Saturday, December 20, 2008

Νίκος Καραχάλιος (μέρος τρίτο και τελευταίο): Δεν βάφω τα μαλλιά μου, στηρίζω Καραμανλή



Ε, αυτό δεν το περιμέναμε ούτε εμείς, που τόσο περιορισμένη εκτίμηση τρέφουμε προς το πολιτικό προσωπικό (ολόκληρο, εντός και εκτός βουλής) αυτής της μικρής βαλκανικής χώρας – to say the least… Αναφερόμαστε στον Νίκο Καραχάλιο για τρίτη και τελευταία (γιατί βαρεθήκαμε…) φορά. Νομίζουμε, όμως, ότι αξίζει να δημιουργήσουμε μια τριλογία αφιερωμένη στον άλλοτε Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κυβερνώντος κόμματος – όχι για να γελοιοποιήσουμε τον ίδιον (προσωπικώς, τολμούμε να πούμε ότι μας είναι και συμπαθής – ειδικώς τώρα που έχει μεταφερθεί σε μια ιδιότυπη πολιτική Valhalla λόγω της εξευτελιστικής αποπομπής του...), αλλά για να δώσουμε ένα ακόμη δείγμα της γελοιότητος της Εξουσίας εν γένει… Επιπλέον των όσων αναφέραμε σε προηγούμενες αναρτήσεις, επιλέξαμε να συνεχίσουμε λιγάκι το αστείο, γιατί μυριστήκαμε ότι ο συμπαθής, μέσα στην ατυχία του, Νίκος είναι ευεπίφορος στο πάτημα της μπανανόφλουδας. Το μυριστήκαμε μεν, δεν θέλαμε να το πιστέψουμε δε. Και όμως… Στείλαμε, το λοιπόν, διάφορα μηνύματα, από διαφορετικούς αποστολείς, με παρεμφερές, όμως, περιεχόμενο και προς τον ίδιο αποδέκτη, τον Νίκο Καραχάλιο στην γνωστή, πλέον, σελίδα του στο youtube. Εκείνος, παρά την εμφανή περιπαικτική διάθεση των μηνυμάτων και το διάχυτο κλίμα φαιδρότητος (που θα καταλάβαινε, νομίζουμε, και ένας τάλας γυμνασιόπαις), συνέχισε να μας απαντά, έμπλεως ενθουσιασμού… Οι σπαρταριστοί διάλογοι έχουν ως εξής: tsirigwtis Κύριε Καραχάλιο, γιατί λογοκρίνετε τα σχόλιά μου; Γιατί τα σβήνετε; Ως νεοδημοκράτης, και εγώ, διαμαρτύρομαι. Είμαστε πολύ δημοκράτες όλοι εμείς οι νεοδημοκράτες και δεν σβήνουμε σχόλια. Εάν ψάχνετε για εργασία, μετά την αποπομπή σας και συνεχίζετε να ενδιαφέρεστε για εργασία στο εξωτερικό (όπως επρόκειτο να κάνετε στις ΗΠΑ με την Hillary Clinton), δηλ. εδώ στη Γερμανία, μην διστάσετε ούτε στιγμή να έλθετε σε επαφή μαζί μου για οποιαδήποτε βοήθεια. Με εκτίμηση Ι. Τσιριγώτης

 
Karahalios file gianni, s efxaristw gia tin prosfora sou me tima idiaitera. Afti ti stigmi omws to mono pou xreiazetai apo olous emas tous neodimokrates einai perissoteri stirixi ston Kwsta Karamanli gia na sinexisei to ergo tou. p.s. einai politiki tou istoxwrou na min paramenoun ta comments gia logous tipikotitas. (ΣΣ.: !!!!!!) p.s.2 (gia to comment anwterw) to humour einai pada efprosdekto.

 
Zaxarias69 ΦΙΛΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ. ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙΣ 28 ΕΝΩ ΕΙΣΑΙ 39. ΚΑΙ 39 ΕΤΩΝ ΝΕΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΑΣ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ. ΜΗΝ ΚΟΛΩΝΕΙΣ. ΚΟΙΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Karahalios Agapite Zaxaria, sas apadw ek merous tis omadas internet tou Nikou Karahaliou. Exei ginei lathos sto profile otan dimiourgithike kai anti tou 38 graftike 28. H alitheia einai oti paramelisame na to diorthwsoume dioti otan to prospathisame den ta kataferame (an boreite na mas diafwtisete sto pws na allaxoume tin ilikia tha itan efxis ergon). Exete apolito dikio padws kai sas efxaristoume poli toso gia ta poli timitika sas sxolia oso kai kai gia tin episkepsi sas sto profile. Na eiste kala. Karapiperis1 Κύριε Καραχάλιο Μην κρύβετε τα χρόνια σας. Τα χρόνια δεν είναι ντροπή, παιδί μου. Μην κάνεις αυτό το λάθος. Αν μάλιστα βάφεις και τα μαλλιά σου για να ξεγελάσεις τον χρόνο, όπως διάβασα, τότε πρόκειται για έγκλημα. Karahalios Agapite kurie karapiperi, sas apadw ek merous tis omadas internet tou Nikou Karahaliou. Exei ginei lathos sto profile otan dimiourgithike kai anti tou 38 graftike 28. H alitheia einai oti paramelisame na to diorthwsoume dioti otan to prospathisame den ta kataferame (an boreite na mas diafwtisete sto pws na allaxoume tin ilikia tha itan efxis ergon). Exete apolito dikio padws kai sas efxaristoume poli toso gia ta timitika sas logia oso kai gia tin episkepsi sas sto profile. na eiste kala. p.s. afto pou diavasate peri vafis einai profanestata psevdes. Oi sikofanties distixws einai sti fisi arketwn. DrCavendish Ε όχι και 28 ετών κύριε Καραχάλιο. Αφού είστε 49... (39 ήθελα να πω, αλλά δεν ξέρω πως να το αλλάξω. Αν γνωρίζετε, η βοήθειά σας θα ήταν ευπρόσδεκτη). Karahalios Agapite DrCavendish, sas apadw ek merous tis omadas internet tou Nikou Karahaliou. Exei ginei lathos sto profile otan dimiourgithike kai anti tou 38 graftike 28. H alitheia einai oti paramelisame na to diorthwsoume.Sas efxaristoume poli pou episkeftikate to profile kai gia to humouristiko sxolio sas... (an boreite na mas voithisete padws tha itan odws efprosdekti i voitheia!) DAlepoudelis Κύριε Καραχάλιο Διάβασα πρόσφατα σε ένα blog (www.vapsomalliades.blogspot.com) μια προσωπογραφία σας, στην οποίαν εμφανίζεστε, μεταξύ άλλων, ως βαψομαλλιάς. Εάν αυτό αληθεύει, είναι λυπηρό. Κανένας άνδρας δεν πρέπει να πέφτει σ' αυτό το ολίσθημα και να βάφει τα μαλλιά του. Αφήστε τα μαλλιά σας στο φυσικό τους χρώμα. Το βάψιμο, κατά τη γνώμη μου, δεν προσθέτει, αλλά γελοιοποιεί όλους τους άνδρες που καταφεύγουν σε αυτή την καταγέλαστη συνήθεια. Ευχαριστώ Δ. Αλεπουδέλης. Σ’ αυτό το σημείο, ο Νίκος Καραχάλιος άρχισε να αντιλαμβάνεται το τι γίνεται και σταμάτησε να απαντά. «Κλείδωσε» τα σχόλια και μας άφησε στην ησυχία μας. Τον αφήνουμε κι εμείς στην δική του, ευχόμενοι τα καλύτερα για την μελλοντική του σταδιοδρομία…

47 comments:

Anonymous said...

Oi dialogoi einai apolaystikoi. I eikona ayth deixnei gia tin politikh taksi poly perisotera apo tin opoiadipote analysi.

Anonymous said...

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΔ. ΑΝ ΟΧΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.

Anonymous said...

Πέρα από τις μπούρδες του κάθε Καραχάλιου (να τον χαιρόμαστε), μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσουμε επιστροφή του Γιάννη Τσιριγώτη στην ελληνική TV (στη Γερμανία όπως είδαμε από τα video διαπρέπει.);

Δημιουργούσε τρελό κέφι με την παρουσία του ο Γιαννάκης.

Anonymous said...

μας αναπτερωσε το ηθικο η φωτογραφια του γιαννη τσιριγωτη του ερωτικου. ο γιαννης μας δειχνει τον δρομο. ερωτευθειτε γιατι χανομαστε. αυτο κανει αλλωστε και ο καραχαλιος, αν κρινω απο την ερωτικη φωτογραφια που κοσμει την αναρτηση σας.

Anonymous said...

Εμένα με απογοήτευσες αγαπητέ βαψομαλλιά. Το να τα βάζεις στόχο τον (κάθε) Καραχάλιο, το να κλέβεις δηλαδή εκκλησία, και μάλιστα με τέτοια μέσα, είναι κατώτερο των προσδοκιών που είχαμε επενδύσει πάνω σου.

Anonymous said...

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΒΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ. ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΕΙ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΦΕΛΛΟ ΖΑΓΩΡΙΤΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ. Ο ΝΙΚΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΨΩΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΛΑΖΟΝΑΣ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΙΚΟ. ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ. ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ!

MUSIC THROUGH THE YEARS said...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΙΤΡ.
Ο Κος ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ.ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ.ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΞΑΝΘΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΕΣ ΚΑΛΛΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΛΚΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΦΗΝ ΤΗΣ ΚΟΜΗΣ...ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟΥ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΤΙΛΑ ΠΟΥ ΟΡΘΩΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ...ΑΦΑΝΤΗ ΔΙΣ ΙΩΑΝΝΑ.ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΒΑΜΜΕΝΟ ΜΑΛΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΣΤΟ...ΚΡΕΒΑΤΙ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΣΥΧΝΑΖΑ ΣΕ PUBS ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΟΣ ΩΣ ΛΙΜΟΚΟΝΤΟΡΟΣ ΕΓΛΥΦΑ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΙΘΑΡΟΖΟΜΟΥ (BARLEY ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ),ΕΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΜΕΘ ΕΚΠΛΗΞΕΩΣ ΚΑΤΙ ΨΑΡΟΜΑΛΛΗΔΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΑΡΕΣ ΑΓΓΛΙΔΟΥΛΕΣ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΡΗΚΟΜΟΩΝΤΑΣ ΝΕΑΡΟΥΣ.ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ LIEDER TOY ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΟΥ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΥΚΟΝΟ,ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ,ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ,ΧΑΙΜΑΛΙΑ ΑΠΟ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΡΧΑΡΙΑ,ΕΠΙΧΡΥΣΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΣΚΑΡΠΙΝΙ GUCCI,KAI OPOION ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ .

Anonymous said...

Αν αυτά είναι αλήθεια και δεν είναι μια πλακα μέσς στην πλάκα, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ. Και ο δεκάχρονος ανηψιός μου θα καταλάβαινε ότι πρόκειται για φάρσα. Οχι όμως (όπωε φαίνεται) ο κ. Καραχάλιους.

Anonymous said...

IOANNA ESKASE MITI SE PROIGOUMENA POSTS. STOP. DILOSE OTI PROTIMA SPINO. STOP. ANAMENETAI H EMFANISI TIS PERI TIW 12-30 STO EXTRA.STOP. IOANNA SE AGAPAME KAI SE THAYMAZOYME. STOP. STOP.

Διονύσης said...

"DrCavendish Ε όχι και 28 ετών κύριε Καραχάλιο. Αφού είστε 49... (39 ήθελα να πω, αλλά δεν ξέρω πως να το αλλάξω. Αν γνωρίζετε, η βοήθειά σας θα ήταν ευπρόσδεκτη)."

ΓΑΜΑΤΟ. Απίστευτο λιώσιμο!

o grizomallis said...

Από όσα διάβασα για το τιμώμενο (τιμημένο;) πρόσωπο με την πλουμιστή κόμη κρατώ το ότι "άφησε να διαρρεύσει" πως τον ήθελε η Χίλαρι για την εκστρατεία της.
Αυτό τα λέει όλα.

Ο Καραχάλιος, δυστυχώς, δεν είναι ο χειρότερος ούτε μέσα στο κομματικό του καραμπουρδέλο, ούτε μέσα στα εν όλω πολιτικά καραχάλια.

Έχει όμως όλον τον χρόνο μπροστά του για να το κατορθώσει.
Είναι, άλλωστε, μόνο 28 ετών.

Anonymous said...

Συμφωνώ με γκριζομάλλη. Απ' όσο ξέρω ο Καραχάλιος δεν είναι ότι χειρότερο υπάρχει στο κόμμα του, παρά την φανερή ανησία της συμπεριφοράς του σε σχέση με τα περιγραφόμενα γεγονότα. Όσο για τη Hillary το γελοίο του πράγματος φωνάζειΤο δυσάρεστο είναι ότι στο συγκεκριμένο πλαίσιο του ελληνικού πολιτικού συστήματος, όλοι σ'ενα βαθμο αποβλακώνονται

Anonymous said...

Τώρα που το σκέφτομαι, με τις βαψομαλλούδες τι γίνεται; Μεγάλη παράλειψη να μη γίνεται αναφορά και σ'αυτές!

Anonymous said...

Η Ναταλι Θάνου δεν είναι στο εξώφυλλου κάποιου περιοδικού αυτό το μήνα; Κι αυτή με πολιτικό, και μάλιστα βαψομαλλιά; Πρέπει να διερευνηθεί το θέμα, ακόμα κι αν χρειαστεί τέταρτο μέρος.

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Θα μπορούσε να τεθεί και αγγλοφώνως ως "Hillary's camp suffers major blow - rogue advisor killed in the open by unscrupulous blog in Greece".

Anonymous said...

ΙΩΑΝΝΑ ΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΧΘΕΣ. ΣΕ ΘΑΥΜΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ. ΗΣΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΟΝΙ ΤΗΣ ΜΥΡΙΑΜ ΒΟΥΡΟΥ. Η ΒΟΥΡΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ, ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΟΣΜΟ...

V. said...

Σήμερα που έχω περισσότερο χρόνο, θα ήθελα να κάνω μερικά σχόλια, αν μου επιτρέπετε (τώρα, και να μην μου επιτρέπατε…).

Αγαπητέ μου κ. Σούφρα, η πρότασή σου, με αυτό τον εμπνευσμένο χιουμοριστικό τίτλο, μου θύμισε λεζάντα του Private Eye (το οποίο, μάλιστα, εξ όσων γνωρίζω, χρηματοδότησε και ενίσχυσε κάποτε ο αγαπημένος σου Peter Cook)… Συμφωνώ και με τον Γκριζομάλλη, ότι η κορυφαία φαιδρότητα του θέματος είναι η διαρροή του πληγωμένου εγωπαθούς Καραχάλιου ότι τον ζήτησε η Hillary. Εξίσου ανήκουστο, όμως, ότι ανόητοι και παπαγάλοι δημοσιογράφοι προέβησαν σε αναπαραγωγή αυτής της εξόφθαλμης μπούρδας, δείχνοντας και την παθογένεια Τύπου και κοινού…

Για το σχόλιο περί γυναικείων μαλλιών, να πω ότι δεν ασχολούμεθα, βεβαίως, με γυναικεία μαλλιά. Το γυναικείο βάψιμο κρίνεται ως απολύτως φυσικό, καθότι οι γυναίκες, από τη φύση τους, είναι όντα πιο επιφανειακά και, επομένως, το βάψιμο δεν κάνει εντύπωση [sorry girls, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ρίξτε μια ματιά και στον Schopenhauer (Περί Γυναικών)]. Αν το σχόλιο, βεβαίως, αφορά τις κόμες της συμπαθούς συνομοταξίας των παρενδυτικών, να το συζητήσουμε…

Για το σχόλιο περί απογοήτευσης, να σου αγαπητέ φίλε (ή φίλη) ότι η άποψή μου είναι, πρώτα απ’ όλα, να μην επενδύεις σε κανέναν, παρά μόνον στον εαυτό σου (άλλωστε εμείς δεν κάνουμε εδώ και τίποτε σοβαρό για να «επενδύεις»). Επιπλέον, μου δίνεις την ευκαιρία να πω ορισμένα πράγματα, τα οποία, λόγω ύφους, δεν μπορώ να τα γράψω στις αναρτήσεις, γιατί εκεί αποφεύγω να γράφω «σοβαρά». Πρώτα απ’ όλα να σου πω (ίσως προκαλώντας σου έκπληξη) ότι προσωπικά συμπαθώ τους πολιτικούς . Όχι, βέβαια, με μια συμπάθεια «θετική», αλλά μάλλον συγκαταβατική – πάντως συμπάθεια. Όποιος έχει συναναστραφεί σε βάθος πολιτικούς ή τους έχει μελετήσει, γνωρίζει – νομίζω – ότι οι καημένοι οι πολιτικοί, ως τάξη, ομοιάζουν πολύ με τους ηθοποιούς, τους σταρ της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας κλπ. Είναι ανασφαλείς, νάρκισσοι, εγωκεντρικοί – και, ως εκ τούτου, μεταξύ άλλων, φοβερά ανιαροί και κουραστικοί. Γι’ αυτό και, συνήθως, συν τοις άλλοις, δεν είναι και καλές περιπτώσεις για παρέα … Η Πολιτική, γενικώς και από τη φύση της (όχι μόνο στην γελοία χώρα μας), βρίσκεται στη σφαίρα της ψυχοπαθολογίας, από την οποία, λόγω εγγενών συνθηκών, δεν μπορεί να ξεφύγει (επί τη ευκαιρία, να συστήσω το εκπληκτικό – αν και μάλλον σπάνιο πια – βιβλίο Psychopathology and Politics του Harold Lasswell). Οι πολιτικοί, λοιπόν, από τη φύση τους, είτε στη «σοβαρή» τους, είτε στην «καρικατουρίστική» τους μορφή, είναι περιπτώσεις συνήθως ελλειμματικές, που προσπαθούν να αναπληρώσουν (ή και να υπεραναπληρώσουν) τα ελλείμματα αυτά. Επομένως, μόνο με συμπάθεια μπορεί κανείς να δει τέτοιες «ανισόρροπες» συμπεριφορές. Και το επίπεδό τους δεν είναι ποτέ αναντίστοιχο του κόσμου – αυτό μην το ξεχνάμε.

Ειδικώς, τώρα, για τον Καραχάλιο. Όπως είδες, συμπτωματικά έγραψα και στην εισαγωγή του post μου ότι μου είναι, σε προσωπικό επίπεδο, μάλλον συμπαθής (για διάφορους λόγους). Ο Καραχάλιος, για μένα, είναι ένα σύμπτωμα. Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσωπικά για τον (κάθε) Καραχάλιο – ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Το ενδιαφέρον μου αναφέρεται μόνο στην ιδιότητά του. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να δείχνουμε, όπου και όπως μπορούμε, τη γελοιότητα της εξουσίας. Το εντυπωσιακό, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι ότι ένα μέλος της πολιτική ελίτ του τόπου (ο θεός να την κάνει…) αποδεικνύεται τόσο αφελής, πέφτοντας σε μια παγίδα, την οποία και ένας άνθρωπος μέσης (και λίγο πιο κάτω) νοημοσύνης θεωρώ ότι θα αντιλαμβανόταν. Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι αυτή η γελοιότητα, φαιδρότητα, ελαφρότητα κλπ. δεν αφορά, φυσικά, μόνο τον Καραχάλιο ή το κόμμα του, αλλά είναι εγγενής σε ολόκληρο το πλέγμα εξουσίας – και όχι μόνο στην Ελλάδα. Σου συστήνω, λοιπόν, να μην βλέπεις τον (κάθε) Καραχάλιο ως έναν ταλαίπωρο, πλέον, ατιμασμένο συνάνθρωπο, αλλά, χειρουργικά, ως ένα μέλος ενός συστήματος εξουσίας, πνιγμένο στη γελοιότητα. Κατά τα άλλα, πράγματι ο Καραχάλιος δεν είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει στη ΝΔ. Όχι ότι είναι και τίποτε ιδιαιτέρως σημαντικό – θα μπορούσε, όμως, άνετα, και σε συνθήκες σχετικής σοβαρότητας, να είναι ένα μέσο στέλεχος του κόμματός του (για Hillary δεν ξέρω…). Εδώ υπάρχουν τόσοι και τόσοι άλλοι. Κλείνοντας, αυτό που ήθελα να δείξω με την περίπτωση Καραχάλιου δεν είναι τόσο η προσωπική του αφέλεια, αλλά η υπερμεγέθης γελοιότητα του πολιτικού συστήματος εν γένει – κάτι που αφορά και τον γκρινιάρη και υστερικό κόσμο, ο οποίος εκτονώνεται σε συζητήσεις καφενείου, αλλά, ταυτόχρονα, συντηρεί όλο αυτό το εξαιρετικά χαμηλής στάθμης σύστημα, γιατί αυτή είναι, σε γενικές γραμμές, και η ποιότητα του κόσμου. Όλοι αυτοί που βρίζουν τον (κάθε) Καραχάλιο, μπροστά του στέκονται κλαρίνο και βαράνε προσοχές. Σε αυτά, λοιπόν, τα πράγματα θεωρώ ότι δεν χωρούν συναισθηματισμοί, αλλά κανείς πρέπει να λειτουργεί με λογική ανατόμου (στην περίπτωσή μας, βέβαια, σιγά την ανατομία δηλαδή – την πλάκα μας, κυρίως, κάναμε…)

Τέλος, ως προς το σχόλιο της «Σελίδας Φίλων της Μουσικής», να σχολιάσω ότι η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει το κυνικό σας συμπέρασμα ότι οι γυναίκες επιλέγουν με βάση το πορτοφόλι. Απόδειξη; Μια ποια άλλη από την Ιωάννα Δεμέντη, η οποία (σχολιάζοντας προηγούμενο post) ανέφερε, με την γιγαντιαία ευθύτητα και παρρησία που τη διακρίνει (γνωστή, πλέον, στο πανελλήνιο), ότι επιλέγει ως μοντέλο άνδρα αυτό του Άρη Σπίνου, δηλ. του πτωχού βιοπαλαιστού της πένας (μπικ στην περίπτωσή του). Η Ιωάννα, για μια ακόμη φορά, επιλέγει την οδό της εντιμότητος και ανοίγει δρόμους, δείχνοντάς μας ότι, σε αυτό τον κακοτράχαλο τόπο, υπάρχει ακόμη ελπίδα… Ιωάννα, φιλιά!

V. said...

Και μια ερώτηση με αφορμή προηγούμενο σχόλιο. Σε ποιο περιοδικό και με ποιον βαψομαλλιά φωτογραφίζεται η κοπελίτσα (η οποία, ασφαλώς, δεν λέει τίποτα μπροστά στην Ιωάννα Δεμέντη...); Συγγνώμη, αλλά εκτός των free press δεν διαβάζουμε ελληνικά περιοδικά (too boring)...

Anonymous said...

Poli omorfi i Ioanna me ayto to prasino poy forouse. Kai teleia podia kalitera apo tis kirias Vourou.

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Δεν μπορώ να μην προσυπογράψω μέχρι κεραίας το "σοβαρό" σχόλιο του αγαπητού οικοδεσπότου μας (αν και, προσωπικώς, θεωρώ περιττή την επεξήγηση - οι αναρτήσεις του αρκούν). Η πολιτική τάξις όντως αποτελείται από ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις συνανθρώπων μας τους οποίους ελάχιστα χρειάζεται να συναναστρεφεί κάποιος γιά να διαπιστώσει ότι λίγο διαφέρουν από άβγαλτα, ανασφαλή μειράκια (έχω ιδίαν πείραν έχοντας συναναστραφεί καμπόσους) και υπό αυτήν την οπτική πράγματι συμπαθή (ως φοβισμένα και αδύναμα, έρμαια της εκάστοτε αποδοχής τους και ως εκ τούτου άκρως βαρετά και προβλέψιμα λόγω της συνεχούς ενασχολήσεως με τις ανασφάλειές τους).

Πολύ οξυδερκής η παρατήρησις ότι ο βαθμός ανοχής μίας κοινωνίας στην φαιδρότητα είναι αντιστρόφως ανάλογος το πλήθος των παντός είδους γραφικών που θα εγκατασταθούν στο κατεστημένο της (ως προς αυτό τουλάχιστον μπορούμε να επαιρόμεθα ότι είμαστε η ευτυχέστερη χώρα παγκοσμίως) - ακόμα και ο έχων την ελάχιστη επαφή με τα διεθνή μπορεί εύκολα να φανταστεί τι ποιότητος ανέκδοτο θα ήταν η ένταξη στα συστήματα προηγμένων χωρών ανθρώπων όπως η ευγενής πελατεία αυτού του μπλογκ - εν ολίγοις, γελοίος λαός, γελοίοι άρχοντες.

Φυσικά πολύ καλύτερα από την αφεντιά μου τα λέει ο οικοδεσπότης μας και τα έχουν κατά το παρελθόν πεί ο Ροϊδης, ο Σακελλάριος με τον Μαυρογυαλούρο του, ο Πετρόπουλος, ο Κουτρουμπούσης και τόσοι άλλοι - συντάσσομαι απόλυτα με την άποψη ότι η γελοιότης πρέπει να στηλιτεύεται και να εκτίθεται αμέσως, αλλά, αυτό, οι συχνάζοντες στο ιστολόγιο αυτό το γνωρίζουμε ήδη.

Τέλος, να συγχαρώ την δίδα Ιωάννα γιά την επιλογήν της αυτού του σπανίου πτηνού (rara avis) της ιθαγενούς δημοσιογραφίας το ανήκον στην συνωμοταξίαν του psittacidae spinus.

ΥΓ. Να ευχαριστήσω ειλικρινώς τον αγαπητό κ. Βαψομαλλιά γιά τα καλά του λόγια - όντως ο Peter Cook (τον οποίο απολαμβάνουμε εδώ σε ένα κλασικό σκετς που κάλλιστα θα μπορούσε να σκιαγραφεί έλληνα πολιτικό) υπήρξε χρηματοδότης του Private Eye...

Anonymous said...

σωστα τα λεει ο mr σουφρας με την παντα διεισδυτικη ματια του. μονο μια ενσταση για την ερωτικη προτιμηση της διδος δεμεντη. μηπως οι εννοιες Σπινος και gentleman (οπως λεει η ιωαννα) ειναι εννοιες ασυμβατες;

άμα το λέει η σούφρα σου said...

*του ανήκοντος [πτηνού] - σόρυ, αλλά αυτό το παραθυράκι αναρτήσεως στον blogger δεν ευνοεί καθόλου τα σχοινοτενή σχόλια (ίσως με τον τρόπο του να μας προτρέπει στο λακωνίζειν - και μάλλον καλά κάνει)...

Anonymous said...

Ο Σπίνος, πάντως, έχει μια μεγάλη συνεισφορά (μαζί με την παρτεναίρ του κυρία Τάνια) στην αποδόμηση της συντηρητικής ελληνικής γλώσσας, λειτουργώντας επαναστατικώς δια της συντριβής των στερεοτύπων. Η κατακρεούργηση της ελληνικής γλώσσας (αλλάζοντας τον αδόξαστο στα τριτόκλητα και λέγοντας λάθος τις μισές από τις λέξεις που χρησιμοποιεί) αποτελεί το σήμα κατατεθέν του.

Οσο για την κυρία Τάνια, εκείνη μας έχει αλλάξει τον αδόξαστο στα κλισέ. Όποιος έχει την διάθεση, ας μετρήσει πόσες φορές, μέσα στην ίδια πρόταση, χρησιμοποιεί, με εκνευριστική επαναληπτικότητα, τα ακόλουθα κλισέ: αν θέλετε (αν θέλεις), έχεις απόλυτο δίκιο, κακά τα ψέματα, θα μου επιτρέψεις να σου πω κλπ. ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ....

Marwood said...

Φαίνεται δεν έχεις ακούσει γίγαντα Βερνίκο σε περιγραφή αγώνα.. http://polsemannen.blogspot.com/2008/05/blog-post_28.html. Τώρα που τον ξαναβλέπεω βέβαια, το μαλλί αυτό χμ...

Anonymous said...

είμαι η ανώνυμος. ευχαριστώ για την μακροσκελή σοβαρή απάντηση, κυρίως ως προς το μακροσκελές (έχει ζόρι το σεντόνι, εγώ το αποφεύγω) και λιγότερο για το "σοβαρή απάντηση", πάντως ευχαριστώ και γι αυτό.
αυτό που εννοώ είναι ότι προσφέρει απ΄ό,τι κατάλαβα γόνιμο έδαφος αφεαυτός ο ν.κ., δεν βλέπω τον λόγο να στήνονται παγίδες. αν κάποιος μας έβαζε στόχο φοβάμαι ότι θα υπήρχε για όλους μας μια παγίδα,προφανής για τον εμπνευστή της αλλά αληθοφανής για μας τα αθώα θύματα εαν και εφόσον ήταν καλοστημένη, η οποία θα μας έδειχνε γελοιωδέστερους, μικροπρεπέστερους,φαιδρότερους κλπ απ΄ό,τι συνηθίζουμε.
διότι η παγίδα, ειδικά η δημόσια, βασίζεται στο ότι ακόμη κι αν το θύμα την υποψιαστεί φοβάται ταυτόχρονα να πέσει σε μια άλλη παγίδα, αυτήν της παράνοιας, του να βλέπει παγίδες εκεί όπου απλώς υπάρχει μια ασυνήθιστη κατάσταση. ό,τι και να κάνει το θύμα την πάτησε εφόσον μπήκε στόχος.
γι αυτό βρίσκομαι κι εγώ στην δυσάρεστη θέση να νιώθω κάτι (οίκτο; συμπάθεια ή το χοντραίνω; ) για κάποιον, τον ν.κ. για τον οποίον δεν πίστευα ποτέ ότι η βάσκανος μοίρα θα με οδηγούσε να νιώσω οτιδήποτε.

αυτό με ενόχλησε. δεν σας είχα ξαναπάρει χαμπάρι να βάζετε παγίδες, αν τόχετε συνήθειο, κακώς με ξένισε.

V. said...

Ανώνυμη φίλη, καταλαβαίνω το επιχείρημά σου και, εν μέρει, συμφωνώ. Πράγματι, η υπερβολική επίθεση σε κάποιον συνήθως λειτουργεί υπέρ του, δημιουργώντας αισθήματα συμπάθειας για τον πληττόμενο (όπως, άλλωστε, και σε σένα). Εδώ άρχισα να νιώθω εγώ λιγάκι άσχημα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά όπως εξήγησα και στο προηγούμενο σχόλιό μου, στόχος μου δεν ήταν η αποδόμηση, σε προσωπικό επίπεδο, του Κ. Εάν επιθμούσα να τον αποδομήσω με κριτήρια "επαγγελματικά", δεν θα το τράβαγα τόσο. Σε βεβαιώνω ότι γνωρίζω (και α χρησιμοποιούσα) άλλες τεχνικές και - κυρίως - διαφορετική ένταση και διαφορετικούς συνδυασμούς "υλικών". Πάντως, έχει γενικότερο ενδιαφέρον αυτό που λες, γιατί η "μονοκόμματη" υπερβολική επίθεση είναι ένα λάθος που κάνουν πολιτικοί, κόμματα κλπ., χωρίς να αντιλαμβάνονται το πόσο κακό κάνουν στον εαυτό τους. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίον έχασε ο Βενιζέλος από τον Παπανδρέου πριν κάμποσους μήνες και όχι οι λόγοι που αναφέρουν οι επιφανειακές αναλύσεις των ελλήνων δημοσιογράφων. Εμένα, όμως, όπως σου ξαναείπα, ο στόχος μου ήταν άλλος, αφού τον Κ. (όπως, άλλωστε, έγραψα) μάλλον τον συμπαθώ - ειδικά τώρα που είναι πεσμένος.

Σε ό,τι αφορά το άλλο επιχείρημα σου, ότι δηλ. όλοι μας είμαστε, δυνητικά, ευάλωτοι σε παρεμφερείς παγίδες, συμφωνώ γενικώς, αλλά όχι ειδικώς. Στην προκειμένη, δηλ. περίπτωση, δεν μπορώ να δικαιολογήσω έναν τύπο που έχει (είχε) μια σημαντική θέση σε ένα κόμμα εξουσίας, να μην αντιλαμβάνεται το "ύποπτον" μερικών επαναλαμβανόμενων, γελοίων σε περιεχόμενο, μηνυμάτων. Ένα μέτριο έστω πολιτικό στέλεχος πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να γνωρίζει να χειρίζεται παρόμοιες καταστάσεις. Θα έπρεπε, δηλ., να υποπτευθεί ότι κάτι συμβαίνει και, για λόγους ασφαλείας, ή να απαντήσει με μια ιδιαιτέρως λεπτή (όχι υπερβολική - σχεδόν αναπαίσθητη) ειρωνεία, ή να απαντήσει ευχαριστώντας τυπικά, ή και να μην απαντήσει καθόλου. Το ότι δεν μπορεί να καταλάβει και να υποπτευθεί την συγκεριμένη "παραδοξότητα" του βομβαρδισμού μηνυμάτων ένας τύπος που κατείχε θέση "Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού" όχι στην ΕΔΗΚ λ.χ., αλλά σε ένα κόμμα εξουσίας, δεν μπορώ να το δεχθώ. Ενδεχομένως, όμως, να έχεις δίκιο εσύ και να τον αδικώ.

Ευχαριστώ, πάντως, για το σχόλιο...

V. said...

Και μια "άσχετη" ερώτηση ειδικά προς Marwood, ο οποίος, απ' όσο έχω καταλάβει, τυγχάνει ποδοσφαιρόφιλος.

Υπάρχει, σε διεθνές επίπεδο, ποδοσφαιρκή ομάδα, η οποία να φορά καφέ (!!) χρώματος εμφανίσεις (εννοώ απολύτως καφέ -όχι βυσσινί κλπ.);

Ευχαριστώ

Anonymous said...

Το ΜΑΧ που κυκλοφορεί έχει στο εξώφυλλο τη Ναταλί Θάνου. Η φωτογράφιση φαίνεται ενδιαφέρουσα αλλά ούτε εγώ αγοράζω περιοδικά οπότε δεν ξέρω για το περιεχόμενο.

Anonymous said...

Ιωαννα δεν ειναι σωστο να επιτιθεσαι στον Παπαγιαννη. Πρωτον ειστε συναδελφοι στο ιδιο καναλι και δευτερον σου εχει αφιερωσει κειμενα. Αν εχεις μαζι του κατι καλυτερα να δωστε αμοιβαιες εξηγησεις. Δεν ειναι σωστο να αντιδικεις. Δεν ειναι και χριστιανικο μέρες που ειναι. Πιστευω οτι ο δημοσιογραφος σε αγαπαει και τον εχεις παρεξηγησει.

Anonymous said...

Δεν του επιτέθηκε, απλώς εξέφρασε μία άποψη...

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Ενδιαφέρουσα συζήτησις μεταξύ της ανώνυμης και του Βαψομαλλιά, ας μου επιτραπεί να συνεισφέρω τα 2 σεντς μου: Ο οιοσδήποτε εκτίθεται δημόσια δεν μπορεί να αποφύγει την βάσανο της κριτικής - there's no free exposure (or celebrity) γιά να παραφ΄ράσω τον αγαπημένο των απανταχού νεοφιλελευθέρων Μίλτωνα Friedman.
Αυτός ήταν εξ άλλου και ο λόγος που ο Larry Flint, εκδότης του εξόχως πορνογραφικού εντύπου Hustler κέρδισε τον δικαστικό αγώνα εναντίον του με ενάγοντα τον τηλευαγγελιστή (και πολυεκατομμυριούχο ένεκα αυτού) Jerry Falwell γιά συκοφαντική δυσφήμιση (το Hustler, σε παρωδία διαφημίσεως της εποχής, είχε παρουσιάσει τον Falwell ως αιμομίκτη με την μητέρα του). Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ στην ιστορική του απόφαση Hustler Magazine v. Falwell του 1988 απεφάνθη ότι "τα δημόσια πρόσωπα δεν αποζημιώνονται γιά ζημίες που υπέστησαν λόγω ηθικής βλάβης" (μετά τον θάνατο του Falwell o Flint απεκάλυψε ότι με την πάροδο των ετών έγιναν φίλοι επί τη βάσει της αμοιβαίας γνώσεως τι εμπορεύετο ο καθένας τους). Υπό αυτό το πρίσμα, η σάτιρα στον (όποιο) ΝΚ με όχημα τον (έστω και ψευδή) ισχυρισμό ότι βάφει τα μαλλιά του ή ότι "τσιμπάει" απαντώντας βλακωδώς σε εμφανώς περιπαικτικά σχόλια στο Youtube εκτός από επιβεβλημένη είναι και χρήσιμη διότι καταδεικνύει τα πολιτικά ανακλαστικά του ανδρός (παρόμοια περίπτωση ήταν αυτή του Βενιζέλου με τον καφέ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ), είναι το μόνο όπλο (πλην της ψήφου, αν και αυτό ελέγχεται καθότι εκλογές: παγίδα γιά μαλάκες κατά τον Sartre]) 'αποκαθηλώσεως' ατην κοινή γνώμη ορισμένων εξοργιστικών μελών της εξουσίας τα οποία με όπλα την οίηση, την αμετροέπεια και την ακατάσχετη παπαρολογία προσβάλλουν την αισθητική πολλών εξ ημών. Τούτων λεχθέντων, όταν υφίστανται την πτώση, οίκοθεν εννοείται ότι παύουμε να τους χτυπάμε όπως ακριβώς τους αιχμαλώτους πολέμου - το επιτάσσουν οι διεθνείς συνθήκες και είναι very unsportsmanlike.

Συμφωνώ απόλυτα με την εκτίμηση περί "μονοκόμματης υπερβολικής επίθεσης" του φίλου Βαψομαλλιά. Πρόκειται περί μαύρης τρύπας η οποία έχει διαποτίσει την κοινωνία μας μέχρι μυελού από την οποία δεν υπάρχει έξοδος. Η τόσο άγνωστη (αλλά αυτονόητη) έννοια του bi-partisanhip απουσιάζει από την κουλτόυρα μας (είναι πασίγνωστο ότι το κύριο χαρακτηριστικό μας από αρχαιοτάτων χρόνων είναι ο φθόνος) έχοντας ως αποτέλεσμα έναν απόλυτο νιχιλισμό οποίος εκφράζεται με την προσπάθεια της ακυρώσεως του άλλου - χούι καταστροφικό, κυρίως γιά τον επιτιθέμενο ο οποίος πρέπει μετά την επικράτησή του να φανεί αντάξιος των όσων διεκήρυσσε (πράγμα που ουδέποτε συμβαίνει, βλ. "νταβατζήδες", "εκσυγχρονιαμός" και άλλα φαιδρά), ενώ και ένας πρωτοετής των πολιτκών επιστημών γνωρίζει ότι χωρίς κάποιας μορφής συναίνεση μία κοινωνία είναι καταδικασμένη to go around in circles (ατελείωτων στην περίπτωσή μας αν συμπεριλάβουμε στην εξίσωση την σταθερά νεποτισμού/αναξιοκρατίας). Αυτά.

Anonymous said...

Αγαπητέ vapsomallia, κάποιες σκέψεις(?) μου για τα διάφορα θέματα εδω πέρα:

Κατ' αρχάς κακό χρώμα το καφέ, δημιουργεί και δύσοσμους και βρωμερούς συνειρμούς, και ειδικά για ποδοσφαιρική ομάδα αυτό είναι επικίνδυνο, ίσως να το προτείναμε για την εμφάνιση της ποδοσφαιρικής ομάδας της βουλής?

Βεβαίως δεν μπόρεσα να βρώ την απάντηση στο ερώτημά σου, ίσως γιατί είμαι αναστατωμένος από τα χτές που διάβασα στο "έγκυρο" πρώτο θέμα το πορτρέτο του εν θέματι από τον "έγκριτο" Γιάννη Κουρτάκη. Τρίζουνε και τα τσιμέντα με την "αποκάλυψη" ότι ο νικολάκης βγήκε 1ος(!) ανάμεσα σε 800 (γιατί μόνο τόσο λίγοι γιάννη μου? πολύ τσιγκούνης είσαι βρ' αδερφάκι μου) άλλα παιδάκια σε πανελλήνιο διαγωνισμό ή κάτι τέτοιο για την εισαγωγή στο κολλέγιο, άρα ήταν ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι όλως τυχαίως ο πατήρ του ήταν καθηγητής στο ίδιο ίδρυμα... Ωστόσο, τουλάχιστον σύγκριση με το ξανθό (και τρελό) αγόρι Μίλτο Β. οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο (παρ' ολίγον και διδάκτωρ όπως μας ενημερώνει ο ΓΚ) ΝΚ πήρε μεταγραφή για τη νομική αθήνας από πιο κοντά, και τουλάχιστον από πόλη εντός της ελληνικής επικράτειας. Τώρα το πως την έβγαλε, ταυτόχρονα μάλιστα με "σπουδές" "ιστορίας" στο ντηρί και αγώνες μπάσκετ με έτερους κληρονόμους λαμπρών πολιτικών τζακιών, τι να πώ, προφανώς πρόκειται για ιδιοφυία... Για τα υπόλοιπα του ρεπορτάζ σχετικά με λονδρέζικα χαϊλίκια και εμφανίσεις σε ελιζε με κόρες πρεσβευτών , για τις άλλες κατακτήσεις του ανδρός, για τα συμβόλαια εκατομμυρίων δολαρίων, δεν μπορώ να σχολιάσω γιατι σπεύδω στην τουαλέτα έχω κάτι επείγον να βγάλω...

ΥΓ: Επειδή είναι σε παλαιότερο ποστ και ίσως να μην το είδες, εντόπισα το Dark side of the sun, πωλείται σε dvd σε αυτό το site: http://www.mjbird.org.uk/Darksun.html

Anonymous said...

εξακολουθώ να είμαι η ανώνυμη.
@ άμα το λέει κλπ: μα εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κριτική, παρατήρηση, σημειολογία κλπ. αυτή είναι και μια ας πούμε μεθοδολογική αντίρρησή μου: όταν επεμβαίνεις σε ένα φαινόμενο, π.χ. στέλνοντας μηνύματα στο γιουτουμπ του ν.κ., δεν κριτικάρεις πλέον, γίνεσαι μέρος του φαινομένου, φαρσέρ κλπ.

για τις φανέλες: νομίζω ότι κάποια στιγμή ακούστηκε ότι η δεύτερη εμφάνιση της ίντερ θα ήταν καφέ, δεν ξέρω αν εφαρμόστηκε. με τα ματάκια μου έχω δει την δοξασμένη ουνιβερσιτάριο της λίμα(ς), με χρώμα το πολεμοχαρές μπεζ κρεμ.

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Αγαπητή ανώνυμη θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω: δεν υπάρχουν όρια στην σάτιρα (και συνεπώς στο δουλεμα ψιλό γαζί - και αυτό μέρος της σάτιρας είναι, στο Βέλγιο μέχρι και τούρτες τους εκτοξεύουν κατάμουτρα - ατιμωρητί) των δημοσίων προσώπων. Στο δικό μου αξιακό σύστημα οιαδήποτε παρέκκλισις από το ανωτέρω ονομάζεται ηθικολογία ή/και λογοκρισία. Αφ' ής στιγμής ο άλλος εκτίθεται στο Youtube με φόντο το κοινοβούλιο (στο facebook να δεις τι γίνεται με τους πολιτικάρες μας) είναι (υποτίθεται) δεκτικός σε οιουδήποτε είδους σχόλια - ακόμη και περιπαικτικά (κατά το "ανοίξαμε και σας περιμένουμε"). Το γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος (οκ, όχι 29, αλλά και 39 δεν είσαι ακριβώς γέρος) τσιμπάει σαν τον χάνο στο κάθε παπαρδελέ σχόλιο (προφανώς θαμπωμένος από την μεγαλωσύνη του) τον καθιστά επικίνδυνο εκτός από καταγέλαστο διότι τίθεται εν αμφιβόλω η κριτική του ικανότης. Θα συμφωνήσω ότι η ποιότης της σάτιρας είναι άλλο θέμα το οποίο δεν εξετάζουμε όμως εδώ.

Anonymous said...

με όλο το θάρρος, νομίζω ότι δεν κατάλαβες τι σου απάντησα. τα περί ορίων σάτιρας κλπ ενδιαφέροντα αλλά χιλιοειπωμένα είναι εκτός θέματος σε ό,τι αφορά την αντίρρησή μου.

V. said...

Ενδιαφέρουσα, πράγματι, η συζήτηση, παρά τις επί μέρους διαφωνίες(ή ίσως ακριβώς γι΄αυτό). Αν ήμουν ένας γλυκανάλατος θεωρητικολόγος-παπαρολόγος (ελπίζω ότι δεν είμαι) θα μίλαγα για τον σημασία της διαφορετικής άποψης που συνεισφέρει στην ποιότητα του διαλόγου κλπ κλπ, αλλά επειδή απεχθάνομαι τις κλισέ γλυκερές εκφράσεις - και πριν ξεράσουμε όλοι μαζί - μένω εδώ. Ότι είχα να πω, ως προσωπική γνώμη, για το θέμα το είπα. Μία κορυφαία, όμως, διαφωνία μου με την "ανώνυμη" φίλη είναι σε σχέση με αυτό που υποστηρίζει ότι ο φαρσέρ καθίσταται μέρος του προβλήματος. Δεν υπάρχει προσέγγιση με την οποία θα μπορούσα να διαφωνίσω εντονότερα και αυτό ήθελα να το σημειώσω, συμφωνώντας, όπως είναι προφανές, με την άποψη κ. Σούφρα, μολονότι περί του θέματος των ορίων της σάτιρας διατηρώ κάποιες προσωπικές επιφυλάξεις, χωρίς να έχω κατασταλάξει κάπου.

Περί της "άσχετης" ερωτησεως για τις καφέ εμφανίσεις ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αλλά πρέπει να πω ότι δεν περίμενα τέτοιου είδους "συνεισφορά" από μια "ανώνυμη" (πράγματι θηλυκού γένους;). Συμπεραίνω, λοιπόν, ότι δεν πρέπει να υπάρχει περίπτωσις καφέ εμφανίσεων (και το είχα μεγάλη απορία)...

Τέλος, αγαπητέ Marwood, την συγκεκριμένη σελίδα την είχα κοιτάξει, αλλά δεν είχα μπορέσει να εντοπίσω δυνατότητα πώλησης της σειράς.

ΥΓ. Δεν βλέπω τοποθέτηση της Ιωάννας επί του θέματος και ανησυχώ, καθόσον μετέχει σε μια εκπομπή προπύργιο της trash αντισυμβατικότητας, θυμίζοντας αμυδρά (πολύ, όμως, αμυδρά) το Eurotrash του Ch4 - ειδικώς όταν στη συγκεκριμένη καμπούρειο εκπομπή μετείχαν (εκτός του Γιάννη Τσιριγώτη) η συμπαθεστάτη Εύα Κουμαριανού, η Αλόμα, το Τζενάκι, το "αγόρι με το γυναικείο στήθος" και άλλες βασίλισσες της εναλλακτικής διασκεδάσεως...

Marwood said...

Τι μου θύμισες τώρα, το Eurotrash φοβερή εκπομπή! προβάλλεται άραγε ακόμη?
Όσο για την καφέ φανέλα, και όμως υπήρξε ομάδα που είχε επιλέξει αυτό το αμφιλεγόμενο χρώμα, ήταν η Coventry City το 1978 http://www.premiershirts.net/wearthat/wearthatshirts/cov.jpg

Marwood said...
This comment has been removed by the author.
V. said...

Eurotrash τέλος - δυστυχώς... Υπάρχει μια μικρή συλλογή σε ένα δίωρο DVD, αλλά ένας τύπος έχει αρχίσει και ανεβάζει επεισόδια στο youtube...

Α! μα αυτό που μου λες περί καφέ εμφανίσεως είναι εκπληκτικό. Εμ βέβαια... Από ποιά άλλη χώρα θα μπορούσε να προέλθει μια τόσο εκκεντρική χρωματική ποδοσφαιρική επιλογή...

PS. Μπορείς, αν θέλεις, να αναφερθείς και στο γιατί οι "εγγλέζοι" τερματοφύλακες φορούσαν, τουλάχιστον τον παλιό καλό καιρό (γιατί τώρα με τις παρδαλές και χρωματιστές εμφανίσεις νομίζω δεν ισχύει), πάντα πράσινες μπλούζες (shirts) με σορτ, όμως, και κάλτσες στα ίδια χρώματα με τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδος;

Anonymous said...

To συγκεκριμένο δεν το ήξερα... αν και τώρα που το λές θυμάμαι παλιους τερματοφύλακες όπως ο Pat Jennings και Ray Clemence να φοράνε πράσινα. Για παραλλαγή ίσως?
Όσο για αθλητικές εκπομπές στη βρετανική τηλεόραση, η καλύτερη ήταν αυτή των Skinner & Baddiel Fantasy Football League στο BBC2 αν δεν κάνω λάθος (μπορεί ίσως να μας βοηθήσει ο καραχάλιος αν και δε νομίζω να ευκαιρούσε με τόσες κατακτήσεις, πρέσβειρες κλπ)
Μια γεύση εδώ http://www.youtube.com/watch?v=wq2e6kymkBM
http://www.youtube.com/watch?v=XTwvm3fzSqU

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Marwood, το Eurotrash δυστυχώς δεν προβάλλεται πλέον, συνεπώς Καμπούρης και ξερός άρτος - η μόνη ελληνική εκπομπή που βγάζει πηγαία, αυθεντικά trashy values. Βέβαια, όπως έχουμε όλοι παρατηρήσει, το trash (όπως τουλάχιστον το είχαμε γνωρίσει με τα αλήστου μνήμης Ερωτοδικείο, Παιδιά της Νύχτας και το power δίδυμο Λεωτσάκου - Πέπης) έχει πλήρως απορροφηθεί από το 'mainstream' (god forbid). Ακολουθώντας αυτήν την συλλογιστική, οτιδήποτε συμβαίνει στην χώρα μας δεν μπορώ παρά να το δω ως οιονεί σάτιρα.

Αυτά ως απάντηση στην ποδοσφαιρόφιλη 'ανώνυμη' φίλη και ως προτροπηή στον αγαπητό κ. Βαψομαλλιά να εξακολουθήσει να παραμένει 'μέρος του προβλήματος'.

ΥΓ. Με τα ποδοσφαιρικά δεν ασχολούμαι, αυτό που με εντυπωσίασε όμως από την ειδησεογραφία είναι η πρόσληψις Νικοπολίδου από τον δήμο Κηφισιάς με την ιδιότητα του κηπουρού (?!?!?!)

Anonymous said...

Και εγώ όταν το άκουσα νόμιζα ότι ήταν κάποια πλάκα... τέλος παντων μια εξοικείωση με το χορτάρι και τη χλωρίδα εν γένει την έχει ο άνθρωπος...

Ioanna said...

9.44 ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΝΩ ΟΤΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ!ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ...ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ POST ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ.

Ioanna said...

ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙ TRASH,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΠΑΛΙ!ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ,Ο ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ TRASH ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ!ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΦΙΛΟΙ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΘΟΣ ΨΕΥΤΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙQ ΡΑΔΙΚΙΟΥ...

V. said...

Βρε Ιωάννα μου, αφού σου το έχω εξηγήσει και ιδαιτέρως. Το trash δεν έχει την κυριολεκτική του έννοια - είναι, τρόπον τινά, εντός εισαγωγικών. Πρόκειται για το ιδιόρρυθμο, εναλλακτικό, απενοχοποιημένο θέαμα του οποίου, απ' όσο βλέπω, είμαστε πολλοί οι φίλοι σε αυτό το blog (αλλά και γενικά).

Αφού σου έχω πει ότι η μόνη εκπομπή που βλέπω μετά μανίας στην ελληνική τηλεόραση (μαζί με την όπερα, κάθε Κυριακή, στο κανάλι της Βουλής...) είναι η εκπομπή του αγαπητού Φίλιππου, την οποίαν, παρακολουθώ από την έναρξή της και, μάλιστα, γράφω και αρχειοθετώ, γιατί ένας θεός ξέρει τί θα κάνουμε εάν τελειώσει αυτή η εκπομπή(βρίσκω, μάλιστα, ότι έχει μαλακώσει, σε σχέση με το ένδοξο παρελθόν).

Για την συγκεκριμένη εκπομπή, μάλιστα, έχω μιλήσει με τα θετικότερα λόγια σε "υψηλά κλιμάκια" του καναλιού σας, όταν υπήρχαν κάποτε ορισμένες ενστάσεις και αμφιβολίες, τονίζοντας ότι και στο ποιοτικό (και εναλλακτικό) βρετανικό κανάλι Ch4, η trash εκπομπή EUROTRASH, του Antoine de Caunes, έπαιζε στο prime time...

Είμεθα πολέμιοι των γελοίων σοβαροφανών επικριτών της trash TV (μόνο η εκπομπή του Φίλιππου διακονεί το συγκεκριμένο είδος - οι υπόλοιπες είναι της πλάκας) και την στηρίζουμε με νύχια και με δόντια (εγώ, μάλιστα, εκτός από εσένα, θαυμάζω και την Τζίνα Ντρούλις, η οποία, παρεμπιπτόντως, στην πιο πρόσφατη εκπομπή, φορούσε και ένα εκπληκτικό κόκκινο "κολασμένο" φόρεμα ...).

MUSIC THROUGH THE YEARS said...

EΓΩ ΠΑΛΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ.ΠΑΡΑΚΙΝΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑΣ ΤΗΣ Δ/dos ΙΩΑΝΝΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΙΤΡ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΤΗΘΩ ΠΕΡΙ ΤΑΣ 12,30 ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΩ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΝ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΜΟΥ.ΕΝΕΦΑΝΙΣΘΗ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚοςKAMΠΟΥΡΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ PANEL.ANTI THS DESPOINIDOS ΙΩΑΝΝΑΣ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΚΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 80 ΕΙΣ ΤΟ ΜΠΑΡ LION`S DEN (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ) ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ..ΞΕΝΕΡΩΣΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟΝ ΔΙΑΥΛΟΝ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΝ ΟΤΙ Η Δις ΙΩΑΝΝΑ ΗΤΟ ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ.
ΑΤΥΧΙΑ.ΝΕΧΤ ΤΙΜΕ ΤΗΕΝ.ΜΕXRI TOTE YOU TUBE.

Anonymous said...

ΑΡΓΗΣΕ ΛΙΓΑΚΙ Η ΙΩΑΝΝΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΕΙΣΟΔΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ; Η ΜΗΠΩΣ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΤΑΠΕΙΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΑΡΓΗΣΕΙ; ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΒΗ, Η ΙΩΑΝΝΑ ΗΤΑΝ ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ...