Friday, October 1, 2010

Tony Curtis (1925–2010): ο εφευρέτης του χτενίσματος «duck’s arse» και λάτρης της περούκας



Tο να μιλήσει κανείς για την καταραμένη φτώχεια μέσα στην οποία γεννήθηκε ο – από την Τετάρτη μακαρίτης – Tony Curtis, θα αποτελούσε κάτι το τετριμμένο: πολλοί καλλιτέχνες γεννήθηκαν φτωχοί και ρακένδυτοι. Το να μιλήσει κανείς για την καλλιτεχνική του αξία, θα αποτελούσε κάτι το αμφιλεγόμενο: πολλοί υπηρέτες του θεάματος υπήρξαν ασύγκριτα καλλίτεροι και μάλλον περισσότερο ταλαντούχοι. Η ουσία παραμένει ότι ειδικά στη χώρα μας, αγαπήσαμε τον θανόντα κυρίως λόγω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην περίφημη τηλεοπτική σειρά Persuaders (Οι Αντίζηλοι), στον ρόλο του εξιμπισιονιστή vulgar αμερικανού πετρελαιά Danny Wilde (με το φρικαλέο αμερικάνικο αξάν), σε πλήρη αντίστιξη με τη ραφιναρισμένη παρουσία, το φλέγμα και την κομψότητα του Harrovian και Oxonian εγγλέζου, Λόρδου Brett Sinclair (στον ρόλο ο Roger Moore).


Ωστόσο, ο θάνατος του λάτρη της γυναικείας υπάρξεως (καθώς και των ναρκωτικών και του αλκοόλ) Tony, μας θέτει προ αδυσώπητων ερωτημάτων: Θα μείνει ο ηθοποιός στη μνήμη μας μόνον για την καλλιτεχνική του παρακαταθήκη ή μήπως και για τη συνεισφορά του στα ζητήματα κόμης;


Πράγματι, η προσφορά του Tony στον πολιτισμό μας δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την ηθοποιία. Ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστό ότι η επιρροή του στα θέματα της κόμης, υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες του αιώνα που πέρασε. Ένας πραγματικός καινοτόμος ο Tony, έσπασε τα δεσμά του τριχικού κομφορμισμού, ανοίγοντας νέες λεωφόρους στην έκφραση κουρεμάτων και χτενισμάτων. Τη δεκαετία του ’50, το «χτένισμα Tony Curtis» δημιούργησε αίσθηση, ταράζοντας ανεπανόρθωτα τις κοιμισμένες συνειδήσεις με τα τετριμμένα κουρέματα/χτενίσματα.


Το στυλ που λάνσαρε (με την δεύτερη ταινία του «City across the River») με πρωτοφανή επιτυχία ο Tony είναι το περίφημο «duck’s arse». O τίτλος μιλά από μόνος του… Το στυλ αυτό έχει ως εξής: Αφήνουμε, δεξιά και αριστερά, τα πλάγια μαλλιά αρκετά μακριά – τόσο μακριά ώστε, αν τα χτενίσουμε προς τα πίσω, να μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους στο μέσον του οπισθίου μέρους της κεφαλής· κατόπιν χτενίζουμε το (αρκετά μακρύ) εμπρόσθιο μέρος της κόμης σε στυλ «κοκοράκι»· και όλα αυτά τα καρυκεύουμε με μια γερή δόση στερεωτικού υλικού – κυρίως τζελ ή brylcreem – που παρέχει όχι μόνο στήριξη, αλλά και γυαλάδα.

 

Το στυλ αυτό ονομάζεται και «pompadour» λόγω του επηρεασμού του από τον τρόπο που εκαλλωπίζετο σε θέματα κόμης η διάσημη μαιτρέσσα Madame de Pompadour.


Η επιρροή αυτού του χτενίσματος υπήρξε τεράστια και συγκλονιστική, μολονότι η συγκεκριμένη κόμμωση γεννήθηκε τυχαία. Ο μεγάλος μας ηθοποιός έχει, σε ανύποπτο χρόνο, δηλώσει ότι το χτένισμα αυτό ανέκυψε λόγω… ανάγκης: η ανέχεια δεν επέτρεπε στον νεαρό Tony να επισκέπτεται τους κουρείς με την συχνότητα που θα επιθυμούσε και που επέβαλλαν τα ήθη της εποχής. Έτσι, προσπαθούσε να τακτοποιηθεί εκ των ενόντων. Αργότερα, όμως, άλλαξε βιολί. Παρ’ ό,τι απέκτησε κάποια χρήματα, δεν επιθυμούσε τα συχνά κουρέματα, ακολουθώντας την αντίληψη του Σαμψών: «Πίστευα ότι αν κόβω συχνά τα μαλλιά μου θα χάσω, σαν τον Σαμψών, την καλλιτεχνική μου ρώμη…», είχε δηλώσει με τόλμη. Η κόμμωση του Tony επηρέασε τον μεγάλο εκπρόσωπο του rock’n’ roll, Elvis Presley, ο οποίος και έσπευσε πάραυτα να την υιοθετήσει.


Επηρέασε, όμως, και αμέτρητους άλλους νέους της εποχής, όπως τον James Dean, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο «Rebel without a Cause» (την ταινία-ευαγγέλιο των επαναστατών του γλυκού νερού) λανσάροντας κομμωτικά - και αυτός - το στυλ «Curtis»...


... ενώ, αναμφιβόλως, λάτρης της συγκεκριμένης coiffure υπήρξε και ο μακαρίτης Dirk Bogarde.


Δεν περιορίστηκε, όμως, σε μεμονωμένες περιπτώσεις η επιρροή του χτενίσματος του Tony. Διαμόρφωσε ολόκληρη την κομμωτική στιλιστική του rockabilly, ενώ οδήγησε σε στιλιστικές επιρροές τεράστιας εμβέλειας στο «κίνημα» των Greasers.


Επρόκειτο για τους νεολαίους από τα κατώτερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα που αναζητούσαν στον ήλιο μοίρα, εκφράζοντας παραλλήλως και μια έντονη (ψευδο) επαναστατικότητα. Το μαλλί ήταν τύπου Curtis, αρκετά άλουστο, αλλά οι Greasers προχωρούσαν και σε επιπλέον αισθητικά statements: μεγάλες και φαρδιές φαβορίτες, στενά τζινς, μαύρες μπότες, T-shirts και από πάνω μαύρα δερμάτινα jackets (ή «πέτσινα», όπως τα έλεγαν οι παλαιότεροι στη χώρα μας).

  

Η χτένα (ή «τσατσάρα») υπήρχε μόνιμα στην κωλότσεπη των Greasers και έβγαινε με την πρώτη ευκαιρία να στρώσει το μαλλί, ενώ το τσιγάρο στεκόταν αναμμένο μόνιμα στα χείλη των λαϊκών αυτών παιδιών.


Αναφερόμαστε, φυσικά, στο στυλ που έκανε ίσως ευρύτερα γνωστό στο πλατύ κοινό ο John Travolta με το περίφημο Grease (το film που παιζόταν μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, ανελλιπώς, κάθε καλοκαίρι, στους θερινούς σινεμάδες της χώρας μας με τα εκνευριστικά - καθότι χιλιοτραγουδισμένα - γιασεμιά), αλλά και ο pop καλλιτέχνης Morrissey (εκείνος, όμως, αντί για χτένα, στην κωλότσεπη τοποθετούσε λουλούδια...).



Ίσως, πάλι, επηρεασμένος από το συγκεκριμένο στυλ να μπορεί θα θεωρηθεί και ο εναλλακτικός κινηματογραφικός σκηνοθέτης Jim Jarmusch.


Πάντως, η πιο πρόσφατη ισχυρή έκφραση αυτής της pompadour κoμμώσεως μάς χαρίστηκε από τον φινλανδό σκηνοθέτη Aki Kaurismäki, με την θαυμάσια ταινία του Leningrand Cowboys Go America.


Με την πάροδο των ετών, ο Tony άλλαξε τροπάριο. Αναγκαστικά. Το κεφάλι άρχισε να αποχωρίζεται τις τρίχες με ταχύτατους ρυθμούς, μέχρι που έμεινε τελείως γυμνό. Το χτένισμα pompadour ήταν πλέον ανέφικτο. Ο Tony επέλεξε η λύση της περούκας. Περούκες και περουκίνια σε μια τεράστια γκάμα σχεδίων και χρωμάτων στόλιζαν το κεφάλι του μεγάλου ηθοποιού.



Μέχρι που στις 17 Απριλίου του 2008, σε μια επίσκεψή του στα Harrods του γραφικού Al Fayed (με τα λαχουρένια πουκάμισα και τα σταυρωτά σακάκια), ο δημοφιλής ηθοποιός εμφανίστηκε χωρίς περούκα (αν και με καουμπόικο καπέλο, σαν κι αυτά τα τεξανικά που συνήθιζε να φορά στην σαπουνόπερα Dallas ο Larry Hagman).



Κρανίου τόπος... Χρειάστηκε να καβατζώσει τα 83 του χρόνια για να συμβιβαστεί με την απόλυτη φαλάκρα ο Tony. Η ωριμότητα άργησε, αλλά έφτασε. Από κει και πέρα, δεν είχε τίποτε άλλο να περιμένει ο καλλιτέχνης. Aπεβίωσε δύο χρόνια μετά, στο Las Vegas, η αισθητική του οποίου τόσο πολύ ταίριαζε στα γούστα του. Θα ταφεί τη Δευτέρα, στην πατρίδα των καζίνων που τόσο πολύ αγάπησε – χωρίς περούκα. Tony Curtis, αγαπημένε μας Danny Wilde, αιωνία σου η μνήμη…

1,225 comments:

«Oldest   ‹Older   801 – 1000 of 1225   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Οχι. Ο Δανέζης που έχει τους ανθρακωρύχους σήμερα δεν είναι; Τι ώρα παίζει; Γιατί μετά έχει μια τσόντα με ανωμαλίες. Χα,χα,χα.... Ασε μωρέ τώρα που θα ανοίξω και συζήτηση για βλακείες. Το βρήκαμε τώρα. "Υπάρχει σύνδεση..." Σε λίγο θα παίξουμε και το Ραφαηλίδη με τον Πλεύρη με αμοιβαία πρόταση αναγνωσμάτων

Anonymous said...

Σύνδεση με κάιρο

Anonymous said...

Παίζει ένα ανώμαλο καλό δηλαδή;

Anonymous said...

O Δανέζςη. Αυτός μάλιστα. Αυτός είναι άνδρας με το όλλα του.

Anonymous said...

Πολύ καλός δημοσιογράφος ο Σωτήρης Δανέζης. Εκπληκτικός. Μα φαίνεται η ποιοτητα βρε παιδί μου από μακριά.

Anonymous said...

Paidia bravo. Vlepo oti ki eseis ektimate thn pragmatikh dhmosiografia. Mono o Danezhs axizei pleon.

Anonymous said...

Ποιός είναι ο Δανέζης;

Anonymous said...

επειδη κάποιος σχολίασε ειρωνικά το newsit του ευαγγελάτου.

Μόνο και μόνο για το σχολιο του ερωτικού γιαννη λοβερδου αξίζει να το επισκεπτεται κανείς.

Anonymous said...

Απορώ αν ξέρει ο Σωτηράκης οτι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στον κόσμο που κουβεντιάζουν γι αυτόν.
Είναι απορίας άξιον πάντως το πως κατόρθωσε αυτός ο γνήσιος εκπρόσωπος της ντεκαφεινέ δημοσιογραφίας να βρεί πέντε μαλάκες που να χρηματοδοτούν τις αποστολές του προκειμένου να μας σερβίρει εικόνες που έχουμε δει έναν μήνα πριν στα δορυφορικά ειδησεογραφικά κανάλια.Οταν σκάσει η είδηση οπως πχ η έκρηξη του ηφαιστείου της Ισλανδίας, ο Δανέζης ετοιμάζει το κολούμπια μπουφάν του,τα μάχιμα άρβυλα και τα μιλίταρι πατελόνια του, λές και είναι ο Τσακ Νοριτς στον Βετεράνο με τον Ροστώφ.
Ο Σωτήρης καταφτάνει στο ρεπορταζιακό τόπο ένα μήνα μετά και με φόρα,οταν πλέον τα γεγονότα έχουν ξεπεραστεί απο τα γεγονότα και με τους κατοίκους να κοιτούν αποσβολωμένοι τον χοντρό Ξένο που τους κουβαλήθηκε χωρίς λόγο.Απλά αναφέρω οτι η παραπεταμένη εκπομπή του,χαίρει της χαμηλότερης τηλεθέασης σ ολόκληρο το πρόγραμμα του ΜΕΓΚΑ πλην της ζωνης τελεμαρκετιγκ 4-6 τα χαράματα.Εχει δε επιπλέον περικοπεί η συχνότητα της προβολής της,ωστε σε κάθε νέα ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ να έχουμε κι άλλη κυβέρνηση.
Αλλα και στο καθημερινό πρόγραμμα του ΜΕΓΚΑκαναλου ο Σωτηρης δεν κάνει τίποτα ριζοσπαστικό,το δίχως αλλο.Είναι μονίμως αναπληρωματικός της Καρχιλάκη και μπαζώνει τις τρύπες του Σαββατοκυριακου όταν λείπουν και οι πέτρες απο το αρχιδιαπλεκομενο κανάλι της Μεσογείων.Μαρτυρας θλιβερός των λεγομένων μου και το σκηνικό πίσω απο τον Δανέζη τα μεσανυχτα της Κυριακής.Η Ερημη αίθουσα σύνταξης με καμμία καθαρίστρια το πολύ πολυ (απο τα μέρη που επισκέφτεται η ρεπορτεραρα).Και οι τηλεθεατές να κατεβάζουν χριστοπαναγίες θέλοντας να τελειώνει το δελτίο για να δεί τα γκόλ και να πάει για υπνο.Κι αυτός εκεί με το αργό άτονο,αργόμισθο σπηκάζ του,που θυμίζει παιδικό παιχνίδι με τις μπαταρίες του στα τελέματα.
Ο Δανέζης γράφει αληθινή ιστορία στη δημοσιογραφία τον Αυγουστο.Οταν απο το κανάλι έχουν αποχωρήσει απο τους ιδιοκτήτες μέχρι τους σεκιούριτυ και ο σωτηράκης παριστάνει την πριμαντόνα της Γ αναπληρωματικής ενδεκάδας εκφωνώντας το δελτίο την ώρα που ως και οι μεταναστες της χώρας μας είναι στις θάλασσες ;Μεγάλη καρριέρα

Anonymous said...

ποιος είναι μωρε

Anonymous said...

λοχαγος Βαρσου

Anonymous said...

Σημερινό βίντεο του BBC από τα επεισόδια στην Ακρόπολη. Περιέργως δεν κάνει ανταπόκριση ο Brabant. Λέτε να έπεσε σε δυσμένεια ο καλός (και ευτραφής) δημοσιογράφος;

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11539758

Επιπροσθέτως, έχει εξαφανιστεί (ή δεν έχει αναρτηθεί καν) το βίντεο με τον γραφικό γενειοφόρο παπουτσοβόλο Πραπατζή από το channel του Brabant στο Youtube, χμμμμμμμ...

Anonymous said...

Παιδιά, σερφάροντας έπεσα πάνω στην φωτογραφία ενός κυρίου που από τις περιγραφές μου φαίνεται ότι είναι ο Καραϊσκος εδώ. Ας απαντήσει κάποιος που τον ξέρει, έπεσα μέσα;

ΥΓ Δεν ρωτώ τρίτους επειδή περιφρονώ τον ίδιον, το αντίθετο, τον υπολήπτομαι και πολύ μάλιστα, είμαι βέβαιος όμως ότι λόγω σεμνότητος δεν θα απαντούσε ποτέ ο ίδιος.

Anonymous said...

Πολύ μάπα το δανεζοντοκιματερ με τη Χιλή. Της συμφοράς. Κρίμα που δε ζει ο Πινοσετ να του τράβαγε την αυτάρα επί τη εμφανίσει του στη Χιλή του ντρεπόρτερ αυτού. Δε ντράπηκε λίγο; Τι μούφα ήταν αυτή που μας σέρβιρε; Πήρε μάλλον τα ρεπορτάζ της χιλιανής τηλεόρασης κι έκανε μετάφραση. Μάλλον έχει δίκιο ο Καραίσκος παραπάνω για τον "πολεμικό ανταποκριτή" αυτόν, οπότε όλως περιέργως για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω με τον κρητικό Ζέπο Πεμπονάρη. Ο πιο γνήσιος πόλεμος που πρέπει να έχει δει ο Δανέζης, είναι ως τηλεθεατής το έπος "ΟΧΙ" στην τηλεόραση κάθε εθνική επέτειο. Προς τιμήν του αυτό όμως γιατί παίζει ο μέγας Κώστας Πρέκας.
Το μόνο καλό είναι ότι νύσταξα αφάνταστα από τη βαρεμάρα. Κρίμα και περίμενα πως και πως να το δω.

Anonymous said...

Φίλε αυτός πρέπει να είναι. Για να υπάρχει κί ένας μαύρος από΄πίσω του είμαι σίγουρος κι εγώ ότι αυτός είναι.

Anonymous said...

12:19, αυτόν τον Λοβέρδο εννοείς;

Anonymous said...

παιδια, συγνωμη που επαναφερω εστω και ξωφαλτσα το θεμα των τσιγγανων, οσοι κατεβαζουν ταινιες και τους αρεσει ο παλιος καλος ξενος κινηματογραφος υπαρχει ενα καταπληκτικο μπλοκ που εχει παρα πολλεσ τενιες και μαλιστα με ελληνικους υποτιτλους. τελειως συμπωτματικα, ο ιδιοκτητης του ονομαζεται τσιγγανακι-γυφτακι, δεν ξερω αν ειναι αληθεια αυτο, ουτε αν ειναι αντρας η γυναικα, παντως κανει καταπληκτικη δουλεια και αξιζει να το επισκεφτειτε.

http://movieswithgreeksubtitles.blogspot.com/

Anonymous said...

Φαίνεται ότι και τη ορθογραφία την έμαθε διαβάζοντας τη νύκτα στο τσαντήρι υπό το φως του κηρίου.

Anonymous said...

http://www.antinews.gr/?p=66365

Anonymous said...

η φάτσα της ελεεινής "κοπελιάς" που την λέει στον Παπανδρέου μου μυρίζει συριζοκνε

Anonymous said...

δεν νομίζω, το μπουφάν είναι burberry και η τσάντα ακριβή (ας βοηθήσει καμμία αναγνώστρια εδώ), μάλλον σε εναλλακτική φιλότεχνο του κολωνακίου φέρνει. όλα τα λεφτά το ύφος του π"κωνσταντίνου, στις 2 πρώτες φωτό την κοιτάει σαν κατσαρίδα και στην τρίτη που απομακρύνεται μάλλον σκέφτεται γιά τον τζέφρυ "μαλάκα, πιές την τώρα".

Anonymous said...

τί statesman αλήθεια ο γίγαντας μητσοτάκης. Μια ζωή έλεγε την αλήθεια για την οικονομία παρά την κατασυκοφάντηση από τους λαϊκιστές εσωκομματικούς και εξωκομματικούς αντιπάλους του που διέλυσαν την ελλάδα. Ποιός άλλος πολιτικός αλήθεια μπορεί να αισθάνεται περισσότερο δικαιωμένος από τις οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας?

Στην συνέντευξη του ΜΕΓΚΑ έκλεισε λεγοντας το αυτονόητο. Ότι δεν μπορεί να συνεχίζει να πληρώνει την νύφη ενός εκατομμυρίου κηφηνών του δημοσίου ο παντελώς απροστατευτος ιδιωτικός υπάλληλος. Συνεπώς, για άρση της απαράδεκτης ανισομέρειας η μονιμότητα πρέπει άμεσα να αρθεί.

Hats off στον γίγαντα πολιτικό που (τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα) δικαιώνεται συνεχώς...

Anonymous said...

Η απόλυτη δικαίωση της ομάδας φίλων Δημαρά...Μες τα κομμάτια του ο Γιάννης δικαιώνεται και βλέπει να του στρώνουν χαλί άθελα του.Η Κεζα έγραψε για πρώτη φορά καλά λόγια για κάποιον.Φάτα μόνος τώρα

http://2.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TLf6u1ItYrI/AAAAAAABZqY/rkMDTtr0dEo/s1600/Page_335248$Pdf.jpg

Anonymous said...

Mες τα κομματια μου έκανα και εγω λάθος αυτό ηθελα να γράψω:


http://1.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TLf7XW9zvDI/AAAAAAABZqg/z7-9RBQxsSE/s1600/TOBHMA_20101015.jpg

Anonymous said...

Πλάκα έχει ο φωστήρας των οικονομικών Παπακωνσταντίνου στις φωτό με τη δίποδη μικρή κατσαρίδα. Στην πρώτη τσεκάρει αν το μπουφάν της έχουσας μαλλί 80's αλά Σοφία Σακοράφα μικρής είναι Burberry.
Στη δεύτερη τσεκάρει τα παπούτσια της.
Στην τρίτη έχει μάλλον αποφασίσει ότι είναι όλα γνήσια-ακριβά και γελάει με τις διαμαρτυρίες της για την οικονομική κατάσταση.
Πάντως αυτός που έχουμε δεν είναι πρωθυπουργός. Τελεία και παύλα. Αντί να καθοδηγήσει το λαό του και εν προκειμένω να τη νουθετήσει να πάει σε κανα κομμωτήριο, σηκώθηκε κι έφυγε. Απαράδεκτος.

Anonymous said...

Μπράβο στο κοριτσάκι που την είπε(αν την είπε) στο χαζοχαρούμενο πρωθυπουργό ο οποίος νομίζει οτι είναι ο αξιαγάπητος εθνοσωτήρας και όπου πάει χαιρετίζει απρόσκλητος τους πάντες.Μ αρέσει και το βλέμμα της, όταν ο Γιώργάκης της απολογείται προφανώς με καμμιά κουβέντα σε στιλ "λεφτα υπάρχουν".Εισβάλλει το παπανδρεάκι όποτε του ρθει στις παρέες των ευγενικών κατα κανόνα Ελλήνων,που ντρέπονται να διαολοστείλουν οποιονδήποτε στο κατω κάτω, περιτριγυρισμένος με γορίλλες σοσιαλιστές πραιτωριανούς και συνομιλεί για το μέλλον της χώρας,το ίντερνετ,τα αμινοξέα και την υγιεινή διατροφή.Εξαλλου για να πούμε και την μαύρη αλήθεια, απο τίποτα μεσαία στρώματα, περιμένουμε κανα κραδασμό και καμμια λεκτική έστω οδομαχία στα οσα εξωφρενικά γίνονται, αφού τα λοιπά εξαθλιωμένα στρώματα ασχολουνται με μαγειρέματα και βαρετες ιστορίες με λεπρούς.
Και κάτι ακόμη:Υποψιάζομαι ποιός έγραψε το 1:01 σχόλιο περι κατσαρίδας και θα ήθελα να σας πω (αν είναι αυτός-αυτοί) να μη νομίζετε οτι έχει-εχουν πηδήξει και καμμιά καλύτερη

Anonymous said...

Αποκαλύψεις ante portas. Ποιόν-ποιούς να εννοεί άραγε ο/η 1:38 στο σιβυλλικό σχόλιό του/της; Σχολιάζουν παρέα άραγε όπως υπαινίσσεται; πηδάνε παρέα ή κατά μόνας; ευγενικοί κατά κανόνα οι Ελληνες; περίεργα πράγματα.

Anonymous said...

1:38 εγώ το έγραψα. Δεν ήξερα ότι η μικρή διαμαρτυρόμενη Τερέζα είναι η κοπέλα σου (ή κάποια σωσίας της τέλος πάντων). Τώρα πως γίνεται να ξέρεις ποιος είμαι ή με ποιες έχω πάει ενώ βρίσκεσαι πίσω από ένα πληκτρολόγιο, είναι πραγματικά απορίας άξιον. Θα ήθελα πραγματικά να μου πεις ποιος είμαι πάντως. Άμα όμως τον ενοχλήσεις κι εσύ, να μας πεις και τα πρακτικά αποτελέσματα της συνάντησης σας. Διότι αυτά εξαρτώνται τόσο από την εικόνα που έχει ο συγκεκριμένος για τον εαυτό του, που δεν πρόκειται να αλλάξει ότι κι αν πιστεύεις εσύ, όσο κι από το τι πετυχαίνει με ρεαλιστικούς όρους μια τέτοια ακραία συναισθηματικά διαμαρτυρία. Πέραν φυσικά του να χαίρεται η μικρά νομίζοντας ότι έκανε την επανάσταση της. Ή με άλλα λόγια, τι πετυχαίνει ένας εν δυνάμει Βασίλης Λεβέντης να αλλάξει σε αυτή τη χώρα μέσω μιας τέτοιας κίνησης, όταν ο Παπανδρέου είναι απλά μαριονέτα πλέον και πραγματικός κυβερνήτης είναι η τρόϊκα. Θα ήθελα πραγματικά να τα ακούσω. Περιμένω με αγωνία την απάντηση σου.

Anonymous said...

φίλε ακυρο τοτε.Και να μην τσατίζεσαι μεσημεριάτικα γιατί έγραψα στην προτελευταία σειρά του κειμένου "Αν είναι αυτός-οι" που υποψιάζομαι ισχύουν τα παραπάνω.Αφου δεν είσαι αυτός που υποψιάζομαι, τελείωσε.Κατα τ άλλα να σου πω την πάσα αλήθεια εγώ ντρέπομαι-κωλώνω να την πώ στον πρωθυπουργό και κρύβομαι πισω απο συσκευές-πληκτρολόγια.Θα ήθελα να την πώ δια ζωσης όμως, οπως έκανε το κορίτσάκι εδω.Και δεν ξέρεις αν νομίζει, οτι έκανε καμμια επανάσταση,απλά του την είπε αυθόρμητα ίσως. Εγω θα προτιμούσα να τον πυροβολήσει.Και παρακάμπτω τα προσβλητικά που μου έγραψες γιατί βαριέμαι τωρα

Anonymous said...

Και που ξέρεις ότι δεν είμαι αυτός που υποψιάζεσαι; Γιατί σε είδα σίγουρο κιόλας ότι δεν είμαι. Δεν μας απαντάς όμως κιόλας τι περιμένεις ότι επιτυγχάνει μια τέτοια κίνηση;

Anonymous said...

..κι αυτός σιώπησε για πάντα

Anonymous said...

αν είσαι αυτός που υποψιάζομαι δεν σε παίρνει να αποκαλείςς καμμία κατσαριδα για τους λόγους που ανωθι ανεφέρθησαν.Κατα τα άλλα αμα θες εσυ κύριε, χειροκρότα τον τον πρωθυπουργό οταν τον βλέπεις,χέστηκα.Εγω γουστάρω να βλέπω να τον γειώνουν

Anonymous said...

και τωρα να ξέρεις οτι αποχωρώ επειδή κωλώνω να σ αντιμετωπίσω προφανώς

Anonymous said...

Θα παρακαλούσα να παραμείνουν τα σχόλια σε ένα επίπεδο σοβαρότητος, άλλο ο χαβαλές, άλλο οι προσωπικές επιθέσεις.

Anonymous said...

Χα,χα,χα... Τώρα μπήκα και αμέσως κατάλαβα από το έξαλλο ύφος ποιος είναι ο ένας σχολιαστής.
2:35 μην ασχολείσαι. Υποψιάζομαι ότι είναι κάποιο αγόρι που μονίμως τελεί εν εξάλλω και που υποψιάζεται ότι είσαι εγώ. Συμφωνώ μαζί σου όμως για το μαλλί και γενικά. Κι αυτό που δεν αντιλαμβάνεται ο έξαλλος σχολιαστής, είναι ότι η συστολή που επιδεικνύει είναι δείγμα ότι έχει σώας τας φρένας. Γιατί κόβω από το όλο στυλ της κοπελίτσας ότι μπορεί και να μην τα χει. Φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει πάει με πιο όμορφες από την κοπέλα αυτή. Τώρα που το σκέφτομαι, εντάξει. Μπορεί και να υπάρχει. Εδώ μάλλον υπάρχει και κόσμος που έχει φάει χυλόπιτα και από χειρότερες από αυτή. Χα,χα,χα.... Άναψε τώρα ρε Πεμπονάρη να γίνει γης μαδιάμ εδώ μέσα..

Anonymous said...

Παντρεμένοι με χειρότερες υπάρχουν;;

Anonymous said...

Δηλαδή τι υπονοείς γιατί τώρα μ ανάβεις κανονικά. Διατείνεσαι ρε πινόκιο ότι ήταν έτσι; Δε ντρέπεσαι λίγο;

Anonymous said...

buzz

Anonymous said...

Κοίτα να δεις που θέλει εκδίκηση ο έξαλλος για το μπλογκ του. Εκτός από ψεύτης είναι κι εκδικητικός. Έλα στο αρχικό, παλιό σου μπλογκ να τα πούμε εκεί. Δεν σου φταίει ο κόσμος εδώ να ασχολείται με μας. Εδώ μέσα δε σου απευθύνω ξανά το λόγο. Ειλικρινά στο λέω. Άμα θες, έλα στο παλιό.

Anonymous said...

Οσα φέρνει η στιγμή... Μόλις χθες συζητούσαμε γιά τον Αδόλφο και τα καμώματά του και σήμερα πληροφορούμαστε από το BBC ότι γιά πρώτη φορά λαμβάνει χώρα έκθεση στην Γερμανία με αποκλειστικό θέμα τον Αδόλφο Χίτλερ, όχι τους ναζί ή τον πόλεμο εν γένει, αλλά το πρόσωπο και την ιδιάζουσα σχέση που είχε με τον γερμανικό λαό σπάζοντας ένα ταμπού δεκαετιών καθώς γιά πρώτη φορά κτερίσματα του ναζισμού εκτίθενται σε κοινή θέα (ως γνωστόν, η χρήση τους είναι παράνομη και επιτρέπεται μόνο γιά επιστημονικούς σκοπούς). Συλλογικά τραύματα που δεν έχουν ακόμα επουλωθεί όπως φαίνεται. Αναλυτικό βιντεάκι εδώ

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11547359

Επειδή το θέμα μου κίνησε το ενδιαφέρον ιδού τρία εξαιρετικά ντοκουμέντα: στα πρώτα δύο μιλούν γερμανοί που βρέθηκαν στην βρετανία πριν τον πόλεμο και πολέμησαν στο πλευρό των συμμάχων και μάλιστα στους κομμάντος και στην αντικατασκοπεία, θαυμάστε απαράμιλλο στυλ:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8655746.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/8653926.stm

και σε αυτό το ηχητικό μία βρετανίς αριστοκράτισσα της εποχής περιγράφει τις εντυπώσεις της από κομματική συγκέντρωση στην Νυρεμβέργη:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8748668.stm

Anonymous said...

Υπάρχει στο in.gr άρθρο για την έκθεση αυτή.

Παρατήρησε το σημείο που αναφέρει τα κριτήρια επιλογής των εκθεμάτων.
Η αλήθεια είναι ότι έχει αρχίσει πλέον να μην είναι ταμπού στη Γερμανία η αναφορά σε εκείνη την περίοδο. Γυρίζονται ταινίες, χιουμοριστικά τηλεοπτικά σκετς, γράφονται άρθρα σε περιοδικά κλπ, σε μια χώρα που το όνομα Adolph σκεφτόντουσαν να το δώσουν στα παιδιά τους εδώ και 70 χρόνια.

Όσον αφορά τον Β'ΠΠ, η αλήθεια είναι ότι πολλοί βρετανοί ήταν με το μέρος των γερμανών. Και μάλλον περισσότεροι από ότι γερμανοί με το μέρος των βρετανών. Μεγάλο μέρος της αγγλικής αριστοκρατίας της εποχής είναι γνωστό ότι υπήρξε φιλοναζιστική. Τυπικό παράδειγμα η Unity Mitford αλλά και η αδελφή της Diana, σύζυγος του Sir Oswald Mosley αρχηγού της Βρετανικής Ένωσης Φασιστών. Μεγάλη groupie των ναζί έζησε μεγάλο διάστημα στη Γερμανία και λάμβανε μέρος σε πάρτυ και συγκεντρώσεις του NSDAP κλπ. Κι η αδελφή της τα ίδια. Και οι δύο παρέμειναν αμετανόητες μέχρι το τέλος της ζωής τους μάλιστα.

Δε συζητάμε ότι υπήρξαν και καθαρά ναζιστικά (αλλά μικρότερα του BUF κόμματα) όπως η National Socialist League, με ηγέτη το γίγαντα Lord Haw-Haw.

Όπως επίσης και η βρετανική μονάδα εθελοντών Waffenn SS BFC .

Anonymous said...

BBC Lord Haw-Haw Collection

Anonymous said...

"Εθνικό, κατά την γνώμη μου κ. Μακρή, είναι ότι είναι αληθές..." μόλις είπε ο (και) πολιτικός φιλόσοφος Νίκος Χατζηνικολάου σκορπίζοντας ρίγη στο ακροατήριο και ανεβάζοντας το επίπεδο του δελτίου του σε νέα, δυσθεώρητα ύψη.

Anonymous said...

Απορώ πως δεν έχεις κάνει αφιέρωμα σε αυτόν τον τεραστίων διαστάσεων βαψομαλλιά ηγέτη. Ο άνθρωπος είναι απόλαυση. Δεν παίζεται. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα τέτοιες μορφές που εκστομίζουν ελεύθερα τόσο κορυφαίες ατάκες, γράφοντας τις politically correct βλακείες στα παλιά τους τα παπούτσια. Να ναι καλά να ξεπεράσει και τα 100 ο συμπαθέστατος αυτός άνθρωπος.

Anonymous said...

http://nonews-news.blogspot.com/2010/10/blog-post_3285.html

Anonymous said...

Και ο τεράστιος Ray Millard σε λίαν παιγνιώδη φωτογραφική διάθεση με ένα υπέροχο pompadour.

Anonymous said...

Ένας από τους σχολιαστές που είναι λάβρος εναντίον των τσιγγάνων, θα έλεγε τα ίδια πύρινα και για τον τσιγγάνο Μάκη Χριστοδουλόπουλο;

Anonymous said...

Κατάπτυστο το άρθρο-αγιογραφία της Κέζα για τον Ζγουρό. Και κακογραμμένο και αδιάφορο επίσης. Με έκανε προς στιγμήν να αποφασίσω την υπερψήφιση του μεθύστακα. Με ένα διπλό μεσημεριανό ουίσκι όμως ήρθα στα συγκαλά μου.

Anonymous said...

Ποιός είναι ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος; Κάποια μορφή του πνεύματος που εμείς οι άξεστοι λαικοί αγνοούμε;

free soul said...

Πάντως η Αφροδίτη Α Σάλεχ έχει πει και εχει γράψει πολύ όμορφα πράγματα για την φυλή των τσιγγάνων και με είχε κάνει να τους δω με άλλο μάτι. Ίσως να φταίνε και τα στερεότυπα που καλλιεργούν τόσο η οικογένεια όσο και το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας. Αν αντίθετα δει κανείς τις ανθρώπινες απεικονίσεις αυτών των ανθρώπων, όπως π.χ. μέσα από την κάμερα του Στ. Θεοδωράκη, μάλλον θα τους δει και με άλλο μάτι, σαν ανθρώπους με σάρκα και οστα, αποδαιμονοποιημένους και απογυμνωμένους από στερεότυπα όχι μόνον δεκαετιων αλλά και αιώνων.

Anonymous said...

Εγω -για το ίδιο πάντα θέμα- μ αρέσει- η οπτική της Αννίτα Πάνια.

Anonymous said...

Όποιος θέλει να δει τσιγάνους καλλιτέχνες να λυγίζουν σίδερα, ας ρίξει μια ματιά στον τεράστιο Πέτρο Σπέντζο. Σοβαρός, βαθύς, πρωταθλητής τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά. Εννοείται και σκηνικά.

Τις προάλλες με έφερε ο δρόμος και στης αρχές της 3ης Σεπτεμβρίου στο ύψος της Ομόνοιας. Μέσα στη γενική παρακμή του μέρους, παρατήρησα και πόσες τσιγγάνες δοκιμάζουν την τύχη τους στον πληρωμένο έρωτα. Όχι τίποτε εξωτικές τσιγγάνες που μπορεί να σου ξύσουν τις πιο μύχιες επιθυμίες σου και να κάνουν τη νύχτα μέρα, αλλά τσιγγάνες του κιλού, με μισοβαμένα νύχια, τσιγγανόχρωμα, και λύκρα παντελόνια. Πάντως είναι σε όλα μέσα οι τσιγγάνοι.

Anonymous said...

Eγω στους δρόμους εκείνους δεν ξεχωρίζω τους τσιγγανους απο τους μπαλαμώς

Anonymous said...

Εγώ προτιμώ την καμπούρειο οπτική, η Πάνια μετά κόπου σέρνει τα (χοντρά) πόδια της

http://www.youtube.com/watch?v=bph5e_GPT1I

Anonymous said...

Το πολύ αστείο (ή πολύ παρακμιακό - όπως το πάρει κανείς) δεν είναι απλώς τα παμβρώμικα, άσχημα και άθλια κορίτσια του έρωτα (αναρωτιέμαι πώς να μυρίζει άραγε ο λαιμός τους, τα μπούτια τους...) ούτε οι ομοίως θλιβεροί (μικρο)νταβατζήδες τους που παρακολουθούν όρθιοι ή καθισμένοι σε εκείνες τις παρακμιακές καφετέριες στο αμαρτωλό πεζοδρόμιο, αλλά κάτι γεροντίδια που κάθονται με τις ώρες και παίρνουν μάτι τα κορίτσια αυτά της Δ Εθνικής του έρωτα. Τους πιάνουν την κουβέντα, μερικές φορές προσπαθούν και να της ακουμπήσουν λίγο στο χεράκι ενώ τους μιλούν... Από την άλλη βέβαια, βλέπεις αυτούς τους πορνόγερους-κωλόγερους και αναρωτιέσαι μήπως γίνεσαι υπερβολικά αυστηρός. Μήπως άραγε και αυτοί οι μουστόγεροι με τον τρόπο αυτόν έχουν μια ανεπαίσθητη, ξώφαλτση επαφή με τον έρωτα; Μήπως έτσι πίνουν μερικές σταγόνες νερό από την πηγή της απόλαυσης, αφού κανένα θηλυκό δεν πάει (άνευ χρήματος) μαζί τους και αφού, ίσως το πουλί, κατσιασμένο μέσα στις κάτασπρες τρίχες της βουβωνικής χώρας και με τα καμπανάκια κρεμασμένα μέσα στο φαρδύ βρώμικο σώβρακο, έχει προ πολλού πάψει μάλλον να κελαηδά;

Anonymous said...

Ποιον Πέτρο Σπέντζο λες 4:25; Αυτόν που έβγαινε συχνά στην εκπομπή του Καμπούρη και τραγούδαγε με λευκά ρούχα (και μάυρο δέρμα) κατά τις τρεις παρά το ξημέρωμα;

Εδώ σε μια παρουσία του στον Χίο.
http://www.youtube.com/watch?v=1Ja1xuslPbw&feature=related

Anonymous said...

Πέθανε και ο Γιάννης "Νταλ" (ή Δαλιανίδης, επί το ρεαλιστικότερον...) Θα μας μείνει στο μυαλό για κάποιες χαρούμενες ταινίες που μας παραπέμουν σε άλλες, πιο ανέμελες, εποχές, καθώς και για τα μεταξωτά φουλάρια που φόραγε ο μακαρίτης, είτε δεμένα μέσα από το πουκάμισο σαν άγγλος λόρδος, είτε με έναν απλό κόμπο και ριγμένα κάτω, έξω από το πουκάμισο, σαν χαρωπός καλλιτέχνης...

Anonymous said...

"αφού κανένα θηλυκό δεν πάει (άνευ χρήματος) μαζί τους"

Οι ελλεηνίδες που έχουν περάσει τα 25 δεν πάνε με κανέναν χωρίς να αισθάνονται "ασφάλεια" μαζί του.

Το γκολντντίγκινγκ των ελλεηνίδων είναι παγκοσμίως γνωστό και αποτελεί το χρυσό κανόνα της επί χρήμασι σχέσεως (ή, για να το πω και πεζοδρομιακά όπως ο γνωστός παρουσιαστής, πουτανιάς).

Anonymous said...

5¨40 μπορεί να έχεις σε ένα βαθμό δίκιο, αλλά μάλλον θα πρέπει να εξαιρέσεις τις ελληνίδες τσιγγάνες. Έχω ακούσει και έχω διαβάσει πολλές περιπτώσεις που κλέβονται με τον (αδέκαρο πολλές φορές και πάντως ταπεινό) καλό τους στη βάση ενός ανεξάντλητου, φουντωμένου, καθάριου έρωτα.

Anonymous said...

Θα διαφωνήσω με το παραπάνω μισογυνικό για τις ελληνίδες κοπέλες σχόλιο. Ξέρω αμέτρητες περιπτώσεις κοριτσιών με πολλά προσόντα (εκτός από το ένα που δεν μπορούν να το έχουν, γιατί ο εγκέφαλός του λειτουργεί πιο επιφανειακά) που έχουν παρασυρθεί από έλληνες μπάζα, τυχοδιώκτες, προικοθήρες, μπατίρηδες, άσχημους και τους θρέφουν μια χαρά. Και αυτοί κάθονται μαζί με τις γυναίκες αυτές για την ευκολία και την ασφάλεια που τους παρέχει το χρήμα που αυτές διαθέτουν. Μην είσαι φίλε τσιγγάνος στην κριτική σου. Παραδείγματα και προς μίμηση και προς ψόγο υπάρχουν και για τα δύο φύλα.

Anonymous said...

Οσοι "θεωρούν" ότι π.χ. η οδός Κορίνθου-Πατρών είναι...επικίνδυνος, δεν έχουν παρά να πληκτρολογήσουν εις το YouTube: "Deadliest Journeys Pakistan" και τότε το ξανακουβεντιάζουμε το θέμα για το πόσο..."επικίνδυνη" είναι η Κορίνθου-Πατρών, ή η κοιλάδα των Τεμπών, που επειδή "έτρεχαν" τα δανεικα σημιτο-λεφτά από τα μπατζάκια μας τσουπ άϊντε να τρυπήσουμε τα βουνά για να τρέχει ο εκαστος χωριάτης με την ΒΜWδάρα του με...200 χ.α.ω. εμ,...

Ε, ρε φούστηδες (γεια σου λακις) σφαλιάρες που χρειάζεσθε μήπως και συνέλθετε αλλά έλα που εγίνατε πολλοί όπως το αδελφάτο του μονακο και πού να σας προλάβω ,αγαπω την μάνα σας την καραφουστανάρα...

Αϊ στον ΓΑΠ κι ακόμη παραπέρα...

Anonymous said...

Eίδα στον δρόμο τυχαίο τον κ. Γεώργιο Κουτουλάκη, υποτιθέμενο δημοσιογράφο (μάλλον βγάζει μια φυλλάδα για κρητικό αναγνωστικό κοινό) και πρώην δεξί χέρι του Βασίλη Λεβέντη που έβγαινε παλιά και στο Κ67 με δική του εκπομπή και τώρα νομίζω ότι σχεδιάζει κοινή κάθοδο στις εκλογές όλων των μικρών κομμάτων και ανένταχτων γραφικών στελεχών-δελαπατρίδηδων υπό την ηγεσία του οι-κωλο-γου Κωνσταντίνου Παπανικόλα. Ο Κουτουλάκης κρατούσε αγκαζέ μια ώριμη κυρία που έδειχνε πλούσια. Πρέπει να της τα τρώει χοντρά ο Κουτουλάκης.

ΥΓ. Αν γνωρίζει ο Καραϊσκος λεπτομέρειες για τον άνδρα, λόγω κοινής κρητικής καταγωγής, ας τις καταθέσει στο τραπέζι.

Anonymous said...

Εχετε παρα-τηρήσει τους Νεο-έλληνες(Ελλην είναι άλλης κατηγορίας ,Luxury άνθρωπος) όταν σταματούν εις ένα περίφτερον προκειμένου να ψωνήσουν κάτιτις?

Εκεί λοιπόν έξαντλούν όοολη την "βιασύνη" των.

Και βλέπεις(κυρίως τας γυναίκας) και τα δυό χέρια προτεταμμένα, στο ένα τα λεφτά δια να αποπληρώσει, το άλλο δια ν' αρπάξει το προϊόν και σου θυμίζουν αγώνα σκυταλοδρομίας, ώπου οι επόμενοι που θα λάβουν την σκυτάλη με τα χέρια τεντωμένα να περιμένουν εναγωνίως τον δρομέα που καταφθάνει δια ν' αρπάξουν μάνιο-μάνι την σκυτάλη και να συνεχίσουν.
Ε, ρε γέλια μνημονιακα.

Κι αν αναλύσεις οποιονδήποτε αυτοκινητικόν δυστύχημα-ατύχημα για το πώς εσυνέβη, στο τέλος το συμπέρασμα στο οποίον καταλήγεις είναι η απέραντος...βλακεία, ναι?

Μάλιστα, μάλιστα κυριε....
Γελα κυρια μου!( εχε γεια κωστα καφαση)

Anonymous said...

Αυτός ο Κουτουλάκης δεν πρέπει να είχε επαφές με το νησί.Θυμάμαι όμως τις μέρες του Λεβεντισμού-92-93, που αυτοπροσώπως ο εκτελών προφανώς χρέη γραμματέα, σήκωνε τα τηλέφωνα στη Χαλκοκονδύλη αλλα και έπαιρνε τηλέφωνα για να βρίσει τους ακροατάς που είχαν εκτονωθεί στην εκπομπη του Προέδρου τη νυχτα.Εμένα προσωπικά ενω είχα επιχειρήσει τηλεφωνικά το Σεπτέμβρη με έπαιρνε τηλ μεχρι το Πάσχα...

Anonymous said...

Eίμαι βέβαιος ότι κάποιος "έγκυρος" μου είχε πει, όταν ρώταγα να δω τι κάνει ο Κουτουλάκης (ας όψεται η αγάπη για το trash) ότι ήταν μπλεγμένος με κάτι δημοσιογραφικά των κρητών. Είμαι σχεδόν 100% σίγουρος γι' αυτό. Αν θυμάμαι καλά, με πληροφόρησαν ότι πρέπει να έβγαζε μια εφημερίδα ή ένα περιοδικό εδώ στην Αθήνα με θέματα Κρήτης, πρέπει να μετείχε και σε κάποιον σύλλογο σχετιζόμενον με κρητικούς και νομίζω ότι έχει και μια θέση σε κάποιον φορέα του Τύπου της Κρήτης ή κάποιο τέτοιο. Δεν ξέρω αν έχει σχέση και με καμιά κρητική ταβέρνα, όπως κατά το παρελθόν είχε και ο Κακαουνάκης... Η βάση του πρέπει να είναι πέριξ της Ομονοίας (όπως και του Σπίνου), γιατί τον πετυχαίνω συνέχεια να κάθεται σε παρακμιακά καφενεία του κέντρου (τελευταία τον είδα σε εκείνο το παρακμιακό στην πλατεία Κοτζιά, με τον φτηνό καφέ, κοντά στο ταχδρομείο, αυτό που ήταν στέκι και του ποιητή Κατσαρού...). Τον άκουσα, καθώς περνούσα, να πολιτικολογεί ασύστολα... Εννοείται ότι έχει αφαιρέσει τον μύστακα και επομένωε το πρόσωπό του είναι πλέον σαν κώλος... Για κάνε μια έρευνα, Καραϊσκο, προς ενημέρωσή μας...

ΥΓ. Μήπως μπορεί να μας πει ο Καραϊσκος ή ο Marwood την ιστορία με την πρόταση που υπεβλήθη προς Marwood από την Ένωση Κεντρώων για κάθοδο στις εκλογές υπό την στιβαρή ηγεσία του Πρόεδρου Λεβέντη;

Anonymous said...

Τώρα που αναφέρθηκα στα γραφικά θέματα του Τύπου της Κρήτης, θυμήθηκα, και αναφέρω παρευθύς, τον πρώην εκδότη της Νίκης, πρώην ηγέτη του βραχύβιου ΔΗ.ΣΟ.Κ. και άξιο τέκνο του ανδρεοπαπανδρεϊσμού, Γεώργιο Σκαρβελάκη, να μας μοιράζει με υπερηφάνεια, στο Jimmy's, στη Βαλαωρίτου, τεύχη μια κριτικής εφημερίδας που έβγαζε (βγάζει;) και να μας ρωτά την άποψή μας. "Μίτος" νομίζω λεγόταν... Παρέα με τον ηθοποιό (και επίσης γίγαντα του σοσιαλισμού), Νίκο Λυκομήτρο)...

Anonymous said...

Αυτός ο "δημοσιογράφος" (λέμε τώρα) ο Γιώργος ο Σκαρβελάκης (με μια μικρή ένσταση όσον αφορά μια μικρή λεπτομέρεια) είναι πράγματι μεγάλο σούργελο. Μπαγλαμάς τρίχορδος (ή τρίπορδος). Χαχαχα..

Anonymous said...

Ασφαλώς φίλε, αυτός είναι ο γίγαντας Γιώργος Σκαρβελάκης. Αλλά ποια είναι η ένστασή σου;

Anonymous said...

Ότι η Κρήτη μόνο γραφικούς βγάζει κι ειδικά στο χώρο της δημοσιογραφίας. Δεν είναι κι ο μόνος. Ονόματα δε λέμε υπολήψεις δε θίγουμε

ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΙΣ said...

Στο μιαλό σας κάπιοι πολλοί μπερεδεμένα τα έχουτε.δε ξέρετε τσιγγάνους και όχι αθιγάνους που εινε και λαθθοςνα κάνουνε άλλα πράματα εκτοςς από κλεψιά και τέττια;den ξέρετε τισγγάνους να είνε μπροστά στης τέχνεες΄: den ξέρουτε τραγουδηστές με επυτιχίες;;

Anonymous said...

Εννοείς ότι μέσα στους γραφικούς είναι και ο Μανώλης Βασιλάκης και ο Μανώλης Κωττάκης και ο Τσιλιπουνιδάκης και άλλοι; Ε, καλά. Δεν μπορούμε να τους αναφέρουμε με τη μία όλους.

Anonymous said...

Και όχι μόνο αυτοί.

Anonymous said...

Καλά το έλεγε ένας φίλος μακαρίτης που ο θεριστής τον βρήκε υπό τον σιδηρά διεύθυνση του Σκραβελάκη στην ηρωϊκή Νίκη: "η Κρήτη πρέπει να ανταλλαγεί με την Λιβύη, να την δώσουμε στον Καντάφι και να μας δώσει πετρέλαιο, μελαμψές πραιτωριανούς ή ότι γουστάρει τέλος πάντων". Περιττό να πω ότι είμαι 100% σύμφωνος.

Anonymous said...

Αυτόν τον Κουντουλάκη με την κοιλιά τον είδα και εγώ προχθές στο Μοναστηράκι εκεί που ήταν η FNAC παρέα με μια κυρία! Tι σύμπτωση!

Anonymous said...

Πραγματικά αυτό το νησί, η Κρήτη, είναι για μελέτη. Είναι γνωστό ότι στατιστικά εμφανίζεται να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συχνότητα εκδήλωσης ψυχοπάθειας. Όσους τρελούς έχει η Κρήτη μόνο, έχει όλη η υπόλοιπη Ελλάδα μαζί. Και γραφικούς θα συμπλήρωνα..

Όλο αυτό το συμπλεγματικό νησί ζει για να καταπλήξει την Αθήνα με τις επιτυχίες του. Όχι! Δεν κάθονται στα βρωμοχωριά τους οι στιβανοφόροι γίγαντες των επιστημών και τεχνών. Δεν τους αρκεί το να κάνουν παντιλίκια με τα αγροτικά, να πυροβολούν με 45άρια ή να το παίζουν άντρες και μορφονιοί σε beach bar και καφενεία με σκοπό να καταπλήξουν τους (όμοιους) ιθαγενεις συμπατριώτες τους. Κουβαλιώνται ούλοι στην Αθήνα για να καταπλήξουν με την πρόοδο τους στις τέχνες, το μόντελινγκ, τη δημοσιογραφία και οπουδήποτε αλλού τους φθονερούς Αθηναίους. Είναι τόσο ψώνια, τόσο ξιπασμένοι και συμπλεγματικοί, που θαρρούν ότι δεν τους χωράει το βρωμόνησο τους. Που νομίζουν ότι τους πρέπει ευγενέστερη ασχολία από το πήξιμο της γιαούρτης στο μιτάτο, την κωλοβάρα στα καφενεία και τη ζωοκλοπή. Κι έρχονται και κατσικώνονται εδώ και τους τρώμε στη μάπα. Κι αφού έρθουν στην Αθήνα, πάνε κι οργανώνονται σε συλλόγους κρητικών και μετά θυμούνται τον Ψηλορείτη και συγκινούνται. Τι να πεις πια με αυτούς τους βλάχαρους. Έχουν καταντήσει αηδία.

Anonymous said...

Φίλε το ίδιο πρόβλημα ακριβώς αντιμετωπίζει η Κρήτη το καλοκαίρι με τους Αθηναίους.Γαμησε τα μεγάλο ζήτημα...Οι πρωτευουσιάνοι Κατουράνε στις θάλασσες,μποτιλιάρονται,βρίζονται,κορνάρουν πριν ανάψει το πράσινο φανάρι ανεβάζουν τις τιμές στα πάντα,μαρτύριο αληθινό.Δεν κάθονται οι μαλάκες στην πρωτεύουσα που είναι υπέροχη το καλοκαίρι

Anonymous said...

Ασε μεγάλε, γιατί αν δεν ερχόσαντε οι αθηναίοι στην "λεβεντογέννα" το καλοκαίρι να ακουμπήσουν τα ωραία τους ευρουλάκια και να πάρουν την φουντίτσα τους ακόμα θα βοσκάγατε τα κρι-κριά στον ψηλορείτη. Αχάριστοι.

Anonymous said...

ποιά λεφτα ;;;Τα δανεικά λες;;Αστα μονο οι τουριστότοποι φερνουν παραδες στη χώρα...

Anonymous said...

@9:29. Eίναι πολύ παράξενο (γιατί δεν έχω ιδιαίτερες συμπάθειες ή αντιπάθειες με θέματα τόπων και προέλευσης) αλλά θα συμφωνούσα μαζί σου.
Πριν 2,3 χρόνια είχα την ""πολύτιμη"" εμπειρία να είναι ο φίλος μου από την Κρήτη. Μου ζητούσε επιτακτικά να πάμε στο Ηράκλειο να γνωρίσω τους δικούς του (αυτός έμενε Αθήνα λόγω σπουδών). Εγώ δεν ήθελα και ήμουν ανένδοτη.

Ένα φθινόπωρο, λόγω του γάμουτου αδελφού του, αναγκάστηκα να πάω στο νησί (είχα πάει άλλη μια φορά μόλις είχα τελειώσει το σχολείο για διακοπές). Αυτό που αντίκρυσα δεν λέγεται. Πραγματικό πολιτισμικό ΣΟΚ!!! Άνθρωποι από άλλο πλανήτη! Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που είδα. Δεν ξέρω μάλιστα αν υποσυνείδητα αυτή ήταν η αιτία που χώρισα μετά από 2,3 μήνες με το συγκεκριμένο παιδί. Και στην Αθήνα βέβαια ήταν αρκετά ευέξαπτος και αυταρχικός αλλά το είχα αποδώσει σε κάτι προσωπικά του ζητήματα.

Γενικά η Κρήτη σε πολιτισμικό επίπεδο λυπάμαι αλλά δε λεει!

Anonymous said...

Ετσι είναι φίλε. Κουραδόμαγκες, γραφικοί και θρασύδειλοι μέχρι αηδίας. Ηθελα να ξέρω ποιό πολιτισμένο κράτος ανέχεται στο υπογάστριό του τέτοιο άντρο ανομίας και γραφικότητας (ρητορική η ερώτηση).

Anonymous said...

Μετά τους τσιγγάνους οι κρητικοί. Να δούμε τι άλλο θα πιάσετε μετά για να το βρωμίσετε με τα κόπρανά σας.

Anonymous said...

Οποιος έχει φάει γαμοπίλαφο και δεν έχει ξεράσει μέσα στα επόμενα 2' να κάνει ένα βήμα εμπρός (εξαιρούνται τα κοπέλια προφανώς). Μόνο να μυρίσεις αυτή την μαλακία την ακούς κανονικά.

Anonymous said...

γαμωπίλαφο έπρεπε να λένε αυτό το εμετικό παρασκεύασμα

Anonymous said...

Μόνο αυτό; τα κρεατικά τους; έχετε φάει τα κρεατικά τους; Και όλα τα άλλα κωλοφαγητά της κρήτης που σερβίρει και ο θεοδωράκης ως υψηλή κουζίνα που δεν τρώγονται ούτε από τσιγγάνους;

Anonymous said...

Μάρτυς μου ο Θεός , δεν περίμενα από τον Καραϊσκο τέτοια "παλαιοημερολογήτικη" αντίδραση με την υπεράσπιση της Κρήτης. Φα΄ινεται ότι νιώθει κρητικός μέχρι το μεδούλι παρά όσα λέει

Anonymous said...

Εγώ είχα έναν καλό φίλο και συστρατιώτη, τον Μάνο τον Χρυσοφάκη (Μάνο, είσαι καλά;) που αν και ήταν από την Κρήτη, έκανε άνετα και την κριτική του γιατι καταλάβαινε τη μαλακία του πράγματος.

Anonymous said...

Εδώ σκοτώνονται στους γάμους οι μαλάκες από τις "μπαλωθιές" (τι υποανάπτυκτη λέξη και αυτή ρε πστη μου). Πρέπει ο κομπλεξικός ο κρητικός να πάρει τον γρά και να ρίξει ντουφεκιά στον αέρα και όποιον πάρει ο χάρος. Βροχή οι ουρανοκατέβατες σφαίρες, την τρώνε κανένας-δυό στο δόξα πατρί και η ιατροδικαστική έκθεση λέει ότι απεβίωσαν από υπερβολική κατανάλωση ...γαμοπίλαφου, όλοι στο κόλπο είναι. Τέτοιες ομορφιές στην λεβεντογέννα.

Anonymous said...

Όποιος δεν έχει δει τα πέτα από το σακάκι που φοράει απόψε ο Χίος (Χίου, Τσίου), δεν έχει δει τίποτε στη ζωή του.

Anonymous said...

Κόψε φάτσα blogger καλεσμένου στον Χίο. Και μετά κάποιοι διαμαρτύρονται που λέμε ότι οι bloggers είναι μαλάκες.

Anonymous said...

Συνεχίζοντας, θα έλεγα ότι όλη δε αυτή η εκ Κρήτης προερχόμενη συνομοταξία ανθυποκοσμικών, θεωρώντας ότι δεν έχει την απαιτούμενη πρωτευουσιανοσύνη για να σταθεί στην Αθήνα (που στο μυαλό τους λαμβάνει εξωπραγματικές διαστάσεις) κάνει τα πάντα για να ενσωματωθεί και να δείξει επιτέλους στους κωλοαθηναίους ποια είναι πραγματικά. Παύει να μιλάει με ακαταλαβίστικη προφορά και ντοπιολαλιά, βγαίνει στα πιο "μοδάτα" στέκια, γλύφει πατόκορφα οιονδήποτε θεωρεί ότι θα βοηθήσει στην επιθυμητή "κοινωνική άνοδο" και το κυριότερο: κάνει εντατικά φροντιστήρια lifestyle, μέσα από τα αντίστοιχα περιοδικά του κουραδόμαγκα Πέτρου Κωστόπουλου ή του χαζοφλωράντζα Κίμωνος Φραγκάκη.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό καθαυτό αυτα τα φροντιστήρια. Όλοι μας έχουμε δικαίωμα να ενημερωνόμαστε σε θέματα μόδας, τέχνης κλπ Το πρόβλημα είναι δύο συγκεκριμένες λέξεις: Πρωτοπορία και Επίδειξη. Όλοι αυτοί η κρητική κοσμικοσυμμορία που κυκλοφορεί αναμεσα μας, είναι προπάντων πρωτωποποριακή. Και το επιδεικνύει συνεχώς.
Άν εσύ κάνεις το λάθος κι αναφέρεις ότι σου αρέσει ένα μουσικό κομμάτι, ο κριτικός-κρητικός θα σε διακόψει βάναυσα για να σε ενημερώσει ότι είσαι πολύ πίσω σε θέματα μουσικής νουθετώντας σε για το πλέον ψαγμένο μοδέρνο χιτ που, σίγουρα, θα το ξέρει μόνο αυτός κι οι υπόλοιποι κρητικοί.
Αν εσύ ντυθείς για να βγείς, ο πρώτος που θα σε κόψει με το μάτι από πάνω μέχρι κάτω είναι πάλι ο (μόδιστρος αυτή τη φορά) κρητικός για να σε βάλει στη θέση σου κάνοντας σου αδιάντροπα (αστείες) στυλιστικές διορθώσεις. Εννοείται ότι εσύ μπορεί να έχεις ακολουθήσει ένα συντηρητικό ντύσιμο, ο κρητικός όμως θα είναι ντυμένος σα λατέρνα, σα μοντέλο σε επίδειξη μόδας, γιατί κανείς δεν του είπε ότι οι εμφανίσεις αυτές είναι μόνο για πασαρέλα.

Anonymous said...

Ο Χίος τώρα σχολιάζει τις φωτογραφίες με την κατσαρίδα που την έπεσε στον Τζέφρυ. Το σακάκι πράγματι ανυπέρβλητο. Αν είχε και καμμία επωμίδα και χρυσό σειρήτι στο μανίκι θα ήταν έτοιμος γιά δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο ο γίγας Χίος.

Anonymous said...

Προσωπικά πάντως παιδιά, επειδή μου αρέσουν οι θερμές γυναίκες, πρέπει να πω ότι έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στις κρητικές, κι ας έχουν και μουστάκι αλλά και τρίχες πολλές γενικά, και σε άλλα μέρη του κορμιού τους.

Πείτε με παράξενο, πείτε με ιδιόρρυθμο, πείτε με διεστραμμένο, αλλά ότι εμπειρία σεξουαλική με κρητική προέλευση είχα, ήταν μια εμπειρία αξέχαστη,, μια εμπειρία δυνατή.

Anonymous said...

10:22, όχι. Υπάρχουν και όρια. Θα προτιμούσα να πάω με τον Λαζάρου του Βαρούλκου παρά με κρητηκιά.

Anonymous said...

Μαρία Τζομπανάκη. Ένα το κρατούμενο.

Anonymous said...

Επίπεδο συζήτησης στον Χίο υψηλό. Ο αγοραίος αυτός τύπος (με Valentino;), ο χασομέρης συμβασιούχος, ήταν λειτουργός όχι στα σφαγεία, αλλά στο υπουργείο... Πολιτισμού... Σκέψου...

Anonymous said...

Λοιπόν η φράση "κατουράνε στη θάλασσα μας" του κρητικού στο 9:38 είναι τελικά τυπική χωριατοαντίδραση και δεν αφορά μόνο τους κρητικούς. Ξεκινώντας για ανεξήγητους για μένα λόγους με σύμπλεγμα κατωτερότητας απέναντι σε έναν Αθηναίο, το μόνο που αποζητούν είναι να τους αποδεχθείς ως ίσους. Αν το κάνεις, τους έχεις πάρει την καρδιά.
Κάποια περίοδο δούλευα για ένα διάστημα στην Κόρινθο. Εμφανίζομαι πρώτη μέρα στη δουλειά λοιπόν και γίνεται ο παρακάτω διάλογος.
- "Από που είσαι;", μου λέει ένας.
- "Από την Αθήνα" του απαντώ.
- "Ωχ ρε γαμώτο από την Αθήνα είσαι κι εσύ; Δεν πιστεύω να χεις κανα σκοπό να μείνεις μόνιμα στην Κόρινθο. Έχουμε γεμίσει πια από αθηναίους που έχουν έρθει εδώ μόνιμα. Αγοράζουν σπίτια, βρωμίζουν τις θάλασσες μας, δημιουργούν μποτιλιάρισμα, μας έχουνε πρήξει" μου λέει ο τύπος αυτός άκρως επιθετικά.
-"Ναι, αλλά οι τιμές των ακινήτων στο χωριό σας" του λέω καπάκι και με ανάλογο ύφος, "έχουνε πάει στα ύψη από τη ζήτηση των "κωλοαθηναίων". Το βρωμοχωραφάκι που είχες και δεν ήξερες τι να το κάνεις πενταπλασίασε την αξία του και όταν τους το πούλησες τα κονόμησες. Άρα δε σε χάλασε και τόσο"
-"Αυτό είναι αλήθεια" μου λέει πιο μαζεμένος πλέον από την αντεπίθεση ο αγενέστατος τύπος.
-"Λογικό είναι όμως", του λέω εγώ βρίσκοντας αφορμή να κάνω ένα ψυχολογικό πείραμα για να δω αν ισχύει η υπόθεση μου περί ισότητας την οποία προανέφερα . "Αφού πλέον με τον προαστιακό, είσαστε μόνο 1 ώρα από την Αθήνα. Τόσο χρόνο κάνει και κάποιος να πάει στη δουλειά του στο κέντρο με αυτοκίνητο, όταν φυσικά κατοικεί σε προάστιο. Έρχονται λοιπόν οι Αθηναίοι μόνιμα γιατί το θεωρούν πλέον προάστιο της Αθήνας"
-" Γιατί δεν είναι; Και βέβαια είναι", μου απαντά φωνάζοντας και με τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο ο νεόκοπος Αθηναίος. "Εσύ ο ίδιος το είπες πριν, δεν το είπες;" όλος χαρά που του δόθηκε το χρυσό κλειδί της πρωτεύουσας.
Ωραίοι άνθρωποι. Ακομπλεξάριστοι.

Anonymous said...

Καταπληκτικό περιγραφή 11:01. Και πολύ διαφωτιστική. Έτσι υποθέτεις να είναι και η Κρητικοί ή το έχεις εμπειραθεί?

Anonymous said...

Μπα 11:05, το υποθέτω. Κρίνοντας πάντως από τον σχολιαστή που αποκαλείτε Καραίσκο δε μου φαίνεται τέτοιος τύπος. Μου φαίνεται πολύ πιο κοσμοπολίτης κι άνετος. Πρέπει να είναι πολύ ωραίος τύπος. Έτσι πιστεύω. Δεν τον κόβω για επαρχιώτη. Δείχνει ακομπλεξάριστος και πάνω απ'όλα, αντικειμενικός στην κριτική του. Μπράβο στο παιδί αυτό, αν και δεν ξέρω αν έχει καταγωγή από την Κρήτη απλά (άρα είναι Αθηναίος κι έτσι εξηγείται) ή έχει γεννηθεί και ζήσει στην Κρήτη (που μου κάνει πραγματικά εντύπωση γιατί μοιάζει πιο πολύ με Αθηναίο παρά με τυπικό κρητικό). Εκτός αν όλοι οι κρητικοί είναι σαν κι αυτόν, οπότε έχει άδικο αυτός που τους κατηγόρησε.

Anonymous said...

O καραισκος ειναι απο κρητη;

Anonymous said...

Για πες, παθούσα του 9.48, τι σε χάλασε στην Κουραδογέννα.

ΕΛΛΗ said...

Παιδιά,
η τσάντα της κοπέλας που έκραξε τον Παπανδρέου και για την οποία είδα σχόλιο που ρωτούσε τι μάρκα είναι, είναι Longchamp. Aυτό από το σχέδιο, αν και δεν φαίνεται η μάρκα. Τώρα αν είναι απομίμηση δεν ξέρω. Πιθανόν, αν κρίνω από το τζάκετ που δείχνει από την επένδυση να είναι Barbour αλλά μάλλον είναι μούφα.

Anonymous said...

Δυναμικά ξεκίνησε την εκπομπή η Βίκυ με εκπόρνευση των συνειδήσεων στα κερματόρια της τηλεθέασης. Αν κρίνουμε από το γλαρό βλέμμα και τα σαρδάμ μάλλον ο Γιάννης που περπατάει κουρνιάζει κάτω από την έδρα...

Anonymous said...

Να και ο Πάλμος! Το μεγάλο come back μιας χαμένης εδώ και καιρό μεγάλης φυσιογνωμίας. Δεν υπάρχει φάντασμα, νεράιδα και γενικώς ξωτικό που να μην το έχει συναντήσει. Επίσης γνωρίζει όλα τα μέλη της ομάδας Ε και δηλώνει ότι ήταν και εξ απορρήτων του εφευρέτη Γκιόλβα. Τώρα μόλις μάθαμε ότι έχει διατελέσει και καθηγητής σε Σχολή Μοντέλων. Πολυτεχνίτης μεγάλος ο Γιώργος Πάλμος.

Anonymous said...

11:01 καταπληκτικό σχόλιο και πολύ αληθές. Την ίδια ακριβώς κουβέντα είχα με φίλο μου χωρικό του Πηλίου. Εχω σπίτι στο χωριό αυτό εδώ και καιρό (εξοχικό, δεν κατάγομαι από εκεί) και με τα χρόνια έγινα ντόπιος τρόπος του λέγειν. Ντοπιος δεν γίνεσαι ποτέ σε αυτά τα μέρη βέβαια και δη τα ορεινά που ως γνωστόν οι άνθρωποι είναι πολύ κλειστοί και καχύποπτοι όπως όλοι οι ορεσίβιοι. Η κουβέντα περιστρεφόταν γύρω από τους μαλάκες Αθηναίους και Θεσ/νικείς (έχει και τέτοιους εκεί) που πήραν σπίτια στο χωριό και τους έχουν τρελλάνει με τα καπρίστια τους.

"Δεν μου λες Δημητράκη" του λέω
"πόσο τα είχα αγοράσει αυτά τα χαλάσματα θυμάσαι;"

Και βέβαια θυμόταν ο Δημητράκης, στα χωριά αυτά δεν είναι ποτέ κρυφά, ρητορικό ήταν το ερώτημα, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ασχολείται εδώ και 30 χρόνια σε τοπικό συνεργείο που μετατρέπει αυτά τα χαλάσματα σε (ωραιότατα είναι η αλήθεια) πηλιορείτικα σπίτια.

"Σήμερα καλέ μου Δημήτρη πόσα θα πιάσω αν αποφασίσω να το πουλήσω;"

Αυθωρεί και παραχρήμα ήρθε και αυτή η απάντηση από τα χείλη του Δημητράκη, διότι κάθε χωρικός που σέβεται εαυτόν γνωρίζει ακριβώς πόσο τιμάται η παραμικρή σπιθαμή του τιμημένου χωριού του, και προφανώς η αξία ήταν πολλαπλάσια της αρχικής.

"Είδες Δημητράκη ποιοί είναι οι μαλάκες;" του είπα. "Πουλήσατε τα χαλάσματα γιατί τα θεωρούσατε άνευ αξίας στους βλάκες και τώρα που οι βλάκες απέκτησαν παλατάκια τώρα έχετε σκάσει από την ζήλεια σας που πήραν τέτοια αξία. Τουλάχιστον έχετε δουλειά και έτσι είμαστε όλοι μία ωραία ατμόσφαιρα."

Δεν ξαναέθιξε το θέμα αυτό ο Δημητράκης και στις επισκέψεις μου εξακολουθεί να είναι εγκάρδιος μαζί μου, μόνο που είναι λίγο πιό ψυχρός.

Anonymous said...

Παιδιά, ο Λιμπερόπουλος έχει λαλήσει. Αναρτά στου Καψαμπέλη βίντεο του Τέλη Σαβάλας από το youtube και παραπάμπει στο δικό του αλλοπρόσαλλο site γιά τα περαιτέρω. Big time τρικυμία εν κρανίω.

Anonymous said...

Δεν πέθανε ο Λιμπερόπουλος; Ακόμα ζωντανός είναι; Τα γένια του πάντως είχαν πεθάνει πρόωρα. Αυτό του είχε δώσει πάντοτε ένα γυναικείο μάγουλο.

Anonymous said...

Θυμάμαι ότι παλιά ο Στόχος, όταν ακόμα ζούσε ο Γεώργιος Καψάλης με τις επινοημένες ειδήσεις, με τις χρηματοδοτήσεις στα δικαστήρια από τα κορόιδα τους αναγνώστες της φυλλάδας του, που τα έπαιρνε από τον Χριστόδουλο για να βάζει το "Και μην ξεχνάτε! Πρωτεύουσα της Ελλάδος είναι η Κωνσταντινούπολη", που, μετά τον θάνατο της γυναίκας του διατηρούσε και μια έξαλη γκομενίτσα που την "κανόνιζε", συχνά, πίσω από τις κλειστές πόρτες του γραφείου του, έγραφε συνεχώς εναντίον ενός βουλευτή της ΝΔ, του Αθανάσιου Κρίκου. Η κατηγορία; Μα το ότι ήταν τσιγγάνος!

Anonymous said...

Και άντε, χάριν της συζητήσεως ας δεχτούμε ότι οι "κωλοαθηναίοι" πηγαίνουν στην αμόλυντη (γέλια) επαρχία και την διακορεύουν. Οι (λίγοι γηγενείς) Αθηναίοι τι πρέπει να πουν με όλο αυτό το σκυλολόϊ που έχει μαζευτεί εδώ και έχει κάνει την Αθήνα τρισχειρότερη από το κουραδοχώρι του και διαμαρτύρεται από πάνω; Λίγη αιδώς χρειάζεται εδώ το δίχως άλλο και γενναία αποκεντρωτική πολιτική (ναι, ξέρω)...

Anonymous said...

Επιθυμώ να προβώ σε μια cosmetics αγορά. Πιο συγκεκριμένα σχεδιάζω να αγοράσω κάτι να αρωματίζομαι και αυτό το προϊόν είναι ένα παλαιό, αγγλικής κατασκευής και προελεύσεως, το English Lavender της (παραδοσιακής και εκτός μόδας) Yardley. Γνωρίζει μήπως κανείς εάν πωλείται το συγκεκριμένο προϊόν εν Ελλάδι; Θα μου πείτε, "γιατί δεν πάς στους Χόντους και στα άλλα παρόμοια καταστήματα να δεις μόνος σου ρε μαλάκα;". Αντιπαθώ αυτά τα καταστήματα, γιατί έχουν όλο γυναίκες, έφηβους και πούστηδες (λαϊκά και απαίσια ενδεδυμένους) και αποφεύγω την περιήγηση εντός τους. Εάν επομένως κανείς γνωρίζει κάτι για το θέμα και έχει την καλοσύνη, ας ενημερώσει.
Ευχαριστώ

Anonymous said...

Τώρα που λες γιά Κων/πολη έβλεπα τις προάλλες αυτό το σπουδαίο (και άκρως νοσταλγικό) πρόγραμμα του 1967 από τα αρχεία του BBC γιά την άλωση. Παρουσιάζει ο John Julius Norwich και το προτείνω ασμένως.

http://www.bbc.co.uk/archive/chronicle/8625.shtml

ΥΓ τι εκπληκτική δουλειά έχουν κάνει οι άνθρωποι με την ψηφιοποίηση των αρχείων τους, μπορείς να χαθείς μέρες εκεί μέσα.

Anonymous said...

Το όνομα Κρίκος σαν να είναι τσιγγάνικο. Μπορεί να μην είχε και άδικο ο γερο-Καψάλης

Anonymous said...

Γιατί να μην ήταν τσιγγάνος αυτός ο Κρίκος; Η ΝΔ παρολίγον να έχει βουλευτή τον, με την κλασμένη φωνή και παρουσία, Παϊτέρη. Και το ΠΑΣΟΚ είχε στην Β Αθηνών υποψήφιο ένας πρόεδρο κάποιου συλλόγου τσιγγάνων (δεν θυμάμαι το όνομά του). Είχε πάει ένας γνωστός μου πολιτικός παράγων για μια δουλειά στο τσιγγάνικο γραφείο με τις χρυσαφί πολυθρόνες και μετά μου έλεγε ότι όλο το γραφείο μύριζε φούντα. Μου είπε και άλλα για τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου τσιγγανοσοσιαλιστή, αλλά καλύτερα ας τα κρατήσω για τον εαυτό μου.

Anonymous said...

Και ο Βοσκόπουλος δεν έπαιξε τον τσιγγάνο με το πάθος και τη λυγμική φωνή?

Anonymous said...

Αυτό με τα αρώματα δεν έχει προηγούμενο. Εννοώ το πως φεύγουν από τη μόδα άλλοτε κραταιά αρώματα. Θυμάμαι ας πούμε την Old Spice. Σήμερα οι περισσότεροι γελάνε με αυτή τη μάρκα με το διακριτό άρωμα. Κάποτε ήταν must το λευκό μπουκαλάκι με το λιτά σχεδιασμένο καραβάκι.

Anonymous said...

Μοντέρνοι Κρητικοί

Anonymous said...

κρητικοί είναι αυτοί οι μαλάκες; μήπως και είναι τσιγγάνοι;

Anonymous said...

Μήπως φοράνε και old spice?

Anonymous said...

Βρωμογυφτοτσαντηροτσιγγανοκρητικοί μάλλον (κατά το Εαμοαλητοβουλγαροκομμουνιστοσυμμορίτες)

Anonymous said...

Tώρα είδα το σχόλιο για το Κέζειο άρθρο υπέρ Σγουρού και ένιωσα υπέρτατη αηδία μέχρι μυελού οστέων. Κρίμα για το κοριτσάκι, Και την είχα και σε εκτίμηση για το γράψιμό της.

Anonymous said...

Όσοι είναι στο Myspace είναι κρετίνοι, λέει ο αρθρογράφος του Vanity Fair και συγγραφέας Thomas Wolff.

http://www.observer.com/2008/media/michael-wolff-myspace-users-are-poor-expletive-cretins

Anonymous said...

Michael Wolff ¨ηθελα να πω

Anonymous said...

Με το εαμοβουλγαρο κλπ κλπ και με μια όρεξη που με εχει πιάσει να λέω ιστορίες σήμερα, θυμήθηκα μια ωραία ιστορία που μου εχει πει ένας φίλος μου. Από τις πιο αστείες που έχω ακούσει ποτέ.

Είχε πάει αυτός ο φίλος μου επίσκεψη στην περιοχή του Παπάγου σε έναν φίλο του αξιωματικό. Αφού πήγαν για καφέ, ο αξιωματικός φίλος του του πρότεινε να πάνε να φάνε στη Λέσχη Αποστράτων Αξιωματικών κάπου στου Παπάγου. Του είπε μάλιστα ότι το φαγητό ήταν εξαιρετικό και πολύ πολύ φτηνό.
Πράγματι πήγαν κι αφού παρήγγειλαν άρχισαν να τρώνε. Ξάφνου κι ενώ έτρωγε ο φίλος μου, παρατηρώντας αφηρημένος γύρω του εντόπισε μια αφίσα λίγο πιο μακριά.
Με κόπο (λόγω απόστασης και μικρής μυωπίας) άρχισε να διαβάζει τι έλεγε η αφίσα. Η αφίσα λοιπόν έγραφε τα ακόλουθα: "Την -τάδε ημερομηνία-, η Λέσχη διοργανώνει εκδρομή σε Γράμμο Βίτσι, προκειμένου να αποτιθεί φόρος τιμής στους πεσόντες συναδέλφους μας στον πόλεμο κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών"¨
Από μακριά όμως, έβλεπε ότι ενώ όλα τα γράμματα ήταν μαύρα, μπροστά από την τελευταία γραμμή ήταν κάτι γραμμένο με μπλε αλλά με πολύ μικρότερα γράμματα και, όσο κι αν προσπαθούσε, δεν μπορούσε να καταλάβει τι έγραφε.
Γεμάτος περιέργεια λοιπόν, παρατάει το φαγητό και σηκώνεται να δει τι σκατά ήταν γραμμένο με στυλό. Αφού πλησιασε λοιπόν, είδε ότι κάποιος γέρος αξιωματικός, είχε πάει και είχε προσθέσει με στυλό μπροστά από τη λέξη "κομμουνιστοσυμμοριτών", τη λέξη: "εαμοβουλγαροαλητο". Δεν άντεξε τ μικρή αυτή ανακρίβεια ο παπούς κι είπε να αναλάβει δράση και να τη διορθώσει.
Χα,χα,χα,.... Μάλλον ο συγκεκριμένος παπούς έχει σκίσει τη σελίδα με το Ε από το λεξικό για να μη βλέπει τον ορισμό του "εμφύλιος".

Anonymous said...

παράδειγμα κρητικού "ποιητή"

Anonymous said...

Οι κρητικοί είναι από τους πιο εκνευριστικούς τύπους που συναντά κανείς στην ελληνική περιφέρεια. Ξερόλες και πομπώδεις, ειδικά όταν λένε τις μεγαλύτερες κοτσάνες. Τις εκτοξεύουν νομίζοντας ότι θα σε καταπλήξουν με τη σοφία τους. Και όσο σε βλέπουν να γελάς με τις γελοιότητές τους, τόσο κοκκινίζουν και τονίζουν το "τσ".

Αξιολύπητες και όσες βρίσκουν κρητικούς γκόμενους. Γνωστά τα περιστατικά με το γαμπρό που ντύθηκε νύφη για χάρη του κουμπάρου. Πάντα πρωτοπόροι οι κρητικοί.

Anonymous said...

Λεβέντης Κρητικός εναντίον Διακονιάρη

Anonymous said...

Χα,χα,χα.. Το βίντεο που έβαλα με Στέφανο Κοκολογιάννη είναι από τα αγαπημένα μου. Απίστευτο καφριλίκι το βίντεο, γιατί πέραν του Στέφανου είναι κάφροι κι όλοι οι υπόλοιποι εκεί μέσα.

Anonymous said...

Κοιτα ψιλικατζή για να ηρεμήσεις:Αν ήταν να πάω με τη γυναίκα σου το βράδυ του γάμου μου,θα φόραγα και εγω το νυφικό και θα απολάμβανα τον κουμπάρο.Κι ας μην αρχίσω τωρα με την βλαχοκαταγωγή της γυναίκας σου και εσου προσωπικά(που είναι η πλέον καταπτυστη) και δεν έχουμε τελειωμό...

Anonymous said...

Οι κρητικοί έτσι κάνουν, σου προξενούν έναν ατέλειωτο πονοκέφαλο. Είναι διαρκώς φαντασμένοι. Νομίζουν πως είναι οι καλύτεροι σε όλα και όταν τους τη λένε τους πιάνει αμόκ. Χτυπιούνται με μανία που τους έθιξαν τη μεγαλομανία (αυτό κάνει και στίχο για μαντινάδα). Επιπλέον βρίσκω πως πολλοί από αυτούς είναι και βρωμιάρηδες και μπίχλες. Πραγματικά σου δημιουργούν σιχαμάρα, ειδικά όταν αρχίζουν να τσιρίζουν με τα καλιαρντά τους. Μακάρι να γίνουν ανεξάρτητο κράτος, όπως επιθυμούν εδώ και χρόνια, οπότε η Ελλάς θα βρεθεί πιο κοντά στη Δύση και ιδίως στο αγαπημένο μας νησί.

Anonymous said...

Ο 3:37 AM είναι σίγουρα ο κρητικός κουμπάρος.

Anonymous said...

Αναψε ο γιδοβοσκός. Τι λε ρε Τιραμόλα βραδυάτικα; Θα φόραγες το νυφικό και θα τρωγες χυλόπιτα ρε καημένε πάλι. Χα,χα,χα.. Ασε ρε βλάκα που θα με πεις και μπαζογάμη. Άντε μην ξανθυμηθώ τα κατορθώματα σου΄, Κι αυτό το μπλογκ δεν μπορείς να το σβήσεις κιόλας. Τι να μου πεις ρε σούργελο για την καταγωγή μου; Άτιμε Διακονιάρη μιλάς; Ξεγιβεντισμένε

Anonymous said...

Χαχαχχα ποναν οι νεοναζί μωρέ;;Ρε νυφικό και με τον κουμπαρο ρεεεε

Anonymous said...

Ρε χωριατη, η Τζένη η Χειλουδάκη από που είναι; Μπορείς να μου θυμήσεις; Ωραίους άντρες βγάζει η Κρήτη

Anonymous said...

Καραίσκο, την εγνώρισες τη Χειλουδάκη; Από κοντά; Χα,χα,χα..

Anonymous said...

To κείμενο του 3:37 πριν το περάσει από το systran ήταν ως εξής:

"Τσοιτα ψιλικατσή τσια να ηρεμηηηήσεις:Iντα ηηηήταν να πααάω με τση γυναίκα σου το βραααάδυ του γααάμου μου,θα φόραγα τσαι εγω το νυφικοοοό και θα απολάμβανα τον κουμπααάρο.Τσι ας μην αρχιιιιίσω τωωωωρα με τση βλαχοκαταγωγηηή τσης γυναίκας τσου τσαι ετσου προσωπικά(ίντα είναι η πλέον καταπτυστη) τσαι δεν εεεέχουμε τσελειωμό..."

Anonymous said...

Χα,χα,χα..... Καλό...

Anonymous said...

Καραίσκο, από κει που κατάγομαι εγώ πάντως δεν έχει βγει Χειλουδάτση ρε όργιο. Αν μη τι άλλο δηλαδή

Anonymous said...

Εκτός από το συμβάν με τον κουμπάρο και το γαμπρό, να θυμήσουμε και εκείνο με τον ποδοσφαιριστή και τον τερματοφύλακα.

Προχωρημένοι οι κρητικοί και πάντα ενάντια στα ταμπού.

Anonymous said...

Αρέζει στους κρητικούς να φορούν νυφικό;

Anonymous said...

Μα τι απόλαυση είναι αυτός ο Τιραμόλας μωρέ. Τι απόλαυση είναι αυτό το παιδί. Νομίζει ότι με εκνευρίζει κιόλας. Χα,χα,χα.. Γεια σου ρε Καραίσκο απόλαυση.

Anonymous said...

Καραίσκο, θες να μας πεις τα χανιώτικα κουτσομπολιά που μου έλεγες με τον Νίκο Παπαδάτση, το μοντέλο και παρουσιαστή; Για πες μας ρε συ.. Ή θα κολώσεις τώρα γιατί δε σε συμφέρει;

Anonymous said...

Βρήκα τη Βίκυ αειθαλή και ερωτική. Θα ήθελα όμως να τη δω ολόκληρη και όχι πίσω από την αυστηρή έδρα της.

Anonymous said...

Παρακαλώ μη μπει κανείς στον πειρασμό να πει "κάντε έρωτα όχι πόλεμο" γιατί οι κρητικοί φίλοι μας μπορεί να το πάρουν τοις μετρητοίς.

Anonymous said...

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_190.html

Anonymous said...

Μιας και βλέπω αυξημένο ενδιαφέρον για την οικογένεια Τσόκλη, πατέρα και θυγατέρα, ας αναφέρω ένα περιστατικό που έγινε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδος και αφορά την σύζυγο και μητέρα Τσόκλη (νομίζω ότι είναι η... αδελφή της πρώτης συζύγου του καλλιτέχνη μας!).

Βρισκόμουν στην κεντρική πλατεία προαστίου της Αττικής, στο οποίο διαμένει ο καλλιτέχνης. Από το περίπτερο της πλατείας, βλέπω την κυρία Τσόκλη να κατεβαίνει και να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό της. Ανοίγει την πόρτα να μπει, αλλά τελικά δεν μπαίνει. Κλείνει την πόρτα και μένει έξω κοιτώντας δεξιά και αριστερά. Κατεύθύνεται προς παρακείμενο συνάνθρωπο, ο οποίος μιλά στο κινητό του. Στήνω αυτί. Του λέει "μήπως βάλατε τίποτε πράγματα στο αμάξι μου;". Ο συνάνθρωπος απαντά αρνητικά. Δείχνει ξαφνιασμένος από την παράδοξη ερώτηση. Η κυρία συνεχίζει αλαφιασμένη να κοιτά δεξιά και αριστερά χωρίς να μπαίνει στο αυτοκίνητό της για να φύγει παραμιλώντας και λέγοντας συνεχώς "ποιος έβαλε σακούλες με ψώνια στο αυτοκίνητό μου;". Μετά από κανένα λεπτό βλέπει μια γυναίκα να βγαίνει από το περίπτερο/μπακάλικο της πλατείας και να κατευθύνεται προς το σημείο που παρκάρουν τα αυτοκίνητα οι πελάτες. Την ρωτάει το ίδιο πράγμα. Η γυναίκα, κάπως ξαφνιασμένη, κάτι λέει στην Τσόκλη (δεν ακούω γιατί είμαι κάπως μακριά, αλλά σχετικά κοντά ώστε να παρακολουθήσω την εξέλιξη, αφού έχει τραβήξει την προσοχή μου το παράδοξο περιστατικό), οπότε η Τσόκλη τραβάει τα μαλλιά της και κοιτάζει αμήχανα μετά την απάντηση. Βλέπω, αμέσως μετά, την δεύτερη γυναίκα να μπαίνει στο υποτιθέμενο αυτοκίνητο της Τσόκλη που είχε μέσα τις σακούλες με τα πράγματα και να φεύγει. Η Τσόκλη, με αμήχανη και κάπως κλασμένη έκφραση, κατευθύνεται λίγα μέτρα παραπάνω, προς ένα άλλο αυτοκίνητο. Ανοίγει την πόρτα, το βάζει μπρος και φεύγει. Τα δύο αυτοκίνητα, αν και άλλης μάρκας και σε άλλα σημεία παρκαρισμένα, ήταν ιδίου χρώματος: ασημί. Η Τσόκλη είχε μπερδέψει το αυτοκίνητό της με μιας άλλης. Και ζήταγε και τα ρέστα...

mystery train said...

Αν μου επιτρέπετε να παρέμβω και εγώ και να πω κάτι, ως αναγνώστρια που δεν ξέρει τα άτομα με τα διάφορα ψευδώνυμα που ανταλλάσσουν μπηχτές και προσβολές. Δεν είναι ωραίο (εμένα τουλάχιστον δεν μου αρέσει) να υπάρχουν προσωπικές επιθέσεις εναντίον του ενός και του άλλου με τόσο άκομψο τρόπο. Ούτε βέβαια για θέματα καταγωγής. Όλα μπορεί να τα πει κανείς υπαινικτικά και με χιούμορ και να μην δημιουργεί εντάσεις γηπεδικού τύπου.

Anonymous said...

Ναι συμφωνώ κι εγώ με την σχολιάστρια. Πρέπει πάντα να υπάρχει πολιτισμένη συμπεριφορά. Δεν οδηγούν πουθενά τέτοιες αντιπαραθέσεις - και όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους κρητικούς. Ως φοιτητής, τα είχα με μια κοπέλα από το Ηράκλειο, ονόματι Μαρία. Είχα γνωρίσει και πολλούς φίλους της από την πόλη αυτή. Εξαιρετικά παιδιά και πολύ πολιτισμένα. Θυμάμαι πάντως, που μου είχαν εξηγήσει ότι αυτή η στερεοτυπική εικόνα του βαρύ κι ασήκωτου κρητικού έχει βγει κυρίως από του χανιώτες τους οποίους περιέγραφαν με τα χειρότερα λόγια. Ως εντελώς απολίτιστους δηλαδή. Μπορεί να έχουν πάρει οι χανιώτες στο λαιμό τους όλο το νησί και να έχει βγάλει κακή φήμη

Anonymous said...

τα 2 τελευταια σχολια ειναι αυτο που αποκαλει ο σοφος λαος "δουλεμα ψιλο γαζι", "ψιλοβελονια" και λοιπα ειδη που βρισκει κανεις σε μεγαλοψιλικατζιδικα σαν του καλυβιωτη που μου διαφευγουν αυτη τη στιγμη.

Anonymous said...

Τι εννοείς 2:15; Δεν σε κατάλαβα. Το τελευταίο σχόλιο το έκανα εγώ.

Anonymous said...

Υπάρχει ανάμεσά μας κάποιος χανιώτης, και συγκεκριμένα διακονιάρης χανιώτης που να παρeξηγήθηκε;

Anonymous said...

2:19 τίποτα δεν εννοώ μωρέ, να, λέω καμμιά μαλακία να περάσει η ώρα.

Anonymous said...

OK. Δεν ήθελα να παρέμβω αλλά η αλήθεια είναι ότι τέτοιες αντιπαραθέσεις είναι πάντα δυσάρεστες. Αν και η αλήθεια είναι ότι στο Internet συμβαίνει συχνά κάτι τέτοιο.

Anonymous said...

Τι σημαίνει διακονιαρης;

Anonymous said...

Φίλε 2.07 μια που έχεις άποψη από πρώτο χέρι για ένα θέμα που με ενδιαφέρει θέλω να σε ρωτήσω: Η κρητικιά φίλη σου είχε μουστάκi; Και αν ναι πως το αντιπετώπιζεs; Αν όχι, θεωρείς ότι ανήκε στην μειοψηφία ή στην πλειοψηφία στο νησί;
Θα εκτιμούσα μια εμπεριστατωμένη απάνστηση.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=fFbmziU7J24
DEITE το ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=OWztYsgsDtQ&feature=related
Αυτο είναι καλύτερο

Anonymous said...

Έχω γράψει και εγώ σε προηγούμενο σχόλιο ότι μου αρέσουν οι κρητικές. Δεν τις κατηγορώ με αυτά τα σεξιστικά για "ψώλες" κλπ. Δηλαδή πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε από μια γυναίκα. Αν την θέλουμε θεούσα και σφιχτή να το πούμε. Προσωπικά και επειδή εκτιμώ τις θερμές γυναίκες έχω καταλήξει από την δική μου εμπειρία ότι τα κορίτσια από την Κρήτη μου αρέσουν γιατί είναι θερμά. Ότι είναι τριχωτές είναι αλήθεια, αλλά μήπως αυτό δεν συμβαίνει με όλες περίπου τις μελαχρινές; Σε όποιον αρέσουν οι μελαχρινές έχει πάντα να συμβιβαστεί με το θέμα της τρίχας. Κλείνω και χωρίς καμιά διάθεση ειρωνείας ή πλάκας λέω και πάλι ότι οι γυναίκες από την Κρήτη, κατά τα προσωπικά μου γούστα, είναι μια χαρά. Αν μιλάμε για άντρες όμως, το πράγμα αλλάζει. Αν και έχω 2-3 φίλους κρητικούς που τους θεωρώ καλά παιδιά, οι άντρες από την Κρήτη μου είναι μάλλον αντιπαθείς. Για όλα αυτά που κάποιοι ονομάζουν στερεότυπα, αλλά που (με βάση τη δική μου τουλάχιστον εμπειρία) ισχύουν στην πράξη χωρίς αμφιβολία.

Anonymous said...

Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στη συμπεριφορά πολλών κρητικών. Όποιος έχει επισκεφτεί την Κρήτη το έχει δει. Έχω πάει πολλές φορές στην Κρήτη, για διάφορους λόγους, και θεωρώ ότι γενικά είναι φιλόξενοι άνθρωποι. Είναι όμως διαφορετικοί από το μοντέλο του ευγενικού σύγχρονου πολιτισμένου ανθρώπου που ξέρουμε να ισχύει στην εποχή μας.

Όχι βέβαια ότι και άνθρωποι από άλλες περιοχές δεν έχουν τα στρβά τους. Στερεότυπα λένε κάποιοι για να μειώσουν την αξία της κριτικής. Όμως όσοι έχετε συνανστραφεί άτομα από Πύργο ας πούμε, από Πελοπόννησο γενικά, από Καρδίτσα τρίκαλα κλπ. δεν έχετε συχνά οδηγηθεί σε συμπεράσματα που ενισχύουν τα στερεότυπα?

Anonymous said...

2:49 αν και μελαχρινή δεν είχε μουστάκι. Στα χέρια είχε πράγματι ένα κλικ παραπάνω τριχοφυϊα οπότε λογικά θα πρέπει να είχε και μουστάκι. Αν αφηνόταν απεριποίητη βέβαια. Φρόντιζε όμως πολύ τον εαυτό της και δε μου δωσε τέτοια εικόνα ποτέ.

Anonymous said...

Αγόρασα σήμερα τη Real News. Είχα να την αγοράσω από το πρώτο τεύχος, το οποίο είχα πάρει από περιέργεια. Αγόρασα το σημερινό φύλλο λόγω της συνέντευξης Σαμαρά στη Χρύσα Ταβουλάρη (πλάκα κάνω - για τα cd του Ξαρχάκου την πήρα και για να δω, μιας και ήταν επετειακό τεύχος, αν βελτιώθηκε αυτή η ανεκδιήγητη και πληκτική φυλλάδα). Απογοήτευση. Καλά, ποιος αγοράζει τέτοιες εφημερίδες εν έτει 2010;

Πιάνω για πλάκα να διαβάσω το editorial του Χατζηνικολάου. Μα τι παρωχημένο στυλ γραφής είναι αυτό; Ούτε ως αυτοσαρκαστικό κομμάτι δεν στέκεται. Με πήρε λιγάκι ο ύπνος στα μισά. Όταν ξύπνησα, μετά από κανέναν πεντάλεπτο, έπιασα να διαβάσω το υπόλοιπο. Κατέστη αδύνατον. Δημοσιογραφία του ΄80... Ανιαρό στυλ, τετριμμένα επιχειρήματα, κλισέ εκφράσεις και δεν συμμαζεύεται... Μετά ρίχνω μια ματιά και βλέπω άρθρο Πασαλάρη, ρεπορτάζ Σκουρή και Κάτιας Μακρή, αρθογραφία Χουδαλάκη, Κακουλίδη κλπ. και νιώθω την αίσθηση του κρύου ιδρώτα... Τέτοια πλήξη είχα εβδομάδες να δοκιμάσω.

Τύλιξα την εφημερίδα (χωρίς να δω καν τα ένθετα) και την πέταξα στον κάλαθο των αχρήστων. Η παρουσία και μόνο μιας τέτοιας εξωφρενικά ανιαρής και εκνευριστικής εφημερίδας στο σπίτι μου, θα ήταν ικανή να μου χαλάσει τη διάθεση για όλη την υπόλοιπη μέρα...

Anonymous said...

το ένθετο του λιάγκα μπορεί να χε ενδιαφέρον

Anonymous said...

Και εκείνο το ένθετο με τα θέματα οικολογίας, αν το έχει ακόμα η εφημερίδα, πιστεύω ότι πρέπει να είχε πολύ ζουμί.

Anonymous said...

Και οι αναλύσεις Κολοκοτρώνη και Γεωργίου έχουν συνήθως πολύ ψαχνό.

Anonymous said...

Μαιμούτσα

Anonymous said...

Τι εννοείς 3:57;

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=ChMuGft8aWw

Anonymous said...

Καμιά καλή γκόμενα είχε η εφημερίδα τουλάχιστον;

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=E_JOAbxyUd4

Anonymous said...

Η φαιδρότατη ελληνική δημοσιογραφία, και σε αυτές τις εκλογές, παίζει το παιχνίδι των παρακμιακών κομμάτων (ενώ υποτίθεται ότι τα αντιπολιτεύεται ως αναντίστοιχα με τις ανάγκες της εποχής), της μεγάλης μάζας του αποβλακωμένου κοινού (αφού της λέει αυτά που θέλει να ακούσει) και της διαρκούς παρακμής αυτής της χώρας (αφού έτσι το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η διαιώνιση της μετριότητας και ενίσχυση της ανοησίας).

Όλο το παιχνιδάκι του Τύπου έχει επικεντρωθεί ξαφνικά στην περιφέρεια Αττικής, η οποία, όπως λένε, θα οδηγήσει σε "εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων" (πομπώδης περικοκλάδικη μαλακία). Είναι μπροστά ο Δημαράς; Πέφτει ο Σγουρός; Τρίτος ή δεύτερος ο Κικίλιας; Ποιος θα μπει στον δεύτερο γύρο;

Όλα αυτά, βέβαια, τα κόλπα του Τύπου το μόνο που κάνουν είναι να συντηρούν κάποιο (ψευδο)σασπένς και να δημιουργούν τεχνητό ενδιαφέρον γύρω από το άθλια κόμματα και όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες, κρύβοντας το πραγματικό πρόβλημα (που θα έπρεπε να αναδείξουν): μια εκλογή μεγάλης ουσιαστικής σημασίας (όχι συμβολικής μόνο, αλλά και με κριτήρια αρμοδιοτήτων και άσκησης ουσιαστικής πολιτικής) εκφυλίζεται από την παρουσία και "δράση" εντελώς μέτριων και παρακμιακών υποψηφίων, οι οποίοι είναι όλοι τους ο ένας χειρότερος του άλλου.

Τα ΜΜΕ, αντί να αναδείξουν αυτό το μέγα σκάνδαλο της συνολικής και καθολικής ανεπάρκειας (καθώς και το τι αυτό θα σημάνει, σε πρακτικό επίπεδο, για όλους μας), ασχολούνται με τα καπρίτσια, τα ψευδο-νέα, τα δήθεν φλέγοντα παραπολιτικά - γενικώς, με όλη τη μικρολογία της ελληνικής κομματικής μαλακολογίας. Πράγμα που αποδεικνύει ότι μάλλον έχουν δίκιο όσοι λένε ότι ο Τύπος είναι ίσως η βασική αιτία του προβλήματος, αφού, αντί να είναι αποκαλυπτικός και αφυπνιστικός, το μόνο που κάνει είναι να εξαπλώνει το κλίμα μαλακίας που επικρατεί τόσο στα κομματικά άσυλα όσο και στο καθυστερημένο κοινό.

Anonymous said...

ο Δημαράς (τον οποίον ψηφίζει με έκδηλη ανακούφιση και υπερηφάνια το "αντιμνημονιακό" και μπουχτισμένο από τα κόματα κοινό) είναι πολύ έντιμος και πολύ διαφορετικός από όλους τους άλλους πολιτικούς. Ο μουγγός βουλευτής, ο Βασιλάκης Καϊλας του παλαιολιθικού σοσιαλισμού, ο εμποράκος του θανάτου του παιδιού του για την εξασφάλιση μιας βουλευτικής έδρας, ο μέθυσος και ανερμάτιστος αυτός τύπος αποτελεί σίγουρα τη λύση για την έξοδο από την παρακμή. Έχει ανάγκες όμως. Είναι και αυτός άνθρωπος. Έτσι, όχι μόνο ζητούσε από τις γραμματείς του και τις υπαλλήλους του να τσοντάρουν μέρος από τον μισθό τους στο "ταμείο του γραφείου" (που πήγαινε τελικά στην τσέπη του, γιατί Ο Γιάννης έλεγε ότι είχε ανοιχτεί με πολλά δάνεια...), αλλά ο ίδιος και το δεξί του χέρι, ο ανεπάγγελτος Γιώργος Παπάζογλου από το ΔΗΚΚΙ, είχαν εγκατασταθεί στο γραφείο του κοσμήτορα που τους είχε παραχωρήσει ο ΓΑΠ και κορόιδευαν τη βουλή, αφού ζητούσαν αντικατάσταση ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεοράσεων κλπ. εμφανίζοντας ως σκάρτα και χαλασμένα άλλα, παλαιά μηχανήματα που έφερναν από το σπίτι τους, τα οποία και αντικαθιστούσαν με τα καινούρια που τους έδινε η βουλή. Δια του τρόπου αυτού είχαν σύγχρονα μηχανήματα εις διπλούν: και στο γραφείο, όπως είχε (ας πούμε) υποχρέωση να τους εξασφαλίσει η βουλή (με τα λεφτά μας), αλλά και στα σπίτια τους, μέσω αυτής της κουτοπόνηρης και βλάχικης/τσιγγάνικης κομπινούλας.

Anonymous said...

φίλε που το κακό σε όλα αυτά, δεν βλέπω τίποτε που δεν θα έκανε και ο καραίσκος δηλαδή

Anonymous said...

δηλαδής

Anonymous said...

Είναι γνωστό σε όσους γνωρίζουν τη Β Αθηνών ότι ο Δημαράς εκλέγεται παραδοσιακά -και μάλιστα σε υψηλές θέσεις- λόγω του θανάτου του παιδιού του και της συμπάθειας που αυτό έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη. Κάποιοι λένε ότι γι αυτόν το λόγο το έχει ρίξει εδώ και χρόνια στο ποτό ο αλκοολικός υποψήφιος περιφερειάρχης.

Anonymous said...

Ντόρα Μπακογιάννη: "Στις 21 Νοεμβρίου ιδρύεται το κόμμα μου".

Στ' αρχίδια μας.

Anonymous said...

Εγώ θέλω να κάνει κόμμα η Ντούβλη.

Anonymous said...

Κάποιοι γραφικοί ποδηλάτες είχαν αποφασίσει να κάνουν πορεία με τα ποδήλατά τους προχθές το βραδάκι στην πρωτεύουσα, μπλοκάροντας την κυκλοφορία κεντρικών αρτηριών και κάνοντας προοδευτικό οικολογικό θόρυβο με κουδούνια και άλλα πρωτόγονα μπιχλιμπίδια.

Παρατηρούσα με έκπληξη από ένα πεζοδρόμιο το συμβάν (ή το "δρώμενο", αν προτιμάτε προοδευτική γλώσσα) και την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα αφελή πρόσωπα των γραφικών ακτιβιστών. Κάποιοι ακόμα πιο γραφικοί, από τα μπαλκόνια τους, χειροκροτούσαν αυτή την απλοϊκή ακτιβίστικη δράση που αναλάμβαναν άλλοι (οι γραφικοί ποδηλάτες) για λογαριασμό τους... Τουτέστιν, γραφικότης εις το τετράγωνο...

Anonymous said...

Πάλι καλά που δεν πήγαν και οι αντιφα και οι γκέυ πράιντ στο δρώμενο.

Anonymous said...

Τελικά απογοήτευση αυτό το Kontra. Δεν έχει την πλάκα, ούτε και το νεύρο που περιμέναμε. Το δελτίο του Κουίκ δεν βλέπεται, ο Κουρής εμφανίζεται σπάνια και, ακόμη και όταν εμφανίζεται, δείχνει ότι έχει περάσει η μπογιά του, ο Χίος τις περισσότερες φορές είναι βαρετός, ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος τα σαββατοκύριακα είναι πολύ πρωί και δεν μπορούμε να τον δούμε γιατί κοιμόμαστε, η Μιχαλονάκου αποτελεί κατά βάσιν σκιά του εαυτού της. Άντε να δούμε και τον Ανδριανόπουλο απόψε τα μεσάνυχτα, σε ρόλο crossfire, μήπως γελάσουμε λιγάκι...

Anonymous said...

Ξέχασα να πω ότι και η ναζού και χαριεντιζόμενη πρώην παρτεναίρ του Παπαγιάννη στο ραδιόφωνο του Real και νυν παρτεναίρ του Χαρδαβέλα τα weekends, αυτό το γκομενάκι που τρυγάει ο Κουρής (σσσ!!! μην το πείτε πουθενά, γιατί δεν το ξέρει η μανούλα του που το θεωρεί του παρθεναγωγείου και ανερχόμενο με τη δουλίτσα του), η Μαριάνθη Κωνσταντάτου, δεν έχει το απαιτούμενο τσαγανό και το gossip orientation για να κάνει τα σάββατα το απόγευμα μια δυνατή παραπολιτική εκπομπή με θέματα Τύπου. Σούπα κι εκεί...

Anonymous said...

Πλήγμα στη μαζική κουλτούρα και την Wikipedia, όπως μας ενημερώνει το πιπεράτο και πάντα εύστοχο Private Eye, καταρρίπτοντας το επιχείρημα ότι η "δημοσιογραφία των πολιτών", καθώς και κάθε αρλούμπα περί "συμμετοχικής κουλτούρας" και άλλα τέτοια δημαγωγικά βρίσκονται στο επίκεντρο της πραγματικής προόδου.

WISDOM TRUTH TROUBLE

COVERING the death of the comedian and actor Norman Wisdom aged 95 last week, the Guardian, Independent and Mirror all fell into the Wikipedia trap. They reported how Wisdom (catchphrase: "Mr Grimsdale!") had "provided the lyrics for Dame Vera Lynn’s greatest hit, "There’ll Be Bluebirds over the White Cliffs of Dover".

This "fact" was of course complete nonsense and had been added to Sir Norman’s Wikipedia entry on 24 August this year – something none of the papers spotted. The Indy did manage to discover the names of the song’s genuine composers, Walter Kent and Nat Burton, but then spoiled everything by claiming they were Wisdom’s co-writers.

Wanky Balls it wasn’t
All three papers have previous when it comes to relying on Wikipedia. In 2007 the Guardian and Independent both reported that the recently-deceased Ronnie Hazelhurst wrote S Club 7’s 2000 hit Reach, which he didn’t (Eye 1195). And a year later the Mirror lifted bizarre fictions about Cypriot football side Omonia Nicosia from the user-generated online encyclopaedia and inserted them into a match report (Eye 1220).

The Indy is the worst serial offender, however, having taken a lot of online stick in August for its Wikipedia-inspired claim that the Big Chill festival was originally called Wanky Balls. It wasn’t.

Ρεζιλίκια... Και το λέω, γιατί έχω πιάσει και εδώ κάποιους "πονηρούς" που κοπιάρουν ασύστολα από την ηλεκτρονική αυτή προχειροεγκυκλοπαίδια της μαλακίας για να κάνουν τους έξυπνους, αλλά δεν το έχω κάνει θέμα για να μην τους φέρω σε δύσκολη θέση... Η Wikipedia, φίλες και φίλη, είναι η λύση του προχειρολόγου, του οκνηρού και του εξυπνάκια - οι υπόλοιποι στρώνονται να διαβάσουν από το πρωτότυπο...

Anonymous said...

Σήμερα, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, ο πληκτικός και θεσμικός Παπαχελάς γράφει επιτέλους ένα άρθρο με ουσία στην αραχνιασμένη Καθημερινή.

Anonymous said...

Ετσι έτσι. Τ'ακούς καραίσκο?

Anonymous said...

H Wikipedia είναι μια κατάκτηση του "προοδευτικού" πνεύματος, η νίκη της πλέριας δημοκρατίας. Γιατί καταργεί (τεχνητά βέβαια) τις αυθεντίες, τους ειδικούς, εκείνους που έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν ξοδέψει για να μάθουν, λέγοντας στον Λαό "Εδώ είναι όλα σε περίληψη. Αλλά δεν υστερείς, απλέ τιμημένε χρήστη, σε τίποτα από τον ειδικό. Μπες κι εσύ να γράψεις τη μαλακία σου", δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση ισότητας, που δεν είναι εν τέλει τίποτε άλλο παρά εξισωτισμός, δηλ. ισότητα προς τα κάτω (όπως συνήθως στην δημοκρατική εποχή μας, όπου όλοι, ξέρουν δεν ξέρουν, έχουν δικαίωμα λόγου και μάλιστα δημόσιου).

Anonymous said...

Εδώ έχεις ένα δίκιο αλλά θα έλεγα μικρό. Η Wikipedia είναι μια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια που βασίζεται στην καλή θέληση των χρηστών να την συμπληρώσουν. Αυτό σημαίνει όμως ότι θα υπάρχουν και μαλάκες που πάνε και γράφουν ότι τους κατέβει για χίλιους μύριους λόγους. Δεν μπορείς όμως να πεις ότι στα εκατομμύρια άρθρα που διαθέτει ότι είναι όλα λάθος. Οι χρήστες δεν κατεβάζουν από το κεφάλι τους αυτά που γράφουν στα άρθρα αλλά αναφέρουν τις πηγές τους, οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι γραπτές. Πέραν αυτού γίνεται εκτενώς συζήτηση όπου χρειάζεται και διορθώνεται ότι είναι λάθος.
Σε σύγκριση με μια κανονική εγκυκλοπαίδεια ή ένα βιβλίο, ακόμα και ιστορίας η οποία αφορά τετελεσμένα γεγονότα, η wikipedia κατά πάσα πιθανότητα είναι πολύ πιο ενημερωμένη γιατί περιέχει πηγές οι οποίες μπορεί να μην ήταν γνωστές τον καιρό που γράφτηκε το βιβλίο. ΑΠό την άλλη το πλεονέκτημα του βιβλίου, είναι ότι αυτός που το γράφει κατά πρώτον βγάζει κέρδος και κατά δεύτερον διακινδυνεύει την αξιοπιστία του, οπότε προσέχει. Σε αντίθεση με αυτούς που συμπληρώνουν τη wikipedia και που το κάνουν για λόγους κοινωνικής προσφοράς. Παρόλα αυτά 100 άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν πολύ περισσότερα από έναν, γιατί έχουν και πολύ μεγαλύτερη πρόσβαση σε πληροφορίες.

Anonymous said...

χίλια μύρια κύματα

Anonymous said...

10:12. Άλλος ένας "κομπιναδόρικος" χρήστης της Wikipedia προφανώς. Είναι προφανές, γιατί παριστάνει ότι αγνοεί την ουσία του επιχειρήματος και λέει ότι "δεν είναι όλα λάθος" και ότι αναφέρονται από τους συμμετέχοντες οι πηγές και άλλα παρόμοια (τα οποία αναπαρόγονται συστηματικά από όλους τους υποστηρικτές του δημοκρατικού "συμμετοχισμού"). Ποιος είπε το αντίθετο; Είναι εδώ κανείς τυφλός; Δεν έχουμε μπει όλοι και δεν έχουμε δει τη συγκεκριμένη λαϊκή εγκυκλοπαίδεια; Tα αυτονόητα θα συζητάμε; Το "δεν είναι όλα λάθος" ισχύει ακόμη και όταν ένας καθυστερημένος γραψει την άποψή του. Τουλάχιστον μια λεξούλα θα είναι σωστή. Η αναφορά των πηγών είναι μια τεχνική λεπτομέρεια. Και ένας βλάξ φοιτητής, όταν γράψει μια ιστοριογραφική εργασιούλα που παίρνει κάτω από τη βάση, βάζει references, footnotes και endnotes. Τί σημαίνει αυτό; To ζήτημα περί κοινωνικής προσφοράς το αφήνω εντελώς ασχολίαστο. Κάποιος πρέπει να μάθει σε κάποιους ότι η γνώση πληρώνεται. Και όποιος θέλει γνώση, ενημέρωση, σχόλιο, άποψη, ανάλυση κλπ. πρέπει να μάθει να πληρώνει. Αυτό άλλωστε είναι και το πρόβλημα όλων των επαγγελματικών Μέσων σε σχέση με την κουλτούρα του τζάμπα που έχει επιβάλει το Internet. Και που έχει οδηγήσει στην σύγκριση επαγγελματιών δημοσιογράφων με τους χαβαλέδες φαντασιόπληκτους "ενημερωτές" bloggers. To έδαφος για τέτοιες παρανοήσεις έχει καλλιεργηθεί από την επικράτηση της συμμετοχικής ψευδαίσθησης και των social media. Οι "κούληδες" της κοινωνίας, οι προλετάριοι τζαμππατζήδες, αρνούνται να πληρώσουν. Και έτσι την εξειδικευμένη γνώση την έχουν όσοι από την ελίτ επιλέγουν τα αγορασμένα (και συνήθως πιο ποιοτικά) προϊόντα. Το πρόβλημα με την Wikipedia δεν είναι τίποτε από αυτά τα οποία αναφέρει τον δήθεν ανασκευαστικό σχόλιο. Το πρόβλημα είναι ότι όταν δεν γράφουν οι ειδικοί (οι σοβαροί, ικανοί και γλαφυροί ειδικοί) χάνεται το κριτήριο της γενικής τεκμηριωμένης εικόνας, η ενότητα ύφους, η ειδική γνώση που επιβάλλει ένα sσυγκεκριμένο context σε κάποιο κείμενο, και πάμε στην απλή και μηχανική συρραφή. Λείπει η γενική, τεκμηριωμένη ματιά, η παρουσίαση ενός όλου με σοβαρά επιστημονικά κριτήρια, και καταλήγουμε απλώς σε ένα (ως ένα βαθμό πράγματι χρηστικό) συμπίλημα, ένα patchwork, την κυριαρχία του "εγκυκλοπαιδισμού". Η μόνη χρησιμότητα της wikipedia είναι να δώσει ένα έναυσμα σε κάποιον αδαή αλλά με ενδεχόμενο ενδιαφέρον για κάποιο θέμα, να πάρει μια ιδέα για να ερενήσει περαιτέρω. Οι αδαείς και φυγόπονοι όμως, θα αρκεστούν στην "συμμετοχική" εγκυκλοπαίδεια και αυτό θα τους δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της γνώσης.

ΥΓ, Το σε πιο βαθμό έχει διαποτίσει η προχειρολογία όλον τον χώρο της γνώσης στην εποχή της μαζικής κουλτούρας, δείχνει η γκαφαδόρικη και ανεκδιήγητη προσφυγή επαγγελματιών γραφιάδων, όπως των εφημεριδάδων, στην ευκολία της wikipediογνώσης. Έτσι όλοι σταδιακά γινόμαστε σπουργίτα της γνώσης, τσιμπολογώντας λιγο από δω και λίγο από κεί. Αυτό το ονομάζουμε απόκτηση γνώσης.

Anonymous said...

σπουργίτα;

Anonymous said...

Να μας πει ο Καραϊσκος από ποιες πηγές αντλεί αυτά τα ωραία που μας γράφει,

Anonymous said...

H Μάνια Τεγοπούλου ακολουθεί την αντίληψη της Βικιπαιδείας. Έχει αφήσει στην εφημερίδα όλους τους δημοσιογράφους-τσιμπολόγους και διώχνει όλους εκείνους τους εξωτερικούς συνεργάτες που γράφουν μια 'εξωδημοσιογραφική' άποψη σε μια προσπάθεια να αναλύσουν, να εμβαθύνουν , να κάνουν αναγωγές πέρα από τα συγκεκριμένα γεγονότα. Θέλει να μειώσει το λειτουργικό κόστος, λέει. Έτσι η εφημερίδα έχει καταντήσει η σημερινή πατσαβούρα που διαβάζουν ελάχιστοι και μόνο από συνήθεια.

Anonymous said...

O Καραϊσκος είναι αναγνώστης της Ελευθεροτυπίας;
Αυτό θα εξηγούσε πολλά.

Anonymous said...

Πριν από ένα χρόνο τελείωσα ένα master's σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Το τι γινόταν με την εργασίες των φοιτητών και τη χρήση της wikipedia δεν λέγεται. ΠΠρέπει να ερευνηθεί αυτό το θέμα και η επίδρασή του στην ποιότητα και των φοιτητικών και ευρύτερα επιστημονικών εργασιών. Δεν είναι μόνο θέμα blog και δημοσιογραφίας.,

Anonymous said...

Τι πρόβλημα υπάρχει φίλε με τους "δημοσιογράφους-τσιμπολόγους"; Δεν σου αρέσει ο Τάσος Παππάς και η Λένα Παγώνη; Δεν είναι του γούστου σου ο Καρελιάς; Απορρίπτεις τον Πάνο Σώκο; Απεχθάνεσαι τον Παντελάκη;

Anonymous said...

Δε βλέπω και να διαφωνούμε πουθενά. Από τη στιγμή μάλιστα, που άλλαξες γνώμη κι αποδέχτηκες ότι δεν είναι και για πέταμα η Wikipedia γιατί παραθέτει μια συρραφή πληροφοριών καλή για αρχική ενασχόληση. Συμφωνώ απολύτως. Θα προσθέσω μάλιστα, ότι λόγω της περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας και του διαθέσιμου χρόνου κάθε ανθρώπου, η Wikipedia είναι ότι καλύτερο. Εκτός αν έχεις τα χρήματα και το χρόνο να διαβάσεις όλα τα βιβλία του κόσμου πάνω σε κάτι που σε ενδιαφέρει. Τότε πάω πάσο και καλή επιτυχία.
Οι ειδικοί γράφουν τα βιβλία -> οι αναγνώστες της wikipedia διαβάζουν τα βιβλία -> οι αναγνώστες αντιγράφουν από αυτά τα βιβλία και τα βάζουν στη wikipedia. Ναι, είναι συρραφή. Και λοιπόν; Χρειάζεται πολλές φορές η κριτική σκέψη σε αυτό; Δηλαδή άμα σου παραθέσω το γεγονός ότι στις προηγούμενες προεδρικές εκλόγές νικησε ο Ομπάμα, πόση κριτική σκέψη και επιστημοσύνη βλέπεις εσύ να απαιτείται;
Αν όμως πιάσουμε να εξηγήσουμε το γιατί νίκησε ο Ομπάμα (που χρειάζεται κριτική σκέψη), πράγματι θα ακούσουμε 50 διαφορετικές γνώμες. Και εκεί απαιτείται η γνώση του ειδικού.
Ακόμα κι εκεί όμως, με 500 διαφορετικές αναλύσεις, θα βγάλεις άκρη; Πόσες φορές δεν αντιλαμβάνεσαι τελείως διαφορετικά μια είδηση γιατί ο καθένας τη χρωματίζει και την παρουσιάζει όπως θέλει ή επιχειρηματολογεί διαφορετικά;
Συμφωνώ απολύτως στο "ότι πληρώνεις παίρνεις". Και μένα με εκνευρίζουν οι ρομαντικοί παπάρες που πάνε και κάνουν δουλειά τζάμπα. Αν σε χαλάει η wikipedia να θυμάσει ότι προηγήθηκε η διαμάχη για επικράτηση στα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών μεταξύ Linux και Windows, με νικητή παγκοσμίως τα Windows. Γιατί; Γιατί όλη η καλή θέληση τους κόσμου δεν αρκεί να υποκαταστήσει την προσπάθεια με σκοπό το κέρδος. Παρόλα αυτά, για κάποιον που δεν έχει απαιτήσεις από το υπολογιστικό του σύστημα (όπως η πλειοψηφία των χρηστών), μια χαρά είναι και το Linux.
Κατά βάση δε βλέπω και καμιά διαφωνία. Αυτά περί υποκατάστασης της δημοσιογραφίας από το blogging είναι αστεία πράγματα. Για άλλους λόγους βέβαια και όχι για τη "μεγάλη" ικανότητα των δημοσιογράφων.

Anonymous said...

Τώρα φίλε που ανέφερες ονομαστικά τους δημοσιογράφους της Ελευθεροτυπίας, το είδα αλλιώς το θέμα. Σαν να μην έχεις και πολύ άδικο τελικά. Δυνατό επιτελείο.

Anonymous said...

Η Ελένη Φιλήνη ΄τωρα στο μέγακ

Anonymous said...

Να επανέλθει η τρόπος φύλαξης των συνόρων στα μοντέλα φύλαξης της εποχής του ψυχρού πολέμου, δήλωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος στην εκπομπή του φίλου του Στ. Χίου. Πολύ γέλιο.

Anonymous said...

O Stephen Fry τ΄ρωα στο σκαι

Anonymous said...

Ωπα. Να κι ο σερίφης στο Χίο.

Anonymous said...

Ο ψυχίατρος και διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής στο Δαφνί κ. Παρασχάκης που είχε καλεσμένο ο Χίο ως υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, είναι ο ίδιος γιατρός Παρασχάκης που έβγαινε συνέχεια καλεσμένος, τόσο στο ραδιόφωνο (Top fm, Ωχ fm, Δίαυλο 10 κλπ) όσο και στην τηλεόραση (Κανάλι 5 κλπ.) στις εκπομπές του Κώστα Μυλωνά.

Anonymous said...

O Δαραβίγκας είναι ο μοναδικός έλληνας στον οποίο έχει απονεμηθεί επί τιμή ο τίτλος του US Marshal. Γι αυτό κι ο γίγας αυτός κυκλοφορούσε με Harley μηχανή, στην οποία υπήρχε σερίφικο αστέρι.

ΥΓ Ο Χίος πότε πρόλαβε να θάψει το μακαρίτη και να κάνει κι εκπομπή;

Anonymous said...

Η περίπτωση της Ελευθεροτυπίας είναι δυσάρεστη. Βλέπεις ένα πτώμα που δεν έχει ακόμα ταφεί. Τελικά η Κύρα Αδάμ δεν τα κατάφερε. Παλαιάς κοπής δημοσιογράφος, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως διευθυντρια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που θέλει άνοιγμα στα καινούρια πράγματα. Η Αδάμ όμως ξυπνάει και κοιμάται με τα ελληνουρκικά. Άντε έτσι να δεις προκοπή. Δυστυχώς όμως η εφημερίδα αυτή είναι και γεμάτη "ταγάρια". Με ποιος ταγαροφόρους να κάνεις σοβαρή, σύγχρονη και ζωντανή εφημερίδα; Έτσι h Ελευθεροτυπία έχει καταντήσει ένας Αδέσμευτος Τύπος από τα αριστερά.

«Oldest ‹Older   801 – 1000 of 1225   Newer› Newest»