μέτρο και 50 εκατοστά υπερηφάνεια. Για σου Κουρτάκη γιγαντα αντιδιαπλεκόμενε!

Anonymous said...

O Πολίτης έφερνε πάντα σε δύσκολη θέση τους καλεσμένους με τις απότομες και δύσκολες ερωτήσεις του.Ερωτηματολόγιο σαν κι αυτό που παρέθεσαν στον Παπαδουλάκη πιο πάνω.Μα υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα κάτσει να απαντάει σε ερωτήματα όπως,ποιο το αγαπημένο σου χρώμα,αν είσαι απαισιοδοξος,αν σ αρέσει η ιταλική κουζίνα το τζάκι το χειμώνα και η πολη που γεννήθηκες...και το ιντιγκο χρώμα ποιο σκατα είναι το ίντιγκο χρώμα

Anonymous said...

Λαικιστής κι ο κουρτάκης.Καληνυχτα κε Μητσοτακη

Anonymous said...

Αυτές τις χαζές ερωτήσεις του έκαναν αυτές έπρεπε να απαντήσει. Δηλαδή τι ήθελες; Να είναι κενες όλες οι απαντήσεις; Πιστεύεις εσύ ότι θα γράφει σοβαρός άνθρωπος σε αυτή την Πυξίδα; Γελάνε κι οι πέτρες

Anonymous said...

Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι Καραϊσκο. Έτσι είναι με τα media. Εκτός κι αν αποφασίσεις να απέχεις εντελώς. Διαβάζω τώρα ένα βιβλίο που μιλάει η τελευταία σύζυγος του Graham Greene (αυτόν που στην Ελλάδα αντί για Γκρέιαμ λέμε Γκράχαμ) για τον συγγραφέα, στο οποίο λέει ότι δεν έβγαινε ποτέ στην ΤV και απεχθανόταν την προβολή λόγω της σαχλαμάρας που αυτή συνεπάγεται. Τι να σου κάνει λοιπόν και ο νεαρός σκηνοθέτης... Πρέπει να ρεκλαμάρει το έργο του...

Anonymous said...

Φιλε χίλια συγγνώμη δεν το ξερα οτι ηταν απο την ΠΥΞΙΔΑ η συνέντευξη.Πάσο.Κατάλβα

Anonymous said...

"Σε άλλες κατηγορίες κριτικής, στο βιβλίο, στη μουσική, στο θέατρο, στα εικαστικά, ακόμα και στον χορό, έχουμε αρκετά καλό επίπεδο κριτικής."


Aς γελάσω. Κάτι πανύβλακες αγράμματοι που παριστάνουν τους ειδικούς και τρέχουν στη Σταδίου και ενίοτε και την Πανεπιστημίου για πουλήσουν μούρη ως κουλτουριάρηδες. Δημοσιοσχετίστες της κακιάς ώρας με φτηνό γούστο που όμως εύκολα εξαπατούν τους ιθαγενείς ελλέηνες.

Anonymous said...

Είχα κάποτε στη δούλεψή μου έναν τσιγγάνο , τον Μανώλη. Μύριζε ο πούστης, αλλά στο βάθος ήταν καλό παιδί. Όλη μέρα τηλεόραση έβλεπε. Στο εργοστάσιο τηλεόραση αλλά και στο σπίτι τηλεόραση. Αυτός θα μπορούσε να γίνει πρώτης τάξεως κριτικός τηλεόρασης.

Anonymous said...

Ήταν και πούστης ο τσιγγάνος; Δεν πειράζε, όλο και κάποια ελληνίς θα τον βρει γοητευτικό και θα προσπαθήσει να τον βάλει στον ίσιο δρόμο.

Anonymous said...

Οι καλοί κρητικοί πηγαίνουν στον Ιανό. Ακούω ότι εκεί αγαπούν πολύ και τη Μόνικα και το Θάνο Μικρούτσικο.

Anonymous said...

Τον Θάνο Μικρούτσικο σίγουρα, αφού με κάθε ευκαιρία τον καλούν, είτε για μουσικά δρώμενα είτε για πανελίστα. Και εκείνος δεν χαλά ποτέ χατήρι. Είναι πάντα εκεί, με το μπλουζάκι στο οποίο ζωγραφίζονται τα προκοίλια, με το τσιμπούκι και το καπέλο του. Πάντα μαζί και το Εγώ του. Τελευταία και ο γαμπρός του Χρήστος Θηβαίος.

Anonymous said...

Διάβασα το σχόλιο για έναν τσιγγάνο που είχε κάποιος ως εργαζόμενο και θυμήθηκα και εγώ κάτι αντίστοιχο. Είχαμε κάποτε χρειαστεί τις part-time υπηρεσίες ενός τσιγγάνου σε μια κατασκευαστική εταιρία. Ο φιλότιμος τσιγγάνος, που κάπνιζε σαν φουγάρο, ήταν... εξακάκτυλος (στα πόδια). Μάλιστα στη δουλειά συνήθιζε να βγάζει το παπούτσι. Δεν καταλάβαινα τον λόγο. Εικάζω πάντως ότι αυτό το είχε για υπερηφάνεια, αφού έφερνε και μόνος του πολύ συχνά τη συζήτηση στα έξι του δάκτυλα.

Anonymous said...

Με αφορμή το τελευταίο κύμα σχολίων που θέλει τους τσιγγάνους μόνο βοηθητικό προσωπικό, αυτά εμπίπτουν σε ρατσιστικά στερεότυπα. Οι ταξική κατηγοριοποίηση διαπερνά το κοινωνικπό φάσμα οριζόντια και όχι κάθετα όπως επιθυμούν μερικοί. Οποιος πιστεύει ότι ζει σε μία κοινωνία καθαρών ευγενών με τσιγγάνους υπηρέτες είναι μακριά νυχτωμένος. Ο έλληνας, αλβανός, πακιστανός κλπ που κάνει βοηθητικές δουλειές δεν είναι σε καλύτερη μοίρα. Ξέρω, οι έλληνες αποφάσισαν ότι είναι ευγενείς (με δανεικά) και έχουν σταματήσει να απασχολούνται σε τέτοιες δουλειές πλην όμως υπάρχουν αρκετοί ακόμα. Πιστιρικάς, δούλευα στο εργοστάσιο ενός θείου μου γιά χαρτζηλίκι. Ενας από τους καλύτερους πελάτες (γιά να μην πω ο καλύτερος) ήταν ο Κοτζαμπόπουλος ο γύφτος, έτσι τον αποκαλούσαν. Την μέρα που έμφανιζόταν με την χρυσαφί Mercedes 450 και την κουστωδία του, ένας μικρός πανικός κατελάμβανε το τμήμα πωλήσεων. Ερχόταν ο Κοτζαμπόπουλος κυριλέ ενδεδυμένος, καθόλου δεν διέφερε από τον τυπικό ελληνάρα επιτηδευματία της εποχής με εξαίρεση το μελαμψό χρώμα και την (ελαφρώς) υπερβολική ποσότητα χρυσού επάνω του. Κατέβαζε όλα τα ράφια ο Κοτζαμπόπουλος, τα φόρτωναν οι υπάλληλοί του στο Toyota Hiace που ήταν πάντα μαζί και έφευγε κύριος. Α, και πάντα πλήρωνε μετρητά. Λίρα εκατό ο Κοτζαμπόπουλος ο γύφτος.

Anonymous said...

Μέρες '73 στην Ακρόπολη. Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι συνταξιούχοι, με κόκκινα μάτια από το ξενύχτι και τα χημικά, υπαρασπίζονται τα δίκαια αιτήματά τους κλειδαμπαρωμένοι πίσω από την κεντρική πύλη. Μπούκαραν τα ΜΑΤ και παίζεται κρυφτοκυνηγητό στον αρχαιολογικό χώρο. Τουρίστες απ' έξω απαθανατίζουν. Ωραίες, γνήσιες ελληνικές εικόνες.

Anonymous said...

Ο 9:15 έχει πολύ δίκιο. Το σωστό να λέγεται. Ξέρω κι εγώ πολλές τέτοιες ιστορίες από τον πατέρα μου (δεν έχω προσωπικές να πω), αλλά μου μίλαγε για πολλούς τέτοιους πλούσιους τσιγγάνους. Μάλιστα, ο πατέρας μου, θυμάμαι, σχολίαζε ότι οι τσιγγάνοι αυτοί είχαν πάντοτε Mercedes. Πολλοί έπαιρναν και μοντέλο Americana. Ξέρετε (για το νέο αίμα των αναγνωστών αυτό), τα παλιά χρόνια (κυρίως δεκαετία '60 και '70) υπήρχαν συγκεκριμένα αισθητικά, ταξικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά στην επιλογή του (ακριβού) αυτοκινήτου. Αν εξαιρέσουμε μάρκες εξωτικές (Aston Martin, Lotus κλπ.) που ήσαν απρόσιτες σχεδόν για όλους, τα πιο λαϊκού γούστου στρώματα αγόραζαν εκ συστήματος Mercedes. Ήταν το αυτοκίνητο των λεγόμενων "βιολιτζήδων", όπως υποτιμητικά χαρακτηριζόταν (Tώρα το σκέφτομαι: μήπως ο "τιμητικός" τίτλος προήλθε από τους τσιγγάνους που αγαπούσαν με πάθος τη σγκεκριμένη μάρκα, λόγω της γνωστής σχέσης τους με το βιολί;). Οι εύποροι άνθρωποι που διέθεταν όμως class και γούστο αγόραζαν Jaguar, ενώ οι δυνάμενοι να αντεπεξέλθουν οικονομικά αλλά και μια μια εναλλακτική, αρτιστίκ πινελιά στον χαρακτήρα, αγόραζαν Citroen (id αρχικά και ακολούθως ds). Έτσι έχουν τα πράγματα με τους τσιγγάνους και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της επιλογής αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια κάποιων προγούμενων (και ίσως καλλίτερων) εποχών...

Anonymous said...

Τρομερή σύμπτωση! 6:51 έχω δει και εγώ εξαδάχτυλο τσιγγάνο να πουλάει καρπούζια σε μια λαϊκή! Ήταν σχεδόν ξάπλα πάνω στα καρπούζια του και φορούσε καρώ κοκκινομπλε πουκάμισο. Ήτανε και χοντρός. Λες να ήταν ο δικός σου και να μεταπήδησε από τις κατασκευές στις πωλήσεις; Γορούσε καρώ πουκάμισο ο δικός σου;

Anonymous said...

Αίτημα-παρΑκληση προς τους διαχειριστές του blog:
Καλό είναι να σβήνονται σχόλια ρατσιστικά εναντίον μειονοτήτων κάθε είδους ακόμα και μεταμφιεσμένα ως χιουμοριστικά.

Anonymous said...

Γιατί να σβήνονται ευαισθητούλη
μου; Δημοκρατία δεν έχουμε; Δεν έχουμε ελευθερία του λόγου; Επιθυμείς τη λογοκρισία εσύ; Καλά σε κατάλαβα εγώ ότι είσαι φασιστόμουτρο. Είμαι σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή, ενδεδυμένος με σαντάλια και καπνίζοντας σέρτικα, κάνεις ρατσιστικά σχόλια για τη φυλή των νεοελλήνων με τα La Martina που παρεπιδημούν στην πλατεία Κολωνακίου. Παρακαλώ το διαχειριστή να σβηστεί το σχόλιο του φασίστα-οπαδού της λογοκρισίας. Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας

Anonymous said...

Ετσι είναι. Θα θυμάστε την διαβόητη υπόθεση Μαρσελίνο, ποδοσφαιριστή το Κεραυνού Αγ. Βαρβάρας, επονομαζόμενου και Μαραντόνα του Αιγάλεω εκεί στις αρχές του '90. Ο πατέρας του (Τσατσάνης αν θυμάμαι καλά το όνομα) είχε τεράστια οικονομική επιφάνεια με επιχειρηματικές συναλλαγές από την Ιταλία μέχρι την Κίνα. Ζητούσαν 150.000.000 τότε οι απαγωγείς-συγγενείς, μυθικό ποσόν γιά την εποχή, ο δυστυχής πατέρας κατάφερε να συγκεντρώσει 50.000.000 τελικά η υπόθεση στράβωσε με τραγική κατάληξη. Εντύπωση (θετική) μου είχε κάνει τότε με το αναπόφευκτο media circus που είχε στηθεί γύρω από την υπόθεση το επίπεδο ζωής αυτής της οικογένειας (σπίτι, εμφάνιση, λόγος κλπ), μιά χαρά άνθρωποι. Συμπέρασμα: δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς διαφορισμό όσο και αν επιμένουν διάφοροι θερμοκέφαλοι, όλα είναι θέμα θεσμών, πολιτικών και εφαρμογής τους.

Anonymous said...

Εγώ είχα στο στρατό ένα Χαλιλόπουλο, συγγενή του βασιλιά των τσιγγάνων. Πολύ καλό παιδί πραγματικά. Δοτικό και εξυπηρετικό. Την πρώτη μέρα που έφτασε στη μονάδα, άρχισε να μας ρωτάει όλους τι μπορούσε να κάνει για εμάς. Αν ενδιαφερόμασταν για φούντα ή γυναίκες. Πολύ καλό παιδί.

Anonymous said...

Και τι ζόρι τράβηξες εσύ κ. Συντηρητικόπουλε; το παιδί πήγε να σας ευχαριστήσει, εξ άλλου καμμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Πολύ αχάριστο και ψηλομύτη σε βρίσκω. Λυπάμαι.

Anonymous said...

Μα τι λες φίλε μου; Τον κατηγόρησα εγώ πουθενα; Εγώ λέω ότι ήταν το καλύτερο παιδί, ένας gentleman πραγματικός, με τις χρυσές του καδένες, τα πάντα όλα, που προσπάθησε να μας κάνει να περάσουμε καλύτερα στο στρατό με τις προτάσεις του (δεν ήταν αφιλοκερδείς η αλήθεια, αλλά δεν πειράζει) και εσύ με λες αχάριστο; Μάλλον δε διάβασες καλά το σχόλιο μου, που τίμησε τον (αριστοκράτη στην καταγωγή και συγγενή βασιλέα) Χαλιλόπουλο

Anonymous said...

Μπερδεύετε τις βούρτσες με τις π..τσες. Σας το έχει γράψει κάποιος σε προηγούμενο σχόλιο. Μπερδεύετε μια ολόκληρη φυλή που υπάρχει σε όλο τον κόσμο με τους γυφτοτσιγγάνους της Ελλάδας που είναι τόσο γύφτοι όσο και οι περισσότεροι από τους άλλους πολίτες σε αυτή τη χώρα.

Anonymous said...

Ενώ εμείς ασχολούμεστε με τους έλληνες τσιγγάνους παντός είδους, των συμβασιούχων αρχαιολόγων του "υπουργείου" πολιτισμού μηδέ εξαιρουμένων που είναι 22 (!) μήνες απλήρωτοι και κατοικούν σε τσαντήρια, ολόκληρη η υφήλιος (ή εμφύλιος όπως μου έλεγε ένας ταρίφας) ασχολείται με την άκρως επιτυχημένη διάσωση (ανέγερση όπως είπε η συνεργάτις του Σκορδαλιάγκα χθες) των 33 χιλιανών μεταλλωρύχων. Το BBC μάλιστα μετέδιδε ζωντανά καθ' ον χρόνον διήρκησε η επιχείρηση. Ιστορία κομμένη και ραμμένη γιά ζωντανή τηλεόραση με όλο το pomp and circumstance που απαιτείται, σίγουρα σύντομα και χολυγουντιανό blockbuster. Μακράν η πιό ενδιαφέρουσα μικρή ιστορία από τις 33 που διαδραματίζονται σε ζωντανή μετάδοση από τις αρχές Αυγούστου αυτή του Johnny Barrios Rojas τον οποίο υποδέχτηκε από τα έγκατα της γης όχι η νίμιμη σύζυγός του αλλά η ερωμένη του. Είχε προηγηθεί τηλεοπτικό σύστριγγλο γιά το ποιά δικαιούται το κοινό αντικείμενο του πόθου τους, τον μορφονιό Johnny. Οταν η ζωή υπερβαίνει ακόμα και το ελαιωδέστερο reality.

http://www.youtube.com/watch?v=SRkgzdBJ634

Anonymous said...

Κάποια μέρα της άνοιξης πριν από ένα χρόνο, έπρεπε να κατέβω για μια δουλειά στον Ασπρόπυργο. Επειδή δεν είχα ξαναπάει στην αχανή πράγματι αυτή περιοχή, χρησιμοποίησα το GPS για να φτάσω στον προορισμό μου. Δυστυχώς όμως, ένα μεγάλο μέρος της περιοχής ήταν αχαρτογράφητο στο GPS. Ακόμα και το χαρτογραφημένο μέρος είχε άπειρα λάθη. Έτσι, αντί να με βγάλει στο κέντρο του Ασπροπύργου που ήθελα να πάω, με έβγαλε σε μια απομακρυσμένη γειτονιά του Ασπροπύργου. Τα Νεόκτιστα.
Κάποια στιγμή λοιπόν έφτασα να οδηγώ σε χωματόδρομους με πολύ αραιοκατοικημένη δόμηση, στους οποίους επί 20 λεπτά δεν είχα δει να κυκλοφορεί ούτε ένας άνθρωπος.
Οδηγώντας λοιπόν και εστιάζοντας για λίγο την προσοχή μου στο GPS μήπως βγάλω άκρη, εντοπίζω κατάπληκτος με την άκρη του ματιού μου να ξεπροβάλει ένας αθίγγανος πίσω από ένα σπίτι και τρέχοντας παράλληλα για λίγο με το αυτοκίνητο, να μου κάνει νόημα με τα χέρια να τον πάρω μαζί μου για να τον πάω παρακάτω. Μέχρι να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί, τον είχα ξεπεράσει για καμια 200αριά μέτρα.
Επειδή είμαι καλόψυχος και θέλω να πιστεύω στην καλοσύνη των ανθρώπων, ποτέ μου δεν έκανα κακή σκέψη για τους τσιγγάνους, παρά τα όσα στερεοτυπικά λένε κάποιοι γι αυτούς. Για αυτή την περήφανη και καλόκαρδη φυλή.
Έτσι, σταμάτησα το αυτοκίνητο μέχρι να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί και λιγο μετά αποφάσισα να τον πάρω μαζί μου και να τον εξυπηρετήσω. Κοιτώντας από τον κεντρικό καθρέφτη, έβλεπα τον αθίγγανο να έχει μπει στο χωματόδρομο πίσω μου και να τρέχει για να με φτάσει. Όσο όμως πλησίαζε, κάπου στα 20 μέτρα από μένα, άρχισα να παρατηρώ καλύτερα τον συμπαθή αυτόν άνθρωπο.

Anonymous said...

Το μαλλί του ήτανε τόσο τζίβα, τόσο βρώμικο, που ήτανε ολόρθο κι ξεπερνούσε σε ύψος το κούτελο του. Ήταν σαν να τον είχε χτυπήσει ρεύμα και του είχαν σηκωθεί οι τρίχες. Το πουκάμισο του ήταν κίτρινο με κάτι καφέ τεράστιους λεκέδες και σκισμένο. Το μαύρο παντελόνι του ήταν επίσης σκισμένο στο ύψος του δεξιού μπουτιού αλλά και χαμηλά πάνω από τον αστράγαλο.
Τέλος, με έκπληξη είδα ότι δεν φορούσε παπούτσια, αλλά σαγιονάρες Μπούφαλο. Και τα πόδια του ήταν μαύρα. Όχι μελαμψά σαν το χρώμα του δέρματος του, αλλά πραγματικά μαύρα.
Ξάφνου άρχισα να έχω δεύτερες σκέψεις. Έντρομος, φαντάστηκα αυτό τον άνθρωπο στη θέση του συνοδηγού δίπλα μου. Και τότε, ντρέπομαι που το λέω, έσπασα. Το μετάνιωσα. Άλλαξα γνώμη, πώς το λένε. Μέσα στα λίγα δευτερόλεπτα που μεσολαβούσαν μέχρι να με φτάσει, αποφάσισα να φύγω. Ο δυστυχής αυτός άνθρωπος ήταν τόσο βρώμικος, που πραγματικά σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να ρίξω μολότοφ στο αυτοκίνητο μου και να το κάψω για να απολυμανθεί αν τυχόν έμπαινε μέσα.
Πάνω στην βιασύνη μου για να προλάβω να φύγω πριν με φτάσει, πάτησα απότομα γκάζι και το αυτοκίνητο σπίνιαρε. Σύννεφο σκόνης σηκώθηκε και έλουσε το δυστυχή αθίγγανο. Δευτερόλεπτα πριν χαθεί από το οπτικό μου πεδίο και πριν τον καλύψει ολοκληρωτικά το σύννεφο της σκόνης, τον είδα να βήχει προσπαθώντας να αναπνεύσει.
Θυμάμαι τον εαυτό μου μερικά λεπτά αργότερα με δάκρυα στα μάτια. Πολλά δάκρυα όμως. Από τη στενοχώρια μου . Ακόμα και σήμερα, έχω τύψεις και η εικόνα αυτού του ανθρώπου με στοιχειώνει. Όποτε θυμάμαι αυτή την ιστορία δακρύζω. Από τη στενοχώρια μου.

Anonymous said...

Δεν ήταν η ερωμένη φίλε. Το CNN είπε ότι μια αγγλική εφημερίδα ανέφερε λάθος ότι είναι η ερωμένη του, αλλά στην πραγματικότητα ήταν η γυναίκα του η οποία είχε πάει κομμωτήριο και είχε αλλάξει το μαλλί της. Καλλωπίστηκε για να τον υποδεχτεί η κυρία Rojas

Anonymous said...

Εμετική αγιογραφία του Τσόκλη στην σημερινή "Ε" από την Λένα Παγώνη - πολύ εμετική μιλάμε - ενδεικτική του πως συντηρούνται οι μύθοι στην χώρα της ρετσίνας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=213360

Anonymous said...

12:52 όλο αυτό είναι ονειροφαντασίωση δηλ; δύσκολο να το πιστέψω. Οχι ότι έχει και μεγάλη σημασία δηλ, κουβέντα να γίνεται.

Anonymous said...

Τώρα που ανέφερες τους ταρίφες φίλε, θυμάμαι που πιτσιρικας είχα πάρει ένα ταρίφα με πρωτοποριακές προτάσεις για την επίλυση του (μόνιμου) οικονομικού προβλήματος της ελλάδας. Η πλέον πρωτοποριακή πρόταση του ταρίφα αυτού για να λυθεί το πρόβλημα των πολλών συνταξιούχων στην ελλάδα, ήταν να εκτελούνται όσοι γέροι βγαίνουν στη σύνταξη. Συγκεκριμένα να εκτελούνται με ένεση... σκορβούτου. Ποιος τον ξέρει τώρα που είχε ακούσει το σκορβούτο, άντε βρες. Λογικός άνθρωπος, τι να λέμε τώρα. Όταν μου το πε, αισθάνθηκα ασφάλεια που ήμουν συνοδηγός σε αυτοκίνητο που οδηγούσε αυτός ο Κοπέρνικος. Μεγάλη ασφάλεια πραγματικά. Μέχρι να κατέβω είχα αλλάξει 10 χρώματα

Anonymous said...

Το βίντεο είναι στο CNN με τίτλο Best out of the mine moments. Αναφέρει ότι η Daily Mail έγραψε ότι ήταν η ερωμένη του, αλλά η χιλιανή τηλεόραση την αναγνώρισε ως τη γυναίκα του. Λάθος είπα για κομμωτήριο. Το χα δει το πρωί και για κάποιο λόγο μου χε μείνει κάτι τέτοιο.

Anonymous said...

Καλά 1:04 το θέμα "ταρίφας" είναι τόσο κολοσσιαίο που χρήζει ειδικής αναρτήσεως γιά να μιλάμε (και να γελάμε) γιά καιρό με αυτό. Εχω ακούσει τέτοια κουλά από ταρίφες που μπροστά τους ο Λιακό φαντάζει σαν πρωτοετής της ουφολογίας. Να ομολογήσω εδώ με την πάροδο των ετών έχω αναπτύξει μία μικρή διαστροφή: όταν βλέπω τον ταρίφα συνοφρυωμένο και χωρίς διάθεση γιά κουβέντα, την προκαλώ εγώ κατεφεύγοντας (συνήθως προβοκατόρικα) σε κάποιο θέμα της επικαιρότητος. Το κόλπο πιάνει κατά 99% και ο ταρίφας αρχίζει να κελαϊδάει (εννοείται αυτά γίνονται όταν έχω την όρεξη να διασκεδάσω). Στην πλειονότητα των περιπτώσεων βέβαια, όπως όλοι καλά γνωρίζουμε, δεν θέλουν και πολλά οι συμπαθείς ταρίφες γιά να αρχίσουν την ανάπτυξη των εξωφρενικών θεωριών τους επί παντός επιστητού όπως είπε ο φίλος παραπάνω.

Anonymous said...

O πρόεδρος των συμβασιούχων που είχαν καταλάβει την Ακρόπολη λέγεται Ν. Χασομέρης. Τυχαίο; Δε νομίζω

Anonymous said...

Ογκολογικός Βαρδινογιαννισμός

Anonymous said...

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΝΕΝΜΕΝΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ...ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΕΡΜΑ.
ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΙΩΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΑΓΕΛΑΔΑ ..ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΑΓΟΣ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΡΜΕΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΟΣΤΑΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΙΕΣ .
ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Anonymous said...

Ξυνογαλισμός

Anonymous said...

Καραϊσκισμός

Anonymous said...

1:44 καθόλου τυχαίο. Εμένα πάντως παιδιά, όταν άκουσα αυτά γιά "στρατιωτικού τύπου επιχείρηση" στον Ιερό Βράχο (καλά, αυτήν την γελοία προσφώνηση την παραβλέπουμε) κάτι σκίρτησε μέσα μου. Μου αρέσει πολύ η ιστορία βλέπετε και αμέσως μου ήρθαν οι εικόνες του ηρωϊκου τμήματος βρετανών αλεξιπτωτιστών της 23ης Ταξιαρχίας (Royal Sussex Regiment) , των ηρωϊκών paras, που είχαν ακροβολιστεί στην Ακρόπολη και πλαγιοκοπούσαν τους ΕΛΑΣίτες εκείνον τον ζοφερό Δεκέμβριο του 1944 και Ιανουάριο 1945. Εξ αιτίας της καθοριστικής γιά την έκβαση της μάχης παρέμβασής τους, η ηρωϊκή Χωροφυλακή Μακρυγιάννη κράτησε και δεν έπεσε (και η Αθήνα αν γινόταν αυτό) στα νύχια των έξαλλων χωριατοκομμουνιστών. Τιμή και δόξα στα παλικάρια αυτά. Τιμή και δόξα στον Winston Churchill που τα έστειλε. Τους είμαστε γιά πάντα ευγνώμονες.

Anonymous said...

Κρίμα για την Αθήνα:Οι κομουνιστικές πρωτεύουσες είναι πολύ πιο όμορφες,Πραγα,Βουδαπέστη, Μόσχα απο οτι η χαβούζα του Καραμανλίσμου

Anonymous said...

Ημαρτον πιά με αυτά τα αριστερά στερεότυπα. Η Αθήνα που κατέστρεψε ο Καραμανλής λέει. Φίλε, την Αθήνα την κατέστρεψε η χούντα που εν μία νυκτί τριπλασίασε τον συντελεστή δόμησης, ρώτα και κανέναν παλιό μηχανικό. Οσο γιά τις "κομμουνιστικές πρωτεύουσες" μάλλον αναφέρεσαι στις εδώ και αιώνες πόλεις-διαμάντια της κεντρικής Ευρώπης που κατέλαβαν οι σοβιετικοί το 1945 και κατέστρεψαν παραδίδοντάς τες στην βρώμα και την εγκατάλειψη.

Anonymous said...

*και τις εξαθλιωμένες πουτάνες να συμπληρώσω.

Anonymous said...

ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΙΧΑΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ οι γλείφτες που με ρουσφέτι απόκτησαν σύμβαση ορισμένου χρόνου, όχι. ΟΥΣΤ καθίκια μακρυά από τον ιερό βράχο

Anonymous said...

ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΙΧΑΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ οι γλείφτες που με ρουσφέτι απόκτησαν σύμβαση ορισμένου χρόνου, όχι. ΟΥΣΤ καθίκια μακρυά από τον ιερό βράχο

Anonymous said...

KAΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΣ ΧΟΥΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ

Anonymous said...

Κάθομαι και κάνω ένα whatif σενάριο (της μόδας στη σχετική με τη στρατιωτική ιστορία λογοτεχνία μιας κι αναφέρθηκε η μάχη του Μακρυγιάννη), με το τι θα συνέβαινε αν η ιστορία με τους ανθρακωρύχους είχε συμβεί στην Ελλάδα αντί για τη Χιλή.

Βλέπαμε στις φωτογραφίες τους ανθρακωρύχους να έχουν στήσει κάτω στην τρύπα τους τη χιλιανή σημαία. Στην Ελλάδα το πιθανότερο θα ήταν να έχουν στήσει καμια κόκκινη με σφυροδρέπανο ή καμία του Ολυμπιακού, γιατί θα ντρεπόντουσαν μην τυχόν και τους πούνε ακροδεξιούς. Στη χειρότερη, ενώ στις φωτό βλέπαμε τη χιλιανή σημαία με ανθρακωρύχους δίπλα της, στην περίπτωση της ελλάδας (αν υπήρχε η ελληνική σημαία σε καμια φωτό) μάλλον θα απαθατιζόταν με κάποιον σκυμμένο πάνω από κάποια γωνία της κρατώντας αναπτήρα προσπαθώντας να την ανάψει για να την κάψει, δείχνοντας το μίσος του για το ανάλγητο κράτος που τον οδήγησε εκεί.
Έβγαιναν από την τρύπα και φώναζαν συνθήματα υπέρ της πατρίδας τους της Χιλής. Στην Ελλάδα θα έβγαζαν λογύδρια κατά του κράτους που δεν τους έσωσε πιο νωρίς. "Που ήταν το κράτος" κλπ
Μίλησε με ψυχραιμία αυτός που βγήκε δεύτερος, ο επικοινωνιακός, παρά τα σκατα που έφαγε λόγω των ελλιπων μέτρων ασφαλείας από τους εργοδότες του και είπε ότι τα γραβατωμένα στελέχη πρέπει να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα των εργατών και να δώσουν λύση σε προβλήματα ώστε να αλλάξουν τα πράγματα. Εδώ θα είχε κληθεί ήδη από την πρώτη μέρα ο Κώστας Καζάκος και θα είχε καταδικάσει τους γραβατωμένους σε θάνατο με λυντσάρισμα ή λιθοβολισμό.

Στη Χιλή υπήρξε πειθαρχία, αλληλεγγύη, συλλογικότητα και λειτουργία ομάδας με αποτέλεσμα να διαψεύσουν τους ψυχολόγους. Στην Ελλάδα, θα παίζανε ξύλο όλη μέρα και θα είχαν δικαιώσει τους ψυχολόγους.

Ούτε ένας δε θα έβγαινε από την τρύπα κρατώντας την ελληνική σημαία στη χώρα αυτή. Ούτε ένας.

Α ρε θείε Αουγκούστο πως τους έκανες ανθρώπους και τι ξύλο έριξες στους κατσαπλιάδες.

Α ρε Παπατζή τι ζημιά έκανες στον ήδη διανοητικά καθυστερημένο από το ΚΚΕ αυτόν λαό.

Πάρτε και το αγαπημένο τραγούδιτου μακαρίτη του Αουγκούστο, με σκηνές από την τιμημένη αυτή χώρα και τις άξιες (όπως απεδείχθη από το πολεμικό της ναυτικό) ένοπλες δυνάμεις της, αλλά και τον μακαρίτη.

ΥΓ Κάποιους μου θυμίζουν οι παρελαύνοντες στο βίντεο της (όπως απεδείχθη χθες) σοβαρής χώρας.

Anonymous said...

Καλά φίλε χαλάρωσε, δεν είπαμε και έτσι. Ωστε η Erika ήταν το αγαπημένο εμβατήριο του κωλόγερου του Αουγκούστο; λωλ. Ενδιαφέρον έχει ότι το μαρς αυτό (από τα καλλίτερα που έχουν γραφεί, ομολογουμένως) μας μιλάει γιά ένα ...λουλουδάκι, την Ερικα. Βέβαια, εδώ (και αλλού φαντάζομαι) είναι φορτισμένο πολύ αρνητικά καθώς με αυτό παρήλασαν τα στρατεύματα του κατακτητή στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1941. Το συνέθεσε κάποιος Herms Niel το 1939 και μπορείτε να το ακούσετε εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=C_bIoGfLrhM

Υπάρχουν και οι στίχοι στα γερμανικά τους οποίους μετέφρασα στα αγγλικά με την βοιήθεια του google translate (στα ελληνικά που δοκίμασα φαίνονται πολύ γελοίοι)

On the heath a little flower blooms
And that is: Erika.
Hot from a hundred thousand small Bienelein
Erika is swarmed.
Because her heart is full of sweetness,
Delicate scent flower dress
On the heath a little flower blooms
And that is: Erika.

2. Home lives a little maid
And that is: Erika.
This girl is my faithful darling
And my luck, Erika.
When the heather red-purple flowers
I sing this song to greet her.
On the heath a little flower blooms
And that is: Erika.

3. Mein'm in closet and a flower blooms
And that is: Erika.
Even of the morning and at dusk
Look's me, Erika.
And then there is me, it speaks loudly
Do you also to your little girl?
crying in the home up to a maiden
And that is: Erika.

Anonymous said...

Εκεί που κάνει λάθος ο 3:28 είναι στο εξής: Δικτατορία περάσαμε και εδώ. Οπως και να το δει κανείς, είχαν και αυτοί την ευκαιρία επί 7 χρόνια να αναπλάσουν την χώρα σύμφωνα με τα πιστέυω τους, αλλά τα σκάτωσαν. Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος "μα, δικτατορία ήταν αυτή; της πλάκας ήταν κλπ" ο οποίος όμως είναι άκυρος γιατί η Ελλάδα δεν είναι Λατινική Αμερική. Η Ελλάδα είναι Ελλάδα με το συγκεκριμένο ανθρώπινο δυναμικό και είδαμε τι μπορεί να κάνει μία δικτατορία εδώ (τίποτα). Αλλιώς περνάμε σε υπερβατικές-μεταφυσικές καταστάσεις δευτέρας παρουσίας α λα ΚΚΕ. Αρα δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα (νομίζω) έγκειται στην απύθμενη μαλακία αυτού του λαού. Η υπόλοιπη περιγραφή ήταν καταπληκτική, αυτά ακριβώς θα συνέβαιναν αν βρισκόμασταν μπροστά σε ένα γεγονός αντίστοιχο με αυτό των ορυχείων της Χιλής, θα ρεζιλευόμασταν ως συνήθως.

Anonymous said...

Πράγματι είναι ένα αθώο φολκλορικό τραγούδι που μιλάει για ένα λουλούδι. Εδώ δημιουργεί κακούς συνειρμούς, φαντάζομαι όχι γιατί παρήλασε η Leibstandarte ΑΗ (αυτό δεν το ξερα και πιστεύω και κανείς άλλος), αλλά φαντάζομαι μάλλον γιατί ακούγεται σε όλες τις (δημοφιλέστατες στη χώρα αυτή) ταινίες του Βέγγου όταν εμφανίζονται γερμανοί στρατιώτες.

Πάντως έχω ακούσει ότι μπορεί να το άκουγε κρυφά κι ένας χοντρέλας Βρετανός πολιτικός με πούρο. Ένας που πήρε τη χώρα του πολυκατάστημα και την έκανε περίπτερο στον Β'ΠΠ. Πώς τον λένε μωρέ; Αυτός που ήρθε να μας βοηθήσει το 45, αλλά λόγω της οικονομικής καταστροφής της χώρας του δεν άντεξε και μας παρέδωσε στους Αμερικάνους. Πάλι καλά που ήταν κι οι Αμερικάνοι δηλαδή, γιατί αν περιμέναμε από την Αγγλία τώρα θα χορεύαμε όλοι την Καλίνκα. Δε θυμάμαι το όνομα του πολιτικού αυτού αυτή τη στιγμή. Είναι τόσο ασήμαντος που πραγματικά μου διαφεύγει...

ΥΓ Χα,χα,χα...Ο μεγάλος Herms Niel έχει γράψει πολλά ωραία τραγούδια. Επίσης ο Ιωάννης Μεταξάς δεν ήταν χωριατοΠαπαδόπουλος. Υπήρξαν και σοβαρές δικταΚτορίες.

Anonymous said...

Μα, παραδέχτηκα ότι η Erika είναι σπουδαίο μαρς, αλλά, πως να το πω, φαντάζει σαν χωριάτικο φολκλορικό τραγουδάκι μέσα στην απλοϊκότητά του όπως είπες και εσύ μπροστά σε αυτό το αριστούργημα που είναι αδιαφιλονίκητα η μητέρα ΟΛΩΝ των μαρς.

http://www.youtube.com/watch?v=FHFf7NIwOHQ

Anonymous said...

4.53 o συγκεκριμένος μαέστρος που ανήρτησες κατά πάσα πιθανότατα όταν μεράκλωνε τραγουδούσε το Ερικα....

Anonymous said...

... γκαζώνοντας την φερράρι του στις αουτομπαν....

Anonymous said...

Λάθος. Οταν οδηγούσε την Ferrari άκουγε πάντα αυτό (στην διαπασών μάλιστα). Είδες που δεν τα ξέρεις όλα;

http://www.youtube.com/watch?v=CS9OO0S5w2k

Anonymous said...

Εσύ ήσουν εκεί γύρω και το ξέρεις δηλαδή;;

Anonymous said...

Αν ήταν μαζί μας ο μαέστρος σήμερα (πολύ φοβούμαι ότι θα είχε ξεφύγει και) μάλλον θα άκουγε και αυτό.


http://www.youtube.com/watch?v=niqrrmev4mA&ob=av2e

Anonymous said...

Τους πνίγει το δίκιο Μανόλη και Παύλο που κατέλαβαν διαδηλωτές την Ακρόπολη. Την Ακρόπολη! Απαπα αδιανόητο σοκαρίστηκαν τα αγόρια! Κακοί και οι αστυνομικοί που ψέκασαν τους λειτουργούς του τύπου.
Δεύτερη είδηση στο δελτίο το γεγονός αυτό μετά το βαρδινογιάννειο νοσοκομείο

Anonymous said...

Οχι φίλε. Δεν κάνω παρέα με γριές μερακλούδες. Μου το είπε ένας φίλος όμως που έκανε. Πολύ καλό και όμορφο παιδί, έκανε λίγο μόντελινγκ γιά να επιβιώσει γιατί η ζωή δεν του τα είχε φέρει δεξιά. Δεν υπάρχει πιό πειστικός σύμβουλος από την ανάγκη φίλε.

Anonymous said...

Ο φίλος σου δηλαδή που σου το είπε ήταν πολύ φίλος σου;

Anonymous said...

Ναι φίλε. Ηταν πολύ (και καλός) φίλος μου. Δεν κατάλαβα το υπονοούμενο (ή μάλλον το κατάλαβα αλλά το προσπερνώ ως ανώριμο).

Anonymous said...

Μάλλον ΑΔΕΛΦΙΚΟΣ του φίλος.

Anonymous said...

Πόσων χρονών είσαι φίλε; έχεις σταματήσει να πίνεις γάλα; μουστακάκι έβγαλες ή ακόμα;

Ρε συ Βαψ βάλε ένα notice ότι το blog είναι γιά τους άνω των 18

Anonymous said...

Φίλε πάνω από 18 πόντους ενννοείς;

Anonymous said...

A να χαθείς σαχλέ

Anonymous said...

Φίλε πέθανε και ο Καφάσης το μαθες;

Anonymous said...

Φίλε, μετράς το γαριδάκι σου με υποδεκάμετρο ε; Βάζω στοίχημα ότι ξυρίζεσαι κιόλας και αυτοθαυμάζεσαι στον καθρέφτη. Τυπικό.

Anonymous said...

Όσο εσείς διαφωνείτε για τον τιμημένο Generalmusikdirektor (τώρα με 3 γάμους να ήταν και πισωκίνητος όπως λέει ο ένας σας δεν μου πολυκολλάει παρά τα όσα λένε διάφοροι μοντέλοι), να αφιερώσω ένα τραγούδι στον Καραίσκο που την έχει δει αυτό που λέει ο τίτλος του τραγουδιού. Γενικά πάντως υπάρχει μεταπολεμικά η τάση να χαρακτηρίζονται όσοι ήταν μέλη του NSDAP κοραλίες. Ουαί τοις ηττοιμένοις.
Macho Man

Anonymous said...

Λέει τώρα ο Τσίμας στον Πρωτοπαππά: "Και αυτό το λέω εγώ, δεν το λέει κανένας τρελλός αριστερός ε;".

Anonymous said...

Αφού του το είπε ένας πολύ και καλός φίλος του.
Μάλλον έτσι θα είναι.

Anonymous said...

Κοίτα φίλε, είτε σου αρέσει είτε όχι, υπάρχει μία αναπόφευκτη σύνδεση του ναζισμού και των συμβόλων του με τον ομοφυλοφιλικό έρωτα. Αυτό το ξέρουν όλοι, έχει περάσει στην λαϊκή κουλτούρα και δεν οφείλεται μόνο στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον πόλεμο και στην συνεπακόλουθη διάθεση γελοιοποιήσεώς του ναζισμού, έχει μία βάση αληθείας. Ολη η εμμονή της (στην πλειονότητά της) τερατόμορφης ηγεσίας των ναζί με την φυλετική καθαρότητα και τα ξανθά, άτριχα αγοράκια, ο "ανέραστος" (και μάλλον καταπιεσμένος κρυφομερακλής) Χίτλερ, ο αρχιμερακλής Ερνστ Ρεμ παραπέμπουν σε big time μερακλίδικο καλτ. Και ο μαέστρος μας εκεί εντάσσεται. Εκτός του ότι ήταν αγαπημένο πουλέν των ναζί, τέτοιος ναρκισσισμός αδελφάκι μου, ούτε η Κάλας να ήταν. Αστο. Εξ άλλου τα έχει πει και ο Καραγιαννίδης αυτά.

Anonymous said...

Έτσι πρέπει να είναι. Ο Καραγιαννίδης είναι αξιόπιστη πηγή. Θα τα κανε φίλο και φτερού πριν μιλήσει

Anonymous said...

Άσε μας ρε φίλε που επικαλείσαι τον Καραγιαννίδη ως άποψη. Περιμένεις τώρα σοβαρά να σου απαντήσω;

Anonymous said...

Ναι πράγματι έτσι είναι. Εξ άλλου τα έχει πει και ο Καραϊσκος αυτά.

Anonymous said...

Ακου τι βλακείες λέει ο Καραγιαννίδης. Το ότι τους μαντρώνανε σε στρατόπεδα τους αγορίνους του ξέφυγε.Το ότι τον Ρεμ τον έφαγαν με επίσημη δικαιολογία αυτό το λόγο επίσης του ξέφυγε. Κλασσικός ξερόλας ελληνάρας. Τώρα και ψυχολόγος ο Καραγιαννίδης. Ούτε κι ο Καραίσκος δεν ξέρει τόσα

Anonymous said...

Πράγματι τέτοιες ανοησίες ακόμα και ο Καραίσκος διστάζει να τις εκστομίζει.

Anonymous said...

Είδες που οι νοσταλγοί του ναζισμού δεν έχετε χιούμορ; Είναι δυνατόν να έχει τα έχει πει ο Καραγιαννίδης αυτά; Απάντησε (αν θες) χωρίς Καραγιαννίδη λοιπόν, ήταν ο ναζισμός λατρεία του καλτ που παρεπεμπε απ' ευθείας στην ομοφυλοφιλία ή όχι;

Anonymous said...

Οχι.
Πως σου φάνηκε;

«Oldest ‹Older   601 – 800 of 1225   Newer› Newest»