Friday, October 1, 2010

Tony Curtis (1925–2010): ο εφευρέτης του χτενίσματος «duck’s arse» και λάτρης της περούκας



Tο να μιλήσει κανείς για την καταραμένη φτώχεια μέσα στην οποία γεννήθηκε ο – από την Τετάρτη μακαρίτης – Tony Curtis, θα αποτελούσε κάτι το τετριμμένο: πολλοί καλλιτέχνες γεννήθηκαν φτωχοί και ρακένδυτοι. Το να μιλήσει κανείς για την καλλιτεχνική του αξία, θα αποτελούσε κάτι το αμφιλεγόμενο: πολλοί υπηρέτες του θεάματος υπήρξαν ασύγκριτα καλλίτεροι και μάλλον περισσότερο ταλαντούχοι. Η ουσία παραμένει ότι ειδικά στη χώρα μας, αγαπήσαμε τον θανόντα κυρίως λόγω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην περίφημη τηλεοπτική σειρά Persuaders (Οι Αντίζηλοι), στον ρόλο του εξιμπισιονιστή vulgar αμερικανού πετρελαιά Danny Wilde (με το φρικαλέο αμερικάνικο αξάν), σε πλήρη αντίστιξη με τη ραφιναρισμένη παρουσία, το φλέγμα και την κομψότητα του Harrovian και Oxonian εγγλέζου, Λόρδου Brett Sinclair (στον ρόλο ο Roger Moore).


Ωστόσο, ο θάνατος του λάτρη της γυναικείας υπάρξεως (καθώς και των ναρκωτικών και του αλκοόλ) Tony, μας θέτει προ αδυσώπητων ερωτημάτων: Θα μείνει ο ηθοποιός στη μνήμη μας μόνον για την καλλιτεχνική του παρακαταθήκη ή μήπως και για τη συνεισφορά του στα ζητήματα κόμης;


Πράγματι, η προσφορά του Tony στον πολιτισμό μας δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την ηθοποιία. Ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστό ότι η επιρροή του στα θέματα της κόμης, υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες του αιώνα που πέρασε. Ένας πραγματικός καινοτόμος ο Tony, έσπασε τα δεσμά του τριχικού κομφορμισμού, ανοίγοντας νέες λεωφόρους στην έκφραση κουρεμάτων και χτενισμάτων. Τη δεκαετία του ’50, το «χτένισμα Tony Curtis» δημιούργησε αίσθηση, ταράζοντας ανεπανόρθωτα τις κοιμισμένες συνειδήσεις με τα τετριμμένα κουρέματα/χτενίσματα.


Το στυλ που λάνσαρε (με την δεύτερη ταινία του «City across the River») με πρωτοφανή επιτυχία ο Tony είναι το περίφημο «duck’s arse». O τίτλος μιλά από μόνος του… Το στυλ αυτό έχει ως εξής: Αφήνουμε, δεξιά και αριστερά, τα πλάγια μαλλιά αρκετά μακριά – τόσο μακριά ώστε, αν τα χτενίσουμε προς τα πίσω, να μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους στο μέσον του οπισθίου μέρους της κεφαλής· κατόπιν χτενίζουμε το (αρκετά μακρύ) εμπρόσθιο μέρος της κόμης σε στυλ «κοκοράκι»· και όλα αυτά τα καρυκεύουμε με μια γερή δόση στερεωτικού υλικού – κυρίως τζελ ή brylcreem – που παρέχει όχι μόνο στήριξη, αλλά και γυαλάδα.

 

Το στυλ αυτό ονομάζεται και «pompadour» λόγω του επηρεασμού του από τον τρόπο που εκαλλωπίζετο σε θέματα κόμης η διάσημη μαιτρέσσα Madame de Pompadour.


Η επιρροή αυτού του χτενίσματος υπήρξε τεράστια και συγκλονιστική, μολονότι η συγκεκριμένη κόμμωση γεννήθηκε τυχαία. Ο μεγάλος μας ηθοποιός έχει, σε ανύποπτο χρόνο, δηλώσει ότι το χτένισμα αυτό ανέκυψε λόγω… ανάγκης: η ανέχεια δεν επέτρεπε στον νεαρό Tony να επισκέπτεται τους κουρείς με την συχνότητα που θα επιθυμούσε και που επέβαλλαν τα ήθη της εποχής. Έτσι, προσπαθούσε να τακτοποιηθεί εκ των ενόντων. Αργότερα, όμως, άλλαξε βιολί. Παρ’ ό,τι απέκτησε κάποια χρήματα, δεν επιθυμούσε τα συχνά κουρέματα, ακολουθώντας την αντίληψη του Σαμψών: «Πίστευα ότι αν κόβω συχνά τα μαλλιά μου θα χάσω, σαν τον Σαμψών, την καλλιτεχνική μου ρώμη…», είχε δηλώσει με τόλμη. Η κόμμωση του Tony επηρέασε τον μεγάλο εκπρόσωπο του rock’n’ roll, Elvis Presley, ο οποίος και έσπευσε πάραυτα να την υιοθετήσει.


Επηρέασε, όμως, και αμέτρητους άλλους νέους της εποχής, όπως τον James Dean, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο «Rebel without a Cause» (την ταινία-ευαγγέλιο των επαναστατών του γλυκού νερού) λανσάροντας κομμωτικά - και αυτός - το στυλ «Curtis»...


... ενώ, αναμφιβόλως, λάτρης της συγκεκριμένης coiffure υπήρξε και ο μακαρίτης Dirk Bogarde.


Δεν περιορίστηκε, όμως, σε μεμονωμένες περιπτώσεις η επιρροή του χτενίσματος του Tony. Διαμόρφωσε ολόκληρη την κομμωτική στιλιστική του rockabilly, ενώ οδήγησε σε στιλιστικές επιρροές τεράστιας εμβέλειας στο «κίνημα» των Greasers.


Επρόκειτο για τους νεολαίους από τα κατώτερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα που αναζητούσαν στον ήλιο μοίρα, εκφράζοντας παραλλήλως και μια έντονη (ψευδο) επαναστατικότητα. Το μαλλί ήταν τύπου Curtis, αρκετά άλουστο, αλλά οι Greasers προχωρούσαν και σε επιπλέον αισθητικά statements: μεγάλες και φαρδιές φαβορίτες, στενά τζινς, μαύρες μπότες, T-shirts και από πάνω μαύρα δερμάτινα jackets (ή «πέτσινα», όπως τα έλεγαν οι παλαιότεροι στη χώρα μας).

  

Η χτένα (ή «τσατσάρα») υπήρχε μόνιμα στην κωλότσεπη των Greasers και έβγαινε με την πρώτη ευκαιρία να στρώσει το μαλλί, ενώ το τσιγάρο στεκόταν αναμμένο μόνιμα στα χείλη των λαϊκών αυτών παιδιών.


Αναφερόμαστε, φυσικά, στο στυλ που έκανε ίσως ευρύτερα γνωστό στο πλατύ κοινό ο John Travolta με το περίφημο Grease (το film που παιζόταν μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, ανελλιπώς, κάθε καλοκαίρι, στους θερινούς σινεμάδες της χώρας μας με τα εκνευριστικά - καθότι χιλιοτραγουδισμένα - γιασεμιά), αλλά και ο pop καλλιτέχνης Morrissey (εκείνος, όμως, αντί για χτένα, στην κωλότσεπη τοποθετούσε λουλούδια...).



Ίσως, πάλι, επηρεασμένος από το συγκεκριμένο στυλ να μπορεί θα θεωρηθεί και ο εναλλακτικός κινηματογραφικός σκηνοθέτης Jim Jarmusch.


Πάντως, η πιο πρόσφατη ισχυρή έκφραση αυτής της pompadour κoμμώσεως μάς χαρίστηκε από τον φινλανδό σκηνοθέτη Aki Kaurismäki, με την θαυμάσια ταινία του Leningrand Cowboys Go America.


Με την πάροδο των ετών, ο Tony άλλαξε τροπάριο. Αναγκαστικά. Το κεφάλι άρχισε να αποχωρίζεται τις τρίχες με ταχύτατους ρυθμούς, μέχρι που έμεινε τελείως γυμνό. Το χτένισμα pompadour ήταν πλέον ανέφικτο. Ο Tony επέλεξε η λύση της περούκας. Περούκες και περουκίνια σε μια τεράστια γκάμα σχεδίων και χρωμάτων στόλιζαν το κεφάλι του μεγάλου ηθοποιού.



Μέχρι που στις 17 Απριλίου του 2008, σε μια επίσκεψή του στα Harrods του γραφικού Al Fayed (με τα λαχουρένια πουκάμισα και τα σταυρωτά σακάκια), ο δημοφιλής ηθοποιός εμφανίστηκε χωρίς περούκα (αν και με καουμπόικο καπέλο, σαν κι αυτά τα τεξανικά που συνήθιζε να φορά στην σαπουνόπερα Dallas ο Larry Hagman).



Κρανίου τόπος... Χρειάστηκε να καβατζώσει τα 83 του χρόνια για να συμβιβαστεί με την απόλυτη φαλάκρα ο Tony. Η ωριμότητα άργησε, αλλά έφτασε. Από κει και πέρα, δεν είχε τίποτε άλλο να περιμένει ο καλλιτέχνης. Aπεβίωσε δύο χρόνια μετά, στο Las Vegas, η αισθητική του οποίου τόσο πολύ ταίριαζε στα γούστα του. Θα ταφεί τη Δευτέρα, στην πατρίδα των καζίνων που τόσο πολύ αγάπησε – χωρίς περούκα. Tony Curtis, αγαπημένε μας Danny Wilde, αιωνία σου η μνήμη…

1,225 comments:

«Oldest   ‹Older   1001 – 1200 of 1225   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Για την ταφή της Ελευθεροτυπίας και όλα τα σχετικά θα φροντίσει ο Χίος.

Anonymous said...

11¨59 ποιος είναι ο μακαρίτης; γι αυτό φορούσε κηδειόρουχα ο Στέφανος;

Απατεωνίσκος ο Δαραβίγκας. Όλα τα στελέχη εκεί στο καρατζαφεροκόμμα έχουν τις ιδιορρυθμίες και τα σκοτεινά τους σημεία.

Anonymous said...

Εγώ από Ελευθεροτυπία διαβάζω μόνον Ευγένιο Αρανίτση. Αλλά και αυτός φαίνεται να έχει κουραστεί από το κλίμα που επικρατεί στην εφημερίδα και δεν μπορεί να επηρεάσει προς το καλύτερο την ιδιοκτησία της άλλοτε κραταιάς εφημερίδος, παρά την "στενή-θερμή" σχέση που διατηρούσε κατά το παρελθόν με τη Μάνια...

Anonymous said...

Να προτείνουμε τον Καραϊσκο στη Μάνια για να αναλάβει και τη συγγραφή πρωτότυπων άρθρων και ρεπορατζ αλλά και οποιαδήποτε άλλη στνεη-θερμή σχέση χεριαστέι.

Anonymous said...

Mr Magoo

Δαραβίγκας

Anonymous said...

Πάντως το Ch9 ξανάρχισε πρόγραμμα. Μόλις έβλεπα την εκπομπή του Μάνου Στεφανίδη που κάνει με ένα γκομενάκι και είχε καλεσμένο τον Λέανδρο Ρακιντζή. Έχει και χιούμορ ο πρώην δικαστής.

Anonymous said...

Προχθές είδα στον δρόμο όχι τον κ. Δαραβίγκα αλλά το άλλο μεγάλο στέλεχος του καρατζαφερισμού, τον κ. Μπαμίχα. Περπάταγε κορδωμένος μαζί με έναν παρατρεχάμενο στη Σοφοκλέους, έξω από το παλιό χρηματιστήριο και μίλαγε εναντίον του Πρόεδρου του. Όλοι οι χώροι έχουν τα προβλήματά τους.

Anonymous said...

http://daravigas.blogspot.com/

Δυνατό το δαραβίγγειο μπλογκ. Ούτε ένα σχόλιο. Μάλλον δεν το διαβάζει κανείς. Τζάμπα κάθεται και τα γράφει ο άοκνος μαχητής του αγώνα κατά των ναρκωτικών

Anonymous said...

Δεν είναι κακή ιδέα να γράψουμε κανα σχόλιο στο δαραβίγγειο μπλογκ τώρα που το σκέφτομαι. Μπορεί να μας εκμυστηρευτεί πως κατάφερε να γίνει US Marshal. Μου χει μείνει κουσούρι από τότε που ήμουνα μικρός κι έβλεπα τον Chuck Norris στο ομώνυμο σήριαλ

Anonymous said...

Ο Δαραβίγκας παρίστανε τον επιχειρηματία κασι έβγαινε στις μεσημεριανές εκπομπές με aviator γυαλιά και bomber jacket. Τώρα πως κατέληξε υπευθυνος τομεάρχης του λΑος για θέματα ασφάλειας μόνο ο ίδιος και ο πρόεδρος Γιώργος γνωρίζει. Μήπως του πάσαρε καμιά μικρούλα; Άλλωστε ο Πρόεδρος λατρεύει το θηλυκό κορμί και τις σπηλιές του, ειδικά αυτές που έχουν οπίσθια είσοδο...

Anonymous said...

Μα ναι από τότε τον θυμάμαι με τη Harley. Ήταν βασικός μέτοχος σε κάτι διαγνωστικά κέντρα αν δεν κάνω λάθος. Με είχε φάει η περιέργεια εκείνη την περίοδο να μάθω με τι λεφτά ζούσε αυτή η μορφή, γιατί δε μου κανε και για εργασιομανής. Από που είχε εισοδήματα και ήταν όλη μέρα σε βόλτες με τη Harley.

Anonymous said...

Τι wikipedia και αμερικανόφερτες αηδίες, εγώ δεν αλλάζω με τίποτα την Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια Γιοβάνη. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η πρώτη βολεύει όταν δουλεύεις στον υπολογιστή, αλλά ποτέ δεν κάνω μνεία της αν δεν διασταυρώσω με Γιοβάνη προηγουμένως.

Anonymous said...

MERKEL: TO ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΛΟ ΑΠΕΤΥΧΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ CDU KAI CSU ΣΤΟ ΠΟΤΣΝΤΑΜ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ.

Το παλυπολιτισμικο μοντελλο απετυχε παντελως είπε η κ.ΜΕΡΚΕΛ,η Γερμανία δεν διαθέτει ειδικευμενο εργατικό δυναμικο και δεν μπορεί να στερηθει των υπηρεσιων των μεταναστων,οι μεταναστες όμως πρεπει να ενσωματωθουν και να αποδεχτουν τους γερμανικους θεσμους την γερμανικη κουλτουρα και αξίες.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΞ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

Anonymous said...

To λέγανε από τότε μερικοί λίγοι σοβαροί. Τί πολυπολιτισμικά μοντέλα και αηδίες. Τα μοντέλα αυτά οδηγούν στη γκετοποίηση...

Anonymous said...

Κάποιος εκπρόσωπος των τσιγγάνων (με γραββάτα) ομιλεί τώρα στην εκπομπή του Λεβέντη.

Anonymous said...

Μόλις τώρα πρόσεξα ότι ο συμπαθέστατος αθίγγανος έχει ένα μόνο δόντι.

Anonymous said...

Ξυνόγαλε, η ανάλυσή σου είναι μονομερής, εμπαθής και ως συνήθως λανθασμένη. Που είδες ότι απέτυχε το μοντέλο άνθρωπέ μου; Η ίδια η Μέρκελ ομολογεί ότι οι ανειδίκευτοι εργάτες-μετανάστες είναι απαραίτητοι και πράγματι είναι. Θέμα πολιτιστικής εντάξεως θέτει. Εχεις την εντύπωση ότι η Αμερική που τόσο μισείς δεν αντιμετώπισε τα ίδια ακριβώς προβλήματα με τα στίφη των μεταναστών που συνέρρεαν από όλη την οικουμένη τον ύστερο 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα όταν έβαζε τα θεμέλια της κρατικής της υπόστασης; Η Ελλάδα σήμερα που νομίζεις ότι θα βρισκόταν σήμερα χωρίς τους μετανάστες να βγάζουν όλη την λάντζα; Και εδώ υπάρχει θέμα ένταξης κυρίως με τους μουσουλμάνους, στην αρχή υπήρχε με τους Αλβανούς αλλα΄όπως είδαμε αυτό εξομαλύνθηκε πλήρως, έτσι γίνεται πάντα, οι πρώτες γενιές τραβάνε τα ζόρια, οι επόμενες αφομοιώνονται. Μετά αρχίζουν βέβαια τα θέματα κοινωνικού αποκλεισμού που πυροδοτούν εντάσεις και εκεί όντως η γεροντοκόρη και σνομπ Ευρώπη έχει ένα τεράστιο έλλειμμα σε σχέση με την άκρως δημοκρατική Αμερική στον τομέα αυτό.

Μην μασάτε κουτόχορτο μερικοί-μερικοί.

Anonymous said...

Με δυσκολία (και αηδία) μπορείς να παρακολουθήσεις αυτή την ασχημομούρικη παρουσία να ρητορεύει

Anonymous said...

"το χρηματιστήριο ήτανε down" είπε ο αθίγγανος. να που ξέρουν και ξένες γλώσσες. αυτό για ορισμένους επικριτές της τσιγγάνικης φυλής.

Anonymous said...

Μέχρι και ο Πρόεδρος Λεβέντης γελά με τον αθίγγανο.

Anonymous said...

Μιά χαρά είναι ο άνθρωπος, να σκάσουν οι ρατσιστές-εξυπνάκηδες.

Anonymous said...

"Οι τσιγγάνοι δεν έχουν και μεγάλη μόρφωση και είναι εύκολο να τους παγιδεύσεις" είπε ο Βασίλης Λεβέντης.

Anonymous said...

Ότι και να λένε κάποιοι, οι αθίγγανοι μπορεί μόρφωση να μην έχουν, έχουν όμως γερό αισθητήριο. Πόσοι γνωρίζουν ότι οι αθίγγανοι στις προσεχείς εκλογές ετοιμάζονται να ψηφίσουν en masse αντιμνημονιακά;

Anonymous said...

Ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης έχει δώσει πολλά δείγματα δημοκρατικής ευαισθησίας στην διάρκεια της πολυκύμαντης πολιτικής του διαδρομής. Μετά το αποψινό, αποφάσισα ότι θα ψηφίσω Ενωση Κεντρώων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (αν εκπροσωπείται βέβαια).

Anonymous said...

ο αθίγγανος κρατάει και σημειώσεις....

Anonymous said...

.... άρα ξέρουν και να γράφουν (αντίθετα από ότι διαδίδουν ορισμένοι)....

Anonymous said...

O Πρόεδρος δεν θα κατέβει στις προσεχείς εκλογές. Έχει δώσει εντολή για αποχή, λευκό και άκυρο.

Anonymous said...

Χάρισμα λεφτά ζητάνε και οι αθίγγανοι. Το έμαθαν το κόλπο. Να χαριστούν όλα στους τσιγγάνους, είπε ο Πρόεδρος.

Anonymous said...

Καραίσκο, όταν είχες ενεργήσει τηλεφωνικώς στο Κ67 και σου τηλεφωνούσε ο Κουτουλάκης, τί ακριβώς είχες πει και ενόχλησε τον Πρόεδρο και τον υποτακτικό του;

Anonymous said...

Tσιγγάνα καρδιά, τραγουδούσε κάποτε ο μεγάλος Τζίμης Μακούλης...

Βαλάντης Μαρσελίνος said...

Βρε δε μπάτε όλι σας στο δηάολο

Anonymous said...

Και γιατί οι ανειδίκευτοι εργάτες πρέπει να είναι μετανάστες; Όλα αυτά τα κούτσουρα που μαζεύουν χαρτιά από ιεκ αποτελούν ειδικευμένο προσωπικό;

Anonymous said...

Θα συμφωνήσω με την ανάλυση του αγαπητού Ξυνόγαλου. Μας έχουν πρήξει με την πολυπολιτισμικότητα και γεμίσαμε ποδαρίλα λες και δε μας έφταναν οι ντόπιοι βρωμιάρηδες.

Anonymous said...

Λέτε να υπάρχει φυλετική συγγένεια μεταξύ αθίγγανων και κρητικών; Πιστεύω πως διαθέτουν πολλά κοινά πολιτισμικά στοιχεία. Η παρουσία και των δύο αποτελεί δυνατό πολυπολιτισμικό παράγοντα.

Anonymous said...

Γελάει όλη η Βουλή με αυτόν τον Δημήτρη Τσιρώνη, τον Πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι. Τέτοια δουλικότητα απέναντι στους εξεταζόμενους "ισχυρούς", τέτοιο τρέμουλο στα ποδάρια, έχει πολύ καιρό να εντοπίσει κανείς στον Ναό της Δημοκρατίας. Ο αρτινός βουλευτάκος είναι πιο ασήμαντος ακόμη και από τον συνεπώνυμό του, τον Κλεάνθη, τον Πρόεδρο των κρεοπωλών της Βαρβακείου.

Anonymous said...

Γιά να μην μιλήσουμε γιά τα τσιγάρα Gitanes (τσιγγάνες) που κάπνιζα χρόνια και είχαν κατά γενική ομολογία το πιό όμορφο πακέτο του μέγιστου γραφίστα Ponty. Οι αθίγγανοι - σε αντίθεση με τους κρητικούς που είναι το ίδιο μελαμψοί αλλά οι ομοιότητες σταματούν εκεί - έχουν πολλάκις εξάψει την φαντασία των καλλιτεχνών αγαπητοί μου.

Anonymous said...

Ἐχεις δίκιο. Το πρόβλημα όμως είναι να μην το κρύβουν. Παραδείγματα τύπου Γλυκερίας είναι κατάπτυστα. Βγείτε και πείτε ρε με θάρρος ότι είστε τσιγγάνοι να βλέπει και ο κόσμος ότι τσιγγάνοι δεν είναι μόνο οι κατσικοκλέφτες και να αλλάξει γνώμη.

Anonymous said...

Οι Τσιγγάνοι, ο υπέροχος αυτός νομαδικός λαός, δεν επηρεάζεται από τις κακολογίες διαφόρων που ή βρίσκονται σε συγγνωστή σύγχιση ή αναδεικνύουν φοβικά χαρακτηριστικά. Διατηρήθηκε σε πού δύσκολους χρόνους και διατηρείται και σήμερα ακολουθώντας τον δύσκολο αλλά έντιμο δρόμο της υπερηφάνιας.

Anonymous said...

Λέγεται ότι και ο Γιώργος Νταλάρας είναι αθίγγανος. Να βγει και αυτός να κάνει δήλωση...

Anonymous said...

Υπέρ του να μην τα χαλάσουμε με την Ευρώπη με συγκρούσεις για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου κλπ είναι ατύπως και ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς. Ενώ βγαίνουν και οδύρονται κατά του Μνημονίου, του ΔΝΤ και της Ευρώπης (που μας πούλησε όπως λένε), στην ουσία με τρόμο αντιμετωπίζουν την οποιαδήποτε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους εταίρους, γιατί πάρα πολλοί από τον χώρο της Αριστεράς σιτίζονται, με τον ένα ή άλλο τρόπο (ΜΚΟ, επιδοτήσεις προγραμμάτων κλπ) από τα "κακά" ευρωπαϊκά ταμεία.

Anonymous said...

Μιλήσαμε και προηγουμένως γιά την μεγάλη μουσική δεξιοτεχνία των αθιγγάνων. Αυτός είναι ο (άτυπος) εθνικός ύμνος των κεντροευρωπαίων αθιγγάνων, στην Ισπανία υπάρχει το φλαμένκο, άλλο μεγάλο κεφάλαιο, οι δικοί μας μουσικώς κοιτάνε κατά ανατολή μεριά (πάντα με μεγάλες αξιώσεις). Αν ο Νταλάρας είναι αθίγγανος όπως είπε ο παραπάνω σχολιαστής, προφανώς ανήκε στους σκράπες.

Anonymous said...

Mπράβο σ' αυτούς τους καταπληκτικούς τσιγγάνους και τον θεσπέσιο ύμνο τους. Έμεινα έκπληκτος από το πόσο μπροστά και πόσο πρωτότυπος είναι αυτός ο ύμνος. Να'σαι καλά φίλη ή φίλε που μας τον υπέδειξες.

Anonymous said...

Απορώ πως μερικοί τολμούν να βάζουν στο στόμα τους έναν τόσο σημαντικό καλλιτέχνη με τέτοια πολύχρονη προσφορά σαν τον Γιώργο Νταλάρα. Ο Γιώργος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους καταξιωμένους συναδέλφους του του εξωτερικού, το παρακάτω βίντεο το αποδεικνύει περίτρανα:

http://www.youtube.com/watch?v=21zgV9VtzNA

Anonymous said...

Έγκυρη ποληροφορία που έφτασε μόλις τώρα: Ο Αυτιάς, εκτός από μικρό μυαλό, έχει και κάτι άλλο τοσοδούλι μικρό.

Anonymous said...

O Νταλάρας, μια που το έφερε η συζήτηση, έλεγε πριν κανα μήνα σε γνωστό μουσικό συντάκτη ότι είναι πολύ δυσαρεστημένος, γιατί βλέπει από τα δικαιώματα που έχει λαμβάνειν από την ΑΕΠΙ ότι τα τραγούδια δεν παίζονται πια στο ραδιόφωνο παρά πολύ σπάνια πια. 'Μας έπνιξαν τα σκυλοπόπ' είπε ο Νταλάρας στον δημοσιογράφο.

Anonymous said...

O δημοσιογράφος του Vanity Fair Michael Lewis, που έγραψε και το άρθρο για το Βατοπέδι, προβλέπει ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει (έλα!), αν και δεν θα ονομάσει την πτώχευση με το όνομά της.

http://www.vanityfair.com/online/daily/2010/09/michael-lewis-talks-about-the-banks-that-brought-down-greece.html

Anonymous said...

Και ένα comment που σχολιάζει την συνέντευξη

Mr Lewis is right on target. Corruptocracy is indeed Greece. I spent seven months in Greece and I can attest to the widespread corruption with a variety of personal anecdotes. Virtually everywhere from the dentist to the car mechanic there are two prices, one with receipt and a lesser one without. Greeks are used to this, it is part of their daily routine. "Ti na kanoume?" What can we do? A defeatist, fatalistic response to everything. Regardless of the causes that is the reality in Greece. Corruption exists in every society but it is not as prevalent as in Greece. If other western countries have 10% Greece has 90%. Only a benevolent dictatorship -if there is such a thing- for a generation or two can restore some semblance of sanity. Sad but true.

Anonymous said...

Και η σούπερ γραφική απάντηση ενός τυπικού ελληνάρα. Τελικά το πρόβλημα είναι πολιτισμικό.

Don't believe a word that sunnisunshine has said. This guy is nothing more but a servant of the New World Order who blame the Greeks for everything. If you don't like Greece get OUT. Why you don't go to study in your country? It was nice living in Greece and taking jobs from the local people isn't it?

Anonymous said...

Ακριβώς. Κάποιος πρέπει να πει στον Lewis ότι περάσαμε από benevolent dictatorship με μηδενικό εις το πηλίκιον αποτέλεσμα. Το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό, είναι πρωτίστως πολιτισμικό όπως σωστά λέει ο 12:38. Είμαστε λαός φθονερός από την αρχαιότητα. Αν στον αρχαιοπρεπή φθόνο προσθέσουμε τον καρπαζοεισπρακτικό συμπλεγματισμό που μας κατατρύχει σήμερα, έχουμε έτοιμα τα συστατικά γιά ένα λίαν δυνατό κοκτέηλ ανυπέρβλητης μαλακίας που εφάμιλλό του δεν υπάρχει στο γνωστό σύμπαν. Εννοείται πως παρασκευάζεται shaken. Οσο δεν πάει άλλο.

Anonymous said...

Με πολιτική κηδεία κηδεύεται ο Γιάννης Δαλιανίδης σήμερα στις 3 στο Α' Νεκροταφείο. Μπράβο του, ωραίος μέχρι τέλους κι ας λένε μερικοί.

Anonymous said...

Δεν το περίμενα και εγώ από τον πρώην χορευτή και παραγωγικό σκηνοθέτη Γιάννη "Ντάλ". Η επιλογή του αυτή ίσως εξηγείται λόγω του ότι ταλαιπωρήθηκε και καταπιέστηκε μια ζωή από την Εκκλησία λόγω της ομοφυλοφυλίας του. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά για να τα ξεπεράσεις.

Anonymous said...

Ο Νταλ μπορεί να μην ήταν οτέρ, ήταν όμως ένας σπουδαίος τεχνίτης. Όχι μόνο στα μιουζικαλ αλλά και σε πολλά άλλα είδη του κινηματογραφικού ρεπερτουάρ. Ανέδειξε και πολλούς ηθοποιούς με τους οποίους και τις οποίες κλάψαμε, γελάσαμε, αυνανιστήκαμε. Δεν είναι σωστό να υποτιμάται η δουλειά κανενός καλλιτέχνη ούτε είναι σωστό όλοι οι καλλιτέχνες να συγκρίνονται συνεχώς με τους κορυφαίους ομοτέχνους τους. Το είπε και η Ροζίτα Σώκου: Ο Δαλιανίδης είχε αδικηθεί και από τους ομοτέχνους του και από την κριτική.
Γιάννη Νταλ θα σε θυμόμαστε.

Anonymous said...

Φυσικά θα τον θυμόμαστε μέσα από το έργο του. Ειδικά την εποχή του youtube, της ελεύθερης διακίνησης αρχείων, των τόσων αφιερωματικών sites, blogs κλπ αλλά και των συνεχών τηλεοπτικών μεταδόσεων δεν υπάρχει περίπτωση να τον ξεχάσουμε ακόμα και αν το επιθυμούσαμε. Οι κουλτουριάρηδες που τον λοιδωρούσαν θα τρώνε τα σκατά του Νταλ στο διηνεκές. Γλυκό αίσθημα η εκδίκηση (έστω και μετά θάνατον).

Anonymous said...

Λοιπόν, αγόρασα και εγώ την Real όπως ο φίλος χθες για τα CD του Ξαρχάκου με το νέο του έργο "Ωδή-Πορείας Εγκώμιον" που διανέμεται αποκλειστικά από την καλή εφημερίδα. Το σώμα της εφημερίδας κοσμεί ήδη τον κάλαθο των αχρήστων μου (αδιάβαστο, όπως και της προηγούμενης Κυριακής). Ελπίζω μόνο να μην βγεί μάπα το καρπούζι και αντί γιά Ωδή-Πορείας εγκώμιον ακούσουμε Πορδή-Πορνείας εγκώμιον και κλαίμε το τετράευρο. Θα ακολουθήσει εμπεριστατωμένη κριτική μετά από κριτική ακρόαση, μείνετε στους δέκτες σας.

Anonymous said...

Η Ροζίτα είπε και κάτι άλλο πρόσφατα. Ο Νταλ αν και δεν ήταν καλά στην υγεία του, ήθελε να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο. Ο γιατρός του όμως του το απαγόρευσε γιατί υπήρχε κίνδυνος να πέσει σε κώμα. Ο Νταλ όμως ήθελε να παραστήσει τον Αλέκο Τζανετάκο με σπορ αυτοκίνητο και τα αντίστοιχα γάντια. Η Ροζίτα είπε ακόμη ότι ο Ντάλ τηρούσε ένα έθιμο. Κάθε Κυριακή την επισκεπτόταν και έτρωγε σπίτι της. Και το κουτσομπολιό πήγαινε σύννεφο.

Anonymous said...

Εγκυκλοπαίδεια Τζιοβάνι

Anonymous said...

Διάβασα και εγώ την συνέντευξη Lewis στο VF. Μιά χαρά τα λέει ο καλός δημοσιογράφος. Μετά, είδα και την στήλη Featured Photography δεξιά του άρθρου που παρουσιάζεται ο τεράστιος συμπατριώτη μας Zach Galifianakis, γνήσιος συνεχιστής των τιμημένων εθίμων της λεβεντογέννας στα βάθη της οικουμένης όπως μαρτυρά και το slide show.

Anonymous said...

Μπράβο στον Ξυνόγαλο για το πολύ καλό και ενημερωτικό σχόλιο που έβαλε. Έτσι είναι.

Οι εκ του πονηρού σχολιαστές που μιλούν για "δημοκρατική" Αμερική, ξεχνούν ότι μιλάνε για μια χώρα μεταναστών, χώρα δηλαδή όπου όλοι αναγκαστικά έπρεπε να βρούν μια κοινή κουλτούρα για να μην κλείσουν το μαγαζί. Ξεχνούν έπίσης ότι όλοι όσοι έφτιαξαν τελικά τον κοινό πυρήνα που την έχτισε, ήταν λευκοί, ευρωπαίοι, αλλά και χριστιανοί, με μικρές διαφορές μεταξύ τους, των οποίων η κουλτούρα επικράτησε.

Παραβλέπουν ότι τους γηγενείς αμερικανούς οι μετανάστες τους εξολόθρευσαν.Η σύγκρουση μεταξύ λευκών και ινδιάνων ήταν πρωτίστως πολιτισμική και δευτερευόντως φυλετική. Αν επικρατούσε η ινδιάνικη κουλτούρα θα κυνηγούσαν ακόμα βίσωνες οι Αμερικάνοι. Ευτυχώς στη σύγκρουση αυτή, επικράτησε η χριστιανική κουλτούρα και άνθισε η σκληρή εργασία και ο καπιταλισμός, με αποτέλεσμα να γίνει η Αμερική υπερδύναμη.

Παραβλέπει ότι οι Αλβανοί όχι μόνο έρχονται αιώνες στην ελλάδα, αλλά κι η κουλτούρα τους (της βίας, της εχθρότητας προς το κράτος κλπ) έγινε εδώ και αιώνες κυρίαρχη στην εξευτελισμένη αυτή χώρα, κάνοντας την δεύτερη Αλβανία. Αυτά πληρώνουμε τώρα.

Τιμή και δόξα στη Γερμανία λοιπόν που δείχνει το δρόμο. Κι όσοι πιστεύουν στην ενσωμάτωση καλά θα κάνουν να κοιτάξουν τα στατιστικά των Τούρκων της Γερμανίας. Υπάρχουν τρίτης γενιάς Τούρκοι που δεν μιλούν λέξη γερμανικά.

Anonymous said...

Ανοδική τάση της ξενοφοβίας στη Γερμανία

Anonymous said...

Για να λέμε την αλήθεια, εναντίον της πολυπολιτισμικότητας με την λογική ότι τελικά παράγει γκετοποίηση, μίλαγε εδώ και χρόνια, όταν ήταν εντελώς αντιδραστική και εκτός μόδας άποψη, και ο νυν σαμαρικός σύμβουλος Χρύσανθος Λαζαρίδης (άλλο το σε ποιες γελοιότητες κατέληξε πλέον αυτή η ομάδα).

Με τέτοιες απόψεις που εξέφραζε δεν είναι παράξενο ότι τον σούταραν και από τα ΝΕΑ και από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο όπου αρθρογραφούσε.

Anonymous said...

Βέβαια, τι να λέμε τώρα. Το πολιτισμικό κριτήριο πρυτανεύει. Οι πολιτισμικές ομοιότητες κυριαρχούν και παράγουν αρμονική συμβίωση. Γι αυτό και οι Αλβανοί έχουν γίνει πια οι καλύτεροι Έλληνες. Οι ομοιότητες, κατά βάση πολιτισμικές/αισθητικές μεταξύ των δύο αυτών λαών είναι χτυπητές και πολύ ισχυρές.

Anonymous said...

Αγαπητοί συνσχολιασταί, το θέμα όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι να μιλάς παριστάνοντας την κασσάνδρα όπως έκανε ο Λαζαρίδης που κατεληξε στην γραφικοποίηση. Αυτό είναι το (πολύ) εύκολο. Το ζητούμενο είναι πως τα ωραία αυτά λόγια μετουσιώνονται σε πολιτικές. Εχουμε μία παραδοχή εκ μέρους της Μέρκελ. Τα ίδια στην Γαλλία με τους τσιγγάνους-μουσουλμάνους κοκ, εδώ τα έχουμε πει, η κατάσταση έχει πάρει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης σε συνοικίες του κέντρου και ας κοροϊδεόυν μερικοί. Ποιές πολιτικές πρέπει να ακολουθηθούν και κυρίως πως, ιδού η Ρόδος, ιδού και η Κρήτη.

Anonymous said...

Λέμε τώρα για πολυπολιτισμικότητα και θυμήθηκα κάτι που είδα τις προάλλες. Στην οδό Πραξιτέλους, ένας προδήλως ομοφυλόφιλος εξηντάρης, ντυμένος μοντέρνα, με βαμμένα ξανθιά μαλλιά και τσάντα ταχυδρόμου, είχε μαζί του έναν μικρό άθλιο πακιστανό και του εξηγούσε ότι "το σπίτι δεν είναι μακριά"... Επίσης, στην οδό Αγίου Μελετίου γωνία με Πατησίων, εντόπισα τον ηθοποιό και θεατρικό συγγραφέα (αλλά και φίλο του Σεργιανόπουλου) Αλέξανδρο Ρήγα, παρέα με δύο (!) πακιστανούς σχεδόν αγκαλιά. Έχουν πολλές χρησιμότητες οι μετανάστες και είναι λάθος η άποψη ότι δεν ενσωματώνονται.

Anonymous said...

όχι, δεν είναι καθόλου εύκολο να λες δημοσίως τέτοια πράγματα, τη στιγμή που τα μήντια και τα πανεπιστήμια 'προοδευτικοκρατούνται'. Έπεσε μέσα στην πρόβλεψή του, σε μια εποχή που οι πιο πολλοί (σχεδόν όλοι) έλεγαν τότε ότι οι έλληνες είναι φιλικοί και ότι η γκετοποίση ταιριάζει σε άλλες κοινωνίες, ψυχρές και ξενοφοβικές. Πλήρωσε μάλιστα με προσωπικό και επαγγελματικό κόστος αυτές τις απόψεις του. Άλλο αυτό και άλλο το που έχει καταντήσει όλη αυτή η παιδική χαρά της ΝΔ σήμερα, με τους λαζαριδοαντωνάκηδες και τις ιδεοληψίες τους.

Anonymous said...

4:15 υπάρχει κι ο Αίας Μανθόπουλος. Με αυτόν δεν τον είχαν φωτογραφήσει παλιότερα το Ρήγα, να γλωσσοφιλιέται σε παραλιακό κλάμπ, δημοσιοεύοντας μάλιστα τις φωτογραφίες και στα κουτσομπολίστικα περιοδικά; Υπάρχουν πάντα και ντόπιας εσοδείας αγόρια για τέτοιες δουλειές.

Anonymous said...

To ΠΑΜΕ (το κόμμα που πετάει παπούτσια) φτάνει και στην Κρήτη.
----------------------------------
Την ερχόμενη εβδομάδα και μετά την Πελοπόννησο, την σκυτάλη παίρνει η Κρήτη, η οποία έχει ήδη εδώ και καιρό προετοιμαστεί για την Ελλάδα που έρχεται. Μια Κρήτη η οποία ιστορικά έχει αποδείξει πως ήταν και παραμένει, η Ελλάδα που επιμένει, η Ελλάδα που ελπίζει, η Ελλάδα που αντιστέκεται. Σε αυτήν την ξεσηκωμένη Κρήτη θα βρεθεί η αντιπροσωπεία του Μετώπου, για να ολοκληρωθεί αργά αλλά σταθερά η συγκρότηση του Πατριωτικού Κινήματος, για να πάρει επιτέλους ο λαός την υπόθεσή του στα χέρια του.
----------------------------------

Anonymous said...

OI ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ.
Chancellor Angela Merkel positioned herself closely to controversial Bavarian state premier Horst Seehofer at the weekend, saying the concept of multiculturalism had failed utterly.


Bavarian state premier Horst Seehofer continued his anti-immigrant attacks on Friday night, addressing the youth wing of the conservatives and telling them "multiculturalism is dead."


•The new anti-Semitism - Analysis & Opinion (15 Oct 10)
•CSU hardens stance against immigration - Politics (14 Oct 10)
•Turkish group demands apology from Seehofer - Politics (11 Oct 10)
“We as the (Christian Democratic) Union stand for the dominant German culture and against multiculturalism – multiculturalism is dead,” he said according to news magazine Der Spiegel.

Speaking at the Junge Union national meeting in Potsdam, Seehofer’s latest attack on the idea of Germany being a country of immigration followed his recent call to stop Turks and Arabs from moving to Germany.

Yet he said his speech was not a lurch to the right, rather an attempt to "stop the right-wing loonies," he said, adding that "political seducers" must be deterred from parliament by addressing the concerns of voters.

Those who wanted to live in Germany had to be prepared to accept the daily culture of the country, he said, although did not specify how this should be defined.

Chancellor Angela Merkel was more moderate, Der Spiegel reported, but seemed to echo some of Seehofer’s sentiment when she said, “We feel bound to the Christian image of humanity, that is what defines us,” she said. Those who do not accept this, “are in the wrong place here.”

Germans should also talk about their values and their increasing alienation from religion, in order to affirm their sense of country and society, she added.

Regarding the idea of allowing highly-qualified people to come to Germany to fill the skills deficit, Seehofer said the emphasis should initially be on training unemployed people here before bringing people into the country.

Germany should not become the “social security office for the whole world,” she said.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΛΕΟΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΣΠΙΔΕΣ.
ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ....ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΗΤΑΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.
Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΟΤΑ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΡΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΤΡΑΠΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΜΕ.
Η ΛΥΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΡΙΖΩΜΕΝΕΣ.

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ
©

Anonymous said...

O Aίας δεν είχε ένα πρόβλημα με τη σύζυγό του; Δεν ήξερα ότι επιδίδεται και σε τέτοιες σκοτεινές ενέργειες.

Anonymous said...

4:22, αντιθέτως είναι πανεύκολο αν είσαι κολλημένος-ιδεοληπτικός και οι απόψεις σου είναι απόρροια δόγματος και όχι σκέψης. Το απέδειξε η πορεία του Λαζαρίδη αλλά και του αφεντικού του.

Γιά το ότι οι μυρωδάτοι μελαμψοί μετανάστες είναι η χαρά του γέρου (και όχι μόνον) πούστη δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα. Ισως αν το ρίχναμε στον σεξουαλικό τουρισμό...

Anonymous said...

ΠΗΓΗ

http://www.thelocal.de/politics/20101017-30553.html

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ
©

Anonymous said...

Να μην ξεχνάμε και τον νεαρό πρωταγωνιστή, το παιδάκι εκείνο, το ξανθό (νομίζω) αγγελουδάκι, που το έπαιρνε ο Λαζόπουλος (με άδεια από την μητέρα του) και το πήγαινε βόλτες...

Anonymous said...

O Λαζαρίδης παλιά που τον διάβαζα και εγώ είναι αλήθεια ότι έλεγε προτότυπα πράγματα και κυρίως με τεκμηρίωση.Αυτό με τη γκετοποίηση είχε σηκώσει κύμματα διαμαρτυριών.Δεν τα έλεγε κανέναςς τότε αυτά και έπεσε μέσα στις προβλέψεις του.Φαίνεται ότι έστριψε η βίδα γιατί η κατάληξή του σήμερα ούτε και εμένα είναι του γούστου μου.

Anonymous said...

Είπε κάτι τώρα το παπαδοπαίδι οι Μέρκελ και ξέθαψαν το τσεκούρι του πολέμου οι Ξυνόγαλοι και λοιποί εληναράδες. Παιδιά μου μην κάνετε έτσι. Η Ευρώπη δεν πρόκειται να κάνει τίποτα επειδή είναι α)γριά β)συμπλεγματική γ)ανίκανη και δ)πάσχει από παντελή έλλειψη εμπνευσμένης ηγεσίας.

Anonymous said...

Κατά την άποψη Gore Vidal, στο Creation, πάντοτε η Ευρώπη ήταν υπερτιμημένη, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια που βρίσκεται σε καταφανέστατη παρακμή.

Anonymous said...

Προφανώς ο Vidal τα λέει αυτά από το palazzo του στο Ravello της Ιταλίας. Δεν έχει σημασία όμως, ο Vidal είναι ένας οξυδερκέστατος σχολιαστής και πάντα τα έλεγε τσεκουράτα (και πολύ μερακλίδικα).

Anonymous said...

Άσχετα με τον ελεεινό, εφάμιλλο του ΚΚΕ, λαϊκισμό των σαμαρικών, θα έλεγα ότι ίσα ισα που η μαγκιά ενός ανθρώπου φαίνεται από το πόσο διατεθειμένος είναι να πάει ενάντια στο "ρεύμα" με τις απόψεις του, όταν φυσικά αυτές είναι προϊόν λογικής επιχειρηματολογίας κι όχι αντιδραστικού συμπλεγματισμού. Αλλιώς ας πάνε όλοι να γραφτούνε στο Facebook, να χρησιμοποιούνε λεξιλόγιο 100 λέξεων και να δηλώνουνε ολημερίς κι ολονυχτίς τις ίδιες κοινοτοπίες με όλους τους μαζάνθρωπους εκεί μέσα. Δε συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο.
Όταν μάλιστα οι άνθρωποι αυτοί έχουν και πραγματικό προσωπικό κόστος για τις απόψεις τους, τότε πρέπει να τους βγάζουμε το καπέλο.
Και η αλήθεια είναι πως ναι, είναι μεγάλη ικανότητα να είναι κανείς πραγματικός προφήτης κι όχι απατεώνας. Μπράβο στο γίγαντα αυτόν για τη δημόσια υποστήριξη των απόψεων του και κρίμα γι αυτό που έχει καταντήσει. Πάντως πρέπει να κρατάμε και μικρό καλάθι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κόσμος εδώ είναι εφάμιλλης νοημοσύνης με ραδίκι κι ότι τσίμπαγε πάντα με τον λαϊκισμό. Δεν είναι και σίγουρο ότι αυτά που λέει πλέον ο Λαζ τα εννοεί κιόλας. Γιατί τα αντιμνημονιακά είναι επιχειρηματολογίες ΚΚΕ που δεν ταιριάζουν με τη λογική που έδειχνε καποτε ότι τον κυβερνά.. Άλλο να παίζεις μπαλλα εκτός έδρας, κι άλλο να πιστεύεις (και να είσαι) κοντά στην κατάκτηση του Μουντιάλ. Τότε αλλάζεις τροπάρι και γίνεσαι λαϊκιστής

Anonymous said...

Μιλάμε γιά τον Λαζαρίδη του Δικτύου 21 με τους γραφικούς Ναξάκηδες και τους Καργάκους, τον Λαζαρίδη της Παμμακεδονικής Ενωσης και των ρασοφορικών-κομποσκοινιακών συλλαλητηρίων Macedonia is Greek ρε που μας ανέδειξαν, τι ανέδειξαν, εκτόξευσαν, διεθνώς; γι αυτόν τον γίγαντα μιλάμε; Oκ φίλε, πάσο. Να τον χαίρεσαι.

Anonymous said...

O Vidal εδώ και κάποια χρόνια έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ όπου και διαμένει μονίμως. Ο θάνατος του πιστού του φίλου (με τον οποίον, όμως, όπως λέγεται, δεν διατηρούσαν σεξουαλικές σχέσεις) καθώς και η κατάσταση των ποδιών του (κινείται πλέον με Π, μπαστούνι κλπ.) τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από εκείνο το περίεργο σπίτι στην άκρη ενός βράχου.

Anonymous said...

Μιλάμε για τον Λαζαρίδη που έχει πάρει υπό την προστασία την πρώην γκόμενα του Ζουράρι, αυτή την ανεκδιήγητη Τζοτζόλα, Φρατζόλα ή όπως αλλιώς λέγεται και προσπαθεί να την αναδείξει, μαζί με τον Αντωνάκη, ως πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής.

Anonymous said...

Για μια στιγμή φίλε μου. Παραβλέπω το (πράγματι) γραφικό Δίκτυο-Θύρα 21 για πολλούς λόγους. Όμως τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία δηλαδή που ήτανε λάθος ακριβώς; Τι σε χάλασε σ'αυτά;

Anonymous said...

Είσαι και συ φιλελεύθερος και δε θέλεις να καταπιέζεται μια μικρή χώρα (α την καημένη) από την κακή ελλάδα;

Anonymous said...

Εμένα πιο πολύ από τον Λαζαρίδη μου αρέσει ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Τεφαρίκι.

Anonymous said...

Φίλε μην αρχίζεις το γνωστό βαρετό βιολί για Μακεδονίες και άλλες σαμαράδικες μπαρούφες. Και όσο για τα FYROM και τα άλλα είναι σκέτες σαχλαμάρες. Γελάει ο κόσμος με το τρομπάρισμά μας. Το τρομπάρισμα μια αιωνίως κομπλεξικής χώρας. Η χώρα λέγεται Μακεδονία και θα λέγεται όπως γουστάρει. Δεν θα ρωτήσει γραφικούς παπάδες, πολιτικάντηδες και Νεοκλήδες Σαρρήδες. Συνέλθετε. Έτος 2010. Δεν είμαστε στην εποχή του σχολαρχείου.

Anonymous said...

υπερ σαμαρα (με επιφυλάξεις για ξεκάρφωμα) και ο γραφικος πλεον γιανναρας

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_17/10/2010_419110

Anonymous said...

Άντε να κλείσει και η κωλοφυλλάδα η Απογευματινή να φεύγουν μία μία οι φυλλάδες μπας και δούμε θεού πρόσωπο. 500 ευρώ έδωσε στους συντάκτες έναντι ο Σαραντόπουλος και μερικοί πήδαγαν από τη χαρά τους. Και τι θα γίνουν τόσοι συντάκτες;, ρωτάνε πολλοί. Ας πάνε να γίνουν σουβλατζήδες ή υδραυλικοί. Για τέτοιες δουλειές είναι ικανοί.

Anonymous said...

Δεν είναι 500 Ευρώ για όλους. Επίσης, το δικαιο είναι οι απολυμένοι (με παιδιά, δάνεια, κλπ) να προσληφθουμε στο δημόσιο στην γραμματεία τύπου και σαν εκπρόσωποι τυπου στις ΔΕΚΟ και σε υπουργεία.

Anonymous said...

θα πέσει γερό κωλοδάχτυλο σε όλους αυτούς τους γραφικούς που παρίσταναν τόσο χρόνια και παριστάνουν σε αυτό το σκατοχώρι τους δημοσιογράφους, και που βαράνε προσοχές σε κάθε ισχυρό για λίγο ψωμί ή και παντεσπάνι.

Anonymous said...

Το θέμα όμως είναι ότι οι Πολίτηδες και οι Παναγιωταρέες δυστυχώς θα διασωθούν. Είδα στο παπαγιαννέικο μπλογκ ότι κατεβαίνει και άλλος δημοσιογράφος ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές. Πρόκειται για το Χαϊδάρι και τον γίγαντα Πάρη Κουρτζίδη. Αφού τον έδιωξαν και από την Αξία και από το EXTRA και από ένα ένθετο της Καθημερινής, ο Πάρης θέλησε να γίνει εκδότης (με ξένα κεφάλαια) και έβγαλε μια μαλακία για τους κάφρους οπαδούς του Ολυμπιακού (Red Believer). Πριν από αυτό είχε προσπαθήσει να γίνει Κωστόπουλος με κάτι άθλια lifestyle περιοδικά που εξέδωσε και πήγαν άπατα. Από την μικρή γνωριμία που είχα μαζί του ένα πράγμα θυμάμαι πολύ έντονα, εκτός από το φαντεζί κωλομπαρίστικο ντύσιμό του (μπριγιαντίνη, ζώνες με τετράγωνες συμπαγείς χονδρές αγκράφες, μακρουλά σκαρπίνια κλπ). Όταν σου μιλούσε, μύριζε φρικτά το στόμα του.

Anonymous said...

Κατά πρώτον ο κόσμος που έβγαινε στα συλλαλητήρια δεν είχε πάρει χαμπάρι (ακόμα τότε) σε τι αδύναμη διπλωματικά διεθνώς ρεζιλόχωρα ζει. Εσύ πιστεύεις ότι μετά τη σημερινή χρεωκοπία που όλοι έχουν αποδεχθεί ότι είμαστε σφαλιαράνθρωποι, θα πήγαινε κανείς σε συλλαλητήριο;

Κατά δεύτερον το θέμα τότε φαινόταν να παίζεται (τουλάχιστον οι έντονα αρνητικές προς εμας διεθνείς αντιδράσεις ήρθαν ως κατραπακιές αργότερα), οπότε οποιαδήποτε προσπάθεια αποτροπής της κατάντιας ήταν θεμιτή. Το να διαμαρτύρεσαι σήμερα π.χ. κατά του μνημονίου, είναι αστείο γιατί το μνημόνιο είναι εδώ. Τι να αποτρέψεις; Αυτό που έχει ήδη συμβεί;

Κατά τρίτον σε πολλές χώρες ο λαός στον 20ο αιώνα ήθελε να κυβερνάται από διάφορους μαρξιστές κυβερνήτες, με αντίστοιχη λαχτάρα αυτής των γειτόνων μας να αποκαλούνται Μακεδονία. Οι Αμερικανοί που είναι σοβαρή και ισχυρή χώρα είχαν άλλη γνώμη και φρόντιζαν να μην περνάει το χατήρι του κόσμου αυτού, εγκαθιστώντας φιλικές προς αυτούς κυβερνήσεις, με μαριονέτες ηγέτες και χωρίς να φαίνονται. Μάλλον θα είναι και αυτοί κομπλεξικοί. Γι αυτό κάνουν και εμπάργκο στα κουβανέζικα πούρα στην Κούβα με την οποία έχουν θέμα. Γιατί είναι κομπλεξικοί. Όχι σαν κι εμάς που όταν ακούστηκε το εμπάργκο, άρχισαν να διαμαρτύρονται όλοι για γελοιότητα. Η οι Άγγλοι με τα Φώκλαντ. Κομπλεξικοί κι αυτοί. Αλλά κι οι Ισραηλινοί με το Πλοίο της Αγάπης. Κι αυτοί κομπλεξικοί. Η ακόμα πιο κοντά μας, οι Τούρκοι με το PKK που κυνήγησαν μέχρι την Κένυα τον Οτσαλάν. Ή μπούκαραν γειώνοντας τη διεθνή κοινή γνώμη στο Ιράκ και κυνήγούσαν Κούρδους. Μετά άλλαξαν γνώμη και την είπαν στους Ισραηλινούς για το Πλοίο της Αγάπης. Έγιναν καλοί από κομπλεξικοί που ήταν παλιότερα. Σε αντίθεση με μας που είμαστε πάντα μάγκες, large και γαμώ τα παιδιά. Όπως βλέπεις, όλοι αυτοί γελούσαν με το "ρεζίλι" μας των συλλαλητηρίων, αλλά όταν χρειάστηκε έκαναν πολύ χειρότερα από απλά συλλαλητήρια.

Άρα το πρόβλημα δεν είναι το πως οι βλάκες οι σκοπιανοί θέλουν να αποκαλούνται. Ούτε οι διεθνείς αντιδράσεις και τα "ρεζιλίκια". Το πρόβλημα είναι ότι εμείς είμαστε μαλάκες και δεν έχουμε την πυγμή να τους το απαγορεύσουμε. Πράγμα όμως που ο κόσμος τότε (και όχι τώρα) δεν το είχε συνειδητοποιήσει.

Anonymous said...

Φίλε, για όνομα του Θεού. Έχουμε πολλά στο κεφάλι μας. Μην μας θυμίζεις τις πιο γραφικές εποχές της σύγχρονης Ελλάδας με τα εμπάργκο του Τράγκα και του Χαρδαβέλα, με τους δεκάρικους του Χριστόδουλου και του Αντωνάκη. Δεν τρώγεται πια αυτός ο πατσάς. Είναι πολύ βαρύς.

Anonymous said...

6.59 άσε το σε παρακαλώ αυτό το θέμα. Δεν χωράει συζήτηση ούτε για να γελάσουμε. Μπαγιάτικο. Κακόγουστο θέμα.

Anonymous said...

Σωστό. καλύτερα να συζητάμε για τους αθίγγανους. Όχι πάλι μακεδονικό. δεν θέλουμε να πάθουμε μαλάκυνση.

Anonymous said...

Ολοι βέβαια δικαιούνται γνώμης όπως είπε διασήμως και ο Clint Eastwood αλλά ας μην ασχοληθούμε τώρα με περσινά ξινά σταφύλια της οργής. Η οργή ξεθύμανε και έχει καταλάβει τις καρέκλες της αξιωματικής αντιπολίτευσης με εξόχως γραφικά αποτελέσματα. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν οι μπροστάρηδες στον αγώνα γιά τα "εθνικά δίκαια", εδώ ισχύει το γελάμε γιά να μην κλαίμε (όχι γιά την εθνική "ήττα" αλλά γιά τα αδιόρθωτα χάλια μας). Αστο φίλε, λυπήσου μας, όχι άλλους δεκάρικους.

Anonymous said...

δικαίωση τωρα για τους απολυόμενους δημοσιογραφους

αμεση μονιμοποίηση στο δημόσιο

Anonymous said...

Εγώ ήθελα εδώ και ώρα να ρωτήσω αν ο μακαρίτης Νταλ είχε συγγένεια με τον μεγάλο συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ.

Anonymous said...

Είχα πάει κάποτε στο σπίτι του Νταλ. Εντύπωσι μου έκαμε ότι δεν είχε πολλά βιβλία . Μόνο κάτι εγκυκλοπαίδεις είχα προσέξει.

Anonymous said...

6:59

Μην κουράζεσαι να αναλύεις πράγματα σε λάθος τόπο. Απ' ότι καταλαβαίνεις, στο παρόν μπλόγκ απευθύνεσαι σε αφυδατωμένα καλομαθημένα Ι5 τυπάκια του λεκανοπεδίου που αρέσκονται σε ατέρμονες συζητήσεις για τον ..δαραβίγκα αλλά πλήττουν στο δευτερόλεπτο στο άκουσμα κάτι περισσότερο σοβαρού.

Αδυνατούν δε να κατανοήσουν την διαφορά του γνήσιου πατριωτισμού με τον πολιτικαντισμό και τον καιροσκοπικό σαμαροκαρατζαφερισμό.

(Παρεμπιπτόντως, σε σχέση με το μακεδονικό, ο πατριωτισμός για μενα σε σχέση με το μακεδονικό θέμα θα επέβαλε να έκλεινε το θέμα το 92 με τον όρο σλαβομακεδονία, όλα τ' άλλα είναι επικίνδυνοι παλληκαρισμοί που τώρα ακομα πληρώνουμε).


Συμφωνώντας 100% μαζί σου, σαν γνήσιο πατριωτισμό θεωρώ την εν ειδει διεθνούς ταραξία πολιτική του τσαμπουκα του Ισραήλ αλλά και την επέμβαση της αλβιώνος στα Φωκλαντς.

Τώρα τα άνευρα φιλειρηνικά φιλελευθερα ελληνικά κακέκτυπα μπορούν να σε αφήνουν παγερά αδιάφορο.

Εκεί βέβαια έγκειται και η διαφορά μας με τους φύσει διεθνιστές, πράξει πατριώτες αγγλοσάξονες και εβραίους.

Τρανό παράδειγμα αυτό της φιλελευθερης Θατσερ που όμως όταν το επέβαλλε το συμφέρον της χώρας της γάμησε τους ταλαίπωρους αργεντίνους σ' εναν πόλεμο που μόνο αλαζονικές ιμπεριαλιστικές μνήμες του παρελθόντος ξύπναγε στους απανταχού "ειρηνόφιλους"...

Η ιστορία ευτυχώς την δικαίωσε, όπως άλλωστε μονότονα κάνει με τους ικανούς (αγγλοσάξονες και εβραίους)..

Anonymous said...

Τελικά βρήκαμε άκρη για το πώς πήρε το αστέρι του σερίφη ο Δαραβίγκας;

Anonymous said...

Ωραίος ο Ζορμπάς (το έχουμε ξαναπεί αυτό από εδώ):"Φιλοδόξησαν οι μοναχοί να μετατρέψουν την ιερά κατά τα άλλα μονή τους σε εταιρεία επενδύσεων".

Anonymous said...

Τσιρώνης τώρα στο Mega με τρεμάμενη φωνή. Ακατάλληλος ακόμα και γιά βουλή των εφήβων. Σκέτη θλίψη.

Anonymous said...

Επιθυμώ να ρωτήσω τους "επώνυμους" αξιότιμους σχολιαστές του μπλογκ (Ξυνόγαλο, Καραϊσκο, Βάρσο, Σούφρα, Marwood και φυσικά τον Βαψομαλλιά) αν διατηρούν σελίδα στο facebook. Η ερώτηση βέβαια απευθύνεται και στους υπόλοιπους σχολιαστές. Είμαι παντελώς ανίδεος από κοινωνική δικτύωση και σκέφτομαι να ασχοληθώ αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. Μήπως κάποιος από τους παραπάνω θα είχε την καλωσύνη να μοιραστεί τις εμπειρίες του;

Anonymous said...

ο καραισκος απο ποτε ειναι αξιοτιμος?

Anonymous said...

Γενέθλια σήμερα γιά τον μοναδικό εν ζωή πολιτικό αναχρονισμό της χώρας, Κώστα Μητσοτάκη. Εισέρχεται στο 93ο έτος της άκρως ενδιαφέρουσας ζωής του, να τα εκατοστήσει!

Anonymous said...

Φίλε εγώ δεν έχω σελίδα στο Facebook άρα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Έχει όμως το ομορφόπαιδο ο Καραίσκος απ' ότι βλέπω οπότε φαντάζομαι ότι θα σε βοηθήσει

Anonymous said...

Ωχ!!! Τέτοια φάτσα έχει ο Καραϊσκος; Και τον θεωρούσα πιο εκλεπτυσμένο.

Anonymous said...

Διάβαζα Αδέσμευτο Τύπο του Δημήτρη Ρίζου της Κυριακές. Δεν ήθελα να αγοράζω τις άλλες εφημερίδες των δώρων και της διαπλοκής. Μου άρεσαν και τα άρθρα του Μιχάλη Δημητρίου επιπλέον. Μπορεί κανείς να συστήσει μια εφημερίδα κατάλληλη για να τον αντικαταστήσω;

Anonymous said...

Μα τη Real News. Τι άλλο;

Anonymous said...

O Γιάννης Ντάσκας, αν και εργοδότης του Παπαγιάννη στο "Παρασκήνιο", έπαψε εδώ και καιρό τις εμφανίσεις στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο". Πληροφορίες τον θέλουν να κάνει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό μπάσιμο από άλλες συχνότητες με τον έτερον ήμισυ Χάρη Μπότσαρη. Χρειάζεται και λεφτά ο Ντάσκας. Τον άδειασε και τον πέταξε σαν στιμένη λεμονόκουπα ο Αποστολόπουλος του Ιατρικού Κέντρου και έκοψε την χρηματοδότηση του γελοίου περιοδικού "Πολιτικα Θέματα" που του το έβγαζε ο Αποστολόπουλος μόνο και μόνο για να χτυπάει τον Μαρτίνη του Ερυθρού Σταυρού. Όταν οι δύο μεγάλοι της ιατρεμπορίας (άλλοτε αντίπαλοι) τα βρήκαν, η κάνουλα στέρεψε και ο Ντάσκας έχασε το περιοδικό μένοντας με τα γεννητικά του όργανα στο χέρι. Βρήκε λοιπόν τον απατεώνα Νίκο Καραμανλή του "Παρασκηνίου" (αυτόν που διέδιδε ψευδώς ότι ήταν συγγενής του Πρωθυπουργού για να παίρνει δουλειές) να του αναθέσει την τσιγγάνικη αυτή φυλλάδα. Προσπαθεί να εκβιάσει με κάτι γελοία δημοσιεύματα τον Μαρτίνη μέσα από το "Παρασκήνιο" πλέον, αλλά βλέπει ότι και από εκεί τζίφος. Όλοι καλά παιδιά. Τίμια και ηθικά. Και κυρίως ο Ντάσκας, με την γραβάτα, τα αθλητικά παπούτσια, την σπαστική έρρινη φωνή και το μαλλί λασπωτήρα.

Anonymous said...

Καραισκο, μήπως ξέρεις τι μέρος του λόγου είναι αυτή η δημοσιογράφος η Λυμπεράκη που εργάζεται στο Kontra;

Anonymous said...

Λυμπεράκη ;;Δεν ξέρω καμμιά λυμπεράκη.Καλή γκόμενα είναι;Γιατι για δημοσιογραφικές ικανότητες δεν νομίζω να μιλάμε σοβαρά xaxaxa

Anonymous said...

Κακώς τίθεται η ερώτηση στον Καραϊσκο καθώς η Λυμπεράκη δεν είναι από την Κρήτη. Έχει εμφάνιση και κάποιες ικανότητες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σπρώχνεται επαγγελματικά από πολιτικοδημοσιογραφικά κέντρα. Αλλά τι φταίει και αυτή η κοπελίτσα; Όπως ξέρει και ο Καραϊσκος εξ ιδίας πείρας, δεν γίνεται και αλλιώς σε αυτό το κωλοεπάγγελμα. Άσε που φέτος οι αμοιβές θα πιάσουν πάτο. Δέκα δουλειές θα πρέπει να έχει ένας φουκαράκος δημοσιογράφος in order to pay the rent.

Anonymous said...

Δείχνει εικόνες απο τα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων ο Κουικάρας και είναι στην ουρά μεταξύ άλλων ενας σαραντάρης, με μπλούζα πόλο ραλφ λόρεν,τζινάκι μοδατο,μαλλί χτενισμένο προς τα πίσω και γυαλί ηλίου.Φασολάδα και ξεροκόμματο.Οπως τον είδα θα φάει και σε δέκα λεπτά θα αράξει στο Κολωνάκι με καφεδάρα των 4,50 ευρώ.Δεν πάμε καλά

Anonymous said...

http://www.athina984.gr/node/18237

Anonymous said...

http://www.athina984.gr/blog/75

Anonymous said...

Δεν τον περίμενα έτσι από πλευράς εμφάνισης τον Καραϊσκο, όπως τον είδαμε στο facebook. Τον περίμενα πιο νέο σε ηλικία.

Anonymous said...

Είναι γιατί καπνίζει πολλά πούρα μάλλον. Κάνει άσωτη ζωή ο Καραίσκος φαίνεται.

Γερά και κυρίως λογικά αναμένονται τα επιχειρήματα του Αλαβάνου στον Πρετεντέρη. Έχω μεγάλη αγωνία να τον ακούσω και επιτέλους να μάθω τι έφταιξε και πως θα βγούμε από το αδιέξοδο.

Anonymous said...

Τώρα που αναφέρθηκαν τα συσίτια, άκουγα σήμερα στο ραδιόφωνο ότι ένας στους 11 τρώει σε συσίτιο. Είναι δυνατόν; θα τρελαθούμε τελείως; Κοντά 10% άποροι που τρώνε από συσίτια; Που πάμε ρε...

Anonymous said...

Οχι μόνο αυτό, το 30% δεν μπορούν να πληρώσουν ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ, δεν έχουμε δει τπτ ακόμα.

Η συζήτηση στον Πρετεντέρη καλή, βγάζει γέλιο.

Anonymous said...

Τι έγινε με τον διευθυντή της Κατσέλη του οποίου η γυναίκα συνελήφθη από τον Σφακιανάκη για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας;
Τα Μέσα ως συνήθως παίζουν το πουλάκι τους και δεν προβάλλουν ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Anonymous said...

καραίσκο εσύ έχεις λεφτά?

Anonymous said...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ... ΦΙΛΟΙ ΤΙ ΩΡΑ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ...ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΝΑ ΧΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.
ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ FACE ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ.
ΕΙΜΑ ΑΠΛΟΣ ΘΕΑΤΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ.
ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΥΣ ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΛΙΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΘΕΙ ΑΣΠΟΝΔΥΛΟΤΩΝ , ΓΛΕΙΦΤΩΝ ΚΑΙ ΓΥΦΤΩΝ.

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ
©

Anonymous said...

Bαζω το χερι στην τσέπη και πιάνω το παπουτσι

Anonymous said...

Ευχαριστούμε τον Ξυνόγαλο.

Καραϊσκο, σε λίγο οι δημοσιογράφοι όχι μόνον δεν θα πληρώνονται αλλά θα πληρώνουν κιόλας για να δημοσιογραφούν. Θα γεμίσουμε δημοσιογράφους τύπου Τίνας Δασκαλαντωνάκη (αν και τώρα που την αποκλήρωσε ο πατέρας της, δεν θα μπορεί να πληρώνει για να δημοσιογραφεί).

Anonymous said...

και με τα πούρα τι γίνεται; αγοράζεις πλέον εκείνα τα πουράκια τα σοκολατένια;

Anonymous said...

Να ενημερώσω τον Καραϊσκο ότι έχω dealer ο οποίος εμπορεύεται πούρα σε φτηνές τιμές. Συνήθως εξυπηρετεί κάποιους φίλους του, αλλά και μεγάλα εφοπλιστικά γραφεία του Πειραιώς. Τα παίρνει από τα καράβια τα προϊόντα. Εάν ενδιαφέρεσαι, στείλε στο email που σου έχω δώσει (Βίκυ Παπαδοπούλου) να σου στείλω το τηλεφωνο του κυρίου Θόδωρου να εξυπηρετηθείς.

Anonymous said...

Και η σχολή των ΜΜΕ είναι απο τις πρώτες στις επιλογές των νεοεισαχθέντων.Αλλου γι αλλού τα Ελληνάκια.Εγω βαψ δεν τα καταλαβαίνω όλα τούτα.Ερχεται ο άλλος και μου λέει: "ηθοποιός είμαι άνεργος".Ο άλλος ζωγράφος,ποδοσφαιριστής,οτι σκατά του ρθει.Μα αυτά δεν είναι επαγγέλματα κύριε.Είναι χόμπι.Αν στα φέρει η ζωή να βγάζεις φράγκα απ αυτά τα επαγγέλματα έχει καλώς.Αλλα καλό είναι να ξέρεις και κάτι πραγματικά βιοποριστικό:Τερματοφύλακας-γιατρός,Ξενοδόχος-δημοσιογράφος,Τραγουδιστής-κηπουρός,Γκαρσόνι-γλύπτης.
Ακου τωρα να μου δηλώνει ηθοποιός και να γκρινιάζει.Και να φοράει και πλουμιστά ρουχαλάκια και να σέρνει πεκινουά.Παρ ολίγον να τον σφαλιαρίσω φίλτατε

Anonymous said...

Στο ζούγκλα είναι καλεσμένος ένας σύμβουλος του Κακλαμάνη, ονόματι Κουρότας ή κάπως έτσι που μου θυμίζει το μακαρίτη δικηγόρο Τάκη Παππα. Ούτε που έχει γυρίσει το λαιμό του και κοιτάζει συνεχώς ότι συμβαίνει με πλάγιο βλέμμα.

Anonymous said...

Βαψ στείλε παραυτα ξανά το μέηλ της Παπαδοπούλου.Να ξέρεις οτι αναγκαστικά θα σου στείλω το μέηλ μου με το κανονικό μου όνομα.Να μην διαπομπευθει παρακαλώ (κι άλλο).Διευθυνση και όλα να στείλεις.Αν φέρνει πουρα ΑΒΑΝΑΣ μόνο πλήζ

Anonymous said...

Δεν έχεις άδικο. Εγώ γνωρίζω μια ηθοποιό η οποία βεντετίζει και διαμαρτύρεται γιατί δεν βγάζει τα χρήματα που βγάζουν οι ομότεχνοί της στις μεγάλες χώρες του εξωτερικού. Από την άλλη, υπάρχουν γεροί καλλιτέχνες που κλατάρουν στην ιδέα ότι άλλοι συνάδελφοί τους, πάτοι καλλιτεχνικώς, βγάζουν ένα κάρο λεφτά. Μια φορά, πριν από 5-6 χρόνια, με παίρνει μια ηθοποιός και μου ζητάει άν μπορώ να την βοηθήσω να... παίξει σε κάποια ταινία. Με πήρε εκ μέρους πολιτικού που βάφει τα φρύδια του να φανταστείς. Ευγενής εγώ, όπως πάντα άλλωστε, κοιτάζω να της βρω κάτι, αν και δεν είναι η δουλειά μου, και πράγματι της βρίσκω έναν ρόλο, συμπρωταγωνιστικό μάλιστα, σε ταινία σκηνοθέτη που τώρα δουλεύει στην Αμερική. Μόλις της το λέω, μου απαντά ότι η ταινία αυτή δεν είναι στις προδιαγραφές της! Εκνευρίζομαι, την χαιρετάω και την γράφω έκτοτε στα γεννητικά μου όργανα. Την επόμενη ή την μεθεπόμενη χρονιά, σε ένα ζάπινγκ, την πετυχαίνω να παίζει σε... ένα σήριαλ του κιλού... Έλληνες καλλιτέχνες... Πάντως ορισμένοι έχουν και ένα δίκιο. Τόσοι και τόσοι καραγκιόζηδες αμοίβονται καλά, ενώ άλλοι, πραγματικά κορυφαίοι όπως π.χ. ο Άρης Ρέτσος, ζουν με ψωμί και φασολάδα...

Anonymous said...

Μέγας φιλάνθρωπος ο Βαψ, βρίσκει δουλειά σε άνεργες ηθοποιές και φτηνά πούρα στον Καραϊσκο. Και εγώ νόμιζα ότι πρόκειται περί ενός κατά βάσιν μισάνθρωπου μπλογκ, καμμιά φορά τα φαινόμενα απατούν, είδες φίλε μου...

Anonymous said...

bpapadopoulou@aol.com

Anonymous said...

Προ ημερών σκάει μύτη εκεί που δουλεύω μια ηθοποιός -κατα δήλωσην της θεατρική- καλή γκόμενα.Συναντά μια παρηκμασμένη αριστοκράτισσα κυρία με γαλλική προφορά, που φέρνει όμως πίσω φιάλες ρετσίνας κουρτάκη για να επιτύχει έκπτωση.Και αρχίζουν.Αφου μίλησαν για την ηθοποιία με μελανά χρώματα,αρχισαν να μιλούν(όπως ήταν αναμενόμενο) για τη Νεα Υόρκη."Αχ πόσο μου έχει λείψει η Ν.Υ να λέει η μία.Με έχει κουράσει η Αθήνα να λένε,μα δεν είναι σίκ,τα γνωστά μωρε.Όλα αυτά φωνασκώντας για να ψαρωνουν οι τριγύρω.
Συζητάμε για το κορμί της ηθοποιού με έναν φίλο μου αφού έφυγε.Μετα απο δυο μέρες λαμβάνω μήνυμα στο κινητό:"Βαλε Εξτρα", μεσημέρι αν θυμάμαι καλά.Το γυρίζω και βλέπω την ηθοποιάρα μας, να μπαίνει σε ένα διαμέρισμα με ενα ταγιέρ να ψιλο γδύνεται και να ξαπλώνει στον καναπέ ανακουφισμένη απο την επαφή με το μαξιλάρι.Διαφήμιζε ανατομικά μαξιλάρια στα τελεμαρκετιγκ.
Και της έλλειπε και η Νεα υόρκη της φουκαριάρας

Anonymous said...

Σωστό.

Anonymous said...

Αγαπητέ Βαψ, αν μπορούσες να μας έβρισκες και καμιά γκόμενα ωραία θα ήταν.

Anonymous said...

Καμιά δουλειά (περίπου) δεν είναι ντροπή αγαπητές και αγαπητοί μου. Εδώ κοτζάμ Τζίνα Ντρούλις και κάνει τηλεπωλήσεις αλλά και αρχισυνταξία στις εκπομπές εκείνου του γιατρού με το όζον.

Anonymous said...

Εγώ πάλι κάποτε είχα γνωρίσει μια ζωγράφο που έβγαζε τα προς το ζειν παίζοντας το τρομπόνι.

Anonymous said...

Την Ιωάννα.

Anonymous said...

Αφού όλα τα κορίτσια ελεύθερα είναι ρε παιδιά. Διαμαρτύρονται συνεχώς ότι δεν μπορούν να βρουν άντρες. Και περνάνε τα χρόνια... Η Δήμητρα η Λιάνη πάντως νομίζω ότι είναι ελεύθερη αυτή την εποχή.

Anonymous said...

1:53 AM, δεν μας περιέγραψες αναλυτικώς το κορμί ώστε να διαπιστώσουμε αν μας είναι τηλεοπτικώς γνώριμο.

Anonymous said...

Πολύ γυμνασμένη κοπέλα.Την αγνοώ τηλεοπτικά.Στο έξτρα κάνει τέτοια σποτάκια και παρουσιάζει και εκπομπές με κοσμήματα σαν αυτες που έκανε κι η Βατίδου και που απεδείχθησαν κλεμμένα τα κοσμήματα στο τέλος

Anonymous said...

Σήμερα έπεσα στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου στο Nitro καθώς έψαχνα κανα σταθμό και πέτυχα τον Κωστόπουλο. Ήταν πυρ και μανία με τους.. "βλάχους που επειδή έχουν δυο φράγκα πάνε και τρώνε σούσι ενώ όλοι οι γύφτοι εστιάτορες τους σερβίρουν ροζ τόνο για σούσι". Η κάτι τέτοιο τέλος πάντων έλεγε - δεν πρόσεξα εκείνη τη στιγμή γιατί έβριζα ένα άλλο αυτοκίνητο. Μεγάλη κωστοπουλική επίδειξη γνώσεων στη σουσοφαγία. Κωλόβλαχοι, βλαχαδερά φώναζε ο Κωστόπουλος, που δεν ξέρουν τι τους γίνεται από σούσι. Είχαν και στο χωριό τους αναρωτήθηκε στο τέλος. Δεν άκουσα άλλο γιατί συνέχισα την αναζήτηση σταθμού

Anonymous said...

Ροζ τόνο;Γαμω την π...για μου οι αλήτες

Anonymous said...

Καραίσκο αν κατάλαβα καλά κατηγορείς τη νεαρή ηθοποιό για ψωνάρα ή κάνω λάθος;

Anonymous said...

Ο Κωστόπουλος ξέρει καλά από σούσι. Δε μπορεί να τον κοροιδέψει ο κάθε εστιάτορας σερβίροντάς του ροζ και λευκό τόνο.

Anonymous said...

Βαψ, να πεις στην άκρη σου να μην διανοηθεί να πουλήσει στον Καραϊσκο πούρα με άλλο χρώμα δαχτυλίδι εκτός από κατακόκκινο γιατί θα τα ακούσεις και συ όπως οι απατεώνες εστιάτορες του Κωστόπουλου και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Anonymous said...

Μου κάνει εντύπωση που είδα σε σχόλιο παραπάνω ότι κάποιος παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εκπομπή του Πρετεντέρη. Αντίθετα, εγώ νομίζω ότι αυτές οι εκπομπές πια δεν βλέπονται. Μάλιστα πάντα αναρωτιέμαι όταν πετυχαίνω τέτοιες εκπομπές στην τηλεόραση, ποιος κάθεται να δει πια τέτοιες εκπομπές , με πρόσωπα που τα έχουμε δει διακόσιες φορές και λένε συνέχεια αυτά που έχουμε ακούσει να λένε άλλες διακόσιες φορές και σου έρχεται αποπληξία. Καμιά εξυπνάδα, καμιά πρωτοτυπία. Πραγματικά νιώθω έκπληξη πως τέτοιους είδους εκπομπές έχουν ακόμα χώρο στην ελληνική τηλεόραση και μάλιστα όχι από κανέναν Αυτιά κλπ. αλλά από τον Πρετεντέρη που παριστάνει τον ποιοτικό και τον ανανεωτή.

Anonymous said...

Να ενημερώσω τον κ. κριτικό-λογοκριτή 10:33 ότι σφάλλει, η πρετεντερειάς είχε μεγάλη πλάκα χθες. Η σύνθεση ήταν δυνατή και έβγαζε γέλιο. Αλαβάνος, Πρωτόπαππας, Πάκης, Μάνος επάξια απέδειξαν ότι το trash της ενημέρωσης που τόσο αγαπούμε εισέρχεται στο mainstream (ο θεός να το κάνει).

Anonymous said...

O Βαψ έχει επαφές με κυκλωμα πειρατών με αρχηγό εναν γέρο-κουρσάρο με κομμένο πόδι που λαθρεμπορεύεται κλεμμένα καπνά πίπας.Μάλιστα στο σπιτι του γερο πειρατή στην Τρούμπα,έχει και ξύλινες κασσέλες που υποψιάζεται οτι εχουν λίρες.

Anonymous said...

Aυτή την ωρα κάνουν πορεία στη Σαλονίκη, συμβασιούχοι κι ηθοποιοί του κρατικού θεάτρου Β.Ελλάδος-145 άτομα.Κινδυνευει να κλείσει το ιστορικό θέατρο λένε.Φρίκη,παρακμή και θλίψη.
Να τοποθετηθείτε παρακαλώ

Anonymous said...

γιαυτό εμφανίζεται πάντα με πανάκριβους καπνούς πίπας; από λαθρέμπορους;

Anonymous said...

Και θα βγούν μεθαύριο οι απόφοιτοι των ΜΜΕ και θα μουρμουρίζουν επειδή είναι άνεργοι.Και δώστου πάλι βουλευτές, προσλήψεις στην ΕΡΤ,στα γραφεία τύπου και στον 9,84.Και εις τους αιώνες των αιώνων αμήν

Anonymous said...

Είχα πάντοτε ένα πρόβλημα με τους ηθοποιούς (και του Θεάτρου Β. Ελλάδος). Δεν ξέρω αν ισχύειγενικά αυτό που νιώθω, αλλά πάντως αυτή είναι η δική μου αίσθηση. Τους λυπάμαι κατά βάθος. Προσοχή. Όχι όλους τους καλλιτέχνες. Μόνο τους ηθοποιούς. Τους φαντάζομαι πάνω στο σανίδι, πολλοί και πολλές προχωρημένης ηλικίας δυστυχώς, να εργάζονται για τον επιούσιο με την μίμηση κάποιων συμπεριφορών, που δεν μπορώ παρά να νιώσω συμπόνοια. Αλλά και η επικέντρωση στους εαυτούς τους όπως και η συνεχής ανασφάλεια μέσα στην οποία ζουν όλη τη ζωή τους, μου προκαλεί την αίσθηση της λύπης. Ίσως γιαυτό ενστικτωδώς αποφεύγω πάντα τους ηθοποιούς και όταν τους συναντώ σε καμιά παρέα τείνω να τους αποφεύγω

Anonymous said...

Eγω πάλι νιώθω αυτόν τον πόνο που λές για τους κλόουν.

Anonymous said...

Θεατρώνης

Anonymous said...

Ξέρεις, σε σχέση με τους κλόουν, υπάρχει και μια ασθένεια που ονομάζεται coulrophobia: ο φόβος που νιώθουν κάποιοι απέναντι στους κλόουν! Φοβερά πράγματα... Τόσο περίεργη η ανθρώπινη ψυχή...

Anonymous said...

Έριξα και εγώ μια ματιά στον Πρετεντέρη χθες και μόλις είδα Παυλόπουλο και τον άλλον τον μαλάκα του Πασόκ πάτησα ένα κουμπί και η οθόνη έδειξε μαύρο.

Anonymous said...

Πέθανε και ο χουνταίος Γιάννης Λαδάς. Ας σημειωθεί ότι ήταν κουμπάρος του Κώστα Πλεύρη. Ο Πλεύρης μάλιστα είχε διατελέσει και ιδιαίτερος του γερο-Λαδά την εποχή της παντοδυναμίας του.

Όλοι αυτοί οι χουνταίοι ζουν πολλά χρόνια. Να οφείλεται στην χωρίς καταχρήσεις, ηθική, 'χριστιανική' και βαρετή ζωή που πολλοί από αυτούς ζούσαν σε προσωπικό επιπεδο?

Anonymous said...

Χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο Τζερούλανος παρουσίασε τον νομοσχέδιο γιά τον κινηματόγραφο. Αν έγιναν τα πράγματα όσο σπαρταριστά τα παρουσιάζει ο Βηματοδότης (κομπλέ με το έξοχο σκίτσο της Ξένου) θα έπρεπε να έχει μεταδοθεί live, δεν γίνονται αυτά (ή μάλλον το πρόβλημα είναι ακριβώς το αντίθετο, ότι γίνονται).

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=58&artId=361609&dt=19/10/2010

Anonymous said...

Γερουλάνος, Παμπούκης και Δρούτσας θα έχουν μείνει στην Ιστορία, μετά από χρόνια, ως τα τρία πιο κωμικά αρσενικού γένους συστατικά αυτής της διακυβέρνης (Λούκα, Μπιρμπίλη και Φώφη ως τα αντίστοιχα θηλυκά).

Anonymous said...

Ο 12:07 έχει δίκιο. Πολύ αστεία επαγγελματική συνομοταξία οι ηθοποιοί. Μία ζωή ανασφάλεια και αβεβαιότητα και με την πρώτη υποψία επιτυχίας ξιπασιά και άγιος ο θεός. Πόσες και πόσες ταινίες και θεατρικές παραγωγές δεν έχουν πάει αύτανδρες επειδή ο/η ηθοποιός-ντίβα επιδιδόταν σε τσιριμόνιες; Υπάρχει όμως και μία κατηγορία σκηνοθετών που δεν ορρωδεί με κάτι τέτοια καπρίτσια και τους αντιμετωπίζει ακριβώς ως αυτό που στην πραγματικότητα είναι: κλόουν. Ο μέγας Τζων Φορντ όταν κάποιος ηθοποιός (ακόμα και επιπέδου Τζων Γουεϊν) άρχιζε τα τερτίπια στα γυρίσματα έδινε εντολή να σταματήσουν τα πάντα γιά να εκστομίσει την διάσημη ατάκα του: "Quiet! an actor is trying to thnik".

Anonymous said...

Ειδικά γυναίκες ηθοποιοί: εκεί αρχίζει ένα μεγάλο δράμα. Καπρίτσια, κόνξες, ναρκισσισμοί, ανασφάλειες, αυταρχισμοί και πάει λέγοντας.

Αστεία περίπτωση η φάρα των ηθοποιών. Αστεία και εκνευριστική ταυτοχρόνως´

Anonymous said...

H μονη υποκριτική δυνατότητα που έχουν δε,είναι του οργασμού

Anonymous said...

και οι ανδρες ηθοποιοι; ας μας απαντησει καμμια αναγνωστρια (ή μερακλης αναγνωστης)

Anonymous said...

Μιά χαρά τα λέει ο Ξυδάκης στην σημερινή "Κ":

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_19/10/2010_1293004

Anonymous said...

Πριν από μερικά χρόνια συνεργάστηκα για σειρά άρθρων με το τμήμα διεθνών ειδήσεων μεγάλης εφημερίδας. Καθώς μιλούσα για τα αρχικά διαδικαστικά με κάποιον από τους αρχισυντάκτες, ξαφνικά με ρωτάει: θέλετε να πληρώνεστε; Κόκκαλο εγώ! Ξέρετε πόσοι και πόσοι, συνεχίζει, εργάζονται εδώ χωρίς πληρωμή; (Κάποιοι από αυτούς γνωστά ονόματα...) Εξήγησα ότι δεν δουλεύω για τη δόξα. (Ευτυχως τα λεφτά που πήρα τελικά δεν ήταν λίγα -τουλάχιστον με βάση τα γελοιότατα μέτρα της ελλαδικής αγοράς.)

Anonymous said...

Κάτι παρόμοιο με τον 3:39 μου έλεγε πριν κάποιον καιρό και κάποιος αρθρογράφος διεθνών θεμάτων της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ο Ν.Β.. "Ντρέπομαι να λέω πόσα πληρώνομαι το άρθρο", μου εκμυστηρεύθηκε. Αυτά τα λίγα δεκάρικα που μου ανέφερε, αν είναι αλήθεια, αποτελούν ντροπή για αυτό το γελοίο επάγγελμα σε αυτή τη γελοία χώρα. Παρ'όλα αυτά υπάρχουν κακομοίρηδες, σαν τον Δήμου, που γράφουν άρθρα σε free press για υπέρογκο ποσό των... 200 ευρώ τον μήνα. Πάλι καλά. Άλλοι παίρνουν 80 και λένε και ευχαριστώ.

Anonymous said...

Σωστά είναι όλα αυτά αλλά εγώ θα ήθελα να υπερασπιστώ ειδικά τα free press. Η ποιότητά τους είναι άνω του μετρίου και γενικά και σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα των εντύπων. Εάν οι εκδότες τους μπορούν να το πετυχαίνουν αυτό με τόσο μικρές αμοιβές, ποιός ο λόγος να δίνουν περισσότερα χρήματα σε αρθογράφους και δημοσιογράφους; Το θέμα είναι οι επαγγελματίες οι ίδιοι (δεν αναφέρομαι σε ΕΣΗΕΑ και άλλα τέτοιες συνδικαλιστικές ενώσεις της πλάκας) να μην καταδέχονταν να δουλεύουν για ψύχουλα ή να απαγορευόταν συνδικαλιστικά κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή όμως που οι εκδότες τους βρίσκουν ανθρώπους προθυμους να δουλέψουν με αμοιβές εξευτελισμού ενώ παράλληλα παράγεται και ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, δεν βλέπω για ποιο θέμα συζητάμε και που ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Anonymous said...

Φίλε, μήπως προσπαθείς να μπεις επαγγελματικά στον χώρο και δεν τα καταφέρνεις; Με συγχωρείς που στο λέω έτσι, αλλά δεν εξηγείται αλλιώς τόσο μένος.

Anonymous said...

Νομίζω γίνεται μια παρανόηση. Η ελληνική αγορά είναι μικρή και επιπλεόν δεν ενδιαφέρεται (το κοινό και επομένως και τα μέσα) τόσο πολύ για τα κείμενα , άρα και οι αμοιβές είναι μικρές. Στην τηλεόραση που το κοινό δείχνει ενδιαφέρον, οι αμοιβές είναι μεγαλύτερες. Είναι τόσο απλό. To γραπτό δεν ενδιαφέρει τόσο πολύ το κοινό, γιαυτό άλλωστε και δύσκολα παράγονται φίρμες, ενώ στο οπτικό προϊόν που ενδιαφέρει το μεγάλο κοινό οι φίρμες δημιουργούνται με το κιλό.

Anonymous said...

Τα free press είναι επιεικώς απαράδεκτα. Τώρα πλέον βαριέμαι και να τα πάρω από το σταντ να τα ξεφυλίσω. Άσε που γράφει ο καθένας για το κόλλημά του. Στις τελευταίες μετρόπολις πχ όλο κλαίγονται οι αρθρογράφοι είτε για την απαγόρευση του καπνίσματος είτε γιατί δε τους κάθεται ο γκόμενος.

Τον Δήμου τον διαβάζουν μόνο κάτι κουλτουριαραίοι που νομίζουν ότι διαβάζουν κάποιον μεγάλο φιλόσοφο. Τους κόβω πιο πολύ για φοιτητές στα πρόθυρα κρίσεων μεγαλομανίας.

Anonymous said...

http://nonews-news.blogspot.com/2010/10/blog-post_377.html

Anonymous said...

Εγώ νομίζω ότι γίνεται και μία άλλη παρανόηση. Στην Ελλάδα η υπαλληλία στον ιδιωτικό τομέα ΔΕΝ πληρώνεται, δεν αφορά μόνο τον Τύπο αυτό. Στον δρόμο καθημερινά κυκλοφορούν χιλιάδες δικηγοράκια-προλετάριοι με κοστούμια Μπρακούλιας, τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι γεμάτα γιατρουδάκια που δουλεύουν γιά τρείς και εξήντα, τα ίδια στα αρχιτεκτονικά γραφεία, τεχνικές εταιρείες κοκ. Και αυτά όλα γιά ανθρώπους με πτυχία που έχουν επενδύσει χρόνο και χρήμα. Αν πάμε σε άλλες κατηγορίες του ιδιωτικού τομέα, πωλητές, επισκέπτες, πλασιέ κλπ κλαύτα Χαράλαμπε. Κάθε φορ΄'α που πηγαίνω σουπερ μαρκετ βλέπω τα παιδάκια των 700 ευρώ που δουλεύουν εκεί. Εξαθλίωση. Αυτή είναι η σύγχρονη εργατική τάξη, χωρίς εκπροσώπηση, χωρίς φωνή, χωρίς συνδικαλιστικά μέσα πίεσης. Παλιότερα, ο ιδιωτικός υπάλληλος μπορούσε με τον μισθό του να ζει αξιοπρεπώς. Οχι πλέον.

Anonymous said...

Λαβρος ο μπριγιαντινάκιας κατά της Μάγιας της μέλισσας. Απειλεί θεούς και δαίμονες, εγκαλεί εισαγγελείς, τα πάντα όλα. Οχι ότι έχει άδικο, η Μάγια είναι γνωστό μηδενικό, αλλά επειδή όλοι γνωρίζουμε την ανιδιοτέλεια του λαμπρού αυτού παιδιού από τα Μέγαρα, διερωτώμεθα τι παίζει, εκβιασμός ή εκτέλεση συμβολαίου;

Anonymous said...

Σχόλιο συμπαράστασης στον @10:17

Σύντροφε κάνε υπομονή. θα ρθει η κοκκινη επανασταση και όλοι οι ανοιχτοί λογαριασμοί με την ολιγαρχία και το σάπιο σημερινό σύστημα θα τακτοποιηθούν όπως πρέπει. Πιο συγκεκριμενα:

Θα την παιζουμε ολοι μερα με (μάξιμουμ) 5ωρη εργασια, θα αμειβομαστε με 1500 ευρω ο πρωτοδιόριστος. Σύνταξη στα 50 για τους αντρες και τα 35 για τις γυναικες αφού ολα τα επαγγέλματα θα γίνουν Βαρεα και ανθυγιεινά. Λαϊκή ασφάλιση, λαϊκή κατοικία όπου με νέα σεισάχθεια θα γίνει επαναδιανομή του ιδιωτικού πλούτου υπερ του λαου, με εργατικη ζώνη κατοικίας την Φιλοθέη, την Εκάλη,κλπ.

Σε ότι αφορά την αναγέννηση της παρακμασμένης μας από τον καπιταλισμο πολιτιστικής ζωής, θα ακουμε Λεοντή, Μικρουτσικο, Λοϊζο, Μπακαλάκο κλπ. Επίσης Καζάκο, Λίλα Καφαντάρη, Γκλέτσο, κλπ. σε θεατρικά δρώμενα στους δρόμους και στις λέσχες ειρήνης και φιλίας.

Οι ελλεηνίδες επιτέλους θα (ξανα)γίνουν σακοράφες και βερούληδες με τρίχες στις μασχάλες και στο στήθος και πλούσιο κατσαρό μαλλί.

Θα ζουμε σε αποπυρηνικοποιημένη ζώνη χωρίς τις μισητες πολυεθνικές και τα βρώμικα προϊόντα τους, ενώ θα κλείσουμε (επιτέλους) τα σύνορα με την δύση. Οι μόνες σχέσεις θα είναι με την Λιβύη του Μουαμαρ Καντάφι, το Σουδάν όπου και θα παρακολουθούμε υποχρεωτικά από τις τηλεοράσεις μας τις εκεί επιδείξεις και τις αυθόρμητες λαϊκες εκδηλώσεις του σουδανικού λαού για την εγκαθίδρυση του σουδανικου κκ. Το ίδιο δε θα γίνεται και για την βόρεια κορέα, όπου καθημερινά θ' ακούγεται και δελτίο ειδήσεων και στην βορεοκορεατική.

Πάλεψε συντροφε με όλες σου τις δυνάμεις για να γίνουν τα παραπάνω πραγματικότητα. Ένωσε τον αγώνα σου και με άλλους συντρόφους. Τίποτα δεν είναι ευκολο, όλα είναι εφικτά.

Anonymous said...

Σχόλιο συμπαράστασης στον @10:17

Σύντροφε κάνε υπομονή. θα ρθει η κοκκινη επανασταση και όλοι οι ανοιχτοί λογαριασμοί με την ολιγαρχία και το σάπιο σημερινό σύστημα θα τακτοποιηθούν όπως πρέπει. Δεν ειναι μακρυα η στιγμή που ο λαός θα πάρει τις τύχες στα χέρια του και τότε όλα τα όνειρά μας θα γίνουν πραγματικότητα...

Θα την παιζουμε ολοι μερα με (μάξιμουμ) 5ωρη εργασια, θα αμειβομαστε με 1500 ευρω ο πρωτοδιόριστος. Σύνταξη στα 50 για τους αντρες και τα 35 για τις γυναικες αφού ολα τα επαγγέλματα θα γίνουν Βαρεα και ανθυγιεινά. Λαϊκή ασφάλιση, λαϊκή κατοικία όπου με νέα σεισάχθεια θα γίνει επαναδιανομή του ιδιωτικού πλούτου υπερ του λαου, με εργατικη ζώνη κατοικίας την Φιλοθέη, την Εκάλη,κλπ.

Σε ότι αφορά την αναγέννηση της παρακμασμένης μας από τον καπιταλισμο πολιτιστικής ζωής, θα ακουμε Λεοντή, Μικρουτσικο, Λοϊζο, Μπακαλάκο κλπ. Επίσης Καζάκο, Λίλα Καφαντάρη, Γκλέτσο, κλπ. σε θεατρικά δρώμενα στους δρόμους και στις λέσχες ειρήνης και φιλίας.

Anonymous said...

(Συνέχεια)

...
Οι ελλεηνίδες επιτέλους θα (ξανα)γίνουν σακοράφες και βερούληδες με τρίχες στις μασχάλες και στο στήθος και πλούσιο κατσαρό μαλλί.

Θα ζουμε σε αποπυρηνικοποιημένη ζώνη χωρίς τις μισητες πολυεθνικές και τα βρώμικα προϊόντα τους, ενώ θα κλείσουμε (επιτέλους) τα σύνορα με την δύση. Οι μόνες σχέσεις θα είναι με την Λιβύη του Μουαμαρ Καντάφι, το Σουδάν όπου και θα παρακολουθούμε υποχρεωτικά από τις τηλεοράσεις μας τις εκεί επιδείξεις και τις αυθόρμητες λαϊκες εκδηλώσεις του σουδανικού λαού για την εγκαθίδρυση του σουδανικου κκ. Το ίδιο δε θα γίνεται και για την βόρεια κορέα, όπου καθημερινά θ' ακούγεται και δελτίο ειδήσεων και στην βορεοκορεατική.

Πάλεψε συντροφε με όλες σου τις δυνάμεις για να γίνουν τα παραπάνω πραγματικότητα. Ένωσε τον αγώνα σου και με άλλους συντρόφους. Τίποτα δεν είναι ευκολο, όλα είναι εφικτά.

Anonymous said...

φίλε ξαναρίξτο γιατί δεν το έπιασα καλά

Anonymous said...

10:46 δεν δουλεύω σε σουπερ μάρκετ. Είχα υπαλλήλους την δεκαετία του '70 και εξακολουθώ να έχω και σήμερα. Σε πληροφορώ ότι το βιοτικό τους επίπεδο έχει πέσει δραματικά κάτι που προφανώς δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις. Αντε βλάκα.

Anonymous said...

είναι σαφές οτι ο 10:43 ο 10:46 και ο 10:46 είναι βλάκας ή βλάκες

Anonymous said...

Το βιοτεικό επίπεδο έχει πέσει από τα 70'σ.
Βαριά κουβέντα φίλε, δύσκολο να υποστηριχθεί. Κατα τα άλλα συμφωνώ με το ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι οι μόνοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα στο μπουρδελιστάν που ζούμε, γιατί δεν μπορούν να εκβιάσουν μέσω συνδικαληστών κλπ

Anonymous said...

ολη η κοινωνία πληρώνει αυξημένους φόρους για να ταϊζει 1.000.000 δημόσιους τεμπέληδες. Οι επιχειρήσεις πληρώνοντας υψηλούς φόρους δεν έχουν κίνητρο να προσλαμβάνουν υπαλλήλους πόσο δε μάλλον να δίνουν υψηλούς μισθούς. Ο νομπελίστας πισσαρίδης το πε ξεκάθαρα: 400.000 λιγότεροι δημόσιοι τεμπέληδες

Anonymous said...

Ναι αλλά ο νομπελίτσας Παππαρίδης (καραίσκος) έχει άλλη γνώμη

Anonymous said...

Την ίδια στιγμή φίλε, ο Γιώργος μοιράζει 2,6 δις στις επιχειρήσεις για να μην προβούν σ απολύσεις.Φορολογούμεθα και δανειζόμεθα για να μην κλείσουν -γιατί αυτή είναι η αλήθεια-οι επιχειρήσεις.Να κλείσουν κύριε όπως οι δημόσιες.Τι σόι συστημα είναι αυτό δεν ξέρω.Η Θαυμαστη ελευθερη οικονομία.Πληρώστε μαλάκες για να παραμείνουν επιχειρηματίες οι εργοδότες της Ελλάδας.

Anonymous said...

12.05 τι έχεις πιεί?

Anonymous said...

πολύ ωραία τα λέει ο 12:05.
Οταν πάνε καλά οι επιχειρηματίες μας μονίμως λένε:Να μην επεμβαίνει το κράτος στην αγορά,να την αφήσουν ήσυχη να αυτορρυθμιστεί.Και μόλις αρχίσουν τα ζόρια, απλώνουν τα βρωμόχερα τους στο κράτος για να βοηθήσει.Μπράβο στον 12:05

Anonymous said...

..είπε ο καραίσκος και άδειασε την τρίτη φιάλη μαλαματίνα της ημέρας

Anonymous said...

Είναι γεγονός πως οι επιχειρηματίες είναι συνήθως χαμηλού επιπέδου. Βλέπεις πχ έναν που έχει ένα κωλομπαρ ή μια βρωμοκαφετέρια και σου λέει "επιχειρηματίας". Γυρνάνε κάτι άπλυτοι με τα πούρα και τα hermes και το παίζουν επιχειρηματίες και την ίδια ώρα χρωστάνε στους πάντες. Μόνο κάτι χαζογκόμενες εντυπωσιάζουν που νομίζουν πως θα τους φάνε κάνα φράγκο.

Anonymous said...

Πως σας φάνηκε η καινούρια φωτογραφία της Μαριλι από τον μπριγιαντινάκια;

Anonymous said...

Ο Ρίζος λέει θα βγάλει δυνατό φύλλο για το ΣΚ.

Anonymous said...

Να μας πει ο 2:16 ποιά επαγγελματική ή κοινωνική κοκ τάξη είναι κατά την γνώμη του υψηλού επιπέδου. Στην ελλάδα έχουμε επιχειρηματίες και "επιχειρηματίες", γιατρούς και "γιατρούς", δικηγόρους και "δικηγόρους" και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Δυστυχώς στην χώρα αυτή της απόλυτης αναξιοκρατίας οι εντός εισαγωγικών ιδιότητες υπερτερούν δραματικά. Απόλυτα λογικό βέβαια διότι είμαστε κράτος εντός εισαγωγικών.

Anonymous said...

τον τσιμπήσανε τελικά τον δημιουργο του venitism τον γραφικο αυτό τύπο που εστελνε καθημερινα emails σε πολλες κρατικες υπηρεσίες ως δήθεν οικονομική αυθεντια που επικαλούνταν, μάλιστα, όλοι οι μεγάλοι του κόσμου..

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_20/10/2010_419378

Anonymous said...

Από τα πλημμελήματα που φόρτωσαν στον λίαν γραφικό φιλελευθεριστή πολιτευτή του ΛΑΟΣ αυτό που μου άρεσε πιό πολύ ήταν το "διατάραξη φιλίας κρατών", πρωτότυπο χωρίς αμφιβολία.

Anonymous said...

"Διαταραξις φιλιας κρατων"

Οταν η φιλια γινεται ανεκδοτο και χανει το νοημα της και το ανεκδοτον ποινικο αδικημα χωρις αντικειμενικη υποσταση!

αυτη ειναι η μαιμου δημοκρατια!

Και σωστα εμιλησαν για γραφειοκρατικες φιλιες!Ειναι μονον τα γραφεια που αντιλαμβανονται την φιλια καθαυτον τον τροπον.


Ειναι της σχολης που καθιερωσαν οι πανεξυπνοι εβραιοι περι εγκληματος διασπορας ρατσιστικου μισους!

δηλαδη αδικημα χωρις αντικειμενικη υποσταση αλλα υποκειμενικη και αυθαιρετη υπαγωγη στην υποκειμενικη υποσταση σε οτι δεν μας αρεσει και μας ενοχλει σε αποψεις ιδεες κλπ.!

Anonymous said...

Με αφορμη την αποπαγίδευσι των "τυχερών" 33 μεταλλωρύχων εκεί εις την Χιλήν ερωτώ:

Υπάρχει σκεπτόμενος, νουνεχης και ισορροπημένος άνθρωπος ο οποίος να "ταξιδεύει" υπογείως ?


Μπα δεν νομίζω.

Στο δικό μας σκατοΜετρό δεν έχω μπουκάρει αλλά ούτε και πρόκειται.

Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος δια να "ταξιδεύη" υπογείως αλλά ούτε και...υποθαλασσίως αφού στην προσπάθειά του να βουτήξη στα βαθιά, πρέπει να ζωστη με...βαρύδια ναι?
Μάλιστα.

Αμ, οι άλλοι που παίρνουν τα βουνά? Αααλλη μούρλα.

Ρε σεις αφού φτιάξαμε ελικόφτερα για να πετάμε στα ψηλά και τσακ πού γουστάρεις προσγείωση εις το Εβερεστ? Την έχεις. Στας Ανδεις? Τσακ μπαμ. Στας Αλπεις? Εδώ είσαι.

Να σου έχουν δώση ποδήλατο και να το σπρώχνεις περπατώντας ε? Η μούρλα σε όλο της το μεγαλείο.
Α, αυτού του είδους τρέλλες, τις έχουν βαφτίσει... "σπορ".

Μην αφοδευσω...

Anonymous said...

Δελτίο ημερησίων εκδηλώσεν της 20.20.10:

Υπό κατάληψη τελούν τα (ιερά) εκδοτήρια εισητηρίων του Ιερού Βράχου από τον κ. Χασομέρη και την παρέα του. Είσοδος ελευθέρα.

Συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Οικονομικών τώρα πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τυφλών. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αετομάτης θα αναγνώσει διάγγελμα (με την μέθοδο braille).

Anonymous said...

20.10.10*

Anonymous said...

Την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή, που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ανακοίνωσε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η κα. Παπαρήγα προέβλεψε ότι το πρόβλημα της ανεργίας θα επιδεινωθεί και θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και λόγω των ελαστικών μορφών εργασίας, ενώ εξέφρασε τις αμφιβολίες της για τα στοιχεία του δίνει η Eurostat για την ανεργία στη χώρα μας, τονίζοντας ότι οι εκθέσεις της δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε την κρυφή ανεργία ούτε τους «απασχολήσιμους», που αυξάνονται συνεχώς.

Οι προτάσεις που παρουσίασε η Αλέκα Παπαρήγα είναι:

1. Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία.
2. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά.
3. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους. Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
4. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
5. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης και να βαρύνει το κράτος και τους εργοδότες.
6. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος
7. Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος.
8. Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους
9. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
10. Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
11. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι και φτωχοί αγρότες.
12. Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν, σε θέσεις εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
13. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δεν γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.
14. Να χορηγηθεί 1.000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων από 100 ευρώ, που ισχύει σήμερα.
15. Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.
16. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, που είναι το βασικότερο δικαίωμα του ανθρώπου, με στόχο την εξαφάνιση της ανεργίας. Κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου και διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας. Απαγόρευση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κάθε μορφής ανασφάλιστης εργασίας. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
17. Αύξηση της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους εργάτες και τους τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920 και κατάργηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που ισοπέδωσαν αποζημιώσεις και ΣΣΕ.

Anonymous said...

Αυτός ο Λευτέρης Κανάς, ο γίγαντας πολιτικός συντάκτης της Αυριανής, του Ράδιο Αθήνα και του Κ29 τι να κάνει άραγε;

Anonymous said...

Θέλω να γίνω και γω άνεργος να παίρνω όσα λέει η Παπαρήγα.

Anonymous said...

Μέτρια τα free press, τι να λέμε τώρα (παρότι τα διαβάζω όποτε τα βρίσκω στον δρόμο μου). Απόδειξη ότι παρά τα τεράστια τιράζ, δεν έχουν μπορέσει να είναι επηρεαστικά. Η Athens Voice, πάντα πολιτικά ορθή, μονίμως υπέρ του "εκσυγχρονισμού", με άρθρα πασοκοφιλελεύθερα. Η Lifo σταθερά και αμετακίνητα με αισθητική και θεματολογία gay και μοδάτη, σαν να βρισκόμαστε σε ένα συνεχές gay parade, ενώ το FAQ γεμάτο από κοινότοπες απόψεις και ασήμαντα θεματάκια, γραμμένα προφανέστατα από αγράμματα και χαμηλόμισθα παιδάκια. Τα σκίτσα του κοιλούμπα εκδότη στην δεύτερη σελίδα μας βάζουν από την αρχή σε ένα ξυγκάτο trans.

«Oldest ‹Older   1001 – 1200 of 1225   Newer› Newest»